Ikast-Brande Spildevand Europavej Ikast 21. januar 2016

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Ikast-Brande Spildevand Europavej Ikast 21. januar 2016"

Transkript

1 Ikast-Brande Spildevand Europavej Ikast 21. januar 2016 Tilladelse til kombineret nedsivning og regnvandsbaseret udledning til Brande Å via bassin fra kloakopland 2C72 i Brande Ikast-Brande Spildevand har den 7. oktober 2015 indsendt materiale til udarbejdelse af en tilladelse til udledning af regnvand fra kloakopland 2C72 til et eksisterende regnvandsbassin, der skal flyttes i forhold til den nuværende placering. Bassinet har et eksisterende udløb til Brande Å, der ikke ændres. Bassinet flyttes fra matr.nr. 3bu Grarup By, Brande og genetableres langs med Vejlevej på matr.nr. 3bu og 3bg Grarup By, Brande. Bygge- og Miljøafdeling Centerparken Brande Tlf.: Fax: pebro@ikast-brande.dk I forbindelse med mageskifte af arealerne, vil der ske en fremtidig matrikelændring, således at de dele af matrikel 3bu og 3bg, bassinet kommer til at ligge på, samles til en matrikel. Sagsbehandler: Pernille Brogaard Direkte telefon: Sags ID: 2015/24832 Kloakopland 2C72indrammet med rødt. Nuværende og fremtidig placering af bassin med blåt. Udledning til Brande Å med rød prik.

2 Afgørelse Ikast-Brande Kommune meddeler hermed tilladelse efter Miljøbeskyttelseslovens 19 og 28 til at regn- og overfladevand fra kloakopland 2C72 udledes til Brande Å. Udledningen sker via et eksisterende regnvandsbassin med nr. 2C72001B, der flyttes i forhold til den nuværende placering og bevarer den nuværende dimensionering. Det eksisterende udløb med udløbsnr. 3R1001U ændres ikke i forbindelse med flytningen. Vilkår 1. Bassinet skal udføres som beskrevet i ansøgningsmaterialet. 2. Dimensioneringen af bassinet må ikke formindskes i forhold til de nuværende dimensioner. 3. Der må maksimalt forekomme overløb 1 gang hvert 5. år. 4. Der skal være en min. afstand til vejskel mod Vejlevej på 8 meter. Der må ikke ske overløb ud over Vejlevej. 5. Ikast-Brande Spildevand A/S står for vedligeholdelse og oprensning af bassinet. Oprensning skal foregå uden for dyrenes yngletid, hvilket omtrend er mellem august og marts. 6. Udledningen må ikke hindre opfyldelse af målsætningen for Brande Å. 7. Udledningen må ikke give anledning til erosion af bund og brinker. 8. Udledningen må ikke give anledning til oversvømmelser. 9. Der må ikke fremover opstå problemer med udledningen, sker dette vil tilladelsen blive taget op til fornyet vurdering og evt. revision. Tilladelsen gives under forudsætning af, at gældende målsætning for vandløb kan overholdes jf. den til enhver tid gældende Vandplan. Er dette ikke tilfældet, kan hele eller dele af tilladelsen kræves revideret. 10. Det er i tilladelsen forudsat, at bygherre selv underretter ledningsejere og berørte lodsejere. 11. Er det ansøgte ikke realiseret inden 3 år fra meddelelsesdatoen af denne tilladelse, bortfalder tilladelsen. Bassinets sider skal have en skråning (min1/5), så det er muligt at klatre op af bassinet, i tilfælde af at mennesker eller dyr falder i. Der må gerne ske en naturlig tilplantning af bassinet, af hensyn til stoffjernelse og opnåelse af et naturligt miljø. Det bør tilstræbes, at bassinets udformning fremstår rekreativt.

3 Baggrund for ansøgningen: Peder Rohde Pedersen, der ejer ejendommen Fynsgade 11A-C på matrikel 3bg Grarup By, Brande, ønsker at udvide den eksisterende bebyggelse på hans ejendom med en ekstra hal. Ikast-Brande Spildevand ejer nabomatriklen, som Peder Rohde ønsker at erhverve. På matriklen har Ikast- Brande Spildevand etableret et regnvandsbassin til overfladevandet fra kloakopland 2C72. For at skaffe plads til nybyggeri har Peder Rohde derfor indgået en aftale med Ikast-Brande Spildevand om at mageskifte arealet, hvor regnvandsbassinet ligger, så dette kan flyttes. Placeringen af regnvandsbassinet ændres derfor som vist på ovenstående kort. Bassinet kommer fremover til at ligge langs med Vejlevej på matrikel 3bu og 3bg Grarup By, Brande. Det eksisterende udløb til Brande Å ændres ikke. Eksisterende forhold: Det eksisterende bassin modtager overfladevand fra kloakopland 2C72 på 19,38 ha. Hele oplandet er separatkloakeret med en befæstelsesgrad på 40 %, hvilket svarer til et reduceret oplandsareal på 7,75 ha. Området er et erhvervsområde omfattet af lokalplan 267, Erhverv, Jyllandsvej, Brande. Det eksisterende bassin har et volumen på ca. 900 m 3 og udleder vand til Brande Å via. en ø800 ledning uden forsinkelse. Der er i dag ikke problemer med udledningen. Sagsfremstilling: Bassin Bassinet etableres som et aflangt bassin langs Vejlevej på matrikel 3bu og 3bg Grarup By, Brande. Bassinet bliver 17 meter bredt og 75 meter langt. Pga. pladsmangel i forhold til de nyeste dimensioneringskriterier til regnvandsbassiner, og fordi der ikke er problemer med den eksisterende udledning til Brande Å, etableres bassinet uden at ændre på dimensioneringen, når det flyttes. Det betyder, at bassinet fastholdes med et total volumen på 890 m 3. Fra Fynsvej ledes overfladevandet i en ø250 ledning frem til en sandfangsbrønd og en lamelolieudskiller. Herfra løber vandet til bassinet i en ø800 ledning. Afløb fra bassinet sker ligeledes i en ø800 ledning til Brande Å. Indløbet i bassinet bliver pga. olieudskillerens kapacitet aldrig større, end kapaciteten i den ø250 ledning, der leder vand til olieudskilleren. Der etableres desuden et tilbageløb i bassinet via en ny ø800 ledning, der når bassinet er helt fuldt, leder vand fra bassinet, tilbage til sandfangsbrønden og herfra igen via den normale ledning tilbage til bassinet. Dette

4 tilbageløb og dimensionen af begge ledninger til og fra bassinet sikrer et yderligere opstuvningsvolumen i bassinet. Herudover etableres der en ny ø250 ledning fra Fynsvej udenom bassinet og med forbindelse til udløbsledningen under Vejlevej. Denne ledning omleder en delstrøm udenom bassinet, der svarer til det grundvand, der pt. drænes til ledningen, der leder vand til bassinet. Natur: Recipient Udledningen af overfladevandet sker til Brande Å. På strækningen hvor udledningen sker, har Brande Å miljømålene god økologisk tilstand og faunaklasse 6 efter vandplan for hovedvandopland 1.8 Ringkøbing Fjord. Brande Å s nuværende økologiske tilstand er efter vandplanens GIS-kort god økologisk tilstand og faunaklasse 6. Dermed er miljømålene, der er fastsat i vandplanen opfyldt. I det område, hvor bassinet etableres, er der udlagt Å-beskyttelseslinje langs med Brande Å. Etablering af bassinet kræver derfor en dispensation efter naturbeskyttelsesloven. Denne dispensation udarbejdes særskilt. 3 natur Der er ingen 3 beskyttet natur i umiddelbar nærhed af stedet, hvor bassinet genetableres. De nærmeste beskyttede naturarealer ligger langs Brande Å og ligger min. ca. 85 meter væk. Der findes flere forskellige beskyttede eng- og mosearealer samt enkelte søer langs åen både op- og nedstrøms udledningspunktet fra bassinet. Brande Å er 3 beskyttet på strækningen, hvor udledningen er etableret. Da der ikke er tale om, at der etableres en ny udledning eller ændres på den eksisterende udledning, vurderer Ikast-Brande Kommune, at flytningen af bassinet ikke vil påvirke Brande Å. Natura 2000 Der er ingen Natura 2000 områder i nærheden af bassinet. Det nærmeste er EF-Habitatområde nr. 63 Mose ved Karstoft Å, der ligger ca. 6,5 km væk i sydvestlig retning. Herefter følger EF-Habitatområde nr. 64 Harrild Hede, Ulvemosen og heder i Nørlund Plantage, der ligger ca. 7,5 km nord for bassinet. Der er ikke hydraulisk kontakt fra udledningen til de nævnte EF-Habitatområder.

