Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet"

Transkript

1 Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:30 Mødet afsluttet: kl. 12:00 Mødested: Socialtilsyn Nord, Sdr. Vråvej 5, 9760 Vrå Fraværende: Bemærkninger Følgende sager behandles: Pkt. Tekst Side 1 Godkendelse af dagsorden 2 2 Status for udmøntning af ældrepuljen hvad angår kommunens 2 visiterede aktivitetscentre inklusiv SAD-tilbud 3 Status for udmøntning af ældrepuljen hvad angår opnormering på 7 kommunens ældrecentre 4 Høring vedr. Hjørring Kommunes sundhedspolitik Høring - Kvalitetsstandard - Indkøbsordning 12 6 Orientering og referat 16

2 Hjørring Kommune Side A Godkendelse af dagsorden Godkendelse af dagsorden Beslutning: Dagsordenen blev godkendt Ø Status for udmøntning af ældrepuljen hvad angår kommunens visiterede aktivitetscentre inklusiv SAD-tilbud Resumé Ældrerådet orienteres om status for udmøntning af ældrepuljen hvad angår kommunens visiterede aktivitetscentre inklusiv særlige aktivitetstilbud for borgere med demens (SAD-tilbud). Sagsfremstilling Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget (SÆH-udvalget) har på møder den 28. januar 2014 og den 11. februar 2014 behandlet ansøgning til regeringens pulje "Løft til ældreområdet". Hjørring Kommune fik den 5. marts 2014 meddelelse fra Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold om, at ansøgningen om støtte til løft af ældreområdet på 13,5 mio. kr. var imødekommet. På møde den 25. marts 2014 godkendte SÆH-udvalget en plan for udmøntning af ældrepuljen. Der gives i nedenstående afsnit en status for udmøntningen af ældrepuljen hvad angår kommunens visiterede aktivitetscentre inklusiv SAD-tilbud.

3 Status for udmøntningen af ældrepuljen hvad angår visiterede aktivitetscentre inkl. SAD-tilbud: Hjørring Kommune Side 3. Til de visiterede aktivitetscentre inklusiv SAD-tilbud har Hjørring Kommune via ældrepuljen fået midler til: 1 terapeutstilling, som skal dedikeres til de visiterede aktivitetscentre, så hvert af de 6 aktivitetscentre får mulighed for ca. 6 timers ergo- og fysioterapeutisk vejledning og sparring pr. uge. Opnormering af personalet i SAD-tilbuddene med i alt 3 normeringer. En udvidelse af det eksisterende kørselstilbud til brugere af de visiterede aktivitetscentre, der ikke er i stand til at transportere sig selv til aktivitetscentrene og derfor afhentes i bus bemandet med personale fra aktivitetscentrene. Hjørring Kommunes SAD-tilbud er, som følge af ældrepuljen, blevet opnormeret med 3 fuldtidsstillinger. De 3 normeringer er fordelt på 4 medarbejdere: 3 SADmedarbejdere og 1 Demens-Fagkoordinator. De 3 SAD-medarbejdere er blevet tilknyttet 3 af kommunens 4 SAD-tilbud. For at sikre ensartethed i kvalitet og serviceniveau på de 4 SAD-tilbud er der, udenom ældrepuljemidlerne, blevet ansat yderligere 1 SAD-medarbejder, der er tilknyttet det 4. SAD-tilbud i kommunen. Alle de 4 SAD-medarbejdere er social- og sundhedsassistenter. De 4 SAD-medarbejdere er ansat som "mobile medarbejdere", som kan benyttes på det SAD-tilbud, hvor behovet er størst. Demens-Fagkoordinatoren har sin faste gang på alle de 6 visiterede aktivitetscentre men er primært tilknyttet de 4 SAD-tilbud. Fagkoordinatorens rolle er primært at gå ind som ressourceperson for det faste personale for at sikre og understøtte en ensartethed i kvalitet og serviceniveau samt at være den praksisnære rollemodel i dagligdagen. Fagkoordinatoren understøtter desuden, i samarbejde med afdelingslederen, det fortsatte fokus på arbejdet med rehabilitering.

4 Opnormeringen i SAD-tilbuddene har betydet, at åbningstiden i tilbuddene er udvidet fra 3 dage om ugen til nu 4 dage om ugen. Udover at udvide åbningstiden i SAD-tilbuddene har der også været mulighed for at tage flere nye brugere ind både i de "ordinære" aktivitetstilbud og i SAD-tilbuddene. Opnormeringen i SAD-tilbuddene har bevirket, at der på tilbuddene er blevet større fleksibilitet og dermed mulighed for at inddele brugerne i mindre grupper med det formål yderligere at imødekomme den enkelte brugers behov og "dagsform". Med den udvidede åbningstid og muligheden for at tage flere nye brugere ind udbygger de visiterede aktivitetscentre deres rolle som aflastning for pårørende. En aflastning der, ifølge erfaringer fra de visiterede aktivitetscentre, kan være afgørende for, at de pårørende kan få deres hverdag til at hænge sammen. Hjørring Kommune Side 4. Opnormeringen har gjort, at medarbejderne i højere udstrækning har fået mulighed for at have fokus på fysisk aktivitet og rehabilitering og at tilpasse aktiviteterne til den enkelte brugers behov og livshistorie. Af aktiviteter i tilbuddene kan nævnes: ture ud ad huset fx i naturen, højtlæsning, gymnastik og svømning. Medarbejderne har fokus på at lave aktiviteter, der tager udgangspunkt i brugernes livshistorier. Fx har brugere, der er forhenværende landmandskoner, været med til at sylte samt dyrke kartofter og rødbeder, og brugere, der førhen har haft tilknytning til fiskeriet, tilbydes at tage med på ture til havnen. Der er fortsat et stort fokus på at løfte medarbejdernes kompetencer gennem sparring, og for hver dag der går, bliver sparring af medarbejdere en større og mere naturlig del af hverdagen. Erfaringen på SAD-tilbuddene er, at ovennævnte opnormering har gjort en meget stor positiv forskel for såvel brugere som personale. I forhold til udvidelsen af det eksisterende kørselstilbud til brugere af de visiterede aktivitetscentre, der ikke er i stand til at transportere sig selv til aktivitetscentrene og derfor afhentes i bus bemandet med personale fra aktivitetscentrene, så bliver der i dag kørt mellem 10 og 16 ture mere om ugen til gavn for brugerne.

