Notat. KULTUR OG BORGERSER- VICE Kulturforvaltningen Aarhus Kommune

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Notat. KULTUR OG BORGERSER- VICE Kulturforvaltningen Aarhus Kommune"

Transkript

1 Notat Side 1 af 8 Til Til Kopi til Kulturudvalget Orientering Regionale spillesteder - ansøgningsproces til perioden Kulturpolitikken. Resume. Siden henholdsvis 1996, 2000 og 2001 har spillestederne VoxHall, Radar og Train haft status som regionalt spillested. I 2009 fik også Atlas som en del af Fonden VoxHall status som regional scene, således at Fonden VoxHall nu driver 2 scener med regional status. De er 3 af i alt 19 spillesteder, der på landsplan har denne status, som indebærer, at de indgår i en national ambition på spillestedsområdet. Se bilag 2 for oversigten over de 19 spillesteder Det er Statens Kunstfonds projektstøtteudvalg for musik, der udpeger de regionale spillesteder for 4 år ad gangen. Ansøgningsprocessen for de regionale spillesteder går ind i sin sidste fase, da ansøgningerne skal indsendes senest 29. februar KULTUR OG BORGERSER- VICE Kulturforvaltningen Aarhus Kommune Kulturforvaltningen Skovgaardsgade Aarhus C Telefon: Direkte telefon: kultur@aarhus.dk Direkte oaj@aarhus.dk Sag: 15/ Sagsbehandler: Ole A. F. Jørgensen Aarhus Kommunes Kunstråd blev af Kultur og Borgerservice bedt om at færdiggøre evalueringerne for de regionale spillesteder pr. 1. februar, således at kunstrådets betragtninger og anbefalinger kan indgå dels i spillestedernes ansøgninger, dels i den kommunale del af ansøgningen til staten. Evalueringerne er afleveret, men de er fortrolige, indtil Kunstrådets samlede evaluering af kulturinstitutionerne i Aarhus offentliggøres, hvilket sker primo april Kunstrådets evaluering er positiv i forhold til alle spillestederne og anbefaler, at Aarhus kommune fortsat støtter de nuværende spillesteder. Det er i denne sammenhæng væsentligt, at de også ses som en helhed. Nærværende notat er til orientering for Kulturudvalget i forhold til den proces, der har kørt og fortsætter resten af 2016.

2 Baggrund. Aftalen med Statens Kunstfonds projektstøtteudvalg for musik om de regionale spillesteder udløber med udgangen af Side 2 af 8 Der er deadline for ansøgning til Statens Kunstråds Projektstøtteudvalg den 29. februar kl. 12. Hvert spillested skal indsende sin ansøgning på dette tidspunkt. Aarhus Kommune skal samtidig indsende sine kulturpolitiske overvejelser om baggrunden for at støtte spillestederne. I lighed med de tidligere år er det en proces, der strækker sig over i alt ca. 9 måneder. Den detaljerede tidsplan er vedlagt som bilag 1 til dette notat. De overordnede udvælgelseskriterier er ligeledes en del af bilag 1. Samtidig er der ikke indkommet henvendelser fra andre aarhusianske spillesteder, som har resulteret i konkrete opfølgende forhandlinger om muligheden for at blive regionalt spillested. Aarhus Kommune skal derfor ikke ud i en prioritering mellem de eksisterende og nytilkomne spillesteder. Status. Aarhus har for regionale spillesteder med 4 scener. Spillestedernes bevillinger udgør følgende i 2016: Tabel 1. Spillested Kommunal bevilling Statslig bevilling Samlet bevilling Fonden VoxHall Radar Train Samlede bevillinger Aarhus Kommunes beslutning om, at det er disse 3 spillesteder, der er indstillet som regionale, ligger i den vedtagne kulturpolitik. VoxHall har altid været det spillested, som Aarhus Kommune har satset mest på målt i faciliteter og tilskud. VoxHall kom med i den første forsøgsordning for regionale spillesteder, der startede i Dengang med navnet Husets Musikteater.

3 Da spillestedsloven (som egentlig er en del af Musikloven) blev vedtaget og fik virkning fra 2000, kom Radar (daværende Musikcaféen) med. Train kom med som regionalt spillested med virkning fra Side 3 af 8 Atlas blev ibrugtaget i 2010 og var allerede fra starten af perioden udpeget som regionalt spillested. Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musiks midtvejsevaluering. I forbindelse med de indgåede aftaler gennemførte staten en midtvejsevaluering. Denne Midtvejsevaluering bestod i, at spillestederne senest med udgangen af april måned afleverede deres rapportering af forløbet i 2013 og -14 til Kulturstyrelsen. Spillestederne blev hver for sig indbudt sammen med Kulturforvaltningen til at deltage i møde i Kulturstyrelsen. Møderne med de 3 regionale spillesteder er afviklet den 20. maj 2015, og medio juni offentliggjorde Projektstøtteudvalget sin evaluering af hele området samt de enkelte steder. Aarhus Kommunes Kunstråds evaluering. Aarhus Kommune afvikler sin egen kunstfaglige evaluering til brug for Aarhus Kommune i forbindelse med behandling af den kommende kulturpolitik. Kunstrådets evaluering af alle de evaluerede institutioner offentliggøres primo april. Kunstrådet har efter aftale afleveret evalueringerne for de 3 regionale spillesteder 1. februar med henblik på, at de kan anvendes i forbindelse med ansøgningsprocessen for Det skal understreges, at evalueringerne i deres nuværende form er absolut fortrolige og kun er gjort tilgængelige for en begrænset personkreds. Kulturforvaltningen har modtaget evalueringerne, der foruden de 3 spillesteder også er forsynet med en indledning, der beskriver spillestedsområdet generelt, og samtidig kommer med en samlet vurdering af de 3 spillesteders rolle og indsats i Aarhus. Sammenfattende fortæller evalueringen, at de 3 spillesteder gør et godt, professionelt stykke arbejde som er med til at styrke det aarhusianske og det regionale spillestedsmiljø. Kunstrådet kommer med en række anbefalinger til de 3 spillesteder om forbedring af deres arbejde både i forhold til publikum, i forhold til deres eget interne arbejde og i forhold til samarbejdsrelationer.

4 Disse anbefalinger vil indgå i det videre arbejde med udformningen af ansøgningerne i den dialog, som Kulturforvaltningen har med spillestederne. Side 4 af 8 Det kommunale tilskudsniveau. På grund af Økonomi- og Indenrigsministeriets skærpelse af reglerne for momsafløftning vil det for de regionale spillesteder formentlig betyde, at deres tilskud fra 2017 vil blive reduceret med 2 %, svarende til momsafløftningsprocenten for musikområdet, idet alle spillesteder p.t. er 100 % momsregistrerede. Nye initiativer i regionen. De nærmeste andre regionale spillesteder er på nuværende tidspunkt: Godset, Kolding Fermaten, Herning Studenterhuset, Aalborg Der er med andre ord km til nærmeste andet regionale spillested på nuværende tidspunkt. Det er kendt, at Randers kommune agter at støtte en ansøgning fra Turbinen under Værket om status af regionalt spillested. Det fremgår af budgetvedtagelsen for Randers Kommune, at der afsættes et årligt driftstilskud på kr. fra 2017 og fremefter. Projektet Turbinen går ud på at etablere et nyt, rytmisk spillested med kapacitet til 300 ståpladser/150 siddepladser i tilknytning til Musik- og Teaterhuset Værket. Projektet indebærer en komplet ombygning og renovering af den eksisterende bygning på 700 kvadratmeter i tre plan og nye tilbygninger på i alt 128 kvadratmeter. Norddjurs og Silkeborg Kommuner har også ambitioner om at få oprettet et regionalt spillested, men det vurderes på nuværende tidspunkt, at det ikke bliver til denne ansøgningsrunde. Norddjurs Kommune har i sit seneste budgetforlig indskrevet, at man har ambition om at Kulturpavillionen i Grenå bliver regionalt spillested For Silkeborg Kommunes side har man et spillested Kedelhuset som der tidligere er udtrykt ambitioner om på sigt kan blive regionalt spillested. Viborg Kommunes satsning, Paletten, flytter i nye og større lokaler fra Om der søges om status som regionalt spillested fra 2017, er uvist.

