FHM5517 Skolegyde, Aarhus Katedralskole, Hasle sogn, Hasle herred, tidl. Århus amt. Sted nr

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "FHM5517 Skolegyde, Aarhus Katedralskole, Hasle sogn, Hasle herred, tidl. Århus amt. Sted nr"

Transkript

1 FHM5517 Skolegyde, Aarhus Katedralskole, Hasle sogn, Hasle herred, tidl. Århus amt. Sted nr KUAS nr. I perioden 9. april 14. maj 2014 foretog Moesgård museum overvågnings og registreringsarbejde i grøfterne, som blev gravet i forbindelse med Aarhus kommunes renovering af fjernvarmeledningerne i Skolegyde, sydlige ende af Mejlgade, gården til Aarhus Katedralskole og på Domkirkepladsen. Grøfterne indeholdt fortrinsvis tidligere opgravet fyld, men stedvist blev der observeret eftermiddelalderlige kulturlag. I Katedralskolens gård blev påtruffet brolægninger fra tallet samt en sektion af en mulig middelalderlig mur af munkesten. I Mejlgade sås 2 udaterede vejlag i grøftens profil. På grøften på sydsiden af Domkirkeplads, vest for kirkens nordre korsarm, fremkom udelukkende tidligere opgravet fyld, men i forbindelse med tidligere anlægsarbejde på stedet var en del humane knogler fra begravelser på kirkegården blevet efterladt. Disse blev opsamlet til genbegravelse på Vestre Kirkegård.

2 Abstract I perioden 9. april 14. maj 2014 foretog Moesgård museum overvågnings og registreringsarbejde i grøfterne, som blev gravet i forbindelse med Aarhus kommunes renovering af fjernvarmeledningerne i Skolegyde, sydlige ende af Mejlgade, gården til Aarhus Katedralskole og på Domkirkepladsen. Grøfterne indeholdt fortrinsvis tidligere opgravet fyld, men stedvist blev der observeret eftermiddelalderlige kulturlag. I Katedralskolens gård blev påtruffet brolægninger fra tallet samt en sektion af en mulig middelalderlig mur af munkesten. I Mejlgade sås 2 udaterede vejlag i grøftens profil. På grøften på sydsiden af Domkirkeplads, vest for kirkens nordre korsarm, fremkom udelukkende tidligere opgravet fyld, men i forbindelse med tidligere anlægsarbejde på stedet var en del humane knogler fra begravelser på kirkegården blevet efterladt. Disse blev opsamlet til genbegravelse på Vestre Kirkegård. Undersøgelsens forhistorie Ad omveje hørte museet om fjernvarmearbejdet og kontaktede Affald Varme ved Aarhus Kommune for at høre nærmere om projektet. Det viste sig allerede at være igangsat, og i denne noget hovedkulds tilgang blev der ikke udarbejdet og godkendt et budget på det arkæologiske arbejde, blot givet et mundtlig tilsagn fra entrepriseleder Flemming Strange om, at Affald Varme ville dække museets udgifter. Grundet grøfternes placering i den centrale vikingetids og middelalderbyen skønnedes det påkrævet at følge anlægsarbejdet i de projekterede grøfter, hvor der skulle ske en udskiftning af fjernvarmeledningerne. I området er tidligere gjort arkæologiske observationer fra byens ældre tider i form af bl.a. gadebelægninger og spor af bebyggelse fra vikingetid, middelalder og renæssance (FHM4159, FHM4384, FHM4480, FHM5173, FHM5473). På trods af at kulturlagene under gadebelægningen sandsynligvis i stort omfang ville være forstyrret af de allerede eksisterende installationer, har erfaringerne vist, at gamle aflejringer og konstruktioner kan komme til syne langs nedgravningernes sider eller i bunden. Administrative data Udgifterne til undersøgelserne påhvilede iflg. Museumsloven 26, stk. 2 og 27 stk. 4 bygherre, som i dette tilfælde var Affald Varme, Aarhus Kommune, Bautavej 1, 8210 Aarhus V. Kontaktperson ved kommunen var entrepriseleder Flemming Strange. Der blev ikke udarbejdet et budget forud for arbejdet, men bygherre afgav et mundtligt tilsagn om at dække museets udgifter. Udgifterne beløb sig til kr ,90 (inkl. moms).

3 Moesgård Museum var ansvarlig for de arkæologiske undersøgelser. Originaldokumentation og fundmateriale opbevares i museets magasin og arkiv under journalnr. FHM Topografi, terræn og undergrund Århus blev anlagt på en lang flad sandbanke bestående af stenet grus, og byen blev i vikingetiden o. 934 omkranset af en vold med tilhørende grav. Nærværende fjernvarmegrøfter lå placeret inden for voldforløbet i den absolut centrale vikingetidens og middelalderens by. Skolegyde og Katedralskolen ligger delvist på den gamle strandvold langs kysten, og den sydlige Mejlgade og Domkirkeplads hører til blandt de ældste gadeforløb i byen og blev anlagt i henholdsvis 1100 tallet eller tidligere og o Undergrundsniveauet blev ikke påtruffet i nogen af fjernvarmegrøfterne pga. grøfternes ringe dybde. Tykkelsen af de resterende, sporadiske kulturlag i Katedralskolens gård varierede mellem cm. I Mejlgade observeredes en sektion af udaterede kulturlag med en tykkelse på ca. 20 cm. Der resterede ingen intakte kulturlag i Skolegyde og på Domkirkeplads. Målesystem Grøfterne i Katedralskolens gård blev opmålt ved hjælp af totalstation, mens de øvrige grøfter blev opmålt vha. tommestok og målebånd i forhold til de stående bygninger, fortove samt afløbsriste i gaden. Der blev isat målepunkter i bunden af især grøfterne i den østlige Katedralskolens gård, som efterfølgende blev opmålt med totalstation og fotograferet, således at brolægningssektionerne kan taliseres. Grøfterne er siden georefereret og taliseret i MapInfo i koordinatsystem UTM Zone 32 euref89. Øvrige data Indledende korrespondance blev varetaget af museumsinspektør cand. phil. Poul Nissen og arkæolog cand. mag. Karin. Overvågnings og registreringsarbejdet foregik i perioden fra d. 9. april d. 14. maj 2014 og blev varetaget af Karin, som ligeledes har været ansvarlig for bearbejdning og beretningsskrivning. Gravningen af grøfterne blev på vegne af bygherre varetaget af firmaet Dan Jord. Samarbejdet mellem museum og Dan Jord foregik i store træk uproblematisk dog med nogle kommunikationsbrist fra Dan Jords side, hvor museet ikke blev tilkaldt som aftalt. Disse brist skyldtes at Dan Jords arbejdshold blev omrokeret og aftalerne ikke blev videregivet

4 til de nye hold. Det skal dog siges, at folkene på de enkelte hold var meget imødekommende og hjælpsomme. Vejrforholdene var fortrinsvis gode. Udgravningsmetode Grøfterne blev gravet af maskine, til dels under overvågning, og herefter afrenset vha. skovl og graveske. Såfremt der fremkom anlæg af arkæologisk værdi, blev disse undersøgt og oversigtsfotos blev taget. Der blev isat målepunkter i bunden af især grøfterne i den østlige Katedralskolens gård, som efterfølgende blev opmålt med totalstation og fotograferet, således at brolægningssektionerne, hvis ønskes senere, kan taliseres. Alle grøfter blev afsøgt for fund, men lagene var desværre ret fundtomme. Enkelte lag fra Katedralskolens gård samt Mejlgade har fået tildelt et A nr. Ligeledes har hver tegning sit eget T nr., hvert fund sit X nr. og hvert foto sit eget nr. Alle data, som knytter sig til undersøgelsen er indført og relateret i MUD (Museernes Udgravningsdata). Der blev ikke gravet til undergrund. Undersøgelsens resultater Skolegyde Grøftens koordinat: East /north , system UTM Zone 32 euref89. Grøftebredde 80 cm, dybde 80 cm målt fra toppen af fortovskanten. Grøften løb i gadens sydside i vejbanen langs fortovskanten og strakte sig fra hjørnet Skolegyde/Skolegade i vest til den centrale bygningen nr. 8. Gravearbejdet var allerede tilendebragt ved museets ankomst, men heldigvis resterede ingen intakte kulturlag i grøften, som var totalt forstyrret af div. nyere ledningsforløb. Katedralskolens gård Grøftens koordinat: East /north , system UTM Zone 32 euref89. Grøftebredden varierede mellem cm, dybden mellem cm målt fra toppen af nutidens belægning. Grøfterne var placeret i den nordligste Katedralskolens gård (Mejlgade 8). Hovedgrøften løb i øst /vestlig retning igennem gården, startende i øst ved bygningen vendt mod Skolebakken og løbende mod vest gennem porten (nr. 8) mod Mejlgade. 2 mindre nord /syd gående bigrøfter blev gravet i tilknytning til hovedgrøften, én i den østlige del og én i den vestlige del. Hovedgrøften: De øverste ca. 60 cm af den ca. 35 m lange grøft var forstyrret, men i bunden (70 85 cm u. belægning) fremkom i hele grøftens længde flere sektioner af stenlægning (A6) bestående af sten i stor nævestørrelse med stedvise tværgående (n/s) større sten. Sektionerne kan have været den samme flade. Stenene var overlejret dels af et fedtet smudslag (A1) med bl.a. trækul og dyreknogler, dels af et nedbrydningslag (A2), og dels af sporadiske pletter af gråhvid ler (A11), dog så sparsomme, at der næppe har været tale om et indendørs lergulv. Der fremkom blot 2 små bugskår på stenbelægningen, det ene fra jydepotte, hvilket daterede fladen til tidligst 1500 tal.

