Flere indvandrere og efterkommere i uddannelse og arbejde

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Flere indvandrere og efterkommere i uddannelse og arbejde"

Transkript

1 December 2013 Flere indvandrere og efterkommere i uddannelse og arbejde Efter et markant fald i beskæftigelsen blandt indvandrere og efterkommere er den negative udvikling standset. Siden 2008 har der været et markant fald i beskæftigelsen blandt indvandrere og efterkommere med ikke-vestlig baggrund. Men nu er den negative udvikling standset. Beskæftigelsen steg en anelse fra 2011 til 2012 for aldersgruppen år. Der er også en lille stigning blandt de årige med ikke-vestlig oprindelse i uddannelse eller arbejde. Mange årige efterkommere med ikke-vestlig oprindelse er i gang med en videregående uddannelse, og generelt er de unge efterkommere i samme grad under uddannelse som personer med dansk oprindelse. Unge efterkommere er generelt under uddannelse i samme grad som personer med dansk oprindelse. Markant overdødelighed blandt beboere på forsorgshjem Beboere på forsorgshjem og herberger står midt i en nedadgående social spiral. En forløbsanalyse viser, at beboere på forsorgshjem og herberger i årene før deres ophold i stigende grad marginaliseres på arbejdsmarkedet, og flere og flere kommer på førtidspension. Den negative udvikling fortsætter efter opholdet, og mange af beboerne genindskrives. Overdødeligheden er markant. Det gælder især sandsynligheden for at dø af alkohol- og stofmisbrug, men også generelt risikoen for at dø af infektionssygdomme, ulykker mv. Beboere på forsorgshjem står midt i en nedadgående spiral.

2 Mange familier med udsatte børn har forældre på overførselsindkomst Familier med børn og unge, der får en forebyggende foranstaltning, har typisk en enlig forsørger, og mange forældre er på overførselsindkomst En analyse har set på familier, hvor børn og unge modtog en forebyggende foranstaltning i Hovedparten (72 pct.) af familierne har en enlig forsørger, og ofte er en eller begge forældre på overførselsindkomst. Der er mange enlige forsørgere i de familier, hvor et barn får en forebyggende foranstaltning. Familierne flytter oftere end andre familier. Rapporter og statistik Et udvalg af rapporter og statistik om sociale forhold, børn og integration: Ofre for seksuelle overgreb står ofte uden for arbejdsmarkedet Færre voldsramte kvinder flytter hjem igen Hjemmehjælpskommissionen opfordrer til paradigmeskifte Hjemløsestrategien hjælper ni ud af ti Frivillige i socialt arbejde er ekstra flittige Nye tal i regeringens integrationsbarometer: Fremgang på uddannelsesområdet Nøgletal Aktuelle tal om sociale forhold, børn og integration. Udgives af Data og Analyse, Social-, Børne- og Integrationsministeriet

3 Social-, Børne- og Integrationsministeriet 17. december 2013 Flere indvandrere og efterkommere i uddannelse og arbejde Efter et markant fald i beskæftigelsen blandt indvandrere og efterkommere med ikke-vestlig oprindelse er den negative udvikling standset. Tendensen ses også blandt unge i uddannelse eller arbejde. Siden 2008 har der været et markant fald i beskæftigelsen blandt indvandrere og efterkommere med ikke-vestlig baggrund. Men udviklingen er nu standset: Beskæftigelsen steg en anelse fra 2011 til 2012 for aldersgruppen år. Der er også en lille stigning blandt de årige med ikke-vestlig oprindelse i uddannelse eller arbejde. Andre tal viser, at unge efterkommere med ikke-vestlig oprindelse i højere grad end unge med dansk oprindelse går hurtigt i gang med en videregående uddannelse. Til gengæld er unge efterkommere mindre interesseret i en erhvervsfaglig uddannelse end unge med dansk oprindelse. Flere i uddannelse og arbejde Figur 1 viser, at andelen af beskæftigede blandt indvandrere og efterkommere med ikke-vestlig oprindelse i alderen år steg med 0,6 procentpoint fra 2011 til Samtidig viser figur 2, at andelen af årige med ikke-vestlig oprindelse i uddannelse eller arbejde er steget med et lille procentpoint. På begge områder er udviklingen en anelse mere positiv end for personer med dansk oprindelse.

4 Figur 1. Andel af årige i beskæftigelse, Pct. Kilde: Ankestyrelsens udlændingedatabase i Danmarks Statistik, IMUDD06. Note 1: Personer med kroatisk oprindelse indgår i denne analyse som personer med ikke-vestlig oprindelse. Note 2: I analysen indgår der i personer med dansk oprindelse og personer med ikke-vestlig oprindelse. Figur 2. Andel af årige i uddannelse/beskæftigelse, Pct. Kilde: Ankestyrelsens udlændingedatabase i Danmarks Statistik, IMUDD58A. Note 1: De årige omfatter kun indvandrere, der har opholdt sig mere end to år i Danmark. Note 2: Personer med kroatisk oprindelse indgår i denne analyse som personer med ikke-vestlig oprindelse. Note 3: I analysen indgår der i personer med dansk oprindelse og personer med ikke-vestlig oprindelse.

5 Beskæftigelsesgab reduceret en smule I perioden blev beskæftigelsesgabet øget med 3 procentpoint mellem personer med ikke vestlig oprindelse og personer med dansk oprindelse i alderen år. Fra 2011 til 2012 er den negative udvikling standset, og beskæftigelsesgabet er reduceret en smule (0,3 procentpoint). Også opgjort i antal personer er der kommet flere indvandrere og efterkommere i uddannelse eller arbejde fra 2011 til 2012, jf. figur 3. Sammenlagt var ca indvandrere og efterkommere med ikke-vestlig oprindelse i aldersgruppen år i uddannelse eller arbejde i Figur 3. Udvikling fra 2011 til 2012 i antal årige i uddannelse/beskæftigelse og årige i beskæftigelse, ikke-vestlig oprindelse. Kilde: Ankestyrelsens udlændingedatabase i Danmarks Statistik, IMUDD06 og IMUDD58A. Note 1: De årige omfatter kun indvandrere, der har opholdt sig mere end to år i Danmark. Note 2: Personer med kroatisk oprindelse indgår i denne analyse som personer med ikke-vestlig oprindelse. Unge efterkommere vælger videregående uddannelser Mange unge efterkommere med ikke-vestlig oprindelse går hurtigt i gang med en videregående uddannelse, og generelt er de unge efterkommere i lige så høj grad under uddannelse som personer med dansk oprindelse. Som det fremgår af figur 4, er 20,4 pct. af de årige efterkommere med ikkevestlig oprindelse i 2013 i gang med en videregående uddannelse. Tallet er lavere for personer med dansk oprindelse (figur 5), hvor andelen er 14,7 pct. De videregående uddannelser spænder fra korte uddannelser som tandplejer og datamatiker til lange uddannelser som civilingeniør eller jurist. Til gengæld er andelen på erhvervsfaglige uddannelser faldet særligt meget blandt de årige efterkommere med ikke-vestlig oprindelse, og i 2013 var kun 16,1 pct. af gruppen i gang med en erhvervsfaglig uddannelse.

6 Figur 4. Andel af årige efterkommere med ikke-vestlig oprindelse i uddannelse, Pct. Kilde: Ankestyrelsens udlændingedatabase i Danmarks Statistik, IMUDD51. Note 1: I analysen indgår der i efterkommere med ikke-vestlig oprindelse. Note 2: Efterkommere med kroatisk oprindelse indgår i denne analyse som efterkommere med ikke-vestlig oprindelse.

