Forslag til handlinger for Opgjort den 15. oktober 2013 på baggrund af indkomne forslag.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Forslag til handlinger for Opgjort den 15. oktober 2013 på baggrund af indkomne forslag."

Transkript

1 Forslag til handlinger for 2014 Opgjort den 15. oktober 2013 på baggrund af indkomne forslag. Gammel Estrup Herregårdsmuseet Børn og unge I 2014 vil museet fortsætte sit arbejde med at synliggøre herregårdens kulturlandskab og de spændende historier, som det rummer. Det vil ske gennem to satsninger "Herregårdens Spisekammer" og "De Glemte Arbejdere". 2 temaer, som hver især afspejler det liv, der var på de djurslandske herregårde for 100 år siden. Satsningerne er i høj grad præget af brugerinddragelse, hvor museets gæster på egen krop skal opleve, hvordan det var at arbejde på en herregård før i tiden. Satsningerne vil specielt været møntet på børn og unge. Herregårdens Spisekammer rummer en lang række aktiviteter fra madlavning efter de gamle herregårdsopskrifter her fra Gammel Estrup til aktiviteter i herregårdens køkkenhave eller ture ud i landskabet. Her bliver historien fortalt om, hvordan man næsten var selvforsynende med grøntsager, vildt og fisk. Museet planlægger også at etablere et fadebur i kælderen og her bl.a. fortælle historien om, hvordan man førhen konserverede sin mad. I forbindelse med satsningen De Glemte Arbejdere er det planen, at et skovarbejderhus nær Gammel Estrup bliver istandsat, og tanken er, at det skal danne ramme om fortællingen om de jordløse landarbejdere, der arbejdede på herregårdene på Djursland. Børn, unge, gæster og skoleklasser kan her opleve, hvordan det har været at bo og arbejde i et arbejderhus. Den personlige formidling skal suppleres med formidlingsmateriale (folder, skilte m.m.), som kan fortælle historien for de besøgende, der kommer uden for den almindelige åbningstid. Tanken er, at disse to satsninger skal være udgangspunkt for en lang række yderligere aktiviteter, som skal finde af sted i 2014 og være en fast del af museets formidlingstilbud til glæde for både fastboende, besøgende og turister.

2 Nye brugere Det er hensigten, at de to store projekter skal sammenkobles med formidlingstilbud til nye grupper af brugere. Museet har i flere år gerne ville udvikle særlige tilbud til børnehaver, vuggestuer og SFO er, så man på den måde skaber en interesse for vores fælles kulturarv allerede fra barnsben. Her skal børnene deltage i aktiviteter, som sætter fokus på livet på de danske herregårde, og hvordan det var at arbejde på Gammel Estrup. Aktiviteterne vil i høj grad sætte børnenes sanser i spil og gøre brug af formidlingsformer, som tager højde for børnenes indlæringstrin og udvikling. Idéen bag projekterne er, at børn skal få et tilhørsforhold til den kultur, der findes i deres lokalområde og kommune. På tværs af kommunegrænser Museet samarbejder i høj grad med andre institutioner på tværs af kommunegrænserne. Det sker i særdeleshed i Kulturring Østjylland, hvor fokusområdet i 2014 er satsningen Ny dannelse. I 2013 har museet indsamlet materiale og gode idéer til emnet fra forskellige saloner, som både har involveret unge, politikere og andre meningsdannere. Disse grupper er kommet med gode forslag, som i 2014 udmøntes i særlige aktiviteter, hvor emnet dannelse bliver sat i spil. Museet deltager desuden i RETHINK 2017 Aarhus Europæisk Kulturhovedstad og vil i den forbindelse byde ind med arrangementer, som kommer borgerne i Norddjurs Kommune til gode. Kommunikation og synliggørelse Netop tilstedeværelsen på de sociale medier vægter museet højt, og museet vil i 2014 i høj grad benytte sig af de formidlingskanaler, der findes på de sociale medier. Museet har i øjeblikket over 1200 fans på facebook, og netop på de sociale medier, er det muligt at komme i kontakt med andre brugergrupper end dem, der traditionelt kommer på museerne såsom unge. Her er det samtidig muligt at komme i dialog med publikum. Det gælder både museets arrangementer, men også aktuelle forskningsprojekter, hvor fans ene kan bidrage med deres nyttige viden. Museet vil fremadrettet i endnu højere grad benytte sig af dette medie. Derudover benytter museet meget bevidst pressemeddelelser og arbejder kontinuerligt på at opdyrke og fastholde pressekontakter, således at man på en god og prisbillig måde kan få sat fokus på kulturelle arrangementer, men også de projekter, som museet arbejder med.

3 Norddjurs Idrætsråd Øget arbejdstid til direkte / opsøgende coaching og vejledning, ved fritidskonsulent eller anden medarbejder, ude i foreningerne. Styrkelse af fritidsforvaltning Norddjurs Idrætsråd mener at vi i kommunen har rigtig mange fritidstilbud. Vi mener at vores udmærkede fritidsforvaltning bør styrkes, således at vore foreninger kan tilbydes endnu mere coaching Begrundelse: Mange nye aktiviteter er dukket op de seneste år og flere er på vej. Vore foreninger er kreative, har fingeren på pulsen og er omstillingsparate, men det er blevet sværere at være foreningsleder. Der kommer færre børn, hvilket har sat gang i kreative løsninger, nye samarbejdsformer mv.,dette ønsker vi mere hjælp og vejledning til De mange udfordringer gør det ikke lettere at skaffe nye ledere. Vi skal først og fremmest styrke de nuværende aktiviteter og traditioner, så vi har et solidt grundlag for den udvikling og nytænkning, som foreninger også gerne vil. En moderne foreningsleder skal kunne en masse og være bredt orienteret. Se blot her: Økonomi: regnskab, budget, edb styring, statistik Voksen og Pleje: integrere nydanskere, handicap idræt, fritidspas for voksne, sundhedsforebyggende Arbejdsmarkedet: oprette skånejob, arbejdsprøvning, flexjob Miljø og Teknik: byggetilladelser, klimaplaner, natur og friluftsliv, skoledistrikter Børne- Ungdom: inklusion, fritidspas for børn, ny skolereform Kultur- og Udvikling: Gentænk Partnerskab Fleksibilitet Mangfoldighed Dialog Inddragelse Samarbejde Styrkelse af samarbejde. Ansættes en frivillighedskonsulent, kræver dette konkret samarbejde, da puljer mv. går på tværs Ansættes en frivillighedskonsulent i kommunen er det meget nødvendigt at fritidskonsulent og frivillighedskonsulent samarbejder således at de to områders mange tiltag kan koordineres og udbygges Begrundelse: Vi forventer at dette samarbejde medvirker til at gøre det nemmere og sjovere at være frivillig. Nedsættelse af ide gruppe.

