Lillebrænde kirke Udsmykningsprojekt 2016

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Lillebrænde kirke Udsmykningsprojekt 2016"

Transkript

1 Lillebrænde kirke Udsmykningsprojekt 2016 Skitse udført af billedhugger Marianne Hesselbjerg Lillebrænde kirke er fra det 11. århundrede. Den fremtræder udefra uberørt af sine 900 år. I kirkens indre ser man, at årene har sat sine spor, og menighedsrådet ønsker en istandsættelse, som inddrager både arkitekt og billedkunstner. Jeg er blevet bedt om at komme med forslag til en nyindretning af kirken, herunder genåbning og udsmykning af østvindue og forslag til alter, knæfald, døbefont, pulpitur, farvesætning af og nye hynder til kirkebænke. Tidsløshed og forenkling i respekt for kirkens oprindelige udtryk i mødet mellem mørkt og lyst, hårdt og blødt, råt og forfinet og mellem tyngde og lethed. Skitsen er tænkt som en helhed af form, farve, stoflighed og indhold. Jeg har forenklet korets gulvplan, således at det fremstår i et plan. Jeg mener ikke, at forhøjningen af gulvplanet mellem knæfaldets skranke og østvæggen er nødvendig i kirken på grund af den korte afstand mellem koret og skibets bagvæg. Præsten kan ses af alle kirkegængere uanset forhøjning. Jeg har forenklet og gjort alterets og knæfaldets proportioner mindre, således at forholdet mellem rummet og objekterne kommer mere til sin ret. Skitsen viser rum, som er renset for unødvendige objekter - skabe og radiatorer i koret er fjernet. Varmeelementer vil blive lagt langs væggen på gulvet. Opbevaringsrum er skjult bag alteret. Jeg har valgt materialer og form af respekt for kirkens smukke rum og lange historie. Jeg har arbejdet med materialet ud fra den betragtning, at de skal fremstå tidsløse i deres udtryk. Værkerne er selvfølgelig skabt i vores tid, men udtryksmæssigt rækker de både frem i tiden og tilbage i tiden. Jeg har valgt den Bornholmske blå Rønne granit, ikke kun fordi at den er smuk, men også fordi den danske granit historisk hører sammen med kirken. Jeg har arbejdet med mødet mellem alter og de kalkede vægge, den blå Rønne granit mod de lysende hvide kalkede vægge med de fine rustrøde kalkmalerier. Knæfaldets bløde lysende lammeskind mod den hårde gyldne og blanke bronze i knæfaldets rækværk. Knæfaldets lyse udtryk mod alterets mørkere grå. Formmæssigt har jeg arbejdet med alterets geometri - en firkant overfor knæfaldets ovale form. Jeg har arbejdet med bronzen i rækværkets gyldne, blanke, bløde og amorfe form mod døbefontens stramme patinerede form. Østvinduets svagt rosa ubrudte glas kommunikerer med den genåbnede kvindeindgangs ubrudte og her klare glas. Sammenhæng, eller mødet mellem knæfaldets bløde hvide lammeskind og kirkebænkenes grå lærredshynder vil styrke begge som de eneste bløde elementer i kirken. Bortset fra kirkegængerne naturligvis.

2 Østvindue Østvinduet på 22 x 135 cm har en en bue foroven, og er omgivet af et kalkmaleri. Jeg oplever maleriet som vinduets udsmykning. Jeg vil lade vinduet fremstå i ét stykke ubrudt glas, fordi formen i det smalle vindue i sig selv er meget smuk. Kirken har oprindelig været kalket okseblods-farvet, mørkerød, siden skiftevis lyserød og hvid. Jeg vil tage denne farve og tone østvinduets glas umærkeligt rosa. Lysets gennemstrømning vil altid have et svagt skær af morgenrøde, et smukt og blødt lys vil strømme ind af vinduet. Jeg foreslår yderligere, at kirkens øvrige kalkmalerier på østvæggen i koret atter afdækkes, og selv om man på foto kan se, at disse har taget mere skade end kalkmaleriet i østvinduets niche, så mener jeg, at disse fragmenter vil fremstå smukt, og at de vil genskabe rummets harmoniske helhed, som det var tænkt, da malerierne blev planlagt og udført. Jeg foreslår, at kalkmaleriernes tegl/rustrøde farve ikke benyttes andre steder i kirkerummet. De vil herved stå stærkere. Alter Alteret fremtræder i øjeblikket som en muret boks, hvori der efter sigende skulle befinde sig relikvier. Dette er måske tvivlsomt, og som jeg har forstået opgaven, er det muligt at ændre alterets udformning. Alterets mål på 160 x 120 x 95 cm vil jeg gerne reducere, så det ikke fremstår så bombastisk. Et nyt alter hugges i blå Rønne granit med målene 150 x 80 x 95 cm. Der er altså taget 10 cm af bredden, 40 cm af dybden, mens højden forbliver 95 cm. Alterets forkant forbliver på samme placering. De 40 cm mellem alter og østvæg udnyttes til en hylde 10 cm under alterets øverste flade, således at den ikke er synlig, medmindre man går helt hen til væggen. Under hylden placeres en reol på 140 x 40 x 85 cm. Reolen forsynes med letgående hjul, og den køres derfor let ind og ud i en styreskinne i gulvet. Reolens hylder udfylder det behov for opbevaring, der vil opstå, når de to grå skabe i koret fjernes. Reolen forsynes med en lås, således at sølv og andre værdigenstande kan opbevares sikkert. Øverste billeder. Det genåbnede østvindue over alteret omgivet af de fritlagte kalkmalerier. Det farvede glas i det romanske vindue kaster et skær af morgenrøde ind i koret. Nederste billeder. Den bornholmske blå Rønne granits brændte overflade indfanger lyset fra vinduet og granittens tyngde står flot overfor kalkmaleriernes porøsitet.

3 Finder man relikvier i det nuværende alter genplaceres de i det nye alter. Der bores et hul fra østsiden og ind til midten at alteret. Her placeres relikviet og hullet plomberes derefter med en prop af den blå Rønne granit. Knæfald Knæfaldet udføres som en skulptur, hvor form, materiale, farve og funktion går op i en højere enhed. Knæfaldet opbygges i en oval figur og adgangen til alteret foregår mellem knæfald og væggene mod syd og nord. Den halve oval foran alteret består af et fysisk møbel, hvor polstringen tilpasses menighedens knælende underben, således at opmærksomheden kan rettes mod altergangen (og ikke mod ømme skinneben). Polstringen, korthåret, krøllet lammeskind vil være rar for både unge og gamle knæ. Desuden er det et endog meget slidstærkt og smudsafvisende materiale. Lammeskindets hvide farve vil lyse op i rummet. I andre sammenhænge end gudstjenester, f.eks. i forbindelse med arrangementer for børn og unge vil knæfaldet kunne fungere som grundlag for leg og ophold. På den usynlige anden halvdel af ovalen sidder ifølge traditionen mennesker og engle fra Himmelen, hvorved nadveren rækker symbolsk ind i evigheden. Denne halvdel anes som et spor i gulvet, der går ind under alteret og antydes ved at lade klinkerne i gulvet få en anden farve, eller blot en lysere tone. Bredden på sporet er den samme som på det fysiske knæfald. Den ovale form har referencer til den mandorla, mandalalformede aura, som Jesus ofte afbildes omgivet af, ligesom lammet (her lammeskindet) refererer til Jesus Krist. Markusevangeliet fortæller, at i Jesu dødsøjeblik flængedes forhænget i templet i to dele. Jeg vil således symbolsk lade en sprække på blot 10 cm midt i knæfaldet signalere en mere flydende og direkte overgang mellem kor og skib, alter og kirkebænk. Skranken består af to spinkle hylder i egetræ, hvorfra bronze falder ned på gulvet i tynde stråler, der falder i differentieret afstand i lighed med dryp fra stearinlys eller istapper. Bronzen synes at flyde ned på gulvet langs knæfaldets forkant, hvor det løber videre ind under knæfaldet og ud på gulvet mod koret. Bronzen størkner her i et uorganiseret tilfældigt forløb med bløde buer, som var det netop stearin, der størknede i afkøling. Bronzen højglanspoleres og fremtræder derfor blank og gylden. Alterskranken inddeler kirken i adskilte rum, her vist i form af den gyldne smeltede bronze. Dette påpeger alvoren i nadvergangen. Den Den 10 cm. brede sprække skærer igennem knæfald. rækværk og den flydende bronze. 3D skitse af knæfald med hylde i egetræ. Ovalens fortsættelse er her antydet i den mørkere farve i gulvet. Præstens skammel Skitse 1. Tværsnit af knæfald. Kærne i egetræ beklædt med skum i to forskellige hårdhedsgrader beklædt med lammeskind. Skitse 2. Tværsnit af knæfald, rækværk og bronze der flyder ud over gulvet. Egetræshylden dubleres og den nederste benyttes til afsætning af altervinsglas. Skitse 3. Knæfald, rækværk og bronze.

