LBL - L A N D S L E D E L S E N

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "LBL - L A N D S L E D E L S E N"

Transkript

1 LBL - L A N D S L E D E L S E N Forslag til ændring af LBL's vedtægter vedrørende Landsforeningens navn Inklusionen af biseksuelle og transpersoner, har affødt en længerevarende debat internt i foreningen vedrørende ændring af foreningens navn. Der er fremkommet en række forslag til navneændring. En navneændring indebærer ændring i foreningens vedtægters 1, stk. 1 og nævnes endvidere i vedtægternes 26, stk. 1. Disse foreslås derfor ændret som følger: Nuværende 1, stk Foreningens navn er "Landsforeningen for Bøsser og Lesbiske, Forbundet af 1948". Foreslås ændret til ny 1, stk Foreningens navn er Nuværende 26, stk Medlemmer, der virker til skade for "Landsforeningen for Bøsser og Lesbiske, Forbundet af 1948" kan ekskluderes på landsmødet med 2/3 majoritet, såfremt sagen er optaget på dagsordenen. Foreslås ændret til ny 26, stk Medlemmer, der virker til skade for " " kan ekskluderes på landsmødet med 2/3 majoritet, såfremt sagen er optaget på dagsordenen. Følgende forslag er indkommet: Forslag 1: 1948 forbundet for seksuel orientering og kønsidentitet / 1948 Danish association for sexual orientation and gender identity (Forslagsstiller: Peter Falk) For: Foreningen er en af de ældste LGBT organisationer i verden Hentyder til Forbundet af 1948 Cifre har en stærk tilknytning til personer og organisationer, fx 1948, med undertekst, er sagligt og præcis 1948 rummer en god historie 1948 er internationalt Mod: Kan man lige huske 1948 eller er det et tal som alle andre? Kan det forveksles med London OL? Domænet er optaget, men kan nok købes. LANDSFORENINGEN FOR BØSSER OG LESBISKE POSTBOKS KØBENHAVN K TLF LBL@LBL.DK

2 Forslag 2: ASK forbundet af Landsforbundet for alternativ seksuel og kønsidentitet (Forslagsstiller: Erik Hansen) Alting forandrer sig, også LBL. Foreningen inkluderer foruden bøsser og lesbiske nu også bi- og transpersoner. Tiden og de ting vi har oplevet har gjort at vi har fået et mere nuanceret billede af seksualitet og identitet. Eller som jeg hørte en ung bøsse sige under Outgames: Jeg er dødtræt af at folk taler om mit sexliv - det er min identitet det handler om! Da foreningen skal afspejle hvilke mennesker, den dels er medlemmer og målgruppe for, er det derfor vigtigt at signalere bredden i organisationen. Dette mener jeg fuldt ud kan gøres med navnet ASK. Her får vi både afspejlet at vi har en anden seksuel identitet end flertallet har og at vi også indeholder andre kønsidentiteter end de normative. Og som en lille krølle på halen, kan der jo også drages en smuk parallel til den nordiske mytologi, hvor livets træ, Yggdrasil, er en stor ask. Stammen på livets træ er jo netop at erkende sin autenticitet, sin egenart, for at kunne leve et godt og fyldigt liv. Forslag 3: Forum for seksuel mangfoldighed Jeg mener, navnet skal være på dansk, men let oversætteligt til engelsk. Jeg mener, navnet skal være langtidsholdbart. Jeg mener, navnet skal være umiddelbart forståeligt såvel for alle medlemmer, unge som ældre, for alle potentielle medlemmer samt for udenfor stående, både medier og den almindelige befolkning. Jeg mener navnet skal være mundret. Jeg har hørt flere sige, at det er vigtigt at få vor lange historie som organisation med i det nye navn. Det er et synspunkt, jeg for så vidt kan tilslutte mig, men dog ikke anser for afgørende. Jeg har hørt mange sige, at det er vigtigt, at det nye navn inkluderer alle grupperinger af både seksuelle orienteringer og kønsorienteringer. Dette synspunkt kan jeg også forstå og tilslutte mig. Men det medfører nødvendigvis et meget langt navn, hvor det mundrette forsvinder, og det umiddelbart forståelige til en vis grad også.

3 Forslag 4: Forum for seksuel mangfoldighed, Forbundet af 1948 Samme som under forslag 3 Forslag 5: Forum for seksuel mangfoldighed og fri kønsorientering Samme som under forslag 3 Forslag 6: Forum for seksuel mangfoldighed og fri kønsorientering, Forbundet af 1948 Samme som under forslag 3 Forslag 7: LBL landsforeningen for homo-, bi- og transseksuelle rettigheder (Forslagsstiller: Kaj Erik Nielsen) LBL er et kendt og respekteret navn i offentligheden og det ville være kedeligt at miste den goodwill, som LBL står for.

4 Forslag 8: LBL, Landsforeningen for bøsser, lesbiske, biseksuelle og transpersoner (Forslagsstiller: Peter Andersen) Foreningens nuværende navn, "Landsforeningen for Bøsser og Lesbiske, Forbundet af 1948", inkluderer ikke grupperne af biseksuelle og transpersoner, der er specifikt nævnt i vedtægternes formålsparagraf, vedtægternes 2. Det foreslås derfor, at navnet ændres til "LBL, Landsforeningen for bøsser, lesbiske, biseksuelle og transpersoner". Forslaget er tænkt som et kompromis-forslag, der kan vedtages, såfremt ingen andre navneforslag opnår det fornødne kvalificerede flertal på landsmødet. I den eventuelle mangel på et godt og samlende navneforslag, vil dette trods alt være bedre end at fortsætte med foreningens nuværende navn endnu et år. Forslaget bevarer navnet LBL, men inkluderer de undergrupper, der er dækket af foreningens formål i den lange udgave af navnet. Dette ligger i tråd med, hvad mange andre organisationer og grupper har gjort i deres tilsvarende navneprocesser for at inkludere biseksuelle og transpersoner. Forslaget sløjfer endvidere "Forbundet af 1948" fra navnet. Motivationen for dette er, at navnet i praksis ikke længere anvendes og at det samlede navn bliver unødvendigt knudret og langt af at inkludere denne del. Endelig er det bevidst at forslaget ikke bruger stort forbogstav for hver af undergrupperne. Brugen af store forbogstaver kan have givet mening for at gøre forkortelsen "LBL" mere synlig i navnet, men med det nye navn er "LBL" ikke længere direkte forbundet til nogen forkortelse og det vil derfor blot være forvirrende fortsat at skrive undergrupperne med stort forbogstav. Sprogligt giver det heller ikke meget mening med store forbogstaver i denne sammenhæng. Forslag 9: Provers for sex- og kønsrettigheder siden 1948 / Proverse for sex and gender rights since 1948 Ordet findes ikke i forvejen, men giver konnotationer til pervers, subvers, univers og divers. URL'en er tilgængelig. Forslag 10: Spektrum S/K for sex- og kønsrettigheder siden 1948 / Spektrum S/G for sex and gender rights since 1948 Spektrum er også meningsfuldt ift. foreningens medlemmer og arbejde.