7 Figur 5. Andel af årige personer med dansk oprindelse i uddannelse, Pct. Kilde: Ankestyrelsens udlændingedatabase i Danmarks Statistik, IMUDD51. Note: I analysen indgår der i personer med dansk oprindelse. Andelen af unge i uddannelse er generelt steget over tid - både blandt efterkommere med ikke-vestlig oprindelse og blandt unge med dansk oprindelse. For begge grupper er over 60 pct. i gang med en uddannelse i Det bemærkes, at en del unge, der er i gang med en uddannelse, ikke fuldfører den. Samtidig går en del først senere i gang med en uddannelse.

8 Fakta Uddannelse øger beskæftigelseschancen Flere analyser viser, at uddannelse er godt for beskæftigelsen. En statistisk analyse fra KORA (Det Nationale Institut for Kommuners og Regioners Analyse og Forskning) slår således fast, at en kompetencegivende uddannelse øger sandsynligheden for at komme i arbejde (målt ved at tjene over kr. i 1. halvår af 2011). En erhvervsfaglig uddannelse gør det mere sandsynligt at komme i arbejde end kun en afsluttet grundskole, og en mellemlang eller lang videregående uddannelse øger sandsynligheden endnu mere. Beskæftigelseseffekten af uddannelse er forholdsvis ens for personer med dansk oprindelse og efterkommere, mens effekten er mindre for indvandrere med ikkevestlig oprindelse. Kilde: Henrik Lindegaard Andersen (2012): Forklarende analyse af ikke-vestlige indvandreres arbejdsmarkedstilknytning, KORA. Kontakt Analysechef Henrik Torp Andersen, Data og Analyse: het@ast.dk, tlf Fagredaktør Jakob Janum Gadmar, Data og Analyse: jjg@ast.dk, tlf

9 Social-, Børne- og Integrationsministeriet 17. december 2013 Markant overdødelighed blandt beboere på forsorgshjem Beboere på forsorgshjem og herberger står midt i en nedadgående social spiral. En forløbsanalyse viser, at de i årene før deres ophold i stigende grad marginaliseres på arbejdsmarkedet, og flere og flere kommer på førtidspension. Den negative udvikling fortsætter efter opholdet, og mange af beboerne genindskrives. Overdødeligheden er markant. Det gælder især risikoen for at dø af alkohol- og stofmisbrug, men også generelt risikoen for at dø af infektionssygdomme, ulykker mv. I perioden 2009 til 2013 har i alt 17 kommuner deltaget i arbejdet med den nationale Hjemløsestrategi. Arbejdet påvirker formodentlig ikke resultaterne i denne analyse, der omhandler personer indskrevet på forsorgshjem og herberger (se faktaboks) i Det bærende princip i arbejdet med Hjemløsestrategien har været Housing First-tilgangen. Tilgangen indebærer, at der så tidligt som muligt i et indsatsforløb med en borger etableres en permanent boligløsning med bostøtte til borgeren. Evalueringen af Hjemløsestrategien viser, at 9 ud af 10 tidligere hjemløse bliver i deres nye bolig med den rette støtte. (Hjemløsestrategien. Afsluttende rapport). Markant overdødelighed Dødeligheden for beboere på forsorgshjem og herberger er 6,7 gange højere end for gennemsnitsdanskeren med samme alder og køn. På visse områder er overdødeligheden særlig markant: Som det fremgår af figur 1, er fx risikoen for at dø af stofmisbrug (relateret til sygdom) 40 gange højere. Beboerne har også 11 gange større risiko for at dø af infektionssygdomme og 15 gange større risiko for at dø af såkaldt ikke-naturlige årsager, som omfatter ulykker, selvmord og vold.

10 Figur 1. Overdødelighed blandt beboere indskrevet på forsorgshjem eller herberg i perioden , udvalgte årsager. Kilde: Michael Davidsen m.fl. (2013): Dødelighed og dødsårsager blandt brugere af herberger, forsorgshjem mv. i Danmark , Statens Institut for Folkesundhed, Syddansk Universitet (udført for Ankestyrelsen i august 2013). Note 1: Tallene viser, hvor mange gange større risiko beboerne har for at dø af de udvalgte årsager i forhold til den køns- og aldersmæssigt tilsvarende gruppe i den generelle befolkning. Note 2: Analysen omfatter personer i alderen år indskrevet på herberg, forsorgshjem mv. Marginalisering på arbejdsmarkedet I figur 2 ses udviklingen i arbejdsmarkedstilknytningen blandt personer, der i 2007 var indskrevet på et forsorgshjem eller herberg. I alt personer var indskrevet i 2007, men beboere (17 pct.) var døde i 2012, og de indgår ikke i forløbsanalysen.

11 Figur 2. Forsørgelsessituation blandt brugere af forsorgshjem eller herberger i set over perioden Pct. Kilde: Ankestyrelsens 110 statistik og DREAM. Note 1: Forløbsanalysen omfatter personer, der i 2007 var indskrevet på et forsorgshjem eller herberg. I alt beboere fra 2007 var døde i 2012, og de er ikke medtaget i forløbsanalysen. Note 2: Kontanthjælp omfatter desuden ledighedsydelse, revalidering og fleksjob. Førtidspension omfatter desuden skånejob. I perioden før opholdet faldt beskæftigelsen blandt beboerne fra 30 pct. i 2002 til 18 pct. i I årene efter opholdet faldt beskæftigelsen yderligere til 13 pct. i Beskæftigelsen faldt således med 17 procentpoint i hele perioden. Samtidig med at færre var beskæftiget, steg andelen, der permanent var uden for arbejdsmarkedet. Gradvist kommer flere og flere på førtidspension. I 2002 modtog 15 pct. førtidspension, og i 2012 var det 40 pct. I perioden steg andelen på kontanthjælp. Efter 2007 faldt andelen, og det tyder på, at mange er kommet på førtidspension. Gruppen 'andet' har fx modtaget dagpenge eller været under uddannelse, men sammenlagt udgjorde disse grupper en lille del af beboerne fra Mange gengangere de følgende år Figur 3 viser, hvor mange af brugerne fra 2007 der blev indskrevet igen de følgende fem år. I 2008 blev næsten halvdelen af brugerne genindskrevet, og i 2010 blev

12 mere end hver femte indskrevet igen. I 2012, dvs. fem år efter første indskrivning, blev lidt mindre end hver sjette af den oprindelige gruppe genindskrevet. Figur 3. Brugere af forsorgshjem eller herberger i 2007, der kom igen de efterfølgende år. Antal og pct. Kilde: Ankestyrelsens 110 statistik. Note: Alle personer, der var indskrevet på et forsorgshjem eller herberg i 2007, indgår i figuren, også personer, der døde i perioden. Et ophold på et forsorgshjem eller herberg varede i gennemsnit 55 døgn i 2012, men mange brugere har flere ophold i løbet af året. I løbet af et år bor brugerne i gennemsnit ca. 100 dage på et eller flere af de 68 botilbud, der indgår i undersøgelsen. Fakta Forsorgshjem og herberger Denne analyse omfatter 110-boformerne: Forsorgshjem, herberger og beskyttede pensionater. Ifølge 110 i serviceloven er kommunalbestyrelsen forpligtet til at sørge for, at der er det nødvendige antal pladser til midlertidigt ophold til personer med særlige sociale problemer. Det gælder personer, som ikke har eller ikke kan opholde sig i egen bolig, og som har behov for botilbud og tilbud om aktiverende støtte, omsorg og efterfølgende hjælp. Denne opgave udføres af de såkaldte 110- boformer. Optagelse kan ske ved direkte personlig henvendelse eller ved henvisning fra offentlige myndigheder eller forvaltningsgrene. Kilde:

13 Kontakt Analysechef Henrik Torp Andersen, Data og Analyse: tlf Fagredaktør Jakob Janum Gadmar, Data og Analyse: tlf

14 Social-, Børne- og Integrationsministeriet 17. december 2013 Mange familier med udsatte børn har forældre på overførselsindkomst Familier med børn og unge, der får en forebyggende foranstaltning, har typisk en enlig forsørger, og mange forældre er på overførselsindkomst. En analyse har set på familier, hvor børn og unge modtog en forebyggende foranstaltning i Størstedelen har enlige forsørgere, og ofte er en eller begge forældre på overførselsindkomst. Familierne flytter oftere imellem kommuner end andre familier. Figur 1 og 2 viser, at familier med udsatte børn og unge (se faktaboks) langt oftere end øvrige børnefamilier har en enlig forsørger eller forældre på overførselsindkomst. Sammenlagt er der enlige forsørgere i 72 pct. af familierne, og i 35 pct. af familierne er en eller begge forældre på overførselsindkomst. Kun 14 pct. af de udsatte børns familier har to forsørgere, der ikke er på overførselsindkomst. Dette gælder ellers for 47 pct. af de øvrige børnefamilier.

