Tændt af at lære. Strategi 2014

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Tændt af at lære. Strategi 2014"

Transkript

1 1 Tændt af at lære strategi 2014 Tændt af at lære Strategi 2014 Den der kun ser det nødvendige, han kan ikke bøje verden og den der kun ser det mulige, han kan ikke bøje sig selv. Søren Kierkegaard

2 1.

3 3 Tændt af at lære strategi 2014 IBA IBA uddanner, ansporer og tænder fremtidens nøglemedarbejder. På IBA har uddannelsealtid fundet sted i tæt samspil mellem dygtige undervisere og driftige virksomheder. Denne vekselvirkning er stadig vores DNA. Alle studerende er i praktik i en virksom hed for at blive knivskarpe på de forventninger, der efterspørges på det turbulente arbejdsmarked. Det stærke bånd til erhvervslivet betyder, at flere tusinde medarbejdere årligt deltager i kurser om kommunikation, økonomi, ledelse, produktion og IT. IBA er blandt uddannelsesverdenens pionerer. Vi tror grundlæggende på, at verden i morgen kan blive bedre end verden i går. Vi afprøver gerne selv nye veje. Ud med dogmer. Ind med idérigdom, foretagsomh ed, engagement og det, der virker. Undervisningen er præget af et engagement i viden og praksis. For den, der ikke brænder, kan ikke tænde begejstringens lys i andre. IBA var den første videregående uddannelsesinstitution, der vendte sig mod verden, da Berlinmuren faldt. IBA har mere end 20 års erfaring i samarbejde med virksomheder og universiteter fra hele verden. For os handler global uddannelse ikke længere bare om udveksling af viden, men om udvikling og ledelse af nye globale forretningsidéer. I dag er der flere end 1100 fuldtidsstuderende, og flere end 3000 deltagere i efteruddannelse på IBA. De studerende kommer fra hele verden og er rygraden i et innovativt og internationalt studiemiljø.

4 4 Tændt af at lære strategi

5 5 Tændt af at lære strategi 2014 Mission Gør fremtidens medarbejder tændt af at lære IBA udbyder videregående merkantil og teknisk uddannelse for fremtidens excellente medarbejder. Uddannelserne kombinerer praktiske færdigheder med teoretisk viden på et højt fagligt niveau og udbydes i tæt samspil med private og offentlige virksomheder og universiteter fra hele verden. Undervisningen er engagerende og finder sted med afsæt i et innovativt og internationalt læringsmiljø i Kolding.

6 6 Tændt af at lære strategi

7 7 Tændt af at lære strategi 2014 Vision I 2020 udbyder IBA praksisnære videregående uddannelser i verdensklasse IBA er det lokale og regionale erhvervslivs foretrukne samarbejdspartner i skabelsen af handle- og tænkekraft. Her udbydes praksisnær uddannelse i verdensklasse funderet på et bredt videngrundlag. Her arbejder de dygtigste undervisere, og her tiltrækkes de mest talentfulde studerende og kursister.

8 8 Tændt af at lære strategi

9 9 Tændt af at lære strategi 2014 Værdier Udsyn med indsigt Vi finder det værdifuldt at bringe hele verden helt nær for at udvikle originale idéer, skabe ny viden og høste solid erfaring. Nysgerrig praktiker Vi finder det værdifuldt at dele undren for at finde meningsfulde løsninger, der virker i praksis. Rummelighed med kant Vi finder det værdifuldt at skabe en tillidsfuld atmosfære med plads til begejstring og personligt overskud. Brænde og tænde Vi finder det værdifuldt at møde verden medvirkende, med vilje og viden, som rollemodeller for mod og engagement. Virke med stolthed Vi finder det værdifuldt at gøre os umage i mødet med nødvendighed og mulighed og at udvise personlig integritet og faglig stolthed. Pirre foretagsomhedsfantasien Vi finder det værdifuldt at bygge på en kultur præget af skaberkraft, lyst til innovation, udvikling og iværksætteri. Resultater med værdier Vi finder det værdifuldt at bringe forskellige værdier og personlige karakterer i samspil for at skabe resultater i verdensklasse.

10 10 5. Tændt af at lære strategi 2014

11 11 Tændt af at lære strategi 2014 IBA i verden Studerende, kursister, virksomheder, Folketinget, Uddannelsesministeriet, universiteter og praktikvirksomheder stiller krav og har høje forventninger til IBA. Kravene kommer løbende til udtryk i lovgivning, kultur, udviklingskontrakter, akkrediteringer og rapporter. IBA møder kravene og anser det for en nødvendighed at leve op til omverdenens forventninger og helst overgå dem. Der er forventninger til, at IBA bidrager til vækst og innovation i det danske samfund. Virksomheder er udfordret i den globale konkurrence for så vidt angår produktivitet, innovation og iværksætteri. IBA skal udfylde rollen som transmitter mellem forskning, udvikling og erhvervsliv og dermed bidrage til virksomheders effektivitet og konkurrenceevne. Erhvervslivet forventer tæt samspil med underviserne og IBA som institution for at sikre relevans af studerende og kursisters viden, færdigheder og kompetencer. IBA har forpligtelse til at drive forskning og udvikling. Underviserne skal fungere som videnmedarbejdere og være involveret i konkrete forskningsprojekter alene og i samarbejde med andre forskningsinstitutioner. Der er forventninger til, at undervisere og institutioner i vidt omfang selv er i stand til at rejse ekstern finansiering til forskningen på samme måde, som det kendes fra universiteterne. Der er ligeledes forventninger til, at såvel egen som andres forskning formidles til omverdenen og indgår som en naturlig del af den daglige undervisning. Flere unge skal tage en akademiuddannelse, og markedsandelen for efteruddannelse skal fastholdes. Det forudsætter kvalitetsudvikling i hele organisationen fra undervisning over praktik til læringsmiljø. Kvaliteten bliver løbende målt på en række indikatorer og skal sikre relevant og skarpt indhold, læring frem for undervisning, udvikling af nye uddannelser, fælles pædagogisk praksis og et dybt engagement i de studerendes læring i hele organisationen. IBA skal akkrediteres. Det fordrer professionelle og standardiserede beskrivelser af undervisningen og institutionens funktioner og processer. Akkrediteringen skal medvirke til at skabe øget sammenhæng med aftageruniversiteter og ungdomsuddannelser. Det forudsætter øget kendskab og en stærk profil. Arbejdsrammen for IBA s underviseres møde med verden er OK13, der bl.a. skal skabe sammenhæng mellem overstående ved at stille krav til, at alle underviseres arbejdstid fordeles med 50 % og 25 % til læringsaktiviteter på henholdsvis fuldtidsuddannelser og efterog videregående uddannelser, og de sidste 25 % til forskning og udvikling.