5 Ansøgningsprocessen i Aarhus. Siden tidsplanen for aflevering af ansøgningen blev kendt og de vægtede kriterier blev kendt, har de eksisterende regionale spillesteder tilkendegivet, at de ønskede deres status fornyet for Side 5 af 8 Da dette også er en del af den eksisterende kulturpolitik, er Kulturforvaltningen gået i dialog med spillestederne om deres ambitioner som regionale spillesteder for den næste periode. Det har konkret betydet, at der har været afholdt 4 møder siden oktober måned, og der vil sandsynligvis blive afholdt et møde mere inden ansøgningerne afleveres. Dialogen har været åben og meget konstruktiv og ansøgningsudkast er udvekslet på tværs af spillesteder og kommune. Alle 3 spillesteder deler en fælles målsætning med kommunen om, at de også fremover i et samarbejde skal være de regionale spillesteder i Aarhus til gavn for Aarhus, for regionen og nationalt, samtidig med at de også har internationale ambitioner. Samtidig er der en klar bevidsthed om, at man også eksisterer som en del af den helhed som musikmiljøet i Aarhus er og med deraf følgende respekt for omgivelserne.

6 Side 6 af 8 Bilag 1. Tidsplan for udpegning af regionale spillesteder jan.2015 Møder med interesseorganisationer og eksperter om styrkelse af den rytmiske livemusik: DMF, DAF, Dansk Live, Fabian Holt, KL Kommunernes Landsforening, DJBFA og DPA. Primo feb Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik udmelder en overordnet tidsplan for udpegning af regionale spillesteder. Ultimo jun Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik udsender et udkast til visioner og mål for de regionale spillesteder i perioden Spillesteder, kommuner, landsdækkende interesseorganisationer og eksperter inviteres til dialogmøde i sep. 10. sep :00-17:00 Dialogmøde i Aarhus om regionale spillesteder og styrkelse af den rytmiske livemusik. Deltagere: Spillesteder, kommuner, landsdækkende interesseorganisationer og eksperter. Ultimo sep Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik indkalder ansøgninger og udmelder kriterier for udpegning af regionale spillesteder for perioden feb Ansøgningsfrist: Rytmiske spillesteder ansøger Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik om at blive udpeget til regionalt spillested for perioden Ansøgningen skal være godkendt af kommunen og ledsages af et kommunalt tilsagn om substantiel driftsstøtte i udpegningsperioden. Apr./maj 2016 Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik udpeger regionale tilskud og fastsætter driftstilskud - eventuelt med et forbehold for at spillestedets strategi justeres. Maj-okt Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik er i dialog med kommuner og spillesteder om justering af strategi, budget og resultatmål, som kan lægges til grund for de kommende rammeaftaler. Nov./dec 2016 Rammeaftalerne færdiggøres, underskrives og offentliggøres. Besluttet af Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik den 29. januar Med forbehold for ændringer. Sådan udpeges de kommende regionale spillesteder Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik forventer at kunne udpege et antal regionale spillesteder til perioden Ved udvælgelsen vil udvalget lægge vægt på:

7 1. Kvaliteten af det enkelte spillesteds aktuelle virksomhed samt spillestedets muligheder for i perioden at opnå konkrete resultater inden for hvert af de fem strategiske områder: Koncertvirksomhed Udvikling af musiklivet, herunder talentudvikling, vækstlag og smalle genrer Publikumsudvikling, markedsføring og kommunikation Eksternt samarbejde Professionel ledelse, organisation og opgaveløsning Side 7 af 8 2. De kommunale forventninger og støtte til det enkelte spillested. 3. At det enkelte spillested udvikler en unik profil, der effektivt tager udgangspunkt i muligheder og udfordringer, der udspringer af spillestedets omverden. 4. At de udpegede spillesteder tilsammen vil kunne opfylde de udmeldte mål og visioner for regionale spillesteder Endvidere bliver der lagt vægt på, at de udpegede spillesteder tilsammen bidrager til, at det samlede net af regionale spillesteder i Danmark bliver mangfoldigt og af høj kvalitet. 5. At der så vidt muligt under hensyntagen til kriterierne 1-4 bliver en geografisk fordeling af regionale spillesteder over hele landet.

8 Side 8 af 8 Bilag 2. Eksisterende regionale spillesteder og deres kommunale og statslige tilskudsniveauer. Tilskudsniveauer for regionale spillesteder Udfærdiget i P/L 2013 ud fra aftaleteksten. Der er intet ændret proportionalt Det kommunale tilskud er P/L fremskrevet mere end det statslige fra 2013 til Spillested Kommunal bevilling Statslig bevilling Samlet bevilling Kommunalt tilskud i pct. af statslig bevilling Kommune Copenhagen JazzHouse ,9 København Culture Box ,8 København Det Musiske Hus ,5 Frederikshavn Fermaten ,3 Herning Fonden VoxHall ,1 Aarhus Gimle ,7 Roskilde Global Copenhagen ,4 København Godset ,4 Kolding Klaverfabrikken Live ,8 Hillerød Loppen ,6 København Musikhuzet Bornholm ,4 Bornholm Posten/Dexter ,1 Odense Radar ,1 Aarhus Stars ,8 Vordingborg Studenterhuset ,7 Aalborg Sønderborghus ,1 Sønderborg Tobakken ,0 Esbjerg Train ,7 Aarhus Vega ,0 København Samlede bevillinger ,3

Notat. KULTUR OG BORGERSERVICE Kulturforvaltningen Aarhus Kommune

Notat. KULTUR OG BORGERSERVICE Kulturforvaltningen Aarhus Kommune Notat Side 1 af 11 Til Kulturudvalget møde 28. juni pkt. 1. Til Drøftelse Kopi til Regionale spillesteder 2017-2020 - Statens Kunstfonds projektstøtteudvalg for musiks udpegning. Foretræde fra de Regionale

Læs mere

Henvendelse til Kulturudvalget fra spillestedet Backstage vedr. forholdene for privat drevne spillesteder.

Henvendelse til Kulturudvalget fra spillestedet Backstage vedr. forholdene for privat drevne spillesteder. Emne: Henvendelse til Kulturudvalget fra spillestedet Backstage vedr. forholdene for privat drevne spillesteder. Til: Kulturudvalget Kopi til: Rådmanden for Kultur og Borgerservice Side 1 af 5 Henvendelse

Læs mere

Notat. KULTUR OG BORGERSERVICE Kulturforvaltningen Aarhus Kommune. Aarhus Jazz Orchestra - Aftale med staten

Notat. KULTUR OG BORGERSERVICE Kulturforvaltningen Aarhus Kommune. Aarhus Jazz Orchestra - Aftale med staten Notat Side 1 af 5 Til Kulturudvalget Til Orientering i forbindelse med udvalgsmøde 19. august 2014, hvor Aarhus Jazz Orchestra har foretræde. Kopi til Aarhus Jazz Orchestra - Aftale med staten 2015 2017

Læs mere

Rammeaftale for det regionale spillested Det Musiske Hus for perioden

Rammeaftale for det regionale spillested Det Musiske Hus for perioden RAMMEAFTALE Rammeaftale for det regionale spillested Det Musiske Hus for perioden 2017-2020 1. Aftalens formål og grundlag Denne 4-årige rammeaftale er indgået mellem Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg

Læs mere

Rammeaftale for det regionale spillested Studenterhuset for perioden

Rammeaftale for det regionale spillested Studenterhuset for perioden RAMMEAFTALE UDKAST Rammeaftale for det regionale spillested Studenterhuset for perioden 2017-2020 1. Aftalens formål og grundlag Denne 4-årige rammeaftale er indgået mellem Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg

Læs mere

Rammeaftale for det regionale spillested Spillestedet Thy for perioden

Rammeaftale for det regionale spillested Spillestedet Thy for perioden RAMMEAFTALE Rammeaftale for det regionale spillested Spillestedet Thy for perioden 2017-2020 1. Aftalens formål og grundlag Denne 4-årige rammeaftale er indgået mellem Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg

Læs mere

Ad. 2. og 3. Præsentation og dialog om Statens Kunstråds Musikudvalgs udspil for udpegningsperioden

Ad. 2. og 3. Præsentation og dialog om Statens Kunstråds Musikudvalgs udspil for udpegningsperioden 26. september 2011 REFERAT Statens Kunstråds Musikudvalg Dialogmøde om visioner og strategier for de regionale spillesteder i perioden 2013-2016. Borups Højskole den 8. september 2011 Dagsorden 1. Velkomst

Læs mere

Rammeaftale for det regionale spillested Global/Jazzhouse for perioden

Rammeaftale for det regionale spillested Global/Jazzhouse for perioden RAMMEAFTALE UDKAST Rammeaftale for det regionale spillested Global/Jazzhouse for perioden 2017-2020 1. Aftalens formål og grundlag Denne 4-årige rammeaftale er indgået mellem Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg

Læs mere

REFERAT. Til stede fra udvalget: Bente Dahl, Henrik Jansberg, Henrik Marstal, Niels Rønsholdt, Søren B. Kristensen og Maria Frej.

REFERAT. Til stede fra udvalget: Bente Dahl, Henrik Jansberg, Henrik Marstal, Niels Rønsholdt, Søren B. Kristensen og Maria Frej. 9. december 2016 Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik Møde nr. 31 Mødedato: 8. december 2016 Tidspunkt fra kl. 9.30 til kl.15.00 Sted: Mødelokale 8 i stuen REFERAT Til stede fra udvalget: Bente

Læs mere

Denne 4-årige rammeaftale er indgået mellem Statens Kunstråds Musikudvalg og JazzDanmark.

Denne 4-årige rammeaftale er indgået mellem Statens Kunstråds Musikudvalg og JazzDanmark. Marts 2013 Rammeaftale 2013-2016 for JazzDanmark 1. Aftalens formål og grundlag Denne 4-årige rammeaftale er indgået mellem Statens Kunstråds Musikudvalg og JazzDanmark. JazzDanmark er en selvejende institution,

Læs mere

Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik: Evaluering af de regionale spillesteder i 2013-2014

Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik: Evaluering af de regionale spillesteder i 2013-2014 Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik: Evaluering af de regionale spillesteder i 2013-2014 Denne evalueringsrapport indeholder Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musiks analyser, vurderinger

Læs mere

Evaluering af de regionale spillesteder

Evaluering af de regionale spillesteder Evaluering af de regionale spillesteder Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik, juni 2019 Indholdsfortegnelse Indledning... 2 1. Evalueringsgrundlag... 2 2. Forventninger til de regionale spillesteder...

Læs mere

Rammeaftale om det regionale spillested Fermaten

Rammeaftale om det regionale spillested Fermaten Rammeaftale om det regionale spillested Fermaten 1. Aftaleparter Statens Kunstråds Musikudvalg, Herning Kommune og Foreningen Fermaten. 2. Aftaleperiode 1. januar 2013 til 31. december 2016. 3. Formål

Læs mere

Rammeaftale om det regionale spillested Gimle

Rammeaftale om det regionale spillested Gimle Rammeaftale om det regionale spillested Gimle 1. Aftaleparter Statens Kunstråds Musikudvalg, Roskilde Kommune og Fonden Gimle. 2. Aftaleperiode 1. januar 2013 til 31. december 2016. 3. Formål og vision

Læs mere

Indstilling. Ombygning af det regionale spillested VoxHall og udbygning af spillestedets ventilationsanlæg supplerende finansieringsbehov. 1.

Indstilling. Ombygning af det regionale spillested VoxHall og udbygning af spillestedets ventilationsanlæg supplerende finansieringsbehov. 1. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Kultur og Borgerservice Den 12. januar 2009 Ombygning af det regionale spillested VoxHall og udbygning af spillestedets ventilationsanlæg supplerende 1. Resume

Læs mere

Rammeaftale om det regionale spillested Godset

Rammeaftale om det regionale spillested Godset Rammeaftale om det regionale spillested Godset 1. Aftaleparter Statens Kunstråds Musikudvalg, Kolding Kommune og Kulturinstitutionen Godset ved Kolding Kommune. 2. Aftaleperiode 1. januar 2013 til 31.

Læs mere

Rammeaftale om det regionale spillested Radar

Rammeaftale om det regionale spillested Radar Rammeaftale om det regionale spillested Radar 1. Aftaleparter Statens Kunstråds Musikudvalg, Aarhus Kommune og Radar. 2. Aftaleperiode 1. januar 2013 til 31. december 2016. 3. Formål og vision for de regionale

Læs mere

Rammeaftale om det regionale spillested Copenhagen JazzHouse

Rammeaftale om det regionale spillested Copenhagen JazzHouse Rammeaftale om det regionale spillested Copenhagen JazzHouse 1. Aftaleparter Statens Kunstråds Musikudvalg, Københavns Kommune og Fonden Copenhagen JazzHouse. 2. Aftaleperiode 1. januar 2013 til 31. december

Læs mere

Rammeaftale om det regionale spillested Musikhuzet Bornholm

Rammeaftale om det regionale spillested Musikhuzet Bornholm Rammeaftale om det regionale spillested Musikhuzet Bornholm 1. Aftaleparter Statens Kunstråds Musikudvalg, Bornholms Regionskommune og Fonden Musikhuzet Bornholm. 2. Aftaleperiode 1. januar 2013 til 31.

Læs mere

Rammeaftale om det regionale spillested Det Musiske Hus

Rammeaftale om det regionale spillested Det Musiske Hus Rammeaftale om det regionale spillested Det Musiske Hus 1. Aftaleparter Statens Kunstråds Musikudvalg, Frederikshavns Kommune og Det Musiske Hus under Fonden Arena Nord. 2. Aftaleperiode 1. januar 2013

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden /1970 Ansøgning - Tobaksgården som regionalt spillested Orientering...8

1. Godkendelse af dagsorden /1970 Ansøgning - Tobaksgården som regionalt spillested Orientering...8 Referat Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Tid Onsdag den 24. februar 2016 - kl. 17:45 Sted Mødelokale 2 Afbud Fraværende Indholdsfortegnelse: 1. Godkendelse af dagsorden...1 2. 16/1970 Ansøgning - Tobaksgården

Læs mere

Rammeaftale om det regionale spillested Klaverfabrikken Live

Rammeaftale om det regionale spillested Klaverfabrikken Live Rammeaftale om det regionale spillested Klaverfabrikken Live 1. Aftaleparter Statens Kunstråds Musikudvalg, Hillerød Kommune og Klaverfabrikken Live. 2. Aftaleperiode 1. januar 2013 til 31. december 2016.

