Ændring af skatteforvaltningsloven og ligningsloven (omkostningsgodtgørelse) H199-16

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Ændring af skatteforvaltningsloven og ligningsloven (omkostningsgodtgørelse) H199-16"

Transkript

1 Skatteministeriet Nicolai Eigtveds Gade København K 15. august 2016 Ændring af skatteforvaltningsloven og ligningsloven (omkostningsgodtgørelse) H Skatteministeriet har den 27. juni 2016 fremsendt ovennævnte forslag til FSR danske revisorer med anmodning om bemærkninger. FSR danske revisorer har gennemgået forslaget og har følgende kommentarer hertil: Lovudkastet indeholder vigtige retssikkerhedsmæssige skridt, der skal sikre borgerne (personer, virksomheder og fonde mv.) i sager mod SKAT/Skatteministeriet, således at ingen skal lide et økonomisk tab også selvom sagen vindes. FSR støtter derfor de elementer i forslaget, der sikrer borgernes retssikkerhed. At selskaber og fonde også skal have ret til omkostningsgodtgørelse har siden 2009 været en af FSRs mærkesager og FSR hilser det derfor velkommen, at skatteministeren nu ønsker at genindføre ordningen for de juridiske personer. Det er vigtigt for borgernes oplevelse af skattesystemet og dermed deres lyst til at betale deres skat, at borgerne føler sig trygge ved, at det alene er det materielt korrekte, der beskattes og at man ved eventuelle tvister om, hvad der skal beskatte, får reel mulighed for at få prøvet sit synspunkt. Både til gavn for en selv, men også til gavn for andre borgere, der kan have lignende sager. Forringelser af retssikkerheden Selv om udkastets overordnede formål er at forbedre retssikkerheden for borgerne, indeholder udkastet desværre også elementer, der medvirker til forringelser heraf. Det er helt centralt for retssikkerhedsopfattelsen, at borgerne i tilfælde af tvist med skattemyndighederne oplever, at der er en passende balance mellem skattemyndighederne og borgeren.

2 I princippet har SKAT/Skatteministeriet (Staten) alle ressourcer til sin rådighed og er den stærke part både ved sagens behandling ved 1. instans, under den administrative klageproces og ved domstolene. Side 2 Skatteministeren har erkendt, at styrkeforholdet er urimeligt, og at der er brug for at stille borgerne stærkere, således at de ikke bliver kørt over af skattemyndighederne, alene fordi Staten har nærmest ubegrænset ressourcer. At staten har nærmest ubegrænsede adgang til og brug af - ressourcer i skattesager, har igennem de seneste år bl.a. udmøntet sig i stigende brug af Kammeradvokaten, i visse sager endda allerede førend SKAT afsiger kendelse, eller i klagesager ved Landsskatteretten. Dette medfører alt andet lige, at borgeren også skal bruge flere ressourcer på et sådanne forløb. Det er på denne baggrund meget betænkeligt, at den foreslåede udvidelse af omkostningsgodtgørelsesordningen til at omfatte selskaber og fonde samt udskydelsen af fristen for at indbringe en administrativ afgørelse for domstolene til efter en eventuel klage til Folketingets Ombudsmand er afsluttet, også indeholder elementer, der forrykker balancen mellem Staten (med alle dens ressourcer) og borgeren i den forkerte retning. Det virker derfor skævt, at lovudkastet indeholder følgende generelle restriktioner på omkostningsgodtgørelsesordningen, som vil gælde for både fysiske personer og for juridiske personer: - Ingen godtgørelse i sager, hvor der klages over SKATs afgørelse om godtgørelse. - Ingen eller kun delvis udbetaling af godtgørelse ved åbenbart urimelige honorarkrav. - Krav om, at sagkyndige efter SKATs anmodning skal indsende deres regnskabsmateriale med bilag samt andre dokumenter, der kan have betydning. De foreslåede forringelser af omkostningsgodtgørelsesordningen vil medføre, at borgeren aldrig vil vide om omkostningerne til sagkyndig assistance vil blive dækket af Staten eller ej.

3 Nægtelse af godtgørelse i sager, hvor der klages over SKATs afgørelse om godtgørelse I lovudkastets 1, nr. 4, stilles der forslag om, at der ikke ydes omkostningsgodtgørelse for klager over SKATs afgørelse om omkostningsgodtgørelse. Side 3 Dette er en klar forringelse, som også er i strid med ordningens natur nemlig at borgeren ikke skal have omkostninger, hvis sagerne vindes. SKAT skal derfor vurdere disse sager med den mulighed for klagesagsprøvelse og også dækning, hvis det viser sig, at SKAT tog fejl i sin vurdering. Det kan overvejes, om der alene skal være 100 % dækning, hvis klagesagen på dette område vindes, og så ingen dækning, hvis klagesagen over den manglende omkostningsdækning tabes. Som forslaget er nu, giver det SKAT den mulighed, at man i tvivlstilfælde vil nægte fuld dækning, hvorefter borgeren får en række omkostninger, som borgeren selv skal dække for at få ret til den berettigede omkostningsgodtgørelse. Der føres også klagesager på forhold, hvor SKAT har fundet, at dele eller elementer af den ydede bistand ikke direkte kunne anses for en del af klagesagen men hvor det under prøvelsen ved klagemyndigheden viste sig, at SKAT tog fejl og at bistanden var en integreret del af klagesagen. FSR finder det meget beklageligt, at borgeren ikke skal have ret til omkostningsgodtgørelse i sådanne tilfælde. Efter lovforslagets bemærkninger vedrører de fleste klagesager om omkostningsgodtgørelse rimeligheden af rådgivers honorar. Der er imidlertid væsentlige sager om omkostningsgodtgørelse, der ikke vedrører rimeligheden af rådgivers honorar. Det er typisk sager om, hvilke omkostninger der er godtgørelsesberettigede både hvad angår typen af opgave, der er omfattet af omkostningsgodtgørelsen, samt om den tidsmæssige udstrækning af omkostningsgodtgørelse ved efterfølgende arbejder til implementering af kendelser eller domme. Herudover er der jævnligt sager om medholdsvurderingen af en klagesag, hvor SKATs vurdering tilsidesættes. Der er på disse områder vundet væsentlige sager over SKAT ved Skatteankestyrelsen og Landsskatteretten over årene, herunder:

4 Landsskatterettens J.nr , hvor Landsskatteretten gav klager medhold i, at omkostninger til konsekvensarbejder var godtgørelsesberettigede omkostninger. Et engelsk selskab havde fået medhold i, at det ikke var begrænset skattepligtig til Danmark ved Landsskatteretten. Implementering af dette for selskabets ansatte i forhold til omberegning af arbejdsmarkeds- og særlige pensionsbidrag blev herefter anset for at være godtgørelsesberettigede omkostninger. Side 4 I Landsskatterettens J.nr , fik klager medhold i, at omkostninger til drøftelser med SKAT sideløbende med den underliggende klagesag - om henstand med inddrivelse af pålignede skatter, frigivelse af sikkerhedsstillelse samt forældelse var godtgørelsesberettigede omkostninger. I Landsskatterettens J.nr , gav Landsskatteretten klager medhold i, at SKATs udokumenterede skøn over størrelsen på ikke godtgørelsesberettigede omkostninger var forkert og nedsatte dette med 75 %. SKAT havde ved en skattesag nedsat den anmodede omkostningsgodtgørelse med kr. efter et udokumenteret skøn over de omkostninger, som SKAT ikke mente var godtgørelsesberettigede omkostninger. Landsskatteretten nedsatte dette med 75 % til kr. Der findes tillige en del sager om medholdsvurderingen, eksempelvis Landsskatterettens J.nr , hvor klager fik medhold i, at der var opnået medhold i overvejende grad ved dom fra Østre Landsret på trods af, der ikke økonomisk set var opnået en sådan grad af medhold. Landsskatteretten foretog en afvejning af flere momenter og kom frem til, at der var tale om en principiel sag med økonomiske konsekvenser for andre af klagers indkomstår samt for andre skatteydere. Der var på den baggrund medhold i overvejende grad i klagesagen. Vurdering af rimelighed af rådgivers honorar For sager angående SKATs vurderinger af rimeligheden af rådgivers honorar, er det efter FSRs opfattelse ikke korrekt, når der i lovforslaget er anført - side 9, afsnit at SKAT har hjemmel til at tilsidesætte en udtalelse/afgørelse fra et klagenævn under en brancheorganisation. Det kan være Advokatnævnet eller FSR- Responsumudvalget.