5 Lige vest for Brande løber Brande Å ud i Skjern Å. Ca. 14 km nedstrøms udledningen i Brande Å er Skjern Å og tilstødende arealer udpeget til EF- Habitatområde nr. 61 Skjern Å. Ikast-Brande Kommune vurderer, at udledningen på grund af den lange afstand ikke vil have en betydning for udpegningsgrundlaget for Natura 2000 området. Vurderingen foretages på baggrund af, at udledningen til Brande Å allerede finder sted, og åens målsætninger iflg. vandplanen er opfyldt. Det vurderes derfor, at projektet i sig selv eller i forbindelse med andre planer og projekter, ikke vil kunne påvirke et Natura 2000 område væsentligt. Der er således ikke pligt til at foretage en nærmere konsekvensvurdering af projektets virkninger på Natura 2000 området jf. 7 i bekendtgørelse nr. 408 af 01/ om udpegning og administration af internationale naturbeskyttelsesområder samt beskyttelse af visse arter. Bilag IV-arter Beskyttelse af bilag IV-arter indebærer bl.a., at myndighederne skal sikre sig, at de ikke tillader eller planlægger aktiviteter, der kan skade dyrenes yngle- eller rastepladser. I området omkring bassinet er der registreret forekomster af følgende bilag IV arter: Vandflagermus, Sydflagermus, Odder, Markfirben, Stor Vandsalamander, Spidssnudet Frø og Ulv. Ikast-Brande Kommune vurderer, at det ansøgte projekt ikke vil skade bilag IV-arters yngle- eller raste områder. Grundvand og jordbundstype Ifølge Per Smeds Landskabskort er hele området omkring Brande beliggende på en smeltevandsslette (hedeslette), der er dannet ved, at smeltevandet fra sidste istid har aflejret materiale ovenpå det eksisterende terræn. Jordbundsforholdene omkring Brande er overvejende grovsandet jord. Langs Brande Å findes større eller mindre partier med humusjord. Der er ikke registreret jordforurening på matriklen, hvor bassinet ligger i dag og heller ikke, hvor det ønskes etableret efter mageskifte. Der er registreret jordforurening på matriklerne 3bn, 3ap, 2p, 2x og en del af matrikel 2l (V2 kortlagt), der ligger på venstre side af området, hvor bassinet etableres. På højre side er nabomatriklerne registret på V1 niveau altså med mulig jordforurening. Matriklerne, hvor der er konstateret jordforurening, er markeret med rødt på det efterfølgende oversigtskort. De blå markeringer er områder, der er registreret med mulig jordforurening (V1 kortlagt)

6 Terrænet i området er faldende mod Brande Å. Området omkring bassinet ligger ca. i kote 51,5 og falder mod sydvest til ca. kote 46 omkring åen. Ifølge potentialekort over området strømmer grundvandet mod sydvest. Dette stemmer også overens med, at terræn koterne viser, at terrænet er faldende i samme retning ned mod Brande Å. I de V2 kortlagte områder omkring Fynsvej 23 er jorden forurenet af tungmetaller fra imprægnering af træ bl.a. arsen, kobber og chrom. Der er foretaget undersøgelser af forureningsudbredelse, og forureningen strækker sig i en primær fane fra Fynsvej 23 og ned mod Brande Å. Ikast-Brande Kommune vurderer derfor at overfladevand der nedsiver fra bassinet på Fynsvej 9, ikke vil komme i berøring med den pågældende forureningsfane. Hele området omkring bassinet er beliggende i et område med almindelige drikkevandsinteresser (OD område) og ligger indenfor indvindingsoplandet til Brande Vandværk, Petersborg Vandværk i Brande samt til Andels Kartoffelmelsfabrikken i Brande, der indvinder vand til vask af kartofler. Området ligger udenfor nitratfølsomme indvindingsområder udenfor indsatsområder mht. nitrat og udenfor hygiejnezoner til boringer samt udenfor grundvandsdannende oplande, men der er ikke beregnet grundvandsdannende oplande i Brande-området. Boringer I en afstand af 300 meter fra bassinet findes der ifølge geus.dk 18 boringer. Heraf er hovedparten registreret på Fynsvej 23 matr.nr. 3ap Grarup By, Brande, der huser en afdeling af Dansk A-Træ. Boringerne på og om-

7 kring denne adresse er etableret i forbindelse med en forureningsundersøgelse på og omkring ejendommen. Både på Fynsvej 23 og Vejlevej 125 er der registreret jordforurening på vidensniveau 2, hvilket betyder, at det er konstateret, at jorden er forurenet. De 17 boringer på og omkring Fynsvej 23 bruges i forbindelse med overvågningen af dette. På adressen Skerrisvej 3a ligger en markvandingsboring med DGU.nr Denne ligger i grundvandets strømningsretning, men den lange afstand fra bassinet og placeringen på den modsatte side af åen gør, at nedsivning i bassinet ikke vil udgøre en risiko for denne boring. Tekniske data Af det fremsendte materiale fremgår det at arealet af det nye planlagte opland udgør et ureduceret areal på ca. 19,38 ha og en forventet befæstelsesgrad på 40 %. at bassinet anlægges som åbent og og får et volumen på ca. 900 m 2. at den årlige udledte mængde udgør m 3. Bassinplacering: Udledningsnummer: Slut-recipient: Recipient: Recipientmålsætning: Bemærkning: Matr. nr. 3bg og 3bu Grarup By, Brande. Ved sydlig afgrænsning af oplandet mod Vejlevej. Matrikelgrænserne berigtiges i forbindelse med mageskifte af jorden. 3R1001U Ringkøbing Fjord Brande Å, Skjern Å God økologisk tilstand og Faunaklasse 6. Der må ikke være synlige spor i recipienten fra udledningen. Kommunens bemærkninger: Denne udledningstilladelse er betinget af, at der opnås dispensation fra den gældende lokalplan i området i forhold til vejbyggelinie mod Vejlevej og regulering af terræn med mere end +/- 0,5 meter. Projektet har været i intern høring i Ikast-Brande Kommune og efter mindre ændringer af projektet, kan disse dispensationer gives. Desuden kræver mageskiftet af arealet ligeledes en dispensation fra den gældende lokalplan, da der heri står skrevet at parceller indenfor lokalplanen ikke må være mindre end 3000 m 2.

8 Ikast-Brande Kommune har den 4. december 2015 givet dispensation til at etablere regnvandsbassinet indenfor Å-beskyttelseslinien til Brande Å. Flytningen af bassinet er foranlediget af, at lodsejer på nabomatriklen ønsker at erhverve grunden til udvidelse af eksisterende bebyggelse. Ikast- Brande Spildevand har accepteret dette på baggrund af, at der ikke vil blive stillet yderligere krav til bassinet, og at bassinet ved flytningen ikke vil blive krævet dimensioneret anderledes, end det er i dag. Den eksisterende udledning til Brande Å giver i dag ikke anledning til problemer, og Brande Å overholder målsætningerne, der er fastsat i den gældende vandplan. På baggrund af dette, vurderer Ikast-Brande Kommune, at der kan gives tilladelse til en udledning under samme forudsætninger, som der er på stedet i dag. Bassinet er en del af en godkendt spildevandsplan, derfor kan fremtidig, regelmæssig vedligeholdelse i overensstemmelse med bassinets funktion forventes tilladt. Offentliggørelse Afgørelsen offentliggøres på Ikast-Brande Kommunes hjemmeside den 22. januar Kommunens afgørelse kan påklages til Natur og Miljøklagenævnet. Vejledning kan læses i nedenstående. Aktindsigt Du kan få aktindsigt. Det vil sige du har mulighed for at se ansøgningen og dokumenterne, der er indgået i behandlingen af sagen. Hvis du ønsker aktindsigt, skal du henvende dig til Ikast-Brande Kommune. Klagevejledning Kommunens afgørelse kan i henhold til Miljøbeskyttelsesloven 91 og 98, påklages til Natur- og Miljøklagenævnet. Klagefristen er 4 uger efter at afgørelsen er meddelt jf. Miljøbeskyttelsesloven 93. Er afgørelsen offentligt bekendtgjort, regnes klagefristen dog altid fra bekendtgørelsen. Hvis klagefristen udløber på en lørdag eller helligdag, forlænges klagefristen til den følgende hverdag. Klagefristen udløber således den 12. februar Der kan klages over afgørelsen af ansøger, embedslægeinstitutionen, enhver med en væsentlig interesse i sagens udfald, samt af klageberettigede foreninger og organisationer i overensstemmelse med lovens 99 og 100.