12 12 Tændt af at lære strategi

13 13 Tændt af at lære strategi 2014 Ambitioner og mål»jeg ser gerne, at en større andel af de unge tager andre uddannelser end en kandidatuddannelse (...). Vi er ved at få en skæv balance mellem antallet af akademikere og personer med mere erhvervsrettede og praktiske uddannelser.«uddannelsesminister Sofie Carsten Nielsen IBA har haft en stigning i antallet af studerende og kursister på efteruddannelse. Der er momentum for erhvervsakademierne i almindelighed (med ny lovgivning, ny bestyrelse og nye tendenser på arbejdsmarkedet), og for IBA i særdeleshed med rekordoptag, nye bygninger og et stærkt afsæt for videre udvikling. IBA vil udnytte det aktuelle mulighedsrum til at gøre fremtidens medarbejder tændt af at lære og udbyde praksisnære videregående uddannelser i verdensklasse. Det sker ved at udvikle og styrke samspil mellem profession, uddannelse og FOU. Opgaven er at understøtte et dobbelt uddannelsesløft med flere studerende på videregående uddannelse og flere medarbejdere på efter- og videreuddannelse. Videnskredsløb IBA opererer på et videngrundlag, som har flyttet sig fra forskningstilknytning til egentlig udviklingsbasering. I stedet for, at viden alene bliver produceret på universiteterne, reproduceret i erhvervsakademierne og omsat i erhvervslivet, indgår viden nu i et kredsløb, hvor akademiet også har en forskningsforpligtelse. Videnkredsløbet er grundlaget for en gensidig udveksling af viden mellem virksomheder, undervisning og forskning. Uddannelse Produktion og omsætning af viden Forskning Praksis

14 14 Tændt af at lære strategi 2014 IBA s aktuelle uddannelses- og videnmæssige fokusområder (»Finans og økonomi«,»marketing og kommunikation«,»it og design«og»ledelse og projektledelse«) er basis for uddannelse af fremtidens nøglemedarbejdere. Andre fokusområder inden for fx velfærd og det teknisk orienterede område er under udvikling. IBA har som mål at konsolidere sig som et engagerende læringsmiljø, der fremmer nysgerrighed og kreativitet. Dertil hører også en fortsat udvikling af uddannelsesudbuddet og et forøget optag. Dette indebærer ambitioner om at: Være med til at realisere visionerne om det dobbelte uddannelsesløft Højne kvaliteten for så vidt angår uddannelsernes indhold, relevans, pædagogik, samspil med virksomheder og omverdenens krav og forventninger Mindske frafald og sikre hurtigere gennemførelse på fuldtidsuddannelserne Styrke forsknings- og udviklingsaktiviteter og integrationen af dette i undervisningen Integrere samspillet med virksomhederne i undervisning, forskning, profilering og kvalitetsudvikling Styrke integrationen af innovation og entrepreneurship Øge studerendes motivation for at blive iværksættere Gøre en særlig indsats over for talenter Styrke krydsfeltet mellem fuldtidsuddannelser og efterog videreuddannelser Styrke og udvikle den pædagogiske profil Arbejdet med disse ambitioner sker i en række tværgående satsninger, som er beskrevet nedenfor.

15 Tændt af at lære strategi 2014 Forskning og udvikling IBA er løsningernes akademi, hvor udvikling og innovative løsninger på store samfundsmæssige udfordringer omsættes til vækst og beskæftigelse. IBA samarbejder med professioner, erhverv og universiteter om at skabe ny viden i såvel uddannelserne som i professionerne. Didaktikken og pædagogikken er udviklings- og evidensbaseret. FOU er beskrevet i»innovations- og udviklingsstrategi 2013«. Væsentlige indsatser: Inddrage private og offentlige aftagere mere direkte i udviklingen af eksisterende og nye uddannelser Deltage i videnudviklende partnerskaber og samarbejder med private og offentlige virksomheder, organisationer, videninstitutioner (videncentre og universiteter) nationalt og internationalt Udvikle og opbygge organisationens kapacitet og kompetencer, herunder understøtte inddragelse af forskningsbaseret undervisning i efteruddannelsen af underviserne Involvere undervisere i udviklingsprojekter Øge graden af medfinansiering i udviklings- og forskningsaktiviteter

16 Tændt af at lære strategi 2014 Innovation og samspil med erhvervslivet IBA vil være den foretrukne samarbejdspartner for lokale og regionale virksomheder. IBA vil befæste denne position ved at styrke, udvikle og inddrage innovationskapacitet og -kompetencer bredt i forhold til professioner, erhverv, videninstitutioner samt i forbindelse med egne uddannelser. Det sker for at understøtte og styrke virksomhedernes vækst og udvikling. Praksis, innovation og entrepreneurship er en naturlig del af alle undervisningsforløb, og såvel nuværende som kommende medarbejdere anspores til at bruge deres foretagsomhedsfantasi internt i virksomhederne eller som selvstændige iværksættere. Innovationsarbejdet er beskrevet i IBA s»innovations- og udviklingsstrategi 2013«. Væsentlige indsatser: Fokus på kompetencer i innovation og entrepreneurship Styrkelse af studerendes erhvervsparathed Virksomheder virker både som praktikværter for studerende og en kilde til opdateret viden om praksis, samtidig med at de studerende kan være en ressource af ny viden og innovation for erhvervslivet Virksomheder og organisationer involveres i uddannelserne: Fra gæstelærermedvirken og virksomhedsbesøg til projektarbejde og hovedopgaver Deltage i Connect DK Engagere undervisere i praksisnære innovationsprojekter med virksomheder, udviklingscirkler med virksomheder, forskningsopgaver med universiteter samt konkrete projekter (regionalt, Erasmus+ og Interreg) Øge omfanget af innovationsfremmende samarbejder med offentlige og private virksomheder, herunder særligt små og mellemstore virksomheder Indgå aftaler og partnerskaber med private og offentlige virksomheder om at indgå i strategiske innovationsprojekter Styrke og udvikle den store aktivitet på VVU og diplomuddannelser

17 Tændt af at lære strategi 2014 Kvalitet Alle, som deltager i uddannelse på IBA, skal have de bedste rammer for at blive så dygtige som overhovedet muligt, hvilket bl.a. fordrer en forskydning fra undervisning til læring. Den studerende eller kursisten skal have optimale forudsætninger for at flytte og udvikle sig fagligt og personligt i deres arbejdsliv. Der udføres løbende et kvalitetsarbejde, der sikrer systematiske og begrundede metoder og procedurer, hvis formål er at understøtte udviklingen af kvaliteten i uddannelse og udvikling. Kvalitetsarbejdet er med til at udvikle undervisningen og alle de aktiviteter, der har indflydelse på undervisningen og læringen. Kvalitetsarbejdet beskriver indhold, proces og procedurer, som sikrer at relevante problemstillinger og udfordringer løbende indfanges og er beskrevet i»iba s kvalitetsstrategi «. Væsentlige indsatser: Gennemføre akkreditering af IBA som institution Søge om nye uddannelser og udarbejde ansøgninger (turnus, prækvalifikation og akkreditering) Udvikle og gennemføre lektorforløb Styrke rammerne for kvalitetsudvikling og dokumentation af videnarbejdet, herunder omsætning af læringen fra vores evalueringer Implementere en fælles kvalitetsstrategi Øge oplevet tilfredshed i kvalitetsmålingerne Øge gennemførelsesprocenten Oprette en statistikbank Opbygge et elektronisk webbaseret system til styring af kvalitetsarbejdet Udvikle og gennemføre principper for ekstern involvering i kvalitetsudviklingen

18 Tændt af at lære strategi 2014 Vedkommende undervisningsformer De studerende og kursisterne skal opleve sig som medspillere med aktiverende undervisning og læring i et inspirerende læringsmiljø. Det er et ultimativt mål, at de studerende bliver tændt i en grad, så de oplever at være dybt optaget og til tider selvforglemmende i deres læringsrejse. Undervisningen har en faglig og pædagogisk kvalitet, som motiverer og understøtter i at definere og indfri læringsmål og opfylde egne ambitioner. IBA praktiserer undervisning, der både er erhvervsrettet og personligt dannende. Fagsproget hjælper i den proces ved på én og samme tid at styrke fagligheden i sig selv, men også den studerendes mulighed for at kunne se sig selv som nysgerrig praktiker. De studerende og kursisterne uddannes til at navigere i stadig mere komplekse opgaver, hvor de matematisk orienterede beslutningsværktøjer ofte kommer til kort: Over management af finanskriser, terrorangreb og naturkatastrofer til salgskampagner og planlægning af større projekter. Væsentlige indsatser: Styrke pædagogisk praksis funderet på koblingen mellem forskningsbaseret og erfaret viden Udfordre med en varieret undervisningsform, herunder inddragelse af MOOCs Udvikle digitale læringsplatforme Eksperimentere med nye undervisningsformer såsom Action learning, Flipped learning og Blended learning Etablere talent- og eliteprogrammer Forbedre udarbejdelsen af unit guides og studyplaner Arbejde med medarbejderen som rollemodel og mentor for de studerende Styrke aktualiteten i anvendte cases og den teoretiske viden Oprette et pædagogisk center

