Forslag til organisering af arbejdet med Fremtidens rehabiliterings- og plejecentre

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Forslag til organisering af arbejdet med Fremtidens rehabiliterings- og plejecentre"

Transkript

1 Forslag til organisering af arbejdet med Fremtidens rehabiliterings- og plejecentre Baggrund Kommunalbestyrelsen vedtog den forslag til Fremtidens Rehabiliterings- og plejecentre, som skal gennemføres over en periode fra og den 13. oktober økonomien i forbindelse med planen i forbindelse med budget 2017 og overslagsår. Baggrunden for beslutningen er en fremlagt analyse af den nuværende plejecenter-dækning og behovet herfor i fremtiden. I analysen fremgår flere mulige scenarier, hvoraf der tages udgangspunkt i et behov for plejecenterpladser på i alt 147 pladser de næste 4-5 år. Der skal således på et senere tidspunkt tages stilling til, om der skal udbygges med yderligere et plejecenter i kommunen. Der beskrives i analysen en situation hvor der i høj grad bliver brug for specialisering på plejecentrene fremover, særligt i forhold til behovet for demenspladser. Desuden peges på behovet for et egentligt rehabiliteringscenter samt større plejecentre, hvorfor de tre mindste plejecentre i kommunen foreslås anvendt til andre formål. Beslutninger Af kommunalbestyrelsens referat fremgår at følgende 7 anbefalinger er besluttet: 1. Stevnshøj plejecenter omdannes til nyt rehabiliteringscenter og KAS flytter til Stevnshøj 2. Hotherhavens plejecenter omdannes til demensplejecenter. Nichen bevares derved ved Hotherhaven 3. Brohøj demensplejecenter anvendes i en periode som genhusning/midlertidige pladser, men ophører som plejecenter 4. Egehavens plejecenter udbygges med maksimalt antal pladser, som pt. Forventes at være 10 pladser 5. Hotherhavens plejecenter udbygges med 20 pladser 6. Plushøj omdannes til ældreboliger/ ollekolle med mulighed for etablering af fælleshus og evt. fælles aktiviteter sammen med nuværende ældreboliger 7. Etablering af egne tilbud til borgere med erhvervet hjerneskade, udviklingshæmmede, samt unge-tilbud i det omfang, der er behov og mulighed for anvendelse af eksisterende bygninger.

2 Organisering Da der er tale om en meget omfattende plan, som ikke alene inddrager plejecentrene, sygeplejen, træningsenheden, serviceenheden, visitationen, handicapområdet og administrationen men også i høj grad involverer en række aktører, herunder bruger- og pårørenderåd, Ældre- og Handicapråd, Venne- og Støtteforeninger, medarbejdere og ledelse er det nødvendigt med en klar og tydelig organisering, hvor også Social- og Sundhedsudvalgets medlemmer kan få en fremtrædende rolle. Parallelt med anbefalingerne og i sammenhæng med to af arbejdsgrupperne skal der endvidere nedsættes to byggeudvalg for henholdsvis Egehaven og Hotherhaven. Derfor tilknyttes Stevns Ejendomme under Center for Teknik og Miljø også til opgaven. Der foreslås derfor en klassisk organisering omkring en styregruppe og arbejdsgrupper, med hvert deres kommissorium, og med reference til Social- og Sundhedsudvalget:

3 SSU-udvalg Styregruppe Arb.gr. 1: Nyt rehabiliteringscenter på Stevnshøj Arb.gr.2: Nyt demensplejecenter Hotherhaven incl. byggeudvalg Arbejdsgruppe 3: Udvidelse af Egehaven incl. byggeudvalg Arb.gr. 4: Plushøj som ældreboliger i et nyt "Ollekolle" Arb.gr. 5: Brohøjs fremtid samt etablering af handicaptilbud

4 Det vil, til understøttelse af Styregruppen og de fem arbejdsgruppers arbejde blive nødvendigt administrativt at nedsætte nogle mindre projektgrupper, som skal afklare en række praktiske opgaver, tværgående til brug for hele arbejdet med rehabiliterings- og plejecenterplanen: Projektgruppe 1: Økonomisk styring og vagtplanlægning i forhold til gennemførelsen af besparelsen over de 4 år. Projektgruppe 2: Flytning af beboere og beboer-økonomi i sammenhæng hermed. Gruppen har endvidere til opgave at planlægge samtaler - samt udarbejdelse af skriftligt materiale i første omgang med henblik på beboerne på Stevnshøj Projektgruppe 3: Bolig og anlæg samarbejde med boligselskaber omkring realisering, lån, evt. køb og salg, leje-udgifter, investeringer, vedligehold mv. Afsnitsledere/centerchef sørger for fremdrift, koordinering og sekretariatsbetjening af de enkelte arbejdsgrupper og styregruppen. Det er en forudsætning for styregruppe og arbejdsgrupper, at de forslag omkring Rehabiliteringsog plejecenter, de fremkommer med, overholder de økonomiske rammer, som indgår som en forudsætning for Social- og Sundhedsudvalgets beslutning. Der skal i det omfang, det er muligt, søges fonds- og puljemidler samt anden ekstern finansiering hjem til implementering af både anlæg, udvikling og kompetenceudvikling. For Styregruppen og de fem arbejdsgrupper er der følgende forslag til kommissorier: Kommissorium for Styregruppen for Fremtidens Pleje- og Rehabiliteringscentre. Formål og opgave Styregruppen har til formål at koordinere og opsamle det samlede arbejde med implementeringen af Fremtidens Pleje- og rehabiliteringscenter. Styregruppen har kompetence til at træffe administrative beslutninger vedrørende del-elementer i planen, og har ansvaret for at fremlægge forslag og indstillinger vedrørende de syv besluttede anbefalinger til politisk behandling i Social- og Sundhedsudvalget. Styregruppen skal sikre involvering og inddragelse af relevante interessenter, herunder at høringer mv. bliver overholdt og gennemført. Styregruppen skaber synlighed og gennemsigtighed omkring planens gennemførelse ved forskellige eksterne og interne informations- og kommunikationstiltag. Styregruppen skal overvåge at den økonomiske plan overholdes.

5 Styregruppen skal sikre at tids- og handleplanen overholdes. Styregruppen skal fremlægge status for SSU-udvalget på dennes møder. Styregruppens medlemmer Direktør Jakob Bigum Centerchef Tina Mørk Afsnitsleder Thomas Jakobsgaard, stab og myndighed Afsnitsleder Birgitte Schmidt, udfører Afsnitsleder Anne-Marie Thøgersen, service Formand for Ældrerådet Birthe Høfler Næstformand i Område-Udvalg Lone Damgaard Næstformand i UdførerMED Døgn AMR fra UdførerMED Stevns Ejendomme ved Center for Teknik og Miljø, Jesper Boesen Reference Styregruppen refererer til Social- og Sundhedsudvalget. Tids- og handleplan Styregruppen samt arbejdsgrupperne etableres januar 2017 og styregruppen udarbejder en samlet tids- og handleplan til godkendelse i SSU.

6 Kommissorium for Arbejdsgruppe 1: Etablering af Rehabiliteringscenter på Stevnshøj Formål og opgave Arbejdsgruppen indstiller til Styregruppen hvorledes de enkelte opgaver med etablering af et Rehabiliteringscenter på Stevnshøj skal løses. Opgaverne som arbejdsgruppen skal komme med forslag til omfatter følgende: - Forslag til placering af de enkelte afdelinger og aktiviteter i de fysiske rammer på Stevnshøj, herunder plan og økonomi for istandsættelse/indretning - Forslag til indretning af et samlet Dag- og træningscenter - Forslag til etablering af modtagekøkkener i de enkelte bo-grupper - Forslag til flytning af KAS fra Hotherhaven til Stevnshøj, herunder plan for og overvågning af flytninger internt og eksternt og frigivelse af lejligheder. - Forslag til fremtidig anvendelse af kantine/cafeteria - Forlag til information til alle interessenter undervejs i processen Medlemmer Birgitte Schmidt, afsnitsleder, (formand) Marianne Thomasen, leder af KAS Lotte Bylow, leder af Træningsenhed Anne-Marie Thøgersen, afsnitsleder Et medlem fra SSU Medarbejderrepræsentanter to for KAS Medarbejderrepræsentant for Træningsenhed Repræsentant for ældreråd Repræsentant for Bruger-Pårørenderåd og evt. Støtteforening Stevnshøj? Reference Arbejdsgruppen refererer til Styregruppen og indstiller sine løsningsforslag hertil.

