Nogle metoder ved arbejdet med Brothers Keeper.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Nogle metoder ved arbejdet med Brothers Keeper."

Transkript

1 Villy Andersen Frederiksberg den 8. september Nogle metoder ved arbejdet med Brothers Keeper. For at få samling på nogle af de tidligere udsendte beskrivelser og vejledninger om Brothers Keeper (BK) har jeg prøvet at lave en sammenskrivning med følgende indhold: 1. Oprettelse af en ny database. 2. Transport af data mellem to PC ere. 3. Scanning af billeder. 4. Tilknytning af billeder. 5. Tilknytning af tekstfiler. 6. Noget om billedstørrelser. 7. Oprettelse af HTML-filer. En del af det nedenstående har jeg skrevet og andet har Ulrik skrevet. Forslag til forbedringer modtages med taknemmelighed. 1. Oprettelse af en ny database. Man starter med at oprette en tom mappe direkte på C-drevet. Man arbejder her med Stifinder. Man skal højreklikke på C-drevet og i rulleteksten finde og vælge Ny Mappe og i det blå felt, som fremkommer, skrive navnet. Kald den f. eks. BKdata Adam. Luk derefter Stifinder. Dernæst åbner man sit Brothers Keeper program. I øverste venstre hjørne åbner man med et venstreklik Filer og vælger Åbn en database. I den dialogboks, som åbner sig dobbeltklikker man på C og vælger sin nye database ved at klikke den blå og vælge OK. Dernæst svarer man Ja til at oprette en tom BK6 database i dette bibliotek. Og så er man klar til at oprette første person. 2. Transport af data mellem to PC ere. Ved hjælp af en USB-nøgle er det let at transportere sine data mellem to PC ere. Start med at sætte USB-nøglen i PC eren og åbn Stifinder. Find databasen på C drevet, f. eks BKdataAdam, højreklik på den og vælg Kopier med et venstreklik. Databasen er nu kopieret til det transportable lager, som styres af musen. Så indsættes databasen i USB-nøglen. Højreklik på USB-nøglens drev, som har et bogstav, f.eks. E og vælg Sæt ind med et venstreklik. Dermed ligger databasen nu i kopi på USBnøglen. Hvis man skal overføre fra en USB-nøgle til en PC er er det lige modsat. Man skal blot være opmærksom på, at man skal vælge C-drevet, når man skal overføre databasen: Højreklik på C-drevet og vælg Sæt ind. Man skal svare ja til om man evt. vil overskrive en eksisterende database. Mit C-drev kan se sådan ud:

2 2 Selve mit BK-program ligger som mange andre programmer under Programmer på C-drevet. Når jeg derfor skal bruge mit BK-program, skal jeg have åbnet den rigtige database, f. eks. BKdataAdam på C-drevet (gør som beskrevet under 1.) og ikke den tomme database som hører til BK-programmet.

3 3 3. Scanning. Man sikrer sig at der er tændt for scanneren, lægger et billede på glaspladen og åbner sit billedbehandlingsprogram. Hjemme bruger jeg selv Picasa fra Google. De fleste billedbehandlingsprogrammer fungerer ret ens. Dernæst aktiverer man scanneren under Import. Der er enten en knap, som hedder Import, ellers kan man finde import under Filer. Måske skal man vælge scanner, før man kan importere. Derved fremkommer følgende billede: Man starter med at Justere kvaliteten af det indscannede billede, og jeg anbefaler, at man bruger 300 DPI, som giver en pæn kvalitet. Mindre end 300 DPI kan medtage for få detaljer og flere DPI, som f.eks. 600 eller 1200 kan give et bedre indscannet billede, men man risikerer, at processen tager alt for lang tid eller at billedbehandlingsprogrammet ikke kan håndtere så mange DPI. Man må eksperimentere lidt, til man finder det bedste resultat. Markøren flytter sig derved ned i feltet Brugerdefinerede indstillinger. Man starter med at indscanne et Eksempel. Når billedet er på skærmen kan man flytte på rammen på eksemplet ved hjælp af musen med højreklik og træk og slip. Derved kan man fjerne eventuelle uønskede billedrammer eller blot indscanne den ønskede person fra et familiebillede. Og først nu bruger man knappen Scan. Når scanningen er slut skal billedet gemmes i den billedmappe, man sædvanligvis bruger. Opret gerne en ny undermappe til indscannede billeder. Det er vigtigt, at det gemte billede er gemt i JPG format Til mappen Picture under BK-data skal man flytte de billeder, man har lagt i billedmappen til senere brug. De bør være navngivet med mindst det rigtige BK-nummer. Man flytter dem over ved hjælp af musen, højreklik, kopier og sæt ind. Når man skal bruge sine data på en anden computer kopierer man BK-data fra USB-nøglen til C-drevet, og så passer stien til billederne. Når man er færdig kopierer man tilbage til USB-nøglen, hvis man har lavet nogle ændringer. BK-data har den underlige automatiske

4 4 funktion, at den laver tomme underliggende data- basemapper, og det kan volde besvær og irritation. De tomme mapper kan slettes. 4. Tilknytning af billede til BK. Tilbage er nu at åbne sit BK-program med den rigtige database, Rediger den person, som skal have tilknyttet et billede, åbne Billeder, trykke på knappen Tilføj link til billede, finde det rigtige billede i mappen Picture i BKdata, og passe på, at man ikke får åbnet picture-mappen under BK-programmet, for den er nemlig tom. BK-programmet gemmer selv i BK-data. 5. Tilknytning af filer i BK i TXT-format. Indlægning af tekstfiler i Brother s Keeper. Ved skrivning af noter og biografier direkte i BK vil disse tekstfiler blive gemt som TXT-filer. Såfremt der skrives en note eller biografi i et tekstbehandlingsprogram uden for programmet BK, f. eks. i Word, skal denne word-fil gemmes som TXT-fil, hvis den senere skal indlægges i BK-databasen. At indlægge en note eller en biografi i BK skrevet i Word kan gøres enkelt på følgende måde: Marker al den tekst i word-dokumentet, som ønskes overført til en note eller biografi i BK. Vælg kopier i menuen ved at højreklikke. Gå herefter ind i BK under den person, hvor I ønsker at oprette en biografi. Klik på fanen biografi. Tryk på Tryk her for at oprette en tekstfil. Herefter bliver feltet tilgængeligt til at skrive i, og det skifter farve fra gult til hvidt. Cursoren står nu og blinker i feltet. Højreklik og vælg sæt ind i menuen. Herefter kopieres dokumentet, skrevet i Word, automatisk ind i feltet som en TXT-fil.