19 Tændt af at lære strategi 2014 Samspil med verden Internationale aktiviteter i tæt integration med udenlandske partnere er et strategisk kerneområde for IBA. Internationaliseringen har et socialiserende element i uddannelserne, der er med til at styrke kvaliteten. Den rummer udviklingspotentiale for underviserne, og den er en kilde til indtægtsskabende aktivitet. Den internationale dimension er en naturlig og uomgængelig del af akademiets aktiviteter. Deltagelse i internationale netværk giver plads for involvering af studerende, undervisere og ledelse. Målet er, at så mange som muligt integreres i det grænseoverskridende arbejde. Studiemiljøet afspejler den virkelighed, de fleste virksomheder oplever i en globaliseret verden. Det betyder bl.a., at de studerende og medarbejderne oplever sproglige og kulturelle udfordringer som en naturlig del af hverdagen. Væsentlige indsatser: Flere studerende skal gennemføre studieophold og praktik i udlandet Tæt samarbejde med andre danske uddannelsesinstitutioner Flere medarbejdere deltager i udveksling og internationale FOU-projekter Flere fælles uddannelsesudbud med internationale universiteter Etablere passende udbud med fleksible adgangsveje for en bred gruppe studerende med forskellig baggrund Konkrete samarbejdsprojekter i lande som Kina, Indien og Rusland Forskning og udviklingsprojekter med udenlandske universiteter og virksomheder

20 Tændt af at lære strategi 2014 Attraktivt læringsmiljø IBA vil skabe et moderne funktionelt uddannelses- og læringsmiljø for at understøtte læring og innovation. Miljøet på IBA skal invitere til at blive brugt 24 /7 af studerende, kursister, virksomheder og medarbejdere. Miljøet skal gøre det mere attraktivt for danske studerende at være en del af et internationalt studiemiljø. Et levende læringsmiljø stiller store krav til ressourcerne i pædagogisk læringscenter, sekretariat, økonomi, marketing, vejledning, pedeller, rengøring og IT. En effektiv institutionsdrift er forudsætningen for at realisere visioner og strategi. Alle medarbejdere spiller en afgørende rolle i mødet med akademiets interessenter i bred forstand. Det er i dette møde, at profilen og renomméet formes. Det er et afgørende konkurrenceparameter, at bygninger og lokaler er rengjorte, og at alle servicemedarbejdere møder de studerende med åbenhed og professionalisme. Væsentlige indsatser: Sikre relevant og attraktivt udbud af uddannelser og kurser Byggeri af nyt IBA Understøtte et kulturelt og fysisk læringsmiljø præget af et aktivt liv i en international atmosfære med særligt fokus på at fremme innovation Styrke og udvikle de funktioner og processer, der varetages af»frontpersonalet«sikre effektiv institutionsdrift af høj standard Stærk økonomisk og administrativ styring af aktiviteterne Opbygning af nyt HR-miljø med personalepolitik, MUS, kompetencebeskrivelser, APV, lønpolitik mv. Systematisk ledelsesudvikling Udvikle en skarp IT-platform Udvikling af praktikindsatsen til et karrierecenter med et bredere formål Invitere til, at læringsmiljøet bliver brugt 24 /7 Styrke sociale aktiviteter på tværs Styrke og udvikle vejledningsfunktionerne

21 Tændt af at lære strategi 2014 Stærkere profil Det er afgørende, at skabe en stærk selvstændig profil over for kommende og nuværende nøglemedarbejdere i danske og internationale virksomheder. IBA skal have en markant identitet på alle niveauer: lokalt, regionalt, nationalt og globalt, blandt offentlige og private virksomheder, organisationer, borgere og potentielle studerende og kursister. Som erhvervsakademi skal IBA desuden være en synlig spiller på landsplan. Væsentlige indsatser: Øge kendskabet til IBA og til de udbudte uddannelser og kurser Skarp marketings- og kommunikationsindsats i bred forstand Ny bygning Udvikling af marketing med bl.a. ny hjemmeside Udvikling af IBA Alumne Stærkere profil over for undervisere og vejledere på ungdomsuddannelser mhp. at tiltrække de bedste studerende Øget kendskab hos områdets virksomheder om muligheder for samspil om udvikling og innovation Samspil mellem traditionel, interaktiv og intern markedsføring (medarbejderne som ambassadører) Synlig på politisk niveau mhp. at påvirke beslutninger, der påvirker IBA Toneangivende i den lokale offentlighed inden for merkantile og tekniske forhold

22

International Business Academy. iba ERHVERVSAKADEMI KOLDING STRATEGI 2020

International Business Academy. iba ERHVERVSAKADEMI KOLDING STRATEGI 2020 International Business Academy TæNDT AF AT LÆRE iba ERHVERVSAKADEMI KOLDING STRATEGI 2020 uddannelsesstrategi 2020 Uddannelsesstrategi 2020 IBA Erhvervsakademi Koldings fokusområder angiver de strategiske

Læs mere

Innovations- og udviklingsstrategi

Innovations- og udviklingsstrategi Innovations- og udviklingsstrategi Erhvervsakademi Kolding IBA August 2014 Mission Gør fremtidens medarbejder tændt af at lære IBA udbyder videregående merkantil og teknisk uddannelse for fremtidens excellente

Læs mere

Værdi / Vision / Mission Strategiske mål og indikatorer

Værdi / Vision / Mission Strategiske mål og indikatorer Værdi / Vision / Mission Strategiske mål og indikatorer Døesvej 70-76 7500 Holstebro Telefon 99 122 222 Værdigrundlag for UCH Uddannelsescenter Holstebro indgår med sine uddannelser i en værdikæde og ønsker

Læs mere

Udviklingskontrakt for IBA 2015-2017

Udviklingskontrakt for IBA 2015-2017 Udviklingskontrakt for IBA 2015-2017 Udviklingskontrakt 2015-2017 mellem Uddannelsesministeriet og Erhvervsakademi Kolding Det er fastsat i 12, stk. 2, i lov om erhvervsakademier for videregående uddannelser,

Læs mere

københavns universitet det juridiske fakultet JURA TIL FREMTIDEN STRATEGI

københavns universitet det juridiske fakultet JURA TIL FREMTIDEN STRATEGI københavns universitet det juridiske fakultet JURA TIL FREMTIDEN STRATEGI 2018-2023 VISION Det Juridiske Fakultet bidrager aktivt til samfundets udvikling. Vi udforsker, udfordrer og udvikler det ret lige

Læs mere

Kompetencestrategi

Kompetencestrategi Kompetencestrategi 2017-2018 1 Indhold 1. Strategisk kompetenceudvikling i UCC 2. UCC s kerneopgave 3. Kompetenceudvikling af den enkelte medarbejder 4. Prioriterede kompetenceudfordringer og indsatsområder,

Læs mere

Kvalitetsstrategi 2014 2017

Kvalitetsstrategi 2014 2017 Kvalitetsstrategi 2014 2017 Erhvervsakademi Kolding IBA December 2014 1 2 3 Uddannelse i verdensklasse Kvalitetspolitikken i sammenhæng Mål, delpolitikker og kvalitetsmål 3.1 Emner og mål i kvalitetsarbejdet

Læs mere

Situation Mål Handlingsplaner Evaluering

Situation Mål Handlingsplaner Evaluering Akademiet 2010-13 side 1 Mission Akademiet skal medvirke til at dække behovet for, udvikle og gennemføre undervisning og dertil hørende serviceydelser inden for professionsbacheloruddannelser, erhvervsakademiuddannelser

Læs mere

Vision på Hummeltofteskolen Hvem er vi?

