GUTTERMANN KULTURPRODUKTION

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "GUTTERMANN KULTURPRODUKTION"

Transkript

1 GUTTERMANN KULTURPRODUKTION GK Books GK Live Skriv til os på: Eller ring på: mobil , mobil eller fastnet GK LIVE OPLÆSNING FOREDRAG MUSIK ASGER JORN EN MUSIKLEDSAGET OPLÆSNINGSFORESTILLING Med skuespilleren Paul Hüttel og kvindelig cellist der spiller musik som Asger Jorn kunne lide Et medrivende musikledsaget oplæsningsarrangement med et udvalg af tekster fra Asger Jorns omfattende forfatterskab, redigeret af forfatteren og filosoffen Jens Staubrand, der har udgivet bøger om og med udvalgte tekster fra Asger Jorns forfatterskab og været kurator på en udstilling om Asger Jorn som forfatter på Det kongelige Bibliotek. Med musik som Asger Jorn elskede arrangeret for cello. Med oplæsningens grand old mand, skuespilleren Paul Hüttel ledsaget af kvindelig cellist.

2 GK Live SANG OG MUSIK FRIEDRICH NIETZSCHE I MUSIKKENS VERDEN Guido Paevatalu synger lieder komponeret af Nietzsche, ledsaget af pianisten Carol Conrad Den store tyske filosof Friedrich Nietzsche skrev ikke kun filosofiske værker om fx lidelse, den evige genkomst, overmennesket, samt om Wagnes musik, han var også komponist. Med den velkendte og elskede sanger Guido Paevatalu, samt pianisten Carol Conrad

3 DOSTOJEVSKIJ: ET LATTERLIGT MENNESKES DRØM EN MUSIKLEDSAGET OPLÆSNINGSFORESTILLING Med skuespilleren Paul Hüttel og kvindelig cellist der spiller russisk musik Et musikledsaget oplæsningsarrangement med Dostojevskijs dragende og tankevækkende fortælling om et menneskes anspændte søgen efter sandheden og næstekærligheden. Med oplæsningens grand old mand, skuespilleren Paul Hüttel ledsaget af kvindelig cellist der spille russisk musik.

4 DAN TURÈLL: EN TANKEVÆKKENDE REJSE I FORFATTERENS DIGTERUNIVERS. Med skuespilleren Chili Turèll og kvindelig cellist der spiller musik af Chopin Et musikledsaget oplæsningsarrangement med dragende og tankevækkende tekster fra Dan Turèlls omfattende forfatterskab. Chili Turèll læser udvalgte prosastykker og lyriske tekster ledsaget af cellomusik af bl.a. den polske komponist Frédéric Chopin (som Dan Turèll lyttede meget til).

5 BIBELEN: FRA SKABELSEN TIL DET NY JERUSALEM EN MUSIKLEDSAGET OPLÆSNINGSFORESTILLING Med skuespilleren Paul Hüttel og kvindelig cellist der spiller musik af Bach Oplæsningens grand old man, den kendte skuespiller Paul Hüttel, læser udvalgte tekster fra Det gamle og nye Testamente, fx Salmernes Bog, Jonas Bog, Filipperbrevet og Johannes Åbenbaring. Et smukt og tankevækkende oplæsningsarrangement.

6 KAREN BLIXEN: EN HISTORIE OM EN PERLE EN MUSIKLEDSAGET OPLÆSNINGSFORESTILLING Med skuespilleren Joen Bille og kvindelig cellist der spiller musik af Bach En af vores fineste skuespillere og oplæsere Joen Bille læser Karen Blixens fortælling: En historie om en perle, ledsaget af kvindelig cellist der spiller musik af Bach. Et smukt og tankevækkende oplæsningsarrangement om lidenskab og frygt. Varighed: ca. 1 time og 30 minutter.

7 BIBELEN: JOHANNES EVANGELIET EN MUSIKLEDSAGET OPLÆSNINGSFORESTILLING Med skuespilleren Paul Hüttel og kvindelig cellist der spiller musik af Bach Oplæsningens grand old man, den kendte skuespiller Paul Hüttel, læser en redigeret udgave af Johannes Evangeliet. Et smukt og tankevækkende oplæsningsarrangement. Varighed: ca. 1 time og 30 minutter.

8 KIERKEGAARD LIVE OPLÆSNING & MUSIK H.C. ANDERSEN: OPLÆSNING OG KORSANG EN LITTERÆR-MUSIKALSK FORESTILLING Med skuespilleren Paul Hüttel og Kammerkoret Carmina Oplæsningens grand old man, Reumertprismodtageren Paul Hüttel, læser H.C. Andersen-tekster om musik og de Kierkegaard-kortekster som Kammerkoret Carmina synger, dirigeret Kasper Beck Hemmingsen. Med H.C. Andersen-korværker af komponisterne: Nils Lindberg, Bo Gunge, Bo Holten, Pernille Sejlund. Det er forfatteren og filosoffen, mag. art. Jens Staubrand der har redigeret H.C. Andersens tekster om musik til denne oplæsningsog musikforestilling. Pris: Efter aftale.

9 KAREN BLIXEN: RINGEN OG SKIBSDRENGENES FORTÆLLING EN MUSIKLEDSAGET OPLÆSNINGSFORESTILLING Med skuespilleren Joen Bille og kvindelig cellist der spiller musik af Mozart En af vores fineste skuespillere og oplæsere Joen Bille læser Karen Blixens kærlighedsfortællinger: Ringen og Skibsdrengens Fortælling, ledsaget af kvindelig cellist der spiller musik af Mozart. Et smukt og tankevækkende oplæsningsarrangement. Varighed: ca. 1 time og 30 minutter.

10 BLICHER: HOSEKRÆMMEREN EN MUSIKLEDSAGET OPLÆSNINGSFORESTILLING Med skuespilleren Paul Hüttel og kvindelig cellist der spiller musik af Bach Oplæsningens grand old man, den kendte skuespiller Paul Hüttel, læser en St. St. Blichers dramatiske kærlighedshistorie Hosekræmmeren, ledsaget af kvindelig cellist der spiller musik af Bach. Varighed: ca. 1 time og 30 minutter.

11 KAREN BLIXEN: HELOÏSE EN MUSIKLEDSAGET OPLÆSNINGSFORESTILLING Med skuespilleren Joen Bille og kvindelig cellist der spiller musik af Bach En af vores fineste skuespillere og oplæsere Joen Bille læser Karen Blixens fortælling: Heloïse, ledsaget af kvindelig cellist der spiller musik af Bach. Et smukt og tankevækkende oplæsningsarrangement om en heltmodig kvinde.

12 H.C. ANDERSEN: EVENTYR OM JULEN EN MUSIKLEDSAGET OPLÆSNINGSFORESTILLING Med skuespilleren Paul Hüttel og cellist der spiller samtidens musik arrangeret for cello Et musikledsaget oplæsningsarrangement med en håndfuld af H.C. Andersens eventyr der er relateret til julen, fx Grantræet, Snemanden og Den lille pige med svovlstikkerne. Oplæsningens grand old mand, skuespilleren Paul Hüttel læser ledsaget af kvindelig cellist der spille samtidens musik.