9 Afgørelsen kan ikke påklages af lokale afdelinger af landsdækkende organisationer, jf. 100 stk. 4. En eventuel klage har ikke opsættende virkning på tilladelsen medmindre Natur- og Miljøklagenævnet bestemmer andet, jf. Miljøbeskyttelseslovens 96. En eventuel klage skal indsendes via Natur- og Miljøklagenævnets klageportal. Gå ind på Natur og Miljøklagenævnets hjemmeside Under overskriften klageportalen vælger du link via borger.dk (som privatperson) eller link via virk.dk (som virksomhed). Log herefter på med NemId og følg vejledningen på skærmen. Natur- og Miljøklagenævnet opkræver et gebyr på 500 kr. for at behandle klagen. Gebyret betales med betalingskort i klageportalen. Pengene sendes retur hvis der gives medhold i klagen. Hvis der er særlige grunde til ikke at klage via klageportalen, kan der sendes en begrundet ansøgning om fritagelse til Ikast-Brande kommune. Kommunen sender ansøgningen videre til Natur- og Miljøklagenævnet, som afgør om der kan gives fritagelse fra at bruge klageportalen. Der vil senest umiddelbart efter klagefristens udløb blive givet ansøger besked, hvis der er modtaget klager over afgørelsen. Ønskes afgørelsen prøvet ved domstolene, skal sagen jf. Miljøbeskyttelsesloven 101, være anlagt inden 6 måneder efter afgørelsen er meddelt. Med venlig hilsen Pernille Brogaard Miljømedarbejder

10 Kopi sendes til: Naturstyrelsen Embedslægeinstitutionen Midtjylland: Danmarks Fiskeriforening: Ferskvandsfiskeriforeningen: Danmarks Naturfredningsforening: Danmarks Sportsfiskerforbund: Friluftsrådet: Herning Museum:

Ikast-Brande Spildevandsselskab Att: Line Ladegaard Toftdahl 26. august 2015

Ikast-Brande Spildevandsselskab Att: Line Ladegaard Toftdahl 26. august 2015 Ikast-Brande Spildevandsselskab Att: Line Ladegaard Toftdahl 26. august 2015 Tilladelse til regnbetinget udledning til Bording Å fra nyt opland 1A34 - Bækkevænget Ikast-Brande Spildevand A/S har den 19.

Læs mere

Ikast-Brande Spildevand Europavej Ikast 3. november 2015

Ikast-Brande Spildevand Europavej Ikast 3. november 2015 Ikast-Brande Spildevand Europavej 2 7430 Ikast 3. november 2015 Tilladelse til nedsivning og udledning af regn- og overfladevand til Ibsgårde Bæk fra opland 3I13 og 3I32 Nørre Snede. Ikast-Brande Spildevand

Læs mere

Ikast-Brande Spildevand Europavej Ikast

Ikast-Brande Spildevand Europavej Ikast Ikast-Brande Spildevand Europavej 2 7430 Ikast 23. januar 2017 Tilladelse til regnvandsbaseret udledning til Højris Å fra en del af kloakopland 1D10, samt kloakopland 1D21, 1D22 og 1D23 i Ikast. Ikast-Brande

Læs mere

www.ikast-brande.dk Ikast-Brande Spildevand Europavej 2 7430 Ikast 22. maj 2015 Udledningstilladelse via bassin til Uhre Bæk fra opland 2E10 Uhre

www.ikast-brande.dk Ikast-Brande Spildevand Europavej 2 7430 Ikast 22. maj 2015 Udledningstilladelse via bassin til Uhre Bæk fra opland 2E10 Uhre Ikast-Brande Spildevand Europavej 2 7430 Ikast 22. maj 2015 Udledningstilladelse via bassin til Uhre Bæk fra opland 2E10 Uhre Ikast-Brande Spildevand har den 2. februar 2015 søgt om tilladelse til udledning

Læs mere

Ikast-Brande Spildevand Europavej Ikast 2. december 2015

Ikast-Brande Spildevand Europavej Ikast 2. december 2015 Ikast-Brande Spildevand Europavej 2 7430 Ikast 2. december 2015 Tilladelse til regnvandsbaseret udledning via bassin til Nørrekær Bæk fra opland 2E11 Uhre Ikast-Brande Spildevand har den 2. februar 2015

Læs mere

Ikast-Brande Kommune Driftsafdelingen 11. marts 2016

Ikast-Brande Kommune Driftsafdelingen 11. marts 2016 Ikast-Brande Kommune, Centerparken 1, 7330 Brande Ikast-Brande Kommune Driftsafdelingen 11. marts 2016 Tilladelse til nedsivning af vejvand på del af Birkevej og Jernbanegade i Engesvang. Ved ansøgning

Læs mere

AIR LIQUIDE DANMARK A/S Vejlevej Horsens

AIR LIQUIDE DANMARK A/S Vejlevej Horsens AIR LIQUIDE DANMARK A/S Vejlevej 13 8700 Horsens 23. april 2019 Tilladelse til nedsivning af regn- og overfladevand i åbent bassin på Energivej 9, 7442 Engesvang, matr. nr. 3bæ Pårup By, Engesvang Ikast-Brande

Læs mere

Ikast-Brande Spildevand A/S Europavej Ikast 28. januar 2013

Ikast-Brande Spildevand A/S Europavej Ikast 28. januar 2013 Ikast-Brande Spildevand A/S Europavej 2 7430 Ikast 28. januar 2013 Tilladelse til regnvandsbetinget udledning til Klovborg Bæk fra bassin nordvest for Klovborg by Ikast-Brande Spildevand A/S har i efteråret

Læs mere

Forslag - Tillæg nr. 11 til Ikast-Brande Kommunes Spildevandsplan 2010-2021 Agervænget i Bording ændring af kloakeringsprincip

Forslag - Tillæg nr. 11 til Ikast-Brande Kommunes Spildevandsplan 2010-2021 Agervænget i Bording ændring af kloakeringsprincip Forslag - Tillæg nr. 11 til Ikast-Brande Kommunes Spildevandsplan 2010-2021 Agervænget i Bording ændring af kloakeringsprincip Kort over kloakopland 1A34 (rød streg) og området hvor regnvandsbassinet placeres

Læs mere

Henning Weismann Susanne Weismann Vejlevej 102 7330 Brande. 1. november 2012

Henning Weismann Susanne Weismann Vejlevej 102 7330 Brande. 1. november 2012 Henning Weismann Susanne Weismann Vejlevej 102 7330 Brande 1. november 2012 Tilladelse til nedsivning af overfladevand fra oplags- og behandlingsplads Brande Metalkøb, Vejlevej 102, Brande Preben Poulsen

Læs mere

3. Tilledningen til nedsivnings skal afspærres ved uheld, hvor der er risiko for afledning af forurenende stoffer til nedsivningsfaskinerne.

3. Tilledningen til nedsivnings skal afspærres ved uheld, hvor der er risiko for afledning af forurenende stoffer til nedsivningsfaskinerne. Ikast-Brande Kommune 4. december 2014 Tilladelse til nedsivning af overfladevand fra parkeringsareal Isenvad Multihus, Bygaden 37-41, Ikast Ikast-Brande Kommune meddeler denne tilladelse til nedsivning

Læs mere

KMC' Granules Borupvej Brande Att: Henrik Skøtt 20. maj 2015

KMC' Granules Borupvej Brande Att: Henrik Skøtt 20. maj 2015 KMC' Granules Borupvej 11 7330 Brande Att: Henrik Skøtt 20. maj 2015 Tilladelse til etablering af nedsivningsbassin til overfladevand fra befæstede arealer - KMC - Borupvej 11, 7330 Brande Ved ansøgning

Læs mere

Tilladelse til udledning af regnvand til Sallinge Å via udløb N21U02R.