Vision på Hummeltofteskolen Hvem er vi? Vision på Hummeltofteskolen Hvem er vi? VSON: DYBDE, BEVÆGELSE & BREDDE Hummeltofteskolen er et aktivt fællesskab, hvor elever, lærere, pædagoger og forældre bringer viden, kompetencer og relationer i

Læs mere

Aalborg Handelsskole den stærke merkantile skole i regionen.

Aalborg Handelsskole den stærke merkantile skole i regionen. Aalborg Handelsskole Mål og strategier 2012-2017 Indhold 4 Vision og værdier 6 Fokusområde 1 - erhvervslivets skole 7 Fokusområde 2 - den internationalt orienterede skole 8 Fokusområde 3 - den digitale

Læs mere

Præsentation af must win battles. Synlighed Forskning og udvikling VEU Internationalisering Regional uddannelsesdækning

Præsentation af must win battles. Synlighed Forskning og udvikling VEU Internationalisering Regional uddannelsesdækning Præsentation af must win battles Synlighed Forskning og udvikling VEU Internationalisering Regional uddannelsesdækning Synlighed At opbygge et markant højere kendskab til såvel det enkelte akademi som

Læs mere

Strategi-plan 2020: På vej mod "Uddannelse i verdensklasse - med hverdagen som grundstof"

Strategi-plan 2020: På vej mod Uddannelse i verdensklasse - med hverdagen som grundstof Strategi-plan 2020: På vej mod "Uddannelse i verdensklasse - med hverdagen som grundstof" Strategi-plan 2020: På vej mod "Uddannelse i verdensklasse - med hverdagen som grundstof" Skolens VISION for 2020

Læs mere

Aarhus Universitets politik for kvalitetsarbejde på uddannelsesområdet

Aarhus Universitets politik for kvalitetsarbejde på uddannelsesområdet Aarhus Universitets politik for kvalitetsarbejde på uddannelsesområdet Formål med kvalitetsarbejdet Kvalitetspolitikken har til formål at etablere et fælles værdigrundlag for kvalitetsarbejdet på uddannelsesområdet

Læs mere

MSK Strategi

MSK Strategi Indhold Mission... 2 Vision... 2 Styrkepositioner... 3 Indsatsområder i strategien... 4 Vision for uddannelse... 5 Vision for forskning og udvikling... 6 Vision for relations- og videnssamarbejde... 7

Læs mere

UDDANNELSES. STRATEGI iba ERHVERVSAKADEMI KOLDING 2020

UDDANNELSES. STRATEGI iba ERHVERVSAKADEMI KOLDING 2020 UDDANNELSES STRATEGI Professionsbachelor i international handel og markedsføring iba ERHVERVSAKADEMI KOLDING 2020 status Status Uddannelsen fokuserer på international handel og markedsføring og bygger

Læs mere

UCSJ revideret 4/11 2008.

UCSJ revideret 4/11 2008. UCSJ revideret 4/11 2008. Undervisningsministeriet Udviklingskontrakt 08-09 University College Sjælland Formelt: Periode: 1. September 2008 31.december 2009 Evaluering: juni 2009 Ressourceregnskab for

Læs mere

STRATEGIGRUNDLAG 2015-2017

STRATEGIGRUNDLAG 2015-2017 2015-2017 STRATEGIGRUNDLAG 2015-2017 Side 4 EAL Strategi INTRODUKTION Erhvervsakademiet Lillebælt har i 2014 gennemført en proces, hvor bestyrelse, ledelse og medarbejdere i fællesskab har udfoldet strategigrundlaget

Læs mere

STRATEGI FRA VIDEN TIL PRODUKT

STRATEGI FRA VIDEN TIL PRODUKT STRATEGI 2015-2020 FRA VIDEN TIL PRODUKT STRATEGI INTRO HVEM KEA udbyder videregående uddannelser målrettet erhvervslivet i Danmark og i udlandet. KEA bygger bro mellem håndværk og ny viden, og de studerende

Læs mere

STRATEGI CAMPUS KØGE

STRATEGI CAMPUS KØGE STRATEGI CAMPUS KØGE 2016 2018 Udarbejdet af CAMPUS Køges Projektgruppe - til fordel for CAMPUS Køges elever, studerende, kursister, medarbejdere, partnere og det samfund, vi er en del af. INDIVIDET SKABES

Læs mere

NOTAT. Fra genopretning til udvikling Esnords strategi 2015 2020

NOTAT. Fra genopretning til udvikling Esnords strategi 2015 2020 NOTAT Fra genopretning til udvikling Esnords strategi 2015 2020 (version 4 2.1.2015) Dette er Esnords nye vision, mission og værdier, godkendt af bestyrelsen den 3. december 2014. Kapitlet vil indgå i

Læs mere

bedre kommunikation Til gavn for hele samfundet Strategi

bedre kommunikation Til gavn for hele samfundet Strategi bedre kommunikation Til gavn for hele samfundet Strategi 2016-19 indhold 3 4 6 8 10 12 14 Hvorfor? Hvordan? Hvorhen? Vejen til hvorhen Sammenhæng Værdi Markant hvorfor? Bedre kommunikation er med til at

Læs mere

Strategisk rammekontrakt

Strategisk rammekontrakt Strategisk rammekontrakt 2018-2021 Erhvervsakademi Sjælland indgår en strategisk rammekontrakt med uddannelses- og forskningsministeren. Køge 25. juni 2018 København den 3. juli 2018 Bestyrelsesformand

Læs mere

Danmarks største professionshøjskole

Danmarks største professionshøjskole Danmarks største professionshøjskole VIA University College er en af Danmarks største uddannelsesinstitutioner og det forpligter Vias værdier er: originalitet VIA udvikler uddannelser og løsninger, som

Læs mere

STRATEGI Version

STRATEGI Version STRATEGI 2018-2022 1 Forord til strategi 2018-2022 Neden for følger strategi 2018-2022 for EUC Nordvestsjælland. Strategien bygger på følgende fem principper: 1. Vores arbejde understøtter altid den overordnede

Læs mere

AALBORG HANDELSSKOLE STRATEGI

AALBORG HANDELSSKOLE STRATEGI AALBORG HANDELSSKOLE Strategi 2019-2024 fastlægger retningen for de kommende fem år. Udviklingen går imidlertid stærkt, og meget kan ske i løbet af en femårsperiode. Skolens bestyrelse vil derfor i samarbejde

Læs mere

STRATEGI 2020 GØR VIDEN TIL VÆRDI

STRATEGI 2020 GØR VIDEN TIL VÆRDI STRATEGI 2020 GØR VIDEN TIL VÆRDI VIDEN VÆRDI TIL GØR STRATEGI 2020 CPHBUSINESS GØR VIDEN TIL VÆRDI På Cphbusiness ønsker vi at skabe størst mulig værdi for erhvervslivet og samfundet. Viden er grundlaget

Læs mere

Mål og strategi for videnudvikling i UCN. Professions-

Mål og strategi for videnudvikling i UCN. Professions- Mål og strategi for videnudvikling i UCN. Professions- og udviklingsbasering samt forskningssamarbejde Dokumentdato: Dokumentansvarlig: bbc Godkendt af UCN s direktion den 27. oktober 2008 Senest revideret:

Læs mere

UCN Rammebeskrivelse. Ramme for kvalitetsarbejdet i relation til videngrundlaget

UCN Rammebeskrivelse. Ramme for kvalitetsarbejdet i relation til videngrundlaget UCN Rammebeskrivelse Ramme for kvalitetsarbejdet i relation til videngrundlaget Godkendt: 20-09-2016 Revision: 06-07-2017 Indholdsfortegnelse 1. Formål... 3 2. Indhold... 3 2.1 Videngrundlag... 3 2.2 Videngrundlag

Læs mere

DIGITALISERINGS- STRATEGI IBA ERHVERVSAKADEMI KOLDING

DIGITALISERINGS- STRATEGI IBA ERHVERVSAKADEMI KOLDING DIGITALISERINGS- STRATEGI IBA ERHVERVSAKADEMI KOLDING 2019-2021 STATUS Produktet Denne digitaliseringsstrategi skal ses i forlængelse af IBA s overordnede strategi, Tændt af at lære, og skal således mål-

Læs mere

DANMARKS DESIGNSKOLES OMVERDENSANALYSE. Indledning. 28. april 2006

DANMARKS DESIGNSKOLES OMVERDENSANALYSE. Indledning. 28. april 2006 DANMARKS DESIGNSKOLES OMVERDENSANALYSE Gøsta Knudsen tlf. (+45) 3527 7508 28. april 2006 fax (+45) 3527 7601 gkn@dkds.dk Indledning I erhvervsredegørelser og i regeringens designpolitik fremhæves design

Læs mere

Pejlemærker for KU frem mod Revideret version 3. januar 2017

Pejlemærker for KU frem mod Revideret version 3. januar 2017 1 Pejlemærker for KU frem mod 2029 Revideret version 3. januar 2017 Understøttelse 2 3 Formål med pejlemærkerne for KU frem mod 2029 Drøftelserne om pejlemærkerne for KU frem mod 2029 har fungeret som

Læs mere

Strategisk partnerskabsaftale

Strategisk partnerskabsaftale Version 28. februar 2017 Strategisk partnerskabsaftale 2017-2020 mellem VIA University College og En rammeaftale for samarbejdet mellem VIA University College og Januar 2017 1. Parterne i aftalen Den strategiske

Læs mere

Holbæk i fællesskab Koncernledelsens strategiplan

Holbæk i fællesskab Koncernledelsens strategiplan Holbæk i fællesskab Koncernledelsens strategiplan 2016+ Indledning Holbæk står, som mange andre kommuner i Danmark, overfor både økonomiske og komplekse samfundsudfordringer. Det klare politiske budskab

Læs mere

UCN Rammebeskrivelse. Ramme for kvalitetsarbejdet i relation til videngrundlaget

UCN Rammebeskrivelse. Ramme for kvalitetsarbejdet i relation til videngrundlaget UCN Rammebeskrivelse Ramme for kvalitetsarbejdet i relation til videngrundlaget 21-09-2016 Indholdsfortegnelse 1. Formål... 3 2. Indhold... 3 2.1 Videngrundlag... 3 2.2 Videngrundlag og de faglige miljøer...

Læs mere

STRATEGI PRODUKTIONSTEKNOLOG

STRATEGI PRODUKTIONSTEKNOLOG UDDANNELSES STRATEGI PRODUKTIONSTEKNOLOG IBA ERHVERVSAKADEMI KOLDING 2020 STATUS Status Formålet med erhvervsakademiuddannelsen som produktionsteknolog er at kvalificere dimittenden til selvstændigt at

Læs mere

UNIVERSITY COLLEGE LILLEBÆLT. Strategi 2020. Sammen skaber vi fremtidens velfærd i Danmark

UNIVERSITY COLLEGE LILLEBÆLT. Strategi 2020. Sammen skaber vi fremtidens velfærd i Danmark UNIVERSITY COLLEGE LILLEBÆLT Strategi 2020 Sammen skaber vi fremtidens velfærd i Danmark En fælles retning mod 2020 University College Lillebælts mission, vision og strategier danner tilsammen billedet

Læs mere

Region Midtjyllands politik for grunduddannelser

Region Midtjyllands politik for grunduddannelser Region Midtjyllands politik for grunduddannelser Region Midtjylland Forord Missionen for Region Midtjylland er at bidrage til velfærd ved at fremme borgernes mulighed for sundhed, trivsel og velstand.

Læs mere

Det Teknisk-Naturvidenskabelige Fakultet Mod ny viden og nye løsninger 2015

Det Teknisk-Naturvidenskabelige Fakultet Mod ny viden og nye løsninger 2015 Det Teknisk-Naturvidenskabelige Fakultet Mod ny viden og nye løsninger 2015 Forord Strategien for Det Teknisk- Naturvidenskabeli- Denne strategi skal give vores medarbejdere Forskning ge Fakultet, som

Læs mere

Strategi Greve Gymnasium

Strategi Greve Gymnasium Strategi 2016-2021 Greve Gymnasium Strategi 2016-2021 Greve Gymnasium uddanner mennesker, der er rustet til videre studier, karriere og livet i mere bred forstand. Vi sætter læring i centrum og tror på,

Læs mere

Erhvervsakademiernes udviklingskontrakter

Erhvervsakademiernes udviklingskontrakter 10-0201 - BORA - 22.10.2010 Kontakt: Bodil Rasmussen - bora@ftf.dk - Tlf: 3336 8869 Erhvervsakademiernes udviklingskontrakter 2010-2012 Notatet giver et overblik over indholdet af de udviklingskontrakter,

Læs mere

Løsninger til fremtidens landbrug

Løsninger til fremtidens landbrug STRATEGI SEGES Løsninger til fremtidens landbrug SEGES SEGES er en del af. Derfor er strategien for også det øverste niveau i SEGES strategi. For at understøtte den fælles strategi er der udarbejdet en

Læs mere

EAMV - Mod nye mål. Med venlig hilsen. Henriette Hauge Slebsager Rektor

EAMV - Mod nye mål. Med venlig hilsen. Henriette Hauge Slebsager Rektor Mod nye mål Strategihjul Vi skal satse på kvalitet fremfor kvantitet i de uddannelser, vi udbyder. En veldrevet og konkurrencedygtig uddannelsesinstitution, skal sikre det økonomiske fundament, der giver

Læs mere

Strategi for VUC Storstrøm

Strategi for VUC Storstrøm Bispegade 1 4800 Nykøbing F. Tlf: 5488 1700 Strategi for VUC Storstrøm 2019-2021 msi@vucstor.dk www.vucstor.dk CVR: 29541868 Indledning VUC Storstrøm står over for en række forandringer i 2019 og frem.