5 SKAT har ikke og har heller ikke tidligere haft hjemmel til selvstændigt at vurdere rimeligheden af en rådgivers honorar, når denne er medlem af en brancheorganisation, der har et klagenævn til at vurdere honorarer fra deres medlemmer. Side 5 Skatteankestyrelsen og Landsskatteretten har gang på gang fastslået dette og har afvist SKATs skønsmæssige vurderinger af rimeligheden af en rådgivers honorar, når denne er medlem af en brancheorganisation. Vi kan her henvise til følgende: Skatteankestyrelsens sagsnr : Skatteankestyrelsen underkendte SKATs egenhændige rimelighedsvurdering af honoraret og forelagde som en del af sagsbehandlingen af klagen spørgsmålet om rimeligheden af honoraret for den relevante brancheorganisation. Landsskatterettens J.nr : Landsskatteretten gav klager medhold i, SKAT ikke kunne nedsætte honoraret i en sag, hvor brancheorganisationen ikke havde udtalt sig med den fornødne klarhed om rimeligheden af honoraret. Når brancheorganisationen ikke kunne udtale sig om rimeligheden af honoraret de anbefalede et syn og skøn over sagen - var det SKAT, der skulle løfte bevisbyrden for, at honoraret var urimeligt. Dette havde SKAT ikke gjort. Landsskatterettens J.nr :Landsskatteretten gav også i denne sag klager medhold i, SKAT ikke kunne nedsætte honoraret i en sag, hvor brancheorganisationen ikke havde udtalt sig med den fornødne klarhed om rimeligheden af honoraret. Når brancheorganisationen ikke kunne udtale sig om rimeligheden af honoraret, var det SKAT, der skulle løfte bevisbyrderne for, at honoraret var urimeligt. Dette havde SKAT ikke gjort. Landsskatteretten anderkendte endvidere, at der var tale om medhold i overvejende grad, hvilket SKAT ikke mente. Borgeren efterlades med en regning, der ikke fuldt ud dækkes Man overser i lovudkastet, at aftaleforhold mellem borger og rådgiver om honorar for sagkyndig assistance ikke er påvirket af SKATs holdning til eller afgørelse om rimeligheden af en rådgivers honorar. Det medfører, at lovforslaget vil efterlade borgerne i en situation, hvor de ikke er sikre på, om SKAT vil acceptere det fakturerede honorar. Accepterer SKAT ikke

6 rimeligheden af en rådgivers honorar og nedsætter dette, fanges borgeren i en meget uheldig situation. Side 6 På den ene side er borgeren kontraktretligt forpligtet til at betale honoraret til rådgiveren, og på den anden side vil SKAT ikke udbetale omkostningsgodtgørelse for hele honoraret samt nægter borgeren omkostningsgodtgørelse, hvis denne vil klage over denne afgørelse. Borgerne kan altså vælge mellem enten selv at betale den del af honoraret, som SKAT ikke vil udbetale omkostningsgodtgørelse for eller betale for en ny klagesag ved Skatteankestyrelsen, som der også nægtes omkostningsgodtgørelse for. Uanset hvad ender borgeren altså med en regning, som denne på ingen måde kan forudse størrelsen af. Dette er i direkte modstrid med lovudkastets formål. Såfremt det fastholdes, at der ikke vil kunne ydes godtgørelse i klagesager over omkostningsgodtgørelse, hvor der gives medhold, bør det præciseres (eller skabes hjemmel til), at der i det mindste gives fradrag for sagsomkostningerne i disse tilfælde, i medfør af ligningslovens 7 Q. Ingen eller delvis udbetaling af godtgørelse ved åbenbart urimelige honorarkrav I lovudkastets 1, nr. 10, stilles der forslag om, at SKAT helt eller delvist kan nægte at udbetale omkostningsgodtgørelse i tilfælde, hvor SKAT finder, at størrelsen af det ansøgte beløb er åbenbart urimeligt. Dette foreslås vedtaget for både endelige anmodninger om omkostningsgodtgørelse og for anmodninger om aconto udbetalinger. Det er i lovudkastet ikke specificeret, hvad der menes med betegnelsen åbenbart urimeligt. Borgeren efterlades med forslaget med en væsentlig likviditetsbyrde. Som minimum bør SKAT skulle udbetale acontobeløb, således at et samlet rimeligt honorar vil blive dækket heraf. Det bør tillige præciseres i hvilket tilfælde, SKAT kan helt eller delvist nægte at udbetale omkostningsgodtgørelse. Det må som minimum kræves, at SKAT efter en sådan subjektiv tilbageholdelse af den omkostningsgodtgørelse, der er anmodet om, forrenter det tilbageholdte

7 beløb, tilsvarende den rente der er foreslået indført beregnet ved krav om tilbagebetaling af omkostningsgodtgørelse udbetalt med forbehold. Side 7 Krav om, at SKAT skal have adgang til dokumenter mv., jf. skattekontrollovens 6 I lovudkastets 1, nr. 13, stilles der forslag om, at SKAT efter anmodning kan forlange sagkyndiges regnskabsmateriale med bilag og andre dokumenter udleveret til brug for kontrol med udbetalingen af omkostningsgodtgørelse. FSR er stærkt bekymrede over dette forslag. En sådan hjemmel må på ingen måde betyde, at SKAT får adgang til materiale fra selve skattesagen, herunder rådgiverdokumenter, strategiske overvejelser mv. Forslaget indeholder en henvisning til SKL 6, hvorom der i mange år har været en diskussion af rækkevidden af begrebet andre dokumenter, herunder hvilke dokumenter og oplysninger, der er omfattet af udleveringspligten. FSR er uforstående overfor, at der som angivet i udkastet skulle være rådgivere, der på den nævnte måde skulle forsøge at misbruge omkostningsgodtgørelsessystemet. FSR hører gerne om konkrete eksempler herpå. Det forekommer endog meget vidtgående at tildele SKAT en sådan kontrolhjemmel, også selvom SKAT skulle have ret i deres formodning om, at et meget begrænset antal rådgivere snyder. Finder Skatteministeriet, at SKAT konkret har behov for en sådan hjemmel, må den begrænses mest muligt. Det kan således alene være regnskabsmateriale og bilag i form af fakturaer/kreditnotaer mv. som SKAT kan få adgang til og dette alene på den pågældende klient. SKAT skal jo ikke forholde sig til rådgivningsmaterialet, men alene om den anmodede omkostningsgodtgørelse er korrekt ift. fakturaer, aftalegrundlag mv. Det er ude af proportioner, at SKAT skulle have adgang til andet hos en rådgiver, som jo kan være et stort rådgivningsfirma med flere tusinde klienter. Det er anført, at SKAT skal have adgang til regnskabsmateriale med bilag og andre dokumenter, men det er ikke anført, hvad der menes med andre dokumenter. Denne formulering må ses som en nærmest carte blanche