13 H.C. ANDERSEN: EVENTYR OM KÆRLIGHED EN MUSIKLEDSAGET OPLÆSNINGSFORESTILLING Med skuespilleren Paul Hüttel og cellist der spiller samtidens musik arrangeret for cello Et musikledsaget oplæsningsarrangement med en håndfuld af H.C. Andersens eventyr om kærlighed, blandt andre Toppen Og Bolden og Sommerfuglen. Med oplæsningens grand old mand, skuespilleren Paul Hüttel der ledsages af kvindelig cellist der spille samtidens musik.

14 H.C. ANDERSEN: EVENTYR OM NATUR EN MUSIKLEDSAGET OPLÆSNINGSFORESTILLING Med skuespilleren Paul Hüttel og kvindelig cellist der spiller samtidens musik Et musikledsaget oplæsningsarrangement med en håndfuld af H.C. Andersens eventyr om naturen. Med oplæsningens grand old mand, skuespilleren Paul Hüttel der ledsages af kvindelig cellist der spille samtidens musik.

15 H.C. ANDERSEN: EVENTYR OM METAL EN MUSIKLEDSAGET OPLÆSNINGSFORESTILLING Med skuespilleren Paul Hüttel og cellist der spiller samtidens musik arrangeret for cello Et musikledsaget oplæsningsarrangement med en håndfuld af H.C. Andersens eventyr om metal, blandt andre Stoppenålen. Med oplæsningens grand old mand, skuespilleren Paul Hüttel der ledsages af kvindelig cellist der spille samtidens musik.

16 BIBELEN: JOBS BOG EN MUSIKLEDSAGET OPLÆSNINGSFORESTILLING Med skuespilleren Baard Owe og kvindelig cellist der spiller musik af Bach Et flot og tankevækkende musikledsaget oplæsningsarrangement, med en redigeret udgave af Jobs Bog fra Bibelen. Med en af vores fineste oplæsere, den velkendte karakterskuespiller Baard Owe, der ledsages af en kvindelig cellist der spiller musik af Bach.

17 GK Live SANG OG MUSIK BELLMAN KONCERT SANG & CELLO Med sangeren Jarl Forsman og kvindelig cellist Med en perlerække af gode Bellman-sange. En flot og medrivende koncert med en af Danmark fineste Bellmanfortolkere, skuespilleren og sangeren Jarl Forsman og en kvindelig cellist der spiller musikken arrangeret for cello. Der synges på dansk.

18 GK Live SANG OG MUSIK KONCERT MED GULDALDERSANGE Med sangeren Jarl Forsman og kvindelig cellist En smuk koncert med skuespilleren og sangeren Jarl Forsman og en kvindelig cellist der spiller til (arrangeret for cello). Vores cellister Cecillie Hyldgaard Ida Nørholm Katrine Munk Rasmussen Med venlig hilsen Vibeke Hinge Jensen GUTTERMANN KULTURPRODUKTION FORLAG & AGENTUR PUBLISHER & AGENCY GK Books GK Live v. Vibeke Hinge Jensen Prinsesse Maries Allé 16, 1.tv. DK-1908 Frederiksberg C Denmark Phone mobil SE-nr.: guttermannkultur@gmail.com Følg os på

SØREN KIERKEGAARD KULTURPRODUKTION SK Books SK Live www.kierkegaard-kultur.dk

SØREN KIERKEGAARD KULTURPRODUKTION SK Books SK Live www.kierkegaard-kultur.dk SØREN KIERKEGAARD KULTURPRODUKTION SK Books SK Live www.kierkegaard-kultur.dk Skriv til os på: kierkegaardkultur@gmail.com Ring på: mobil +45 23 72 31 22, mobil +45 40 59 22 83 KIERKEGAARD LIVE Musik-ledsagede

Læs mere

KIERKEGAARD LIVE KIERKEGAARD I ORD OG TONER KIERKEGAARD-FOREDRAG

KIERKEGAARD LIVE KIERKEGAARD I ORD OG TONER KIERKEGAARD-FOREDRAG SØREN KIERKEGAARD KULTURPRODUKTION SK Books SK Live www.kierkegaard-kultur.dk Skriv til os på : kierkegaardkultur@gmail.com Eller ringe på : mobil +45 23 72 31 22, mobil +45 40 59 22 83 eller fastnet +45

Læs mere

Søren Kierkegaard Kulturproduktion & Edition NONSK Kultur. PAUL HÜTTEL læser BERTOLT BRECHT - oplæsning & musik

Søren Kierkegaard Kulturproduktion & Edition NONSK Kultur. PAUL HÜTTEL læser BERTOLT BRECHT - oplæsning & musik Søren Kierkegaard produktion & Edition NONSK PAUL HÜTTEL læser BERTOLT BRECHT - oplæsning & musik Oplæsningens grand old man, kongelig skuespiller Paul Hüttel også kendt og elsket som Bertolt Brecht alter

Læs mere

Søren Kierkegaard Kulturproduktion & Edition NONSK Kultur

Søren Kierkegaard Kulturproduktion & Edition NONSK Kultur H.C. Andersen Lykke-Peer Lykke-Peer er et af H.C. Andersens mest kendte og elskede værker. Det er en fortælling om hovedpersonen Peers opstigen til en fremtrædende operasanger og komponist. Den kendte

Læs mere

Søren Kierkegaard Kulturproduktion. & Edition NONSK Kultur

Søren Kierkegaard Kulturproduktion. & Edition NONSK Kultur Martin Luther Om de gode Gerninger En litterær-musikalsk oplæsningsarrangement med tekster fra Martin Luthers Om de gode Gerninger. - Med oplæsningens grand old man, kongelig skuespiller Paul Hüttel og

Læs mere

STEMMER PÅ TOUR. Efterår 2019 / forår 2020

STEMMER PÅ TOUR. Efterår 2019 / forår 2020 STEMMER PÅ TOUR Efterår 2019 / forår 2020 Baggrund Stemmer på tour sætter lydbogen i fokus. I samarbejde med landets biblioteker inviterer ereolen landets bedste lydbogsindlæsere til at gæste bibliotekerne

Læs mere

Nørremarkskirken Kom-sammeneftermiddage. Spændende foredrag Fællesskab Kaffe Sang

Nørremarkskirken Kom-sammeneftermiddage. Spændende foredrag Fællesskab Kaffe Sang Nørremarkskirken Spændende foredrag Fællesskab Kaffe Sang 2016-2017 Kom-sammeneftermiddage Torsdag den 25. august kl. 14.30 Mit liv med musik Musiker og klaverstemmer, Ole-Peter Jørgensen Vejle Ole-Peter

Læs mere

Søren Kierkegaard 5. maj 1813 11. november 1855. Egedal i det filosofiske hjørne Fejring af 200 året for Søren Kierkegaard

Søren Kierkegaard 5. maj 1813 11. november 1855. Egedal i det filosofiske hjørne Fejring af 200 året for Søren Kierkegaard Søren Kierkegaard 5. maj 1813 11. november 1855 Egedal i det filosofiske hjørne Fejring af 200 året for Søren Kierkegaard Forord side 2 Tak til side 15 Egedal fejrer Søren Kierkegaard - Golden Days markerer

Læs mere

H. C. Andersens liv 7. aug, 2014 by Maybritt

H. C. Andersens liv 7. aug, 2014 by Maybritt H. C. Andersens liv 7. aug, 2014 by Maybritt H.C. Andersen er Odenses berømte bysbarn. Næsten alle mennesker i hele verden kender H. C. Andersens eventyr. I Odense ligger det hus, hvor han voksede op.