4 Vi kunne tænke os nedsat en idegruppe, Nedsættelse af idegruppe, som Norddjurs Idrætsråd meget gerne deltager i - afklarer, hvor og hvordan der tages fat. At der sættes mere fokus på de frivillige. De frivillige er kernen i det mangfoldige fritidsliv i kommunen Lad os gøre endnu mere ud af at hylde og hjælpe de mange som gør en forskel. Museum Østjylland: Børn og unge Museum Østjylland foreslår sommerskoler/sommerferieaktiviteter for børn og unge med forløb, der varer flere dage. Sommerskolerne kan etableres gennem et samarbejde mellem museer, naturvejledere, biblioteker og foreninger. Museum Østjylland etablering af en museumsklub for børn. Museumsklubben forestiller vi os lavet i samarbejde med for eksempel en eller flere SFO'er, så museumsaktiviteter tilbydes SFObørnene (og herunder gerne udsatte børn) som en anderledes og nyskabende aktivitet. Museum Østjylland foreslår udvikling af "Den rullende skoletjeneste", hvor museets medarbejdere møder skoleklasser til undervisning ude i det lokale kulturmiljø, i kirken, på bronzealderhøjen eller ved andre kendte kulturhistoriske lokaliteter. Det vil give muligheder for udnyttelse af helt andre læringsrum end de traditionelle, og der vil kunne være fokus på hands on-aktiviteter. Nye brugere Museum Østjylland foreslår et samarbejde med plejecentre i kommunen omkring udvikling af tilbud, der kan give plejehjemsbeboerne mulighed for at bruge kulturlandskabet. Det kan ske gennem kompetenceudvikling af plejehjemspersonalet og gennem tilbud om årstids- og lokalitetsbestemte aktiviteter ude i landskabet specielt rettet mod ældre.

5 Kulturelt Samvirke: Kulturelt Samvirke foreslår at GENTÆNKE kommunens ressourceforbrug til kultur på basis af ECO-nøgletallene. Konkret foreslås et møde mellem Samvirket og KU-udvalget om ressourceforbrug til kultur Norddjurs Kommune, set i forhold til visionerne i Kulturpolitikken. Kulturelt samvirke ønsker at kommunen fortsat støtter den brede og folkelige kultur med kvalitet Men ønsker samtidig at den smalle og skæve kultur i højere grad tilgodeses for at udfordre publikum og der bliver bedre plads til at slå en skævert - herved understøttes et beriget kulturliv med mange facetter. Grenaa Bordtennisklub: Det er et stort problem at flere kommunale bygninger er blevet inddraget så der ikke kan dyrkes foreningsliv i dem - uden at nye kommer til... f.eks er bordtennis klubbens lokaler blevet inddraget - klubben er inde i en positiv udvikling med medlemstilgang hvor utrolig mange unge spillere er blevet medlem i de seneste år. Bordtennisklubben søger om tilgang til egnede trænings og klub lokaler på egnede tider så foreningslivet fastholdes og igen blomstre. Bordtennisklubben foreslår at der i 2014 sættes fokus på brugen af kommunale bygninger til foreningsliv og fordelingen af træningstider da vi er vidende om at flere klubber har lignende problemer hvor medlemstilgang nu forhindres. Pavillonen: Kulturskolen i Pavillonen Pavillonen ønsker at integrere Kulturskolens aktiviteter i Grenaaområdet i Pavillonens bygning på kærvej 11 i Grenaa et ønske der deles af Kulturskolen. En tæthed mellem Pavillonen og Kulturskolen vil give en unik mulighed for i højere grad at udvikle områdets talenter og lave aktiviteter i fællesskab, der kan få en større værdi end de har hvert for sig. Det foreslås, at der i 2014 arbejdes med at skabe mulighed for at Kulturskolen kan få fast lokalitet i Pavillonen. Frivillighedskonsulent

6 Det foreslås, at den muligt kommende frivillighedskonsulent får base i Pavillonen i Grenaa. Pavillonen huser i forvejen mange forskellige frivillige foreninger og deres aktiviteter, hvorfor en frivillighedskonsulent med base i Pavillonen vil kunne styrke de mange foreninger og de mange foreninger vil kunne få en naturlig sparring med konsulenten. Pavillonen som regionalt spillested i Pavillonen arbejder på i samarbejde med Norddjurs kommune at blive udpeget af Statens Kunstråd som et af de udvalgte Regionale spillesteder i landet i den næste udpegningsperiode fra Dette vil være en unik status og blåstempling som dynamo for hele området samt et boost til at pleje områdets talenter. Det foreslås, at der i 2014 startes på forarbejdet til at gøre Pavillonen til regionalt spillested i tæt samarbejde med Norddjurs kommune. Grenaa Karate Skole Hvad kan der gøres for at klubber i lokalområdet kan holde på deres ungdomsmedlemmer. Hvad kan der gøres for at hjælpe foreninger med drømme/planer om egne lokaler Udarbejdelse af forslag til hvordan nye foreninger kan få mulighed for at opnå støtte til egne lokaler. Herunder en diskussion om hvordan der kan frigøres flere midler til klubberne/andre klubber. Ex nedsættelse til 65% af løbende udgifter for alle. Forøgelse af brugerbetaling plus andre ideer Problematik: Hvad gøres hvis en forening ikke kan klare sig for 65% af de løbende udgifter til medlemmer under 25? Er det rimeligt at de får mere så andre klubber ikke kan få? Er det ok at der er forskellige % satser til forskellige klubber? Eller skal alle behandles ens? Kulturskolen Norddjurs: Det foreslås at Kulturskolen får egne lokaler, i lighed med andre musik- og kulturskoler. Der er et stærkt behov for lokaler i Grenaa og Auning. Undervisningen aflyses, forstyrres og flyttes, som følge af at skolen er gæst i andres huse (folkeskolerne). Den kommende skolereform vil forværre lokaleforholdene endnu mere. Kulturskolen har et stort ønske om at undervise i egne lokaler i Pavillonen og i Kulturværkstedet i Auning (når dette evt. etableres). Dette så skolen kan komme til at undervise i mere kontrollerede omgivelser. Kulturskolen ønsker fortsat at

7 fastholde den decentrale model og være til stede i hele kommunen, så børn og unge i kommunen får den bedst tænkelige undervisning. Fra konferencen: 8 grupper på konferencen fik til opgave at besvare 2 forskellige ud af 8 spørgsmål. Spørgsmålene er angivet med sort og svarene med rødt: Kom med et forsalg til et nyt fælles samarbejde/partnerskab på tværs af en (eller flere) foreninger, en (eller flere) kultur- og fritidsinstitutioner og en (eller flere) skoler/dagtilbud til børn. Og beskriv indholdet i samarbejdet og hvordan vi rekrutterer parterne. Samspil mellem idrætsforeninger og kulturen. Den årlige tur kunne godt være en kulturoplevelse (eller en anden forening) Sommerferieaktiviteter på tværs (børn og unge) Samarbejde mellem skole/gymnasier og sport/musik mv. (foreninger) Aktiviteter i andre omgivelser feks. opera - svømmehal. Brug af storskærme til f.eks. fælles fjernsynsaftener Talentudvikling på musikområdet/foreninger, skoler, kulturhuse Jazz på museum Kom med et eksempel på anvendelse af et lokale til et andet kultur- eller fritidsformål, end det er tiltænkt. Og beskriv, hvordan parterne bliver tændte på at realisere ideen. Kig på flexibiliteten i eksisterende lokaler. Matchmaking (bordtennis vs. Badminton) Gensidig hensyn giver gevinst Lad ikke lokaler stå tomme hen - det gælder overalt i kommunen. Fælles booking porto så ALT bliver benyttet. Ubrugte tider i lokaler skal afmeldes.

8 Åbenhed om brug af lokaler. Hundeklub bruger ridehal Petanque bruger ridehal Golfklub bruger ridehal Bordtennis i en skoles festsal Giv beføjelser?? kommunikation! Kriterier for tildeling af lokaler Økonomi Kom med et forsalg til et Kulturby 2017 projekt med en europæisk dimension og med andre samarbejdspartnere i Region Midtjylland. Et projekt, der er synligt, og som rykker. Event omkring vind Særheder omkring Djursland Kysten (indlandskyst-randers Fjord forbinder og adskiller) ender med produkt Hvordan skaber vi et samarbejde eller et projekt på det børnekulturelle felt, hvor både forening(er), kultur-/fritidsinstitution(er) og skole/dagtilbud er involverede. Beskriv indhold, organisering og rekruttering. Folkeskolereformen. Projekt mellem kulturhus, kulturskole og Norddjurs Kommune. Sammenhæng mellem kulturby Formidle de gode eksempler der er igang. Måske skal der ikke organiseres for meget Sæt parterne sammen Kom med et bud på en aktivitet, hvor den travle familie kan udnytte fleksible tilbud i en idrætshal uden medlemskab af en forening.