Tilladelse til udledning af regnvand til Sallinge Å via udløb N21U02R. Tilladelse til udledning af regnvand til Sallinge Å via udløb N21U02R. Resumé Faaborg-Midtfyn Kommune meddeler tilladelse til udledning af overfladevand fra ny offentlig regnvandskloak via rørbassin til

Læs mere

Tilladelse til udledning fra regnbetinget udløb

Tilladelse til udledning fra regnbetinget udløb Tilladelse til udledning fra regnbetinget udløb Tilladelse i medfør af: 28 i Lov om miljøbeskyttelse Bekendtgørelse om spildevandstilladelser m.v. Skive Å Udløb 111017U Kloakoplande 1112a, 1112b, 1112c

Læs mere

Brande Fjernvarme A.m.b.a. Præstevænget Brande. 13. februar 2019

Brande Fjernvarme A.m.b.a. Præstevænget Brande. 13. februar 2019 Brande Fjernvarme A.m.b.a. Præstevænget 11 7330 Brande 13. februar 2019 Tilladelse til krydsning af Goldbækken st. 1535 m med fjernvarmeog kølevandsledning Brande Fjernvarme A.m.b.a har ansøgt Ikast-Brande

Læs mere

Ikast-Brande Kommune Kommunale Ejendomme Att: Karsten Juul Centerparken Brande 23. september 2016

Ikast-Brande Kommune Kommunale Ejendomme Att: Karsten Juul Centerparken Brande 23. september 2016 Ikast-Brande Kommune Kommunale Ejendomme Att: Karsten Juul Centerparken 1 7330 Brande 23. september 2016 Tilladelse til udledning af overfladevand via. forsinkelsesbassiner fra en del af matrikel 2f Lægdsgård,

Læs mere

Tillæg til tilladelse til udledning af grundvand til Vindinge Å.

Tillæg til tilladelse til udledning af grundvand til Vindinge Å. Tillæg til tilladelse til udledning af grundvand til Vindinge Å. Resumé Faaborg-Midtfyn Kommune meddeler tilladelse til udledning af oppumpet grundvand til Vindinge Å. Tilladelsen er et tillæg til udledningstilladelsen

Læs mere

Vandkvalitet og mængder Det vand der ønskes udledt er grundvand. Udledningen vil være opdelt i tre faser, hvor der udledes en forskellig mængde vand:

Vandkvalitet og mængder Det vand der ønskes udledt er grundvand. Udledningen vil være opdelt i tre faser, hvor der udledes en forskellig mængde vand: Per Hardenberg Slangerup Overdrev 13 3550 Slangerup Kopi af afgørelsen sendt til Thomas Brøker. Midlertidig tilladelse til udledning af oppumpet grundvand til Arresø via grøftesystem, Amtsvejen 16, 3310

Læs mere

Stenslund Odder Sags Id. S

Stenslund Odder Sags Id. S Stenslund 6 8300 Odder Teknik & Miljø Rådhusgade 3 8300 Odder Tilladelse til tilslutning til regnvandskloak Odder Kommune meddeler hermed tilladelse til afledning af regnvand til spildevandsforsyningsselskabets

Læs mere

Tilladelse til udledning fra regnbetinget udløb

Tilladelse til udledning fra regnbetinget udløb Tilladelse til udledning fra regnbetinget udløb Tilladelse i medfør af: 28 i Lov om miljøbeskyttelse Bekendtgørelse om spildevandstilladelser m.v. Skive, Skive Fjord Udløb 072019U Kloakopland 07213 (Numre

Læs mere

Tilladelse til udledning af overfladevand fra rørbassin ved Kornerup Landevej 29 i Kornerup til Langvad Å

Tilladelse til udledning af overfladevand fra rørbassin ved Kornerup Landevej 29 i Kornerup til Langvad Å Lejre Forsyning Højbyvej 19 4320 Lejre Lejre Kommune Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø T 4646 4646 F 4646 4615 H www.lejre.dk Søren Bagge Center for Byg & Miljø D 4646 4941 E soba@lejre.dk Dato: 30. april 2014

Læs mere

Tillæg nr. 12 Ikast-Brande Kommunes Spildevandsplan Bording Kirkeby Ændring af kloakeringsprincip

Tillæg nr. 12 Ikast-Brande Kommunes Spildevandsplan Bording Kirkeby Ændring af kloakeringsprincip Tillæg nr. 12 Ikast-Brande Kommunes Spildevandsplan 2010 2021 Bording Kirkeby Ændring af kloakeringsprincip Ikast-Brande Kommune Teknisk Område Centerparken 1 7330 Brande Sagsbehandler: Pernille Brogaard

Læs mere

Tilladelse til udledning af tagvand til privat sø

Tilladelse til udledning af tagvand til privat sø Tilladelse til udledning af tagvand til privat sø Tilladelse i medfør af: 28 i Lov om miljøbeskyttelse Bekendtgørelse om spildevandstilladelser m.v. Jacob Bjerre Balling Glyngørevej 36 Trustrup 7800 Skive

Læs mere

Nedsivningsbassin. Forbassin. Ca. placering af overløb

Nedsivningsbassin. Forbassin. Ca. placering af overløb Ikast-Brande Kommune 27. maj 2015 UDKAST - Tilladelse til nedsivning af overfladevand - Bording Genbrugsplads Firhuse 13, Bording, matr.nr. 2ao Neder Julianehede, Engesvang NIRAS har den 2. februar 2015

Læs mere

www.ikast-brande.dk HD byg Fasterholtvej 1 7361 Ejstrupholm (flemming@hd-byg.dk) 25. marts 2014

www.ikast-brande.dk HD byg Fasterholtvej 1 7361 Ejstrupholm (flemming@hd-byg.dk) 25. marts 2014 Ikast-Brande Kommune, Centerparken 1, 7330 Brande HD byg Fasterholtvej 1 7361 Ejstrupholm (flemming@hd-byg.dk) 25. marts 2014 Tilladelse til nedsivning af regn- og overfladevand i faskiner og overløb til

Læs mere

Tillæg nr. 10 til Ikast-Brande Spildevandsplan Uhre By Ændring af kloakeringsprincipper og oplandsgrænser.

Tillæg nr. 10 til Ikast-Brande Spildevandsplan Uhre By Ændring af kloakeringsprincipper og oplandsgrænser. Tillæg nr. 10 til Ikast-Brande Spildevandsplan 2010-2021 Uhre By Ændring af kloakeringsprincipper og oplandsgrænser. Ikast-Brande Kommune Teknisk Område Centerparken 1 7330 Brande Sagsbehandler: Pernille

Læs mere

Ejstrupholm Vandværk A.m.b.a. Att. Erik Lund Vandværksvej Ejstrupholm 2. februar 2018

Ejstrupholm Vandværk A.m.b.a. Att. Erik Lund Vandværksvej Ejstrupholm 2. februar 2018 Ejstrupholm Vandværk A.m.b.a. Att. Erik Lund Vandværksvej 12 7361 Ejstrupholm 2. februar 2018 Tilladelse til krydsning af vandløbene Hvillum Bæk og Smedebæk Ejstrupholm Vandværk A.m.b.a. har ansøgt om

Læs mere

Tilladelse til midlertidig ændring af udledning af opspædet spildevand fra PU07.01 ved Jennum til Køllebæk

Tilladelse til midlertidig ændring af udledning af opspædet spildevand fra PU07.01 ved Jennum til Køllebæk Randers Spildevand A/S E-mail: mail@randersspildevand.dk Miljø og Teknik Natur og Miljø Laksetorvet 1 8900 Randers C Telefon +45 8915 1515 Direkte 89 15 16 81 jakob.aarup@randers.dk www.randers.dk 11-05-2016

Læs mere

Tilladelse til udledning af overfladevand fra spildevandsoplandene

Tilladelse til udledning af overfladevand fra spildevandsoplandene Sagsnr.: 13/42617 KS: thgr Sønderborg Spildevandsforsyning A/S Ellegårdvej 8 6400 Sønderborg Tilladelse til udledning af overfladevand fra spildevandsoplandene 11006 og 11037 versionsnr.: 1.5 09-03-2013,

Læs mere

Ikast-Brande Spildevand as Europavej Ikast 7. maj 2015

Ikast-Brande Spildevand as Europavej Ikast 7. maj 2015 Ikast-Brande Spildevand as Europavej 2 7430 Ikast 7. maj 2015 Landzonetilladelse til udstykning og etablering af regnvandsbassin - matr. nr. 13a Uhre By, Brande Ikast-Brande Kommune har behandlet jeres

Læs mere

Dispensation til etablering af risle-eng ved Bredebro

Dispensation til etablering af risle-eng ved Bredebro TØNDER SPILDEVAND A/S Håndværkervej 4 6261 Bredebro Miljø og Natur Direkte tlf.: +4574929280 Mail: lisc@toender.dk Sags id.: 01.05.08-P25-13-16 Ks: LN 16. december 2016 Dispensation til etablering af risle-eng

Læs mere

Midlertidig tilladelse til udledning fra grundvandssænkning

Midlertidig tilladelse til udledning fra grundvandssænkning Midlertidig tilladelse til udledning fra grundvandssænkning Tilladelse i medfør af: 28 i Lov om miljøbeskyttelse (Lov nr. 358 af 6. juni 1991, jf. lovbek. nr. 1121 af 3. september 2018) samt Kapitel 9

Læs mere

Ikast-Brande Spildevand A/S 20. september 2013

Ikast-Brande Spildevand A/S 20. september 2013 Ikast-Brande Spildevand A/S 20. september 2013 Tilladelse til nedsivning af overfladevand Europavej 2, Ikast Ikast-Brande Spildevand A/S ønsker at nedsive overfladevand fra nyt parkeringsareal.