4 smeltede bronze bærer således nadvergængeren og understreger, at nadveren er et møde mellem kristus og kirkegængeren. Bronzen er størknet i et nu, dette nu afspejler evigheden. Knæfaldet vil i sin helhed syne mindre og virke knap så dominerende, men arealet til menighedens altergang vil være den samme som nu. Der er 5,2 m knæfald på både det nuværende og det her skitserede. Døbefont Jeg vil modellere døbefonten i ler og støbe den i bronze som patineres. Bronzen er et klassisk materiale brugt til skulpturer, kirkeklokker og redskaber i årtusinder. Døbefonten vil fremstå som en klassisk skulptur i modellering, materiale og form. Fontens spinkle godstykkelse og højglanspoleringen af dens indre er tænkt ind i vores tid, ved højglanspoleringen skabes en kontrast mellem det indre og det ydre. Fonten fremstår med sit indre synligt og børn og voksne kan få en akustisk oplevelse ved at kalde ned i fontens dyb. Kun ved dåbshandlinger tages dåbsfadet i brug. Døbefonten får således lov til at fremstå som et stærkt skulpturelt element. Den favner kirkens historiske tid, Horders smukke stenfonte har været brugt som de var tænkt, nemlig til at dyppe hele barnet i fontens dyb. Den skik forsvandt, da der var alt for mange børn der døde pga. lungebetændelse, som opstod som bivirkning til turen i det ofte iskolde vand. Menighedsrådet har udtrykt ønske om, at fonten placeres i buen mellem skib og kor, men erkender at det vil give problemer, når der er begravelse eller bisættelse og kisten skal stå på samme sted. Jeg vil derfor give døbefonten skjulte hjul, som kan aktiveres, når der ved disse lejligheder er brug for at flytte den til den plads, hvor den nuværende font står.

5 Skibets loft Loftets flade del bliver kalket i en lys himmelblå farve. Farven vil løfte rummet og henvise til Himlen og det himmelske. Pulpitur Pulpituret foreslår jeg kommer til at spænde over hele kirkens bredde, således at orgelet kan stå centreret og adgangen bliver en vindeltrappe bag orgelet. Rækværket vil jeg gerne udforme som et smedjejernsgitter, således at hele rummets dybde ses gennem gitteret. Kirkebænke Hvis bænkene nær koret udskiftes med stole, ville skibet kunne bruges i andre sammenhænge end til gudstjenester. Stolene ville kunne opstilles i grupper eller i en cirkel. Gulvet vil også kunne være tomt f.eks. i forbindelse med arrangementer for børn, eller babysalmesangs- arrangementer. I forbindelse med farvesætning af bænke forestiller jeg mig en fortsat dominering af gråtoner. Med hensyn til materialevalg af hynder, så vil jeg umiddelbart foreslå gråt lærred som beklædning. Helgenfigur Helgenfiguren i egetræ er i øjeblikket placeret på gulvet mod korets nordvæg. Menighedsrådet ønsker ny placering højere oppe. Jeg foreslår, at der til den nye placering fremstilles en lille hylde i brændt blå Rønne granit, og at denne indfældes i skibets sydvæg højere oppe overfor prædikestolen. Kvindeindgangen Jeg vil anbefale, at den opbyggede mur i kvindeindgangens tilmurede niche fjernes, og at denne erstattes med glas. Ikke i felter som i vinduerne, men i ét stykke, så der opstår en åbning, der giver kirkerummet lys og direkte kontakt i jordhøjde mellem ude og inde. Det ubrudte glas vil kommunikere med østvinduet i form og udførelse, men åbningens glas vil her fremstå klar. Farver: Rustrød; kalkmalerierne. (Umærkeligt) rosa glas, kun østvinduet. Grå; Bornholmsk blå Rønne granit, alteret og hylde til helgenfigur. Himmelblå; skibets flade loft. Hvid; knæfaldets polster. Guld; knæfaldets blankpolerede rækværk, flydende bronze og døbefontens indre. Grå; lærred til bænkenes nye hynder. Materialer: Bornholmsk blå Rønne granit. Bronze - patineret. Bronze - højglanspoleret. Lammeskind. Egetræ. Lærred. Øverste tv. Himmelblå loft. 2. tv. kvindeindgang set udefra - som nu. Den genåbnede kvindeindgang isatklar glas - Set indefra. Blik igennem skibet mod koret.

RUTS KIRKE. Hvad plastmalingen gemte

RUTS KIRKE. Hvad plastmalingen gemte RUTS KIRKE Hvad plastmalingen gemte NIELS-HOLGER LARSEN NOVEMBER 2014 I Ruts Kirkes indre er man i gang med at gøre klar til kalkning. Men det var ikke helt nemt der var nemlig plastmaling udenpå den tidligere

Læs mere

SKT. PEDERS KIRKE - Indvendig restaurering 2016

SKT. PEDERS KIRKE - Indvendig restaurering 2016 SKT. PEDERS KIRKE - Indvendig restaurering 2016 10 TILSYN - NOTAT 29.2.16 Opdatering af tilsynsnotat nr. 9-24.febr.2016 Flere kalkmalerier - i koret. Under afrensning af væggene i koret den 24.2.2106 fandtes

Læs mere

RUTS KIRKE INDVENDIG VEDLIGEHOLDELSE. Ny farvesætning

RUTS KIRKE INDVENDIG VEDLIGEHOLDELSE. Ny farvesætning RUTS KIRKE INDVENDIG VEDLIGEHOLDELSE Ny farvesætning NIELS-HOLGER LARSEN OKTOBER 2014 Indledning I 2012 blev der udarbejdet et forslag til en indvendig vedligeholdelse, der skulle omfatte afrensning af

Læs mere

Udsmykning i kirken INDLEDNING

Udsmykning i kirken INDLEDNING 2 Udsmykning i kirken INDLEDNING Hendriksholm Kirke er født med alterruden som eneste udsmykning bortset fra enkelte symboler i alter og døbefont. Dette hæfte vil omhandle de udsmykninger, der i tidens

Læs mere

FREYAS KVARTER. Udsmyknigsforslag. quasiartkkart

FREYAS KVARTER. Udsmyknigsforslag. quasiartkkart FREYAS KVARTER Udsmyknigsforslag quasiartkkart Kunstnerisk Udsmykning - Freyas Kvarter Udsmykningsforslaget tager udgangspunkt i ønsket om at promenaden skal blive det daglige mødested og opholdssted i

Læs mere

Omkring døbefonten. Svar på nogle meget relevante spørgsmål.