9 "Familieevent" - fællesspisning for familier. To familier laver maden. De øvrige familier kan udnytte idrætshallens sports/aktivitetsfaciliteter (boldspil, fitness, gymnastik, badminton, leg) en gang om ugen eller en gang om måneden f.eks. søndage evt. brugerbetaling. Bokingsystem Arrangementet kan evt. "omplantes" til et forsamlingshus. (spisning, men måske ikke sportsdel) Der skal bare være åbent så man kan komme - åbenhed uden medlemsskab. Hvordan kan kommunen i samarbejde med foreninger skabe gode betingelser, lyst og motivation for nye former for kultur- og fritidstilbud og til nye aktiviteter, der tilpasses brugere med særlige behov. Der skal ifølge kultur- og fritidspolitikken gives mulighed for, at ikke-organiserede kan være sammen i nye rammer og aktiviteter. Undersøge marked for alternative løsninger (babysvømning) Klippekort - hvordan kan det løses mht. tilskud? Ikke organiserede grupper kan fylde huller ud hvis et skarpt bookingsystem bliver etableret. Åbne forsamlingshuse til fælles måltid, samvær, ensomme, udsatte Kommunalt afsat pulje til idrætsaktiviteter til handicappede Kommunen skal give gode vilkår for lokaler til sociale aktiviteter uden for selve aktiviteten Der er vilje og interesse men kommunen mangler Kom med et forslag til effektivisering af arbejdsgange i kommunikation og samarbejde mellem forening, fritids-/kulturinstitution og kommune. Glade for fritidsrådet, der giver mulighed for kommunikation mellem forskellige samvirker, og hvor det er vigtigt at medlemmerne modtager referater, og de er let tilgængelige på hjemmesiden. Gerne færre kommunale medarbejdere med til møder (planlægning) Det kommunale fungere fint og godt - bare vi ved hvem vi skal have fat i. Gerne kortere svar tider.

10 Hvordan kan en forening eller brugergruppe samarbejde med en institution eller kommunen om øget tilgængelighed, og hvordan kan frivillighed være en del af et sådant samarbejde for at realisere ideen. Vilje til at samarbejde. Skal være med aktive med samarbejde. Frivillige skal have indflydelse med ideer. Institutioner skal være mere åbne for information om foreninger og om frivillige. Plejehjemmets busser kan udnyttes til at køre andre grupper (der ikke selv har bil) rundt til museer, biblioteker, svømmehaller mv. lydhør og ligevær gruppe der kan arbejde videre

Kultur- og fritidspolitik Handlinger 2014

Kultur- og fritidspolitik Handlinger 2014 Kultur- og fritidspolitik Handlinger 2014 06.01.14 Kultur- og udviklingsafdelingen 2014 Kultur- og fritidspolitikken 2013-2016 for Norddjurs Kommune blev vedtaget af kommunalbestyrelsen den 21. august

Læs mere

Kultur- og fritidspolitik Handlinger 2015

Kultur- og fritidspolitik Handlinger 2015 Kultur- og fritidspolitik Handlinger 2015 01.12.14 Kultur- og udviklingsafdelingen 2014 Kultur- og fritidspolitikken 2013-2016 for Norddjurs Kommune blev vedtaget af kommunalbestyrelsen den 21. august

Læs mere

Kultur- og fritidspolitik Handlinger 2016 14.12.15

Kultur- og fritidspolitik Handlinger 2016 14.12.15 Kultur- og fritidspolitik Handlinger 2016 14.12.15 Kultur- og fritidspolitikken 2013-2016 for Norddjurs Kommune blev vedtaget af kommunalbestyrelsen den 21. august 2012. Politikken skal revideres i 2016,

Læs mere

Kulturpolitik. Mange stærke Fællesskaber. Skanderborg Kommune

Kulturpolitik. Mange stærke Fællesskaber. Skanderborg Kommune Kulturpolitik Mange stærke Fællesskaber Skanderborg Kommune 1 Indledning Mange stærke fællesskaber det er undertitlen på kulturpolitikken. Med politikken opfordrer vi til, at udnytter vore fantastiske

Læs mere

Kunst- og kulturpolitik INDDRAGELSE, ENGAGEMENT OG MANGFOLDIGHED

Kunst- og kulturpolitik INDDRAGELSE, ENGAGEMENT OG MANGFOLDIGHED Kunst- og kulturpolitik 2017-2020 INDDRAGELSE, ENGAGEMENT OG MANGFOLDIGHED INDHOLD Velkommen til Kunst- og kulturpolitik 2017-2020... 4 Børnekultur... 7 Ungdomskultur... 9 Kultur i byen og på landet...11

Læs mere

KULTUR- OG FRITIDSPOLITIK

KULTUR- OG FRITIDSPOLITIK KULTUR- OG FRITIDSPOLITIK 2013-2016 Kultur- og udviklingsafdelingen 0 Politikken Indlevelse og inddragelse udfoldelse og oplevelse - for alle i Norddjurs Kultur og fritid i Norddjurs Kommune I sommeren

Læs mere

Kulturpolitik. Mange stærke fællesskaber IDRÆT FRITID KULTUR

Kulturpolitik. Mange stærke fællesskaber IDRÆT FRITID KULTUR Kulturpolitik Mange stærke fællesskaber IDRÆT FRITID KULTUR 1 Indledning Mange stærke fællesskaber det er undertitlen på kulturpolitikken. Med politikken opfordrer vi til, at udnytte vores fantastiske

Læs mere

Folkeoplysningspolitik

Folkeoplysningspolitik Folkeoplysningspolitik Vedtaget af Kommunalbestyrelsen den 22. november 2018 Indhold 3 4 4 4 6 6 8 9 10 11 12 13 Forord Vision Formål Vision Målsætninger Det frivillige folkeoplysende foreningsarbejde

Læs mere

Folkeoplysningspolitik

Folkeoplysningspolitik Folkeoplysningspolitik Revidering foretaget 8. november 2018 1 INDHOLDSFORTEGNELSE FORORD 3 VISION 4 Formål 4 Vision 4 MÅLSÆTNINGER 6 Det frivillige folkeoplysende foreningsarbejde 6 Folkeoplysende voksenundervisning

Læs mere

Kunst- og kulturpolitik INDDRAGELSE, ENGAGEMENT OG MANGFOLDIGHED

Kunst- og kulturpolitik INDDRAGELSE, ENGAGEMENT OG MANGFOLDIGHED Kunst- og kulturpolitik 2017-2020 INDDRAGELSE, ENGAGEMENT OG MANGFOLDIGHED INDHOLD Velkommen til Kunst- og kulturpolitik 2017-2020... 4 Børnekultur... 7 Ungdomskultur... 9 Kultur i byen og på landet...11

Læs mere

SAMMEN. skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen

SAMMEN. skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen SAMMEN skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen Kultur og Fritidspolitik 2015-2018 Indledning Vision Politikkens omdrejningspunkt tager afsæt i Egedal Kommunes vision om: Hverdag

Læs mere

Kultur- og fritidspolitik Handlinger 2013 04.12.12. Kultur- og udviklingsafdelingen 2012

Kultur- og fritidspolitik Handlinger 2013 04.12.12. Kultur- og udviklingsafdelingen 2012 Kultur- og fritidspolitik Handlinger 2013 04.12.12 Kultur- og udviklingsafdelingen 2012 Kultur- og fritidspolitikken 2013-2016 for Norddjurs Kommune blev vedtaget af kommunalbestyrelsen den 21. august

Læs mere

Sammen. skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen. Kultur og Fritidspolitik 2015-2018

Sammen. skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen. Kultur og Fritidspolitik 2015-2018 Sammen skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen Kultur og Fritidspolitik 2015-2018 Indledning Med Kultur og Fritidspolitik 2015-2018 ønsker Byrådet at sætte retningen for arbejdet

Læs mere

SILKEBORG KOMMUNES KULTURPOLITIK. - for dummies...