5 Hjørring Kommune Side 5. Hvad angår normeringen af 1 terapuet til de visiterede aktivitetscentre, så har der igennem længere tid været gang i en planlægningsproces, hvad angår stillingens præcise indhold og samarbejdet med de øvrige medarbejdere og afdelingsleder på de 6 visiterede aktivitetscentre. Der har været stillingsopslag i august 2014, og terapeuten tiltrådte 1. oktober Terapeutens indsats indeholder 6 timers vejledning og sparring til hver af de 6 centre med henblik på, at der på centrene kommer endnu større fokus på fysisk aktivitet og rehablitering. Lovgrundlag Det visiterede aktivitetsområde opererer inden for to lovgrundlag efter Serviceloven (SEL): SEL 79 (visiterede aktivitetstilbud) og SEL 104 (særskilte aktivitetstilbud for borgere med demens eller anden svær kognitiv svækkelse). Formålet med de visiterede aktivitetstilbud (SEL 79) er at dække behovet for: at forebygge funktionsnedsættelse ved at give hjælp og støtte til aktivering af brugere, der kan drage nytte af tilbuddet at forebygge social isolation at aflaste ægtefælle eller anden pårørende samt at øge brugernes livskvalitet ved: at vedligeholde og stimulere den enkelte brugers evne til at bevare egne ressourcer og færdigheder fysisk, psykisk og socialt at styrke den enkelte brugers sociale netværk at fungere som aflastning for pårørende Formålet med de særskilte aktivitetstilbud for borgere med demens eller anden svær kognitiv svækkelse (SAD) (SEL 104) er at dække behovet for:

6 identitetsskabende aktiviteter med udgangspunkt i den enkelte brugers livshistorie, ønsker, ressourcer og behov samt at øge brugernes livskvalitet ved: Hjørring Kommune Side 6. at forebygge isolation at vedligeholde og stimulere brugernes fysiske, psykiske og sociale funktioner at forebygge øget behov for hjælp og give brugeren mulighed for at forblive længst muligt i eget hjem at aflaste ægtefælle i eget hjem og dermed forebygge udbrændthed hos ægtefællen Økonomi Ingen bemærkninger. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Ingen bemærkninger. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Ingen bemærkninger. Forvaltningen indstiller, at orienteringen tages til efterretning Referat: Orienteringen blev taget til efterretning.

7 Hjørring Kommune Side Ø Status for udmøntning af ældrepuljen hvad angår opnormering på kommunens ældrecentre Resumé Ældrerådet orienteres om status for udmøntning af ældrepuljen hvad angår opnormering på kommunens ældrecentre. Sagsfremstilling Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget (SÆH-udvalget) har på møder den 28. januar 2014 og den 11. februar 2014 behandlet ansøgning til regeringens pulje "Løft til ældreområdet". Hjørring Kommune fik den 5. marts 2014 meddelelse fra Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold om, at ansøgningen om støtte til løft af ældreområdet på 13,5 mio. kr. var imødekommet. På møde den 25. marts 2014 godkendte SÆH-udvalget en plan for udmøntning af ældrepuljen. Der gives i nedenstående afsnit en status for udmøntningen af ældrepuljen hvad angår opnormering på kommunens ældrecentre. Status for udmøntningen af ældrepuljen hvad angår opnormering på kommunens ældrecentre: Til højere bemanding på kommunens ældrecentre har Hjørring Kommune via ældrepuljen fået midler til: 1,75 mio. kr. til opnormering af sygeplejen generelt på ældrecentrene svarende til ekstra 20 minutter pr. beboer pr. uge. 2,0 mio. kr. til opnormering af social- og sundhedsassistentgruppen, tilknyttet de somatiske pladser, svarende til 35 minutter pr. beboer pr. uge.

8 Hjørring Kommune Side 8. Hjørring Kommune har dermed i alt fået tildelt 3,75 mio. kr. til opnormering på kommunens ældrecentre. Da projektet startede pr. 1. april 2014, er der tale om en helårseffekt på 5 mio. kr. Midlerne, som Hjørring Kommune har fået via ældrepuljen, er blevet fordelt til kommunens ældrecentre til brug til opnormering af sygeplejen og social- og sundhedsassistentgruppen (SSA-gruppen). Som det fremgår af nedenstående tabel, er der tale om en højere bemanding på 9 normeringer i alt på ældrecentrene. 4 af normeringerne er indenfor sygeplejerskegruppen generelt på ældrecentrene i kommunen, mens de øvrige 5 normeringer er indenfor SSAgruppen fordelt på kommunens somatiske pladser. Tabellen viser desuden, hvordan den højere bemanding fordeler sig på kommunens ældrecentre. Højere bemanding på Hjørring Kommunes ældrecentre i normeringer Ældrecenter Sygeplejerske opnormering SSA opnormering Opnormering i alt Mariebo 0,21 0,25 0,46 Vikingbanke 0,17 0,28 0,45 Lynggården 0,27 0,21 0,48 Vellingshøjcentret 0,33 0,47 0,80 Lundgården 0,33 0,43 0,76 Bålhøjcentret 0,28 0,36 0,63 Skovgården 0,33 0,47 0,80 Smedegården 0,12 0,13 0,25 Fynsgadecentret 0,30 0,50 0,80 Vendelbocentret 0,48 0,56 1,04 Havgården 0,26 0,28 0,55 Vesterlund 0,39 0,45 0,83 Havbakken 0,24 0,26 0,50 Svanelundsbakken 0,31 0,37 0,68 Sum 4,01 5,02 9,03

9 Effektmåling i Distrikt Syd I Hjørring Kommunes Distrikt Syd er der lavet en måling af effekten af opnormeringen på distriktets ældrecentre som følge af de tilførte midler fra ældrepuljen. Målingen viser blandt andet følgende effekter på de tre ældrecentre i distriktet: Hjørring Kommune Side 9. Højere faglighed i medarbejdergruppen og dermed styrkelse af den faglige indsats Bedre mulighed for faglig sparring, vidensdeling og afklaring i forhold til kompetencer Større sammenhæng i indsatsen og opfølgning på igangsatte tiltag Højere kvalitet i indsatsen Større fokus på faglig udvikling og mulighed for sidemandsoplæring og opkvalificering af den enkelte medarbejders kompetencer Større fokus på dokumentation Færre opkald til udekørende hjemmesygeplejersker om aftenen og i weekenden Lovgrundlag Servicelovens 83 om personlig pleje og praktisk hjælp. Sundhedslovens 138 om hjemmesygepleje. Finansloven for Økonomi Ingen bemærkninger. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Ingen bemærkninger. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Ingen bemærkninger.

10 Forvaltningen indstiller, at orienteringen tages til efterretning Hjørring Kommune Side 10. Referat: Orienteringen blev taget til efterretning P Høring vedr. Hjørring Kommunes sundhedspolitik Resumé Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget fremsender høringsudkast til Hjørring Kommunes sundhedspolitik Sagsfremstilling Sundheds- Ældre- og Handicapudvalget besluttede på møde den 11. november 2014 at sende udkast til Hjørring Kommunes nye sundhedspolitik i høring. Høringsfristen er 2. januar Sundhedspolitikken tager udgangspunkt i følgende vision: Et sundt og stærkt medborgerskab, som giver individuel frihed, og som understøtter borgeren i at mestre eget liv. Derudover bygger sundhedspolitikken på fire overordnede pejlemærker, der sætter retning for det forebyggende og sundhedsfremmende arbejde: Sunde rammer for borgernes hverdag Øget mental sundhed og trivsel Mestring af eget liv En styrket indsats for lighed i sundhed I sundhedspolitikken udfoldes de enkelte pejlemærker og omsættes til konkrete målsætninger, der i sidste ende skal bidrage til, at borgerne i Hjørring Kommune får et langt, sundt og godt liv. Det gælder bl.a. fremme af røgfrie miljøer, fremme af bevidstheden om mental sundhed, brug af velfærdsteknologi og tidlig