Læs mere

International strategi for Hotel- og Restaurantskolen

International strategi for Hotel- og Restaurantskolen International strategi for Hotel- og Restaurantskolen November 2017 Hvorfor internationalisering på Hotel- og Restaurantskolen? Hotel- og Restaurantskolen skal være en erhvervsskole med et internationalt

Læs mere

Bioanalytikeruddannelsen Odense. Værdigrundlag for Bioanalytikeruddannelsen

Bioanalytikeruddannelsen Odense. Værdigrundlag for Bioanalytikeruddannelsen Bioanalytikeruddannelsen Odense Værdigrundlag for Bioanalytikeruddannelsen Værdigrundlag for Bioanalytikeruddannelsen ************* Kulturen i afdelingen skal understøtte medarbejdernes professions- og

Læs mere

STRATEGI. Professionshøjskolen Absalon

STRATEGI. Professionshøjskolen Absalon STRATEGI Professionshøjskolen Absalon 2017-2022 UDDANNELSER TIL FREMTIDEN Vi vil skabe endnu bedre uddannelser. Uddannelser der kan bruges, lokalt og regionalt. Uddannelser der kan bygges videre på. Og

Læs mere

Notat vedrørende 2 stillinger som konsulenter i INSERO EDUCATION

Notat vedrørende 2 stillinger som konsulenter i INSERO EDUCATION Notat vedrørende 2 stillinger som konsulenter i INSERO EDUCATION Vores formål og hovedopgaver Vores team udvikler læringskoncepter inden for innovation og entreprenørskab, praktisk problemløsning og samspil

Læs mere

26. maj Strategi for Det Kongelige Danske Musikkonservatorium

26. maj Strategi for Det Kongelige Danske Musikkonservatorium 26. maj 2011 Strategi for Det Kongelige Danske Musikkonservatorium 1. Indledning Det Kongelige Danske Musikkonservatorium indtager en helt central rolle i Danmarks musik- og kulturliv. Lærerkorpset rummer

Læs mere

å Uddannelses- ag Strategisk rammekontrakt Forskningsministeriet ERHVERVSAKADcMI AARHUS -

å Uddannelses- ag Strategisk rammekontrakt Forskningsministeriet ERHVERVSAKADcMI AARHUS - Strategisk rammekontrakt 2018-2021 Erhvervsakademi Aarhus indgår en strategisk rammekontrakt med uddannelses- og forskningsministeren. ERHVERVSAKADcMI AARHUS - å Uddannelses- ag Forskningsministeriet Aarhus

Læs mere

Strategi 2015 2016 STRATEGI 2015-16 PEJLEMÆRKER OG MÅL. Indholdsfortegnelse

Strategi 2015 2016 STRATEGI 2015-16 PEJLEMÆRKER OG MÅL. Indholdsfortegnelse STRATEGI 2015-16 Strategi 2015 2016 PEJLEMÆRKER OG MÅL Indholdsfortegnelse Forord 2 1.0 Strategiske pejlemærker 3 2.0 Strategiske mål 7 3.0 Proces for ZBC Strategi 11 Forord Det handler om stolthed, begejstring,

Læs mere

Indsatsområde: Kvalitetssikring af ph.d.-uddannelserne på AU

Indsatsområde: Kvalitetssikring af ph.d.-uddannelserne på AU Indsatsområde: Kvalitetssikring af ph.d.-uddannelserne på AU AU s mål er at: - Medvirke til at sætte - Udvikle fælles - Tilbyde en ph.d.- - Udarbejde kvalitetssikringspolitik med den internationale kvalitetsstandarder

Læs mere

Høringssvar vedrørende talentudvikling på de videregående uddannelser

Høringssvar vedrørende talentudvikling på de videregående uddannelser 28. august 2012 JW Styrelsen for Universiteter og Internationalisering Kontoret for uddannelsespolitik Att. fuldmægtig Torsten Asmund Sørensen Lundtoftevej 266 2800 Kgs. Lyngby Høringssvar vedrørende talentudvikling

Læs mere

Udviklingskontrakt 2013-14 mellem Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser og Erhvervsakademi Aarhus

Udviklingskontrakt 2013-14 mellem Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser og Erhvervsakademi Aarhus Udviklingskontrakt 2013-14 mellem Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser og Erhvervsakademi Aarhus Udviklingskontrakt 2013-2014 mellem Uddannelsesministeriet og Erhvervsakademi

Læs mere

STATUS MÅL. Flere skal fuldføre Flere skal fuldføre en erhvervsuddannelse (fuldførelsen skal stige til mindst 60 procent i 2020 og 67 procent i 2025).

STATUS MÅL. Flere skal fuldføre Flere skal fuldføre en erhvervsuddannelse (fuldførelsen skal stige til mindst 60 procent i 2020 og 67 procent i 2025). STRATEGI 2020 STATUS Strategi 2016 2020 udformes i en tid præget af mange forandringer på skolen og uddannelsesområdet. Erhvervsuddannelsesreformen (EUD-reformen) fra 2015 er under indfasning, den fremtidige

Læs mere

Erhvervspolitik 2013-2017

Erhvervspolitik 2013-2017 Erhvervspolitik 2013-2017 1 Indhold Forord... 3 Indledning... 5 Vision... 6 Strategi... 7 Styrke den erhvervsrettede service.. 8 Udnytte planlagte investeringer... 9 2 Vision: Køge Kommune skal markere

Læs mere

Professionshøjskolen UCC Buddinge Hovedgade 80 2860 Søborg T 41 89 70 00 www.ucc.dk UCC 2020. Velfærdsuddannelser i vækst

Professionshøjskolen UCC Buddinge Hovedgade 80 2860 Søborg T 41 89 70 00 www.ucc.dk UCC 2020. Velfærdsuddannelser i vækst Professionshøjskolen UCC Buddinge Hovedgade 80 2860 Søborg T 41 89 70 00 www.ucc.dk UCC 2020 Velfærdsuddannelser i vækst UCC 2020 VELFÆRDSUDDANNELSER I VÆKST Velfærdsprofessionerne under forandring. Krav

Læs mere

Politik og strategi Kvalitetssikring og kvalitetsudvikling af UCC's kerneopgaver og støttefunktioner

Politik og strategi Kvalitetssikring og kvalitetsudvikling af UCC's kerneopgaver og støttefunktioner Kvalitetsenheden December 2013 Politik og strategi Kvalitetssikring og kvalitetsudvikling af UCC's kerneopgaver og støttefunktioner December 2013 Side 1 af 7 KVALITETSPOLITIK... 3 VISION OG MISSION...

Læs mere

For at løfte vores regionale forpligtelse og indfri vores vision, arbejder vi på EASJ med tre overordnede strategiske indsatsområder:

For at løfte vores regionale forpligtelse og indfri vores vision, arbejder vi på EASJ med tre overordnede strategiske indsatsområder: Strategi 2018-2022 Fundamentet for vores strategi er vores vision. Visionen skal angive en retning og en ambition for EASJ s arbejde. Det er EASJ s vision at uddanne ambitiøse studerende, som vil og kan

Læs mere

Strategi 2013 2016. Århus Social- og Sundhedsskole

Strategi 2013 2016. Århus Social- og Sundhedsskole Strategi 2013 2016 Århus Social- og Sundhedsskole Strategi for Århus Social- og Sundhedsskole 2013-2016 Strategi & handling SOSU-skolens strategi danner grundlaget for vores handlinger i de kommende år.

Læs mere

Roskilde Handelsskole Større og stærkere Strategi 2020

Roskilde Handelsskole Større og stærkere Strategi 2020 Roskilde Handelsskole Større og stærkere Strategi 2020 I de seneste år er der sket meget inden for uddannelsessektoren med implementeringen af store reformer, planlægningen af nye og med bortfald af aktiviteter,

Læs mere

Gennemgang af målopfyldelsen på udviklingskontraktens enkelte resultatkrav, indikatorer og milepæle

Gennemgang af målopfyldelsen på udviklingskontraktens enkelte resultatkrav, indikatorer og milepæle Midtvejsafrapportering af udviklingskontrakt 2010-2012 University College Nordjylland Sammenfatning af målopfyldelsen for 2010 UCN s udviklingskontrakt er fuldt ud integreret i institutionens strategiplan

Læs mere

Randers Social- og Sundhedsskole Godkendt dec. 2013

Randers Social- og Sundhedsskole Godkendt dec. 2013 Strategi 2014-2016 Udfordringerne i perioden 2014 2016 Nye uddannelser I den kommende strategiperiode skal skolen implementere en ny erhvervsskolereform og dermed være med til at højne erhvervsuddannelsernes