Omkring døbefonten. Svar på nogle meget relevante spørgsmål. Omkring døbefonten Svar på nogle meget relevante spørgsmål. *** Og de bar nogle små børn til Jesus, for at han skulle røre ved dem; disciplene truede ad dem, men da Jesus så det, blev han vred og sagde

Læs mere

Rapport fra arkæologisk undersøgelse i Kongens Tisted Kirke, Gislum Herred, Aalborg Amt, d. 21. juli og 5. august 2009.

Rapport fra arkæologisk undersøgelse i Kongens Tisted Kirke, Gislum Herred, Aalborg Amt, d. 21. juli og 5. august 2009. Rapport fra arkæologisk undersøgelse i Kongens Tisted Kirke, Gislum Herred, Aalborg Amt, d. 21. juli og 5. august 2009. J. 549/2009 Stednr. 12.02.08 Rapport ved museumsinspektør Hans Mikkelsen d. 25. november

Læs mere

SKT. PEDERS KIRKE Pedersker - Bornholm. Indvendig istandsættelse Kalkede vægge. Redegørelse

SKT. PEDERS KIRKE Pedersker - Bornholm. Indvendig istandsættelse Kalkede vægge. Redegørelse SKT. PEDERS KIRKE Pedersker - Bornholm Indvendig istandsættelse Kalkede vægge Redegørelse NIELS-HOLGER LARSEN November 2015 Orientering Skt. Peders kirkes indre - våbenhus, skib, kor, apsis og tårnrum

Læs mere

Nazarethkirken i Ryslinge

Nazarethkirken i Ryslinge Nazarethkirken i Ryslinge Forslag til indvendig istandsættelse 12. oktober 2007 C & W arkitekter a/s Kullinggade 31 E 5700 Svendborg Tlf. 62 21 47 20 Sag nr. 07005 Nazarethkirken i Ryslinge Forslag til

Læs mere

Den måde, maleren bygger sit billede op på, kaldes billedets komposition.

Den måde, maleren bygger sit billede op på, kaldes billedets komposition. Komposition - om at bygge et billede op Hvis du har prøvet at bygge et korthus, ved du, hvor vigtigt det er, at hvert kort bliver anbragt helt præcist i forhold til de andre. Ellers braser det hele sammen.

Læs mere

Marianne Hesselbjerg

Marianne Hesselbjerg Marianne Hesselbjerg Projektbeskrivelse, Coffee Spot, Tårn G4 Projektet er udarbejdet med respekt for coffee spottets stramme design. Temaet for projektet er tid. Hvad er tid, kan man måle tid, se tid,

Læs mere

Rapport fra bygningsarkæologisk undersøgelse d. 27. juni og d. 4. juli 2013 i Faxe kirke i forbindelse med åbning af to af kirkens tre østvinduer.

Rapport fra bygningsarkæologisk undersøgelse d. 27. juni og d. 4. juli 2013 i Faxe kirke i forbindelse med åbning af to af kirkens tre østvinduer. Rapport fra bygningsarkæologisk undersøgelse d. 27. juni og d. 4. juli 2013 i Faxe kirke i forbindelse med åbning af to af kirkens tre østvinduer. J.nr. Faxe sogn, Fakse hrd., Præstø amt., Stednr. SBnr.

Læs mere

Soderup kirke. Før og Efter. Af Christella Bamford. soderup folder 21x21 rettet2 ok.indd 1

Soderup kirke. Før og Efter. Af Christella Bamford. soderup folder 21x21 rettet2 ok.indd 1 Soderup kirke Før og Efter Af Christella Bamford soderup folder 21x21 rettet2 ok.indd 1 SODERUP KIRKE FØR RENOVERINGEN I 2009-2012 I 2009 blev jeg af Soderup menighedsråd spurgt;- om jeg ville komme med

Læs mere

RUTS KIRKE. Omkring 1900 KIRKENS FORVANDLING. Historisk redegørelse NIELS-HOLGER LARSEN NOVEMBER 2014

RUTS KIRKE. Omkring 1900 KIRKENS FORVANDLING. Historisk redegørelse NIELS-HOLGER LARSEN NOVEMBER 2014 RUTS KIRKE Omkring 1900 KIRKENS FORVANDLING Historisk redegørelse NIELS-HOLGER LARSEN NOVEMBER 2014 1 Indledning Ruts Kirke står overfor en indvendig vedligeholdelse i de kommende år. Menighedsrådet har

Læs mere

IDE-UDKAST. Arbejdstitel. Helhedsløsning til Karens Plads i Hirtshals. ved Claus Ørntoft, oktober 2010

IDE-UDKAST. Arbejdstitel. Helhedsløsning til Karens Plads i Hirtshals. ved Claus Ørntoft, oktober 2010 IDE-UDKAST Arbejdstitel LILLE TEKTONISK PL ADS Helhedsløsning til Karens Plads i Hirtshals ved Claus Ørntoft, oktober 2010 Indholdsfortegnelse Arbejdstitel på Helhedsløsningen: Lille tektonisk plads...

Læs mere

Bruger Side Prædiken til Påskedag Prædiken til Påskedag Tekst: Markus 16,1-8.

Bruger Side Prædiken til Påskedag Prædiken til Påskedag Tekst: Markus 16,1-8. Bruger Side 1 15-04-2017. Tekst: Markus 16,1-8. På en rejse i Etiopien kom vi til en by ved navn Lalibela. Den er kendt for de helt specielle kirker, som der er mange af i og rundt om byen. Byen blev skabt

Læs mere

NYT BADEVÆRELSE MODERNE, LYST OG RUMMELIGT. Rene linjer I Smukke detaljer I Varme materialer

NYT BADEVÆRELSE MODERNE, LYST OG RUMMELIGT. Rene linjer I Smukke detaljer I Varme materialer NYT BADEVÆRELSE Rene linjer I Smukke detaljer I Varme materialer Badeværelset er indrettet efter de eksisterende installationers placering. Til badeværelset foreslåes elementer, som er enkle, smukke og

Læs mere

RESTAURERING AF SEVEL KIRKE FOR SEVEL MENIGHEDSRÅD JANUAR 2015

RESTAURERING AF SEVEL KIRKE FOR SEVEL MENIGHEDSRÅD JANUAR 2015 RESTAURERING AF SEVEL KIRKE FOR SEVEL MENIGHEDSRÅD JANUAR 2015 UDFØRT AF: V I L S B Ø L L O G P O U L S E N A / S A R K I T E K T F I R M A M A A P A R VESTERGADE 27 7620 LEMVIG TLF. 9781 0777 DRAGSBÆKVEJ

Læs mere

VED KØB AF SKUR TIL CARPORT

VED KØB AF SKUR TIL CARPORT TILLÆG TIL MONTAGE VEJLEDNING. VED KØB AF SKUR TIL CARPORT Det er kun nødvendigt at læse denne vejledning, hvis du også har valgt skur på din carport. Du SKAL dog også læse vejledning fra carporten, da

Læs mere

Christfulness: Ingen er glemt af Gud

Christfulness: Ingen er glemt af Gud Christfulness: Ingen er glemt af Gud Om et øjeblik siger jeg en sætning. Du skal bare lytte til den måske gentage den inde i dit hovedet men ellers bare lytte og lade den sætning svæve i luften bare svæve

Læs mere

Allerslev Kirke. Allerslev Kirke er opført omkring år 1100. Tårnet er fra 1400-tallet

Allerslev Kirke. Allerslev Kirke er opført omkring år 1100. Tårnet er fra 1400-tallet Allerslev Kirke Allerslev Kirke er opført omkring år 1100. Tårnet er fra 1400-tallet Opførelse Kirkeskibet er nederst bygget af groft tilhuggede grønsandskalksten fra Køge Å, nær Lellinge. Der er så bygget

Læs mere

Døbefonten midt i kirken er af granit med forgyldt kobberfad og kande.