5 5 6. Noget om billedstørrelser. Digitale billeder, der skal præsenteres på en hjemmeside og betragtes på en skærm har ikke behov for at fylde mere end skærmen kan opløse. Det betyder, at disse billeder ikke behøver at fylde mere end ca. 150 og højst 500 KB (Kilobits). Foretages scanning af gamle papirbilleder er scanneren normalt som standard indstillet til at scanne i en opløsning på dpi, hvilket medfører at det digitale billede automatisk får en passende størrelse til at lægge ud på en web efterfølgende, idet de ikke fylder mere end højest KB. Problemet med billeder der fylder for meget opstår derfor ofte kun, når der er tale om nyere billeder, der er optaget med digitalkamera. Disse billeder kan ofte fylde mellem 1 og 3 MB, hvilket er helt unødvendigt til vores brug på webben og det vil kun medføre, at vi får pladsproblemer, og at det hele kommer til at køre langsommere, når vi skal til at lægge vores Brothers Keeper Data ud på hjemmesiden. Derfor skal billeder fra jeres slægtsdatabase, som fylder over 500 KB, tilpasses web-formatet, så de kun fylder ca. 150 KB. Opret indledningsvis en mappe*) (se bilag) i jeres bibliotek til brug for at gemme de tilpassede billeder til visning på web. Det gøres på følgende måde i billedbehandlingsprogrammet Picasa, som er gratis, og som I alle har anvendt som program til at redigere billeder i. 1. Åben programmet Picasa og hent det billede som skal tilpasses og tryk på knappen Rediger i Picasa. Det kan også gøres ved at I dobbeltklikker på billedet, hvor det end ligger, så åbner det automatisk Picasa. 2. Nederst i menulinjen finder I knappen Eksporter og tryk på den, herefter ser i følgende dialogboks: 3. Under Eksportplacering: finder I den mappe I har oprettet til at gemme web-billederne i ved at trykke på Gennemse. 4. Herunder er angivet mappens navn, hvor billedet tidligere har ligget. 5. Vælg pixel på skyderen til ligge mellem 800 og 100 og billedkvaliteten normal. 6. Hvis I vil have billedet mærket med BK-nr., navn på personen eller andet kan I sætte et flueben for Tilføj vandmærke og skrive en tekst ellers undlader I blot at sætte flueben i boksen. 7. Tryk på Eksporter og I har nu tilpasset jeres billede til at det kan vises på webben, og billedet ligger i mappen, som er oprettet til formålet.

6 6 7. Dannelse og brug af HTML-filer. Denne vejledning beskriver, hvordan man i Brothers Keeper (BK) danner HTML-filer, som senere kan flyttes til en ekstern server, hvor man på sin egen hjemmeside kan præsentere sin slægt i tekst og billeder. Vi skal fra BK generere en familiegruppe og en anetavle fra vores data, som skal gemmes som HTML-filer i den samme mappe. Det er vigtigt, at det er familiegruppen som dannes og gemmes først og derefter anetavlen. Opret derfor først en mappe i jeres biblioteksstruktur, hvor det nu passer jer, og giv den navnet Brothers Keeper HTML *) Se bilag hvordan man opretter en mappe. Vi er nu klar til at danne HTML-filer i BK. Åben BK og find i åbningsbilledet på menulinien knappen Diverse og vælg familiegruppeskema. Herefter kommer følgende skærmbillede op: Vælg et tilfældigt navn eller BK-nummer og tryk søg, herefter ser I dette billede:

7 7 Øverst står der Familien til, Aners familie eller Efterkommeres familie og herefter navnet på den person I har valgt. Hvis I begrænser familiegruppen til denne person, vil I senere få problemer med, at I ikke kan finde alle jeres familiemedlemmerne på hjemmesiden. I skal derfor vælge at sætte prik i den fjerde og sidste mulighed Serie af numre og dermed tage alle numre og navne med. Når I har valgt Serie af numre og taget alle numre med, vælger I Alle personer får egen side og står øverst på siden i rullemenuen nedenunder. Der er nu 4 flige på skærmbilledet: Sideopsætning, Felter der skal med, Biografier og børn samt selvvalgt tekst. Under fligen Sideopsætning vælger I f. eks. som vist i ovennævnte billede. Eftersom I ikke skal printe siderne er valg vedr. sider og print ikke aktuelle. Herefter vælger I flige Felter der skal med som vist i næste billede: Her kan I vælge indstillinger som vist ovenfor, idet der dog er 2 rullemenuer, som I skal tage stilling til: Det er billedplacering og data for nulevende personer.

8 8 Billedplacering er nemt, fordi der kun er ét valg, når det er en HTML-fil vi skal danne, og det er Første billede sat til højre for personen. De øvrige valgmuligheder er kun aktuelle, hvis I skal printe en familiegruppe. Næste valg om detaljer for nulevende personer må I individuelt tage stilling til, hvad der er spiseligt for jeres familiemedlemmer. Vi kan også senere drøfte, om I vil have jeres hjemmeside beskyttet med et password. Næste flig er Biografier og børn : Her kan I til at begynde med vælge, hvad jeg har valgt på ovennævnte billede. Næste flig er Selvvalgt tekst, og den er kun aktuel ved udskrifter på papir, så den kan I springe over.

9 I har nu truffet alle de valg, som skal gøres for at få dannet en HTML-fil med jeres data. Herefter går I ind i BK-menuen øverst på siden under filer og vælger Opret HTML-fil 9 Herefter kommer følgende billede op: Og det har I tidligere taget stilling til, hvis I vil medtage disse oplysninger, så I trykker OK, hvorefter følgende billede dukker op:

10 10 Her bliver I bedt om at tage stilling til, hvor HTML-filen skal gemmes. Da vi tidligere har oprettet en mappe med navnet HTML til at indeholde alle de fremtidige HTML-filer, som vi danner, så er det under den mappe vi skal gemme de kommende biblioteker (mapper med HTML-filer). Vi markerer HTML, dvs. den gøres blå. Herefter skal vi skrive navnet på det ny bibliotek (aktuelle mappe), hvori vi vil gemme alle de HTML-filer vi er ved at danne. Da vi løbende kommer til at forbedre og supplere vores data i BK, vil jeg foreslå, at I enten nummererer disse mapper fortløbende eller giver dem en dato, f. eks. HTML01 eller HTML Der findes en mulighed for at indlægge et billede som baggrund for jeres slægtsoplysninger på hjemmesiden. Det skal være et svagt og meget lyst billede, ellers kan jeres tekst ikke læses på hjemmesiden, men det er her I skal anføre adressen (stien) til det billede I vil anvende ved at trykke på knappen Søg efter billeder. Jeg vil anbefale at I undlader i første omgang at oplægge billede, det kan I gøre senere. Når I har navngivet mappen så trykker i Opret, hvorefter der kommer et nyt billede op:

11 11 Her skal I vælge, hvordan jeres billeder skal håndteres ved overførsel til hjemmesiden og til visning på hjemmesiden. Jeg vil anbefale, at I i første omgang træffer de valg, som er vist ovenfor. Når I bliver rutinerede i denne proces kan I altid eksperimentere med andre valg. Tryk herefter OK og der kommer endnu et vindue op: Vælg at sætte et flueben i en af de to bokse, hvad I nu foretrækker og tryk OK, og I får herefter den beroligende besked:

12 12 I kan nu gå ind i Stifinder og finde mappen med de nyligt dannede HTLM-filer: MEN vi er nu kun halvt færdige, fordi vi også skal danne en HTML-fil af vores anetræ, som vi vil have som udgangspunkt for en søgning på hjemmesiden. Jeg vil anbefale, at I vælger jer selv som udgangsperson (Proband) i anetræet. I BK finder I jer selv i databasen. I øverste menulinie vælger I Vis anetræ, tryk på knappen og herefter ser I jeres anetræ i skærmbilledet. I dette skærmbillede vælgers i øverste menulinie filer og herefter Opret 4 generationers HTML side med links - Se eksempel nedenfor.