Læs mere

ANDELSKARTOFFELMELSFABRIKKEN MIDTJYLLAND A.M.B.A. Herningvej Brande. 4. oktober 2018

ANDELSKARTOFFELMELSFABRIKKEN MIDTJYLLAND A.M.B.A. Herningvej Brande. 4. oktober 2018 ANDELSKARTOFFELMELSFABRIKKEN MIDTJYLLAND A.M.B.A. Herningvej 38 7330 Brande 4. oktober 2018 Bygge- og Miljøafdelingen Tlf.: +4599604000 Tilladelse til etablering af nedsivningsbassin til overfladevand

Læs mere

Tilladelse til nedsivning og udledning af overfladevand fra Dømmestrupvej.

Tilladelse til nedsivning og udledning af overfladevand fra Dømmestrupvej. Tilladelse til nedsivning og udledning af overfladevand fra Dømmestrupvej. Resumé Faaborg-Midtfyn Kommune meddeler tilladelse til udledning af overfladevand fra ny offentlig regnvandskloak til Kohaverenden,

Læs mere

Keld Arne Nielsen Ejstrupvej Hampen. 7. november Godkendelse af anmeldelse af rydning af skov

Keld Arne Nielsen Ejstrupvej Hampen. 7. november Godkendelse af anmeldelse af rydning af skov Keld Arne Nielsen Ejstrupvej 18 7362 Hampen 7. november 2018 Godkendelse af anmeldelse af rydning af skov Ikast-Brande Kommune har den 11. oktober 2018 modtaget en henvendelse om, at du ønsker at rydde

Læs mere

Vilkår Tilladelsen meddeles på baggrund af sagens oplysninger og på følgende vilkår:

Vilkår Tilladelsen meddeles på baggrund af sagens oplysninger og på følgende vilkår: Teknik og Miljø Natur og Vand Prinsens Allé 5 8800 Viborg Tlf.: 87 87 87 87 Låstrupgård ApS Vievej 24 8832 Skals Sendt til: viegaard@viegaard.dk viborg@viborg.dk www.viborg.dk Tilladelse til nedsivning

Læs mere

Lejre Kommune modtog ansøgningen den 20. november 2013 og supplerende kortbilag den 22. november 2013.

Lejre Kommune modtog ansøgningen den 20. november 2013 og supplerende kortbilag den 22. november 2013. Lejre Forsyning Højbyvej 19 4320 Lejre Lejre Kommune Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø T 4646 4646 F 4646 4615 H www.lejre.dk Søren Bagge Center for Byg & Miljø D 4646 4941 E soba@lejre.dk Tilladelse til udledning

Læs mere

Tilladelse til udledning af overfladevand fra Møllevang, del af spildevandsopland 11027, til Mølledammen

Tilladelse til udledning af overfladevand fra Møllevang, del af spildevandsopland 11027, til Mølledammen Sagsnr.: 15/23622 ks: bscr Sønderborg Spildevandsforsyning A/S Ellegårdvej 8 6400 Sønderborg Tilladelse til udledning af overfladevand fra Møllevang, del af spildevandsopland 11027, til Mølledammen Indholdsfortegnelse

Læs mere

Teddi Jakobsen Tyvkærvej 33 7430 Ikast. 3. oktober 2013

Teddi Jakobsen Tyvkærvej 33 7430 Ikast. 3. oktober 2013 Teddi Jakobsen Tyvkærvej 33 7430 Ikast 3. oktober 2013 Landzonetilladelse til opførelse af en ståhal - Tyvkærvej 33, 7430 Ikast Ikast-Brande Kommune har behandlet din ansøgning om opførelse af en stålhal

Læs mere

Afslag på ansøgning om tilladelse til indvinding af grundvand til markvanding

Afslag på ansøgning om tilladelse til indvinding af grundvand til markvanding Afslag på ansøgning om tilladelse til indvinding af grundvand til markvanding Dato: 6. april 2017 Billund Kommune har den 16. januar 2017 modtaget din ansøgning om tilladelse til indvinding af grundvand

Læs mere

Mascot International 9. juni 2016

Mascot International 9. juni 2016 Mascot International 9. juni 2016 Tilladelse til nedsivning af overfladevand i bassiner på Silkeborgvej 14, 7442 Engesvang, matr.nr. 1fu Pårup By, Engesvang. Den 29. marts 2016 har Ikast-Brande Kommune

Læs mere

www.ikast-brande.dk TYKSKOV VISTA A/S Risbjergvej 63 7330 Brande 27. april 2015

www.ikast-brande.dk TYKSKOV VISTA A/S Risbjergvej 63 7330 Brande 27. april 2015 TYKSKOV VISTA A/S Risbjergvej 63 7330 Brande 27. april 2015 Landzonetilladelse til genopførelse af et sommerhus på matr. nr. 4b, Lundfod By, Brande, beliggende ved Ejstrupholmvej 15, 7330 Brande Ikast-Brande

Læs mere

Varde Kommune giver hermed tilladelse til udledning af tag- og overfladevand. Udledningen skal ske på følgende vilkår:

Varde Kommune giver hermed tilladelse til udledning af tag- og overfladevand. Udledningen skal ske på følgende vilkår: DIN Forsyning A/S Ravnevej 10 6705 Esbjerg Ø Naturcenteret Bytoften 2 6800 Varde Tlf. 7994 6800 Tilladelse til udledning af tag- og overfladevand til Ålunde-Agerbæk- Debel Bæk via rørlagt regnvandsbassin

Læs mere

www.ikast-brande.dk IKAST-BRANDE SPILDEVAND A/S Att.: Lone Thestrup Europavej 2 7430 Ikast 4. april 2016

www.ikast-brande.dk IKAST-BRANDE SPILDEVAND A/S Att.: Lone Thestrup Europavej 2 7430 Ikast 4. april 2016 IKAST-BRANDE SPILDEVAND A/S Att.: Lone Thestrup Europavej 2 7430 Ikast 4. april 2016 Landzonetilladelse til etablering af et skur på matr. nr. 2l, Stensbjerg, Ikast, beliggende ved Hagelskærvej 42B, 7430

Læs mere

Tilladelse til udledning af overfladevand fra Stationsvej.

Tilladelse til udledning af overfladevand fra Stationsvej. Tilladelse til udledning af overfladevand fra Stationsvej. Resumé Faaborg-Midtfyn Kommune meddeler tilladelse til udledning af overfladevand fra ny offentlig regnvandskloak i Stationsvej til Vindinge Å,

Læs mere

- Tilladelse efter miljøbeskyttelseslovens 28 2 til udledning af oppumpet grundvand til Horsbækken.

- Tilladelse efter miljøbeskyttelseslovens 28 2 til udledning af oppumpet grundvand til Horsbækken. Jammerbugt Kommune Toftevej 43 9440 Aabybro Vækst og Udvikling Vand og Natur Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Heidi Højriis Poulsen Direkte

Læs mere

Rønde Fjernvarme Udledningstilladelse, overfladevand

Rønde Fjernvarme Udledningstilladelse, overfladevand Rønde Fjernvarme a.m.b.a. 28-03-2017 Skrejrupvej 9c Sagsnr.: 17/10426 8410 Rønde Sagsbehandler: Steen Ravn Christensen Tlf.: 87 53 54 10 natur.miljoe@syddjurs.dk Rønde Fjernvarme Udledningstilladelse,

Læs mere

Tilladelse til udledning af regnvand til Byrenden

Tilladelse til udledning af regnvand til Byrenden Tilladelse til udledning af regnvand til Byrenden Resumé Faaborg-Midtfyn Kommune meddeler tilladelse til udledning af overfladevand fra ny offentlig regnvandskloak via regnvandsbassin til Byrenden i Nr.