Læs mere

1. Resume Det er et mål i Aarhus Kommunes kulturpolitik, at byens kulturtilbud har en høj kvalitet.

1. Resume Det er et mål i Aarhus Kommunes kulturpolitik, at byens kulturtilbud har en høj kvalitet. Notat Emne: Kunstfaglige evalueringer af kulturinstitutioner i Aarhus Til: Kulturudvalget d. 28. oktober 2014 Kopi til De kunstfaglige råd: Musikudvalget, Billedkunstudvalget, Kunstrådet Kunstfaglige evalueringer

Læs mere

1. Resume Det er et mål i Aarhus Kommunes kulturpolitik, at byens kulturtilbud har en høj kvalitet.

1. Resume Det er et mål i Aarhus Kommunes kulturpolitik, at byens kulturtilbud har en høj kvalitet. Notat Emne: Kunstfaglige evalueringer af kulturinstitutioner i Aarhus Til: Kulturudvalget d. 24. februar 2015 Side 1 af 8 Kunstfaglige evalueringer af kulturinstitutioner 2015/2016 1. Resume Det er et

Læs mere

Notat. 10-dages forespørgsel vedr. Spillestedet Atlas. Socialdemokraterne ved Tatiana Sørensen og Anne Graversen. Aarhus Kommune. Den 5.

Notat. 10-dages forespørgsel vedr. Spillestedet Atlas. Socialdemokraterne ved Tatiana Sørensen og Anne Graversen. Aarhus Kommune. Den 5. Notat Emne: Til: 10-dages forespørgsel vedr. Spillestedet Atlas Socialdemokraterne ved Tatiana Sørensen og Anne Graversen Aarhus Kommune Kulturforvaltningen Kultur og Borgerservice Den 5. juli 2013 Kulturforvaltningen

Læs mere

Rammeaftale om det regionale spillested Train

Rammeaftale om det regionale spillested Train Rammeaftale om det regionale spillested Train 1. Aftaleparter Statens Kunstråds Musikudvalg, Aarhus Kommune og Train. 2. Aftaleperiode 1. januar 2013 til 31. december 2016. 3. Formål og vision for de regionale

Læs mere

Rammeaftale om det regionale spillested Studenterhuset

Rammeaftale om det regionale spillested Studenterhuset Rammeaftale om det regionale spillested Studenterhuset 1. Aftaleparter Statens Kunstråds Musikudvalg, Aalborg Kommune og Aalborg Universitets Studenterhus. 2. Aftaleperiode 1. januar 2013 til 31. december

Læs mere

Notat. Promus, Billedkunstcenteret, Litteraturcenteret og Scenekunstcenteret. Foretræde for Kulturudvalget

Notat. Promus, Billedkunstcenteret, Litteraturcenteret og Scenekunstcenteret. Foretræde for Kulturudvalget Notat Emne: Foretræde for Kulturudvalget Til: Kulturudvalget, til møde 5. februar 2013 Kopi til: Kopi til Aarhus Kommune Kulturforvaltningen Kultur og Borgerservice Den 1.2.2013 Promus, Billedkunstcenteret,

Læs mere

Rammeaftale om det regionale spillested Global Copenhagen

Rammeaftale om det regionale spillested Global Copenhagen Rammeaftale om det regionale spillested Global Copenhagen 1. Aftaleparter Statens Kunstråds Musikudvalg, Københavns Kommune og Global Copenhagen. 2. Aftaleperiode 1. januar 2013 til 31. december 2016.

Læs mere

RAMMEAFTALE. Rammeaftale for Storstrøms Kammerensemble. 1. Aftalens formål og grundlag

RAMMEAFTALE. Rammeaftale for Storstrøms Kammerensemble. 1. Aftalens formål og grundlag RAMMEAFTALE Rammeaftale 2014-2017 for Storstrøms Kammerensemble 1. Aftalens formål og grundlag Denne 4-årige rammeaftale for Storstrøms Kammerensemble er indgået mellem Statens Kunstråds Musikudvalg, Guldborgsund

Læs mere

Væsentlige ændringer i aftalens forudsætninger, herunder dens økonomiske grundlag, kan give anledning til en genforhandling af aftalen.

Væsentlige ændringer i aftalens forudsætninger, herunder dens økonomiske grundlag, kan give anledning til en genforhandling af aftalen. RAMMEAFTALE Rammeaftale 2014-2017 for Randers Kammerorkester 1. Aftalens formål og grundlag Denne 4-årige rammeaftale for Randers Kammerorkester er indgået mellem Statens Kunstråds Musikudvalg, Randers

Læs mere

Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik: Evaluering af Copenhagen JazzHouse' virksomhed som regionalt spillested i 2013-2014

Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik: Evaluering af Copenhagen JazzHouse' virksomhed som regionalt spillested i 2013-2014 Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik: Evaluering af Copenhagen JazzHouse' virksomhed som regionalt spillested i 2013-2014 Denne evalueringsrapport indeholder Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg

Læs mere

Rammeaftale om det regionale spillested Sønderborghus

Rammeaftale om det regionale spillested Sønderborghus Rammeaftale om det regionale spillested Sønderborghus 1. Aftaleparter Statens Kunstråds Musikudvalg, Sønderborg Kommune og Sønderborghus. 2. Aftaleperiode 1. januar 2013 til 31. december 2016. 3. Formål

Læs mere

Statens Kunstråds Musikudvalg: Midtvejsevaluering af de regionale spillesteder 2009-2010

Statens Kunstråds Musikudvalg: Midtvejsevaluering af de regionale spillesteder 2009-2010 Statens Kunstråds Musikudvalg: Midtvejsevaluering af de regionale spillesteder 2009-2010 Denne evalueringsrapport indeholder Statens Kunstråds Musikudvalgs analyser, vurderinger og anbefalinger vedrørende

Læs mere

- XV - Bilag 14. Budgetmål for Fonden Aarhus 2017 og Moesgaard Museum

- XV - Bilag 14. Budgetmål for Fonden Aarhus 2017 og Moesgaard Museum Regnskab 2012 - XV - Generelle Bemærkninger Bilag 14 Budgetmål for Fonden Aarhus 2017 og Moesgaard Museum Regnskab 2014 Budgetmål for Fonden Aarhus 2017 og Moesgaard Museum Resume Fonden Aarhus 2017 foreslår,

Læs mere

Rammeaftale om det regionale spillested Posten/Dexter

Rammeaftale om det regionale spillested Posten/Dexter Rammeaftale om det regionale spillested Posten/Dexter 1. Aftaleparter Statens Kunstråds Musikudvalg, Odense Kommune og Musikhuset Posten og Dexter. 2. Aftaleperiode 1. januar 2013 til 31. december 2016.

Læs mere

Rammeaftale om det regionale spillested Loppen

Rammeaftale om det regionale spillested Loppen Rammeaftale om det regionale spillested Loppen 1. Aftaleparter Statens Kunstråds Musikudvalg, Københavns Kommune og Musikforeningen Loppen. 2. Aftaleperiode 1. januar 2013 til 31. december 2016. 3. Formål

Læs mere

STRATEGI FOR RYTMISK MUSIK I AALBORG KOMMUNE. Forslag, udarbejdet marts 2018.