13 13 Herefter kommer følgende skærmbillede op: Her skal I vælge, hvor den oprettede HTML-fil skal gemmes, og den skal gemmes i samme mappe, hvor I har gemt Familiegruppeskemaet! Vælg denne mappe HTML01 eller hvad I nu har kaldt den, marker den (gør den blå) og tryk på OK. Herefter ser I følgende skærmbillede, hvor I vælger indstillingerne, som vist på billedet:

14 14 Og tryk på OK, herefter får I følgende dialogboks op: Hvilket I ikke skal tage jer af, men blot vælge at trykke OK, og I får herefter endnu en beroligende besked:

15 15 Og I trykker OK! Herefter er I færdige og mappen med HTML-filerne er klar til at gå på nettet! Det kan nu være interessant at få at se, hvordan det færdige resultat ser ud. Gør følgende: Gå til Stifinder og åben mappen hvori I har gemt HTML-filerne og find filen nameindx.html. Klik på den og I får et register op indeholdende alle navne. Her kan I vælge nogle navne og se, hvordan informationerne i BK6 bliver vist på hjemmesiden. Bilag 1 At oprette en mappe: 1. Gå til stifinder 2. Gå til C:-drevet og markér det. (farves blåt) 3. Højreklik på det markerede C:-drev 4. Vælg Ny og klik herefter på Mappe. 5. Der oprettes nu en ny mappe på C:-drevet med navnet Ny Mappe 6. Højreklik på Ny Mappe og vælg Omdøb og give mappen det navn I ønsker.

Villys Studiekreds Præsentation af slægten på en hjemmeside.

Villys Studiekreds Præsentation af slægten på en hjemmeside. Vejledning i hvordan man opretter HTML-filer i Brothers Keeper 7.2. Denne vejledning beskriver, hvordan man i Brothers Keeper (BK) danner HTML-filer, som senere kan flyttes til en ekstern server, hvor

Læs mere

Villys Studiekreds Præsentation af slægten på en hjemmeside.

Villys Studiekreds Præsentation af slægten på en hjemmeside. Vejledning i hvordan man opretter HTML-filer i Brothers Keeper 7. Denne vejledning beskriver, hvordan man i Brothers Keeper (BK) danner HTML-filer, som senere kan flyttes til en ekstern server, hvor man

Læs mere

FOTO strategi Gem Udvælg Rediger Gem

FOTO strategi Gem Udvælg Rediger Gem FOTO strategi 1. Gem billederne i en mappe på skrivebordet a. Opret en mappe på skrivebordet og navngiv den evt. med årstallet. b. Kopier billederne i kameraets DCIM-mappe og sæt den ind i mappen på skrivebordet.

Læs mere

LEJERBO.DK INDSÆT BILLEDER, GALLERI OG VIDEO

LEJERBO.DK INDSÆT BILLEDER, GALLERI OG VIDEO 1 Indsætte et billede på en side 1. LOG PÅ Log på Mit Lejerbo og gå ind på den lokale side, du skal redigere og klik derefter på Rediger øverst til højre. 2. FIND SIDEN DIT BILLEDE SKAL IND PÅ Klik dig

Læs mere

Billeder på hjemmeside

Billeder på hjemmeside Billeder på hjemmeside Indholdsfortegnelse Emne 1. Billedredigering (Microsoft Picture Manager) Side 3 a. Komprimer billeder b. Beskæring af billeder 3 9 2. Billeder og tekst ved hjælp af en skabelon (Template

Læs mere

Manual til Dynamicweb Februar 2010

Manual til Dynamicweb Februar 2010 Manual til Dynamicweb Februar 2010 Login... 2 Skabeloner og formater... 3 Filarkivet... 4 Lav en PDF... 5 Opret en ny side... 7 Navngiv siden... 9 Aktiver siden... 9 Sorter sider... 9 Flyt siden... 11

Læs mere

Daglig brug af Jit-klient

Daglig brug af Jit-klient Daglig brug af Jit-klient Indholdsfortegnelse Opret person...3 Alternativ oprettelse...3 Søgning af personer...4 Send besked...5 Vælg besked...6 Opret mappe...6 Opret skabelon...6 Slet mapper og skabeloner...6

Læs mere

IsenTekst Indhold til Internettet. Manual til Wordpress.

IsenTekst Indhold til Internettet. Manual til Wordpress. Manual til Wordpress Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress. Dette er en manual til de mest grundlæggende ting, så du selv kan redigere indholdet eller tilføje nyt på din hjemmeside. Guiden er skrevet

Læs mere

Vejledning til opbygning af hjemmesider

Vejledning til opbygning af hjemmesider Side 1 af 9 Vejledning til opbygning af hjemmesider Hvis du er inde på din klubs hjemmeside, fx på forsiden, kan du nu gå i gang med at redigere. For at få redigeringsværktøjet frem, skal du klikke på

Læs mere

Hermed vejledning i hvordan man lægger billeder ind til brug for hjemmesiden.

Hermed vejledning i hvordan man lægger billeder ind til brug for hjemmesiden. Hermed vejledning i hvordan man lægger billeder ind til brug for hjemmesiden. Manualen er delvist hentet fra en manual Ølstykke IF har lavet til brug for deres hjemmeside Upload af billede For at kunne

Læs mere

Overførsel og organisering af billeder på computeren med Stifinder. - samt lidt om backup

Overførsel og organisering af billeder på computeren med Stifinder. - samt lidt om backup Overførsel og organisering af billeder på computeren med Stifinder. - samt lidt om backup Der er flere muligheder for at flytte billeder fra kamera til computer. Hvilken du benytter, afhænger af temperament

Læs mere

Indsæt og opret et billede på én gang

Indsæt og opret et billede på én gang Indsæt og opret et billede på én gang Du kan nu oprette og indsætte billeder på forside og tekst-sider og felter i én arbejdsgang altså uden at først oprette dem i Mediearkivet. Billeder kan indsættes

Læs mere

Organisering af billeder.