5 Forslag 11: Varia Sex og Køn for sex- og kønsrettigheder siden 1948 / Varia for sex and gender rights since 1948 Navnet er let at forstå og meningsfuldt i forhold til foreningens medlemmer og arbejde. Forslag 12: LBLBT Landsforeningen for bøsser, lesbiske, biseksuelle og transpersoner Navnet er en simpel udvidelse af det nuværende navn. Også her kan man overveje nødvendigheden af at skulle udvide listen yderligere. Forslag 13: LGBT Danmark Navnet er letforståeligt, men kan også blive umoderne, hvis der opstår konsensus om, bogstavlisten er for kort. Forslag 14: Unisexus Dansk NGO for sex- og kønsrettigheder siden 1948 / Unisexus Danish NGO for sex and gender rights since 1948 (Forslagsstiller: Christoffer Ejby) Det de fleste sikkert, til at starte med vil forbinde det med, er det velkendte ord unisex som er en betegnelse typisk for noget påklædning, som ikke er køns specifikt. Netop dette falder godt i tråd med os set i lyset af en moderne LGBT organisation som ønsker at være køns neutral. Det næste der falder mig ind er ordet universal altså typisk en betegnelse for rengøringsmiddel som ikke begrænser sig til få områder men derimod kan bruges vidt og bredt, altså i sidste ende står det for fleksibilitet eller rummelighed.

6 Herefter falder mine tanker på sex, altså set i lyset af seksualitet selv om navnet ikke direkte betyder noget med sex men derimod er en betegnelse for et universalt køn. Til sidst falder jeg over en opdeling af ordet nemlig: UNI SEX US, hvilket man kan vælge at tolke på mange måder, men det der falder mig ind er US som jo betyder os, hvilket giver mig en følelse af at vi sammen er med til at gøre sex og køn mere universalt altså at nedbryde normerne. Kampagnen kunne også hedde: UNI SEX US NOW! Forslag 15: HoBiT (Forslagsstiller: Dorte Sterubo) (=homo, bi og trans). Det er mundret, vil kunne begå sig internationalt samt ikke mindst let at huske. Og så kan vi jo alle kalde os hob(b)itter :o) Overordnet begrundelse for navneændring: Efter inklusion af biseksuelle og transpersoner i foreningen er foreningens navn ikke længere repræsentativt for foreningens medlemsgrundlag.

Den lille grønne om LGBT

Den lille grønne om LGBT Den lille grønne om LGBT Om kønsidentitet og seksuel orientering LGBT Danmark Indhold 1. To dimensioner 2. Kønsidentitet 3. Seksuel orientering 4. Ligebehandling 1. To dimensioner N V Ø S Et tankeeksperiment:

Læs mere

Trans kønnet vestit person mand kvinde

Trans kønnet vestit person mand kvinde Trans kønnet vestit person mand kvinde A side 1 Amnesty_Trans_Ordbog_2016_VS2.indd 1 09/02/16 09.47 A Ordbog En introduktion til korrekt brug af betegnelser og tiltaler i forbindelse med transkønnethed.

Læs mere

Brevet. Materielle Tid Age B9 90 min 13-15. Nøgleord: LGBT, mobning, normer, skolemiljø. Indhold

Brevet. Materielle Tid Age B9 90 min 13-15. Nøgleord: LGBT, mobning, normer, skolemiljø. Indhold 1 Brevet Nøgleord: LGBT, mobning, normer, skolemiljø Indhold Dette materiale indeholder tre korte og nært beslægtede aktiviteter, der kredser om mobning, skældsord og om, hvordan man fremmer et positivt

Læs mere

LGBT person or some of the other letters? We want you!

LGBT person or some of the other letters? We want you! 9. BILAG 1 NR. 1 OPSLAG LGBT person eller nogle af de andre bogstaver? Vi søger dig! Er du homo-, biseksuel, transperson eller en eller flere af de andre bogstaver? Har du lyst til at dele dine erfaringer

Læs mere

Homo, bi og trans i medierne

Homo, bi og trans i medierne 1 Homo, bi og trans i medierne Nøgleord: Ligebehandling, LGBT, normer Indhold Eleverne bliver præsenteret for en analyse af repræsentationer af homo- og biseksuelle i ungdoms-tv, og skal derefter lave

Læs mere

Kommissorium for Udvalget for mangfoldighed og ligestilling

Kommissorium for Udvalget for mangfoldighed og ligestilling Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling Dato 23. marts 2018 mangfoldighed og ligestilling 1. Resume På baggrund af Byrådets beslutning den 15. november 2017 om at revitalisere

Læs mere

Af Søren Laursen, LGBT Danmark landsforeningen for bøsser, lesbiske, biseksuelle og transpersoner

Af Søren Laursen, LGBT Danmark landsforeningen for bøsser, lesbiske, biseksuelle og transpersoner Bidrag til arbejdet i Udvalget om øremærket barsel Af Søren Laursen, LGBT Danmark landsforeningen for bøsser, lesbiske, biseksuelle og transpersoner Kommissoriet for udvalget om øremærkning af barsel indeholder

Læs mere

Dansk, historie, samfundsfag, sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab. beherske ord og begreber fra mange forskellige fagområder

Dansk, historie, samfundsfag, sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab. beherske ord og begreber fra mange forskellige fagområder 1 Kønsroller Materiele Time Age B8 45 min 13-15 Nøgleord: Ligebehandling, LGBT, normer Indhold Refleksionsøvelse, hvor eleverne reflekterer over samfundsbestemte kønsnormer, kønsroller, kønsidentitet og

Læs mere

Et skridt fremad. Materielle Time Alder C6 2x45 min 16-17. Nøgleord: Ligebehandling, identitet, LGBT, normer. Indhold

Et skridt fremad. Materielle Time Alder C6 2x45 min 16-17. Nøgleord: Ligebehandling, identitet, LGBT, normer. Indhold 1 Et skridt fremad Materielle Time Alder C6 2x45 min 16-17 Nøgleord: Ligebehandling, identitet, LGBT, normer Indhold En refleksionsøvelse, hvor eleverne skal forestille sig at være en anden person og derigennem

