Alterne.dk - dit naturlige liv

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Alterne.dk - dit naturlige liv"

Transkript

1 Henrik Ørum Tilføjet af Charlotte Rachlin søndag 25. maj 2008 Sidst opdateret torsdag 05. juni 2008 Den tidligere Robinson-deltager, Henrik Ørum, nuværende jurist på Jubii er meget optaget af den spirituelle side af livet, og har gjort sig flere erfaringer med alternative behandlingsformer. Skrevet af Monica Fryd. De 4 hurtige spørgsmål: 1: Tror du på alternativ behandling? Ja, ABSOLUT. Jeg har prøvet kiropraktik, zoneterapi og akupunktur og jeg har gode erfaringer med det hele. Det afgørende er ikke nødvendigvis hvilke former man bruger, men om udøveren er dygtig. Jeg har endnu ikke mødt nogen, der ikke var det. Jeg havde en fodskade sidste år da jeg var ved at træne op til marathonløb og den blev helbredt ved en kombination af zoneterapi og akupunktur. 2: Alternativ behandler eller læge eller begge? Hver ting til sin tid. Der er sygdomme som det traditionelle system stadig med fordel kan tage sig af og god løsning. 3: Er naturmedicin for dyrt og skulle der være tilskud fra det offentlige? I det omfang det kan dokumenteres, at naturmedicin er lige så helbredende og givende som traditionel medicin bør tilskuddene være de samme.

2 4: Er naturen vigtig for os? Naturen er vigtigere for os end nogensinde, især fordi vi gør det bedste for at ødelægge den. Hvis vi kigger på regnskovene rundt omkring i verden finder vi og udvinder medicin fra disse til at helbrede de fleste af de sygdomme vi kender. Derfor er det i sagens "natur" ikke nogen god idé at ødelægge regnskoven. Hvilket ikke forhindrer mennesket i at gøre det. En oplevelse med håndlæsning: Klokken er lidt i fem en mandag aften, da jeg ringer på hos Ørum. Jeg er kommet for tidligt og Anitta Annet Lykke Olesen (håndlæseren) er derfor ikke dukket op endnu. Jeg når lige at få lidt stress over, om jeg nu også har givet hende den korrekte adresse og mødetidspunkt, men det forsvinder hurtigt, i stedet opsluges jeg af den stemning af varme og liv som der hersker her i lejligheden. Entreen er spækket af eksotiske rejsebilleder (bl.a. et billede af Empire State building taget OPPEFRA som jeg er meget imponeret af) derudover hænger der en lang række af polaroid fotos som er taget i weekenden, hvor Ørum og Nicholas (Ørums søn) holdt fest. Da Anitta ringer på døren, sidder jeg midt på gulvet med en kop kaffe og føler mig rigtig godt hjemme i Nicholas og Ørums selskab. Anitta får også en kop kaffe, og får lov at falde lidt ned, og så får vi ellers ryddet et arbejdsbord og får placeret os. Ørum overfor Anitta og Nicholas og jeg på hver side. Ørum er spændt og desuden meget nysgerrig og allerede inden vi går i gang, har han spørgsmål til Anita, hvor længe hun har praktiseret håndlæsning, og om hun har andre evner, hun bruger når hun læser i hånd. Anitta forklarer, at hun har læst kiromanti (håndlæsning) i 2 år og praktiseret det 1 år, 3 år i alt altså. Det med evnerne er straks sværere at forklare, håndlæsning i sig selv er jo meget konkret, reglerne er klare og til at lære. Anittas personlige præg er, at hun er meget visuel, og derfor ser nogle klare billeder i de hænder hun læser. Det er så det, der er hendes evne og som er forskellig fra person til person. Ørum bliver bedt om at lade armene falde ned langs siden, slappe godt af, og når han så er klar lægge begge hænder på bordet med håndryggen opad. Henrik Ørum er overrasket over, at det er håndryggen der skal ligge opad, men får at vide at man starter med det der hedder en overhåndslæsning: Denne tekst som følger, er fra selve håndlæsningen og er derfor delt op i forskellige farver. Det, som er skrevet ud for bogstav A, er Anitta Annet Lykke Olesens (håndlæseren) ord til Henrik Ørum.

3 Det som er skrevet ud for bogstav Ø, er Henrik Ørums svar på, hvad der bliver fortalt. A. Det første jeg vil sige til dig er, at du er en person der er meget medmenneskelig, du tænker meget på og interesserer dig meget for andre mennesker. Så er du også meget nysgerrig, kan ikke bare sidde i en stol derhjemme. Ø. Det ved jeg ikke rigtig, jeg har altid haft det sådan, at hvis jeg er usikker på noget, f. eks det med at stå og tale foran en masse mennesker så har jeg bare opsøgt det igen og igen, indtil jeg er god nok til det. A. Men der kan altså godt opstå en vis usikkerhed, når du skal prøve noget nyt? Ø. Ja, men jeg gør det. A. Det er så din nysgerrighed og stædighed. Er du lidt stædig? Ø. Nej, men jeg går efter resultaterne. Tingene skal lykkedes. Jeg går den ekstra mil der skal til. A. Det er så det, jeg kalder lidt stædighed, og så besidder du en god portion handlekraft og styrke. A. Du er også en person der tænker meget, du kan godt gøre tingene hurtigt, men alligevel er de gennemtænkt; du gør dig mange tanker om livet. Ø. Det er faktisk rigtig godt ramt, jeg gør mig RIGTIG mange tanker om livet. Anitta hiver pludselig nogle kuglepenne frem, og begynder at tegne på Ørums hånd. A. Er der en person du tænker meget på for øjeblikket?

4 Ø. Ja (pause) Skal du vide hvem det er? A. Ikke nødvendigvis, men du må gerne sige det. Ø. Det er min mormor. A. Er hun sådan en meget livlig dame? Ø. Det vil jeg ikke sige, men hun er stadig i fuld vigør. A. Hun sidder her og har lukkede øjne, og er ikke glad, ikke sur, men hun er både det ene og det andet lige i øjeblikket. Ø. Det tror jeg passer meget godt. A. Men hende har du meget i tankerne, og det har noget med følelser at gøre. Ø. Hmmm, ja, hun betyder også meget for mig. A. Så er du også en person, der er god til at kommunikere. Du kan godt lige at diskutere, og snakke om store ting. Ø. Ja... Hvor ser du det? A. Det sidder lige her. (Anitta peger i Ørums hånd). Så er du en stærk person. Der er noget styrke i dig, og der skal meget til for at vælte dig.

5 Ø. Ja. A. Og så er du også en livsnyder. Ørum og især Nicholas begynder at grine A. Mad og vin og alt det der hører til på denne jord. Du er en der nyder at være her. Ø. Ja, det må man sige. A. Og de nærmeste betyder meget for dig. Ø. De nærmeste betyder alt. A. Og du vil gøre alt, ja, jeg kan jo ikke kalde dig en løvemor, men du beskytter dem omkring dig, der er ikke nogen, der skal komme dem for nær. Så får de en over næsen. Ø. Uhh hmm, det der med livsnyder, hvor så du det henne? (Ørum peger selv) Det var den her ikk? - Det tænkte jeg nok. A. Du er et menneske som udmærket godt ved, at der findes mere, end det vi lige umiddelbart kan forklare. Ø. Ja. Det er også igen det med de store tanker i livet om hvordan det hele hænger sammen. A. Du har det jeg kalder healer-evnen, dvs. hvis du gik ind i den alternative verden, så ville du faktisk være ret god til det. Der foregår noget inden i dig, som du meget hurtigt kunne bruge til noget.