SILKEBORG KOMMUNES KULTURPOLITIK. - for dummies... SILKEBORG KOMMUNES KULTURPOLITIK 2 0 1 3-2 0 1 6 - for dummies... Velkommen... Først og fremmest tak fordi du interesserer dig for din kommune! Med denne lille flyer har vi forsøgt at indkapsle essensen

Læs mere

Mål for budget Proces for ny tværgående idræts- og fritidspolitik dialog og borgerinddragelse. Fokusområde

Mål for budget Proces for ny tværgående idræts- og fritidspolitik dialog og borgerinddragelse. Fokusområde for budget 2019 Serviceområde Proces for ny tværgående idræts- og fritidspolitik dialog og borgerinddragelse Herning Kommunes aktuelle politik på idræts- og fritidsområdet blev udarbejdet i 2007 i forbindelse

Læs mere

Kultur- og idrætspolitik

Kultur- og idrætspolitik Kultur- og idrætspolitik Fredensborg Kommune l Godkendt af Byrådet den XX 1 Forord Kultur- og idrætslivet binder hverdagen sammen for rigtig mange mennesker og er med til at gøre Fredensborg Kommune til

Læs mere

Strategi for Fritid og Kultur. Lemvig Kommune

Strategi for Fritid og Kultur. Lemvig Kommune Strategi for Fritid og Kultur Lemvig Kommune 2019-2022 Om vision, politik og strategi i Lemvig Kommune Denne strategi tager udgangspunkt i Lemvig Kommunes vision: Vi er stolte af vore forpligtende fællesskaber.

Læs mere

Kulturpolitik 2016 Skanderborg Kommune

Kulturpolitik 2016 Skanderborg Kommune Skanderborg Kommune 1 Visionen Kulturlivet bæres af fællesskaber og er med til at danne os som mennesker. Kulturen skubber til os, og favner os. Den byder på fællesskab, identitet, dannelse, indsigt, sejre,

Læs mere

Kultur- og fritidspolitik Handlinger 2015 14.12.15. Evaluering

Kultur- og fritidspolitik Handlinger 2015 14.12.15. Evaluering Kultur- og fritidspolitik Handlinger 2015 14.12.15 Evaluering I det følgende er handlingerne opført efter de 4 målsætninger i politikken med tilhørende indsatsområder. Handlinger mærket med: = skal udføres,

Læs mere

Puls, sjæl og samarbejde

Puls, sjæl og samarbejde Puls, sjæl og samarbejde Politik for Kultur, Fritid og Frivillighed i Ringsted Kommune I Ringsted har vi et rigt og varieret fritids- og foreningsliv og et kulturliv, der byder på gode oplevelser for børn

Læs mere

Kultur- og fritidspolitik Handlinger 2014. Evaluering

Kultur- og fritidspolitik Handlinger 2014. Evaluering Kultur- og fritidspolitik Handlinger 2014 Evaluering 01.12.14 Kultur- og udviklingsafdelingen 2014 I det følgende er evaluering af handlingerne opført efter de 4 målsætninger i politikken med tilhørende

Læs mere

Kultur- og Fritidspolitik

Kultur- og Fritidspolitik Kultur- og Fritidspolitik Nordfyns Kommune Revideret den 15. august 2014 Dokument nr. 480-2014-852344 Sags nr. 480-2013-36230 Indhold FORORD... 2 INDLEDNING... 3 VISIONEN... 4 VÆRDIER... 5 NORDFYNS KOMMUNE

Læs mere

KULTURSTRATEGI FOR FREDENSBORG KOMMUNE

KULTURSTRATEGI FOR FREDENSBORG KOMMUNE KULTURSTRATEGI FOR FREDENSBORG KOMMUNE INDLEDNING Et varieret og aktivt kulturliv spiller en vigtig rolle i visionen om, at skal være et attraktivt sted at bo med unikke og forskelligartede bysamfund og

Læs mere

F o l k e o p ly s n i n g s p o l i t i k f o r J a m m e r b u g t K o m m u n e

F o l k e o p ly s n i n g s p o l i t i k f o r J a m m e r b u g t K o m m u n e F o l k e o p ly s n i n g s p o l i t i k f o r J a m m e r b u g t K o m m u n e Forord Jammerbugt Kommune betragter et levende forenings- og fritidsliv som en motor for udvikling i lokalsamfundet og

Læs mere

Kultur- og fritidspolitik Handlinger 2011 10.11.10. Kultur- og udviklingsafdelingen 2010

Kultur- og fritidspolitik Handlinger 2011 10.11.10. Kultur- og udviklingsafdelingen 2010 Kultur- og fritidspolitik Handlinger 2011 10.11.10 Kultur- og udviklingsafdelingen 2010 Kultur- og fritidspolitikken for Norddjurs Kommune blev vedtaget af kommunalbestyrelsen den 1. juli 2008. Politikken

Læs mere

Kultur og Fritid. Budgetmæssige nøgletal

Kultur og Fritid. Budgetmæssige nøgletal Budgetmæssige nøgletal Kulturhuse (Kulturhuset Skanderborg, BioHuset) 2.600.000 Forsamlingshuse (22 huse) 416.000 Aktivitetscentre - (Vestermølle, Ejer Bavnehøj, Hørning Mølle, Skovbymosegård/Porskær og

Læs mere

Puls, sjæl og samarbejde

Puls, sjæl og samarbejde Puls, sjæl og samarbejde Politik for Kultur, Fritid og Frivillighed i Ringsted Kommune I Ringsted har vi et rigt og varieret fritids- og foreningsliv og et kulturliv, der byder på gode oplevelser for børn

Læs mere

Norddjurs Kommune. Kunst- og kulturpolitik Inddragelse, engagement og mangfoldighed. Høringssvar

Norddjurs Kommune. Kunst- og kulturpolitik Inddragelse, engagement og mangfoldighed. Høringssvar Norddjurs Kommune Kunst- og kulturpolitik 2017 2020 Inddragelse, engagement og mangfoldighed Høringssvar Velkommen til Kunst- og kulturpolitik 2017 2020 (Side 4) Kunst- og kulturpolitikkens mål - Alle

Læs mere

Folkeoplysningspolitik 2012-2016. Center for Børn & Kultur

Folkeoplysningspolitik 2012-2016. Center for Børn & Kultur Folkeoplysningspolitik 2012-2016 Center for Børn & Kultur 1 Indhold Formål...3 Borgernes deltagelse i foreningsaktiviteter...4 Rammer for foreningsarbejdet...6 Samspil mellem foreninger og selvorganiserede

Læs mere

En kreativ kommune med aktive byrum ude og inde. Borgerne stiller større krav til de fysiske rammer, herunder mobile og fleksible institutioner