15 Figur 1. Forsørgelsesgrundlag i familier, hvor børn og unge har modtaget forebyggende foranstaltninger, Pct. Kilde: Ankestyrelsens beregninger og Danmarks Statistik. Note: Analysen omfatter i alt familier med børn og unge i perioden I familier modtog børn og unge en forebyggende foranstaltning i , og i familier modtog børn og unge ikke en forebyggende foranstaltning i En forsørger har modtaget overførselsindkomst, hvis den pågældende i mindst tre ud af fem år fra 2007 til 2011 har modtaget udvalgte overførselsindkomster (fx kontanthjælp, dagpenge eller førtidspension).

16 Figur 2. Forsørgelsesgrundlag i familier, hvor børn og unge ikke har modtaget forebyggende foranstaltninger, Pct. Kilde: Ankestyrelsens beregninger og Danmarks Statistik. Note: Analysen omfatter i alt familier med børn og unge i perioden I familier modtog børn og unge en forebyggende foranstaltning i , og i familier modtog børn og unge ikke en forebyggende foranstaltning i En forsørger har modtaget overførselsindkomst, hvis den pågældende i mindst tre ud af fem år fra 2007 til 2011 har modtaget udvalgte overførselsindkomster (fx kontanthjælp, dagpenge eller førtidspension). Udsatte børn flytter oftere Ca af analysens familier med børn og unge, der har modtaget en forebyggende foranstaltning, flyttede mellem kommuner mindst tre gange inden for fem år ( ). Det svarer til 9 pct. af alle analysens familier med udsatte børn og unge. Gennemsnitligt flyttede 3 pct. af de danske børnefamilier i perioden lige så ofte mellem kommuner. Hyppige flytninger - især mellem kommuner - kan gøre det svært at udføre en sammenhængende social indsats.

17 Fakta Udsatte børn og unge Udsatte børn og unge omfatter i denne sammenhæng børn og unge, der har modtaget en forebyggende foranstaltning efter serviceloven. Foranstaltningen kan fx bestå af et aflastningsophold for barnet, en personlig rådgiver eller en fast kontaktperson for barnet. Tallene omfatter ikke anbragte børn og unge. Kontakt Analysechef Henrik Torp Andersen, Data og Analyse: het@ast.dk, tlf Fagredaktør Jakob Janum Gadmar, Data og Analyse: jjg@ast.dk, tlf

18 Social-, Børne- og Integrationsministeriet 17. december 2013 Nøgletal om sociale forhold, børn og integration Ældre Befolkningsandelen af personer over 67 år 13,9 % 14,2 % 14,7 % Andelen af personer over 80 år, der modtager hjemmehjælp 41 % 39 % 37 % Udsatte børn og unge Antal anbragte (0-17-årige) Andel anbragte uden samtykke (0-17-årige) 14 % 14 % 15 % Udsatte voksne Antal brugere af forsorgshjem mv Andelen af stofmisbrugere i social behandling, der afsluttes med enten ophørt eller reduceret forbrug 33,5 % 31,2 % - Handicap Antal beboere i længerevarende eller midlertidige botilbud samt plejeboliger målrettet handicappede Antal borgere med fysisk eller psykisk funktionsnedsættelse i beskyttet beskæftigelse Integration Befolkningsandelen af indvandrere og efterkommere med ikke-vestlig oprindelse Andel årige indvandrere og efterkommere med ikkevestlig oprindelse i beskæftigelse ,6 % 6,7 % 6,8 % 51,4 % 49,9 % 50,5 % Ydelser Antal tilkendelser af førtidspension Gennemsnitsalder ved tilkendelse af førtidspension 45,7 år 45,8 år 45,8 år Familier Antal adoptioner Kilde: Social-, Børne- og Integrationsministeriets beregninger og Danmarks Statistik.

19 Social-, Børne- og Integrationsministeriet 17. december 2013 Rapporter og statistik om sociale forhold, børn og integration Her kan du se et udpluk af offentliggjorte tal og undersøgelser, som Social-, Børneog Integrationsministeriet har sat i værk. Ofre for seksuelle overgreb står ofte uden for arbejdsmarkedet Arbejdsmarkedstilknytningen for de borgere, der modtager behandling på centre for voksne med senfølger efter seksuelle overgreb i barndommen, er væsentlig lavere (44 pct.) end for den samlede befolkning (65 pct.). De meste udbredte psykiske problemer drejer sig om at sætte grænser (75 pct.), om seksualitet (62 pct.) og relationen til opvækstfamilien (61 pct.). Hovedparten (82 pct.) har ikke anmeldt overgrebet til politiet. Det fremgår af Socialstyrelsens nyeste årsstatistik (udgivet juni 2013) for centrene. Årsstatistik Statistik om centre der arbejder med senfølger efter seksuelle overgreb Færre voldsramte kvinder flytter hjem igen Andelen af voldsramte kvinder, der flytter tilbage til voldsudøveren efter at have været på et krisecenter, har været faldende over en årrække. I 2012 flyttede kun 12 pct. tilbage, i 2006 drejede det sig om 24 pct. Samtidig er der flere, der etablerer sig i egen bolig, nemlig 44 pct. i 2012 mod 28 pct. i Det viser Socialstyrelsens seneste årsstatistik for kvinder og børn på krisecentre (udgivet aug. 2013). Årsstatistik Kvinder og børn på krisecentre Hjemmehjælpskommissionen opfordrer til paradigmeskifte Der bliver flere ældre i fremtiden. Ifølge Hjemmehjælpskommissionens rapport (juli 2013) er der derfor brug for et paradigmeskifte i hjemmehjælpen. Svage ældre skal have den rette hjælp og støtte, mens der skal tages højde for potentialet i flere

20 ressourcestærke ældre. Og der skal øget fokus på at forebygge og rehabilitere. Rapport fra Hjemmehjælpskommissionen Hjemløsestrategien hjælper ni ud af ti Ni ud af ti hjemløse kommer ud af hjemløshed via arbejdet i Hjemløsestrategien. Det viser den afsluttende evaluering (maj 2013). Det fremgår også, at selvom der generelt er sket en stigning i antallet af hjemløse i perioden, så har kommuner, der har deltaget i strategien, oplevet en markant mindre stigning på kun 8 pct. sammenlignet med landets andre kommuner, der har oplevet en gennemsnitlig stigning på 43 pct. Hjemløsestrategien. Afsluttende rapport Frivillige i socialt arbejde er ekstra flittige Omkring 1,8 millioner danskere (40 pct.) har det seneste år været engageret i frivilligt arbejde - flertallet inden for idræt, kultur og fritid. Ca danskere (15 pct.) er engageret i det frivillige sociale arbejde, og de bruger flere timer som frivillige end gennemsnittet. Det viser den seneste årsrapport (maj 2013) fra Center for frivilligt socialt arbejde. Det frivillige sociale arbejde. Frivilligrapporten 2012 Nye tal i regeringens integrationsbarometer: Fremgang på uddannelsesområdet Integrationsbarometeret viser nye udviklingstendenser vedr. beskæftigelse, uddannelse, udsatte boligområder og kriminalitet. Regeringens integrationsbarometer Kontakt Analysechef Henrik Torp Andersen, Data og Analyse: het@ast.dk, tlf Fagredaktør Jakob Janum Gadmar, Data og Analyse: jjg@ast.dk, tlf