5 Bigrøft, østlige: Denne ca. 9 m lange grøft løb mod nord fra den østlige hovedgrøften. Der var problemer med at lokalisere de eksisterende fjernvarmerør fra forhuset Mejlgade 8 og ud i gården mod øst, hvorfor den nordlige denne grøft kom til at ligge for langt mod øst. Gravningen var dog ikke helt forgæves, idet der i denne østlige del fremkom et murafsnit af munkesten (A10) ca. 54 cm under overfladen. Grøften blev gravet til en dybde af ca. 132 cm, og muren kunne følges helt i bund. Opmuringen af afsnittet sandsynliggjorde, at her var tale om det sydøstlige hjørne af en kældermur. Stedvist sås mørtel på munkestensfladen, så evt. har den været pudset. Der resterede ingen intakte lag omk. mursektionen, idet her var nedgravet moderne installationer i form af en lysstander, en kloak og en regnvandsbrønd. I den sydlige denne grøft sås i en dybde af 53 cm under nuværende belægning et parti af en stenlægning, som formentlig var identisk med A6. Lige nord for og under denne stenlægning fremkom i 64 cm dybde en tværgående stribe af fortrinsvis nævestore sten sat i mørtel (A7), som kunne være en rest af et bygningsfundament. På trods af grundig afrensning i grøften var fundmængden ekstrem sparsom, hvorfor der ikke kunne foretages en datering af anlæggene. Bigrøft, vestlige: I den smalle portsmøge mellem bygningerne mod vest blev gravet et ca. 150 cm langt stik mod nord fra hovedgrøften. I en dybde af ca. 38 cm fremkom en sektion af en stenlægning af nævestore sten (A8) anlagt i en heterogen fyld med en del mørtel samt klatter af gul ler. Belægningen blev mod vest kantet af 3 større sten (også A8) (ca. 20x25 cm), som dog ikke lå i direkte forbindelse med hinanden. Det er usikkert, om stenlægningen har befundet sig inden eller udendørs, men evt. var her tale om en fragmenteret syld til en mur/væg og et tilstødende stengulv. Vest for belægningen sås et nedbrydningslag med brokker af munkesten, men det er uvist, om dette bygningsmateriale skal ses i sammenhæng med ovennævnte belægning og mulige syld. Et enkelt sted i hovedgrøften vest for denne bigrøft sås i ca. 40 cm dybde rester af en stenlægning, som kunne være identisk med A8. Under A8 i bigrøften i en dybde af ca. 80 cm fremkom endnu en sektion af stenlægning af nævestore sten (A9). A9 kan være identisk med de påtrufne fragmenterede belægninger (A6) i hovedgrøften. Mejlgade, fra Domkirkeplads til Skolegyde Grøftens koordinat: East /north , system UTM Zone 32 euref89. Grøftens bredde var ca. 120 cm og dybden ca cm. Gravearbejdet blev overvåget fra Domkirkeplads til ud for den nordre domkirkens kor. Grøften på dette stræk var helt forstyrret. I grøftens bund sås et nedbrydningslag (A5) med mange munkestensbrokker, mørtel, trækul, klumper af gul ler samt dyreknogler. Toppen af dette lag, som ikke kunne dateres, svarede til den dybde, de nye fjernvarmerør skulle lægges i. Da grøften ikke umiddelbart fremviste noget af arkæologisk interesse, blev det aftalt med gravefolkene, at de skulle ringe til museet, hvis der blev påtruffet anderledes fyld end ovenfor beskrevet. Der blev ikke ringet efterfølgende vedr. Mejlgade grøften, men da museet blev tilkaldt vedr. grøften ved Mathilde Fibigers Have foretoges en inspektion af den sydlige den færdiggravede Mejlgade grøft, hvor der nu kunne observeres 2 vejlag af sten i nævestørrelse i vestprofilen i en dybde af henholdsvis 63 og 86 cm fra gadens asfaltoverflade. Vejlagene blev ikke dateret. Domkirkeplads (Mathilde Fibigers Have) Grøftens koordinat: East /north , system UTM Zone 32 euref89. Grøften, som var ca. 70 cm bred og ca. 75 cm dyb, løb langs den vestlige kantsten i indkørslen ml. Kvindemuseet og den gl. nationalbank cm langs grøftens vestkant bestod af mørk omrodet muld med brokker af munkesten samt gul og rød tegl i moderne størrelse. Resten af grøften var forstyrret af recent ledningsføring. Domkirkeplads Grøftens koordinat: East /north , system UTM Zone 32 euref89. På sydsiden af Domkirkeplads, vest for nordre korsarm, blev gravet en ca. 80 cm bred og ca. 105 cm dyb grøft, hvori der udelukkende fremkom tidligere opgravet fyld. I forbindelse med tidligere anlægsarbejde på stedet var en del humane knogler fra begravelser på domkirkens kirkegård blevet efterladt i en dump. Disse blev opsamlet til

6 genbegravelse på Vestre Kirkegård. Fremtidigt arbejde på stedet Der er helt klart basis for videre undersøgelser i dette centrale område af byen og museet bør følge anlægsarbejder i fremtiden, idet sandsynligheden for at påtræffe ældre kulturlag og konstruktioner under niveauet for de aktuelle fjernvarmerør er stor.

7 Moesgård Museum d

8 Anlægsliste Anlæg Hovedgruppe Undergruppe Datering Fase Tegn. Indgår i Består af A1 Kulturlag Smudslag el. opfyldslag A2 Kulturlag Nedbrydningsla g A3 Kulturlag Nedbrydningsla g Yngre middelalder (1500 tal) Yngre middelalder (1500 tal) Efterreforma torisk tid ( ) A4 Kulturlag Kulturlag Efterreforma torisk tid ( ) A5 Kulturlag Nedbrydningsla g Yngre middelalder (1300 tal) A6 Belægning Stenlægning Yngre middelalder (1500 tal) A7 Bygningsdel Fundament Yngre middelalder (1500 tal) A8 Belægning Stenlægning + mulig syld Efterreforma torisk tid

9 ( ) A9 Belægning Stenlægning Yngre middelalder (1500 tal) A10 Bygningsdel Mur, munkesten Middelalder A11 Kulturlag Kulturlag Yngre middelalder (1500 tal)

10 Anlægsbeskrivelse A1 Kulturlag, Smudslag el. opfyldslag, Yngre middelalder (1500 tal) Katedralskolens gård. "Snaskelag" ovenpå stenlægning i den 1. den ø /v gående grøft, fra ca. pkt Uvist, om det er fra et smudslag ovenpå belægningen eller blot fra et opfyldslag ovenpå belægningen. Består af: Indgår i: X1: Jydepotte, bugskår, Yngre middelalder (1500 tal) Lag: A2 Kulturlag, Nedbrydningslag, Yngre middelalder (1500 tal) Katedralskolen. Nedbrydningslag med meget ler i bunden ned mod brolægning i 70 cm dybde fra terræn. Består af: Indgår i: X2: Jydepotte, bugskår, Yngre middelalder (1500 tal) ; X3: Jydepotte, randskår, Yngre middelalder (1500 tal) Lag: A3 Kulturlag, Nedbrydningslag, Efterreformatorisk tid ( ) Katedralskolens gård. Nedbrydnings lag i stik fra ø /v grøft i smøge øst for port. Nedbrydning på vest side af øvre brolægning 38 cm nede. Består af: Indgår i: X4: Gul tegl, Efterreformatorisk tid ( ) ; X5: Jydepotte, bugskår, Efterreformatorisk tid ( ) ; X6: Jydepotte, tå, Efterreformatorisk tid ( ) ; X7: Jydepotte, randskår, Efterreformatorisk tid ( ) ; X8: Yngre rødgods, (stjertpottegods) vådglasur, bugskår, Efterreformatorisk tid ( ) Lag:

11 A4 Kulturlag, Kulturlag, Efterreformatorisk tid ( ) Katedraskolens gård. Smal bræmme i ø /v grøftens n side af brokkefyldt lag over den nederste stenlægning. Vest for n /s stik i "portsmøgen". Består af: Indgår i: Lag: X9: Yngre rødgods (hornmalet) vådglasur, randskår, Efterreformatorisk tid ( ) A5 Kulturlag, Nedbrydningslag, Yngre middelalder (1300 tal) Mejlgade ud for sydl. katedralskolen og domkirkens ndr. korsarm. Nedbrydningslag i grøftens bund. Består af: Indgår i: X11: Gråvare, bugskår, Yngre middelalder (1300 tal) Lag: A6 Belægning, Stenlægning, Yngre middelalder (1500 tal) Katedralskolens gård. Stenlægning i den ø /v gående grøft. Evt. samme som A9. Består af: Indgår i: Lag: A7 Bygningsdel, Fundament, Yngre middelalder (1500 tal) Katedralskolens gård. Mulig rest af fundament i den østlige n /s gående grøft. Består af: Indgår i:

12 Lag: A8 Belægning, Stenlægning + mulig syld, Efterreformatorisk tid ( ) Katedralskolens gård. Stenlægning og mulig syld i den vestlige n /s gående bigrøft. Består af: Indgår i: Lag: A9 Belægning, Stenlægning, Yngre middelalder (1500 tal) Katedralskolens gård. Nederste stenlægning i den vestlige n /s gående grøft. Består af: Indgår i: Lag: A10 Bygningsdel, Mur, munkesten, Middelalder Katedralskolens gård. Mursektion af munkesten i den østlige n /s gående grøft. Evt. fra kælder. Består af: Indgår i: Lag: A11 Kulturlag, Kulturlag, Yngre middelalder (1500 tal) Katedralskolens gård. Smal sporadisk bræmme af gråhvid ler i nordsiden af den østlige ende af den øst /vestgående hovedgrøft. Består af:

13 Indgår i: Lag:

14 FundListe Fund Materiale Genstand Datering Anlæg Antal X1 Keramik/historisk tid Jydepotte, bugskår Yngre middelalder (1500 tal) A1 2 X2 Keramik/historisk tid Jydepotte, bugskår Yngre middelalder (1500 tal) A2 1 X3 Keramik/historisk tid Jydepotte, randskår Yngre middelalder (1500 tal) A2 1 X4 Bygningskeramik Gul tegl Efterreforma torisk tid ( ) A3 1 X5 Keramik/historisk tid Jydepotte, bugskår Efterreforma torisk tid ( ) A3 1 X6 Keramik/historisk tid Jydepotte, tå Efterreforma torisk tid ( ) A3 1 X7 Keramik/historisk tid Jydepotte, randskår Efterreforma torisk tid ( ) A3 2 X8 Keramik/historisk tid Yngre rødgods, (stjertpottegods) vådglasur, Efterreforma torisk tid A3 1

15 bugskår ( ) X9 Keramik/historisk tid Yngre rødgods (hornmalet) vådglasur, randskår Efterreforma torisk tid ( ) A4 3 X10 Keramik/historisk tid Ældre rødgods (kandeskår), tørglasur, bugskår Ældre middelalder (1200 tal) Yngre middelalder (1300 tal) 1 X11 Keramik/historisk tid Gråvare, bugskår Yngre middelalder (1300 tal) A5 1 X12 Keramik/historisk tid Gråvare, bugskår Yngre middelalder (1300 tal) 1 X13 Keramik/historisk tid Yngre rødgods (hornmalet) vådglasur, bugskår Efterreforma torisk tid ( ) 1

