Læs dansk på bibliotekerne

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Læs dansk på bibliotekerne"

Transkript

1 Læs dansk på bibliotekerne Undervisningsmateriale om biblioteket ved introduktion til kursister fra sprogskolen af Vibeke Nielsen og Tina Møller Kristensen

2 Læs dansk på bibliotekerne Intro 5 råd til et vellykket forløb af Jette Blåstedt fra Vollsmose Biblioteket Tilrettelæg i tæt samarbejde med sproglæreren og justér undervejs Tal enkelt og tydeligt stil evt. tjekspørgsmål til kursisterne Vis både bredden af tilbuddene og fang den enkeltes interesse (musik, film, for børn, nyheder på eget sprog osv.) Husk at sproglærerne ikke nødvendigvis kender vores tilbud Uddel gerne diplom det har stor betydning! Se diplomet til kursisterne Dette undervisningsmateriale er baseret på Jette Blåstedts erfaringer fra Vollsmose Biblioteket, men også erfaringerne fra de andre medvirkende biblioteker er inddraget. Husk at gøre læreren opmærksom på, at der findes et materiale til sprogskolerne om biblioteker, og at dette materiale følger de 4 biblioteksbesøg. Materialet finder de på Statsbibliotekets hjemmeside:

3 Læs dansk på bibliotekerne Intro Undervisningsforslag til et forløb på 4 besøg. Udover at hvert besøg afsluttes med en opgave, vil der også undervejs blive stillet nogle små opgaver til kursisterne. (Det handler om at holde kursisternes opmærksomhed). Disse opgaver har vi kaldt for Dagens biblioteks opgave og du finder dem til slut. Print gerne Dagens biblioteks opgave til kursisterne. Opgaverne er primært rettet til kursister på Danskuddannelse 2. Det er vigtigt at samarbejde med læreren fra sprogskolen. Skab kontakt til læreren inden forløbet begynder. Og del gerne dette materiale med læreren. Og husk, følgende sider er blot til inspiration, så I er velkomne til at tage hvad I kan bruge. De 4 besøg 1 Intro til biblioteket 2 Hvad kan dit bibliotek tilbyde den voksne låner? 3 Hvad kan biblioteket tilbyde forældre og børn? 4 Netbiblioteket

4 Læs dansk på bibliotekerne 1. gang Intro til biblioteket Byd velkommen og præsenter dig selv. Fortæl kort og præcist og uden svære ord om dit arbejde. Fortæl hvordan du kan hjælpe kursisterne, og hvor på biblioteket de kan finde dig eller dine kollegaer. Giv kursisterne et indblik i, hvad der skal ske denne gang og de følgende 3 gange. Dette kan også med fordel gøres ved et besøg på sprogskolen, inden læringsforløbet påbegyndes. Husk at give dig tid, og vær åben over for en dialog med de besøgende kursister. Bed dem f.eks. om at præsentere sig selv og spørg om nogle af dem har været på biblioteket før.

5 Læs dansk på biblioteket 1. gang Bibliotekets åbningstider ( et eksempel fra biblioteket i Kvaglund. Husk at tilpasse tidspunkterne, så de passer til dit bibliotek) mandag 10:00-17:00 tirsdag 10:00-17:00 onsdag 10:00-17:00 torsdag 10:00-17:00 fredag 13:00-17:00 lørdag 10:00-13:00 søndag lukket

6 Læs dansk på biblioteket 1. gang Låneren Fortæl kort om hvilke muligheder man har som låner på dit bibliotek. Hvad kan man låne, og hvad tilbyder dit bibliotek? Det er gratis - husk at gøre opmærksom på dette. Hvordan opretter man sig som låner? o prøv evt at oprette en fiktiv låner (se næste side), det er en måde at komme i dialog med de besøgende elever. Vis hvordan man låner en bog. Hvor længe kan man låne en bog, en film, en cd? Takster / bøder uddel gerne pjecen om dit bibliotek.

7 Læs dansk på biblioteket 1. gang Den fiktive låner navn: Peter Henriksen adresse: Nørregade Esbjerg cpr: pinkode 1525

8 Læs dansk på bibliotekerne 1. gang Takster og bøder. Det kan være en fordel at involvere kursisterne i dette. Når I gennemgår oplysningerne, så hør om nogle af kursisterne har lyst til at læse højt. Taksterne på følgende side er fra Kvaglund bibliotek, husk at tilpasse oplysningerne, så de passer til dit bibliotek. Anvend gerne bibliotekets folder.

9 læs dansk på biblioteket 1. gang Takster og bøder ( et eksempel fra biblioteket i Kvaglund. Husk at tilpasse taksterne, så de passer til dit bibliotek) Voksne 1-7 dage 20 kr dage 60 kr dage 90 kr dage 120 kr. mere end 30 dage 175 kr. Børn 1-7 dage 10 kr dage 20 kr dage 40 kr dage 50 kr mere end 30 dage 100 kr.

10 Læs dansk på biblioteket 1. gang Opret kursisterne som låner Opret de kursister, som ikke allerede er låner på et af kommunens biblioteker. Dette giver dem mulighed for at tal med dig og dermed øve deres danskkundskaber. Opgaver 1. gang Bed dem finde en bog, de ønsker at låne. Vis dem gerne hvor læse-let hylden er. Det kan også være en fordel at vise dem, hvor bøger på deres eget sprog står. Bed dem sende en mail til dig, hvor de fortæller om deres besøg på biblioteket (Husk at tage læreren med på råd)

11 Læs dansk på biblioteket 1. gang Intro til biblioteket Dagens biblioteksopgave. Biblioteket holder åbent 6 dage om ugen. Rigtig Forkert Det er gratis at låne bøger. Det er koster penge at låne musik og film. Man får bøder, hvis man ikke afleverer til tiden. Du må låne en bog i en måned.

12 Læs dansk på biblioteket 2. gang Hvad kan dit bibliotek tilbyde den voksne låner (lav gerne din egen liste) Tag holdet med på en rundtur, og vis dem hvad du taler om, prøv gerne at få gang i en dialog: Læs let bøger til dansk som andetsprog o Se oversigt for materialer til de forskellige danskuddannelser og moduler Fagbøger f.eks i forbindelse med opgaveskrivning Lån en pc er Aviser og magasiner, danske og udenlandske Bøger, cd er og film på eget sprog (tag gerne eksempler med) Studiepladser Det sker (hvad sker der på dit bibliotek, og hvor finder man informationerne)

13 Læs dansk på biblioteket 2. gang I forbindelse med lån af pc er det fint at gøre opmærksom på reglerne. Hvor og hvordan booker man en pc på biblioteket? Hvor længe kan man låne en pc? Hvad koster det at printe?

14 Læs dansk på biblioteket 2. gang Hvad siger man, når man skal bruge hjælp? Gennemgå gerne nogle dialoger fra materialet til sprogskolerne, eller lav egne fiktive forløb, hvor kursisterne øver sig i at spørge om hjælp til at finde en bog, en cd eller en film. Og lav også gerne dialog øvelser, hvor kursisterne øver sig på spørge ind til alle de muligheder, biblioteket byder på f. eks. lån af pc og aviser.

