Referat af OB-møde. 1. Protokoller. 2. Økonomi. 3. Afdelingsrelaterede sager. Mødedato: 4. februar 2015 kl

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat af OB-møde. 1. Protokoller. 2. Økonomi. 3. Afdelingsrelaterede sager. Mødedato: 4. februar 2015 kl"

Transkript

1 Referat af OB-møde Mødedato: 4. februar 2015 kl Til stede: Bent Haupt Jensen, formand Jørn Nielsen, næstformand Hanne Dahlerup Jette Kragh Bjarne Lindqvist Palle S. Madsen Helle Jønsson David Jennow Gunvor Abrahamsen Christian Høgsbro, adm. direktør Pia Skov, vicedirektør Inge Vilhof, direktionssekretær Kontaktperson Inge Vilhof Direktionssekretariatet Direkte tlf.: Dato 11. februar 2015 Afbud: Ingen Næste møde: 4. marts Protokoller a) Godkendelse af referat fra sidste møde b) Revisionsprotokol 2. Økonomi a) Budgetopfølgning 4. kvartal 2014 b) Satser til udarbejdelse af budget 2016 for afdelingerne 3. Afdelingsrelaterede sager a) Evaluering af afdelingsmøder b) Fordeling af afdelingsmøder c) Oplæg til efterårskonference den oktober 2015 Svend Aukens Plads 9 Tlf København S aab@aab.dk

2 4. Politikker Side 2 a) Politik for energimål i AAB s afdelinger b) Politik for sygefravær 5. Politiske sager a) Evaluering af OB-seminar b) Tilrettelæggelse og gennemførelse af udbud s.f.a. Kartelsagen c) Ændring af husorden d) Ny samarbejdsaftale vedrørende ejendomsvurderinger e) Forvaltningsrevision målsætninger f) om hjemfald g) Udvalgsstruktur h) Orientering fra udvalgene 6. Orientering fra direktionen a) Direktionsberetning 7. Interne forhold a) Personaleforhold 8. Eventuelt København, den 4. marts 2015 Bent Haupt Jensen Formand Christian Høgsbro Adm. direktør

3 1a. Godkendelse af referat Side 3 Referat fra Organisationsbestyrelsesmøde den 3. december 2014 skal godkendes og underskrives af formand og direktør. Der er ikke modtaget bemærkninger til referatet. Det indstilles, at Organisationsbestyrelsen godkender referatet fra Organisationsbestyrelsesmøde den 3. december 2014, og at formand og direktør underskriver dette. Bilag Ingen Referatet blev godkendt. Formand og direktør underskrev referatet.

4 1b. Revisionsprotokol Side 4 Der er ikke modtaget nyt materiale til revisionsprotokollen. Side 50 er sidst indsatte side. Protokollen fremlægges på mødet. Forelægges til orientering. Bilag Ingen Orienteringen blev taget til efterretning.

5 2a. Budgetopfølgning 4. kvartal 2014 Side 5 Den foreløbige prognose for årsregnskab 2014 viser et forventet overskud på omkring 1,2 mio. kr. Da Økonomiafdelingen stadig er ved at bogføre udsendes kun forsiden og ikke specifikationerne. Det indstilles, at Organisationsbestyrelsen tager budgetopfølgning 4. kvartal 2014 til efterretning. Bilag Budgetopfølgning pr Budgetopfølgning 4. kvartal 2014 blev taget til efterretning.

6 2b. Satser til brug for udarbejdelse af afdelingsbudgetter 2016 Side 6 Økonomi- og forvaltningsudvalget har på sit møde den 11. december 2014 behandlet administrationens forslag til satser til brug i forbindelse med, at afdelingsbudgetter for 2016 udarbejdes. Væsentligste fokuspunkter i forskel til tidligere er, at: - Det maksimumbeløb som afdelingerne skal dække i forbindelse med tab fra fraflyttere pristalsreguleres og udgør i 2016: 321 kr. pr. lejemålsenhed mod 316 kr. i Alle omkostninger herover dækkes af dispositionsfonden. - Allerede foretagne henlæggelser til DV-planen pristalsreguleres fra og med budget 2016 med byggeomkostningsindeks for etageboliger. Reguleringen for 2016 udgør 1,50% og foretages for at sikre, at hensættelserne kan dække omkostningerne på det tidspunkt, hvor aktiviteterne gennemføres. Økonomi- og forvaltningsudvalget indstiller til organisationsbestyrelsen, at: vedlagte oversigt indeholdende satser til brug for udarbejdelse af afdelingsbudgetter 2016 godkendes. Bilag a) Satser til brug for udarbejdelse af afdelingsbudgetter 2016 behandlet på møde i ØFU den 11. december Formanden gjorde opmærksom på, at der under væsentlige fokuspunkter mangler beslutningen om opkrævning af gebyrer for de afdelinger, der er parlamentariske (til betaling for inspektørfunktionen. Der var enighed om, at ejendomsservice skal hvile i sig selv, hvorfor budgettet for 2016 må fremskrives. Bidrag til arbejdskapitalen på 50 kr. fastholdes for Der blev spurgt til forskellen på G-indskud og G-indskud reduceret. G-indskud er et arealbidrag, der reguleres årligt. Hidrører fra afdelinger taget i brug før Til finansiering af helhedsplaner er det muligt at søge om nedsættelse eller fritagelse for indbetaling af G-indskud. Dette betegnes som reduceret G-indskud. Det aftaltes, at det af afdelingsregnskaberne skal fremgår, hvad det totale tab på fraflyttede lejere har været, samt hvad afdelingen selv har betalt, og hvad foreningen har betalt. Prisfremskrivning af DV-planens henlæggelsesbeløb gav anledning til en drøftelse.

7 Formanden konkluderede, at DV-planen skal være retvisende og de nødvendige midler til DV-planens gennemførelse. Alt i overensstemmelse med gældende lovgivning. Og tilsynnets anvisninger. Det vil dog være muligt at vælge mellem standardfremskrivning af henlæggelsesbeløbet og en individuel fremskrivning af priserne i planens enkelte elementer. De nødvendige henlæggelser skal være til stede. Side 7 Formandens indstilling blev vedtaget. Gunvor Abrahamsen mener, at afdelingerne selv skal sørge for at deres DV-planer pris- og løntalsreguleres. Det skal ikke være administrationens opgave. Såfremt administrationen regulerer DV-planerne mener hun, at det kræver en repræsentantskabsbeslutning. OB godkendte herefter de forelagte satser til brug for udarbejdelse af afdelingsbudgetter 2016.

8 3a. Afdelingsudvalgets evaluering af afdelingsmøderne I 2014 Side 8 Afdelingsudvalget behandlede på sit møde den 9. januar 2015 Evaluering af afdelingsmøderne 2014 (se bilag) Afdelingsudvalget besluttede, at følgende punkter indstilles til godkendelse af OB: Vedr. bilagets punkt a Udsendelse af OB-repræsentantens materiale til afdelingsmødet 1. LOG bøger udarbejdes kun for afdelinger der er problemafdelinger 2. Skabelonen til møderapporterne skal versioneres med årstal, således at OB ren ved at dette er den seneste gældende version. 3. Møderapportskabelonen skal kunne udfyldes og returneres elektronisk. Papir skal afskaffes. 4. Vejledningen Hvervet som dirigent skal sendes til OB ren sammen med regnskab og andre bilag til afdelingsmødet. 5. Da mange stemmesedler smides ud, skal der tjekke op på om antallet af trykte stemmesedler kan reduceres. Vedr. bilagets punkt b Problemer med formalia hvis formands- og kassererposten dækkes af samme person, og væltes på afdelingsmødet Jf. vedtægternes 14, stk.6, beslutter afdelingsmødet om det er afdelingsmødet eller afdelingsbestyrelsen som vælger hhv. formand og kasserer. Afdelingsudvalget indstiller, at afdelingsbestyrelsen i afdelinger, som har valgt en person med dobbelthverv, fremsætter forslag på det næste afdelingsmøde om, at formanden vælges direkte på afdelingsmødet, og at afdelingsbestyrelsen herefter konstituerer sig selv - hvor kassererposten indgår. Forslaget skal fremgå af indkaldelsen, og stilles som forslag inden valghandlingen. Hvis forslaget falder, skal der indkaldes til ekstraordinært afdelingsmøde. Vedr. bilagets punkt c Fordelingen af afdelingsmøder til OB i 2014 tages det til efterretning Vedr. bilagets punkt d Tendenser på afdelingsmøderne 2014 blev følgende vedtaget Ad. d punkt 2 LLO sekretariatsaftaler Økonomiafdelingen skal fortsat afvise at betale fakturaen. Diskussionen skal tages på repræsentantskabsmødet. Ad d punkt 3 TV-Pakker Administrationen skal undersøge gældende lovgivning, herunder hvilke installationer der som minimum skal være til stede i en almen ejendom. Derefter udarbejdes et notat til OB erne til brug for de kommende afdelingsmøder.

9 Side 9 Bilag. Evaluering af afdelingsmøder i 2014 OB bad afdelingsudvalget foretage revision af standardforretningsorden, således at bemyndigelse om afvigelse fra normal standard skal fremgå af en lokal forretningsorden for at være gyldig, således at beboerne har et samlet sted at se afvigelser, fx beslutning om bemyndigelse til afdelingsbestyrelsen om godkendelse af årsregnskab, udpegning af repræsentantskabsmedlemmer og kasserer mv. OB godkendte indstillingerne.

10 3b. Fordeling af afdelingsmøder 2015 Side 10 Fordelingen af OB-medlemmernes deltagelse i de ordinære afdelingsmøder skal godkendes af Organisationsbestyrelsen. Møderne er fordelt på Organisationsbestyrelsens medlemmer, idet der så vidt muligt er taget højde for følgende forhold i henhold til beslutning om fordeling af afdelingsmøder truffet på OB-mødet den 4. december 2013: OB deltager på valgmøderne, men ikke på budgetmøderne Det overvejes, om der er afdelinger, hvor OB kun deltager hvert andet år. En del af disse kunne være OB s egne afdelinger. Udvælgelse vil skulle ske af OB, så man er enig om valg af afdelinger OB er kan deltage 3 år i træk i samme afdeling (i stedet for 2 år som hidtil) OB besluttede desuden på samme møde, at hvis det viser sig, at flere medarbejdere fra administrationen skal deltage i et afdelingsmøde, vurderes det, om OB er er nødvendig til det pågældende møde, også selvom man først ved det kort tid før afdelingsmødet. Administrationen har endnu ikke fordelt møderne i mellem sig, derfor fremgår de ikke af denne indstillings bilag. Desuden er der taget højde for følgende forhold: At det enkelte OB-medlem så vidt muligt ikke skal ud til afdelingsmøder på dage med træffetider i egen afdeling, kendte datoer for formandsmøder og udvalgsmøder i AAB, samt øvrige faste ugedage afsat til OB medlemmers andre aktiviteter At hvert OB-medlem får nogenlunde lige mange møder Et antal afdelinger er ikke tildelt OB er. Det gælder to af de bestyrelsesløse afdelinger (58 og 82), hvor administrationen vil være repræsenteret af tre medarbejdere (AAB-drift, økonomi og afdelingsrådgiver), samt tre parlamentariske afdelinger (64 og 69), der er små ungdomsboligafdelinger samt afdeling 70, hvor AAB-drift og økonomi deltager. Afdelingsmøderne fordeler sig med følgende antal på de måneder, der er til rådighed: Måned Antal afd.møder Marts 5 April 17 Maj 28 Juni 4 August 13 September 42 I alt 109