16 Fundbeskrivelse X1 Keramik/historisk tid, Jydepotte, bugskår, Yngre middelalder (1500 tal) Fund Katedralskolens gård. Anlæg: Lag A1 X2 Keramik/historisk tid, Jydepotte, bugskår, Yngre middelalder (1500 tal) Fund Katedralskolens gård. Fund fra nedbrydningslag med meget ler i bunden, på overgangen til brolægning i 70 cm dybde fra terræn. Anlæg: Lag A2 X3 Keramik/historisk tid, Jydepotte, randskår, Yngre middelalder (1500 tal) Fund Katedralskolens gård. Fund fra nedbrydningslag med meget ler i bunden, på overgangen til brolægning i 70 cm dybde fra terræn. Anlæg: Lag A2 X4 Bygningskeramik, Gul tegl, Efterreformatorisk tid ( ) Katedralskolens gård. Nedbrydning på vest side af øvre brolægning 38 cm nede. Anlæg: A3

17 Lag X5 Keramik/historisk tid, Jydepotte, bugskår, Efterreformatorisk tid ( ) Katedralskolens gård. Nedbrydning på vest side af øvre brolægning 38 cm nede. Anlæg: Lag A3 X6 Keramik/historisk tid, Jydepotte, tå, Efterreformatorisk tid ( ) Katedralskolens gård. Nedbrydning på vest side af øvre brolægning 38 cm nede. Anlæg: Lag A3 X7 Keramik/historisk tid, Jydepotte, randskår, Efterreformatorisk tid ( ) Katedralskolens gård. Nedbrydning på vest side af øvre brolægning 38 cm nede. Anlæg: Lag A3 X8 Keramik/historisk tid, Yngre rødgods, (stjertpottegods) vådglasur, bugskår, Efterreformatorisk tid ( ) Katedralskolens gård. Nedbrydning på vest side af øvre brolægning 38 cm nede. Anlæg: Lag A3

18 X9 Keramik/historisk tid, Yngre rødgods (hornmalet) vådglasur, randskår, Efterreformatorisk tid ( ) Katedraskolens gård. Smal bræmme i ø /v grøftens n side af brokkefyldt lag over den nederste stenlægning. Vest for n /n stik i "portsmøgen". Anlæg: Lag A4 X10 Keramik/historisk tid, Ældre rødgods (kandeskår), tørglasur, bugskår, Ældre middelalder (1200 tal) Yngre middelalder (1300 tal) Løsfund. N /s gående grøft i østsiden af katedralskolens gård i grøften ved pkt 15 og 16. Anlæg: Lag X11 Keramik/historisk tid, Gråvare, bugskår, Yngre middelalder (1300 tal) Mejlgade ud for sydl. katedralskolen og domkirkens ndr. korsarm. Nedbrydningslag i grøftens bund. Anlæg: Lag A5 X12 Keramik/historisk tid, Gråvare, bugskår, Yngre middelalder (1300 tal) Domkirkeplads. Grøft nord for domkirken. Løsfund i knogledump i 105 cm dybde. Dumpen stammer fra forh.vis rec. tid og opstod ifm. et anlægsarb. Anlæg: Lag

19 X13 Keramik/historisk tid, Yngre rødgods (hornmalet) vådglasur, bugskår, Efterreformatorisk tid ( ) Løsfund fra øvre forstyrrede lag i Mathilde Fibigers Have. Anlæg: Lag

20 Tegningsliste Tegning Målest ok Type Anlæg Fund Beskrivelse Dato Tegner T1 Diverse Notater T2 Skitse Skitse og notater T3 Skitse Skitse og notater Karin Karin Karin T4 1:250 Oversigtstegning Oversigtsplan m. skitse af grøfter + notater Karin T5 Diverse Notater Karin T6 1:250 Oversigtstegning Oversigtsplan m. skitse af grøft + notater Karin T7 Diverse Notater Karin T8 1:500 Oversigtstegning Kommunalt kort, teknik og miljø, m. skitser af grøfter + notater Karin

21 Fotoliste Billed Motiv Beskrivelse Anlæg Fund Filmtype Dato Fotograf 1/474 Skolegyde oversigt, set mod ø 1/476 Katedralskole set mod v 1/477 Katedralskole set mod sø 1/478 Katedralskole østende, set mod nø 1/479 Katedralskole østende, set mod nø 1/482 Katedralskole øst del, set mod nø 1/484 Katedralskole øst del, set mod nø 1/485 Katedralskole øst del, set mod nø talt foto Karin talt foto Karin talt foto Karin talt foto Karin talt foto Karin talt foto Karin talt foto Karin talt foto Karin 1/491 Katedralskole talt foto Karin

22 1/492 Katedralskole 1/497 Katedralskole 1/501 Katedralskole 1/503 Katedralskole 1/512 Katedralskole 1/516 Katedralskole oversigt østende, set mod ø 1/522 Katedralskole oversigt øst del, set mod v 1/523 Katedralskole talt foto Karin talt foto Karin talt foto Karin talt foto Karin talt foto Karin talt foto Karin talt foto Karin talt foto Karin

23 oversigt øst del, set mod v 1/525 Katedralskole 1/535 Katedralskole 1/536 Katedralskole 1/537 Katedralskole 1/544 Katedralskole oversigt øst del, set mod v 1/548 Katedralskole 1/552 Katedralskole 1/560 Katedralskole talt foto Karin talt foto Karin talt foto Karin talt foto Karin talt foto Karin talt foto Karin talt foto Karin talt foto Karin

24 1/565 Katedralskole fra østl. mursektion, set mod n 1/566 Katedralskole fra østl. mursektion, set mod n 1/567 Katedralskole fra østl. mursektion, set mod n 1/568 Katedralskole fra østl. mursektion, set mod n 1/570 Katedralskole fra østl. mursektion, set mod n 1/572 Katedralskole fra østl. mursektion, set mod n talt foto Karin talt foto Karin talt foto Karin talt foto Karin talt foto Karin talt foto Karin 1/574 Katedralskole talt foto Karin

25 ns gård, oversigt n sstik fra østl. set mod n 1/575 Katedralskole ns gård, oversigt n sstik fra østl. set mod sv 1/576 Katedralskole ns gård, oversigt n sstik fra østl. set mod s 1/577 Katedralskole fra østl. 1/581 Katedralskole fra østl. 1/584 Katedralskole fra østl. 1/586 Katedralskole fra østl. talt foto Karin talt foto Karin talt foto Karin talt foto Karin talt foto Karin talt foto Karin

26 1/588 Katedralskole fra østl. 1/591 Katedralskole 1/597 Katedralskole 1/599 Katedralskole oversigt, set mod v 1/600 Katedralskole oversigt, set mod v 1/603 Katedralskole fra vestl. set mod n 1/604 Katedralskole fra vestl. set mod n talt foto Karin talt foto Karin talt foto Karin talt foto Karin talt foto Karin talt foto Karin talt foto Karin 1/607 Katedralskole ns gård, n stalt foto Karin

27 stik fra vestl. set mod n 1/608 Katedralskole oversigt m. vestl. stik, set mod v 1/609 Katedralskole oversigt m. vestl. stik, set mod v 1/613 Katedralskole fra vestl. 1/615 Katedralskole fra vestl. 1/618 Katedralskole oversigt m. vestl. stik, set mod v 1/622 Katedralskole oversigt m. vestl. stik, set mod v talt foto Karin talt foto Karin talt foto Karin talt foto Karin talt foto Karin talt foto Karin 1/623 Katedralskole ns gård, ø vtalt foto Karin

28 set mod ø 1/625 Katedralskole set mod ø 1/626 Mejlgade, sydl. del ud for Katedralskole n, set mod s 1/627 Mejlgade, sydl. del ud for Katedralskole n, set mod n 1/628 Mejlgade, sydl. del ud for Katedralskole n, set mod s 1/630 Nord for Domkirkepla ds, set mod n 1/631 Nord for Domkirkepla ds, set mod v 1/632 Nord for Domkirkepla ds, set mod nv 1/634 Nord for Domkirken, ud for v siden af ndr. korsarm, set mod s 1/635 Nord for Domkirken, ud for v siden af ndr. korsarm, set mod ø talt foto Karin talt foto Karin talt foto Karin talt foto Karin talt foto Karin talt foto Karin talt foto Karin talt foto Karin talt foto Karin

29 1/636 Nord for Domkirken, ud for v siden af ndr. korsarm, set mod n 1/637 Nord for Domkirken, ud for v siden af ndr. korsarm, set mod s 1/638 Nord for Domkirken, ud for v siden af ndr. korsarm, set mod n talt foto Karin talt foto Karin talt foto Karin

FHM5459 Elevvej 9-11, Lisbjerg, Lisbjerg sogn, Vester Lisbjerg herred, tidl. Århus amt. Sted nr

FHM5459 Elevvej 9-11, Lisbjerg, Lisbjerg sogn, Vester Lisbjerg herred, tidl. Århus amt. Sted nr , Vester Lisbjerg herred, tidl. Århus amt. Sted nr. 15.06.04. Kampagne: KUAS nr. 013-7.4.0/FHM-00 Prøvegravning d. 9. december 013 af et byggemodningsareal på ca. ½ hektar. Generelt var området præget

Læs mere

FHM 5316 Store Torv 1 Århus købstad, Århus domsogn Hasle herred, Århus amt Stednr.: Bygherrerapport/Beretning

FHM 5316 Store Torv 1 Århus købstad, Århus domsogn Hasle herred, Århus amt Stednr.: Bygherrerapport/Beretning FHM 5316 Store Torv 1 Århus købstad, Århus domsogn Hasle herred, Århus amt Stednr.: 15.03.11 Bygherrerapport/Beretning Grøftens placering på Store Torv. Mod øst ses domkirken, - byens første teglstensbyggeri,

Læs mere

KAM Bispegården, Kalundborg sogn, Ars herred, tidl. Holbæk amt. Sted nr Sb.nr. 114.

KAM Bispegården, Kalundborg sogn, Ars herred, tidl. Holbæk amt. Sted nr Sb.nr. 114. KAM2010-016-1 Bispegården, Kalundborg sogn, Ars herred, tidl. Holbæk amt. Sted nr. 03.01.01. Sb.nr. 114. Kampagne: 19-11-2014 KUAS nr. 2010-7.24.02/KAM-0002 Beretning for overvågning af gravearbejde i

Læs mere

FHM 5495 Domkirkepladsen 5 (M. Fibigers Stræde) Århus sogn, Hasle herred, tidl. Århus amt

FHM 5495 Domkirkepladsen 5 (M. Fibigers Stræde) Århus sogn, Hasle herred, tidl. Århus amt FHM 5495 Domkirkepladsen 5 (M. Fibigers Stræde) Århus sogn, Hasle herred, tidl. Århus amt Sted nr. 15.03.11. Lok. nr. 262 Kampagne: 01-09-1994 Besigtigelse af murforløb langs østsiden af Mathilde Fibigers

Læs mere

HAM 5447 Stjernegade 4, Sønderborg sogn, Als Sønder herred, tidl. Sønderborg amt. Sted nr Sb.nr. 130.