Læs mere

Musikalsk billedfortælling

Musikalsk billedfortælling B H Musikalsk Følg med os ind i komponisternes verden til de steder, de udfoldede deres geni. Mens billeder ruller over lærredet, fortæller vi medrivende og humoristisk om deres liv og spiller deres musik

Læs mere

Ansgarkirkens folder. - Arrangementer og øvrige aktiviteter

Ansgarkirkens folder. - Arrangementer og øvrige aktiviteter Ansgarkirkens folder - Arrangementer og øvrige aktiviteter Program Januar-marts 2014 Arrangementer i Ansgarkirken Januar-marts 2014 Der er gratis adgang til samtlige arrangementer, medmindre andet er beskrevet

Læs mere

Ingen særlige. Vær opmærksom på, at der skal skaffes adgang til fx en film og fremstillinger fra internettet.

Ingen særlige. Vær opmærksom på, at der skal skaffes adgang til fx en film og fremstillinger fra internettet. Spejder: Den fantastiske fortælling Formål Gennem mærkeforløbet skal spejderne møde også mindre kendte - fantastiske fortællinger fra bibelen gennem aktiviteter. Spejderne skal bruge andre fremstillinger

Læs mere

SPØRGSMÅL 1. I den sidste bog om Harry Potter kan man læse en historie om tre brødre.

SPØRGSMÅL 1. I den sidste bog om Harry Potter kan man læse en historie om tre brødre. SPØRGSMÅL 1 I den sidste bog om Harry Potter kan man læse en historie om tre brødre. Brødrene møder døden og får hver en gave: en usynlighedskappe, en magisk sten og en tryllestav. Tryllestaven kaldes

Læs mere

Se denne meddelelse i din browser. Nyhedsbrev November 2018

Se denne meddelelse i din browser. Nyhedsbrev November 2018 Se denne meddelelse i din browser Nyhedsbrev November 2018 Guld i mund ny historisk kogebog Æblesuppe, duepostej, frikassé og punch - dette er blot nogle af de spændende retter, du kan finde opskrifter

Læs mere

GUD BLEV MENNESKE KRISTUS-VEJEN TRO I MØDET

GUD BLEV MENNESKE KRISTUS-VEJEN TRO I MØDET GUD BLEV MENNESKE KRISTUS-VEJEN TRO I MØDET TROENS PRAKSIS GUD ÅBENBARER SIG FOR OS Kristne tror, at den treenige Gud til alle tider giver sig til kende for mennesker, og at han helt og fuldt har vist

Læs mere

Plejecenter Violskræntens Aktivitetstilbud. For beboere, efterlønsmodtagere & pensionister i Norddjurs kommune

Plejecenter Violskræntens Aktivitetstilbud. For beboere, efterlønsmodtagere & pensionister i Norddjurs kommune Plejecenter Violskræntens Aktivitetstilbud For beboere, efterlønsmodtagere & pensionister i Norddjurs kommune Udgivet: 17-03-2016 Aktivitetsteam Vores opgave er at skabe et levende og aktivt miljø på Plejecenter

Læs mere

Hjemmesiden har modtaget følgende julehilsner: SlægtsID 6.7.2. Hans Eigil Jensen skriver:

Hjemmesiden har modtaget følgende julehilsner: SlægtsID 6.7.2. Hans Eigil Jensen skriver: Hjemmesiden har modtaget følgende julehilsner: SlægtsID 6.7.2. Hans Eigil Jensen skriver: Tak for jeres arbejde med at ajourføre slægtsregnskabet. Jeg kan fortælle, at vores mor 6.7. Else Kirstine (Stinne)

Læs mere

december januar februar Simeon Sankt Johannes Sogn vinter 2014-2015

december januar februar Simeon Sankt Johannes Sogn vinter 2014-2015 Simeon Sankt Johannes Sogn december januar februar vinter 2014-2015 Julensgudstjenester Ons. 24/12 13:30 Paul Friis Ons. 24/12 15:00 Marie Damm Tors. 25/12 12:00 Marie Damm Søn. 28/12 12:00 Paul Friis

Læs mere

Historien bag Papageno og Papagena

Historien bag Papageno og Papagena Papageno & Papagena Historien bag Papageno og Papagena Børneoperaen Papageno og Papagena er inspireret af Mozarts opera Tryllefløjten. Det er en meget gammel historie, der handler om en prins, en prinsesse,

Læs mere

14 nye børnehaveklassesange

14 nye børnehaveklassesange 14 nye børnehaveklassesange Tekster: 0.A, 0,B og 0.Y Søndersøskolen 2007-2008 Indspilning af alle instrumenter: John Syberg Arrangement: John Syberg og Carton Sønder Teknik: John Syberg Guitar: Carton

Læs mere

Det er fordi min far steger hanekyllinger sagde Prinsessen. Øh svarede den første bror, for han kunne stadig ikke finde på noget klogt at sige.

Det er fordi min far steger hanekyllinger sagde Prinsessen. Øh svarede den første bror, for han kunne stadig ikke finde på noget klogt at sige. Klods Hans 1 Der var engang.. Ude på landet var der en gammel gård. I den gård boede der en gammel mand, der havde tre sønner. De to ældste sønner ville gerne fri til Prinsessen, for de havde hørt, at

Læs mere

Fynske Årbøger. Nøddebo Præstegård. LitNet. Teater 95b. Historiefortæller Jens Peter Madsen. Jørgen de Myllius Bog om sit liv med musik

Fynske Årbøger. Nøddebo Præstegård. LitNet. Teater 95b. Historiefortæller Jens Peter Madsen. Jørgen de Myllius Bog om sit liv med musik December 2013 Odense Magasinet Nøddebo Præstegård Fynske Årbøger LitNet Teater 95b Jørgen de Myllius Bog om sit liv med musik Jul på gamle postkort 1 Historiefortæller Jens Peter Madsen Månedens Kunstner

Læs mere

Syng for Livet 14.02.16 20.02.16 ASKOV HØJSKOLE

Syng for Livet 14.02.16 20.02.16 ASKOV HØJSKOLE Syng for Livet 14.02.16 20.02.16 ASKOV HØJSKOLE Søndag d. 14. februar 15.00 17.00 Ankomst og indkvartering. Kaffe og boller i spisesalen 17.00 Rundvisning ved højskolelærer Kristian la Cour du hører lidt