Døbefonten midt i kirken er af granit med forgyldt kobberfad og kande. Prædikestolen er noget af det første, man får øje på, når man træder ind i kirken. Den er af træ med de fire evangelister Mattæus, Markus, Lukas og Johannes. Med Reformationen i 1500-tallet blev prædikestolen

Læs mere

fermacell ACOUSTIC Produktinformation og inspiration Juli 2017

fermacell ACOUSTIC Produktinformation og inspiration Juli 2017 fermacell ACOUSTIC Produktinformation og inspiration Juli 2017 2 3 fermacell ACOUSTIC Designet af Lars Vejen Det skal være ok at lege, tale, hygge og leve i et hjem. Med fermacell ACOUSTIC kan du kombinere

Læs mere

5 billeder fra Jemen af Tom Christoffersen En subjektivt arabistisk læsning

5 billeder fra Jemen af Tom Christoffersen En subjektivt arabistisk læsning 5 billeder fra Jemen af Tom Christoffersen En subjektivt arabistisk læsning af forskningsbibliotekar Stig T. Rasmussen i Billede nr. 1 viser en dreng, der med front mod betragteren sidder på toppen af

Læs mere

NY K.B. HAL MØDE D. 26. OKTOBER 2015

NY K.B. HAL MØDE D. 26. OKTOBER 2015 NY K.B. HAL MØDE D. 26. OKTOBER 2015 EMNER HUSETS 3 GRUNDPRINCIPPER KANTZONEN FOYER KUNSTNERISK UDSMYKNING HUSETS 3 GRUNDPRINCIPPER BUEN GAVLEN SKIVEN BUEN PROGRAM SAMMENHÆNG MED BAGVED- LIGGENDE HAL-

Læs mere

Udsmykning af Næstved Politistation

Udsmykning af Næstved Politistation Udsmykning af Næstved Politistation Omkring min arbejdsproces Skitserne her i præsentationen skal forstås som idéoplæg, og er vejledende. Det er sådan cirka at jeg forestiller mig kompositionen. Når jeg

Læs mere

Rapport fra arkæologisk undersøgelse i Herstedøster Kirkes tårnrum februar 2010.

Rapport fra arkæologisk undersøgelse i Herstedøster Kirkes tårnrum februar 2010. Rapport fra arkæologisk undersøgelse i Herstedøster Kirkes tårnrum februar 2010. Herstedøster sogn, Smørum hrd., Københavns amt., Stednr. 02.02.06 Rapport ved museumsinspektør Henriette Rensbro oktober

Læs mere

STILFULD OPBEVARING TIL DIN UDEOASE

STILFULD OPBEVARING TIL DIN UDEOASE STILFULD OPBEVARING TIL DIN UDEOASE Byd den kommende udesæson velkommen med en smart og stilfuld opbevaringsløsning, der har plads til dine havehynder, tæpper og meget mere. Stilrent skandinavisk design

Læs mere

Rapport fra arkæologisk undersøgelse Raklev Kirke, Ars Herred, Holbæk Amt, d. 29. september og 7. oktober 2009.

Rapport fra arkæologisk undersøgelse Raklev Kirke, Ars Herred, Holbæk Amt, d. 29. september og 7. oktober 2009. Rapport fra arkæologisk undersøgelse Raklev Kirke, Ars Herred, Holbæk Amt, d. 29. september og 7. oktober 2009. J. 685/2009 Stednr. 03.01.03 Rapport ved museumsinspektør Hans Mikkelsen d. 4. marts 2010.

Læs mere

Rapport fra bygningsarkæologisk undersøgelse i Ønslev Kirke d. 18. august 2009.

Rapport fra bygningsarkæologisk undersøgelse i Ønslev Kirke d. 18. august 2009. Rapport fra bygningsarkæologisk undersøgelse i Ønslev Kirke d. 18. august 2009. Ønslev sogn, Falsters Nr. hrd., Maribo amt., Stednr. 07.01.15 Rapport ved museumsinspektør Henriette Rensbro april 2010 J.nr.

Læs mere

Rapport fra arkæologisk undersøgelse ved Højer Kirke, Tønder Herred, Tønder Amt, d september 2009.

Rapport fra arkæologisk undersøgelse ved Højer Kirke, Tønder Herred, Tønder Amt, d september 2009. Rapport fra arkæologisk undersøgelse ved Højer Kirke, Tønder Herred, Tønder Amt, d. 17.-18. september 2009. J. 1065/2009 Stednr. 21.02.04 Rapport ved museumsinspektør Hans Mikkelsen d. 24. februar 2010.

Læs mere

50 altre blev til ét alter i Ribe Domkirke

50 altre blev til ét alter i Ribe Domkirke 50 altre blev til ét alter i Ribe Domkirke Måske har du været ude at rejse og besøgt en katolsk kirke. Her kan man se mange altre rundt om i kirken. Ved altrene kan man tænde lys og bede for de afdøde.

Læs mere

Styr PÅ det praktiske

Styr PÅ det praktiske Styr PÅ det praktiske OPBEVARING Sæt bøgerne til vægs, del opslagstavlen op, og gem rodet væg i lommer og kasser på hjul. Her kommer syv skarpe opbevaringsidéer samt en nem vejledning til, hvordan du fører

Læs mere

Halm. Huse ved Vadehavet - Forundringskort Halm

Halm. Huse ved Vadehavet - Forundringskort Halm Halm Halm blev brugt til at blande i lerklining, både i vikingetiden og i bindingsværkshuse omkring 1634. Halmstrå kan let knække. Flere halmstrå sammen er stærkere end ét strå. Halm Halmstrå er hule,

Læs mere

Indhold... Info... 4-5. Lille håbløs entré 6-7. Badeværelse m. handicap. Den meget lille stue 9-10. Wellness i kælderen 11-12. Hyggekrog i køkkenet

Indhold... Info... 4-5. Lille håbløs entré 6-7. Badeværelse m. handicap. Den meget lille stue 9-10. Wellness i kælderen 11-12. Hyggekrog i køkkenet Info... Indhold... Tak fordi du købte min E-bog! Efter download, har du bogen til evigt eje! Men husk at det ikke er tilladt at videregive bogen, lægge den op på sociale medier på nettet, låne ud til andre

Læs mere

I N D B Y D E L S E T I L M I N I - P I L G R I M S V A N D R I N G. i Gl. Havdrup Kirke

I N D B Y D E L S E T I L M I N I - P I L G R I M S V A N D R I N G. i Gl. Havdrup Kirke I N D B Y D E L S E T I L M I N I - P I L G R I M S V A N D R I N G i Gl. Havdrup Kirke Denne folder er ment som en hjælp til at se kirken på en anden måde. Ikke blot som en fin bygning vi som turister