15 Læs dansk på biblioteket 2. gang Arrangementer på biblioteket Find ud af, hvad der sker på dit bibliotek, fortæl om de arrangementer, der kunne være interessante for kursisterne. Husk at vise dem, hvor de kan finde informationerne. Opgaver 2. gang Opgaven forbereder kursisterne til 3. besøg på biblioteket. Uddel folderen: Læs med dit barn på dansk og på de sprog kursisterne efterspørger (hvis dette er muligt.) Giv evt. en bog pakke til de, som ønsker at modtage den. Bed kursisterne om at læse folderen til næste besøg, hvor overskriften er Hvad kan biblioteket tilbyde forældre og deres børn? I stedet for folderen Læs med dit barn kan du også benytte dig af bogstartsmaterialet fx: Guide_opslag.pdf Og skulle nogen ønske at aflevere et materiale til biblioteket, så hjælp dem gerne med det.

16 Læs dansk på biblioteket 2. gang Hvad kan dit bibliotek tilbyde den voksne låner Dagens biblioteksopgave. Rigtig Forkert På biblioteket kan du booke en pc er. Biblioteket har aviser og magasiner på mange sprog. På biblioteket kan du kun låne bøger på dansk og engelsk. Bibliotekaren vil gerne hjælpe med at finde relevant materiale. Du må gerne sidde og læse på biblioteket.

17 Læs dansk på biblioteket 3. gang Hvad kan biblioteket tilbyde forældre og børn? (Husk at rette listen til, så den passer til dit bibliotek) Børnebøger Bøger til højtlæsning på eget sprog Musik og film for børn Spil Børnene kan lege på biblioteket Arrangementer på biblioteket for børn Lektiehjælp til de større børn o o Lektie cafeen Lektier online

18 Læs dansk på biblioteket 3. gang Arrangementer for børn. Fortæl om de arrangementer biblioteket har for børnene f.eks. i vinter- og efterårsferien, og gør opmærksom på, hvor man kan finde informationerne. Børnebiblioteket Tag dem med en rundtur på børnebiblioteket og vis, hvor de finder de forskellige materialer, vis gerne nogle af de spil man kan låne, og også relevante comp. læringsspil / spil for børn. Børnebøger på eget sprog til højtlæsning. Tag gerne et lille udvalg af børnebøger på forskellige sprog med. Husk at tjekke, hvilke sprog er relevante for dine kursister.

19 Læs dansk på biblioteket 3. gang Lektier online Lektier online er gratis lektiehjælp for de større børn 6-10 klasserne. Få gerne fat på nogle foldere og flyers på de forskellige sprog. Har du tid og mulighed, kan du evt vise kursisterne intro filmen. Den tager knap 4 minutter. Lektiecafé Hvis der er lektiecafé på dit bibliotek, så gør opmærksom på det og fortæl også, hvornår det finder sted.

20 Læs dansk på biblioteket 3. gang Opgaver 3. gang Bede kursisterne om at finde og låne en bog, som de synes passer til et barn de kender. Tal gerne med dem om deres valg. Husk at minde dem på, at de skal aflevere bøgerne inden en måned. Skulle nogen have bøger eller andet med til aflevering, så vis hvordan det gøres.

21 Læs dansk på biblioteket 3. gang Hvad kan biblioteket tilbyde forældre og børn Dagens biblioteksopgave. Rigtig Forkert Børn skal være stille på børnebiblioteket. Man kan låne legetøj og spil til sine børn på biblioteket. Biblioteket tilbyder lektiehjælp. Lektier online er for alle børn i 6. til 10. klasse. I ferien er der tit aktiviteter for børnene på biblioteket.

22 Læs dansk på biblioteket 4. gang Netbibliotek Denne sidste gang kan enten finde sted på biblioteket eller på sprogskolen. Kursisterne skal have adgang til en computer. (Husk at få nedenstående liste til at passe til dit bibliotek) Bibliotekets hjemmeside Library PressDisplay Filmstriben Bibzoom - world

23 Læs dansk på biblioteket 4. gang Bibliotekets hjemmeside Sørg for, at alle kommer ind på hjemmesiden. Søg efter en bog / film. Bestil den. Vis, hvordan man kan forny sine lån. Book en bibliotekar.

24 Læs dansk på biblioteket 4. gang Filmstriben og bibzoom - world Log ind på siderne, og lad kursisterne surfe rundt. Husk at gøre opmærksom på lånereglerne f.eks., hvor mange film man kan låne om måneden. Library PressDisplay Log ind på Library PressDisplay og bed eleverne om at finde en avis på deres eget sprog. Opgaver 4. gang Bede kursisterne besvare evalueringsskemaet (se næste side) og returnerer det til dig inden for den nærmeste fremtid. Og husk diplomet Skulle nogen har nogle bøger med til aflevering, så give dem tid til det.

25 Læs dansk på biblioteket 4. gang Evalueringsskema (Du er selvfølgelig velkommen til at tilføje flere eller stille andre spørgsmål og husk at tale med læreren om evaluering forinden.) Hvad har du lært om biblioteket, som du ikke vidste i forvejen? Vil du fortsætte med at bruge biblioteket i fremtiden? Hvorfor/hvorfor ikke? Var der noget, du gerne ville have hørt mere om? Tak for dit svar!

26 Læs dansk på biblioteket 4. gang Netbibliotek Dagens biblioteksopgave. Rigtig Forkert Du kan bestille bøger på bibliotekets hjemmeside. Du kan forny dine lån på biblioteks hjemmeside. På filmstriben kan du se film derhjemme gratis. På Library PressDisplay kan du læse aviser på dit eget sprog. På bibliotekets hjemmeside kan du se, hvad der sker på biblioteket.

Læs dansk på bibliotekerne. Undervisningsmateriale til sprogskolerne af Tina Møller Kristensen

Læs dansk på bibliotekerne. Undervisningsmateriale til sprogskolerne af Tina Møller Kristensen Læs dansk på bibliotekerne Undervisningsmateriale til sprogskolerne af Tina Møller Kristensen Til sprogskolen Læs dansk på biblioteket. Intro De 4 besøg på biblioteket Ideer til dialog træning Modultest

Læs mere

HILLERØD BIBLIOTEKERNE

HILLERØD BIBLIOTEKERNE 0 2 / 9 1 D U B L I T E L SKO HILLERØD BIBLIOTEKERNE 1 VELKOMMEN PÅ BIBLIOTEKET 2 HILLERØD BIBLIOTEKERNES SKOLETILBUD 2019-2020 Hillerød Bibliotekerne er glade for at kunne præsentere vores nye skolekatalog

Læs mere

Lær IT GRATIS Forår 2015 KURSER -dog er tilmelding nødvendig

Lær IT GRATIS Forår 2015 KURSER -dog er tilmelding nødvendig Lær IT Forår 2015 GRATIS KURSER -dog er tilmelding nødvendig Velkommen til forårets Lær Mere Om IT kurser Vi tilbyder gratis IT kurser for alle både for nybegyndere og for dem der trænger til at få opgraderet