STRATEGI FOR RYTMISK MUSIK I AALBORG KOMMUNE. Forslag, udarbejdet marts 2018. STRATEGI FOR RYTMISK MUSIK I AALBORG KOMMUNE. Forslag, udarbejdet marts 2018. OM STRATEGIEN 2/12 Baggrund Sundheds- og Kulturudvalget har ønsket en analyse af Aalborg Kommunes rytmiske musikliv som grundlag

Læs mere

Rammeaftale om det regionale spillested Fonden VoxHall

Rammeaftale om det regionale spillested Fonden VoxHall Rammeaftale om det regionale spillested Fonden VoxHall 1. Aftaleparter Statens Kunstråds Musikudvalg, Aarhus Kommune og Fonden VoxHall. 2. Aftaleperiode 1. januar 2013 til 31. december 2016. 3. Formål

Læs mere

ÅBENT UDBUD. Frist for at indgive tilbud: 10. januar 2016. Udbudsmateriale Egnsteater i Næstved Kommune

ÅBENT UDBUD. Frist for at indgive tilbud: 10. januar 2016. Udbudsmateriale Egnsteater i Næstved Kommune ÅBENT UDBUD Frist for at indgive tilbud: 10. januar 2016 Udbudsmateriale Egnsteater i Næstved Kommune KONTAKTINFORMATION Udbuddet varetages af Center for Kultur og Borgerservice i Næstved Kommune. Tilbud

Læs mere

Rammeaftale om det regionale spillested Vega

Rammeaftale om det regionale spillested Vega Rammeaftale om det regionale spillested Vega 1. Aftaleparter Statens Kunstråds Musikudvalg, Københavns Kommune og Koncertvirksomhedens Fond (Vega). 2. Aftaleperiode 1. januar 2013 til 31. december 2016.

Læs mere

Denne 4-årige rammeaftale er indgået mellem Statens Kunstråds Musikudvalg og Spot Festivalen.

Denne 4-årige rammeaftale er indgået mellem Statens Kunstråds Musikudvalg og Spot Festivalen. RAMMEAFTALE Rammeaftale 2013-2016 for Spot Festivalen 1. Aftalens formål og grundlag Denne 4-årige rammeaftale er indgået mellem Statens Kunstråds Musikudvalg og Spot Festivalen. Spot Festivalen er en

Læs mere

REFERAT. Bente Dahl, Henrik Jansberg, Maria Frej, Henrik Marstal, Niels Rønsholdt og Søren B. Kristensen.

REFERAT. Bente Dahl, Henrik Jansberg, Maria Frej, Henrik Marstal, Niels Rønsholdt og Søren B. Kristensen. 23. august 2016 Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik Møde nr. 27 Mødedato: 22. august 2016 Tidspunkt: fra kl. 9.30 til kl.15.30 Sted: Mødelokale 5 i stuen Mødtes med Lotte Toftemark og Line

Læs mere

Rammeaftale om det regionale spillested Culture Box

Rammeaftale om det regionale spillested Culture Box Rammeaftale om det regionale spillested Culture Box 1. Aftaleparter Statens Kunstråds Musikudvalg, Københavns Kommune og Kulturforening CB. 2. Aftaleperiode 1. januar 2013 til 31. december 2016. 3. Formål

Læs mere

På kortet er 23 byer i Danmark markeret med en tom firkant. Skriv det bogstav i firkanten som passer til byens navn.

På kortet er 23 byer i Danmark markeret med en tom firkant. Skriv det bogstav i firkanten som passer til byens navn. Navn: Klasse: A: Kolding B: Næstved C: Svendborg D: København E: Odense F: Helsingør G: Frederikshavn H: Aarhus I: Herning J: Ålborg K: Silkeborg L: Randers M: Fredericia N: Hillerød O: Køge P: Horsens

Læs mere

På kortet er 23 byer i Danmark markeret med en tom firkant. Skriv det bogstav i firkanten som passer til byens navn.

På kortet er 23 byer i Danmark markeret med en tom firkant. Skriv det bogstav i firkanten som passer til byens navn. Navn: Klasse: A: Køge B: Holstebro C: Ålborg D: Frederikshavn E: Vejle F: Horsens G: Viborg H: Aarhus I: Silkeborg J: Hillerød K: Herning L: Sønderborg M: Næstved N: Roskilde O: Kolding P: Helsingør Q:

Læs mere

Orientering til kommuner og egnsteatre Kulturstyrelsen

Orientering til kommuner og egnsteatre Kulturstyrelsen Orientering til kommuner og egnsteatre Kulturstyrelsen H. C. Andersens Boulevard 2 1553 Købe Kulturstyrelsen H. C. Andersens Boulevard 2 1553 København V Telefon 3373 3373 Telefax 3391 7741 10. november

Læs mere

STRATEGI FOR RYTMISK MUSIK I AALBORG KOMMUNE. Udarbejdet 2018.

STRATEGI FOR RYTMISK MUSIK I AALBORG KOMMUNE. Udarbejdet 2018. STRATEGI FOR RYTMISK MUSIK I AALBORG KOMMUNE. Udarbejdet 2018. OM STRATEGIEN 2/10 Baggrund Sundheds- og Kulturudvalget har ønsket en analyse af Aalborg Kommunes rytmiske musikliv som grundlag for at drøfte

Læs mere

Denne 4-årige rammeaftale er indgået mellem Statens Kunstråds Musikudvalg og Edition S..

Denne 4-årige rammeaftale er indgået mellem Statens Kunstråds Musikudvalg og Edition S.. RAMMEAFTALE Rammeaftale 2013-2016 for Edition S 1. Aftalens formål og grundlag Denne 4-årige rammeaftale er indgået mellem Statens Kunstråds Musikudvalg og Edition S.. Edition S er en selvejende institution,

Læs mere

REFERAT. Til stede fra udvalget: Bente Dahl, Henrik Jansberg, Henrik Marstal, Maria Frej indtil kl. 15.20 og Niels Rønsholdt.

REFERAT. Til stede fra udvalget: Bente Dahl, Henrik Jansberg, Henrik Marstal, Maria Frej indtil kl. 15.20 og Niels Rønsholdt. 16. marts 2015 Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik Møde nr. 13 Mødedato: 26. marts 2015 Tidspunkt: fra kl. 10.00 til kl.16.20 Sted: Mødelokale 8 i stuen Fra kl. 13.00 til 14.00 mødtes udvalget

Læs mere

Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik: Evaluering af MGK Østjyllands virksomhed i 2013-2014

Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik: Evaluering af MGK Østjyllands virksomhed i 2013-2014 Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik: Evaluering af MGK Østjyllands virksomhed i 2013-2014 Denne evalueringsrapport indeholder Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musiks vurdering af

Læs mere

Statens tilskud ydes med hjemmel i 3 i musikloven (lovbekendtgørelse nr. 32 af 14. januar 2014).

Statens tilskud ydes med hjemmel i 3 i musikloven (lovbekendtgørelse nr. 32 af 14. januar 2014). AFTALE OM MÅL Slots- og Kulturstyrelsen H.C. Andersens Boulevard 2 1553 København V Telefon 33 95 42 00 post@slks.dk www.slks.dk Aftale om mål for Copenhagen Jazz Festival 2017-2019 1. Aftalens formål

Læs mere

Indstilling. Kulturaftale mellem Kulturministeren og Kulturregion Århus for perioden 1. januar 2009 til 31. december

Indstilling. Kulturaftale mellem Kulturministeren og Kulturregion Århus for perioden 1. januar 2009 til 31. december Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Kultur og Borgerservice Den 4. maj 2009 Århus Kommune Kulturforvaltningen Kultur og Borgerservice Kulturaftale mellem Kulturministeren og Kulturregion Århus

Læs mere

Kl til deltog Jens Nielsen og Trine Heide under behandlingen af pkt. 20 Orkesterrapporten

Kl til deltog Jens Nielsen og Trine Heide under behandlingen af pkt. 20 Orkesterrapporten Dato 18. december 2017 Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik Møde nr. 42 Mødedato: 15. december 2017 Tidspunkt fra kl. 9.30 til kl. 15.30 Sted: Mødelokale 1, 5. sal Kl. 13.45 til 14.30 deltog

Læs mere

REFERAT. Møde med ministeren kl til

REFERAT. Møde med ministeren kl til 30. januar 2015 Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik Møde nr. 11 Mødedato: 29. januar 2015 Tidspunkt: fra kl. 10.00 til 15.00 Sted: Mødelokale 8 i stuen Møde med ministeren kl. 15.15 til 16.00.