7 Kommissorium for Arbejdsgruppe 2: Etablering af Demensplejecenter i Hotherhaven samt tilbygning med 20 pladser. Formål og opgaver. Arbejdsgruppen indstiller til Styregruppen hvorledes de enkelte opgaver med etablering af et Demensplejecenter på Hotherhaven samt udbygning med 20 pladser skal løses. Opgaverne som arbejdsgruppen skal komme med forslag til omfatter følgende: - Gen-etablering af plejehjemsboliger efter udflytning af KAS - Forslag til anvendelse af arealer efter udflytning af Dagcenter - Samlet plan for indretning af de fysiske arealer på Hotherhaven så denne bliver demensvenligt plejecenter fremover herunder plan og økonomi for istandsættelse/indretning - Forslag til plan for skærmning af køkken i forhold til demensplejecenter - Forslag til plan for udenomsarealer og sikring heraf. - Forslag til udvidelse med 20 pladser Medlemmer af arbejdsgruppen Birgitte Schmidt, afsnitsleder (formand) leder af demensplejecenter Brohøj leder af plejecenter Hotherhaven Anne-Marie Thøgersen, afsnitsleder Medlem af SSU Demenskoordinator Line Henriksen Medlem af Ældreråd Medlemmer af Bruger-pårørenderåd og støtteforeningerne Hotherhaven og Brohøj Medarbejderrepræsentanter (arbejdsmiljø) for Hotherhaven og Brohøj Stevns Ejendomme ved Jesper Boesen Reference Arbejdsgruppen refererer til Styregruppen og indstiller sine løsningsforslag hertil.

8 Kommissorium for arbejdsgruppe 3: Udvidelse af plejecenter Egehaven med maksimalt antal pladser, fra 10 til evt. 20 pladser Formål og opgaver Arbejdsgruppen indstiller til Styregruppen hvorledes opgaven med en udbygning på plejecenter Egehaven kan foregå, idet der søges maksimalt flest pladser. Der er i lokalplanen plads til 10, men det søges afklaret om der kan blive 20 pladser Opgaverne som arbejdsgruppen skal komme med forslag til omfatter: - Udbygning med pladser forslag hertil - Løsning, hvor eksisterende service-arealer udnyttes, idet der ikke skal ske udvidelse af Servicearealer - Arbejdsgruppen skal se på om løsningen kan indeholde en fælles-sal indenfor de økonomiske rammer i forhold til en samlet løsning - Plejecenter Egehaven skal fortsætte som somatisk plejecenter, men større, og arbejdsgruppen skal overveje om dette giver anledning til ændring i indretning og indhold. Medlemmer af arbejdsgruppen Afsnitsleder Birgitte Schmidt Afsnitsleder Anne-Marie Thøgersen Leder af Egehaven Medlem af SSU Medarbejderrepræsentant herunder arbejdsmiljø fra Egehaven Medlem af Ældreråd Medlem af bruger/pårørenderåd samt støtteforeningen Stevns Ejendomme ved Jesper Boesen

9 Kommissorium for arbejdsgruppe 4: Etablering af et alternativt botilbud Ollekolle på Plushøj Formål og opgave Arbejdsgruppen skal komme med forslag til, hvordan det nuværende plejecenter Plushøj kan omdannes til en ny type boform, formentlig efter ældrebolig-reglerne, som skabes udfra en vision om større fællesskab mellem beboerne, både inde i boligerne på Plushøj, men også i høj grad sammen med beboerne i ældreboligerne uden for Plushøj. Fællesskabet og forebyggelse af ensomhed skal være det overordnede tema for de forslag, som skal fremlægges for styregruppen. Arbejdsgruppen skal komme med forslag til: - Vision og indhold for et nyt botilbud - Ombygninger af eksisterende boligrammer i Plushøj - Lovmæssig grundlag for etablering og drift, dvs. afklaring omkring ejerforhold, foreningsdannelse, kommunens rolle mv. - Aktiviteter og fælles-arealers anvendelse - Anlægsbudget Medlemmer af arbejdsgruppen Centerchef Tina Mørk (formand) Medlem af SSU udvalg Medlem af Ældreråd Afsnitsleder Anne-Marie Thøgersen Lederrepræsentation fra hjemmeplejen Medarbejderrepræsentation fra Plushøj Bruger-pårørenderåd og støtteforening Plushøj Stevns Ejendomme ved Jesper Boesen Reference Arbejdsgruppen refererer til Styregruppen og indstiller sine løsningsforslag hertil.

10 Kommissorium for arbejdsgruppe 5: Anvendelse af Brohøj ved nedlukning af plejecenter samt etablering af egne døgntilbud til personer med Handicap i Stevns kommune Formål og opgaver Arbejdsgruppen skal komme med forslag til hvad det nuværende Brohøj plejecenter kan anvendes til efter nedlukning. Arbejdsgruppen skal komme med forslag til hvordan der kan etableres døgntilbud til personer med handicap i Stevns kommune. Arbejdsgruppen skal komme med forslag til: - Fortsat drift af Brohøj under nedlæggelse evt. anvendelse af plejeboliger til midlertidige boliger for andre målgrupper - Forslag til anvendelse af et nedlukket Brohøj, muligheder i salg af Brohøj, alternativt anvendelse til nyt døgntilbud for handicappede - Døgnpladser til handicappede, øvrige tilbud, eks. Overskydende pladser på Rehabiliteringscenter Stevnshøj, samt anvendelse af H4 på sigt på Hotherhaven. Arbejdsgruppens medlemmer Centerchef Tina Mørk (formand) Leder af bostøtteteam handicappede Medlem af SSU Medlem af Handicaprådet Medarbejderrepræsentanter for Brohøj samt for bostøtteområdet Repræsentant for bruger-pårørenderåd og støtteforeninge Brohøj Myndighed: psykiatri-sygeplejerske Tina Thaanum samt Voksen-handicap team Reference Arbejdsgruppen refererer til Styregruppen og indstiller sine løsningsforslag hertil.

PLEJECENTERPLAN - BESLUTNINGSOPLÆG

PLEJECENTERPLAN - BESLUTNINGSOPLÆG NOTAT 26. MARTS 2018 JOURNALNUMMER SKREVET AF TINA MØRK OG THOMAS JAKOBSGAARD PLEJECENTERPLAN - BESLUTNINGSOPLÆG BAGGRUND Flertalsgruppen har ønsket at genbehandle KB s beslutning om Plejecenterplan og

Læs mere

Fjerne aktivitetstimerne på plejecentrene Anbefales. Ø kan ikke anbefale.

Fjerne aktivitetstimerne på plejecentrene Anbefales. Ø kan ikke anbefale. Ikke indarbejdede ændringer Nr. Social- og sundhedsudvalget Regn- Basis Udvalgets beslutning skab Opr. budget BF BO BO BO - Balancekatalog 2015 SSU 8.6.16: Sagen udsat til 20.6.16 Godkendt af SSU 20.4.2016

Læs mere

MED Områdeudvalg Sundhed

MED Områdeudvalg Sundhed Referat Mødelokale 1, Rådhuset, Kl. 12:00 Medlemmer Birgitte Eskelund Schmidt Anne-Marie Thøgersen Lone Damgaard Niels Hansen Helle Leegard Funch Heidi Neiiendam Tina Mørk Mona Hertel Hansen Gunhild Karlsen

Læs mere

Ældreråd. Referat. Mødelokale 1, 5. april 2018 Kl. 10:15. Medlemmer. Bemærkning: Afbud: Hans C. Bech og Jette Olsen.