En kreativ kommune med aktive byrum ude og inde. Borgerne stiller større krav til de fysiske rammer, herunder mobile og fleksible institutioner GLADSAXE KOMMUNE Kultur og Fritid Bilag 2: og hovedpointer fra arbejdsgrupper NOTAT Dato: 4. juni 2012 Af: Helena Jørgensen En kreativ kommune med aktive byrum ude og inde Borgerne stiller større krav

Læs mere

KULTUR-, IDRÆTS- OG FRITIDSPOLITIK

KULTUR-, IDRÆTS- OG FRITIDSPOLITIK KULTUR-, IDRÆTS- OG FRITIDSPOLITIK 2016 2 Indhold Forord af Lars Ejby Pedersen, formand for Kultur- og Idrætsudvalget Bedre fysiske faciliteter Det attraktive byliv Talentudvikling og kreative vækstmiljøer

Læs mere

Kulturpolitik Syddjurs som Kulturkommune frem mod 2017

Kulturpolitik Syddjurs som Kulturkommune frem mod 2017 Kulturpolitik Syddjurs som Kulturkommune frem mod 2017 Der arbejdes målrettet og strategisk med kulturudviklingen i kommunen. I forlængelse af byrådets beslutning af juni 2011 udnyttes synergien i sammenhæng

Læs mere

Furesø Kommune FRITID I FURESØ. Politik for kultur-, fritidsog idrætsområdet

Furesø Kommune FRITID I FURESØ. Politik for kultur-, fritidsog idrætsområdet Furesø Kommune FRITID I FURESØ Politik for kultur-, fritidsog idrætsområdet 1 1. FORORD Furesø Kommune er et godt sted at bo. Det er en attraktiv og naturskøn kommune, hvor borgerne, unge som gamle, engagerer

Læs mere

FOLKEOPLYSNINGSPOLITIK POLITIK FOR DEN FRIE FOLKEOPLYSENDE VIRKSOMHED

FOLKEOPLYSNINGSPOLITIK POLITIK FOR DEN FRIE FOLKEOPLYSENDE VIRKSOMHED FOLKEOPLYSNINGSPOLITIK POLITIK FOR DEN FRIE FOLKEOPLYSENDE VIRKSOMHED 1. UDGAVE, 2011 INDHOLD 1 INDLEDNING... 3 2 VISION... 3 3 LEJRE KOMMUNE OG DEN FOLKEOPLYSENDE VIRKSOMHED... 4 4 MÅLSÆTNING... 4 5 FOLKEOPLYSNINGSPOLITIKKEN

Læs mere

Kulturpolitik Frem mod 2020 Handleplan 2016

Kulturpolitik Frem mod 2020 Handleplan 2016 1 of 5 Kulturpolitik Frem mod 2020 Handleplan 2016 Syddjurs som Kulturkommune Vedtaget i Byrådet, Syddjurs Kommune den 25. februar 2015. Syddjurs Kommune vedtog i foråret 2015 en ny kulturpolitik. Visionen

Læs mere

Puls, sjæl og samarbejde. Politik for Kultur, Fritid og Frivillighed i Ringsted Kommune

Puls, sjæl og samarbejde. Politik for Kultur, Fritid og Frivillighed i Ringsted Kommune Puls, sjæl og samarbejde Politik for Kultur, Fritid og Frivillighed i Ringsted Kommune Puls Sjæl Samarbejde Puls, sjæl og samarbejde Politik for Kultur, Fritid og Frivillighed i Ringsted Kommune I Ringsted

Læs mere

Indhold. Forord 3 Indledning 4 Vision 5 Udfordringer 6 Ambitioner 7. Målsætninger 9. Fra vision til handling 14-15

Indhold. Forord 3 Indledning 4 Vision 5 Udfordringer 6 Ambitioner 7. Målsætninger 9. Fra vision til handling 14-15 Børnekultur politik Indhold Forord 3 Indledning 4 Vision 5 Udfordringer 6 Ambitioner 7 Kulturgarantien 7 Kulturfærge Frederikshavn 8 Synlig Børnekultur 8 Målsætninger 9 Kultur- og Fritidsudvalget 9 Børneinstitutioner,

Læs mere

HERNING ER VORES KULTURPOLITIK

HERNING ER VORES KULTURPOLITIK HERNING ER VORES KULTURPOLITIK KULTUR HVER DAG Vi er omgivet af kultur hver eneste dag. Hvad enten du lægger mærke til det eller ej, bidrager kulturen til at give indhold og sammenhold i hverdagen. Med

Læs mere

Rebild Kommune Kulturpolitik Forslag til nye fokusområder og handlingsplaner Værdigrundlag

Rebild Kommune Kulturpolitik Forslag til nye fokusområder og handlingsplaner Værdigrundlag Rebild Kommune Kulturpolitik Forslag til nye fokusområder og handlingsplaner Værdigrundlag Rebild Kommunes kulturpolitik har til formål at støtte og stimulere borgernes trivsel og aktive deltagelse i lokalsamfundets

Læs mere

Præsentation af politikområderne Borgerservice og Kultur i Skanderborg Kommune

Præsentation af politikområderne Borgerservice og Kultur i Skanderborg Kommune Præsentation af politikområderne Borgerservice og Kultur i Skanderborg Kommune 1 POLITIKKER Mødet mellem borger og kommune (2010) Kulturpolitikken (2017) Helhedsplan for Museum Skanderborg (2016) Folkeoplysningspolitikken

Læs mere

Velkommen til vort bud på en Kultur-, Fritids- og Turismepolitik for Lejre. Velkommen til OPLEV LEJRE.

Velkommen til vort bud på en Kultur-, Fritids- og Turismepolitik for Lejre. Velkommen til OPLEV LEJRE. UDVALGET FOR KULTUR OG FRITID - i Lejre Kommune Kære Borger, Kære Gæst - i Lejre Velkommen til vort bud på en Kultur-, Fritids- og Turismepolitik for Lejre. Velkommen til OPLEV LEJRE. Meningen med vore

Læs mere

Udkast til Frederikssund Kommunes Fritidspolitik 2015-2019

Udkast til Frederikssund Kommunes Fritidspolitik 2015-2019 Udkast til Frederikssund Kommunes Fritidspolitik 2015-2019 Forord Fritidspolitikken fastlægger retningen for fritids-, idræts- og kulturområdet. Fritidsudvalget ønsker at understøtte og udvikle byområder,

Læs mere

Fritidspolitik 2010. Folkeoplysningsudvalget

Fritidspolitik 2010. Folkeoplysningsudvalget Fritidspolitik 2010 Folkeoplysningsudvalget Gode fritidstilbud kommer ikke af sig selv. De skal planlægges og organiseres, ofte af frivillige, der bruger deres fritid, energi og engagement på det. Fritiden

Læs mere

Idræts- og fritidspolitik INDDRAGELSE, ENGAGEMENT OG MANGFOLDIGHED

Idræts- og fritidspolitik INDDRAGELSE, ENGAGEMENT OG MANGFOLDIGHED Idræts- og fritidspolitik 2017-2020 INDDRAGELSE, ENGAGEMENT OG MANGFOLDIGHED INDHOLD Velkommen til Idræts- og fritidspolitik 2017-2020... 4 Det gode foreningsliv... 7 Frivillige... 9 Det aktive ungdomsliv...11

Læs mere

Kultur- og fritidspolitik

Kultur- og fritidspolitik Kultur- og fritidspolitik Kultur- og Fritidsudvalget i har udformet et forslag til en kultur- og fritidspolitik, der skal sikre, at den enkelte borger får mulighed for at deltage, udfolde sig og præge

Læs mere

Idræts- og fritidspolitik

Idræts- og fritidspolitik T S A K D U Idræts- og fritidspolitik INDHOLD FORORD... 5 INDLEDNING... 6 INDSATSOMRÅDER... 8 Udvikling af idræts- og fritidslivet så alle har mulighed for at deltage i aktiviteter, foreningsliv og fællesskaber...