6 Ø. Jeg var til en kanalisering for et stykke tid siden, nærmest ved et tilfælde, og der fik jeg også at vide, at jeg har evner, jeg blev faktisk sat til at heale en af de personer, der var tilstede. A. Etik og moral er også vigtigt for dig. På trods af din åbenhed er du meget forsigtig med, hvem du lukker ind i dit liv. Du passer meget på med, hvem der får lov at se ind i dig. Ø. Det er der ikke så mange der gør. A. Det var, hvad jeg lige kunne se på overhånden. Ø. Det synes jeg var meget fint. Ørum får lov at slappe lidt af i hænderne og vender dem så om. Inden Anitta går i gang med at fortælle, tegner hun de forskellige linier i hænderne op, og forklarer hvad de forskellige linier er, og hvad de står for. A. Som barn har du været lidt af en drømmer. Du har indimellem lukket dig lidt ind i dig selv, men samtidig har du godt været klar over, at der var krav du skulle leve op til, og at du ikke bare kunne leve i din egen verden. Du har allerede som barn bestræbt dig på at gøre tingene så godt som muligt. Ø. Altid. A. Du ville godt være med helt fremme. Ø. Ja, jeg har i hvert fald altid kæmpet for det. A. Så har du indimellem godt kunnet lukke dine følelser meget inde.

7 Ø. Jeg tror de har været lukket meget inde. A. Men du er med alderen blevet bedre til at vise flere af dine følelser. Ø. Ja det synes jeg. A. Du er meget hurtigt blevet selvstændig, og har skullet klare tingene selv det kan man se ved at din hovedlinie og livslinie meget tidlig skiller. A. Læste du meget som barn? Klokken er lidt i fem en mandag aften, da jeg ringer på hos Ørum. Jeg er kommet for tidligt og Anitta Annet Lykke Olesen (håndlæseren) er derfor ikke dukket op endnu. Jeg når lige at få lidt stress over, om jeg nu også har givet hende den korrekte adresse og mødetidspunkt, men det forsvinder hurtigt, i stedet opsluges jeg af den stemning af varme og liv som der hersker her i lejligheden. Entreen er spækket af eksotiske rejsebilleder (bl.a. et billede af Empire State building taget OPPEFRA som jeg er meget imponeret af) derudover hænger der en lang række af polaroid fotos som er taget i weekenden, hvor Ørum og Nicholas (Ørums søn) holdt fest. Da Anitta ringer på døren, sidder jeg midt på gulvet med en kop kaffe og føler mig rigtig godt hjemme i Nicholas og Ørums selskab. Anitta får også en kop kaffe, og får lov at falde lidt ned, og så får vi ellers ryddet et arbejdsbord og får placeret os. Ørum overfor Anitta og Nicholas og jeg på hver side. Ørum er spændt og desuden meget nysgerrig og allerede inden vi går i gang, har han spørgsmål til Anita, hvor længe hun har praktiseret håndlæsning, og om hun har andre evner, hun bruger når hun læser i hånd. Anitta forklarer, at hun har læst kiromanti (håndlæsning) i 2 år og praktiseret det 1 år, 3 år i alt altså. Det med evnerne er straks sværere at forklare, håndlæsning i sig selv er jo meget konkret, reglerne er klare og til at lære. Anittas personlige præg er, at hun er meget visuel, og derfor ser nogle klare billeder i de hænder hun læser. Det er så det, der er hendes evne og som er forskellig fra person til person. Ørum bliver bedt om at lade armene falde ned langs siden, slappe godt af, og når han så er klar lægge begge hænder på bordet med håndryggen opad. Henrik Ørum er overrasket over, at det er håndryggen der skal ligge opad, men får at vide at man starter med det der hedder en overhåndslæsning: Denne tekst som følger, er fra selve håndlæsningen og er derfor delt op i forskellige farver. Det som er skrevet med denne farve, er Anitta Annet Lykke Olesen (håndlæseren) ord til Henrik Ørum

8 Det som er skrevet med denne farve, er Henrik Ørums svar på hvad der bliver fortalt. A. Det første jeg vil sige til dig er, at du er en person der er meget medmenneskelig, du tænker meget på og interesserer dig meget for andre mennesker. Så er du også meget nysgerrig, kan ikke bare sidde i en stol derhjemme. Ø. Det ved jeg ikke rigtig, jeg har altid haft det sådan, at hvis jeg er usikker på noget, f. eks det med at stå og tale foran en masse mennesker så har jeg bare opsøgt det igen og igen, indtil jeg er god nok til det. A. Men der kan altså godt opstå en vis usikkerhed, når du skal prøve noget nyt? Ø. Ja, men jeg gør det. A. Det er så din nysgerrighed og stædighed. Er du lidt stædig? Ø. Nej, men jeg går efter resultaterne. Tingene skal lykkedes. Jeg går den ekstra mil der skal til. A. Det er så det, jeg kalder lidt stædighed, og så besidder du en god portion handlekraft og styrke. A. Du er også en person der tænker meget, du kan godt gøre tingene hurtigt, men alligevel er de gennemtænkt; du gør dig mange tanker om livet. Ø. Det er faktisk rigtig godt ramt, jeg gør mig RIGTIG mange tanker om livet. Anitta hiver pludselig nogle kuglepenne frem, og begynder at tegne på Ørums hånd. A. Er der en person du tænker meget på for øjeblikket?

9 Ø. Ja (pause) Skal du vide hvem det er? A. Ikke nødvendigvis, men du må gerne sige det. Ø. Det er min mormor. A. Er hun sådan en meget livlig dame? Ø. Det vil jeg ikke sige, men hun er stadig i fuld vigør. A. Hun sidder her og har lukkede øjne, og er ikke glad, ikke sur, men hun er både det ene og det andet lige i øjeblikket. Ø. Det tror jeg passer meget godt. A. Men hende har du meget i tankerne, og det har noget med følelser at gøre. Ø. Hmmm, ja, hun betyder også meget for mig. A. Så er du også en person, der er god til at kommunikere. Du kan godt lige at diskutere, og snakke om store ting. Ø. Ja... Hvor ser du det? A. Det sidder lige her. (Anitta peger i Ørums hånd). Så er du en stærk person. Der er noget styrke i dig, og der skal meget til for at vælte dig. Ø. Ja.

10 A. Og så er du også en livsnyder. Ørum og især Nicholas begynder at grine A. Mad og vin og alt det der hører til på denne jord. Du er en der nyder at være her. Ø. Ja, det må man sige. A. Og de nærmeste betyder meget for dig. Ø. De nærmeste betyder alt. A. Og du vil gøre alt, ja, jeg kan jo ikke kalde dig en løvemor, men du beskytter dem omkring dig, der er ikke nogen, der skal komme dem for nær. Så får de en over næsen. Ø. Uhh hmm, det der med livsnyder, hvor så du det henne? (Ørum peger selv) Det var den her ikk? - Det tænkte jeg nok. A. Du er et menneske som udmærket godt ved, at der findes mere, end det vi lige umiddelbart kan forklare. Ø. Ja. Det er også igen det med de store tanker i livet om hvordan det hele hænger sammen. A. Du har det jeg kalder healer-evnen, dvs. hvis du gik ind i den alternative verden, så ville du faktisk være ret god til det. Der foregår noget inden i dig, som du meget hurtigt kunne bruge til noget. Ø. Jeg var til en kanalisering for et stykke tid siden, nærmest ved et tilfælde, og der fik jeg også at vide, at jeg har evner, jeg blev faktisk sat til at heale en af de personer, der var tilstede.

11 A. Etik og moral er også vigtigt for dig. På trods af din åbenhed er du meget forsigtig med, hvem du lukker ind i dit liv. Du passer meget på med, hvem der får lov at se ind i dig. Ø. Det er der ikke så mange der gør. A. Det var, hvad jeg lige kunne se på overhånden. Ø. Det synes jeg var meget fint. Ørum får lov at slappe lidt af i hænderne og vender dem så om. Inden Anitta går i gang med at fortælle, tegner hun de forskellige linier i hænderne op, og forklarer hvad de forskellige linier er, og hvad de står for. A. Som barn har du været lidt af en drømmer. Du har indimellem lukket dig lidt ind i dig selv, men samtidig har du godt været klar over, at der var krav du skulle leve op til, og at du ikke bare kunne leve i din egen verden. Du har allerede som barn bestræbt dig på at gøre tingene så godt som muligt. Ø. Altid. A. Du ville godt være med helt fremme. Ø. Ja, jeg har i hvert fald altid kæmpet for det. A. Så har du indimellem godt kunnet lukke dine følelser meget inde. Ø. Jeg tror de har været lukket meget inde.

