Bilag. Region Midtjylland. Henvendelse fra regionsrådsmedlem Poul Müller vedr. rekruttering af indiske læger

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Bilag. Region Midtjylland. Henvendelse fra regionsrådsmedlem Poul Müller vedr. rekruttering af indiske læger"

Transkript

1 Region Midtjylland Henvendelse fra regionsrådsmedlem Poul Müller vedr. rekruttering af indiske læger Bilag til Regionsrådets møde den 19. november 2008 Punkt nr. 37

2 TV2 Østjylland 30. oktober 2008 nyhederne kl Stop for indiske læger Vært Henrik Hjort: Det er mindre end 1 år siden, at disse 31 indiske læger ankom til Danmark for at løse manglen på speciallæger i Region Midtjylland. I dag er forsøget slut. Operationen mislykkedes. Her er TV2 Østjylland med Nyhederne. Godaften. Flere dages massiv kritik af eksperimentet med de 31 indiske læger kulminerede i dag, da Regionsrådsformand Bent Hansen kastede håndklædet i ringen. Der kommer ikke flere indiske læger til regionens sygehuse. Christian French: Det begyndte ellers så godt, da 31 indiske læger tilbage i december sidste år kom til Danmark for at afhjælpe manglen på speciallæger i Region Midtjylland. (optagelse af modtagelse af indiske læger) hej og velkommen til Danmark Men i dag er tonen en anden. Region Midtjyllands øverste ledelse har med øjeblikkelig virkning sagt stop for importen af indiske læger til Danmark. De bliver simpelthen ikke behandlet godt nok, lyder begrundelsen. Jørn Koch Kommitteret, Region Midtjylland, Århus: Og, hvis det er den måde, vi opfører os på overfor dem, der kommer for egentlig at lægge deres arbejdsindsats her i landet, så kan vi da godt vinke farvel til alt, hvad der hedder hjælp udefra. Christian French: Og det ærgrer Arindam Bharadwaz en af de 31 læger der kom til Danmark sidste år. Han føler sig ikke dårligt behandlet. Tværtimod. Arindam Bharadwaz Radiolog, Århus Sygehus: Det fungerer rigtig godt, både med overlæge og afdelingslæge og alle andre kolleger og medarbejdere. Det fungerer rigtig fint. Christian French: Men nu kommer der ikke flere indiske læger, og det er især manden her, der har været kritisk i sagen om de indiske lægers arbejde. Han opfatter det som problematisk, at lægerne blev lovet ét, men fik noget helt andet. Lars Bolvig Hansen Formand, Regionens læger, Region Midtjylland:

3 2 De er ikke speciallæger, når de kommer hertil. Det bliver de først efter 2-3 år, og de skal igennem nogle eksaminer, og i den mellemliggende periode skal de arbejde som yngre læger under supervision. Christian French: Problemet er, at de indiske læger ikke bare kan arbejde løs i Danmark. De mangler nogle af de formelle papirer for at kunne arbejde som speciallæger, og det burde Region Midtjylland have vidst på forhånd. Lars Bolvig Hansen Formand, Regionens læger, Region Midtjylland: Lang tid før de indiske læger kom hertil, der er det offentliggjort i presse og forskellige steder og der fremlagde vi netop de her problemer, men man var ikke interesseret i, at vi skulle hjælpe med noget rådgivning i den forbindelse. Christian French: Succeshistorie eller ej det er slut med nye indiske læger i Danmark. Henrik Hjort: Bent Hansen, nu bliver det udlagt her i indslaget af ordningens fadder Jørn Koch som om, det er på grund af de danske lægers dårlige opførsel, at importen af indere bliver standset, men tillad mig at spørge: Er det ikke i virkeligheden dig og ham, der har begået en kæmpe brøler ved at hente 31 læger, der ifølge dansk lovgivning ikke må arbejde som de speciallæger der er brug for, men kun som reservelæger. Bent Hansen, Regionsrådsformand, Region Midtjylland, Soc.dem.: Nej, det er det ikke, fordi projektet er faktisk en succes, forstået på den måde, at 25 ud af de 26 speciallæger, vi fik til Region Midtjylland, de er her stadigvæk. De er uddannede speciallæger. De udfører funktioner som speciallæger, men den afsluttende autorisation kan de ikke få. Så de udfører det, de skal, de leverer, det de skal, men når formanden for vores overlæger i Region Midtjylland går ud og siger, at der hos hans kolleger er en grundlæggende utryghed i forhold til de indiske læger, og dermed direkte fagligt undsiger det, de kan, ja, så vil jeg ikke byde nogen, vi inviterer hertil, at skulle udsættes for, at der er grundlæggende mistillid til dem fra deres kolleger. Jeg undrer mig såre overfor, at man behandler fagkolleger på den måde. Henrik Hjort: Men handler den her sag ikke grundlæggende om, at I manglede speciallæger, og I har fået reservelæger, fordi I ikke har været opmærksomme på, at når man henter læger udenfor EU i et 3. land, som man kalder det så må de ikke have lov til at arbejde som speciallæger, som de speciallæger der er behov for her i Midtjylland.

4 3 Bent Hansen: Jo, det vidste vi godt, og det er beskrevet, og det er også i 2007 understreget i et notat til regionsrådets medlemmer, at der er en udfordring i forhold til Sundhedsstyrelsen. Men sagen er, at de i det daglige arbejde fungerer som speciallæger, arbejder som speciallæger, leverer kvalitet som speciallæger i langt de fleste tilfælde, men under det der hedder opsyn og vejledning af en overlæge. Men der er ingen faglig vejledning, fordi hvis de her læger var taget til England, så var de godkendt som speciallæger i et sundhedsvæsen, der har en højere kvalitet, end vi har i Danmark, og det arbejder vi på i forhold til Sundhedsstyrelsen, og det er vigtigt, at vi går den vej og siger, der er nogen begrænsninger i Danmark, som er helt urimelige, fordi vi mangler i stort omfang stadigvæk læger. Henrik Hjort: Tak skal du ha Bent Hansen. På vores hjemmeside den der hedder TV2oj.dk kan man læse mere om sagen. Her har vi samlet en række artikler og indslag om projektet med de 31 indiske læger.

5 Strategisk Sundhedsledelsesforum Kronologisk oversigt over behandling af projekt indiske læger Strategisk Sundhedsledelsesforum 21. september 2006 Pkt. 5 Korte orienteringspunkter Orientering om henvendelse vedr. ansættelse af indiske læger Sundhedsstaben har fået en henvendelse fra firmaet ExpoConsult vedrørende et samarbejde omkring rekruttering af læger fra Indien. Jørn Koch vil på mødet give en nærmere foreløbig orientering om henvendelsen. Det aftaltes, at Jørn Koch, Steen Friberg Nielsen og Henrik Bech Nielsen afholder et møde med firmaet og forestår den nødvendige koordinering på regionsplan. Strategisk Sundhedsledelsesforum 26. oktober 2006 Pkt. 5 Drøftelse af mulighederne for rekruttering af indiske speciallæger samt outsourcing af teleradiologiske ydelser til Indien Sundhedsstaben har tidligere modtaget en henvendelse fra firmaet ExpoConsult vedrørende et samarbejde omkring rekruttering af læger fra Indien. Som opfølgning på drøftelserne på mødet i Strategisk Sundhedsledelsesforum den 21. september 2006 har Jørn Koch, Steen Friberg og Henrik Bech Nielsen haft møde den 3. oktober 2006 med Shammi Luthra fra ExpoConsult. Til mødet var fremsendt følgende baggrundsmateriale: Notat om status for speciallægemanglen i Region Midtjylland, udarbejdet af Steen Friberg Nielsen, oktober 2006 Diverse materiale udleveret af ExpoConsult på møde 3. oktober 2006 (deltagere: Shammi Luthra, Jørn Koch, Steen Friberg Nielsen og Henrik Bech Nielsen) Steen Friberg orienterede om nærmere på mødet om mødet med ExpoConsult og status vedrørende speciallægemanglen. På baggrund af en hurtig rundspørge til sygehusene er der baggrund for at interessere sig for tilbuddet, som er et blandt flere. Der var enighed om, at tilbuddet er interessant, og at firmaet evt. kunne inviteres til at præsentere deres ydelser på et møde i Strategisk Sundhedsledelsesforum. Mulighederne indenfor teleradiologi blev drøftet, herunder spørgsmålet om autorisation. Konklusion: Generelt var der opbakning til at arbejde videre med sagen. Det blev aftalt, at et mere forpligtende oplæg drøftes på et kommende møde. Leif Vestergaard Pedersen drøfter sagen med de øvrige regioner og Danske Regioner. Strategisk Sundhedsledelsesforum 21. december 2006 Pkt. 5 Korte orienteringspunkter Jørn Koch og Steen Friberg orienterede om status, jf. mødet den 26. oktober De havde tidligere på dagen haft møde med rekrutteringsfirmaet, og før det haft møde med Sundhedsstyrelsen, der har stor interesse i projektet og er positivt indstillet. Næste skridt er nu at få opdateret oversigten over manglen på speciallæger indenfor de forskellige specialer. Der kommer en nærmere udmelding herom med kort svarfrist. Jørn Koch og Steen Friberg tager ultimo januar 2007 i samarbejde med sygehusledelsen kontakt til de konkrete afdelingers ledende overlæger og orienterer nærmere om projektet.