8 tilladelse til SKAT til at kigge i alle dokumenter, der vedrører en kunde eller flere kunder ved den sagkyndige under påskud af at føre kontrol med omkostningsgodtgørelsesordningen. Side 8 Nogen kan derfor frygte, at SKAT vil benytte denne paragraf til at tage på fisketur ved sagkyndige, eller vurdere forhold som er underlagt tavshedsforskriften i arbejdet mellem en sagkyndig rådgiver og dennes klient og det gælder hvadenten den sagkyndige er advokat, jf. deres regler for tavshedsforpligtelse og det gælder revisorer og rådgivere i revisorbranchen, jf. revisorlovens 30. Forslaget er stærkt kritisabelt og vil således være i strid med den tavshedspligt og det fortrolige forhold, som advokater og revisorer har med deres klienter, jf. henholdsvis retsplejelovens 129 for advokater og revisorlovens 30 for revisorer. Forrentning I lovudkastets 1, nr. 9 og nr. 11, stilles der forslag om, at der skal beregnes renter ved krav om tilbagebetaling af omkostningsgodtgørelse eller ved henstand med tilbagebetaling af omkostningsgodtgørelse som følge af klage til Skatteankestyrelsen eller domstolene. Dette forekommer rimeligt, men samtidig må der indføres en lignende forrentning af omkostningsgodtgørelse, som SKAT ikke udbetaler uanset begrundelsen - samt fra anmodningen om omkostningsgodtgørelse er indgivet og til den bliver udbetalt. Uanset om den likviditetsmæssige belastning påligger borgeren eller den sagkyndige, er det ikke rimeligt, at det i princippet er op til SKAT selv at bestemme, hvornår de vil indfri deres forpligtelse til at udbetale omkostningsgodtgørelse. Der bør derfor sikres en forrentning af beløbet indtil det udbetales. Kreditorbeskyttelse af krav om omkostningsgodtgørelse Lovudkastet vil herudover fastslå, at kreditorbeskyttelsen kun angår den omkostningsgodtgørelsesberettigede og ikke sagkyndig mv.

9 FSR har ingen indsigelser hertil, men skal i den forbindelse foreslå, at ministeriet i lovudkastet præciserer, at en omkostningsgodtgørelsesberettiget stadig er berettiget til at underskrive en anmodning om omkostningsgodtgørelse efter, der er indgivet en begæring om konkurs. Alternativt kan det fastslås, at kurator kan underskrive på vegne af fallenten, idet den sagkyndige ellers vil være tvunget til at rette krav mod konkursboet. Underskrives anmodningen om omkostningsgodtgørelse, vil det derfor samlet set medføre et mindre krav mod boet. Side 9 Dette har fra tid til anden voldt store problemer, og en endelig afklaring af denne problemstilling vil derfor være positivt. FSR danske revisorer står gerne til rådighed for en uddybning af høringssvaret. Med venlig hilsen Bjarne Gimsing Formand for skatteudvalget Mette Bøgh Larsen Skattechef

Skatteudvalget L 28 Bilag 1 Offentligt

Skatteudvalget L 28 Bilag 1 Offentligt Skatteudvalget 2016-17 L 28 Bilag 1 Offentligt 5. oktober 2016 J.nr. 15-2232670 Til Folketinget Skatteudvalget Til udvalgets orientering vedlægges høringsskema samt de modtagne høringssvar vedrørende forslag

Læs mere

Lovudkast om omkostningsgodtgørelse

Lovudkast om omkostningsgodtgørelse - 1 Lovudkast om omkostningsgodtgørelse Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Skatteministeriet har i juni 2016 sendt et lovudkast om ændring af reglerne om omkostningsgodtgørelse i høring. Med

Læs mere

Redegørelse om sager om omkostningsgodtgørelse i 2017

Redegørelse om sager om omkostningsgodtgørelse i 2017 Skatteudvalget 2017-18 SAU Alm.del Bilag 243 Offentligt Redegørelse om sager om omkostningsgodtgørelse i 2017 1. Baggrunden for redegørelsen Efter skatteforvaltningslovens 59 afgiver skatteministeren årligt

Læs mere

Redegørelse om sager om omkostningsgodtgørelse i 2016

Redegørelse om sager om omkostningsgodtgørelse i 2016 Skatteudvalget 2016-17 SAU Alm.del Bilag 221 Offentligt Redegørelse om sager om omkostningsgodtgørelse i 2016 1. Baggrunden for redegørelsen Efter skatteforvaltningslovens 59 afgiver skatteministeren årligt

Læs mere

Redegørelse om sager om omkostningsgodtgørelse i 2014

Redegørelse om sager om omkostningsgodtgørelse i 2014 Notat 5. november 2015 J.nr. 15-1589483 Proces og Administration HW Redegørelse om om omkostningsgodtgørelse i 2014 1. Baggrunden for redegørelsen Efter skatteforvaltningslovens 59 afgiver skatteministeren

Læs mere

Redegørelse om sager om omkostningsgodtgørelse i 2018

Redegørelse om sager om omkostningsgodtgørelse i 2018 Skatteudvalget 2018-19 (2. samling) SAU Alm.del - Bilag 30 Offentligt Juni 2019 Redegørelse om sager om omkostningsgodtgørelse i 2018 Redegørelse om sager om omkostningsgodtgørelse i 2018 Side 1 Efter

Læs mere

Omkostningsgodtgørelse fradragsberettigede udgifter - forelæggelse af honorar for brancheforening SKM2011.574.LSR

Omkostningsgodtgørelse fradragsberettigede udgifter - forelæggelse af honorar for brancheforening SKM2011.574.LSR - 1 Omkostningsgodtgørelse fradragsberettigede udgifter - forelæggelse af honorar for brancheforening SKM2011.574.LSR Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Landsskatteretten har ved en kendelse

Læs mere

2. Samlede udgifter til omkostningsgodtgørelse i regnskabstal for 2012

2. Samlede udgifter til omkostningsgodtgørelse i regnskabstal for 2012 Skatteudvalget 2012-13 SAU Alm.del Bilag 260 Offentligt Redegørelse om sager om omkostningsgodtgørelse i 2012 1. Baggrunden for redegørelsen. Efter skatteforvaltningslovens 59 afgiver skatteministeren

Læs mere

2. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har SKAT klaget over [Advokatfirma A], [bynavn].

2. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har SKAT klaget over [Advokatfirma A], [bynavn]. København, den 28. januar 2016 Sagsnr. 2015-3211/GGR 2. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har SKAT klaget over [Advokatfirma A], [bynavn]. Klagens tema: SKAT har klaget over [Advokatfirma

Læs mere

Redegørelse om sager om omkostningsgodtgørelse i 2013

Redegørelse om sager om omkostningsgodtgørelse i 2013 Skatteudvalget 2013-14 SAU Alm.del Bilag 228 Offentligt 26. juni 2014 J.nr.14-2198204 SKAT, Jura, Proces og administration Redegørelse om om omkostningsgodtgørelse i 2013 1. Baggrunden for redegørelsen.

Læs mere

Omkostningsgodtgørelse - afvisning - SKM LSR

Omkostningsgodtgørelse - afvisning - SKM LSR - 1 Omkostningsgodtgørelse - afvisning - SKM2016.378.LSR Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Landsskatteretten afviste ved en kendelse af 4/5 2016 at imødekomme en ansøgning om omkostningsgodtgørelse,

Læs mere

Redegørelse om sager om omkostningsgodtgørelse i 2015

Redegørelse om sager om omkostningsgodtgørelse i 2015 Skatteudvalget 2015-16 SAU Alm.del Bilag 218 Offentligt Notat 10. juni 2016 J.nr. 16-0058199 Civil og Straffeproces HW Redegørelse om om omkostningsgodtgørelse i 2015 1. Baggrunden for redegørelsen Efter

Læs mere

Redegørelse om sager om omkostningsgodtgørelse i 2011

Redegørelse om sager om omkostningsgodtgørelse i 2011 Skatteudvalget 2011-12 SAU alm. del Bilag 301 Offentligt Redegørelse om om omkostningsgodtgørelse i 2011 1. Baggrunden for redegørelsen Efter skatteforvaltningslovens 59 afgiver skatteministeren årligt

Læs mere

Af advokat (L) Bodil Christiansen og advokat (H), cand. merc. (R) Tommy V. Christiansen.