Læs mere

Mål for undervisningen Vejledning til brug af materialet

Mål for undervisningen Vejledning til brug af materialet Tysk Mål for undervisningen Opgaverne i denne del af materialet sigter på at skabe rammer for oplevelser, der giver eleverne lyst til at bruge tysk. Materialet sigter også på at udvikle elevernes sproglige

Læs mere

LGBT+kompetencer i sundhedsvæsnet

LGBT+kompetencer i sundhedsvæsnet LGBT+kompetencer i sundhedsvæsnet Ronja Mannov Olesen Femte Nationale Konference om Seksuel Sundhed i Danmark Nyborg, 23. november 2017 Program Præsentation Hvorfor tale om LGBT+ og sundhed? Centrale begreber

Læs mere

Lyngallup om Copenhagen Pride Dato: 18. august 2011

Lyngallup om Copenhagen Pride Dato: 18. august 2011 Lyngallup om Copenhagen Pride Dato: 18. august 2011 Metode Feltperiode: 16.-18. august 2011 Målgruppe: Repræsentativt udvalgte vælgere landet over på 18 eller derover Metode: GallupForum (webinterviews)

Læs mere

FOLKETINGS- VALG 2015 LGBT DAN MARK. Bøsser Lesbiske Biseksuelle Transpersoner Interkønnede

FOLKETINGS- VALG 2015 LGBT DAN MARK. Bøsser Lesbiske Biseksuelle Transpersoner Interkønnede FOLKETINGS- VALG 2015 LGBT DAN MARK Bøsser Lesbiske Biseksuelle Transpersoner Interkønnede Verdens bedste? Overhovedet ikke! Danmark 9. plads Mange tror, Danmark ligger helt oppe i toppen, når det gælder

Læs mere

SEKSUEL ORIENTERING & KØNSIDENTITET på ældreområdet. Ældre LGBT+ -personer er en ganske stor, men overset minoritetsgruppe

SEKSUEL ORIENTERING & KØNSIDENTITET på ældreområdet. Ældre LGBT+ -personer er en ganske stor, men overset minoritetsgruppe SEKSUEL ORIENTERING & KØNSIDENTITET på ældreområdet Ældre LGBT+ -personer er en ganske stor, men overset minoritetsgruppe EN STOR OG OVERSET ældregruppe I Danmark er der omkring 800.000 personer, som er

Læs mere

Erfaringer fra udlandet

Erfaringer fra udlandet FolketingetsRetsudvalg B36Folketingsbeslutningomadgangtilatansøgeomfremmedadoptionforpari registreretpartnerskab 30.12.2008 Landsforeningenforbøsseroglesbiskeskaliforlængelseaf1.behandlingenaf beslutningsforslagetomadoptionfremkommemedfølgendebemærkninger.

Læs mere

Familie ifølge statistikken

Familie ifølge statistikken Familie ifølge statistikken Arbejdsopgave Denne arbejdsopgave tager udgangspunkt i artiklen Familie ifølge statistikken, der giver eksempler på, hvordan værdier og normer om familie bliver synlige i statistikker,

Læs mere

Vedtægter for Landsforeningen for Bøsser og Lesbiske, Forbundet af 1948. Kapitel 1: Navn, hjemsted, formål og struktur

Vedtægter for Landsforeningen for Bøsser og Lesbiske, Forbundet af 1948. Kapitel 1: Navn, hjemsted, formål og struktur Vedtægter for Landsforeningen for Bøsser og Lesbiske, Forbundet af 1948 Kapitel 1: Navn, hjemsted, formål og struktur 1. Foreningens navn er "Landsforeningen for Bøsser og Lesbiske, Forbundet af 1948".

Læs mere

Instituttet har følgende bemærkninger til Sundhedsstyrelsens udkast til vejledning:

Instituttet har følgende bemærkninger til Sundhedsstyrelsens udkast til vejledning: Sundhedsstyrelsen Enheden for Evidens, Uddannelse og Beredskab Islands Brygge 67 2300 København S E-mail: Enhedeub@sst.dk W I L D E RS PLA D S 8 K DK-1403 C OPENHA G E N K T E L E F ON +45 3 2 6 9 8 8

Læs mere

ET PLEJEHJEM i Københavns Kommune

ET PLEJEHJEM i Københavns Kommune ET PLEJEHJEM i Københavns Kommune LGBT står for lesbiske, bøsser, biseksuelle og transpersoner 2 Fotos: Alexandra Emilia Kida og Louise Fuhr. Forside foto COLOURBOX. Velkommen Velkommen til Slottet vi

Læs mere

Afsluttende narrativ rapport KAPACITETSUDVIKLINGSAKTIVITETER

Afsluttende narrativ rapport KAPACITETSUDVIKLINGSAKTIVITETER Afsluttende narrativ rapport KAPACITETSUDVIKLINGSAKTIVITETER Dette skema anvendes til afsluttende rapportering for mindre kapacitetsudviklingsaktiviteter finansieret af Udenrigsministeriets puljeordning

Læs mere

Etnohomoerne på spring og på vej

Etnohomoerne på spring og på vej Etnohomoerne på spring og på vej Det kan godt være hårdt at være både homoseksuel og etnisk minoritet. Men etnohomoerne vil ikke have medlidenhed. De vil bare have plads til at være sig selv. Af Marianne

Læs mere

Fredag den 8. august 2014. Sundhedsstyrelsen Att. Jette Vind Blichfeldt jevb@sst.dk

Fredag den 8. august 2014. Sundhedsstyrelsen Att. Jette Vind Blichfeldt jevb@sst.dk Fredag den 8. august 2014. Sundhedsstyrelsen Att. Jette Vind Blichfeldt jevb@sst.dk Høringssvar vedr. Sundhedsstyrelsens udkast af 2. juni 2014 til Vejledning om udredning og behandling af transkønnede

Læs mere

Vedtægter for LGBT Danmark, landsforeningen for bøsser, lesbiske, biseksuelle og transpersoner

Vedtægter for LGBT Danmark, landsforeningen for bøsser, lesbiske, biseksuelle og transpersoner Vedtægter for LGBT Danmark, landsforeningen for bøsser, lesbiske, biseksuelle og transpersoner Kapitel 1: Navn, hjemsted, formål og struktur 1. Foreningens navn er LGBT Danmark, landsforeningen for bøsser,

