Forældrenetværksgruppe

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Forældrenetværksgruppe"

Transkript

1 Der lægges vægt på at I selv søger sammen og danner netværk, så i har mulighed for at mødes og støtte hinanden, efter det aktuelle forløb. En netværksgruppe kan, bestå af 3-4 forældrepar som vælger hinanden ud fra sammenfald af erfaringer, børnenes alder, interesser eller lignende. Der vil være mulighed for efter aftale at benytte lokaler til en netværksgruppes møder. Hvor og hvornår Møderne afvikles på Børnehuset Lille Kolstrup, Lille Kolstrup 10, Aabenraa. Forløbet afvikles over 5 gange, og herefter kan hele gruppen eller nogle af jer, vælge fortsat at mødes. Ugedagene kan variere, men det er typisk i tidsrummet på 1½-2 timer. Der vil løbende blive arrangeret gruppeforløb, der arrangeres under hensyn til børnenes alder og problemstilling. Kontakt småbørnskonsulenten på eller koj@aabenraa.dk, hvis du er interesseret. Forældrenetværksgruppe For forældre til børn med særlige behov Tilmelding er nødvendig! Det er gratis at deltage!

2 Er du forældre til et barn med et handicap? I netværksgruppen kan du møde forældre der ligesom I, har oplevet at få en udviklingsforstyrrelse og dermed særlige behov, på nært hold. I kan dele viden, tanker og følelser med andre der forstår hvad I taler om. I står i samme situation I kan bruge hinanden som sparringspartnere I kan udvikle nye måder at mestre hverdagen på. Tovholder På møderne vil småbørnskonsulenten fra kommunens småbørnsteam, Kirsten O. Jensen, være den gennemgående person, dog også med deltagelse af andre fagpersoner. Der vil hver gang være et oplæg på ca. 20 min. Der er hver gang tid til at stille spørgsmål der relaterer til oplægget og til jeres konkrete situation. Det er væsentligt at der er tid til udveksling af erfaringer idéer m.v. Indhold på møderne I har stor indflydelse på, hvilke temaer der drøftes i netværksgruppen. Gruppeforløbene planlægges med skiftende indhold der retter sig til forskellige målgrupper, f.eks generelle udviklingsforstyrrelser, Autisme og ADHD. Der vil som udgangspunkt være emner planlagt til hvert møde. Det kan være: Betydningen af en diagnose Forandringer i familielivet. Kommunikation herunder brug af støtte Leg, motorik og konfliktløsning Søskende Samarbejdet med kommunen Der vil være kaffe/ the til deltagerne.

3 Der lægges vægt på at I selv søger sammen og danner netværk, så i har mulighed for at mødes og støtte hinanden, efter det aktuelle forløb. En netværksgruppe kan, bestå af 3-4 forældrepar som vælger hinanden ud fra sammenfald af erfaringer, børnenes alder, interesser eller lignende. Der vil være mulighed for efter aftale at benytte lokaler til en netværksgruppes møder. Hvor og hvornår Møderne afvikles på Børnehuset Lille Kolstrup, Lille Kolstrup 10, Aabenraa. Forløbet afvikles over 5 gange, og herefter kan hele gruppen eller nogle af jer, vælge fortsat at mødes. Ugedagene kan variere, men det er typisk i tidsrummet på 1½-2 timer. Der vil løbende blive arrangeret gruppeforløb, der arrangeres under hensyn til børnenes alder og problemstilling. Kontakt småbørnskonsulenten på eller koj@aabenraa.dk, hvis du er interesseret. Forældrenetværksgruppe For forældre til børn med særlige behov Tilmelding er nødvendig! Det er gratis at deltage!

4 Er du forældre til et barn med et handicap? I netværksgruppen kan du møde forældre der ligesom I, har oplevet at få en udviklingsforstyrrelse og dermed særlige behov, på nært hold. I kan dele viden, tanker og følelser med andre der forstår hvad I taler om. I står i samme situation I kan bruge hinanden som sparringspartnere I kan udvikle nye måder at mestre hverdagen på. Tovholder På møderne vil småbørnskonsulenten fra kommunens småbørnsteam, Kirsten O. Jensen, være den gennemgående person, dog også med deltagelse af andre fagpersoner. Der vil hver gang være et oplæg på ca. 20 min. Der er hver gang tid til at stille spørgsmål der relaterer til oplægget og til jeres konkrete situation. Det er væsentligt at der er tid til udveksling af erfaringer idéer m.v. Indhold på møderne I har stor indflydelse på, hvilke temaer der drøftes i netværksgruppen. Gruppeforløbene planlægges med skiftende indhold der retter sig til forskellige målgrupper, f.eks generelle udviklingsforstyrrelser, Autisme og ADHD. Der vil som udgangspunkt være emner planlagt til hvert møde. Det kan være: Betydningen af en diagnose Forandringer i familielivet. Kommunikation herunder brug af støtte Leg, motorik og konfliktløsning Søskende Samarbejdet med kommunen Der vil være kaffe/ the til deltagerne.

5 Der lægges vægt på at I selv søger sammen og danner netværk, så i har mulighed for at mødes og støtte hinanden, efter det aktuelle forløb. En netværksgruppe kan, bestå af 3-4 forældrepar som vælger hinanden ud fra sammenfald af erfaringer, børnenes alder, interesser eller lignende. Der vil være mulighed for efter aftale at benytte lokaler til en netværksgruppes møder. Hvor og hvornår Møderne afvikles på Børnehuset Lille Kolstrup, Lille Kolstrup 10, Aabenraa. Forløbet afvikles over 5 gange, og herefter kan hele gruppen eller nogle af jer, vælge fortsat at mødes. Ugedagene kan variere, men det er typisk i tidsrummet på 1½-2 timer. Der vil løbende blive arrangeret gruppeforløb, der arrangeres under hensyn til børnenes alder og problemstilling. Kontakt småbørnskonsulenten på eller koj@aabenraa.dk, hvis du er interesseret. Forældrenetværksgruppe For forældre til børn med særlige behov Tilmelding er nødvendig! Det er gratis at deltage!

6 Er du forældre til et barn med et handicap? I netværksgruppen kan du møde forældre der ligesom I, har oplevet at få en udviklingsforstyrrelse og dermed særlige behov, på nært hold. I kan dele viden, tanker og følelser med andre der forstår hvad I taler om. I står i samme situation I kan bruge hinanden som sparringspartnere I kan udvikle nye måder at mestre hverdagen på. Tovholder På møderne vil småbørnskonsulenten fra kommunens småbørnsteam, Kirsten O. Jensen, være den gennemgående person, dog også med deltagelse af andre fagpersoner. Der vil hver gang være et oplæg på ca. 20 min. Der er hver gang tid til at stille spørgsmål der relaterer til oplægget og til jeres konkrete situation. Det er væsentligt at der er tid til udveksling af erfaringer idéer m.v. Indhold på møderne I har stor indflydelse på, hvilke temaer der drøftes i netværksgruppen. Gruppeforløbene planlægges med skiftende indhold der retter sig til forskellige målgrupper, f.eks generelle udviklingsforstyrrelser, Autisme og ADHD. Der vil som udgangspunkt være emner planlagt til hvert møde. Det kan være: Betydningen af en diagnose Forandringer i familielivet. Kommunikation herunder brug af støtte Leg, motorik og konfliktløsning Søskende Samarbejdet med kommunen Der vil være kaffe/ the til deltagerne.

7 Der lægges vægt på at I selv søger sammen og danner netværk, så i har mulighed for at mødes og støtte hinanden, efter det aktuelle forløb. En netværksgruppe kan, bestå af 3-4 forældrepar som vælger hinanden ud fra sammenfald af erfaringer, børnenes alder, interesser eller lignende. Der vil være mulighed for efter aftale at benytte lokaler til en netværksgruppes møder. Hvor og hvornår Møderne afvikles på Børnehuset Lille Kolstrup, Lille Kolstrup 10, Aabenraa. Forløbet afvikles over 5 gange, og herefter kan hele gruppen eller nogle af jer, vælge fortsat at mødes. Ugedagene kan variere, men det er typisk i tidsrummet på 1½-2 timer. Der vil løbende blive arrangeret gruppeforløb, der arrangeres under hensyn til børnenes alder og problemstilling. Kontakt småbørnskonsulenten på eller koj@aabenraa.dk, hvis du er interesseret. Forældrenetværksgruppe For forældre til børn med særlige behov Tilmelding er nødvendig! Det er gratis at deltage!

8 Er du forældre til et barn med et handicap? I netværksgruppen kan du møde forældre der ligesom I, har oplevet at få en udviklingsforstyrrelse og dermed særlige behov, på nært hold. I kan dele viden, tanker og følelser med andre der forstår hvad I taler om. I står i samme situation I kan bruge hinanden som sparringspartnere I kan udvikle nye måder at mestre hverdagen på. Tovholder På møderne vil småbørnskonsulenten fra kommunens småbørnsteam, Kirsten O. Jensen, være den gennemgående person, dog også med deltagelse af andre fagpersoner. Der vil hver gang være et oplæg på ca. 20 min. Der er hver gang tid til at stille spørgsmål der relaterer til oplægget og til jeres konkrete situation. Det er væsentligt at der er tid til udveksling af erfaringer idéer m.v. Indhold på møderne I har stor indflydelse på, hvilke temaer der drøftes i netværksgruppen. Gruppeforløbene planlægges med skiftende indhold der retter sig til forskellige målgrupper, f.eks generelle udviklingsforstyrrelser, Autisme og ADHD. Der vil som udgangspunkt være emner planlagt til hvert møde. Det kan være: Betydningen af en diagnose Forandringer i familielivet. Kommunikation herunder brug af støtte Leg, motorik og konfliktløsning Søskende Samarbejdet med kommunen Der vil være kaffe/ the til deltagerne.