12 A. Men du er med alderen blevet bedre til at vise flere af dine følelser. Ø. Ja det synes jeg. A. Du er meget hurtigt blevet selvstændig, og har skullet klare tingene selv det kan man se ved at din hovedlinie og livslinie meget tidlig skiller. A. Læste du meget som barn? Ø. RIGTIG, RIGTIG meget. A. Du var sådan et barn der var god til at indleve dig, når du læste, du var virkelig tilstede i bøgerne. Ø. Fuldstændig. De var min verden. Jeg sad og læste rejsebeskrivelser og eventyr, og fandt ud af hvor jeg skulle rejse hen, når jeg blev voksen. Det var en god måde at overleve på. Jeg er som tilskuer overrasket over, hvor afslappet og uhøjtideligt det hele er. Ørum følger ivrigt med og får flere gange forklaret linier og symboler i hånden. Nicholas hjælper på et tidspunkt med at optegne linier, og indimellem sidder vi alle sammen selv og følger med i egne hænder, fordi man bliver helt grebet og slet ikke kan lade være med at sammenligne. Der er også en utrolig åben dialog, der bliver selvfølgelig hele tiden taget udgangspunkt i de ting Anitta læser i hænderne, men det bliver hurtigt en samtale, hvor Ørum også i høj grad er med til at fortælle om sig selv og sit liv, og hvor Nicholas også kommer med indskydelser. Vi kommer hele vejen rundt og får talt barndom, personlighedskarakteristika, job, følelser og lidt fremtid. Ørum får også stillet nogle spørgsmål, mest i spøg kommer selvfølgelig det klassiske spørgsmål om KÆRLIGHEDEN. Det er nu ikke på dette område der er de store svar. Anitta ser en person komme ind i billedet og få betydning, men endnu er der ikke tegn på en livslang og vedvarende kærlighed. Det der derimod er det gennemgående i Ørums hænder er personlig udvikling en stor rejse, og en drejning i livet over imod en mere spirituel livsførelse.

13 Højdepunktet for denne håndlæsning var for Ørums vedkommende en stor rejse i nærmeste fremtid. A. Sig mig skal du ud og rejse? Du har en meget flot elefant stående her. (Anitta forsøger på bedste vis at tegne det hun ser). Ø. Der er ikke planlagt noget fast, men jeg har det med at visualisere de ting jeg gerne vil, og så plejer de at gå i opfyldelse. A. Så tror jeg at du indenfor det næste stykke tid, vil få et mål om at komme ud og rejse. Ø. Nå, men jeg har allerede et mål. Min visualisering går på at besøge Machu Pichu i Peru sammen med Nicholas, og gå på en t på Inkastien. Men hvor vi lige skal få pengene fra det ved jeg ikke endnu. A. Det løser sig. Ørum og Nicholas i kor: Ja det siger vi også altid. A. Elefanten er for mig et meget klogt dyr og det tyder på at det bliver en rejse der får enorm betydning for livet fremover. Du kommer hjem med en ny viden. Den viden du tildrager dig, skal du give videre, enten ved at holde foredrag eller ved at skrive en bog. Der kommer en periode, hvor det bliver vigtigt for dig at videregive de ting du lærer her. Ø. Kan du sætte tid på. A. Indenfor de næste to år. Ø. Det er også noget jeg har haft lidt på fornemmelsen. A. Du vil blive mere bevidst om det spirituelle i livet. Du har også en masse ansigter liggende i hånden, hvilket betyder at du godt er klar over er der noget fra den anden side der hjælper, hvis du åbner op for det. Det betyder også at du vil være god til at videregive det du har lært og mærket her i livet.

14 Håndlæsningen er ved at være forbi og vi glider over i en snak om det spirituelle, skæbne og hvor meget vi selv kan gøre for at ændre vores liv. Linierne i hånden er heller ikke alle fastlagt men tegner sig alt efter hvordan vi vælger at leve. Jeg får spurgt Ørum, hvad han syntes om håndlæsningen og om der er noget der har overrasket ham. Ø. Jeg synes der er rigtig mange ting, der utrolig godt ramt. Ting jeg selv har gået og tænkt over og haft på fornemmelsen. Så oplysningerne har måske ikke været så overraskende, men det er jo altid rart at få nogle ting bekræftet. Og (tilføjer han med et smil) jeg er ikke overrasket over at Anitta rammer så præcist, for det havde jeg egentlig forventet. Inden vi alle sammen forlader lejligheden og haster videre, får Ørum fortalt, at en clairvoyant engang har sagt at Nicholas og Ørum er gamle rejsefæller der har fulgt hinanden gennem tidligere liv. Jeg er egentlig ikke overrasket, et stærkt og varmt bånd mellem far og søn er selvfølgelig ikke usædvanligt, men mellem disse to mænd hersker der en sjælden respekt og ligeværdighed som man slet ikke kan undgå at bemærke.

Alterne.dk - dit naturlige liv. Den smukke og meget charmerende Kira Eggers er kendt for at være noget af et naturbarn.

Alterne.dk - dit naturlige liv. Den smukke og meget charmerende Kira Eggers er kendt for at være noget af et naturbarn. Kira Eggers Tilføjet af Charlotte Rachlin søndag 25. maj 2008 Sidst opdateret tirsdag 01. juli 2008 Den smukke og meget charmerende Kira Eggers er kendt for at være noget af et naturbarn. Det er almindelig

Læs mere

EN SUPERBRUGERS ERFARING

EN SUPERBRUGERS ERFARING EN SUPERBRUGERS ERFARING 6 Mit navn er Katrine Berling, og jeg er sexolog og så har jeg 20 års erfaring med at bruge sites, apps og særligt Tinder til min dating. Faktisk er jeg muligvis nok dansk superbruger

Læs mere

Kære kompagnon. Tænk det allerede er 10 år siden!

Kære kompagnon. Tænk det allerede er 10 år siden! Kære kompagnon Jeg kan godt sige dig, at denne tale har jeg glædet mig til i lang tid - for det er jo hele 10 år siden jeg sidst havde en festlig mulighed for at holde tale for dig - nemlig da du blev

Læs mere

Alterne.dk - dit naturlige liv. Selvom man er arbejdsnarkoman og elsker at have travlt, er det stressende med så hektisk et arbejdsliv.

Alterne.dk - dit naturlige liv. Selvom man er arbejdsnarkoman og elsker at have travlt, er det stressende med så hektisk et arbejdsliv. Lotte Reimer Tilføjet af Charlotte Rachlin søndag 25. maj 2008 Sidst opdateret torsdag 05. juni 2008 Lotte Reimar lever et liv i højt tempo. Som koncertarrangør, direktør i for "Rockshow", mor til en pige

Læs mere

Søde Jacob. 6. udkast. Et manuskript af. 9. klasserne, Sortebakken

Søde Jacob. 6. udkast. Et manuskript af. 9. klasserne, Sortebakken Søde Jacob 6. udkast Et manuskript af 9. klasserne, Sortebakken 1 SC 1. INT Mathildes værelse - AFTEN (15) står og lægger makeup, og (15) kommer ind ad døren med 2 Somersby. Hun sætter dem ned på et bord

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Erfaringer fra en gruppe børn med skilte forældre Vinteren 2008-09

Erfaringer fra en gruppe børn med skilte forældre Vinteren 2008-09 Erfaringer fra en gruppe børn med skilte forældre Vinteren 2008-09 Af cand pæd psych Lisbeth Lenchler-Hübertz og familierådgiver Lene Bagger Vi har gennem mange års arbejde mødt rigtig mange skilsmissebørn,

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 2. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 2 Emne: Her bor jeg side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 2. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 2 Emne: Her bor jeg side 1 Kursusmappe Uge 2 Emne: Her bor jeg Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 2 Emne: Her bor jeg side 1 HIPPY HippHopp Uge2_herborjeg.indd 1 06/07/10 11.20 Uge 2 l Her bor jeg Første gang, Hipp og Hopp

Læs mere

FRI FUGL Final version af Emilie Kroyer Koppel 15/

FRI FUGL Final version af Emilie Kroyer Koppel 15/ FRI FUGL Final version af Emilie Kroyer Koppel 15/11 2016 INT. S VÆRELSE - DAY (16) sidder på sit værelse med sin veninde (15).De to piger sidder og snakker. Men tog i så nogensinde ned på cafeen? Nej,

Læs mere

Frederikke, Sezer og Jasmin 29. april 2010. Knuser dit hjerte SIGNE. Jeg har tænkt på at spørge Magnus, om han kan være sammen efter skole.