11 Derudover har 9 afdelinger (6, 15, 19, 27, 37, 38, 40, 57 og 86) meddelt, at de også holder budgetmøde i september. Disse møder er ikke fordelt til OB i.h.t. ovenstående retningslinjer. Side 11 Det indstilles, at Organisationsbestyrelsen: Godkender vedlagte oversigt over afdelingsmøder Eventuelt beslutter hvilke OB-afdelinger, der kan nøjes med besøg hvert andet år (i sær på grund af det store antal møder i september) Eventuelt beslutter hvilke øvrige afdelinger, der kan nøjes med besøg hvert andet år (i sær på grund af det store antal møder i september) Internt afklarer eventuelle ændringer af OB-medlemmers deltagelse i den enkelte afdelings afdelingsmøde og derefter snarest meddeler ændringerne til Afdelingsrådgivningen i sekretariatet afdelingsraadgiver@aab.dk. Afdelingsrådgivningen ajourfører oversigten og underretter afdelingerne. Bilag Bilag a) Forslag til fordeling af afdelingsmøderne 2015 Bilag b) Oversigt over OB s repræsentation ved medlemsmøderne OB deltager som hovedregel i valgmøder, men gjorde opmærksom på at der kan være budgetmøder, hvor der skal deltage et OB-medlem. Hvis der ikke deltager en fra OB, skal der deltage en fra administrationen. en blev godkendt.

12 3c. Efterårskonference den oktober 2015 Side 12 Det overordnede tema for efterårskonferencen den oktober 2015 er: Kom godt i gang med uddannelsen til de nye driftsmodeller. Efterårskonferencen vil i år bestå af en bred kombination af tilbud, der tilgodeser, de forskellige vidensniveauer bestyrelsesmedlemmerne kommer med i forhold til at kunne få deres bestyrelseskørekort. Optimalt set, vil det betyde, at de enkelte deltagere vil kunne sammensætte et program, som enten gør dem i stand til at få deres kørekort (garvede bestyrelsesmedlemmer) eller komme godt i gang med det (nyvalgte). Der vil som de tidligere år i løbet af weekenden blive indlagt elementer, der bryder programmet. Der vil igen i år være underholdning og musik til middagen lørdag aften. Som de seneste år vil der kun være én pris for deltagelse på efterårskonferencen. Administrationen indstiller, at temaet og formen på årets efterårskonference godkendes, og at administrationen arbejder videre med konferencen. Økonomi Prisen i år vil være kr for hele weekenden. Bilag Ingen OB godkendte at administrationen arbejder videre med temaet og formen på årets efterårskonference.

13 4a. om 1. behandling af politik for energimål i AAB s afdelinger Side 13 Det er blevet besluttet, at OB skal fastlægge og godkende en række overordnede politikker, indenfor hvilke afdelingsbestyrelser og administration skal agere. Herunder skal OB lægge en energipolitik for driften af AAB s boligafdelinger. Politikkens udmøntning vil blive understøttet af en eller flere forretningsgange, som beskriver hvem der gør hvad og hvornår. Administrationen indstiller, at udkastet til politikken drøftes og derefter sendes til behandling i BPU udvalget, inden den endeligt godkendes af OB. Bilag Notat af 12. januar 2015 politik for energimål i driften af AAB s afdelinger Eventuelle bemærkninger/forslag til politikken kan rettes til BPU udvalgets formand. Udkastet til politik blev sendt til behandling i BPU udvalget med henblik på endelig godkendelse af OB.

14 4b. Politik for opfølgning på sygefravær for centralt og decentralt ansatte Side 14 Organisationsbestyrelsen førstebehandlede på sit møde den 4. juni 2014 udkast til politik for opfølgning på sygefravær for centralt- og decentralt ansatte. Udkastet blev sendt videre uden bemærkninger til andenbehandling i afdelingsudvalget. Afdelingsudvalget behandlede udkastet på sit møde den 11. november og havde ingen yderligere bemærkninger. På organisationsbestyrelsens møde i december blev det besluttet at tilbagesende politikken til fornyet behandling i afdelingsudvalget med henblik på, at sidste afsnit i politikken skulle fremgå mere klart. Afdelingsudvalget har på sit møde den 9. januar 2015 besluttet at sidste afsnit fjernes, for at der ikke påføres en unødig forpligtelse for afdelingerne, men at eventuelle tiltag sker efter en konkret vurdering. Sidste afsnit under omsorg, er flyttet ned sidst i dokumentet som afslutning og er tilrettet så det gælder både for omsorgs- og sygefravær af længere varighed. Afdelingsudvalget indstiller politik for opfølgning på sygefravær for centralt og decentralt ansatte til endelig godkendelse i OB. Bilag Politik for opfølgning på sygefravær for centralt og decentralt ansatte OB godkendte politik for opfølgning på sygefravær for centralt og decentralt ansatte.

15 5a. Evaluering af OB-seminar 30. januar 1. februar 2015 Side 15 Der blev holdt OB-seminar den 30. januar til 1. februar 2015 på Bautahøj i Jægerspris. Det indstilles, at Organisationsbestyrelsen drøfter forløbet af seminaret. Bilag Ingen OB drøftede forløbet af seminaret. Der var enighed om, at det havde været nogle relevante og inspirerende oplæg, der gav anledning til nogle gode drøftelser. Der var stor ros til administrationen.

16 5b. Tilrettelæggelse og gennemførelse af udbud s.f.a. Kartelsagen Side 16 Mange offentlige og private bygherrer drøfter fortsat, hvordan de skal forholde sig og gennemføre udbud i deres virksomheder, mens byggekartelsagen ruller. Den aktuelle situation har været drøftet på byggechefernes erfamøde i BL, hvor BL blev opfordret til at fremlægge et fælles udspil til, hvordan vi skal forholde os i den almene sektor. Kartelsagen er en københavnersag, og berører derfor primært boligorganisationerne i Storkøbenhavn. Og BL er tilbageholdende og afventende, og der forventes ikke et BL-udspil lige rund om hjørnet. AAB må derfor selv træffe beslutning om, hvordan vi tilrettelægger og gennemfører udbud i tiden fremover. AAB s administration anbefaler, at der indtil videre ikke iværksættes sanktioner overfor entreprenørfirmaer, som er involverede i kartelsagen. Begrundelsen for denne anbefaling fremgår af vedlagte bilag. Skulle der komme nye oplysninger frem i sagen eller ny lovgivning, der kræver handling fra AAB s side, vil sagen blive genbehandlet i OB. Administrationen indstiller, at der ikke iværksættes sanktioner overfor de entreprenørfirmaer, som er inddraget i den verserende byggekartelsag. Bilag Notat af 8. december 2014 Byggekartelsagen / Tilrettelæggelse og gennemførelse af udbud i AAB OB godkendte indstillingen med den ændring, at der ikke for nærværende iværksættes tiltag overfor de entreprenørfirmaer, som er inddraget i den verserende byggekartelsag. Udviklingen følges.

17 5c. Ændring af husorden f.s.v.a. husdyrhold Side 17 I forbindelse med genoptrykning af Boligforeningens AAB s standard husorden, er indholdet af pjecen blevet gennemgået. Det fremgår af den nuværende standardhusorden, at afdelingen kan træffe beslutning om, at der skal betales en månedlig afgift for husdyrhold, se bilag 1. Opkrævning af et gebyr/en afgift forudsætter, at der er hjemmel til det. Det er der ikke i den driftsbekendtgørelse, der gælder for almene boliger, og det er derfor ikke lovligt at opkræve sådan en afgift. Det foreslås derfor, at sætningen omkring opkrævning af gebyr fjernes fra standardhusordnen. Det indstilles at følgende sætning fjernes for at sikre lovligheden af indholdet i AAB s standard husorden: Beboerne kan også træffe beslutning om, at der skal betales en månedlig afgift for husdyrhold. Den resterende formulering bibeholdes. Hvis OB træffer beslutning om ændringen vil der blive udsendt cirkulære om ændringen i standardhusordenen. Bilag Bilag 1: Uddrag af Boligforeningen AAB s standard husorden afsnit 9 vedrørende husdyr OB godkendte indstillingen.

18 Side 18 5d. AAB ny samarbejdsaftale vedrørende ejendomsvurderinger Property Consult ApS er et firma, der har specialiseret sig i mod et 100% resultatafhængigt honorar at bistå ejendomsselskaber i forbindelse med beskatning af fast ejendom i Danmark. AAB har siden 2006 haft et samarbejde med firmaet, der i den periode har gennemgået og vurderet ejendomsvurderingerne på AAB s ejendomme og på den baggrund forestået sager mod myndighederne vedrørende tilbagesøgning af for meget betalt ejendomsskat. I juni 2014 i forbindelse med en gennemgang af honorarer betalt til firmaet tilkendegav administrationen, at man i forbindelse med at den nuværende kontrakt udløb i december 2014 ville undersøge mulighederne for at reducere honorarbetalingen. Denne undersøgelse har resulteret i, at administrationen har gennemført forhandlinger advokatfirmaet Kirk Larsen & Ascanius der er specialiseret indenfor området ejendomsvurderinger. Dette har resulteret i udkast til en samarbejdsaftale med en lidt anden udformning af honorarberegningen, der frem til og med ejendomsvurderingerne 2013 udgør 30% af en eventuel tilbagebetaling af ejendomsskat, og for ejendomsvurderingerne beregnes 10 måneders besparelse af ejendomsskatten. Administrationen anbefaler, at samarbejdet med Property Consult ikke forlænges, og at der i stedet indgås samarbejdsaftale med advokatfirmaet Kirk Larsen & Ascanius. Samarbejdsaftalen er vedlagt som bilag. Det indstilles, at Organisationsbestyrelsen godkender, at: - Vedlagte samarbejdsaftale, der er gældende for samtlige ejendomsvurderinger 2014 til 2018 inkl. Årsomvurderinger, godkendes i den form, der er tiltrådt af administrationen ved underskrift af Christian Høgsbro (direktør) og Helle Friis Nielsen (økonomichef) Bilag b) Samarbejdsaftale med advokatfirmaet Kirk Larsen & Ascanius vedrørende samtlige ejendomsvurderinger (inkl. årsomvurderinger) OB godkendte indstillingen.