9 Der lægges vægt på at I selv søger sammen og danner netværk, så i har mulighed for at mødes og støtte hinanden, efter det aktuelle forløb. En netværksgruppe kan, bestå af 3-4 forældrepar som vælger hinanden ud fra sammenfald af erfaringer, børnenes alder, interesser eller lignende. Der vil være mulighed for efter aftale at benytte lokaler til en netværksgruppes møder. Hvor og hvornår Møderne afvikles på Børnehuset Lille Kolstrup, Lille Kolstrup 10, Aabenraa. Forløbet afvikles over 5 gange, og herefter kan hele gruppen eller nogle af jer, vælge fortsat at mødes. Ugedagene kan variere, men det er typisk i tidsrummet på 1½-2 timer. Der vil løbende blive arrangeret gruppeforløb, der arrangeres under hensyn til børnenes alder og problemstilling. Kontakt småbørnskonsulenten på eller koj@aabenraa.dk, hvis du er interesseret. Forældrenetværksgruppe For forældre til børn med særlige behov Tilmelding er nødvendig! Det er gratis at deltage!

10 Er du forældre til et barn med et handicap? I netværksgruppen kan du møde forældre der ligesom I, har oplevet at få en udviklingsforstyrrelse og dermed særlige behov, på nært hold. I kan dele viden, tanker og følelser med andre der forstår hvad I taler om. I står i samme situation I kan bruge hinanden som sparringspartnere I kan udvikle nye måder at mestre hverdagen på. Tovholder På møderne vil småbørnskonsulenten fra kommunens småbørnsteam, Kirsten O. Jensen, være den gennemgående person, dog også med deltagelse af andre fagpersoner. Der vil hver gang være et oplæg på ca. 20 min. Der er hver gang tid til at stille spørgsmål der relaterer til oplægget og til jeres konkrete situation. Det er væsentligt at der er tid til udveksling af erfaringer idéer m.v. Indhold på møderne I har stor indflydelse på, hvilke temaer der drøftes i netværksgruppen. Gruppeforløbene planlægges med skiftende indhold der retter sig til forskellige målgrupper, f.eks generelle udviklingsforstyrrelser, Autisme og ADHD. Der vil som udgangspunkt være emner planlagt til hvert møde. Det kan være: Betydningen af en diagnose Forandringer i familielivet. Kommunikation herunder brug af støtte Leg, motorik og konfliktløsning Søskende Samarbejdet med kommunen Der vil være kaffe/ the til deltagerne.

11 Der lægges vægt på at I selv søger sammen og danner netværk, så i har mulighed for at mødes og støtte hinanden, efter det aktuelle forløb. En netværksgruppe kan, bestå af 3-4 forældrepar som vælger hinanden ud fra sammenfald af erfaringer, børnenes alder, interesser eller lignende. Der vil være mulighed for efter aftale at benytte lokaler til en netværksgruppes møder. Hvor og hvornår Møderne afvikles på Børnehuset Lille Kolstrup, Lille Kolstrup 10, Aabenraa. Forløbet afvikles over 5 gange, og herefter kan hele gruppen eller nogle af jer, vælge fortsat at mødes. Ugedagene kan variere, men det er typisk i tidsrummet på 1½-2 timer. Der vil løbende blive arrangeret gruppeforløb, der arrangeres under hensyn til børnenes alder og problemstilling. Kontakt småbørnskonsulenten på eller koj@aabenraa.dk, hvis du er interesseret. Forældrenetværksgruppe For forældre til børn med særlige behov Tilmelding er nødvendig! Det er gratis at deltage!

12 Er du forældre til et barn med et handicap? I netværksgruppen kan du møde forældre der ligesom I, har oplevet at få en udviklingsforstyrrelse og dermed særlige behov, på nært hold. I kan dele viden, tanker og følelser med andre der forstår hvad I taler om. I står i samme situation I kan bruge hinanden som sparringspartnere I kan udvikle nye måder at mestre hverdagen på. Tovholder På møderne vil småbørnskonsulenten fra kommunens småbørnsteam, Kirsten O. Jensen, være den gennemgående person, dog også med deltagelse af andre fagpersoner. Der vil hver gang være et oplæg på ca. 20 min. Der er hver gang tid til at stille spørgsmål der relaterer til oplægget og til jeres konkrete situation. Det er væsentligt at der er tid til udveksling af erfaringer idéer m.v. Indhold på møderne I har stor indflydelse på, hvilke temaer der drøftes i netværksgruppen. Gruppeforløbene planlægges med skiftende indhold der retter sig til forskellige målgrupper, f.eks generelle udviklingsforstyrrelser, Autisme og ADHD. Der vil som udgangspunkt være emner planlagt til hvert møde. Det kan være: Betydningen af en diagnose Forandringer i familielivet. Kommunikation herunder brug af støtte Leg, motorik og konfliktløsning Søskende Samarbejdet med kommunen Der vil være kaffe/ the til deltagerne.

13 Der lægges vægt på at I selv søger sammen og danner netværk, så i har mulighed for at mødes og støtte hinanden, efter det aktuelle forløb. En netværksgruppe kan, bestå af 3-4 forældrepar som vælger hinanden ud fra sammenfald af erfaringer, børnenes alder, interesser eller lignende. Der vil være mulighed for efter aftale at benytte lokaler til en netværksgruppes møder. Hvor og hvornår Møderne afvikles på Børnehuset Lille Kolstrup, Lille Kolstrup 10, Aabenraa. Forløbet afvikles over 5 gange, og herefter kan hele gruppen eller nogle af jer, vælge fortsat at mødes. Ugedagene kan variere, men det er typisk i tidsrummet på 1½-2 timer. Der vil løbende blive arrangeret gruppeforløb, der arrangeres under hensyn til børnenes alder og problemstilling. Kontakt småbørnskonsulenten på eller koj@aabenraa.dk, hvis du er interesseret. Forældrenetværksgruppe For forældre til børn med særlige behov Tilmelding er nødvendig! Det er gratis at deltage!

14 Er du forældre til et barn med et handicap? I netværksgruppen kan du møde forældre der ligesom I, har oplevet at få en udviklingsforstyrrelse og dermed særlige behov, på nært hold. I kan dele viden, tanker og følelser med andre der forstår hvad I taler om. I står i samme situation I kan bruge hinanden som sparringspartnere I kan udvikle nye måder at mestre hverdagen på. Tovholder På møderne vil småbørnskonsulenten fra kommunens småbørnsteam, Kirsten O. Jensen, være den gennemgående person, dog også med deltagelse af andre fagpersoner. Der vil hver gang være et oplæg på ca. 20 min. Der er hver gang tid til at stille spørgsmål der relaterer til oplægget og til jeres konkrete situation. Det er væsentligt at der er tid til udveksling af erfaringer idéer m.v. Indhold på møderne I har stor indflydelse på, hvilke temaer der drøftes i netværksgruppen. Gruppeforløbene planlægges med skiftende indhold der retter sig til forskellige målgrupper, f.eks generelle udviklingsforstyrrelser, Autisme og ADHD. Der vil som udgangspunkt være emner planlagt til hvert møde. Det kan være: Betydningen af en diagnose Forandringer i familielivet. Kommunikation herunder brug af støtte Leg, motorik og konfliktløsning Søskende Samarbejdet med kommunen Der vil være kaffe/ the til deltagerne.

15 Der lægges vægt på at I selv søger sammen og danner netværk, så i har mulighed for at mødes og støtte hinanden, efter det aktuelle forløb. En netværksgruppe kan, bestå af 3-4 forældrepar som vælger hinanden ud fra sammenfald af erfaringer, børnenes alder, interesser eller lignende. Der vil være mulighed for efter aftale at benytte lokaler til en netværksgruppes møder. Hvor og hvornår Møderne afvikles på Børnehuset Lille Kolstrup, Lille Kolstrup 10, Aabenraa. Forløbet afvikles over 5 gange, og herefter kan hele gruppen eller nogle af jer, vælge fortsat at mødes. Ugedagene kan variere, men det er typisk i tidsrummet på 1½-2 timer. Der vil løbende blive arrangeret gruppeforløb, der arrangeres under hensyn til børnenes alder og problemstilling. Kontakt småbørnskonsulenten på eller koj@aabenraa.dk, hvis du er interesseret. Forældrenetværksgruppe For forældre til børn med særlige behov Tilmelding er nødvendig! Det er gratis at deltage!

16 Er du forældre til et barn med et handicap? I netværksgruppen kan du møde forældre der ligesom I, har oplevet at få en udviklingsforstyrrelse og dermed særlige behov, på nært hold. I kan dele viden, tanker og følelser med andre der forstår hvad I taler om. I står i samme situation I kan bruge hinanden som sparringspartnere I kan udvikle nye måder at mestre hverdagen på. Tovholder På møderne vil småbørnskonsulenten fra kommunens småbørnsteam, Kirsten O. Jensen, være den gennemgående person, dog også med deltagelse af andre fagpersoner. Der vil hver gang være et oplæg på ca. 20 min. Der er hver gang tid til at stille spørgsmål der relaterer til oplægget og til jeres konkrete situation. Det er væsentligt at der er tid til udveksling af erfaringer idéer m.v. Indhold på møderne I har stor indflydelse på, hvilke temaer der drøftes i netværksgruppen. Gruppeforløbene planlægges med skiftende indhold der retter sig til forskellige målgrupper, f.eks generelle udviklingsforstyrrelser, Autisme og ADHD. Der vil som udgangspunkt være emner planlagt til hvert møde. Det kan være: Betydningen af en diagnose Forandringer i familielivet. Kommunikation herunder brug af støtte Leg, motorik og konfliktløsning Søskende Samarbejdet med kommunen Der vil være kaffe/ the til deltagerne.