Frederikke, Sezer og Jasmin 29. april 2010. Knuser dit hjerte SIGNE. Jeg har tænkt på at spørge Magnus, om han kan være sammen efter skole. Frederikke, Sezer og Jasmin 29. april 2010 Knuser dit hjerte SC 1. SKOLEGANG DAG Signe og Michelle er på vej til time. Jeg har tænkt på at spørge Magnus, om han kan være sammen efter skole. MICHELLE Ej,

Læs mere

Peter får hjælp til at styre sin ADHD

Peter får hjælp til at styre sin ADHD Peter får hjælp til at styre sin ADHD Skrevet og tegnet af: Jan og Rikke Have Odgaard Rikke og Jan Have Odgaard, har konsulentfirmaet JHO Consult De arbejder som konsulenter på hele det specalpædagogiske

Læs mere

Transskription af interview Jette

Transskription af interview Jette 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 Transskription af interview Jette I= interviewer I2= anden interviewer P= pædagog Jette I: Vi vil egentlig gerne starte

Læs mere

Gør jeg det godt nok?

Gør jeg det godt nok? Gør jeg det godt nok? Mette, som er butiksassistent, bliver tit overset eller forstyrret af sin kollega, som overtager hendes kunder eller irettesætter hende, mens der er kunder i butikken. Det får Mette

Læs mere

Mellem Linjerne Udskrift af videosamtalerne

Mellem Linjerne Udskrift af videosamtalerne 1. Så sad jeg og lyttede, alt hvad jeg kunne Nå for søren! Man kan komme til Cuba for 6000 kr. Cæcilie: 6000? Cæcilie: Jeg var på Cuba i sommer, så betalte jeg 7000. Nå, jeg har faktisk også tænkt på at

Læs mere

Opgave 1. Modul 4 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvor mange voksne skal man minimum rejse for at få rabat? 1. Hvor høje skal kvinderne være?

Opgave 1. Modul 4 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvor mange voksne skal man minimum rejse for at få rabat? 1. Hvor høje skal kvinderne være? Modul 4 Lytte, Opgave 1 Navn: Kursistnr.: Opgave 1 Eksempel: Hvor mange voksne skal man minimum rejse for at få rabat? 15 2 3 1 X 1. Hvor høje skal kvinderne være? 160-180 165-190 160-170 165-180 2. Hvad

Læs mere

Bilag 2: Elevinterview 1 Informant: Elev 1 (E1) Interviewer: Louise (LO) Tid: 11:34

Bilag 2: Elevinterview 1 Informant: Elev 1 (E1) Interviewer: Louise (LO) Tid: 11:34 Bilag 2: Elevinterview 1 Informant: Elev 1 (E1) Interviewer: Louise (LO) Tid: 11:34 LO: Ja, men først vil vi gerne spørge om, du måske kunne beskrive en typisk hverdag her på skolen? E1: En typisk hverdag

Læs mere

Bilag. Bilag 1: Cirkeldiagrammer

Bilag. Bilag 1: Cirkeldiagrammer Bilag Bilag 1: Cirkeldiagrammer Bilag 2: Uddrag af transskriberet interview Uddrag af interview vedrørende Ugeskema gennemført d. 01.04.2016 R= Praktikant (Intervieweren) D= læreren. R: Hvad er så de største

Læs mere

3. december Jeg skal i skole

3. december Jeg skal i skole 3. december Jeg skal i skole 3. DECEMBER Her er Sallinge Brugs, hvor min bedste kammerat, Per boede. - Kan du nu skynde dig, siger mor, da jeg med sne på min jakke stormer ind i køkkenet. - Du skulle ikke

Læs mere

Sct. Kjeld. Inden afsløringen:

Sct. Kjeld. Inden afsløringen: Sct. Kjeld Inden afsløringen: Når vi tænker på en ikon, så vil mange af os have et indre billede af, hvordan en ikon ser ud. Hvis vi kunne se disse billeder ville de være forskellige. Ud fra hvad vi tidligere

Læs mere

Bilag 3: Transskription af fokusgruppeinterview på Rismølleskolen, Randers

Bilag 3: Transskription af fokusgruppeinterview på Rismølleskolen, Randers Bilag 3: Transskription af fokusgruppeinterview på Rismølleskolen, Randers Tidspunkt for interview: Torsdag 5/3-2015, kl. 9.00. Interviewede: Respondent A (RA): 14-årig pige, 8. klasse. Respondent B (RB):

Læs mere

Elevernes faglige udvikling demonstreres for forældrene

Elevernes faglige udvikling demonstreres for forældrene Elevernes faglige udvikling demonstreres for forældrene Af Anne Katrine Rask, lektor Om sammenhængen mellem de forskellige elementer i skolehjemsamarbejdet hvordan bruger lærerne dem til at give forældrene

Læs mere

Guide: Sådan kommer I videre efter krisen i parforholdet

Guide: Sådan kommer I videre efter krisen i parforholdet Guide: Sådan kommer I videre efter krisen i parforholdet Mange parforhold drukner i en travl hverdag og ender i krise. Det er dog muligt at håndtere kriserne, så du lærer noget af dem og kommer videre,

Læs mere

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til?

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? - Ja, en.

Læs mere

Juni - juli - august 2018

Juni - juli - august 2018 Juni - juli - august 2018 I dette nummer: Forstanderens hjørne Loppemarkedsfesten AC holder kaffehygge i gården Æggekast på Strandvejen AC på cykeltur AC på Moesgaard Strand Sner det om sommeren? Petanque

Læs mere

Guide: Få en god jul i skilsmissefamilien

Guide: Få en god jul i skilsmissefamilien Guide: Få en god jul i skilsmissefamilien Sådan får du som skilsmisseramt den bedste jul med eller uden dine børn. Denne guide er lavet i samarbejde med www.skilsmisseraad.dk Danmarks største online samling

Læs mere

LOVE ME TINDER, Peter. RADIODRAMA af. EIRIK SÆTER STORDAHL og JULIE BUDTZ SØRENSEN. Episodeforfatter, andet afsnit: EIRIK SÆTER STORDAHL

LOVE ME TINDER, Peter. RADIODRAMA af. EIRIK SÆTER STORDAHL og JULIE BUDTZ SØRENSEN. Episodeforfatter, andet afsnit: EIRIK SÆTER STORDAHL LOVE ME TINDER, Peter RADIODRAMA af EIRIK SÆTER STORDAHL og JULIE BUDTZ SØRENSEN Episodeforfatter, andet afsnit: EIRIK SÆTER STORDAHL 1 EXT. ASSISTENS KIRKEGÅRD - DAG Det er sent forår, slutningen af maj.