6 Rekrutteringsfirmaet går i gang med at finde egnede kandidater på baggrund af Sundhedsstyrelsens krav, og herefter afholdes samtaler med et udvalg af kandidaterne. Det forventes at Sundhedsstyrelsen og Udlændingeservice godkender ca. 30 personer i marts 2007, hvorefter sprogundervisningen begynder. Samlet forventes lægerne at være klar til at arbejde på afdelingerne i oktober 2007, og det er her vigtigt, at afdelingerne forpligter sig på at modtage lægerne. Der var opbakning til det videre forløb. Der orienteres fast om status på møderne i Strategisk Sundhedsledelsesforum. Strategisk Sundhedsledelsesforum 18. januar 2007 Pkt. 10 Korte orienteringspunkter Jørn Koch orienterede om den seneste status. Der har bl.a. været møde med Region Syddanmark, der har vist interesse for projektet. Der er indkaldt til orienteringsmøde for hospitalerne den 26. januar 2007 på Århus Universitetshospital Skejby. Mødet falder desværre sammen med andre arrangementer samme dag. Jørn Koch undersøger om mødet evt. kan flyttes og sender en reminder/opfølgning herom til hospitalerne. Strategisk Sundhedsledelsesforum 22. marts 2007 Pkt. 12 Korte orienteringspunkter Jørn Koch orienterede om den seneste status. Der har nu været afholdt møder med alle hospitaler, og generelt er der fortsat en positiv holdning til projektet. P.t. ønsker hospitalerne dog færre læger end det antal ubesatte stillinger, hospitalerne har. Projektet videreføres med uddannelse af 30 speciallæger. Projektet forelægges Forretningsudvalget den 10. april 2007, herunder finansieringsmodellen, som indebærer at hvert hospital finansierer en forholdsmæssig andel af udgiften. Lægerne forventes at kunne tiltræde på hospitalerne den 1. februar Region Midtjylland er sammen med Region Syddanmark ved at udarbejde et visionspapir, og Udenrigsministeriet har vist positiv interesse for projektet. En artikel om projektet er ved at blive udarbejdet af Udenrigsministeriet og vil blive formidlet til hospitalerne. Strategisk Sundhedsledelsesforum 24. maj 2007 Pkt. 16 Korte orienteringspunkter Seneste status er, at der netop er afholdt samtalerunde med ansøgerne og på baggrund heraf er udvalgt kandidater til ansættelse på hospitalerne. Kandidaterne skal nu godkendes i Sundhedsstyrelsen og går herefter i gang med danskundervisning. Strategisk Sundhedsledelsesforum 21. juni 2007 Pkt. 12 Korte orienteringspunkter Jørn Koch orienterede om den seneste status. I uge 26 suppleredes med yderligere kandidater til erstatning for dem, der er faldet fra efter udvælgelsen. Samtalerne afholdes i Danmark. Desuden afventer man svar fra Sundhedsstyrelsen vedrørende godkendelsen af speciallægerne. Endelig er man i dialog med Foreningen Af Yngre Læger om løn- og ansættelsesvilkår m.v. Strategisk Sundhedsledelsesforum 23. august 2007

7 Pkt. 11 Korte orienteringspunkter Jørn Koch orienterede om status. Projektet har en del mediebevågenhed. P.t. er 9 personer af de oprindeligt 29 rekrutterede faldet fra, og der har været indkaldt 10 ekstra til samtale. Heraf er ansat 8 personer. Der har været møde med Foreningen af Yngre Læger om honoreringen, men forhandlingerne er indtil videre udskudt. Danskundervisningen er gået i gang og alt i alt kører projektet efter planen. Projektet vil blive evalueret efter afslutningen, bl.a. vedrørende samarbejdet med Sundhedsstyrelsen. Strategisk Sundhedsledelsesforum 20. september 2007 Pkt. 9 Korte orienteringspunkter Jørn Koch og Steen Friberg orienterede om den seneste status. Der er p.t. udvalgt 27 læger, og der er planlagt samtaler med yderligere et antal kandidater. Der er udsendt et brev til hospitalerne vedrørende udpegning af en kontaktperson og afholdelse af et informationsmøde. Det er vigtigt, at hospitalernes HR-afdelinger er repræsenteret på informationsmødet. Der er fokus på at sikre danskundervisning til alle udvalgte kandidater, også de der bliver valgt i anden runde. Strategisk Sundhedsledelsesforum 25. oktober 2007 Pkt. 11 Korte orienteringspunkter Jørn Koch orienterede om den seneste status. På mødet blev uddelt en oversigt over de 26 læger, som forventes at starte på hospitalerne 1. februar I øjeblikket arbejdes på et program for modtagelsen af lægerne, som ankommer til Danmark den 2. december Programmet udarbejdes bl.a. i samarbejde med regionens mangfoldighedskonsulent i HR. Der er optimisme omkring godkendelse af lægerne i Sundhedsstyrelsen og udstedelse af opholdstilladelse i Udlændingeservice. Sundhedsstaben modtager generelt mange henvendelser fra rekrutteringsfirmaer vedrørende sundhedspersonale, og materialet sendes videre til hospitalerne. Sundhedsstaben vil til det kommende møde i Strategisk Sundhedsledelsesforum udarbejde et oplæg til drøftelse af, hvordan sådanne henvendelser skal håndteres. Strategisk Sundhedsledelsesforum 22. november 2007 Pkt. 10 Korte orienteringspunkter Jørn Koch orienterede om den seneste status. Alle de rekrutterede indiske læger har nu fået midlertidig autorisation og midlertidig opholdstilladelse, og de ankommer til Danmark den 2. december Et program for modtagelsen er udsendt til hospitalerne. Stort set alle har bestået de forudsatte prøver i danskundervisningen. Strategisk Sundhedsledelsesforum 20. december 2007 Pkt. 11 Korte orienteringspunkter

8 Jørn Koch orienterede om den seneste status. Lægerne er godt modtaget i Danmark, og projektet forløber som planlagt. Sundhedssekretariatet er i gang med overvejelser vedrørende en strategi for rekruttering af medarbejdere, hvor hospitalerne vil blive involveret. Der orienteres om dette på et senere møde i Strategisk Sundhedsledelsesforum, og desuden vil evalueringen af projektet vedrørende rekruttering af indiske læger også blive drøftet på et kommende møde i kredsen. Strategisk Sundhedsledelsesforum 24. januar 2008 Pkt. 5 Rekruttering af sundhedsfagligt personale fra udlandet til Region Midtjylland Som baggrund for drøftelsen af dette punkt var til mødet fremsendt brev dateret 9. januar 2008, hvor hospitalerne var blevet bedt om at komme med bud på, indenfor hvilke andre specialer det kunne have interesse at rekruttere yderligere udenlandske speciallæger herunder fra Indien. Jørn Koch orienterede på mødet yderligere om baggrunden for henvendelsen og Sundhedsstabens overvejelser vedrørende rekruttering af udenlandske sygeplejersker m.v. Overvejelserne går bl.a. på at regionen fremover også fokuserer på udenlandske læger fra andre lande end Indien, herunder europæiske lande. Som grundlag for de fremtidige tiltag på området er der behov for at få et aktuelt overblik over rekrutteringssituationen på hospitalerne både hvad angår læger, sygeplejersker og øvrigt sundhedspersonale og behov for at undersøge rekrutteringsmulighederne i lande i Danmarks nærområde. Desuden skal behovet for fælles tiltag afklares i forhold til de tiltag, der er i gang på de enkelte hospitaler, og opgavefordelingen i den forbindelse skal aftales. Sundhedsstaben er i dialog med den regionsansatte samarbejdspartner vedrørende Ungarn, og har haft møde med den tyske ambassade vedrørende rekruttering af sygeplejersker og læger fra Tyskland. Desuden er der kontakt til Region Syddanmark som har erfaring med rekruttering af sygeplejersker og jordmødre fra Tyskland. Der er generelt fokus på, at benytte venskabsregioner og kontaktpersoner her i forbindelse med rekruttering af medarbejdere. Leif Vestergaard Pedersen orienterede om, at der netop er indgået en aftale (et protokollat til overenskomsten) med Foreningen af Yngre Læger om ansættelse af speciallæger fra 3. lande (dvs. lande udenfor Norden og EU) som afdelingslæger. Samtidig blev aftalt forskellige andre aflønninger for afgrænsede grupper af speciallæger. På baggrund af de tilbagemeldinger, der er kommet fra hospitalerne, er status for behovet vedrørende speciallæger, at der fortsat er et behov for rekruttering af udenlandsk arbejdskraft, om end i varierende grad for de enkelte hospitaler. Behovene og det videre forløb i forehold til rekruttering af udenlandsk sundhedspersonale blev drøftet. De enkelte hospitaler orienterede om de tiltag, de havde sat i gang omkring rekruttering af udenlandsk arbejdskraft. Der skal gøres en indsats i forhold til at dokumentere, hvad behovet er, både på kort og længere sigt, bl.a. i lyset af den demografiske udvikling i regionen, konsekvenserne af hospitalsplanen m.v. I den forbindelse blev det nævnt, at der er behov for at genoverveje akutplanens forudsætninger vedrørende bemandingen af akutbilerne. Det blev foreslået, at der formuleres en strategi for rekrutteringen, der bl.a. indarbejder det kulturelle hensyn. En strategi for rekruttering bør drøftes på nationalt plan, bl.a. i forhold til samarbejdet mellem regionerne. Rekrutteringsbehovet berører også praksissektoren. Konklusion:

9 Der var enighed om, at der både er behov for en fælles, koordineret indsats og tiltag på de enkelte hospitaler. Der nedsættes to arbejdsgrupper der vurderer behovet for et fælles projekt omkring rekruttering af sundhedspersonale fra udlandet: En arbejdsgruppe vedr. læger, bestående af Jørn Koch og Steen Friberg Nielsen. Arbejdsgruppen fokuserer bl.a. på rekruttering fra Tyskland, undersøger mulighederne i f.t. Ungarn og evaluerer projektet vedr. læger fra Indien. En arbejdsgruppe vedr. sygeplejersker og øvrigt sundhedspersonale (bioanalytikere, radiografer m.v.), bestående af Jørn Koch, en chefsygeplejerske og en oversygeplejerske. Arbejdsgruppen fokuserer både på basissygeplejersker og anæstesisygeplejersker. Hospitalerne fremsender forslag til udpegninger til arbejdsgruppen til Jørn Koch. Sundhedssekretariatet gennemfører i samarbejde med Regional Udvikling en analyse af området og udarbejder et forslag til en strategi for rekruttering af udenlandsk arbejdskraft. Der sættes bl.a. fokus på kvaliteten og organiseringen, herunder stordriftsfordele og arbejdsdelingen mellem Sundhedsstaben m.v. og hospitalerne. De eksisterende tiltag på hospitalerne og konsekvenserne af akutplan, hospitalsplan m.v. indgår i arbejdet. Projektet vedrørende rekruttering af indiske læger evalueres efter samtalerunden i april 2008 og på baggrund heraf vurderes om der skal være videre tiltag her. Der var enighed om, at det er nødvendigt at der fortsat også er fokus på at uddanne flere anæstesisygeplejersker. Strategisk Sundhedsledelsesforum 24. januar 2008 Pkt. 7 Korte orienteringspunkter Jørn Koch orienterede om den seneste status jf. også punkt 5 ovenfor. Lægerne starter som planlagt til februar 2008 den konkrete startdato aftaler det enkelte hospital med de enkelte læger. Det kan i nogle tilfælde være relevant, at lægerne først starter mandag den 4. februar På mødet godkendte hospitalsledelserne, at der kan udbetales et lønforskud, som afdrages de efterfølgende 6 måneder. For enkelte af dem er der behov for en særlig indsats vedrørende sprogkundskaber, og dette er planlagt. Der er desuden aftalt, at Center for Kvalitetsudvikling vil stå for en samtalerunde med lægerne i april om deres oplevelse af ansættelsen m.v. På baggrund af denne samtalerunde vil projektet samlet blive evalueret. Strategisk Sundhedsledelsesforum 24. april 2008 Pkt. 5 Rekruttering af sundhedspersonale fra udlandet Jørn Koch gav en kort introduktion til evalueringen af projektet med rekruttering af indiske speciallæger. Rapporten fra evalueringen var fremsendt til mødet. Herefter præsenterede Lisbeth Ørtenblad og Lars Rasmussen fra Center for Kvalitetsudvikling resultaterne af evalueringen.

10 PowerPoint præsentationen fra oplægget vedlægges med referatet. Alle de 26 læger, der blev ansat i Region Midtjylland, er fortsat ansat. I drøftelsen af evalueringen blev bl.a. fremhævet At projektet har givet værdifulde erfaringer. Jørn Koch og Steen Friberg Nielsen stiller sig gerne til rådighed med råd og vejledning til alle hospitaler, afdelinger og mentorer. At det er et meget tidligt tidspunkt at evaluere projektet på, og at man bør afvente en ny vurdering om nogle måneder inden der evt. træffes beslutning om en gentagelse. At det er vigtigt, at de modtagende afdelinger er med i hele rekrutteringsforløbet. Mentorer bør så vidt muligt udpeges på forhånd og eventuelt deltage i ansættelsessamtaler m.v. At der er behov for yderligere sprogundervisning efter lægerne er kommet til Danmark. Personernes generelle sprogevne skal tidligt vurderes kritisk. At der er usikkerhed om det faglige niveau hos de indiske læger. At der er behov for en bedre forventningsafstemning - både i forhold til de indiske læger og afdelingerne om bl.a. de begrænsninger regler og lovgivning giver i forhold til titler, kompetence m.v. At der generelt er en udviklingsopgave i forbindelse med markedsføringen i forhold til at informere udenlandsk personale bedre om bl.a. kompetencer, skatteforhold, ferieforhold, bolig m.v. At det er en generel erfaring i forhold til udenlandsk sundhedspersonale, at der skal gøres en ekstraordinær indsats. At regionen som organisation med fordel kan arbejde med at åbne sig mere, så den som arbejdsplads ikke kun er gearet til danskere. Lokalt kan arbejdes med kulturen så den bliver mere inkluderende. At det er vigtigt at undgå forskelsbehandling i konkrete projekter som dette i forhold til den generelle rekruttering af udenlandsk sundhedspersonale at koordinering på tværs er vigtig. At der er behov for at se på, at de enkelte hospitaler får en fair økonomisk belastning set i forhold til helheden. Det blev nævnt, at det evt. kan overvejes at oprette særlige hold for etniske minoriteter på uddannelsen til sygeplejerske m.v. Jørn Koch orienterede om status for arbejdet i den nedsatte arbejdsgruppe vedrørende rekruttering af udenlandske sygeplejersker og andet sundhedsfagligt personale. Arbejdsgruppen havde møde den 17. april 2008 for bl.a. at drøfte konkrete muligheder for rekruttering af sygeplejersker fra Tyskland og Ungarn. Der har været sonderende drøftelser med dels et firma, der rekrutterer fra Tyskland, dels regionens kontaktperson i Ungarn om rekruttering af sygeplejersker herfra. Kjeld Martinussen orienterede om et tilbud fra den østrigske ambassade om læger og sygeplejersker herfra. Andre orienterede om tilsvarende henvendelser fra Israel og Rumænien. Arbejdsgruppen er opmærksom på at organisere ansættelsesproceduren på tværs af modtagende afdelinger, og arbejder på en model med et særligt tværgående ansættelsesudvalg.

11 Det blev fremhævet, at det er vigtigt at afklare sygeplejerskernes forventninger til ansættelses- og boligforhold evt. kan tages udgangspunkt i de nuværende stillingsopslag på hospitalerne. Det blev foreslået, at rekrutteringen fra de forskellige lande hver især eventuelt afgrænses til 2-3 hospitaler, eller på andre måder særlige indsatsområder. Det vil også give de udenlandske sygeplejersker bedre mulighed for at danne netværk. Generelt blev fremhævet, at der skal sættes fokus på at hospitalerne og Sundhedsstaben hjælper hinanden, bl.a. gennem støtte til hospitalernes igangværende rekrutteringstiltag og ved at en fælles indsats koordineres i forhold hertil. Rekruttering af udenlandsk sundhedspersonale drøftes i Det Regionale Sygeplejefaglige Råd den 28. april Endelig drøftede kredsen Region Midtjyllands deltagelse i jobmesse for tyske sygeplejersker og speciallæger i Berlin den 3. juni Jørn Koch orienterede om de tilmeldte stande. Der er aftalt møde med Kommunikation den 7. maj 2008 kl. 10 i Århus for at drøfte markedsføringen af regionen på messen, herunder koordineringen på tværs af hospitaler og stab. Hospitalsledelserne udpeger repræsentanter til mødet. Der var enighed om, at det er vigtigt at regionen kan udlevere konkret information om de ledige stillinger. Deltagelsen på messen aftales nærmere på mødet den 7. maj Bilag: Rapporten Indiske læger i Region Midtjylland - en erfaringsopsamling af rekrutteringen og den første tid i sundhedsvæsenet, Center for Kvalitetsudvikling. April Konklusion: Der var enighed om, at der fortsat er behov for at rekruttere udenlandsk sundhedspersonale. Evalueringsrapporten vedrørende projektet med rekruttering af indiske læger giver vigtig dokumentation af de erfaringer, der er gjort i projektet - herunder opmærksomhedspunkter for det fortsatte arbejde. Det er for tidligt at vurdere projektet vedrørende rekruttering af indiske læger. Der var opbakning til at arbejdsgruppen arbejder videre med rekruttering af sygeplejersker fra Tyskland og Ungarn. Det blev aftalt at der foretages en fornyet evaluering af projektet vedrørende rekruttering af indiske læger i september Evalueringen og det videre arbejde med rekruttering af udenlandsk sundhedspersonale drøftes herefter i Strategisk Sundhedsledelsesforum. at der skal sættes fokus på finansieringen af kommende rekrutteringsprojekter.

12 at der skal sættes fokus på at regionen generelt at blive bedre til at integrere udenlandsk arbejdskraft. at hospitalerne efterfølgende udpeger en deltager til mødet den 7. maj 2008 og giver besked til Jørn Koch om, hvem der deltager. at arbejdsgruppen vedrørende rekruttering af udenlandske sygeplejersker m.v. drøfter detaljerne i det videre arbejde med rekrutteringen. at hospitalerne overvejer, hvor meget udenlandsk sundhedspersonale, man generelt magter at integrere. Sundhedssekretariatet skriver til hospitalerne med henblik på indsamling af oplysninger om vakante sygeplejerskestillinger, samt hospitalernes tilsagn om, hvor mange tyske og/eller ungarske sygeplejersker (og hvilken type), man ønsker at rekruttere til den enkelte hospitalsenhed. Samtidig arbejder hospitalerne parallelt videre med egen rekrutteringsindsats.

13 Udskrift af protokol fra Dagsorden til mødet i Forretningsudvalget den 11. november 2008 kl. 10:00 i Regionsrådssalen, Regionshuset Viborg, Skottenborg 26, 8800 Viborg Henvendelse fra regionsrådsmedlem Poul Müller vedr. protokollen fra møde i Forretningsudvalget den 28. oktober 2008 * Resumé Regionsrådsmedlem Poul Müller har anmodet om, at der på dagsordenen optages en sag vedrørende protokollen fra mødet i Forretningsudvalget den 28. oktober Formanden indstiller, at henvendelsen fra regionsrådsmedlem Poul Müller vedrørende protokollen fra mødet i Forretningsudvalget den 28. oktober 2008 drøftes. Beslutning Gensidig orientering skal fortsat være gensidig orientering, og der skal ikke udarbejdes et skriftligt referat af dette punkt. Poul Müller (K), Tove Videbæk (K), Birgit Jonassen (O), Viggo Nielsen (V), Anne V. Kristensen (V), Ulla Diderichsen (V), Olav Nørgaard (V) og Kate Runge (V) bemærkede følgende: Følgende ønskes tilføjet protokollen fra mødet den 28. oktober 2008 under punktet gensidig orientering: Det blev indledningsvis vedtaget, at alle oplysninger, som blev givet på mødet, er offentligt tilgængelige. Der blev givet en mundtlig redegørelse. På forespørgsel blev oplyst: At regionsrådsformanden ikke har sikker viden om, hvem der angiveligt har kontaktet Berlingske Tidende, hvilket førte til avisens interesse for sagen. At ydelser vedrørende faktura nr af 27. februar 2007 fra Expoconsult ikke var bestilt ved fakturaen fremkomst. * Sagen kan i henhold til Region Midtjyllands delegeringsregler afgøres af Forretningsudvalget.