Organisering af billeder. Organisering af billeder. Da du startede Picasa op for første gang, havde du mulighed for at scanne hele computeren igennem for billeder eller lade Picasa holde øje med nogle bestemte mapper (mine billeder,

Læs mere

Indhold. 1. Adgang og afslutning

Indhold. 1. Adgang og afslutning 1 Indhold 1. Adgang og afslutning 2. Menupunkter 3. Tekst 4. Billeder 5. Video 6. Lyd 7. Bannere 8. Bokse 9. Dokumenter 10. Links 11. Iframe 12. Markedspladsen 13. Nyheder 14. Job 15. Kalender 16. Selvbetjeningsbjælken

Læs mere

Tegneserien - Kom godt i gang. Mikro Værkstedet A/S

Tegneserien - Kom godt i gang. Mikro Værkstedet A/S Tegneserien - Kom godt i gang Mikro Værkstedet A/S Tegneserien - Kom godt i gang Mikro Værkstedet A/S Revision 1.14, 15. maj 2007 Indholdsfortegnelse 1. Forord... 1 2. Kom godt i gang... 3 2.1. Opstart

Læs mere

Manual til overføring af fotografier fra kamera til harddisk.

Manual til overføring af fotografier fra kamera til harddisk. Manual til overføring af fotografier fra kamera til harddisk. Det første man skal gøre sig klart er, hvor man som udgangspunkt vil lægge sine fotografier. Især når man er mange, der bruger den samme computer,

Læs mere

Denne vejledning gælder for Word 2000 og nyere.

Denne vejledning gælder for Word 2000 og nyere. VEJLEDNING TIL ANETAVLE Denne vejledning gælder for Word 2000 og nyere. Anetavlen består af en forside, der fortæller hvem anetavlen er opstillet for. 3 sider med aneoversigt i alt 63 personer, samt sider

Læs mere

Manual til Wordpress. 1. Log ind på din Wordpress-side. Indhold:

Manual til Wordpress. 1. Log ind på din Wordpress-side. Indhold: Manual til Wordpress Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress: Dette er en manual til de mest grundlæggende ting, så du selv kan redigere indholdet eller tilføje nyt på din hjemmeside. Guiden er skrevet

Læs mere

Filer og Mapper. Filer. Mapper

Filer og Mapper. Filer. Mapper Indhold Filer og Mapper... 3 Filer... 3 Mapper... 3 Stifinder... 4 Eksempler på stifinder... 5 Markering af drev, filer og mapper... 5 Vælg vilkårlige mapper/filer... 7 Selandias drev... 8 Opret ny mappe...

Læs mere

Vejledning KPK Online Prøverum

Vejledning KPK Online Prøverum Vejledning KPK Online Prøverum INDHOLD Introduktion side 2 Funktionsliste side 2 Få adgang til systemet side 3 Opload dine billeder side 4 Sådan bruges systemet side 5 Gem dine eksempler side 7 Side 1/7

Læs mere

Opret en nyhed LEJERBO.DK OPRET EN NYHED 1. LOG PÅ MIT LEJERBO OG LOG PÅ SOM REDAKTØR. Gå ind på din hjemmeside, fx

Opret en nyhed LEJERBO.DK OPRET EN NYHED 1. LOG PÅ MIT LEJERBO OG LOG PÅ SOM REDAKTØR. Gå ind på din hjemmeside, fx 1 Opret en nyhed 1. LOG PÅ MIT LEJERBO OG LOG PÅ SOM REDAKTØR Gå ind på din hjemmeside, fx https://afd154-0.lejerbo.dk I øverste højre hjørne klikker du på Mit Lejerbo eller hængelåsen. Du sendes til login-siden

Læs mere

Vi anbefaler, at du lader boksen med træffetider blive liggende på din afdelingsforside. Hvad der ellers skal være af indhold er op til jer.

Vi anbefaler, at du lader boksen med træffetider blive liggende på din afdelingsforside. Hvad der ellers skal være af indhold er op til jer. 1 Tips! På din forside har du mange muligheder for at tilføje forskellige komponenter, så du kan tilpasse siden til din afdeling eller organisations egne behov. Det er dog ikke alle komponenter, der kan

Læs mere

Introduktion til CD ere og Arkivdeling Gammel Dok - September-oktober 2003. Jonas Christiansen Voss

Introduktion til CD ere og Arkivdeling Gammel Dok - September-oktober 2003. Jonas Christiansen Voss Introduktion til CD ere og Arkivdeling Gammel Dok - September-oktober 2003 Jonas Christiansen Voss 2. marts 2004 Indhold 1 CD ere 2 1.1 Brænde dokumenter til CD....................... 2 1.2 Disk Copy.................................

Læs mere

Opret og vedligehold af favoritliste på markedspladsen

Opret og vedligehold af favoritliste på markedspladsen Opret og vedligehold af på markedspladsen Hvad Kommentar Tast Opret på markedspladsen Åben markedspladsen. I venstre side findes r, når du står i fanen Varesøgning Stå i fanen Mine, og tryk på Tilføj Tryk

Læs mere

Indhold. Jennie Mathiasen. Google Drev

Indhold. Jennie Mathiasen. Google Drev Indhold Opret Googlekonto... 2 Åbning af Google Drev... 5 Værktøjet Ny... 8 Værktøjet Mappe... 8 Værktøjet Upload fil... 10 Værktøjet Google Docs... 13 Værktøjet Google Sheets... 16 Værktøjet Google Slides...

Læs mere

Manual Version 2. til oprettelse af hjemmesider for landsbyer i Rebild kommune

Manual Version 2. til oprettelse af hjemmesider for landsbyer i Rebild kommune Manual Version 2 til oprettelse af hjemmesider for landsbyer i Rebild kommune Oversigt: Login Hjemmeside...... side 3 Login Administrationsmodul... side 5 Kategorier.. side 6 Opret/rediger første side...

Læs mere

AgroSoft A/S AgroSync

AgroSoft A/S AgroSync AgroSoft A/S AgroSync AgroSync er et AgroSoft A/S værktøj, der bliver brugt til filudveksling imellem WinSvin og PocketPigs. Fordele ved at bruge AgroSync: Brugeren bestemmer overførsels tidspunktet for

Læs mere

Opret en side/artikel og rediger din side

Opret en side/artikel og rediger din side 1 Opret en side/artikel og rediger din side Tips! Når du skal opbygge din hjemmeside og oprette sider og lægge indhold ind, så kig her. Nogle gange har vi oprettet nogle sider på forhånd, andre gange skal

Læs mere

Tre sideopsætninger: 1 Forside. 2 Standard 3 Liste. 1 Forside. 2 Underside. 3 Liste

Tre sideopsætninger: 1 Forside. 2 Standard 3 Liste. 1 Forside. 2 Underside. 3 Liste 1 Forside Tre sideopsætninger: 1 Forside 2 Standard 3 Liste 2 Underside 3 Liste Ret indhold på en side I systemet kan du let rette tekst, link og billeder på hjemmesiden Først skal du logge ind i systemet

Læs mere

Den digitale Underviser. Videoredigering. Windows Live Movie Maker

Den digitale Underviser. Videoredigering. Windows Live Movie Maker Den digitale Underviser Videoredigering Windows Live Movie Maker Indhold Indhold... 1 Windows Movie Maker... 2 Om at oprette et projekt... 3 Optage og downloade video... 4 A. Optage din egen video:...