HAM 5447 Stjernegade 4, Sønderborg sogn, Als Sønder herred, tidl. Sønderborg amt. Sted nr Sb.nr. 130. 4, Sønderborg sogn, Als Sønder herred, tidl. Sønderborg amt. Sted nr. 23.02.08. Sb.nr. 130. Arkæologisk forundersøgelse med positivt resultat. Forud for eventuel nedrivning og ombygning af 4 i Sønderborg,

Læs mere

FHM 5804 Solsortevej 26

FHM 5804 Solsortevej 26 FHM 5804 Solsortevej 26 Nordby sogn, Samsø herred, tidl. Holbæk amt, stednr. 03.05.03, SBnr. 47, SLKS nr. Udgravningsberetning Forundersøgelse af 1.218 m2 sommerhusgrund ved Mårup, Samsø. Fig. 1: Undersøgelsesområdet

Læs mere

OBM5494 Ferritslev Savværk, Rolsted sogn, Åsum herred, tidl. Odense amt. Sted nr

OBM5494 Ferritslev Savværk, Rolsted sogn, Åsum herred, tidl. Odense amt. Sted nr , Åsum herred, tidl. Odense amt. Sted nr. 08.08.07. KUAS nr. Haundrupvejens gamle forløb fundet i grøft C. Denne sås som en brolægning, i skiftende bevaringsstand. I fylden blev herover blev fundet enkelte

Læs mere

SVM1493 Cykelsti Slots Bjergby, Slots Bjergby sogn, Slagelse herred, tidl. Sorø amt. Sted nr

SVM1493 Cykelsti Slots Bjergby, Slots Bjergby sogn, Slagelse herred, tidl. Sorø amt. Sted nr SVM1493 Cykelsti Slots Bjergby, Slots Bjergby sogn, Slagelse herred, tidl. Sorø amt. Sted nr. 04.03.15. Kampagne: 26-05-2014 KUAS nr. 014-7.24.02/SVM-0004 Forundersøgelse til cykelsti syd for Slots Bjergby

Læs mere

MVE Korsør Fæstning, Korsør sogn, Slagelse herred, tidl. Sorø amt. Sted nr Sb.nr. 62. Kampagne: SLKS nr.

MVE Korsør Fæstning, Korsør sogn, Slagelse herred, tidl. Sorø amt. Sted nr Sb.nr. 62. Kampagne: SLKS nr. MVE3097-5 Korsør Fæstning, Korsør sogn, Slagelse herred, tidl. Sorø amt. Sted nr. 04.03.08. Sb.nr. 62. Kampagne: 12-11-2018 SLKS nr. 18/08895 Beretning for overvågning af gravearbejde i forbindelse med

Læs mere

NÆM Kildemarksvej

NÆM Kildemarksvej NÆM 112 Kildemarksvej Kampagne: 09 06 KUAS nr. 7.24.02/NÆM 0004 Arkæologisk overvågning ved Kildemarksvej, Næstved sogn, Tybjerg herred, tidl. Præstø amt. Sted nr. 05.07.07. NÆM :112. Rapport for overvågning

Læs mere

SVM1354 Valsølille, Valsølille sogn, Ringsted herred, tidl. Sorø amt. Sted nr Sb.nr. 56.

SVM1354 Valsølille, Valsølille sogn, Ringsted herred, tidl. Sorø amt. Sted nr Sb.nr. 56. SVM1354 Valsølille, Valsølille sogn, Ringsted herred, tidl. Sorø amt. Sted nr. 04.02.18. Sb.nr. 56. KUAS nr. - Anmeldelse og besigtigelse af stensat brønd og løsfund ved kloakeringsarbejde på vejareal

Læs mere

Beretning for forundersøgelse af nyt vandledningstracée i Bomstræde, Nysted

Beretning for forundersøgelse af nyt vandledningstracée i Bomstræde, Nysted Beretning for forundersøgelse af nyt vandledningstracée i Bomstræde, Nysted Foto: Bomstræde set fra vest MLF00281 Bomstræde KUAS nr. 2010-7.24.02/MLF-0004, Sted nr. 07.06.13., Sb.nr. 82 Nysted bygrund,

Læs mere

VHM Borgen. Vendsyssel Historiske Museum. Jerslev sogn, Brønderslev Kommune Fund og Fortidsminder

VHM Borgen. Vendsyssel Historiske Museum. Jerslev sogn, Brønderslev Kommune Fund og Fortidsminder VHM 00437 Borgen Jerslev sogn, Brønderslev Kommune Fund og Fortidsminder 100106-252 VHM00437_F6061. Muldafrømning af den sydlige del af arealet. Arkæologisk tilsyn og overvågning af muldafrømning af areal

Læs mere

Forundersøgelsesrapport

Forundersøgelsesrapport Forundersøgelsesrapport Udarbejdet af cand. Mag. Julie Lolk, Moesgaard Museum. FHM5610 Lisbjerg Parkvej, matrikel 20A, Lisbjerg, Lisbjerg sogn, Vester Lisbjerg herred, tidl. Århus Amt. KUAS j.nr.: 150604

Læs mere

DKM Bukdal. Borbjerg sogn, Hjerm herred, tidl. Ringkøbing amt. Stednr

DKM Bukdal. Borbjerg sogn, Hjerm herred, tidl. Ringkøbing amt. Stednr DKM 20.695 Bukdal Borbjerg sogn, Hjerm herred, tidl. Ringkøbing amt. Stednr. 180502-743 Abstract Arkæologisk forundersøgelse af matr. nr. 5br og 6a, Den mellemste del, Borbjerg forud for byggemodning.

Læs mere

MVE3394 Pedersborg, Pedersborg sogn, Alsted herred, tidl. Sorø amt. Sted nr

MVE3394 Pedersborg, Pedersborg sogn, Alsted herred, tidl. Sorø amt. Sted nr MVE3394 Pedersborg, Pedersborg sogn, Alsted herred, tidl. Sorø amt. Sted nr. 04.01.09. Kampagne: 26-09-2017 KUAS nr. - Mindre forundersøgelse forud for jordvarmeanlæg nær Pedersborg Kirke og voldanlæg

Læs mere

Læderstræde 4, VUC, Roskilde sogn. Beretning for arkæologisk forundersøgelse af ROSKILDE MUSEUM

Læderstræde 4, VUC, Roskilde sogn. Beretning for arkæologisk forundersøgelse af ROSKILDE MUSEUM Beretning for arkæologisk forundersøgelse af Læderstræde 4, VUC, Roskilde sogn ROM 2982 Stednr. 020410-233 Kulturstyrelsen j.nr. 2015-7.24.02/ROM-0004 LÆDERSTRÆDET 4, VUC Kulturlag, gulvlag, brønd, 1000-1600

Læs mere

FHM5237 Bispegade, Århus, Århus sogn, Hasle herred, tidl. Århus amt. Sted nr Sb.nr. 204.

FHM5237 Bispegade, Århus, Århus sogn, Hasle herred, tidl. Århus amt. Sted nr Sb.nr. 204. , Hasle herred, tidl Århus amt Sted nr 150311 Sbnr 204 KUAS nr 2010-72402/FHM-0037 I forbindelse med renovering af en spildevandsledning blev foretaget en mindre arkæologisk undersøgelse Der blev påtruffet

Læs mere

Matr. nr.: 5a. Journalnummer: VKH Sted: Haustrup. Ejerlav: Haugstrup by. Sogn: Ø. Nykirke. Lokalitetsnummer: Sb.nr. 308.

Matr. nr.: 5a. Journalnummer: VKH Sted: Haustrup. Ejerlav: Haugstrup by. Sogn: Ø. Nykirke. Lokalitetsnummer: Sb.nr. 308. Beretning for mindre forundersøgelse ved Haustrupvej 4 forud for etablering af to søer, foretaget af Museumsinspektør d. 30/1 2018 for VejleMuseerne. Journalnummer: VKH 7239 Sted: Haustrup Lokalitetsnummer:

Læs mere

Beretning for arkæologisk forundersøgelse TAK1548 Skovtofte, Lyngby-Tårbæk sogn, Sokkelund herred, tidl. København amt. Sted nr Sb.nr. 263.

Beretning for arkæologisk forundersøgelse TAK1548 Skovtofte, Lyngby-Tårbæk sogn, Sokkelund herred, tidl. København amt. Sted nr Sb.nr. 263. Beretning for arkæologisk forundersøgelse TAK1548 Skovtofte, Lyngby-Tårbæk sogn, Sokkelund herred, tidl. København amt. Sted nr. 02.03.07. Sb.nr. 263. J.nr. TAK 1548 "Skovtofte" Matr.nr. 1ak og 1ba, Frederiksdal,

Læs mere

Beretning for den arkæologiske forundersøgelse af. MLF01386 Hagesvej 20, Rødby

Beretning for den arkæologiske forundersøgelse af. MLF01386 Hagesvej 20, Rødby Beretning for den arkæologiske forundersøgelse af MLF01386 Hagesvej 20, Rødby Udført af cand. mag. Pia K. Lindholt for Museum Lolland Falster, 24. nov. 26. nov. 2014 Museets j.nr.: MLF01386 KUAS j.nr.:

Læs mere

SVM1548 Alstedvej, Alsted sogn, Alsted herred, tidl. Sorø amt. Sted nr sb. 64.

SVM1548 Alstedvej, Alsted sogn, Alsted herred, tidl. Sorø amt. Sted nr sb. 64. SVM1548 Alstedvej, Alsted sogn, Alsted herred, tidl. Sorø amt. Sted nr. 04.01.01. sb. 64. Kampagne: 15-10-2014 KUAS nr. Beretning for arkæologisk overvågning af gravearbejde nær Tuel å i et område med

Læs mere

OBM7036 Juelsmindevænget, Harndrup sogn, Vends herred, tidl. Odense amt. Sted nr Sb.nr. 21.