Læs mere

NYT BADEVÆRELSE HYGGELIGT STILFULDT

NYT BADEVÆRELSE HYGGELIGT STILFULDT HYGGELIGT STILFULDT HYGGELIGT STILFULDT Referencefotos TEGNINGER Badeværelset er indrettet funktionelt og enkelt med fokus på rene linjer, lys og gode materialer. Der er lagt vægt på at udnytte rummets

Læs mere

ART BOOK 2016 Abstrakte malerier af kunstner Michael Lønfeldt

ART BOOK 2016 Abstrakte malerier af kunstner Michael Lønfeldt ART BOOK 2016 Abstrakte malerier af kunstner Michael Lønfeldt Malerier af kunstner Michael Lønfeldt Her i kataloget viser jeg fotos med et udvalg af de seneste malerier jeg har lavet. Med lidt tekst om

Læs mere

Brug malingen som vaegdekoration Den grå farve fletter sig ind i den hvide ved hjælp af skarpt aftegnede linjer og skaber en futuristisk udsmykning

Brug malingen som vaegdekoration Den grå farve fletter sig ind i den hvide ved hjælp af skarpt aftegnede linjer og skaber en futuristisk udsmykning funky Futurisme Motorer og maskiner, racerbiler og flyvemaskiner, turbiner og stempler! De italienske avantgardekunstnere, der skabte futurismen i starten af 1900-tallet, var forelskede i fremtiden og

Læs mere

OKKERHYTTE - En udstillingspavillon til Vestermølle

OKKERHYTTE - En udstillingspavillon til Vestermølle OKKERHYTTE - En udstillingspavillon til Vestermølle Side 1 OKKERHYTTE Okkerhytten er en udstillingspavillon udformet som et træskrin, som hænger svævende over Vestermølles lille okkerdam. En stabil trebuktømmerkonstruktion,

Læs mere

Bibliotek SDU Udsmykning af Kirstine Vaaben. Projektbeskrivelse: Arkitekturen

Bibliotek SDU Udsmykning af Kirstine Vaaben. Projektbeskrivelse: Arkitekturen Bibliotek SDU 2012 Udsmykning af Kirstine Vaaben Projektbeskrivelse: Arkitekturen De rum, som udsmykningen tager udgangspunkt i, er dels den eksisterende lounge i det nuværende bibliotek på SDU og bygning

Læs mere

august 2013 square square reolen aps Industriskellet 3 3540 Lynge Danmark Tlf. 44 32 20 11 Fax 44 32 20 12 square@kidi.dk www.kidi.

august 2013 square square reolen aps Industriskellet 3 3540 Lynge Danmark Tlf. 44 32 20 11 Fax 44 32 20 12 square@kidi.dk www.kidi. august 2013 square square reolen Industriskellet 3 3540 Lynge Danmark Tlf. 44 32 20 11 Fax 44 32 20 12 square@kidi.dk www.kidi.dk aps Square reolen Square Reolen Det naturlige valg - den alsidige reol,

Læs mere

25. søndag efter trinitatis II I sommer blev Jægersborg kirke malet. Vi lukkede kirken og lod håndværkerene forvandle rummet, så det nu igen er

25. søndag efter trinitatis II I sommer blev Jægersborg kirke malet. Vi lukkede kirken og lod håndværkerene forvandle rummet, så det nu igen er 25. søndag efter trinitatis II I sommer blev Jægersborg kirke malet. Vi lukkede kirken og lod håndværkerene forvandle rummet, så det nu igen er strålende hvidt. Alt der kunne tages ned blev båret ud af

Læs mere

Rapport fra arkæologisk undersøgelse i Glim Kirke d. 12. og 30. juni 2009

Rapport fra arkæologisk undersøgelse i Glim Kirke d. 12. og 30. juni 2009 Rapport fra arkæologisk undersøgelse i Glim Kirke d. 12. og 30. juni 2009 Glim sogn, Sømme hrd., Københavns amt., Stednr. 02.04.02 Rapport ved museumsinspektør Henriette Rensbro januar 2011 J.nr. 518/2009

Læs mere

Prædiken til Helligtrekongers søndag, Joh 8,12-20. 2. tekstrække. Grindsted Kirke Søndag d. 5. januar 2014 kl. 11.00 Steen Frøjk Søvndal.

Prædiken til Helligtrekongers søndag, Joh 8,12-20. 2. tekstrække. Grindsted Kirke Søndag d. 5. januar 2014 kl. 11.00 Steen Frøjk Søvndal. 1 Grindsted Kirke Søndag d. 5. januar 2014 kl. 11.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til Helligtrekongers søndag, Joh 8,12-20. 2. tekstrække Salmer DDS 136: Dejlig er den himmel blå DDS 391: Dit ord, o Gud,

Læs mere

19.s.e.trin. II 2016, Ølgod 9.00, Bejsnap

19.s.e.trin. II 2016, Ølgod 9.00, Bejsnap Kom og se! Det bliver sagt flere gange i dagens evangelium. Kom og se! Der er gået vilde rygter om Jesus, og rygterne får folk til at ville se, om der er noget om snakken. Man kan sige, at vi i dag hører

Læs mere

Helligtrekongers søndag II Salmer: 392, 362, 136, 108, nadversalme 98 (sidste vers), 101

Helligtrekongers søndag II Salmer: 392, 362, 136, 108, nadversalme 98 (sidste vers), 101 Helligtrekongers søndag II Salmer: 392, 362, 136, 108, nadversalme 98 (sidste vers), 101 Storm P har malet billedet, juleaften, som jeg har sat udenpå gudstjenestearket. De fleste kender det nok, det er

Læs mere

Hæftet må gerne tages med hjem TODBJERG KIRKE EN KORT BESKRIVELSE

Hæftet må gerne tages med hjem TODBJERG KIRKE EN KORT BESKRIVELSE Hæftet må gerne tages med hjem TODBJERG KIRKE EN KORT BESKRIVELSE BYGNINGEN Kirkens ældste dele, skib og kor, er fra 1100-tallet, men er stærkt ændrede siden dengang. Hvælvinger og våbenhus er fra 1400-tallet,

Læs mere

Sommerhus i Kandestederne for fam. Mogens B Larsen

Sommerhus i Kandestederne for fam. Mogens B Larsen Sommerhus i Kandestederne for fam. Mogens B Larsen Dødningebakken 33, 9990 Skagen, Ejerlav Starholm, Matrikel 3n - Ejendom 178705 Februar 2011 1 Disponering og arkitektoniske ideer Huset har to udtryk

Læs mere

SAML SELV EN LUTHERROSE DU KAN FÅ MED HJEM KREATIV

SAML SELV EN LUTHERROSE DU KAN FÅ MED HJEM KREATIV SAML SELV EN LUTHERROSE DU KAN FÅ MED HJEM KREATIV Hvordan opstod rosen, og hvad betyder de forskellige elementer i tegningen? Martin Luther kaldte selv lutherrosen for et teologisk kendetegn. Hvis man

Læs mere

Projektbeskrivelse. Billedkunstnerisk opgave Stenhus Gymnasium Holbæk og Statens Kunstfond 2010-12 ModernismuseuM. Claus Egemose

Projektbeskrivelse. Billedkunstnerisk opgave Stenhus Gymnasium Holbæk og Statens Kunstfond 2010-12 ModernismuseuM. Claus Egemose Projektbeskrivelse Billedkunstnerisk opgave Stenhus Gymnasium Holbæk og Statens Kunstfond 2010-12 ModernismuseuM Claus Egemose Indledende dialog Ved det første møde, 2011, præsenteredes udvalget fra Stenhus

Læs mere

Nationalmuseets Kirkeundersøgelser. Søllested Kirke Undersøgelser i forbindelse med genåbning af vinduer i apsis

Nationalmuseets Kirkeundersøgelser. Søllested Kirke Undersøgelser i forbindelse med genåbning af vinduer i apsis Søllested Kirke J.nr. NMII 517/2007 Lollands Sdr. Hrd. Maribo Amt Nationalmuseets Kirkeundersøgelser Søllested Kirke Undersøgelser i forbindelse med genåbning af vinduer i apsis Ved Henriette Rensbro 26.