14 At det blev oplyst, at faglig rådgivning vedrørende sagen var fra sygehusledelserne forud for sagens forlæggelse, og at specialeråd ikke var blevet forespurgt, samt at ingen af disse vistnok havde indsendt bemærkninger selv. Begrundelse: Det blev indledningsvis besluttet, at alle oplysninger er offentligt tilgængelige, hvorfor der er pligt til at notere disse i h.t. forvaltningslovens regler om notatpligt jf. forvaltningsloven 6 eller principperne heri. Det følger heraf, at der er krav på, at oplysningerne noteres i referatet. Dette især, da oplysningerne ikke er noteret på anden vis. Beslutningen om, at oplysningerne skal være offentligt tilgængelige, er indholdsløs, medmindre oplysningerne indføjes i referatet. Referatpligten understøttes tillige af, at der forud for sagens behandling var varslet en egentlig sag til beslutning i regionsrådet. Gert Schou og Aleksander Aagaard var forhindret i at deltage i sagens behandling. Sagsfremstilling Regionsrådsmedlem Poul Müller har i henvendelse af 5. november 2008 anmodet om, at der på dagsordenen til mødet i Forretningsudvalget den 11. november 2008 optages en sag vedrørende protokollereringen af punktet "Gensidig orientering" fra mødet i Forretningsudvalget den 28. oktober Poul Müller anfører i henvendelsen bl.a.: "Punktet vedrører indsigelse mod referatet fra forrretningsudvalgsmødet den 28. oktober Til punktet bedes vedlagt vores korrespondance om sagen." Formanden bemærker, at der ikke udarbejdes referat fra Forretningsudvalgsmøder, men alene føres en beslutningsprotokol. Der vedlægges korrespondance af 3. og 4. november 2008 mellem regionsrådsmedlem Poul Müller og regionsrådsformand Bent Hansen. Fortegnelse over forretningsudvalgets beslutninger i mødet den 28. oktober er udsendt den 30. oktober 2008 til regionsrådets medlemmer, og er tilgængelig på regionens hjemmeside.

Referat. Medlemmerne var mødt, bortset fra Leif Mørck, Bodil Jensen, Laila Munk Sørensen, Preben Andersen, Alice Espeholt og Martin Merrild.

Referat. Medlemmerne var mødt, bortset fra Leif Mørck, Bodil Jensen, Laila Munk Sørensen, Preben Andersen, Alice Espeholt og Martin Merrild. Region Midtjylland Regionssekretariatet Viborg, den 9. februar 2007 /LINFRA Referat af tillægsdagsorden II til mødet i Regionsrådet 7. februar 2007 kl. 14:00 i Regionsrådssalen, Regionshuset Viborg, Skottenborg

Læs mere

Referat fra møde i Det midlertidige udvalg om evaluering af den politiske struktur den 20. august 2009

Referat fra møde i Det midlertidige udvalg om evaluering af den politiske struktur den 20. august 2009 Det midlertidige udvalg om evaluering af den politiske struktur Referat fra møde i Det midlertidige udvalg om evaluering af den politiske struktur den 20. august 2009 Til stede: Regionsrådsmedlemmer: Bent

Læs mere

Det midlertidige udvalg vedrørende implementering af Sundhedsberedskabs- og præhospital plan

Det midlertidige udvalg vedrørende implementering af Sundhedsberedskabs- og præhospital plan Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Præhospital og Beredskab Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 87285000 www.regionmidtjylland.dk Referat fra møde i Tid: Mødet afholdtes tirsdag den 31. marts 2009

Læs mere

Bilag. Region Midtjylland. Orientering om udmøntning af 5 mio. kr. i budget 2008 til uddannelse af flere anæstesisygeplejersker i Region Midtjylland

Bilag. Region Midtjylland. Orientering om udmøntning af 5 mio. kr. i budget 2008 til uddannelse af flere anæstesisygeplejersker i Region Midtjylland Region Midtjylland Orientering om udmøntning af 5 mio. kr. i budget 2008 til uddannelse af flere anæstesisygeplejersker i Region Midtjylland Bilag til Forretningsudvalgets møde 8. januar 2008 Punkt nr.

Læs mere

ÅBEN REFERAT. fra SUNDHEDSDIREKTIONEN. ONSDAG DEN 13. SEPTEMBER 2006, kl I MØDEVÆRELSE 4 VEJLE AMT DAMHAVEN VEJLE

ÅBEN REFERAT. fra SUNDHEDSDIREKTIONEN. ONSDAG DEN 13. SEPTEMBER 2006, kl I MØDEVÆRELSE 4 VEJLE AMT DAMHAVEN VEJLE ÅBEN REFERAT fra SUNDHEDSDIREKTIONEN ONSDAG DEN 13. SEPTEMBER 2006, kl. 15.00-18.00 I MØDEVÆRELSE 4 VEJLE AMT DAMHAVEN 12 7100 VEJLE Deltagere: Sundhedsdirektør Jens Elkjær. Direktør Jane Kraglund. Endvidere

Læs mere

Bilag. Region Midtjylland. Henvendelse fra regionsrådsmedlem Poul Müller vedr. rekruttering af indiske læger

Bilag. Region Midtjylland. Henvendelse fra regionsrådsmedlem Poul Müller vedr. rekruttering af indiske læger Region Midtjylland Henvendelse fra regionsrådsmedlem Poul Müller vedr. rekruttering af indiske læger Bilag til Forretningsudvalgets møde 11. november 2008 Punkt nr. 28 Sag til behandling i Regionsrådet:

Læs mere

Nyhedsbrev! Mangfoldigheds- og ligestillingsindsatsen. Region Midtjylland. 2 Årgang 1 Oktober 2007

Nyhedsbrev! Mangfoldigheds- og ligestillingsindsatsen. Region Midtjylland. 2 Årgang 1 Oktober 2007 s Nyhedsbrev! Mangfoldigheds- og ligestillingsindsatsen Region Midtjylland 2 Årgang 1 Oktober 2007 I dette nummer bl.a.: Projekt - Indiske Specialæger Sprogundervisning Ligestillingsredegørelsen 2007 Aktuelle

Læs mere

Bilag. Region Midtjylland. Rekruttering af indiske speciallæger til Region Midtjyllands sundhedsvæsen. til Regionsrådets møde den 2.

Bilag. Region Midtjylland. Rekruttering af indiske speciallæger til Region Midtjyllands sundhedsvæsen. til Regionsrådets møde den 2. Region Midtjylland Rekruttering af indiske speciallæger til Region Midtjyllands sundhedsvæsen Bilag til Regionsrådets møde den 2. maj 2007 Punkt nr. 10 (åbne bilag) Afdeling: HR sekretariatet Udarbejdet

Læs mere

Redegørelse om rekruttering af indiske læger på baggrund af artikler i Berlingske Tidende den 26. og 27. oktober 2008.

Redegørelse om rekruttering af indiske læger på baggrund af artikler i Berlingske Tidende den 26. og 27. oktober 2008. Regionshuset Viborg Skottenborg 26 8800 Viborg www.regionmidtjylland.dk Redegørelse om rekruttering af indiske læger på baggrund af artikler i Berlingske Tidende den 26. og 27. oktober 2008. I det følgende

Læs mere

Lederansættelser i Region Syddanmark

Lederansættelser i Region Syddanmark Lederansættelser i Region Syddanmark Indledning Proceduren er udarbejdet med henblik på at sikre en god og kompetent proces for lederansættelser. Der foreslås medarbejderinddragelse som en del af bedømmelsesudvalget,

Læs mere

Til Styregruppen vedrørende evaluering af Region Midtjyllands organisationsplan

Til Styregruppen vedrørende evaluering af Region Midtjyllands organisationsplan Regionssekretariatet Til Styregruppen vedrørende evaluering af Region Midtjyllands organisationsplan Tel. 8728 5000 www.regionmidtjylland.dk Referat af 2. møde i styregruppen vedrørende evaluering af Region

Læs mere

NOTAT. Til: Møde i Udvalg vedrørende evaluering af den politiske

NOTAT. Til: Møde i Udvalg vedrørende evaluering af den politiske Regionshuset Viborg Regionssekretariatet NOTAT Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 www.regionmidtjylland.dk Til: Møde 22.9.2009 i Udvalg vedrørende evaluering af den politiske

Læs mere

Regionshuset Viborg Regionssekretariatet NOTAT Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 www.regionmidtjylland.dk Status vedr. Århus Kommunes ordning med sekretærbistand til byrådsmedlemmer

Læs mere

Principper for rådgivningen via de tværfaglige specialeråd i Region Midtjylland

Principper for rådgivningen via de tværfaglige specialeråd i Region Midtjylland Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Principper for rådgivningen via de tværfaglige specialeråd i Region Midtjylland Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk

Læs mere

VIDEREUDDANNELSE VIDEREU. . Sagsnr. 17. juni 2013 Helene S. Kristensen

VIDEREUDDANNELSE VIDEREU.  . Sagsnr. 17. juni 2013 Helene S. Kristensen DET REGIONALE RÅD FOR LÆGERS VIDEREUDDANNELSE VIDEREU IDEREUDDANNEL DDANNELSESREGION NORD Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse i Videreuddannelsesregion Nord Dato Sagsbehandler E-mail Sagsnr.