Læs mere

Hjælp Mig (udkast 3) Bistrupskolen 8B

Hjælp Mig (udkast 3) Bistrupskolen 8B Hjælp Mig (udkast 3) Af Bistrupskolen 8B SCENE 1 INT. KØKKENET MORGEN (15) går ind af døren til køkkenet og sætter sig ned ved køkkenbordet. åbner sit hæfte hvor der står Line på alle siderne. (16) sidder

Læs mere

Det her er meget konkret: Hvad gør stofferne ved én, og hvordan skal man gribe det an. Ingen fordømmelse på nogen måde dét kan jeg godt lide.

Det her er meget konkret: Hvad gør stofferne ved én, og hvordan skal man gribe det an. Ingen fordømmelse på nogen måde dét kan jeg godt lide. Fordomme, nej tak Forældre til unge står af på fordomme og løftede pegefingre, når de søger information om rusmidler og teenageliv på nettet. I stedet ønsker de sig rigtige mennesker og nuanceret viden

Læs mere

PATIENTOPLEVET KVALITET 2013

PATIENTOPLEVET KVALITET 2013 Patientoplevet kvalitet Antal besvarelser: 65 Svarprocent: 50% PATIENTOPLEVET KVALITET 2013 TIDSBESTILLING OG KONTAKT MED 01 13. Har du kommentarer til tidsbestilling og kontakt med klinikken? Altid god

Læs mere

S: Mest for min egen. Jeg går i hvert fald i skole for min egen.

S: Mest for min egen. Jeg går i hvert fald i skole for min egen. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 Notater fra pilotinterview med Sofus 8. Klasse Introduktion af Eva.

Læs mere

BOY. Olivia Karoline Fløe Lyng & Lucas Helth Postma. 9. marts

BOY. Olivia Karoline Fløe Lyng & Lucas Helth Postma. 9. marts BOY Af Olivia Karoline Fløe Lyng & Lucas Helth Postma 9. marts SCENE 1, INT. TØJBUTIK, DAG Emilie står og kigger på hættetrøjer i en herreafdeling i en tøjbutik. Hun udvælger tre specifikke, men pludselig

Læs mere

Analyse af Skyggen. Dette eventyr er skrevet af H. C. Andersen, så derfor er det et kunsteventyr. Det er blevet skrevet i 1847.

Analyse af Skyggen. Dette eventyr er skrevet af H. C. Andersen, så derfor er det et kunsteventyr. Det er blevet skrevet i 1847. Analyse af Skyggen Man kan vel godt sige, at jeg har snydt lidt, men jeg har søgt på det, og der står, at Skyggen er et eventyr. Jeg har tænkt meget over det, og jeg er blevet lidt enig, men jeg er stadig

Læs mere

Til søskende. Hvad er Prader-Willi Syndrom? Vidste du? Landsforeningen for Prader-Willi Syndrom. Hvorfor hedder det Prader-Willi Syndrom?

Til søskende. Hvad er Prader-Willi Syndrom? Vidste du? Landsforeningen for Prader-Willi Syndrom. Hvorfor hedder det Prader-Willi Syndrom? Landsforeningen for Prader-Willi Syndrom Til søskende Hvad er Prader-Willi Syndrom? Vidste du? Der findes tusindvis af syndromer, som påvirker folk på mange forskellige måder. Nogle bliver man De, der

Læs mere

Hold fast i drømmene og kæmp for dem

Hold fast i drømmene og kæmp for dem Hold fast i drømmene og kæmp for dem Som den første i sin familie valgte Lise Hansen som 52-årig at forlade Lolland og flytte til København. Det var ikke let, men hun ville til enhver tid gøre det igen.

Læs mere

Interviews og observationer fra MOT-sammen Da du startede i MOT-sammen, havde du så aftalt at tage af sted sammen med andre?

Interviews og observationer fra MOT-sammen Da du startede i MOT-sammen, havde du så aftalt at tage af sted sammen med andre? Interviews og observationer fra MOT-sammen 2018 Indhold Interview 1...1 Interview 2:...2 Interview 3:...4 Interview 4:...5 Interview 5...6 Interview 6:...8 Observationer:...9 Interview 1 Informant: Mand,

Læs mere

KATRINES DAGE EN HISTORIE OM ET BOSTED KAPITEL 1 & 2

KATRINES DAGE EN HISTORIE OM ET BOSTED KAPITEL 1 & 2 KATRINES DAGE EN HISTORIE OM ET BOSTED KAPITEL 1 & 2 KAPITEL 1 Næste gang skal alt det hvide lugte af den her Grøn Æblehave, synes du ikke Katrine? Camillas øjne lyser af begejstring, mens hun holder den

Læs mere

Boudigaard.dk Foto: Flemming Worm og Frederik Clement Layout og tryk: Thorvig Tryk A/S, Skive

Boudigaard.dk Foto: Flemming Worm og Frederik Clement Layout og tryk: Thorvig Tryk A/S, Skive Vi ønsker alle en rigtig glædelig jul, samt et godt og lykkebringende nytår! Foto: Flemming Worm og Frederik Clement Layout og tryk: Thorvig Tryk A/S, Skive Kom indenfor Jeg vil gerne invitere jer indenfor

Læs mere

erfaringer, der gør det nemt for os at leve. Tænk hvis jeg igen og igen spiste stegte sild og hver gang fik bekræftet, at de ikke smager godt!

erfaringer, der gør det nemt for os at leve. Tænk hvis jeg igen og igen spiste stegte sild og hver gang fik bekræftet, at de ikke smager godt! erfaringer, der gør det nemt for os at leve. Tænk hvis jeg igen og igen spiste stegte sild og hver gang fik bekræftet, at de ikke smager godt! Det ville ikke være hensigtsmæssigt, så det, det handler om,

Læs mere

Der er nogle gode ting at vende tilbage til!

Der er nogle gode ting at vende tilbage til! Der er nogle gode ting at vende tilbage til! Artikel af Janick og Gitte Janick og jeg sidder over frokosten og taler, han fortæller lidt om, hvad hans tid på Parkvænget går med og hvordan han selv har

Læs mere

Sandhed - del 2 To typer af sandhed

Sandhed - del 2 To typer af sandhed Sandhed - del 2 To typer af sandhed Her er nogle interessante citater fra Et Kursus i Mirakler : Frelse er genkendelsen af, at sandheden er sand, og at intet andet er sandt. Det har du måske hørt før,

Læs mere

REBUS - Fælles uddannelse for folke- og skolebibliotekarer i Fredericia

REBUS - Fælles uddannelse for folke- og skolebibliotekarer i Fredericia Intern evalueringsopsamling Opsamling - EKSAMEN X = hold 1, hold 2, hold. Alle hold samlet 1. Formen: I hvilken har du oplevet, at eksamensformen har svaret til undervisningen på studieforløbet? I høj

Læs mere

Stil ind på et foto af en afdød

Stil ind på et foto af en afdød Kapitel Stil ind på et foto af en afdød Du er på besøg hjemme hos en af dine venner, og går forbi et billede, der hænger i entréen. På billedet ses en nydelig dame og lige da du passerer billedet, tænker

Læs mere

FORBERED DIT BARN PÅ HYPNOSEN..

FORBERED DIT BARN PÅ HYPNOSEN.. FORBERED DIT BARN PÅ HYPNOSEN.. Hypnoseværkstedet HYPNOSE MED BØRN * Nørrevej 6. 6340 Kruså *tlf. 74678290 1 VEJLEDNING I AT FORBEREDE BØRN PÅ HYPNOSEN. FØRST DET PRAKTISKE ANKOMST, PARKERING OG VENTEVÆRELSE

Læs mere

Bilag 2: Interviewguide

Bilag 2: Interviewguide Bilag 2: Interviewguide Tema Læsning og læsevanskeligheder Specialundervisning og itrygsæk Selvtillid/selvfølelse Praksisfællesskaber Spørgsmål 1. Hvordan har du det med at læse og skrive? 2. Hvad kan

Læs mere

En lille pige stormer ind i stuen. Helt opsat på at vise en figur, som hun har lavet i skolen.