11 opsporing ift. sårbare børn. Hjørring Kommune Side 11. Sundhedspolitikken indeholder desuden målbare mål i forhold til kost og motion, alkohol, rygning, mentalt helbred og mestring af eget liv. Målene skal bruges til at følge op på, om udviklingen går i den rigtige retning, og om sundhedspolitikken bidrager til at forbedre sundheden. Målet har været at udarbejde en kort, visionær og retningsgivende sundhedspolitik, hvorfor de konkrete indsatser og handlinger ikke er beskrevet i politikken. Udmøntningen af sundhedspolitikken vil ske igennem to-årige handleplaner, som de enkelte forvaltningsområder udarbejder. Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget igangsætter, koordinerer og følger op på de enkelte fagudvalgs udarbejdelse af handleplaner med henblik på forelæggelse for Byrådet. Lovgrundlag Sundhedslovens 119 Økonomi Der er ikke afsat særskilte midler til udmøntning af sundhedspolitikken. Gennemførelsen af specifikke initiativer skal derfor indgå i kommende års budgetprioriteringer. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Sundhedspolitikken indeholder et forslag om at indføre røgfrihed for kommunalt ansatte i arbejdstiden. Indsatsen forventes at have en positiv effekt på medarbejdernes sundhed både på kort sigt, hvor det vil vise sig ved lavere sygefravær, og på længere sigt ved færre tilfælde af kræft, blodpropper og luftvejsproblemer. Med sundhedspolitikken sættes der desuden fokus på stress og trivsel med henblik på at forbedre arbejdsmiljøet på kommunens arbejdspladser. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Det forventes, at sundhedspolitikken vil bidrage til at forbedre den samlede sundhedstilstand blandt borgerne i Hjørring Kommune. Bilag

12 Høringsudkast til sundhedspolitikken Hjørring Kommune Side 12. Forvaltningen indstiller, at Ældrerådet udarbejder høringssvar Referat: Høringssvar: Det er en god politik, der falder godt i tråd med Sundhedsaftalen. Ældrerådet anbefaler at farven på skriften ændres, da røde nuancer er svære at læse især på farvet baggrund. Typografien i overskriften er ikke til at læse P Høring - Kvalitetsstandard - Indkøbsordning Resumé Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget forelægges nyt forslag til justering af nuværende indkøbsordning til borgere med nedsat funktionsevne. Sagsfremstilling Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget godkendte på møde den 17. september 2013, at der som en del af reduktionskataloget for skal realiseres en årlig besparelse på 0,5 mio. kr. på nuværende indkøbsordning. I 2013 nåede indkøbsordningen et udgiftsniveau på 0,76 mio. kr. Indkøbsordningen indebærer, at Hjørring Kommune tilbyder personer med nedsat funktionsevne, at de kan få bragt købmandsvarer ud fra den lokale købmand. Ordningen er en del af kvalitetsstandarden for Servicelovens 83 under praktisk hjælp. Årsagen til, at der ønskes en anden løsning er, at udgifterne til ordningen har været stærkt stigende, ligesom der ses stor forskel på, hvor meget den enkelte købmand tager for at bringe varer ud, fra ca. 40 kr. pr. gang og op til kr. pr. gang.

13 Hjørring Kommune Side 13. Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget blev på et møde den 22. april 2014 præsenteret for forslag til en justering af indkøbsordningen med henblik på at fremskaffe den ønskede besparelse. Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget besluttede på mødet, at sagen skulle belyses yderligere: de økonomiske konsekvenser af at fastholde leveringen til hver uge frem for hver 14. dag muligheden for at få ordningen håndteret via Jobcenteret mulighed for en differentieret kvalitetsstandard, så borgeren kan visiteres til enten hver uge eller hver 14. dag alt efter det konkrete behov for udbringning. De økonomiske konsekvenser af at fastholde leveringen til hver uge frem for hver 14. dag. Hvis alene prisen reduceres til fast at være 50 kr. om ugen for udbringning, og det fastholdes at der bringes ud hver uge, som kommunens fastsatte serviceniveau, vil det have som konsekvens at besparelsen ikke opnås.. Der vil med denne løsning kunne opnås en besparelse på kr. og der vil restere kr., som ikke er fundet. Muligheden for at få ordningen håndteret via Jobcenteret. Forvaltningen har undersøgt muligheden for at få indkøbsordningen håndteret via Jobcentret og dermed via forskellige beskæftigelsesordninger. Denne løsning vurderes til ikke at være en gangbar mulighed i forhold til at opnå den ønskede besparelse, idet organiseringen og administrationen af en sådan ordning, f.eks. med jobtrænings- eller andre ordninger også vil give omkostninger til administration, ledelse og transport, og så vil kommunen meget hurtigt komme op på en tilsvarende udgift, dog med et jobskabende sigte. Men i så fald skal der anvises en anden besparelse på de kr. Det vil endvidere være vanskeligt at skabe kontinuitet i udbringningen, da der formentlig vil være en del udskiftning i de personer, som skal stå for udbringningen, i og med at de vil være i en beskæftigelsesordning. Mulighed for en differentieret kvalitetsstandard, så borgeren kan visiteres til enten hver uge eller hver 14. dag alt efter det konkrete behov for udbringning. Ved at give mulighed for differentieret visitation til udbringning enten ugentligt eller hver 14. dag, således at nogle borgere får udbringning hver uge og andre hver 14. dag opnås besparelsen heller ikke. Der kan opnås en besparelse på , hvis ¼ af borgerne får bragt ud hver 14. dag. Men denne besparelse opnås hovedsageligt fordi prisen nedsættes til 50 kr. pr. gang.