Læs mere

Lucia-gudstjeneste i Bejsnap 13. december s.i advent II

Lucia-gudstjeneste i Bejsnap 13. december s.i advent II I dag har vi et dejligt solskinsvejr, og det nyder vi i fulde drag, for det er småt med lyset for tiden. Mørket har magten uden for i disse dage. Det er mørkt når vi står op, og det begynder allerede at

Læs mere

Kulturudvalget 2010-11 KUU alm. del Svar på Spørgsmål 8 Offentligt

Kulturudvalget 2010-11 KUU alm. del Svar på Spørgsmål 8 Offentligt Kulturudvalget 2010-11 KUU alm. del Svar på Spørgsmål 8 Offentligt Kulturministeren Folketingets Kulturudvalg Christiansborg 1240 København K Kulturministeriet Nybrogade 2 1203 København K Tlf : 33 92

Læs mere

Kirkehilsen Egense og Øster Skerninge sogne. December 2015 Januar - Februar 2016

Kirkehilsen Egense og Øster Skerninge sogne. December 2015 Januar - Februar 2016 Kirkehilsen Egense og Øster Skerninge sogne December 2015 Januar - Februar 2016 Julegaverne Julen er Jesu fødselsdag. Men det er os, der får gaverne! Der er sagt meget om den kommercielle og materialistiske

Læs mere

fordelt på 264 kor og 332 enkeltmedlemmer

fordelt på 264 kor og 332 enkeltmedlemmer Jeg vil åbne min formandsberetning med at citere fra min egen jubilæumsklumme fra sidste DAMblad. 1972: Danmark får sin første kvindelige regent i 560 år, hendes majestæt dronning Margrethe. Danmark bliver

Læs mere

THISTED VIRTUELLE BIBLIOTEK

THISTED VIRTUELLE BIBLIOTEK Phone: +45 35 29 30 70 www.signal-arki.dk Århusgade 88, 2.sal 2100 København Ø Denmark CVR/VAT: 25 31 93 62 THISTED VIRTUELLE BIBLIOTEK VÆRDIKÆDEDIAGRAM Hvordan kan aktiviteter flytte mellem de forskellige

Læs mere

Plejecenter Violskrænten. Grønnegårdens Aktivitetstilbud

Plejecenter Violskrænten. Grønnegårdens Aktivitetstilbud Plejecenter Violskrænten & Grønnegårdens Aktivitetstilbud For beboere, efterlønsmodtagere & pensionister i Norddjurs Kommune Udgivet: 29-10-2016 Aktivitetsteam Vores opgave er at skabe et levende og aktivt

Læs mere

Efterårsprogram 2013

Efterårsprogram 2013 Efterårsprogram 2013 Tilmelding til aktiviteter Tilmelding og betaling til efterårs- og vinteraktiviteterne sker på følgende dage i Netværkshuset på. Tirsdag d. 17. og 24. september kl. 18:30-20:30 Onsdag

Læs mere

KORFESTIVAL MAJ

KORFESTIVAL MAJ Sammen synger vi os glade på tværs af kommunen og generationer. Glæd dig til en uge med sang, fest, farver og fællesskab - En korfestival hvor alle kan være med! LÆS MERE OM PROGRAMMET OG EVT. BILLETSALG

Læs mere

Weekend højskole 2015

Weekend højskole 2015 Weekend højskole 2015 Biografier - og det der ligner Kan vi lære af andre menneskers erfaringer? Tre dages weekend-højskole om og med biografier. Fem spændende foredrag med meget forskellige tilgange til

Læs mere

MODUL 1 En børneopera inspireret af Tryllefløjten

MODUL 1 En børneopera inspireret af Tryllefløjten MODUL 1 En børneopera inspireret af Tryllefløjten Tryllefløjten er en opera skrevet af Emanuel Schikaneder med musik af Wolfgang Amadeus Mozart. Det er en gammel historie, der handler om en prins, en prinsesse,

Læs mere

Roman - tragikomisk fortælling

Roman - tragikomisk fortælling ERLING JEPSEN Født 1956. Dramatiker og forfatter. Den sønderjyske farm er hans syvende roman; blandt de tidligere kan nævnes Kunsten at græde i kor og Frygtelig lykkelig, der begge er filmatiseret. Har

Læs mere

Rejs med os tilbage i musikhistorien!

Rejs med os tilbage i musikhistorien! Rejs med os tilbage i musikhistorien! Aarhus Symfoniorkester spiller klassisk musik. Noget af musikken er skrevet nu, men det meste af den klassiske musik er skrevet for flere hundrede år siden. I dette

Læs mere

Børnebiblen præsenterer. Himlen, Guds smukke hjem

Børnebiblen præsenterer. Himlen, Guds smukke hjem Børnebiblen præsenterer Himlen, Guds smukke hjem Skrevet af: Edward Hughes Illustreret af: Lazarus Bearbejdet af: Sarah S. Oversat af: Christian Lingua Produceret af: Bible for Children www.m1914.org 2019

Læs mere

Musik i Tide skolekoncerter 2015-16

Musik i Tide skolekoncerter 2015-16 Frederikssund Kommune Musik i Tide På denne liste kan du se, hvilke grupper der udbydes i din kommune den kommende sæson, og hvilke datoer, de er i området. Læs mere om grupperne på de følgende sider.

Læs mere

Tilbud til bibliotekerne vedr. SMS-julekalender 2018 og licens 2019

Tilbud til bibliotekerne vedr. SMS-julekalender 2018 og licens 2019 Tilbud til bibliotekerne vedr. SMS-julekalender 2018 og licens 2019 Bibliotekernes SMS-julekalender til børn 2018 På mange opfordringer bliver der igen i år mulighed for at udbyde en ny sjov SMS-julekalender

Læs mere

En Smuk Bog. Unge der har mistet. Michelle Dettmer

En Smuk Bog. Unge der har mistet. Michelle Dettmer En Smuk Bog Unge der har mistet Michelle Dettmer og Matilde, Ditte, Steffan, Rikke, Martin, Martin, Louise, Nicklas, Ida, Line, Camilla, Camilla, Johannes, Sofie, Martin, Tina, Malene, Ann og Karin 5 Michelle

Læs mere

Rådhusdage på Gentofte Rådhus. et gratis tilbud til borgere over 65 år i Gentofte Kommune

Rådhusdage på Gentofte Rådhus. et gratis tilbud til borgere over 65 år i Gentofte Kommune Rådhusdage 2018 på Gentofte Rådhus Tirsdag d. 9/10 Onsdag d. 10/10 Torsdag d. 11/10 Fredag d. 12/10 et gratis tilbud til borgere over 65 år i Gentofte Kommune Invitation Gentofte Kommune inviterer til