Ældreråd. Referat. Mødelokale 1, 5. april 2018 Kl. 10:15. Medlemmer. Bemærkning: Afbud: Hans C. Bech og Jette Olsen. Referat Mødelokale 1, Kl. 10:15 Medlemmer Susanne Kierch Anna K. M. Hansen Hans C. Bech Dorete Olsen Jette Olsen Britta Jensen-Terpet Helmut Madsen Bodil Nielsen Lilly Meisner Pedersen Bemærkning: Afbud:

Læs mere

Igangværende anlæg SSU : Sagen udsat til

Igangværende anlæg SSU : Sagen udsat til Nr. Social- og sundhedsudvalget Udvalgets beslutning BF BO BO BO Igangværende/nye anlæg BF Igangværende anlæg SSU 8.6.16: Sagen udsat til 20.6.16 SSU 20.6.16: 200 Udskiftning af nødkald - plejecentre 350

Læs mere

Åben Referat Ældreråd. Lokale 1, Birkehøj, Bjælkerupvej 32, 4660 Store Heddinge 13. januar 2014 Kl. 10:00-12:00

Åben Referat Ældreråd. Lokale 1, Birkehøj, Bjælkerupvej 32, 4660 Store Heddinge 13. januar 2014 Kl. 10:00-12:00 Åben Referat Lokale 1, Birkehøj, Bjælkerupvej 32, 4660 Store Heddinge 13. januar 2014 Kl. 10:00-12:00 Medlemmer: Flemming Pihi, Marianne Jensen, Lilly Meisner Pedersen, Oda Petersen, Frank R. Taarup, Birthe

Læs mere

Ældreråd. Referat. Mødelokale 1, 16. maj 2017 Kl. 10:15. Medlemmer

Ældreråd. Referat. Mødelokale 1, 16. maj 2017 Kl. 10:15. Medlemmer Referat Mødelokale 1, Kl. 10:15 Medlemmer Flemming Pihl Marianne Jensen Lilly Meisner Pedersen Birthe Høfler Bodil Nielsen Helmut Madsen Karsten P. Smith Oda Petersen Jens Kierkegaard Bemærkning: Afbud

Læs mere

Projektbeskrivelse. Fremtidens behov for boliger til ældre og handicappede i Stevns kommune

Projektbeskrivelse. Fremtidens behov for boliger til ældre og handicappede i Stevns kommune Projektbeskrivelse Projektets navn: Fremtidens behov for boliger til ældre og handicappede i Stevns kommune 1. Baggrund På grund af vigende efterspørgsel på ældre- og handicapboliger i Stevns Kommune er

Læs mere

Social og sundhed Ikke indarbejdede ændringer Budget

Social og sundhed Ikke indarbejdede ændringer Budget Social og sundhed Ikke indarbejdede ændringer Budget 2019-2022 I 1000 kr. Regnskab 2017 Opr. 2018 Basisbudget 2019 BF 2019 BO 2020 Ændringer BO 2021 BO 2022 SSU s beslutning Sundhedsudgifter 2300 Velfærdsteknologi

Læs mere

Ældreråd. Referat. Mødelokale 2, 1. februar 2016 Kl. 10:15. Medlemmer. Bemærkning: Afbud fra: Helmut Madsen

Ældreråd. Referat. Mødelokale 2, 1. februar 2016 Kl. 10:15. Medlemmer. Bemærkning: Afbud fra: Helmut Madsen Referat Mødelokale 2, Kl. 10:15 Medlemmer Flemming Pihl Marianne Jensen Lilly Meisner Pedersen Frank R. Taarup Birthe Høfler Bodil Nielsen Helmut Madsen Karsten P. Smith Oda Petersen Bemærkning: Afbud

Læs mere

Ældreråd. Referat. Mødelokale 2, Rådhuset, 4. april 2019 Kl. 10:15. Medlemmer

Ældreråd. Referat. Mødelokale 2, Rådhuset, 4. april 2019 Kl. 10:15. Medlemmer Referat Mødelokale 2, Rådhuset, Kl. 10:15 Medlemmer Susanne Kierch Anna K. M. Hansen Hans C. Bech Dorete Olsen Jette Olsen Britta Jensen-Terpet Bodil Nielsen Lilly Meisner Pedersen Peder Maimann Olsen

Læs mere

Social og Sundhed Anlæg Budget

Social og Sundhed Anlæg Budget Social og Sundhed Anlæg Budget 2019-2022 I 1000 kr. Udvalg BF 2019 BO 2020 BO 2021 BO 2022 SSU's beslutning Skal Nybyggeri 20.001 Ændring af plejecenterstruktur SSU 400 400 0 0 14.5.18: Anbefales 20.002

Læs mere

FORSLAG TIL MODGÅENDE FORANSTALTNINGER UDOVER ALLEREDE IVÆRKSATTE I 2016 - SSU

FORSLAG TIL MODGÅENDE FORANSTALTNINGER UDOVER ALLEREDE IVÆRKSATTE I 2016 - SSU FORSLAG TIL MODGÅENDE FORANSTALTNINGER UDOVER ALLEREDE IVÆRKSATTE I 2016 - SSU Nr. Tekst Anslået beløb (1000 kr) 2016 2017 2018 2019 1a* Robotstøvsuger -212-363 -363-363 1b* Rengøring hver 4. uge, borgere

Læs mere

Social og Sundhed Anlæg Budget

Social og Sundhed Anlæg Budget Social og Sundhed Anlæg Budget 2019-2022 I 1000 kr. Udvalg BF 2019 2020 2021 2022 SSU's beslutning Igangværende Nybyggeri 20.001 Ændring af plejecenterstruktur SSU 400 400 0 0 14.5.18: Anbefales 20.002

Læs mere

Ældreråd. Referat. Mødelokale 2, Rådhuset, 2. maj 2019 Kl. 10:15. Medlemmer

Ældreråd. Referat. Mødelokale 2, Rådhuset, 2. maj 2019 Kl. 10:15. Medlemmer Referat Mødelokale 2, Rådhuset, Kl. 10:15 Medlemmer Susanne Kierch Anna K. M. Hansen Hans C. Bech Dorete Olsen Jette Olsen Britta Jensen-Terpet Bodil Nielsen Lilly Meisner Pedersen Peder Maimann Olsen

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. 14:45 Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende:

Læs mere

Ældreråd. Referat. Mødelokale 2, Rådhuset, 31. januar 2019 Kl. 10:15. Medlemmer. Bemærkning: Lone Petersen deltog fra kl

Ældreråd. Referat. Mødelokale 2, Rådhuset, 31. januar 2019 Kl. 10:15. Medlemmer. Bemærkning: Lone Petersen deltog fra kl Referat Mødelokale 2, Rådhuset, Kl. 10:15 Medlemmer Susanne Kierch Anna K. M. Hansen Hans C. Bech Dorete Olsen Jette Olsen Britta Jensen-Terpet Bodil Nielsen Lilly Meisner Pedersen Peder Maimann Olsen

Læs mere

Notat. Procesplan vedr. fremtidig boligkapacitet på ældre- og handicapområdet

Notat. Procesplan vedr. fremtidig boligkapacitet på ældre- og handicapområdet SOCIAL OG SUNDHED Dato: 18. januar Tlf. dir.: 4477 2998 E-mail: jko@balk.dk Kontakt: Jakob Søgaard Timmermann Notat Procesplan vedr. fremtidig boligkapacitet på ældre- og handicapområdet Indledning I den

Læs mere

Ældreråd. Referat. Mødelokale 2, 8. november 2018 Kl. 10:15. Medlemmer. Bemærkning: Borgmester Anette Mortensen deltager fra kl. 10.