17 Der lægges vægt på at I selv søger sammen og danner netværk, så i har mulighed for at mødes og støtte hinanden, efter det aktuelle forløb. En netværksgruppe kan, bestå af 3-4 forældrepar som vælger hinanden ud fra sammenfald af erfaringer, børnenes alder, interesser eller lignende. Der vil være mulighed for efter aftale at benytte lokaler til en netværksgruppes møder. Hvor og hvornår Møderne afvikles på Børnehuset Lille Kolstrup, Lille Kolstrup 10, Aabenraa. Forløbet afvikles over 5 gange, og herefter kan hele gruppen eller nogle af jer, vælge fortsat at mødes. Ugedagene kan variere, men det er typisk i tidsrummet på 1½-2 timer. Der vil løbende blive arrangeret gruppeforløb, der arrangeres under hensyn til børnenes alder og problemstilling. Kontakt småbørnskonsulenten på eller koj@aabenraa.dk, hvis du er interesseret. Forældrenetværksgruppe For forældre til børn med særlige behov Tilmelding er nødvendig! Det er gratis at deltage!

18 Er du forældre til et barn med et handicap? I netværksgruppen kan du møde forældre der ligesom I, har oplevet at få en udviklingsforstyrrelse og dermed særlige behov, på nært hold. I kan dele viden, tanker og følelser med andre der forstår hvad I taler om. I står i samme situation I kan bruge hinanden som sparringspartnere I kan udvikle nye måder at mestre hverdagen på. Tovholder På møderne vil småbørnskonsulenten fra kommunens småbørnsteam, Kirsten O. Jensen, være den gennemgående person, dog også med deltagelse af andre fagpersoner. Der vil hver gang være et oplæg på ca. 20 min. Der er hver gang tid til at stille spørgsmål der relaterer til oplægget og til jeres konkrete situation. Det er væsentligt at der er tid til udveksling af erfaringer idéer m.v. Indhold på møderne I har stor indflydelse på, hvilke temaer der drøftes i netværksgruppen. Gruppeforløbene planlægges med skiftende indhold der retter sig til forskellige målgrupper, f.eks generelle udviklingsforstyrrelser, Autisme og ADHD. Der vil som udgangspunkt være emner planlagt til hvert møde. Det kan være: Betydningen af en diagnose Forandringer i familielivet. Kommunikation herunder brug af støtte Leg, motorik og konfliktløsning Søskende Samarbejdet med kommunen Der vil være kaffe/ the til deltagerne.

19 Der lægges vægt på at I selv søger sammen og danner netværk, så i har mulighed for at mødes og støtte hinanden, efter det aktuelle forløb. En netværksgruppe kan, bestå af 3-4 forældrepar som vælger hinanden ud fra sammenfald af erfaringer, børnenes alder, interesser eller lignende. Der vil være mulighed for efter aftale at benytte lokaler til en netværksgruppes møder. Hvor og hvornår Møderne afvikles på Børnehuset Lille Kolstrup, Lille Kolstrup 10, Aabenraa. Forløbet afvikles over 5 gange, og herefter kan hele gruppen eller nogle af jer, vælge fortsat at mødes. Ugedagene kan variere, men det er typisk i tidsrummet på 1½-2 timer. Der vil løbende blive arrangeret gruppeforløb, der arrangeres under hensyn til børnenes alder og problemstilling. Kontakt småbørnskonsulenten på eller koj@aabenraa.dk, hvis du er interesseret. Forældrenetværksgruppe For forældre til børn med særlige behov Tilmelding er nødvendig! Det er gratis at deltage!

20 Er du forældre til et barn med et handicap? I netværksgruppen kan du møde forældre der ligesom I, har oplevet at få en udviklingsforstyrrelse og dermed særlige behov, på nært hold. I kan dele viden, tanker og følelser med andre der forstår hvad I taler om. I står i samme situation I kan bruge hinanden som sparringspartnere I kan udvikle nye måder at mestre hverdagen på. Tovholder På møderne vil småbørnskonsulenten fra kommunens småbørnsteam, Kirsten O. Jensen, være den gennemgående person, dog også med deltagelse af andre fagpersoner. Der vil hver gang være et oplæg på ca. 20 min. Der er hver gang tid til at stille spørgsmål der relaterer til oplægget og til jeres konkrete situation. Det er væsentligt at der er tid til udveksling af erfaringer idéer m.v. Indhold på møderne I har stor indflydelse på, hvilke temaer der drøftes i netværksgruppen. Gruppeforløbene planlægges med skiftende indhold der retter sig til forskellige målgrupper, f.eks generelle udviklingsforstyrrelser, Autisme og ADHD. Der vil som udgangspunkt være emner planlagt til hvert møde. Det kan være: Betydningen af en diagnose Forandringer i familielivet. Kommunikation herunder brug af støtte Leg, motorik og konfliktløsning Søskende Samarbejdet med kommunen Der vil være kaffe/ the til deltagerne.

21 Der lægges vægt på at I selv søger sammen og danner netværk, så i har mulighed for at mødes og støtte hinanden, efter det aktuelle forløb. En netværksgruppe kan, bestå af 3-4 forældrepar som vælger hinanden ud fra sammenfald af erfaringer, børnenes alder, interesser eller lignende. Der vil være mulighed for efter aftale at benytte lokaler til en netværksgruppes møder. Hvor og hvornår Møderne afvikles på Børnehuset Lille Kolstrup, Lille Kolstrup 10, Aabenraa. Forløbet afvikles over 5 gange, og herefter kan hele gruppen eller nogle af jer, vælge fortsat at mødes. Ugedagene kan variere, men det er typisk i tidsrummet på 1½-2 timer. Der vil løbende blive arrangeret gruppeforløb, der arrangeres under hensyn til børnenes alder og problemstilling. Kontakt småbørnskonsulenten på eller koj@aabenraa.dk, hvis du er interesseret. Forældrenetværksgruppe For forældre til børn med særlige behov Tilmelding er nødvendig! Det er gratis at deltage!

22 Er du forældre til et barn med et handicap? I netværksgruppen kan du møde forældre der ligesom I, har oplevet at få en udviklingsforstyrrelse og dermed særlige behov, på nært hold. I kan dele viden, tanker og følelser med andre der forstår hvad I taler om. I står i samme situation I kan bruge hinanden som sparringspartnere I kan udvikle nye måder at mestre hverdagen på. Tovholder På møderne vil småbørnskonsulenten fra kommunens småbørnsteam, Kirsten O. Jensen, være den gennemgående person, dog også med deltagelse af andre fagpersoner. Der vil hver gang være et oplæg på ca. 20 min. Der er hver gang tid til at stille spørgsmål der relaterer til oplægget og til jeres konkrete situation. Det er væsentligt at der er tid til udveksling af erfaringer idéer m.v. Indhold på møderne I har stor indflydelse på, hvilke temaer der drøftes i netværksgruppen. Gruppeforløbene planlægges med skiftende indhold der retter sig til forskellige målgrupper, f.eks generelle udviklingsforstyrrelser, Autisme og ADHD. Der vil som udgangspunkt være emner planlagt til hvert møde. Det kan være: Betydningen af en diagnose Forandringer i familielivet. Kommunikation herunder brug af støtte Leg, motorik og konfliktløsning Søskende Samarbejdet med kommunen Der vil være kaffe/ the til deltagerne.

23 Der lægges vægt på at I selv søger sammen og danner netværk, så i har mulighed for at mødes og støtte hinanden, efter det aktuelle forløb. En netværksgruppe kan, bestå af 3-4 forældrepar som vælger hinanden ud fra sammenfald af erfaringer, børnenes alder, interesser eller lignende. Der vil være mulighed for efter aftale at benytte lokaler til en netværksgruppes møder. Hvor og hvornår Møderne afvikles på Børnehuset Lille Kolstrup, Lille Kolstrup 10, Aabenraa. Forløbet afvikles over 5 gange, og herefter kan hele gruppen eller nogle af jer, vælge fortsat at mødes. Ugedagene kan variere, men det er typisk i tidsrummet på 1½-2 timer. Der vil løbende blive arrangeret gruppeforløb, der arrangeres under hensyn til børnenes alder og problemstilling. Kontakt småbørnskonsulenten på eller koj@aabenraa.dk, hvis du er interesseret. Forældrenetværksgruppe For forældre til børn med særlige behov Tilmelding er nødvendig! Det er gratis at deltage!

24 Er du forældre til et barn med et handicap? I netværksgruppen kan du møde forældre der ligesom I, har oplevet at få en udviklingsforstyrrelse og dermed særlige behov, på nært hold. I kan dele viden, tanker og følelser med andre der forstår hvad I taler om. I står i samme situation I kan bruge hinanden som sparringspartnere I kan udvikle nye måder at mestre hverdagen på. Tovholder På møderne vil småbørnskonsulenten fra kommunens småbørnsteam, Kirsten O. Jensen, være den gennemgående person, dog også med deltagelse af andre fagpersoner. Der vil hver gang være et oplæg på ca. 20 min. Der er hver gang tid til at stille spørgsmål der relaterer til oplægget og til jeres konkrete situation. Det er væsentligt at der er tid til udveksling af erfaringer idéer m.v. Indhold på møderne I har stor indflydelse på, hvilke temaer der drøftes i netværksgruppen. Gruppeforløbene planlægges med skiftende indhold der retter sig til forskellige målgrupper, f.eks generelle udviklingsforstyrrelser, Autisme og ADHD. Der vil som udgangspunkt være emner planlagt til hvert møde. Det kan være: Betydningen af en diagnose Forandringer i familielivet. Kommunikation herunder brug af støtte Leg, motorik og konfliktløsning Søskende Samarbejdet med kommunen Der vil være kaffe/ the til deltagerne.