OBM7036 Juelsmindevænget, Harndrup sogn, Vends herred, tidl. Odense amt. Sted nr Sb.nr. 21. OBM7036 Juelsmindevænget, Harndrup sogn, Vends herred, tidl. Odense amt. Sted nr. 08.07.09. Sb.nr. 21. KUAS nr. Egenbetalt forundersøgelse af 3 parcelhusgrunde på Juelsmindevænget Harndrup Abstract Ved

Læs mere

HOM 2672 Petersminde, Haldrup by, Vær

HOM 2672 Petersminde, Haldrup by, Vær Arkæologisk udgravning Beretning HOM 2672 Petersminde, Haldrup by, Vær Tidl. Vejle Amt, Voer Herred, Vær Sogn, Haldrup By Ejerlav Sted-SBnr.: 160512-101 KUAS: 2010-7.24.02/HOM-0014 Fig. 1. Kort over det

Læs mere

OBM4930 Neder Mølle, Skovby sogn, Skovby herred, tidl. Odense amt. Sted nr. 08.06.08.

OBM4930 Neder Mølle, Skovby sogn, Skovby herred, tidl. Odense amt. Sted nr. 08.06.08. , Skovby herred, tidl. Odense amt. Sted nr. 08.06.08. KUAS nr. 2009-7.24.02/OBM-0042 Beretning for udgravning dæmningsanlæg fra højmiddelalderen, udført af Museumsinspektør Jørgen A. Jacobsen i efteråret

Læs mere

VKH7309 Stensgård, Bredsten sogn, Tørrild herred, tidl. Vejle amt. Sted nr Sb.nr. 109.

VKH7309 Stensgård, Bredsten sogn, Tørrild herred, tidl. Vejle amt. Sted nr Sb.nr. 109. , Tørrild herred, tidl. Vejle amt. Sted nr. 17.09.01. Sb.nr. 109. Kampagne: 31-01-01 KUAS nr. 011-7.4.0/VKH-0001 Indholdsfortegnelse Abstract Undersøgelsens forhistorie Administrative data Topografi, terræn

Læs mere

Arkæologisk forundersøgelse Rapport. HOM2878, Ørridslevvej 1. Tidl. Aarhus Amt, Voer Herred, Ørridslev Sogn, Ørridslev By Ejerlav, matrikelnr.

Arkæologisk forundersøgelse Rapport. HOM2878, Ørridslevvej 1. Tidl. Aarhus Amt, Voer Herred, Ørridslev Sogn, Ørridslev By Ejerlav, matrikelnr. Arkæologisk forundersøgelse Rapport HOM2878, Ørridslevvej 1 Tidl. Aarhus Amt, Voer Herred, Ørridslev Sogn, Ørridslev By Ejerlav, matrikelnr.: 8t Sted-SBnr.: 160514-83 2 undersøgelsesgrøfter blev anlagt

Læs mere

HØM591 Ny Lavegård. Forundersøgelsesrapport. Indholdsfortegnelse. Kampagne:

HØM591 Ny Lavegård. Forundersøgelsesrapport. Indholdsfortegnelse. Kampagne: HØM591 Ny Lavegård Humlebæk sogn Lynge Kronborg herred tidl. Frederiksborg amt. Sted nr. 01.04.09 Sb.nr. 86 Forundersøgelsesrapport Kampagne: I forbindelse med planerne om at genopføre Lavegård på matr.nr.

Læs mere

NJM6920 Østerågade 5, Aalborg. Ålborg sogn, Hornum herred, tidl. Ålborg amt Stednr Sb.nr. 157.

NJM6920 Østerågade 5, Aalborg. Ålborg sogn, Hornum herred, tidl. Ålborg amt Stednr Sb.nr. 157. NJM6920 Østerågade 5, Aalborg. Ålborg sogn, Hornum herred, tidl. Ålborg amt Stednr. 120516. Sb.nr. 157. Kampagne: 14-02-2018 KUAS nr. 18/01354 Fig. 1: Billede af fladen med pælene A2 og A1 stående i fladen.

Læs mere

OBM5573 Kirkebakken 12, Gelsted, Gelsted sogn, Vends herred, tidl. Odense amt. Sted nr

OBM5573 Kirkebakken 12, Gelsted, Gelsted sogn, Vends herred, tidl. Odense amt. Sted nr , Vends herred, tidl. Odense amt. Sted nr. 08.07.08. KUAS nr. 009-7.4.0/OBM-0056 Prøvegravning forud for etablering af bygning Indholdsfortegnelse Abstract Undersøgelsens forhistorie Administrative data

Læs mere

Rapport for arkæologisk forundersøgelse MOE Enghøj 7, etape 3

Rapport for arkæologisk forundersøgelse MOE Enghøj 7, etape 3 Rapport for arkæologisk forundersøgelse MOE 00084 Enghøj 7, etape 3 Af arkæolog Lotte Bach Christensen Museum Østjylland Stemannsgade 2 DK-8900 Randers C Tlf. 8712 2600 www.museumoj.dk Matr. 10ah, Helsted

Læs mere

Abstract. Det under søgte område er markeret med pink streg.

Abstract. Det under søgte område er markeret med pink streg. VSM 10409 Kærvej 3, Viborg sogn, Nørlyng herred, Viborg amt 130815-247 Rapport for prøvegravning forud for etablering af jordvarme på Kærvej 3, Viborg. Udført af Katrine Vestergaard for Viborg Museum i

Læs mere

Hovgaarden NÆM 2008:129. Rapport for overvågning

Hovgaarden NÆM 2008:129. Rapport for overvågning Hovgaarden NÆM 2008:129 Rapport for overvågning Næstved Museum 2008 Hovgaarden NÆM 2008:129 Fredningsnr. 3624:192. Tystrup Sogn, Øster Flakkebjerg Herred, tidligere Sorø Amt. Vinstrup Hovgaard, Hørhavevej

Læs mere

FHM5350 Æblelunden, Hjortshøj Hjortshøj sogn, Øster Lisbjerg herred, tidl. Randers amt. Sted nr

FHM5350 Æblelunden, Hjortshøj Hjortshøj sogn, Øster Lisbjerg herred, tidl. Randers amt. Sted nr FHM5350 FHM5350 Æblelunden, Hjortshøj Hjortshøj sogn, Øster Lisbjerg herred, tidl. Randers amt. Sted nr. 14.11.03. Kampagne: 21 05 2012, KUAS nr. 2012 7.24.02/FHM 0016 Efter anmodning fra bygherre pr.

Læs mere

ASR 2379, P-Plads, Brorsons Allé, mat. 62a, Ribe Bygrunde, gl. Ribe Amt. SB-nr KUAS J. nr /ESM-0007

ASR 2379, P-Plads, Brorsons Allé, mat. 62a, Ribe Bygrunde, gl. Ribe Amt. SB-nr KUAS J. nr /ESM-0007 Udgravningsberetning ASR 2379, P-Plads, Brorsons Allé, mat. 62a, Ribe Bygrunde, gl. Ribe Amt. SB-nr. 190409-147. KUAS J. nr. 2010-7.24.02/ESM-0007 Beretning for større forundersøgelse forud for anlæggelse

Læs mere

Rapport fra arkæologisk undersøgelse af Gundersted Kirkegårdsdige, Slet Herred, Aalborg Amt, d. 6. og 7. august 2009.

Rapport fra arkæologisk undersøgelse af Gundersted Kirkegårdsdige, Slet Herred, Aalborg Amt, d. 6. og 7. august 2009. Rapport fra arkæologisk undersøgelse af Gundersted Kirkegårdsdige, Slet Herred, Aalborg Amt, d. 6. og 7. august 2009. J. 879/2009 Stednr. 12.07.02 Rapport ved museumsinspektør Hans Mikkelsen d. 27. november

Læs mere

SVM1188 Sprogø, Korsør sogn, Slagelse herred, tidl. Sorø amt. Sted nr Sb.nr. 11.

SVM1188 Sprogø, Korsør sogn, Slagelse herred, tidl. Sorø amt. Sted nr Sb.nr. 11. SVM1188 Sprogø, Korsør sogn, Slagelse herred, tidl. Sorø amt. Sted nr. 04.03.08. Sb.nr. 11. Kampagne: 21-05-2014 Frednings nr. 3719:1 Ved udbedring af kloak blev der påtruffet en del hovedstore og større

Læs mere

Rapport for arkæologisk forundersøgelse MOE 0025 Jordbærvangen

Rapport for arkæologisk forundersøgelse MOE 0025 Jordbærvangen Rapport for arkæologisk forundersøgelse MOE 0025 Jordbærvangen Af arkæolog Museum Østjylland Stemannsgade 2 DK-8900 Randers C Tlf. 8712 2600 www.museumoj.dk Matr. 527de, Randers Markjorde Randers Sogn,

Læs mere

OBM5513 Fjernvarmen Nyborg-Ullerslev del 3, Ullerslev sogn, Vindinge herred, tidl. Svendborg amt. Sted nr Sb. Nr. 57.

OBM5513 Fjernvarmen Nyborg-Ullerslev del 3, Ullerslev sogn, Vindinge herred, tidl. Svendborg amt. Sted nr Sb. Nr. 57. OBM5513 Fjernvarmen Nyborg-Ullerslev del 3, Ullerslev sogn, Vindinge herred, tidl. Svendborg amt. Sted nr. 09.06.16. Sb. Nr. 57. KUAS nr. 2009-7.24.02/OBM-0038 Beretning for forundersøgelsen af fjernvarme

Læs mere

Rapport fra arkæologisk undersøgelse af dige på Horne kirkegård d. 14. august 2012

Rapport fra arkæologisk undersøgelse af dige på Horne kirkegård d. 14. august 2012 Rapport fra arkæologisk undersøgelse af dige på Horne kirkegård d. 14. august 2012 Horn Kirke, Øster Horne hrd., Ribe amt. Stednr. 19.08.03 Rapport ved museumsinspektør Stine A. Højbjerg, november 2012.

Læs mere

KONVENTHUSET. Beretning for arkæologisk forundersøgelse ved. Roskilde Domsogn ROSKILDE MUSEUM. ROM 2509 KUAS FOR Stednr.

KONVENTHUSET. Beretning for arkæologisk forundersøgelse ved. Roskilde Domsogn ROSKILDE MUSEUM. ROM 2509 KUAS FOR Stednr. Beretning for arkæologisk forundersøgelse ved KONVENTHUSET, Roskilde Domsogn ROM 2509 KUAS FOR 2003-2122-1783. Stednr. 020410 KONVENTHUSET Kulturlag, brønd Tidlig middelalder, nyere tid Matr.nr. 339 af

Læs mere

HOL20641 Nr. Felding Præstegård, Nørre Felding sogn, Ulfborg herred, tidl. Ringkøbing amt. Sted nr Sb.nr. 248.

