Censorformænd. Årsmøde med censorformandskaber. Forum. Mødedato: 23. september Festsalen, 11C.0.08, KUA. Sted:

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Censorformænd. Årsmøde med censorformandskaber. Forum. Mødedato: 23. september Festsalen, 11C.0.08, KUA. Sted:"

Transkript

1 D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T KØBE N H A V N S U N I V E R S I T E T Censorformænd M Ø D E I N D K A L D E L S E 21. OKTOBER 2015 Forum Årsmøde med censorformandskaber UDDANNELSE OG STUDERENDE Mødedato: 23. september 2015 KAREN BLIXENSVEJ KØBENHAVN S Sted: Festsalen, 11C.0.08, KUA TLF Dagsorden: 1. Velkomst og præsentation: :15 2. Orientering om censorudvalget ved prodekan for uddannelse Jens Erik Mogensen, Københavns Universitet: 15:15-15:35 3. Drøftelse af arbejdsproces vedr. høringer, årsberetning og censorindberetninger: 15:35-16:05 Censorformænd bedes kommentere med udgangspunkt i bilag 1. Forslag må også gerne fremsendes skriftligt før eller efter mødet til studiechef Annette Moe acm@hum.ku.dk. 4. Censorkorpsets rolle i kvalitetssikring af uddannelser. Oplæg ved prodekan Lars Binderup, Syddansk Universitet med efterfølgende gruppedrøftelser: 16:05-17:20 5. Studiefremdriftsreformen. Status fra institutionerne og konsekvenser for censurarbejdet. 17:20-17:40 6. Gensidig censur. Forslag fra censorformandskabet for Kunsthistorie. 17:40-17:50 7. Evt.: Orientering om Digital Eksamensportal ved studieleder Liselotte Malmgart, Aarhus Universitet og studiechef Annette Moe, Københavns Universitet: :00 DIR FAX acm@hum.ku.dk REF: ACM SAG: /14 Sagsnr. oplyses ved henv.

2 På vegne af Humaniora ved Aarhus Universitet, Aalborg Universitet, Syddansk Universitet, Roskilde Universitet og Københavns Universitet SIDE 2 AF 77 Ad 1: Velkomst og præsentation Prodekan for uddannelse KU, Jens Erik Mogensen, bød velkommen sammen med prodekan Lars Binderup. Pendanterne fra de andre universiteter, Ib Poulsen fra Roskilde Universitet, Henrik Halkier fra Aalborg Universitet og Marianne Ping Huang fra Aarhus Universitet, var af forskellige årsager forhindrede i at være til stede. Mødet var dog initieret i samarbejde mellem alle universiteterne. Formålet med et møde mellem alle humanistske censorformandskaber var at se på, hvordan universiteterne kunne skabe fælles praksis for bl.a. årsberetninger og betjening af formandskaberne på tværs af institutionerne. Jens Erik Mogensen orienterede om status på uddannelsesområdet som var, at finanslovsudkastet varslede besparelser på 7-8 mia. kr. Hertil kom, at forhøjelsen af taxametertaksten til de tørre fag så ud til at forsvinde efter Der havde været dialogmøde mellem alle rektorerne og ministeren. KU foreslog på mødet, at de formelle rammer fra 30/60-tilmeldingen lempedes til mere frie rammer, som universitetet selv fastsatte under hensyn til, at målet om øget gennemførsel i 2020 stod ved magt. KU foreslog, at tvangstilmeldingen til 30/60 ECTS-point om året blev erstattet af fx et løbende studieaktivitetskrav, at de studerende fik mulighed for deltidsstudier, og at specialer kunne skrives over 6 måneder. Derudover havde KU foreslået, at sprogområdet blev holdt uden for dimensioneringen, uden at der så blev reduceret tilsvarende på andre uddannelser. Endelig havde KU foreslået afbureaukratiseringer fx i forhold til akkrediteringer og evalueringer. Ad 2: Orientering om censorudvalget Jens Erik Mogensen berettede om det ministerielt nedsatte udvalg, der skulle se på censorinstitutionen overordnet. Han var udpeget som universitetsrepræsentant til udvalget. Udvalgets opgave var at se på en løbende inddragelse og høringer af censorformandskaberne, hvordan kvalitetssikring kunne sikres mere systematisk i årsberetningerne, hvordan der kunne skabes mere ensrettede retningslinjer for rekruttering af nye censorer, fordele og ulemper ved landsdækkende censorkorps og på internationale erfaringer med censorer.

3 Udvalget, der inden august 2016 skulle komme med forslag til modeller for videreførelse af censorordningen, havde endnu ikke haft møder, men ministeriet havde oplyst, at udvalget snart ville gå i gang. SIDE 3 AF 77 Jens Erik Mogensen inviterede censorformændene til at deltage i evalueringsarbejdet. Forslag og input kunne sendes til ham, så han kunne tage det med i udvalget. Ad 3: Drøftelse af arbejdsproces vedr. høringer, årsberetning og censorindberetninger: Studiechef, Annette Moe, sagde, at der var et ønske fra universiteternes side om at undersøge muligheden for at skabe et grundlag for en fælles ITunderstøttelse af censorområdet. Censorformændene blev præsenteret for gruppearbejdet, der bestod i, at formændene i grupper drøftede, hvordan universiteterne, efter deres opfattelse, kunne blive bedre til at understøtte censorerne i deres virke. Ville en fælles censorportal være relevant, burde der være en fælles skabelon for årsberetningerne, hvordan kunne svarprocenten fra censorerne øges, hvis det var ønskeligt mm. Annette Moe anmodede alle om at sende noter fra gruppearbejdet til hende, så der kunne arbejdes videre med emnet. Efter gruppearbejdet var der en kort mundtlig drøftelse. Der var blandt andet forslag om, at censorskemaerne skulle tages alvorligt og gøres mere specifikke, så man kunne få bedre svar. Man kunne også indføre, at censorarbejdet først blev honoreret, når censorindberetningen var modtaget. Derudover var der et ønske om et elektronisk system til indberetning, der kunne findes der, hvor censorformændene blev sekretariatsbetjent, og ikke kun på portalniveau. Indsamlingen af skemaer skulle struktureres bedre på tværs af institutioner, og måske kunne man overveje færre, men større censorkorps, hvilket også ville kunne tages op i censorudvalget. Det blev nævnt, at CensorIT, var et godt og velfungerende system, som man burde se nærmere på. Ad 4: Censorkorpsets rolle i kvalitetssikring af uddannelser Prodekan Lars Binderup redegjorde for censorernes rolle vedrørende kvalitetssikring af prøver og eksamen. Spørgsmålet var, om censorerne også