Læs mere

REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET

REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET den 10.04.2012 i Borgmesterens Mødelokale Efterfølgende møde med Esbjerg Idrætsråd SAGSOVERSIGT 1 Godkendelse af dagsorden... 3 2 Fornyet behandling af ansøgning fra Kultur

Læs mere

Denne nye fireårige kulturpolitik udstikker retningen på kulturområdet under kulturhovedstadsåret 2017 og frem til 2020.

Denne nye fireårige kulturpolitik udstikker retningen på kulturområdet under kulturhovedstadsåret 2017 og frem til 2020. Indstilling Til Aarhus Byråd Fra Magistraten for Kultur og Borgerservice Dato 13. oktober 2016 Kulturpolitik 2017-2020 Denne nye fireårige kulturpolitik udstikker retningen på kulturområdet under kulturhovedstadsåret

Læs mere

Rammeaftale om det regionale spillested Stars

Rammeaftale om det regionale spillested Stars Rammeaftale om det regionale spillested Stars 1. Aftaleparter Statens Kunstråds Musikudvalg, Vordingborg Kommune og Stars - Storstrøms Amts Rytmiske Spillested. 2. Aftaleperiode 1. januar 2013 til 31.

Læs mere

Notat. Temadrøftelse i Kulturudvalget: Frie kulturmidler, tilbagevendende begivenheder, vilkår for afvikling af kulturbegivenheder

Notat. Temadrøftelse i Kulturudvalget: Frie kulturmidler, tilbagevendende begivenheder, vilkår for afvikling af kulturbegivenheder Notat Emne: Kulturpolitik 2013-2016 Til: Kulturudvalget. Temamøde om Kulturpolitik 23.04.2013 Kopi til: Kopi til Den 15. april 2013 Temadrøftelse i Kulturudvalget: Frie kulturmidler, tilbagevendende begivenheder,

Læs mere

REFERAT. Bente Dahl, Henrik Jansberg, Mikael Rørsted, Henrik Marstal og Niels Rønsholdt.

REFERAT. Bente Dahl, Henrik Jansberg, Mikael Rørsted, Henrik Marstal og Niels Rønsholdt. 26. februar 2014 Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik Møde nr. 12 Mødedato: 25. februar 2015 Tidspunkt: fra kl. 10.00 til kl. 22.00 Sted: Bella Sky, Center Boulevard 5, 2300 København S Til

Læs mere

Kulturudvalget KUU alm. del - Svar på Spørgsmål 118 Offentligt. Rabatordninger på teatre og musikinstitutioner

Kulturudvalget KUU alm. del - Svar på Spørgsmål 118 Offentligt. Rabatordninger på teatre og musikinstitutioner Kulturudvalget KUU alm. del - Svar på Spørgsmål 118 Offentligt Rabatordninger på teatre og musikinstitutioner August 2007 Rabatordninger på institutioner, der modtager driftsstøtte efter teater- og musikloven

Læs mere

Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik: Evaluering af MGK Sydjyllands virksomhed i

Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik: Evaluering af MGK Sydjyllands virksomhed i Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik: Evaluering af MGK Sydjyllands virksomhed i 2013-2014 Denne evalueringsrapport indeholder Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musiks vurdering af

Læs mere

Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik: Evaluering af MGK Sjællands virksomhed i 2013-2014

Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik: Evaluering af MGK Sjællands virksomhed i 2013-2014 Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik: Evaluering af MGK Sjællands virksomhed i 2013-2014 Denne evalueringsrapport indeholder Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musiks vurdering af MGK

Læs mere

1. Hidtidige og fremtidige/ videre proces med danseevalueringen

1. Hidtidige og fremtidige/ videre proces med danseevalueringen Notat Side 1 af 5 Til Kulturudvalget Til Møderne den 13. og den 27. januar 2015 Kopi til Danseevaluering KULTUR OG BORGER- SERVICE Kulturforvaltningen Aarhus Kommune 1. Hidtidige og fremtidige/ videre

Læs mere

REFERAT. Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik Møde nr. 1 Mødedato: 7. februar 2014 Tidspunkt: Kl. 11.00 til 16.20 Sted: Lokale 8, stuen

REFERAT. Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik Møde nr. 1 Mødedato: 7. februar 2014 Tidspunkt: Kl. 11.00 til 16.20 Sted: Lokale 8, stuen 10. februar 2014 Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik Møde nr. 1 Mødedato: 7. februar 2014 Tidspunkt: Kl. 11.00 til 16.20 Sted: Lokale 8, stuen REFERAT Til stede fra udvalget: Bente Dahl, Henrik

Læs mere

Justering af kriterierne for støtte fra Aalborg Kommunes kulturpulje.

Justering af kriterierne for støtte fra Aalborg Kommunes kulturpulje. Punkt 4. Justering af kriterierne for støtte fra Aalborg Kommunes kulturpulje. 2014-33295. Sundheds- og Kulturforvaltningen indstiller til, at udvalget drøfter og godkender forslag til justerede retningslinjer

Læs mere

Forslag Bidrage til debatten om behovet for bedre musikundervisning i folkeskolen.

Forslag Bidrage til debatten om behovet for bedre musikundervisning i folkeskolen. KØBENHAVNS KOMMUNE Kultur- og Fritidsforvaltningen Sekretariat & Presse NOTAT Til Musikudvalget 10-punkts plan med idéer til, hvordan der kan skabes bedre forhold for musikken i København Musikudvalget

Læs mere

Notat. KULTUR OG BORGER- SERVICE Kulturforvaltningen Aarhus Kommune

Notat. KULTUR OG BORGER- SERVICE Kulturforvaltningen Aarhus Kommune Notat Side 1 af 5 Til Til Kopi til Kulturudvalget Drøftelse Ib Christensen Henvendelse fra Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Scenekunst vedrørende små storbyteatre i Aarhus Kommune. Baggrund:

Læs mere

Indstilling. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Kultur og Borgerservice. Den 07. juni 2012.

Indstilling. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Kultur og Borgerservice. Den 07. juni 2012. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Kultur og Borgerservice Den 07. juni 2012 Aarhus Kommune Kulturforvaltningen Kultur og Borgerservice 1. Resume Ved Kulturforliget Kulturen på skinner frem mod

Læs mere

FORSLAG TIL Driftsaftale mellem Odense Kommune og Den erhvervsdrivende fond Odense Live Fonden (cvr.nr ) for perioden 01/ /

FORSLAG TIL Driftsaftale mellem Odense Kommune og Den erhvervsdrivende fond Odense Live Fonden (cvr.nr ) for perioden 01/ / FORSLAG TIL Driftsaftale mellem Odense Kommune og Den erhvervsdrivende fond Odense Live Fonden (cvr.nr. 34131368) for perioden 01/01-2017 31/12-2020. 1. Aftalens parter Stk. 1 Denne aftale er indgået mellem

Læs mere

Statens tilskud ydes med hjemmel i 3 i musikloven (lovbekendtgørelse nr. 32 af 14. januar 2014).

Statens tilskud ydes med hjemmel i 3 i musikloven (lovbekendtgørelse nr. 32 af 14. januar 2014). AFTALE OM MÅL UDKAST Version 20170208 Til parternes endelige godkendelse Slots- og Kulturstyrelsen H.C. Andersens Boulevard 2 1553 København V Telefon 33 95 42 00 post@slks.dk www.slks.dk Aftale om mål

Læs mere

REFERAT. Godkendt af udvalget den 5. november 2013.