19 5e. Forvaltningsrevision - målsætninger Side 19 OB har ved mødet i september 2014 besluttet at fokusere på en række forhold i forbindelse med forvaltningsrevision, som er nævnt nedenfor. Administration har herefter til opgave at opstille målsætninger for de enkelte områder, som er vedhæftet i bilaget. Økonomi og drift Skadeprocent forsikringssager Administrativ ledelse Sygefravær ejendomsfunktionærer Beboerdemokrati Selvbetjeningsløsninger Boligområdernes og afdelingerne Deltagelse i afdelingsmøder Nybyggeri og renovering Nedbringe udledning af CO2 Det indstilles, at OB drøfter de enkelte målsætninger og målemetoder. Bilag Forvaltningsrevision 2014/2015 målsætninger Der var enighed om, at målet for pkt. 3.1 Selvbetjeningsløsninger skal ændres til 100%. De øvrige målsætninger og målemetoder blev godkendt.

20 5 f. Hjemfald i Københavns omegnskommuner Side 20 BL har på vegne af 38 boligorganisationer i de københavnske omegnskommuner indgået aftaler med de berørte kommuner om frikøb af såkaldte hjemfaldsklausuler. Det er sket efter meget langstrakte forhandlinger og efter, at BL i 2011 udarbejdede den første registrering på baggrund af boligorganisationernes oplysninger. BL har opnået en særdeles gunstig aftale. Oprindeligt ville et frikøb have kostet 9,5 mia. kr. I den aftale som alle borgmestre i omegnskommunerne og Københavns Kommune nu har underskrevet lyder den endelige pris på 1,45 mia. kr. Aftalen indeholder ikke øget kommunal anvisning, som det skete i år 2000 i København. Aftalen berører AAB afd. 39, 43, 52 og 53. Da disse afdelinger i sin tid blev opført, kunne det kun lade sig gøre på grunde, der indeholdte en klausul om hjemfald til Københavns Kommune. Hjemfaldet betyder, at AAB har pligt til at sælge grundene tilbage til kommunen et bestemt år. Fremover vil det derfor være meget svært at optage lån til disse afdelinger med løbetid, der løber ud over hjemfaldsåret. For AAB s afdelinger ligger hjemfaldsåret i perioden Det betyder allerede nu at enkelte afdelinger p.t. ikke kan optage realkreditlån på 30 år og dermed bliver finansiering af en renoveringsopgave dyrere for beboerne, der får en højere huslejekonsekvens. Derudover påvirker hjemfaldsklausuler realkreditinstitutternes beregning af ejendommenes værdi og dermed, hvor meget friværdi der er i ejendommene at tage lån i. Vi kan nu henholdsvis købe grundene i afdeling 39, 43 og 53 fri og samtidig lave en uopsigelig lejekontrakt for afdeling 52. Aftalen rummer en samlet rabat på mere end 80% i forhold til den oprindelige frikøbssum. AAB afdeling Frikøb uden reduktion Frikøb med reduktion Afd. 39 kr kr Afd. 43 kr kr Afd. 52 kr kr Afd. 53 kr kr Hjemfaldsbeløbene vil blive finansieret med 30-årige realkreditlån. Der er i den udarbejdet aftale bestemt, at huslejen maksimalt må stige med 10 kr. pr. kvadratmeter det første år, det andet år med endnu 10 kr. og det tredje år med endnu 10 kr. til i alt 30 kr. Og for afdelinger med driftsstøtte er der mulighed for at få driftsstøtte fra Landsbyggefonden til at begrænse huslejestigningen til 2 kr. det første år, 3 kr. det andet år 4 kr. det tredje år pr. kvadratmeter. Herefter kan lejen højest stige i den såkaldte valsetakt det vil sige tre fjerdedele af samfundets løn- eller prisstigninger. For afdeling 39 betyder det at den nuværende husleje stiger op til 30 kr. pr. m2 de første 3 år og herefter op til 44,84 pr. m2 i år 30. Og for afdeling 43, afdeling 52 og afdeling 53 betyder det, at den nuværende husleje stiger

21 op til 4 kr. pr. m2 de første 3 år og herefter op til 18,84 kr. pr. m2 i år 30. Side 21 AAB afdeling Husleje m2, nuværende Husleje m2, år 3 Husleje m2, år 30 Afd. 39 kr. 933,08 kr. 963,08 kr. 977,92 Afd. 43 kr. 816,08 kr. 820,08 kr. 834,92 Afd. 52 kr. 708,31 kr. 738,31 kr. 727,15 Afd. 53 kr. 762,37 kr. 766,37 kr. 781,21 Manglende finansiering: Ovenstående huslejestigninger i afdeling 39 er ikke tilstrækkeligt til at dække ydelsen på realkreditlånene. Boligorganisationernes dispositionsfond har pligt til at finansiere forskellen med lån fra dispositionsfonden, således at fonden i udgangspunktet har en størrelse, hvor der ikke skal ske henlæggelser årligt fra beboerne. Hvis dispositionsfonden bringes ned under dette niveau for at kunne dække den midlertidige betaling på ydelserne for frikøbslånet, kan fonden opnå et lån i Landsbyggefonden mod betaling af normale renter. Såfremt AAB s dispositionsfond skal dække lånet i afdeling 39 vil dispositionsfonden komme under minimum i år 2016 og Administrationen indstiller, at der optages lån i Landsbyggefonden, der dækker nedenstående ydelser, i alt kr Dette lån skal først skal tilbagebetales efter 30 år, når realkreditlånene er udbetalt. AAB afdeling Lån Samlet tilbagebetalings fra LBF periode Afd. 39 kr år. Landsbyggefonden yder driftsstøttelån til afdeling 43, 52 og 53. Driftsstøtten skal tilbagebetales efter 30 år, når realkreditlånene er udbetalt. AAB afdeling Driftsstøttelån fra LBF Samlet tilbagebetalings periode Afd. 43 kr år. Afd. 52 kr år. Afd. 53 kr år. Disse lån forrentes med en variabel rente på 2%. Beregning af frikøbet Frikøbsbeløbet beregnes for deklarationer uden bygningserstatning som aktuel ejendomsværdi pr. 1. oktober 2012 fratrukket oprindelig grundkøbesum tilbagediskonteret med 3 pct. p.a. i forhold til antal år mellem 2014 og hjemfaldsår. For de få deklarationer med bygningserstatning anvendes grundværdi 1. oktober 2012 i stedet for ejendomsværdi. Og det er disse således beregnede frikøbsbeløb, der reduceres med en ensartet procent (80,5 pct.) for alle afdelinger som en del af aftalen. Aftalen forudsætter, at betalingen finder sted inden udgangen af marts måned Hvis betalingen forsinkes, skal der betales renter fra forfaldsdato til betalingsdato svarende til Nationalbankens udlånsrente plus 2 pct.

22 Beregning af hjemfaldsbeløbene er beregnet og godkendt af foreningens revisor. Udover revisorattestation forudsættes det, at der er inden betaling er sket godkendelse i respektive kommuner og i øverste myndighed i boligorganisationerne. I boligorganisationerne er det øverste myndighed, som har kompetencen, da det drejer sig om køb og salg af ejendom. Der skal altså ikke ske godkendelse i de enkelte afdelinger. Der indkaldes derfor til ekstraordinært repræsentantskabsmøde den 16. februar 2015, kl i HK s store sal. Institutioner frikøbes ikke: I afdelinger, hvor der indgår institutioner for børn og unge m.fl. som en del af afdelingen skal der ikke ske frikøb af disse institutioner. Derfor fratrækkes der i det beregnede frikøbsbeløb et beløb forholdsmæssigt svarende til institutionernes leje som andel af de samlede lejeindtægter i afdelingen. Når frikøbet er gennemført, skal der efterfølgende ske matrikulær udskillelse fra afdelingen af de ikke frikøbte institutioner, og omkostningerne ved den matrikulære udskillelse afholdes med halvdelen til boligorganisationen og halvdelen til kommunen. Af de berørte afdelinger, er det afdeling 52 (fællesdriften) og 53, der har institutioner, der skal udmatrikuleres. Side 22 Tidsplan: 19. december 2014: Modtagelse af revisionserklæring for hjemfaldsbeløb. 22. december 2014: Ansøgningerne blev sendt til Landsbyggefonden. For afd. 43 og afd. 53 er der søgt om driftsstøtte, da de i forvejen får driftsstøtte og der dermed har været mulighed for at søge om yderligere driftsstøtte til hjemfaldslån. Primo januar 2015: Januar 2015: Lånetilbud modtaget fra realkreditinstitutterne. Ansøgninger sendt til tilsynskommunerne om godkendelse af låneoptagelse og eventuelt krav om kommunal garanti. Forventer kommunernes godkendelse i løbet af februar februar 2015: Orienterings møde for afd. 39,43,52 og februar 2015: Indstilles til repræsentantskabet godkendes af OB 16. februar 2015: Ekstraordinært repræsentantskabsmøde, afhænger af OB s indstilling. Februar 2015: Godkendelse fra kommunerne. Ultimo februar 2015: Hvis repræsentantskabet godkender aftalen, vil beboerne blive orienteret og varslet huslejeforhøjelse. Dette sker umiddelbart efter Repræsentantskabsmødet. 30. marts 2015: Hvis indstillingen godkendes af repræsentantskabet, udbetales realkreditlån d. 30. marts 2015 der er indhentet lånetilbud for de fire afdelinger.

23 Side 23 Det indstilles til OB s godkendelse : 1. at indstille til Repræsentantskabet at godkende aftalen om hjemfald i Boligforeningen AAB afd. 39, 43, 52 og at der afholdes ekstraordinært Repræsentantskabsmøde herom den 16. februar 2015, kl i henhold til AAB s vedtægt 7, stk at Landsbyggefonden ansøges om driftsstøtte til afdeling 43, 52 og at Landsbyggefonden ansøges om at yde et lån inkl. oprullede renter til dispositionsfonden på kr til dækning af hjemfaldsaftalen. 5. at Foreningen afholder de nødvendige udgifter til udmatrikulering af berørte institutioner NB. Pga. vedtægtens tidsfrist for indkaldelse af Repræsentantskabsmøder har administrationen efter aftale med formandsskabet indkaldt til ekstraordinært repræsentantskabsmøde den 16. februar 2015 med forbehold for Organisationsbestyrelsens endelige godkendelse heraf. Bilag Ingen OB godkendte indstillingen

24 5g. Udvalgsstruktur Side 24 På Repræsentantskabsmødet den 26. november 2014 blev der valgt et nyt medlem til OB. I forbindelse med Michael Bendixens fratræden blev der en post ledig i Boligudvalget, som ikke er blevet besat. OB skal derfor drøfte fordeling af udvalgsposterne under OB. Det indstilles, at Organisationsbestyrelsen drøfter fordelingen af udvalgsposterne. Bilag Oversigt over udvalgsstruktur Det blev besluttet, at Gunvor Abrahamsen træder ind i Afdelingsudvalget og Boligudvalget.

25 5h. Orientering fra udvalgene Side 25 Uddannelsesudvalget Økonomi- og Forvaltningsudvalget Boligudvalget BPU-udvalget Afdelingsudvalget Arbejdsmiljøudvalg Det decentrale forvaltningsudvalg Afdeling 19 (lukket punkt) Formanden orienterede om at første møde i styregruppen har været afholdt. Afdeling 19 er repræsenteret ved Helen Østergaard. Styregruppen er enige om, at sikre en grundig afdækning af sagen, hvilket formentlig betyder, at en rapport ikke vil kunne foreligge til det lovede tidspunkt.