En lille pige stormer ind i stuen. Helt opsat på at vise en figur, som hun har lavet i skolen. Hjemmet uge 17 2015, af Anette Løkken Sørensen, foto: Anne Mette Welling Tina var udsat for vold og misbrug: Jeg lader mig ikke længere nøje Tina Marie-Louise Campbell er vokset op med en far der drak

Læs mere

FORBERED DIT BARN PÅ HYPNOSEN..

FORBERED DIT BARN PÅ HYPNOSEN.. FORBERED DIT BARN PÅ HYPNOSEN.. Hypnoseværkstedet HYPNOSE MED BØRN * Nørrevej 6. 6340 Kruså *tlf. 74678290 1 VEJLEDNING I AT FORBEREDE BØRN PÅ HYPNOSEN. FØRST DET PRAKTISKE ANKOMST, PARKERING OG VENTEVÆRELSE

Læs mere

Bilag nr. 9: Interview med Zara

Bilag nr. 9: Interview med Zara Bilag nr. 9: Interview med Zara Man kan høre raslen af papir. Randi og Katja fortæller Zara lidt om hvordan interviewet kommer til at foregå. I: Kan du huske, at vi lavede nogle tegninger i går? 5 Papirerne

Læs mere

Forbered dit barn til udredning på Hejmdal

Forbered dit barn til udredning på Hejmdal Forbered dit barn til udredning på Hejmdal Det kan være en overvældende, og måske for nogle børn en uoverkommelig, oplevelse at skulle starte på en børnepsykiatrisk udredning. Det kan være svært for jer

Læs mere

Interview med Gunnar Eide

Interview med Gunnar Eide Interview med Gunnar Eide Gunnar Eide er Familieterapeut fra Kristianssand i Norge. Han har i mange år beskæftiget sig med børn som pårørende og gennemført gruppeforløb for børn. Hvordan taler jeg med

Læs mere

Seniorjobberen. 28 januar 2016. Endestationen ved afslutningen af arbejdslivet. Seniorjobberen Nyhedsbrev. Nr. 1. Nyhedsbrev

Seniorjobberen. 28 januar 2016. Endestationen ved afslutningen af arbejdslivet. Seniorjobberen Nyhedsbrev. Nr. 1. Nyhedsbrev 28 januar 2016 Nr. 1-28. januar 2016. Nr. 1 Endestationen ved afslutningen af arbejdslivet har været på besøg på Toilettet med opsyn ved Nørreport Station og talt med seniorjobber Steen Erik Svendsen.

Læs mere

Tricket 8X Christianshavns Døttreskole 4. Gennemskrivning

Tricket 8X Christianshavns Døttreskole 4. Gennemskrivning Tricket 8X Christianshavns Døttreskole 4. Gennemskrivning 1. Int. Jakobs værelse. Dag. Jakob (14 år, kedeligt tøj: matte farver, gør ikke noget ud af sit hår) sidder ved sit skrivebord. Der ligger en stak

Læs mere

1 KLASSEN -DAG 1. KASSANDRA: Ej. Her lugter da lidt. EMMA: Ja. Ej, her stinker jo virkelig meget. FREJA: Her lugter lidt af... luder.

1 KLASSEN -DAG 1. KASSANDRA: Ej. Her lugter da lidt. EMMA: Ja. Ej, her stinker jo virkelig meget. FREJA: Her lugter lidt af... luder. 1 KLASSEN -DAG 1 Tobias sidder med sin computer på sin plads. Pludselig kan han høre døren gå op, og kigger straks op for at se hvem der træder ind i klassen. Det er Astrid. Han smiler for sig selv og

Læs mere

Formandsberetning Aalborg IMU 2010

Formandsberetning Aalborg IMU 2010 Formandsberetning Aalborg IMU 2010 Denne formandsberetning er opdelt i to dele. Første del vil handle om året der er gået, hvad der er sket af interessante ting i Aalborg IMU, lidt om mine tanker og oplevelser

Læs mere

Rita og Krokodille. Fisketuren. Siri Melchior Anders Sparring Janne Vierth. (Oversat fra svensk og redigeret af Siri Melchior)

Rita og Krokodille. Fisketuren. Siri Melchior Anders Sparring Janne Vierth. (Oversat fra svensk og redigeret af Siri Melchior) Rita og Krokodille Fisketuren Siri Melchior Anders Sparring Janne Vierth (Oversat fra svensk og redigeret af Siri Melchior) 18.maj 2011 1 INT. S BADEVÆRELSE DAY Vi ser et badekar, fyldt med vand og legetøj.

Læs mere

Flygtningen (Final draft) 8.B - Henriette Hørlück Skole

Flygtningen (Final draft) 8.B - Henriette Hørlück Skole Flygtningen (Final draft) af 8.B - Henriette Hørlück Skole SC 1- GANGEN (DAG 1) Burhan går ned ad gangen mod klasseværelset. Han hører musik på sin mobil. Folk stopper deres snak. Elev 1 (Karls ven) ser

Læs mere

Modul 3 Læsning, Opgave 1

Modul 3 Læsning, Opgave 1 Modul 3 Læsning, Opgave 1 Instruktion: Tid: Læs spørgsmålet. Find svaret i teksten. Skriv et kort svar. 5 minutter. 1. Hvad koster det for børn under 18 år? 2. Hvad hedder området, hvor man må spise sin

Læs mere

Trivsel Faglighed Bevægelse

Trivsel Faglighed Bevægelse Temaugen uge 41 fra d.6 til d.9. oktober 2014 1 Med Hjertet i Skolen Trivsel Faglighed Bevægelse Temaugen uge 41 Man. 6. oktober 2 HJERTERUMMET Hjerterummet - en hjertevarm pause Hjerterummet er et sted,

Læs mere

Lad os sige trosbekendelsen sammen. Vi synger den næste salme, Op al den ting.

Lad os sige trosbekendelsen sammen. Vi synger den næste salme, Op al den ting. Velkommen til friluftsgudstjeneste i Byoasen. Vi har jo virkelig været heldige med vejret, og vi har også virkelig været heldige med musikken, for i dag har vi fornøjelsen af akkompagnement til salmerne

Læs mere

Der var engang Et eventyr om et ungt pars lykke

Der var engang Et eventyr om et ungt pars lykke Der var engang Et eventyr om et ungt pars lykke Der var engang Ja, sådan starter et rigtigt eventyr. Det der følger er også et eventyr, som man ikke har kendt mage. Lad eventyret begynde: Der var engang

Læs mere

N: Jeg hedder Nina og jeg er 13 år gammel. Jeg har været frivillig et år.

N: Jeg hedder Nina og jeg er 13 år gammel. Jeg har været frivillig et år. Interview Fokusgruppe med instruktører i alderen - år 0 0 0 0 Introduktionsrunde: I: Vil I starte med at præsentere jer i forhold til hvad I hedder, hvor gamle I er og hvor lang tid I har været frivillige

Læs mere

7. Håndtering af flerkulturelle besætninger

7. Håndtering af flerkulturelle besætninger 7. Håndtering af flerkulturelle besætninger Mange nationaliteter om bord er blevet almindeligt i mange skibe. Det stiller ekstra krav til kommunikation og forståelse af forskelligheder. 51 "Lade som om"

Læs mere

Bilag 2. Interviewer: Hvilke etiske overvejelser gør I jer, inden I påbegynder livshistoriearbejdet?

Bilag 2. Interviewer: Hvilke etiske overvejelser gør I jer, inden I påbegynder livshistoriearbejdet? Bilag 2 Interviewer: Hvilke etiske overvejelser gør I jer, inden I påbegynder livshistoriearbejdet? Christina Mortensen: Der er rigtig mange måder at arbejde med livshistorie på, for vi har jo den del

Læs mere

Alt, hvad vi kan forestille os, er opbygget af de samme atomer. Jorden opstod sammen med en masse andre planeter af de samme atomer.