4 kunne spille en bredere rolle i forhold til kvalitetssikring af universitetets varetagelse af en uddannelse. SIDE 4 AF 77 Ifølge bekendtgørelserne var korpsets opgaver at: sikre censorindberetninger og årsberetninger, der skal behandles i studienævn holde dialogmøder med formandskab, studienævn og fakulteter besvare høringer vedrørende nye studieordninger sikre, at kontakten med aftagercensorer fungerede som element i universitets aftagerdialog. Institutionsakkreditering betød, at institutionerne selv skulle stå for kvalitetssikring af uddannelserne, og her spillede censorkorpset en væsentlig rolle. Korpset skulle inddrages systematisk og løbende, og årsberetning fra formandskaberne skulle indgå i kvalitetssikringsarbejdet. Censorkorpsene ville fortsat få studieordninger i høring, men aftagerdialogen skulle øges. SDU havde fx inddraget aftagercensorformænd i sine aftagerpaneler. På SDU skulle censorformænd rådgive i de nye lovpligtige eksterne ekspertpaneler. Der var et panel for hver uddannelse (dog bachelor og kandidatuddannelse samlet), og som udgangspunkt var censorformændene med i de eksterne ekspertpaneler. Det var vigtigt, at kvalitetsvurdering af uddannelserne blev udviklet og fik dynamiske metoder og fagligt fokus, så det ikke blot blev et fast tjek af overfladiske indikatorer. Det skønnedes, at censorformændene særligt kunne være en ressource til vurdering af uddannelsernes reelle forskningsbasering. Flere censorformænd mente, at de sagtens kunne spille en bredere rolle i kvalitetssikring af hele uddannelsen og ikke kun i de enkelte prøver. Det krævede dog, at formandskabets eventuelle kritik af en studieordningsændring ikke blot blev affærdiget med henvisning til struktur og økonomi, da det ikke var fremmende for et godt samarbejde. Ad 5: Studiefremdriftsreformen. Status fra institutionerne og konsekvenser for censurarbejdet. KU og AU var i mål med sikringen af, at de studerende var tilmeldt 30 ECTS-point inden semesterstart. Tvangstilmeldingen havde betydet, at der dels var blevet ryddet op i inaktive studerende, der hvor det var muligt, og dels at flere inaktive studerende var blevet tilmeldt undervisning og eksamen. Det ville få betydning for antallet af omprøver, idet de studerende, der ikke bestod ved den ordinære prøve, skulle tilmeldes omprøven af universitetet. Der blev arbejdet på at finde en løsning, der kunne forhindre, at en censor spildte en dag med at vente på studerende, der reelt var faldet fra.

5 Man kunne overveje at afvikle mundtlig eksamen ved at tilsige alle studerende til kl. 8 og først derefter fastlægge eksamensplanen for de fremmødte. SIDE 5 AF 77 Universiteterne meldte også om problemer med inaktive studerende, der reelt var påbegyndt en uddannelse et andet sted, men ikke havde fået meldt sig ud det første sted. Det skulle der findes en løsning på, idet man ikke kunne være indskrevet på to heltidsuddannelser samtidigt. Der var indført studiestartsprøver flere steder på KU og på næsten alle uddannelser på SDU, og AU ville indføre dem. Imidlertid var det KUs erfaring, at der nok skete en initialudmelding af studerende, der reelt ikke var påbegyndt uddannelsen, men at frafaldet også skete på andre tidspunkter af uddannelsen, fx efter første eksamenstermin. KUs HUM-dekanet ville nedsætte et udvalg i efteråret, der skulle arbejde med at finde årsager til frafald, og tiltag der kunne modvirke frafaldet. Udvalget skulle være færdigt i foråret Det mulige problem omkring mange specialeafleveringer og specialebedømmelser i juni affødt af den nye ministerielle præcisering af, at kandidatuddannelser højst må vare 22 måneder (ved sommeroptag) blev drøftet. Måske kunne det løses ved at placere de mindre prøver før juni, hvis man havde svært ved at skaffe censorer Man kunne måske også forestille sig, at bedømmelsesfristerne blev kortere for skriftlige eksamener, så man kunne nå at afvikle syge- omprøverne. Censorformand for psykologi oplyste, at korpset har problemer med at finde censorer i juni måned, når det nu skulle udpege censorer til flere specialer på samme tid. Det kunne ikke lade sig gøre, inden for de rammer censorerne havde. Det burde censorudvalget også kigge på. Censorformand for religion meddelte, at korpset også havde problemer med at skaffe censorer i juni måned, bl.a. fordi flere af censorerne arbejdede i gymnasieskolerne, der også havde prøver på dette tidspunkt. Der var endvidere forslag om at øge antallet af censorer i korpset for at afhjælpe problemet med at nå censur inden for en kort frist. AAU oplyste, at man kun havde mundtlige eksamener i juni, idet alle prøver var projekteksamener, som bestod af en skriftlig del med efterfølgende mundtlig prøve. I praksis betød dette, at den studerende ikke kunne deltage i den mundtlige del, hvis projektet ikke var afleveret. AAU havde derfor ingen store problemer med udeblivelser til mundtlige prøver. Ad 6: Spørgsmål fra Kunsthistorie: Hvordan undgås gensidig censur?

6 Flere formandskaber anvendte excelark for at se, hvem der havde censureret hvornår. Der blev spurgt til, hvad andre gjorde, når en censor blev midlertidigt ansat som ekstern lektor ved den pågældende institution. SIDE 6 AF 77 Jens Erik Mogensen påpegede, at det var formandskabets ansvar at sikre, at en censor fra samme fag og institution ikke blev udpeget som censor det pågældende sted. Flere censorkorps havde en rotationsordning, som formanden holdt styr på. På den måde undgik man gensidig censur. Flere formandskaber ønskede i den forbindelse et system, der indeholdt informationer om censorers kompetencer, så det var nemmere at vælge censorer til forskellige prøver. Ad 7: Digital Eksamen Annette Moe berettede om baggrunden for Digital Eksamensportal, der udsprang af den offentlige digitaliseringsstrategi. Universiteterne ønskede i den forbindelse et system, der kunne varetage hele eksamensforløbet fra planlægning til afslutning i et flow. AU, AAU, RUC, CBS og KU gik derfor sammen om et system, der blev taget i brug på KU i en meget lille pilot ved vintereksamen 2014/2015. Derefter blev det testet i en større pilot på KU ved sommereksamen KU kørte i fuld skala fra den kommende vintereksamen med enkelte undtagelser, fx var specialer ikke med. Sommereksamen 2015 var blevet evalueret blandt studerende, bedømmere og eksamenssekretærer. De studerende, der prøvede systemet, var grundlæggende meget tilfredse. De synes, det var intuitivt, og de havde nærmest ikke behov for det vejledningsmateriale, der var lavet. Medarbejderne i eksamensadministrationen var ligeledes positivt stemte, og så det som en lettelse af arbejdsgangene. Systemet fik dog en mere blandet modtagelse blandt bedømmerne, både de interne og eksterne. Nogle var meget positive og andre mere forbeholdne. De fleste bedømmere, der havde testet systemet, var tilfredse med at slippe for papirarbejdet, når de skulle indberette karakterer, dog timede systemet for hurtigt ud, og det var uhensigtsmæssigt at skulle logge på hele tiden. Mange oplevede, at de manglede overblik over besvarelserne, bl.a. fordi der ikke var en sorteringsfunktion i systemet, og fordi visningen ikke var helt optimal. Derudover virkede plagiatkontrollen heller ikke særlig godt. AU, Arts kørte en pilot ved sommereksamen 2015, men kun på prøver med intern censur. Ved den kommende vintereksamen ville de eksterne bedøm-

7 mere også blive inddraget, men i mindre omfang. AU regnede med fuld implementering til sommereksamen SIDE 7 AF 77 SDU har egne løsninger i forhold til digitalisering af eksamen. Digital aflevering af skriftlige opgaver har været implementeret på tværs af alle skriftlige eksamener på universitetet siden januar Opsummering af dagens møde: Lars Binderup og Annette Moe afsluttede mødet med at takke censorformændene for at medvirke til, at universiteterne kunne blive bedre til at understøtte censorerne i deres virke. Sammenfattende skulle der Findes en fælles digital løsning til understøttelse af censorarbejdet Udarbejdes skabeloner til årsberetninger og censorindberetningsskemaer Udarbejdes en liste over, hvilken bistand censorformandskabet får af den institution, der er vært for formandskabet, herunder hvem der konkret kan kontaktes Være flere møder som dette i fremtiden Overvejelser om større censorkorps i fremtiden.