26 6a. Direktionsberetning Side 26 Tilstandsregistrering KUBEN har gennemgået alle AAB s afdelinger inden årsskiftet, bort set fra en enkelt afdeling som desværre måtte aflyse den aflyste besigtigelse. Der er nu lavet aftaler om gennemgang af de resterende rapporter for afdelingsbestyrelserne i løbet af januar måned. Selve gennemgangen af ejendommene og registrering af oplysningerne i Bolig 4 forventes derfor tilendebragt med udgangen af januar måned. Driftskoordinatorerne skal nu i tæt samarbejde med afdelingerne, sørge for at de bliver indarbejdet i DV-planerne fra Vedligehold & energi arbejder på et format for afrapportering til OB på fremdriften i dette arbejde, som vil fremgå af ledelsesrapporten for Det blev på mødet oplyst, at der har været holdt møde med den manglende afdeling, hvorfor tilstandsregistreringen er afsluttet. 11 afdelinger ønsker ikke at gøre yderligere og 28 afdelinger har ikke reageret på invitationen til gennemgang af tilstandsregistreringen, hvorfor invitationen vil blive gentaget. OB ønsker, at der foretages opfølgning på DV-planen for de afdelinger, der ikke ønsker tilstandsregistrering. Status på fraflytningsklager Ved repræsentantskabsmødet i november 2014 var der bemærkninger fra afdeling 42 (v/john Bøgh) og afdeling 32 (v/erik Jensen) om kvaliteten af fraflytningssyn. Synspunkterne var at servicen ift. fraflytningssyn er faldet, at utilfredsstillende syn medfører, at de sager der køres i beboerklagenævn bliver tabt og et forslag om at afdelingsbestyrelserne kan deltage i synet. Efter repræsentantskabsmødet er der i december 2014, lavet en status på fraflytningsklager, i notat af 16. december 2014 (vedlagt). Tilsynet ønsker ikke, at afdelingsbestyrelserne står for syn, hvilket også er afspejlet i den af OB godkendte politik for afdelingsbestyrelsernes deltagelse i fraflytningssyn, som blev godkendt på junimødet Hvis afdelingen er uenig i synet, må afdelingsbestyrelsen i første omgang tage en drøftelse med inspektøren og derefter med kundechef Henrik Schultz, hvis der er behov for det, så praksis afspejler det af afdelingsmødet godkendte vedligeholdelsesreglement. Bevilling fra MBBL s forsøgspulje 2014 Administrationen har søgt om tilskud fra ministeriets forsøgepulje 2014 til et projekt om samdrift efter principperne om leanledelse. Ansøgningen er imødekommet med 1 mio. kr. excl. moms. Formålet er at tilrettelægge driften af de parlamentariske afdelinger på tværs og dermed teste om tværgående driftstilrettelæggelse er mere effektivt, uden at det går ud over kunde- og medarbejdertilfredshed. Det er meningen at projektet skal munde ud i:

27 1) Afstemt serviceniveau, hvor vi vil udvikle værktøjer til at afstemme forventninger mellem afdelingsbestyrelse og driftsorganisationen 2) Projektet skal give svar på hvordan samdrift af ca. 30 af AAB s afdelinger kan organiseres hensigtsmæssigt 3) Smart opgaveløsning lean i driftsorganisationen, hvor vi vil træne driftspersonale i at arbejde smartere og have fokus på at lave løbende forbedringer, for derigennem at sænke udgifterne til drift. Målet er et opnå en produktivitetsforbedring. 4) Øget kundetilfredshed 5) Uændret niveau for medarbejdertrivsel Projektet løber fra april 2015 og 1 år frem. AAB s medfinansiering er primært arbejdstid hos deltagerne i projektet. Stormen Egon Baseret på oplysninger fra forsikringsmægler Ulla Lund Rasmussen så var stormen Egon forholdsvis mild ved AAB s afdelinger. Der er pr. 15. januar 2015 indløbet anmeldelser fra afdeling 28-30, hvor der er sket skade på to udluftningskanaler, afdeling 24 har haft skade på en ramme og vindue. Tre afdelinger (4, 9 og 35) har haft nedblæste tagsten, flest i afdeling 35 hvor der allerede er fokus på at taget står overfor at skulle udskiftes. Kortlægning af almene bebyggelsers bevaringsværdi I forlængelse af erfaringerne fra dialogen omkring eventuel fredning af Bellahøjafdelingerne er Landsbygefonden og Kulturstyrelsen gået sammen om at kortlægge den almene boligsektors kulturhistoriske og arkitektoniske værdier. Formålet er at sikre de væsentligste byggerier kan dermed sikres gennem statslig bygningsfredning og derudover indkredse de byggerier der har væsentlige værdier for eksempelvis at lave bevaringsstrategier for bebyggelserne. Projektet vil dermed også være med til at pege på bebyggelsernes rammer for udvikling. Boligorganisationer, Arkitektskolen i Aarhus og JJW arkitekter er inviteret med til at kvalificere projektet. I projektet indgår også udvikling af strategier således, at allerede fredede afdelinger, eller afdelinger på vej mod en fredning, kan renoveres og/eller fremtidssikres på en hensigtsmæssig måde og med henblik på en hensigtsmæssig fremtidig drift. Projektet respekterer bl.a. sektorens ejerforhold, beslutningsprocesser, beboerdemokratiet og boligernes forskelligheder på grund af f.eks. råderetsarbejder mv. Endelig fokuseres der på, at beboernes rettigheder og muligheder i henhold til almenboligloven kan opretholdes under og efter en fredning, ligesom huslejen skal kunne holdes på et acceptabelt niveau således, at mulighederne for fortsat udlejning af boligerne sikres. Kortlægningen er projektets første fase, og efterfølgende udarbejdes der individuelle manuler for hver af de bebyggelser, der fredes, ligesom der gennemføres en generel formidlingsdel. Lokalaftale med ejendomsfunktionærerne Lokalaftale for ejendomsfunktionærer er færdigforhandlet og underskrevet. Aftalen er et 0- resultat. Side 27

28 Afd 51 solceller Formanden og direktøren var inviteret til afdeling 51 af bestyrelsen for at besigtige solcelleprojektet på afdelingens nyrenoverede gavle. Det var en særdeles positiv oplevelse. Side 28 Ny planlov Ny planlov har været til debat i folketingets boligudvalg. De borgerlige partier udtrykte skepsis over den nye lov, selvom de var enige i de politiske intentioner om at skabe blandede byer. IT-sikkerhed På OB-seminar den 30. januar 1. februar 2015 blev IT-sikkerheden drøftet, herunder bl.a. muligheden for en løsning med spejling af data. Detaljer om Lejerbos it-nedbrud giver nu anledning til fornyede overvejelser om ændring af AAB s IT-beredskab. OB vil derfor få forelagt et nyt IT-sikkerhedsoplæg i løbet af foråret (lukket) (lukket)

29 7a. Personaleforhold Side 29 (lukket)

30 8. Eventuelt Side 30 Der kan ikke træffes beslutninger under dette punkt.

Referat fra ekstraordinært repræsentantskabsmøde

Referat fra ekstraordinært repræsentantskabsmøde Referat fra ekstraordinært repræsentantskabsmøde Mødedato: Mandag den 16. februar 2015 kl. 19.00 Kontaktperson Inge Vilhof Direktionssekretariatet Direkte tlf.: 33 76 01 02 E-mail: ivi@aab.dk Sted: HK

Læs mere

Referat. Protokoller: Politiske sager: Afdelingsrelaterede indstillingssager: Mødedato: 22. juni Til stede:

Referat. Protokoller: Politiske sager: Afdelingsrelaterede indstillingssager: Mødedato: 22. juni Til stede: Referat Mødedato: 22. juni 2011 Til stede: Bent Haupt Jensen, Formand Jørn Nielsen, Næstformand Michael Bagge Kuehn Jette Kragh Svend Lauridsen Palle S. Madsen Käthe Pedersen Michael Bendixen Ole Sales,

Læs mere

Referat af ekstraordinært OB-møde

Referat af ekstraordinært OB-møde Referat af ekstraordinært OB-møde Mødedato: 20. juni 2012 kl. 17.30 Til stede: Bent Haupt Jensen, Formand Michael Bagge Kuehn Jette Kragh Svend Lauridsen Palle Madsen Käthe Pedersen Christian Høgsbro,

Læs mere

Referat af OB-møde. Protokoller: Politiske sager: Afdelingsrelaterede sager: Mødedato: 5. september 2012 kl

Referat af OB-møde. Protokoller: Politiske sager: Afdelingsrelaterede sager: Mødedato: 5. september 2012 kl Referat af OB-møde Mødedato: 5. september 2012 kl. 17.00 Til stede: Bent Haupt Jensen, Formand Jørn Nielsen, Næstformand Michael Bagge Kuehn Michael Bendixen Bjarne Lindqvist Palle S. Madsen Käthe Pedersen

Læs mere

Referat af OB-møde. Protokoller: Politiske sager: Mødedato: 2. oktober 2013 kl. 17.00

Referat af OB-møde. Protokoller: Politiske sager: Mødedato: 2. oktober 2013 kl. 17.00 Referat af OB-møde Mødedato: 2. oktober 2013 kl. 17.00 Til stede: Bent Haupt Jensen, Formand Jørn Nielsen, Næstformand Michael Bagge Kuehn Michael Bendixen Bjarne Lindqvist David Jennow Helle Jønsson Christian

Læs mere

ORGANISATIONSBESTYRELSEN. Referat

ORGANISATIONSBESTYRELSEN. Referat ORGANISATIONSBESTYRELSEN Referat Den 17. maj 2016 af ordinært møde tirsdag 10. maj 2016 kl. 18.00 i bestyrelseslokalet, Sionsgade 26, kælderen. Deltagere: Jens Corfitzen Formand (afd. 2) Peter Jørgensen

Læs mere

Referat af OB-møde. Protokoller: Politiske sager: Mødedato: 2. november 2011 kl

Referat af OB-møde. Protokoller: Politiske sager: Mødedato: 2. november 2011 kl Referat af OB-møde Mødedato: 2. november 2011 kl. 17.00 Til stede: Bent Haupt Jensen, Formand Jørn Nielsen, Næstformand Jette Kragh Bjarne Lindqvist Palle S. Madsen Michael Bendixen Michael Bagge Kuehn

Læs mere

Ekstraordinært repræsentantskabsmøde onsdag den 4. februar 2015, kl i Oasen, Strandmarksvej 18, 1. sal, Hvidovre

Ekstraordinært repræsentantskabsmøde onsdag den 4. februar 2015, kl i Oasen, Strandmarksvej 18, 1. sal, Hvidovre Ekstraordinært repræsentantskabsmøde onsdag den 4. februar 2015, kl. 17.30 i Oasen, Strandmarksvej 18, 1. sal, Hvidovre Repræsentantskabet: Marianne Salomonsen, Allan Christiansen, Bent Bencke, Beth Hørsted,

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde af 9. august 2017 blev godkendt og underskrevet.