REFERAT. Godkendt af udvalget den 5. november 2013. 2013 Statens Kunstråds Musikudvalg Møde nr. 29 Mødedato: 21. og 22. oktober 2013 Tidspunkt: mandag 10.00 17.00 og tirsdag 9 12.30 Sted: Lokale 8, stueetagen REFERAT Til stede fra udvalget: Erik Bach, Edna

Læs mere

Samarbejdsaftale Foreningen MusikKolding og Kolding Kommune

Samarbejdsaftale Foreningen MusikKolding og Kolding Kommune Samarbejdsaftale Foreningen MusikKolding og Kolding Kommune Gældende for perioden 1/1 2019 31/12 2022 Indhold Samarbejdsaftale mellem Foreningen MusikKolding og Kolding Kommune... 1 Kolding Kommunes forventninger...

Læs mere

Formålet med rammeaftalen er at tilvejebringe et langsigtet og aftalt grundlag for Musikhuzet

Formålet med rammeaftalen er at tilvejebringe et langsigtet og aftalt grundlag for Musikhuzet STATENS KUNSTFOND H.C. ANDERSENS BOULEVARD 2/1553 KØBENHAVN V T: (+45) 33 73 33 73 / WWW.KUNST.DK RAMMEAFTALE Rammeaftale for det regionale spillested usikhuzet Bornholm for perioden 2017-2020 1. Aftalens

Læs mere

RAMMEAFTALE. 26. oktober Rammeaftale for Odense Symfoniorkester i Aftalens formål og grundlag

RAMMEAFTALE. 26. oktober Rammeaftale for Odense Symfoniorkester i Aftalens formål og grundlag RAMMEAFTALE Slots- og Kulturstyrelsen H.C. Andersens Boulevard 2 1553 København V Telefon 33 95 42 00 post@slks.dk www.slks.dk 26. oktober 2017 Rammeaftale for Odense Symfoniorkester i 2017 1. Aftalens

Læs mere

REFERAT. Til stede fra udvalget: Bente Dahl, Henrik Jansberg, Henrik Marstal, Maria Frej indtil kl. 15.20 og Niels Rønsholdt.

REFERAT. Til stede fra udvalget: Bente Dahl, Henrik Jansberg, Henrik Marstal, Maria Frej indtil kl. 15.20 og Niels Rønsholdt. 16. marts 2015 Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik Møde nr. 13 Mødedato: 26. marts 2015 Tidspunkt: fra kl. 10.00 til kl.16.20 Sted: Mødelokale 8 i stuen Fra kl. 13.00 til 14.00 mødtes udvalget

Læs mere

Til orientering kan Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter give følgende oplysninger vedrørende Pulje til Landsbyfornyelse:

Til orientering kan Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter give følgende oplysninger vedrørende Pulje til Landsbyfornyelse: Til kommunalbestyrelser, jf. vedhæftede liste Dato: 28. april 2014 Kontor: Bypolitik Sagsnr.: 2014-1225 Sagsbeh.: arp Dok id: 451713 Ansøgning om andel i Pulje til Landsbyfornyelse 2015 Som led i regeringens

Læs mere

Emne: Indberetning af ledige boliger pr. Nr.: 645 1. september 2014 Dato: 26. august 2014 BRK/ENI/RKP/lbw

Emne: Indberetning af ledige boliger pr. Nr.: 645 1. september 2014 Dato: 26. august 2014 BRK/ENI/RKP/lbw ORIENTERER Emne: Indberetning af ledige boliger pr. Nr.: 645 1. september 2014 Dato: 26. august 2014 BRK/ENI/RKP/lbw Månedlig opgørelse af antal ledige boliger Ledige boliger Til brug for næste måneds

Læs mere

Notat til Kulturudvalgets temamøde om dans, tirsdag den 29. april KULTUR OG BORGER- SERVICE Kulturforvaltningen Aarhus Kommune

Notat til Kulturudvalgets temamøde om dans, tirsdag den 29. april KULTUR OG BORGER- SERVICE Kulturforvaltningen Aarhus Kommune Notat til Kulturudvalgets temamøde om dans, tirsdag den 29. april 2014 Side 1 af 5 Aarhus Kommune yder driftstilskud til de to dansescener: Det lille storbyteater Bora Bora Dans og visuelt teater Granhøj

Læs mere

REFERAT. Til stede fra udvalget: Michael Bojesen, Bernard Villaume, Dorte Bille, Emil de Waal, Li-Ying Wu og Signe Høirup Wille-Jørgensen.

REFERAT. Til stede fra udvalget: Michael Bojesen, Bernard Villaume, Dorte Bille, Emil de Waal, Li-Ying Wu og Signe Høirup Wille-Jørgensen. Dato 20. marts 2019 Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik Møde nr. 13 Mødedato: 19. marts 2019 Tidspunkt fra kl. 9.00 til kl. 15.00 Mødet holdtes i mødelokale 3 på 5. sal Kl. 13.00 deltog rigsrevisionen

Læs mere

Kl mødtes udvalget med musiklivet i Utzon Center, Slotspladsen 4, 9000 Aalborg REFERAT

Kl mødtes udvalget med musiklivet i Utzon Center, Slotspladsen 4, 9000 Aalborg REFERAT Dato 20. august 2018 Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik Møde nr. 6 Mødedato: 16. og 17. august 2018 Tidspunkt fra kl. 9.15 den 16. august til kl. 14.15 den 17. august. Sted: Comwell Hvide

Læs mere

VIRKSOMHEDSPLAN 2015 GODSET PRÆSENTATION RESULTATER MÅL OG HANDLING VISIONER RESULTATER 2014, MÅL OG HANDLINGER 2015. Jens Holms Vej 5.

VIRKSOMHEDSPLAN 2015 GODSET PRÆSENTATION RESULTATER MÅL OG HANDLING VISIONER RESULTATER 2014, MÅL OG HANDLINGER 2015. Jens Holms Vej 5. GODSET Jens Holms Vej 5 6000 Kolding T: 7979 1060 M: godset@kolding.dk W: www.godset.net PRÆSENTATION RESULTATER MÅL OG HANDLING VISIONER VIRKSOMHEDSPLAN 2015 RESULTATER 2014, MÅL OG HANDLINGER 2015 Godsets

Læs mere

Aftale mellem Aalborg Kommune og Skråen i Nordkraft for perioden

Aftale mellem Aalborg Kommune og Skråen i Nordkraft for perioden #BREVFLET# Aftale mellem Aalborg Kommune og Skråen i Nordkraft for perioden 1.- 5. 2014 31.12. 2017 Aalborg Kommune Sundheds - og Kulturforvaltningen Forord Formålet med denne aftale er at være et udviklings-

Læs mere

Egnsteateraftale

Egnsteateraftale UDKAST Egnsteateraftale 2015-16 Mellem Randers Kommune og Randers EgnsTeater indgås egnsteateraftale for perioden 1. januar 2015 til 31. december 2016. Aftalen er indgået i henhold til bekendtgørelse om

Læs mere

Emne: Indberetning af ledige boliger pr. Nr.: november 2014 Dato: 22. oktober 2014 BRK/ENI/RKP/lbw

Emne: Indberetning af ledige boliger pr. Nr.: november 2014 Dato: 22. oktober 2014 BRK/ENI/RKP/lbw ORIENTERER Emne: Indberetning af ledige boliger pr. Nr.: 651 1. november 2014 Dato: 22. oktober 2014 BRK/ENI/RKP/lbw Månedlig opgørelse af antal ledige boliger 1. Ledige boliger Til brug for næste måneds

Læs mere

Model: Kulturregion Østjysk Vækstbånd

Model: Kulturregion Østjysk Vækstbånd Model: Kulturregion Østjysk Vækstbånd KULTURAFTALEOPLÆG FOR VÆKSTBÅNDET 2018-2021 FORMÅL: Kulturregion Østjysk Vækstbånd et kulturelt talenteksperimentarium Kulturregionen ønsker at styrke kulturmiljøet

Læs mere

Tidsplan for budgetprocessen 2017 2020 (foreløbige tidspunkter)

Tidsplan for budgetprocessen 2017 2020 (foreløbige tidspunkter) Tidsplan for budgetprocessen 2017 2020 (foreløbige tidspunkter) Dato Indhold Ansvarlig Fredag, den 27. november 2015 Drøftelse af Magistratens evaluering af budget 2016-2019 i Økonomi- og Planlægningsgruppen

Læs mere

Med henblik på at opfylde dette formål kan Studenterhuset drive café, læsesal, arrangere foredrag, workshops, udlåne lokaler m.v.