Læs mere

På rejse med musikken

På rejse med musikken Eksotiske fugle På besøg hos DR SymfoniOrkestret s. 2 På rejse med musikken Du skal snart på besøg hos DR SymfoniOrkestret. Her skal du høre symfoniorkestret spille flere forskellige musikværker. Men vi

Læs mere

Rådhusdage på Gentofte Rådhus. et gratis tilbud til borgere over 65 år i Gentofte Kommune

Rådhusdage på Gentofte Rådhus. et gratis tilbud til borgere over 65 år i Gentofte Kommune Rådhusdage 2017 på Gentofte Rådhus Tirsdag d. 10/10 Onsdag d. 11/10 Torsdag d. 12/10 Fredag d. 13/10 et gratis tilbud til borgere over 65 år i Gentofte Kommune Invitation Gentofte Kommune inviterer til

Læs mere

PROGRAM FORÅR 2019 TORSDAGSSAMVÆR FOTO: PORTRÆT AF ELVIRA MADIGAN. torsdagssamvaer-f19.indd :34:33

PROGRAM FORÅR 2019 TORSDAGSSAMVÆR FOTO: PORTRÆT AF ELVIRA MADIGAN. torsdagssamvaer-f19.indd :34:33 PROGRAM FORÅR 2019 TORSDAGSSAMVÆR FOTO: PORTRÆT AF ELVIRA MADIGAN torsdagssamvaer-f19.indd 1 11-01-2019 11:34:33 17. JANUAR KL. 13.30 MICHAEL PEDERSEN Cand.theol., højskolelærer og menighedsrådsformand

Læs mere

C a r l N. l s e n. i e. J e a n S i be. E d v a r d G r. i e g. l i u s. Nordiske fortællinger

C a r l N. l s e n. i e. J e a n S i be. E d v a r d G r. i e g. l i u s. Nordiske fortællinger C a r l N i e l s e n E d v a r d G r i e g J e a n S i be l i u s Nordiske fortællinger m u s i k k e n i s k o l e t j e n e s t e n Nordiske fortællinger I dette hæfte skal du arbejde med tre nordiske

Læs mere

Fløng Kirke KONCERTER 2013 / 2014

Fløng Kirke KONCERTER 2013 / 2014 Søndag den 25. august 2013 kl. 13.00 FDF Gladsaxe Brass Band Friluftskoncert foran Sognets Hus I tilfælde af dårligt vejr gennemføres koncerten i Sognets Hus FDF Gladsaxe Brass Band byder på en varieret

Læs mere

SAMTALE MED GUD KRISTUS-VEJEN TRO I MØDET

SAMTALE MED GUD KRISTUS-VEJEN TRO I MØDET SAMTALE MED GUD KRISTUS-VEJEN TRO I MØDET TROENS PRAKSIS FADERVOR Den vigtigste kristne bøn er Fadervor. Det er en bøn, som Jesus lærte sine disciple. I den bøn bliver det tydeligt, at vi kan bede til

Læs mere

Himlen, Guds smukke hjem

Himlen, Guds smukke hjem Børnebiblen præsenterer Himlen, Guds smukke hjem Skrevet af: Edward Hughes Illustreret af: Lazarus Bearbejdet af: Sarah S. Oversat af: Christian Lingua Produceret af: Bible for Children www.m1914.org BFC

Læs mere

Hovedrolle som ung. Mandag d. 31. marts 2014

Hovedrolle som ung. Mandag d. 31. marts 2014 Hovedrolle som ung Helene,4 kl., på 10 år deler hovedrollen med Liv Hermansen,8. kl., og Mie Krogh,9. kl., Selvom hun kun går i 4. kl. er hun en vigtig del af stykket. Hun er dog kun med i starten af stykket

Læs mere

SANGE M SAMVITTIGHED

SANGE M SAMVITTIGHED UNDERVISNINGSMATERIALE - Tilgodeser de fælle mål i Dansk, Billedkunst, Kristendom & Musik for Mellemtrinnet 7 SANGE M SAMVITTIGHED - hvor ren er din klang? ELEVARK hvid støj sceneproduktion +45 6171 9017

Læs mere

10. s.e. trinitatis Luk 19,41-48, 5 Mos 6,4-9, 1 Kor 12,1-7[8-11] Salmer: 403; 13; ; 192(alterg.); 7

10. s.e. trinitatis Luk 19,41-48, 5 Mos 6,4-9, 1 Kor 12,1-7[8-11] Salmer: 403; 13; ; 192(alterg.); 7 10. s.e. trinitatis Luk 19,41-48, 5 Mos 6,4-9, 1 Kor 12,1-7[8-11] Salmer: 403; 13; 300-332; 192(alterg.); 7 Lad os alle bede: Kære hellige ånd, vi beder dig tale til vores hjerte, så vi ser, hvad der rummes

Læs mere

Oplæsning. 1 Kock, Caspar: Oplæsning 1 Kilde: Siger du noget? - om mundtlig formidling Undervisningsministeriet, 1994 ISBN:

Oplæsning. 1 Kock, Caspar: Oplæsning 1 Kilde: Siger du noget? - om mundtlig formidling Undervisningsministeriet, 1994 ISBN: 1 Kock, Caspar: Oplæsning 1 Kilde: Siger du noget? - om mundtlig formidling Undervisningsministeriet, 1994 ISBN: 09061509 2 Møllehave, Johannes: Samvittighed sort som blæk 14 Kilde: På myrens fodsti. Erindringsglimt

Læs mere

NYBORG VOLDSPILS HISTORIE ÅR FOR ÅR Redaktion: Kaj og Tove Bonde (Eventuelle tilføjelser eller ændringer kan sendes til:

NYBORG VOLDSPILS HISTORIE ÅR FOR ÅR Redaktion: Kaj og Tove Bonde (Eventuelle tilføjelser eller ændringer kan sendes til: 1958 NYBORG VOLDSPILS HISTORIE ÅR FOR ÅR Redaktion: Kaj og Tove Bonde (Eventuelle tilføjelser eller ændringer kan sendes til: bonde.kato@mail.dk) ELVERHØJ SKUESPIL I 5 AKTER Af JOHAN LUDVIG HEIBERG MUSIK:

Læs mere

KALENDER FOR LUNDTOFTE SOGN DECEMBER JANUAR FEBRUAR

KALENDER FOR LUNDTOFTE SOGN DECEMBER JANUAR FEBRUAR GUDSTJENESTER DECEMBER 2014 Lørdag d. 6. december Julemarkedsgudstjeneste 10.30 Lundtofte Kirke v. Pernille Bach- og Julie Rebel Efterfulgt af julemarked i Sognegården Søndag d. 7. december 2. søndag i

Læs mere

Eine kleine Nachtmusik MUSIKKEN I SKOLETJENESTEN

Eine kleine Nachtmusik MUSIKKEN I SKOLETJENESTEN Eine kleine Nachtmusik MUSIKKEN I SKOLETJENESTEN Mozarts liv I dette hæfte kan du arbejde med et lille musikværk, som hedder Eine kleine Nachtmusik. Musikværket er skrevet af en komponist, der hedder Wolfgang

Læs mere

Min far og Vrede mand. Introduktion til undervisningsmaterialet. Min far og Vrede mand

Min far og Vrede mand. Introduktion til undervisningsmaterialet. Min far og Vrede mand Introduktion til undervisningsmaterialet Min far og Vrede mand 1 Undervisningsmateriale til Min Far og Vrede Mand Kære lærer. Dette undervisningsmateriale er tiltænkt til brug i danskundervisningen i indskolingen.