Referat af bestyrelsesmøde af 9. august 2017 blev godkendt og underskrevet. Referat af bestyrelsesmøde tirsdag den 12. september, kl. 18.00. Afbud: Tina Pedersen 1. Godkendelse af dagsorden. Dagsordenen godkendt. 2. Godkendelse og underskrift af sidste referat. Referat af bestyrelsesmøde

Læs mere

Vedtægter for Boligforeningen AAB

Vedtægter for Boligforeningen AAB Vedtægter for Boligforeningen AAB Kapitel 1 Navn, hjemsted og formål 1. Boligorganisationens navn er Boligforeningen AAB. Boligforeningen AAB er grundlagt den 12. marts 1912 og er senest drevet under navnet

Læs mere

Boligselskabet Futura Fredericia 99

Boligselskabet Futura Fredericia 99 Boligselskabet Futura Fredericia 99 Referat for ordinært organisationsbestyrelsesmøde den 16. juni 2010 kl. 17.00, mødet fandt sted i fælleshuset på Thygesmindevej. 1. Velkomst ved formanden 2. Godkendelse

Læs mere

Referat af OB-møde. 1. Protokoller og økonomistyring. 2. Indstillingssager. 3. Orienteringssager. 4. Eventuelt. Mødedato: 21. juni 2017 kl. 17.

Referat af OB-møde. 1. Protokoller og økonomistyring. 2. Indstillingssager. 3. Orienteringssager. 4. Eventuelt. Mødedato: 21. juni 2017 kl. 17. Referat af OB-møde Mødedato: 21. juni 2017 kl. 17.00 Til stede: Bent Haupt Jensen, formand Gunvor Abrahamsen, næstformand Hanne Dahlerup Jette Kragh Bjarne Lindqvist Christina Søby Jensen Charles Thomassen

Læs mere

Organisationsbestyrelsesmøde

Organisationsbestyrelsesmøde Organisationsbestyrelsesmøde Møde Sted Start 30-04-2014 Restaurant Kikko, Vendsysselvej 15.30 Deltagere Werner I. Madsen, Jørn Stevns, Peter Fynbo Hansen, Knud Weiss, John Nilsson, Poul Jeppesen, Lis Bentin

Læs mere

Referat. Den 7. maj 2014

Referat. Den 7. maj 2014 Den 7. maj 2014 Referat Mødeart: Organisationsbestyrelsesmøde Mødested: Selskabslokalet Afdeling: Lægeforeningens Boliger, afd. 1 og 2 Nyborggade 11, 1. sal 2100 København Ø Mødedato: 6. maj 2014 Mødetidspunkt:

Læs mere

Ravnsborg Ældreboligselskab Referat af organisationsbestyrelsesmøde mandag den 19. september 2011 kl. 10.00 i fælleshuset i Boesgårdsparken

Ravnsborg Ældreboligselskab Referat af organisationsbestyrelsesmøde mandag den 19. september 2011 kl. 10.00 i fælleshuset i Boesgårdsparken Ravnsborg Ældreboligselskab Referat af organisationsbestyrelsesmøde mandag den 19. september 2011 kl. 10.00 i fælleshuset i Boesgårdsparken Dagsorden: 1 Godkendelse af dagsorden... 2 2 Godkendelse af referat...

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde af 23. oktober 2017 blev godkendt og underskrevet.

Referat af bestyrelsesmøde af 23. oktober 2017 blev godkendt og underskrevet. Referat af bestyrelsesmøde onsdag den 15. november, kl. 17.30. Afbud: 1. Godkendelse af dagsorden. Dagsordenen godkendt. 2. Godkendelse og underskrift af sidste referat. Referat af bestyrelsesmøde af 23.

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde af 12. september 2017 blev godkendt og underskrevet.

Referat af bestyrelsesmøde af 12. september 2017 blev godkendt og underskrevet. Referat af bestyrelsesmøde mandag den 23. oktober, kl. 17.30. Afbud: 1. Godkendelse af dagsorden. Dagsordenen godkendt. 2. Godkendelse og underskrift af sidste referat. Referat af bestyrelsesmøde af 12.

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde

Referat af bestyrelsesmøde Referat af bestyrelsesmøde Deltagere Organisationsbestyrelsens medlemmer og 1. suppleant, direktør Afbud Tid Onsdag, den 6. marts 2019 kl. 17.30 Sted Arbejdernes Byggeforening, Færgegården 1, 8600 Silkeborg

Læs mere

Forretningsorden for organisationsbestyrelsen i Boligselskabet Østparken

Forretningsorden for organisationsbestyrelsen i Boligselskabet Østparken Forretningsorden for organisationsbestyrelsen i Boligselskabet Østparken Introduktion Valg til organisationsbestyrelsen sker hvert år på boligorganisationens repræsentantskabsmøde. Valgperioden er højst

Læs mere

FORRETNINGSORDEN FOR ORGANISATIONSBESTYRELSEN ... Kap. 1 ORGANISATIONSBESTYRELSENS BEFØJELSER

FORRETNINGSORDEN FOR ORGANISATIONSBESTYRELSEN ... Kap. 1 ORGANISATIONSBESTYRELSENS BEFØJELSER SILKEBORG BOLIGSELSKAB FORRETNINGSORDEN FOR ORGANISATIONSBESTYRELSEN... Kap. 1 ORGANISATIONSBESTYRELSENS BEFØJELSER 1 Organisationsbestyrelsens ansvar Organisationsbestyrelsen forestår den overordnede

Læs mere

Emne : Bestyrelsesmøde Deltagere : Bestyrelsen Tid : Mandag den 3. oktober 2016 kl Sted : HAB s administration Udsendt : 27.

Emne : Bestyrelsesmøde Deltagere : Bestyrelsen Tid : Mandag den 3. oktober 2016 kl Sted : HAB s administration Udsendt : 27. Emne : Bestyrelsesmøde Deltagere : Bestyrelsen Tid : Mandag den 3. oktober 2016 kl. 1630 Sted : HAB s administration Udsendt : 27. september 2016 DAGSORDEN: 1. Forhandlings- og revisionsprotokol 2. Efterretningssager

Læs mere

Afd. 21 anmodning af 6. november 2012 om indkaldelse til ekstraordinært afdelingsmøde.

Afd. 21 anmodning af 6. november 2012 om indkaldelse til ekstraordinært afdelingsmøde. Referat af bestyrelsesmøde onsdag den 20. februar 2013, kl. 18.30. Afbud: Ulla Dinesen 1. Godkendelse af dagsorden. Dagsordenen godkendt. 2. Underskrift af sidste referat. Referat af bestyrelsesmøde af

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde af 13. december 2014 blev underskrevet.

Referat af bestyrelsesmøde af 13. december 2014 blev underskrevet. Referat af bestyrelsesmøde onsdag den 21. januar 2015, kl. 17.30. Afbud: Anders O. Sørensen 1. Godkendelse af dagsorden. Dagsordenen godkendt. 2. Underskrift af sidste referat. Referat af bestyrelsesmøde

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde af 16. juni 2017 blev godkendt og underskrevet.

Referat af bestyrelsesmøde af 16. juni 2017 blev godkendt og underskrevet. Referat af bestyrelsesmøde onsdag den 9. august, kl. 17.30. Afbud: Tina Pedersen 1. Godkendelse af dagsorden. Dagsordenen godkendt. 2. Godkendelse og underskrift af sidste referat. Referat af bestyrelsesmøde

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde

Referat af bestyrelsesmøde Referat af bestyrelsesmøde Deltagere Organisationsbestyrelsens medlemmer og 1. suppleant, direktør Afbud Tid Onsdag, den 15. august 2018 kl. 17.30 Sted Arbejdernes Byggeforening, Færgegården 1, 8600 Silkeborg

Læs mere

I mødet deltog fra bestyrelsen: Ejler Sønderriis, formand Yvonne Pedersen, næstformand Inga Bruun Madsen Diana B. Sørensen Bente Østergaard

I mødet deltog fra bestyrelsen: Ejler Sønderriis, formand Yvonne Pedersen, næstformand Inga Bruun Madsen Diana B. Sørensen Bente Østergaard Skive Boligselskab Referat af ordinært organisationsbestyrelsesmøde, tirsdag den 13. december 2011 kl. 16.00, på Højslev Kro, Viborgvej 220, 7840 Højslev. Dagsorden: side 1 Godkendelse af referat... 2

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde fredag den 17. juni 2016, kl Afbud: Ulla Dinesen. 1. Godkendelse af dagsorden. Dagsordenen godkendt.

Referat af bestyrelsesmøde fredag den 17. juni 2016, kl Afbud: Ulla Dinesen. 1. Godkendelse af dagsorden. Dagsordenen godkendt. Referat af bestyrelsesmøde fredag den 17. juni, kl. 17.30. Afbud: Ulla Dinesen 1. Godkendelse af dagsorden. Dagsordenen godkendt. 2. Underskrift af sidste referat. Referat af bestyrelsesmøde af 18. maj

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde

Referat af bestyrelsesmøde Referat af bestyrelsesmøde Deltagere Organisationsbestyrelsens medlemmer og 1. suppleant, direktør Afbud Ulla Dinesen Tid Onsdag, den 11. september 2019 kl. 17.00 Sted Arbejdernes Byggeforening, Færgegården

Læs mere

Torsdag den 10. oktober 2019 kl

Torsdag den 10. oktober 2019 kl 3. oktober 2019 Der indkaldes hermed til bestyrelsesmøde nr. 19.08: Torsdag den 10. oktober 2019 kl. 18.00 19.08.01 Godkendelse af dagsorden Dagsorden udsendt den 3. oktober 2019. At dagsordenen godkendes.

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde af 15. november 2017 blev godkendt og underskrevet.

Referat af bestyrelsesmøde af 15. november 2017 blev godkendt og underskrevet. Referat af bestyrelsesmøde lørdag den 16. december, kl. 17.30. Afbud: 1. Godkendelse af dagsorden. Dagsordenen godkendt. 2. Godkendelse og underskrift af sidste referat. Referat af bestyrelsesmøde af 15.

Læs mere

Dialogmøde 2012 Boligselskabet for Høng og Omegn

Dialogmøde 2012 Boligselskabet for Høng og Omegn REFERAT Dialogmøde 2012 Boligselskabet for Høng og Omegn Dato: 23. oktober 2012 Mødested: Økonomistaben, Ubby Rådhus, Hovedgaden 62, 4490 Jerslev Deltagere: Boligorganisationen: Formand Kurt Olsen (afbud)

Læs mere

Forretningsorden. Organisationsbestyrelsen

Forretningsorden. Organisationsbestyrelsen Forretningsorden Organisationsbestyrelsen Godkendt af organisationsbestyrelsen 13-08-2012 Indhold 1. Organisationsbestyrelsens ansvar... 3 2. Prokura m.m.... 3 3. Køb, salg og pantsætning af fast ejendom....