14 Hjørring Kommune Side 14. Forvaltningen har derfor fundet anledning til at foreslå en ganske ny model, idet det er vigtigt at ordningen, fordi det er en 83 ordning, også er omfattet af frit valg. Nyt forslag Forvaltningen har gennemgået lovgivningen for 83 praktisk bistand med henblik på at finde en løsning, som både tilgodeser ønsket om at fastholde en indkøbsordning, men med et serviceniveau, som afstedkommer den ønskede besparelse. Servicelovens 83 praktisk bistand åbner mulighed for dels frit valg og dels mulighed for borger i at tilkøbe ydelser. Dette kendes også fra nuværende rengøringsordning efter 83 praktisk bistand, hvor kommunens serviceniveau er rengøring hver 3. uge, men hvor borger har mulighed for at tilkøbe yderligere rengøring, hvis rengøringen udføres af en privat leverandør. Tilsvarende kunne en model for den fremtidige indkøbsordning være, at serviceniveauet i Hjørring kommune er udbringning hver 14. dag, til en pris af 50 kr., men med mulighed for tilkøb af yderligere udbringning hos de private købmænd eller via netbutik for borgeren. Det indgår endvidere, som en del af forslag til kvalitetsstandard for indkøbsordning, at kommunen ved hjælp af borgerservice og hjemmehjælp understøtter de borgere, som har egen computer og netforbindelse, og som ønsker at købe deres købmandsvarer over nettet, at få hjælp til fremadrettet også at kunne benytte denne mulighed som en del af indkøbsordningen, under de samme vilkår og med samme serviceniveau, som ved de lokale købmænd. Denne mulighed kan åbnes, dels for at give borgere med nedsat funktionsevne samme valgmuligheder i dagligvarer, som andre borgere i kommunen har, dels for at give dem mulighed for også at opnå andel i billigere dagligvarepriser. Lovgrundlag Serviceloven 83, stk. 1, nr. 2 vedrørende tilbud om hjælp eller støtte til nødvendige praktiske opgaver i hjemmet. Økonomi Den foreslåede besparelse i 2013 med virkning i 2014 på kr. kan ikke opnås i 2014, men først i Ved den nye foreslåede model vil besparelsen blive på kr. i 2015 under forudsætning om nuværende antal visiterede borger, til en pris af 50 kr. pr. udbringning og hver 14. dag.

15 Hjørring Kommune Side 15. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Ingen bemærkninger. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Ingen bemærkninger. Bilag: Kvalitetsstandard for indkøb Direktionen indstiller at Sundhed-, Ældre- og Handicapudvalget overfor Økonomiudvalg og Byråd anbefaler, at at kvalitetsstandard 2014 indkøbsordning godkendes Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget , 25. november 2014, pkt. 5: SÆH-udvalget besluttede at sende forslaget til høring i Ældrerådet Forvaltningen indstiller at Ældrerådet udarbejder høringssvar Referat: Ældrerådet tager kvalitetsstandarden til efterretning men udtrykker betænkning ved at der kun kan visiteres til udbringning hver 14. dag,samt at ved at lave en prisstandard på 50,00 kan det betyde, at det kan blive svært for borgere i de yderste områder af kommunen at få købmænd til at bringe varer ud.

16 Hjørring Kommune Side A Orientering og referat Formanden Medlemmerne Udvalgene Tilgængelighedsudvalg har været på kursus med en tilgængelighedskonsulent Alkoholrådet der har været afholdt møde hvor aktiviteter blev drøftet. Forvaltningen

Åben referat Ældrerådet

Åben referat Ældrerådet Åben referat Ældrerådet Side 1. SÆH-sekretariatet Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:30 Mødet afsluttet: kl. 11:30 Mødested: R-122 Fraværende: Bemærkninger Følgende sager behandles: Pkt. Tekst Side 1 Godkendelse

Læs mere

Åben tillægsreferat Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben tillægsreferat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben tillægsreferat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 12:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: R-122 Fraværende: Bemærkninger Følgende sager behandles: Pkt. Tekst Side 6 Høring

Læs mere

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende: 27.00.00-P00-2-16

Læs mere

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: 13. januar 2015 Mødet påbegyndt: kl. 09:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: R-122 Fraværende: Lars Jørn Lind Jakobsen Bemærkninger Følgende sager

Læs mere

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: R-329 Fraværende: Bemærkninger Følgende sager behandles: Pkt. Tekst

Læs mere

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: R-122 Fraværende: Bemærkninger Følgende sager behandles: Pkt. Tekst Side 1 Godkendelse

Læs mere

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: R-122 Fraværende: Bemærkninger Følgende sager behandles: Pkt. Tekst

Læs mere

Høringssvar fra bruger- og pårørenderådene vedrørende forslag til reviderede vedtægter for bruger- og pårørenderåd ved Hjørring Kommunes ældrecentre

Høringssvar fra bruger- og pårørenderådene vedrørende forslag til reviderede vedtægter for bruger- og pårørenderåd ved Hjørring Kommunes ældrecentre Høringssvar fra bruger- og pårørenderådene vedrørende forslag til reviderede vedtægter for bruger- og pårørenderåd ved Hjørring Kommunes ældrecentre Høringssvar Bålhøj De nye vedtægter drøftes, og brugerpårørende

Læs mere

Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet 4. marts 2019 Side 1. Mødedato: 4. marts 2019 Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. 10:30 Mødested: R-428 Fraværende: Lene Smidstrup og Mogens

Læs mere

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: R-122 Bemærkninger Følgende sager behandles: Pkt. Tekst Side 1 Godkendelse

Læs mere

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:30 Mødet afsluttet: kl. 11:45 Mødested: R-122 Fraværende: Carsten Møller Nielsen Følgende sager behandles: Pkt. Tekst

Læs mere

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 11:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Nordsøen Ocenarium - doggerbanke Fraværende:

Læs mere

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2014-2017 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Åben dagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben dagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben dagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: R-122 Fraværende: Bemærkninger Følgende sager behandles: Pkt. Tekst Side 1 Godkendelse

Læs mere

Velfærdsudvalget. Dagsorden til møde Torsdag den 16. januar 2014 kl i F 6

Velfærdsudvalget. Dagsorden til møde Torsdag den 16. januar 2014 kl i F 6 Velfærdsudvalget Dagsorden til møde Torsdag den 16. januar 2014 kl. 08.30 i F 6 MØDEDELTAGERE Kasper Andersen (O) Emilie Tang (V) Jens Ross Andersen (V) Kim Rockhill (A) Morten Skovgaard (V) Susanne Bettina

Læs mere

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: 049 Fraværende: Bemærkninger Følgende sager behandles: Pkt. Tekst Side 1 Godkendelse

Læs mere

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Hjørring Kommune Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:30 Mødet afsluttet: kl. 11:45 Mødested: R-122 Fraværende: Bemærkninger Følgende sager behandles: Pkt.

Læs mere

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2014-2017 Side 1. SÆH-sekretariatet Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 12:00 Mødet afsluttet: kl. 12:50 Mødested: Rådhuset, Lokale 319 Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2014-2017 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, Lokale 319 Fraværende: Peter Duetoft

Læs mere

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2014-2017 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:30 Mødet afsluttet: kl. 16:30 Mødested: Lundgården, Stadionvej, 9760 Vrå Fraværende:

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 11:00 Mødet afsluttet: kl. 11:30 Mødested: Nordsøen Ocenarium - doggerbanke

Læs mere

Skitse til modeller for fremtidig plejeboligstruktur

Skitse til modeller for fremtidig plejeboligstruktur Skitse til modeller for fremtidig plejeboligstruktur I det følgende præsenteres skitser for modeller for fremtidig plejeboligstruktur, hvis der fokuseres på henholdsvis: 1. Driftsøkonomi og kvalitet (princip

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. 14:45 Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende:

Læs mere

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 12:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Codanhus, mødelokale A Fraværende: Følgende

Læs mere

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Forslag til anvendelse af Egedal Kommunes andel af "Ældre milliarden"

Forslag til anvendelse af Egedal Kommunes andel af Ældre milliarden Forslag til anvendelse af Egedal Kommunes andel af "Ældre milliarden" Beslutningstema Der skal tages stilling til hvilke formål Egedal Kommune vil søge de 5,9 millioner kroner, som kommunen tilbydes af