Læs mere

Resultater af brugerundersøgelsen 2013 sammenlignet med resultater fra 2011

Resultater af brugerundersøgelsen 2013 sammenlignet med resultater fra 2011 Resultater af brugerundersøgelsen 2013 sammenlignet med resultater fra Er du? Alder opdelt Har du hjemmeboende børn? I hvilke aldersgrupper har du hjemmeboende børn?(sæt evt. flere kryds) Alt i alt, hvor

Læs mere

Thisted Bibliotek Brugerundersøgelse 2013 Rambøll og Thisted Bibliotek

Thisted Bibliotek Brugerundersøgelse 2013 Rambøll og Thisted Bibliotek Thisted Bibliotek Brugerundersøgelse 2013 Rambøll og Thisted Bibliotek Endelig rapport, Thisted Bibliotek. En række irrelevante rubrikker er fjernet. Er du? Hvis du er i beskæftigelse, hvilken sektor arbejder

Læs mere

Lær IT på biblioteket

Lær IT på biblioteket Lær IT på biblioteket Program for forår 2014 Kik ind i bibliotekets IT-værksted på eller på. Her kan du få hjælp til at komme videre. Og du kan møde andre begyndere. Filmstriben- hvad er det? Hvordan bruger

Læs mere

VELKOMMEN PÅ - ET ÅBENT TILBUD S E R V I C E I N F O R M AT I O N

VELKOMMEN PÅ - ET ÅBENT TILBUD S E R V I C E I N F O R M AT I O N VELKOMMEN PÅ - ET ÅBENT TILBUD S E R V I C E I N F O R M AT I O N Biblioteksloven 1. Folkebibliotekernes formål er at fremme oplysning, uddannelse og kulturel aktivitet ved at stille bøger, tidsskrifter,

Læs mere

Læsning og skrivning i 3. og 4. klasse

Læsning og skrivning i 3. og 4. klasse Læsning og skrivning i 3. og 4. klasse BØRN & UNGE FAKTA Læse- og skriveudvikling De fleste børn kan i starten af 3. kl. bruge bogstavernes lyd, når de læser, og de kan forstå, hvad de læser. De fleste

Læs mere

Hjælp Biblioteket til at blive bedre

Hjælp Biblioteket til at blive bedre Hjælp Biblioteket til at blive bedre Biblioteket vil gerne have din hjælp til at blive endnu bedre. Derfor gennemfører vi i øjeblikket en undersøgelse for at høre din mening om vores service og tilbud.

Læs mere

Biblioteket. Kurser for voksne Forår 2015

Biblioteket. Kurser for voksne Forår 2015 Kurser for voksne Forår 2015 1 Velkommen til bibliotekets kurser Sønderborg tilbyder en række kurser, der alle er relevante i forhold til bibliotekets digitale tilbud. Vi tilbyder også Drop In, hvor bibliotekets

Læs mere

Inspiration til indhold i projektet. Eksempel på et undervisningsforløb

Inspiration til indhold i projektet. Eksempel på et undervisningsforløb Åbent netværksmøde: Læs dansk på bibliotekerne Odense Centralbibliotek tirsdag den 10. september 2013. Inspiration til indhold i projektet Eksempel på et undervisningsforløb De første erfaringer fra projektet

Læs mere

Slutrapport fra. projekt Læs dansk på bibliotekerne

Slutrapport fra. projekt Læs dansk på bibliotekerne Slutrapport fra projekt Læs dansk på bibliotekerne Indhold Projektresumé... 3 Projektets formål... 3 Mål og succeskriterier... 3 Målgruppen... 5 Læringsforløbene... 5 Netværk... 6 Organisering... 7 Aktiviteter

Læs mere

Resultater af spørgeskemaundersøgelse i Svenstrup og Haraldslund uge 10 og 11 2010. Deltagere Køn Alder Antal 21-30 4 31-40 12 41-50 6 51-60 8 61-25

Resultater af spørgeskemaundersøgelse i Svenstrup og Haraldslund uge 10 og 11 2010. Deltagere Køn Alder Antal 21-30 4 31-40 12 41-50 6 51-60 8 61-25 Resultater af spørgeskemaundersøgelse i Svenstrup og Haraldslund uge 10 og 11 2010 Deltagere Køn Alder Antal Mand 14-20 3 21-30 4 31-40 12 41-50 6 51-60 8 61-25 Mænd 58 Kvinde 14-20 4 21-30 20 31-40 23

Læs mere

Læsning og skrivning i 3. og 4. klasse

Læsning og skrivning i 3. og 4. klasse Læsning og skrivning i 3. og 4. klasse Center for Skoler og Dagtilbud FAKTA Læse- og skriveudvikling De fleste børn kan i starten af 3. kl. læse og forstå lette aldersvarende tekster, dvs. tekster, hvor

Læs mere

SKOLETILBUD 18/19 TIL KLASSE HILLERØD BIBLIOTEKERNE

SKOLETILBUD 18/19 TIL KLASSE HILLERØD BIBLIOTEKERNE SKOLETILBUD 18/19 TIL 1. -8. KLASSE HILLERØD BIBLIOTEKERNE 1 HILLERØD BIBLIOTEKERNES SKOLETILBUD 2018/2019 Hillerød Bibliotekerne er glade for at kunne præsentere vores nye skolekatalog for skoleåret 2018-2019,

Læs mere

Mellemtrin. Job i lokalsamfundet

Mellemtrin. Job i lokalsamfundet Job i lokalsamfundet Job i lokalsamfundet Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Dagens tema Vores lokalsamfund Vores lokalsamfund Portræt af en virksomhed Klassens jobbog Job i andre lokalområder 1. modul

Læs mere

Internetkurser. Varde Bibliotek. Efterår 2014. Varde Bibliotek. Rådhusstræde 2 6800 Varde www.vardebib.dk

Internetkurser. Varde Bibliotek. Efterår 2014. Varde Bibliotek. Rådhusstræde 2 6800 Varde www.vardebib.dk Internetkurser Efterår 2014 Rådhusstræde 2 6800 Varde www.vardebib.dk Internetkurser efterår 2014 Velkommen til en ny undervisningssæson på. Vi har fået nye muligheder for at holde internetkurser, så vi

Læs mere

Velkommen til. Oplevelser & oplysninger - når du har brug for det!