Af advokat (L) Bodil Christiansen og advokat (H), cand. merc. (R) Tommy V. Christiansen. - 1 Omkostningsgodtgørelse udgifter til sagkyndig bistand ydet efter, at der er truffet afgørelse i klageinstansen Højesterets dom af 10/10 2013, jf. nr. 350/2011, jf. tidligere SKM2011.827.ØLR Af advokat

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 30. juni 2015

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 30. juni 2015 HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 30. juni 2015 Sag 202/2014 (2. afdeling) Viggo Larsen (advokat Eduardo Vistisen) mod Skatteministeriet (Kammeradvokaten ved advokat Steffen Sværke) I tidligere instanser

Læs mere

Omkostningsgodtgørelse til sagkyndig bistand i skattesager medholdsvurdering - SKM LSR.

Omkostningsgodtgørelse til sagkyndig bistand i skattesager medholdsvurdering - SKM LSR. 1 Omkostningsgodtgørelse til sagkyndig bistand i skattesager medholdsvurdering - SKM2009.573.LSR Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Landsskatteretten fandt ved en kendelse af 12/6 2009, at

Læs mere

Omkostningsgodtgørelse - reduktion af omkostningsgodtgørelse vedrørende á conto-afregning - SKM SANST

Omkostningsgodtgørelse - reduktion af omkostningsgodtgørelse vedrørende á conto-afregning - SKM SANST - 1 Omkostningsgodtgørelse - reduktion af omkostningsgodtgørelse vedrørende á conto-afregning - SKM2016.300.SANST Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Skatteankestyrelsen tiltrådte ved en afgørelse

Læs mere

Til Folketingets Skatteudvalg

Til Folketingets Skatteudvalg Skatteudvalget SAU alm. del - Bilag 63 Offentligt j.nr. 05-002371 Til Folketingets Skatteudvalg Hermed fremsendes den særlige, udbyggede redegørelse for omkostningsgodtgørelse i skattesager m.v. for 2002

Læs mere

ADVOKATFIRMAET POUL BOSTRUP

ADVOKATFIRMAET POUL BOSTRUP Kristian Stidsen m.fl.: Omkostningsgodtgørelse i skattesager 3. udgave, ThomsonReuters 2010, Hans Henrik Bonde Eriksen m.fl. Skatte- og afgiftsproces, Jurist- og økonomforbundets forlag 2010, side 291-297

Læs mere

Skatteministeriet J.nr Udkast (3)

Skatteministeriet J.nr Udkast (3) Skatteministeriet J.nr. 2019-8337 Udkast (3) Forslag til Lov om ændring af skatteforvaltningsloven (Aftale om en ny ankenævnsstruktur og en hurtigere vej gennem klagesystemet, ingen omkostningsgodtgørelse

Læs mere

1. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har SKAT klaget over [Advokatfirma A], [bynavn].

1. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har SKAT klaget over [Advokatfirma A], [bynavn]. København, den 28. januar 2016 Sagsnr. 2015-2557/8KR/GGR 1. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har SKAT klaget over [Advokatfirma A], [bynavn]. Klagens tema: SKAT har klaget over [Advokatfirma

Læs mere

Af advokat (L) Bodil Christiansen og advokat (H), cand. merc. (R) Tommy V. Christiansen.

Af advokat (L) Bodil Christiansen og advokat (H), cand. merc. (R) Tommy V. Christiansen. - 1 Skatteforvaltningslovens 55, stk. 1, nr. 1 - omkostningsgodtgørelse ved genoptagelse efter medhold ved klage over afslag på genoptagelse - SKM2011.827.ØLR Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc.

Læs mere

Påstandenes betydning for omkostningsgodtgørelse hjemvisning Landsskatterettens kendelse af 28/ , jr. nr

Påstandenes betydning for omkostningsgodtgørelse hjemvisning Landsskatterettens kendelse af 28/ , jr. nr - 1 Påstandenes betydning for omkostningsgodtgørelse hjemvisning Landsskatterettens kendelse af 28/11 2013, jr. nr. 12-0192110 Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Landsskatteretten har ved en

Læs mere

Omkostningsgodtgørelse godtgørelse ved konkursbos tilbagetræden fra domstolssag SKM2014.668.SANST

Omkostningsgodtgørelse godtgørelse ved konkursbos tilbagetræden fra domstolssag SKM2014.668.SANST - 1 06.11.2014-40 Omkostningsgodtgørelse konkursbos tilbagetræden fra domstolssag 20140930TC/BD Omkostningsgodtgørelse godtgørelse ved konkursbos tilbagetræden fra domstolssag SKM2014.668.SANST Af advokat

Læs mere

SKATs gentagne kontrol af to hovedaktionærer

SKATs gentagne kontrol af to hovedaktionærer SKATs gentagne kontrol af to hovedaktionærer SKAT havde siden 2008 udtaget to hovedaktionærer og deres selskaber til kontrol, hvilket havde resulteret i forhøjelser af hovedaktionærernes indkomster. 18.

Læs mere

Omkostningsgodtgørelse forelæggelse for nævn tvivl om honorarets rimelighed SKM2011.768.LSR.

Omkostningsgodtgørelse forelæggelse for nævn tvivl om honorarets rimelighed SKM2011.768.LSR. - 1 Omkostningsgodtgørelse forelæggelse for nævn tvivl om honorarets rimelighed SKM2011.768.LSR. Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Landsskatteretten fandt ved en kendelse af 28/10 2011, at

Læs mere

Skatteudvalget L 28 Bilag 6 Offentligt

Skatteudvalget L 28 Bilag 6 Offentligt Skatteudvalget 2016-17 L 28 Bilag 6 Offentligt 10. november 2016 J.nr. 15-2232670 Til Folketinget Skatteudvalget Til udvalgets orientering vedlægges et supplerende høringsskema samt de modtagne høringssvar

Læs mere

Af advokat (L) Bodil Christiansen og advokat (H), cand. merc. (R) Tommy V. Christiansen.

Af advokat (L) Bodil Christiansen og advokat (H), cand. merc. (R) Tommy V. Christiansen. 1 Omkostningsgodtgørelse sagkyndig udtalelse om hvorvidt påklage af 1. instans-afgørelse til Landsskatteretten skulle ske - ingen adgang til omkostningsgodtgørelse SKM2008.669LSR Af advokat (L) og advokat

Læs mere

Mere retssikkerhed på skatteområdet Retssikkerhedspakke II

Mere retssikkerhed på skatteområdet Retssikkerhedspakke II - 1 Mere retssikkerhed på skatteområdet Retssikkerhedspakke II Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) I sidste uge præsenterede skatteministeren en Retssikkerhedspakke II med overskriften Borgeren

Læs mere

Af advokat (L) Bodil Christiansen og advokat (H), cand. merc. (R) Tommy V. Christiansen.

Af advokat (L) Bodil Christiansen og advokat (H), cand. merc. (R) Tommy V. Christiansen. - 1 Omkostningsgodtgørelse - forrentning af statens krav om tilbagebetaling af for meget udbetalt omkostningsgodtgørelse - Advokatnævnets pålæg om rentebetaling savnede lovhjemmel - Landsskatterettens

Læs mere

Retssikkerhedspakke II med særligt fokus på omkostningsgodtgørelse

Retssikkerhedspakke II med særligt fokus på omkostningsgodtgørelse 5/17/2017 Retssikkerhedspakke II med særligt fokus på omkostningsgodtgørelse ved retsformand Poul Bostrup og advokat Claus Bach Christensen Disposition En historisk gennemgang af omkostningsgodtgørelse

Læs mere

Skatteministeriet J. nr Udkast

Skatteministeriet J. nr Udkast Skatteudvalget 2015-16 SAU Alm.del Bilag 236 Offentligt Skatteministeriet J. nr. 15-2232670 Udkast Forslag til Lov om ændring af skatteforvaltningsloven og ligningsloven (Omkostningsgodtgørelse til skattepligtige

Læs mere

K E N D E L S E. Datoen for klagen: Klagen er modtaget i Advokatnævnet den 11. december 2014.