Læs mere

Hvor søger LGBT-seniorer fællesskab? Simon Meggers Matthiesen Antropolog

Hvor søger LGBT-seniorer fællesskab? Simon Meggers Matthiesen Antropolog Hvor søger LGBT-seniorer fællesskab? Simon Meggers Matthiesen Antropolog 15-05-2019 2 Risiko for social isolation Færre har børn, flere lever alene Anstrengte familierelationer Tab af jævnaldrende venner

Læs mere

Lige og ulige? Homoseksuelle, biseksuelle og transkønnedes levevilkår

Lige og ulige? Homoseksuelle, biseksuelle og transkønnedes levevilkår Lige og ulige? Homoseksuelle, biseksuelle og transkønnedes levevilkår Sammenfatning Juni 2009 Leyla Gransell og Henning Hansen Lige og ulige? Homoseksuelle, biseksuelle og transkønnedes levevilkår 8 CASA,

Læs mere

Sundhed og trivsel blandt LGBT-personer. En analyse af LGBT-personers fysiske og psykiske sundhed belyst ud fra besvarelser af SUSY2013-spørgeskemaet

Sundhed og trivsel blandt LGBT-personer. En analyse af LGBT-personers fysiske og psykiske sundhed belyst ud fra besvarelser af SUSY2013-spørgeskemaet Sundhed og trivsel blandt LGBT-personer En analyse af LGBT-personers fysiske og psykiske sundhed belyst ud fra besvarelser af SUSY2013-spørgeskemaet Katrine Bindesbøl Holm Johansen Christian Hollemann

Læs mere

LO-måling om LGBT-personer 1 på arbejdspladsen

LO-måling om LGBT-personer 1 på arbejdspladsen Sagsnr. 14-2301 Ref. LSH/edo Den 3. august 2015 LO-måling om LGBT-personer 1 på arbejdspladsen Supplerende notat med tilføjelse af kønsopdelte data. Målingen er gennemført af Epinion for LO i perioden

Læs mere

Til læreren. historie

Til læreren. historie historie Til læreren Mål for undervisningen Opgaverne i denne del af materialet sigter på at styrke elevernes viden om hvordan normer omkring køn og seksualitet har forandret sig gennem tid. Materialet

Læs mere

Samarbejde og inklusion

Samarbejde og inklusion 1 Samarbejde og inklusion Materielle Tid Alder B4 30-60 min 13-15 Nøgleord: Ligebehandling, LGBT, normer/stereotyper, skolemiljø Indhold En bevægelsesøvelse, hvor eleverne bliver udfordret på deres interkulturelle

Læs mere

LGBT Asylum i tal statistik 2013-2015

LGBT Asylum i tal statistik 2013-2015 LGBT Asylum i tal statistik 1-1 I dette notat gør vi status over LGBT Asylum og vores arbejde med lidt tal og statistik. Hvor mange er vi, hvor meget vokser vi, hvem er vores medlemmer, og hvordan er udfaldet

Læs mere

Vidste du at. Materielle Tid Alder B5 20 min 13-15. Nøgleord: Ligebehandling, LGBT, menneskerettigheder, normer, skolemiljø.

Vidste du at. Materielle Tid Alder B5 20 min 13-15. Nøgleord: Ligebehandling, LGBT, menneskerettigheder, normer, skolemiljø. 1 Vidste du at Materielle Tid Alder B5 20 min 13-15 Nøgleord: Ligebehandling, LGBT, menneskerettigheder, normer, skolemiljø Indhold En quiz, hvor eleverne præsenteres for ord og begreber omhandlende LGBT-personer,

Læs mere

Landsmøde 2012. Landsforeningen for bøsser, lesbiske, biseksuelle og transpersoner

Landsmøde 2012. Landsforeningen for bøsser, lesbiske, biseksuelle og transpersoner Landsmøde 2012 Landsforeningen for bøsser, lesbiske, biseksuelle og transpersoner INDHOLD Program... 2 Dagsorden... 2 Forslag til forretningsorden for landsmødet... 3 Indkomne forslag... 5 1. Forslag til

Læs mere

MÅLGRUPPE 7.-9. klasse. FORBEREDELSE Arbejdsarkene printes.

MÅLGRUPPE 7.-9. klasse. FORBEREDELSE Arbejdsarkene printes. Side 1 af 3 3.1 TANKER OM TRIVSEL Gruppearbejde MÅL At eleverne har viden om faktorer, der kan påvirke unges trivsel. At eleverne har kendskab til aktører, der arbejder med at fremme unges trivsel. MÅLGRUPPE

Læs mere

Landsmøde Landsforeningen for bøsser, lesbiske, biseksuelle og transpersoner - 1 -

Landsmøde Landsforeningen for bøsser, lesbiske, biseksuelle og transpersoner - 1 - Landsmøde 2013 Landsforeningen for bøsser, lesbiske, biseksuelle og transpersoner - 1 - INDHOLD Program 2 Dagsorden 2 Forslag til forretningsorden for landsmødet 3 Indkomne forslag 5 1. Forslag til vedtægtsændringer

Læs mere

Værdigrundlag for Galten / Låsby Dagtilbud Med Udgangspunkt i Skanderborg Kommunes værdier

Værdigrundlag for Galten / Låsby Dagtilbud Med Udgangspunkt i Skanderborg Kommunes værdier Værdigrundlag for Galten / Låsby Dagtilbud Med Udgangspunkt i Skanderborg Kommunes værdier Værdi: I forhold til børnene: I forhold til forældrene: I forhold til kollegerne: Åbenhed Vi lytter til hvad børnene

Læs mere

FORSLAG 1: Ændring af foreningens navn fra Foreningen Grobund til Støtteforeningen Grobund.

FORSLAG 1: Ændring af foreningens navn fra Foreningen Grobund til Støtteforeningen Grobund. FORSLAG 1: Ændring af foreningens navn fra Foreningen Grobund til Støtteforeningen Grobund. Forslagsstiller: Tore Muurholm Dahl FORSLAG 2: OPMÆRKSOMHED PÅ FÆLLESSKABET OG DEN ENKELTE Jeg vil rigtig gerne

Læs mere

Bilag 4 Samlet overblik seksuel sundhed Sundhedsstyrelsens forebyggelsespakker Status: november 2015

Bilag 4 Samlet overblik seksuel sundhed Sundhedsstyrelsens forebyggelsespakker Status: november 2015 1 of 5 Bilag 4 Samlet overblik seksuel sundhed Sundhedsstyrelsens forebyggelsespakker Status: november 2015 Samarbejdspartnere: = ansvarlig * = anbefalingen indgår i dialogværktøj til denne afdeling =