Læs mere

Kulturpolitik Brønderslev Kommune 2014

Kulturpolitik Brønderslev Kommune 2014 Tilgængelighed og formidling Samhørighed og sammenhængskraft Kultur og identitet Kulturpolitik Brønderslev Kommune 2014 Rum til at spire Frivillighed og ansvar Forord Brønderslev Kommunes vision mod 2020

Læs mere

Fritidspolitik - udkast til høring

Fritidspolitik - udkast til høring Fritidspolitik - udkast til høring 1 2 Gode fritidstilbud kommer ikke af sig selv. De skal planlægges og organiseres, ofte af frivillige, der bruger deres fritid, energi og engagement på det. Fritiden

Læs mere

Norddjurs Kommune. Folkeoplysningspolitik

Norddjurs Kommune. Folkeoplysningspolitik Kultur- og udviklingsafdelingen Dato: 14. marts 2012 Journalnr.: 11-14501 Norddjurs Kommune Folkeoplysningspolitik Indhold: 1. Baggrund og formål 2. Vision, værdier og målsætninger Norddjurs Kommunes kultur-

Læs mere

Indstilling. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Kultur og Borgerservice. Aarhus Kommune. Den 13. juni 2012

Indstilling. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Kultur og Borgerservice. Aarhus Kommune. Den 13. juni 2012 Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Kultur og Borgerservice Den 13. juni 2012 Aarhus Kommune Kulturforvaltningen Kultur og Borgerservice 1. Resume I forbindelse med budgetforliget for 2010-2013

Læs mere

Sammen om det gode liv. Kultur- og Fritidspolitik

Sammen om det gode liv. Kultur- og Fritidspolitik Sammen om det gode liv Kultur- og Fritidspolitik 2017 - Sammen om det gode liv Du sidder nu med Aabenraa Kommunes Kultur- og Fritidspolitik, der gælder fra 2017 og frem med overskriften Sammen om det gode

Læs mere

Holbæk Kommunes. Folkeoplysningspolitik

Holbæk Kommunes. Folkeoplysningspolitik Holbæk Kommunes Folkeoplysningspolitik Indhold Forord... s. 4 1. Vores vision med folkeoplysningspolitiken. s. 5 2. Borgerne og det folkeoplysende arbejde.. s. 7 3. Rammer... s. 9 4. Udviklingspuljen...

Læs mere

Idræts- og fritidspolitik INDDRAGELSE, ENGAGEMENT OG MANGFOLDIGHED

Idræts- og fritidspolitik INDDRAGELSE, ENGAGEMENT OG MANGFOLDIGHED Idræts- og fritidspolitik 2017-2020 INDDRAGELSE, ENGAGEMENT OG MANGFOLDIGHED INDHOLD Velkommen til Idræts- og fritidspolitik 2017-2020... 4 Det gode foreningsliv... 7 Frivillige... 9 Det aktive ungdomsliv...11

Læs mere

Evaluering på handlinger 2011 December 2011. Kultur- og udviklingsafdelingen 2011

Evaluering på handlinger 2011 December 2011. Kultur- og udviklingsafdelingen 2011 Evaluering på handlinger 2011 December 2011 Kultur- og udviklingsafdelingen 2011 Handlinger mærket med: = skal udføres = kan udføres 1. Naturen giver mulighed for aktiv udfoldelse og plads til ro og fordybelse

Læs mere

Kulturpolitk for Stevns Kommune

Kulturpolitk for Stevns Kommune Kulturpolitk for Stevns Kommune Indledning Den foreliggende Kulturpolitik for Stevns Kommune er udarbejdet i henhold til beslutning i udvalget for Natur, Fritid og Kultur (NFK). Hvad er formålet med kulturpolitikken?

Læs mere

Idræts- og Fritidspolitik. for Ringsted Kommunes borgere og foreningsliv

Idræts- og Fritidspolitik. for Ringsted Kommunes borgere og foreningsliv Idræts- og Fritidspolitik for Ringsted Kommunes borgere og foreningsliv Ringsted Kommune marts 2012 Idræts- og Fritidspolitik for Ringsted Kommunes Borgere og foreningsliv Indhold 1. Kort om papir og proces

Læs mere

Præsentation af Fremfærd

Præsentation af Fremfærd Præsentation af blev etableret som en del af overenskomst 2013 og videreføres med overenskomstfornyelsen i 2015. Samarbejdet er aftalt mellem KL og Forhandlingsfællesskabet. : er et samarbejde mellem parterne

Læs mere

Høje-Taastrup Kommunes Idræts- og Bevægelsespolitik 2011-15

Høje-Taastrup Kommunes Idræts- og Bevægelsespolitik 2011-15 Høje-Taastrup Kommunes Idræts- og Bevægelsespolitik 2011-15 Idræt for alle Idræt og bevægelse er glæde, udfordring og fællesskab. Vi ønsker i Høje-Taastrup Kommune at skabe de bedst mulige rammer for et

Læs mere

Opsamling på workshops

Opsamling på workshops S i d e 1 Opsamling på workshops Formål Idrætsgruppen under FOU i København har gennem 2 workshops med udvalgte repræsentanter fra idrætten i København ønsket at diskutere følgende spørgsmål: Hvordan kan

Læs mere

Børnekulturens Netværk H.C. Andersens Boulevard 2 1553 København V

Børnekulturens Netværk H.C. Andersens Boulevard 2 1553 København V Børnekulturens Netværk H.C. Andersens Boulevard 2 1553 København V Svendborg d. 12-0-07 Modelforsøg: Børnekultur i kommunen Svendborg kommune ansøger hermed om at blive udpeget til som modelkommune i Børnekulturens

Læs mere

Fritids- og kulturpolitik for Solrød Kommune

Fritids- og kulturpolitik for Solrød Kommune SOLRØD KOMMUNE - BYRÅDET Fritids- og kulturpolitik for Solrød Kommune I Solrød Kommune er der kultur- og fritidstilbud til alle borgere overalt i kommunen. I fritids- og kulturlivet vokser vi fra barnsben

Læs mere

Kultur- og Fritidskonference 2018

Kultur- og Fritidskonference 2018 Kultur- og Fritidskonference 2018 Onsdag den 26. september 2018 kl. 17.00-20.30, Auning bibliotek, Torvegade 1, 8963 Auning Referat: Korte indlæg ved den mundtlige opslagstavle: - Dag, Rougsø Spejderne

Læs mere

Forslag til Silkeborg Kommunes Idræts- og Fritidspolitik 2012. Høringsmateriale

Forslag til Silkeborg Kommunes Idræts- og Fritidspolitik 2012. Høringsmateriale Forslag til Silkeborg Kommunes Idræts- og Fritidspolitik 2012 Høringsmateriale Indledning Idræts- og fritidspolitikken bygger på tematiserede dialogmøder og drøftelser med Børne- og Ungdomskorpsenes Samråd,

Læs mere

Styrker og svagheder inden for kultur- og fritidsområdet i Faxe Kommune

Styrker og svagheder inden for kultur- og fritidsområdet i Faxe Kommune Styrker og svagheder inden for kultur- og fritidsområdet i Faxe Kommune I tilknytning til dagsordenspunktet om ny kultur- og fritidspolitik 2015-2019 har administrationen udarbejdet et notat om styrker

Læs mere

IDRÆTSPOLITIK Vedtaget af Byrådet d. 19.december 2012

IDRÆTSPOLITIK Vedtaget af Byrådet d. 19.december 2012 IDRÆTSPOLITIK Vedtaget af Byrådet d. 19.december 2012 HILLERØD KOMMUNE 1 Idrætspolitik Idrætten har en egenværdi, som det er vigtigt at tage udgangspunkt i. Idræt bygger på demokrati, samvær og gode oplevelser.

