Score Beskrivelse Vejledende eksempler Status Mål

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Score Beskrivelse Vejledende eksempler Status Mål"

Transkript

1 Faktor 1: Udvikling og adfærd (Faktoren er opdelt i tre spørgsmål) Spørgsmål a): Udadreagerende adfærd Vedrører personens emotionelle tilstand i relation til udadreagerende adfærd. Den udadreagerende adfærd gradueres i forhold til graden af uforudsigelighed, og om den retter sig mod ting eller personer. Score Beskrivelse Vejledende eksempler Status Mål Den unge har ingen problemer med udadreagerende adfærd. Kan håndtere konflikter og styre sit temperament. Den unge kan eksempelvis reagere stærkt ved enkelte konflikter, men kan generelt håndtere frustration i konkrete situationer. Den unge er eksempelvis uforholdsmæssigt opfarende og hidsig, men er ikke truende og voldelig mod andre personer. Kan også reagere stærkt på uoverensstemmelser, som man i almindelighed opfatter som små eller ubetydelige. Den unge kan eksempelvis være truende eller voldelig over for andre personer, men er nogenlunde forudsigelig. Kan reagere voldsomt på uoverensstemmelser, som man i almindelighed betragter som ubetydelige. Den unge har meget udadreagerende adfærd og er utilregnelig. Kan eksempelvis være utilregneligt voldelig over for andre personer.

2 Faktor 1: Udvikling og adfærd Spørgsmål b): Indadvendt adfærd Vedrører personens emotionelle tilstand i relation til indadvendt adfærd, som giver problemer for den unges udvikling. Den unge har ingen problemer med indadvendt adfærd. Har almindelig kontakt med andre mennesker. Den unge omgås andre mennesker, men er indadvendt. Snakker helst ikke med andre om følelser og egen sindstilstand, men har almindelig kontakt med andre mennesker. Den unge holder sig helst for sig selv. Snakker næsten ikke med andre om følelser og egen sindstilstand, men kan dog have andre former for kontakt med andre mennesker. Den unge isolerer sig fra omgivelserne i kortere perioder. Undgår eksempelvis andre mennesker i flere dage og er meget lukket vedrørende følelser og egen sindstilstand. Den unge isolerer sig fra omgivelserne i lange perioder. Undgår eksempelvis andre i uger eller måneder og er meget lukket vedrørende følelser og egen sindstilstand.

3 Faktor 1: Udvikling og adfærd Spørgsmål c): Selvskadende adfærd Vedrører den unges grad af selvskadende adfærd. Værdierne på faktorerne er gradueret i forhold til hyppighed og graden af alvor. Udviser aldrig selvskadende adfærd. Den unge truer med selvskadende adfærd, men udøver det ikke. Udviser i sjældne tilfælde selvskadende adfærd. Den unge udviser selvskadende adfærd, som på sigt kan være til fare for den unges liv. Den unge udviser selvskadende adfærd, som er til akut fare for den unges liv.

4 Faktor 2 : Familieforhold Vedrører den unges relationen til forældre/primære omsorgspersoner. Faktoren er gradueret i forhold til, om relationen er præget af konflikter, og hvor meget kontakt der er til familien eller primære omsorgspersoner. (Primære omsorgspersoner kan også være evt. plejefamilie). Har god kontakt og god relation til forældre/primære omsorgspersoner. Relationen bidrager positivt til den unges trivsel. Har kontakt til forældre/primære omsorgspersoner, men relationen er præget af mindre konflikter. Relationen bidrager dog overvejende positivt til den unges trivsel. Har sporadisk kontakt til forældre/primære omsorgspersoner og/eller relationen er til tider præget af betydelige konflikter. Konflikterne kan i perioder have negativ betydning for den unges trivsel. Har sjældent kontakt til forældre/primære omsorgspersoner, og/eller relationen er overvejende præget af betydelige konflikter. Der er eksempelvis kontakt få gange årligt, eller konflikterne har længerevarende betydning for den unges trivsel. Den unge har ingen relation til forældre/primære omsorgspersoner, og/eller relationen har næsten udelukkende negativ betydning for den unges trivsel.