Alt, hvad vi kan forestille os, er opbygget af de samme atomer. Jorden opstod sammen med en masse andre planeter af de samme atomer. Dimission 2016 Kære 9. klasse Først vil jeg ønske jer et stort til lykke med eksamen. Det har for de fleste af jer været en tid med blandede følelser. Det er dejligt at have læseferie, men det er et pres

Læs mere

Peer Mathiesen CLAIRVOYANT & INTUITIV COACH

Peer Mathiesen CLAIRVOYANT & INTUITIV COACH Allerede første gang du taler med Peer, mærker du hans nærvær og ro. Via clairvoyance finder Peer ind til de tanker, som du har dybest inde og troede ingen kendte. Han hjælper dig med råd fra den åndelige

Læs mere

1. AKT. Prolog. ISMENE - Hver eneste nat i tusind år har jeg haft den

1. AKT. Prolog. ISMENE - Hver eneste nat i tusind år har jeg haft den 1. AKT Prolog ISMENE - Hver eneste nat i tusind år har jeg haft den samme drøm. En drøm om en mand med gule krøller, stjerner i øjnene og en blå kappe. Han kommer gående over en grøn eng. Det vil sige,

Læs mere

Alle taler om det, men hvor finder du overskuddet, når hverdagen ofte selv står i vejen?

Alle taler om det, men hvor finder du overskuddet, når hverdagen ofte selv står i vejen? Din e-guide til mere OVERSKUD Alle taler om det, men hvor finder du overskuddet, når hverdagen ofte selv står i vejen? For at hjælpe dig på vej med at finde dit overskud har jeg formuleret 7 vigtige spørgsmål.

Læs mere

Snørre: Mine knæ er lavet af gele, det har jeg godt fortalt dig, ikke? Snørre: De svupper for hvert trin. Svabersvejsersvup... svup... svup... svup...

Snørre: Mine knæ er lavet af gele, det har jeg godt fortalt dig, ikke? Snørre: De svupper for hvert trin. Svabersvejsersvup... svup... svup... svup... Vindeltrappen Snørre: Mine knæ er lavet af gele, det har jeg godt fortalt dig, ikke? Jo. Snørre: De svupper for hvert trin. Svabersvejsersvup... svup... svup... svup... Så længe de svupper, knækker de

Læs mere

Ingen kan gøre alt hver dag, men alle kan gøre noget hver dag. Sproget er nøglen til livets muligheder.

Ingen kan gøre alt hver dag, men alle kan gøre noget hver dag. Sproget er nøglen til livets muligheder. Ingen kan gøre alt hver dag, men alle kan gøre noget hver dag. Sproget er nøglen til livets muligheder. Barnets sprog. Sproget er grundlaget for et godt socialt liv og en forudsætning for at tilegne sig

Læs mere

Stresshåndteringsværktøjer fokus på psyken

Stresshåndteringsværktøjer fokus på psyken Stresshåndteringsværktøjer fokus på psyken Krop og psyke hænger sammen, så du kan ikke lære at leve uden stress uden at fokusere og ændre på både det fysiske og psykiske element. I dette afsnit sætter

Læs mere

Evangeliet er læst fra kortrappen: Luk 19,1-10

Evangeliet er læst fra kortrappen: Luk 19,1-10 1 7. søndag efter trinitatis I. Sct. Pauls kirke 19. juli 2015 kl. 10.00. Salmer: 30/434/436/302//3/439/722/471 Åbningshilsen + I Faderens og Sønnens og Helligåndens navn, amen. Vel mødt i kirke denne

Læs mere

Sebastian og Skytsånden

Sebastian og Skytsånden 1 Sebastian og Skytsånden af Jan Erhardt Jensen Sebastian lå i sin seng - for han var ikke rask og havde slet ikke lyst til at lege. Mor var blevet hjemme fra arbejde, og hun havde siddet længe hos ham,

Læs mere

Adjektiver. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus.

Adjektiver. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus. Adjektiver bolig www.5emner.dk 01 Sæt kryds Sæt kryds ved den rigtige sætning. Eks. 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 7 John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus. Freja har lige

Læs mere

Transskription af interview med Chris (hospitalsklovn) den 12. november 2013

Transskription af interview med Chris (hospitalsklovn) den 12. november 2013 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 Bilag E Transskription af interview med Chris (hospitalsklovn) den 12. november

Læs mere

12. DECEMBER. Hennings fødselsdag

12. DECEMBER. Hennings fødselsdag 12. DECEMBER Hennings fødselsdag Det er helt underligt at være her i lejligheden, hvor jeg er født. Den er ikke ret stor og Hennings mor står i det lille køkken og er ved at lave boller og kakao til os.

Læs mere

Kiss er født d. 25. december 2015, en lille jule-prinsesse, og en smuk en af slagsen!

Kiss er født d. 25. december 2015, en lille jule-prinsesse, og en smuk en af slagsen! Gjerulff a Bonus for blitzen aka er født d. 25. december 2015, en lille jule-prinsesse, og en smuk en af slagsen! Brun tricolor mootled, lige som sin mor, men alligevel helt anden farve! Hun har en lækker

Læs mere

23 år og diagnosen fibromyalgi

23 år og diagnosen fibromyalgi 23 år og diagnosen fibromyalgi Et ungt menneske, der får stillet diagnosen fibromyalgi, har nogle helt specielle problemstillinger. fibromyalg.dk har interviewet Helle Ovesen om det at være ung med diagnosen

Læs mere

Greb i klasserummet. Greb i klasserummet

Greb i klasserummet. Greb i klasserummet Greb i klasserummet Greb i klasserummet I matematik hjælper feedbacken mig meget. Det er mest i afleveringerne, vi får feedback. Så får vi ofte spørgsmål, der leder hen til svaret, i stedet for svaret.

Læs mere

Forbered dit barn til udredning på Hejmdal

Forbered dit barn til udredning på Hejmdal Forbered dit barn til udredning på Hejmdal Det kan være en overvældende, og måske for nogle børn en uoverkommelig, oplevelse at skulle starte på en børnepsykiatrisk udredning. Det kan være svært for jer

Læs mere

Gratis håndbog. 10 spændende muligheder. Glad i låget 24/7. Af RaffCoaching

Gratis håndbog. 10 spændende muligheder. Glad i låget 24/7. Af RaffCoaching Gratis håndbog 10 spændende muligheder Glad i låget 24/7 Af RaffCoaching 2 Velkommen Denne håndbog er til dig, som gerne vil lære at være glad og positiv 24/7. Jeg vil komme med rigtig mange ideer. Din

Læs mere

Rikke kommer ned af gangen. Rikke hører musik.

Rikke kommer ned af gangen. Rikke hører musik. MANUS - FINAL 1. A SCENE INT. TOM GANG DAG Rikke kommer ned af gangen. Rikke hører musik. 1. B SCENE INT. KLASSEVÆRELSE DAG. Rikke kommer forvirret ind i klasselokalet. Alle sidder sammen i grupper. Rikke

Læs mere

To af samme køn. Theodor Rasmussen Luna Sleimann Nielsen Isabella Persson

To af samme køn. Theodor Rasmussen Luna Sleimann Nielsen Isabella Persson To af samme køn By Theodor Rasmussen Luna Sleimann Nielsen Isabella Persson SCENE 1 EXT UDENFOR SKOLEN DAG Anna er i gang med at parkere sin cykel. Hun hører musik. Laura kommer trækkende med sin cykel,

Læs mere

SKYLD. En lille sød historie om noget, der er nok så vigtigt

SKYLD. En lille sød historie om noget, der er nok så vigtigt SKYLD En lille sød historie om noget, der er nok så vigtigt H en ad vejen så man en lille fyr komme gående. Han var ikke særlig stor, nærmest lidt lille. Bare 45 cm høj. Han var bleg at se på. Hans øjne

Læs mere

og jeg tænker tit på det, moren svarer sin søn, for hun siger helt åbenhjertigt: Pinse ja det ved jeg virkelig ikke hvad handler om.

og jeg tænker tit på det, moren svarer sin søn, for hun siger helt åbenhjertigt: Pinse ja det ved jeg virkelig ikke hvad handler om. Prædiken Pinse på Herrens Mark 2. pinsedag. og jeg tænker tit på det, moren svarer sin søn, for hun siger helt åbenhjertigt: Pinse ja det ved jeg virkelig ikke hvad handler om. Rikke: Sådan tror jeg egentlig,

Læs mere

Far. Før du læser bogen. Instruktion: Læs teksten på bagsiden af bogen. Svar på spørgsmålet: 1. Hvorfor vil Henrik ikke være far?