Læs mere

Forslag til. Folkeoplysningspolitik

Forslag til. Folkeoplysningspolitik Forslag til Kerteminde Kommune 231111 2011-19114 1440-29400 1 Vision, værdier og målsætninger for folkeoplysningsområdet i Kerteminde Kommune 2 Indledning Aktiviteterne inden for fritidslivet opstår i

Læs mere

Kultur-, Fritids- og Idrætspolitik for Fanø Kommune

Kultur-, Fritids- og Idrætspolitik for Fanø Kommune Kultur-, Fritids- og Idrætspolitik for Fanø Kommune Vedtaget i Fanø byråd den (dat Vedtaget i Fanø Byråd den (dato) Udarbejdelsen af en ny politik Udarbejdelsen af den nye Kultur-, Fritids- og Idrætspolitik

Læs mere

GENTOFTE I BEVÆGELSE IDRÆTS- OG BEVÆGELSESPOLITIK

GENTOFTE I BEVÆGELSE IDRÆTS- OG BEVÆGELSESPOLITIK GENTOFTE I BEVÆGELSE IDRÆTS- OG BEVÆGELSESPOLITIK 2017-2029 Foto Uber Images Das Büro Per Heegaard STT Foto Flemming P. Nielsen Udarbejdelse Gentofte Kommune Layout: Operate A/S Tryk Bording A/S Oplag:1000

Læs mere

Forslag til ny kultur- og fritidspolitik samt samarbejdsmodel

Forslag til ny kultur- og fritidspolitik samt samarbejdsmodel Billund Kommune Forslag til ny kultur- og fritidspolitik samt samarbejdsmodel Udarbejdet af 17 stk. 4 udvalget målrettet kultur- og fritidspolitik Februar 2016 2 Politik Forord Her følger kultur- og fritidspolitikkens

Læs mere

Kultur- og Fritidspolitik

Kultur- og Fritidspolitik Kultur og Fritid Dato: 31-10-2016 Sagsnr.: 15/25492 Sagsbehandler: Lise Lotte Urfe Direkte tlf.: 7376 8234 E-mail: llu@aabenraa.dk Kultur- og Fritidspolitik 2017 - Sammen om det gode liv Du sidder nu med

Læs mere

Viborg Kommune i bevægelse

Viborg Kommune i bevægelse Viborg Kommune i bevægelse politik for idræt og motion UDKAST Indhold Indledning....................................................3 Politikkens opbygning....................................... 4 Politikkens

Læs mere

Folkeoplysningspolitik

Folkeoplysningspolitik Folkeoplysningspolitik 1 Demokratiforståelse og aktivt medborgerskab Folkeoplysningsloven af 2011 forpligter alle kommuner til at udfærdige en politik for Folkeoplysningsområdet gældende fra 1. januar

Læs mere

Aabenraa Kommunes. Kultur- og Fritidspolitik

Aabenraa Kommunes. Kultur- og Fritidspolitik Aabenraa Kommunes Kultur- og Fritidspolitik 2013-2016 Aabenraa Kommunes Kultur- og Fritidspolitik blev fra starten døbt Makreller der spræller, fordi vi har et livligt og aktivt kultur- og fritidsliv,

Læs mere

Sammen om det gode liv Kultur- og Fritidspolitik

Sammen om det gode liv Kultur- og Fritidspolitik Sammen om det gode liv Kultur- og Fritidspolitik Sammen om det gode liv Du sidder nu med Aabenraa Kommunes Kultur og Fritidspolitik, der gælder fra 2017 og frem. I Aabenraa Kommune er kultur- og fritidslivet

Læs mere

KULTUR OG FRITIDSPOLITIK I SAMSØ KOMMUNE

KULTUR OG FRITIDSPOLITIK I SAMSØ KOMMUNE KULTUR OG FRITIDSPOLITIK I SAMSØ KOMMUNE INDHOLDSFORTEGNELSE Værdier 2 Overordnede Kulturpolitiske formål 3 FORMÅL FOR OMRÅDERNE 5 BIBLIOTEK 5 MUSEUMSOMRÅDET 5 MUSIK 6 TEATER 6 FILM OG BIOGRAF 7 LOKALRADIO

Læs mere

Rummelige fællesskaber og kreative frirum. Politik for kultur, fritid og idræt i Gladsaxe Kommune

Rummelige fællesskaber og kreative frirum. Politik for kultur, fritid og idræt i Gladsaxe Kommune Rummelige fællesskaber og kreative frirum Politik for kultur, fritid og idræt i Gladsaxe Kommune Indhold Indledning... 3 VISION... 4 VÆRDIER... 4 STRATEGISKE MÅL... 4 1. Vi vil styrke foreningsliv og fællesskaber...

Læs mere

Folkeoplysningspolitik for Bornholms Regionskommune

Folkeoplysningspolitik for Bornholms Regionskommune Folkeoplysningspolitik for Bornholms Regionskommune Introduktion Folketinget vedtog den 1. juni 2011 en række ændringer af folkeoplysningsloven. Et centralt punkt i den reviderede lov er, at alle kommuner

Læs mere

De Små Foreninger. B) Er de små foreninger fremtidens foreninger? C) Åbent Tema

De Små Foreninger. B) Er de små foreninger fremtidens foreninger? C) Åbent Tema Tema - underpunkter: Hvordan skal vi små idrætsforeninger leve op til Aarhus Kommunes forventninger om medfinansiering af idrætsfaciliteter er det muligt? Er de små foreninger fremtidens foreninger? De

Læs mere

Rebild Kommune Kulturpolitik Arbejdspapir august 2013 Værdigrundlag

Rebild Kommune Kulturpolitik Arbejdspapir august 2013 Værdigrundlag Rebild Kommune Kulturpolitik Arbejdspapir august 2013 Værdigrundlag Rebild Kommunes kulturpolitik har til formål at støtte og stimulere borgernes trivsel og aktive deltagelse i lokalsamfundets liv. Rebild

Læs mere

Forslag til ny kultur- og idrætspolitik 2016

Forslag til ny kultur- og idrætspolitik 2016 Forslag til ny kultur- og idrætspolitik 2016 Til alle foreninger, organisationer, interessenter og borgere i Fredericia kommune, Fredericia, den 11. april 2016 Arbejdet med at skabe en ny kultur- og idrætspolitik

Læs mere

DRAGØR KOMMUNES FOLKEOPLYSNINGSPOLITIK

DRAGØR KOMMUNES FOLKEOPLYSNINGSPOLITIK DRAGØR KOMMUNES FOLKEOPLYSNINGSPOLITIK DRAGØR KOMMUNE Indhold: 1. Hvorfor en folkeoplysningspolitik... 3 2. Visioner for og formålet med folkeoplysningspolitikken... 3 3. Målsætninger for borgernes deltagelse

Læs mere

Forslag til handlinger for 2013. Opgjort den 19. oktober 2012 på baggrund af indkomne forslag.