Dagsorden 1. Opfølgning på mødenotat fra formandskabsmøde Bilag

Dagsorden 1. Opfølgning på mødenotat fra formandskabsmøde Bilag MØDENOTAT Formandskabsmøde EØ 17.8.2018 5. oktober 2018 /KL Formandskabsmøde EØ 17.8.2018 kl. 14-17 Mødested Sekretariatet, Campus Emdrup Deltagere René la Cour Sell, Annette Bang Andersen (fjerndetagelse),

Læs mere

Møde i Censorformandskabet. Møde afholdt: Onsdag den 6. november 2012 kl

Møde i Censorformandskabet. Møde afholdt: Onsdag den 6. november 2012 kl D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET MØDEREFERAT 16. DECEMBER 2013 Forum Møde i Censorformandskabet FAKULTETSSERVICE Møde afholdt:

Læs mere

ÅRSBERETNING FOR DET FÆLLES CENSORKORPS 2017

ÅRSBERETNING FOR DET FÆLLES CENSORKORPS 2017 ÅRSBERETNING FOR DET FÆLLES CENSORKORPS 2017 Side 1 af 5 Årsberetning 2017 Indledning Efter bekendtgørelse nr. 1526 af 16. december 2013 om eksamen og censur ved de videregående kunstneriske uddannelser

Læs mere

Møde mellem Censorformandskabet for de farmaceutiske uddannelser og farmaceutiske fagmiljøer på KU og SDU Implementering af CensorIT

Møde mellem Censorformandskabet for de farmaceutiske uddannelser og farmaceutiske fagmiljøer på KU og SDU Implementering af CensorIT K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T Møde mellem Censorformandskabet for de farmaceutiske uddannelser og farmaceutiske fagmiljøer på

Læs mere

Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, (mødelokale 402)

Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, (mødelokale 402) D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET MØDEREFERAT 2. JUNI 2015 Forum Møde i Censorformandskabet FAKULTETSSERVICE AFDELINGEN FOR UDDANNELSE

Læs mere

ÅRSBERETNING FOR DET FÆLLES CENSORKORPS 2016

ÅRSBERETNING FOR DET FÆLLES CENSORKORPS 2016 ÅRSBERETNING FOR DET FÆLLES CENSORKORPS 2016 Side 1 af 6 Årsberetning Efter bekendtgørelse nr. 1526 af 16. december 2013 om eksamen og censur ved de videregående kunstneriske uddannelser med senere ændringer

Læs mere

Møde afholdt: Torsdag den 28. april 2016 kl BLEGDAMSVEJ 3B. Ålborg Universitet NOVI, mødelokale 7. Niels Jernes Vej 10, 9220 Aalborg Øst

Møde afholdt: Torsdag den 28. april 2016 kl BLEGDAMSVEJ 3B. Ålborg Universitet NOVI, mødelokale 7. Niels Jernes Vej 10, 9220 Aalborg Øst D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T MØDEREFERAT 13. JUNI 2016 Forum Møde i Censorformandskabet for lægeuddannelsen i Danmark FAKULTETSSERVICE

Læs mere

Møde afholdt: Torsdag den 3. maj 2018 kl BLEGDAMSVEJ 3B. Mødelokale 5, Niels Jernes Vej 10, 9220 Aalborg Øst

Møde afholdt: Torsdag den 3. maj 2018 kl BLEGDAMSVEJ 3B. Mødelokale 5, Niels Jernes Vej 10, 9220 Aalborg Øst DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT 7. JULI 2018 Forum Møde i Censorformandskabet for lægeuddannelsen i Danmark FAKULTETSSERVICE AFDELINGEN FOR UDDANNELSE OG STUDERENDE

Læs mere

Evaluering af censorordningen. Tabelrapport

Evaluering af censorordningen. Tabelrapport Evaluering af censorordningen Tabelrapport Evaluering af censorordningen Tabelrapport Evaluering af censorordningen 2013 Danmarks Evalueringsinstitut Citat med kildeangivelse er tilladt Publikationen er

Læs mere

Møde afholdt: Tirsdag den 2. maj 2017 kl BLEGDAMSVEJ 3B

Møde afholdt: Tirsdag den 2. maj 2017 kl BLEGDAMSVEJ 3B DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT 16. MAJ 2017 Forum Møde i Censorformandskabet for lægeuddannelsen i Danmark FAKULTETSSERVICE AFDELINGEN FOR UDDANNELSE OG STUDERENDE

Læs mere

Årsberetning,

Årsberetning, 16. maj 2010 Årsberetning, 2009-2010 Censorformandskabet, Informationsvidenskab og Interaktive Medier (IIM.dk) I henhold til censorbekendtgørelsens 6 stk. 2 afgives hermed beretning fra censorformandskabet

Læs mere

Årsberetning for 2012/13 for Censorkorps i Matematik

Årsberetning for 2012/13 for Censorkorps i Matematik Årsberetning for 2012/13 for Censorkorps i Matematik Jon Johnsen 5. september 2014 Perioden Denne beretning for Censorkorps i matematik vedrører det akademiske år 2012/13, hvori korpset betjente 5 af landets

Læs mere

Årlig Beretning 2017/18 Censorkorpset for Datalogi

Årlig Beretning 2017/18 Censorkorpset for Datalogi Årlig Beretning 2017/18 Censorkorpset for Datalogi Kim Skak Larsen 31. marts 2018 Indledning I henhold til eksamensbekendtgørelsen skal der for et censorkorps afgives årlig beretning til universiteterne.

Læs mere

Aftagerpanelmøde den 13. februar Aftagerpanelmøde. Forum. Møde afholdt: Den 13. februar Institut for Psykologi. Sted:

Aftagerpanelmøde den 13. februar Aftagerpanelmøde. Forum. Møde afholdt: Den 13. februar Institut for Psykologi. Sted: I N S T I T U T F O R P S Y K O L O GI K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Aftagerpanelmøde den 13. februar 2014 M Ø D E R E F E R A T 25. MARTS 2014 Forum Aftagerpanelmøde INSTITUT FOR PSYKOLOGI

Læs mere

Årlig Beretning 2015/16 Censorkorpset for Datalogi

Årlig Beretning 2015/16 Censorkorpset for Datalogi Årlig Beretning 2015/16 Censorkorpset for Datalogi Kim Skak Larsen 31. marts 2016 Indledning I henhold til eksamensbekendtgørelsen skal der for et censorkorps afgives årlig beretning til universiteterne.

Læs mere

Censorformandskabet for Jura Årsberetning 2017 For perioden 1. april 2016 til den 31. marts 2017

Censorformandskabet for Jura Årsberetning 2017 For perioden 1. april 2016 til den 31. marts 2017 Censorformandskabet for Jura Årsberetning 2017 For perioden 1. april 2016 til den 31. marts 2017 1 Indhold 1. Forord v. censorformand 2. Formandskabet 2.1. Sammensætning 2.2. Mødeaktiviteter samt censormøder

Læs mere

Årsberetning fra Censorformandskabet for de Samfundsfaglige, Økonomiske og Merkantile Diplomuddannelser 2014 2015

Årsberetning fra Censorformandskabet for de Samfundsfaglige, Økonomiske og Merkantile Diplomuddannelser 2014 2015 Årsberetning fra Censorformandskabet for de Samfundsfaglige, Økonomiske og Merkantile Diplomuddannelser 2014 2015 Indholdsfortegnelse Resume... 3 1. Censorkorpsets sammensætning... 4 2. Årets arbejde i

Læs mere

Årlig Beretning 2016/17 Censorkorpset for Datalogi

Årlig Beretning 2016/17 Censorkorpset for Datalogi Årlig Beretning 2016/17 Censorkorpset for Datalogi Kim Skak Larsen 31. marts 2017 Indledning I henhold til eksamensbekendtgørelsen skal der for et censorkorps afgives årlig beretning til universiteterne.