Læs mere

Bilag til punkt 1: Kommissorium for udvalget

Bilag til punkt 1: Kommissorium for udvalget Regional Udvikling Bilag til punkt 1: Kommissorium for udvalget Udvalget for kollektiv trafik og det regionale rutenet Møde den 23. januar 2008 Bilag pkt. 1 Kommissorium for midlertidigt udvalg vedrørende

Læs mere

HMU-møde REFERAT. 16. april 2010 OVERSIGT OVER PUNKTER I REFERATET: Som del af HMU-temadøgn april 2010

HMU-møde REFERAT. 16. april 2010 OVERSIGT OVER PUNKTER I REFERATET: Som del af HMU-temadøgn april 2010 Hospitalsenheden Vest ledelsessekretariatet Gl. Landevej 61 DK-7400 Herning Tel. +45 9927 2727 hec@ringamt.dk www.rm.dk REFERAT af HMU-møde Dato: 25. maj 2010 Ole Zielke Tel. 9927 2733 Ole.zielke@vest.rm.dk

Læs mere

Bilag Punkt 3. Kommissorium. for

Bilag Punkt 3. Kommissorium. for Bilag Punkt 3 Kommissorium for Midlertidigt udvalg, der skal evaluere den politiske organisering i Region Midtjylland, herunder med særlig fokus på de midlertidige udvalg Udvalget er nedsat i henhold til

Læs mere

Møde i Forretningsudvalget under Det Nationale Råd for Lægers Videreuddannelse

Møde i Forretningsudvalget under Det Nationale Råd for Lægers Videreuddannelse REFERAT FU 08/10 Emne Møde i Forretningsudvalget under Det Nationale Råd for Lægers Videreuddannelse Mødedato Onsdag den 10. november kl. 13.30-16.00 Sted Deltagere Ikke til stede, lokale B Cheflæge, dr.med.

Læs mere

Notat om karrierevejledning i den lægelige videreuddannelse i Videreuddannelsesregion Nord

Notat om karrierevejledning i den lægelige videreuddannelse i Videreuddannelsesregion Nord Det Regionale Råd! 4. oktober 2007 Dorte Qvesel Dorte.Qvesel@stab.rm.dk 1-01-72-10-07 Notat om karrierevejledning i den lægelige videreuddannelse i Videreuddannelsesregion Nord Baggrund Baggrunden for

Læs mere

Mangfoldighedsindsatsen Region Midtjylland

Mangfoldighedsindsatsen Region Midtjylland Årsberetning 2008 Koncern HR Udvikling og Arbejdsmiljø Forord i har tre overordnede indsatsområder: Ligestilling Etnisk ligestilling Handicap I 2008 har der været stor fokus på arbejdet med etnisk ligestilling

Læs mere

Endeligt referat af møde i Det koordinerende Landsråd. Onsdag den 26. marts 9.30-12.00 Psykiatrifaglig Stab, Skovagervej 2, 8240 Risskov

Endeligt referat af møde i Det koordinerende Landsråd. Onsdag den 26. marts 9.30-12.00 Psykiatrifaglig Stab, Skovagervej 2, 8240 Risskov Endeligt referat af møde i Det koordinerende Landsråd Onsdag den 26. marts 9.30-12.00 Psykiatrifaglig Stab, Skovagervej 2, 8240 Risskov Deltagere: Uddannelsesregion Syd Konstitueret koordinator Elisabeth

Læs mere

Kommissorium for Styregruppen for Sundhedsaftalen i Horsens-klyngen

Kommissorium for Styregruppen for Sundhedsaftalen i Horsens-klyngen Kommissorium for Styregruppen for Sundhedsaftalen 2015-2018 i Horsens-klyngen Dette kommissorium beskriver den overordnede ramme for det tværsektorielle samarbejde mellem hospital, kommune og praktiserende

Læs mere

Redegørelse Rekruttering af speciallæger i Region Syddanmark

Redegørelse Rekruttering af speciallæger i Region Syddanmark Område: Human Resources Afdeling: HR Rekruttering Journal nr.: Dato: 4. februar 2010 Udarbejdet af: Annette Lunde Stougaard E-mail: Annette.Stougaard@regionsyddanmark.dk Telefon: 76631194 Redegørelse Rekruttering

Læs mere

Regionshuset Viborg Det midlertidige udvalg om evaluering af den politiske struktur Regionssekretariatet Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Dato 13-05-2009

Læs mere

D A G S O R D E N. EKSTRAORDINÆRT MØDE FORRETNINGSUDVALGET Tirsdag den 21. august 2012 Kl Regionsgården i Hillerød, mødelokale H2. Møde nr.

D A G S O R D E N. EKSTRAORDINÆRT MØDE FORRETNINGSUDVALGET Tirsdag den 21. august 2012 Kl Regionsgården i Hillerød, mødelokale H2. Møde nr. T I L L Æ G S D A G S O R D E N REGION HOVEDSTADEN EKSTRAORDINÆRT MØDE FORRETNINGSUDVALGET Tirsdag den 21. august 2012 Kl. 16.00 Regionsgården i Hillerød, mødelokale H2 Møde nr. 8 Medlemmer: Vibeke Storm

Læs mere

Regler om ansættelse

Regler om ansættelse Regler om ansættelse 2010 Holdning Det er holdningen i Ringsted Kommune, at der skal arbejdes professionelt med rekruttering Rekrutteringsprocessen afspejler, at der i Ringsted Kommune arbejdes efter værdierne

Læs mere

AFTALE. vedr. konsulentordningen for almen praksis i Region Hovedstaden

AFTALE. vedr. konsulentordningen for almen praksis i Region Hovedstaden PLO Hovedstaden 26. okt. 2012 AFTALE vedr. konsulentordningen for almen praksis i Region Hovedstaden 1 1 Aftalens parter Denne aftale er indgået mellem PLO-Hovedstaden og Region Hovedstaden. Aftalen vedrører

Læs mere

Dagsorden til møde i Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social

Dagsorden til møde i Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social Psykiatri og Social Administrationen HR og Uddannelse Tingvej 15 A, 2. sal Postboks 36 DK-8800 Viborg Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social Dagsorden til møde i Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social

Læs mere

REFERAT. fra møde i Videreuddannelsesrådet for Det gamle Ringkjøbing Amt, tirsdag den 13. marts 2007.

REFERAT. fra møde i Videreuddannelsesrådet for Det gamle Ringkjøbing Amt, tirsdag den 13. marts 2007. Hospitalsenheden Vest Den: 21. marts 2007 Sags nr: 2007020028A Sagsbehandler: Birgit Ebbensgaard Direkte nr.: E-mail: subek Administrationen Løn- og personalefunktionen Lægårdvej 12 7500 Holstebro Tlf.:

Læs mere

Statsforvaltningen Storetorv Aabenraa TILSYNET

Statsforvaltningen Storetorv Aabenraa TILSYNET Regionshuset Viborg Statsforvaltningen Storetorv 10 6200 Aabenraa TILSYNET Regionssekretariatet Juridisk Enhed Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Spørgsmål

Læs mere

Dagsorden. (Regionshuset Viborg, Skottenborg 26, 8800 Viborg)

Dagsorden. (Regionshuset Viborg, Skottenborg 26, 8800 Viborg) Regionshuset Viborg Hoved-MEDudvalget for administrationen inklusive Regional Udvikling Regionssekretariatet Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Dagsorden

Læs mere

Region Midtjylland. Udpegninger til bestyrelser for erhvervsorganisationer. Bilag. til Regionsrådets møde den 16. januar Punkt nr.

Region Midtjylland. Udpegninger til bestyrelser for erhvervsorganisationer. Bilag. til Regionsrådets møde den 16. januar Punkt nr. Region Midtjylland Udpegninger til bestyrelser for erhvervsorganisationer Bilag til Regionsrådets møde den 16. januar 2008 Punkt nr. 1 Udskrift af protokol fra Dagsorden til mødet i Forretningsudvalget

Læs mere

DET REGIONALE RÅD FOR LÆGERS VIDEREUDDANNELSE VIDEREUDDANNELSESREGION NORD

DET REGIONALE RÅD FOR LÆGERS VIDEREUDDANNELSE VIDEREUDDANNELSESREGION NORD DET REGIONALE RÅD FOR LÆGERS VIDEREUDDANNELSE VIDEREUDDANNELSESREGION NORD Dato Sagsbehandler e-mail Sagsnr. 13. maj 2015 Berit Bjerre Handberg Karen Norberg Karen.norberg@stab.rm.dk 1-30-72-155-07 Notat

Læs mere

Redegørelse fra regionsrådets formand i anledning af henvendelse fra regionsrådsmedlem Poul Müller om rekruttering af indiske læger

Redegørelse fra regionsrådets formand i anledning af henvendelse fra regionsrådsmedlem Poul Müller om rekruttering af indiske læger Regionshuset Viborg Redegørelse fra regionsrådets formand i anledning af henvendelse fra regionsrådsmedlem Poul Müller om rekruttering af indiske læger Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45

Læs mere

Dagsorden til møde i Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social

Dagsorden til møde i Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social Psykiatri og Social Administrationen Sekretariat, Kommunikation og HR Tingvej 15 A, 2. sal Postboks 36 DK-8800 Viborg Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social Dagsorden til møde i Hoved-MEDudvalget for

Læs mere

Den politiske styregruppes repræsentanter fra Kommunen er Orla Kastrup Kristensen og Gert

Den politiske styregruppes repræsentanter fra Kommunen er Orla Kastrup Kristensen og Gert Krav 3. Hvordan parterne følger op på aftalen Der er indgået følgende aftaler om organisering af opfølgningen af sundhedsaftalerne. Målsætningen er en sammenhængende opgavefordeling mellem de involverede

Læs mere

Møde i Forretningsudvalget under Det Nationale Råd for Lægers Videreuddannelse Mødedato 5.september Sted Deltagere

Møde i Forretningsudvalget under Det Nationale Råd for Lægers Videreuddannelse Mødedato 5.september Sted Deltagere R E F E R A T Emne Møde i Forretningsudvalget under Det Nationale Råd for Lægers Videreuddannelse Mødedato 5.september 14.30-17.00 Sted Deltagere Afbud Mødecenter, lokale C Lone Winther Jensen, formand