K E N D E L S E. Datoen for klagen: Klagen er modtaget i Advokatnævnet den 11. december 2014. København, den 24. september 2015 Sagsnr. 2014-3886/3KR/HCH 2. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har SKAT klaget over [indklagede], [bynavn]. Sagens tema: SKAT har klaget over [indklagedes]

Læs mere

Til Folketinget Skatteudvalget

Til Folketinget Skatteudvalget 20. november 2014 J.nr. 14-0357670 Til Folketinget Skatteudvalget Til udvalgets orientering vedlægges supplerende høringsskema samt modtagne høringssvar vedrørende forslag til lov om ændring af skatteforvaltningsloven,

Læs mere

Lovudkast om ændring af chokoladeafgiftsloven, ligningsloven, skatteforvaltningsloven, skattekontrolloven og forskellige andre love, H211-16

Lovudkast om ændring af chokoladeafgiftsloven, ligningsloven, skatteforvaltningsloven, skattekontrolloven og forskellige andre love, H211-16 Skatteministeriet Nicolai Eigtveds Gade 28 1402 København K 3. august 2016 Lovudkast om ændring af chokoladeafgiftsloven, ligningsloven, skatteforvaltningsloven, skattekontrolloven og forskellige andre

Læs mere

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har klager X og klager Y klaget over indklagede advokatfirma.

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har klager X og klager Y klaget over indklagede advokatfirma. København, den 20. december 2013 Sagsnr. 2012-2886/3KR/AKC/LOV 6. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har klager X og klager Y klaget over indklagede advokatfirma. Sagens tema: Klager

Læs mere

Skatteministeriet har den 9. februar 2017 fremsendt ovennævnte udkast til FSR - danske revisorer med anmodning om bemærkninger.

Skatteministeriet har den 9. februar 2017 fremsendt ovennævnte udkast til FSR - danske revisorer med anmodning om bemærkninger. Skatteministeriet Nicolai Eigtveds Gade 28 1402 København K 9. marts 2018 Høring - lov om ændring af lov om inddrivelse af gæld til det offentlige og forskellige andre love og om ophævelse af lov om forsøg

Læs mere

Betænkning. Forslag til lov om ændring af skatteforvaltningsloven og ligningsloven

Betænkning. Forslag til lov om ændring af skatteforvaltningsloven og ligningsloven Skatteudvalget 2016-17 L 28 Bilag 12 Offentligt Til lovforslag nr. L 28 Folketinget 2016-17 Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 8. december 2016 Betænkning over Forslag til lov om ændring af skatteforvaltningsloven

Læs mere

Indberettede udgifter fordelt på sagstype Bilag 2

Indberettede udgifter fordelt på sagstype Bilag 2 Skatteudvalget 2017-18 SAU Alm.del Bilag 243 Offentligt Indberettede udgifter fordelt på instans Bilag 1 Instans 2016 2016* 2017 2017* I alt 1.232 100,0 79.116.650 100,0 64.218 50.517 1.474 100,0 92.644.031

Læs mere

Omkostningsgodtgørelse - sagkyndig bistand efter klage- eller domstolssagens afslutning - L 42, FT samt SKM SKAT

Omkostningsgodtgørelse - sagkyndig bistand efter klage- eller domstolssagens afslutning - L 42, FT samt SKM SKAT - 1 Omkostningsgodtgørelse - sagkyndig bistand efter klage- eller domstolssagens afslutning - L 42, FT 2014-15 samt SKM2014.816.SKAT Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Skattemyndighederne har

Læs mere

Udkast til Forslag til Lov om afgift af skadesforsikringer (Skadesforsikringsafgiftsloven) H098-10

Udkast til Forslag til Lov om afgift af skadesforsikringer (Skadesforsikringsafgiftsloven) H098-10 Skatteministeriet Nicolai Eigtveds Gade 28 1402 København K E-mail: JS@SKAT.dk Foreningen af Statsautoriserede Revisorer Kronprinsessegade 8, 1306 København K. Telefon 33 93 91 91 Telefax nr. 33 11 09

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af skatteforvaltningsloven og ligningsloven

Forslag. Lov om ændring af skatteforvaltningsloven og ligningsloven 2016/1 LSF 28 (Gældende) Udskriftsdato: 23. november 2017 Ministerium: Skatteministeriet Journalnummer: Skattemin., j.nr. 15-2232670 Fremsat den 5. oktober 2016 af skatteministeren (Karsten Lauritzen)

Læs mere

Skatteproces henvisning af principiel sag fra byret til landsret, jf. retsplejelovens 226, stk. 1 bevisvurderinger - SKM

Skatteproces henvisning af principiel sag fra byret til landsret, jf. retsplejelovens 226, stk. 1 bevisvurderinger - SKM - 1 Skatteproces henvisning af principiel sag fra byret til landsret, jf. retsplejelovens 226, stk. 1 bevisvurderinger - SKM2013.469.BR Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Københavns Byret fandt

Læs mere

Aftale om Retssikkerhedspakke II

Aftale om Retssikkerhedspakke II Notat Aftale om Retssikkerhedspakke II 3. maj 2016 Regeringen (V), S, DF, LA, RV og KF er enige om, at følgende initiativer indgår i Retssikkerhedspakke II. Genindførelse af omkostningsgodtgørelse for

Læs mere

Af advokat (L) Bodil Christiansen og advokat (H), cand. merc. (R) Tommy V. Christiansen.

Af advokat (L) Bodil Christiansen og advokat (H), cand. merc. (R) Tommy V. Christiansen. - 1 Omkostningsgodtgørelse - skatteforvaltningslovens 52, stk. 1 - hæftelse for den sagkyndiges honorar honoraraftale, hvorefter klienten i intet tilfælde selv skulle betale for den ydede juridiske bistand

Læs mere

Indberettede udgifter fordelt på instans Bilag 1

Indberettede udgifter fordelt på instans Bilag 1 Skatteudvalget 2015-16 SAU Alm.del Bilag 218 Offentligt Notat 10. juni 2016 J.nr. 16-0058199 Civil og Straffeproces HW Indberettede udgifter fordelt på instans Bilag 1 Instans 2014 2014* 2015 2015* pr.

Læs mere

Indberettede udgifter fordelt på instans Bilag 1

Indberettede udgifter fordelt på instans Bilag 1 Skatteudvalget 2016-17 SAU Alm.del Bilag 221 Offentligt Notat Klik og v ælg dato J.nr. 17-0840781 Civ il og Straf f eproces HW Indberettede udgifter fordelt på instans Bilag 1 Instans 2015 2015* 2016 2016*

Læs mere

Ministeren bedes redegøre for sine overvejelser

Ministeren bedes redegøre for sine overvejelser Skatteudvalget 2013-14 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 574 Offentligt Tale 13. maj 2014 J.nr. 14-2331092 Samrådsspørgsmål AD talepapir Samrådsspørgsmål AD: Indledning Retssikkerhed Ministeren bedes

Læs mere

Manglende hjemmel til bindende svar

Manglende hjemmel til bindende svar FOB 2019-1 Manglende hjemmel til bindende svar Resumé En andelsboligforening udbetalte 360.000 kr. til sine andelshavere og anmodede efterfølgende SKAT om bindende svar om den skattemæssige virkning for