Læs mere

Introduktion. Installation. En kort oversigt

Introduktion. Installation. En kort oversigt Indhold Indhold...1 Introduktion...2 Installation...2 En kort oversigt...2 Biblioteksoversigt...3 Liste over mapper...3 Miniatureportrætter...4 Flytte et billede...4 Slette et billede...4 Det nederste

Læs mere

Vejledning i brug af GMAIL (Google)

Vejledning i brug af GMAIL (Google) Vejledning i brug af GMAIL (Google) Send meddelelser Har du ikke prøvet Gmail før? Her har du en trinvis vejledning i, hvordan du skriver og sender meddelelser: Klik på knappen Skriv i venstre side i Gmail.

Læs mere

Skrifttype og størrelse

Skrifttype og størrelse Tekstbehandling med Microsoft Word 2007 GRUNDLÆGGENDE INTRO (PC) Når du starter Word 2007, så ser du normal-skabelonen og kan straks begynde at skrive tekst. Normal-skabelonen indeholder bl.a. indstillinger

Læs mere

Microsoft Word 2003 - fremgangsmåde til Blomsterhuset Side 1 af 11

Microsoft Word 2003 - fremgangsmåde til Blomsterhuset Side 1 af 11 Microsoft Word 2003 - fremgangsmåde til Blomsterhuset Side 1 af 11 Åbn Word 2003 Skriv: Blomsterhuset A/S - tryk enter en gang Skriv: Blomster for alle - tryk enter 5 gange Skriv: I anledning af at - tryk

Læs mere

Upload af billeder til hjemmesiden m.m.

Upload af billeder til hjemmesiden m.m. Upload af billeder til hjemmesiden m.m. Fremgangsmåde VVS-inst.dk Upload af billeder m.m., Side 1 Så går vi i gang Åben Firefox browseren Gå ind på denne adresse, for at komme til hjemmeside programmet.

Læs mere

Dokumenter. Sider. efact CMS manual v. 1.0

Dokumenter. Sider. efact CMS manual v. 1.0 Dokumenter Dokumenter er stedet, hvor du opretter og vedligeholder dit indhold på hjemmesiden. Der kan uploades filer og billeder til brug på hjemmesiden, samt oprettes sider hvis indhold du redigerer

Læs mere

En lille vejledning i at bruge Paint Win 98 og Win XP Indhold

En lille vejledning i at bruge Paint Win 98 og Win XP Indhold 1 En lille vejledning i at bruge Paint Win 98 og Win XP Indhold Indhold...2 1. Åbn Paint...3 2. Vælg en baggrundsfarve og en forgrundsfarve...3 3. Tegn et billede...4 4. Ny, fortryd og gentag...4 5. Andre

Læs mere

Quickguide til kredscms. Login

Quickguide til kredscms. Login Quickguide til kredscms Dette er en quickguide, der vil præsentere dig for de mest basale funktioner i kredscms. Finder du ikke svar her, så prøv at spørge andre webmastere via debatforummet på leder.fdf.dk:

Læs mere

Hvordan gør jeg? Gennemgang af fotoredigeringsprogrammet Picasa

Hvordan gør jeg? Gennemgang af fotoredigeringsprogrammet Picasa Hvordan gør jeg? Gennemgang af fotoredigeringsprogrammet Picasa Velkommen til Picasa! Start med at importere dine billeder til programmet. (1-2) 1) Inde i hovedbiblioteket trykker du på Importer, og du

Læs mere

Sådan opretter du en elektronisk aflevering

Sådan opretter du en elektronisk aflevering Sådan arbejder du med opgaver i Gradebook/karakterbog Denne vejledning indeholder en detaljeret beskrivelse af hvordan du bruger gradebook/karakterbogen når du vil arbejde med opgaver og give karakterer

Læs mere

Navigationsrude Tryk på Ctrl+F for at få vist navigationsruden. Du kan omorganisere et dokument ved at trække dokumentets overskrift i denne rude.

Navigationsrude Tryk på Ctrl+F for at få vist navigationsruden. Du kan omorganisere et dokument ved at trække dokumentets overskrift i denne rude. Startvejledning Microsoft Word 2013 ser anderledes ud end tidligere versioner, så vi har oprettet denne vejledning, så du hurtigere kan lære programmet at kende. Værktøjslinjen Hurtig adgang Kommandoer

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING TIL BRUG AF MC IKAST HJEMMESIDE.

BRUGERVEJLEDNING TIL BRUG AF MC IKAST HJEMMESIDE. BRUGERVEJLEDNING TIL BRUG AF MC IKAST HJEMMESIDE. www.mcikast.dk På hjemmesiden kan du se alle de kommende ture både i indland og udland. Du kan også se de ture, som er kørt. Alle turene er placeret i

Læs mere

Windows Vista 1. Side 1 af 10

Windows Vista 1. Side 1 af 10 Windows vista...2 Lukke for PC,en...3 Velkomstcenter...3 Finde/starte et program...4 Alle programmer...5 Menuen Start...5 Stifinder...6 Windows Sidepanel og gadgets...7 Dokumenter...7 Tilbehør...8 Windows

Læs mere

Manual for Synkron hjemmesider

Manual for Synkron hjemmesider Manual for Synkron hjemmesider Denne manual tilhører: Brugernavn: (username) Adgangskode: (password) 1 Start med sitetræet: Sitetræet er centralt. Det er her, dit website er. Det er her, du bygger dine

Læs mere

Basicon Nodepult. Basicon Nodepult er den moderne afløser for det traditionelle nodestativ, men har derudover en lang række fordele:

Basicon Nodepult. Basicon Nodepult er den moderne afløser for det traditionelle nodestativ, men har derudover en lang række fordele: Basicon Nodepult Programmet Basicon Nodepult henvender sig til musikere, som ofte har behov for at medbringe deres forskellige nodesamlinger til forskellige orkestre. Basicon Nodepult er den moderne afløser

Læs mere

Picasa billedalbum og webalbum

Picasa billedalbum og webalbum Picasa billedalbum og webalbum Billedalbum og redigerings-værktøj Picasa er et billedalbum, som kan bruges til at opbevare, registrere, bearbejde og ordne sine digitale fotos i. Desuden kan du uploade

Læs mere

Seniorklubben TDC Jylland Cloud Computing Kursus 2011_5: Rev. 02.11.2011

Seniorklubben TDC Jylland Cloud Computing Kursus 2011_5: Rev. 02.11.2011 1. Om 2. Valg af Google som gratis udbyder ved 3. Valg af browser 4. Oprette en mail-adresse (G-mail) og en konto ved Google 5. Hierarkisk opbygning af mappe- og filsystem i Google 6. Oprette mapper i

Læs mere

Rationel VinduesDesigner TM Brugervejledning

Rationel VinduesDesigner TM Brugervejledning Rationel VinduesDesigner TM Brugervejledning indhold: introduktion Side 2 Funktionsliste Side 3 Få adgang til systemet Side 4 opload dine billeder Side 5 Sådan bruges systemet Side 6 Gem dine eksempler

Læs mere

Velkommen til denne korte vejledning i hvordan du kan oprette dine egne sider på foreningens hjemmeside.