25 Der lægges vægt på at I selv søger sammen og danner netværk, så i har mulighed for at mødes og støtte hinanden, efter det aktuelle forløb. En netværksgruppe kan, bestå af 3-4 forældrepar som vælger hinanden ud fra sammenfald af erfaringer, børnenes alder, interesser eller lignende. Der vil være mulighed for efter aftale at benytte lokaler til en netværksgruppes møder. Hvor og hvornår Møderne afvikles på Børnehuset Lille Kolstrup, Lille Kolstrup 10, Aabenraa. Forløbet afvikles over 5 gange, og herefter kan hele gruppen eller nogle af jer, vælge fortsat at mødes. Ugedagene kan variere, men det er typisk i tidsrummet på 1½-2 timer. Der vil løbende blive arrangeret gruppeforløb, der arrangeres under hensyn til børnenes alder og problemstilling. Kontakt småbørnskonsulenten på eller koj@aabenraa.dk, hvis du er interesseret. Forældrenetværksgruppe For forældre til børn med særlige behov Tilmelding er nødvendig! Det er gratis at deltage!

26 Er du forældre til et barn med et handicap? I netværksgruppen kan du møde forældre der ligesom I, har oplevet at få en udviklingsforstyrrelse og dermed særlige behov, på nært hold. I kan dele viden, tanker og følelser med andre der forstår hvad I taler om. I står i samme situation I kan bruge hinanden som sparringspartnere I kan udvikle nye måder at mestre hverdagen på. Tovholder På møderne vil småbørnskonsulenten fra kommunens småbørnsteam, Kirsten O. Jensen, være den gennemgående person, dog også med deltagelse af andre fagpersoner. Der vil hver gang være et oplæg på ca. 20 min. Der er hver gang tid til at stille spørgsmål der relaterer til oplægget og til jeres konkrete situation. Det er væsentligt at der er tid til udveksling af erfaringer idéer m.v. Indhold på møderne I har stor indflydelse på, hvilke temaer der drøftes i netværksgruppen. Gruppeforløbene planlægges med skiftende indhold der retter sig til forskellige målgrupper, f.eks generelle udviklingsforstyrrelser, Autisme og ADHD. Der vil som udgangspunkt være emner planlagt til hvert møde. Det kan være: Betydningen af en diagnose Forandringer i familielivet. Kommunikation herunder brug af støtte Leg, motorik og konfliktløsning Søskende Samarbejdet med kommunen Der vil være kaffe/ the til deltagerne.

27 Der lægges vægt på at I selv søger sammen og danner netværk, så i har mulighed for at mødes og støtte hinanden, efter det aktuelle forløb. En netværksgruppe kan, bestå af 3-4 forældrepar som vælger hinanden ud fra sammenfald af erfaringer, børnenes alder, interesser eller lignende. Der vil være mulighed for efter aftale at benytte lokaler til en netværksgruppes møder. Hvor og hvornår Møderne afvikles på Børnehuset Lille Kolstrup, Lille Kolstrup 10, Aabenraa. Forløbet afvikles over 5 gange, og herefter kan hele gruppen eller nogle af jer, vælge fortsat at mødes. Ugedagene kan variere, men det er typisk i tidsrummet på 1½-2 timer. Der vil løbende blive arrangeret gruppeforløb, der arrangeres under hensyn til børnenes alder og problemstilling. Kontakt småbørnskonsulenten på eller koj@aabenraa.dk, hvis du er interesseret. Forældrenetværksgruppe For forældre til børn med særlige behov Tilmelding er nødvendig! Det er gratis at deltage!

28 Er du forældre til et barn med et handicap? I netværksgruppen kan du møde forældre der ligesom I, har oplevet at få en udviklingsforstyrrelse og dermed særlige behov, på nært hold. I kan dele viden, tanker og følelser med andre der forstår hvad I taler om. I står i samme situation I kan bruge hinanden som sparringspartnere I kan udvikle nye måder at mestre hverdagen på. Tovholder På møderne vil småbørnskonsulenten fra kommunens småbørnsteam, Kirsten O. Jensen, være den gennemgående person, dog også med deltagelse af andre fagpersoner. Der vil hver gang være et oplæg på ca. 20 min. Der er hver gang tid til at stille spørgsmål der relaterer til oplægget og til jeres konkrete situation. Det er væsentligt at der er tid til udveksling af erfaringer idéer m.v. Indhold på møderne I har stor indflydelse på, hvilke temaer der drøftes i netværksgruppen. Gruppeforløbene planlægges med skiftende indhold der retter sig til forskellige målgrupper, f.eks generelle udviklingsforstyrrelser, Autisme og ADHD. Der vil som udgangspunkt være emner planlagt til hvert møde. Det kan være: Betydningen af en diagnose Forandringer i familielivet. Kommunikation herunder brug af støtte Leg, motorik og konfliktløsning Søskende Samarbejdet med kommunen Der vil være kaffe/ the til deltagerne.

Stepping Stones programmet

Stepping Stones programmet Stepping Stones programmet Et tilbud til forældre til et barn med handicap Hvem og hvad er Stepping Stones for? Hvis I er forældre til et barn med et handicap i alderen 2-12 år, så kan Stepping Stones

Læs mere

Udviklingsplan for Børnehandicapområdet Børn og Familie Aabenraa Kommune

Udviklingsplan for Børnehandicapområdet Børn og Familie Aabenraa Kommune Børnehandicapområdet Aabenraa Posekærvej 20 6200 Aabenraa Tlf.: 7376 8590 E-mail: posekaer@aabenraa.dk www.boernehandicapomraadet.dk Dato 10. juli 2014 Udviklingsplan for Børnehandicapområdet Børn og Familie

Læs mere

Hvad er Specialrådgivningen?

Hvad er Specialrådgivningen? Specialrådgivningen Råd- og vejledningsforløb til forældre til børn og unge med nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne jf. serviceloven 11 stk. 7 og 8. Hvad er Specialrådgivningen? Specialrådgivningen

Læs mere

-Kom godt i gang! Kredsforening MidtVest

-Kom godt i gang! Kredsforening MidtVest NETVÆRKSGRUPPER -Kom godt i gang! Vores barn har autisme og selvom vi elsker vores helt specielle barn meget højt fremkalder vores liv med dette helt specielle menneske ofte nogle stærke følelser i os

Læs mere

Familieplejen. Kurser forår 2019

Familieplejen. Kurser forår 2019 Familieplejen Kurser forår 2019 Arbejdet som familieplejer Obligatorisk grunduddannelse for alle, der ønsker at blive godkendt som familieplejer. Som plejefamilie skal I kunne varetage omsorgen for plejebarnet,

Læs mere

LÆR AT FORSTÅ AUTISMESPEKTRUM FORSTYRRELSER OG ADHD KURSER OG FORLØB FOR BØRN, UNGE OG DERES NÆRMESTE

LÆR AT FORSTÅ AUTISMESPEKTRUM FORSTYRRELSER OG ADHD KURSER OG FORLØB FOR BØRN, UNGE OG DERES NÆRMESTE LÆR AT FORSTÅ AUTISMESPEKTRUM FORSTYRRELSER OG ADHD KURSER OG FORLØB FOR BØRN, UNGE OG DERES NÆRMESTE INDIVIDUELT FORLØB TIL BARNET/DEN UNGE OG FAMLIEN Vi tilbyder forløb, der tager udgangspunkt i barnets

Læs mere

TEMA AFTEN FRA BARN TIL VOKSEN MED HANDICAP

TEMA AFTEN FRA BARN TIL VOKSEN MED HANDICAP TEMA AFTEN FRA BARN TIL VOKSEN MED HANDICAP Målgruppe: Forældre med barn med handicap i alderen 15-18 år. Sted: Bymose Hegn, Bymosegårdvej 11, 3200 Helsinge, T: 86 39 61 11, Dato: 15. september fra kl.

Læs mere

Special- rådgivningen

Special- rådgivningen Special- rådgivningen Råd- og vejledningsforløb til forældre til børn og unge med nedsat fysisk og psykisk funktionsevne jf. serviceloven 11 stk. 7 og 8. Hvad er specialrådgivningen? Formålet med dette

Læs mere

Din guide til ADHD- og autismeindsatser

Din guide til ADHD- og autismeindsatser Din guide til ADHD- og autismeindsatser i Center for Børn og Forebyggelse Informationsaften for forældre til skolestarterbørn med særlige behov Rådgivningsforløb for forældre til børn med ADHD eller autismespektrumsforstyrrelse

Læs mere

EN GOD HVERDAG MED ADHD

EN GOD HVERDAG MED ADHD EN GOD HVERDAG MED ADHD TILBUD OM RÅDGIVNING OG UNDERVISNING TIL FORÆLDRE, SOM HAR ET BARN MED ADHD. LÆRINGSCENTER BREJNING 01 Tilbud om rådgivning Har du et barn med ADHD og vil du gerne være bedre til

Læs mere

Ydelseskatalog for Børn og Unge Centret, Rehabilitering i Region Midtjylland 2009

Ydelseskatalog for Børn og Unge Centret, Rehabilitering i Region Midtjylland 2009 Grafisk Service 3600-08-079f. Fotos: Marianne Castmar-Jensen og Kirsten Forum Ydelseskatalog for Børn og Unge Centret, Rehabilitering i Region Midtjylland 2009 Børn og Unge Centret, Rehabilitering Randers,

Læs mere

Hvem er vi? Hvem er i? Weekendens program

Hvem er vi? Hvem er i? Weekendens program ADHD modul 1 Familiekursus for familier med børn med nydiagnosticeret ADHD Formålsbeskrivelse Formål forældre: Forældrene får grundlæggende viden om ADHD-diagnosen, familieliv, medicinering og redskaber