Læs mere

Referat. Suppleant til repræsentantskabet (afd. 2) Marianne Olsen Suppleant til repræsentantskabet (afd. 2)

Referat. Suppleant til repræsentantskabet (afd. 2) Marianne Olsen Suppleant til repræsentantskabet (afd. 2) Referat Den 28. august 2014 Mødeart: Organisationsbestyrelsesmøde Mødested: Selskabslokalet Afdeling: Lægeforeningens Boliger, afd. 1 og 2 Nyborggade 11, 1. sal 2100 København Ø Mødedato: 26. august 2014

Læs mere

ORGANISATIONSBESTYRELSEN REFERAT

ORGANISATIONSBESTYRELSEN REFERAT ORGANISATIONSBESTYRELSEN REFERAT Den 9. marts 2016 til ordinært møde tirsdag 8. marts 2016 kl. 18.00 i bestyrelseslokalet, Sionsgade 26, kælderen. Deltagere: Jens Corfitzen Formand (afd. 2) Peter Jørgensen

Læs mere

Gentofte Ejendomsselskab. Vedtægter

Gentofte Ejendomsselskab. Vedtægter Gentofte Ejendomsselskab Vedtægter Gentofte Ejendomsselskab 2015 Kapitel 1 Navn, hjemsted og formål 1. Boligorganisationens navn er Gentofte Ejendomsselskab Boligorganisationen har hjemsted i Gentofte

Læs mere

Dagsorden organisationsbestyrelsesmøde

Dagsorden organisationsbestyrelsesmøde Dagsorden organisationsbestyrelsesmøde Tirsdag den 8. maj 2012 kl. 17.00, Kronprinsessegade 14, Kantinen Deltagere: Bestyrelsen, Bent Frederiksen, Peter Juul Andersen, Anette Hertz, Rikke Linnemann, (ref),

Læs mere

Ekstraordinært organisationsbestyrelsesmøde den 24. oktober 2017, kl. 17:00 Skovbakkevej 92B

Ekstraordinært organisationsbestyrelsesmøde den 24. oktober 2017, kl. 17:00 Skovbakkevej 92B Ekstraordinært organisationsbestyrelsesmøde den 24. oktober 2017, kl. 17:00 Skovbakkevej 92B Bestyrelsen: Susan Egede, Merete Kjær, Tonni Munkberg, Jan Kragh og Tommy Hjuler. Afbud: Fra KAB: Driftschef

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde

Referat af bestyrelsesmøde Referat af bestyrelsesmøde Deltagere Organisationsbestyrelsens medlemmer og 1. suppleant, direktør Afbud Poul Meisler Tid Onsdag, den 17. oktober 2018 kl. 17.30 Sted Arbejdernes Byggeforening, Færgegården

Læs mere

Dagsorden: Deltagere fra bestyrelsen: Birthe Rasmussen, formand Arne Filskov Christensen John C. Hansen Kaj Sørensen

Dagsorden: Deltagere fra bestyrelsen: Birthe Rasmussen, formand Arne Filskov Christensen John C. Hansen Kaj Sørensen Lyngby Ældreboligselskab Referat fra organisationsbestyrelsesmødet onsdag den 31. august 2011 kl. 15.00 i fælleslokalet beliggende Lyngby Hovedgade 50 2. sal Dagsorden: 1 Godkendelse af dagsorden... 2

Læs mere

Referat af OB-møde. Protokoller: Politiske sager: Mødedato: 2. april 2014 kl

Referat af OB-møde. Protokoller: Politiske sager: Mødedato: 2. april 2014 kl Referat af OB-møde Mødedato: 2. april 2014 kl. 17.00 Til stede: Bent Haupt Jensen, Formand Jørn Nielsen, Næstformand Jette Kragh Palle S. Madsen Helle Jønsson David Jennow Christian Høgsbro, Adm. Direktør

Læs mere

Organisationsbestyrelsesmøde

Organisationsbestyrelsesmøde Organisationsbestyrelsesmøde Møde Sted Start 17-12-2013 Restaurant Kikko i Lindholmcentret 16.00 Deltagere Werner I. Madsen, Jørn Stevns, Peter Fynbo Hansen, Knud Weiss, Robert Madsen, John Nilsson, Poul

Læs mere

Bestyrelsesmøde. Mødedato: 25. juni 2015 Klokken: på Malling Kro

Bestyrelsesmøde. Mødedato: 25. juni 2015 Klokken: på Malling Kro Bestyrelsesmøde 1 Mødedato: 25. juni 2015 Klokken: 18.00 på Malling Kro Formand Claes Jensen CJ Næstformand Herdis Larsen HL Best.medlem Kirsten Boeriis KB Best.medlem Frederik Schrøder FS Best.medlem

Læs mere

Referat fra OB-møde. Protokoller: Politiske sager: Afdelingsrelaterede sager: Mødedato: 2. maj 2013 kl

Referat fra OB-møde. Protokoller: Politiske sager: Afdelingsrelaterede sager: Mødedato: 2. maj 2013 kl Referat fra OB-møde Mødedato: 2. maj 2013 kl. 17.00 Til stede: Bent Haupt Jensen, Formand Jørn Nielsen, Næstformand Michael Bagge Kuehn Bjarne Lindqvist Jette Kragh Michael Bendixen Palle S. Madsen Christian

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde

Referat af bestyrelsesmøde Referat af bestyrelsesmøde Deltagere Organisationsbestyrelsens medlemmer og 1. suppleant, direktør Afbud Tid Onsdag, den 12. september 2018 kl. 17.30 Sted Arbejdernes Byggeforening, Færgegården 1, 8600

Læs mere

Referat for repræsentantskabs og organisationsbestyrelsesmøde den 11. maj 2010. kl. 10.00 i fælleshuset på Snerlevej 5A, Kolding.

Referat for repræsentantskabs og organisationsbestyrelsesmøde den 11. maj 2010. kl. 10.00 i fælleshuset på Snerlevej 5A, Kolding. Kolding Ældreboligselskab 23 Referat for repræsentantskabs og organisationsbestyrelsesmøde den 11. maj 2010. kl. 10.00 i fælleshuset på Snerlevej 5A, Kolding. Dagsorden: 1. Godkendelse af referat fra bestyrelsens

Læs mere

Referat Den 29. januar 2015. Brøndby, den 6. februar 2015. Brøndbyernes Andelsboligforening

Referat Den 29. januar 2015. Brøndby, den 6. februar 2015. Brøndbyernes Andelsboligforening Brøndby, den 6. februar 2015 Referat Den 29. januar 2015 Brøndbyernes Andelsboligforening Mødeart: Hovedbestyrelsesmøde nr. 81 Mødested: FA09, Stationsparken 24, 2600 Glostrup Mødetid: kl. 18.00 Deltagere:

Læs mere

: Grethe Rasmussen (formanden vælges direkte på repræsentantskabsmødet). : Grethe Rasmussen, Poul Meisler og René K. Rasmussen.

: Grethe Rasmussen (formanden vælges direkte på repræsentantskabsmødet). : Grethe Rasmussen, Poul Meisler og René K. Rasmussen. Referat af bestyrelsesmøde onsdag den 13. april 2015, kl. 17.30. Afbud: Ella Pedersen 1. Godkendelse af dagsorden. Dagsordenen godkendt. 2. Underskrift af sidste referat. Referat af bestyrelsesmøde af

Læs mere

Vedtægter boligforeningen aab

Vedtægter boligforeningen aab Vedtægter boligforeningen aab Kapitel 1 Navn, hjemsted og formål 1. Boligorganisationens navn er Boligforeningen AAB, almen boligorganisation med begrænset ansvar. Boligforeningen er grundlagt den 12.

Læs mere

Afd.75 - Havnen Notat fra byggeudvalgsmøde den 24. januar 2012, med materialevalg ved aptering, blev gennemgået af ART.

Afd.75 - Havnen Notat fra byggeudvalgsmøde den 24. januar 2012, med materialevalg ved aptering, blev gennemgået af ART. 12.02.1 Bestyrelsesmøde tirsdag den 7. februar 2012 kl. 16.30. Deltagere: Formand Erik Piilgaard Næstformand Bendt Nielsen Sekretær Dan Christensen (fra pkt. 4) Bestyrelsesmedlem Tom Sørensen Karin Jørgensen

Læs mere

Bestyrelse og ledelse fremlagde ledelsespåtegning af 19. marts 2014 for Arbejdernes Byggeforening og afdelinger.

Bestyrelse og ledelse fremlagde ledelsespåtegning af 19. marts 2014 for Arbejdernes Byggeforening og afdelinger. Referat af bestyrelsesmøde onsdag den 19. marts 2014, kl. 17.30. Afbud: Ulla Dinesen 1. Godkendelse af dagsorden. Dagsordenen godkendt. 2. Underskrift af sidste referat. Referat af bestyrelsesmøde af 19.

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde

Referat af bestyrelsesmøde Referat af bestyrelsesmøde Deltagere Organisationsbestyrelsens medlemmer og 1. suppleant, direktør Afbud Karen Rod Jensen Tid Onsdag, den 16. januar 2019 kl. 17.00 Sted Arbejdernes Byggeforening, Færgegården

Læs mere

Vedtægter for Arbejdernes Boligforening, Rugårdsvej 52, 5000 Odense C tlf. 6612 4201. Kapitel 1 Navn, hjemsted og formål

Vedtægter for Arbejdernes Boligforening, Rugårdsvej 52, 5000 Odense C tlf. 6612 4201. Kapitel 1 Navn, hjemsted og formål Vedtægter for Arbejdernes Boligforening, Rugårdsvej 52, 5000 Odense C tlf. 6612 4201. Kapitel 1 Navn, hjemsted og formål 1. Boligorganisationens navn er Arbejdernes Boligforening Odense Stk. 2. Organisationen

Læs mere

Forretningsorden for bestyrelsen i Boligkontoret Århus

Forretningsorden for bestyrelsen i Boligkontoret Århus Århus, den 10. december 2008 Forretningsorden for bestyrelsen i Boligkontoret Århus Introduktion Valg til bestyrelsen sker hvert år på boligkontorets repræsentantskabsmøde. Valgperioden er højst 2 år.

Læs mere

Silkeborg Byråd har på møde af 25. juni 2012 godkendt byggeregnskabet for opførelsen af 12 stk. almene boliger på Buskelundhøjen, AB`s afd. 61.

Silkeborg Byråd har på møde af 25. juni 2012 godkendt byggeregnskabet for opførelsen af 12 stk. almene boliger på Buskelundhøjen, AB`s afd. 61. Referat af bestyrelsesmøde onsdag den 22. august 2012, kl. 18.30 Fraværende: Ulla Dinesen (afbud) 1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen godkendt. 2. Underskrift af sidste referat. Referat af bestyrelsesmøde

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde

Referat af bestyrelsesmøde Referat af bestyrelsesmøde Deltagere Afbud Organisationsbestyrelsens medlemmer og 1. suppleant, direktør Poul Meisler Ulla Dinesen Tid Onsdag, den 14. november 2018 kl. 17.30 Sted Arbejdernes Byggeforening,

Læs mere

Medarbejderdag/studietur fredag den 11. september 2015, fra kl til Fra AB`side deltager ledelsen og formanden for boligorganisationen.