Velkommen til denne korte vejledning i hvordan du kan oprette dine egne sider på foreningens hjemmeside. Side 1 Velkommen til denne korte vejledning i hvordan du kan oprette dine egne sider på foreningens hjemmeside. Login til mine websider Du starter med at logge ind som medlem. Herefter klikker du på den

Læs mere

Word-1: Tag fat på Microsoft Word (XP)

Word-1: Tag fat på Microsoft Word (XP) Word-1: Tag fat på Microsoft Word (XP) Word er et fantastisk program til tekstbehandling og nærmest en de facto standard i verden for den slags. Igennem en række øvelser (og mange timer foran skærmen)

Læs mere

Indhold Outlook Web App... 1

Indhold Outlook Web App... 1 Outlook Web App Outlook Web App (OWA) bruges til at håndtere e-mails og kalendere uden at skulle have Outlook klient programmet installeret. OWA kan bruges på en hvilken som helst computer, der har adgang

Læs mere

Gem dine dokumenter i BON s Content Management System (CMS)

Gem dine dokumenter i BON s Content Management System (CMS) 24. august 2007 Gem dine dokumenter i BON s Content Management System (CMS) INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Indledning... 2 2. Se indholdet i dit Content Management System... 3 3. Tilgå dokumenterne i My Content

Læs mere

Webmail Gmail Generelt Side 1

Webmail Gmail Generelt Side 1 Webmail Gmail Generelt Side 1 Webmail Gmail Generelt Side 2 Indholdsfortegnelse Oprette en Gmail...... Side 4 Indbakken Oversigt...... Side 9 Skriv en mail...... Side 11 Formateringsværktøjer...... Side

Læs mere

Redaktørvejledning for www.bredstrup-pjedsted.dk Skriv en artikel

Redaktørvejledning for www.bredstrup-pjedsted.dk Skriv en artikel Arbejdsgang - Skriv artiklens tekst - Gør billeder klar - Log-in på hjemmesiden - Opret ny artikel - Vælg kategori - Skriv overskrift - Indsæt tekst - Tilføj billeder - Gennemgå artiklens indstillinger

Læs mere

Gadwin PrintScreen Version 3,5

Gadwin PrintScreen Version 3,5 Side 1 af 6 Gadwin PrintScreen Version 3,5 Indhold: Introduktion...1 Properties (indstillinger)...2 Preferences...2 Source...3 Destination....3 Image...4 About...4 Brug af programmet...5 Introduktion Når

Læs mere

5.0 Velkommen til manualen for kanalen HTML-grab Introduktion til kanalen HTML-grab kanalside Hvad er et spot?

5.0 Velkommen til manualen for kanalen HTML-grab Introduktion til kanalen HTML-grab kanalside Hvad er et spot? 5.0 Velkommen til manualen for kanalen HTML-grab 1 5.1 Introduktion til kanalen 1 5.2 HTML-grab kanalside 1 5.2.1 Hvad er et spot? 2 5.2.2 Opret et nyt spot 2 5.2.3 Aktivt og inaktivt spot 3 5.2.4 Rediger

Læs mere

AgeForce MINI vejledning

AgeForce MINI vejledning AgeForce MINI vejledning Velkommen til AgeForce et enkelt og sikkert netværk for dig over 50 I denne korte guide fortæller vi dig hvordan du: - Opretter en gratis profil på www.ageforce.dk. - Redigerer

Læs mere

Sådan opdaterer og vedligeholder du din hjemmeside i Wordpress.

Sådan opdaterer og vedligeholder du din hjemmeside i Wordpress. Wordpress manual Sådan opdaterer og vedligeholder du din hjemmeside i Wordpress. Dette er en manual til de mest grundlæggende ting og funktioner i Wordpress, så du selv kan redigere indholdet eller tilføje

Læs mere

MANUAL. Siteloom CMS

MANUAL. Siteloom CMS MANUAL Siteloom CMS www.hjerteforeningen.dk/cms Brugernavn: Password: 3. oktober, 2013 BASIS FUNKTIONER 1. Kalender... 4 1.a. Opret... 5 1.b. Rediger eller slet... 9 2. Sider...12 2.a. Opret side...13

Læs mere

MANUAL. Siteloom CMS

MANUAL. Siteloom CMS MANUAL Siteloom CMS www.hjerteforeningen.dk/cms Brugernavn: Password: 3. september, 2012 BASIS FUNKTIONER 1. Kalender... 4 1.a. Opret... 5 1.b. Rediger eller slet... 8 2. Sider... 10 2.a Opret side...

Læs mere

Filupload LEJERBO.DK FILARKIV UNDER MØDER OSV. Upload filer til et eksisterende filupload-komponent

Filupload LEJERBO.DK FILARKIV UNDER MØDER OSV. Upload filer til et eksisterende filupload-komponent 1 Filupload Tips! Vi har forberedt nogle sider til dig med et filupload-komponent. Blandt andet siden Møder. På den måde kan du nemt uploade filer, fx referater, vedtægter eller husorden til jeres hjemmeside.

Læs mere

Oktober Dokumentpakker

Oktober Dokumentpakker Oktober 2017 Dokumentpakker Dokumentpakkerne er et værktøj til at udskrive dynamiske breve, som har en standardtekst i brevet, og hvor der automatisk sættes blandt andet patientens navn, adresse og aftaletid

Læs mere

Redaktørmanual TYPO3 Version 6.2

Redaktørmanual TYPO3 Version 6.2 Redaktørmanual TYPO3 Version 6.2 www.t3cms.dk TYPO3 Manual Version 6.2 Side 1 af 20 T3CMS Tlf: 70 25 00 22 Indholdsfortegnelse Generel info om TYPO3 3 Rediger din side 4-6 Indsættelse af links 7 Indsæt

Læs mere

Vejledning. Indhold. 1. Backup og gendannelse af Sticky Notes. 2. Backup af Sticky Notes i Windows 7

Vejledning. Indhold. 1. Backup og gendannelse af Sticky Notes. 2. Backup af Sticky Notes i Windows 7 Vejledning Afdeling UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole IT Oprettet 21.01.2019 Redigeret 18.03.2019 Udarbejdet af Jane Yasmin Back og Lone Petersen Dokumentnavn Backup og gendannelse af Sticky Notes

Læs mere

IT-Brugerkursus. Modul 1 - Introduktion til skolens netværk og FC. Modul 1 - Introduktion til FC og Lectio. Printvenligt format. Indholdsfortegnelse

IT-Brugerkursus. Modul 1 - Introduktion til skolens netværk og FC. Modul 1 - Introduktion til FC og Lectio. Printvenligt format. Indholdsfortegnelse Modul 1 - Introduktion til FC og Lectio IT-Brugerkursus Modul 1 - Introduktion til skolens netværk og FC Printvenligt format Indholdsfortegnelse Formål og opbygning Opgave Vejledning til intranettet Åbne