Velkommen til. Oplevelser & oplysninger - når du har brug for det! Velkommen til Oplevelser & oplysninger - når du har brug for det! Du finder os i Assens, Glamsbjerg, Haarby, Tommerup, Vissenbjerg & Aarup. Hjemmeside: www.assensbib.dk Reglement for AssensBibliotekerne

Læs mere

» Biblioteket er for mig i dag, hvad slikbutikken var, da jeg var barn«

» Biblioteket er for mig i dag, hvad slikbutikken var, da jeg var barn« » Biblioteket er for mig i dag, hvad slikbutikken var, da jeg var barn«bruger, Herning Bibliotekerne Velkommen til Herning Bibliotekerne 1 Bibliotekschef Pernille Schaltz byder dig velkommen til Herning

Læs mere

Velkommen til Gladsaxe Bibliotekerne. gladsaxe.dk/bibliotek

Velkommen til Gladsaxe Bibliotekerne. gladsaxe.dk/bibliotek Velkommen til Gladsaxe Bibliotekerne gladsaxe.dk/bibliotek Indhold Redaktion: Marie Engberg Eiriksson og Rikke Borup Layout: Stine Bang Iversen og Mette Edlers Fotos: Thomas Vilhelm/Photographic Nordic

Læs mere

Drejebog for læsekompetence-projektet

Drejebog for læsekompetence-projektet Bibliotek: Albertslund Bibliotek Drejebog for læsekompetence-projektet Hold: AVU på VUC (svarende til 10 klasse) Modul Indhold på modulet Værktøjer Varighed i alt 1 (på uddannelsesinstitutionen) Program:

Læs mere

Kursusprogram. Horsens kommunes biblioteker Forår 2015. Horsens Bibliotek Tobaksgården 12

Kursusprogram. Horsens kommunes biblioteker Forår 2015. Horsens Bibliotek Tobaksgården 12 Horsens Bibliotek Tobaksgården 12 8700 Horsens Telefon: 76 29 24 00 bibliotek@horsens.dk Åbningstid med betjening: Mandag torsdag kl. 10 19 Fredag kl. 10 17 Lørdag kl. 10 13 Selvbetjent morgenbibliotek:

Læs mere

Velkommen til. Oplevelser & oplysninger - når du har brug for det!

Velkommen til. Oplevelser & oplysninger - når du har brug for det! Velkommen til Oplevelser & oplysninger - når du har brug for det! Du finder os i Assens, Glamsbjerg, Haarby, Tommerup, Vissenbjerg & Aarup. Hjemmeside: www.assensbib.dk Reglement for AssensBibliotekerne

Læs mere

TRIN FOR TRIN LÆR IT GRATIS

TRIN FOR TRIN LÆR IT GRATIS internemt TRIN FOR TRIN TRIN FOR TRIN LÆR IT GRATIS forår 2012 internemt - sådan! IT-KURSER på dit bibliotek Velkommen... Kommunikationen mellem borgerne og det offentlige er under ombygning i disse år,

Læs mere

Du kan tilmelde dig ved at ringe til biblioteket eller ved personlig henvendelse. Tilmelding sker efter først til mølle princippet.

Du kan tilmelde dig ved at ringe til biblioteket eller ved personlig henvendelse. Tilmelding sker efter først til mølle princippet. IT- Kurser forår 2012 Mandag kl. 10-19 KulturArkaden Tirsdag kl. 10-19 Sydhavnsvej 6 Onsdag kl. 13-19 4760 Vordingborg Torsdag kl. 10-19 Telefon: 55 36 38 00 Fredag kl. 10 17 Lørdag kl. 10 14 I perioden

Læs mere

Velkommen til Borgernes Hus

Velkommen til Borgernes Hus Velkommen til Borgernes Hus VELKOMMEN TIL BORGERNES HUS Hvad kan vi? Borgernes Hus er din indgang til bibliotek, musik, borgerservice, frivillighed og foreningsliv i Odense. Her kan du mødes med andre

Læs mere

Internetkurser. Varde Bibliotek. Efterår 2014. Varde Bibliotek. Rådhusstræde 2. 6800 Varde

Internetkurser. Varde Bibliotek. Efterår 2014. Varde Bibliotek. Rådhusstræde 2. 6800 Varde Internetkurser Efterår 2014 Rådhusstræde 2 6800 Varde Internetkurser efterår 2014 Velkommen til en ny undervisningssæson på. Vi har fået nye muligheder for at holde internetkurser, så vi nu kan benytte

Læs mere

Lær IT. Forår 2016 GRATIS KURSER. -dog er tilmelding nødvendig

Lær IT. Forår 2016 GRATIS KURSER. -dog er tilmelding nødvendig Lær IT Forår 2016 GRATIS KURSER -dog er tilmelding nødvendig Velkommen til forårets Lær Mere Om IT kurser Vi tilbyder gratis IT kurser for alle, både for begyndere og øvede. Du kan tilmelde dig ét eller

Læs mere

BALLERUP BIBLIOTEKERNES BIBLIOTEKSTILBUD TIL 0-9. KLASSE 2015/16

BALLERUP BIBLIOTEKERNES BIBLIOTEKSTILBUD TIL 0-9. KLASSE 2015/16 BALLERUP BIBLIOTEKERNES BIBLIOTEKSTILBUD TIL 0-9. KLASSE 2015/16 KÆRE LÆRERE OG PÆDAGOGER Vi vil gerne invitere jeres elever indenfor på Ballerup Bibliotekerne. For at i bedst muligt kan tilrettelægge

Læs mere

Du kan tilmelde dig ved at ringe til biblioteket eller ved personlig henvendelse. Tilmelding sker efter først til mølle princippet.

Du kan tilmelde dig ved at ringe til biblioteket eller ved personlig henvendelse. Tilmelding sker efter først til mølle princippet. IT- Kurser efterår 2011 Mandag kl. 10-19 KulturArkaden Tirsdag kl. 10-19 Sydhavnsvej 6 Onsdag kl. 13-19 4760 Vordingborg Torsdag kl. 10-19 Telefon: 55 36 38 00 Fredag kl. 10 17 Lørdag kl. 10 14 I perioden

Læs mere

Biblioteket. Kurser for voksne Efterår 2013

Biblioteket. Kurser for voksne Efterår 2013 Kurser for voksne Efterår 2013 1 Velkommen til bibliotekets kurser Sønderborg tilbyder en række kurser, som henvender sig til kommunens voksne borgere. Kurserne er alle relevante i forhold til bibliotekets

Læs mere

Internetkurser Bibliotekerne i Varde Kommune Forår 2013

Internetkurser Bibliotekerne i Varde Kommune Forår 2013 Internetkurser Bibliotekerne i Varde Kommune Forår 2013 www.vardebib.dk Rådhustræde 2 Tlf.: 7694 6917 Va Internetkurser forår 2013 Velkommen til en ny undervisningssæson på bibliotekerne i Varde Kommune.

Læs mere

Dette katalog indeholder Svendborg Biblioteks tilbud for skoleåret

Dette katalog indeholder Svendborg Biblioteks tilbud for skoleåret Velkommen Dette katalog indeholder Svendborg Biblioteks tilbud for skoleåret 2015/16. Biblioteket ønsker at styrke samarbejdet med folkeskolerne i Svendborg til gavn og glæde for alle parter ikke mindst

Læs mere

0-6 års katalog. Ringsted Biblioteks. tilbud til institutioner og dagplejere 2016/2017

0-6 års katalog. Ringsted Biblioteks. tilbud til institutioner og dagplejere 2016/2017 0-6 års katalog Ringsted Biblioteks tilbud til institutioner og dagplejere 2016/2017 Kære børneinstitution og dagplejer. Ringsted Bibliotek har lavet et 0-6 års katalog over de aktiviteter, I kan benytte

Læs mere

Netværksmøde for biblioteker og sprogskoler. Onsdag den 9. april 2014 Sundby Bibliotek, Kvarterhuset