Læs mere

BESKRIVELSE FAMILIEBEHANDLINGENS TILBUD. August 2008

BESKRIVELSE FAMILIEBEHANDLINGENS TILBUD. August 2008 BESKRIVELSE AF FAMILIEBEHANDLINGENS TILBUD August 2008 Indholdsfortegnelse Side 3 Terapi og praktiske øvelser Side 5 Støtte og vejledning hjemmet Side 6 Netværksmøde Side 8 Parent Management Training (PMT)

Læs mere

Børn og unge med kronisk sygdom eller handicap i familiepleje

Børn og unge med kronisk sygdom eller handicap i familiepleje Børn og unge med kronisk sygdom eller handicap i familiepleje Workshop ved KL-konference: Børn og unge med handicap 2015 9. september v. projektleder Carsten Kirk Alstrup 1 Center for Familiepleje Centerchef

Læs mere

LANDSFORENINGEN AUTISME. Forældrekurser

LANDSFORENINGEN AUTISME. Forældrekurser LANDSFORENINGEN AUTISME Forældrekurser Bl.a. Grønne aftener Etablering af netværksgrupper Søskendekurser Bedsteforældre- og pårørendekursus Kend serviceloven Teenage-ramte forældre Botilbud hvor flytter

Læs mere

KL`s konference: Børn og Unge med Handicap 2015 9. sep. 2015 Tværsektoriel psykoedukation

KL`s konference: Børn og Unge med Handicap 2015 9. sep. 2015 Tværsektoriel psykoedukation KL`s konference: Børn og Unge med Handicap 2015 9. sep. 2015 Tværsektoriel psykoedukation Tove Bech, ledende socialrådgiver, Region Hovedstadens Psykiatri Susanne Kragh, specialkonsulent, Københavns Kommune

Læs mere

Session 4 SAMARBEJDE MED FORÆLDRE TIL BØRN MED FUNKTIONSNEDSÆTTELSE

Session 4 SAMARBEJDE MED FORÆLDRE TIL BØRN MED FUNKTIONSNEDSÆTTELSE UDSATTE BØRN KL'S KONFERENCE OM UDSATTE BØRN 22. MARTS 2017 Session 4 SAMARBEJDE MED FORÆLDRE TIL BØRN MED FUNKTIONSNEDSÆTTELSE Tove Lund Thomasen, leder af specialbørnehaven Birken, Fagcenter for Autisme

Læs mere

Tilbud til børn/unge og deres forældre Familierådslagning

Tilbud til børn/unge og deres forældre Familierådslagning Tilbud til børn/unge og deres forældre Familierådslagning Kolding Kommune Senior- og Socialforvaltningen Familierådslagning Har du brug for, at der skal komme en positiv forandring i dit liv? En familierådslagning

Læs mere

En fælles forståelsesramme om børn og unge

En fælles forståelsesramme om børn og unge En fælles forståelsesramme Om børn og unge Fælles værktøjer Forord Et nyt samarbejde har set dagens lys. Vi samler nu alle, der har kontakt med børn og unge om en fælles forståelsesramme, der kan beskrive

Læs mere

Inddragende metoder brug børn og unges netværk

Inddragende metoder brug børn og unges netværk Inddragende metoder brug børn og unges netværk Inddragende metoder er anerkendte og velbeskrevne måder at arbejde systematisk med inddragelse af børn, unge og deres familier på Inddragende metoder Systematisk

Læs mere

Tilbud til børn med udviklingshæmning eller udviklingsforstyrrelser

Tilbud til børn med udviklingshæmning eller udviklingsforstyrrelser Kommunikationscentret Tilbud til børn med udviklingshæmning eller udviklingsforstyrrelser 1 2 Denne pjece er til dig, som er forælder. Pjecen giver dig information om, hvad Kommunikationscentret kan tilbyde

Læs mere

Familierådslagning. - Børn og unges eget netværk

Familierådslagning. - Børn og unges eget netværk Familierådslagning - Børn og unges eget netværk Hvad er familierådslagning? I en familierådslagning samles familien og andre vigtige personer i barnets eller den unges og familiens private netværk og laver

Læs mere

Spørgsmål til barnet/den unge

Spørgsmål til barnet/den unge Spørgsmål til barnet/den unge Afsnit 1 1. Jeg vil gerne lære at spise sundt 2. Jeg vil gerne lære måder at få motion på 3. Jeg vil gerne tabe mig 4. Min familie vil gerne have, at jeg taber mig Afsnit

Læs mere

EN GUIDE Til dig, der skal holde oplæg med udgangspunkt i din egen historie

EN GUIDE Til dig, der skal holde oplæg med udgangspunkt i din egen historie EN GUIDE Til dig, der skal holde oplæg med udgangspunkt i din egen historie Kære oplægsholder Det, du sidder med i hånden, er en guide der vil hjælpe dig til at løfte din opgave som oplægsholder. Her finder

Læs mere

Familierådgivningen Charlotte Ibsen/Charlotte Lindell. Hvidovre Ungecenter Heidi Larsen. U-start. skolefravær. Porten. Karin Werge.

Familierådgivningen Charlotte Ibsen/Charlotte Lindell. Hvidovre Ungecenter Heidi Larsen. U-start. skolefravær. Porten. Karin Werge. Hvidovre Ungecenter Hvidovre Ungecenter Familierådgivningen Charlotte Ibsen/Charlotte Lindell Hvidovre Ungecenter Heidi Larsen U-start skolefravær Ungekontakten Jannik Offenberg Porten Karin Werge XyZ

Læs mere

Tilbud til far og mor

Tilbud til far og mor Tilbud til far og mor At blive forældre kan være en stor omvæltning med en travl hverdag med den lille nye baby. Midt i det hele begynder spørgsmålene hurtigt at melde sig: Hvem er han eller hun? Hvem

Læs mere

FORÆLDREKURSUS DUÅ BABY (DE UTROLIGE ÅR)

FORÆLDREKURSUS DUÅ BABY (DE UTROLIGE ÅR) FORÆLDREKURSUS DUÅ BABY (DE UTROLIGE ÅR) Tilbud til far og mor At blive forældre kan være en stor omvæltning med en travl hverdag med den lille nye baby. Midt i det hele begynder spørgsmålene hurtigt at

Læs mere

Medlemsblad nr. 16 november 2009 n o r d s jæ l l a n d s lo k a l a f d e l i n g

Medlemsblad nr. 16 november 2009 n o r d s jæ l l a n d s lo k a l a f d e l i n g DHD Medlemsblad nr. 16 november 2009 n o r d s jæ l l a n d s lo k a l a f d e l i n g ndhold A D H D n o r d s j æ l l a n d 3 5 Nyt fra bestyrelsen 7 ADHD og komorbide lidelser 9 Bowlingtur for hele

Læs mere

KURSUSTILBUD 1. halvår 2016

KURSUSTILBUD 1. halvår 2016 KURSUSTILBUD 1. halvår 2016 Om os Rådgivningsafdelingen Rådgivningsafdelingen er en afdeling under Autismecenter Nord-Bo. Vi udbyder autismefaglig rådgivning, supervision, vejledning og undervisning både

Læs mere

Ydelseskatalog vedrørende eksterne ydelser til dagtilbud i Aarhus Kommune

Ydelseskatalog vedrørende eksterne ydelser til dagtilbud i Aarhus Kommune 2013-03-25 Ydelseskatalog vedrørende eksterne ydelser til dagtilbud i Aarhus Kommune Indholdsfortegnelse 1. Præsentation og grundlag 2. Erfaringer og kompetencer 3. Mål med eksterne ydelser 4. Det kan

Læs mere

AST-tilbud. for unge med diagnose indenfor autismespektret

AST-tilbud. for unge med diagnose indenfor autismespektret AST-tilbud for unge med diagnose indenfor autismespektret MÅLGRUPPPE? Målgruppen er unge mellem 16-22 år med diagnoser indenfor autismespektret. Den unge skal med moderat støtte kunne klare et år hjemmefra

Læs mere

Frivillighed. - Om muligheder for samskabelse mellem civilsamfundet og den offentlige sektor i arbejdet med forældre til et barn med handicap

Frivillighed. - Om muligheder for samskabelse mellem civilsamfundet og den offentlige sektor i arbejdet med forældre til et barn med handicap Frivillighed - Om muligheder for samskabelse mellem civilsamfundet og den offentlige sektor i arbejdet med forældre til et barn med handicap Lidt Baggrund Jacob Brønnum, faglig konsulent og projektleder

Læs mere

Forebyggelsesstrategi Faaborg-Midtfyn Kommune

Forebyggelsesstrategi Faaborg-Midtfyn Kommune Faaborg-Midtfyn Kommune Strategiens fundament Projektets overordnede formål: At forebygge anbringelser udenfor hjemmet At forebygge eksklusion fra normalområdet At sikre en sammenhængende indsats Den sammenhængende

Læs mere

BEDRE TIL AIKIDO END SOCIALE KODER

BEDRE TIL AIKIDO END SOCIALE KODER BEDRE TIL AIKIDO END SOCIALE KODER AF PRAKTIKANT ANDERS VIDTFELDT LARSEN Alex Duong på 19 år går på Midtfyns Gymnasium, hvor der er en speciallinje for personer med diagnoser inden for autisme spektret.

Læs mere

TALE / SPROG. Denne pjece er til dig, som er forælder. Pjecen giver dig information om, hvad Kommunikationscentret kan tilbyde dig og dit barn.

TALE / SPROG. Denne pjece er til dig, som er forælder. Pjecen giver dig information om, hvad Kommunikationscentret kan tilbyde dig og dit barn. 1 Denne pjece er til dig, som er forælder. Pjecen giver dig information om, hvad Kommunikationscentret kan tilbyde dig og dit barn. Hvem er vi? I Kommunikationscentrets børneafdeling er vi specialister

Læs mere

Beskrivelse af specialgrupperne.