Læs mere

Hvordan du opretter, bruger og tildeler kategorier til arrangementer og nyheder

Hvordan du opretter, bruger og tildeler kategorier til arrangementer og nyheder Hvordan du opretter, bruger og tildeler kategorier til arrangementer og nyheder Opret kategorier 1. For at kunne bruge kategorier på nyheder og arrangementer skal man først oprette en række kategorier,

Læs mere

Vejledning til udskrivning af etiketter/labels og konvolutter i Blåt Medlem

Vejledning til udskrivning af etiketter/labels og konvolutter i Blåt Medlem Vejledning til udskrivning af etiketter/labels og konvolutter i Blåt Medlem Blåt Medlem giver mulighed for at udskrive etiketter/labels og kuverter til medlemmerne af den enhed man er medlemsansvarlig

Læs mere

Brugermanual til MOBI:DO Make på Internettet

Brugermanual til MOBI:DO Make på Internettet Brugermanual til MOBI:DO Make på Internettet Introduktion Med MOBI:DO Make kan du oprette guides, som kan ses i MOBI:DO. En guide virker som en checkliste, der fører brugeren hele vejen igennem en arbejdsopgave.

Læs mere

De funktioner der er i adresselisten, Filer, Se, Rediger, Tilføj, Find, Slet/fjern, Kilde, Steder, Udstrifter.

De funktioner der er i adresselisten, Filer, Se, Rediger, Tilføj, Find, Slet/fjern, Kilde, Steder, Udstrifter. Funktioner i Brothers Keeper 7.1 De funktioner der er i adresselisten, Filer, Se, Rediger, Tilføj, Find, Slet/fjern, Kilde, Steder, Udstrifter. Jeg er inde på min oldefar Ole Marinus Jensen side Filer:

Læs mere

Vejledning hvidbjergvinduet-designer.dk

Vejledning hvidbjergvinduet-designer.dk Vejledning hvidbjergvinduet-designer.dk INDHOLD Introduktion side 2 Funktionsliste side 3 Få adgang til systemet side 5 Opload dine billeder side 6 Sådan bruges systemet side 9 Gem dine eksempler side

Læs mere

Anvendelse af favoritliste på markedspladsen

Anvendelse af favoritliste på markedspladsen Anvendelse af på markedspladsen Hvad Kommentar Tast Opret på markedspladsen Åben markedspladsen. I venstre side findes r, når du står i fanen Varesøgning Stå i fanen mine, og tryk på Tilføj Tryk på Skriv

Læs mere

Picasa Brugerflade Den øverste linie kaldes for menulinien eller kommandolinien. Alle menuer kan man finde her

Picasa Brugerflade Den øverste linie kaldes for menulinien eller kommandolinien. Alle menuer kan man finde her Picasa Brugerflade Den øverste linie kaldes for menulinien eller kommandolinien. Alle menuer kan man finde her Linien er bygget op på samme måde som i andre Windows programmer f.eks. Word, Excel Klik på

Læs mere

KMD Brugeradministration til Navision og LDV

KMD Brugeradministration til Navision og LDV KMD Brugeradministration til Navision og LDV Vejledning for Statens Administration og ØSC institutioner. Opdateret 09-09-2015 Indholdsfortegnelse 1 Kom godt i gang... 2 1.1 Login til KMD Brugeradministration...

Læs mere

Velkommen. sidste runde

Velkommen. sidste runde Velkommen sidste runde Spørgsmål om ekstraopgaven og et par oplysninger Mail v /Niels Adressebog Opret ny Tilføj til adressebog fra en modtaget mail Vedhæfte filer Signatur Lave egne mapper Indsætte billeder

Læs mere

Den digitale Underviser. Clouds. Dropbox

Den digitale Underviser. Clouds. Dropbox Den digitale Underviser Clouds Dropbox Indhold Indhold... 1 Dropbox... 1 Installer Dropbox... 2 Åbn Dropbox fra egen computer... 2 Åbn Dropbox fra en anden computer... 3 Lagre filer i Dropbox (offline

Læs mere

Annemette Søgaard Hansen/www.dinwebvejleder.dk

Annemette Søgaard Hansen/www.dinwebvejleder.dk Google Docs Dokumenter Indholdsfortegnelse Værktøjer... Side 3 Menuer... Side 5 Opgave... Side 8 Få adgang til filerne fra din computer... Side 16 Vejledende løsning... Side 17 GoogleDocs Dokumenter 2

Læs mere

At indsætte ord og billeder og brug af hjælpefunktionen.

At indsætte ord og billeder og brug af hjælpefunktionen. Udarbejdelse af kommunikationsbøger Noter og øvelser i forbindelse med at udarbejde kommunikationsbøger vha. programmet Phraseit (Genlyd). Følgende øvelser og instruktion er baseret på at Phrase-it 2.1

Læs mere

TESTPORTAL: BRUGERVEJLEDNING LOG IND ADGANGSKODE

TESTPORTAL: BRUGERVEJLEDNING LOG IND ADGANGSKODE TESTPORTAL: BRUGERVEJLEDNING LOG IND Testportalen befinder sig på internetadressen http://www.testportal.hogrefe.dk/default.aspx. På denne adresse mødes man af ovenstående skærmbillede. Indtast her dit

Læs mere

Elektronisk dokumenthåndtering (EDH)

Elektronisk dokumenthåndtering (EDH) Elektronisk dokumenthåndtering (EDH) Allerede i dag har du muligheden for at scanne dokumenter og gemme dem elektronisk i FOF via Elektronisk DokumentHåndtering (fremover forkortet til EDH). Nu har vi

Læs mere

Først skal du oprette dig i systemet, d. v. s. du skal have en såkaldt Googlekonto bestående af en mailadresse og et kodeord.

Først skal du oprette dig i systemet, d. v. s. du skal have en såkaldt Googlekonto bestående af en mailadresse og et kodeord. Gmail Indhold Indhold...1 Introduktion...2 Opret dig i systemet...2 At skrive mails...5 Sende en mail til flere personer...8 Vedhæfte en fil...9 Kladde...10 Signatur...11 Modtagne mails...12 Stjernemarkering...14

Læs mere

MANUAL. Siteloom CMS

MANUAL. Siteloom CMS MANUAL Siteloom CMS www.hjerteforeningen.dk/cms Brugernavn: Password: 13. marts, 2014 BASIS FUNKTIONER 1. Kalender... 4 1.a. Opret... 5 1.b. Rediger eller slet... 9 2. Sider...12 2.a. Opret side...13 2.b.