Læs mere

Skatteudvalget L 183 endeligt svar på spørgsmål 26 Offentligt

Skatteudvalget L 183 endeligt svar på spørgsmål 26 Offentligt Skatteudvalget 2016-17 L 183 endeligt svar på spørgsmål 26 Offentligt 16. maj 2017 J.nr. 2017-208 Til Folketinget Skatteudvalget Vedrørende L 183 - Forslag til lov om ændring af boafgiftsloven og forskellige

Læs mere

D O M. Viggo Larsen (advokat Poul Bostrup, Hillerød) mod Skatteministeriet (Kammeradvokaten ved advokaterne Steffen Sværke og Clara Trolle, København)

D O M. Viggo Larsen (advokat Poul Bostrup, Hillerød) mod Skatteministeriet (Kammeradvokaten ved advokaterne Steffen Sværke og Clara Trolle, København) D O M afsagt den 15. maj 2014 af Vestre Landsrets 7. afdeling (dommerne Olav D. Larsen, Nikolaj Aarø-Hansen og Tine Børsen Smedegaard (kst.)) i ankesag V.L. B 3101 13 Viggo Larsen (advokat Poul Bostrup,

Læs mere

Skatteudvalget L 42 Bilag 1 Offentligt

Skatteudvalget L 42 Bilag 1 Offentligt Skatteudvalget 2014-15 L 42 Bilag 1 Offentligt 30. oktober 2014 J.nr. 14-0357670 Til Folketinget Skatteudvalget Til udvalgets orientering vedlægges høringsskema samt de modtagne høringssvar vedrørende

Læs mere

Folketinget - Skatteudvalget

Folketinget - Skatteudvalget J.nr. 2010-080-0075 Dato: 27. september 2010 Til Folketinget - Skatteudvalget Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 668 af 10. september 2010. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Nick Hækkerup (S). (Alm.

Læs mere

Forslag til Lov om ændring af vurderingsloven og tinglysningsafgiftsloven H259-13

Forslag til Lov om ændring af vurderingsloven og tinglysningsafgiftsloven H259-13 Skatteudvalget 2013-14 L 80 Bilag 4 Offentligt Skatteministeriet Nicolai Eigtveds Gade 28 1402 København K 4. december 2013 Forslag til Lov om ændring af vurderingsloven og tinglysningsafgiftsloven H259-13

Læs mere

SKAL DET KOSTE PENGE AT VINDE EN SAG OVER SKAT?

SKAL DET KOSTE PENGE AT VINDE EN SAG OVER SKAT? Af erhvervsjuridisk seniorkonsulent Henriette Kinnunen Direkte telefon 33 45 60 33/28 89 21 33 23. juni 2011 SKAL DET KOSTE PENGE AT VINDE EN SAG OVER SKAT? Mens personer kan få dækket sine udgifter forbundet

Læs mere

Retssikkerhedspakke II Borgeren skal stå stærkere

Retssikkerhedspakke II Borgeren skal stå stærkere Retssikkerhedspakke II Borgeren skal stå stærkere Borgeren skal stå stærkere 2 Borgeren skal stå stærkere Borgeren skal stå stærkere 3 Fuld omkostningsgodtgørelse for selskaber og fonde Reglerne i dag

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af skatteforvaltningsloven og ligningsloven

Forslag. Lov om ændring af skatteforvaltningsloven og ligningsloven Lovforslag nr. L 00 Folketinget 2016-17 Fremsat den 5. oktober 2016 af skatteministeren (Karsten Lauritzen) Forslag til Lov om ændring af skatteforvaltningsloven og ligningsloven (Omkostningsgodtgørelse

Læs mere

Folketingets Skatteudvalg Christiansborg 1240 København K. 13. maj L 202 Supplerende spørgsmål

Folketingets Skatteudvalg Christiansborg 1240 København K. 13. maj L 202 Supplerende spørgsmål Folketingets Skatteudvalg Christiansborg 1240 København K Foreningen af Statsautoriserede Revisorer Kronprinsessegade 8, 1306 København K. Telefon 33 93 91 91 Telefax nr. 33 11 09 13 e-mail: fsr@fsr.dk

Læs mere

Skatteministeriet Nicolai Eigtveds Gade 28 1402 København K 9. marts 2015 Lovudkast om udskydelse af selvangivelsesfristen for selskaber m.v. og lempelse af sanktionen ved manglende registrering af underskud

Læs mere

1. Overordnede bemærkninger

1. Overordnede bemærkninger Skatteministeriet Nicolai Eigtveds Gade 28 1402 København K 21. januar 2014 Høringskommentarer vedrørende engangsregistrering af selskabers m.v. underskud, oplysningspligt om erhvervelse af visse aktier

Læs mere

Told- og Skattestyrelsen** 5 0,1 128.075 0,1 25.615 25.615 4 0 91.897 0 22.974 22.974. EF-voldgiftsret - - - - - - - - - - - -

Told- og Skattestyrelsen** 5 0,1 128.075 0,1 25.615 25.615 4 0 91.897 0 22.974 22.974. EF-voldgiftsret - - - - - - - - - - - - Skatteudvalget SAU alm. del - Bilag 351 Offentligt Indberettede udgifter fordelt på instans Bilag 1 Instans 2007 2007* 2008 2008* i alt i alt Skatteankenævn 1.476 38,9 22.116.797 16,0 14.984 14.984 1.072

Læs mere

Skatteminister Karsten Lauritzen Nicolai Eigtveds Gade København K. 6. december Forslag til styrkelse af retssikkerheden.

Skatteminister Karsten Lauritzen Nicolai Eigtveds Gade København K. 6. december Forslag til styrkelse af retssikkerheden. Skatteminister Karsten Lauritzen Nicolai Eigtveds Gade 28 1402 København K 6. december 2017 Forslag til styrkelse af retssikkerheden Kære Karsten Vi glæder os over dine mange gode initiativer til styrkelse

Læs mere

Skatteudvalget, Skatteudvalget, Skatteudvalget L 64 Bilag 1, L 64 A Bilag 1, L 64 B Bilag 1 Offentligt

Skatteudvalget, Skatteudvalget, Skatteudvalget L 64 Bilag 1, L 64 A Bilag 1, L 64 B Bilag 1 Offentligt Skatteudvalget, Skatteudvalget, Skatteudvalget 2017-18 L 64 Bilag 1, L 64 A Bilag 1, L 64 B Bilag 1 Offentligt 26. september 2017 J.nr. 2017-3508 Til Folketinget Skatteudvalget Til udvalgets orientering

Læs mere

D O M. Retsgrundlaget Af skatteforvaltningsloven 26 og 27 fremgår blandt andet følgende:

D O M. Retsgrundlaget Af skatteforvaltningsloven 26 og 27 fremgår blandt andet følgende: D O M Afsagt den 17. februar 2017 af Østre Landsrets 2. afdeling (landsdommerne Frosell, Kaspar Linkis og Annette Dam Ryt-Hansen). 2. afd. nr. B-1310-16: A (advokat Claus Fabricius Nielsen) mod Skatteministeriet

Læs mere

Danmarks Skatteadvokater 15. maj 2014 Domstolsprøvelse i skattesager sagsstatistik, retssikkerhed og retsanvendelse

Danmarks Skatteadvokater 15. maj 2014 Domstolsprøvelse i skattesager sagsstatistik, retssikkerhed og retsanvendelse Danmarks Skatteadvokater 15. maj 2014 Domstolsprøvelse i skattesager sagsstatistik, retssikkerhed og retsanvendelse Lida Hulgaard LH@hulgaardadvokater.dk Tlf. 38 40 42 08 1 TfS 2014.132 Lida Hulgaard:

Læs mere

Skatteministeriet har 28. april 2010 fremsendt ovennævnte lovforslag med anmodning om bemærkninger.