Med henblik på at opfylde dette formål kan Studenterhuset drive café, læsesal, arrangere foredrag, workshops, udlåne lokaler m.v. VEDTÆGTER FOR FORENINGEN AALBORG UNIVERSITETS STUDENTERHUS 1. Navn og hjemmel. Stk. 1: Foreningens navn er Aalborg Universitets Studenterhus, i daglig tale kaldet Studenterhuset. Foreningen er stiftet

Læs mere

REFERAT. Til stede fra udvalget: Bente Dahl, Henrik Jansberg, Maria Frej, Henrik Marstal, Niels Rønsholdt og Asbjørn Keiding.

REFERAT. Til stede fra udvalget: Bente Dahl, Henrik Jansberg, Maria Frej, Henrik Marstal, Niels Rønsholdt og Asbjørn Keiding. 26. januar 2016 Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik Møde nr. 22 Mødedato: 25. januar 2016 Tidspunkt: fra kl. 10.00 til kl.16.00 Sted: Mødelokale 8 i stuen REFERAT Til stede fra udvalget: Bente

Læs mere

Emne: Indberetning af ledige boliger pr. Nr.: juli 2015 Dato: 25. juni 2015 BRK/ENI/RKP/lbw

Emne: Indberetning af ledige boliger pr. Nr.: juli 2015 Dato: 25. juni 2015 BRK/ENI/RKP/lbw ORIENTERER Emne: Indberetning af ledige boliger pr. Nr.: 684 1. juli 2015 Dato: 25. juni 2015 BRK/ENI/RKP/lbw Månedlig opgørelse af antal ledige boliger Ledige boliger Til brug for næste måneds undersøgelse

Læs mere

Emne: Indberetning af ledige boliger pr. Nr.: juli 2014 Dato: 24. juni 2014 BRK/ENI/RKP/lbw

Emne: Indberetning af ledige boliger pr. Nr.: juli 2014 Dato: 24. juni 2014 BRK/ENI/RKP/lbw ORIENTERER Emne: Indberetning af ledige boliger pr. Nr.: 640 1. juli 2014 Dato: 24. juni 2014 BRK/ENI/RKP/lbw Månedlig opgørelse af antal ledige boliger Ledige boliger Til brug for næste måneds undersøgelse

Læs mere

Drøftelse af Budget 2019: Temadrøftelse af Kulturskolen

Drøftelse af Budget 2019: Temadrøftelse af Kulturskolen Punkt 3. Drøftelse af Budget 2019: Temadrøftelse af Kulturskolen 2017-058284 Skoleforvaltningen indstiller, at orienteres, drøfter og tilkendegiver i hvilket omfang, konklusionerne skal indgå i det videre

Læs mere

Mellem Aarhus Kommune og Aarhus Festuge er der indgået følgende aftale:

Mellem Aarhus Kommune og Aarhus Festuge er der indgået følgende aftale: KULTURAFTALE Mellem Aarhus Kommune og Aarhus Festuge er der indgået følgende aftale: 1. Indledning Aftalen tager udgangspunkt i Festugens formål jf. vedtægterne samt Kulturaftalen mellem Kulturministeriet

Læs mere

biblioteker, som ventes etableret i 2013 samt med effektivisering og forbedringer i forhold til informationsformidling både centralt og decentralt.

biblioteker, som ventes etableret i 2013 samt med effektivisering og forbedringer i forhold til informationsformidling både centralt og decentralt. Fokusområder Kulturudvalget gennemfører i 2012 en temadrøftelse på kulturområdet, hvor der er fokus på en række temaområder: - udvikling af biblioteksområdet - evt. etablering af en kulturskole for børn

Læs mere

Emne: Indberetning af ledige boliger pr. Nr.: december 2014 Dato: 27. november 2014 BRK/ENI/RKP/lbw

Emne: Indberetning af ledige boliger pr. Nr.: december 2014 Dato: 27. november 2014 BRK/ENI/RKP/lbw ORIENTERER Emne: Indberetning af ledige boliger pr. Nr.: 653 1. december 2014 Dato: 27. november 2014 BRK/ENI/RKP/lbw Månedlig opgørelse af antal ledige boliger Ledige boliger Til brug for næste måneds

Læs mere

Emne: Indberetning af ledige boliger pr. Nr.: marts 2015 Dato: 26. februar 2015 BRK/ENI/RKP/lbw

Emne: Indberetning af ledige boliger pr. Nr.: marts 2015 Dato: 26. februar 2015 BRK/ENI/RKP/lbw ORIENTERER Emne: Indberetning af ledige boliger pr. Nr.: 667 1. marts 2015 Dato: 26. februar 2015 BRK/ENI/RKP/lbw Månedlig opgørelse af antal ledige boliger Ledige boliger Til brug for næste måneds undersøgelse

Læs mere

Emne: Indberetning af ledige boliger pr. Nr.: januar 2015 Dato: 19. december 2014 BRK/ENI/RKP/LBW

Emne: Indberetning af ledige boliger pr. Nr.: januar 2015 Dato: 19. december 2014 BRK/ENI/RKP/LBW ORIENTERER Emne: Indberetning af ledige boliger pr. Nr.: 657 1. januar 2015 Dato: 19. december 2014 BRK/ENI/RKP/LBW Månedlig opgørelse af antal ledige boliger Ledige boliger Til brug for næste måneds undersøgelse

Læs mere

Sådan søger du Det overraskende møde & alternative arenaer Puljen under KONTRAST

Sådan søger du Det overraskende møde & alternative arenaer Puljen under KONTRAST Sådan søger du Det overraskende møde & alternative arenaer Puljen under KONTRAST Vejledning til ansøgere KulturKANten - hvad er det? KulturKANten 2013-2016 er et samarbejde mellem de 11 nordjyske kommuner,

Læs mere

Ved brev af 30. marts 2014 til Kommunernes Landsforening og kommunekontaktrådene udmeldte Udlændingestyrelsen landstallet for 2015 til 4.000 personer.

Ved brev af 30. marts 2014 til Kommunernes Landsforening og kommunekontaktrådene udmeldte Udlændingestyrelsen landstallet for 2015 til 4.000 personer. 4. Asylkontor Kommunernes Landsforening og Kommunekontaktrådene Dato: 29. september 2014 Sagsnummer: 14/027760 Sagsbehandler: drkj Center for Asyl og Økonomi Kommunekvoter for 2015 Ved brev af 30. marts

Læs mere

Kunsthal Nord Arbejdsgrundlag. Kunsthal Nord Arbejdsgrundlag. Navn. Navn. 1 Stk. 1. Institutionens navn er: Kunsthal Nord.

Kunsthal Nord Arbejdsgrundlag. Kunsthal Nord Arbejdsgrundlag. Navn. Navn. 1 Stk. 1. Institutionens navn er: Kunsthal Nord. Kunsthal Nord Arbejdsgrundlag Kunsthal Nord Arbejdsgrundlag Navn 1 Stk. 1. Institutionens navn er: Kunsthal Nord. Navn 1 Stk. 1. Institutionens navn er: Kunsthal Nord. Formål 2 Stk.1. Kunsthal Nord er

Læs mere