Læs mere

Henrik Vinther Jensen, TDC (TDC) Kaj Simonsen (Forenede Danske Antenneanlæg) Jacob Davidsen, Vindeby Vandforsyning (Danva)

Henrik Vinther Jensen, TDC (TDC) Kaj Simonsen (Forenede Danske Antenneanlæg) Jacob Davidsen, Vindeby Vandforsyning (Danva) Dansk Ledningsejerforum - Fællesudvalget Referat af mødet den 9. februar 2010 Ref: HS Dato: 05. marts 2010 Til stede: Afbud fra: Carl-Vilhelm Rasmussen, NRGI (Dansk Energi) Bjarne H Jensen, Naturgas Midt-Nord

Læs mere

Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region

Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket Tid og sted: Fredag 18. marts 2011, fra kl. 9.00 til 12.00 med efterfølgende frokost Mødelokale C, Medborgerhuset, Bindslevs Plads 5, Silkeborg Deltagere:

Læs mere

Den politiske styregruppes repræsentanter fra Morsø Kommune er 2 politiske repræsentanter

Den politiske styregruppes repræsentanter fra Morsø Kommune er 2 politiske repræsentanter Krav 6. Hvordan parterne følger op på aftalen. Der er indgået følgende aftaler om organisering af opfølgningen af sundhedsaftalerne. Målsætningen er en sammenhængende opgavefordeling mellem de involverede

Læs mere

Ledere i Region Midtjylland. Delegerings- og kompetencefordelingsregler på løn- og personaleområdet

Ledere i Region Midtjylland. Delegerings- og kompetencefordelingsregler på løn- og personaleområdet Ledere i Region Midtjylland Regionshuset Viborg Koncern HR, Løn og Personale Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 www.regionmidtjylland.dk Dato: 8.12.2010 Delegerings- og kompetencefordelingsregler

Læs mere

Dagsordensmateriale til 8. styregruppemøde for digital understøttelse af forløbsplaner

Dagsordensmateriale til 8. styregruppemøde for digital understøttelse af forløbsplaner Sundheds- og Ældreministeriet Enhed: SUNDOK Sagsbeh.: DEPSSBO Koordineret med: Sagsnr.: 1601025 Dok. nr.: 365099 Dato: 11-05-2017 Dagsordensmateriale til 8. styregruppemøde for digital understøttelse af

Læs mere

DET REGIONALE RÅD FOR LÆGERS VIDEREUDDANNELSE VIDEREUDDANNELSESREGION NORD VIDEREUDDANNELSESSEKRETARIATET

DET REGIONALE RÅD FOR LÆGERS VIDEREUDDANNELSE VIDEREUDDANNELSESREGION NORD VIDEREUDDANNELSESSEKRETARIATET Uddannelsesudvalg i klinisk mikrobiologi Dato Sagsbehandler E-mail Sagsnummer 21. september 2016 Rasmus Elgaard Petersen Rasmus.petersen@stab.rm.dk 1-30-72-8-15 Uddannelsesudvalgsmøde i Klinisk Mikrobiologi

Læs mere

Bilag. Region Midtjylland. Henvendelse fra regionsrådsmedlem Ulla Fasting om colon og rectum kirurgi på privathospitaler

Bilag. Region Midtjylland. Henvendelse fra regionsrådsmedlem Ulla Fasting om colon og rectum kirurgi på privathospitaler Region Midtjylland Henvendelse fra regionsrådsmedlem Ulla Fasting om colon og rectum kirurgi på privathospitaler Bilag til Regionsrådets møde den 24. september 2008 Punkt nr. 26 Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning

Læs mere

Referat af møde i Statikeranerkendelsesudvalget

Referat af møde i Statikeranerkendelsesudvalget Ingeniørforeningen, IDA Kalvebod Brygge 31-33 DK-1780 København V +45 33 18 48 48 ida@ida.dk ida.dk Referat af møde i Statikeranerkendelsesudvalget Tirsdag den 29. marts 2011 kl. 9.30-16. 2. maj 2011 Tilstede

Læs mere

Sundhedsuddannelser Skottenborg Viborg -

Sundhedsuddannelser Skottenborg Viborg - 23. februar 2012 Lisbet Hørslev Rasmussen!" " " Lisbet.rasmussen@stab.rm.dk 7841 0784 1-30-72-201-08 Samarbejdsaftale mellem Videreuddannelsessekretariatet i Videreuddannelsesregion Nord (VUS), Region

Læs mere

Til medarbejdere. Ansættelse. Vælg farve. Vejle og Middelfart Sygehus. Ortopædkirurgisk Afdeling

Til medarbejdere. Ansættelse. Vælg farve. Vejle og Middelfart Sygehus. Ortopædkirurgisk Afdeling Til medarbejdere Ansættelse Vælg farve Vejle og Middelfart Sygehus Ortopædkirurgisk Afdeling 2 For at sikre at afdelingen udvælger de bedst kvalificerede ansøgere til ledige stillinger og ansætter de bedste

Læs mere

rammer for ansættelse af læger i stillinger i speciallægeuddannelsens hoveduddannelsesforløb.

rammer for ansættelse af læger i stillinger i speciallægeuddannelsens hoveduddannelsesforløb. N O T A T 02-07-2008 Sag nr. 06/4341 Dokumentnr. 39599/08 Procedure for ansættelse af læger i speciallægeuddannelsens hoveduddannelsesforløb Thomas I. Jensen Tel. 35298198 E-mail: tij@regioner.dk Indledning

Læs mere

Referat fra møde i Skolebestyrelsen ved Valsgård Skole onsdag, den 8. november kl

Referat fra møde i Skolebestyrelsen ved Valsgård Skole onsdag, den 8. november kl Referat fra møde i Skolebestyrelsen ved Valsgård Skole onsdag, den 8. november kl. 17.00-19.00 Bestyrelsens sammensætning: Forældre: Minna Jokumsen (formand), Per Søndergaard Mathiesen (næstformand), Louise

Læs mere

Bilag. Region Midtjylland. Henvendelse fra regionsrådsmedlem Poul Müller vedr. rekruttering af indiske læger

Bilag. Region Midtjylland. Henvendelse fra regionsrådsmedlem Poul Müller vedr. rekruttering af indiske læger Region Midtjylland Henvendelse fra regionsrådsmedlem Poul Müller vedr. rekruttering af indiske læger Bilag til Regionsrådets møde den 19. november 2008 Punkt nr. 37 Sag til behandling i Regionsrådet: Sagen

Læs mere

Dagsorden. (Regionshuset Viborg, Skottenborg 26, 8800 Viborg)

Dagsorden. (Regionshuset Viborg, Skottenborg 26, 8800 Viborg) ssekretariatet Hoved-MEDudvalget for administrationen inklusive Regional Udvikling Tel. +45 8728 5000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Dagsorden Hoved-MEDudvalget for administrationen inklusive Regional Udvikling

Læs mere

Dagsorden. Tirsdag den 8. april 2008 kl i lokale F7. (Regionshuset Viborg, Skottenborg 26, 8800 Viborg)

Dagsorden. Tirsdag den 8. april 2008 kl i lokale F7. (Regionshuset Viborg, Skottenborg 26, 8800 Viborg) Regionshuset Viborg Hoved-MEDudvalget for administrationen inklusive Regional Udvikling Regionssekretariatet Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Dagsorden

Læs mere

Referat til møde i Klinisk fysiologi og nuklearmedicin, uddannelsesudvalg 7. februar 2018 kl. 10:00 i Regionshospitalet Viborg, mødelokale 24

Referat til møde i Klinisk fysiologi og nuklearmedicin, uddannelsesudvalg 7. februar 2018 kl. 10:00 i Regionshospitalet Viborg, mødelokale 24 22. februar 2018 /THOCHT Referat til møde i kl. 10:00 i Regionshospitalet Viborg, mødelokale 24 Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 1 Deltagere 1 2 Referat fra 4. oktober 2017 - til orientering 2 3 Bordet

Læs mere

Sundhedsdirektørernes Forretningsudvalg. Tid 25. maj 2018, kl Sted Regionshuset, Niels Bohrs Vej 30, 9220 Aalborg Ø.

Sundhedsdirektørernes Forretningsudvalg. Tid 25. maj 2018, kl Sted Regionshuset, Niels Bohrs Vej 30, 9220 Aalborg Ø. Dokument: Neutral titel Møde Sundhedsdirektørernes Forretningsudvalg Tid 25. maj 2018, kl. 09.30-11.30 Sted Regionshuset, Niels Bohrs Vej 30, 9220 Aalborg Ø. Deltagere Leif Serup (Hjørring Kommune) Formand

Læs mere

Det regionale Arbejdsmarkedsråd Bornholm RAR-møde onsdag den 13. februar 2019 mødematerialet er fortroligt, indtil mødet er afholdt

Det regionale Arbejdsmarkedsråd Bornholm RAR-møde onsdag den 13. februar 2019 mødematerialet er fortroligt, indtil mødet er afholdt Møde i Arbejdsmarkedsrådet, onsdag den 13. februar 2019 kl. 12.00-15.00 Mødet afholdes Paradisvej 3, 3700 Rønne DAGSORDEN 1. Godkendelse af dagsorden 2. af møde i RAR den 26. september 2018 Punkter til

Læs mere

Åben dagsorden. til mødet i Bestyrelsen for Midttrafik 18. januar 2018 kl Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg

Åben dagsorden. til mødet i Bestyrelsen for Midttrafik 18. januar 2018 kl Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg Åben dagsorden til mødet i Bestyrelsen for Midttrafik 18. januar 2018 kl. 10.30 Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 1 Konstituering af bestyrelsesformand og næstformænd

Læs mere

Redegørelse for administrationens initiativer i forhold til anvendelsen af forkortelser i sundhedsvæsenet

Redegørelse for administrationens initiativer i forhold til anvendelsen af forkortelser i sundhedsvæsenet Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Hospitalsplanlægning Redegørelse for administrationens initiativer i forhold til anvendelsen af forkortelser i sundhedsvæsenet Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel.