Skatteministeriet har 28. april 2010 fremsendt ovennævnte lovforslag med anmodning om bemærkninger. Skatteministeriet Nicolai Eigtveds Gade 28 1402 København K E-mail: pskper@skm.dk Foreningen af Statsautoriserede Revisorer Kronprinsessegade 8, 1306 København K. Telefon 33 93 91 91 Telefax nr. 33 11

Læs mere

Af advokat (L) Bodil Christiansen og advokat (H), cand. merc. (R) Tommy V. Christiansen. www.v.dk

Af advokat (L) Bodil Christiansen og advokat (H), cand. merc. (R) Tommy V. Christiansen. www.v.dk - 1 Periodisering af renter af personskadeerstatninger ligningslovens 5, stk. 6 - procenttillæg og renter af restskatter efter kildeskatteloven ved tilbagefordeling eftergivelse efter lov om inddrivelse

Læs mere

Skatteudvalget L 167 Bilag 1 Offentligt

Skatteudvalget L 167 Bilag 1 Offentligt Skatteudvalget 2014-15 L 167 Bilag 1 Offentligt Skatteministeriet Nicolai Eigtveds Gade 28 1402 København K 9. marts 2015 Lovudkast om udskydelse

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 41 72 71 45 * Ekspeditionstid 9-16 www.erhvervsankenaevnet.

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 41 72 71 45 * Ekspeditionstid 9-16 www.erhvervsankenaevnet. ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 41 72 71 45 * Ekspeditionstid 9-16 www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 20. marts 2013 (J.nr. 2012-0026936) Sagen afvist

Læs mere

L 27 - Ophævelse af fondes adgang til fradrag for ikke almennyttige uddelinger H291-16

L 27 - Ophævelse af fondes adgang til fradrag for ikke almennyttige uddelinger H291-16 Skatteministeriet Nicolai Eigtveds Gade 28 1402 København K 2. november 2016 L 27 - Ophævelse af fondes adgang til fradrag for ikke almennyttige uddelinger H291-16 Skatteministeriet har ved brev af 5.

Læs mere

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har [klager] klaget over advokat Wivi H. Larsen som principal for advokatfuldmægtig [A], Glostrup.

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har [klager] klaget over advokat Wivi H. Larsen som principal for advokatfuldmægtig [A], Glostrup. København, den 20. december 2017 Sagsnr. 2017-2339/ADH 2. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har [klager] klaget over advokat Wivi H. Larsen som principal for advokatfuldmægtig [A],

Læs mere

Høringssvar vedrørende forslag til lov om ændring af lov om aktie- og anpartsselskaber og forskellige love (Obligatorisk digital kommunikation)

Høringssvar vedrørende forslag til lov om ændring af lov om aktie- og anpartsselskaber og forskellige love (Obligatorisk digital kommunikation) Erhvervs- og Vækstministeriet Slotsholmsgade 10-12 1216 København K Sendt til: om2@evm.dk Høringssvar vedrørende forslag til lov om ændring af lov om aktie- og anpartsselskaber og forskellige love (Obligatorisk

Læs mere

K e n d e l s e. Klagen vedrører indklagedes virksomhed som revisor for selskaberne H ApS, CVR. nr. xx xx xx xx og I ApS, CVR nr. xx xx xx xx.

K e n d e l s e. Klagen vedrører indklagedes virksomhed som revisor for selskaberne H ApS, CVR. nr. xx xx xx xx og I ApS, CVR nr. xx xx xx xx. Den 13. februar 2014 blev i Sag nr. 94/2012 SKAT mod 1. Statsautoriseret revisor A. 2. B Statsautoriseret Revisionsaktieselskab. afsagt sålydende K e n d e l s e Ved skrivelse af 19. november 2012 har

Læs mere

FSR danske revisorer 14 forslag, der vil styrke retssikkerheden

FSR danske revisorer 14 forslag, der vil styrke retssikkerheden FSR danske revisorer 14 forslag, der vil styrke retssikkerheden Retssikkerheden på skatteområdet har stor betydning for den enkelte borger og virksomhed. Derfor er det glædeligt, at der bredt i Folketinget

Læs mere

Delvist afslag på aktindsigt i to interne dokumenter hos Skatteministeriet. Ekstrahering

Delvist afslag på aktindsigt i to interne dokumenter hos Skatteministeriet. Ekstrahering Myndighed: Folketingets Ombudsmand Underskriftsdato: 26. oktober 2015 Udskriftsdato: 25. december 2018 (Gældende) Delvist afslag på aktindsigt i to interne dokumenter hos Skatteministeriet. Ekstrahering

Læs mere

Henstand i skattesager Højesterets dom af 19/3 2014, sag 18/2012

Henstand i skattesager Højesterets dom af 19/3 2014, sag 18/2012 - 1 06.11.2014-13 (20140325) Henstand Henstand i skattesager Højesterets dom af 19/3 2014, sag 18/2012 Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Højesteret har ved en dom af 19/3 2014, med ændrede

Læs mere

Ændring af fusionsskatteloven (Beskatning af løbende indtægter ved grænseoverskridende omstruktureringer)

Ændring af fusionsskatteloven (Beskatning af løbende indtægter ved grænseoverskridende omstruktureringer) Skatteministeriet Nicolai Eigtveds Gade 28 1402 København K 20. april 2018 Ændring af fusionsskatteloven (Beskatning af løbende indtægter ved grænseoverskridende omstruktureringer) Skatteministeriet har

Læs mere

Skatteministeriet har 20. marts 2009 fremsendt ovennævnte udkast med anmodning om bemærkninger.

Skatteministeriet har 20. marts 2009 fremsendt ovennævnte udkast med anmodning om bemærkninger. Skatteministeriet Nicolai Eigtveds Gade 28 1402 København K E-mail: pskper@skm.dk Foreningen af Statsautoriserede Revisorer Kronprinsessegade 8, 1306 København K. Telefon 33 93 91 91 Telefax nr. 33 11

Læs mere

Høring over udkast til forslag til ny aktieavancebeskatningslov og følgeforslag hertil.

Høring over udkast til forslag til ny aktieavancebeskatningslov og følgeforslag hertil. Skatteministeriet Nicolai Eigtveds Gade 28 1402 København K. KRONPRINSESSEGADE 28 1306 KØBENHAVN K TLF. 33 96 97 98 FAX 33 36 97 50 DATO: 02-12-2005 J.NR.: 04-013702-05-2227 REF.: spi/kfe Høring over udkast

Læs mere

L 28 IMPLEMENTERING AF DIREKTIV OM SKATTETVISTBILÆGGELSE M.V.

L 28 IMPLEMENTERING AF DIREKTIV OM SKATTETVISTBILÆGGELSE M.V. Skatteudvalget, Skatteudvalget, Skatteudvalget 2018-19 L 28 Bilag 11, L 28 A Bilag 11, L 28 B Bilag 11 Offentligt E-MAIL: Tina.Gronlund@ft.dk; Mads.Fallesen@ft.dk Folketinget - Skatteudvalget Christiansborg

Læs mere

Investeringsforeninger

Investeringsforeninger Skatteministeriet Nicolai Eigtveds Gade 28 1402 København K E-mail: js@skat.dk 23. september 2011 mbl (X:\Faglig\HORSVAR\2011\H080-11.doc) Høring over lovforslag om enklere beskatning af udlodninger fra

Læs mere

Til Folketinget - Skatteudvalget

Til Folketinget - Skatteudvalget Skatteudvalget 2010-11 L 194 Bilag 9 Offentligt J.nr. 2010-511-0060 Dato: 26. maj 2011 Til Folketinget - Skatteudvalget L 194 - Forslag til lov om ændring af aktieavancebeskatningsloven, kursgevinstloven,

Læs mere

Skatteministeriet har d. 09. oktober 2013 fremsendt ovennævnte udkast til FSRdanske revisorer med anmodning om bemærkninger.