Læs mere

DET KØNT Perspektiver på fritidslivets potentiale til at skabe større rummelighed indenfor og imellem kønnene

DET KØNT Perspektiver på fritidslivets potentiale til at skabe større rummelighed indenfor og imellem kønnene Årsmøde og kongres 2019 TEMA: DET KØNT Perspektiver på fritidslivets potentiale til at skabe større rummelighed indenfor og imellem kønnene 22.-23. NOV. Brandbjerg Højskole, Vejle det gode ungeliv #ungeliv

Læs mere

Samlet status seksuel sundhed Sundhedsstyrelsens forebyggelsespakker Status: December 2015

Samlet status seksuel sundhed Sundhedsstyrelsens forebyggelsespakker Status: December 2015 Samlet status seksuel sundhed Sundhedsstyrelsens forebyggelsespakker Status: December 2015 Samarbejdspartnere: = ansvarlig * = anbefalingen indgår i dialogværktøj til denne afdeling = anbefalingen indgår

Læs mere

Landsmøde 2010. Landsforeningen for bøsser, lesbiske, biseksuelle og transpersoner

Landsmøde 2010. Landsforeningen for bøsser, lesbiske, biseksuelle og transpersoner Landsmøde 2010 Landsforeningen for bøsser, lesbiske, biseksuelle og transpersoner INDHOLD Program... 2 Dagsorden... 3 Forslag til forretningsorden for landsmøde den 20. november 2010... 4 Indkomne forslag...

Læs mere

Seksualitet, køn og normer

Seksualitet, køn og normer C O P E N H A G E N G A Y & L E S B I A N FILMFESTIVAL 2 0 0 8 Seksualitet, køn og normer Et undervisningsmateriale af Karen Ewers, Bonnie Vittrup og Cecilie Nørgaard TIL LÆREREN Introduktion til Seksualitet,

Læs mere

Jubilæumsskrift Juni. Regnbueplejehjem. Aarhus?

Jubilæumsskrift Juni. Regnbueplejehjem. Aarhus? Jubilæumsskrift Juni Regnbueplejehjem Aarhus? i I 2015 fik vi i det første plejehjem for homoseksuelle i Danmark. Det var et allerede eksisterende plejehjem, Slottet på Nørrebro i Kbh., der blev indviet

Læs mere

Mangfoldighedspolitik

Mangfoldighedspolitik Mangfoldighedspolitik Indledning Beredskabsstyrelsens personalepolitiske værdigrundlag bygger på et grundlæggende menneskesyn, som handler om mangfoldighed. Et menneskesyn, som er væsentlig for, at Beredskabsstyrelsen

Læs mere

Chikane og overgreb begået mod LGBT-asylansøgere og -flygtninge i Danmark. Undersøgelse: Indhold. August

Chikane og overgreb begået mod LGBT-asylansøgere og -flygtninge i Danmark. Undersøgelse: Indhold. August August 2017 www.lgbtasylum.dk Undersøgelse: Chikane og overgreb begået mod LGBT-asylansøgere og -flygtninge i Danmark Indhold Sammenfatning... 2 Om denne undersøgelse tema, metode og datagrundlag... 2

Læs mere

Inklusion i Lejre Kommune. En vision om berigende fællesskaber

Inklusion i Lejre Kommune. En vision om berigende fællesskaber Inklusion i Lejre Kommune En vision om berigende fællesskaber Kære læser Hvad betyder fællesskab for dig? Du har sikkert haft oplevelser med flere forskellige fællesskaber, som har haft betydning i dit

Læs mere

Forslag til folketingsbeslutning om en styrket indsats over for forbrydelser motiveret af offerets seksualitet, etnicitet m.v.

Forslag til folketingsbeslutning om en styrket indsats over for forbrydelser motiveret af offerets seksualitet, etnicitet m.v. 2010/1 BSF 129 (Gældende) Udskriftsdato: 8. marts 2017 Ministerium: Folketinget Journalnummer: Fremsat den 7. april 2011 af Kamal Qureshi (SF), Karina Lorentzen Dehnhardt (SF) og Ole Sohn (SF) Forslag

Læs mere

LGBT Danmark, Landsforeningen for bøsser, lesbiske, biseksuelle og transpersoner, skal indledningsvis takke for at få de fremsatte forslag i høring.

LGBT Danmark, Landsforeningen for bøsser, lesbiske, biseksuelle og transpersoner, skal indledningsvis takke for at få de fremsatte forslag i høring. Retsudvalget 2009-10 B 123 Bilag 8 Offentligt Vedr. L 123 Forslag til lov om ændring af lov om ægteskabs indgåelse og opløsning og forskellige andre love samt ophævelse af lov om registreret partnerskab

Læs mere

Mangfoldighedspolitik

Mangfoldighedspolitik Mangfoldighedspolitik Region Midtjylland Mangfoldighedspolitikken for Region Midtjylland er udformet på baggrund af input fra regionsrådet og ledelses- og MEDsystemet. Politikken er behandlet i Regions-MEDudvalget

Læs mere

Forslag til folketingsbeslutning om en styrket indsats over for forbrydelser motiveret af offerets seksualitet, etnicitet m.v.

Forslag til folketingsbeslutning om en styrket indsats over for forbrydelser motiveret af offerets seksualitet, etnicitet m.v. 2009/1 BSF 50 (Gældende) Udskriftsdato: 6. oktober 2016 Ministerium: Folketinget Journalnummer: Fremsat den 10. november 2009 af Kamal Qureshi (SF), Karina Lorentzen Dehnhardt (SF) og Ole Sohn (SF) Forslag

Læs mere

Høring, vejledning om sundhedsfaglig hjælp ved kønsidentitetsforhold og kønsmodificerende behandling

Høring, vejledning om sundhedsfaglig hjælp ved kønsidentitetsforhold og kønsmodificerende behandling Sundhedsstyrelsen Evidens, Uddannelse og Beredskab Att: Enhedeub@sst.dk Dato: 22. juni 2017 Sagsnr.: 1704419 Dok.nr.: 390738 Sagsbeh.: UH.DKETIK Høring, vejledning om sundhedsfaglig hjælp ved kønsidentitetsforhold

Læs mere

Skæbnevalg. for lesbiske, bøsser, biseksuelle og transkønnede

Skæbnevalg. for lesbiske, bøsser, biseksuelle og transkønnede Skæbnevalg for lesbiske, bøsser, biseksuelle og transkønnede Hvad har Folketinget gjort de sidste 20 år? Hvad lover kandidaterne i år? Find svarene her! Skæbnevalg for lesbiske, bøsser, biseksuelle og

Læs mere

Vejledning til ansøgningspulje til støtte, rådgivning og netværk til LGBTI-personer og til bekæmpelse af fordomme

Vejledning til ansøgningspulje til støtte, rådgivning og netværk til LGBTI-personer og til bekæmpelse af fordomme Vejledning til ansøgningspulje til støtte, rådgivning og netværk til LGBTI-personer og til bekæmpelse af fordomme Ansøgningsfrist: 11. juni 2018 kl. 12.00 Ansøgninger sendes til lige@um.dk Indhold 1. Indledning...