Markant overdødelighed blandt beboere på forsorgshjem

Markant overdødelighed blandt beboere på forsorgshjem Social-, Børne- og Integrationsministeriet 17. december 2013 Markant overdødelighed blandt beboere på forsorgshjem Beboere på forsorgshjem og herberger står midt i en nedadgående social spiral. En forløbsanalyse

Læs mere

Flere indvandrere og efterkommere i uddannelse og arbejde

Flere indvandrere og efterkommere i uddannelse og arbejde Social-, Børne- og Integrationsministeriet 17. december 2013 Flere indvandrere og efterkommere i uddannelse og arbejde Efter et markant fald i beskæftigelsen blandt indvandrere og efterkommere med ikke-vestlig

Læs mere

Unge med bosnisk oprindelse klarer sig godt i Danmark

Unge med bosnisk oprindelse klarer sig godt i Danmark Unge med bosnisk oprindelse klarer sig godt i Danmark Unge bosniske krigsflygtninge og efterkommere af bosniske krigsflygtninge er i højere grad end deres jævnaldrende i gang med en uddannelse. Både mændene

Læs mere

nydanske unge er hverken i uddannelse eller beskæftigelse

nydanske unge er hverken i uddannelse eller beskæftigelse 16.500 nydanske unge er hverken i uddannelse eller beskæftigelse En uddannelse forbedrer sandsynligheden for at komme i job. Men mere end hver femte ung nydansker er hverken i gang med en uddannelse eller

Læs mere

Velfærdspolitisk Analyse

Velfærdspolitisk Analyse Velfærdspolitisk Analyse Opholdstiden på forsorgshjem og herberger stiger Borgere i hjemløshed er en meget udsat gruppe af mennesker, som ofte har komplekse problemstillinger. Mange har samtidige problemer

Læs mere

Målinger på fokusområde 4 vedr. integration af københavnere med ikkevestlig. Bilag 4

Målinger på fokusområde 4 vedr. integration af københavnere med ikkevestlig. Bilag 4 Målinger på fokusområde 4 vedr. integration af københavnere med ikkevestlig baggrund Bilag 4 Modtagere af midlertidig offentlig forsørgelse med ikke-vestlig baggrund (Hovedmål) Figur 1. Ydelsesmodtagere

Læs mere

Ikke-vestlige efterkommere i uddannelse og beskæftigelse

Ikke-vestlige efterkommere i uddannelse og beskæftigelse 1 Ikke-vestlige efterkommere i uddannelse og beskæftigelse Det går fremad med integrationen af efterkommere af ikke-vestlige indvandrere i Danmark. Det er især de unge efterkommere, der er i gang med en

Læs mere

Sociale problemer i opvæksten og i det tidlige voksenliv

Sociale problemer i opvæksten og i det tidlige voksenliv Sociale problemer i opvæksten og i det tidlige voksenliv Hvert år anvendes omkring 15 mia. kr. på anbringelser og forebyggende foranstaltninger til udsatte børn og unge. Nogle af indsatserne skal forebygge,

Læs mere

BILAG 2. Status og udvikling på integrationsområdet

BILAG 2. Status og udvikling på integrationsområdet BILAG 2 Dato: 6.oktober 2010 Kontor: Analyseenheden Status og udvikling på integrationsområdet I dette notat beskrives status og udvikling i centrale nøgletal for nydanskeres integration i Danmark. Først

Læs mere

Befolkning og levevilkår

Befolkning og levevilkår Befolkning og levevilkår 3 I dette kapitel gives en kort beskrivelse af befolkningsudviklingen på en række centrale indikatorer af betydning for befolkningens sundhed, sygelighed og dødelighed. Køn og

Læs mere

INTEGRATION: STATUS OG UDVIKLING

INTEGRATION: STATUS OG UDVIKLING INTEGRATION: STATUS OG UDVIKLING OPBYGNING Ankestyrelsens notat Integration: Status og udvikling indeholder en række hovedtal om indvandrere og efterkommere i Danmark. 1 Notatet omfatter tre afsnit, der

Læs mere

Hjemløse på forsorgshjem og herberger

Hjemløse på forsorgshjem og herberger Velfærdspolitisk Analyse Hjemløse på forsorgshjem og herberger Hjemløshed er et socialt problem, som kan komme til udtryk i forskellige hjemløshedssituationer. Nogle bor midlertidigt hos fx familie og

Læs mere

Ældrechecken har fået større effekt

Ældrechecken har fået større effekt 26. juni 2014 Ældrechecken har fået større effekt Omkring hver fjerde borger over 65 år modtager ældrechecken. Den gives til de økonomisk dårligst stillede ældre og mindsker gabet til de mere velstillede

Læs mere

Modtagere af integrationsydelse

Modtagere af integrationsydelse Sep 215 Okt 215 Nov 215 Dec 215 Jan 216 Feb 216 Mar 216 Apr 216 Maj 216 Jun 216 Jul 216 Aug 216 Sep 216 Okt 216 Nov 216 Dec 216 Jan 217 Feb 217 Mar 217 Apr 217 Maj 217 Jun 217 Jul 217 Aug 217 Sep 217 Okt

Læs mere

Introduktion til det socialpolitiske område

Introduktion til det socialpolitiske område Social- og Indenrigsudvalget 2014-15 (2. samling) SOU Alm.del Bilag 34 Offentligt Introduktion til det socialpolitiske område Serviceloven og Familieretten 19. august 2015 Minikonference for Social- og

Læs mere

Ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres tilknytning til arbejdsmarkedet

Ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres tilknytning til arbejdsmarkedet NOTAT 2. september 29 Ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres tilknytning til arbejdsmarkedet J.nr. 28-2796 2/dbh/lj Indledning Selvom konjunkturerne i øjeblikket strammer til, og ledigheden stiger

Læs mere

Nøgletal. Beskæftigelses- og socialområdet Roskilde Kommune. August 2016

Nøgletal. Beskæftigelses- og socialområdet Roskilde Kommune. August 2016 Nøgletal Beskæftigelses- og socialområdet Roskilde Kommune August 2016 Kilde: Alle data på beskæftigelsesområdet er hentet på Styrelsen for arbejdsmarked og rekrutterings Jobindsats.dk. Data for det specialiserede

Læs mere

Nøgletal. Beskæftigelses- og socialområdet Roskilde Kommune. November 2016

Nøgletal. Beskæftigelses- og socialområdet Roskilde Kommune. November 2016 Nøgletal Beskæftigelses- og socialområdet Roskilde Kommune November 2016 Kilde: Alle data på beskæftigelsesområdet er hentet på Styrelsen for arbejdsmarked og rekrutterings Jobindsats.dk. Data for det

Læs mere

Forsørgelsesgrundlaget

Forsørgelsesgrundlaget Forsørgelsesgrundlaget for mennesker med udviklingshæmning En surveyundersøgelse blandt Landsforeningen LEVs medlemmer August 2017 Turid Christensen Thomas Holberg Landsforeningen LEV 1 Baggrund for undersøgelsen

Læs mere

Nøgletal. Ligestilling

Nøgletal. Ligestilling Nøgletal Ligestilling Nøgletal Ligestilling 2010 2011 2012 2013 2014 Orientering 1. Basale rettigheder Ofre for menneskehandel Selvbestemmelse blandt 18 29årige indvandrere og efterkommere med ikkevestlig