Ældreråd. Referat. Mødelokale 2, 8. november 2018 Kl. 10:15. Medlemmer. Bemærkning: Borgmester Anette Mortensen deltager fra kl. 10. Referat Mødelokale 2, Kl. 10:15 Medlemmer Susanne Kierch Anna K. M. Hansen Hans C. Bech Dorete Olsen Jette Olsen Britta Jensen-Terpet Bodil Nielsen Lilly Meisner Pedersen Peder Maimann Olsen Bemærkning:

Læs mere

Den gode sagsbehandling

Den gode sagsbehandling Den gode sagsbehandling type: Fagområde Sundhed og Handicap har i 2014 oplevet et stigende antal afgørelser som hjemvises til fornyet sagsbehandling af Ankestyrelsen. Dette samstillet med ændrede bevillingsniveauer

Læs mere

Udbygningsplaner for. Plejeboligområdet

Udbygningsplaner for. Plejeboligområdet Udbygningsplaner for Plejeboligområdet Hvad er behovet? Hvad er vedtaget? & Hvad er foreslået? Hvad med økonomien? Centerchef Erik Petersen Hvad er behovet for plejeboliger Den ældste del af befolkningen

Læs mere

UDKAST Center for Voksenstøtte og Rehabilitering. Handleplan: Plan for botilbud

UDKAST Center for Voksenstøtte og Rehabilitering. Handleplan: Plan for botilbud UDKAST Center for Voksenstøtte og Rehabilitering Handleplan: Plan for botilbud Indledning I 2018 har Social og Sundhedsudvalget været igennem en proces med udarbejdelse af en Handicap- og psykiatripolitik

Læs mere

Ældreråd. Referat. Mødelokale 2, 7. juni 2018 Kl. 10:15. Medlemmer. Bemærkning: Afbud: Helmut Madsen og Lilly Meisner Pedersen.

Ældreråd. Referat. Mødelokale 2, 7. juni 2018 Kl. 10:15. Medlemmer. Bemærkning: Afbud: Helmut Madsen og Lilly Meisner Pedersen. Referat Mødelokale 2, Kl. 10:15 Medlemmer Susanne Kierch Anna K. M. Hansen Hans C. Bech Dorete Olsen Jette Olsen Britta Jensen-Terpet Helmut Madsen Bodil Nielsen Lilly Meisner Pedersen Bemærkning: Afbud:

Læs mere

Ældreråd. Referat. Mødelokale 2, 29. november 2018 Kl. 10:15. Medlemmer. Bemærkning: Karina Bernth deltog fra kl

Ældreråd. Referat. Mødelokale 2, 29. november 2018 Kl. 10:15. Medlemmer. Bemærkning: Karina Bernth deltog fra kl Referat Mødelokale 2, Kl. 10:15 Medlemmer Susanne Kierch Anna K. M. Hansen Hans C. Bech Dorete Olsen Jette Olsen Britta Jensen-Terpet Bodil Nielsen Lilly Meisner Pedersen Peder Maimann Olsen Bemærkning:

Læs mere

Kommissorium. Omlægning af boliger til ældre- og socialområdet. Udarbejdet af Katrine Madsen 12. december Hjvhjgyu. Multifunktionelle m2

Kommissorium. Omlægning af boliger til ældre- og socialområdet. Udarbejdet af Katrine Madsen 12. december Hjvhjgyu. Multifunktionelle m2 Kommissorium Omlægning af boliger til ældre- og socialområdet i Udarbejdet af Katrine Madsen 12. december 2017 Hjvhjgyu Multifunktionelle m2 Formål har anvisningsretten til en række almene plejeboliger,

Læs mere

Ældreråd. Referat. Mødelokale 2, 13. marts 2017 Kl. 10:15. Medlemmer. Bemærkning: Afbud fra: Flemming Pihl og Tina Mørk.

Ældreråd. Referat. Mødelokale 2, 13. marts 2017 Kl. 10:15. Medlemmer. Bemærkning: Afbud fra: Flemming Pihl og Tina Mørk. Referat Mødelokale 2, Kl. 10:15 Medlemmer Flemming Pihl Marianne Jensen Lilly Meisner Pedersen Birthe Høfler Bodil Nielsen Helmut Madsen Karsten P. Smith Oda Petersen Jens Kierkegaard Bemærkning: Afbud

Læs mere

Ældreråd. Referat. Mødelokale 7, 9. maj 2018 Kl. 10:30. Medlemmer. Bemærkning: Afbud fra: Helmut Madsen.

Ældreråd. Referat. Mødelokale 7, 9. maj 2018 Kl. 10:30. Medlemmer. Bemærkning: Afbud fra: Helmut Madsen. Referat Mødelokale 7, Kl. 10:30 Medlemmer Susanne Kierch Anna K. M. Hansen Hans C. Bech Dorete Olsen Jette Olsen Britta Jensen-Terpet Helmut Madsen Bodil Nielsen Lilly Meisner Pedersen Bemærkning: Afbud

Læs mere

Ældreråd. Referat. Mødelokale 2, 10. april 2017 Kl. 10:15. Medlemmer. Bemærkning: Deltog ikke: Helmut Madsen.

Ældreråd. Referat. Mødelokale 2, 10. april 2017 Kl. 10:15. Medlemmer. Bemærkning: Deltog ikke: Helmut Madsen. Referat Mødelokale 2, Kl. 10:15 Medlemmer Flemming Pihl Marianne Jensen Lilly Meisner Pedersen Birthe Høfler Bodil Nielsen Helmut Madsen Karsten P. Smith Oda Petersen Jens Kierkegaard Bemærkning: Pkt.

Læs mere

Ældreråd. Referat. Mødelokale 1, Rådhuset, 31. januar 2018 Kl. 13:00. Medlemmer. Bemærkning: Afbud fra Helmut Madsen.

Ældreråd. Referat. Mødelokale 1, Rådhuset, 31. januar 2018 Kl. 13:00. Medlemmer. Bemærkning: Afbud fra Helmut Madsen. Referat Ældreråd Mødelokale 1, Rådhuset, Kl. 13:00 Medlemmer Susanne Kierch Anna K. M. Hansen Hans C. Bech Dorete Olsen Jette Olsen Britta Jensen-Terpet Helmut Madsen Bodil Nielsen Lilly Meisner Pedersen

Læs mere

Kommissorium for. Senior- og Handicapudvalget

Kommissorium for. Senior- og Handicapudvalget Kommissorium for Senior- og Handicapudvalget 2018-2021 Baggrund Byrådet har et særligt ansvar overfor borgere med særlige fysiske eller psykiske behov. Byrådet ønsker en rehabiliterende tilgang for at

Læs mere

Center for Social og sundhed justeret organisering 2016

Center for Social og sundhed justeret organisering 2016 Center for Social og sundhed justeret organisering 2016 Baggrund Direktionen arbejder løbende med at sikre, at der i Gribskov Kommunes centerkonstruktion er tydelige roller og klare ansvarsbeskrivelser

Læs mere

ANLÆG Lb. Nr. SSU-A-xx. Etablering af 11 nye plejeboliger samt rehabiliteringscenter, træning og aktivitetshus på Grøndalscenteret

ANLÆG Lb. Nr. SSU-A-xx. Etablering af 11 nye plejeboliger samt rehabiliteringscenter, træning og aktivitetshus på Grøndalscenteret ANLÆG Lb. Nr. SSU-A-xx Etablering af 11 nye plejeboliger samt rehabiliteringscenter, træning og aktivitetshus på Grøndalscenteret Udvalg: SSU/Center for Sundhed & Pleje Område: Flere områder Funktion:

Læs mere

Ældreråd. Referat. Mødelokale 1, 25. april 2016 Kl. 10:15. Medlemmer. Bemærkning: Afbud fra: Flemming Pihl og Lilly Meisner Pedersen.

