Overordnede rammer for byggelegepladser/fritids- og ungdomsklubber

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Overordnede rammer for byggelegepladser/fritids- og ungdomsklubber"

Transkript

1 Udvalg MÅL OG RAMMEBESKRIVELSE Kultur- og Fritidsudvalget Bevillingsområde Klubber og byggelegepladser Afgrænsning af bevillingsområdet I henhold til dagtilbudsloven 4 skal kommunen sørge for, at der til børn og unge er det nødvendige antal klubtilbud og andre socialpædagogiske tilbud. Bevillingsområdet omfatter udgifter og indtægter vedrørende: Fritidstilbud i form af byggelegepladser. Fritidstilbud i form af fritids- og ungdomsklubber. Det Opsøgende Team. Overordnede rammer for byggelegepladser/fritids- og ungdomsklubber Fritidsinstitutioner afgrænses i forhold til øvrige daginstitutioner ved, at de ikke skal opfylde et pasningsbehov, men er et fritidstilbud. Derfor kan de ikke træde i stedet for institutioner, der drives i henhold til dagtilbudslovens 19. I Ballerup Kommune sættes den formelle grænse for pasning ved udgangen af 3. klasse eller ved barnets år. I kontoplanen er bevillingsområdet afgrænset til konto Under fælles udgifter er opført udgifter til tolke, tillidsmandsarbejde, kurser, annoncer og ledelse. Derudover er der også budgetlagt midler til det opsøgende team, som administreres af Center for børne- og ungerådgivning. Under rammen er der desuden udgifter til ejendomsdrift og disse administreres af Center for ejendomme Pasnings- og pladsgaranti Ballerup Kommune har en pladsgaranti for alle børn i alderen 0-18 år, der har behov for et dagpasnings- og fritidstilbud. For fritidstilbud er der pladsgaranti inden for lokalområdet. Et fritidstilbud tilbydes på byggelegepladser, idrætsfritidsklubber og/eller i fritids- og ungdomsklubber. De unge skal selv melde sig ind i den ønskede institution. Mål for bevillingsområdet Et sammenhængende udviklingsforløb 0-25 år Aftalen om budget 2013 samlede de tre overordnede indsatser (Skole med vilje, Fremtidens dagtilbud og Fremtidens ungeindsats) i et Sammenhængende udviklingsforløb for 0-25 år for at disse kerneområder kunne ses i en helhed (A.U.D.I. modellen). For at kunne løse opgaven skal alle ledere og medarbejdere forholde sig til, hvordan arbejdet kan gøres på nye og bedre måder, så langt flere af Ballerup kommunes børn kan gennemføre en ungdomsuddannelse og ende med et godt arbejdsliv. Den konkrete udmøntning foregår i tre delprojekter: Fremtidens dagtilbud, Skole med vilje og fremtidens ungeindsats. De er løbende håndteret i deres respektive fagudvalg ligesom de fremadrettet vil blive det.

2 På folkeskoleområdet arbejdes der ud fra visionen Skole med vilje. Der er i 2014 afsat 6 mio. kr. til udviklingen af skolens kerneydelse og organisationsudvikling. Samtidig vil folkeskolereformen medføre store ændringer både på skole-, BFO- og klubområdet. På års området skal en analyse af ungeindsatser og klubtilbud komme med bud på en evt. ny struktur. Samtlige indsatser koordineres og tænkes i et sammenhængende udviklingsforløb 0-25 år Konsekvenser af folkeskolereformen Reformen giver ligeledes ændringer i klubberne. Også her vil en længere skoledag reducere den samlede åbningstid. Den nye og ændrede eftermiddag / aften i klubberne skal finde sin form. Fremtidens fritids- og klubtilbud år Som en del af Folkeskolereformen skal BFO og Klubber bidrage til den samlede finansiering af reformen. Det betyder kortere åbningstid i de kommunale klubtilbud. Da reformen samtidig medfører nye opgaver og ændrede samarbejdsbehov mellem folkeskolen og fritidstilbuddene er der behov for at anlægge en tværgående innovativ tilgang til hvordan fremtidens fritids- og klubtilbud for de årige i Ballerup Kommune skal organiseres og hvad de skal indeholde. Med andre ord hvad skal være den fremtidige kerneydelse for et fritidstilbud i Ballerup Kommune for børn mellem 10 og 18 år, og hvordan skal det i givet fald organiseres? Innovationsprocessen sættes i gang i andet halvår af Der ligger ikke et økonomisk rationale til grund for innovationsprocessen. Udgangspunktet er derfor, at der inden sommerferien 2015 skal være udviklet et antal bud på fremtidens fritidsog klubtilbud i Ballerup Kommune. Disse foreligges til politisk behandling i efteråret Klubbernes arbejde Ballerup Kommunes klubber virker i deres lokalområder. Klubberne og byggelegepladserne lægger vægt på at kende børnene og de unge, deres samlingssteder, grupperinger mv. inden for lokalområdet, så klubben aktivt kan modvirke uheldige gruppedannelser uanset om disse, helt eller delvist eller slet ikke består af klubeller byggelegepladsmedlemmer. Byggelegepladserne er et tilbud til unge under 16 år. Klubberne er opdelt i: fritidsklub for unge indtil 14 år, hvoraf to er idrætsfritidsklubber ungdomsklub for unge fra 14 år og indtil 18 år. Inden for denne organisering er der etableret begrebet juniorklub, som sigter mod aldersgruppen år. Hensigten er at bygge bro mellem fritidsklubben og ungdomsklubben således, at denne gruppe unge understøttes i overgangen til ungdomsklubben. Klubbernes kerneydelser Opfange lokalområdets signaler blandt alle børn og unge og omsætte udviklingsmønstret til handling. Være et tilbud til alle børn og unge i de enkelte områder. Klubberne skal indgå i samarbejde med andre interessenter i området. Aktivitetstilbuddene skal være alsidige, udviklende og foranderlige, tilpasset børne- og ungdomsgrupperne og give barnet/den unge størst mulig indflydelse på klubbernes praksis og liv.

3 Arbejde kriminalitetsforebyggende i samarbejde med andre involverede parter: Det Opsøgende Team, SSP m.fl. Opdrage til et livslangt forhold til idræt og bevægelse ved at indføre børn og unge i forskellige idrætsdiscipliner og idrætsudøvelse. Skabe en forbindelse mellem de unges skolegang, fritid og idrætsklubberne. Rammer for bevillingsområdet Kommunalbestyrelsen vedtager i budgettet hvert år den udgiftsmæssige størrelse af bevillingsområdet samt hvilken forældrebetaling, der skal gælde for hvert enkelt dagpasnings- og fritidstilbud. Anvendelsen af bevillingsbeløbet besluttes af Kultur- og Fritidsudvalget. Dette bl.a. i form af hvor mange pladser der skal være, antal medarbejdere pr. barn, hvilket rådighedsbeløb der tildeles pr. barn m.m. Hertil skal det dog bemærkes at der i nettobudgettet indgår der ejendomsbudget. Kommunalbestyrelsen har, i forbindelse med centralisering af ejendomsdriften, besluttet at dette budgetområde skal ses på tværs af udvalg og rammer, og dermed kan Center for ejendomme prioritere indsatser og budgetter på tværs. I nedenstående bevillingsoversigt er der ikke indarbejdet overførsler til folkeskoleområdet i forbindelse med folkeskolereformen. I budgetopfølgningerne vil der ske de nødvendige budgetmæssige omplaceringer. Normeringskonceptet som gennemgået i det nedenstående Nettobevillingen for 2014 er fastsat til 41,9 mio. kr. og budgettet forventes anvendt på følgende måde: ( i kr) Fællesudgifter og indtægter (Netto) Center for Børne- og Ungerådgivning Fritidsklubber og Byggelegepladser Forældrebetaling Ungdomsklubber Forældrebetaling Ejendomsudgifter Nettobevilling De 4 fritidsklubber/byggelegepladser normeres efter følgende normeringsbærende faktorer og forudsætninger i øvrigt: Den ugentlige åbningstid er 25 timer i 40 uger. Byggelegepladsafdelinger har tillige 5 timer om ugen til fodring. I skoleferierne er den daglige åbningstid 7 timer. De ansattes arbejdstid tilrettelægges inden for rammerne for aftaler om årsnorm. I de 4 klubber er en grundnormering for 60 medlemmer ganget med antallet af afdelinger i klubben. Til medlemmer over 60 pr. afdeling tildeles 1,05 timer for de årige op til de første 200 medlemmer i den samlede klub. For øvrige medlemmer i denne aldersgruppe samt for medlemmer i aldersgruppen årige, tildeles 0,75 timer.