Læs mere

De 10 sociale mål Holstebro Kommune (voksenområdet)

De 10 sociale mål Holstebro Kommune (voksenområdet) De 1 sociale mål Holstebro Kommune (voksenområdet) Regeringens 1 sociale mål skal sætte retning for og skabe større fremdrift i socialpolitikken: Flere skal være en del af arbejdsfællesskabet, og færre

Læs mere

Dataanalyse. Af Joanna Phermchai-Nielsen. Workshop d. 18. marts 2013

Dataanalyse. Af Joanna Phermchai-Nielsen. Workshop d. 18. marts 2013 Dataanalyse Af Joanna Phermchai-Nielsen Workshop d. 18. marts 2013 Kroniske og psykiske syge borgere (1) Sygdomsgrupper: - Kroniske sygdomme: Diabetes Hjertekarsygdomme Kroniske lungesygdomme Knogleskørhed

Læs mere

Afsluttende afrapportering af boligsociale data for Helhedsplan for Nordbyen Glarbjergvejområdet, Jennumparken & Vangdalen

Afsluttende afrapportering af boligsociale data for Helhedsplan for Nordbyen Glarbjergvejområdet, Jennumparken & Vangdalen Afsluttende afrapportering af boligsociale data for Helhedsplan for Nordbyen 2013 2017 Glarbjergvejområdet, Jennumparken & Vangdalen September 2017 1 Boligsociale data, september 2017 Baggrund... 3 0.

Læs mere

Kommunale driftsudgifter til sociale indsatser målrettet socialt udsatte

Kommunale driftsudgifter til sociale indsatser målrettet socialt udsatte Kommunale driftsudgifter til sociale indsatser målrettet socialt udsatte Udgifterne til kommunernes sociale indsatser til socialt udsatte efter serviceloven har de seneste år ligget på omkring ca. 6,8

Læs mere

Indvandrere i teenagealderen anbringes markant oftere end andre grupper

Indvandrere i teenagealderen anbringes markant oftere end andre grupper Indvandrere i teenagealderen anbringes markant oftere end andre grupper Indvandrere med ikke-vestlig baggrund anbringes markant oftere uden for hjemmet end andre, når man ser på aldersgruppen 10-17 år.

Læs mere

Betydningen af kontanthjælp som ung Nyt kapitel

Betydningen af kontanthjælp som ung Nyt kapitel Betydningen af kontanthjælp som ung Nyt kapitel De fleste mellem 18 og 29 år er enten under uddannelse eller i arbejde, men 14 pct. er offentligt forsørgede. Der er særlige udfordringer knyttet til det

Læs mere

Nøgletal. Beskæftigelses- og socialområdet Roskilde Kommune. Februar 2016

Nøgletal. Beskæftigelses- og socialområdet Roskilde Kommune. Februar 2016 Nøgletal Beskæftigelses- og socialområdet Roskilde Kommune Februar 216 Kilde: Alle data på beskæftigelsesområdet er hentet på Styrelsen for arbejdsmarked og rekrutterings Jobindsats.dk. Data for det specialiserede

Læs mere

Analyse af sammenhæng mellem tandlægebesøg og demografiske og socioøkonomiske forhold

Analyse af sammenhæng mellem tandlægebesøg og demografiske og socioøkonomiske forhold ANALYSE Analyse af sammenhæng mellem tandlægebesøg og demografiske og socioøkonomiske forhold Af Bodil Helbech Hansen Formålet med denne analyse er at undersøge forskelle i hvor mange borgere, der går

Læs mere

Singler i København KØBENHAVNS KOMMUNE

Singler i København KØBENHAVNS KOMMUNE KØBENHAVNS KOMMUNE Singler i København Indholdsfortegnelse 1. Singlernes by 2. Singlers boligforhold 3. Singlers indkomst og brug af kommunale ydelser 4. Singlers socioøkonomiske status 5. Singlers uddannelse

Læs mere

Inaktive unge og uddannelse Nyt kapitel

Inaktive unge og uddannelse Nyt kapitel Inaktive unge og uddannelse Nyt kapitel De fleste unge er enten i uddannelse eller beskæftigelse. Men der er også et stort antal unge, som ikke er. Næsten 1 pct. i alderen 16-29 år har hverken været i

Læs mere

Indvandrere og efterkommere føler sig som danskere

Indvandrere og efterkommere føler sig som danskere Indvandrere og efterkommere føler sig som danskere Langt de fleste indvandrere og efterkommere ser sig selv som danskere eller danskere med indvandrerbaggrund. Kun en mindre del føler sig primært som indvandrere.

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE Til Job- og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 1. kvt. 1 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kommune I denne rapport sættes hvert

Læs mere

Ny måling viser arbejdsmarkedsstatus før og efter ydelsesforløb

Ny måling viser arbejdsmarkedsstatus før og efter ydelsesforløb Nr. 16, 9. august 2012 Arbejdsmarkedsstyrelsens nyhedsbrev om Jobindsats.dk Ny måling viser arbejdsmarkedsstatus før og efter ydelsesforløb, side 1 Få viden om, hvem der modtager overførselsindkomst, side

Læs mere

19 Social balance. Figur 19.2 Indkomstforskelle i OECD, 2011

19 Social balance. Figur 19.2 Indkomstforskelle i OECD, 2011 Danmark er kendetegnet ved små indkomstforskelle og en høj grad af social balance sammenlignet med andre lande. Der er fri og lige adgang til uddannelse og sundhed, og der er et socialt sikkerhedsnet for

Læs mere

Nøgletalspakken Maj 2014

Nøgletalspakken Maj 2014 Nøgletalspakken Maj 1 Oversigt over udviklingen i de største ydelsesgrupper i Hvidovre Kommune Antal personer - Ledighed og aktivering (bruttoledighed) A-dagpenge Kontanthjælp Uddannelseshjælp Sygedagpenge

Læs mere

Hvordan går det med integrationen af ikke-vestlige indvandrere og efterkommere?

Hvordan går det med integrationen af ikke-vestlige indvandrere og efterkommere? Integrationsanalyse 10. december 2015 Hvordan går det med integrationen af ikke-vestlige indvandrere og efterkommere? Ikke-vestlige indvandrere og efterkommere udgør 7,5 pct. af den danske befolkning.

Læs mere

Kvalitetsstandard Botilbud 110

Kvalitetsstandard Botilbud 110 Kvalitetsstandard Botilbud 110 Ydelsens lovgrundlag Lov om Social Service 110: Kommunalbestyrelsen skal tilbyde midlertidigt ophold i boformer til personer med særlige sociale problemer, som ikke har eller

Læs mere

Nøgletal. Integration

Nøgletal. Integration Nøgletal Integration Nøgletal INTEGRATION 2010 2011 2012 2013 2014 Orientering 1. Andelen af indvandrere og efterkommere med ikkevestlig oprindelse i befolkningen 6,5 % 6,7 % 6,8 % 7,0 % 7,2 % Per 1. januar

Læs mere

ØKONOMISK ANALYSE. Nyt kapitel

ØKONOMISK ANALYSE. Nyt kapitel Unge som hverken er i beskæftigelse eller uddannelse Nyt kapitel I forlængelse af den aktuelle debat om ungdomsledighed er det relevant at se på gruppen af unge, som hverken er i beskæftigelse eller uddannelse.

Læs mere

Analyse af det specialiserede voksenområde

Analyse af det specialiserede voksenområde MAJ 2017 Analyse af det specialiserede voksenområde Esbjerg Kommune Analyse af det specialiserede voksenområde 2 Analyse af det specialiserede voksenområde 3 Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 5 1.1 Baggrund

Læs mere

Arbejdsmarkedskommissionens seminar Færre på langvarig offentlig forsørgelse. Hvad skal der til?