Læs mere

Fælles censorberetning 2018 for økonomi. Censorformand Finn Lauritzen. Marts 2019

Fælles censorberetning 2018 for økonomi. Censorformand Finn Lauritzen. Marts 2019 Fælles censorberetning 2018 for økonomi Censorformand Finn Lauritzen 1. Indledning Det landsdækkende Censorkorps for økonomi dækker økonomuddannelserne for Københavns Universitet (KU), Aarhus Universitet

Læs mere

Sekretariatsbetjening af censorformandskaber og beskikkelse af censorer på SCIENCE.

Sekretariatsbetjening af censorformandskaber og beskikkelse af censorer på SCIENCE. S C I E N C E U D D A N N E L S E K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Bilag 3: Sekretariatsbetjening af censorformandskaber og beskikkelse af censorer på SCIENCE. S A G S N O T A T 15. JULI 2014 Vedr.:

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Bilag et faktaark pr. uddannelse... 4

Indholdsfortegnelse. Bilag et faktaark pr. uddannelse... 4 Indholdsfortegnelse Beretning fra censorformandskabet for uddannelsesfamilien Økonomi og finans for 27-28... 2 Første del... 2 Resume... 2. Censorkorpset sammensætning herunder:... 2 2. Årets arbejde i

Læs mere

1. Velkomst Verner Møller bød velkommen, hvorefter mødedeltagerne præsenterede sig for hinanden.

1. Velkomst Verner Møller bød velkommen, hvorefter mødedeltagerne præsenterede sig for hinanden. Møde mellem studielederne på AAU, AU, KU og SDU og Censorformandskabet idræt Dato: Onsdag den 13. januar, kl. 12.00 14.00 Referat Sted: Syddansk Universitet, Mødelokale 5. Klik HER for lokalets placering

Læs mere

Lokale 181, bygning 1610, Tandlægeskolen, Vennelyst Boulevard, Aarhus Universitet

Lokale 181, bygning 1610, Tandlægeskolen, Vennelyst Boulevard, Aarhus Universitet D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T M Ø D E R E F E R A T 13. NOVEMBER 8 Forum: Møde i censorformandskabet Møde afholdt: Onsdag den.

Læs mere

AFDELINGEN FOR UDDANNELSE OG

AFDELINGEN FOR UDDANNELSE OG D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET MØDEREFERAT 23. NOVEMBER 2015 Forum Møde i Censorformandskabet for lægeuddannelsen i Danmark FAKULTETSSERVICE

Læs mere

Censorformandskabet for Jura Årsberetning 2016 For perioden 1. april 2015 til den 31. marts 2016

Censorformandskabet for Jura Årsberetning 2016 For perioden 1. april 2015 til den 31. marts 2016 Censorformandskabet for Jura Årsberetning 2016 For perioden 1. april 2015 til den 31. marts 2016 1 Indhold 1. Forord 2. Indledning 3. Formandskabet 3.1. Sammensætning 3.2. Mødeaktiviteter 4. Antal studerende

Læs mere

Beretningen er som tidligere beretninger (senest beretningen fra marts 2012) afgivet i medfør af eksamensbekendtgørelsens 50, stk. 2, nr. 3.

Beretningen er som tidligere beretninger (senest beretningen fra marts 2012) afgivet i medfør af eksamensbekendtgørelsens 50, stk. 2, nr. 3. 1 Marts 2013 Censorformandskabets beretning om virksomheden for 2011 og 2012 ved institutterne for statskundskab i Århus, København og Odense samt de til censorkorpset knyttede masteruddannelser. 1. Indledning

Læs mere

Organisering af kvalitetsledelse af uddannelser på Aalborg Universitet

Organisering af kvalitetsledelse af uddannelser på Aalborg Universitet Strategi og Kvalitet Email: kvalitet@adm.aau.dk www.kvalitetssikring.aau.dk Oktober 2018 Sagsnr.: 2018-412-01052 Organisering af kvalitetsledelse af uddannelser på Aalborg Universitet Indledning Organisering

Læs mere

Fraværende: Malene Kjær (afbud), Erik Elgaard Mikkelsen (afbud) og Thomas Munch (afbud)

Fraværende: Malene Kjær (afbud), Erik Elgaard Mikkelsen (afbud) og Thomas Munch (afbud) Møde den: 29. juni 2015, kl. 12.00-14.00 Lokale 345, Dalgas Avenue Møde i studienævnet for Idræt Referat Deltagere VIP: Kristian Raun Thomsen, Henrik Sørensen og Sine Agergaard Deltagere studerende: Nikolaj

Læs mere

Censorformandskaber. Forum Censorformandskabsmøde Møde afholdt 12. september Sted Karen Blixens Plads 8. Annette Moe.

Censorformandskaber. Forum Censorformandskabsmøde Møde afholdt 12. september Sted Karen Blixens Plads 8. Annette Moe. KØBENHAVNS UNIVERSITET FAKULTETSSERVICE Censorformandskaber MØDEREFERAT 20. 5. OKTOBER SEPTEMBER 2017 2017 Forum Censorformandskabsmøde 2017 Møde afholdt 12. september 2017 Sted Karen Blixens Plads 8 UDDANNELSE

Læs mere

Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Syddansk Universitet, Winsløwsparken 19, 3. sal, Odense (mødelokale

Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Syddansk Universitet, Winsløwsparken 19, 3. sal, Odense (mødelokale D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET MØDEREFERAT 23. NOVEMBER 2014 Forum Møde i Censorformandskabet FAKULTETSSERVICE Møde afholdt:

Læs mere

Møde i Censorformandskabet FAKULTETSSEKRETARIATET, Møde afholdt: Mandag den 26. marts 2012 kl

Møde i Censorformandskabet FAKULTETSSEKRETARIATET, Møde afholdt: Mandag den 26. marts 2012 kl D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T MØDEREFERAT 15.MAJ 2012 Forum Møde i Censorformandskabet FAKULTETSSEKRETARIATET, Møde afholdt:

Læs mere

DE ERHVERVSØKONOMISKE CENSORKORPS CENSORMØDE 2014-2015

DE ERHVERVSØKONOMISKE CENSORKORPS CENSORMØDE 2014-2015 CENSORMØDE 2014-2015 Præsentationsrunde PROGRAM Siden sidst, beskikkelser, formandskabsvalg, nye tiltag, nyt lovstof, censorskik, censor IT Dialog, forslag, spørgsmål og debat NY BESKIKKELSESPERIODE 2014-2018

Læs mere

Møde i Censorformandskabet FAKULTETSSEKRETARIATET,

Møde i Censorformandskabet FAKULTETSSEKRETARIATET, D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T MØDEREFERAT 10. JUNI 2009 Forum Møde i Censorformandskabet FAKULTETSSEKRETARIATET, Møde afholdt:

Læs mere

Årsberetning, 2004-2005

Årsberetning, 2004-2005 Årsberetning, IIM, 2004-2005 11. maj 2005 Årsberetning, 2004-2005 Censorformandskabet, Informationsvidenskab og Interaktive Medier (IIM) I henhold til censorbekendtgørelsens 6 stk. 2 afgives hermed beretning

Læs mere

Indledning. Kære censorer

Indledning. Kære censorer Indledning Kære censorer På vegne af censorformandskaberne udsendte vi fornyligt en survey, til deltagerne ved censormødet, og efterspurgte jeres feedback omkring det første fælles-afholdte censormøde.