Netværksmøde for biblioteker og sprogskoler. Onsdag den 9. april 2014 Sundby Bibliotek, Kvarterhuset Netværksmøde for biblioteker og sprogskoler Onsdag den 9. april 2014 Sundby Bibliotek, Kvarterhuset Dagens program Kl. 10.30 10.45 Kl. 10.45 11.15 Kl. 11.15 12.00 Kl. 12.00 12.20 Kl. 12.20 13.00 Kl. 13.00

Læs mere

Biblioteket. Kurser for voksne Efterår 2014

Biblioteket. Kurser for voksne Efterår 2014 Kurser for voksne Efterår 2014 1 Velkommen til bibliotekets kurser Sønderborg tilbyder en række kurser, som henvender sig til kommunens voksne borgere. Kurserne er alle relevante i forhold til bibliotekets

Læs mere

IT KURSER FOR ÆLDRE 1

IT KURSER FOR ÆLDRE 1 IT KURSER FOR ÆLDRE 1 Har du lyst til at lære mere om IT? Her finder du nogle af de tilbud og kurser Biblioteket og frivillige i Ikast-Brande Kommune står for. Nogle af kurserne er for nybegyndere og andre

Læs mere

Serviceerklæring Velkommen til dit bibliotek. April 2014. www.fkb.dk. Biblioteket Domus Vista Nordens Plads 4 2000 Frederiksberg

Serviceerklæring Velkommen til dit bibliotek. April 2014. www.fkb.dk. Biblioteket Domus Vista Nordens Plads 4 2000 Frederiksberg Serviceerklæring Velkommen til dit bibliotek April 2014 Hovedbiblioteket Falkoner Plads 3 2000 Frederiksberg Biblioteket Godthåbsvej Godthåbsvej 85A 2000 Frederiksberg Biblioteket Danasvej Danasvej 30B

Læs mere

www.odensebib.dk 1. udgave 2015

www.odensebib.dk 1. udgave 2015 www.odensebib.dk 1. udgave 2015 Regler Takster Åbningstider Odense Centralbibliotek www.odensebib.dk Information og omstilling Tlf.: 66 13 13 72 e-mail: teleservice-bib@odense.dk LÅNEREGLER Indmeldelse

Læs mere

odensebib.dk november 2015 REGLER ÅBNINGSTIDER

odensebib.dk november 2015 REGLER ÅBNINGSTIDER odensebib.dk november 2015 REGLER TAKSTER ÅBNINGSTIDER Odense Centralbibliotek www.odensebib.dk Information og omstilling Tlf.: 66 13 13 72 e-mail: teleservice-bib@odense.dk LÅNEREGLER Indmeldelse Alle,

Læs mere

Tilfredshedsundersøgelse. Aalborg Bibliotekerne 2011

Tilfredshedsundersøgelse. Aalborg Bibliotekerne 2011 Tilfredshedsundersøgelse Aalborg Bibliotekerne 2011 INDHOLDSFORTEGNELSE: 1. Introduktion og metode 3 2. Baggrundsspørgsmål 4 3. Generel tilfredshed 6 4. Bibliotekets tilbud 7 5. Bibliotekets faciliteter

Læs mere

Biblioteket. Kurser for voksne Forår 2013

Biblioteket. Kurser for voksne Forår 2013 Kurser for voksne Forår 2013 1 Velkommen til bibliotekets kurser Også denne sæson tilbyder Sønderborg en række kurser, der henvender sig til kommunens voksne borgere. Kurserne er alle relevante i forhold

Læs mere

Velkommen på Ulfborg Bibliotek. Brug dit bibliotek - også når personalet er gået hjem

Velkommen på Ulfborg Bibliotek. Brug dit bibliotek - også når personalet er gået hjem Velkommen på Ulfborg Bibliotek Brug dit bibliotek - også når personalet er gået hjem Velkommen til et bibliotek med både betjening og selvbetjening Det er os en stor glæde at byde dig velkommen på Ulfborg

Læs mere

EFTERÅR/VINTER kurser

EFTERÅR/VINTER kurser EFTERÅR/VINTER kurser 2015 Nyheder: Digital post - avanceret brug og Sikkerhed Stevns Bibliotekerne Velkommen til endnu en sæson med Internemt! Stevns Kommune - og Stevns Bibliotekerne - byder i efteråret

Læs mere

IT-kurser. fra Middelfart Kommune

IT-kurser. fra Middelfart Kommune IT-kurser fra Middelfart Kommune Efterår 2016 Middelfart Kommune og bibliotekerne er klar med en række nye IT-introduktioner Kurserne fordeler sig på følgende emner: Grundlæggende IT Begynder-internet

Læs mere

www.aalborg-friskole.dk Sohngårdsholmsvej 47, 9000 Aalborg, Tlf.98 14 70 33, E-mail: kontor@aalborgfriskole.dk Årsplan 5. klasse, dansk/emne 2011/2012

www.aalborg-friskole.dk Sohngårdsholmsvej 47, 9000 Aalborg, Tlf.98 14 70 33, E-mail: kontor@aalborgfriskole.dk Årsplan 5. klasse, dansk/emne 2011/2012 www.aalborg-friskole.dk Sohngårdsholmsvej 47, 9000 Aalborg, Tlf.98 14 70 33, E-mail: kontor@aalborgfriskole.dk Årsplan 5. klasse, dansk/emne 2011/2012 Hvad skal der ske Ugenr. Hvordan Med hvilket formål

Læs mere

IT-KURSER FRA MIDDELFART KOMMUNE

IT-KURSER FRA MIDDELFART KOMMUNE KLIK KLIK IT-KURSER FRA MIDDELFART KOMMUNE FORÅR 2018 MIDDELFART KOMMUNE OG BIBLIOTEKERNE ER KLAR MED EN RÆKKE NYE IT-INTRODUKTIONER Kurserne fordeler sig på følgende emner: Grundlæggende IT Begynder-internet

Læs mere

REGLER FOR BRUG AF BIBLIOTEKERNE TEMA

REGLER FOR BRUG AF BIBLIOTEKERNE TEMA REGLER FOR BRUG AF BIBLIOTEKERNE TEMA Velkommen til dig som ny bruger af Stevns Bibliotekerne! 2 REGLER FOR BRUG AF STEVNS BIBLIOTEKERNE - REV. OKTOBER 2016 Regler for brug af Stevns Bibliotekerne Alle,

Læs mere

SPROGSTART 3-6 ÅR INTRODUKTION FOR PÆDAGOGER I BØRNEHAVEN

SPROGSTART 3-6 ÅR INTRODUKTION FOR PÆDAGOGER I BØRNEHAVEN SPROGSTART 3-6 ÅR INTRODUKTION FOR PÆDAGOGER I BØRNEHAVEN SPROGSTART Sprogstart er ambitiøst på børnenes vegne! Ambitiøst fordi fordybelse kræver mod og åbenhed. Men også ambitiøst i forhold til at rumme

Læs mere

ARRANGEMENTER FOR BØRN FORÅR. www.tbib.dk

ARRANGEMENTER FOR BØRN FORÅR. www.tbib.dk ARRANGEMENTER FOR BØRN FORÅR 2016 www.tbib.dk Indholdsfortegnelse Film- og historie............. side 3 Hyggedag for tumlinge.......... side 3 Småbørnswing - 0-3 år.......... side 4 Dagplejetræf i Løgumkloster........