Arbejdsmarkedskommissionens seminar Færre på langvarig offentlig forsørgelse. Hvad skal der til? Arbejdsmarkedskommissionens seminar Færre på langvarig offentlig forsørgelse. Hvad skal der til? "Virksomhedernes indsats for at fastholde medarbejderne i beskæftigelse og samspillet med det offentlige"

Læs mere

Indvandrere og efterkommere i foreninger er frivillige i samme grad som danskere

Indvandrere og efterkommere i foreninger er frivillige i samme grad som danskere 1 Indvandrere og efterkommere i foreninger er frivillige i samme grad som danskere Færre med ikke-vestlige oprindelse end dansk oprindelse er medlem af en forening. Men ikke-vestlige indvandrere og efterkommere

Læs mere

Familieforhold for de sociale klasser

Familieforhold for de sociale klasser Familieforhold for de sociale klasser Denne analyse er en del af baggrundsanalyserne til bogen Det danske klassesamfund et socialt Danmarksportræt. I analysen er der fokus på herkomst-, køns- og aldersfordelingen

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I ESBJERG/FANØ KOMMUNE Til Arbejdsmarkedsudvalg og LBR BESKÆFTIGELSESREGION SYDDANMARK

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I ESBJERG/FANØ KOMMUNE Til Arbejdsmarkedsudvalg og LBR BESKÆFTIGELSESREGION SYDDANMARK OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I ESBJERG/FANØ KOMMUNE Til Arbejdsmarkedsudvalg og LBR BESKÆFTIGELSESREGION SYDDANMARK Opfølgning September 11 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kommune 1 Denne

Læs mere

ufaglærte unge er hægtet af uddannelsesvognen

ufaglærte unge er hægtet af uddannelsesvognen 3 ud af 4 unge uden uddannelse har stået stille i uddannelsessystemet i mindst tre år 10.000 ufaglærte unge er hægtet af uddannelsesvognen Mere end 200.000 unge har i dag ikke en uddannelse ud over folkeskolens

Læs mere

Nøgletalspakken Maj 2014

Nøgletalspakken Maj 2014 BilagARU_11_pkt.9.1 Nøgletalspakken Maj 1 Oversigt over udviklingen i de største ydelsesgrupper i Hvidovre Kommune Antal personer - Ledighed og aktivering (bruttoledighed) A-dagpenge Kontanthjælp Uddannelseshjælp

Læs mere

Lyngby-Taarbæk Kommune

Lyngby-Taarbæk Kommune Marts 2011 Situationen på arbejdsmarkedet og de beskæftigelsespolitiske udfordringer i Kommune 2010-2012 1. INTRODUKTION Dette notat sammenfatter udviklingen på arbejdsmarkedet i Kommune. Formålet med

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I LANGELAND KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I LANGELAND KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I LANGELAND KOMMUNE Til Job- og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 1. KVT. 212 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kommune I denne rapport sættes hvert kvartal

Læs mere

Baggrundsnotat om sociale mål og kommunefordeling

Baggrundsnotat om sociale mål og kommunefordeling Børne- og Socialministeriet Baggrundsnotat om sociale mål og kommunefordeling Regeringen offentligjorde i maj de nye sociale mål med budskabet om, at fremdrift på målene kræver samarbejde og fælles løsninger.

Læs mere

Teenagefødsler går i arv

Teenagefødsler går i arv Teenagefødsler går i arv En unge kvinde har stor sandsynlighed for at blive teenagemor, hvis hendes egen mor også var det. Sandsynligheden for at blive teenagemor er markant højere for den unge, hvis forældre

Læs mere

Udvikling i antal modtagere af servicelovsydelser

Udvikling i antal modtagere af servicelovsydelser Udvikling i antal modtagere af servicelovsydelser 2009-2015 Af Bodil Helbech Hansen, bhh@kl.dk Formålet med dette analysenotat er at kortlægge udviklingen i antallet af modtagere af udvalgte ydelser under

Læs mere

Klyngeanalyse af langvarige kontanthjælpsmodtagere

Klyngeanalyse af langvarige kontanthjælpsmodtagere Notat Klyngeanalyse af langvarige kontanthjælpsmodtagere Sammenfatning 4. april 2017 Viden og Analyse / APK 0. Baggrund Til brug for satspuljeinitiativet for langvarige kontanthjælpsmodtagere ( Flere skal

Læs mere

Fakta ark: Jammerbugt Kommune Udviklingen på arbejdsmarkedet og i centrale målgrupper og indsatser

Fakta ark: Jammerbugt Kommune Udviklingen på arbejdsmarkedet og i centrale målgrupper og indsatser 212 Fakta ark: Jammerbugt Kommune Udviklingen på arbejdsmarkedet og i centrale målgrupper og indsatser Udviklingen i beskæftigelse og arbejdsstyrke 1. Udviklingen i antallet af beskæftigede lønmodtagere

Læs mere

Stigning i mønsterbrydere blandt ikke-vestlige efterkommere

Stigning i mønsterbrydere blandt ikke-vestlige efterkommere Stigning i mønsterbrydere blandt ikke-vestlige efterkommere Gennem de sidste år har der været en stor stigning i andelen af mønsterbrydere blandt efterkommere med ikke-vestlig baggrund. Blandt etniske

Læs mere

Årsstatistik Kvinder og børn på krisecenter

Årsstatistik Kvinder og børn på krisecenter Kvinder og børn på krisecenter september 218 Publikationen er udgivet af Socialstyrelsen Edisonsvej 1 5 Odense C Tlf: 72 42 37 E-mail: info@socialstyrelsen.dk www.socialstyrelsen.dk Forfatter: Socialstyrelsen

Læs mere

Bryder børnene den sociale arv og får en ungdomsuddannelse?

Bryder børnene den sociale arv og får en ungdomsuddannelse? Bryder børnene den sociale arv og får en ungdomsuddannelse? Af Nadja Hedegaard Andersen, NCA@kl.dk Side 1 af 12 Formålet med dette analysenotat er at belyse udviklingen i andelen af unge 25-årige, der

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I SVENDBORG KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I SVENDBORG KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I SVENDBORG KOMMUNE Til Job- og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 2. KVT. 212 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kommune I denne rapport sættes hvert kvartal

Læs mere

Teenageanbringelser bryder oftere sammen

Teenageanbringelser bryder oftere sammen Teenageanbringelser bryder oftere sammen Nogle anbringelser må afbrydes, før det er planlagt. Siden 21 er andelen af anbringelser, der ender med sammenbrud, faldet fra 5,5 pct. til 4,7 pct. Anbragte unge

Læs mere

Marts Situationen på arbejdsmarkedet og de beskæftigelsespolitiske udfordringer i. Lejre Kommune

Marts Situationen på arbejdsmarkedet og de beskæftigelsespolitiske udfordringer i. Lejre Kommune Marts 2011 Situationen på arbejdsmarkedet og de beskæftigelsespolitiske udfordringer i Kommune 2010-2012 1. INTRODUKTION Dette notat sammenfatter udviklingen på arbejdsmarkedet i Kommune. Formålet med

Læs mere

Marts Situationen på arbejdsmarkedet og de beskæftigelsespolitiske udfordringer i. Dragør Kommune

Marts Situationen på arbejdsmarkedet og de beskæftigelsespolitiske udfordringer i. Dragør Kommune Marts 2011 Situationen på arbejdsmarkedet og de beskæftigelsespolitiske udfordringer i Kommune 2010-2012 1. INTRODUKTION Dette notat sammenfatter udviklingen på arbejdsmarkedet i Kommune. Formålet med

Læs mere

Analyse af forsørgelsesgrupper: Ikke vestlige indvandrere og efterkommere på offentlig forsørgelse

Analyse af forsørgelsesgrupper: Ikke vestlige indvandrere og efterkommere på offentlig forsørgelse Analyse af forsørgelsesgrupper: Ikke vestlige indvandrere og efterkommere på offentlig forsørgelse Indledning I Jobcenter Middelfarts Beskæftigelsesplanen er et af fokuspunkterne, at udarbejde en analyse

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I LANGELAND KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I LANGELAND KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I LANGELAND KOMMUNE Til Job- og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING. KVT. 1 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kommune I denne rapport sættes hvert kvartal

Læs mere

Hvordan går det med integrationen? - Fokus på Ikke-vestlige indvandrere og efterkommere

Hvordan går det med integrationen? - Fokus på Ikke-vestlige indvandrere og efterkommere Hvordan går det med integrationen? - Fokus på Ikke-vestlige indvandrere og efterkommere 6. januar 2017 Sammenfatning Ikke-vestlige indvandrere og efterkommere udgør 7,9 pct. af den danske befolkning pr.