Læs mere

Byggesagsbehandling i Ribe Stift - kirker. Møde i Helle Hallen Den 3. marts 2015

Byggesagsbehandling i Ribe Stift - kirker. Møde i Helle Hallen Den 3. marts 2015 Byggesagsbehandling i Ribe Stift - kirker Møde i Helle Hallen Den 3. marts 2015 Kirkerne i Ribe Stift Kirkerne i Ribe Stift er selvejende Ingen af kirkerne er fredet Kirkeordning Menighedsrådet Administrerer

Læs mere

Menighedsrådsmødet onsdag d. 12.oktober, 2016 kl i Sognehuset.

Menighedsrådsmødet onsdag d. 12.oktober, 2016 kl i Sognehuset. Side 265 Menighedsrådsmødet onsdag d. 12.oktober, 2016 kl. 19 00 i Sognehuset. Referat: Susanne Afbud: Kirsten Schmidt Nielsen, Keld Schmidt-Møller. Suppl: Torben Pedersen 1. Godkendelse af dagsorden.

Læs mere

KORTFATTET ORTODOKS TROSLÆRE. Ortodokse kristne hører til i Den Ortodokse Kirke. Ortodoks har to betydninger: den rette tro og den rette lovprisning.

KORTFATTET ORTODOKS TROSLÆRE. Ortodokse kristne hører til i Den Ortodokse Kirke. Ortodoks har to betydninger: den rette tro og den rette lovprisning. KORTFATTET ORTODOKS TROSLÆRE 1. Ortodokse kristne hører til i Den Ortodokse Kirke. Ortodoks har to betydninger: den rette tro og den rette lovprisning. Den Ortodokse Kirke er den oprindelige Kirke, som

Læs mere

Akustik i boligen. med Ecophon løsninger

Akustik i boligen. med Ecophon løsninger Akustik i boligen med Ecophon løsninger Lyse, moderne rum kræver ekstra hjælp til lydmiljøet Flot ser der ud i nye eller ombyggede huse med store, åbne rum, loft til kip og minimalistisk indretning. Men

Læs mere

Multicenter Præstø. Skitsefremlæggelse Statens Kunstfond d. 13 dec. 2013. Ellen Hyllemose

Multicenter Præstø. Skitsefremlæggelse Statens Kunstfond d. 13 dec. 2013. Ellen Hyllemose Multicenter Præstø Skitsefremlæggelse Statens Kunstfond d. 13 dec. 2013 Ellen Hyllemose Kunstprojekt til Multicenter i Præstø. Med udgangspunkt i oplægget fra indbydelsen til projektet har jeg placeret

Læs mere

Lev med kunst - og i al evighed. Skulpturer af Anders Nyborg

Lev med kunst - og i al evighed. Skulpturer af Anders Nyborg Lev med kunst - og i al evighed. 16 Skulpturer af Anders Nyborg Livsglæde Stil, individualitet og karakter kommer for Hvorfor ikke give dine bedste venner en mange mennesker til udtryk gennem den skulptur

Læs mere

Skitseforslag. Billedkunstnerisk opgave Vollebekk Skole 2015. Claus Egemose

Skitseforslag. Billedkunstnerisk opgave Vollebekk Skole 2015. Claus Egemose Skitseforslag Billedkunstnerisk opgave Vollebekk Skole 2015 Claus Egemose 2 700 3 000 420 1 3 000 420 420 2 700 720 2 3 800 420 3 Indledning Vollebekk skole i bydelen Bjerke, Oslo, er med sin placering

Læs mere

GÆSTEHYTTE OG TEENAGEHYBEL

GÆSTEHYTTE OG TEENAGEHYBEL Gør-Det-Selv GÆSTEHYTTE OG TEENAGEHYBEL En gæstehytte gør det nemmere og hyggeligere at have overnattende gæster, og den resterende tid kan den fungere som hjemmekontor, teenagehybel eller hyggelig lille

Læs mere

RIGHOSPITALETS FORHAL // møbleringskoncept oktober 2012

RIGHOSPITALETS FORHAL // møbleringskoncept oktober 2012 RIGHOSPITALETS FORHAL // møbleringskoncept INDHOLDSFORTEGNELSE EKSISTERENDE FORHOLD 03 FORSLAG KLASSISK plan møbler renders 04 FORSLAG MUSLINGEN plan møbler renders 11 FORSLAG KLIPPEN plan renders 15 REFERENCER

Læs mere

Forskertorvet: Belægningen foran bygning føres videre ind i bygningens gulv og er som et bånd af rektangulære fliser, der kører udefra og videre ind i huset og ud igen, som en ide om en strøm gennem forskertorvet.

Læs mere

Angelus Novus. Bjørn Poulsens monumentale skulpturer til Rigshospitalets Patienthotel og Administration

Angelus Novus. Bjørn Poulsens monumentale skulpturer til Rigshospitalets Patienthotel og Administration Angelus Novus Bjørn Poulsens monumentale skulpturer til Rigshospitalets Patienthotel og Administration Angelus Novus Fem bronze/aluminiumskulpturer udgør tilsammen Rigshospitalets nye udsmykning Angelus

Læs mere

SQUARE REOLEN. ApS INDUSTRISKELLET 3 3540 LYNGE DANMARK TLF. 44 32 20 11 SQUARE@KIDI.DK WWW.KIDI.DK

SQUARE REOLEN. ApS INDUSTRISKELLET 3 3540 LYNGE DANMARK TLF. 44 32 20 11 SQUARE@KIDI.DK WWW.KIDI.DK 2016 SQUARE REOLEN ApS INDUSTRISKELLET 3 3540 LYNGE DANMARK TLF. 44 32 20 11 SQUARE@KIDI.DK WWW.KIDI.DK SQUARE REOLEN - den alsidige reol, der kan ændre sig i takt med dit liv. Square Reolen er velegnet

Læs mere

VARDE TORV PROJEKTFORSLAG 24.03.2014

VARDE TORV PROJEKTFORSLAG 24.03.2014 VARDE TORV PROJEKTFORSLAG 24.03.2014 Indledning I 2003 blev første etape af omlægningen af Varde Torv udført. Projektet er tegnet af kommunens landskabsarkitekt Charlotte Horn. GHB Landskabsarkitekter

Læs mere

Festmessehagelen i Vilslev og Hunderup kirker

Festmessehagelen i Vilslev og Hunderup kirker Festmessehagelen i Vilslev og Hunderup kirker Artiklerne herunder er (17. maj 2018) samlet fra Vilslev og Hunderups kirkeblade af sognepræst Ole Witte Madsen. Formålet er at sætte fokus på vores lokale

Læs mere

Dåb finder i almindelighed sted i kirken under en gudstjeneste. I tilfælde af sygdom kan dåb foregå i hjemmet eller på sygehuset.