Læs mere

HILLERØD BIBLIOTEK 4.-6. APRIL

HILLERØD BIBLIOTEK 4.-6. APRIL r.dk 4 4.-6. APRIL HILLERØD BIBLIOTEK Bogens død og andre dommedagsprofetier over trykt litteratur er hverdagskost. Bogen er gået online og er blevet digital - men hvad vil det sige? Vi kan afsløre så

Læs mere

LÆR AT FORTÆLLE SOM H.C. ANDERSEN OG SIGURD SÅDAN BRUGER DU BOGEN

LÆR AT FORTÆLLE SOM H.C. ANDERSEN OG SIGURD SÅDAN BRUGER DU BOGEN LÆR AT FORTÆLLE SOM H.C. ANDERSEN OG SIGURD H.C. Andersens måde at fortælle eventyr på er helt speciel. Det opdagede Sigurd, da han genfortalte dem i sin bog, Sigurd fortæller H.C. Andersens eventyr, og

Læs mere

Ild & vand. Billeder og historier i musikken

Ild & vand. Billeder og historier i musikken Ild & vand Billeder og historier i musikken m u s i k k e n i s k o l e t j e n e s t e n Musikken er et flyvende tæppe Du skal høre et symfoniorkester spille to musikværker. Det ene musikværk hedder Roms

Læs mere

Juleaften 2015 Salmer: 94, 120, 104, 119, 121

Juleaften 2015 Salmer: 94, 120, 104, 119, 121 Juleaften 2015 Salmer: 94, 120, 104, 119, 121 Når Gud viser os sit ansigt! Hvis billedet ikke er godt nok, er det fordi du ikke tæt nok på. Sådan har en pressefotograf engang udtalt. Jo tættere des bedre.

Læs mere

Nr.8. August sept. 2015. Kl. 10.30. Kl. 12.00. Kl. 10.30. Kl. 12.00. Kl. 10.30. Kl. 10.30. Dato: Dagen navn Hune Kl. Prædikant Rødhus kl.

Nr.8. August sept. 2015. Kl. 10.30. Kl. 12.00. Kl. 10.30. Kl. 12.00. Kl. 10.30. Kl. 10.30. Dato: Dagen navn Hune Kl. Prædikant Rødhus kl. Nyhedsbrev fra Hune sogn Nr.8. 1 August sept. 2015 Dato: Dagen navn Hune Kl. Prædikant Rødhus kl. Prædikant: 16. august 11.søndag Kl. 10.30 Lægmandsgudstjene ste Kl. 12.00 Gudstjeneste på tysk: Tysk præst:

Læs mere

2.1. Opgavesæt A. 1. januar - 30. juni 2014. Prøvetiden er 45 minutter til opgavesæt 1 15 minutters pause og 1 time og 15 minutter til opgavesæt 2

2.1. Opgavesæt A. 1. januar - 30. juni 2014. Prøvetiden er 45 minutter til opgavesæt 1 15 minutters pause og 1 time og 15 minutter til opgavesæt 2 2.1 Opgavesæt A FVU-Læsning Trin 2 Forberedende voksenundervisning 1. januar - 30. juni 2014 Prøvetiden er 45 minutter til opgavesæt 1 15 minutters pause og 1 time og 15 minutter til opgavesæt 2 Eksaminandens

Læs mere

Rådhusdage 2015. på Gentofte Rådhus. et gratis tilbud til borgere over 65 år i Gentofte Kommune

Rådhusdage 2015. på Gentofte Rådhus. et gratis tilbud til borgere over 65 år i Gentofte Kommune Rådhusdage 2015 på Gentofte Rådhus Mandag d. 28/9 Tirsdag d. 29/9 Onsdag d. 30/9 Torsdag d. 1/10 et gratis tilbud til borgere over 65 år i Gentofte Kommune Invitation Gentofte Kommune inviterer til Rådhusdage

Læs mere

Åbningshilsen. Vi går og trækkes med et gammelt indgroet egoistisk, selvoptaget menneske. Det skal vi gøre op med og

Åbningshilsen. Vi går og trækkes med et gammelt indgroet egoistisk, selvoptaget menneske. Det skal vi gøre op med og 1 Sidste søndag efter helligtrekonger II. Sct. Pauls kirke 9. februar 2014 kl. 10.00. Salmer: 123/356/138/601//603/439/565/476 Uddelingssalme: se ovenfor: 565 Åbningshilsen Der er frokost efter højmessen

Læs mere

Feens kys m u s i k k e n i s k o l e t j e n e s t e n

Feens kys m u s i k k e n i s k o l e t j e n e s t e n Feens kys m u s i k k e n i s k o l e t j e n e s t e n Feens kys I dette hæfte skal vi beskæftige os med et musikværk, der hedder Feens kys. Det bliver spillet af et stort symfoniorkester. Musikken er

Læs mere

Kammermusikfestival på Lundsgaard Gods Kerteminde august 2017

Kammermusikfestival på Lundsgaard Gods Kerteminde august 2017 Kammermusikfestival på Lundsgaard Gods Kerteminde 11.-13. august 2017 Tema Vendepunkt Musikere Soo-Jin Hong, violin (KR) (KR) (DK) (UA) (DE) (CZ/DK) (IT) Inger Dam Jensen, sopran (DK) (DK) (DK) (DK) Kunstnerisk

Læs mere

Flere gode bøger 36 måneder

Flere gode bøger 36 måneder Flere gode bøger 36 måneder Lån dem på biblioteket. Køb dem i boghandlen. På nettet. I supermarkedet. Børn elsker bøger Nikolaj er mørkeræd Af Peter Malherbes Jensen og Karin Hultman En lille billedbog

Læs mere

Deltag i 4 spændende aftenarrangementer i dit lokalsamfund i 2016. Billetterne sælges efter "Først til mølle-princippet.."