Læs mere

Censorformandskabet for Jura Årsberetning 2015 For perioden 1. april 2014 til den 31. marts 2015

Censorformandskabet for Jura Årsberetning 2015 For perioden 1. april 2014 til den 31. marts 2015 Censorformandskabet for Jura Årsberetning 2015 For perioden 1. april 2014 til den 31. marts 2015 1 Indhold 1. Indledning 2. Formandskabets sammensætning i beretningsåret 3. Antal studerende 4. Censorkorpset

Læs mere

Titel: Beretning fra censorformandskabet for PBA Innovation og entrepreneurship 2018

Titel: Beretning fra censorformandskabet for PBA Innovation og entrepreneurship 2018 Indholdsfortegnelse Titel: Beretning fra censorformandskabet for PBA Innovation og entrepreneurship 28... Første del... Resume.... Censorkorpset sammensætning (jf. 23 og 29, stk. 2, 3. pkt.) herunder:...

Læs mere

Titel: Beretning fra censorformandskabet for optometristuddannelsen 2014-15

Titel: Beretning fra censorformandskabet for optometristuddannelsen 2014-15 Indholdsfortegnelse Titel: Beretning fra censorformandskabet for optometristuddannelsen 24-5... 2 Første del... 2 Resume... 2. Censorkorpset sammensætning (jf. 22 og 28, stk. 2, 3. pkt.) herunder:... 2

Læs mere

Københavns Universitet. Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Blegdamsvej 3B, 2200 København N. Mødelokale (Tandlægernes mødelokale).

Københavns Universitet. Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Blegdamsvej 3B, 2200 København N. Mødelokale (Tandlægernes mødelokale). D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET MØDEREFERAT 26. APRIL 2013 Forum Møde i Censorformandskabet FAKULTETSSEKRETARIATET, Møde afholdt:

Læs mere

Titel: Beretning fra censorformandskabet for PBA i Optometri (2019)... 2 Første del Resume... 2

Titel: Beretning fra censorformandskabet for PBA i Optometri (2019)... 2 Første del Resume... 2 Indholdsfortegnelse Titel: Beretning fra censorformandskabet for PBA i Optometri (209)... 2 Første del... 2 Resume... 2. Censorkorpset sammensætning (jf. 23 og 29, stk. 2, 3. pkt.) herunder:... 2 2. Årets

Læs mere

Opgave- og ansvarsfordeling i forbindelse med evaluering af undervisningen på den odontologiske bachelor- og kandidatuddannelse

Opgave- og ansvarsfordeling i forbindelse med evaluering af undervisningen på den odontologiske bachelor- og kandidatuddannelse D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T SAGSNOTAT 24 APRIL 2012 Vedr.: Opgave- og ansvarsfordeling i forbindelse med evaluering af undervisningen

Læs mere

29-09-2015 Ingeniørcensorformandskaberne. Årsrapport 2015

29-09-2015 Ingeniørcensorformandskaberne. Årsrapport 2015 29-09-2015 Ingeniørcensorformandskaberne Årsrapport 2015 Indholdsfortegnelse Beretning fra censorformandskaberne for Ingeniøruddannelserne og Diplomuddannelserne for IT og Teknik september 2014 september

Læs mere

CENSORFORMANDSKABERNE FOR INGENIØRUDDANNELSERNE

CENSORFORMANDSKABERNE FOR INGENIØRUDDANNELSERNE 9. juni 2017 Nyhedsbrev fra censorformandskaberne for ingeniøruddannelserne sommer 2017 Kære læser Sommerferien står for døren, sommereksamen er i fuld gang, og det er tid til at orientere dig om aktuelle

Læs mere

Disposition. Resume for Nedslag i årsberetningen for Censorkorpset, rekruttering, eksaminer m.v.

Disposition. Resume for Nedslag i årsberetningen for Censorkorpset, rekruttering, eksaminer m.v. Disposition Resume for 2015 Nedslag i årsberetningen for 2015 Censorkorpset, rekruttering, eksaminer m.v. Censorformandskabets samarbejde med studiet Spørgsmål undervejs Resume: De vigtigste konklusioner

Læs mere

Beretningen er udarbejdet i henhold til eksamensbekendtgørelsen og har følgende indhold:

Beretningen er udarbejdet i henhold til eksamensbekendtgørelsen og har følgende indhold: BERETNING FOR 2017 FORMANDSKABET FOR MUSIK Beretningen er udarbejdet i henhold til eksamensbekendtgørelsen og har følgende indhold: o o o Censorformandskabet Censorkorpset Årsberetning Censorformandskabet

Læs mere

Odontologisk Studienævn. Forum. Møde afholdt: 13. januar 2016 kl Sted: Karina Rømer. Referent:

Odontologisk Studienævn. Forum. Møde afholdt: 13. januar 2016 kl Sted: Karina Rømer. Referent: K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T M Ø D E R E F E R A T - G O D K E N D T 13. JANUAR 2016 Forum Odontologisk Studienævn AFDELING

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Bilag... 5 faktaark... 5

Indholdsfortegnelse. Bilag... 5 faktaark... 5 Indholdsfortegnelse Titel: Beretning fra censorformandskabet for Psykomotorikuddannelsenuddannelsen 6... Første del... Resume.... Censorkorpset sammensætning.... Årets arbejde i Censorformandskabet (jf.

Læs mere

Talsmand Michael Vaag

Talsmand Michael Vaag Samlede data for alle 7 ingeniørretninger Ingeniørs Landsdækkende censorkorps Talsmand Michael Vaag Censorkorpsets sammensætning - 22. Antal mænd i censorkorpset 239.2 Antal kvinder i censorkorpset 443.3

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Anden del - Dokumentation og refleksion over det indsamlede materiale fra censorerne... 5 Bilag et faktaark pr. uddannelse...

Indholdsfortegnelse. Anden del - Dokumentation og refleksion over det indsamlede materiale fra censorerne... 5 Bilag et faktaark pr. uddannelse... Indholdsfortegnelse Titel: Beretning fra censorformandskabet for {uddannelse(r) + år}... 2 Første del... 2 Resume... 2. Censorkorpset sammensætning (jf. 22 og 28, stk. 2, 3. pkt.) herunder:... 2 2. Årets

Læs mere

Referat af møde i Censorformandskabet for Uddannelser i Folkesundhedsvidenskab den 23. oktober 2012

Referat af møde i Censorformandskabet for Uddannelser i Folkesundhedsvidenskab den 23. oktober 2012 Censorformandskabet for de Folkesundhedsvidenskabelige Uddannelser i Danmark Sundhedsvidenskabeligt Fakultetssekretariat Niels Bohrs Vej 9-10 6700 Esbjerg Tlf. 6550 1000 Fax 6550 4283 www.sdu.dk/health/censorfsv

Læs mere

Censorformandskabet for Jura Årsberetning 2018 For perioden 1. april 2017 til den 31. marts 2018

Censorformandskabet for Jura Årsberetning 2018 For perioden 1. april 2017 til den 31. marts 2018 Censorformandskabet for Jura Årsberetning 2018 For perioden 1. april 2017 til den 31. marts 2018 1 Indhold 1. Forord v. censorformand Jon Stokholm 2. Indledning 3. Antal studerende 4. Formandskabets sammensætning

Læs mere

Dagsorden. Seminar den: 25. april 2018, kl Fuglesangs Alle 4, 2630-K101 Seminar i Aarhus BSS Uddannelsesforum

Dagsorden. Seminar den: 25. april 2018, kl Fuglesangs Alle 4, 2630-K101 Seminar i Aarhus BSS Uddannelsesforum OF BUSINESS AND SOCIAL SCIENCES SCHOOL AARHUS UNIVERSITET Seminar den: 25. april 2018, kl 08.15-15.00 Fuglesangs Alle 4, 2630-K101 Seminar i Aarhus BSS Uddannelsesforum Dagsorden Deltagere: Medlemmer Studienævnsformænd

Læs mere

Studienævnet ved Institut for Antropologi. Forum. Møde afholdt: 16. februar 2015 fra kl. 13:00-15:45. Sted: 33.1.18