Beskrivelse af specialgrupperne. Beskrivelse af specialgrupperne. Dagtilbudsloven Kommunen har efter Dagtilbudsloven 4 den generelle forpligtelse til at sørge for dagtilbud til alle børn, herunder også børn med nedsat fysisk eller psykisk

Læs mere

Fællesteam for dobbelt diagnoser i Ringkøbing-Skjern Kommune og Regionspsykiatrien

Fællesteam for dobbelt diagnoser i Ringkøbing-Skjern Kommune og Regionspsykiatrien Fællesteam for dobbelt diagnoser i Ringkøbing-Skjern Kommune og Regionspsykiatrien Formål Formålet med Fællesteam er, at forbedre og sikre kvaliteten i behandlingen for borgere med dobbeltdiagnoseproblematik

Læs mere

KURSUSTILBUD forår 2015

KURSUSTILBUD forår 2015 KURSUSTILBUD forår 2015 Om os Rådgivningsafdelingen Rådgivningsafdelingen er en afdeling under Autismecenter Nord-Bo. Vi udbyder autismefaglig rådgivning, supervision, vejledning og undervisning både internt

Læs mere

Om det at være søskende til et barn med autisme. Af Ida Norup

Om det at være søskende til et barn med autisme. Af Ida Norup Om det at være søskende til et barn med autisme Af Ida Norup Hvem er jeg? Ida Bor i Roskilde med min forlovede Studerer på bacheloren i psykologi på Københavns Universitet Har en lillebror med autisme

Læs mere

Disse og andre emner, vi selv bestemmer os for, tager vi fædre op i netværksgruppen. Her kan vi tale tvangsfrit og gå i dybden - hvis vi vil!

Disse og andre emner, vi selv bestemmer os for, tager vi fædre op i netværksgruppen. Her kan vi tale tvangsfrit og gå i dybden - hvis vi vil! Søndag, 30/6 Fælles oplæg Autisme og familien - 2 brødre - én diagnose v/teit og Tore Bang Heerup Oplægget fokuserer på hvordan det er at leve med autisme i familien. Som overskriften siger, handler oplægget

Læs mere

FORTROLIGT Modtaget: J.nr.: INDSTILLING TIL Pædagogisk Psykologisk Rådgivning Fredericia. Udgave 2014 BARNET. Barnets fulde navn. Cpr.

FORTROLIGT Modtaget: J.nr.: INDSTILLING TIL Pædagogisk Psykologisk Rådgivning Fredericia. Udgave 2014 BARNET. Barnets fulde navn. Cpr. INDSTILLING TIL Pædagogisk Psykologisk Rådgivning Fredericia Udgave 2014 FORTROLIGT Modtaget: J.nr.: BARNET Barnets fulde navn Cpr.nr Barnets adresse Mobilnr Skole/Daginstitution (Navn og adresse) Klasse/gruppe/stue

Læs mere

Årsberetning 2016 Bestyrelsen Daglige leder Administration Redaktion Layout

Årsberetning 2016 Bestyrelsen Daglige leder Administration Redaktion Layout Bestyrelsen Vita Andreasen, formand Vita Petersen, næstformand Kirsten Pedersen, kasserer Hanne Ladegaard Annette Henckel Inger Bredtoft Linda Nissen Allan Bentzen, suppleant Lisbeth Møllegaard Hansen,

Læs mere

Kurser 2014 www.autismecenter.dk

Kurser 2014 www.autismecenter.dk Kurser 2014 www.autismecenter.dk Indhold s. 3 Autismecenter Storstrøm s. 4 Undervisere og priser s. 5 Kurser til din arbejdsplads s. 6 Grundlæggende viden om autisme og ADHD - Modul 1 s. 7 Grundlæggende

Læs mere

Nyhedsbrev juni 2019

Nyhedsbrev juni 2019 Nyhedsbrev juni 2019 Særlig Søndag Fælles gåtur på volden med guide Projekt Særlig Søndag var den 26. maj på en samlet gåtur på Fredericias historiske voldanlæg med en guide fra Fredericia Museum, samt

Læs mere

Forældrene i fokus Socialstyrelsens mestringsprogram for forældre til børn med handicap

Forældrene i fokus Socialstyrelsens mestringsprogram for forældre til børn med handicap Forældrene i fokus Socialstyrelsens mestringsprogram for forældre til børn med handicap Mestringsprogrammet - overblik Mestringsprogrammet Kortlægning af evidensbaserede og lovende indsatser samt kommunale

Læs mere

Ind i uddannelse og ud af misbrug

Ind i uddannelse og ud af misbrug Ind i uddannelse og ud af misbrug Et kursustilbud til dig der vil have inspiration og redskaber til arbejdet med unge, der har problemer med rusmidler. Kurset er tilrettet indsatser i de unges hverdagsliv.

Læs mere

Hvad kræves af mig som underviser? Faglige metoder i opgaveløsningen på velfærdsområdet. 24. august

Hvad kræves af mig som underviser? Faglige metoder i opgaveløsningen på velfærdsområdet. 24. august Hvad kræves af mig som underviser? Faglige metoder i opgaveløsningen på velfærdsområdet 1 Program Oplæg om praksisnær undervisning mellem metoder og fagpersonlighed Refleksionscafe Hvad stiller det af

Læs mere

Vil du arbejde med børn? og have tid til nærvær

Vil du arbejde med børn? og have tid til nærvær Vil du arbejde med børn? og have tid til nærvær 2 VIL DU ARBEJDE MED BØRN? Vil du være en del af et barns vigtigste år? Som dagplejer skal du være optaget af små børns trivsel og udvikling og have lyst

Læs mere

ICDP i forældrepartnerskabet. Instituttet i samarbejde med...

ICDP i forældrepartnerskabet. Instituttet i samarbejde med... ICDP i forældrepartnerskabet Instituttet i samarbejde med... Projektet Hvorfor Kvaliteten af det enkelte dagtilbud og forældreinddragelse er afgørende elementer i arbejdet med at skabe lige mulighed for

Læs mere

- Tidlig indsats (kontakt inden for de første tre måneder efter kommunen har fået kendskab til familien).

- Tidlig indsats (kontakt inden for de første tre måneder efter kommunen har fået kendskab til familien). Ansøgning Terapeutisk bistand til forældre til børn med handicap Kommune Københavns Kommune Puljens formål: Formålet med puljen er at styrke kommunernes mulighed for at iværksætte, udbrede og afprøve længerevarende

Læs mere

FAMILIEKURSUS 5 FAMILIEKURSUS FOR FAMILIER MED BØRN I ALDEREN 5-8 ÅR MED PSYKISK OG/ELLER FYSISK HANDICAP

FAMILIEKURSUS 5 FAMILIEKURSUS FOR FAMILIER MED BØRN I ALDEREN 5-8 ÅR MED PSYKISK OG/ELLER FYSISK HANDICAP Pindstrup Centret er en forening, med mere end 40 års erfaring i afvikling af aktiviteter for familier med børn med handicap. Hele familien deltager i Pindstrup Centrets kurser, og såvel forældre, barnet

Læs mere

Masterplan for Rødovrevej 382

Masterplan for Rødovrevej 382 2011 Masterplan for Rødovrevej 382 Kompetenceudvikling i botilbud i Rødovre Kommune og Hvidovre Kommune Introduktion Denne masterplan er udarbejdet på baggrund af det kompetenceudviklingsforløb, som personalet

Læs mere

Det Tværfaglige Småbørnsteam

Det Tværfaglige Småbørnsteam Det Tværfaglige Småbørnsteam Organisering af det tværfaglige samarbejde på småbørnsområdet 2017 Organisering af Det Tværfaglige Småbørnsteam Indledning Brønderslev Kommune har revideret den tværfaglige

Læs mere

Tak for din tilmelding til mit Nyhedsbrev. Her har du 3 gode råd til at skabe balance for dig selv Og 3 gode råd til virksomheden

Tak for din tilmelding til mit Nyhedsbrev. Her har du 3 gode råd til at skabe balance for dig selv Og 3 gode råd til virksomheden Tak for din tilmelding til mit Nyhedsbrev Her har du 3 gode råd til at skabe balance for dig selv Og 3 gode råd til virksomheden Rigtig god fornøjelse! Helle www.cbaf.dk Center for Balance mellem Arbejdsliv

Læs mere

Familieplejen. Kurser efterår 2019

Familieplejen. Kurser efterår 2019 Familieplejen Kurser efterår 2019 Når et plejebarn i puberteten skal finde sit ståsted i en digitaliseret verden Arbejde med plejebarn i puberteten For en del børn og unge kan vejen til voksenlivet være

Læs mere

EN FÆLLES FORSTÅELSESRAMME. Om børn og unge

EN FÆLLES FORSTÅELSESRAMME. Om børn og unge EN FÆLLES FORSTÅELSESRAMME Om børn og unge FÆLLES VÆRKTØJER FORORD I Brønderslev Kommune har vi høje ambitioner for børn og unge. Det fordrer, at vi sammen skaber et sammenhængende børne- og ungeliv ved

Læs mere

Skoleudsættelse. Information og vejledning til forældre om udsat skolestart

Skoleudsættelse. Information og vejledning til forældre om udsat skolestart Skoleudsættelse Information og vejledning til forældre om udsat skolestart I denne pjece kan I læse om gode råd til, hvordan I kan hjælpe med at gøre jeres barn skoleparat, samt om proceduren for skoleudsættelse

Læs mere

Det er målet, at den studerende gennem integration af praksiserfaring og udviklingsorientering

Det er målet, at den studerende gennem integration af praksiserfaring og udviklingsorientering Pædagogisk diplomuddannelse SPECIALPÆDAGOGIK Mål for læringsudbytte skal kunne håndtere specialpædagogiske problemstillinger i sit professionelle virke inden for almenpædagogiske praksisfelter, såvel som