Dåb finder i almindelighed sted i kirken under en gudstjeneste. I tilfælde af sygdom kan dåb foregå i hjemmet eller på sygehuset. Dåb Autoriseret ved kgl. Resolution af 12. Juni 1992 Dåb finder i almindelighed sted i kirken under en gudstjeneste. I tilfælde af sygdom kan dåb foregå i hjemmet eller på sygehuset. Dåb under en højmesse

Læs mere

SKT. KNUDS KIRKE. Velkommen i Domkirken

SKT. KNUDS KIRKE. Velkommen i Domkirken SKT. KNUDS KIRKE Velkommen i Domkirken Velkommen i Domkirken Denne lille oversigt over højmessens forløb er udarbejdet med ønsket om, at du vil genkende gudstjenestens forskellige led og føle dig hjemme

Læs mere

Skole-kirkeprojekter 2015-2016

Skole-kirkeprojekter 2015-2016 Skole-kirkeprojekter 2015-2016 Kirken er et af de steder, hvor børn kan lære om de traditioner, højtider, værdier og fortællinger, som står centralt i vores samfund. I Farum Sogn har vi derfor i en årrække

Læs mere

PRÆDIKEN PINSEDAG 20. MAJ 2018 VESTER AABY KL. 9 AASTRUP KL Tekster: Jer. 31,31-34; Ap.G. 2,1-11; Joh. 14,15-21 Salmer: 290,289,291,835,287

PRÆDIKEN PINSEDAG 20. MAJ 2018 VESTER AABY KL. 9 AASTRUP KL Tekster: Jer. 31,31-34; Ap.G. 2,1-11; Joh. 14,15-21 Salmer: 290,289,291,835,287 PRÆDIKEN PINSEDAG 20. MAJ 2018 VESTER AABY KL. 9 AASTRUP KL. 10.15 Tekster: Jer. 31,31-34; Ap.G. 2,1-11; Joh. 14,15-21 Salmer: 290,289,291,835,287 Kom, Helligånd, og vidne giv I mig, at Jesus er mit liv,

Læs mere

Det andet værk skal installeres i Parolesalen, som til daglig også fungerer som kantine for de ansatte.

Det andet værk skal installeres i Parolesalen, som til daglig også fungerer som kantine for de ansatte. Udsmykningsforslag til Esbjerg Politigård. Under mit besøg på Esbjerg Politigård d.20 oktober, blev jeg sammen med udvalget fra BYGST, vist rundt i det, der endnu var en byggeplads, men dog så langt fremme

Læs mere

Skt. Peders kirke - kalkmalerier

Skt. Peders kirke - kalkmalerier Skt. Peders kirke - kalkmalerier Fire synlige kalkmalerier en kort præsentation Fundet i forbindelse med restaurering af kirkens hvidkalkede vægge i 2016. Under arbejdet med afrensning af et par tynde

Læs mere

DET PROTESTANTISKE RITUAL-RUM

DET PROTESTANTISKE RITUAL-RUM AF SOFIE HYLDIG REIMICK LEKTOR I HISTORIE OG RELIGION, AARHUS KATEDRALSKOLE DET PROTESTANTISKE RITUAL-RUM AT AFLÆSE DET RELIGIØSE RUM De fleste vil når de besøger en kirke eller et andet religiøst rum

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Prædiken til Alle Helgens søndag side 1. Prædiken til Alle Helgens søndag Tekst. Matt.

Lindvig Osmundsen. Prædiken til Alle Helgens søndag side 1. Prædiken til Alle Helgens søndag Tekst. Matt. 07-11-2016 side 1 Prædiken til Alle Helgens søndag 2016. Tekst. Matt. 5,13-16 Vi er fælles om livet og om det at være mennesker. Vi er fælles om at smage livet med alle dets nuancer af surt og sødt, af

Læs mere

Går man en tur i mellem boligblokkene i Gellerupparken, Aarhus V, vil man opleve en ensformig, firkantet arkitektur, hvor man let kan miste

Går man en tur i mellem boligblokkene i Gellerupparken, Aarhus V, vil man opleve en ensformig, firkantet arkitektur, hvor man let kan miste 01001 Går man en tur i mellem boligblokkene i Gellerupparken, Aarhus V, vil man opleve en ensformig, firkantet arkitektur, hvor man let kan miste fornemmelsen af, hvor man befinder sig. Der mangler pejlemærker,

Læs mere

Kyndelmisse 2014 Gettrup, Hurup

Kyndelmisse 2014 Gettrup, Hurup Kyndelmisse 2014 Gettrup, Hurup Det er kyndelmisse. Det er den dag, hvor man i gamle dage, i den katolske kirkes tid, bragte sine stearinlys til kirken, for at få dem velsignet, sammen med kirkens lys.

Læs mere

Rapport fra arkæologisk undersøgelse i Vrå Kirke d oktober 2010

Rapport fra arkæologisk undersøgelse i Vrå Kirke d oktober 2010 Rapport fra arkæologisk undersøgelse i Vrå Kirke d. 26-27. oktober 2010 Vrå sogn, Børglum hrd., Hjørring amt., Stednr. 10.01.18 Rapport ved arkæolog Heidi Maria Møller Nielsen J.nr. 710/2010 Indhold: 1.

Læs mere

STØT EN GOD SAG - STØT FSC GREEN GOODS FSC-CERTIFICEREDE PRODUKTER PÅ GRØN AUKTION

STØT EN GOD SAG - STØT FSC GREEN GOODS FSC-CERTIFICEREDE PRODUKTER PÅ GRØN AUKTION STØT EN GOD SAG - STØT FSC GREEN GOODS FSC-CERTIFICEREDE PRODUKTER PÅ GRØN AUKTION HAVEMØBELSÆT GRIMSTAD bord med 4 KERTEMINDE 5-positionsstole. Bredt og solidt udtræksbord B102 x L190/230 x H74 cm med

Læs mere

Kirken blev opført 1899.

Kirken blev opført 1899. VEDSTED KIRKE KIRKENS HISTORIE I slutningen af 1800-tallet var folketallet i den del af Aaby Sogn, som ligger vest for Ryå, steget så meget, at der blev behov for en kirke. Byen var i rivende udvikling.

Læs mere

Forslag til skulptur for Inger Christensen Creator Projects 2018

Forslag til skulptur for Inger Christensen Creator Projects 2018 Forslag til skulptur for Inger Christensen Creator Projects 2018 Placering Indhold Introduktion 001 002 side 03 Inger Christensen en af vor tids største forfattere side 04 Kaare Golles 003 004 side 06

Læs mere

Tro og ritualer i Folkekirken

Tro og ritualer i Folkekirken Tro og ritualer i Folkekirken 1) Kristendommen har været den største religion i Danmark i mere end tusind år. I løbet af de sidste 30 år er der sket en forandring med religion i det danske samfund, fordi

Læs mere

Krystallinske Refleksioner

Krystallinske Refleksioner Krystallinske Refleksioner Viera Collaro Forslag til integreret kunst, Syddansk Universitet, Odense, 2012 Krystallinske Refleksioner Skitseforslag til integreret kunst, marts 2012 Syddansk Universitet,

Læs mere

Børnebiblen præsenterer. Himlen, Guds smukke hjem

Børnebiblen præsenterer. Himlen, Guds smukke hjem Børnebiblen præsenterer Himlen, Guds smukke hjem Skrevet af: Edward Hughes Illustreret af: Lazarus Bearbejdet af: Sarah S. Oversat af: Christian Lingua Produceret af: Bible for Children www.m1914.org 2019

Læs mere

Sidste søndag i kirkeåret I Salmer: 732, 332, 695, 365, 217, 431

Sidste søndag i kirkeåret I Salmer: 732, 332, 695, 365, 217, 431 Sidste søndag i kirkeåret I Salmer: 732, 332, 695, 365, 217, 431 Det er sidste søndag i kirkeåret og teksten om verdensdommen kan næsten lyde som en dør der bliver smækket hårdt i. Vi farer sammen, vender