Studienævnet ved Institut for Antropologi. Forum. Møde afholdt: 16. februar 2015 fra kl. 13:00-15:45. Sted: 33.1.18 I N S T I T U T F O R A N T R O P O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 17. FEBRUAR 2015 Forum Studienævnet ved Institut for Antropologi INSTITUT FOR ANTROPOLOGI Møde

Læs mere

Studienævnet for Engelsk, Germansk & Romansk

Studienævnet for Engelsk, Germansk & Romansk K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T M Ø D E R E F E R A T 15. DECEMBER 2016 Forum Studienævnet for Engelsk, Germansk & Romansk INSTITUT FOR ENGELSK, GERMANSK

Læs mere

Studienævnsmøde den 19. september Studienævnet Engerom. Forum. Møde afholdt: 19. september Sted: Mødelokale

Studienævnsmøde den 19. september Studienævnet Engerom. Forum. Møde afholdt: 19. september Sted: Mødelokale I N S T I T U T F O R E N G E L S K, G E R M A N S K O G R O M A N S K K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Studienævnsmøde den 19. september 2012 M Ø D E R E F E R A T 19. SEPTEMBER 2012 Forum Studienævnet

Læs mere

Hyrdebrev om ekstern bedømmelse (censur) på bachelor- og kandidatuddannelser samt masteruddannelser og anden deltidsuddannelse efter universitetsloven

Hyrdebrev om ekstern bedømmelse (censur) på bachelor- og kandidatuddannelser samt masteruddannelser og anden deltidsuddannelse efter universitetsloven Notat Modtager(e) > Universiteter Kopi sendt til censorformandskaber og -sekretariater Hyrdebrev om ekstern bedømmelse (censur) på bachelor- og kandidatuddannelser samt masteruddannelser og anden deltidsuddannelse

Læs mere

Procedure for dimittendundersøgelser

Procedure for dimittendundersøgelser D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T KØBENHAVNS UNIVERSITET Procedure for dimittendundersøgelser Procedureansvarlig sektion Formål Resume af proceduren Orientering af interessenter

Læs mere

Evaluering af censorordningen. Status 2013

Evaluering af censorordningen. Status 2013 Evaluering af censorordningen Status 2013 Evaluering af censorordningen Status 2013 2013 Evaluering af censorordningen 2013 Danmarks Evalueringsinstitut Citat med kildeangivelse er tilladt Publikationen

Læs mere

Uddannelses- og Forskningsudvalget UFU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 94 Offentligt

Uddannelses- og Forskningsudvalget UFU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 94 Offentligt Forskningsudvalget 2015-16 UFU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 94 Forskningsudvalget Spørgsmål nr. 94 (UFU alm. del) Kan ministeren, i lyset af Berlingske Tidendes artikel»censorer slår alarm: Fagligheden

Læs mere

Regler for kandidatspecialer ved Det Humanistiske Fakultet og Det Samfundsvidenskabelige Fakultet, Aalborg Universitet pr. 1. februar 2017.

Regler for kandidatspecialer ved Det Humanistiske Fakultet og Det Samfundsvidenskabelige Fakultet, Aalborg Universitet pr. 1. februar 2017. Fakultetskontoret på Humaniora og Samfundsvidenskab Fibigerstræde 5 Postboks 159 9100 Aalborg Sagsbehandler: Lisbeth Videbæk Thomsen Telefon: 9940 9602 Email: lvt@adm.aau.dk Dato: 29-06-2017 Sagsnr.: 2016-441-00002

Læs mere

Møde i Censorformandskabet FAKULTETSSEKRETARIATET, Lokale Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Blegdamsvej 3B, 2200 København N

Møde i Censorformandskabet FAKULTETSSEKRETARIATET, Lokale Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Blegdamsvej 3B, 2200 København N D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T MØDEREFERAT 9. NOVEMBER 2009 Forum Møde i Censorformandskabet FAKULTETSSEKRETARIATET, Møde afholdt:

Læs mere

Jordbrugsteknolog 205 Censorformandskabet på Jordbrugsteknolog Kenneth B. Lokind Censorkorpsets sammensætning - 22 Antal Evt. sidehenvisning i årsberetningen. Antal mænd i censorkorpset 80.2 Antal kvinder

Læs mere

Kvalitetshåndbogen - Hvem gør hvad? Organisationsdiagram. Kvalitetsarbejde på uddannelsesområdet, ST

Kvalitetshåndbogen - Hvem gør hvad? Organisationsdiagram. Kvalitetsarbejde på uddannelsesområdet, ST Kvalitetshåndbogen - Hvem gør hvad? Kvalitetshåndbogen for uddannelser på Science and Technology (ST) er et redskab for studienævnsmedlemmer, uddannelsesansvarlige, studieadministratorer, medlemmer af

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 17. september 2012, kl Lokale: Værkstedet, Sygeplejevidenskab Studienævn for Sygeplejevidenskab

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 17. september 2012, kl Lokale: Værkstedet, Sygeplejevidenskab Studienævn for Sygeplejevidenskab Møde den: 17. september 2012, kl. 15.15-17.00 Lokale: Værkstedet, Sygeplejevidenskab Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, lektor Hanne Kronborg Foverskov,

Læs mere

Se vedhæftede høringsliste. (Censorsekretariater bedes fordele høringsbrev med bilag til censorformænd)

Se vedhæftede høringsliste. (Censorsekretariater bedes fordele høringsbrev med bilag til censorformænd) Se vedhæftede høringsliste (Censorsekretariater bedes fordele høringsbrev med bilag til censorformænd) Emne: Høring over ændring af eksamensbekendtgørelserne Hermed sender udkast til ændring af eksamensbekendtgørelserne:

Læs mere

Ad 1. Godkendelse af mødenotat fra formandskabsmøde EØ+HD Ad 2a. Mødenotater fra formandsmøder og

Ad 1. Godkendelse af mødenotat fra formandskabsmøde EØ+HD Ad 2a. Mødenotater fra formandsmøder og MØDENOTAT Formandskabsmøde HD 2.3.2016 14. marts 2016 /KL Formandskabsmøde HD 2.3.2016 Dagsorden 1. Godkendelse af mødenotat fra formandskabsmøde EØ+HD 26.11.2015 Orientering 2. a. Mødenotater fra formandsmøder

Læs mere

Årsberetning for Katastrofe - og Risikomanageruddannelsen

Årsberetning for Katastrofe - og Risikomanageruddannelsen Årsberetning for Katastrofe - og Risikomanageruddannelsen 205 Indholdsfortegnelse Titel: Beretning fra censorformandskabet for Katastrofe og Risikomanager uddannelsen 205... 3 Første del... 3 Resume...