Læs mere

UGE SEX. Et trygt rum FORLØB 10. KLASSE

UGE SEX. Et trygt rum FORLØB 10. KLASSE UGE SEX 2016 Et trygt rum FORLØB 10. KLASSE Introduktion Sex & Samfunds evalueringer af Uge Sex peger på, at det har en positiv betydning, at underviseren gør en aktiv indsats for at skabe trygge rammer

Læs mere

Vedtægter for Landsforeningen for Bøsser og Lesbiske, Forbundet af Kapitel 1: Navn, hjemsted, formål og struktur

Vedtægter for Landsforeningen for Bøsser og Lesbiske, Forbundet af Kapitel 1: Navn, hjemsted, formål og struktur Vedtægter for Landsforeningen for Bøsser og Lesbiske, Forbundet af 1948 Kapitel 1: Navn, hjemsted, formål og struktur 1. Foreningens navn er "Landsforeningen for Bøsser og Lesbiske, Forbundet af 1948".

Læs mere

Inklusionsradet o R D O MK A E T I

Inklusionsradet o R D O MK A E T I Inklusionsradet o T D A O M K E R I Indhold Der arbejdes med at skabe rummelige og fede fællesskaber ved hjælp af film- og vurderingsøvelser samt rollespil. Eleverne skal rollespille sig gennem et Inklusionsrådsmøde,

Læs mere

VEDTÆGTER FOR 92-GRUPPEN. 1 NAVN Foreningens navn er 92-gruppen. Betegnelsen 92-gruppen Forum for Bæredygtig Udvikling anvendes også.

VEDTÆGTER FOR 92-GRUPPEN. 1 NAVN Foreningens navn er 92-gruppen. Betegnelsen 92-gruppen Forum for Bæredygtig Udvikling anvendes også. VEDTÆGTER FOR 92-GRUPPEN 1 NAVN Foreningens navn er 92-gruppen. Betegnelsen 92-gruppen Forum for Bæredygtig Udvikling anvendes også. Internationalt anvendes navnet Danish 92 Group eller Danish 92 Group

Læs mere

INFOARK. Kan kopieres til eleverne. Fortsættes på næste side...

INFOARK. Kan kopieres til eleverne. Fortsættes på næste side... Kan kopieres til eleverne INFOARK Sociale kompetencer, relationer og fællesskaber Unge giver ofte udtryk for, at de er i tvivl om, hvordan de skal tolke andres handlinger, kropssprog og signaler, når det

Læs mere

Hvad er dette? Du kan bruge det selv eller du kan bruge det som del af en gruppe

Hvad er dette? Du kan bruge det selv eller du kan bruge det som del af en gruppe 02/02/06 page 1 Hvad er dette? Det er uddannelsesmateriale. Du kan bruge det selv eller du kan bruge det som del af en gruppe Det fortæller dig om diskrimination (uretfærdig behandling) på arbejdet. 02/02/06

Læs mere

2. juni 2015. "Hvidbog" - navngivning af 60-fællesskabet.

2. juni 2015. Hvidbog - navngivning af 60-fællesskabet. "Hvidbog" - navngivning af 60-fællesskabet. Den politiske styregruppe besluttede på sit møde den 27. maj 2015 at sende navnet på &0- selskabet i høring. Orienteringen blev lagt projektets hjemmeside samt

Læs mere

På vores bestyrelsesmøde den 16. januar 2010 blev stedet og tidspunktet for årets generalforsamling

På vores bestyrelsesmøde den 16. januar 2010 blev stedet og tidspunktet for årets generalforsamling Landsforeningen for Transvestitter og Transseksuelle Hjemmeside: www.trans-danmark.dk Kære medlemmer, NEWSLETTER NO. 18 Jeg håber at I alle er kommet godt ind i det nye årti. 31. januar 2010 På vores bestyrelsesmøde

Læs mere

Mangfoldighedsindsatsen kort og godt

Mangfoldighedsindsatsen kort og godt Mangfoldighedsindsatsen kort og godt Region Midtjylland Koncern HR Udvikling og arbejdsmiljø 2 Mangfoldighedsindsatsen kort og godt FORORD Region Midtjylland ønsker, at personalesammensætningen afspejler

Læs mere

Ligestilling er vi fælles om

Ligestilling er vi fælles om CHRISTIANS BRYGGE 3-1219 KØBENHAVN K [+45] 3313 5088 - KVINFO@KVINFO.DK CVR.NR.: 12919247 - EAN NR.: 5798009814371 STRATEGI 2018-2020 Ligestilling er vi fælles om KVINFO STRATEGI 2018-2020 2 2018-2020

Læs mere

Ligestilling er vi fælles om

Ligestilling er vi fælles om CHRISTIANS BRYGGE 3-1219 KØBENHAVN K [+45] 3313 5088 - KVINFO@KVINFO.DK CVR.NR.: 12919247 - EAN NR.: 5798009814371 STRATEGI 2018-2020 Ligestilling er vi fælles om LIGESTILLING ER VI FÆLLES OM KVINFO er

Læs mere

Diskrimination i Danske kontekster

Diskrimination i Danske kontekster Diskrimination i Danske kontekster Adoption og Samfund Mira C. Skadegård Maj 2017 Baggrund i filosofi, antropologi, litteraturvidenskab; pt. Studieadjunkt og i gang med en PhD i strukturel diskrimination

Læs mere

VEDTÆGTER (senest ændret juni 2016)

VEDTÆGTER (senest ændret juni 2016) VEDTÆGTER (senest ændret juni 2016) 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er "DI's Risk Management Forening". Som engelsk betegnelse anvendes "The Risk Management Society of the Confederation of Danish Industry".