Deltag i 4 spændende aftenarrangementer i dit lokalsamfund i 2016. Billetterne sælges efter Først til mølle-princippet.. Deltag i 4 spændende aftenarrangementer i dit lokalsamfund i 2016. Billetterne sælges efter "Først til mølle-princippet.." View this email in your browser Jejsing Borgerforening og Sæd Ubjerg Lokalråd

Læs mere

5 DANSKE FORFATTERE FORTÆLLER OM ET MØDE DER HAR GJORT INDTRYK

5 DANSKE FORFATTERE FORTÆLLER OM ET MØDE DER HAR GJORT INDTRYK 5 DANSKE FORFATTERE FORTÆLLER OM ET MØDE DER HAR GJORT INDTRYK Hanne Bistrup Karen Zimsen Jens Blendstrup Henning Kirk Else Berenth Tisvilde Højskole MANDAG DEN 7. ONSDAG DEN 9. maj 2018 1 Velkommen til

Læs mere

Mariæ bebudelses dag II. Sct. Pauls kirke 6. april 2014 kl Salmer: 441/10/102/71//73/439/72/420

Mariæ bebudelses dag II. Sct. Pauls kirke 6. april 2014 kl Salmer: 441/10/102/71//73/439/72/420 1 Mariæ bebudelses dag II. Sct. Pauls kirke 6. april 2014 kl. 10.00. Salmer: 441/10/102/71//73/439/72/420 Åbningshilsen I dag deltager mindst 14 diakoner i højmessen. I marts 1974 blev de 14 indviet her

Læs mere

Læringsspørgsmål til de 15 sange. 10. Hvilken del af sangen synes du bedst om eller mindst om? Hvorfor?

Læringsspørgsmål til de 15 sange. 10. Hvilken del af sangen synes du bedst om eller mindst om? Hvorfor? Læringsspørgsmål til de 15 sange Askepot 1. Hvorfor er det figuren Askepot, der er hovedperson? 2. Hvad er Askepots drøm? 3. Hvad er Askepots virkelighed? 4. Hvad vil Shu- Bi- Dua gerne fortælle med denne

Læs mere

Årsplan for kristendom i 2.a

Årsplan for kristendom i 2.a Årsplan for kristendom i 2.a Fællesmål: Formålet med undervisningen i kristendomskundskab er, at eleverne opnår kundskaber til at forstå den religiøse dimensions betydning for livsopfattelsen hos det enkelte

Læs mere

Så måtte tjeneren igen løbe op og ned af alle trapperne, igennem alle salene og gangene, ned i fangekælderen og op i det højeste tårn.

Så måtte tjeneren igen løbe op og ned af alle trapperne, igennem alle salene og gangene, ned i fangekælderen og op i det højeste tårn. Nattergalen Der var engang... For mange år siden i Kina levede der en mægtig kejser. Han var meget rig og boede i det flotteste, dyreste palads, man kan forestille sig. Det var lavet af fint porcelæn,

Læs mere

Sct Stefans Dag. 26.dec.2014. Hinge kirke kl.9. Vinderslev kirke kl.10.30.

Sct Stefans Dag. 26.dec.2014. Hinge kirke kl.9. Vinderslev kirke kl.10.30. Sct Stefans Dag. 26.dec.2014. Hinge kirke kl.9. Vinderslev kirke kl.10.30. Salmer: 122 574- (123)/ 128- (101) 129 Dette hellige evangelium skriver evangelisten Matthæus: Jesus sagde:»derfor, se, jeg sender

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 4. Emne: Superhelte og prinsesser HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 4 Emne: Superhelte og prinsesser side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 4. Emne: Superhelte og prinsesser HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 4 Emne: Superhelte og prinsesser side 1 Uge 4 Emne: Superhelte og prinsesser Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 4 Emne: Superhelte og prinsesser side 1 HIPPY HippHopp Uge4_Superhelte og prinsesser.indd 1 06/07/10 11.22 Uge

Læs mere

Livsglæde om livsappetit i udtryk og indtryk. Tangofortælling.

Livsglæde om livsappetit i udtryk og indtryk. Tangofortælling. 1 Plus50.nu Prisliste 2014 Foredrag Annette Hilbert: erhvervspsykolog, indehaver af www.acosti.dk Livsglæde om livsappetit i udtryk og indtryk. Tangofortælling. Erik Lindsø: forfatter, foredragsholder

Læs mere

Tema. 12 Bøger. Historiske Romaner

Tema. 12 Bøger. Historiske Romaner Tema 12 Bøger Historiske Romaner Har vi ikke alle drømt om, bare for en tid, at leve i en helt anden tid eller få lov til at være med på sidelinjen under nogle af de helt store historiske begivenheder?

Læs mere

Læs og lær om. Lukas Graham

Læs og lær om. Lukas Graham Læs og lær om Lukas Graham Lukas Graham Forchhammer Lukas Graham er et dansk band. Forsangeren i bandet hedder Lukas Graham Forchhammer. Lukas blev født på sine forældres sofa i Christiania d. 18. september

Læs mere

fra DR Julekalenderen 2014

fra DR Julekalenderen 2014 Klavernoder, melodi, tekst & akkorder til Titelsangen + Soundtracket i klaverarrangement fra DR Julekalenderen 201 Titelsang af Caroline Castell og Lasse Lyngbo - Soundtrack af Flemming Nordkrog Inkl.

Læs mere

Juledag den 25. december 2012 Vor Frue kirke kl. 10. Tekst: Luk 2,1-14 Salmer: 99, 108, 114, 107, 125, 123 v.7, 118

Juledag den 25. december 2012 Vor Frue kirke kl. 10. Tekst: Luk 2,1-14 Salmer: 99, 108, 114, 107, 125, 123 v.7, 118 1 Juledag den 25. december 2012 Vor Frue kirke kl. 10 Af Jesper Stange Tekst: Luk 2,1-14 Salmer: 99, 108, 114, 107, 125, 123 v.7, 118 Gud, lad os leve af dit ord som dagligt brød på denne jord Julen kommer

Læs mere

BØRN møder BAROK. workshop

BØRN møder BAROK. workshop workshop BØRN møder BAROK Kom med på en rejse ind i barokken med Concerto Copenhagen, musiker og fortæller Poul Høxbro og illustrator Tea Bendix til tidens malerier og musik. www.coco.dk/eap/den-morgen-vi-var-hyrder/

Læs mere

Oplæsning. 1 Ringgaard, Dan: "Hvad litteratur kan" 1 Kilde: Litteratur Aarhus Universitet, 2014 ISBN: 9788771243833

Oplæsning. 1 Ringgaard, Dan: Hvad litteratur kan 1 Kilde: Litteratur Aarhus Universitet, 2014 ISBN: 9788771243833 1 Ringgaard, Dan: "Hvad litteratur kan" 1 Kilde: Litteratur Aarhus Universitet, 2014 ISBN: 9788771243833 2 Møllehave, Johannes: "Samvittighed sort som blæk" 5 Kilde: På myrens fodsti. Erindringsglimt Lindhardt

Læs mere

Årsplan i dansk for 5. klasse

Årsplan i dansk for 5. klasse Årsplan i dansk for 5. klasse 2016+17 Få styr på jeres tanker Forstå det, I læser Læse litteratur I SKAL KUNNE Udvide jeres ordforråd Lytte og tale Skrive tekster August Hvad tænker du? En skruptosset

Læs mere

Best Friends Forever! -6

Best Friends Forever! -6 Best Friends Forever! -6 Jeg lever med Jesus for altid. Mål: Vi fortæller børnene, at vi har fået evigt liv med Jesus, vores bedste ven. Det bliver ufattelig stort og fantastisk at være Guds venner i Himlen