Læs mere

REGLER TAKSTER ÅBNINGSTIDER

REGLER TAKSTER ÅBNINGSTIDER odensebib.dk gældende fra 7. september 2017 odensebib.dk REGLER TAKSTER Odense Bibliotekerne odensebib.dk Information og omstilling Tlf.: 66 13 13 72 e-mail: adm-bib@odense.dk LÅNEREGLER 3 Indmeldelse

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 11: Dyr. Vejledning til HippHopp guider HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 11 Dyr side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 11: Dyr. Vejledning til HippHopp guider HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 11 Dyr side 1 Uge 11: Dyr Vejledning til HippHopp guider Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 11 Dyr side 1 HIPPY HippHopp uge_11_guidevejl_dyr.indd 1 06/07/10 11.09 Denne vejledning er et supplement

Læs mere

Velkommen. Uddannelse af kursusleder

Velkommen. Uddannelse af kursusleder v/ 2 Velkommen Tusinde tak for at du har valgt at blive frivillig kursusleder. Gennem dit frivillige arbejde er du med til at sikre, at forældre til børn med ADHD, voksne med ADHD og søskende til børn

Læs mere

Brugerundersøgelse på Kolt-Hasselager Kombi-bibliotek 2010

Brugerundersøgelse på Kolt-Hasselager Kombi-bibliotek 2010 Brugerundersøgelse på Kolt-Hasselager Kombi-bibliotek 2010 12 Hvor tilfreds er du generelt med dit bibliotek? Abs. Pct. Meget tilfreds 29 66% Tilfreds 14 32% Hverken eller 1 2% Utilfreds 0 0% Meget utilfreds

Læs mere

Smørum Bibliotek Flodvej Smørum Tlf.: Ølstykke Bibliotek Østervej 1a 3650 Ølstykke Tlf.:

Smørum Bibliotek Flodvej Smørum Tlf.: Ølstykke Bibliotek Østervej 1a 3650 Ølstykke Tlf.: Flodvej 68 2765 Smørum Tlf.: 72597700 Østervej 1a 3650 Ølstykke Tlf.: 72597750 Mandag til torsdag 7-21 Fredag 7-19 Lørdag og Søndag 7-17 Med personale: Mandag 13-20 Tirsdag til fredag 13-17 Lørdag 10-14

Læs mere

OPDAG. bibliotekerne i Odense

OPDAG. bibliotekerne i Odense OPDAG bibliotekerne i Odense www.odensebib.dk OPDAG biblioteket Kære lærer Vi vil gerne invitere dig og dine elever indenfor på bibliotekerne i Odense. Hvert år har vi besøg af rigtig mange skoleklasser,

Læs mere

Du kan tilmelde dig ved at ringe til biblioteket eller ved personlig henvendelse. Tilmelding sker efter først til mølle princippet.

Du kan tilmelde dig ved at ringe til biblioteket eller ved personlig henvendelse. Tilmelding sker efter først til mølle princippet. IT- Kurser efterår 2012 Mandag kl. 10-19 KulturArkaden Tirsdag kl. 10-19 Sydhavnsvej 6 Onsdag kl. 13-19 4760 Vordingborg Torsdag kl. 10-19 Telefon: 55 36 38 00 Fredag kl. 10 17 Lørdag kl. 10 14 I perioden

Læs mere

Lige i øjet, lige i øret, lige nu, lige her!

Lige i øjet, lige i øret, lige nu, lige her! Lige i øjet, lige i øret, lige nu, lige her! Brug bibliotekernes netmedier: Film, musik, lydbøger, baser og bøger Århus Kommunes Biblioteker giver dig gratis og lovligt adgang til spillefilm, musik og

Læs mere

REGLER TAKSTER ÅBNINGSTIDER

REGLER TAKSTER ÅBNINGSTIDER odensebib.dk gældende fra 7. august 2019 odensebib.dk REGLER TAKSTER Odense Bibliotekerne odensebib.dk Information og omstilling Tlf.: 66 13 13 72 e-mail: adm-bib@odense.dk LÅNEREGLER 3 Indmeldelse Biblioteket

Læs mere

Specialkonsulent Mads Egsholm. Kære Mads Egsholm

Specialkonsulent Mads Egsholm. Kære Mads Egsholm 26. august 2015 Specialkonsulent Mads Egsholm Kære Mads Egsholm Hermed en beskrivelse af studietiden på Skolen på Nyelandsvej. Langt den overvejende tid er placeret i et bånd klokken 08:00-08:25 hver dag

Læs mere

ELEVUNDERSØGELSE 6. klasse

ELEVUNDERSØGELSE 6. klasse Nr. Spørgsmål Svarkategorier Kommentar Filter: Hvis IP-nummer er ulige, skal der stå matematik igennem skemaet hvor der står [dansk/matematik]. Hvis IP-nummer er lige, skal der stå dansk igennem skemaet.

Læs mere

Brug, kvalitetsudvikling og tilfredshed med bibliotekerne

Brug, kvalitetsudvikling og tilfredshed med bibliotekerne Brug, kvalitetsudvikling og hed med bibliotekerne Brugerundersøgelsen af 0 biblioteker i oktober 00 Århus Kommunes Biblioteker januar 00 Indhold Undersøgelsen Hvem bruger bibliotekerne 4 Søndagsåbent 6

Læs mere

UEA (Uddannelses-, Erhvervs- og Arbejdsmarkedsorientering) er et emne, der skal arbejdes med i 0.-9. klasse.

UEA (Uddannelses-, Erhvervs- og Arbejdsmarkedsorientering) er et emne, der skal arbejdes med i 0.-9. klasse. 0. klasse Job UEA i 0. klasse UEA (Uddannelses-, Erhvervs- og Arbejdsmarkedsorientering) er et emne, der skal arbejdes med i 0.-9. klasse. I UU København opfordrer vi alle skoler og klasser til at arbejde

Læs mere

Medbring bilag 1: Er du enig eller uenig // på en skala fra 1-10?. Læs øvelsen og bilag 1 igennem og overvej, om der skal stilles andre spørgsmål.

Medbring bilag 1: Er du enig eller uenig // på en skala fra 1-10?. Læs øvelsen og bilag 1 igennem og overvej, om der skal stilles andre spørgsmål. I introforløbet blev elevernes forståelse af og viden om sundhed sat i spil. Eleverne ved nu, at flere forskellige faktorer spiller ind på deres sundhed, og at de forskellige faktorer hænger sammen, jf.