HOL20641 Nr. Felding Præstegård, Nørre Felding sogn, Ulfborg herred, tidl. Ringkøbing amt. Sted nr Sb.nr. 248. , Ulfborg herred, tidl. Ringkøbing amt. Sted nr. 18.08.04. Sb.nr. 48. Kampagne: 13-01-011 KUAS nr. Indholdsfortegnelse Abstract Undersøgelsens forhistorie Administrative data Topografi, terræn og undergrund

Læs mere

Rapport fra arkæologisk undersøgelse i Kongens Tisted Kirke, Gislum Herred, Aalborg Amt, d. 21. juli og 5. august 2009.

Rapport fra arkæologisk undersøgelse i Kongens Tisted Kirke, Gislum Herred, Aalborg Amt, d. 21. juli og 5. august 2009. Rapport fra arkæologisk undersøgelse i Kongens Tisted Kirke, Gislum Herred, Aalborg Amt, d. 21. juli og 5. august 2009. J. 549/2009 Stednr. 12.02.08 Rapport ved museumsinspektør Hans Mikkelsen d. 25. november

Læs mere

HAM 5297 Sønderborg Slot, Sønderborg sogn, sb 71

HAM 5297 Sønderborg Slot, Sønderborg sogn, sb 71 HAM 5297 Sønderborg Slot, Sønderborg sogn, sb 71 Arkæologisk overvågning i forbindelse med nedgravning af rør i slotsgården: Fund af kulturlag og rester af gårdsplads fra sen middelalder Af Frauke Witte

Læs mere

DKM Barslev - Prøvegravningsrapport. Hvidbjerg sogn, Refs herred, tidl. Thisted amt. Stednr

DKM Barslev - Prøvegravningsrapport. Hvidbjerg sogn, Refs herred, tidl. Thisted amt. Stednr DKM 20.775 Barslev - Prøvegravningsrapport Hvidbjerg sogn, Refs herred, tidl. Thisted amt. Stednr. 110607-177 Abstract Arkæologisk forundersøgelse forud for etablering af minkhaller på ca. 1 ha ved Barslev

Læs mere

KØM1619 Kirke Skensved, Kirke Skensved sogn, Tune herred, tidl. København amt. Sted nr

KØM1619 Kirke Skensved, Kirke Skensved sogn, Tune herred, tidl. København amt. Sted nr KØM1619 Kirke Skensved, Kirke Skensved sogn, Tune herred, tidl. København amt. Sted nr. 02.05.07. Kampagne: 01-10-2010. Museets egen sag. Overvågning ved etablering af cykelsti nord for Kirke Skensved.

Læs mere

OBM2860 Grimmerhus, Middelfart sogn, Vends herred, tidl. Odense amt. Sted nr Sb.nr. 94.

OBM2860 Grimmerhus, Middelfart sogn, Vends herred, tidl. Odense amt. Sted nr Sb.nr. 94. , Vends herred, tidl. Odense amt. Sted nr. 08.07.1. Sb.nr. 94. KUAS nr. Beretning for forundersøgelse af areal udlagt til byggeri, udført af museumsinspektør d. 6. september 01 for Odense Bys Museer. Indholdsfortegnelse

Læs mere

STÆNDERTORVET 1. Roskilde Domsogn. Beretning for arkæologisk forundersøgelse af. ROSKILDE MUSEUM Jens Molter Ulriksen

STÆNDERTORVET 1. Roskilde Domsogn. Beretning for arkæologisk forundersøgelse af. ROSKILDE MUSEUM Jens Molter Ulriksen for arkæologisk forundersøgelse af STÆNDERTORVET 1, Roskilde Domsogn ROM 2737 KUAS j.nr. 2010-7.24.02/ROM-0002. Stednr. 020410 STÆNDERTORVET 1 Kulturlag, hustomt, anlægsspor Middelalder Matr.nr. 331a Roskilde

Læs mere

FHM 4875 Pannerupvej II Trige. Matr. nr. 14aø, Trige by, Trige Bygherrerapport KUAS jour.nr

FHM 4875 Pannerupvej II Trige. Matr. nr. 14aø, Trige by, Trige Bygherrerapport KUAS jour.nr FHM 4875 Pannerupvej II Trige Matr. nr. 14aø, Trige by, Trige Bygherrerapport KUAS jour.nr. 2123-1467 Prøvegravning af 2 ha stort område i forbindelse ÅK s lp 818 Fig. 1. Det prøvegravede areal ved Trige

Læs mere

Oversigtsfoto taget fra nord.

Oversigtsfoto taget fra nord. Beretning for den arkæologiske forundersøgelse KNV00014 Neder Vindinge, Kastrup sogn, Hammer herred, tidl. Præstø amt. Sted nr. 05.04.03. Sb.nr. 54. Kuas j.nr. 2013-7.24.02/KNV0008 Oversigtsfoto taget

Læs mere

Svingkærvej NÆM 2005:138 KUAS FOR Prøvegravningsrapport

Svingkærvej NÆM 2005:138 KUAS FOR Prøvegravningsrapport Svingkærvej NÆM 2005:138 KUAS FOR 2003-2122-1036 Prøvegravningsrapport Næstved Museum 2005 Svingkærvej, Brøderup NÆM 2005:138 Prøvegravningsrapport Brøderup By, Snesere Sogn, Hammer Herred, Storstrøms

Læs mere

MKH 1804 Sottrup gård, Stepping sogn, Sønder Tyrstrup herred, tidl. Haderslev amt. Sted nr Sb.Nr. 69.

MKH 1804 Sottrup gård, Stepping sogn, Sønder Tyrstrup herred, tidl. Haderslev amt. Sted nr Sb.Nr. 69. MKH 1804 Sottrup gård, Stepping sogn, Sønder Tyrstrup herred, tidl. Haderslev amt. Sted nr. 20.05.07. Sb.Nr. 69. Udført på vegne af Museet på Koldinghus I forbindelse med lokalisering af den nedlagte Højrup

Læs mere

Rapport fra arkæologisk undersøgelse ved Højer Kirke, Tønder Herred, Tønder Amt, d september 2009.

Rapport fra arkæologisk undersøgelse ved Højer Kirke, Tønder Herred, Tønder Amt, d september 2009. Rapport fra arkæologisk undersøgelse ved Højer Kirke, Tønder Herred, Tønder Amt, d. 17.-18. september 2009. J. 1065/2009 Stednr. 21.02.04 Rapport ved museumsinspektør Hans Mikkelsen d. 24. februar 2010.

Læs mere

Bistrup. Rapport for mindre prøvegravning forud for bebyggelse. J.nr NÆM 2007:110 Matr.nr.: 18, Bistrup by, Fodby.

Bistrup. Rapport for mindre prøvegravning forud for bebyggelse. J.nr NÆM 2007:110 Matr.nr.: 18, Bistrup by, Fodby. Bistrup Rapport for mindre prøvegravning forud for bebyggelse. J.nr NÆM 2007:110 Matr.nr.: 18, Bistrup by, Fodby. Undersøgelsens baggrund. I forbindelse med meddelelse om landzonetilladelse for ovennævnte

Læs mere

VSM10285, Rødding cykelsti, Rødding sogn, Nørlyng herred, Viborg amt , -320, 321 Abstract

VSM10285, Rødding cykelsti, Rødding sogn, Nørlyng herred, Viborg amt , -320, 321 Abstract VSM10285, Rødding cykelsti, Rødding sogn, Nørlyng herred, Viborg amt 130812-318, -320, 321 Kulturstyrelsens j.nr.: 2015-7.24.02/VSM-0018 Rapport for prøvegravning forud for cykelsti. Udført af Ida Westh

Læs mere

FHM5474 Stenvej, Skåde sogn, Ning herred, tidl. Århus amt. Sted nr

FHM5474 Stenvej, Skåde sogn, Ning herred, tidl. Århus amt. Sted nr FHM5474 Stenvej, Skåde sogn, Ning herred, tidl. Århus amt. Sted nr. 15.04.08. Prøvegravningsrapport KUAS nr. Indholdsfortegnelse Abstract 1 Undersøgelsens forhistorie 2 Administrative data 2 Topografi,

Læs mere

SVM1437 Kongsted Vandhul, Niløse sogn, Merløse herred, tidl. Holbæk amt. Sted nr Sb.nr. 213.

SVM1437 Kongsted Vandhul, Niløse sogn, Merløse herred, tidl. Holbæk amt. Sted nr Sb.nr. 213. SVM1437 Kongsted Vandhul, Niløse sogn, Merløse herred, tidl. Holbæk amt. Sted nr. 03.03.06. Sb.nr. 213. Kampagne: 11 01 Foto: Abstrakt Prøvegravning forud for etablering af vandhul i Store Åmosen. Der

Læs mere

SVM1282 Bakkenborgvej 2, Skælskør sogn, Vester Flakkebjerg herred, tidl. Sorø amt. Sted nr

SVM1282 Bakkenborgvej 2, Skælskør sogn, Vester Flakkebjerg herred, tidl. Sorø amt. Sted nr SVM1282 Bakkenborgvej 2, Skælskør sogn, Vester Flakkebjerg herred, tidl. Sorø amt. Sted nr. 04.04.13. Kampagne: 15 06 KUAS nr. 7.24.02/SVM 0015 Beretning for forundersøgelse af ca. 980 kvm forud for nybyggeri

Læs mere

Rapport. over de arkæologiske undersøgelser, i forbi delse med nedlægge se af fjernvarmerør i Fruegade, Slagelse. 6.- 7. og 10.-11. juni 1996.