4 Der er normeret med i alt medlemmer i fritidsklubberne og 453 medlemmer i ungdomsklubberne. Ved flere eller færre medlemmer reguleres klubberne løbende med en faktor på 1,05/0,75 timer pr. medlem i aldersgruppen år og 0,75 pr. medlem i aldersgruppen år. Derudover er der normeret med ledelse og administrativt personale i hver af klubberne. I hver af de 4 klubber er tilknyttet en ungdomsklub (i område syd og nord dog 2 afdelinger). I ungdomsklubberne er der en grundnormering for 80 medlemmer samt +/- 0,75 time pr. ekstra/færre medlem. Der er normeret med i alt 453 ungdomsklubmedlemmer og åbningstiden er 20 timer pr. uge. Udover timerne i de enkelte ungdomsklubber er der en central pulje, som anvendes til projekter inden for ungeområdet. Kultur- og Fritidsudvalget har desuden fastsat niveauet for de børne- og ungerettede og aktivitetsorienterede udgifter. De aktivitetsbestemte tilskud udgør: Kr. pr. år Børnebeløb Grundbeløb pr. fysiske enhed Byggelegepladser, fritids- og ungdomsklubber Herudover tillægges beløb vedrørende arbejdstøj, gårdsplads, dyrlæge mv. Forældrebetaling/kontingent Kommunen må højst opkræve et kontingent svarende til 20 pct. af driftsudgifterne ekskl. udgifter til materialer og fødevarer. Kontingentet for klubber og byggelegepladser i Ballerup Kommune er aktivitetsbestemt. For fritidsklubberne gælder det, at børn kan være indmeldt skoleåret ud, når de er fyldt 14 år. På byggelegepladserne kan børn gå til det fyldte 16. år. Ungdomsklubberne henvender sig til børn og unge fra 14 år til 18 år. Ved det fyldte 18. år kan den unge, som selvbetaler, oppebære medlemskab kalenderåret ud. Over 18-årige indgår ikke i ungdomsklubbernes normering. Herudover opkræves 50 pct. af udgiften til materialer og hele udgiften til kost. Materialebeløbet er fastsat til et bestemt beløb pr. barn. Der kan aftales 2 faste beløb pr. institution afhængig af, om barnet har en eller flere aktiviteter. Beløbene varierer fra 25 til 200 kr. Forældrebetalingen pr. måned udgør følgende i 2014: Januar - juli August - september Fritidsklub 403 kr. 374 kr. Byggelegeplads 403 kr. 374 kr. Ungdomsklub 116 kr. 116 kr. Forældrebetaling er fastsat til 20 pct. af bruttoudgifterne til klub og byggelegeplads, og forældrebetalingen til Ungdomsklub er baseret på en indeksfremskrivning af sidste års takst, hvorved forældrebetalingen svarer til 11,4 pct. af bruttoudgifterne.

5 Taksterne for august til september er reduceret i fritidsklub og byggelegeplads som konsekvens af en reduceret åbningstid i forbindelse med folkeskolereformen. Der kan ydes hel eller delvis friplads således, at kontingentet/materialepengene nedsættes eller bortfalder. Friplads kan borgere søge om hvis husstandsindkomsten er under 493 t.kr., og derved er udgifterne til fripladser konjunkturfølsomme. Budgettet er udarbejdet med den forudsætning at 18,1 pct. af indtægterne fra forældrebetaling skal gives i tilskud. En pædagogisk friplads ydes, når det anses for påkrævet af sociale eller pædagogiske grunde. Status og udvikling på bevillingsområdet Budgettet er baseret på følgende udvikling i antal af årige: Antal årige årige årige I alt Der er normeret med fritidstilbud til de årige, som fordeler sig således: Antal medlemmer i 2014 Fritidsklub Ungdomsklub Døvegruppe Skovlunde Syd Nord Måløv Samlet Handlingsplan for budgetåret Implementeringen af Skolereformen vil betyde en nytænkning af fritids- og klubtilbuddet på den korte bane. På den længere bane vil der, set i lyset af Fremtidens Fritidstilbud, blive igangsat en innovationsproces, som skal føre frem til forskellige bud på, hvordan fremtidens fritids- og klubtilbud kunne se ud. Den politiske behandling vil foregå i foråret 2015 Ungeopgaven Set i lyset af forårets erfaringer fra Bandekonflikten og af AUDI-modellen, som beskriver et sammenhængende udviklingsforløb for børn og unge i alderen 0-25 år, skal Ungeområdet revitaliseres med henblik på at optimere kvaliteten i mødet med de unge, herunder færre indgange, hurtigere respons, helhedsorienterede sagsbehandlingsarbejde m.m. Reorganiseringen skal medføre en smidig, fleksibel og handlingsorienteret Ungeenhed, der vil være i omgangshøjde med de unge og deres behov og udfordringer. Arbejdet med reorganiseringen vil være afsluttet inden udgangen af Bandemiljøet i Ballerup har betydet, at Ungeenheden er blevet opjusteret. Det har bl.a. medført, at SSP-enheden er blevet udvidet til 3 medarbejdere. Udvidelsen vil sikre en opgradering af det forebyggende, det proaktive og det reaktive SSP arbejde. Intentionen er dels at begrænse unge i at blive en del af bandemiljøet og dels at motivere/ arbejde med at få unge ud af bandemiljøet. Tillige er hensigten at skabe tryghed for borgere i og omkring de udsatte boligområder.

6 Øvrige medarbejdere i Ungeområdet som Det opsøgende Team/ Ungerådgivningen vil understøtte det forbyggende arbejde i gennem såvel generelle initiativer for børn og unge i lokalområder som i specifikke indsatser over for unge i Ungerådgivningen. Tilsvarende arbejdes der forebyggende for udsatte unge med at etablere håndholdte uddannelses- og beskæftigelsesaktiviteter. Grundlæggende etableres de forskellige Ungeindsatser i samarbejde med såvel lokale skoler og klubber som med centrale samarbejdsrelationer. Ungeafsnittet vil forsat i tværfagligt samarbejde udvikle den helhedsorienterede ungeindsats, der vil bidrage til, at flere unge i Ballerup Kommune får en uddannelse, at færre unge har behov for offentlig forsørgelse samt at nedbringe ungdomskriminaliteten. Ballerup Kommunes deltagelse i KL-Partnerskab om en helhedsorienteret ungeindsats har bl.a. initieret undersøgelsen Unge ta r ordet, som påpeger en række kommunikative udfordringer mellem de professionelle og de Unge. Der vil blive iværksat aktiviteter i samarbejde med unge om, hvordan samspillet med de Unge kan optimeres. Ungepakke 2 Fra januar 2011 er det lovbestemt, at alle årige har pligt til at være i uddannelse eller beskæftigelse. En lille gruppe unge vil ikke umiddelbart være uddannelsesparate. Der er udarbejdet en oversigt i samarbejde med UU-Vestegnen og Ungdomsuddannelsesinstitutionerne over de muligheder, som kommunen skal stille til rådighed for at bidrage til, at denne gruppe kan blive klar til at påbegynde en ungdomsuddannelse. Desuden udvikles andre tilbud til den unge, der ikke er uddannelsesparat på det daværende tidspunkt.