Læs mere

V E L K O M M E N TIL LEJRE KOMMUNE

V E L K O M M E N TIL LEJRE KOMMUNE V E L K O M M E N TIL LEJRE KOMMUNE Dansk / Danish Indholdsfortegnelse Velkommen Her møder du kommunen Hvis du bliver syg Udbetaling af penge Kort over Osted Kort over Kirke Hvalsø Kort over Lejre / Allerslev

Læs mere

Læs mere om KøgeBibliotekernes andre spændende tilbud på: www.koegebib.dk. It for alle It-kurser efterår 2010

Læs mere om KøgeBibliotekernes andre spændende tilbud på: www.koegebib.dk. It for alle It-kurser efterår 2010 Læs mere om KøgeBibliotekernes andre spændende tilbud på: www.koegebib.dk It for alle It-kurser efterår 2010 05.2010 Parkvej 2 4140 Borup Tlf.: 5667 2727 borupbib@koege.dk Herfølge Bibliotek Billesborgvej

Læs mere

Billedet fortæller historier

Billedet fortæller historier Billedet fortæller historier 1. - 5. klassetrin. Billedkunst, dansk og historie H.A. Brendekilde (1857-1942): Udslidt, 1889 Olie på lærred, 207 x 270 cm FOR MEGET LÆNGE siden snart 125 år - malede en ung

Læs mere

Brugerundersøgelse Undersøgelse af brugen og tilfredsheden med Aarhus Kommunes Biblioteker

Brugerundersøgelse Undersøgelse af brugen og tilfredsheden med Aarhus Kommunes Biblioteker Brugerundersøgelse 2017 Undersøgelse af brugen og tilfredsheden med Aarhus Kommunes Biblioteker Dagsorden Præsentation af undersøgelsen Processen fremadrettet Undersøgelsen 2017 Spørgeskemaet udsendt til

Læs mere

ELEVUNDERSØGELSE 8. og 9. klasse

ELEVUNDERSØGELSE 8. og 9. klasse Nr. Spørgsmål Svarkategorier Kommentar Filter: Hvis IP-nummer er ulige, skal der stå matematik igennem skemaet. Hvis IP-nummer er lige, skal der stå dansk igennem skemaet. Velkommen til undersøgelsen.

Læs mere

Tabulex SFO. Velkommen til forældre på Tabulex SFO

Tabulex SFO. Velkommen til forældre på Tabulex SFO Tabulex SFO Velkommen til forældre på Tabulex SFO Log ind Log ind i ForældreIntra Det er også muligt at logge ind med Digital Signatur, hvis der ikke benyttes ForældreIntra. Gå ind på [sfonavn].sfoweb.dk

Læs mere

Faglighed, Fællesskab, Fremtid. Midtfyns. Sammen bliver vi klogere

Faglighed, Fællesskab, Fremtid. Midtfyns. Sammen bliver vi klogere Faglighed, Fællesskab, Fremtid Midtfyns Gymnasium Sammen bliver vi klogere liv en del af os En helt ny verden åbner sig, når du træder ind ad døren hos os. Med masser af venner, faglige udfordringer og

Læs mere

Om eleverne på Læringslokomotivet

Om eleverne på Læringslokomotivet Om eleverne på Læringslokomotivet LÆRINGS- LOKOMOTIVET Intensive læringsforløb Indhold Forord 5 Om at føle sig privilegeret... 6 Om at have faglige udfordringer... 8 Om at have personlige og sociale udfordringer...

Læs mere

Sådan kan du. hjælpe dit barn med lektierne!

Sådan kan du. hjælpe dit barn med lektierne! Sådan kan du hjælpe dit barn med lektierne! Gode råd når du vil hjælpe dit barn med lektierne Lav en daglig rutine omkring lektielæsningen: det kan være et bestemt tidspunkt på dagen, hvor du sætter dig

Læs mere

Mellemtrin. Verdens bedste skole

Mellemtrin. Verdens bedste skole Verdens bedste skole Verdens bedste skole Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Dagens tema Hvad er en opfindelse/ innovation? Verdens bedste skole - idéfasen Verdens bedste skole - udvikling Verdens bedste

Læs mere

Politik for Lektier og faglig fordybelse

Politik for Lektier og faglig fordybelse ~ 1 ~ Politik for Lektier og faglig fordybelse Indledning: På Ellemarkskolen betragtes lektier og faglig fordybelse (i det følgende nævnt som lektier) som et af mange elementer, lærerne bringer i anvendelse

Læs mere

Job. Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag. Job på skolen Job på skolen Andre job Andre job. Arbejde med Jobkort

Job. Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag. Job på skolen Job på skolen Andre job Andre job. Arbejde med Jobkort Indskoling Job Job Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Dagens tema Job på skolen Job på skolen Andre job Andre job 1. modul Forberedelse af emnearbejdet Tur på skolen I praktik hos en medarbejder på skolen

Læs mere

Biblioteket. Kurser for voksne Forår 2014

Biblioteket. Kurser for voksne Forår 2014 Kurser for voksne Forår 2014 1 Velkommen til bibliotekets kurser Sønderborg tilbyder en række kurser, som henvender sig til kommunens voksne borgere. Kurserne er alle relevante i forhold til bibliotekets

Læs mere

Facebook: Søg på askovfondens socialpsykiatri

Facebook: Søg på askovfondens socialpsykiatri Web: www.aspas.dk Facebook: Søg på askovfondens socialpsykiatri Kontakt og telefonnummer: Se inde i folderen under den enkelte aktivitet. Adresse: Griffenfeldsgade 35, 2200 KBH. N. Transport forbindelser:

Læs mere

Når dit barn skal lære at læse

Når dit barn skal lære at læse Når dit barn skal lære at læse Gode råd til forældre Ishøj Kommune PPR 1 2 Velkommen til skolen Når dit barn begynder i skole, er det allerede godt i gang med at lære at læse og skrive. Det har måske gået

Læs mere

Uge 15: Verden omkring mig. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 15 Verden omkring mig side 1 HIPPY

Uge 15: Verden omkring mig. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 15 Verden omkring mig side 1 HIPPY Kursusmappe Uge 15: Verden omkring mig Vejledning til HippHopp guider Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 15 Verden omkring mig side 1 HIPPY HippHopp uge_15_guidevejl_verden_omkring_mig.indd 1 06/07/10

Læs mere

Take Away Biblioteket

Take Away Biblioteket Take Away Biblioteket Herning Bibliotekerne er også DIT bibliotek! Vi er hele kommunens bibliotek også selvom du bor langt fra et fysisk bibliotek. Derfor har vi samlet de bedste af vores tilbud, som vi

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 30: Venner. Vejledning til HippHopp guider HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Venner side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 30: Venner. Vejledning til HippHopp guider HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Venner side 1 Uge 30: Venner Vejledning til HippHopp guider Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Venner side 1 HIPPY HippHopp uge_30_guidevejl_venner.indd 1 06/07/10 10.41 Denne vejledning er et

Læs mere

Børns læsning 2017 et indblik En kvalita*v undersøgelse foretaget af S*ne Reinholdt Hansen og Henrie8e Romme Lund

Børns læsning 2017 et indblik En kvalita*v undersøgelse foretaget af S*ne Reinholdt Hansen og Henrie8e Romme Lund Børns læsning 2017 et indblik En kvalita*v undersøgelse foretaget af S*ne Reinholdt Hansen og Henrie8e Romme Lund Det skal I høre om Lidt om undersøgelsen Børns læsning Inspira*on *l læsning Børns biblioteksbrug

Læs mere

Servicedeklaration for AssensBibliotekerne 2010

Servicedeklaration for AssensBibliotekerne 2010 Servicedeklaration for AssensBibliotekerne 2010 Bibliotekerne i Assens Kommune skal være et besøg værd og: Fungere som lokale væresteder og kulturcentre Være et tilbud for alle borgere Yde kvalificeret

Læs mere

1. mellemtrin 2014/15

1. mellemtrin 2014/15 1. mellemtrin 2014/15 Velkommen til alle elever og forældre på 1. MT. Det kommende skoleår byder på mange nyheder i forhold til tidligere. Blandt andet indfører vi på hele skolen projekttimer i 4. modul,

Læs mere

Stop mobning! Bøgerne og videoen kan lånes på skolens bibliotek.