Rapport. over de arkæologiske undersøgelser, i forbi delse med nedlægge se af fjernvarmerør i Fruegade, Slagelse. 6.- 7. og 10.-11. juni 1996. Sorø Amts Museum Al'IuøaIogllkAtlIslng ftiiiundaiii""tt. 5110. 4220Korør M.: 5S Rapport over de arkæologiske undersøgelser, i forbi delse med nedlægge se af fjernvarmerør i Fruegade, Slagelse. 6.- 7. og

Læs mere

TAK1894 Stensmosegrunden, Herstedvester sogn, Smørum herred, tidl. København amt. Sted nr Sb.nr. 52. KUAS nr. 18/06351

TAK1894 Stensmosegrunden, Herstedvester sogn, Smørum herred, tidl. København amt. Sted nr Sb.nr. 52. KUAS nr. 18/06351 TAK1894 Stensmosegrunden, Herstedvester sogn, Smørum herred, tidl. København amt. Sted nr. 02.02.05. Sb.nr. 52. KUAS nr. 18/06351 Prøveudgravning af Stensmosevej, Herstedvester sogn, Smørum Herred, Københavns

Læs mere

Beretning (selvbetalt undersøgelse)

Beretning (selvbetalt undersøgelse) Beretning (selvbetalt undersøgelse) FHM5712 Skovridervej 22, Århus sogn, Hasle herred, tidl. Århus amt. Sted nr. 15.03.11. Sb.nr. 297. Kampagne: 08 03 I forbindelse med bygherres planlagte etablering af

Læs mere

MLF706 Brarupvej 16 - Ny stald, Kippinge sogn, Falsters Nørre herred, tidl. Maribo amt. Sted nr

MLF706 Brarupvej 16 - Ny stald, Kippinge sogn, Falsters Nørre herred, tidl. Maribo amt. Sted nr MLF706 Brarupvej 16 - Ny stald, Kippinge sogn, Falsters Nørre herred, tidl. Maribo amt. Sted nr. 07.01.04. Udført af for, 06.11 2012 07.11 2012, 16.01.2013 Museets j.nr.: MLF00706 KUAS j.nr.: Stednavn:

Læs mere

ØFM 796 Møllebakken, Nyborg sogn, Vindinge herred, tidl. Svendborg amt. Sted nr Sb.nr. 171.

ØFM 796 Møllebakken, Nyborg sogn, Vindinge herred, tidl. Svendborg amt. Sted nr Sb.nr. 171. ØFM 796 Møllebakken, Nyborg sogn, Vindinge herred, tidl. Svendborg amt. Sted nr. 09.06.10. Sb.nr. 171. Østfyns Museer foretog i perioden 25-01-2016 til 26-01-2016 en mindre arkæologisk undersøgelse ved

Læs mere

OBM6563 Skovvænget, Sønder Nærå sogn, Åsum herred, tidl. Odense amt. Sted nr

OBM6563 Skovvænget, Sønder Nærå sogn, Åsum herred, tidl. Odense amt. Sted nr OBM6563 Skovvænget, Sønder Nærå sogn, Åsum herred, tidl. Odense amt. Sted nr. 08.08.10. KUAS nr. 2014-7.24.02/OBM-0006 Ved forundersøgelsen af et 9.000 kvadratmeter stort areal ved Skovvænget i Sdr. Nærå

Læs mere

TAK1734 Måløv Naturpark, Måløv sogn, Smørum herred, tidl. København amt. Sted nr Sb.nr. 55.

TAK1734 Måløv Naturpark, Måløv sogn, Smørum herred, tidl. København amt. Sted nr Sb.nr. 55. TAK1734 Måløv Naturpark, Måløv sogn, Smørum herred, tidl. København amt. Sted nr. 02.02.10. Sb.nr. 55. Beretning for arkæologisk forundersøgelse af et areal forud for anlæggelse af cykelsti. Abstract Forud

Læs mere

Udgravningsberetning. RSM 10.007 St. Fjelstervang Nord III Forundersøgelse, råstofindvinding

Udgravningsberetning. RSM 10.007 St. Fjelstervang Nord III Forundersøgelse, råstofindvinding Udgravningsberetning RSM 10.007 St. Fjelstervang Nord III Forundersøgelse, råstofindvinding RSM 10.007. Undersøgelsesområdet set fra syd, med igangværende tildækning af søgegrøfter. Foto: Torben Egeberg.

Læs mere

Beretning for den arkæologiske forundersøgelse KNV192 Kullegaard, Keldby sogn, Mønbo herred, tidl. Præstø amt. Sted nr Sb.nr. 51.

Beretning for den arkæologiske forundersøgelse KNV192 Kullegaard, Keldby sogn, Mønbo herred, tidl. Præstø amt. Sted nr Sb.nr. 51. Beretning for den arkæologiske forundersøgelse KNV192 Kullegaard, Keldby sogn, Mønbo herred, tidl. Præstø amt. Sted nr. 05.05.06. Sb.nr. 51. Arbejdsfoto fra den arkæologiske forundersøgelse. Indhold Abstract...

Læs mere

VKH7456 Søndermarken Give, Give sogn,sted nr Sb.nr. 353

VKH7456 Søndermarken Give, Give sogn,sted nr Sb.nr. 353 Arkæologisk rapport VKH7456 Søndermarken Give, Give sogn,sted nr. 170804 Sb.nr. 353 Arkæologisk undersøgelse i forbindelse med byggemodning af et 11500 m2 stort areal i den sydlige del af Give, bestilt

Læs mere

VHM Ådalen etape 5

VHM Ådalen etape 5 VHM 00286 Ådalen etape 5 Ådalen, Brønderslev sogn, Børglum herred, Brønderslev Kommune Fund og Fortidsminder 100101-142 VHM00286_05_F001. Søgegrøft 2 under muldafrømning. Arkæologisk forundersøgelse af

Læs mere

NÆM 2009:143 Kirkevænget 9 Holme-Olstrup

NÆM 2009:143 Kirkevænget 9 Holme-Olstrup NÆM :143 Kirkevænget 9 Holme-Olstrup NÆM-143 Kirkevænget 9, Holme-Olstrup sogn, Hammer herred, tidl. Præstø amt. Sted nr. 05.04.02. Rapport for prøvegravning forud for etablering af jordvarmeanlæg. Daglig

Læs mere

Alfehøjvej II NÆM 2004:131 KUAS FOR Prøvegravningsrapport

Alfehøjvej II NÆM 2004:131 KUAS FOR Prøvegravningsrapport Alfehøjvej II NÆM 2004:131 KUAS FOR 2003-2122-0691 Prøvegravningsrapport Næstved Museum 2005 NÆM 2004:131 Alfehøjvej II Prøvegravningsrapport Kalkerup By, Fensmark Sogn, Tybjerg herred, Storstrøms Amt

Læs mere

Beretning. FHM 4230 Åboulevarden 28-30, Århus by matr. 779b og 791, Århus købstad, Hasle herred, Århus Amt. Stednr. 15.03.11 (RAS P.

Beretning. FHM 4230 Åboulevarden 28-30, Århus by matr. 779b og 791, Århus købstad, Hasle herred, Århus Amt. Stednr. 15.03.11 (RAS P. Beretning FHM 4230 Åboulevarden 28-30, Århus by matr. 779b og 791, Århus købstad, Hasle herred, Århus Amt. Stednr. 15.03.11 (RAS P.3653/0-000) Indholdsfortegnelse Resumé side 2 Undersøgelsens forhistorie

Læs mere

OBM7125 Munken, Middelfart sogn, Vends herred, tidl. Odense amt. Sted nr. 08.07.13. Sb.nr. 40. Indhold

OBM7125 Munken, Middelfart sogn, Vends herred, tidl. Odense amt. Sted nr. 08.07.13. Sb.nr. 40. Indhold OBM7125 Munken, Middelfart sogn, Vends herred, tidl. Odense amt. Sted nr. 08.07.13. Sb.nr. 40. Indhold Abstract... 2 Undersøgelsens forhistorie... 2 Administrative data... 2 Topografi, terræn og undergrund...

Læs mere

Forundersøgelsesrapport MOE Søringen

Forundersøgelsesrapport MOE Søringen Forundersøgelsesrapport MOE 00768 Søringen Af arkæolog Cand.mag. Liv Stidsing Reher- Langberg Museum Østjylland Stemannsgade 2 DK-8900 Randers C Tlf. 8712 2600 www.museumoj.dk Matr. 13ae, Udbyover By,

Læs mere

Rapport fra arkæologisk undersøgelse i Gylling Kirke, Hads Herred, Århus Amt, d. 28. august 2012.

Rapport fra arkæologisk undersøgelse i Gylling Kirke, Hads Herred, Århus Amt, d. 28. august 2012. Rapport fra arkæologisk undersøgelse i Gylling Kirke, Hads Herred, Århus Amt, d. 28. august 2012. J. 752/2012 Stednr. 15.02.05 Rapport ved museumsinspektør Hans Mikkelsen d. 21. marts 2013 Figur 1. Nordre

Læs mere

VSM G432, Hjorthedevej, Hjorthede sogn, Middelsom herred, Viborg amt KUAS j.nr.: ingen

VSM G432, Hjorthedevej, Hjorthede sogn, Middelsom herred, Viborg amt KUAS j.nr.: ingen VSM G432, Hjorthedevej, Hjorthede sogn, Middelsom herred, Viborg amt 130706-33 KUAS j.nr.: ingen 1 Rapport for prøvegravning forud for udvidelse af stald Udført af Bente Grundvad for Viborg Stiftsmuseum

Læs mere

FHM4958 Moesgård Ny Museum, Mårslet sogn, Ning herred, tidl. Århus amt. Sted nr

FHM4958 Moesgård Ny Museum, Mårslet sogn, Ning herred, tidl. Århus amt. Sted nr , Mårslet sogn, Ning herred, tidl. Århus amt. Sted nr. 15.04.06. Kampagne: 23-08-2010 KUAS nr. 2008-7.24.02/FHM-0018 Beretning for større arkæologisk forundersøgelse af 9 ha i august-september 2010 udført

Læs mere

Der er registreret en del oldtidslevn i området, bl.a. jernalderlandsbyer og gravhøje fra bronzealderen i området (se fig. 1).

Der er registreret en del oldtidslevn i området, bl.a. jernalderlandsbyer og gravhøje fra bronzealderen i området (se fig. 1). Beretning FHM 4330 Højspændingsmaster Trige Nord, Hæst by matr. nr. 9e og 9c, Trige sogn, stednr. 15.06.07 og Spørring by matr. nr. 20a, 19i, 19h, 11a og 52, Spørring sogn, stednr. 15.06.05 begge i Vester

Læs mere

FHM 4887 Onsholtgårdsvej II- Viby. Bygherrerapport og beretning KUAS j.nr

FHM 4887 Onsholtgårdsvej II- Viby. Bygherrerapport og beretning KUAS j.nr FHM 4887 Onsholtgårdsvej II- Viby Bygherrerapport og beretning KUAS j.nr. 2123-1539 Prøvegravning af 2,4 ha stort område i forbindelse med Århus Kommunes Lp 813 Fig. 1. Det prøvegravede areal ved Viby

Læs mere

Beretning for arkæologisk tilsyn i Kornerup

Beretning for arkæologisk tilsyn i Kornerup Beretning for arkæologisk tilsyn i Kornerup i forbindelse med separatkloakering ROM nr. 3143 KORNERUP Matr.nr. 3a mm. Roskilde Dms., Sømme h., Københavns a. Stednr. 02.04.09-23 ROSKILDE MUSEUM CAND.MAG.