Ældreråd. Referat. Mødelokale 1, 25. april 2016 Kl. 10:15. Medlemmer. Bemærkning: Afbud fra: Flemming Pihl og Lilly Meisner Pedersen. Referat Mødelokale 1, Kl. 10:15 Medlemmer Flemming Pihl Marianne Jensen Lilly Meisner Pedersen Frank R. Taarup Birthe Høfler Bodil Nielsen Helmut Madsen Karsten P. Smith Oda Petersen Bemærkning: Afbud

Læs mere

Lukket Referat Ældreråd. Lokale 1, Birkehøj, 17. marts 2014 Kl. 10:00-12:00

Lukket Referat Ældreråd. Lokale 1, Birkehøj, 17. marts 2014 Kl. 10:00-12:00 Lukket Referat Lokale 1, Birkehøj, 17. marts 2014 Kl. 10:00-12:00 Medlemmer: Flemming Pihl, Marianne Jensen, Lilly Meisner Pedersen, Oda Petersen, Frank R. Taarup, Birthe Høfler, Bodil Nielsen, Helmut

Læs mere

1. BAGGRUND OG FORMÅL... 3 Den kommunale organisation og ledelsesstruktur... 3

1. BAGGRUND OG FORMÅL... 3 Den kommunale organisation og ledelsesstruktur... 3 20 1. BAGGRUND OG FORMÅL... 3 Den kommunale organisation og ledelsesstruktur... 3 2. UDVIKLINGEN I ANTALLET AF ÆLDRE I VIBORG KOMMUNE... 5 Den generelle udvikling... 5 Udviklingen fordelt på ældredistrikter...

Læs mere

Ældreråd. Referat. Sundhedscentret i Hårlev, mødelokale 16, 12. december 2016 Kl. 10:15. Medlemmer

Ældreråd. Referat. Sundhedscentret i Hårlev, mødelokale 16, 12. december 2016 Kl. 10:15. Medlemmer Referat Sundhedscentret i Hårlev, mødelokale 16, Kl. 10:15 Medlemmer Flemming Pihl Marianne Jensen Lilly Meisner Pedersen Birthe Høfler Bodil Nielsen Helmut Madsen Karsten P. Smith Oda Petersen Jens Kierkegaard

Læs mere

Projektbeskrivelse og kommissorium

Projektbeskrivelse og kommissorium Projektbeskrivelse og kommissorium Projektnavn: Redefinerering af Leve-Bo konceptet på plejecentrene i Halsnæs Kommune Projektleder: Tina Lehmann Olsen Projektejer: Birgit Gundorph-Malling Udarbejdet dato:

Læs mere

367. Foranalyse af muligheden for etablering af tilbud til borgere med særlige behov

367. Foranalyse af muligheden for etablering af tilbud til borgere med særlige behov 367. Foranalyse af muligheden for etablering af tilbud til borgere med særlige behov Sagens kerne I forbindelse med budget 2015 blev det besluttet at igangsætte en kapacitetsanalyse af plejepladser og

Læs mere

Sikre stabilitet, kontinuitet og kvalitet for den handicappede borger, som har fået bevilget borgerstyret personlig assistance jfr. Servicelovens 96.

Sikre stabilitet, kontinuitet og kvalitet for den handicappede borger, som har fået bevilget borgerstyret personlig assistance jfr. Servicelovens 96. er Handicappolitik. Rekruttering og Fastholdelse på handicaphjælperområdet. fra Handicappolitikken Tidsplan Social og Sundhed Tilbuddene på handicapområdet skal udvikles og tilpasses i samarbejde med mennesker

Læs mere

Referat Ældrerådet kl. 12:30 Mødelokale 1, Administrationsbygningen i Brovst Jammerbugt Kommune

Referat Ældrerådet kl. 12:30 Mødelokale 1, Administrationsbygningen i Brovst Jammerbugt Kommune Referat Ældrerådet 26.02.2013 kl. 12:30 Mødelokale 1, Administrationsbygningen i Brovst Jammerbugt Kommune Ældrerådet 26.02.2013 Punkter på åbent møde: 25. Budgettjek 2013 1 26. Eventuelt 3 Medlemmer:

Læs mere

Antal beboer- og pårørendesamtaler

Antal beboer- og pårørendesamtaler Indledning Denne rapportering omfatter resultaterne af de lovpligtige uanmeldte tilsyn på plejecentrene og hos leverandørerne af hjemmepleje. Samlet set drejer det sig om 2 kommunale leverandører og 1

Læs mere

Dagsorden. 1 Godkendelse af dagsorden Sagsnr.: A Meddelelser til mødet

Dagsorden. 1 Godkendelse af dagsorden Sagsnr.: A Meddelelser til mødet Dagsorden Dato: 01-11-2016 15:00:00 Udvalg: 17. stk. 4 - udvalg om projekt fællesskabets hus Sted: 1.S.04 1 Godkendelse af dagsorden 01-11-2016 Dagsordenen blev godkendt. 2 Meddelelser til mødet 01-11-2016

Læs mere

Ældreråd. Referat. Mødelokale 1, 20. september 2018 Kl. 10:15. Medlemmer. Bemærkning: Afbud: Dorete Olsen og Susanne Kierch.

Ældreråd. Referat. Mødelokale 1, 20. september 2018 Kl. 10:15. Medlemmer. Bemærkning: Afbud: Dorete Olsen og Susanne Kierch. Referat Mødelokale 1, Kl. 10:15 Medlemmer Susanne Kierch Anna K. M. Hansen Hans C. Bech Dorete Olsen Jette Olsen Britta Jensen-Terpet Bodil Nielsen Lilly Meisner Pedersen Peder Maimann Olsen Bemærkning:

Læs mere

NOTAT. Dato: 2. september 2015 Sagsnr.: 15/7551 Vedrørende: Tilrettet proces og tidsplan for plejeboligplan primo september 2015

NOTAT. Dato: 2. september 2015 Sagsnr.: 15/7551 Vedrørende: Tilrettet proces og tidsplan for plejeboligplan primo september 2015 NOTAT Dato: 2. september 2015 Sagsnr.: 15/7551 Vedrørende: Tilrettet proces og tidsplan for plejeboligplan primo september 2015 Status på plejeboligsituationen Der er fortsat stor overskudskapacitet på

Læs mere

Projektbeskrivelse. 1. Baggrund. Tilbud til borgere med særlige behov. Udarbejdet dato:

Projektbeskrivelse. 1. Baggrund. Tilbud til borgere med særlige behov. Udarbejdet dato: Projektbeskrivelse Projektnavn: Tilbud til borgere med særlige behov og kapacitetsanalyse af plejepladser Projektleder: Tenna Arevad Larsen Projektejer: Birgit Gundorph-Malling Udarbejdet dato: 21.12.2015

Læs mere

Brønderslev-Dronninglund Kommune

Brønderslev-Dronninglund Kommune Brønderslev-Dronninglund Kommune Brønderslev Rådhus, Ny Rådhusplads 1, 9700 Brønderslev. Tlf. 9945 4545 - Fax 9945 4500 Dronninglund Rådhus, Rådhusgade 5, 9330 Dronninglund. Tlf. 9947 1111 - Fax 99 47

Læs mere

Ældreråd. Referat. Mødelokale 2, Rådhuset, 15. august 2019 Kl. 10:15. Medlemmer

Ældreråd. Referat. Mødelokale 2, Rådhuset, 15. august 2019 Kl. 10:15. Medlemmer Referat Mødelokale 2, Rådhuset, Kl. 10:15 Medlemmer Susanne Kierch Anna K. M. Hansen Hans C. Bech Dorete Olsen Jette Olsen Britta Jensen-Terpet Bodil Nielsen Lilly Meisner Pedersen Peder Maimann Olsen

Læs mere

Ældreråd. Referat. Mødelokale 1, 4. april 2016 Kl. 10:15. Medlemmer. Bemærkning: Afbud fra Karsten P. Smith og Flemming Pihl.

Ældreråd. Referat. Mødelokale 1, 4. april 2016 Kl. 10:15. Medlemmer. Bemærkning: Afbud fra Karsten P. Smith og Flemming Pihl. Referat Mødelokale 1, Kl. 10:15 Medlemmer Flemming Pihl Marianne Jensen Lilly Meisner Pedersen Frank R. Taarup Birthe Høfler Bodil Nielsen Helmut Madsen Karsten P. Smith Oda Petersen Bemærkning: Afbud

Læs mere

Handicapråd. Referat. Mødelokale 2, 2. november 2017 Kl. 16:00. Medlemmer. Bemærkning: Afbud: Karen Hansen.