5 Faktor 3: Skole og beskæftigelse (Faktoren er opdelt i to spørgsmål) Der scores kun i forhold til det dagtilbud, som er mest relevant for den unge. Hvad er mest relevant for den unge? Skole/uddannelse Beskæftigelse Den unge er hverken i skole eller beskæftigelse Spørgsmål a): Skole/uddannelse Vedrører udbytte af skole eller kompetencegivende uddannelsesforløb (dækker skole og ungdomsuddannelse mv.). Værdierne er gradueret i forhold til hvorvidt den unge udvikler sig fagligt på i pågældende skoletilbud. Sæt kryds, hvilken type skoletilbud den unge er indskrevet i. Normal skole og ungdomsuddannelse mv. Specialklasse Specialskole Internt Skole Den unge har en alderssvarende faglig udvikling og har intet støttebehov Den unge har en faglig udvikling, der ligger lidt under det alderssvarende niveau og har et let støttebehov Den unge har en faglig udvikling, der ligger betydeligt under det aldersvarende niveau og har nogen støttebehov Den unges faglige udvikling er meget begrænset og har brug for meget støtte Den unge udvikler sig slet ikke fagligt og har omfattende støttebehov

6 Faktor 3: Skole og beskæftigelse Spørgsmål b): Beskæftigelse Vedrører almindelig beskæftigelse, individuelt tilrettelagte beskæftigelsestilbud og internt tilrettelagte forløb. Værdierne er gradueret i forhold til, om den unge møder op til og får udbytte af beskæftigelsestilbuddet. Ulovligt fravær forstås som ved skole/uddannelse. Den unge deltager i et beskæftigelsesforløb og får meget stort udbytte af det, eller den unge har et arbejde på normale vilkår. Den unge deltager i beskæftigelsestilbuddet og/eller får stort udbytte af det. Udvikler sig eksempelvis i nogen grad i retning af at være klar til arbejdsmarkedet eller et skole/uddannelsesforløb. Kun få forsømmelser (dvs. ulovligt fravær få gange årligt). Den unge har en del forsømmelser, og/eller udbyttet er mangelfuldt. Eksempelvis månedligt ulovligt fravær, og/eller den unge udvikler sig kun i begrænset omfang i retning af at være klar til arbejdsmarkedet eller et skole/uddannelsesforløb Den unge er i et beskæftigelsestilbud men møder sjældent og/eller har næsten intet udbytte af det. Eksempelvis ugentligt ulovligt fravær, og/eller den unge udvikler sig minimalt i retning af at være klar til arbejdsmarkedet eller et skole/uddannelsesforløb. Den unge har næsten altid fravær og/eller har intet udbytte af beskæftigelsestilbuddet. Den unge udvikler sig eksempelvis ikke i retning af at være klar til arbejdsmarkedet eller et skole/uddannelsesforløb.

7 Faktor 4 : Sundhedsforhold Der skal gives en vurdering af den unges generelle sundhedsmæssige tilstand. Værdierne er gradueret i forhold til graden af pædagogisk støtte, den unge skal have til at håndtere egen sundhedstilstand. Den unge kan altså godt være medicineret mod en kronisk sygdom, og få en god værdi, hvis den unge selv kan håndtere sygdommen ved at tage sin medicin. Den unge har ingen sundhedsproblemer, eller er selv i stand til at håndtere evt. problemer. Den unge er selv i stand til at tage vare på sit helbred. Dyrker eksempelvis motion og spiser nogenlunde sundt. Kan selv håndtere eventuelle sundhedsproblemer (eksempelvis en kronisk sygdom). Den unge kan med mindre støtte klare mindre sundhedsproblemer på enkelte områder. Den unge skal have nogen støtte til at klare generelle sundhedsproblemer, som er til gene for den unge. Den unge skal have stor støtte til at klare store generelle sundhedsproblemer, som giver den unge store vanskeligheder i hverdagen. Den unge kan ikke selv håndtere sin sundhedstilstand. Den unge skal have støtte til at klare store sundhedsproblemer, som er til fare for den unges liv. Den unge kan eksempelvis selv med megen støtte ikke håndtere sin sundhedstilstand og har derfor alvorlige helbredsproblemer.