Læs mere

UTM EUREF 89 X: ,26 / Y: ,97

UTM EUREF 89 X: ,26 / Y: ,97 Journal nr. Sogn Herred Amt HEM 3450 Birk Centerpark II Gjellerup. Hammerum. Ringkøbing. Sb. Nr. 72. UTM EUREF 89 X: 501541,26 / Y: 6220548,97 Beretning om udgravning af anlæg fra nyere tid. Undersøgt

Læs mere

VKH7482 Skelborgvej, Haughus, Jelling sogn, Tørrild herred, tidl. Vejle amt. Sted nr Sb.nr. 226.

VKH7482 Skelborgvej, Haughus, Jelling sogn, Tørrild herred, tidl. Vejle amt. Sted nr Sb.nr. 226. VKH7482 Skelborgvej, Haughus, Jelling sogn, Tørrild herred, tidl. Vejle amt. Sted nr. 17.09.04. Sb.nr. 226. KUAS nr. 2015-7.24.02/VKH-0015 VKH 7482 Skelborgvej, Haughus, Jelling. Forundesøgelse forud for

Læs mere

SVM Slagelse Eggeslevmagle, Hemmeshøj sogn, Slagelse herred, tidl. Sorø amt. Sted nr Sb.nr. 44.

SVM Slagelse Eggeslevmagle, Hemmeshøj sogn, Slagelse herred, tidl. Sorø amt. Sted nr Sb.nr. 44. SVM1366 8 Slagelse Eggeslevmagle, Hemmeshøj sogn, Slagelse herred, tidl. Sorø amt. Sted nr. 04.03.05. Sb.nr. 44. Kampagne: 16 11 2012 KUAS nr. 2011 7.24.02/SVM0014 Registrering af genstande fremkommet

Læs mere

Beretning for den arkæologiske forundersøgelse af. MLF00198 Solcelleanlæg ved Væggerløse

Beretning for den arkæologiske forundersøgelse af. MLF00198 Solcelleanlæg ved Væggerløse Beretning for den arkæologiske forundersøgelse af MLF00198 Solcelleanlæg ved Væggerløse udført af Stine Jæger Hoff for, sommer Oversigtkort over anlægsarealet Kort- & matrikelstyrelsen Museets j.nr.: MLF00198

Læs mere

Arkæologisk Forundersøgelse

Arkæologisk Forundersøgelse Arkæologisk Forundersøgelse KNV00163, Gørslev Voldsted Sogn: Gørslev Herred: Bjæverskov herred Amt: Roskilde Amt, (Tidligere Præstø Amt) Stednr.: 050103 Sb.nr.: 1 Indholdsfortegnelse Abstract Undersøgelsens

Læs mere

Beretning for den arkæologiske forundersøgelse af. MLF00899 Torkilstrupvej 21

Beretning for den arkæologiske forundersøgelse af. MLF00899 Torkilstrupvej 21 Beretning for den arkæologiske forundersøgelse af MLF00899 Torkilstrupvej 21 Udført af Marie Brinch for Museum Lolland Falster Museets j.nr.: MLF00899 KUAS j.nr.: - Stednavn: Torkilstrupvej 21 Stednr:

Læs mere

Udgravningsberetning. Åsebakken. Hørsholm Egns Museum. Juli J.nr. HØM 396

Udgravningsberetning. Åsebakken. Hørsholm Egns Museum. Juli J.nr. HØM 396 Udgravningsberetning Åsebakken Hørsholm Egns Museum Juli 2010 J.nr. HØM 396 1 1. Indledning... 3 2. Resumé... 4 3. Forhistorie... 4 4. Administrative data... 5 5. Topografi... 5 6. Målesystem... 5 7. Metode...

Læs mere

VKH3844 Hoffmansfeld, Randbøl sogn, Tørrild herred, tidl. Vejle amt. Sted nr Sb.nr. 109.

VKH3844 Hoffmansfeld, Randbøl sogn, Tørrild herred, tidl. Vejle amt. Sted nr Sb.nr. 109. VKH3844 Hoffmansfeld, Randbøl sogn, Tørrild herred, tidl. Vejle amt. Sted nr. 17.09.08. Sb.nr. 109. SLKS 15/00295 (gl. nr. 2015-7.24.02/VKH-0018) Forud for råstofudvinding i grusgrav, blev der foretaget

Læs mere

Kulturhistorisk rapport

Kulturhistorisk rapport Arkæologisk forundersøgelse / overvågning Kulturhistorisk rapport HOM2519, Gasvej Tidl. Skanderborg Amt, Nim Herred, Horsens Sogn Sted-SBnr.: 16.03.03-134 KUAS: 2009-7.24.02/HOM-0030 Horsens Museum overvågede

Læs mere

FHM 3877 Åkjær. Falling sogn, Hads herred, tidl. Århus amt Sted nr. 15.02.03. Lok.nr. 71

FHM 3877 Åkjær. Falling sogn, Hads herred, tidl. Århus amt Sted nr. 15.02.03. Lok.nr. 71 FHM 3877 Åkjær Falling sogn, Hads herred, tidl. Århus amt Sted nr. 5.02.03. Lok.nr. 7 Kampagne 3.03.998 Rapport om udgravning af trækonstruktioner ved Åkær å. Indholdsfortegnelse Abstract 2 Øvrige data

Læs mere

ØFM 760 Bakkegården, kloak, Munkebo sogn, Bjerge herred, tidl. Odense amt. Sted nr Sb.nr. 157.

ØFM 760 Bakkegården, kloak, Munkebo sogn, Bjerge herred, tidl. Odense amt. Sted nr Sb.nr. 157. ØFM 760 Bakkegården, kloak, Munkebo sogn, Bjerge herred, tidl. Odense amt. Sted nr. 08.01.09. Sb.nr. 157. Kampagne: 18-08-2015 KUAS nr. 2015-7.24.02/KTM-0002 Museal overvågning i forbindelse med udgravning

Læs mere

Forundersøgelsesrapport MOE Regionshospitalet Randers, etape 2

Forundersøgelsesrapport MOE Regionshospitalet Randers, etape 2 Forundersøgelsesrapport MOE 00388 Regionshospitalet Randers, etape 2 Af museumsinspektør cand. mag Thomas Guntzelnick Poulsen Museum Østjylland Stemannsgade 2 DK-8900 Randers C Tlf. 8712 2600 www.museumoj.dk

Læs mere

SJM 173 Kragelundvej 16, Hunderup, Kragelund by matr. nr. 4a, Hunderup sogn, Gørding Herred, Ribe Amt. Stednr FF nr

SJM 173 Kragelundvej 16, Hunderup, Kragelund by matr. nr. 4a, Hunderup sogn, Gørding Herred, Ribe Amt. Stednr FF nr SJM 173 Kragelundvej 16, Hunderup, Kragelund by matr. nr. 4a, Hunderup sogn, Gørding Herred, Ribe Amt. Stednr. 190204. FF nr. 208628. Beretning for mindre forundersøgelse forud for anlæggelse af jordvarme.

Læs mere

SJM 170 SJM 170 Højspændingsledning Kassø-Tjele, Billund Kommune. Sb-nr

SJM 170 SJM 170 Højspændingsledning Kassø-Tjele, Billund Kommune. Sb-nr Højspændingsledning Kassø-Tjele, Billund Kommune. Sb-nr. 190601-18. Beretning for større forundersøgelse forud for opførsel af master til ny højspændingsledningsforbindelse. Fund af gravhøj fra oldtiden.

Læs mere

J. 674/2007 Stednr Rapport ved museumsinspektør Nils Engberg d. 6 august 2008.

J. 674/2007 Stednr Rapport ved museumsinspektør Nils Engberg d. 6 august 2008. Rapport fra arkæologisk undersøgelse i forbindelse med restaurering af kirkegårdsportelen på Tårnby kirkegård, Sokkelund h., Københavns a. d. 15 maj 2008. J. 674/2007 Stednr. 02.03.11 Rapport ved museumsinspektør

Læs mere

Bækgårdsvej II NÆM 2004:130 KUAS FOR Prøvegravningsrapport

Bækgårdsvej II NÆM 2004:130 KUAS FOR Prøvegravningsrapport Bækgårdsvej II NÆM 2004:130 KUAS FOR 2003-2122-0692 Prøvegravningsrapport Næstved Museum 2005 NÆM 2004:130 Bækgårdsvej II Prøvegravningsrapport Kalkerup By, Fensmark Sogn, Tybjerg Herred, Storstrøms Amt

Læs mere

VHM Danserhøj. VHM00571_F4048. Udvidelse ved brønden (A001). Fladen inden maskinsnitning påbegyndtes. Set fra syd

VHM Danserhøj. VHM00571_F4048. Udvidelse ved brønden (A001). Fladen inden maskinsnitning påbegyndtes. Set fra syd VHM 00571 Danserhøj Øster Brønderslev sogn, Brønderslev Kommune Fund og Fortidsminder 100119-137 VHM00571_F4048. Udvidelse ved brønden (A001). Fladen inden maskinsnitning påbegyndtes. Set fra syd Arkæologisk

Læs mere

Nielstrup-Ulse SMV 8194

Nielstrup-Ulse SMV 8194 Forsknings- & formidlingsafdelingen Afdeling for arkæologi Slotsruinen 1 4760 Vordingborg + 45 55 37 25 54 ark@museerne.dk museerne.dk/arkæologi Prøvegravningsrapport Nielstrup-Ulse SMV 8194 Udarbejdet

Læs mere

Arkæologisk udgravning Beretning. HOM2898, Meldrupvej 14. Tidl. Skanderborg Amt, Voer Herred, Vær Sogn, Meldrup Ejerlav, matrikelnr.

Arkæologisk udgravning Beretning. HOM2898, Meldrupvej 14. Tidl. Skanderborg Amt, Voer Herred, Vær Sogn, Meldrup Ejerlav, matrikelnr. Arkæologisk udgravning Beretning HOM2898, Meldrupvej 14 Tidl. Skanderborg Amt, Voer Herred, Vær Sogn, Meldrup Ejerlav, matrikelnr.: 5a Sted-SBnr.: 160512-111 KUAS: 2012-7.24.02/HOM-0005 Horsens Museum

Læs mere

Udgravningsberetning ASR 2423 K1

Udgravningsberetning ASR 2423 K1 Udgravningsberetning ASR 2423 K1 ASR 2423 AVK Plast, tidl. Ripladan, Øster Vedstedvej 26A, matr. 58ø, Øster Vedsted by, Ribe Domkirke Landsogn, Ribe herred, Ribe Amt, Stednr 190407-32, FF nr. 142700. Beretning

Læs mere