Handicapråd. Referat. Mødelokale 2, 2. november 2017 Kl. 16:00. Medlemmer. Bemærkning: Afbud: Karen Hansen. Referat Mødelokale 2, Kl. 16:00 Medlemmer Tina Mørk Thor Grønbæk John Dalsgaard Jensen (V) Inge Lise Pedersen Ole Gjermandsen Philip G. Nielsen Karen Hansen Steen S. Hansen (A) Bemærkning: Afbud: Karen

Læs mere

Der er i budgetforliget 2014 afsat 1,0 mio. kr. årligt i 3 år til sundhedsområdet.

Der er i budgetforliget 2014 afsat 1,0 mio. kr. årligt i 3 år til sundhedsområdet. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Sundhed og Omsorg Dato 21. oktober 2015 Det nye Vikærgården 1. Resume Det nye Vikærgården omfatter en samling af akut- og rehabiliteringsfunktionerne samt

Læs mere

ANLÆG Lb. Nr. SSU-A-04. Etablering af 11 nye plejeboliger samt rehabiliteringscenter, træning og aktivitetshus på Grøndalscenteret

ANLÆG Lb. Nr. SSU-A-04. Etablering af 11 nye plejeboliger samt rehabiliteringscenter, træning og aktivitetshus på Grøndalscenteret ANLÆG Lb. Nr. SSU-A-04 Etablering af 11 nye plejeboliger samt rehabiliteringscenter, træning og aktivitetshus på Grøndalscenteret Udvalg: SSU/Center for Sundhed & Pleje Område: Flere områder Funktion:

Læs mere

Ældreråd. Referat. Mødelokale juni 2017 Kl. 10:15. Medlemmer

Ældreråd. Referat. Mødelokale juni 2017 Kl. 10:15. Medlemmer Referat Mødelokale 2 Kl. 10:15 Medlemmer Flemming Pihl Marianne Jensen Lilly Meisner Pedersen Birthe Høfler Bodil Nielsen Helmut Madsen Karsten P. Smith Oda Petersen Jens Kierkegaard Bemærkning: Flemming

Læs mere

Åben referat Ældrerådet

Åben referat Ældrerådet Åben referat Ældrerådet Side 1. SÆH-sekretariatet Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:30 Mødet afsluttet: kl. 11:30 Mødested: R-122 Fraværende: Bemærkninger Følgende sager behandles: Pkt. Tekst Side 1 Godkendelse

Læs mere

Strategi for Specialrådgivningen

Strategi for Specialrådgivningen Strategi for Specialrådgivningen Projektbeskrivelse Indhold Strategi for Specialrådgivningen...1 1. Baggrund...3 2. Projektets formål...3 3. Projektets mål...4 4. Projektets indsatsområder...5 4.1 Beskrivelse

Læs mere

REFERAT Seniorrådsmøde Morsø Kommune

REFERAT Seniorrådsmøde Morsø Kommune REFERAT Seniorrådsmøde Morsø Kommune Mødedato og tid Tirsdag den 9. februar 2016 8,30 10,30 i Mødelokale 201 Mødested Administrationsbygningen, Mødelokale 100, Jernbanevej 7 Deltagere Kirsten Nielsen Eigil

Læs mere

Baggrund Det samlede akutområde varetages af hospitalerne, 1813/vagtlægerne, almen praksis og kommunerne.

Baggrund Det samlede akutområde varetages af hospitalerne, 1813/vagtlægerne, almen praksis og kommunerne. Notat Juli 2017 Kommissorium udviklingen af akutområdet 2018 Indledning I udviklingen af det borgernære sundhedsvæsen spiller akutområdet og udviklingen af indsatserne og samspillet med hospital, almen

Læs mere

Kommissorium - Integrationspolitik for Rebild Kommune

Kommissorium - Integrationspolitik for Rebild Kommune Fællescenter HR og Udvikling Journalnr: 00.00.00-A00-6 Ref.: Charlotte Grøn Andersen Telefon: 99889432 E-mail: acga@rebild.dk Dato: 25-06-2015 Kommissorium - Integrationspolitik for Rebild Kommune Følgende

Læs mere

Drøftelse af procesplan for revidering af demensstrategi.

Drøftelse af procesplan for revidering af demensstrategi. Punkt 5. Drøftelse af procesplan for revidering af demensstrategi. 2014-14229. Ældre- og Handicapforvaltningen indstiller til At procesplan for revidering af demensstrategi drøftes Sagsbeskrivelse Ældre

Læs mere

Ældreråd. Referat. Mødelokale 2, Rådhuset, 7. marts 2019 Kl. 10:15. Medlemmer. Bemærkning: Afbud: Susanne Kierch.

Ældreråd. Referat. Mødelokale 2, Rådhuset, 7. marts 2019 Kl. 10:15. Medlemmer. Bemærkning: Afbud: Susanne Kierch. Referat Mødelokale 2, Rådhuset, Kl. 10:15 Medlemmer Susanne Kierch Anna K. M. Hansen Hans C. Bech Dorete Olsen Jette Olsen Britta Jensen-Terpet Bodil Nielsen Lilly Meisner Pedersen Peder Maimann Olsen

Læs mere

Social og Sundhed Ikke indarbejdede ændringer Budget

Social og Sundhed Ikke indarbejdede ændringer Budget Social og Sundhed Ikke indarbejdede ændringer Budget 2019-2022 I 1000 kr. Regnskab 2017 Opr. 2018 Basisbudget 2019 BF 2019 BO 2020 Ændringer BO 2021 BO 2022 SSU s beslutning SSU: 14.5.18: Drøftelse af

Læs mere

NOTAT. vedr. ændring af anvendelse/salg af plejecentre

NOTAT. vedr. ændring af anvendelse/salg af plejecentre NOTAT vedr. ændring af anvendelse/salg af plejecentre -------------------- I Stevns Kommune er der følgende plejecentre: Hotherhaven, Præstemarken 76, 4652 Hårlev, bestående af: Præstemarken 2-20, Præstemarken

Læs mere

Ældreråd. Referat. Mødelokale september 2017 Kl. 10:15. Medlemmer. Bemærkning: Afbud fra: Jens Kierkegaard og Helmut Madsen.

Ældreråd. Referat. Mødelokale september 2017 Kl. 10:15. Medlemmer. Bemærkning: Afbud fra: Jens Kierkegaard og Helmut Madsen. Referat Mødelokale 2 Kl. 10:15 Medlemmer Flemming Pihl Marianne Jensen Lilly Meisner Pedersen Birthe Høfler Bodil Nielsen Helmut Madsen Karsten P. Smith Oda Petersen Jens Kierkegaard Bemærkning: Afbud

Læs mere

rehabiliterings- og plejecentre

rehabiliterings- og plejecentre STEVNS KOMMUNE 2016 Fremtidens rehabiliterings- og plejecentre EMNE FOR DENNE RAPPORT En analyse af behovet for midlertidige og varige tilbud i fremtiden og en indledende skitsering af mulig løsning til

Læs mere

Ældreråd. Referat. Mødelokale 7, Rådhuset, 1. marts 2018 Kl. 10:15. Medlemmer. Bemærkning: Afbud: Lilly Meisner Pedersen.