Stop mobning! Bøgerne og videoen kan lånes på skolens bibliotek. Med udgangspunkt i Helle Højbys bog Ikke mere mobning har Tjørnegårdskolen udviklet en metode til at tage fat om problemet, når der er mobning i klassen. Formålet er at give lærere og pædagoger på Tjørnegårdskolen

Læs mere

Lærdansk. Velkommen til Lærdansk

Lærdansk. Velkommen til Lærdansk Lærdansk Velkommen til Lærdansk 2 Kære kursist Vi er glade for at byde dig velkommen hos Lærdansk, og vil gøre vores til, at du får et godt forløb hos os. Pjecen her indeholder en række informationer,

Læs mere

Du kan tilmelde dig ved at ringe til biblioteket eller ved personlig henvendelse. Tilmelding sker efter først til mølle-princippet.

Du kan tilmelde dig ved at ringe til biblioteket eller ved personlig henvendelse. Tilmelding sker efter først til mølle-princippet. IT- Kurser Efterår 2013 Betjent åbningstid Mandag kl. 11-21 KulturArkaden Tirsdag kl. 11-21 Sydhavnsvej 6 Onsdag kl. 11-21 4760 Vordingborg Torsdag kl. 11-21 Telefon: 55 36 38 00 Fredag kl. 11 21 Lørdag

Læs mere

Eleverne kan tage deres egen puls og får forståelse for intensitets-forskellen mellem moderat- og højintensitet.

Eleverne kan tage deres egen puls og får forståelse for intensitets-forskellen mellem moderat- og højintensitet. I introforløbet blev elevernes forståelse af og viden om sundhed sat i spil. Eleverne ved nu, at flere forskellige faktorer spiller ind på deres sundhed, og at de forskellige faktorer hænger sammen jf.

Læs mere

Lær IT. Efterår 2014

Lær IT. Efterår 2014 Lær IT Efterår 2014 GRATIS KURSER -dog er tilmelding nødvendig Velkommen til efterårets Lær Mere Om IT kurser Denne sæson har vi valgt at fokusere på, hvordan man får oprettet en Digital postkasse samtidig

Læs mere

Studieretningsopgaven

Studieretningsopgaven Håndbog til Studieretningsopgaven Aalborg Katedralskole 2013-14 Studieretningsopgaven (SRO) er en afleveringsopgave, som skal forberede jer på studieretningsprojektet (SRP) i 3g. Der er tale om en individuel

Læs mere

LYNGBY - TAARBÆK BIBLIOTEKERNES SKOLEPROGRAM SKOLEÅRET 18 /19

LYNGBY - TAARBÆK BIBLIOTEKERNES SKOLEPROGRAM SKOLEÅRET 18 /19 LYNGBY - TAARBÆK BIBLIOTEKERNES SKOLEPROGRAM SKOLEÅRET 18 /19 Kære underviser Vi har glædet os meget til at kunne præsentere dig for et samlet tilbud for skolerne i Lyngby-Taarbæk Kommune. På Stadsbiblioteket

Læs mere

STUDIEPLAN FOR 2. Hf 2015-2016

STUDIEPLAN FOR 2. Hf 2015-2016 STUDIEPLAN FOR 2. Hf 2015-2016 Uge Hvad sker der overordnet? Værkstedstimerne 33+34 2. hf starter mandag d. 10/8. Tutorerne mødes inden værkstedstimen og afgør, hvem der er tutor for hvem. I skal hurtigt

Læs mere

Biblioteket i lommen. Mobile tilbud fra dit bibliotek

Biblioteket i lommen. Mobile tilbud fra dit bibliotek Biblioteket i lommen Mobile tilbud fra dit bibliotek Mobile tilbud fra dit bibliotek Vordingborg Bibliotekerne tilbyder diverse services tilpasset til mobiltelefoner der har adgang til Internet. Det betyder,

Læs mere

RØDOVRE BIBLIOTEK ARRANGEMENTER FOR BØRN FORÅR 2016

RØDOVRE BIBLIOTEK ARRANGEMENTER FOR BØRN FORÅR 2016 RØDOVRE BIBLIOTEK ARRANGEMENTER FOR BØRN FORÅR 2016 Velkomst og åbningstider Velkommen til foråret 2016 Så er klar med sjove og spæn dende arrangementer for børn. Kom til Ulvetime i nattøj, besøg Harry

Læs mere

Tårnby Kommune National bruger- og benchmarkundersøgelse på folkebiblioteksområdet Slots- og Kulturstyrelsen. Oktober Side 1

Tårnby Kommune National bruger- og benchmarkundersøgelse på folkebiblioteksområdet Slots- og Kulturstyrelsen. Oktober Side 1 Slots- og Kulturstyrelsen Oktober 2016 2016 Side 1 Indholdsfortegnelse Om undersøgelsen Side 3 Opsummering Side 4 Brugerne Side 7 Brug af biblioteket Side 8 Brug af bibliotekets tilbud Side 9 Behov Side

Læs mere

BILLEDSKOLEN HORSENS FORÅR 2017

BILLEDSKOLEN HORSENS FORÅR 2017 BILLEDSKOLEN HORSENS FORÅR 2017 BILLED SKOLEN Velkommen! Her i folderen kan du læse holdbeskrivelser, finde ud af hvilke hold du vil gå på og tilmelde dig. Billedskolen er for dig, der brænder for at arbejde

Læs mere

24 timer du aldrig glemmer, stort arrangement for 4. 7. klasse

24 timer du aldrig glemmer, stort arrangement for 4. 7. klasse Nyhedsbrevet indeholder: Tyverier fra garderoben, og hvad vi gør ved det 24 timer du aldrig glemmer, stort arrangement for 4. 7. klasse Sommerferieaktiviteter Fremtiden for børnene fra Mørk skole Koloni

Læs mere

Odder Kommune National bruger- og benchmarkundersøgelse på folkebiblioteksområdet Slots- og Kulturstyrelsen. Oktober Side 1

Odder Kommune National bruger- og benchmarkundersøgelse på folkebiblioteksområdet Slots- og Kulturstyrelsen. Oktober Side 1 Slots- og Kulturstyrelsen Oktober 2016 2016 Side 1 Indholdsfortegnelse Om undersøgelsen Side 3 Opsummering Side 4 Brugerne Side 7 Brug af biblioteket Side 8 Brug af bibliotekets tilbud Side 9 Behov Side

Læs mere