Læs mere

Hjørring Kommune. Hjørring den TILLADELSE TIL UDLEDNING AF;

Hjørring Kommune. Hjørring den TILLADELSE TIL UDLEDNING AF; Hjørring Kommune Team Vand og Jord Springvandspladsen 5 9800 Hjørring Telefon 72 33 33 33 Fax 72 33 30 30 hjoerring@hjoerring.dk www.hjoerring.dk TILLADELSE TIL UDLEDNING AF; Hjørring den 05-04-2017 Sagsnr.:

Læs mere

www.ikast-brande.dk Hans Jørgen Guldbrand Højgårdsvej 15 7330 Brande 16. marts 2015

www.ikast-brande.dk Hans Jørgen Guldbrand Højgårdsvej 15 7330 Brande 16. marts 2015 Hans Jørgen Guldbrand Højgårdsvej 15 7330 Brande 16. marts 2015 Landzonetilladelse til opførelse af et skur med solceller - Højgårdsvej 15, 7330 Brande Ikast-Brande Kommune har behandlet din ansøgning

Læs mere

H Furesø Egedal Forsyning Stenløse. Kopi sendt til Krüger att.: Steen O. Petersen,

H Furesø Egedal Forsyning Stenløse. Kopi sendt til Krüger att.: Steen O. Petersen, H Furesø Egedal Forsyning Bogøgårdsvej Knud Bro Allé 18 3660 Stenløse Kopi sendt til Krüger att.: Steen O. Petersen, sop@kruger.dk Afgørelse - Tilladelse til udledning af regnvand fra bassin efter Miljøbeskyttelsesloven

Læs mere

Midlertidig tilladelse til udledning af oppumpet vand fra nyt Vihøj Vandværk under indkøring

Midlertidig tilladelse til udledning af oppumpet vand fra nyt Vihøj Vandværk under indkøring Midlertidig tilladelse til udledning af oppumpet vand fra nyt Vihøj Vandværk under indkøring Tilladelse i medfør af: 28 i Lov om miljøbeskyttelse Bekendtgørelse om spildevandstilladelser m.v. Tilløb til

Læs mere

Tilladelse til nedsivning af vejvand langs Birkvej, 6800 Skjern

Tilladelse til nedsivning af vejvand langs Birkvej, 6800 Skjern Returadresse Land, By og Kultur Land og Vand Smed Sørensens Vej 1, 6950 Ringkøbing Ringkøbing-Skjern Kommune Trafik og Vej Smed Sørensens Vej 1 6950 Ringkøbing Sagsbehandler Lone Sørensen Direkte telefon

Læs mere

Vejdirektoratet Att: Niels Kofoed Thomas Helsteds Vej Skanderborg 2. marts 2016

Vejdirektoratet Att: Niels Kofoed Thomas Helsteds Vej Skanderborg 2. marts 2016 Vejdirektoratet Att: Niels Kofoed Thomas Helsteds Vej 11 8660 Skanderborg 2. marts 2016 Tilladelse til nedsivning i grøfter langs begge sider af Vejlevej fra Sandvad til Hærvejen i forbindelse med etablering

Læs mere

Udledningstilladelse for overfladevand fra regnvandsbassin ved boligområde Tuesbøl i Brørup

Udledningstilladelse for overfladevand fra regnvandsbassin ved boligområde Tuesbøl i Brørup TEKNIK & MILJØ Vandmiljø Dato: 6. marts 2018 Sagsnr.: 17/17020 Kontaktperson: Kirsten Kofod Vejen Spildevand A/S Gormsvej 7 6600 Vejen Dir. tlf.: 7996 6265 E-mail: kk@vejen.dk Udledningstilladelse for

Læs mere

www.ikast-brande.dk Kennet Funder Bak Floritsvej 4 Florits 8765 Klovborg 4. marts 2015

www.ikast-brande.dk Kennet Funder Bak Floritsvej 4 Florits 8765 Klovborg 4. marts 2015 Kennet Funder Bak Floritsvej 4 Florits 8765 Klovborg 4. marts 2015 Landzonetilladelse til udvidelse af en maskinhal og lovliggørelse af et brændeskur, Floritsvej 4, 8765 Klovborg Ikast-Brande Kommune har

Læs mere

Notat. Høring om regulering af Lilleåens brink ved Damsbro mose

Notat. Høring om regulering af Lilleåens brink ved Damsbro mose Notat Høring om regulering af Lilleåens brink ved Damsbro mose behandler en ansøgning om regulering af Lilleå ved etablering af et vandingssted på matr. nr. 5hø, Hinnerup By, Grundfør. Høringsmaterialet

Læs mere

udledning af overfladevand fra L01U69A ved Lem til Lem Bæk

udledning af overfladevand fra L01U69A ved Lem til Lem Bæk Randers Spildevand A/S Tørvebryggen 12 8900 Randers C Sendt på e-mail: mail@randersspildevand.dk Miljø og Teknik Miljø Laksetorvet 8900 Randers C Telefon +45 8915 1515 Telefax +45 8915 1515 randers.kommune@randers.dk

Læs mere

Michael Aagaard Persson Hanningvej Ikast 4. maj 2015

Michael Aagaard Persson Hanningvej Ikast 4. maj 2015 Ikast-Brande Kommune, Centerparken 1, 7330 Brande Michael Aagaard Persson Hanningvej 12 7430 Ikast 4. maj 2015 Lovliggørende landzonetilladelse til opført carport m.m., Engtoften 44, 7430 Ikast Ikast-Brande

Læs mere

Thomas Månsson Grarupvej Brande 13. marts 2015 Landzonetilladelse til lovliggørelse af solcelleanlæg - Grarupvej 8,

Thomas Månsson Grarupvej Brande 13. marts 2015 Landzonetilladelse til lovliggørelse af solcelleanlæg - Grarupvej 8, Thomas Månsson Grarupvej 8 7330 Brande 13. marts 2015 Landzonetilladelse til lovliggørelse af solcelleanlæg - Grarupvej 8, 7330 Brande Ikast-Brande Kommune har behandlet din ansøgning om lovliggørelse

Læs mere

Tilladelse til midlertidig udledning af spildevand fra bassiner ved Kærsmindebadet til Svejstrup Bæk

Tilladelse til midlertidig udledning af spildevand fra bassiner ved Kærsmindebadet til Svejstrup Bæk Randers Kommune Ejendomsservice Att. Lars Ole Markvardsen Miljø og Teknik Natur og Miljø Laksetorvet 1 8900 Randers C Telefon +45 8915 1515 Direkte 89 15 16 81 jakob.aarup@randers.dk www.randers.dk 21-03-2018

Læs mere

Finn Ejvind Andersen Filskovvej Brande. 5. april 2018

Finn Ejvind Andersen Filskovvej Brande. 5. april 2018 Finn Ejvind Andersen Filskovvej 58 7330 Brande 5. april 2018 Landzonetilladelse til opførelse af et enfamiliehus og en garage, Filskovvej 43, 7330 Brande Ikast-Brande Kommune har behandlet din ansøgning

Læs mere

Randers Kommune Att. Alex Weinreich Laksetorvet

Randers Kommune Att. Alex Weinreich Laksetorvet Randers Kommune Att. Alex Weinreich Laksetorvet 8900 Randers Udvikling, Miljø og Teknik Miljø natur og landbrug Laksetorvet 8900 Randers Telefon +45 8915 1515 Direkte mfj@randers.dk www.randers.dk 18-03-2019

Læs mere

Tilladelse til udledning af overfladevand fra spildevandsopland og enkelte ejendomme nordøst i opland til Nordborg Sø

Tilladelse til udledning af overfladevand fra spildevandsopland og enkelte ejendomme nordøst i opland til Nordborg Sø Sagsnr.: 18/26410 ks: bkru Sønderborg Spildevandsforsyning A/S Ellegårdvej 8 6400 Sønderborg Tilladelse til udledning af overfladevand fra spildevandsopland 41040 og enkelte ejendomme nordøst i opland

Læs mere

Roslev Fjernvarmeselskab A.m.b.a. Møllebuen Roslev. Att.: Erik Pedersen, 19. december 2017

Roslev Fjernvarmeselskab A.m.b.a. Møllebuen Roslev. Att.: Erik Pedersen, 19. december 2017 Roslev Fjernvarmeselskab A.m.b.a. Møllebuen 1 7870 Roslev Att.: Erik Pedersen, info@roslev-fjernvarme.dk 19. december 2017 Dispensation fra skovbyggelinje til etablering af solvarmeanlæg Skive Kommune

Læs mere

Tilladelse til udledning fra regnbetinget udløb

Tilladelse til udledning fra regnbetinget udløb Tilladelse til udledning fra regnbetinget udløb Tilladelse i medfør af: 28 i Lov om miljøbeskyttelse Bekendtgørelse om spildevandstilladelser m.v. Glyngøre, Sallingsund Udløb 3002011U Kloakopland 3002b

Læs mere

Tilladelse til udledning af regnvand

Tilladelse til udledning af regnvand Horsens Kommune Rådhustorvet 4, 8700 Horsens Horsens Vand Alrøvej 11 8700 Horsens Spildevand Sagsbehandler: Stine Bruun Bundesen Direkte: 76292502 www.horsens.dk Sagsnr. 06.11.01-K08-171-16 Dato: 26.10.2016

Læs mere

Skive Kommune har modtaget ansøgning om etablering af en sø med overfladeareal på 600 m2, beliggende på matrikel nr. 8e, Grinderslev By, Grinderslev.