Læs mere

Referat (åben dagsorden)

Referat (åben dagsorden) Region Midtjylland Sundhed Viborg, den 17. juni 2009 /LISPOU Refer (åben dagsorden) fra mødet i Samarbejdsudvalget på kiropraktorområdet 27. maj 2009 !"# $"%!"&! $"%!# # $"% '(" $"% Indholdsfortegnelse

Læs mere

Krav 5. Sundhedskoordinationsudvalget Kommunal/regionale politiske styregrupper

Krav 5. Sundhedskoordinationsudvalget Kommunal/regionale politiske styregrupper Krav 5. Hvordan parterne følger op på aftalen. Der er indgået følgende aftaler om organisering af opfølgningen af sundhedsaftalerne. Målsætningen er en sammenhængende opgavefordeling mellem de involverede

Læs mere

Dato Sagsbehandler Sagsnr. 11/ Kasper Clausen Referat

Dato Sagsbehandler  Sagsnr. 11/ Kasper Clausen Referat 1 Dato Sagsbehandler E-mail Sagsnr. 11/12-2018 Kasper Clausen Kascla@rm.dk Referat til Almen medicin - uddannelsesudvalg 4. december 2018 kl. 14:00 i Lokale 12, Regionshuset Århus Olof Palmes Alle 15 2

Læs mere

VIDEREUDDANNELSE VIDEREUDDANNELSESREGI ETARIATET. Dato Sagsbehandler Sagsnummer Thomas Birk

VIDEREUDDANNELSE VIDEREUDDANNELSESREGI ETARIATET. Dato Sagsbehandler  Sagsnummer Thomas Birk SREGI SSEKR Uddannelsesudvalg i urologi Dato Sagsbehandler E-mail Sagsnummer 12.6.2017 Thomas Birk thbirk@rm.dk 1-30-72-107-15 Referat Uddannelsesudvalgsmøde i urologi Torsdag den 8. juni 2017 kl. 13.00-15.00

Læs mere

Forretningsorden for bestyrelsen ved Det kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering.

Forretningsorden for bestyrelsen ved Det kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering. Philip de Langes Allé 10 Tlf. 3268 6000 1435 København K Fax 3268 6111 Danmark info@kadk.dk Journalnr.: 002380 Enhed: Ledelsessekretariatet 15. august 2011 Initialer: MM Forretningsorden for bestyrelsen

Læs mere

Indkaldelse til møde i Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse i Videreuddannelsesregion Nord

Indkaldelse til møde i Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse i Videreuddannelsesregion Nord Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse i Videreuddannelsesregion Nord 13. februar 2012 Stine Whitehouse Stine.Whitehouse@stab.rm.dk! Indkaldelse til møde i Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse

Læs mere

Til hospitalsledelser m.fl. Vedrørende kvalitetssikring og EPJ

Til hospitalsledelser m.fl. Vedrørende kvalitetssikring og EPJ Regionshuset Viborg Til hospitalsledelser m.fl. Regionssekretariatet Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Vedrørende kvalitetssikring og EPJ I forsommeren

Læs mere

Møde 10. januar 2017 kl. 13:00 i Mødelokale 6

Møde 10. januar 2017 kl. 13:00 i Mødelokale 6 Ældrerådet Dagsorden Møde 10. januar 2017 kl. 13:00 i Mødelokale 6 Pkt. Tekst Side 1 Godkendelse af referat fra møde den 29. november 2016. 1 2 Respitationsområdet - godkendelse af samarbejdsaftale 1 3

Læs mere

Kommunalt Samarbejdsforum for Somatik (KSS) for Holbæk Sygehus samt Holbæk, Lejre, Kalundborg og Odsherred kommuner og praksissektor

Kommunalt Samarbejdsforum for Somatik (KSS) for Holbæk Sygehus samt Holbæk, Lejre, Kalundborg og Odsherred kommuner og praksissektor Referat Kommunalt Samarbejdsforum for Somatik (KSS) for Holbæk Sygehus samt Holbæk, Lejre, Kalundborg og Odsherred kommuner og praksissektor Dato: Torsdag den 3. december 2015, kl. 14.00-16.00 Dato: 16.

Læs mere

Kvartalsrapport fra 1. december 2009 til 31. marts 2010 fra akkrediteringsnævnet

Kvartalsrapport fra 1. december 2009 til 31. marts 2010 fra akkrediteringsnævnet R E F E R A T Bestyrelsesmøde Sted: Sundhedsstyrelsen, mødelokale 502 Dato: 3. juni 2010 Tid: Kl. 9.30-12.00 (mødet afsluttes med frokost) Deltagere Jesper Fisker (formand) Jens Elkjær (næstformand) Lone

Læs mere

Referat Fredag den 10. februar 2017 kl Mødelokale 10, Regionshuset, Alleen 15, 4180 Sorø

Referat Fredag den 10. februar 2017 kl Mødelokale 10, Regionshuset, Alleen 15, 4180 Sorø Møde i Regionalt Strategisk Samarbejdsforum Referat Fredag den 10. februar 2017 kl. 13.00 16.00 Mødelokale 10, Regionshuset, Alleen 15, 4180 Sorø DELTAGERE Repræsentanter Region Sjælland: Kim Leck Fischer

Læs mere

Region Midtjylland Sundhed. Referat. fra mødet i samarbejdsudvalget på speciallægeområdet 9. juni 2010 kl. 16:30 i Regionshuset Viborg, mødelokale C3

Region Midtjylland Sundhed. Referat. fra mødet i samarbejdsudvalget på speciallægeområdet 9. juni 2010 kl. 16:30 i Regionshuset Viborg, mødelokale C3 Region Midtjylland Sundhed Viborg, den 5. juli 2010 /CLAJEN Refer fra mødet i samarbejdsudvalget på speciallægeområdet 9. juni 2010 kl. 16:30 i Regionshuset Viborg, mødelokale C3 Indholdsfortegnelse Pkt.

Læs mere

Dagsorden Kredsbestyrelsesmøde den 9. oktober 2017

Dagsorden Kredsbestyrelsesmøde den 9. oktober 2017 Dagsorden Kredsbestyrelsesmøde den 9. oktober 2017 kl. 9.00 15.30 der er kaffe fra kl. 8.30 Dagsorden: 1. Mødets åbning 2. Dagsorden 2.1. Referat 3. Sager til behandling 3.1. Generalforsamling 2017 3.2.

Læs mere

REFERAT. Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune Mandag den 15. november 2010 kl Mødelokale 1, Rådhuset i Hvalsø

REFERAT. Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune Mandag den 15. november 2010 kl Mødelokale 1, Rådhuset i Hvalsø REFERAT Lejre Kommune Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø T 4646 4646 F 4646 4615 H www.lejre.dk Esben Frederiksen Social & Arbejdsmarked D 4646 4720 E esfr@lejre.dk Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune Mandag

Læs mere

Mødetype: ordinært møde

Mødetype: ordinært møde Sygehusudvalget i region Syddanmark Tirsdag den 11, november kl. 9,30 Mødested: Hjallese forsamlingshus Hjallesegade 31 5260 Odense S Indkaldt Søren Kollerup af 04-11-2014 Mødetype: ordinært møde Deltagere:

Læs mere

NYHEDSBREV Fra Hospitalsledelsen Vest

NYHEDSBREV Fra Hospitalsledelsen Vest Uge 12-2009 NYHEDSBREV Fra Hospitalsledelsen Vest Friklinik Ringkøbing og nye afdelingssygeplejersker Regional fordeling af akutbiler og bemanding Sundhedsplanen i høring Farvel til plan- og sekretariatschef

Læs mere

Bestyrelsen. Referat fra møde i bestyrelsen for Social & SundhedsSkolen, Herning

Bestyrelsen. Referat fra møde i bestyrelsen for Social & SundhedsSkolen, Herning Til medlemmerne af bestyrelsen for Social & SundhedsSkolen Bestyrelsen Den 16.04.07 Journal nr.: Bestyrelsen, 2. møde Sagsbehandler: DL Direkte nr.: 9627 2917 Referat fra møde i bestyrelsen for Social

Læs mere

Region Midtjylland Sundhed. Referat. til møde i Akutprogramstyregruppe 18. juni 2015 kl. 08:00 i F4, Regionshuset i Viborg

Region Midtjylland Sundhed. Referat. til møde i Akutprogramstyregruppe 18. juni 2015 kl. 08:00 i F4, Regionshuset i Viborg Region Midtjylland Sundhed 1922. juni 2015 /ANBROE Referat til møde i Akutprogramstyregruppe 18. juni 2015 kl. 08:00 i F4, Regionshuset i Viborg Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 1 Godkendelse af referat

Læs mere

Forberedelsesudvalget. UNDERUDVALG VEDR. SUNDHED Tirsdag den 29. august 2006 Kl Amtsgården i Hillerød, mødelokale 23 Møde nr. 4.

Forberedelsesudvalget. UNDERUDVALG VEDR. SUNDHED Tirsdag den 29. august 2006 Kl Amtsgården i Hillerød, mødelokale 23 Møde nr. 4. B E S L U T N I N G E R REGION HOVEDSTADEN Forberedelsesudvalget UNDERUDVALG VEDR. SUNDHED Tirsdag den 29. august 2006 Kl. 17.00 Amtsgården i Hillerød, mødelokale 23 Møde nr. 4 Medlemmer: Vibeke Rosdahl

Læs mere

Referat. Almen praksis-området - hvad kan vi gøre for at komme videre?