Læs mere

Aftale om opfølgning på evalueringen af erhvervsakademistrukturen

Aftale om opfølgning på evalueringen af erhvervsakademistrukturen Den 4. juni 2013 AFTALETEKST Aftale om opfølgning på evalueringen af erhvervsakademistrukturen Regeringen (Socialdemokraterne, Radikale Venstre og Socialistisk Folkeparti) og Venstre, Det Konservative

Læs mere

INNOVATØREN POTENTIALE RISIKO VORES FORTÆLLING VORES LØFTE UNDERVISNINGEN OG FORSKNINGEN DE STUDERENDE AFTAGERNE

INNOVATØREN POTENTIALE RISIKO VORES FORTÆLLING VORES LØFTE UNDERVISNINGEN OG FORSKNINGEN DE STUDERENDE AFTAGERNE INNOVATØREN Tendens #1: En kompleks verden i hastig forandring Københavns Professionshøjskole udvikler nye og radikale måder at løse aftagernes udfordringer på. Vi gør fuld brug af de muligheder, som teknologi

Læs mere

Resultatlønskontrakt NOTAT. Rektor Laust Joen Jakobsen Professionshøjskolen UCC i København. for perioden 1. januar 2015 31.

Resultatlønskontrakt NOTAT. Rektor Laust Joen Jakobsen Professionshøjskolen UCC i København. for perioden 1. januar 2015 31. NOTAT Resultatlønskontrakt Ledelsessekretariatet Buddinge Hovedgade 80 2860 Søborg T4189 7000 www.ucc.dk Rektor Laust Joen Jakobsen Professionshøjskolen UCC i København for perioden 1. januar 2015 31.

Læs mere

STRATEGI EFTER- OG VIDEREUDDANNELSER

STRATEGI EFTER- OG VIDEREUDDANNELSER UDDANNELSES STRATEGI EFTER- OG VIDEREUDDANNELSER IBA ERHVERVSAKADEMI KOLDING 2020 STATUS Status AKADEMIUDDANNELSER Human Resource, Ledelse, Kommunikation og formidling, International handel og markedsføring,

Læs mere

Uddannelsespolitik Region Midtjylland. Regional Midtjylland Regional udvikling

Uddannelsespolitik Region Midtjylland. Regional Midtjylland Regional udvikling Uddannelsespolitik 2016-2020 Region Midtjylland Regional Midtjylland Regional udvikling Uddannelsespolitik udmøntning af den regionale vækst- og udviklingsstrategi Uddannelsespolitik 2016-2020 Kolofon

Læs mere

Strategisk rammekontrakt

Strategisk rammekontrakt Strategisk rammekontrakt 2018-2021 Bestyrelsen for Københavns Professionshøjskole indgår en strategisk rammekontrakt med uddannelses- og forskningsministeren. [Sted] [Dato] København [Dato] Bestyrelsesformand

Læs mere

Kommunikationsstrategi 2013

Kommunikationsstrategi 2013 Kommunikationsstrategi 2013 4 STYRKER x 3 MÅLGRUPPER x 3 TRIN Baggrund Kommunikationsstrategien 4 x 3 x 3 er sammen med kommunikationspartnerne udviklet af den nyetablerede fælles kommunikationsafdeling

Læs mere

Mål og Midler Uddannelse, iværksætteri og internationalisering

Mål og Midler Uddannelse, iværksætteri og internationalisering Fokusområder i 2014 Udvalget er med konstitueringsaftalen for perioden 2014-2017 et nyt udvalg, og indsatsen i en større del af 2014 bærer præg af, at udvalget tilegner sig det nødvendige vidensfundament

Læs mere

UNIVERSITY COLLEGE LILLEBÆLT. Strategi Sammen skaber vi fremtidens velfærd i Danmark

UNIVERSITY COLLEGE LILLEBÆLT. Strategi Sammen skaber vi fremtidens velfærd i Danmark UNIVERSITY COLLEGE LILLEBÆLT Strategi 2020 Sammen skaber vi fremtidens velfærd i Danmark En fælles retning mod 2020 University College Lillebælts mission, vision og strategier danner tilsammen billedet

Læs mere

Strategi og ledelsesgrundlag - på vej mod

Strategi og ledelsesgrundlag - på vej mod Strategi og ledelsesgrundlag - på vej mod 2020 www.sdu.dk/strategi2020 Jens Oddershede Rektor 7. november 2012 SDU s Strategi og ledelsesgrundlag - på vej mod 2020 INTRO - Hvorfor en fælles fortælling

Læs mere

Strategi for Internationalisering ved Sygeplejerskeuddannelsen Svendborg, Vejle og Odense, University College Lillebælt

Strategi for Internationalisering ved Sygeplejerskeuddannelsen Svendborg, Vejle og Odense, University College Lillebælt Strategi for Internationalisering ved Sygeplejerskeuddannelsen Svendborg, Vejle og Odense, University College Lillebælt Internationalisering med indblik og udsyn 1. Indledning Internationalisering er et

Læs mere

Udviklingsstrategi 2015

Udviklingsstrategi 2015 Udviklingsstrategi 2015 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Innovation i praksis... 4 Fokusområder 2015... 4 Fokusområde 1: Involvering af brugere, borgere og erhverv i velfærdsudviklingen... 6 Fokusområde

Læs mere

UDDANNELSES STRATEGI

UDDANNELSES STRATEGI UDDANNELSES STRATEGI Finansbachelor, Finansøkonom og Financial Controller iba ERHVERVSAKADEMI KOLDING 2020 status Status IBA s afdeling for Finansielle/Økonomiske uddannelser råder over en portefølje af

Læs mere

FÆLLES OM FREMRAGENDE UNDERVISNING STRATEGI

FÆLLES OM FREMRAGENDE UNDERVISNING STRATEGI FÆLLES OM FREMRAGENDE UNDERVISNING STRATEGI 2019-2023 SIDE 2 FORORD FÆLLES OM FREMRAGENDE UNDERVISNING Københavns Professionshøjskole har valgt en strategisk retning. Den peger ind i hjertet af vores uddannelser

Læs mere

KP og vores omverden - kort fortalt

KP og vores omverden - kort fortalt KP og vores omverden - kort fortalt 25. september 2018 KP og vores omverden - kort fortalt Københavns Professionshøjskole skal have sin første strategi. Den skal være ambitiøst realistisk, og den skal

Læs mere

Rammer for erhvervsog videregående uddannelser. Politik for Herning Kommune

Rammer for erhvervsog videregående uddannelser. Politik for Herning Kommune Rammer for erhvervsog videregående uddannelser Politik for Herning Kommune Indhold Forord af Lars Krarup, Borgmester 5 Politik for rammerne for erhvervs- og videregående uddannelser - vision 7 1 - Unikke

Læs mere

FPDG. Fælles pædagogisk og didaktisk grundlag

FPDG. Fælles pædagogisk og didaktisk grundlag FPDG Fælles pædagogisk og didaktisk grundlag 2019-2020 Indholdsfortegnelse 1. Indledning...3 2. Faglige kompetencer og dannelse... 4 3. Pædagogiske og didaktiske principper... 6 4. God undervisning på

Læs mere

Strategi for Erhvervsskolen Nordsjælland Fra genopretning til udvikling

Strategi for Erhvervsskolen Nordsjælland Fra genopretning til udvikling Strategi for Erhvervsskolen Nordsjælland 2015-2020 Fra genopretning til udvikling Esnords strategi er revideret på bestyrelsesseminar september 2017 og godkendt i revideret form på bestyrelsesmødet d.