Læs mere

Medlemsblad nr. 11 2008. Nordsjællands lokalafdeling

Medlemsblad nr. 11 2008. Nordsjællands lokalafdeling ADHD Medlemsblad nr. 11 2008 Nordsjællands lokalafdeling Indhold side 5 side 7 side 9-13 Gode råd før du går til socialforvaltningen 5 Kursusoversigt 7 Søskendekursus 9-13 Forælderkursus 15-19 ADHD 21

Læs mere

SKOVBRYNET. - Et specialpædagogisk tilbud i Aarhus Kommune for børn 0-6 år

SKOVBRYNET. - Et specialpædagogisk tilbud i Aarhus Kommune for børn 0-6 år SKOVBRYNET - Et specialpædagogisk tilbud i Aarhus Kommune for børn 0-6 år 1 OM SPECIALDAGTILBUD SKOVBRYNET Specialdagtilbud Skovbrynet er et særligt tilbud i Aarhus Kommune for børn i alderen 0-6 år. Dagtilbuddet

Læs mere

KOM I DIALOG MED BRUGERNE OM SOCIALSTRATEGIEN

KOM I DIALOG MED BRUGERNE OM SOCIALSTRATEGIEN KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Center for mål og rammer NOTAT 07-10-2014 Sagsnr. 2014-0157885 Til Socialudvalget KOM I DIALOG MED BRUGERNE OM SOCIALSTRATEGIEN Dokumentnr. 2014-0157885-7 Socialudvalget

Læs mere

Børne- og Ungerådgivningscentret. Information til forældre om FORÆLDREKURSUS DUÅ FØRSKOLE 3-6 DE UTROLIGE ÅR (DUÅ)

Børne- og Ungerådgivningscentret. Information til forældre om FORÆLDREKURSUS DUÅ FØRSKOLE 3-6 DE UTROLIGE ÅR (DUÅ) Børne- og Ungerådgivningscentret Information til forældre om FORÆLDREKURSUS DUÅ FØRSKOLE 3-6 DE UTROLIGE ÅR (DUÅ) Hvorfor gør mit barn ikke, som jeg siger? Det spørgsmål stiller mange forældre sig med

Læs mere

Nyhedsbrev nr. 54 August Nyhedsbrev nr. 54 fra Livsmod indeholder: Kommende temadage med datoer. Guide til tilmeldinger til temadage

Nyhedsbrev nr. 54 August Nyhedsbrev nr. 54 fra Livsmod indeholder: Kommende temadage med datoer. Guide til tilmeldinger til temadage Nyhedsbrev nr. 54 fra indeholder: Kommende temadage med datoer 1) Mental sundhedsfremme 30.8 (få pladser) 2) Seksuelle overgreb & Børnehus Hovedstaden 23.9 (få pladser) 3) Kompliceret sorg & Det Nationale

Læs mere

Børne- og ungdomspsykiatri i kommunalt regi

Børne- og ungdomspsykiatri i kommunalt regi Børne- og ungdomspsykiatri i kommunalt regi Kommunalt lægeligt udvalg 5. December 2013 Sundhedsaftalen Henvisning og samarbejd mellem kommune og praktiserende læge Praktiserende læge bør henvise: svære

Læs mere

Stepping Stones. Herning kommune. HCH Stepping Stones HERNING ER ALLE MULIGHEDER ÅBNE

Stepping Stones. Herning kommune. HCH Stepping Stones HERNING ER ALLE MULIGHEDER ÅBNE Stepping Stones Herning kommune HERNING ER ALLE MULIGHEDER ÅBNE HCH Stepping Stones 1 Hvem er vi? Herning Kommune Aalborg kommune Hillerød, Kalundborg og Københavns Kommune Uddannelsesforløb 2 Dagens plan:

Læs mere

Serviceniveau aflastning på handicapområdet jf. 84 godkendt i Byrådet 26. januar 2015

Serviceniveau aflastning på handicapområdet jf. 84 godkendt i Byrådet 26. januar 2015 Serviceniveau aflastning på handicapområdet jf. 84 godkendt i Byrådet 26. januar 2015 Aflastning udenfor hjemmet i mindre omfang Egen kompetence / forebyggelsesvisitation. Det drejer sig typisk om børn,

Læs mere

Familieplejernes faglighed og kompetencer

Familieplejernes faglighed og kompetencer Familieplejernes faglighed og kompetencer August & september 2012 1. Indledning Barnets Reform har som erklæret mål, at familieplejeområdet skal prioriteres. Dels er der med reformen et politisk ønske

Læs mere

Program for ADHD-modul 3+4 2014

Program for ADHD-modul 3+4 2014 Program for ADHD-modul 3+4 2014 Forælderprogram 14:00-15:30 Workshop 1: Fritid og venner v/ Michael Grangaard. Workshoppen handler om hvordan man bedst muligt, støtter sit barn i at have fritidsinteresser.

Læs mere

INKLUSION AF BØRN OG UNGE MED HANDICAP I FORENINGSLIVET. Nordisk Netværk Aktiv Fritid For Alle Fredag den 9. oktober 2015

INKLUSION AF BØRN OG UNGE MED HANDICAP I FORENINGSLIVET. Nordisk Netværk Aktiv Fritid For Alle Fredag den 9. oktober 2015 INKLUSION AF BØRN OG UNGE MED HANDICAP I FORENINGSLIVET Nordisk Netværk Aktiv Fritid For Alle Fredag den 9. oktober 2015 OM MIG Fritidsprojekter i SUMH Projekt Foreninger For Alle Projekt Det Sociale Potentiale

Læs mere

Evaluering af 2017 Fokuspunkter for 2018 Årsplan for 2018

Evaluering af 2017 Fokuspunkter for 2018 Årsplan for 2018 Evaluering af 2017 Fokuspunkter for 2018 Årsplan for 2018 Gemmet Børnehuset Gemmet ved Brønshøj Menighed Gemmet 10 2400 København NV Tlf. 38 60 51 21 E-post gemmet@mail.tele.dk EAN-nr. 5798009693143 Nordea

Læs mere

Skema til udarbejdelse af praktikplan

Skema til udarbejdelse af praktikplan Bilag 2 Navn Tlf. nr.: VIA mail: Skema til udarbejdelse af praktikplan Hold: Praktikperiode: Praktikinstitution: Afdeling: Adresse: Tlf. nr.: Mail: Afdelingsleder: E-mail: Praktikvejleder: E-mail: Underviser:

Læs mere

Hvad er De Utrolige År? Forældreprogrammet DUÅ FØRSKOLE 3-6 (8)

Hvad er De Utrolige År? Forældreprogrammet DUÅ FØRSKOLE 3-6 (8) Hvad er De Utrolige År? De Utrolige År (DUÅ) er en række programmer, der kan bruges af forældre, børn og pædagoger/lærere. Alle programmerne har til formål at styrke de daglige relationer i familien og

Læs mere

Grupper for børn og unge mellem 8 og 17 år. Et tilbud til børn og unge, hvis forældre eller søskende har en psykisk sygdom

Grupper for børn og unge mellem 8 og 17 år. Et tilbud til børn og unge, hvis forældre eller søskende har en psykisk sygdom Grupper for børn og unge mellem 8 og 17 år Et tilbud til børn og unge, hvis forældre eller søskende har en psykisk sygdom Når man er forælder og har en psykisk sygdom... Vi ved, at: Forældre ønsker det

Læs mere

MindApps Apps til psykiske vanskeligheder

MindApps Apps til psykiske vanskeligheder MindApps Apps til psykiske vanskeligheder Oversigt Appens navn : Mobilize Me Dato: 27/5/2019 Score: 2,42 ud af 3 Resume: Mobilize Me er en app, der kan hjælpe dig til at skabe struktur i hverdagen. Mobilize

Læs mere

Bedsteforældreaften. Hvordan er det at være søskende til børn med autismespektrumforstyrrelser?

Bedsteforældreaften. Hvordan er det at være søskende til børn med autismespektrumforstyrrelser? Bedsteforældreaften Hvordan er det at være søskende til børn med? Hvordan kan jeg som bedsteforældre hjælpe mine børnebørn? Der kræves QuickTime og et -komprimeringsværktøj, for at man kan se dette billede.

Læs mere

Vi er et konsulenthus, der løser sociale opgaver og udvikler viden med fokus på udsatte børn, unge og familier

Vi er et konsulenthus, der løser sociale opgaver og udvikler viden med fokus på udsatte børn, unge og familier Vi er et konsulenthus, der løser sociale opgaver og udvikler viden med fokus på udsatte børn, unge og familier Vi løser alle typer opgaver, der har udsatte børn, unge og familier i fokus Kundernes behov

Læs mere

INKLUSION I GRUNDSKOLEN

INKLUSION I GRUNDSKOLEN KVALIFICERING AF LÆRERE OG PÆDAGOGER MED INKLUSIONSRETTEDE OPGAVER KURSUSCENTER BROGAARDEN 08.-09.05.2014 GENERATOR KURSER OG KONFERENCER WWW.KURSEROGKONFERENCER.DK Inklusionsopgaven er for alvor landet

Læs mere

Team Holmegaard. Juli Næstved Kommune

Team Holmegaard. Juli Næstved Kommune Team Holmegaard Juli 2012 Næstved Kommune Tværfagligt team i lokalområderne Næstved Kommune har besluttet at etablere et tværfagligt team i alle lokalområderne. Alle team består af: Dagtilbud Repræsenteret

Læs mere

UDDANNELSESPLAN. Børnehuset Bangsbo/Skovbørnehaven

UDDANNELSESPLAN. Børnehuset Bangsbo/Skovbørnehaven UDDANNELSESPLAN Børnehuset Bangsbo/Skovbørnehaven September 2011 Velkommen til kommende studerende! Hjertelig velkommen til Børnehuset Bangsbo/Skovbørnehaven. Vi er en kommunal institution med børn i alderen

Læs mere

TILSYNSRAPPORT RANDERS KOMMUNE FAMILIEKONSULENTERNE

TILSYNSRAPPORT RANDERS KOMMUNE FAMILIEKONSULENTERNE TILSYNSRAPPORT FAMILIEKONSULENTERNE Anmeldt socialfagligt tilsyn August 2018 1. TILSYNSRESULTAT 1.1 OVERORDNET VURDERING BDO har på vegne af Randers Kommune foretaget et anmeldt tilsyn hos Familiekonsulenterne.