Forslag til handlinger for 2013. Opgjort den 19. oktober 2012 på baggrund af indkomne forslag. Forslag til handlinger for 2013 Opgjort den 19. oktober 2012 på baggrund af indkomne forslag. Gammel Estrup Herregårdsmuseet Med dagtilbud som samarbejdspartnere etableres et målrettet tilbud Puslinge

Læs mere

Politik for Kulturhovedstad 2017

Politik for Kulturhovedstad 2017 Politik for Kulturhovedstad 2017 Vision Hvordan kan vi medvirke til, at lokale kunst- og kulturmiljøer bidrager endnu mere offensivt og værdsættes for deres kompetencer og bidrag til den samlede udvikling

Læs mere

Aftale mellem Randers Kommune og Museum Østjylland

Aftale mellem Randers Kommune og Museum Østjylland Aftale mellem Randers Kommune og Museum Østjylland 2019-2022 1. Indledning Aftalen har til formål at fastlægge målene for Museum Østjyllands virksomhed i perioden 2019-2022. De mål, aftalen beskriver,

Læs mere

Dagens program 1. Inspirationsoplæg v/ Louise Fredbo Nielsen. Mail louise@futurenavigator.dk Fremtidsscenarie

Dagens program 1. Inspirationsoplæg v/ Louise Fredbo Nielsen. Mail louise@futurenavigator.dk Fremtidsscenarie [1] Vojens d. 25. oktober 2014 Vision for breddeidrætten i Haderslev Kommune Dagens program 1. Inspirationsoplæg v/ Louise Fredbo Nielsen. Mail louise@futurenavigator.dk Fremtidsscenarie 2. Indsatsområder

Læs mere

Vi gør det - sammen. Politik for det aktive medborgerskab

Vi gør det - sammen. Politik for det aktive medborgerskab Vi gør det - sammen Politik for det aktive medborgerskab 2017-2021 Kære læser Du har netop åbnet den nordfynske politik for det aktive medborgerskab. Jeg vil gerne give denne politik et par ord med på

Læs mere

Folkeoplysningsstrategi

Folkeoplysningsstrategi Kultur og Fritid Folkeoplysningsstrategi 2013-2017 Nordre Kajgade 1 9500 Hobro Tlf. 97 11 30 00 raadhus@mariagerfjord.dk www.mariagerfjord.dk Journalnummer: 18.14.00-P22-2-11 Ref.: Maria Grønhøj Bisgaard

Læs mere

Spørgsmål og svar om den nye skole

Spørgsmål og svar om den nye skole Spørgsmål og svar om den nye skole Hvornår træder reformen og den nye skole i kraft? Reformen træder i kraft 1. august 2014. Hvor mange timer skal mit barn gå i skole? Alle elever får en mere varieret

Læs mere

DRAGØR KOMMUNES KULTUR OG FRITIDSPOLITIK

DRAGØR KOMMUNES KULTUR OG FRITIDSPOLITIK Input fra dialogmøde d. 17. januar 2017 om: DRAGØR KOMMUNES KULTUR OG FRITIDSPOLITIK Deltagere Børne-, Fritids- og Kulturudvalg (Afbud fra Birger Larsen og Helle Barth) Repræsentanter fra: Folkeoplysningsudvalget,

Læs mere

Kulturpolitik

Kulturpolitik 1 Kulturpolitik 2015-17 Forord I Randers har vi et mangfoldigt udbud af kulturaktiviteter. Vi ved, at dét vi gør, gør vi ordentligt dygtigt og utraditionelt. Flere og flere rækker ud efter kulturtilbuddene

Læs mere

Furesø Kommune Borgermøde om budget Onsdag d.12.juni 2013

Furesø Kommune Borgermøde om budget Onsdag d.12.juni 2013 Furesø Kommune Borgermøde om budget 2014-17 Onsdag d.12.juni 2013 Baggrundsspørgsmål Hvad er dit køn? 1. Kvinde 2. Mand 3. Ønsker ikke at svare Hvad er din alder? 1. 18 29 2. 30 39 3. 40 49 4. 50 59 5.

Læs mere

Handlingsplan 2017 Fritids- og friluftspolitik frem mod 2020

Handlingsplan 2017 Fritids- og friluftspolitik frem mod 2020 Handlingsplan 2017 Fritids- og friluftspolitik frem mod 2020 Handlinger 2017 Syddjurs Kommune har i 2016 vedtaget ny Fritids- og friluftspolitik, og politikken udmøntes i konkrete handlinger i 2017 og

Læs mere

Partnerskaber mellem idrætsforeninger og kommunale institutioner. SDU, 29-04-2014

Partnerskaber mellem idrætsforeninger og kommunale institutioner. SDU, 29-04-2014 Partnerskaber mellem idrætsforeninger og SDU, 29-04-2014 Erfaringer fra Skolesport samt andre aktiviteter i Ringsted Kommune Torben Krogh Johansen Idrætskonsulent for Skoler og Dagtilbud Stil endelig spørgsmål

Læs mere

LOGO1TH_LS_POSr d. By- og Udviklingsforvaltningen Nytorv 11 6000 Kolding Tlf. 7979 7979

LOGO1TH_LS_POSr d. By- og Udviklingsforvaltningen Nytorv 11 6000 Kolding Tlf. 7979 7979 LOGO1TH_LS_POSr d By- og Udviklingsforvaltningen Nytorv 11 6000 Kolding Tlf. 7979 7979 KULTURUDVALGETS Politiske fokusområder 2014-2015 Mødesteder og midlertidighed Kultur er fyrtårne og fysiske rammer.

Læs mere

Mål- og indholdsbeskrivelser for Klub Dragør

Mål- og indholdsbeskrivelser for Klub Dragør Mål- og indholdsbeskrivelser for Klub Dragør Vedtaget af Kommunalbestyrelsen den XX.XX.XXXX 1 Indhold 1. Lovgivning og politik...3 1.1 Lokalpolitiske beslutninger...4 2. Struktur og rammer for Klub Dragør...5

Læs mere

Forpligtende samarbejder og partnerskaber i folkeskolen

Forpligtende samarbejder og partnerskaber i folkeskolen Forpligtende samarbejder og partnerskaber i folkeskolen Folkeskoleloven pålægger kommuner at sikre, at der finder samarbejder og partnerskaber sted mellem de kommunale skoler og andre institutioner og

Læs mere

Et rigt og udviklende kulturliv. Kulturpolitik for Region Midtjylland. Forslag

Et rigt og udviklende kulturliv. Kulturpolitik for Region Midtjylland. Forslag Et rigt og udviklende kulturliv Kulturpolitik for Region Midtjylland Forslag 07-05-15 Ny kulturpolitik for Region Midtjylland Region Midtjyllands nye kulturpolitik bygger videre på de gode erfaringer,

Læs mere

Jammerbugt Kommunes. Kultur- og fritidspolitik

Jammerbugt Kommunes. Kultur- og fritidspolitik Jammerbugt Kommunes - og fritidspolitik Godkendt af Kommunalbestyrelsen den 8. oktober 2009 Vi udvikler gennem samarbejde! Jammerbugt Kommune betragter et levende kultur- og fritidsliv som en motor for

Læs mere

Idræt og motion til alle københavnere

Idræt og motion til alle københavnere Idræt og motion til alle københavnere Idrættens værdi for København er stor. Et aktivt deltagende idrætsliv: skaber livsglæde for den enkelte, forbedrer de sociale kompetencer og lærer ikke mindst børn

Læs mere

Furesø Kommune Borgermøde om budget Onsdag d.12. juni 2013

Furesø Kommune Borgermøde om budget Onsdag d.12. juni 2013 Furesø Kommune Borgermøde om budget 2014-17 Onsdag d.12. juni 2013 Prioriteringsdebat - program Lære hinanden at kende Præsentation af Vision Furesø Debat ved bordene om Vision Furesø og hvordan den skal

Læs mere