Afgrænsning af bevillingsområdet

Afgrænsning af bevillingsområdet Udvalg MÅL OG RAMMEBESKRIVELSE Kultur- og Fritidsudvalget Bevillingsområde 40.39 Klubber og byggelegepladser Afgrænsning af bevillingsområdet I henhold til dagtilbudsloven 4 skal kommunen sørge for, at

Læs mere

Klubberne er oprettet og drives efter reglerne i dagtilbudslovgivningen.

Klubberne er oprettet og drives efter reglerne i dagtilbudslovgivningen. Bevillingsområde 40.39 Klubber og byggelegepladser Ansvarligt udvalg Kultur- og Fritidsudvalget Sammendrag Bevillingsrammen på 40,3 mio. kr. udviser et mindre forbrug på 0,7 mio. kr., svarende til et samlet

Læs mere

KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET BEVILLINGSRAMME Til bevillingsramme Klubber og byggelegepladser er der i budget 2019 afsat 39 mio. kr.

KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET BEVILLINGSRAMME Til bevillingsramme Klubber og byggelegepladser er der i budget 2019 afsat 39 mio. kr. Bevillingsramme 40.39 Klubber og byggelegepladser Ansvarligt udvalg Kultur- og Fritidsudvalget Sammendrag Til bevillingsramme 40.39 Klubber og byggelegepladser er der i afsat 39 mio. kr. Dertil skal tillægges

Læs mere

Udvalg Socialudvalget

Udvalg Socialudvalget MÅL OG RAMMEBESKRIVELSE Bevillingsområde 50.50 Dagtilbud til 0-5-årige Udvalg Socialudvalget Afgrænsning af bevillingsområdet Bevillingsområdet omfatter udgifter og indtægter vedrørende dagtilbud til børn

Læs mere

Afgrænsning af bevillingsområdet Bevillingsområdet omfatter driftsudgifter og driftsindtægter, som Kommunalbestyrelsen bevilger til Folkeskolen.

Afgrænsning af bevillingsområdet Bevillingsområdet omfatter driftsudgifter og driftsindtægter, som Kommunalbestyrelsen bevilger til Folkeskolen. MÅL OG RAMMEBESKRIVELSE Bevillingsområde 30.30 Folkeskolen Udvalg Skole- og Uddannelsesudvalget Afgrænsning af bevillingsområdet Bevillingsområdet omfatter driftsudgifter og driftsindtægter, som Kommunalbestyrelsen

Læs mere

Beskrivelse af opgaver indenfor Ballerup Fritidsordninger

Beskrivelse af opgaver indenfor Ballerup Fritidsordninger Bevillingsramme 30.34 Ballerup Fritidsordning (BFO) Ansvarligt udvalg Børne- og Skoleudvalget Beskrivelse af opgaver indenfor Ballerup Fritidsordninger Bevillingsrammen omfatter kommunens aktiviteter i

Læs mere

Mål- og indholdsbeskrivelser for Klub Dragør

Mål- og indholdsbeskrivelser for Klub Dragør Mål- og indholdsbeskrivelser for Klub Dragør Vedtaget af Kommunalbestyrelsen den XX.XX.XXXX 1 Indhold 1. Lovgivning og politik...3 1.1 Lokalpolitiske beslutninger...4 2. Struktur og rammer for Klub Dragør...5

Læs mere

Beskrivelse af opgaver

Beskrivelse af opgaver Bevillingsramme 30.50 Dagtilbud til 0-5 årige Ansvarligt udvalg Børne- og Skoleudvalget Beskrivelse af opgaver Bevillingsrammen omfatter udgifter og indtægter vedrørende dagtilbud til børn i form af en

Læs mere

1. Beskrivelse af opgaver Området omfatter kommunens aktiviteter i forbindelse med anbringelse af børn og unge udenfor hjemmet, foranstaltninger

1. Beskrivelse af opgaver Området omfatter kommunens aktiviteter i forbindelse med anbringelse af børn og unge udenfor hjemmet, foranstaltninger Bevillingsområde 30.46 Forebyggelse/anbringelse af børn og unge uden for hjemmet Udvalg Børne- og Skoleudvalget 1. Beskrivelse af opgaver Området omfatter kommunens aktiviteter i forbindelse med anbringelse

Læs mere

Organisering af fritidsdelen i Frederikssund Kommune i relation til skolereformen. Beskrivelse af forslag

Organisering af fritidsdelen i Frederikssund Kommune i relation til skolereformen. Beskrivelse af forslag 23. januar 2014 Model 1 Samarbejds- og partnerskabsmodel. Modellen betyder en uændret organisering af fritidsområdet. Der indgås forpligtende samarbejds- og partnerskabsaftaler i forhold til blandt andet

Læs mere

Afgrænsning af bevillingsområdet

Afgrænsning af bevillingsområdet MÅL- OG RAMMEBESKRIVELSE Udvalg Socialudvalget Bevillingsområde 50.46. Forebyggelse/anbringelse af børn og unge uden for hjemmet Afgrænsning af bevillingsområdet Området omfatter kommunens aktiviteter

Læs mere

Bilag 6. Budgettildeling til FU-områderne. Børn og Unge Dato

Bilag 6. Budgettildeling til FU-områderne. Børn og Unge Dato Bilag 6 Fra Børn og Unge Dato 10-06-2014 Budgettildeling til FU-områderne Det politiske forlig og de deraf følgende ændringer på FU-området er budgetneutralt, hvilket betyder at den samlede ramme er uændret.

Læs mere

BØRNE- OG SKOLEUDVALGET BEVILLINGSRAMME Bevillingsramme Dagtilbud til 0-5 årige viser følgende for regnskabsåret 2016:

BØRNE- OG SKOLEUDVALGET BEVILLINGSRAMME Bevillingsramme Dagtilbud til 0-5 årige viser følgende for regnskabsåret 2016: Bevillingsramme 30.50 Dagtilbud til 0-5 årige Ansvarligt udvalg Børne- og Skoleudvalget Sammendrag Bevillingsramme 30.50 Dagtilbud til 0-5 årige viser følgende for regnskabsåret : Det vedtagne var 226,5

Læs mere

Organisering af fritidsdelen. Tværfaglig arbejdsgruppe Oktober 2014 nr. VIII

Organisering af fritidsdelen. Tværfaglig arbejdsgruppe Oktober 2014 nr. VIII Organisering af fritidsdelen Tværfaglig arbejdsgruppe Oktober 2014 nr. VIII Organisering af fritidsdelen Gennem fælles værdier i Børne- og Ungepolitikken og ved skolechefens overordnede ledelse skabes

Læs mere

Bilag 3: Økonomien i folkeskolereformen

Bilag 3: Økonomien i folkeskolereformen Bilag 3: Økonomien i folkeskolereformen Resumé I det netop vedtagne budget for 2014-2017 er det indlagt som forudsætning, at reformen er udgiftsneutral, dvs. den finansieres efter den model, der er lagt

Læs mere

Bemærkninger til budget 2018 Politikområde Dagtilbud

Bemærkninger til budget 2018 Politikområde Dagtilbud Bemærkninger til budget 2018 Politikområde Dagtilbud Politikområdet Dagpasning dækker al pasning af førskolebørn, og i denne sammenhæng skal pasning forstås som en sikring af det enkelte barns udvikling.