Læs mere

Ophold på forsorgshjem mv.

Ophold på forsorgshjem mv. Center for Særlig Social Indsats Helsingør Kommunes kvalitetsstandard for Lov om Social Service 110 Ophold på forsorgshjem mv. Godkendt af socialudvalget 2. december 2014 Indhold 1 Forudsætninger... 3

Læs mere

6. Social balance. Social balance. Figur 6.1 Indkomstforskelle i OECD, 2012

6. Social balance. Social balance. Figur 6.1 Indkomstforskelle i OECD, 2012 6. 6. Social balance Social balance Danmark og de øvrige nordiske lande er kendetegnet ved et højt indkomstniveau og små indkomstforskelle sammenlignet med andre -lande. Der er en høj grad af social balance

Læs mere

Den Socialøkonomiske Investeringsmodel SØM. Hans Hummelgaard Forsknings- og analysechef for VIVE Effektmåling

Den Socialøkonomiske Investeringsmodel SØM. Hans Hummelgaard Forsknings- og analysechef for VIVE Effektmåling Den Socialøkonomiske Investeringsmodel SØM Hans Hummelgaard Forsknings- og analysechef for VIVE Effektmåling Baggrund for udviklingen af SØM Stigende interesse hos politikerne for de økonomiske konsekvenser

Læs mere

I FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE

I FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE Til Job- og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 2. kvt. 212 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kommune I denne rapport sættes hvert

Læs mere

Børns opvækstvilkår har enorm betydning for fremtiden

Børns opvækstvilkår har enorm betydning for fremtiden Social arv i Danmark Børns opvækstvilkår har enorm betydning for fremtiden Der er fortsat en betydelig social arv i forhold til indkomst i Danmark. Udviklingen i den sociale mobilitet mellem forældre og

Læs mere

Årsstatistik Kvinder og børn på krisecenter

Årsstatistik Kvinder og børn på krisecenter Kvinder og børn på krisecenter oktober 19 Publikationen er udgivet af Socialstyrelsen Edisonsvej 1 Odense C Tlf: 72 42 37 E-mail: info@socialstyrelsen.dk www.socialstyrelsen.dk Forfatter: Socialstyrelsen

Læs mere

Udviklingen i forsørgelsesgrundlaget

Udviklingen i forsørgelsesgrundlaget Udviklingen i forsørgelsesgrundlaget i ghettoerne I analysen belyses udviklingen i andelen af offentligt forsørgede og lønmodtagerandelen blandt 1-- beboere i ghettoer (boligområder på ghettolisten). Udviklingen

Læs mere

Årsstatistik Centre for voksne med senfølger efter seksuelle overgreb i barndommen

Årsstatistik Centre for voksne med senfølger efter seksuelle overgreb i barndommen Årsstatistik 2015 Centre for voksne med senfølger efter seksuelle overgreb i barndommen Publikationen er udgivet af Socialstyrelsen Edisonsvej 18, 1. 5000 Odense C Tlf: 72 42 37 00 E-mail: info@socialstyrelsen.dk

Læs mere

Sociale investeringer i udsatte boligområder. Frans Clemmesen Cheføkonom Danmarks Almene Boliger

Sociale investeringer i udsatte boligområder. Frans Clemmesen Cheføkonom Danmarks Almene Boliger Sociale investeringer i udsatte boligområder Frans Clemmesen Cheføkonom Danmarks Almene Boliger Politiske perspektiver (Længere på literen) Offentlige udgifter Offentligt forbrug 513 mia. kr. Indkomstoverførsler

Læs mere

N o t a t årige er i mindre grad i beskæftigelse end før den økonomiske krise

N o t a t årige er i mindre grad i beskæftigelse end før den økonomiske krise N o t a t 13-17-årige er i mindre grad i beskæftigelse end før den økonomiske krise April 19 Resume Denne deskriptive analyse ser på udviklingen i antallet af 13-17-årige i beskæftigelse. Hovedkonklusionerne

Læs mere

Krise: 35.000 flere unge er hverken i arbejde eller uddannelse

Krise: 35.000 flere unge er hverken i arbejde eller uddannelse Krise: 3. flere unge er hverken i arbejde eller uddannelse Siden den økonomiske krise er antallet af unge, der hverken er i arbejde eller under uddannelse vokset med 3.. I slutningen af 213 var 18. unge

Læs mere

INTEGRATION: STATUS OG UDVIKLING Fokus på ikke-vestlige lande

INTEGRATION: STATUS OG UDVIKLING Fokus på ikke-vestlige lande INTEGRATION: STATUS OG UDVIKLING 2017 - Fokus på ikke-vestlige lande Maj 2017 1 Indhold OPBYGNING 4 1. BEFOLKNING 6 1.1 Sammenfatning vedr. befolkningstal 6 1.2 Indvandrere og efterkommere i Danmark 7

Læs mere

Implementering af Projekt Overgangsbolig for unge hjemløse

Implementering af Projekt Overgangsbolig for unge hjemløse Torvegade 74, 6700 Esbjerg Dato 1. maj 2018 Sagsid 18/10896 Implementering af Projekt Overgangsbolig for unge hjemløse På baggrund af evalueringen af Projekt Overgangsbolig for unge hjemløse er udarbejdet

Læs mere

Dødelighed og dødsårsager blandt brugere af herberger, forsorgshjem mv. i Danmark

Dødelighed og dødsårsager blandt brugere af herberger, forsorgshjem mv. i Danmark Dødelighed og dødsårsager blandt brugere af herberger, forsorgshjem mv. i Danmark 1999-2011 Michael Davidsen Esben Meulengracht Flachs Pia Vivian Pedersen Knud Juel Udarbejdet for Ankestyrelsen August

Læs mere

Sammenfatning af kortlægning om unge hjemløse i Aarhus Kommune.