Læs mere

White Words Peter Callesen

White Words Peter Callesen White Words Peter Callesen White Words Et udsmykningsprojekt til KUA 2 Tårnet set fra stueetagen i Læringsgaden White Words - Detaljebilleder fra model Toppen af tårnet set fra 3. sal White Window, 2010

Læs mere

Der kan sagtens være flere steder i en gudstjeneste, hvor vi har med Gud at gøre. I sidder hver især med erfaringer og et liv,

Der kan sagtens være flere steder i en gudstjeneste, hvor vi har med Gud at gøre. I sidder hver især med erfaringer og et liv, 2.s.e.Helligtrekonger, den 14. januar 2007. Frederiksborg slotskirke kl. 10.- Tekster: 2.Mosebog 33,18-23; Johs. 2,1-11: Salmer: 403-434-22-447-315/319-475 P.H. Bartolin - - - - - - - - - - - - - - - -

Læs mere

UNDERVISNINGSMATERIALE FOR MELLEMTRINSELEVER. Undervisningsmateriale om Stig Weyes udsmykning i Grindsted Kirke

UNDERVISNINGSMATERIALE FOR MELLEMTRINSELEVER. Undervisningsmateriale om Stig Weyes udsmykning i Grindsted Kirke UNDERVISNINGSMATERIALE FOR MELLEMTRINSELEVER Undervisningsmateriale om Stig Weyes udsmykning i Grindsted Kirke UNDERVISNINGSMATERIALE FOR MELLEMTRINSELEVER INDHOLDSFORTEGNELSE Skattejagt Side 3 Grøn, rød,

Læs mere

ART BOOK 2016 Abstrakte malerier af kunstner Michael Lønfeldt

ART BOOK 2016 Abstrakte malerier af kunstner Michael Lønfeldt ART BOOK 2016 Abstrakte malerier af kunstner Michael Lønfeldt Malerier af kunstner Michael Lønfeldt Her i kataloget viser jeg fotos med et udvalg af de seneste malerier jeg har lavet. Med lidt tekst om

Læs mere

På skulderen af en fredningsmedarbejder

På skulderen af en fredningsmedarbejder På skulderen af en fredningsmedarbejder Af Helle Nysted Andersen, Bygningskultur 2015 Bærende værdier: Kulturstyrelsens gennemgang af landets fredede bygninger skal sikre, at vi får en objektiv beskrivelse

Læs mere

Fig. 25. Sakristi, indre set mod sydøst. Foto Arnold Mikkelsen Sacristy, interior looking south east. Danmarks Kirker, Svendborg

Fig. 25. Sakristi, indre set mod sydøst. Foto Arnold Mikkelsen Sacristy, interior looking south east. Danmarks Kirker, Svendborg 1378 rudkøbing kirke En ejendommelig, større niche sydligst i østvæggen (fig. 22) rækker dybt ind i muren, hvor den udgør et lille, hvælvet kammer, 95 cm bredt, 42 cm dybt og 110 cm højt; den fladbuede

Læs mere

NAZARET. kirke. Bygningen & dens historie. www.fredensognazaret.dk

NAZARET. kirke. Bygningen & dens historie. www.fredensognazaret.dk NAZARET kirke Bygningen & dens historie www.fredensognazaret.dk En kirke bliver til I slutningen af 1800-tallet havde København kun få kirker i forhold til befolkningstallet. Området mellem Østerbrogade,

Læs mere

DÅB HØJMESSE. MED DÅB PRÆLUDIUM LOVPRISNING OG BØN INDGANGSBØN

DÅB HØJMESSE. MED DÅB PRÆLUDIUM LOVPRISNING OG BØN INDGANGSBØN HØJMESSE. MED DÅB DÅB PRÆLUDIUM INDGANGSBØN INDGANGSSALME HILSEN P: Herren være med jer! M: Og Herren være med dig! P: Lad os alle bede! INDLEDNINGSKOLLEKT LÆSNING DÅBSSALME LOVPRISNING OG BØN P: Lovet

Læs mere

Galten kirke. Nyrenoveret og med ny kirkekunst

Galten kirke. Nyrenoveret og med ny kirkekunst Galten kirke Nyrenoveret og med ny kirkekunst Kunstner: Peter Brandes Peter Brandes har lavet altertavlen, altertæppet og de 10 glasmalerier i vinduerne. Arkitekt: Jane Havshøj Jane Havshøj har designet

Læs mere

Danmark 01/02, 2019 FOREST. Vejledende priser (DKK) webside telefon

Danmark 01/02, 2019 FOREST. Vejledende priser (DKK) webside    telefon FOREST Vejledende priser (DKK) Danmark 01/02, 2019 webside www.kristensen.dk e-mail kristensen@kristensen.dk telefon +45 75470303 PRISLISTE Forest, møbelserie OBS: Alle Forest borde fås med skrå, lige

Læs mere

Il Gesù er Jesuitternes (Jesuit-ordenen var den katolske kirkes militære redskab) hovedkirke og blev indviet i 1588. Helhedsplanen blev tegnet af

Il Gesù er Jesuitternes (Jesuit-ordenen var den katolske kirkes militære redskab) hovedkirke og blev indviet i 1588. Helhedsplanen blev tegnet af Pilgrimsløbet i Rom Il Gesù er Jesuitternes (Jesuit-ordenen var den katolske kirkes militære redskab) hovedkirke og blev indviet i 1588. Helhedsplanen blev tegnet af arkitekten Vignola mens Gaicomo della

Læs mere

EMBRACE Æstetik, håndværk og komfort

EMBRACE Æstetik, håndværk og komfort EOOS EMBRACE EMBRACE Æstetik, håndværk og komfort embrace serien ultimativ lethed og optimal komfort EOOS og Carl Hansen & Søn har sammen skabt en serie stole, der forener EOOS stærke sans for moderne

Læs mere

Allerførst fortælles kort intro: Hvem var Jesus? Jesu liv som optakt til påskebegivenhederne.

Allerførst fortælles kort intro: Hvem var Jesus? Jesu liv som optakt til påskebegivenhederne. Allerførst fortælles kort intro: Hvem var Jesus? Jesu liv som optakt til påskebegivenhederne. Palmesøndag Kirkerummet Palmegrene til at vifte med/lægge foran Jesus Et æsel, palmer, en kappe til Jesus Fortæl

Læs mere

Himlen, Guds smukke hjem

Himlen, Guds smukke hjem Børnebiblen præsenterer Himlen, Guds smukke hjem Skrevet af: Edward Hughes Illustreret af: Lazarus Bearbejdet af: Sarah S. Oversat af: Christian Lingua Produceret af: Bible for Children www.m1914.org BFC

Læs mere

Generelt. Kirkens byggeri

Generelt. Kirkens byggeri Antvorskov Kirke November 2009 Generelt Antvorskov Kirke ligger på en bakke 66 m over havet og ca. 400 m i luftlinje fra resterne af det tidligere Antvorskov Kloster. Vandrekirken August 2011 Antvorskov

Læs mere

OPLÆG til RESTAURERING af Falkoner Alle 114B, 2000 Frederiksberg 28. februar 2018

OPLÆG til RESTAURERING af Falkoner Alle 114B, 2000 Frederiksberg 28. februar 2018 OPLÆG til RESTAURERING af Falkoner Alle 114B, 2000 Frederiksberg 28. februar 2018 Rekvirent: Jens Henrik Johansen Falkonergårdsvej 15, st. 1959 Frederiksberg C Tlf. 53 77 70 04 E-mail jenshenrikjohansen@gmail.com

Læs mere