Læs mere

Forældre til børn med handicap

Forældre til børn med handicap Forældre til børn med handicap - vi hjælper jer på vej. Indhold Familierådgivningen, Handicapgruppen...3 Sundhedsplejerskerne...4 Tale/hørepædagogerne, PPR...5 Ergo/Fysioterapeuterne, PPR...6 Psykologerne,

Læs mere

Børneskolen Filadelfia. Roskilde d. 4/

Børneskolen Filadelfia. Roskilde d. 4/ Børneskolen Filadelfia Roskilde d. 4/11 2016 Epilepsi er en kompleks kronisk hjernesygdom Epilepsi er mere end blot anfald. Barnets eller den unges og familiens mestring er ofte udfordret af komplekse

Læs mere

Brainfitness Hvordan kan vi træne og genoptræne vores hjerne?

Brainfitness Hvordan kan vi træne og genoptræne vores hjerne? Brainfitness Hvordan kan vi træne og genoptræne vores hjerne? Afholdes på MarselisborgCentret i Aarhus torsdag 19. marts 2015 kl. 8.30-12 Hvordan kan vi være med til at træne og genoptræne hjernen ved

Læs mere

Samarbejdsaftale FRIVILLIGKOORDINATOR SOM BINDELED MELLEM FRIVILLIGCENTER FREDERICIA OG VOKSENSERVICE FEB Fokus på Din Indgang

Samarbejdsaftale FRIVILLIGKOORDINATOR SOM BINDELED MELLEM FRIVILLIGCENTER FREDERICIA OG VOKSENSERVICE FEB Fokus på Din Indgang Samarbejdsaftale FRIVILLIGKOORDINATOR SOM BINDELED MELLEM FRIVILLIGCENTER FREDERICIA OG VOKSENSERVICE FEB 2017 Fokus på Din Indgang 1 Behov for bindeled I løbet af vores liv, kan vi i kortere- eller længerevarende

Læs mere

Fremskudt Indsats. Familie og Forebyggelse samt Tværgående Enhed for Læring

Fremskudt Indsats. Familie og Forebyggelse samt Tværgående Enhed for Læring Fremskudt Indsats Familie og Forebyggelse samt Tværgående Enhed for Læring Baggrund: Baggrunden for den fremskudte indsats er i høj grad at finde i Horsens Kommunes politiske udspil vedr. børn og unge

Læs mere

Livsmod. Afholdte temadage. Kommende temadage. 2) Udviklingsstøttende samtaler v/ psykolog Lisbeth Rask

Livsmod. Afholdte temadage. Kommende temadage. 2) Udviklingsstøttende samtaler v/ psykolog Lisbeth Rask Nyhedsbrev nr. 49 fra indeholder: Afholdte temadage o 1) Retardering, ADHD, Autisme 31.8 o 2) Udviklende samtaler 28.9 Kommende temadage o 3) Skilsmisser & Statsforvaltningen 1.11 o 4) Neuroaffektiv psykologi

Læs mere

Indsatsområder for udvikling af støttetilbud og særlige indsatser til børn, unge og voksne med ADHD

Indsatsområder for udvikling af støttetilbud og særlige indsatser til børn, unge og voksne med ADHD NOTAT Titel Fra: Til: Resumé: Indsatsområder for udvikling af støttetilbud og særlige indsatser til børn, unge og voksne med ADHD Servicestyrelsen, fungerende chef i Handicapenheden Bente Meunier ADHD

Læs mere

Arrild Privatskole. Nyhedsbrev 12/2018. Nyt fra Børnehuset:

Arrild Privatskole. Nyhedsbrev 12/2018. Nyt fra Børnehuset: -Trivsel og begejstring Skærbækvej 16, Arrild, 6520 Toftlund, Tlf: 74830103. Børnehuset, tlf.: 30138403 Email.: skolen@arrildprivatskole.dk; boernehuset@arrildprivatskole.dk Nyhedsbrev 12/2018 Nyt fra

Læs mere

Forandringskompasset Børn med handicap

Forandringskompasset Børn med handicap 0 0 0 0 Forandringskompasset Børn med handicap 0 0 0 0 0 0 Indhold Indledning... Opbygning... Vejledning... KKnet.... Motorisk udvikling.... Kognitiv udvikling...0. Kommunikativ udvikling.... Følelseshåndtering....

Læs mere

IKH. Specialrådgivningen for VISO, IKH Koordinering af Specialrådgivning Nyborg den 19. juni 2019 IKH INSTITUT FOR KOMMUNIKATION OG HANDICAP

IKH. Specialrådgivningen for VISO, IKH Koordinering af Specialrådgivning Nyborg den 19. juni 2019 IKH INSTITUT FOR KOMMUNIKATION OG HANDICAP Specialrådgivningen for VISO, Koordinering af Specialrådgivning Nyborg den 19. juni 2019 KOORDINERING AF SPECIALRÅDGIVNING FOR VISO VISO Specialrådgivning for VISO, til alle landets kommuner Fagpersoner

Læs mere

Jeanette Ringkøbing Rothenborg

Jeanette Ringkøbing Rothenborg INTRODUKTION Jeanette Ringkøbing Rothenborg cand.merc.int. (interkulturel kommunikation, strategi & ledelse, CBS/WSU) Journalist og ICC-certificeret coach Kommunikationschef Center for Familieudvikling,

Læs mere

DE UTROLIGE ÅR BABY KURSUS FOR FORÆLDRE

DE UTROLIGE ÅR BABY KURSUS FOR FORÆLDRE Skive det er RENT LIV SKIVEKOMMUNE DE UTROLIGE ÅR BABY KURSUS FOR FORÆLDRE EN METODE TIL AT STYRKE RELATION OG TILKNYTNING MELLEM FORÆLDRE OG BARN Formålet med De Utrolige År Baby: Formålet med De Utrolige

Læs mere

Anna Hjorth. Privat Autisme & ADHD konsulent. Mor til Ditte på 18 år med infantil autisme

Anna Hjorth. Privat Autisme & ADHD konsulent. Mor til Ditte på 18 år med infantil autisme Systemstress Anna Hjorth Privat Autisme & ADHD konsulent Mor til Ditte på 18 år med infantil autisme Systemstress Der har været fokus på området i en del år I 2016 var jeg inviteret til at holde oplæg

Læs mere

TOPI. - erfaringer med understøttelse af fælles sprog på tværs af fagligheder og roller

TOPI. - erfaringer med understøttelse af fælles sprog på tværs af fagligheder og roller TOPI - erfaringer med understøttelse af fælles sprog på tværs af fagligheder og roller Syv opsporingsmetoder 1. Regelmæssig ekstern sparring og supervision af alle frontmedarbejdere som led i en løbende

Læs mere

Williams-kursus 2019 Et tilbud for børn og unge med Williams syndrom og deres forældre.

Williams-kursus 2019 Et tilbud for børn og unge med Williams syndrom og deres forældre. Williams-kursus 2019 Et tilbud for børn og unge med Williams syndrom og deres forældre. Fredag d. 14. juni til søndag d.16. juni 2019 Kursuscenter Brogården Abelonelundvej 40 5500 Middelfart Williams Syndrom

Læs mere

Velkommen til Bakkehuset

Velkommen til Bakkehuset Velkommen til Bakkehuset Bakkehuset er sammen med Skårup bh., Oure bh., Gudme bh., Eventyrhuset og Hesselager bh. en del af området Østerdalen. Østerdalen er Cittaslow certificeret og har fokus på æstetik,

Læs mere

KOM OG BIDRAG TIL RAMMERNE FOR

KOM OG BIDRAG TIL RAMMERNE FOR KOM OG BIDRAG TIL RAMMERNE FOR DET NORDJYSKE SAMARBEJDE PÅ SOCIALOMRÅDET Workshop om Rammeaftalen 2018 - Hvordan skal vi samarbejde på det specialiserede socialog undervisningsområde? 6. februar 2017 kl.

Læs mere

Kurser 2016. www.autismecenter.dk

Kurser 2016. www.autismecenter.dk Kurser 2016 www.autismecenter.dk Indhold s. 3 s. 4 Undervisere og priser s. 5 Kurser til din arbejdsplads s. 7 Grundlæggende viden om autisme og ADHD - Modul 1 s. 8 Grundlæggende viden om autisme og ADHD

Læs mere

Workshop 33. Søskende

Workshop 33. Søskende Workshop 33 Søskende Agenda: 09:20 09:30 Velkommen og præsentation 09:30 10:15 Oplæg om Søskende v/karin Kuld 10:15-10:30 Pause 10:30 11:15 Oplæg om at være søskende v/stine Bergnæs 11:15 11:30 Pause og

Læs mere

Vejledende serviceniveau for bevilling af aflastning på handicapområdet i. Kolding Kommune: Aflastning i hjemmet (hjemmepassere)

Vejledende serviceniveau for bevilling af aflastning på handicapområdet i. Kolding Kommune: Aflastning i hjemmet (hjemmepassere) Aflastning i hjemmet (hjemmepassere) r Servicelovens 41 og 84. - Barnets behov for praktisk støtte og tilsyn. diagnosen, udtalelser fra familier og skole/institutioner. - Hvorvidt forældrene har frasagt

Læs mere