Læs mere

Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: R-122 Fraværende: 27.36.00-K09-2-17 1. Årsrapport - tilsyn med hjemmeplejen

Læs mere

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:30 Mødet afsluttet: kl. 10:45 Mødested: R-122 Fraværende: Lene Smidstrup, Bodil Kjær, Lars J.L. Jakobsen,

Læs mere

Referat fra møde i Sundheds- og forebyggelsesudvalget Mandag den 12. januar 2009 Kl i Mødelokale F5, Frederikssund

Referat fra møde i Sundheds- og forebyggelsesudvalget Mandag den 12. januar 2009 Kl i Mødelokale F5, Frederikssund Referat fra møde i Sundheds- og forebyggelsesudvalget Mandag den 12. januar 2009 Kl. 16.30 i Mødelokale F5, Frederikssund Mødedeltagere: Allan Madsen (A) Bente Nielsen (V) Carsten Cederholm (A) Grethe

Læs mere

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2014-2017 SÆH-sekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 10:00 Mødet afsluttet: kl. 11:45 Mødested: Køkkenområdet, M. P. Koefoeds

Læs mere

Åben dagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben dagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben dagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:30 Mødet afsluttet: kl. 11:30 Mødested: Centralkøkkenet - M. P. Koefoeds Vej 1, 9800 Hjørring Fraværende:

Læs mere

Kvalitetsstandarder Hjørring Kommune Gældende fra xxx 2016

Kvalitetsstandarder Hjørring Kommune Gældende fra xxx 2016 Kvalitetsstandarder Hjørring Kommune 2016 Gældende fra xxx 2016 Indhold Kvalitetsstandard for personlig hjælp og pleje...2 Kvalitetsstandard for praktisk hjælp...5 Kvalitetsstandard for rehabilitering

Læs mere

Det er kun muligt for udvalgets medlemmer og særligt inviterede at deltage i mødet.

Det er kun muligt for udvalgets medlemmer og særligt inviterede at deltage i mødet. Dagsordener og referater Ballerup Kommune Social- og Sundhedsudvalget ÅBEN DAGSORDEN Det er kun muligt for udvalgets medlemmer og særligt inviterede at deltage i mødet. Mødetidspunkt 27-01-2015 kl. 13:00

Læs mere

Kvalitetsstandard Aktivitets- og samværstilbud 104

Kvalitetsstandard Aktivitets- og samværstilbud 104 Kvalitetsstandard Aktivitets- og samværstilbud 104 Godkendt i Byrådet den 24. januar 2017. 1 Indledning. Kvalitetsstandarder præsenteres hermed og synliggør det politisk godkendte serviceniveau i Horsens

Læs mere

Åben referat Ældrerådet

Åben referat Ældrerådet Åben referat Ældrerådet Side 1. SÆH-sekretariatet Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:30 Mødet afsluttet: kl. 12:00 Mødested: R-122 Fraværende: Bemærkninger Følgende sager behandles: Pkt. Tekst Side 1 Godkendelse

Læs mere

Prioritering af puljemidler til bedre bemanding i hjemmeplejen og på plejehjem

Prioritering af puljemidler til bedre bemanding i hjemmeplejen og på plejehjem Acadre sagsnr.: 18/1703 Sagsforløb: SSU- ØU-KB -Åben sag Mødedato: 30-04-2018 Sagsansvarlig enhed: Sagsbehandler: glheps Prioritering af puljemidler til bedre bemanding i hjemmeplejen og på plejehjem Baggrund

Læs mere

INDSTILLING OG BESLUTNING Sundheds- og Omsorgsforvaltningen indstiller,

INDSTILLING OG BESLUTNING Sundheds- og Omsorgsforvaltningen indstiller, KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Folkesundhed København INDSTILLING Udkast til Københavns Kommunes Sundhedspolitik 2015-2025 Sundheds- og Omsorgsudvalget skal drøfte første udkast til

Læs mere

Referat Social- og Sundhedsudvalget's møde Onsdag den 14-01-2015 Kl. 15:00 Mødelokale 19, stuen, Svinget 14

Referat Social- og Sundhedsudvalget's møde Onsdag den 14-01-2015 Kl. 15:00 Mødelokale 19, stuen, Svinget 14 Referat Social- og Sundhedsudvalget's møde Onsdag den 14-01-2015 Kl. 15:00 Mødelokale 19, stuen, Svinget 14 Deltagere: Hanne Ringgaard Møller, Lone Juul Stærmose, Ulla Larsen, Jesper Ullemose, Hanne Klit,

Læs mere

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2014-2017 SÆH-sekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 14:15 Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende:

Læs mere

Bornholms Regionskommune. Kvalitetsstandard for dag- og aktivitetscenter på ældreområdet

Bornholms Regionskommune. Kvalitetsstandard for dag- og aktivitetscenter på ældreområdet Bornholms Regionskommune Kvalitetsstandard for dag- og aktivitetscenter på ældreområdet Godkendt i Social- og Sundhedsudvalget, den 6. januar 2014 Administrativt revideret februar 2016 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Åben dagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben dagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben dagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: R-122 Fraværende: Lars J. Lind Jakobsen, Carsten Møller Nielsen Bemærkninger Følgende

Læs mere

Åben tillægsreferat Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben tillægsreferat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben tillægsreferat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: R-122 Fraværende: Bemærkninger Følgende sager behandles: Pkt. Tekst Side 1 Ansøgning

Læs mere

Åben referat Ældrerådet

Åben referat Ældrerådet Åben referat Ældrerådet Side 1. SÆH-sekretariatet Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:30 Mødet afsluttet: kl. 12:00 Mødested: R-122 Fraværende: Bemærkninger Følgende sager behandles: Pkt. Tekst Side 1 Mødedeltagere

Læs mere

1 Godkendelse af dagsorden 2

1 Godkendelse af dagsorden 2 Referat Ældrerådet Mødedato: 20. oktober 2015 Mødetid: 13:30 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset Indholdsfortegnelse: 1 Godkendelse af dagsorden 2 2 Høring - Kvalitetsstandarder - Genoptræning, vedligeholdelsestræning

Læs mere

Forslag til ændringer af kvalitetsstandarder.