Skive Kommune har modtaget ansøgning om etablering af en sø med overfladeareal på 600 m2, beliggende på matrikel nr. 8e, Grinderslev By, Grinderslev. Vihøjvej 2 Grinderslev 7870 Roslev 20. juli 2017 Vihøjvej 2 - Landzonetilladelse til etablering af sø Skive Kommune har modtaget ansøgning om etablering af en sø med overfladeareal på 600 m2, beliggende

Læs mere

GGS GRUPPEN A/S Bomvej Løsning

GGS GRUPPEN A/S Bomvej Løsning GGS GRUPPEN A/S Bomvej 11 8723 Løsning Tjørnevej 6 7171 Uldum T: 79755000 Lene Nielsen Dir: +4579755624 Mob: +4561629560 e-mail: Lene.Nielsen @Hedensted.dk Sagsnr. 06.01.05-P19-42-15 28.2.2019 Tilladelse

Læs mere

Billund Kommune giver dig hermed dispensation til at opføre tilbygningen indenfor skovbyggelinjen. Placeringen fremgår af vedlagte kortbilag.

Billund Kommune giver dig hermed dispensation til at opføre tilbygningen indenfor skovbyggelinjen. Placeringen fremgår af vedlagte kortbilag. Dispensation fra skovbyggelinje til tilbygning Dato: 13-06-2019 Du har søgt om dispensation fra skovbyggelinjen til tilbygning på, matr. nr. 7 GA, STENDERUP BY, ANSAGER. Ejendommen er omfattet af Naturbeskyttelseslovens

Læs mere

Saint-Gobain Weber A/S Randersvej 75, Hinge 8940 Randers Att.: Anne-Mette Nielsen

Saint-Gobain Weber A/S Randersvej 75, Hinge 8940 Randers Att.: Anne-Mette Nielsen Saint-Gobain Weber A/S Randersvej 75, Hinge 8940 Randers Att.: Anne-Mette Nielsen Postadresse: Favrskov Kommune Byggesagsafdelingen Skovvej 20 8382 Hinnerup Tlf. 89 64 10 10 favrskov@favrskov.dk www.favrskov.dk

Læs mere

Afgørelse om ikke-vvm-pligt for regulering af Gjessø Bæk ved Gjessø

Afgørelse om ikke-vvm-pligt for regulering af Gjessø Bæk ved Gjessø Silkeborg Kommune Teknik- og Miljøafdelingen Sendt med mail til: ma@silkeborg.dk 19. juni 2017 Afgørelse om ikke-vvm-pligt for regulering af Gjessø Bæk ved Gjessø Silkeborg Kommune, Natur og Miljø har

Læs mere

Udledningstilladelse. Indledning

Udledningstilladelse. Indledning Egedal Forsyning A/S Krogholmvej 71 3650 Ølstykke Udledningstilladelse Den 07-06-2012 Indledning Jf. miljøbeskyttelseslovens 28 meddeler Egedal Kommune hermed Egedal Forsyning A/S tilladelse til midlertidig

Læs mere

Knud Thor Larsen. - Arvad Møllevej 3, 7330 Brande. 14. marts 2013. Bygge- og Miljøafdeling Centerparken 1

Knud Thor Larsen. - Arvad Møllevej 3, 7330 Brande. 14. marts 2013. Bygge- og Miljøafdeling Centerparken 1 Knud Thor Larsen Arvad Møllevej 3 7330 Brande 14. marts 2013 Landzonetilladelse til etablering af et overdækket privat svømmebassin - Arvad Møllevej 3, 7330 Brande Teknik- og miljøudvalget har den 5. marts

Læs mere

Finn Jakobsen Tyvkærvej Ikast. 11. november 2013

Finn Jakobsen Tyvkærvej Ikast. 11. november 2013 Finn Jakobsen Tyvkærvej 31 7430 Ikast 11. november 2013 Landzonetilladelse til opførelse af carport, Tyvkærvej 31, 7430 Ikast Ikast-Brande Kommune har behandlet din ansøgning om opførelse af en ny carport

Læs mere

Jan Volmar Skærlund Skolevej Brande. 3. oktober 2012

Jan Volmar Skærlund Skolevej Brande. 3. oktober 2012 Jan Volmar Skærlund Skolevej 20 7330 Brande 3. oktober 2012 Tilladelse efter planloven til etablering af fladvandede søer i forbindelse med vådområdeprojekt Der er søgt om tilladelse til etablering af

Læs mere

Christian Ravn Jørgensen Skjernvej 119 Skarrild 6933 Kibæk 21. maj 2015

Christian Ravn Jørgensen Skjernvej 119 Skarrild 6933 Kibæk 21. maj 2015 Ikast-Brande Kommune, Centerparken 1, 7330 Brande Christian Ravn Jørgensen Skjernvej 119 Skarrild 6933 Kibæk 21. maj 2015 Landzonetilladelse til etablering af to fodersiloer - Sdr. Ommevej 33, 7330 Brande

Læs mere

Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand fra Frederiksgade Vandværk til Pøle Å

Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand fra Frederiksgade Vandværk til Pøle Å Dato 28. 01. 2019 Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand fra Frederiksgade Vandværk til Pøle Å Sagsnr.: 13/33736 Sagsbehandler: Maj Brit Fisker Emne: Vandværk: Tilladelse til udledning af

Læs mere

Tilladelse til udledning af overfladevand via eksisterende bassin til udløb nr. FU4 I Felsted.

Tilladelse til udledning af overfladevand via eksisterende bassin til udløb nr. FU4 I Felsted. ARWOS SPILDEVAND A/S Forsyningsvejen 2 6200 Aabenraa Kultur, Miljø & Erhverv Miljø Skelbækvej 2 6200 Aabenraa Tlf.: 73767676 Dato: 17-09-2014 Sagsnr.: 14/22271 Dok.løbenr.: 256200/14 Kontakt: Dorthe Matzen

Læs mere

Evald Christian Pedersen Gran Allé Silkeborg. 19. september 2018

Evald Christian Pedersen Gran Allé Silkeborg. 19. september 2018 Evald Christian Pedersen Gran Allé 5 8600 Silkeborg Landzonetilladelse til indretning af boligens 1. sal til en særskilt bolig på matr. nr. 1s, Hestlund By, Bording, beliggende ved Lovsangsdal 14, 7441

Læs mere

www.ikast-brande.dk Jørgen Møller Poulsen Skolevænget 17 17, 7430 Ikast 9. juni 2015

www.ikast-brande.dk Jørgen Møller Poulsen Skolevænget 17 17, 7430 Ikast 9. juni 2015 Jørgen Møller Poulsen Skolevænget 17 7430 Ikast 9. juni 2015 Landzonetilladelse til opførelse af en garage med carport, Skolevænget 17, 7430 Ikast Ikast-Brande Kommune har behandlet din ansøgning om opførelse

Læs mere

www.ikast-brande.dk Ursula Dahl Bach Risbjergvej 28 7330 Brande 5. februar 2015 Landzonetilladelse til hytte - Risbjergvej 20, 7330 Brande

www.ikast-brande.dk Ursula Dahl Bach Risbjergvej 28 7330 Brande 5. februar 2015 Landzonetilladelse til hytte - Risbjergvej 20, 7330 Brande Ursula Dahl Bach Risbjergvej 28 7330 Brande 5. februar 2015 Landzonetilladelse til hytte - Risbjergvej 20, 7330 Brande Ikast-Brande Kommune har behandlet din ansøgning om lovliggørelse af en hytte på matr.