Læs mere

Børn - Dagtilbud. Børn - Dagtilbud. 05.25.10 Fælles formål

Børn - Dagtilbud. Børn - Dagtilbud. 05.25.10 Fælles formål Børn - Dagtilbud Den samlede budgetramme for Dagtilbud er opdelt på følgende områder: Funktion Hovedområde (beløb i 1.000 kr. netto) Budget 2015 05.25.10 Fælles formål 22.034 05.25.11 Dagpleje 53.863 05.25.13

Læs mere

BØRNE- OG SKOLEUDVALGET BEVILLINGSRAMME Bevillingsramme Dagtilbud til 0-5 årige viser følgende for regnskabsåret 2017:

BØRNE- OG SKOLEUDVALGET BEVILLINGSRAMME Bevillingsramme Dagtilbud til 0-5 årige viser følgende for regnskabsåret 2017: Bevillingsramme 30.50 Dagtilbud til 0-5 årige Ansvarligt udvalg Børne- og Skoleudvalget Sammendrag Bevillingsramme 30.50 Dagtilbud til 0-5 årige viser følgende for regnskabsåret : Det vedtagne var på 228,5

Læs mere

1. Beskrivelse af opgaver indenfor dagtilbudsområdet

1. Beskrivelse af opgaver indenfor dagtilbudsområdet Bevillingsområde 30.50 Dagtilbud til 0-5 årige Udvalg Børne- og Skoleudvalget 1. Beskrivelse af opgaver indenfor dagtilbudsområdet Bevillingsområdet omfatter udgifter og indtægter vedrørende dagtilbud

Læs mere

Etablering af SFO2 for 4. klasse

Etablering af SFO2 for 4. klasse Børn- og Ungeforvaltningen NOTAT Staben BUF Viden og Kompetencer Ørbækvej 100 5220 Odense SØ www.odense.dk Tlf. +4565515211 DATO 19. april 2016 Etablering af SFO2 for 4. klasse REF. CLWJ Baggrund Børn-

Læs mere

Beskrivelse af opgaver

Beskrivelse af opgaver Bevillingsramme 30.46 Forebyggelse/anbringelse af børn og unge udenfor hjemmet Ansvarligt udvalg Børne- og Skoleudvalget Beskrivelse af opgaver Bevillingsrammen omfatter aktiviteter omkring både de forebyggende

Læs mere

Forslag til ressourcetildeling pr. 1. august 2019 Stevns Dagskole

Forslag til ressourcetildeling pr. 1. august 2019 Stevns Dagskole Forslag til ressourcetildeling pr. 1. august 2019 Stevns Dagskole S. 1/10 Indhold Indledning... 3 Model 1 Oprindelig tildeling...4 Model 2 30 ugentlige timer til undervisning/behandling SFO i Krudthuset...5

Læs mere

Anm.: Regnskab 2018 er i 2018-prisniveau; budget 2019 er i 2019-prisniveau og budget er i er i prisnvieau. += udgift; -= indtægt.

Anm.: Regnskab 2018 er i 2018-prisniveau; budget 2019 er i 2019-prisniveau og budget er i er i prisnvieau. += udgift; -= indtægt. Bemærkninger til budget 2020 Politikområde Dagtilbud Politikområdet Dagpasning dækker al pasning af førskolebørn, og i denne sammenhæng skal pasning forstås som en sikring af det enkelte barns udvikling.

Læs mere

Helhedsløsning på fritids- og klubområdet - efter høring Dok.nr.: 6027 Sagsid.: 13/15802 Initialer: Åben sag

Helhedsløsning på fritids- og klubområdet - efter høring Dok.nr.: 6027 Sagsid.: 13/15802 Initialer: Åben sag Helhedsløsning på fritids- og klubområdet - efter høring Dok.nr.: 6027 Sagsid.: 13/15802 Initialer: 47821 Åben sag Sagsfremstilling Udvalget for Børn og Undervisning vedtog den 3. juni 2014 at sende 2

Læs mere

Månedlig budgetopfølgning i Center for Børn & Undervisning pr. 31. juli 2016

Månedlig budgetopfølgning i Center for Børn & Undervisning pr. 31. juli 2016 Dato 11-08-2016 j./sagsnr. 28.00.00-Ø00-3-16 Månedlig budgetopfølgning i Center for Børn & Undervisning pr. 31. juli 2016 Notat udarbejdet af: Henrik Brink-Olesen Generelt om budgettildelingen på området

Læs mere

Forslag om ændringer i skolernes miniklub- og juniorklubtilbud.

Forslag om ændringer i skolernes miniklub- og juniorklubtilbud. Sagsbehandler: 03092014 / toje/cabu/sirk Forslag om ændringer i skolernes miniklub- og juniorklubtilbud. På grund af det faldende antal børn i kommunens skoleklubber, har administrationen udarbejdet oplæg

Læs mere

DEMOGRAFIKATALOG BUDGET

DEMOGRAFIKATALOG BUDGET Antal borgere DEMOGRAFIKATALOG BUDGET 2018-2021 Befolkningen i Greve nu og i de kommende år Greve Kommune udarbejder hvert år et demografikatalog. I demografikataloget kan man se, om der kommer flere ældre

Læs mere

Oversigt over spareforslag på KLUBOMRÅDET. Besparelse i mio. kr. 2013 2014 2015 2016. Temaer: I alt

Oversigt over spareforslag på KLUBOMRÅDET. Besparelse i mio. kr. 2013 2014 2015 2016. Temaer: I alt Oversigt over spareforslag på KLUBOMRÅDET Temaer: I alt Besparelse i mio. kr. 2013 2014 2015 2016 Supplerende forslag: 40.39.S1. Fremtidens klubtilbud scenarie 1a 1,2 1,8 1,8 1,8 40.39.S1. Fremtidens klubtilbud

Læs mere

Politikområde Dagtilbud

Politikområde Dagtilbud Bemærkninger til budget 2017 Politikområde Dagtilbud Politikområdet Dagpasning dækker al pasning af førskolebørn, og i denne sammenhæng skal pasning forstås som en sikring af det enkelte barns udvikling.

Læs mere

Børne- og Ungdomsudvalgets takster er blevet genberegnet som følge af ændringer, der indgår i budgetaftalen for 2019.