Forslag til ændringer af kvalitetsstandarder. Forslag til ændringer af kvalitetsstandarder. På Social- og Sundhedsudvalgets møde d. 31. januar 2008, blev kvalitetsstandarderne for praktisk hjælp og personlig pleje, hjemmesygeplejeydelser samt træning

Læs mere

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2014-2017 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 14:35 Mødested: Rådhuset, Lokale 428 Fraværende: Erik Vadsager

Læs mere

Kvalitetsstandard for rehabiliteringsforløb Serviceloven 83a

Kvalitetsstandard for rehabiliteringsforløb Serviceloven 83a Kvalitetsstandard for rehabiliteringsforløb Serviceloven 83a Godkendt i Byrådet den 24. marts 2015. Indledning. Kommunalbestyrelsen skal, ifølge Lov om Social Service 1, mindst én gang om året udarbejde

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åben dagsorden. til Sundheds- og Omsorgsudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åben dagsorden. til Sundheds- og Omsorgsudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åben dagsorden til Sundheds- og Omsorgsudvalget Mødedato: Mandag den 3. marts 2014 Mødetidspunkt: 14:30 Mødelokale: Medlemmer: 211, Mødelokale Camilla Schwalbe, Allan S. Andersen, Anders

Læs mere

Åben dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Åben dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Åben dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

KVALITETSSTANDARD. Forebyggende Hjemmebesøg Vedtaget Sundheds- Ældre- og Handicapudvalget xxxx. Hvad er indsatsens lovgrundlag?

KVALITETSSTANDARD. Forebyggende Hjemmebesøg Vedtaget Sundheds- Ældre- og Handicapudvalget xxxx. Hvad er indsatsens lovgrundlag? KVALITETSSTANDARD Forebyggende Hjemmebesøg Vedtaget Sundheds- Ældre- og Handicapudvalget xxxx Hvad er indsatsens lovgrundlag? Lov om social service 79 a om Forebyggende Hjemmebesøg Lov nr. 1894 af 29/12/2015

Læs mere

Ansøgte midler til løft af ældreområdet

Ansøgte midler til løft af ældreområdet Social-,Børne-og Integrationsministeriet Ansøgningsskemaet skal vedhæftes elektronisk til ansøgningen via puljeportalen, https://tilskudsportal.sm.dk. For yderligere information om brug af puljeportalen

Læs mere

KVALITETSSTANDARD FOR FOREBYGGENDE HJEMMEBESØG. LOV OM SOCIAL SERVICE 79a

KVALITETSSTANDARD FOR FOREBYGGENDE HJEMMEBESØG. LOV OM SOCIAL SERVICE 79a KVALITETSSTANDARD FOR FOREBYGGENDE HJEMMEBESØG LOV OM SOCIAL SERVICE 79a BRØNDBY KOMMUNE Januar 2018 Side 1 af 6 Indledning Af Bekendtgørelse nr. 304 af 20. marts 2016 fremgår, at kommunalbestyrelsen mindst

Læs mere

Midlertidige botilbud

Midlertidige botilbud Midlertidige botilbud Kvalitetsstandard Kvalitetsstandard for midlertidige botilbud Kvalitetsstandarden er en beskrivelse af det serviceniveau, som tilbydes i Sønderborg Kommune. Hvem kan få ophold i et

Læs mere

Kvalitetsstandard. Aktivitetscentre. Social og Omsorg 2008. Kvalitetsstandarder - Aktivitetscentre

Kvalitetsstandard. Aktivitetscentre. Social og Omsorg 2008. Kvalitetsstandarder - Aktivitetscentre Social og Omsorg 2008 Kvalitetsstandarder - Aktivitetscentre Kvalitetsstandard Aktivitetscentre Godkendt af Udvalget for Social og Omsorg den 08. August 2007 Indledning Aktivitetscentrene drives som selvstændige

Læs mere

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2014-2017 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

HERNING KOMMUNE Ældrerådet

HERNING KOMMUNE Ældrerådet HERNING KOMMUNE for mødet den Mødetidspunkt Sted Kl. 09:30 B2.01 Fraværende: Henny Højland, Villy Thomsen og Ole Kjeldsen. Jørgen Kier deltog i pkt. 41. Mødet slut kl. 11.30 2 Der foreligger følgende sager

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget

Social- og Sundhedsudvalget Social- og Sundhedsudvalget Dagsorden Dato: Tirsdag den 5. december 2017 Mødetidspunkt: 15:00 Husk Julefrokost i gæstekantinen fra kl. 13.00-15.00 Mødelokale: Gæstekantinen på Rådhuset Vallensbæk Stationstorv

Læs mere

Midler til løft af ældreområdet

Midler til løft af ældreområdet Midler til løft af ældreområdet 1. Styrket rehabiliterings- og genoptræningsindsats Formålet med indsatsen Planlagte aktiviteter Initiativets målgruppe Økonomi Styrke rehabilieringsindsatsen Forbedring

Læs mere

Kvalitetsstandard. Forebyggende hjemmebesøg efter servicelovens 79a. Albertslund Kommune 2018

Kvalitetsstandard. Forebyggende hjemmebesøg efter servicelovens 79a. Albertslund Kommune 2018 Kvalitetsstandard Forebyggende hjemmebesøg efter servicelovens 79a Albertslund Kommune 2018 se Indledning Visionen livet skal leves sundt hele livet Vores hjælp og støtte tager udgangspunkt i at livet

Læs mere

Åben dagsorden Handicaprådet Handicapsekretariatet

Åben dagsorden Handicaprådet Handicapsekretariatet Åben dagsorden Handicaprådet Handicapsekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 15:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, lokale 122 Fraværende: Bemærkninger Følgende sager behandles: Pkt.

Læs mere

Gladsaxe Kommunes Strategi for lighed i sundhed

Gladsaxe Kommunes Strategi for lighed i sundhed Gladsaxe Kommunes Strategi for lighed i sundhed Indhold Indledning... 2 Målgruppe... 2 Vision... 2 Pejlemærker... 3 Udmøntning... 4 Indsatser... 4 Opfølgning... 6 Indledning Social ulighed i sundhed beskriver

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Sundheds- og Omsorgsudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Sundheds- og Omsorgsudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Sundheds- og Omsorgsudvalget Mødedato: Mandag den 3. februar 2014 Mødetidspunkt: 14:30 Mødelokale: Medlemmer: 214, Mødelokale Camilla Schwalbe, Allan S. Andersen, Anders

Læs mere

Budgetudfordring 2020 Puljemidler

Budgetudfordring 2020 Puljemidler Budgetudfordring 2020 Puljemidler Dette notat belyser de budgetudfordringer i 2020, som følger af udløb af puljer og kendte tidsbegrænsede indsatser/projekter på CPOs og CSKFs områder. Værdighedspuljens

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden

1. Godkendelse af dagsorden Referat Social- og Sundhedsudvalget Tid Onsdag den 5. marts 2014 kl. 16:00 Sted Mødelokale 3 Afbud Fraværende Indholdsfortegnelse: 1. Godkendelse af dagsorden...1 2. 11/40589 Sundhedspolitik 'Sammen om

Læs mere

Referat. Ældre- og Genoptræningsudvalget

Referat. Ældre- og Genoptræningsudvalget Referat Ældre- og Genoptræningsudvalget Møde nr.: 10/2018 Dannet den: Tirsdag den 23-10-2018 Mødedato: Mandag den 22-10-2018 Mødetidspunkt: 16:30-18:00 Mødested: Gråt, Amtstue Alle Medlemmer Benny Christensen

Læs mere

Ældre- og Omsorgsudvalget_ Referat. Mødedato: 29. april Mødetidspunkt: 21:00. Deltagere: Fraværende: Bemærkninger:

Ældre- og Omsorgsudvalget_ Referat. Mødedato: 29. april Mødetidspunkt: 21:00. Deltagere: Fraværende: Bemærkninger: Referat Mødetidspunkt: 21:00 Mødested: Udvalgsværelse Deltagere: Fraværende: Bemærkninger: Sidetal: 2 Sidetal: 3 Indholdsfortegnelse Sidetal: 4 46. Revision af kvalitetsstandarder på ældreområdet 2019

Læs mere

Bilag 1: Fælles redegørelse for anvendelsen af midlerne til en værdig ældrepleje og en bedre bemanding i ældreplejen 2019.