Ældreråd. Referat. Mødelokale 7, Rådhuset, 1. marts 2018 Kl. 10:15. Medlemmer. Bemærkning: Afbud: Lilly Meisner Pedersen. Referat Mødelokale 7, Rådhuset, Kl. 10:15 Medlemmer Susanne Kierch Anna K. M. Hansen Hans C. Bech Dorete Olsen Jette Olsen Britta Jensen-Terpet Helmut Madsen Bodil Nielsen Lilly Meisner Pedersen Bemærkning:

Læs mere

Indstilling. Organisatorisk samling af lønadministrationen - anvendelse af programledelse. Til Århus Byråd via Magistraten. Borgmesterens Afdeling

Indstilling. Organisatorisk samling af lønadministrationen - anvendelse af programledelse. Til Århus Byråd via Magistraten. Borgmesterens Afdeling Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Den 12. juni 2007 Organisatorisk samling af lønadministrationen - anvendelse af programledelse Århus Kommune Personaleafdelingen 1. Resume Direktørgruppen har

Læs mere

Demensby i Svendborg Kommune

Demensby i Svendborg Kommune Demensby i Svendborg Kommune demensby på Plejecenter Bryghuset/Bryggerlunden November 2015 Sag nr. 15/25927 Baggrund Statistisk set er der i dag ca. 1.150 borgere med demens i Svendborg Kommune. Et antal,

Læs mere

Strategi: Boligformer og målgrupper

Strategi: Boligformer og målgrupper Strategi: Boligformer og målgrupper Fremtidens senior- og handicapservice 2014-2018 Forskelligartede behov kræver fleksible boliger Pleje- og ældreboliger Fremtidens ældre- og handicapboliger skal imødekomme

Læs mere

Ikke indarbejdede ændringer Nr. Social- og sundhedsudvalget Regn- Basis Udvalgets beslutning skab Opr. budget

Ikke indarbejdede ændringer Nr. Social- og sundhedsudvalget Regn- Basis Udvalgets beslutning skab Opr. budget Ikke indarbejdede ændringer Nr. Social- og sundhedsudvalget Regn- Basis Udvalgets beslutning skab Opr. budget BF BO BO BO - Balancekatalog 2015 SSU 8.6.16: Sagen udsat til 20.6.16 20.000 Rengøring, plejeboliger

Læs mere

REFERAT BORGER & SUNDHEDSUDVALGET. den i Borgmesterens Mødeværelse

REFERAT BORGER & SUNDHEDSUDVALGET. den i Borgmesterens Mødeværelse REFERAT BORGER & SUNDHEDSUDVALGET den 30.03.2009 i Borgmesterens Mødeværelse Afbud Finn Lambek (A) SAGSOVERSIGT 1 Godkendelse af dagsorden... 3 2 Handicapanalysen - analyse af kvalitetsstandarder på handicapområdet...

Læs mere

alh@langelandkommune.dk Oplæg til midlertidig organisering af arbejdet vedr. nyt museum Langeland indtil ophør af samdriftsaftale med Faaborg-Midtfyn Kommune. Overgangsperioden. 1 Udgangspunktet Udgangspunktet

Læs mere

Center Social og Sundhed

Center Social og Sundhed 2018 Social- og Sundhedsudvalget varetager den umiddelbare forvaltning af kommunes opgaver på Social og Sundhedsområdet med undtagelse af Tandplejen og Sundhedsplejen som hører under Børne- og Skoleudvalget

Læs mere

Cura og FSIII support, uddannelse og ledelse

Cura og FSIII support, uddannelse og ledelse Cura og FSIII support, uddannelse og ledelse For at få gevinster ud af CURA og FSIII for borgere og medarbejdere, skal supporten og uddannelsen af slutbrugerne fungerer effektivt. Det kræver ledernes involvering.

Læs mere

01-01-2013 31-12-2013 Politisk udvalg: Socialudvalg

01-01-2013 31-12-2013 Politisk udvalg: Socialudvalg Aktiv Pleje type: Fagsekretariat/Stab Kommunen har en stor udfordring i forhold til, at antallet af ældre borgere er stigende, og der bliver flere ældre med behov for hjælp samtidig med, at der bliver

Læs mere

Brønderslev-Dronninglund Kommune

Brønderslev-Dronninglund Kommune Brønderslev-Dronninglund Kommune Brønderslev Rådhus, Ny Rådhusplads 1, 9700 Brønderslev. Tlf. 9945 4545 - Fax 9945 4500 Dronninglund Rådhus, Rådhusgade 5, 9330 Dronninglund. Tlf. 9947 1111 - Fax 99 47

Læs mere

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende: 27.00.00-P00-2-16

Læs mere

Ældreråd. Referat. Mødelokale 2, 13. november 2017 Kl. 10:15. Medlemmer. Bemærkning: Afbud: Karsten P. Smith og Marianne Jensen.

Ældreråd. Referat. Mødelokale 2, 13. november 2017 Kl. 10:15. Medlemmer. Bemærkning: Afbud: Karsten P. Smith og Marianne Jensen. Referat Mødelokale 2, Kl. 10:15 Medlemmer Flemming Pihl Marianne Jensen Lilly Meisner Pedersen Birthe Høfler Bodil Nielsen Helmut Madsen Karsten P. Smith Oda Petersen Jens Kierkegaard Bemærkning: Afbud:

Læs mere

Budget 2016 Udvalget for Social og Sundhed

Budget 2016 Udvalget for Social og Sundhed 1. Etablering af demensby på eksisterende plejecenter Byen i byen. 1.000 kr. 2016 2017 2018 2019 Flytning af områdekontor 200 Etablering af P-pladser 1.100 Tilkørselsforhold 300 Indretning af butikker+indgang

Læs mere

Igangværende anlæg SSU : Sagen udsat til

Igangværende anlæg SSU : Sagen udsat til Nr. Social- og sundhedsudvalget Udvalgets beslutning BF BO BO BO Igangværende/nye anlæg BF2017 2018 2019 2020 Igangværende anlæg SSU 8.6.16: Sagen udsat til 20.6.16 SSU 20.6.16: 200 Udskiftning af nødkald

Læs mere

Emne Indhold og mål Anbefalinger Økonomisk handleplan for voksenhandicapområdet

Emne Indhold og mål Anbefalinger Økonomisk handleplan for voksenhandicapområdet Overleveringsnotat Sundhedsudvalget har den 26. september 2017 besluttet, at udarbejde et overleveringsnotat til orientering for og drøftelse i det kommende sundhedsudvalg. Oveleveringsnotatet beskriver

Læs mere

Kommunikationsplan - Samling af bofællesskaber og dagtilbud for voksne udviklingshæmmede i UCCbygningen

Kommunikationsplan - Samling af bofællesskaber og dagtilbud for voksne udviklingshæmmede i UCCbygningen Kommunikationsplan - Samling af og dagtilbud for voksne udviklingshæmmede i UCCbygningen Kommunikationsplanen udbygges løbende gennem projektet. Denne første udgave indeholder første skridt efter den politiske

Læs mere

Organisatorisk er alle de nævnte tilbud tilknyttet Social- og Sundhedsservice, der har ansvar for alle udførende enheder på voksenområdet.

Organisatorisk er alle de nævnte tilbud tilknyttet Social- og Sundhedsservice, der har ansvar for alle udførende enheder på voksenområdet. NOTAT Dato Social- og Sundhedsforvaltningen Sekretariat og Økonomi Kommissorium Udviklingsplan for området udviklingshæmmede Indledning I Køge Kommune er der en række tilbud på området for udviklingshæmmede.

Læs mere

BILAG 1. Begreber og boligtyper i plejeboligplanen I dette notat beskrives følgende begreber og pladstyper

BILAG 1. Begreber og boligtyper i plejeboligplanen I dette notat beskrives følgende begreber og pladstyper BILAG 1 Begreber og boligtyper i plejeboligplanen I dette notat beskrives følgende begreber og pladstyper Almindelige somatiske plejeboliger Tryghedsboliger Ældreboliger Specialiserede pladser målrettet

Læs mere

Ældreråd. Åben Referat. Lokale 2, St. Heddinge, Rådhuspladsen 4, St. Heddinge 09. november 2015 Kl. 10:15-12:15

Ældreråd. Åben Referat. Lokale 2, St. Heddinge, Rådhuspladsen 4, St. Heddinge 09. november 2015 Kl. 10:15-12:15 Åben Referat Lokale 2, St. Heddinge, Rådhuspladsen 4, St. Heddinge 09. november 2015 Kl. 10:15-12:15 Medlemmer: Flemming Pihl, Marianne Jensen, Lilly Meisner Pedersen, Oda Petersen, Frank R. Taarup, Birthe

Læs mere

Etablering af rehabiliteringscenter i Mou (høringsgrundlag).