Læs mere

Procedure for lukning og sammenlægning af uddannelser Procedureansvarlig sektion

Procedure for lukning og sammenlægning af uddannelser Procedureansvarlig sektion D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Procedure for lukning og sammenlægning af uddannelser Procedureansvarlig sektion Sektion for

Læs mere

Studieordning for tilvalget på bachelorniveau i. Sprog og faglighed, 2015-ordningen

Studieordning for tilvalget på bachelorniveau i. Sprog og faglighed, 2015-ordningen Studieordning for tilvalget på bachelorniveau i Sprog og faglighed, 2015-ordningen Institut for Engelsk, Germansk og Romansk Det Humanistiske Fakultet Københavns Universitet Indhold Kapitel 1. Hjemmel,

Læs mere

Bestyrelsesmøde nr. 79, den 4. juni 2015 Pkt. 6. Bilag 1. Københavns Universitets bestyrelse

Bestyrelsesmøde nr. 79, den 4. juni 2015 Pkt. 6. Bilag 1. Københavns Universitets bestyrelse KØBENHAVNS UNIVERSITET Bestyrelsesmøde nr. 79, den 4. juni 2015 Pkt. 6. Bilag 1 Københavns Universitets bestyrelse SAGSNOTAT 20. MAJ 2015 Vedr.: Midtvejsstatus vedrørende institutionsakkreditering på Københavns

Læs mere

Beretning fra Det Veterinærvidenskabelige Censorkorps for perioden 1. januar 2015 til 31. december 2015

Beretning fra Det Veterinærvidenskabelige Censorkorps for perioden 1. januar 2015 til 31. december 2015 Beretning fra Det Veterinærvidenskabelige Censorkorps for perioden 1. januar 2015 til 31. december 2015 Censorformandskab: Dyrlæge Lars Birch, Hammershøj dyrlæger (formand) Bakkevej 12, Hammershøj, 8830

Læs mere

Møde i Censorformandskabet FAKULTETSSEKRETARIATET, Møde afholdt: Mandag den 28. marts 2011 kl

Møde i Censorformandskabet FAKULTETSSEKRETARIATET, Møde afholdt: Mandag den 28. marts 2011 kl D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T MØDEREFERAT 28.APRIL 2011 Forum Møde i Censorformandskabet FAKULTETSSEKRETARIATET, Møde afholdt:

Læs mere

1. del Fælles for Det Jordbrugsvidenskabelige, Det Veterinærvidenskabelige og Det Levnedsmiddelvidenskabelige Censorkorps.

1. del Fælles for Det Jordbrugsvidenskabelige, Det Veterinærvidenskabelige og Det Levnedsmiddelvidenskabelige Censorkorps. Beretning fra Det Jordbrugsvidenskabelige Censorkorps For perioden 1. januar 2012 til 31. december 2012 Det Jordbrugsvidenskabelige Censorkorps Docent dr. agro. Jens Dragsted (formand) Fuglebakkevej 34,

Læs mere

Høring over Censorudvalgets rapport

Høring over Censorudvalgets rapport Uddannelses- og Forskningsministeriet Styrelsen for Forskning og Uddannelse Bredgade 40 1260 København K censor@ufm.dk Høring over Censorudvalgets rapport Akademikerne har fra Uddannelses- og Forskningsministeriet

Læs mere

1. Personsager 2. Opfølgning på dumpeprocent i PA 3. Nye bøger i Anatomi 4. Orientering fra Studieleder 5. Eventuelt

1. Personsager 2. Opfølgning på dumpeprocent i PA 3. Nye bøger i Anatomi 4. Orientering fra Studieleder 5. Eventuelt Møde den: 19. september 2016 kl. 15.30 i Det Odontologiske Studienævn REFERAT Deltagere medlemmer: Eva Karring, Jes Halfdan Nielsen, Irene Dige, Helle Tolboe, Marie Hauge Mårtensson, Louise Trap, Maren

Læs mere

Beretning for Censorkorpset for de Folkesundhedsvidenskabelige uddannelser i Danmark for perioden fra den 1. april 2010 til den 31. marts 2011.

Beretning for Censorkorpset for de Folkesundhedsvidenskabelige uddannelser i Danmark for perioden fra den 1. april 2010 til den 31. marts 2011. Beretning for Censorkorpset for de Folkesundhedsvidenskabelige uddannelser i Danmark for perioden fra den 1. april 2010 til den 31. marts 2011. Det nye censorkorps for de folkesundhedsvidenskabelige uddannelser

Læs mere

Bestyrelsesmøde nr. 90 den 20. sep Pkt.9a. Bilag 1. Københavns Universitets bestyrelse

Bestyrelsesmøde nr. 90 den 20. sep Pkt.9a. Bilag 1. Københavns Universitets bestyrelse KØBENHAVNS UNIVERSITET Bestyrelsesmøde nr. 90 den 20. sep. 2017 Pkt.9a. Bilag 1 Københavns Universitets bestyrelse SAGSNOTAT 14. SEPTEMBER 2017 Vedr. Studieaktivitet på Københavns Universitet efter justering

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Fraværende: studerende Carolina Krystyna Magnowska (afbud), studerende Camilla Porsbjørn Schmidt (afbud)

AARHUS UNIVERSITET. Fraværende: studerende Carolina Krystyna Magnowska (afbud), studerende Camilla Porsbjørn Schmidt (afbud) Møde den: 1. maj, 2013, kl. 14.30-16.30 Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Lokaler: Aarhus: Værkstedet, Sygepleje Emdrup: 1. sal indgang B8 Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, lektor Bente

Læs mere

Studieordning for tilvalget på kandidatniveau i. Sprog og faglighed, 2015-ordningen

Studieordning for tilvalget på kandidatniveau i. Sprog og faglighed, 2015-ordningen D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Studieordning for tilvalget på kandidatniveau i Sprog og faglighed, 2015-ordningen Institut for Engelsk, Germansk

Læs mere

Beretning fra censorformandskabet for Digital kommunikation og Multimedie

Beretning fra censorformandskabet for Digital kommunikation og Multimedie Beretning fra censorformandskabet for Digital kommunikation og Multimedie 27-8 Generelt Det overordnede billede, der kan tegnes for det akademiske år 27-8 er, at sammenlægningen af områderne AU Merkantil,

Læs mere

Ordinært studienævnsmøde. Forum. Møde afholdt 10. november 2017, 10:00-12:30. Mødelokale 6B-0-36, Søndre Campus. Sted. Mette Juhl Vedel.

Ordinært studienævnsmøde. Forum. Møde afholdt 10. november 2017, 10:00-12:30. Mødelokale 6B-0-36, Søndre Campus. Sted. Mette Juhl Vedel. KØBENHAVNS UNIVERSITET DET TEOLOGISKE FAKULTET Til medlemmerne af Studienævnet for Teologi (2017) Stud.theol. Thomas Neergaard (næstformand) Stud.theol. Søren Frank Jensen Stud.theol. Maria Snejbjerg Louring

Læs mere

Tid Opgave Kilde Ansvarlig Noter Behandlet på møde Januar

Tid Opgave Kilde Ansvarlig Noter Behandlet på møde Januar Årshjul for uddannelserne under Filosofisk studienævn Godkendt den 11. januar 2018 Opdatere BA-uddannelsens markedsføringssider så de er tilpasset målgruppen Hvilke aktører skal uddannelsen have kontakt

Læs mere

Censorkorpset for Kemiingeniøruddannelserne. Årsberetning for perioden 1. september 2010 til 31. august 2011

Censorkorpset for Kemiingeniøruddannelserne. Årsberetning for perioden 1. september 2010 til 31. august 2011 Censorkorpset for Kemiingeniøruddannelserne. Årsberetning for perioden 1. september 2010 til 31. august 2011 1. september 2011 1. Indledning Censorkorpset for kemiingeniøruddannelserne er beskikket for

Læs mere

Tilstede: Lars Gelsing, Preben Sander Kristensen, John Kuada, Henrik Fladkjær, Erling Jensen, Poul G. Sørensen, Nanna Damgaard og Carsten Rune Jensen

Tilstede: Lars Gelsing, Preben Sander Kristensen, John Kuada, Henrik Fladkjær, Erling Jensen, Poul G. Sørensen, Nanna Damgaard og Carsten Rune Jensen Referat fra studienævnsmødet den 10. marts 2010 Tilstede: Lars Gelsing, Preben Sander Kristensen, John Kuada, Henrik Fladkjær, Erling Jensen, Poul G. Sørensen, Nanna Damgaard og Carsten Rune Jensen Afbud:

Læs mere

Odontologisk Studienævn. Forum. Møde afholdt: 9. december 2015 kl Sted: Karina Rømer. Referent:

Odontologisk Studienævn. Forum. Møde afholdt: 9. december 2015 kl Sted: Karina Rømer. Referent: K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T M Ø D E R E F E R A T - G O D K E N D T 9. DECEMBER 2015 Forum Odontologisk Studienævn AFDELING

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Fraværende: studerende Ina Holden (afbud) og studievejleder Sidsel Bøge REFERAT

AARHUS UNIVERSITET. Fraværende: studerende Ina Holden (afbud) og studievejleder Sidsel Bøge REFERAT Møde den: 20. februar, 2014, kl. 14.15-16.15 Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Lokaler: Aarhus: Værkstedet, Sygepleje Emdrup: 1. sal indgang B8 Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, lektor

Læs mere

Formandskabet for censorkorpset for bygningsingeniøruddannelsen

Formandskabet for censorkorpset for bygningsingeniøruddannelsen September 2011 Formandskabet for censorkorpset for bygningsingeniøruddannelsen Censorberetning for bygningsingeniøruddannelsen 2010 Indledning Den følgende censorberetning omfatter uddannelsen til bygningsingeniør

Læs mere

Beretning for Censorkorpset for de Folkesundhedsvidenskabelige uddannelser i Danmark for perioden fra den 1. april 2013 til den 31. marts 2014.

Beretning for Censorkorpset for de Folkesundhedsvidenskabelige uddannelser i Danmark for perioden fra den 1. april 2013 til den 31. marts 2014. Beretning for Censorkorpset for de Folkesundhedsvidenskabelige uddannelser i Danmark for perioden fra den 1. april 2013 til den 31. marts 2014. Censorkorps for de folkesundhedsvidenskabelige uddannelser

Læs mere

Disposition. Resume for Nedslag i årsberetningen for Censorkorpset, rekruttering, eksaminer m.v.

Disposition. Resume for Nedslag i årsberetningen for Censorkorpset, rekruttering, eksaminer m.v. Disposition Resume for 2014 Nedslag i årsberetningen for 2014 Censorkorpset, rekruttering, eksaminer m.v. Censorformandskabets samarbejde med studiet Spørgsmål undervejs Resume De vigtigste konklusioner

Læs mere

Censorformandskabet, Informationsvidenskab og Interaktive Medier (IIM.dk)

Censorformandskabet, Informationsvidenskab og Interaktive Medier (IIM.dk) 26. januar 2013 Årsberetning, 2013 Censorformandskabet, Informationsvidenskab og Interaktive Medier (IIM.dk) I henhold til eksamensbekendtgørelsens 50 stk. 2 afgives hermed beretning fra censorformandskabet

Læs mere

Høringssvar til rapporten Censorinstitutionen under forandring. 1 Afsnit 2

Høringssvar til rapporten Censorinstitutionen under forandring. 1 Afsnit 2 Høringssvar til institutionen under forandring Nedenfor følger kommentarer til udvalgte afsnit i institutionen under forandring behøver justering 1 Afsnit 2 Side 6 anbefalinger 2 Afsnit 2/4 Side 6 og 14

Læs mere

Eksamensreglement for: Markedsføringsøkonom og top-up bachelor i International Handel og Markedsføring på VIA TMH i Horsens

Eksamensreglement for: Markedsføringsøkonom og top-up bachelor i International Handel og Markedsføring på VIA TMH i Horsens Eksamensreglement for: Markedsføringsøkonom og top-up bachelor i International Handel og Markedsføring på VIA TMH i Horsens JSO.22.12.2009 Indhold 1. Generelt... 2 2. Adgang til prøve... 2 2.1 Ordinære

Læs mere

Møde afholdt: 18. juni Sted:

Møde afholdt: 18. juni Sted: INSTITUT FOR NORDISKE STUDIER OG SPROGVIDENSKAB KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT 27. JUNI 2008 Forum: Studienævn Møde afholdt: 18. juni 2008 Sted: 22.4.39 Referent: Tine Marie Svensson Til stede: Erik

Læs mere

Censorformandskabet for: Velfærd Undervisning Sundhed. Første del Side 2. Resumé Side 2

Censorformandskabet for: Velfærd Undervisning Sundhed. Første del Side 2. Resumé Side 2 Indholdsfortegnelse Censorformandskabet for: Velfærd Undervisning Sundhed Første del Side 2 Resumé Side 2 1 Censorkorpsets sammensætning (Jf.Paragraf 22 og 28 stk.2.3 pkt.) Side 3 2. Årets arbejde i censorformandskabet

Læs mere

ADGANGSKRAV for Kemi og Matematik

ADGANGSKRAV for Kemi og Matematik ADGANGSKRAV for Kemi og Matematik ROSKILDE UNIVERSITET 1 1. Adgangskrav 1.1 Retskrav Har du gennemført en Naturvidenskabeligbacheloruddannelse på RUC i Kemi og Matematik, har du retskrav på at blive optaget

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Medlemmerne af Fagstudienævnet ved Psykologi. Referat af møde nr. 2 i Fagstudienævnet ved Psykologi

AARHUS UNIVERSITET. Medlemmerne af Fagstudienævnet ved Psykologi. Referat af møde nr. 2 i Fagstudienævnet ved Psykologi AARHUS UNIVERSITET Medlemmerne af Fagstudienævnet ved Psykologi Referat af møde nr. 2 i Fagstudienævnet ved Psykologi Tid: Torsdag den 5. marts 2015 kl. 13.15 Sted: Bygn. 1350, lokale 314 Dagsorden: 1.

Læs mere

Censorformandskabet for Eksportingeniøruddannelsen, Ingeniørernes Lederuddannelse (ILU) og Ingeniøruddannelsernes særlige sprogmoduler

Censorformandskabet for Eksportingeniøruddannelsen, Ingeniørernes Lederuddannelse (ILU) og Ingeniøruddannelsernes særlige sprogmoduler Censorformandskabet for Eksportingeniøruddannelsen, Ingeniørernes Lederuddannelse (ILU) og Ingeniøruddannelsernes særlige sprogmoduler Årsrapport 2007/08 Dækkende perioden 1. april 2007 til 31. august

Læs mere

Har du spørgsmål til reformen kan du enten kontakte en studievejleder eller sende en mail til fremdriftsreformen@sdu.dk.

Har du spørgsmål til reformen kan du enten kontakte en studievejleder eller sende en mail til fremdriftsreformen@sdu.dk. Studiefremdriftsreformen på SDU I begyndelsen af 2013 præsenterede regeringen den nye SU-reform: Bedre igennem uddannelserne Reform af SU-systemet. Reformen blev senere på foråret 2013 vedtaget af folketinget,

Læs mere

REFERAT. Møde den: 4. marts Dekanmøde med studerende. Til stede: Mette Thunø, Jan Ifversen, 10 studenterrepræsentanter, Aske Dahl Sløk (ref.

REFERAT. Møde den: 4. marts Dekanmøde med studerende. Til stede: Mette Thunø, Jan Ifversen, 10 studenterrepræsentanter, Aske Dahl Sløk (ref. Møde den: 4. marts 2011 REFERAT Dekanmøde med studerende Til stede: Mette Thunø, Jan Ifversen, 10 studenterrepræsentanter, Aske Dahl Sløk (ref.) Dato: 09. marts 2011 Sagsnr.: Ref: Side 1/5 Dagsorden 1.

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Anden del... Bilag et faktaark pr. uddannelse... 15

Indholdsfortegnelse. Anden del... Bilag et faktaark pr. uddannelse... 15 Indholdsfortegnelse Censorformandskabet for fagområdet Administration og forvaltning... Forord. 2 Første del Resume... 3. Censorkorpset sammensætning (jf. 22 og 28, stk. 2, 3. pkt.) herunder:... 4 2. Årets

Læs mere