Børne- og Ungdomsudvalgets takster er blevet genberegnet som følge af ændringer, der indgår i budgetaftalen for 2019. KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Økonomi Genberegning af Børne- og Ungdomsudvalgets takster Børne- og Ungdomsudvalgets takster er blevet genberegnet som følge af ændringer, der indgår

Læs mere

Ændrede åbningstider og lukkedage i SFO

Ændrede åbningstider og lukkedage i SFO Ændrede åbningstider og lukkedage i SFO Dagtilbudsloven 1 stk. 2, 4 23 Formålet med loven er at 1 stk. at fremme børns og unges trivsel, udvikling og læring gennem dag-, fritids- og klubtilbud samt andre

Læs mere

Mål- og rammebeskrivelser budget 2014 Skole- og Uddannelsesudvalget

Mål- og rammebeskrivelser budget 2014 Skole- og Uddannelsesudvalget Sagsnr.: 2013-1270 Dok.nr.:2013-173017 Mål- og rammebeskrivelser budget 2014 Skole- og Uddannelsesudvalget BEVILLINGSOMRÅDE 30.30 MÅL OG RAMMEBESKRIVELSE Bevillingsområde 30.30 Folkeskolen Udvalg Skole-

Læs mere

Tillægsdagsorden. Dato: :00:00. Sted: Mødelokale nr. 8, Rådhuset i Skanderborg 1/11

Tillægsdagsorden. Dato: :00:00. Sted: Mødelokale nr. 8, Rådhuset i Skanderborg 1/11 Tillægsdagsorden Dato: 26-02-2014 09:00:00 Udvalg: Direktionen Sted: Mødelokale nr. 8, Rådhuset i Skanderborg 1/11 Indholdsbetegnelse Tillægsdagsorden Indholdsbetegnelse 45 Skolereform - nye tildelingsmodeller

Læs mere

Oplæg til høring om de fremtidige principper for organiseringen af fritidstilbuddene i relation til folkeskolereformen

Oplæg til høring om de fremtidige principper for organiseringen af fritidstilbuddene i relation til folkeskolereformen NOTAT Dato: 7. Januar 2014 Afdeling: CFD/CFS Sags nr.: 330-2013-89248 Oplæg til høring om de fremtidige principper for organiseringen af fritidstilbuddene i relation til folkeskolereformen Med afsæt i

Læs mere

Budget Omprioriteringskatalog - reduktioner

Budget Omprioriteringskatalog - reduktioner Budget 2019-2022 Omprioriteringskatalog - reduktioner Børne- og uddannelsesudvalget Forvaltningens forslag Børne- og uddannelsesudvalget 29.05 2018 1.000 kr. 1.000 kr. Note Politikområde Titel 2019 2020

Læs mere

Udgift til gennemførelse af den nye folkeskolereform

Udgift til gennemførelse af den nye folkeskolereform 21. februar 2014 Dok.nr. 26438-14 Udgift til gennemførelse af den nye folkeskolereform Den nye folkeskolereform medfører, at der fastsættes et gennemsnitligt ugentligt minimumstimetal, som kommunerne skal

Læs mere

Udvalg for skole og ungdomsuddannelse

Udvalg for skole og ungdomsuddannelse Udvalg for skole og ungdomsuddannelse BILAG 3d - USU 1.000 kr./-pl, netto Aktivitetsområde - Skole og FFO -2.228-2.204-1.449 1.696 1 Demografi skoleområdet -2.868-2.865-2.098 1.044 2 Demografi og styringsprincipper

Læs mere

Styrk børn og unge skab bedre fritidsinstitutioner. BUPL s fritidsudspil 2017

Styrk børn og unge skab bedre fritidsinstitutioner. BUPL s fritidsudspil 2017 Styrk børn og unge skab bedre fritidsinstitutioner BUPL s fritidsudspil 2017 STYRK BØRN OG UNGES LIV SKAB BEDRE FRITIDSINSTITUTIONER Fritidsinstitutioner i Danmark et broget billede. Skolefritidsordninger

Læs mere

VORES BØRN HAR BRUG FOR ET GODT FRITIDSLIV

VORES BØRN HAR BRUG FOR ET GODT FRITIDSLIV VORES BØRN HAR BRUG FOR ET GODT FRITIDSLIV 2 ORDFØRER/KONTAKT: RESUME KATALOG OVER SF S FORSLAG: 1) Loft over forældrebetalingen i SFO på 40 % 2) Minimumsnormeringer i SFO er og fritidshjem 3) Udvidelse

Læs mere

Serviceinformation for klubtilbud i dagtilbudsområdet Gældende fra 1. januar 2017

Serviceinformation for klubtilbud i dagtilbudsområdet Gældende fra 1. januar 2017 Serviceinformation for klubtilbud i dagtilbudsområdet Gældende fra 1. januar 2017 Pladsanvisningen Børne- og Undervisningsforvaltningen Springvandspladsen 5, 9800 Hjørring Tlf. 72 33 33 33 Side 2 Indhold

Læs mere

BØRNE- OG SKOLEUDVALGET BEVILLINGSRAMME Til bevillingsramme Ballerup Fritidsordning (BFO) er der i budget 2020 afsat 51 mio. kr.

BØRNE- OG SKOLEUDVALGET BEVILLINGSRAMME Til bevillingsramme Ballerup Fritidsordning (BFO) er der i budget 2020 afsat 51 mio. kr. Bevillingsramme 30.34 Ballerup Fritidsordning (BFO) Ansvarligt udvalg Børne- og Skoleudvalget Sammendrag Til bevillingsramme 30.34 Ballerup Fritidsordning (BFO) er der i afsat 51 mio. kr. Dertil skal tillægges

Læs mere

Genberegning af Børne- og Ungdomsudvalgets takster

Genberegning af Børne- og Ungdomsudvalgets takster KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Økonomi NOTAT Genberegning af Børne- og Ungdomsudvalgets takster Børne- og Ungdomsudvalgets takster er blevet genberegnet som følge af ændringer der indgår

Læs mere

29. august Sagsnr Til BUU: Beskrivelse af mulige tiltag i fbm bandekonflikten. Dokumentnr

29. august Sagsnr Til BUU: Beskrivelse af mulige tiltag i fbm bandekonflikten. Dokumentnr KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Center for Policy NOTAT 29. august 2017 Til BUU: Beskrivelse af mulige tiltag i fbm bandekonflikten Sagsnr. 2017-0295457 Dokumentnr. 2017-0295457-2 Forebyggende

Læs mere

5. FOLKESKOLER. Kapitel 5: Politikområde Folkeskoler. Halsnæs Kommune Budget

5. FOLKESKOLER. Kapitel 5: Politikområde Folkeskoler. Halsnæs Kommune Budget 5. FOLKESKOLER Fra august 2014 skal den nationale Folkeskolereform implementeres med betydelige indvirkninger på budgettets sammensætning på skolerne. I skrivende stund er det endelige lovforslag fremsendt

Læs mere

Budgettet dækker hele den kommunale virksomhed, det vil sige udgifter til drift og anlæg samt indtægterne.

Budgettet dækker hele den kommunale virksomhed, det vil sige udgifter til drift og anlæg samt indtægterne. 1. Generelt Ifølge Økonomi- og Indenrigsministeriet skal byrådet inden den 15. oktober hvert år godkende et budget for det kommende år og tre overslagsår. Budgettet skal behandles to gange i byrådet med

Læs mere

2. budgetopfølgning Den politiske aftale for budget Anlæg. Drift. Kort beskrivelse af indsatsen

2. budgetopfølgning Den politiske aftale for budget Anlæg. Drift. Kort beskrivelse af indsatsen 2. budgetopfølgning 2015 Den politiske aftale for budget 2015 Anlæg Forslag Understøtte digitaliseringsstrategien i dagtilbud IT køb Digitaliseringen af samfundet finder vej også til de mindste børn. For

Læs mere

BUDGET 2016-2019 - DRIFTSKORREKTION

BUDGET 2016-2019 - DRIFTSKORREKTION Rettelse af korrektion for faktiske elevtal 2014/15 22-06-2015 Indtastningsdato 09-04-2015 Korrektionsnr 6 Rettelse af korrektion for faktiske elevtal 2014/15. Reduceret med 2.500.000 kr. i 2015 2018.