Læs mere

Dit personlige SkoleKom

Dit personlige SkoleKom Dit personlige SkoleKom Når du første gang åbner dit skrivebord på SkoleKom har det et standardudseende I form af en standard-baggrund og et standard-resumé. Du kan nu tilpasse baggrunden, så den passer

Læs mere

Opsætningsvejledning efter opdatering (ghostning) af hybriderne

Opsætningsvejledning efter opdatering (ghostning) af hybriderne Opsætningsvejledning efter opdatering (ghostning) af hybriderne Indholdsfortegnelse Login til Windows... 2 Aktivering af Office 365... 3 Kom i gang med Office 365 og OneDrive for Business... 4 Opsætning

Læs mere

I denne manual kan du finde en hurtig introduktion til hvordan du:

I denne manual kan du finde en hurtig introduktion til hvordan du: VORES NORDSJÆLLAND HURTIGT I GANG MANUAL 01: Bruger HVAD INDEHOLDER DENNE MANUAL? I denne manual kan du finde en hurtig introduktion til hvordan du: 1. Finder Vores Nordsjælland hjemmesiden 2. Opretter

Læs mere

MailMax / Web v4.1. Brugsvejledning til webmail. Copyright 2003 Gullestrup.net

MailMax / Web v4.1. Brugsvejledning til webmail. Copyright 2003 Gullestrup.net MailMax / Web v4.1 Copyright 2003 Gullestrup.net Log ind på webmailen Start med at gå ind på http://webmail.gullestrup.net i din browser. Indtast din Email-adresse samt Adgangskode, som hører til din konto.

Læs mere

WEB-DIRECT Brugerguide Eksportfunktion i WEB-DIRECT

WEB-DIRECT Brugerguide Eksportfunktion i WEB-DIRECT WEB-DIRECT Brugerguide Eksportfunktion i WEB-DIRECT Indhold 1. Kom godt i gang med eksportfunktionen... 3 2. Eksport... 4 2.1 Eksport i WEB-DIRECT... 4 2.2 Brugerdefineret eksport i WEB-DIRECT... 6 2.2.1

Læs mere

Patientlister. Tilføj / rediger eksisterende lister. VEJLEDNING Patientlister

Patientlister. Tilføj / rediger eksisterende lister. VEJLEDNING Patientlister Patientlister Tilføj / rediger eksisterende lister Patientlister benyttes til at holde styr på, hvilke patienter der f.eks. har fået lavet et implantat, skal have narkose eller på anden vis, skal figurere

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Indholdsfortegnelse.. side 2. Adgang til webgraf 3. Opslag adresse... 4. Styring af layout.. 5. Zoom funktioner..

Indholdsfortegnelse. Indholdsfortegnelse.. side 2. Adgang til webgraf 3. Opslag adresse... 4. Styring af layout.. 5. Zoom funktioner.. Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse.. side 2 Adgang til webgraf 3 Opslag adresse... 4 Styring af layout.. 5 Zoom funktioner.. 6 Panorere på skærmen. 7 Information om grafikken.... 8-10 Print et udsnit.....

Læs mere

Sådan indlægges nyheder på DSqF s hjemmeside trin for trin

Sådan indlægges nyheder på DSqF s hjemmeside trin for trin Sådan indlægges nyheder på DSqF s hjemmeside trin for trin Systemkrav For at kunne bruge Composite kræves: Windows 95 eller nyere (bemærk - kun Windows kan bruges) Browseren Internet Explorer 6.0 eller

Læs mere

Kom i gang med Memento Circle

Kom i gang med Memento Circle Kom i gang med Memento Circle 1. Sådan opretter du en brugerprofil 2. Oversigt over mindesider på Memento Circle 3. Adgang til mindesider 4. Sådan opretter du en mindeside 5. Chat-funktion 6. Upload billeder

Læs mere

Manual til WordPress CMS

Manual til WordPress CMS Manual til WordPress CMS 1. Log ind på din Wordpress-side For at arbejde på din hjemmeside skal du først logge ind på administrationsdelen. Muligvis har du et direkte link på siden. Ellers er adressen

Læs mere

Gem Et billede som skrivebordsbaggrund Vil du bruge dit eget billede som baggrundsbillede på skrivebordet.

Gem Et billede som skrivebordsbaggrund Vil du bruge dit eget billede som baggrundsbillede på skrivebordet. Gem Et billede som skrivebordsbaggrund Vil du bruge dit eget billede som baggrundsbillede på skrivebordet. Klik på det billede du vil bruge og vælg opret/anvend som baggrundsbillede, i værktøjslinien Klik

Læs mere

Edb-tekstbehandling, præsentation mm

Edb-tekstbehandling, præsentation mm Edb-tekstbehandling, præsentation mm I denne lektion skal du: - hente kopier et skærmbillede og sætte det ind i et dokument - beskære billedet, så det passer til dit dokument Der findes specielle programmer

Læs mere

Brugervejledning til FOKUSpartnere

Brugervejledning til FOKUSpartnere Indholdsfortegnelse LOGIN 3 GENERELT 3 BRUGERVEJLEDNING 4 VIRKSOMHEDSPROFIL 4 1) Virksomhedsnavn 6 2) Beskrivelse af virksomheden 6 3) Generel information 6 4) Yderligere information 6 5) Kontaktpersoner

Læs mere

elib Aleph, ver.18 Introduktion til GUI FUJITSU SERVICES A/S

elib Aleph, ver.18 Introduktion til GUI FUJITSU SERVICES A/S Introduktion til GUI FUJITSU SERVICES A/S, 2008 Indholdsfortegnelse 1. Skrivebordet... 3 2. Flytte rundt m.m.... 4 3. Log ind... 6 4. Valg af database... 7 5. Rudernes størrelse... 8 6. Kolonner... 9 7.

Læs mere

Du skal nu se om din mail er kommet hjem til dig. Klik på Indbakken.

Du skal nu se om din mail er kommet hjem til dig. Klik på Indbakken. 27 Åbn en e-mail. Du skal nu se om din mail er kommet hjem til dig. Klik på Indbakken. Hvis der ikke er kommet ny post, klik på Send/mod, i den øverste linje, så leder mailprogrammet efter ny mail. Nye

Læs mere

Google Apps. Lær at oprette, organisere, dele og slette dokumenter. Udarbejdet af PLC, version 2013!!!!!!! Side 1 af 9

Google Apps. Lær at oprette, organisere, dele og slette dokumenter. Udarbejdet af PLC, version 2013!!!!!!! Side 1 af 9 Lær at oprette, organisere, dele og slette dokumenter. Udarbejdet af PLC, version 2013!!!!!!! Side 1 af 9 Arbejde i faner Google Apps arbejder i faner, derfor er det vigtigt, du er bekendt med det. Mappen

Læs mere

Vejledning i brug af MiljøGIS.

Vejledning i brug af MiljøGIS. NOTAT Naturplanlægning, naturprojekter og skov J.nr. NST-3379-00005 Ref. MOBKI/TRDIP/KINIE Den 11. februar 2014 Vejledning i brug af MiljøGIS. Indholdsfortegnelse Introduktion... 3 1. Fremsøgning af lokalitet...

Læs mere

ViKoSys. Virksomheds Kontakt System

ViKoSys. Virksomheds Kontakt System ViKoSys Virksomheds Kontakt System 1 Hvad er det? Virksomheds Kontakt System er udviklet som et hjælpeværkstøj til iværksættere og andre virksomheder som gerne vil have et værktøj hvor de kan finde og

Læs mere