Bilag 1: Fælles redegørelse for anvendelsen af midlerne til en værdig ældrepleje og en bedre bemanding i ældreplejen 2019. Bilag 1: Fælles redegørelse for anvendelsen af midlerne til en værdig ældrepleje og en bedre bemanding i ældreplejen 2019 Kommune: Favrskov Tilskud en værdig ældrepleje 2019: 8.004.000 kr. Tilskud bedre

Læs mere

Kvalitetsstandard. Forebyggende hjemmebesøg. Servicelovens 79a. Lovgrundlag. Formål. Indhold

Kvalitetsstandard. Forebyggende hjemmebesøg. Servicelovens 79a. Lovgrundlag. Formål. Indhold Kvalitetsstandard Forebyggende hjemmebesøg Servicelovens 79a Lovgrundlag Formål 79 a. Kommunalbestyrelsen skal tilbyde mindst et årligt forebyggende hjemmebesøg til alle borgere, der er fyldt 80 år, og

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget 2018-2021 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:30 Mødet afsluttet: kl. 17:30 Mødested: Mødelokale 469, 4. sal, Hjørring Rådhus Fraværende:

Læs mere

Formålet med indsatsen

Formålet med indsatsen Kvalitetsstandard Overskrift Modtagere Botilbud i almene boliger til borgere med betydelig og varig nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne Handicap, psykiatri og socialt udsatte Lov om almene boliger

Læs mere

Fredensborg Kommune Ældre og Handicap. 10 Kvalitetsstandard for midlertidigt ophold

Fredensborg Kommune Ældre og Handicap. 10 Kvalitetsstandard for midlertidigt ophold Fredensborg Kommune Ældre og Handicap 10 Kvalitetsstandard for midlertidigt ophold 2016 1 Indledning Fredensborg Kommune tilbyder midlertidigt ophold til borgere med særlige behov. Kvalitetsstandarden

Læs mere

Kvalitetsstandard 2017 Forebyggende hjemmebesøg efter Servicelovens 79a

Kvalitetsstandard 2017 Forebyggende hjemmebesøg efter Servicelovens 79a Kvalitetsstandard 2017 Forebyggende hjemmebesøg efter Servicelovens 79a 1 Indhold Forord... 3 Formålet... 3 Generelt om forebyggende hjemmebesøg... 3 Lovgivning... 4 Klageadgang... 4 Ydelsesbeskrivelse...

Læs mere

Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale B - 6 sal - Jobcentret - benyt indgang v/ydelseskontoret Fraværende:

Læs mere

Bilag 1: Fælles redegørelse for anvendelsen af midlerne til en værdig ældrepleje og en bedre bemanding i ældreplejen 2019.

Bilag 1: Fælles redegørelse for anvendelsen af midlerne til en værdig ældrepleje og en bedre bemanding i ældreplejen 2019. Bilag 1: Fælles redegørelse for anvendelsen af midlerne til en værdig ældrepleje og en bedre bemanding i ældreplejen 2019 Kommune: Tilskud en værdig ældrepleje 2019: Tilskud bedre bemanding i ældreplejen

Læs mere

KERTEMINDE KOMMUNE. Referat. Ældre- og Handicapudvalgets møde den 26. marts 2007 Kl. 16.00. Birkelund Plejecenter, Røjrupvej 9, 5550 Langeskov

KERTEMINDE KOMMUNE. Referat. Ældre- og Handicapudvalgets møde den 26. marts 2007 Kl. 16.00. Birkelund Plejecenter, Røjrupvej 9, 5550 Langeskov KERTEMINDE KOMMUNE Referat af Ældre- og Handicapudvalgets møde den 26. marts 2007 Kl. 16.00 Birkelund Plejecenter, Røjrupvej 9, 5550 Langeskov Tilgår pressen Fraværende: Else Møller forlod mødet kl. 18.15

Læs mere

Forslag til arbejdsspor i Sundhedspolitik

Forslag til arbejdsspor i Sundhedspolitik Punkt 2. Forslag til arbejdsspor i Sundhedspolitik 2015-2018. 2014-2390. Sundheds- og Kulturforvaltningen indstiller, at Sundheds- og Kulturudvalget godkender, at Sunde rammer, Lighed i sundhed, Mental

Læs mere

Ansøgte midler til løft af ældreområdet. Styrket rehabiliterings- og genoptræningsindsats

Ansøgte midler til løft af ældreområdet. Styrket rehabiliterings- og genoptræningsindsats Ansøgte midler til løft af ældreområdet Resumé af de samlede indsatser: Den rehabiliterende indsats i hjemmeplejen styrkes fortsat ved at fastholde ansættelsen af flere ergoterapeuter. Besparelse på tid

Læs mere

Bilag 1: Fælles redegørelse for anvendelsen af midlerne til en værdig ældrepleje og en bedre bemanding i ældreplejen 2019

Bilag 1: Fælles redegørelse for anvendelsen af midlerne til en værdig ældrepleje og en bedre bemanding i ældreplejen 2019 Bilag 1: Fælles redegørelse for anvendelsen af midlerne til en værdig ældrepleje og en bedre bemanding i ældreplejen 2019 Kommune: Billund Kommune Tilskud en værdig ældrepleje 2019: 5.220.000 kr. Tilskud

Læs mere

Politik for tilsyn. Uanmeldte tilsyn. Center for Sundhed og Omsorg

Politik for tilsyn. Uanmeldte tilsyn. Center for Sundhed og Omsorg Politik for tilsyn Uanmeldte tilsyn Center for Sundhed og Omsorg Baggrund og indledning Center for Sundhed og Omsorg i ønsker at udarbejde en ny politik for tilsyn på centrets områder. Behovet for det

Læs mere

Rubrik. Sundhed og trivsel for børn og unge i alderen 0-30 år. Sundhedsfremme- og forebyggelsesstrategi for perioden 2014-2017

Rubrik. Sundhed og trivsel for børn og unge i alderen 0-30 år. Sundhedsfremme- og forebyggelsesstrategi for perioden 2014-2017 Rubrik Sundhed og trivsel for børn og unge i alderen 0-30 år Sundhedsfremme- og forebyggelsesstrategi for perioden 2014-2017 Social og Sundhed Side 1 af 8 Indholdsfortegnelse INDLEDNING... 3 VISION...