Etablering af rehabiliteringscenter i Mou (høringsgrundlag). Punkt 3. Etablering af rehabiliteringscenter i Mou (høringsgrundlag). 2012-53540. Ældre- og Handicapforvaltningen indstiller, Ældre- og Handicapudvalget godkender der etableres et rehabiliteringscenter

Læs mere

KOMMISSORIUM FOR BYUDVIKLINGSINITIATIVER I HOLBÆK HAVN

KOMMISSORIUM FOR BYUDVIKLINGSINITIATIVER I HOLBÆK HAVN KOMMISSORIUM FOR BYUDVIKLINGSINITIATIVER I HOLBÆK HAVN Baggrund Byrådet blev ved temamøde i juni måned 2014 præsenteret for en gennemgang af alle gældende planer for havneområdet. På temamødet blev drøftet,

Læs mere

17 STK. 4 UDVALG DE 17 VERDENSMÅL. teknik & miljø INFORMATION FRA STEVNS KOMMUNE

17 STK. 4 UDVALG DE 17 VERDENSMÅL. teknik & miljø INFORMATION FRA STEVNS KOMMUNE INFORMATION FRA STEVNS KOMMUNE 17 STK. 4 UDVALG 2019 DE 17 VERDENSMÅL KOMMISSORIUM OG PROCES Kommissorium og procesplan er godkendt at Kommunalbestyrelsen på dets møde den 28. marts 2019. teknik & miljø

Læs mere

Rådhus-sektionen. Centerchef. Stabschef. Leder for: Leder for: Team. Udviklingskonsulenter Sundhedskonsulenter. Visitationen Hjælpemidler.

Rådhus-sektionen. Centerchef. Stabschef. Leder for: Leder for: Team. Udviklingskonsulenter Sundhedskonsulenter. Visitationen Hjælpemidler. Rådhus-sektionen Centerchef Stabschef Løn og personale Økonomi Leder for: Visitationen Hjælpemidler Leder for: Udviklingskonsulenter Sundhedskonsulenter Sekretariat 1 Udviklingssektionen Tværgående projektorganisation

Læs mere

Kommissorium for effektivisering. hjvhjgyu. Effektivisering og udvikling. af folkeskolen

Kommissorium for effektivisering. hjvhjgyu. Effektivisering og udvikling. af folkeskolen Kommissorium for effektivisering af folkeskolen hjvhjgyu Effektivisering og udvikling af folkeskolen 15. november 2016 1 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 1 Formål... 2 Mål og succeskriterier...

Læs mere

Social og sundhed Ikke indarbejdede ændringer Budget

Social og sundhed Ikke indarbejdede ændringer Budget Social og sundhed Ikke indarbejdede ændringer Budget 2020-2023 I 1000 kr. Regnskab 2018 Opr. 2019 Basisbudget 2020 BF 2020 BO 2021 Ændringer BO 2022 BO 2023 SSU's beslutning 17.6.19: Forslag 2440-2449

Læs mere

Ældreråd. Referat. Mødelokale 2 9. januar 2017 Kl. 10:15. Medlemmer. Bemærkning: Afbud fra Oda Petersen og Jens Kierkegaard.

Ældreråd. Referat. Mødelokale 2 9. januar 2017 Kl. 10:15. Medlemmer. Bemærkning: Afbud fra Oda Petersen og Jens Kierkegaard. Referat Mødelokale 2 Kl. 10:15 Medlemmer Flemming Pihl Marianne Jensen Lilly Meisner Pedersen Birthe Høfler Bodil Nielsen Helmut Madsen Karsten P. Smith Oda Petersen Jens Kierkegaard Bemærkning: Afbud

Læs mere

Følgegruppen for uddannelse og arbejde

Følgegruppen for uddannelse og arbejde Kommissorium for Baggrund Region Syddanmark og de 22 syddanske kommuner har indgået Sundhedsaftalen 2019-2023. Aftalen er godkendt i kommunalbestyrelser og regionsrådet og trådte i kraft den 1. juli 2019.

Læs mere

Krav 5. Sundhedskoordinationsudvalget Kommunal/regionale politiske styregrupper

Krav 5. Sundhedskoordinationsudvalget Kommunal/regionale politiske styregrupper Krav 5. Hvordan parterne følger op på aftalen. Der er indgået følgende aftaler om organisering af opfølgningen af sundhedsaftalerne. Målsætningen er en sammenhængende opgavefordeling mellem de involverede

Læs mere

Strategi: Velfærdsteknologi og digitalisering

Strategi: Velfærdsteknologi og digitalisering Strategi: Velfærdsteknologi og digitalisering Fremtidens senior- og handicapservice 2014 2018 Indledning Strategien er en del af den samlede strategi for Fremtidens senior- og handicapservice 2014-2018,

Læs mere

Kommissorium for Udvikling af fremtidens madoplevelse på plejecentrene i Fredericia Kommune

Kommissorium for Udvikling af fremtidens madoplevelse på plejecentrene i Fredericia Kommune Udvikling af fremtidens madoplevelse på plejecentrene i Fredericia Kommune Kommissorium for Udvikling af fremtidens madoplevelse på plejecentrene i Fredericia Kommune 1. Motivation/baggrund for projektet

Læs mere

Afbud: Hanne Blankensteiner, Henning Christensen, Erik Petersen. Fraværende: Vicky Holst Rasmussen.

Afbud: Hanne Blankensteiner, Henning Christensen, Erik Petersen. Fraværende: Vicky Holst Rasmussen. Seniorrådet, Egedal Kommune Referat af møde nr. 7, Onsdag d. 04.06.2014 kl. 8.00. Medlemmer/deltagere Funktion: Tid: Onsdag d. 04.06.2014 kl. 8.00. Bjarne Larsen Formand Sted: Mødelokale 140, Stenløse

Læs mere

Handicapråd. Referat. Mødelokale maj 2017 Kl. 16:00. Medlemmer. Bemærkning: Afbud fra: Thor Grønbæk og Steen S. Hansen.

Handicapråd. Referat. Mødelokale maj 2017 Kl. 16:00. Medlemmer. Bemærkning: Afbud fra: Thor Grønbæk og Steen S. Hansen. Referat Mødelokale 7 Kl. 16:00 Medlemmer Tina Mørk Thor Grønbæk John Dalsgaard Jensen (V) Inge Lise Pedersen Ole Gjermandsen Steen S. Hansen Philip G. Nielsen Karen Hansen Bemærkning: Afbud fra: Thor Grønbæk

Læs mere

DREJEBOG. for den videre proces med plejeboligplan 2030

DREJEBOG. for den videre proces med plejeboligplan 2030 DREJEBOG for den videre proces med plejeboligplan 2030 Tidspunkt Hvornår? Aktivitet Hvad? 11. april 2018 Gennemgang af eksisterende budget- og normeringsmodel for Formål Hvorfor? Give indblik i Hjørring

Læs mere

DREJEBOG. for den videre proces med plejeboligplan 2030

DREJEBOG. for den videre proces med plejeboligplan 2030 DREJEBOG for den videre proces med plejeboligplan 2030 Tidspunkt Hvornår? Aktivitet Hvad? 11. april 2018 Gennemgang af eksisterende budget- og normeringsmodel for Formål Hvorfor? Give indblik i Hjørring

Læs mere

Seniorrådet vil dog gerne have punktet 'Næste mødedato' på referaterne fremover. Næste mødedato er nu tirsdag d. 15. marts 2016.

Seniorrådet vil dog gerne have punktet 'Næste mødedato' på referaterne fremover. Næste mødedato er nu tirsdag d. 15. marts 2016. Dagsorden Dato: 22-02-2016 09:00:00 Udvalg: Seniorrådet Sted: Den gamle byrådssal, Servicecenter Hørning 1 Godkendelse af dagsorden og referat Godkendelse af dagsorden og referat Dagsorden og referat godkendes

Læs mere

Mødet holdes mandag den 10. december 2012 kl. 07:30 på Rådhuset i Mødelokale C.

Mødet holdes mandag den 10. december 2012 kl. 07:30 på Rådhuset i Mødelokale C. ALLERØD KOMMUNE Sundheds og Velfærdsudvalget 20102013 Møde nr. 37 Mødet holdes mandag den 10. december 2012 kl. 07:30 på Rådhuset i Mødelokale C. Medlemmer: Jesper Hammer (D), Poul Albrechtsen (O), Bitten

Læs mere