Læs mere

Sogneaftener Film og Studiekredse Højskoledage Efterår 2012 og Forår 2013

Sogneaftener Film og Studiekredse Højskoledage Efterår 2012 og Forår 2013 jallese Kirke Sogneaftener Film og Studiekredse Højskoledage Efterår 2012 og Forår 2013 Velkommen til Hjallese Kirke Hjallese Kirke er en ung kirke forankret i et stort og levende sogn, hvor traditioner

Læs mere

ASKOV SOGN kirkeblad

ASKOV SOGN kirkeblad ASKOV SOGN kirkeblad»den hellige Treenighed«. Ikon af den russiske munk og religiøse maler Andrej Rubljov (1360-1428). September - November 2014 Hvis nu Der er flere store verdensreligioner; især kristendom

Læs mere

JUL UNDER JORDEN. Jul under jorden. En vinter- og julesangbog. Musik og tekst: Gitte Gregersen Illustrationer: Mille Rude

JUL UNDER JORDEN. Jul under jorden. En vinter- og julesangbog. Musik og tekst: Gitte Gregersen Illustrationer: Mille Rude Sangbogen Jul under jorden er en vinter- og julesangbog, der indeholder et juleeventyr samt nye børnesange med ideer, dramatiseringer og legeanvisninger til undervisere og forældre. Syng for børn Syng

Læs mere

udfordrer kristne fællesskaber

udfordrer kristne fællesskaber 101 Mennesker med autisme og Aspergers syndrom udfordrer kristne fællesskaber Det er ikke særlig kaffehyggeligt, når der er en med, som hele tiden ødelægger det kaffehyggelige fællesskab, siger Henrik

Læs mere

Nyhedsbrev for børnemiljøet på Ejerslykkeskolen. Februar 2015

Nyhedsbrev for børnemiljøet på Ejerslykkeskolen. Februar 2015 Nyhedsbrev for børnemiljøet på Ejerslykkeskolen. Februar 2015 Fest for mellemtrinnet. Så er det blevet tiden for den årlige store begivenhed for eleverne i 4., 5. og 6. klasse. Der er fest! Torsdag d.

Læs mere

En dag i Maries liv. Undervisningsmateriale 5.-7. klasse. Morgen på sengestuen: Formiddagens beskæftigelse

En dag i Maries liv. Undervisningsmateriale 5.-7. klasse. Morgen på sengestuen: Formiddagens beskæftigelse En dag i Maries liv Undervisningsmateriale 5.-7. klasse Morgen på sengestuen: Klokken er 6, og Marie vækkes af en sygeplejerske, der banker på døren, stikker hovedet ind og siger godmorgen. Marie strækker

Læs mere

PROGRAM FOR 1. HALVÅR 2016

PROGRAM FOR 1. HALVÅR 2016 PROGRAM FOR 1. HALVÅR 2016 Tirsdag, den 5. januar - kl. 14-16 Det hellige! Selv om vi ikke kan forklare eller trænge til bunds i, hvad det hellige eller guddommelige er, forsøger de store digtere alligevel

Læs mere

Carl Nielsen - 1865-1931

Carl Nielsen - 1865-1931 Kirkens aktiviteter af Torben Møllenbach Teatertur Teaterturen sidste år var en fantastisk tur ud i det moderne teater med fantastisk flot skuespil i to små stykker af Samuel Beckett. I skrivende stund

Læs mere

Jesus, tager Peter, Jakob og Johannes med op på et højt bjerg.

Jesus, tager Peter, Jakob og Johannes med op på et højt bjerg. Prædiken til sidste s. e. Hellig3konger 2011 Ved kyndelmisse som vi fejrede den 2. februar var vi halvvejs gennem vinteren. Og jeg tror, at længslen efter lys og forår gælder de fleste af os. Og netop

Læs mere

BOOK ET FOREDRAG. Tre kvinder ét århundrede Mine bedsteforældres historie Mine forældres historie Og lidt af min egen. Pia Raug

BOOK ET FOREDRAG. Tre kvinder ét århundrede Mine bedsteforældres historie Mine forældres historie Og lidt af min egen. Pia Raug BOOK ET FOREDRAG 2013/2014 Tre kvinder ét århundrede Mine bedsteforældres historie Mine forældres historie Og lidt af min egen Jeg forstiller mig, at I er: Optaget af det levende ord og det samspil mellem

Læs mere

Evighedens sange. Prædiken til 16.søndag efter trinitatis, Jægersborg kirke Erik Høegh-Andersen

Evighedens sange. Prædiken til 16.søndag efter trinitatis, Jægersborg kirke Erik Høegh-Andersen 1 Evighedens sange Prædiken til 16.søndag efter trinitatis, Jægersborg kirke 2012. Erik Høegh-Andersen Herre, dit rige er dér, hvor man død byder trods, det komme til os. Amen. Det er høstgudstjeneste

Læs mere

Tryllefløjten. Papageno og Papagena er en historie om netop disse to og deres venskab.

Tryllefløjten. Papageno og Papagena er en historie om netop disse to og deres venskab. Tryllefløjten Tryllefløjten er en opera skrevet af Emanuel Schikaneder med musik af Wolfgang Amadeus Mozart. Det er en gammel historie, der handler om en prins, en prinsesse, en ond dronning og en vis

Læs mere

Notat. Kriterier for fordeling af rådighedsbeløbet for grammofonplader m.v. gældende fra 2017

Notat. Kriterier for fordeling af rådighedsbeløbet for grammofonplader m.v. gældende fra 2017 Notat 1. november 2017 Kriterier for fordeling af rådighedsbeløbet for grammofonplader m.v. gældende fra 2017 Udvalget til fordeling af rådighedsbeløb for grammofonplader mv. fordeler i henhold til 21-24

Læs mere

Hvad er opera kort fortalt?

Hvad er opera kort fortalt? Opera Hvad er opera kort fortalt? En opera er et teaterstykke med musik. I stedet for at sige ordene, synger man dem. Det er altså ikke skuespillere, men sangere, der optræder på scenen. De første operaer

Læs mere

Proces 2 med DR SymfoniOrkestret 2010

Proces 2 med DR SymfoniOrkestret 2010 Proces 2 med DR SymfoniOrkestret 2010 Proces 2 med DR SymfoniOrkestret s. 2 DR SymfoniOrkestret Du skal til koncert med DR SymfoniOrkestret. Det er et stort symfoniorkester, som består af ca. 70 musikere.

Læs mere

Flygtningekrisen i børnehøjde

Flygtningekrisen i børnehøjde Flygtningekrisen i børnehøjde Undervisningsforløb til børnebog af Sophie Heiberg Undervisningsforløb til børnebog af Sophie Heiberg Udgivet af Forlaget Forår, 2018 ISBN 978-87-970362-4-2 Materialet i dette

Læs mere