Læs mere

Globalt Fokus - folkelige organisationer for udviklingssamarbejde

Globalt Fokus - folkelige organisationer for udviklingssamarbejde Vedtægter 1 Navn Foreningens navn er Globalt Fokus Hjemsted: København, Danmark 2 Vision og formål Den overordnede vision for den Globalt Fokus er en mere retfærdig og bæredygtig verden, hvor mennesker

Læs mere

AARHUS KOMMUNE LGBT+ PERSONERS SYN PÅ AARHUS RAPPORT MARTS 2019

AARHUS KOMMUNE LGBT+ PERSONERS SYN PÅ AARHUS RAPPORT MARTS 2019 AARHUS KOMMUNE LGBT+ PERSONERS SYN PÅ AARHUS RAPPORT MARTS 2019 INDHOLD 3 BAGGRUND OG FORMÅL 4 HOVEDKONKLUSIONER 5-7 RESPONDENTERNES BAGGRUND 8-12 AARHUS EN GOD BY FOR ALLE 13-15 TRIVSEL OG ENSOMHED 16-19

Læs mere

Vedtægter for International Medical Cooperation Committee Odense

Vedtægter for International Medical Cooperation Committee Odense Vedtægter for International Medical Cooperation Committee Odense Vedtægter for... 1 International Medical Cooperation Committee Odense... 1 Kapitel 1: Navn og relationer... 2 Kapitel 2: Vision og formål...

Læs mere

Vedrørende vielsesattestens kønsbetegnelser, der afslører, hvis en ægtefælle har fået kønsskifte efter ægteskabets indgåelse

Vedrørende vielsesattestens kønsbetegnelser, der afslører, hvis en ægtefælle har fået kønsskifte efter ægteskabets indgåelse Familiestyrelsen familiestyrelsen@famstyr.dk 2011-05-01 Vedrørende vielsesattestens kønsbetegnelser, der afslører, hvis en ægtefælle har fået kønsskifte efter ægteskabets indgåelse LGBT Danmark, Landsforeningen

Læs mere

RETTEN TIL AT VÆRE DEN DU ER!

RETTEN TIL AT VÆRE DEN DU ER! Den 3. marts 2013. RETTEN TIL AT VÆRE DEN DU ER! TRANSPOLITIK Kendskabet til transkønnede er mangelfuldt og bygger ofte på forældede, fordomsfulde og fejlagtige opfattelser og holdninger. Det betyder,

Læs mere

At opnå homo- eller biseksuel identitet og selvbillede

At opnå homo- eller biseksuel identitet og selvbillede INSTITUT FOR KULTURVIDENSKABER Redegørelse udarbejdet af Michael Nebeling Petersen, ph.d., adjunkt i køns- og seksualitetsforskning, Syddansk Universitet. At opnå homo- eller biseksuel identitet og selvbillede

Læs mere

FRIVILLIGHEDSPOLITIK for det sociale område

FRIVILLIGHEDSPOLITIK for det sociale område FRIVILLIGHEDSPOLITIK for det sociale område Forord...4 Den overordnede vision...6 Bærende principper...8 Understøttelse af frivilligheden...10 Mangfoldighed og respekt...12 Synliggørelse af det frivillige

Læs mere

VÆRDIER I UNDERVISNINGEN UNDERVISNINGSFORLØB

VÆRDIER I UNDERVISNINGEN UNDERVISNINGSFORLØB VÆRDIER I UNDERVISNINGEN UNDERVISNINGSFORLØB Samfund og sundhed (GF 1), Arbejdspladskultur (GF 1), samfundsfag, psykologi, idræt (GF 2) INDHOLD 1. introduktion.......................................................................3

Læs mere

Vedtægter for Landsforeningen Natur & Ungdom

Vedtægter for Landsforeningen Natur & Ungdom Vedtægter for Landsforeningen Natur & Ungdom 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er Landsforeningen Natur & Ungdom, forkortet N&U. Foreningen er hjemmehørende i den kommune hvor foreningens sekretariat

Læs mere

En håndsrækning til læreren

En håndsrækning til læreren En håndsrækning til læreren I denne håndsrækning findes forslag til forløb, der tager udgangspunkt i udvalgte opgaver fra web-siden. Håndsrækningen er opbygget ud fra de forskellige temaer i materialet

Læs mere

Page 1. Gay & Grey Seniorboliger. Page 2. Gay & Grey Seniorboliger. 1. Hvilken aldersgruppe skal boligerne henvende sig til?

Page 1. Gay & Grey Seniorboliger. Page 2. Gay & Grey Seniorboliger. 1. Hvilken aldersgruppe skal boligerne henvende sig til? Page 1. Gay & Grey Seniorboliger Page 2. Gay & Grey Seniorboliger 1. Hvilken aldersgruppe skal boligerne henvende sig til? 50+ 31.88% 44 55+ 27.54% 38 60+ 40.58% 56 2. Hvor vigtigt er beliggenheden? Skal

Læs mere

WWW.REDENUNG.DK/GRAAZONER SKEMAER OVER OPFYLDELSE AF KOMPETENCEMÅL

WWW.REDENUNG.DK/GRAAZONER SKEMAER OVER OPFYLDELSE AF KOMPETENCEMÅL SKEMAER OVER OPFYLDELSE AF KOMPETENCEMÅL Skemaerne viser udvalgte kompetencemål, som helt eller delvis kan opfyldes gennem Gråzoner-forløbet. Der er ved hvert færdighedsmål udvalgt de mest relevante dele

Læs mere

Forslag til behandling

Forslag til behandling Forslag til behandling (pkt. 6. og 7.) Landsmøde 2017 1 Forslag til behandling på Landsmøde 2017 1. Forslag fra Hovedbestyrelsen (dagsorden punkt 6.) 2. Indkommende forslag fra medlemsforeningerne (dagsorden

Læs mere

Melani Pedersen 16. december Transkønnede. overemne Magt og afmagt

Melani Pedersen 16. december Transkønnede. overemne Magt og afmagt overemne Magt og afmagt Indholdsfortegenelse Problemformulering..1 Indledning 2 Hvad vil det sige at være transkønnet?...3 Er det at være transkønnet noget medfødt, eller en påvirkning?.. 4 Hvad er LGBT?..5

Læs mere

Stiftende Generalforsamling - NYT NAVN

Stiftende Generalforsamling - NYT NAVN Referat fra Stiftende Generalforsamling i ny forening, dannet ved evt. fusion af NGO FORUM og Concord, 27. maj 2014 kl. 15-18 på Borups Højskole Dirigent: Pernille Vesterager Neergaard. Referent: Henrik

Læs mere

DET TRYGGE RUM UNDERVISNINGSFORLØB. Produktionsskoler, egu og STU

DET TRYGGE RUM UNDERVISNINGSFORLØB. Produktionsskoler, egu og STU DET TRYGGE RUM UNDERVISNINGSFORLØB Produktionsskoler, egu og STU 2016 INDHOLD 1. INTRODUKTION.......................................................................3 2. OPGAVE.............................................................................4