Far. Før du læser bogen. Instruktion: Læs teksten på bagsiden af bogen. Svar på spørgsmålet: 1. Hvorfor vil Henrik ikke være far? Opgaver til Far Navn: Før du læser bogen OPGAVE 1 Instruktion: Læs teksten på bagsiden af bogen. Svar på spørgsmålet: 1. Hvorfor vil Henrik ikke være far? OPGAVE 2 Instruktion: Kig på billedet på forsiden

Læs mere

4 trin der styrker dit Personlige & Faglige Selvværd.

4 trin der styrker dit Personlige & Faglige Selvværd. 4 trin der styrker dit Personlige & Faglige Selvværd. Hjælp til Selvhjælp til Professionel Selvudvikling Mette Alleslev 2011 Alle rettigheder er forbeholdt SamtaleAkademiet 1 Forord Om Professionelt Selvværd

Læs mere

Nøgen. og på dybt vand

Nøgen. og på dybt vand Nøgen og på dybt vand Hver søndag aften tropper en flok nordjyder op i Sofiendal Svømmehal i Aalborg. De samles for at svømme og svede i saunaen. Og så er de nøgne. Tekst og foto af Michala Rosendahl For

Læs mere

MIE. MIE bor hos en plejefamilie, fordi hendes mor. drikker. Mie har aldrig kendt sin far, men drømmer

MIE. MIE bor hos en plejefamilie, fordi hendes mor. drikker. Mie har aldrig kendt sin far, men drømmer MIE MIE bor hos en plejefamilie, fordi hendes mor drikker. Mie har aldrig kendt sin far, men drømmer om at møde ham en dag. Mie er 8lippet, har blåt hår og bruger mere mascara end de 8leste. Hun elsker

Læs mere

5 konkrete tips til helstøbt ledelse! Bliv en helstøbt leder og få det bedste! frem i dine medarbejdere

5 konkrete tips til helstøbt ledelse! Bliv en helstøbt leder og få det bedste! frem i dine medarbejdere 5 konkrete tips til helstøbt ledelse Side 1 5 konkrete tips til helstøbt ledelse Bliv en helstøbt leder og få det bedste frem i dine medarbejdere 5 konkrete tips til helstøbt ledelse Side 2 Tip 1: Vær

Læs mere

En bog fra Q8. Tekst: Mikael Rosengren Billeder: Sanny Thor. Første oplag

En bog fra Q8. Tekst: Mikael Rosengren Billeder: Sanny Thor. Første oplag En bog fra Q8 Tekst: Mikael Rosengren Billeder: Sanny Thor Første oplag Anne og Oliver sidder ved et bord i klasse værelset. I den ene ende af klasse værelset farer Alex, deres lærer, forvirret rundt.

Læs mere

Evangeliet er læst fra kortrappen: Joh 5,1-15

Evangeliet er læst fra kortrappen: Joh 5,1-15 1 14. søndag efter trinitatis II. Sct. Pauls kirke 28. august 2016 kl. 10.00. Salmer: 443/30/428/508//5/439/319/427 Åbningshilsen Hvad skal denne gudstjeneste handle om? Om at rykkes ud af selv og slå

Læs mere

JULEPOSTHUSET. 4.december

JULEPOSTHUSET. 4.december STHUSET afs. 4 side 1 JULEPOSTHUSET 4.december "" LYD: CLS GADE CLS KÆLDERLOKALE (ikke beton/cement) Klokke til døren i butikken Fløjtekedel Cykelklokke (CLS GADE) Du store stempelpude! - Postmester Juhl-Pedersen

Læs mere

Vi ser en masse billeder med familien og Plet, i rammer på væggen. Evt. ned af en trappe.

Vi ser en masse billeder med familien og Plet, i rammer på væggen. Evt. ned af en trappe. 1. 1. INT. TRAPPE/SPISESTUE Vi ser en masse billeder med familien og Plet, i rammer på væggen. Evt. ned af en trappe. (Kamera i bevægelse)vi følger disse billeder på væggen og ender i spisestuen og ser

Læs mere

Evaluering af den samlede undervisning 2018 Fokus på matematikundervisningen i 9.kl. på Efterskolen Solgården

Evaluering af den samlede undervisning 2018 Fokus på matematikundervisningen i 9.kl. på Efterskolen Solgården Evaluering af den samlede undervisning 2018 Fokus på matematikundervisningen i 9.kl. på Efterskolen Solgården Evalueringen er udarbejdet af Matematiklærerne i 9.klasse Evalueringen af layoutet og redigeret

Læs mere

Spøgelsestoget. 7 gange 6 er 42 7 gange 7 er 49 7 gange 8 er 55 nej 56 7 gange 9 er 63 7 gange 10 er 70

Spøgelsestoget. 7 gange 6 er 42 7 gange 7 er 49 7 gange 8 er 55 nej 56 7 gange 9 er 63 7 gange 10 er 70 14. D E C E M B E R Spøgelsestoget 7 gange 6 er 42 7 gange 7 er 49 7 gange 8 er 55 nej 56 7 gange 9 er 63 7 gange 10 er 70 1 Jeg kan snart 7-tabellen, jeg skal bare øve mig lidt mere. Det er bare så flovt

Læs mere

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men Kapitel 1 Min mor bor ikke hos min far. Julie tænkte det, allerede før hun slog øjnene op. Det var det første, hun huskede, det første hun kom i tanker om. Alt andet hang sammen med dette ene hendes mor

Læs mere

Mailene. Dit liv B side 14

Mailene. Dit liv B side 14 Dit liv B side 14 Mailene En kort præsentation af hovedpersonen i denne bog, der gerne vil være anonym: Lad os kalde vedkommende Henri, så kan du kære læser selv bestemme, om det er Henrik eller Henriette:

Læs mere

Den er et fremragende eksempel på, at 1+1+1 giver langt mere end 3. N. Kochs Skole, Skt. Johannes Allé 4, 8000 Århus C

Den er et fremragende eksempel på, at 1+1+1 giver langt mere end 3. N. Kochs Skole, Skt. Johannes Allé 4, 8000 Århus C Trøjborg 29. juni 2009 Kære 9. årgang. En tøjklemme. Ja, sådan ser den ud den er blevet lidt gammel og grå lidt angrebet af vejr og vind den er blevet brugt meget. I kender alle sammen tøjklemmer, nogle

Læs mere

Hvem passer på, at du trives, når du ikke er hjemme? Ved Psykolog Bente Høngsmark Seahealth Denmark

Hvem passer på, at du trives, når du ikke er hjemme? Ved Psykolog Bente Høngsmark Seahealth Denmark Hvem passer på, at du trives, når du ikke er hjemme? Ved Psykolog Bente Høngsmark Seahealth Denmark Mennesket er et socialt væsen Hvad indebærer det? At vi alle har et grundlæggende behov for at opleve

Læs mere

Dagplejepædagogens rolle. V/ Rie Haslund Adjunkt ved Professionshøjskolen UCC

Dagplejepædagogens rolle. V/ Rie Haslund Adjunkt ved Professionshøjskolen UCC Dagplejepædagogens rolle V/ Rie Haslund Adjunkt ved Professionshøjskolen UCC Lad os starte med at kigge indenfor i legestuen: En dagplejer har lagt 5 store sækkestole ud på gulvet, og børnene vælter sig

Læs mere