Medarbejderdag/studietur fredag den 11. september 2015, fra kl til Fra AB`side deltager ledelsen og formanden for boligorganisationen. Referat af bestyrelsesmøde onsdag den 19. august 2015, kl. 17.30. Afbud: Ulla Dinesen 1. Godkendelse af dagsorden. Dagsordenen godkendt. 2. Underskrift af sidste referat. Referat af bestyrelsesmøde af

Læs mere

Referat. Rasmus Tyrri Nielsen Suppleant til repræsentantskabet (afd. 1) AFBUD Bendt K.B. Pedersen Suppleant til repræsentantskabet (afd.

Referat. Rasmus Tyrri Nielsen Suppleant til repræsentantskabet (afd. 1) AFBUD Bendt K.B. Pedersen Suppleant til repræsentantskabet (afd. Referat Den 17. juni 2014 Mødeart: Organisationsbestyrelsesmøde Mødested: Selskabslokalet Afdeling: Lægeforeningens Boliger, afd. 1 og 2 Nyborggade 11, 1. sal 2100 København Ø Mødedato: 16. juni 2014 Mødetidspunkt:

Læs mere

REFERAT. af ordinært repræsentantskabsmøde. onsdag den 29. november 2017 kl

REFERAT. af ordinært repræsentantskabsmøde. onsdag den 29. november 2017 kl REFERAT af ordinært repræsentantskabsmøde onsdag den 29. november 2017 kl. 19.00 i HK s mødesal, Svend Aukens Plads 11, stuen, 2300 København S (adgang gennem HK s hovedindgang) DAGSORDEN: 1. Valg af dirigent.

Læs mere

FORRETNINGSORDEN FOR AFDELINGSMØDET

FORRETNINGSORDEN FOR AFDELINGSMØDET FORRETNINGSORDEN FOR AFDELINGSMØDET 1 Introduktion Denne forretningsorden fastlægger reglerne for arbejdet på afdelingsmødet på Birkerød Kollegiet. Forretningsordenen er underordnet DUAB s vedtægter og

Læs mere

Referat. Den 4. marts 2015

Referat. Den 4. marts 2015 Referat Den 4. marts 2015 Mødeart: Organisationsbestyrelsesmøde Mødested: Bestyrelseslokalet Afdeling: Lægeforeningens Boliger, afd. 1 og 2 Nyborggade 11, 1. sal 2100 København Ø Mødedato: 3. marts 2015

Læs mere

Mødereferat. Styringsdialog 2012, Lejerbo Aarhus. Planlægning og Byggeri. Mødedato: 25. oktober 2012 Mødetid: Kl. 10 Mødested: Kalkværksvej 10

Mødereferat. Styringsdialog 2012, Lejerbo Aarhus. Planlægning og Byggeri. Mødedato: 25. oktober 2012 Mødetid: Kl. 10 Mødested: Kalkværksvej 10 Mødereferat Styringsdialog 2012, Lejerbo Aarhus Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø Aarhus Kommune Mødedato: 25. oktober 2012 Mødetid: Kl. 10 Mødested: Kalkværksvej 10 Deltagere: Fra boligforeningen:

Læs mere

Torsdag den 15. juni 2017 kl

Torsdag den 15. juni 2017 kl 22. juni 2017 Referat fra bestyrelsesmøde nr. 17.08: Torsdag den 15. juni 2017 kl. 14.30 Tilstede: June Larsen, Lindy Nymark Christensen, Martin E.H. Jacobsen, Jytte G. Hansen, Inez Bach, Annica Dahlgren,

Læs mere

Referat af OB-møde. Protokoller: Politiske sager: Afdelingsrelaterede indstillingssager: Mødedato: 7. december 2011 kl

Referat af OB-møde. Protokoller: Politiske sager: Afdelingsrelaterede indstillingssager: Mødedato: 7. december 2011 kl Referat af OB-møde Mødedato: 7. december 2011 kl. 16.30 Til stede: Bent Haupt Jensen, Formand Jørn Nielsen, Næstformand Michael Bagge Kuehn Jette Kragh Svend Lauridsen Palle S. Madsen Michael Bendixen

Læs mere

Boligselskabernes Landsforening og de almene boligorganisationer nævnt i aftalens bilag 1 AFTALE. om frikøb af tilbagekøbsdeklarationer

Boligselskabernes Landsforening og de almene boligorganisationer nævnt i aftalens bilag 1 AFTALE. om frikøb af tilbagekøbsdeklarationer Mellem Kalundborg Kommune Holbæksvej 141B 4400 Holbæk og Boligselskabernes Landsforening og de almene boligorganisationer nævnt i aftalens bilag 1 Er der hermed indgået følgende AFTALE om frikøb af tilbagekøbsdeklarationer

Læs mere

Revisionsinstituttet reviderer årsregnskaber i perioden 20. januar februar 2014.

Revisionsinstituttet reviderer årsregnskaber i perioden 20. januar februar 2014. Referat af bestyrelsesmøde onsdag den 22. januar 2014, kl. 17.30. Afbud: Karen Rod Ella Pedersen 1. Godkendelse af dagsorden. Dagsordenen godkendt. 2. Underskrift af sidste referat. Referat af bestyrelsesmøde

Læs mere

Den udførte revision har ikke givet anledning til bemærkninger eller anbefalinger til forvaltningen.

Den udførte revision har ikke givet anledning til bemærkninger eller anbefalinger til forvaltningen. Referat af bestyrelsesmøde onsdag den 22. februar 2012, kl. 18.30 Fraværende: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen godkendt. 2. Godkendelse af sidste referat. Referat af bestyrelsesmøde af 25. januar

Læs mere

Forslag til vedtægtsændringer til det ordinære repræsentantskabsmøde 2016

Forslag til vedtægtsændringer til det ordinære repræsentantskabsmøde 2016 Forslag til vedtægtsændringer til det ordinære repræsentantskabsmøde 2016 Organisationsbestyrelsens forslag til ændringer af vedtægter IDA Mødecenter, Kalvebod Brygge 31, 1780 København V Tirsdag den 31.

Læs mere

Regnskabserklæring som afgives i forbindelse med Revisionsinstituttets revision af Årsregnskabet 2014 er underskrevet af ledelsen den 6. februar 2015.

Regnskabserklæring som afgives i forbindelse med Revisionsinstituttets revision af Årsregnskabet 2014 er underskrevet af ledelsen den 6. februar 2015. Referat af bestyrelsesmøde onsdag den 18. marts 2015, kl. 17.30. Afbud: Ulla Dinesen 1. Godkendelse af dagsorden. Dagsordenen godkendt. 2. Underskrift af sidste referat. Referat af bestyrelsesmøde af 18.

Læs mere

VEDTÆGTER. Vedtægter

VEDTÆGTER. Vedtægter Vedtægter 1 Kapitel 1. Navn, hjemsted og formål 1. Boligorganisationens navn er: Tårnbyhuse Stk. 2. Boligorganisationen har hjemsted i Tårnby Kommune. 2 Boligorganisationen er organiseret: Uden medlemsindskud.

Læs mere

Dagsorden: Deltagere fra bestyrelsen: Susanne Thomsen Bjarne Hansen Lene Nielsen. Katja Saunte Bagger

Dagsorden: Deltagere fra bestyrelsen: Susanne Thomsen Bjarne Hansen Lene Nielsen. Katja Saunte Bagger Boligselskabet Domea Solrød Referat fra organisationsbestyrelsesmøde der afholdtes tirsdag den 9. december 2014 kl. 17.00 i afdeling 3`s fælleslokale beliggende Christians Torv 84. Dagsorden: 1 Godkendelse

Læs mere

vedtægter for fsb juni 2010

vedtægter for fsb juni 2010 vedtægter for fsb juni 2010 Rådhuspladsen 59 1550 København V Tel 3313 2144 Fax 3314 1260 www.fsb.dk januar 2010 vedtægter for fsb indhold 04 04 07 10 10 10 kapitel 1 Navn, hjemsted og formål kapitel 2

Læs mere

ORGANISATIONSBESTYRELSEN DAGSORDEN

ORGANISATIONSBESTYRELSEN DAGSORDEN ORGANISATIONSBESTYRELSEN DAGSORDEN Den 22. oktober 2015 til ordinært møde tirsdag 3. november 2015 kl. 18.00 i bestyrelseslokalet, Sionsgade 26, kælderen. Deltagere: Jens Corfitzen Formand (afd. 2) Peter

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde onsdag den 20. august 2014, kl. 17.30. Afbud: 1. Godkendelse af dagsorden. Dagsordenen godkendt.

Referat af bestyrelsesmøde onsdag den 20. august 2014, kl. 17.30. Afbud: 1. Godkendelse af dagsorden. Dagsordenen godkendt. Referat af bestyrelsesmøde onsdag den 20. august 2014, kl. 17.30. Afbud: 1. Godkendelse af dagsorden. Dagsordenen godkendt. 2. Underskrift af sidste referat. Referat af bestyrelsesmøde af 27. juni 2014

Læs mere

VEDTÆGTER. For. Den almene boligorganisation

VEDTÆGTER. For. Den almene boligorganisation VEDTÆGTER For Den almene boligorganisation BOLIGSELSKABET AF 2014 Kapitel 1 Navn, hjemsted og formål Boligselskabets navn er Boligselskabet af 2014. 1. Selskabet har hjemsted i Randers Kommune. 2. Selskabet

Læs mere

Vedtægter for Lejerbo Stevns Kapitel 1 Navn, hjemsted og formål

Vedtægter for Lejerbo Stevns Kapitel 1 Navn, hjemsted og formål Vedtægter for Lejerbo Stevns Kapitel 1 Navn, hjemsted og formål 1. Boligorganisationens navn er Lejerbo Stevns Stk. 2. Boligorganisationen har hjemsted i Stevns kommune. 2. Boligorganisationen er organiseret

Læs mere

F O R R E T N I N G S O R D E N for Organisationsbestyrelsen i Boligforeningen 3B

F O R R E T N I N G S O R D E N for Organisationsbestyrelsen i Boligforeningen 3B F O R R E T N I N G S O R D E N for Organisationsbestyrelsen i Boligforeningen 3B 1 Organisationsbestyrelsens ansvar Organisationsbestyrelsen har den overordnede ledelse af Boligforeningen 3B og dens afdelinger

Læs mere

Referat Den 19. april 2018

Referat Den 19. april 2018 Glostrup, den 23. april 2018 Referat Den 19. april 2018 Mødeart: Mødested: FA09 Bestyrelsesmøde Stationsparken 24, 2.th., 2600 Glostrup Mødetid: kl. 18.00 Deltagere: Nikolaj Jørgensen Else Janhøj Palle

Læs mere

Referat Den 8. november 2016

Referat Den 8. november 2016 Glostrup, den 16. november 2016 Referat Den 8. november 2016 Mødeart: Mødested: Mødetid: FA09 Bestyrelsesmøde Stationsparken 24, 2.th., 2600 Glostrup kl. 16.30-17.00 Bestyrelsen holder møde med Revisionsinstituttet

Læs mere

Afdelingsbestyrelsesmøde

Afdelingsbestyrelsesmøde Den 20. marts 2014 Referat Mødeart: Afdelings- og Organisationsbestyrelsesmøde Mødested: Selskabslokalet Afdeling: Lægeforeningens Boliger, afd. 1 og 2 Nyborggade 11, 1. sal 2100 København Ø Mødedato:

Læs mere

BOLIGFORENINGEN. Forretningsorden for organisationsbestyrelsen for Sobo. Sundsmarkvej 14 6400 Sønderborg

BOLIGFORENINGEN. Forretningsorden for organisationsbestyrelsen for Sobo. Sundsmarkvej 14 6400 Sønderborg BOLIGFORENINGEN Sundsmarkvej 14 6400 Sønderborg Telefon: 74 43 05 60 Internet: www.soebo.dk Forretningsorden for organisationsbestyrelsen for Sobo Kap. i Organisationsbestyrelsens beføjelser i Organisationsbestyrelsens

Læs mere

Boligselskabet BSB Ørbæk

Boligselskabet BSB Ørbæk Boligselskabet BSB Ørbæk Referat af organisationsbestyrelsesmøde tirsdag den 11. juni 2013 kl. 16.30 i Ørbæk Midtpunkt (hallerne), Langemosevej 5, 5853 Ørbæk Dagsorden: 1 Boligselskabet BSB Ørbæk... 2

Læs mere

Retningslinje nr. 12 til afdelingsbestyrelserne

Retningslinje nr. 12 til afdelingsbestyrelserne Retningslinje nr. 12 til afdelingsbestyrelserne Sådan fungerer beboermødet I denne retningslinje vil vi beskrive, hvordan beboermødet (også kaldet afdelingsmødet i DUAB regi) fungerer og hvilket ansvar

Læs mere

Kapitel 3 Boligorganisationens ledelse Repræsentantskabet. Vedtægter for Funktionærernes Boligselskab i Lyngby/Tårbæk kommune

Kapitel 3 Boligorganisationens ledelse Repræsentantskabet. Vedtægter for Funktionærernes Boligselskab i Lyngby/Tårbæk kommune Vedtægter for Funktionærernes Boligselskab i Lyngby/Tårbæk kommune Kapitel 1 Navn, hjemsted og formål 1. Boligorganisationens navn er Funktionærernes Boligselskab i Lyngby/Tårbæk kommune Stk. 2. Organisationen

Læs mere

Vedtægter. Vedtaget på repræsentantskabsmøde den 10. juni 2010 Ændret den 12. juni 2013

Vedtægter. Vedtaget på repræsentantskabsmøde den 10. juni 2010 Ændret den 12. juni 2013 Vedtægter 2013 Vedtaget på repræsentantskabsmøde den 10. juni 2010 Ændret den 12. juni 2013 Vedtægter for Svendborg Andels-Boligforening Kapitel 1 Navn, hjemsted og formål 1. Boligorganisationens navn

Læs mere

Referat. Emne : Bestyrelsesmøde Deltagere : Bestyrelsen Tid : Torsdag den 7. september 2017 kl Sted : SPICE kulturcafé Udsendt : 31.

Referat. Emne : Bestyrelsesmøde Deltagere : Bestyrelsen Tid : Torsdag den 7. september 2017 kl Sted : SPICE kulturcafé Udsendt : 31. Referat Emne : Bestyrelsesmøde Deltagere : Bestyrelsen Tid : Torsdag den 7. september 2017 kl. 1630 Sted : SPICE kulturcafé Udsendt : 31. august 2017 DAGSORDEN: 1. Forhandlings- og revisionsprotokol 2.

Læs mere

Kapitel 1. Kapitel 2. Kapitel 3. Stk. 3. Repræsentantskabet træffer beslutning. om følgende forhold

Kapitel 1. Kapitel 2. Kapitel 3. Stk. 3. Repræsentantskabet træffer beslutning. om følgende forhold Kapitel 1 1. Boligorganisationens navn er Boligforeningen ØsterBO. Stk. 2. Organisationen har hjemsted i Vejle Kommune. 2. Boligorganisationen er organiseret: 1) Uden medlemsindskud. 3. Boligorganisationens

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde

Referat af bestyrelsesmøde Referat af bestyrelsesmøde Deltagere Organisationsbestyrelsens medlemmer og 1. suppleant, direktør Afbud Ulla Dinesen Tid Lørdag, den 15. december 2018 kl. 17.30 Sted Arbejdernes Byggeforening, Færgegården

Læs mere

Kapitel 1 Navn, hjemsted og formål 1. Kapitel 2 Medlemskab og kapitalforhold 1. Kapitel 3 Boligorganisationens ledelse (repræsentantskabet) 1

Kapitel 1 Navn, hjemsted og formål 1. Kapitel 2 Medlemskab og kapitalforhold 1. Kapitel 3 Boligorganisationens ledelse (repræsentantskabet) 1 Vedtægter Indhold Kapitel 1 Navn, hjemsted og formål 1 Kapitel 2 Medlemskab og kapitalforhold 1 Kapitel 3 Boligorganisationens ledelse (repræsentantskabet) 1 Kapitel 4 Afdelingernes ledelse 5 Kapitel 5

Læs mere

Referat Den 3. november Hvidovre, den 4. november HVIDOVREBO Mødeart: Organisationsbestyrelsesmøde (OB) nr. 28 Mødested: Mødetid kl. 16.

Referat Den 3. november Hvidovre, den 4. november HVIDOVREBO Mødeart: Organisationsbestyrelsesmøde (OB) nr. 28 Mødested: Mødetid kl. 16. Hvidovre, den 4. november 2014 Referat Den 3. november 2014 HVIDOVREBO Mødeart: Organisationsbestyrelsesmøde (OB) nr. 28 Mødested: Afdeling: Strandmarksvej 27 A Mødetid kl. 16.30 Deltagere: Georg Jensen

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde

Referat af bestyrelsesmøde Referat af bestyrelsesmøde Deltagere Organisationsbestyrelsens medlemmer og 1. suppleant, direktør Afbud Tid Torsdag, den 4. april 2019 kl. 17.00 Sted Arbejdernes Byggeforening, Færgegården 1, 8600 Silkeborg

Læs mere

Referat. Den 6. maj 2015

Referat. Den 6. maj 2015 Referat Mødeart: Organisationsbestyrelsesmøde Mødested: Bestyrelseslokalet Afdeling: Lægeforeningens Boliger, afd. 1 og 2 Sionsgade 26 kld. 2100 København Ø Mødedato: 5. maj 2015 Mødetidspunkt: kl. 19.00

Læs mere

Revideret dagsorden: Deltagere fra bestyrelsen: Heidi Jensen, formand Anne Cathrine Sørensen, næstformand Anna Hynding

Revideret dagsorden: Deltagere fra bestyrelsen: Heidi Jensen, formand Anne Cathrine Sørensen, næstformand Anna Hynding Boligforeningen ASBO Referat fra ordinært organisationsbestyrelsesmøde Torsdag den 11. juli 2013 kl. 17.00 Mødet blev afholdt på Boligcenter Augustenborg, Hertugtorvet 14. Augustenborg. Pga. ferie er bestyrelsesmødet

Læs mere

REFERAT. Afbud fra: Annie Villadsen Lone Terkildsen Mads Madsen deltog fra pkt. 4. BESLUTNING. 1. Godkendelse af dagsorden Godkendt.

REFERAT. Afbud fra: Annie Villadsen Lone Terkildsen Mads Madsen deltog fra pkt. 4. BESLUTNING. 1. Godkendelse af dagsorden Godkendt. REFERAT Afbud fra: Annie Villadsen Lone Terkildsen Mads Madsen deltog fra pkt. 4. BESLUTNING 1. Godkendelse af dagsorden Godkendt. 2. Forslag til repræsentantskabsmødet vedtægter ALBOAs kursusudvalg er

Læs mere

Organisationsbestyrelsesmøde

Organisationsbestyrelsesmøde Organisationsbestyrelsesmøde Møde Sted Start 15-10-2013 Restaurant Kikko i Lindholmcentret 16.00 Deltagere Werner I. Madsen, Jørn Stevns, Peter Fynbo Hansen, Knud Weiss, Robert Madsen, John Nilsson, Poul

Læs mere

Kapitel 1 Navn, hjemsted og formål

Kapitel 1 Navn, hjemsted og formål VEDTÆGTER for Kapitel 1 Navn, hjemsted og formål 1. Boligorganisationens navn er Møllevænget & Storgaarden. Boligorganisationen har hjemsted i Randers Kommune. 2. Boligorganisationen er organiseret uden

Læs mere

Vedtægter for administrationsorganisationen BOVIA. Kapitel 1. Navn, hjemsted og formål. 1. Administrationsorganisationens navn er Bovia.

Vedtægter for administrationsorganisationen BOVIA. Kapitel 1. Navn, hjemsted og formål. 1. Administrationsorganisationens navn er Bovia. Vedtægter for administrationsorganisationen BOVIA Kapitel 1 Navn, hjemsted og formål 1. Administrationsorganisationens navn er Bovia. Stk. 2. Organisationen har hjemsted i Kolding Kommune. 2. Administrationsorganisationen

Læs mere

Med venlig hilsen. Niels Vincent Andersen. Allan Emiliussen deltager i starten af mødet og orienterer om den nye fælles helhedsplan.

Med venlig hilsen. Niels Vincent Andersen. Allan Emiliussen deltager i starten af mødet og orienterer om den nye fælles helhedsplan. Emne : Bestyrelsesmøde Deltagere : Bestyrelsen Tid : Torsdag den 18. maj 2017 kl. 1630 Sted : SPICE kulturcafé Udsendt : 11. maj 2017 DAGSORDEN: 1. Forhandlings- og revisionsprotokol 2. Efterretningssager

Læs mere

Referat af organisationsbestyrelsesmøde den 24. marts 2010 i Fælleshuset, Mølleparken 18 i Jægerspris

Referat af organisationsbestyrelsesmøde den 24. marts 2010 i Fælleshuset, Mølleparken 18 i Jægerspris Jægerspris Boligselskab 133 Referat af organisationsbestyrelsesmøde den 24. marts 2010 i Fælleshuset, Mølleparken 18 i Jægerspris 1. Godkendelse af referat fra mødet den 22. september 2009 2. Godkendelse

Læs mere

Vedtægter Estrupsgade Silkeborg Tlf aab-silkeborg.dk

Vedtægter Estrupsgade Silkeborg Tlf aab-silkeborg.dk Vedtægter Indhold Kapitel 1 - Navn, hjemsted og formål... 2 Kapitel 2 - Medlemskab og kapitalforhold... 2 Kapitel 3 - Boligorganisationens ledelse... 2 Repræsentantskabet... 2 Bestyrelsen... 4 Kapitel

Læs mere

Referat fra ordinært bestyrelsesmøde i boligorganisationen Møllevænget & Storgaarden tirsdag den 24. maj 2011

Referat fra ordinært bestyrelsesmøde i boligorganisationen Møllevænget & Storgaarden tirsdag den 24. maj 2011 Referat fra ordinært bestyrelsesmøde i boligorganisationen Møllevænget & Storgaarden tirsdag den 24. maj 2011 32 Referat vedr. ordinært bestyrelsesmøde i Møllevænget & Storgaarden Mødedato: Mødedeltagere:

Læs mere