Læs mere

Seksualpolitik på Dagcentret Regnbuen

Seksualpolitik på Dagcentret Regnbuen Seksualpolitik på Dagcentret Regnbuen Forord På Dagcentret Regnbuen ønsker vi at have fokus på brugernes livskvalitet, hvilket indebærer, at vi også arbejder med seksualitet. Det gør vi bl.a. ved at sætte

Læs mere

Forslag til folketingsbeslutning om forbedring af transkønnedes rettigheder

Forslag til folketingsbeslutning om forbedring af transkønnedes rettigheder Beslutningsforslag nr. B 168 Folketinget 2009-10 Fremsat den 26. marts 2010 af Kamal Qureshi (SF), Karina Lorentzen Denhardt (SF), Ole Sohn (SF), Mogens Jensen (S), Flemming Møller Mortensen (S), Lone

Læs mere

IMCC Lokalafdeling Århus VEDTÆGTER

IMCC Lokalafdeling Århus VEDTÆGTER IMCC Lokalafdeling Århus VEDTÆGTER Indholdsfortegnelse Kapitel 1: Navn og relationer... 2 1 Navn... 2 2 Relationer... 2 Kapitel 2: Vision, mission og værdier... 2 3 Vision... 2 4 Mission og værdier...

Læs mere

UNG. En guide til at starte en ny frivilliggruppe

UNG. En guide til at starte en ny frivilliggruppe UNG En guide til at starte en ny frivilliggruppe KØNGRÆ NSERSEK SUALITET RETTIGHE DERTRIVS ELKROPSI KKERSEX INTRODUKTION Sex & Samfund UNG er din platform og dit talerør til at sætte fokus på seksuel sundhed,

Læs mere

Re-design af Bøssehusets hjemmeside Webdesign og webkommunikation, F2012 Iben Kold Thomsen (hold 1) & Morten Mechlenborg Nørulf (hold 2)

Re-design af Bøssehusets hjemmeside Webdesign og webkommunikation, F2012 Iben Kold Thomsen (hold 1) & Morten Mechlenborg Nørulf (hold 2) Introduktion Vores eksamensprojekt er et re-design af Bøssehusets hjemmeside. Bøssehusets er et kulturhus for bøsser, lesbiske og transseksuelle personer beliggende på Christiania. Huset skaber rammerne

Læs mere

FA llesskab og inklusion E R D O MK A E T I

FA llesskab og inklusion E R D O MK A E T I FA Ellesskab og inklusion T D A O M K E R I Indhold Der arbejdes med forskellige vurderingsøvelser om fællesskab, inklusion og eksklusion. Det vil styrke fagligheden i opgaven, hvis eleverne først har

Læs mere

Læseplan for emnet sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab

Læseplan for emnet sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab Læseplan for emnet sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab Indhold Indledning 3 1. trinforløb for børnehaveklasse til 3. klassetrin 4 Sundhed og trivsel 4 Køn, krop og seksualitet 6 2. trinforløb

Læs mere

Vedtægter for Foreningen Café Exit

Vedtægter for Foreningen Café Exit Vedtægter for Foreningen Café Exit Indledning Foreningen Café Exit blev oprettet i 2007 på initiativ af fængselspræster i Vestre Fængsel, repræsentanter fra Fangekoret i Vridsløselille Statsfængsel og

Læs mere

1, nr. 1-3 vedrører lovens anvendelsesområde, idet den ikke længere alene skal omfatte lægers virke. Der udvides i to retninger:

1, nr. 1-3 vedrører lovens anvendelsesområde, idet den ikke længere alene skal omfatte lægers virke. Der udvides i to retninger: Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse spok@sum.dk cc ani@sum.dk 9. Februar 2012 Forslag til lov om ændring af lov om kunstig befrugtning i forbindelse med lægelig behandling, diagnostik og forskning

Læs mere

Inklusion i folkeskolen en guideline Frederikshavn kommune

Inklusion i folkeskolen en guideline Frederikshavn kommune 2011 Inklusion i folkeskolen en guideline Frederikshavn kommune Center for Skole og Ungdom Frederikshavn Kommune (#86359-11 v3) Fællesskaber og mangfoldighed i skolen Frederikshavn Kommune vil videreudvikle

Læs mere

Tromsø, Tirsdag den 11. oktober 2011 John Marquardt Psykolog joma@rcfm.dk

Tromsø, Tirsdag den 11. oktober 2011 John Marquardt Psykolog joma@rcfm.dk Tromsø, Tirsdag den 11. oktober 2011 Psykolog joma@rcfm.dk Holdninger i familiearbejdet Handicaps/funktionsbegrænsninger påvirker hele familien Familien ses som en dynamisk helhed samtidig med, at der

Læs mere

Derfor tænkes vores organisationsår således fremover:

Derfor tænkes vores organisationsår således fremover: VI VIL EUROPA! Følgende dokument skal ses som forretningsudvalgets tanker om fremtidens Europabevægelse og dermed også som motivation for de vedtægtsændringer, som er stillet af forretningsudvalget på

Læs mere

Fælles workshop på Alternativets Halvårsmøde 2018

Fælles workshop på Alternativets Halvårsmøde 2018 Fælles workshop på Alternativets Halvårsmøde 2018 Demokratisk samtale På Landsmødet 2017 blev det besluttet at igangsætte en evaluering af, hvordan vi i Alternativet udvikler politik. Hovedbestyrelsen

Læs mere

Vedtægter for Foreningen af Tegnsprogstolke

Vedtægter for Foreningen af Tegnsprogstolke Vedtægter for Foreningen af Tegnsprogstolke Revideret efter generalforsamlingen 2007, 2010, 2013 og 2015. 1 Vedtægter for Foreningen af Tegnsprogstolke Navn og formål 1, stk. 1. Foreningens navn er " Foreningen

Læs mere

Mangfoldighedsindsatsen - kort og godt

Mangfoldighedsindsatsen - kort og godt Mangfoldighedsindsatsen - kort og godt Forord Region Midtjylland ønsker, at personalesammensætningen afspejler mangfoldigheden i arbejdsstyrken. Mangfoldighedsindsatsen skal medvirke til at styrke Region

Læs mere

Født i den forkerte krop

Født i den forkerte krop Født i den forkerte krop De færreste mennesker sætter spørgsmålstegn ved deres køn. Men ikke alle er født i en krop, der matcher det køn, de føler sig som indeni. TJECK magazine har mødt Mana Weindel,

Læs mere