Læs mere

At den midlertidige ordning for ungdomsklubberne fra 01.08.2014 01.08.2015 godkendes.

At den midlertidige ordning for ungdomsklubberne fra 01.08.2014 01.08.2015 godkendes. Dagsordenpunkt Udviklingsprojekt for ungemiljøet i Beslutning Trine Græse stillede følgende ændringsforslag til 1. at-punkt: At Børne- og Undervisningsudvalget godkender igangsættelse af udviklingsprojekt

Læs mere

Status på pladsgarantien

Status på pladsgarantien Bilag 3 Status på pladsgaranti Kompetenceudvikling Status på fremtidens fritidstilbud Lovgivningsmæssige rammer og muligheder Eksempler fra andre kommuner BUPL s fritidsudspil Status på pladsgarantien

Læs mere

Det åbne dagtilbud. Overordnede mål og rammer

Det åbne dagtilbud. Overordnede mål og rammer Det åbne dagtilbud Overordnede mål og rammer 1 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Det engagerede møde med omverdenen har værdi og skaber værdi.... 3 Lovgivning... 3 Formål... 3 Mål... 4 Organisering...

Læs mere

Forslag om ændringer i skolernes miniklub- og juniorklubtilbud.

Forslag om ændringer i skolernes miniklub- og juniorklubtilbud. Sagsbehandler: 01102014 / toje/cabu/sirk Forslag om ændringer i skolernes miniklub- og juniorklubtilbud. På grund af det faldende antal børn i kommunens skoleklubber, har administrationen udarbejdet oplæg

Læs mere

Serviceinformation for klubtilbud i dagtilbudsområdet Gældende fra 1. januar 2016

Serviceinformation for klubtilbud i dagtilbudsområdet Gældende fra 1. januar 2016 Serviceinformation for klubtilbud i dagtilbudsområdet Gældende fra 1. januar 2016 Pladsanvisningen Børne- og Undervisningsforvaltningen Springvandspladsen 5, 9800 Hjørring Tlf. 72 33 33 33 Side 2 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Socialudvalget den 21.09.2010, kl. 07:30 i Udvalgsværelse 2 Parkskolen M4 lok. 227

Socialudvalget den 21.09.2010, kl. 07:30 i Udvalgsværelse 2 Parkskolen M4 lok. 227 Socialudvalget den 21.09.2010, kl. 07:30 i Udvalgsværelse 2 Parkskolen M4 lok. 227 Ekstraordinært åbent møde Tilstede Ulrik Falk-Sørensen (F) - formand Jesper Würtzen (A) - næstformand Doris Børger (A)

Læs mere

DEMOGRAFIKATALOG BUDGET

DEMOGRAFIKATALOG BUDGET Antal borgere DEMOGRAFIKATALOG BUDGET 2019-2022 Befolkningen i Greve nu og i de kommende år Greve Kommune udarbejder hvert år et demografikatalog. I demografikataloget kan man se, om der kommer flere ældre

Læs mere

Punkt 2 Præsentation af ny skoleleder på Egebjergskolen

Punkt 2 Præsentation af ny skoleleder på Egebjergskolen Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > Skole- og Uddannelsesudvalget - 12-11-2013 Skole- og Uddannelsesudvalget - 12-11-2013 12.11.2013 kl. 08:00 Mødecenter C, Lokale 32 på Ballerup Rådhus

Læs mere

SKOLE- OG BØRNEUDVALGET

SKOLE- OG BØRNEUDVALGET SKOLE- OG BØRNEUDVALGET OPGAVER OG ØKONOMI Skole- og Børneudvalget består af følgende delområder: Daginstitutioner og dagpleje Folkeskoler og ungdomsskole Inklusionscenter og specialundervisning Skolefritidsordninger

Læs mere

Genberegning af Børne- og Ungdomsudvalgets takster

Genberegning af Børne- og Ungdomsudvalgets takster KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Økonomi Genberegning af Børne- og Ungdomsudvalgets takster Børne- og Ungdomsudvalgets takster er blevet genberegnet som følge af ændringer, der indgår

Læs mere

DEMOGRAFIKATALOG BUDGET

DEMOGRAFIKATALOG BUDGET Antal indbyggere DEMOGRAFIKATALOG BUDGET 2017-2020 Befolkningen i Greve nu og i de kommende år Greve Kommune udarbejder hvert år et demografikatalog. I demografikataloget kan man se, om der kommer flere

Læs mere

1. Beskrivelse af opgaver indenfor folkeskolen

1. Beskrivelse af opgaver indenfor folkeskolen Bevillingsområde 30.30 Folkeskole Udvalg Børne- og Skoleudvalget 1. Beskrivelse af opgaver indenfor folkeskolen Området omfatter kommunens aktiviteter i forbindelse med undervisning af børn i skolealderen

Læs mere

SKOLE- OG BØRNEUDVALGET

SKOLE- OG BØRNEUDVALGET SKOLE- OG BØRNEUDVALGET Skole- og Børneudvalget består af følgende delområder: Daginstitutioner og dagpleje Folkeskoler og ungdomsskole Pædagogisk psykologisk rådgivning (PPR) og specialundervisning Skolefritidsordninger

Læs mere

Genberegning af Børne- og Ungdomsudvalgets takster

Genberegning af Børne- og Ungdomsudvalgets takster KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Økonomi NOTAT Genberegning af Børne og Ungdomsudvalgets takster Børne og Ungdomsudvalgets takster er blevet genberegnet som følge af ændringer, der indgår

Læs mere

Genberegning af Børne- og Ungdomsudvalgets takster

Genberegning af Børne- og Ungdomsudvalgets takster KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Økonomi NOTAT Genberegning af Børne- og Ungdomsudvalgets takster Børne- og Ungdomsudvalgets takster er blevet genberegnet som følge af ændringer, der

Læs mere

1. budgetopfølgning 2015. Den politiske aftale for budget 2015. Anlæg. Drift. Kort beskrivelse af indsatsen

1. budgetopfølgning 2015. Den politiske aftale for budget 2015. Anlæg. Drift. Kort beskrivelse af indsatsen 1. budgetopfølgning 2015 Den politiske aftale for budget 2015 Anlæg Forslag Understøtte digitaliseringsstrategien i dagtilbud IT køb Digitaliseringen af samfundet finder vej også til de mindste børn. For

Læs mere

Styrk børn og unge skab bedre fritidsinstitutioner. BUPL s fritidsudspil 2017

Styrk børn og unge skab bedre fritidsinstitutioner. BUPL s fritidsudspil 2017 Styrk børn og unge skab bedre fritidsinstitutioner BUPL s fritidsudspil 2017 Fritidsinstitutioner i Danmark et broget billede. Skolefritidsordninger (SFO) under folkeskoleloven. Integrerede institutioner,

Læs mere

CENTRAL REFUSIONSORDNING (22)

CENTRAL REFUSIONSORDNING (22) Budget- og regnskabssystem for kommuner 4.5.1 - side 1 CENTRAL REFUSIONSORDNING (22) 5.22.07 Indtægter fra den centrale refusionsordning Denne funktion omfatter indtægter fra den centrale refusionsordning,

Læs mere

Mål og Midler Klubber

Mål og Midler Klubber Fokusområder Følgende indsatsområde vil være genstand for særlig opmærksomhed i udviklingen af klubstrukturen i Viborg Kommune Ressourcetildelingsmodellen Sammenlægning af klubber - leder af flere klubber