Læs mere

Strategi for læring, uddannelse og kompetenceudvikling på Aarhus Universitetshospital

Strategi for læring, uddannelse og kompetenceudvikling på Aarhus Universitetshospital Strategi for læring, uddannelse og kompetenceudvikling på Aarhus Universitetshospital Indledning Aarhus Universitetshospital skal i fremtiden tilhøre eliten blandt universitetshospitaler i Europa indenfor

Læs mere

Udviklingskontrakt 2013-14 mellem Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser og. Erhvervsakademi Kolding

Udviklingskontrakt 2013-14 mellem Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser og. Erhvervsakademi Kolding Udviklingskontrakt 2013-14 mellem Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser og Erhvervsakademi Kolding Udviklingskontrakt 2013-2014 mellem Uddannelsesministeriet og Erhvervsakademi

Læs mere

Erhvervsakademi Sjælland. Orientering til KKR møde på Sørup Herregård den 7. november 2012

Erhvervsakademi Sjælland. Orientering til KKR møde på Sørup Herregård den 7. november 2012 Erhvervsakademi Sjælland Orientering til KKR møde på Sørup Herregård den 7. november 2012 Erhvervsakademi Sjælland Vi udbyder 27 korte og mellemlange erhvervsrettede videregående uddannelser. Fuldtids-

Læs mere

INTERNATIONAL BUSINESS ACADEMY VIDENSTRATEGI

INTERNATIONAL BUSINESS ACADEMY VIDENSTRATEGI INTERNATIONAL BUSINESS ACADEMY VIDENSTRATEGI IBA ERHVERVSAKADEMI KOLDING 2018-2022 VIDENSTRATEGI 2018-2020 UDGANGSPUNKT Akademiets uddannelser skal udbydes på et videngrundlag, der er erhvervs- og professionsbaseret

Læs mere

Udviklingsprojekt CENTER FOR ART+TECH COPENHAGEN HUB

Udviklingsprojekt CENTER FOR ART+TECH COPENHAGEN HUB Udviklingsprojekt CENTER FOR ART+TECH COPENHAGEN HUB Store potentialer i krydsfeltet mellem kunst og teknologi D.O.U.G. the drawing robot - Synkroniseret med menneskelig bevægelse Helsingør Kommunes Byråd

Læs mere

Ko m Va rd e. VISIONSSTRATEGI for skoleområdet 2014

Ko m Va rd e. VISIONSSTRATEGI for skoleområdet 2014 En dn u dre skole e b 3 = + 7 B A C Ko m Va rd e mu ne VISIONSSTRATEGI for skoleområdet 2014 FREMTIDENS SKOLE I VARDE KOMMUNE At stræbe højt og skue mod nye horisonter Formålet med Varde Kommunes visionsstrategi

Læs mere

Fællesskab, sammenhæng og forenkling

Fællesskab, sammenhæng og forenkling Strategi 2018 Fællesskab, sammenhæng og forenkling Region Nordjylland skal sikre borgerne bedre kvalitet, øget faglighed og driftsøkonomisk bæredygtighed inden for alle tre sektorer; Sundhed, Specialsektoren

Læs mere

Læseplan for Iværksætteri på 8. og 9. årgang. Formål. Læringsmål

Læseplan for Iværksætteri på 8. og 9. årgang. Formål. Læringsmål Læseplan for Iværksætteri på 8. og 9. årgang I Tønder Kommunes strategiplan fremgår det under Uddannelsesstrategien, at iværksætteri skal fremmes i Tønder Kommune som et bidrag til at hæve det generelle

Læs mere

Strategi mål for

Strategi mål for Strategi 2020 5 mål for 2013-2020 FORORD Metropol har en klar ambition, vi vil uddanne de bedste professionsudøvere nogensinde. Vi vil være en aktiv medskaber og fornyer af de dele af samfundet, som vi

Læs mere

Bilag 2 5 FORSKELLIGE SCENARIER

Bilag 2 5 FORSKELLIGE SCENARIER 5 FORSKELLIGE SCENARIER 1 INNOVATØREN TENDENS 1: EN KOMPLEKS VERDEN I HASTIG FORANDRING 2 INNOVATØREN VORES FORTÆLLING Københavns Professionshøjskole udvikler nye og radikale måder at løse aftagernes udfordringer

Læs mere

Grøn Generation strategi. Børn og unge som fundament for bæredygtig udvikling

Grøn Generation strategi. Børn og unge som fundament for bæredygtig udvikling Grøn Generation strategi Børn og unge som fundament for bæredygtig udvikling 1 Da jeg selv var knægt, var klimaforandringer og bæredygtighed ikke noget, mine kammerater og jeg gik og tænkte over. Men i

Læs mere

Politik for kvalitetssikring og kvalitetsudvikling af VIAs uddannelser

Politik for kvalitetssikring og kvalitetsudvikling af VIAs uddannelser VIA University College Dato: 1. juni 2015 Journalnummer: U0027-4-5-15 Politik for kvalitetssikring og kvalitetsudvikling af VIAs uddannelser Politikken for kvalitetssikring og kvalitetsudvikling 1 har

Læs mere

Aarhus Universitets politik for kvalitetsarbejde på uddannelsesområdet. gældende fra 1. august 2013

Aarhus Universitets politik for kvalitetsarbejde på uddannelsesområdet. gældende fra 1. august 2013 Aarhus Universitets politik for kvalitetsarbejde på uddannelsesområdet gældende fra 1. august 2013 Indhold Formål med kvalitetsarbejdet............................... 4 Vision for uddannelse og læring

Læs mere

Værdi for mennesker, virksomheder og samfund

Værdi for mennesker, virksomheder og samfund Socialøkonomi er totaløkonomi Værdi for mennesker, virksomheder og samfund Januar 2019 Socialøkonomi er totaløkonomi Vision Vi frisætter skjulte talenter hos mennesker og hjælper virksomheder med at skabe

Læs mere

Udviklingskontrakt 2010-2012 mellem Undervisningsministeriet og Erhvervsakademi Kolding

Udviklingskontrakt 2010-2012 mellem Undervisningsministeriet og Erhvervsakademi Kolding Udviklingskontrakt 2010-2012 mellem Undervisningsministeriet og Erhvervsakademi Kolding Undervisningsministeriet juni 2010 Udviklingskontrakt 2010-2012 mellem Undervisningsministeriet og Erhvervsakademi

Læs mere

LØFT AF FORSKNINGS- OG UDVIKLINGSKOMPETENCER 2015-22

LØFT AF FORSKNINGS- OG UDVIKLINGSKOMPETENCER 2015-22 Juni 2015 LØFT AF FORSKNINGS- OG UDVIKLINGSKOMPETENCER 2015-22 En revidering af Danske Professionshøjskolers ph.d. strategi 2012-22. Relevant og opdateret viden er en forudsætning for, at professioner

Læs mere

Strategi for udvikling af fag og uddannelse

Strategi for udvikling af fag og uddannelse Vedtaget version november 2013 Strategi for udvikling af fag og uddannelse Uddannelse skal sikre, at HK eren får jobbet. Kompetenceudvikling skal sikre, at HK eren er attraktiv og udvikles i jobbet. Faget

Læs mere

5-årig læreruddannelse. Principper for en 5-årig læreruddannelse på kandidatniveau

5-årig læreruddannelse. Principper for en 5-årig læreruddannelse på kandidatniveau 5-årig læreruddannelse Principper for en 5-årig læreruddannelse på kandidatniveau Indledning Der er bred enighed om, at der er behov for at styrke lærernes kompetencer og vidensgrundlag markant. Kravene

Læs mere

Seminar om Campusutvikling

Seminar om Campusutvikling Oplæg d. Seminar om Campusutvikling Erik Knudsen Rektor UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole Danmark Disposition UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole hvem er vi? Hvordan har vi arbejdet med

Læs mere