Læs mere

SKOVDYRKERFORENINGEN Parallelvej 9 A 8680 Ry att: Henning Post. 4. april Godkendelse af anmeldelse af rydning af skov

SKOVDYRKERFORENINGEN Parallelvej 9 A 8680 Ry att: Henning Post. 4. april Godkendelse af anmeldelse af rydning af skov SKOVDYRKERFORENINGEN Parallelvej 9 A 8680 Ry att: Henning Post 4. april 2019 Godkendelse af anmeldelse af rydning af skov Ikast-Brande Kommune har den 20. marts 2019 modtaget en henvendelse om, at du ønsker

Læs mere

Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand fra Meløse Vandværk (behandlingsanlæg II) til Æbelholt Å

Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand fra Meløse Vandværk (behandlingsanlæg II) til Æbelholt Å Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand fra Meløse Vandværk (behandlingsanlæg II) til Æbelholt Å Sagsnr.: 36832 Sagsbehandler: Katja Henschel Side 1/7 Emne: Tilladelse til udledning af renset

Læs mere

1. Bassinet skal udformes som beskrevet i ansøgningen 2. Bassinet skal placeres som vist på kortbilag nr. 1 og indenfor matr. nr. 6h Voldum By, Voldum

1. Bassinet skal udformes som beskrevet i ansøgningen 2. Bassinet skal placeres som vist på kortbilag nr. 1 og indenfor matr. nr. 6h Voldum By, Voldum FAVRSKOV SPILDEVAND A/S Torvegade 7 8450 Hammel Att. Maria M. Eriksen e-mail: mer@favrskovforsyning.dk Postadresse: Favrskov Kommune Byggesagsafdelingen Skovvej 20 8382 Hinnerup Tlf. 89 64 10 10 favrskov@favrskov.dk

Læs mere

www.ikast-brande.dk Anders Skræddergaard Møller og Malene Møller Skræddergaard Skovbrynet 86 7330 Brande 20. april 2016

www.ikast-brande.dk Anders Skræddergaard Møller og Malene Møller Skræddergaard Skovbrynet 86 7330 Brande 20. april 2016 Anders Skræddergaard Møller og Malene Møller Skræddergaard Skovbrynet 86 7330 Brande 20. april 2016 Landzonetilladelse til etablering af et nyt enfamiliehus og garage med redskabsrum på matr. nr. 6s, Brandlund

Læs mere

www.ikast-brande.dk Ikast-Brande kommune Ejendomsgruppen v/anja Murmann Birkkjær Centerparken 1 7330 Brande 4. april 2016

www.ikast-brande.dk Ikast-Brande kommune Ejendomsgruppen v/anja Murmann Birkkjær Centerparken 1 7330 Brande 4. april 2016 Ikast-Brande Kommune, Centerparken 1, 7330 Brande Ikast-Brande kommune Ejendomsgruppen v/anja Murmann Birkkjær Centerparken 1 7330 Brande 4. april 2016 Landzonetilladelse til toiletbygning - Herningvej

Læs mere

A/S IKAST BETONVAREFABRIK Lysholt Alle Ikast 29. januar 2018

A/S IKAST BETONVAREFABRIK Lysholt Alle Ikast 29. januar 2018 Ikast-Brande Kommune, Centerparken 1, 7330 Brande A/S IKAST BETONVAREFABRIK Lysholt Alle 4 7430 Ikast 29. januar 2018 Udledning af vand fra råstofgravesø til Melkær Grøft vurdering af eventuelle virkninger

Læs mere

Afgørelse om ikke-vvm-pligt for projekt om hævning af vandstanden i Stenholt Mose

Afgørelse om ikke-vvm-pligt for projekt om hævning af vandstanden i Stenholt Mose Silkeborg Kommune Natur- og Miljøsektionen Sendt med mail til: natur@silkeborg.dk 17. juni 2015 Afgørelse om ikke-vvm-pligt for projekt om hævning af vandstanden i Stenholt Mose Silkeborg Kommune, Natur

Læs mere

På baggrund af ansøgning meddeles i henhold til Miljøbeskyttelseslovens 1 kap. 4, 28, tilladelse til udledning af separeret regn- og overfladevand

På baggrund af ansøgning meddeles i henhold til Miljøbeskyttelseslovens 1 kap. 4, 28, tilladelse til udledning af separeret regn- og overfladevand Odder Kommune Rådhusgade 3 8300 Odder Teknik & Miljø Rådhusgade 3 8300 Odder Sendt til esben.kindt@odder.dk Tilladelse til udledning af regn- og overfladevand til recipient På baggrund af ansøgning meddeles

Læs mere

2 Nuværende forhold. Vejdirektoratet Niels Juels Gade 13 1022 København K. Afgørelse - Tilladelse til midlertidig udledning Den 28-01-2014

2 Nuværende forhold. Vejdirektoratet Niels Juels Gade 13 1022 København K. Afgørelse - Tilladelse til midlertidig udledning Den 28-01-2014 Vejdirektoratet Niels Juels Gade 13 1022 København K Afgørelse - Tilladelse til midlertidig udledning Den 28-01-2014 1 Indledning Center for Teknik og Miljø, har modtaget en ansøgning fra Vejdirektoratet

Læs mere

Hjørring Kommune. Hjørring Vandselskab A/S Åstrupvej 9. Hjørring den TILLADELSE TIL

Hjørring Kommune. Hjørring Vandselskab A/S Åstrupvej 9. Hjørring den TILLADELSE TIL Hjørring Kommune Hjørring Vandselskab A/S Åstrupvej 9 9800 Hjørring TILLADELSE TIL Hjørring den 29-03-2019 Sagsnr.: 06.11.01-G01-22-18 Team Vand og Jord Springvandspladsen 5 9800 Hjørring Telefon 72 33

Læs mere

Afgørelse - Tilladelse til regnbetinget udleding fra privat fællesvej, Stråmosekær

Afgørelse - Tilladelse til regnbetinget udleding fra privat fællesvej, Stråmosekær Hvalsø Holding A/S A.P Møllers All 2791 Dragør Afgørelse - Tilladelse til regnbetinget udleding fra privat fællesvej, Stråmosekær Egedal Kommune giver hermed på nærmere bestemte vilkår tilladelse til regnbetinget

Læs mere

Tove Clausen og Bjarne Elgaard V. Breumvej 9 V. Breum 7870 Roslev. 8. september V. Breumvej 9 - Landzonetilladelse til sø

Tove Clausen og Bjarne Elgaard V. Breumvej 9 V. Breum 7870 Roslev. 8. september V. Breumvej 9 - Landzonetilladelse til sø Tove Clausen og Bjarne Elgaard V. Breumvej 9 V. Breum 7870 Roslev 8. september 2017 V. Breumvej 9 - Landzonetilladelse til sø Skive Kommune har modtaget ansøgning om tilladelse til at etablere en ny sø

Læs mere

Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand fra Stenholt Vandværk til vandløb

Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand fra Stenholt Vandværk til vandløb Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand fra Stenholt Vandværk til vandløb Sagsnr.: 219-2013-2741 Sagsbehandler: Katja Henschel Side 1/7 Emne: Vandværk: Tilladelse til udledning af renset filterskyllevand

Læs mere

Udledningstilladelse til renset spildevand fra hævet nedsivningsanlæg på ejendommen. Kløv Kær 6, 7700 Thisted

Udledningstilladelse til renset spildevand fra hævet nedsivningsanlæg på ejendommen. Kløv Kær 6, 7700 Thisted Henrik Højbak Kløv Kær 6 7700 Thisted Plan- og Miljøafdelingen 28. juni 2016 BrevID.: 2309983 Medarbejder: kkn Udledningstilladelse til renset spildevand fra hævet nedsivningsanlæg på ejendommen Kløv Kær

Læs mere

Sønderborg Spildevandsforsyning A/S Ellegårdsvej 8, 6400 Sønderborg. Sønderborg Kommune Rådhustorvet 10, 6400 Sønderborg

Sønderborg Spildevandsforsyning A/S Ellegårdsvej 8, 6400 Sønderborg. Sønderborg Kommune Rådhustorvet 10, 6400 Sønderborg Sønderborg Spildevandsforsyning A/S Ellegårdsvej 8, 6400 Sønderborg Sønderborg Kommune Rådhustorvet 10, 6400 Sønderborg Brønd på vandløbet Osbæk ved udløbet af forsinkelsesbassin i Østerkobbel, Augustenborg

Læs mere

Rebild Kommunes grundvandsafdeling har den 18. juni 2019 meddelt accept af grundvandssænkningen.

Rebild Kommunes grundvandsafdeling har den 18. juni 2019 meddelt accept af grundvandssænkningen. Center Natur og Miljø REBILD VAND & SPILDEVAND A/S Sverriggårdsvej 3 9520 Skørping Hobrovej 110 9530 Støvring Telefon 99 88 99 88 raadhus@rebild.dk www.rebild.dk Journalnr: 06.01.15-P19-7-19 Ref.: Rune

Læs mere

Tilladelsen Vilkår meddeles på nedenstående vilkår. i af. 1. Overfladevand (regnvand) fra landbrugsbygninger og tæt befæste-

Tilladelsen Vilkår meddeles på nedenstående vilkår. i af. 1. Overfladevand (regnvand) fra landbrugsbygninger og tæt befæste- Gert Toftlundvej 7430 Ladegaard Ikast 7 B Jensen Toftlundvej Ikast-Brande devand fra befæstede 7 Kommune B - 7 D, arealer Ikast meddeler og - Tilladelse denne tilladelse i forbindelse nedsivning til nedsivning

Læs mere