Læs mere

Overblik over indholdet af et nyt lovforslag om dag-, fritids- og klubtilbud m.v. til børn og unge (dagtilbudsloven)

Overblik over indholdet af et nyt lovforslag om dag-, fritids- og klubtilbud m.v. til børn og unge (dagtilbudsloven) Overblik over indholdet af et nyt lovforslag om dag-, fritids- og klubtilbud m.v. til børn og unge (dagtilbudsloven) Med lovforslaget til dagtilbudsloven samles bestemmelserne om dagtilbud, fritidshjem,

Læs mere

1. Forventet regnskab - kun serviceudgifter Udgifts- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp.

1. Forventet regnskab - kun serviceudgifter Udgifts- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp. skema 1. Forventet regnskab - kun serviceudgifter Udgifts- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp. Korr. Forbrug Afvigelse TB søges neutral priser B 2013 B 2013 TB 2013 B 2013 pr. 15/2 FR 2013 R 13 2013

Læs mere

Budgetområde 515 Dagpleje og daginstitutioner

Budgetområde 515 Dagpleje og daginstitutioner området indeholder pasningstilbud til vuggestuer, børnehaver, integrerede institutioner, fritidsklubber og privat institutioner samt socialpædagogiske fritidsforanstaltninger. Der gives desuden tilskud

Læs mere

Spørgsmål og svar om nye bevillingsmodeller på fritidsområdet

Spørgsmål og svar om nye bevillingsmodeller på fritidsområdet KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Spørgsmål og svar om nye bevillingsmodeller på fritidsområdet Her er der mulighed for at få svar på følgende spørgsmål: 1. Hvem omfatter de nye bevillingsmodeller?

Læs mere

Forslag: Ny organisering af klubtilbud i Distrikt Skovlunde

Forslag: Ny organisering af klubtilbud i Distrikt Skovlunde Forslag: Ny organisering af klubtilbud i Distrikt Skovlunde Ballerup, 8. december 2015 1 Indholdsfortegnelse Baggrund... 3 Forslag: Ny organisering af klubtilbud i Distrikt Skovlunde... 4 Det kommer forslaget

Læs mere

I - 1. behandling - Organisering af kommunens fritidstilbud i forlængelse af Folkeskolereformen - ISU

I - 1. behandling - Organisering af kommunens fritidstilbud i forlængelse af Folkeskolereformen - ISU I - 1. behandling - Organisering af kommunens fritidstilbud i forlængelse af Folkeskolereformen - ISU Sagstype: Åben Type: Institutions- og Skoleudvalget - I Sagsnr.: 14/6716 Baggrund Som en del af implementering

Læs mere

Forvaltningens svar på budgetdelen af høringen

Forvaltningens svar på budgetdelen af høringen Forvaltningens svar på budgetdelen af høringen Indholdsfortegnelse Kontingentfrihed... 1 Grundbeløb... 1 Nye pladspriser... 2 Sociale normeringer... 2 Aktivitetspuljen... 3 Konsekvensen for pladspriserne

Læs mere

BØRNE- OG SKOLEUDVALGET BEVILLINGSRAMME Til bevillingsramme Dagtilbud til 0- til 5-årige er der i budget 2020 afsat 237,3 mio. kr.

BØRNE- OG SKOLEUDVALGET BEVILLINGSRAMME Til bevillingsramme Dagtilbud til 0- til 5-årige er der i budget 2020 afsat 237,3 mio. kr. Bevillingsramme 30.50 Dagtilbud til 0- til 5-årige Ansvarligt udvalg Børne- og Skoleudvalget Sammendrag Til bevillingsramme 30.50 Dagtilbud til 0- til 5-årige er der i afsat 237,3 mio. kr. Dertil skal

Læs mere

Bilag 5 Generelle bemærkninger til budget Generelle bemærkninger til Budget Generelt

Bilag 5 Generelle bemærkninger til budget Generelle bemærkninger til Budget Generelt Bilag 5 Generelle bemærkninger til budget 2020 Generelle bemærkninger til Budget 2020 1. Generelt Ifølge Social- og Indenrigsministeriet skal byrådet inden den 15. oktober hvert år godkende et budget for

Læs mere

CENTRAL REFUSIONSORDNING (22)

CENTRAL REFUSIONSORDNING (22) Budget- og regnskabssystem for kommuner 4.5.1 - side 1 Dato: Maj 2015 Ikrafttrædelsesår: Budget 2016 CENTRAL REFUSIONSORDNING (22) 5.22.07 Indtægter fra den centrale refusionsordning Denne funktion omfatter

Læs mere

Oplæg til fremtidig organisering af SFO og juniorklubtilbud i Norddjurs Kommune

Oplæg til fremtidig organisering af SFO og juniorklubtilbud i Norddjurs Kommune 16. juni 2016 Oplæg til fremtidig organisering af SFO og juniorklubtilbud i Norddjurs Kommune Kommunalbestyrelsen besluttede i forbindelse med vedtagelsen af budget 2017, at der skal foretages en vurdering

Læs mere

De overordnede mål for BUUs arbejde på ungeområdet er den kommunale

De overordnede mål for BUUs arbejde på ungeområdet er den kommunale KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen 25. august 2014 Cover til unge-initiativer i Budget 2015 Overordnede mål Unge i København skal have gode rammer for at vokse op, udvikle sig og komme godt

Læs mere

7. marts Sagsnr Dokumentnr Sagsbehandler Margit Smedemark-Andersen. * Tidlig Indsats

7. marts Sagsnr Dokumentnr Sagsbehandler Margit Smedemark-Andersen. * Tidlig Indsats KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Socialforvaltningen Center for Policy Center for Politik NOTAT 7. marts 2018 Baggrundsnotat til Børne- og Ungdomsudvalget og Socialudvalget Børne- og Ungdomsforvaltningen

Læs mere

Børns og unges brug af fritidsog klubtilbud. Overblik og fakta 2018

Børns og unges brug af fritidsog klubtilbud. Overblik og fakta 2018 Børns og unges brug af fritidsog klubtilbud Overblik og fakta 2018 Indhold 3 Introduktion 4 Fakta om fritids- og klubtilbud 5 Børn og unge er glade for fritids- og klubtilbud 6 Fire kendetegn på god kvalitet

Læs mere

Beskrivelse af opgaver

Beskrivelse af opgaver Bevillingsområde 50.54 Tilbud til voksne med særlige behov Ansvarligt udvalg Social- og Sundhedsudvalget Beskrivelse af opgaver Området omfatter social service samt råd og vejledning til målgruppen voksne

Læs mere

BØRNEPASNINGSPOLITIK Drift, serviceudgifter

BØRNEPASNINGSPOLITIK Drift, serviceudgifter Indledning Området administreres af Børneudvalget. Området omfatter udgifter til dagpleje, vuggestuer, børnehaver, integrerede daginstitutioner samt tilskud til privat pasning. Området omfatter både almindelige

Læs mere

Kapitel 28 Etablering og drift af klubtilbud og andre socialpædagogiske fritidstilbud til større børn og unge.