Sammenfatning af kortlægning om unge hjemløse i Aarhus Kommune. Sammenfatning af kortlægning om unge hjemløse i Aarhus Kommune. Indledning Denne undersøgelse har til formål at give en kort sammenfatning af kortlægningen omhandlende unge hjemløse i alderen 17-24 år

Læs mere

Marts Situationen på arbejdsmarkedet og de beskæftigelsespolitiske udfordringer i. Holbæk Kommune

Marts Situationen på arbejdsmarkedet og de beskæftigelsespolitiske udfordringer i. Holbæk Kommune Marts 2011 Situationen på arbejdsmarkedet og de beskæftigelsespolitiske udfordringer i Kommune 2010-2012 1. INTRODUKTION Dette notat sammenfatter udviklingen på arbejdsmarkedet i Kommune. Formålet med

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I MIDDELFART KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I MIDDELFART KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I MIDDELFART KOMMUNE Til Beskæftigelses- og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 4. kvt. 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Middelfart Kommune I denne

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I HADERSLEV KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I HADERSLEV KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I HADERSLEV KOMMUNE Til Job- og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 2. kvt. 212 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kommune I denne rapport sættes hvert kvartal

Læs mere

Boligsociale data for Helhedsplan for Nordbyen Glarbjergvejområdet, Jennumparken & Vangdalen

Boligsociale data for Helhedsplan for Nordbyen Glarbjergvejområdet, Jennumparken & Vangdalen Boligsociale data for Helhedsplan for Nordbyen 2013 2017 Glarbjergvejområdet, Jennumparken & Vangdalen August 2016 1 Boligsociale data, august 2016 Resume...3 Baggrund...4 0. Demografi...5 1. Beskæftigelsesgrad...10

Læs mere

Marts Situationen på arbejdsmarkedet og de beskæftigelsespolitiske udfordringer i. Sorø Kommune

Marts Situationen på arbejdsmarkedet og de beskæftigelsespolitiske udfordringer i. Sorø Kommune Marts 2011 Situationen på arbejdsmarkedet og de beskæftigelsespolitiske udfordringer i Kommune 2010-2012 1. INTRODUKTION Dette notat sammenfatter udviklingen på arbejdsmarkedet i Kommune. Formålet med

Læs mere

Marts Situationen på arbejdsmarkedet og de beskæftigelsespolitiske udfordringer i. Ishøj Kommune

Marts Situationen på arbejdsmarkedet og de beskæftigelsespolitiske udfordringer i. Ishøj Kommune Marts 2011 Situationen på arbejdsmarkedet og de beskæftigelsespolitiske udfordringer i Kommune 2010-2012 1. INTRODUKTION Dette notat sammenfatter udviklingen på arbejdsmarkedet i Kommune. Formålet med

Læs mere

CENTER FOR FORSORG OG SPECIALISEREDE INDSATSER

CENTER FOR FORSORG OG SPECIALISEREDE INDSATSER Forsorgshjemmene i Aarhus Kommune HVEM ER BRUGERNE og hvad får de ud af deres ophold? Pixi-rapport med hovedresultater for perioden 2009-2014 Socialpsykiatri og Udsatte Voksne CENTER FOR FORSORG OG SPECIALISEREDE

Læs mere

Borgere i beskyttet beskæftigelse

Borgere i beskyttet beskæftigelse Borgere i beskyttet beskæftigelse Velfærdspolitisk Analyse Mennesker med handicap og socialt udsatte har i Danmark adgang til en række indsatser på det specialiserede socialområde. Formålet med indsatserne

Læs mere

Vækst og beskæftigelse

Vækst og beskæftigelse Vækst og beskæftigelse Udsatte byområder Materiale til udlevering / Kvantitativ analyse Velfærdsanalyseenheden i Københavns Kommune Vækst og beskæftigelse for borgere i tre udsatte boligområder 2.660 boliger

Læs mere

Modtagere af kontanthjælp med handicap

Modtagere af kontanthjælp med handicap Modtagere af kontanthjælp med handicap Analyser i blandt andet Socialpolitisk Redegørelse viser, at der er potentiale for, at flere mennesker med handicap kan blive en del af fællesskabet på en arbejdsplads

Læs mere

INTEGRATION: STATUS OG UDVIKLING 2016

INTEGRATION: STATUS OG UDVIKLING 2016 INTEGRATION: STATUS OG UDVIKLING 2016 September 2016 1 INTEGRATION: STATUS OG UDVIKLING 2016 Udgiver: Udlændinge- og Integrationsministeriet, september 2016 Hjemmeside: www.uibm.dk E-mail: uibm@uibm.dk

Læs mere

Marts Situationen på arbejdsmarkedet og de beskæftigelsespolitiske udfordringer i. Køge Kommune

Marts Situationen på arbejdsmarkedet og de beskæftigelsespolitiske udfordringer i. Køge Kommune Marts 2011 Situationen på arbejdsmarkedet og de beskæftigelsespolitiske udfordringer i Kommune 2010-2012 1. INTRODUKTION Dette notat sammenfatter udviklingen på arbejdsmarkedet i Kommune. Formålet med

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I KOLDING KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I KOLDING KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I KOLDING KOMMUNE Til Arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 1. kvartal 1 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kommune I denne rapport sættes hvert kvartal fokus

Læs mere

Månedlig budgetopfølgning. Vejen Kommune Forbrug pr. 31/7-2016

Månedlig budgetopfølgning. Vejen Kommune Forbrug pr. 31/7-2016 Månedlig budgetopfølgning Vejen Kommune Forbrug pr. 31/7-216 9-8-216 2 - månedlig budgetopfølgning Forbrugsoversigt Opr. Budget Tillægsbev. og omplac. Korr. budget Forbrug ultimo sidste mdr. Forbrugsprocent

Læs mere

Førtidspensionister med ikke-kroniske psykiske lidelser

Førtidspensionister med ikke-kroniske psykiske lidelser 09-0504 19.05.09 Kontakt: Mette Langager - mela@ftf.dk - Tlf: 33 36 88 00 Førtidspensionister med ikke-kroniske psykiske lidelser Seks af de psykiske diagnoser, som kan danne baggrund for førtidspensionstilkendelse,

Læs mere

Marts Situationen på arbejdsmarkedet og de beskæftigelsespolitiske udfordringer i. Fredensborg Kommune

Marts Situationen på arbejdsmarkedet og de beskæftigelsespolitiske udfordringer i. Fredensborg Kommune Marts 2011 Situationen på arbejdsmarkedet og de beskæftigelsespolitiske udfordringer i Kommune 2010-2012 1. INTRODUKTION Dette notat sammenfatter udviklingen på arbejdsmarkedet i Kommune. Formålet med

Læs mere

Beskæftigelsesministeriet Analyseenheden

Beskæftigelsesministeriet Analyseenheden Beskæftigelsesministeriet Analyseenheden 1. Indledning Beskæftigelsesministeriet har udarbejdet en deskriptiv analyse, der ser på løn- og timeudviklingen for langtidsledige kontanthjælpsmodtagere, som

Læs mere

Mindre tilknytning til arbejdsmarkedet før førtidspensionen

Mindre tilknytning til arbejdsmarkedet før førtidspensionen 09-0504 - 13.05.09 Kontakt Mette Langager - Tlf: 33 36 88 00 Mindre tilknytning til arbejdsmarkedet før førtidspensionen Antallet af nytilkendelser til førtidspension har ligget på samme niveau i en årrække

Læs mere

Indvandrere lever længst

Indvandrere lever længst 7. april 2014 Indvandrere lever længst Ældre med ikke-vestlig oprindelse adskiller sig fra andre ældre i Danmark. Færre får hjemmehjælp, og den enkelte kan forvente at leve længere. Indvandrere af begge

Læs mere

Tidsbegrænset førtidspension giver store gevinster

Tidsbegrænset førtidspension giver store gevinster Organisation for erhvervslivet August 21 Tidsbegrænset førtidspension giver store gevinster AF CHEFKONSULENT THOMAS QVORTRUP CHRISTENSEN, TQCH@DI.DK Mere end 3. danskere er på førtidspension, fleksjob

Læs mere

Udviklingen i antal cpr. på dag- og døgntilbud

Udviklingen i antal cpr. på dag- og døgntilbud SOLRØD KOMMUNE JOB- OG SOCIALCENTERET NOTAT Emne: Til: Analyse - Politikområde 14, det specialiserede voksenområde Social-, Sundheds- og fritidsudvalget Dato: 28. april 2016 Sagsbeh.: Charlotte B. Olsen

Læs mere

Borgere i aktivitets- og samværstilbud

Borgere i aktivitets- og samværstilbud Borgere i aktivitets- og samværstilbud Denne analyse ser nærmere på aktivitets- og samværstilbud efter serviceloven og belyser blandt andet potentialet for, at borgere, der gør brug af tilbuddet, kan komme

Læs mere