Læs mere

Referat Social- og Sundhedsudvalget's møde Onsdag den Kl. 15:00 Caroline Amalielund, Caroline Amalie Vej 13

Referat Social- og Sundhedsudvalget's møde Onsdag den Kl. 15:00 Caroline Amalielund, Caroline Amalie Vej 13 Referat Social- og Sundhedsudvalget's møde Onsdag den 18-02-2015 Kl. 15:00 Caroline Amalielund, Caroline Amalie Vej 13 Deltagere: Hanne Ringgaard Møller, Lone Juul Stærmose, Ulla Larsen, Jesper Ullemose,

Læs mere

Godkendelse af Anvendelse af værdighedsmidler med høringssvar

Godkendelse af Anvendelse af værdighedsmidler med høringssvar Punkt 3. Godkendelse af Anvendelse af værdighedsmidler 2018-2019 - med høringssvar 2017-030246 Ældre- og Handicapudvalget indstiller til byrådet, at det godkendes, at de værdighedsmidler, der er bundet

Læs mere

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2014-2017 SÆH-sekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 15:10 Mødested: Nordsøcentret, Hirtshals

Læs mere

Økonomiske konsekvenser vedr. ansøgning af pulje til løft af ældreområdet

Økonomiske konsekvenser vedr. ansøgning af pulje til løft af ældreområdet Notat Sekretariatet Rådhuset, Torvet 1 5800 Nyborg Betjen dig selv på www.nyborg.dk Sagsansvarlig: Tlf. E-mail: Sagsnr. 450-2014-711 06-02-2014 Økonomiske er vedr. ansøgning af pulje til løft af ældreområdet

Læs mere

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:00 Mødet afsluttet: kl. 11:35 Mødested: R-329 - Høringsmøde Budget Fraværende: Bodil Kjær Bemærkninger

Læs mere

Et værdigt seniorliv Viborg Kommunes Senior- og Værdighedspolitik. Udkast april 2016

Et værdigt seniorliv Viborg Kommunes Senior- og Værdighedspolitik. Udkast april 2016 Et værdigt seniorliv Viborg Kommunes Senior- og Værdighedspolitik Udkast april 2016 1 1. Forord og vision for politikken Velkommen til Viborg Kommunes Senior- og Værdighedspolitik. Som navnet siger, er

Læs mere

Katalog med indsatser til Ældrepulje 2015

Katalog med indsatser til Ældrepulje 2015 Katalog med er til Ældrepulje 2015 Det er muligt at søge ift. følgende emner: 1. Styrket rehabiliterings- og genoptrænings 2. Bedre praktisk hjælp og personlig pleje 3. Bedre forhold for de svageste ældre

Læs mere

Bilag 1: Fælles redegørelse for anvendelsen af midlerne til en værdig ældrepleje og en bedre bemanding i ældreplejen 2019

Bilag 1: Fælles redegørelse for anvendelsen af midlerne til en værdig ældrepleje og en bedre bemanding i ældreplejen 2019 Bilag 1: Fælles redegørelse for anvendelsen af midlerne til en værdig ældrepleje og en bedre bemanding i ældreplejen 2019 Kommune: Sønderborg Tilskud en værdig ældrepleje 2019: 16.932.000 kr. Tilskud bedre

Læs mere

KVALITETSSTANDARD FOR FOREBYGGENDE HJEMMEBESØG. LOV OM SOCIAL SERVICE 79a

KVALITETSSTANDARD FOR FOREBYGGENDE HJEMMEBESØG. LOV OM SOCIAL SERVICE 79a KVALITETSSTANDARD FOR FOREBYGGENDE HJEMMEBESØG LOV OM SOCIAL SERVICE 79a BRØNDBY KOMMUNE August 2016 1 Indledning Af Bekendtgørelse nr. 304 af 20. marts 2016 fremgår, at kommunalbestyrelsen mindst én gang

Læs mere

Åbent Referat. til. Virksomheds-MED, Social- og Sundhedsafdelingen

Åbent Referat. til. Virksomheds-MED, Social- og Sundhedsafdelingen Åbent Referat til Mødedato: Fredag den 22. november Mødetidspunkt: 8:00-9:00 Mødested: Deltagere: Fraværende: Referent: Titan - Mellemgang 1. sal Christel Zøhner, Pia Maria Nielsen, Sanne Schroll, Kirsten

Læs mere

1. Formålet med denne lov er

1. Formålet med denne lov er Ældrerådets høringssvar med administrationens bemærkninger: Nr. Høringssvar Forvaltningens bemærkninger 1 Ældrerådet anbefaler, med henvisning til nedenstående, at en vedtagelse af de foreliggende kvalitets

Læs mere

Dagsorden til møde i Socialudvalget

Dagsorden til møde i Socialudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Socialudvalget Mødetidspunkt 09-08-2017 17:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse D Indholdsfortegnelse Socialudvalget 09-08-2017 17:00 1 (Åben) Temapunkt: Det gode liv

Læs mere

Godkendelse af Anvendelse af værdighedsmidler med høringssvar

Godkendelse af Anvendelse af værdighedsmidler med høringssvar Punkt 3. Godkendelse af Anvendelse af værdighedsmidler 2018-2019 - med høringssvar 2017-030246 Ældre- og Handicapudvalget indstiller til Byrådet at det godkendes, at de værdighedsmidler, der er bundet

Læs mere

Notat. Fælles besvarelse til indsendte høringssvar vedr. Værdighedspolitikken Vedrørende Værdighedspolitik

Notat. Fælles besvarelse til indsendte høringssvar vedr. Værdighedspolitikken Vedrørende Værdighedspolitik Dato: 02.11.2018 Center for Sundhed og Omsorg Sekretariat horsholm.dk Fælles besvarelse til indsendte høringssvar vedr. Værdighedspolitikken 2018 Baggrund Hørsholm Kommune har opdateret kommunens værdighedspolitik,

Læs mere

Den 10. april Udvalget for Ældre og Handicappede, Økonomiudvalget og Byrådet, Halsnæs Kommune.

Den 10. april Udvalget for Ældre og Handicappede, Økonomiudvalget og Byrådet, Halsnæs Kommune. Den 10. april 2018 Udvalget for Ældre og Handicappede, Økonomiudvalget og Byrådet, Halsnæs Kommune. Ældrerådet har på sit ekstraordinære møde den 09.04.2018 behandlet dagsordenen til møde i Udvalget for

Læs mere

Dagsorden til møde i Socialudvalget

Dagsorden til møde i Socialudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Socialudvalget Mødetidspunkt 27-01-2016 17:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse D Indholdsfortegnelse Socialudvalget 27-01-2016 17:00 1 (Åben) Kommissorium for opgaveudvalg

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 16:30 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring

Læs mere

Fra Sundheds-, Ældre- og Handicap Til Handicaprådet

Fra Sundheds-, Ældre- og Handicap Til Handicaprådet Høringsmateriale budget 2020-2023 Fra Sundheds-, Ældre- og Handicap Til Handicaprådet Kapitel 4.6 Øget tilgang til substitutionsbehandling og vikar for lægekonsulent Overordnet type: DRIFT Budgettype:

Læs mere