Referat. Almen praksis-området - hvad kan vi gøre for at komme videre? Referat Møde: Sundhedsdirektørernes Forretningsudvalg Tid: Mandag den 19/10 2015 kl. 08.00-10.00 Sted: Boulevarden 13, mødelokale 4 Deltagere: Bente Graversen, Rikke Albrektsen, Carsten Kaalbye, Lone Becker,

Læs mere

Lene orienterede kort der er desværre ikke meget der tyder på at LÆ-blanketter i nærmeste fremtid kan

Lene orienterede kort der er desværre ikke meget der tyder på at LÆ-blanketter i nærmeste fremtid kan Til medlemmerne af Implementeringsgruppen Sundheds-IT og Digitale arbejdsgange Hospitalsenheden Vest Holstebro Staben Kvalitet og Udvikling Lægårdvej 12 DK-7500 Holstebro Tel. +45 7843 8700 kvalitetogudvikling@vest.rm.dk

Læs mere

SAMMENLÆGNING DET FÆLLES BEREDSKAB

SAMMENLÆGNING DET FÆLLES BEREDSKAB Velkommen til nyhedsbrev nr. 2 om det fælles forberedelsesarbejde. Siden første nyhedsbrev udkom, har arbejdsgrupperne arbejdet på højtryk, ligesom der har været afholdt møde i den Administrative Forberedelsesgruppe

Læs mere

Udvikling af. Sundhedsaftalen Kommissorium for Indsatsområde 4 Sundheds IT og digitale arbejdsgange

Udvikling af. Sundhedsaftalen Kommissorium for Indsatsområde 4 Sundheds IT og digitale arbejdsgange Udvikling af Sundhedsaftalen 2015 2018 Kommissorium for Indsatsområde 4 Sundheds IT og digitale arbejdsgange 1 Kommissorium for arbejdet med indsatsområde 4 Sundheds-IT og digitale arbejdsgange 070314

Læs mere

Forretningsorden for samarbejdsudvalget vedr. almen praksis i Region Hovedstaden

Forretningsorden for samarbejdsudvalget vedr. almen praksis i Region Hovedstaden Forretningsorden for samarbejdsudvalget vedr. almen praksis i Region Hovedstaden 26. april 2018 1 Samarbejdsudvalgets nedsættelse Samarbejdsudvalget er nedsat i henhold til 107, stk. 1 i Overenskomst om

Læs mere

Referat fra møde i den administrative styregruppe vedr. sundhedsaftaler den 7. august 2006.

Referat fra møde i den administrative styregruppe vedr. sundhedsaftaler den 7. august 2006. REGION MIDTJYLLAND Under dannelse Tingvej 15 8800 Viborg Referat fra møde i den administrative styregruppe vedr. sundhedsaftaler den 7. august 2006. Dato: 17-08-2006 Sagsbehandler: Charlotte Jensen Tlf.:

Læs mere

Forretningsudvalget (Direktørforum) Møde 6. marts 2017

Forretningsudvalget (Direktørforum) Møde 6. marts 2017 Forretningsudvalget (Direktørforum) Møde 6. marts 2017 Side 1 af 5 Mødedeltagere: Lægefaglig direktør Claus Thomsen, Aarhus Universitetshospital (Afbud) Sygeplejefaglig direktør Inge Pia Christensen, Aarhus

Læs mere

Godkendt offentligt REFERAT Møde i Statikeranerkendelsesudvalget tirsdag den 13. juni 2017 kl. 12:00 17:00 IDA Mødecenter, København

Godkendt offentligt REFERAT Møde i Statikeranerkendelsesudvalget tirsdag den 13. juni 2017 kl. 12:00 17:00 IDA Mødecenter, København Godkendt offentligt REFERAT Møde i Statikeranerkendelsesudvalget tirsdag den 13. juni 2017 kl. 12:00 17:00 IDA Mødecenter, København Fra Statikeranerkendelsesudvalget deltog: Henrik Mørup, Ole Meinicke

Læs mere

Proces for ansættelse af direktører og centerchefer

Proces for ansættelse af direktører og centerchefer Center for Erhverv, Politik og Organisation Stengade 59 3000 Helsingør Dato 01.09.14 Proces for ansættelse af direktører og centerchefer I nærværende dokument er rekrutteringsprocessen for direktør- og

Læs mere

Igangsatte og kommende initiativer på hjerteområdet

Igangsatte og kommende initiativer på hjerteområdet Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 8800 Viborg Tlf. 7841 0000 Igangsatte og kommende initiativer på hjerteområdet I dette notat beskrives kort status på igangsatte og kommende initiativer

Læs mere

Referat for ekstraordinært møde Økonomiudvalget

Referat for ekstraordinært møde Økonomiudvalget Referat for ekstraordinært møde Økonomiudvalget : Mandag den 23. marts 2015 Mødetidspunkt: Kl. 20:35 Sluttidspunkt: Kl. 20:40 Mødested: Det Røde Værelse, Rådhuset Bemærkninger: Medlemmer: Benedikte Kiær

Læs mere

Forretningsorden for forretningsudvalget i Region Midtjylland

Forretningsorden for forretningsudvalget i Region Midtjylland Regionshuset Viborg Regionssekretariatet Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Forretningsorden for forretningsudvalget i Region Midtjylland Forretningsudvalget

Læs mere

Hjerneskadesamrådet. Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 13. december 2012. Kære alle

Hjerneskadesamrådet. Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 13. december 2012. Kære alle Regionshuset Viborg Hjerneskadesamrådet Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 13. december

Læs mere

Mødeindkaldelse. Dagsorden. Dato: 27-03-2012 Tid: 12.30 15.30. Sted: Campus Århus N, lokale 33.11

Mødeindkaldelse. Dagsorden. Dato: 27-03-2012 Tid: 12.30 15.30. Sted: Campus Århus N, lokale 33.11 Mødeindkaldelse Mødeforum: Overordnet samarbejdsorgan for klinisk undervisning Dato: 27-03-2012 Tid: 12.30 15.30 Sted: Campus Århus N, lokale 33.11 Mødeleder: Deltagere: Afbud: Referent: Bodil Primsø Tove

Læs mere

Møde i Det Lægelige Uddannelsesråd Regionshospitalet Randers

Møde i Det Lægelige Uddannelsesråd Regionshospitalet Randers Regionshospitalet Randers Administrationen Skovlyvej 1 DK-8900 Randers Tel. +45 7842 0000 Møde i Det Lægelige Uddannelsesråd Regionshospitalet Randers Den 9.3.2012 Deltagere: Uddannelsesansvarlige overlæger,

Læs mere

Referat fra møde vedr. specialpsykologuddannelsen den 11. maj 2010, kl. 9-13, Oluf Palmes Alle 15, Århus, mødelokale K8, 1. sal

Referat fra møde vedr. specialpsykologuddannelsen den 11. maj 2010, kl. 9-13, Oluf Palmes Alle 15, Århus, mødelokale K8, 1. sal Til regionernes kontaktpersoner for Specialpsykologuddannelsen! " 12. maj 2010 Stine Whitehouse Stine.Whitehouse@stab.rm.dk 1-30-72-162-09 Referat fra møde vedr. specialpsykologuddannelsen den 11. maj

Læs mere

Referat. Referat: Der blev budt velkommen til Jonas.

Referat. Referat: Der blev budt velkommen til Jonas. Referat Møde: Sundhedsdirektørernes Forretningsudvalg Tid: Fredag den 7. december 2018 kl. 9.30-11.00 Sted: Regionshuset, Niels Bohrs Vej 30, 9220 Aalborg Ø Deltagere: Leif Serup, Peter Møller Rasmussen,

Læs mere

Bekendtgørelse om sundhedskoordinationsudvalg og sundhedsaftaler

Bekendtgørelse om sundhedskoordinationsudvalg og sundhedsaftaler Bekendtgørelse nr. 0 Bekendtgørelse om sundhedskoordinationsudvalg og sundhedsaftaler I medfør af 204, stk. 2, og 205, stk. 2, i sundhedsloven, jf. lov nr. 546 af 24. juni 2005, fastsættes: 1. Regionsrådet

Læs mere

Spareforslaget, og herunder den fremtidige organisering, konkretiseres yderligere, hvis forslaget vedtages politisk.

Spareforslaget, og herunder den fremtidige organisering, konkretiseres yderligere, hvis forslaget vedtages politisk. 1. Forslag nr.: 7.2 2. Spareforslag overskrift: Fælles ledelse på Regionshospitalet Viborg, Silkeborg, Skive og Hammel Neurocenter 3. Beskrivelse af spareforslag (herunder beskrivelse af faglige argumenter

Læs mere

Dato Sagsbehandler og telefon Sagsnr. 28. marts HPETER. Referat

Dato Sagsbehandler  og telefon Sagsnr. 28. marts HPETER. Referat Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse Videreuddannelsesregion Nord Videreuddannelsessekretariatet Dato Sagsbehandler E-mail og telefon Sagsnr. 28. marts HPETER Referat til Kirurgi - uddannelsesudvalg

Læs mere

F O R R E T N I N G S O R D E N. for. PTO s bestyrelse & forretningsudvalg

F O R R E T N I N G S O R D E N. for. PTO s bestyrelse & forretningsudvalg F O R R E T N I N G S O R D E N for PTO s bestyrelse & forretningsudvalg Nedenstående reguleringsgrundlag for PTO s forretningsorden omfatter såvel forretningsudvalget (FU), som bestyrelsen. Under det

Læs mere

INTERFERE REKRUTTERING - FORDI MENNESKER ER AFGØRENDE

INTERFERE REKRUTTERING - FORDI MENNESKER ER AFGØRENDE INTERFERE REKRUTTERING - FORDI MENNESKER ER AFGØRENDE APRIL 2016 INTERFERE INTERFERE 1 Indledning Lederansættelser er enhver organisations mest kritiske valg - fordi mennesker er afgørende. Ansættelser

Læs mere

Sundhedsbrugerrådet. Referat

Sundhedsbrugerrådet. Referat Referat Mødedato: Mandag den 2. juni 2014 Mødetidspunkt: 14:00-16:00 Mødelokale: Regionshuset, mødelokale 4 Medlemmer: Afbud: Pia Tørving, Peter Christensen, Ida Damborg, Holger Gorm Petersen, John Lohff,

Læs mere