Kapitel 28 Etablering og drift af klubtilbud og andre socialpædagogiske fritidstilbud til større børn og unge. Til: Skoleudvalget Vedrørende etablering og drift af private tilbud for målgrupper, der svarer til målgrupperne i Furesø Kommunes Klub 789 og Ungehusene Uddrag af Vejledning om dagtilbud, fritidshjem og

Læs mere

Debatmøde 8: Økonomi og ressourcestyring på folkeskoleområdet. Kend din kommune - og styr den

Debatmøde 8: Økonomi og ressourcestyring på folkeskoleområdet. Kend din kommune - og styr den Debatmøde 8: Økonomi og ressourcestyring på folkeskoleområdet Kend din kommune - og styr den Debatmøde 8 på KØF Økonomi og ressourcestyring på folkeskoleområdet Direktør Per Aalbæk Nielsen 10. Januar 2014

Læs mere

Mål- og indholdsbeskrivelser for Klub Dragør

Mål- og indholdsbeskrivelser for Klub Dragør Mål- og indholdsbeskrivelser for Klub Dragør Vedtaget af Kommunalbestyrelsen den XX.XX.XXXX 1 Indhold 1. Indledning...3 2. Struktur og rammer for Klub Dragør...3 2.1 Åbningstider...4 2.2 Forældrebetaling...5

Læs mere

Bilag til Børne- og Skoleudvalget driftsbudget for 2018

Bilag til Børne- og Skoleudvalget driftsbudget for 2018 Økonomi og Administration Sagsnr. 00.30.00-Ø00-24-16 Dato:27.4.2017 Bilag til Børne- og Skoleudvalget driftsbudget for 2018 Folkeskolereformen og SFO Målet for skolerne i Horsens Kommune er, at alle elever

Læs mere

DEMOGRAFIKATALOG BUDGET

DEMOGRAFIKATALOG BUDGET Indledning Formålet med at udarbejde et demografikatalog er at give Byråd og udvalg mulighed for at forudse og indarbejde de økonomiske konsekvenser af befolkningsudviklingen og alderssammensætningen i

Læs mere

Bevillingsområdet omfatter samtlige driftsudgifter og driftsindtægter som Kommunalbestyrelsen

Bevillingsområdet omfatter samtlige driftsudgifter og driftsindtægter som Kommunalbestyrelsen Udvalg MÅL OG RAMMEBESKRIVELSE Skole- og uddannelsesudvalget Bevillingsområde 30.33 Pædagogisk Psykologisk Rådgivning (PPR) Afgrænsning af bevillingsområdet Bevillingsområdet omfatter samtlige driftsudgifter

Læs mere

1 Undervisnings- og Børneudvalget

1 Undervisnings- og Børneudvalget 1 Undervisnings- og Børneudvalget Politikområde 12: Dagtilbud 0 6 årige 1.1 Ændret forældrebetaling vedr. børn i specialtilbuddene Æsken og Galaksen Der er lovgivningsmæssigt grundlag for at opkræve forældrebetaling

Læs mere

Notat vedr. privat dagpleje, private pasningsordninger og tilskud til privat pasning

Notat vedr. privat dagpleje, private pasningsordninger og tilskud til privat pasning Notat vedr. privat dagpleje, private pasningsordninger og tilskud til privat pasning Privat dagpleje Dagtilbudslovens 21 Dagtilbud kan etableres i private hjem eller i andre lokaler i børnenes hjemlige

Læs mere

Puljen til mere pædagogisk personale i dagtilbud

Puljen til mere pædagogisk personale i dagtilbud Puljen til mere pædagogisk personale i dagtilbud Svar på ofte stillede spørgsmål DISPENSATION FRA ANSØGNINGSFRISTEN... 2 KAN KOMMUNALBESTYRELSEN VEDTAGE ÆNDRINGER I TAKSTER OG TILSKUD FØR KOMMUNEN HAR

Læs mere

Stærk fritid Stærke unge - på tværs af alder og sammen med andre

Stærk fritid Stærke unge - på tværs af alder og sammen med andre Omlægning af klubområdet Lovgivning Jf. dagtilbudsloven skal byrådet sikre, at dag-, fritids- og klubtilbud m.v. medvirker til udmøntningen af kommunens sammenhængende børnepolitik. Klubtilbud m.v. indgår

Læs mere

DAGPLEJE, DAGINSTITUTIONER OG KLUBBER FOR BØRN OG UNGE

DAGPLEJE, DAGINSTITUTIONER OG KLUBBER FOR BØRN OG UNGE Budget- og regnskabssystem 4.5.2 - side 1 Dato: 1. januar 2004 Ikrafttrædelsesår: Regnskab 2002 DAGPLEJE, DAGINSTITUTIONER OG KLUBBER FOR BØRN OG UNGE Denne hovedfunktion omfatter udgifter og indtægter

Læs mere

Udmøntning af Aftale om budget 2018 for Kultur- og Fritidsudvalgets ansvarsområde

Udmøntning af Aftale om budget 2018 for Kultur- og Fritidsudvalgets ansvarsområde ØKONOMI OG STYRING Dato: 19. december 2017 Tlf. dir.: 4024 1712 E-mail: okonomi@balk.dk Kontakt: Sascha Hjorth Sagsid: 00.30.00-S00-9-16 Udmøntning af Aftale om budget 2018 for Kultur- og Fritidsudvalgets

Læs mere

Danska lóggávan um barnagarðar, lovbekendtgørelse nr. 26 af om social service Kapitel 4. Dagtilbud til børn

Danska lóggávan um barnagarðar, lovbekendtgørelse nr. 26 af om social service Kapitel 4. Dagtilbud til børn Skjal B Danska lóggávan um barnagarðar, lovbekendtgørelse nr. 26 af 17.01.2000 om social service 7 26. Kapitel 4 Dagtilbud til børn 7. Kommunen sørger for, at der er det nødvendige antal pladser i dagtilbud

Læs mere

DEMOGRAFIKATALOG BUDGET

DEMOGRAFIKATALOG BUDGET Indledning Formålet med demografikataloget er at give Byråd og udvalg mulighed for at forudse og indarbejde de økonomiske konsekvenser af befolkningsudviklingen og alderssammensætningen i Greve Kommune

Læs mere

Bilag 1. Teknisk gennemgang af nye bevillingsmodeller på fritidsområdet

Bilag 1. Teknisk gennemgang af nye bevillingsmodeller på fritidsområdet KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Center for Policy og Administrativt Ressourcecenter BILAG 15-09-2015 Sagsnr. 2015-0081469 Dokumentnr. 2015-0081469-18 Bilag 1. Teknisk gennemgang af nye

Læs mere

Mål og Midler Klubber

Mål og Midler Klubber Fokusområder i 2014 Fokusområder er de faglige og økonomiske mål/indsatsområder, som der sættes særligt fokus på i budgetperioden. De udvælges ud fra politiske målsætninger, ny lovgivning eller aktuelle

Læs mere

Feriepasning i dagtilbud. / 1. behandling af budget 2019 Børne- og Ungdomsudvalget

Feriepasning i dagtilbud. / 1. behandling af budget 2019 Børne- og Ungdomsudvalget Feriepasning i dagtilbud / 1. behandling af budget 2019 Børne- og Ungdomsudvalget Baggrund - beskrivelse af forslaget De københavnske dagtilbud planlægger i dag sommerferieperioden ud fra, at alle institutioner

Læs mere

Oplæg om Ballerup Kommunes Ungeområde

Oplæg om Ballerup Kommunes Ungeområde Oplæg om Ballerup Kommunes Ungeområde BSU/EBU februar 2018 www.ballerup.dk Ballerup Kommunes 0-25 års strategi Sammenhængen i udviklingen 0-25 år Forpligtende samarbejder Fællesskab for Alle Alle i Fællesskab

Læs mere