Skatteministeriet har d. 09. oktober 2013 fremsendt ovennævnte udkast til FSRdanske revisorer med anmodning om bemærkninger. Skatteministeriet Nicolai Eigtveds Gade 28 1402 København K 22. november 2013 Ændring af selskabsskatteloven (Exitbeskatning ved selskabers overførsel af aktiver og passiver til et andet EU/EØS-land) H213-13

Læs mere

Skatteforvaltningslovens 51 henstand i skattesager Landsskatterettens kendelse af 18/10 2011, jr. nr. 11-02884

Skatteforvaltningslovens 51 henstand i skattesager Landsskatterettens kendelse af 18/10 2011, jr. nr. 11-02884 - 1 Skatteforvaltningslovens 51 henstand i skattesager Landsskatterettens kendelse af 18/10 2011, jr. nr. 11-02884 Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Landsskatteretten fandt ved en kendelse

Læs mere

POLITISK OPLÆG BEDRE RETSSIKKERHED DECEMBER 2014 BORGEREN FØR SYSTEMET

POLITISK OPLÆG BEDRE RETSSIKKERHED DECEMBER 2014 BORGEREN FØR SYSTEMET POLITISK OPLÆG BEDRE RETSSIKKERHED DECEMBER 2014 BORGEREN FØR SYSTEMET INDHOLDSFORTEGNELSE FORORD 3 STYRKET RETSSIKKERHED FOR BORGERNE I SAGER MOD STATEN 4 MYNDIGHEDER MÅ IKKE TILBAGEHOLDE OPLYSNINGER,

Læs mere

Udtalelse. Landsskatterettens beslutninger om afskæring af retsmøde i 20 sager

Udtalelse. Landsskatterettens beslutninger om afskæring af retsmøde i 20 sager Udtalelse Landsskatterettens beslutninger om afskæring af retsmøde i 20 sager Resumé 23. januar 2019 Ved Landsskatteretten kan en klager anmode om at få lejlighed til at udtale sig mundtligt for retten

Læs mere

L Forslag til Lov om ændring af aktieavancebeskatningsloven og forskellige andre love (Harmonisering af selskabers aktie- og udbyttebeskatning

L Forslag til Lov om ændring af aktieavancebeskatningsloven og forskellige andre love (Harmonisering af selskabers aktie- og udbyttebeskatning J.nr. 2009-511-0038 Dato: 15. maj 2009 Til Folketinget - Skatteudvalget L 202 - Forslag til Lov om ændring af aktieavancebeskatningsloven og forskellige andre love (Harmonisering af selskabers aktie- og

Læs mere

Er SKAT efter dig? Brug din advokat så snart sagen opstår

Er SKAT efter dig? Brug din advokat så snart sagen opstår Er SKAT efter dig? Brug din advokat så snart sagen opstår Udvis rettidig omhu Få lagt den rigtige strategi fra starten Hvad gør du, når SKAT ikke kan godkende virksomhedens skatteog afgiftsangivelser?

Læs mere

Styresignal vedrørende enhedsprincippet som følge af afgørelserne SKM LSR og SKM LSR, H064-15

Styresignal vedrørende enhedsprincippet som følge af afgørelserne SKM LSR og SKM LSR, H064-15 SKAT Østbanegade 123 2100 København Ø 10. april 2015 Styresignal vedrørende enhedsprincippet som følge af afgørelserne SKM 2006.75 LSR og SKM 2011.588 LSR, H064-15 SKAT har d. 13. marts 2015 fremsendt

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 11. november 2016

HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 11. november 2016 HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 11. november 2016 Sag 248/2016 Skatteministeriet (Kammeradvokaten ved advokat Steffen Sværke) mod A (advokat Torben Bagge) I tidligere instanser er afsagt kendelse

Læs mere

2014/1 LSF 42 (Gældende) Udskriftsdato: 24. juni 2016. Fremsat den 30. oktober 2014 af skatteministeren (Benny Engelbrecht) Forslag.

2014/1 LSF 42 (Gældende) Udskriftsdato: 24. juni 2016. Fremsat den 30. oktober 2014 af skatteministeren (Benny Engelbrecht) Forslag. 2014/1 LSF 42 (Gældende) Udskriftsdato: 24. juni 2016 Ministerium: Skatteministeriet Journalnummer: Skattemin., j.nr. 14-0357670 Fremsat den 30. oktober 2014 af skatteministeren (Benny Engelbrecht) Forslag

Læs mere

Klage over behandling af spørgsmål, der ikke er afgørelser SKAT s retningslinier for behandling af indsigelser SKM2013.211.SKAT

Klage over behandling af spørgsmål, der ikke er afgørelser SKAT s retningslinier for behandling af indsigelser SKM2013.211.SKAT - 1 Klage over behandling af spørgsmål, der ikke er afgørelser SKAT s retningslinier for behandling af indsigelser SKM2013.211.SKAT Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) SKAT har ved en meddelelse

Læs mere

Skatteministeriet har den 3. februar 2016 fremsendt ovennævnte forslag til direktiv til FSR- danske revisorer med anmodning om bemærkninger.

Skatteministeriet har den 3. februar 2016 fremsendt ovennævnte forslag til direktiv til FSR- danske revisorer med anmodning om bemærkninger. Skatteministeriet Nicolai Eigtveds Gade 28 1402 København K 7. marts 2016 Høring om forslag til Rådets direktiv om regler til bekæmpelse af metoder til skatteundgåelse, der direkte påvirker det indre markeds

Læs mere

Skattestyrelsens anvendelse af administrative afgørelser, som ikke er offentliggjort med et SKM-nummer

Skattestyrelsens anvendelse af administrative afgørelser, som ikke er offentliggjort med et SKM-nummer Skattestyrelsens anvendelse af administrative afgørelser, som ikke er offentliggjort med et SKM-nummer Resumé 11. juni 2019 Ombudsmanden indledte bl.a. på baggrund af en henvendelse fra FSR s Skatteudvalg

Læs mere

Skatteudvalget 2014-15 SAU Alm.del Bilag 126 Offentligt

Skatteudvalget 2014-15 SAU Alm.del Bilag 126 Offentligt Skatteudvalget 2014-15 SAU Alm.del Bilag 126 Offentligt Folketingets Skatteudvalg Christiansborg 1240 København K 17. marts 2015 Henvendelse vedr. virksomhedsordningen Der er fortsat en del usikkerheder

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 19. juli 2016

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 19. juli 2016 HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 19. juli 2016 Sag 120/2015 A (advokat Leo Jantzen) mod Skatteministeriet (Kammeradvokaten ved advokat Steffen Sværke) I tidligere instanser er afsagt dom af Københavns

Læs mere

Samarbejdserklæring til borgerne

Samarbejdserklæring til borgerne Samarbejdserklæring til borgerne Det vil vi gerne Retssikkerhed i Skatteministeriet Retssikkerhed i Skatteministeriet Alt, hvad vi laver i Skatteministeriet, skal gerne give borgere og virksomheder oplevelsen

Læs mere

Skatteudvalget B 42 - Bilag 2 Offentligt

Skatteudvalget B 42 - Bilag 2 Offentligt Skatteudvalget B 42 - Bilag 2 Offentligt J.nr. 2005-711-0068 Dato: marts 2006 Til Folketinget - Skatteudvalget B 42 - Forslag til folketingsbeslutning om mere rimelige muligheder for at få tilbagebetalt

Læs mere

Lønindeholdelse - ændrede regler - SKM ØLR, jf. tidligere TfS 2009, 449 LSR

Lønindeholdelse - ændrede regler - SKM ØLR, jf. tidligere TfS 2009, 449 LSR 1 Lønindeholdelse - ændrede regler - SKM2010.866.ØLR, jf. tidligere TfS 2009, 449 LSR Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Østre Landsret fandt ved en dom af 12/10 2010, at vedtagelsen af ændrede

Læs mere