8 Faktor 5 : Fritidsforhold og venskaber (Faktoren er opdelt i to spørgsmål) Spørgsmål a): Fritidsaktiviteter Vedrører den unges behov for støtte til at udøve fritidsaktiviteter. Fritidsaktiviteter tænkes bredt, og vedrører generelt, hvorvidt den unge er i stand til at give sin fritid et aktivt/meningsfyldt indhold. Der skal foretages en pædagogisk vurdering i forhold til målet for den enkelte unge i handleplanen. Organiserer selv en eller flere fritidsaktiviteter og tager initiativ til gennemførelsen. Dyrker eksempelvis en eller flere fritidsaktiviteter uden støtte. Har behov for hjælp til organisering af fritidsaktiviteter, men tager selv initiativ til gennemførelse. Har eksempelvis behov for støtte til valg af aktivitet. Har behov for hjælp til organisering af fritidsaktiviteter og tager periodevis initiativ til gennemførelse. Der skal eksempelvis sættes en del rammer, men den unge udviser dog initiativ på nogle punkter til at deltage i aktiviteterne. Den unge dyrker kun fritidsaktiviteter med løbende hjælp til organisering og gennemførelse. Den unge skal eksempelvis have støtte til alt omkring deltagelsen i aktiviteten. Selv med stor støtte dyrker den unge ingen former for fritidsaktiviteter.

9 Faktor 5: Fritidsforhold og venskaber Spørgsmål b): Venskaber Vedrører, hvorvidt den unge har og kan fastholde velfungerende venskaber, der bidrager til den unges trivsel og udvikling. Der sigtes altså på venskaber/bekendtskaber, der ikke fastholder den unge i et uhensigtsmæssigt miljø. Værdierne er gradueret i forhold til graden af pædagogisk støtte, den unge skal have til at fastholde gode venskaber. skal have omfattende støtte og kan Den unge kan selv fastholde et stabilt netværk af gode venner. Den unge har eksempelvis en eller flere venner, som den unge har kendt i lang tid. Den unge kan i længere perioder fastholde gode og stabile venner. Den unge har eksempelvis et netværk af venner, som der er regelmæssig kontakt til, og som bidrager til den unges trivsel. Den unge har svært ved at fastholde et netværk af gode og stabile venskaber, men kan med støtte. Den unge har eksempelvis enkelte venner, som der er jævnlig kontakt til, og som bidrager til den unges trivsel. Den unge har store vanskeligheder ved at fastholde et netværk trods betydelig støtte. Den unge har eksempelvis kontakt til få venner, der bidrager til den unges trivsel. Der er meget stor udskiftning i gruppen af venner. Trods stor støtte er den unge ude af stand til at fastholde et netværk af gode og stabile venner.

10 Faktor 6: Hverdagsliv (Faktoren er opdelt i tre spørgsmål) Spørgsmål a): Personlig hygiejne Vedrører den unges evne til at varetage egen personlig hygiejne som bad, tandbørstning, rent tøj mv. Skal besvares i forhold til, hvad der vurderes som alderssvarende. skal have omfattende støtte og kan Den unge kan på et alderssvarende niveau tage sig af sin egen personlige hygiejne og fremstår soigneret. Den unge har ingen problemer med den personlige hygiejne. Den unge skal have støtte til enkelte dele af den personlige hygiejne. Eksempelvis hvis den unge skal have pædagogisk støtte til daglig tandpleje, men selv varetager den øvrige personlige hygiejne. Den unge skal have støtte til væsentlige dele af den personlige hygiejne. Eksempelvis hvis en 18-årig ikke er i stand til at gøre rent og skifte tøj uden pædagogisk støtte, men varetager den øvrige hygiejne. Den unge skal have støtte til hele den personlige hygiejne. Den unge har brug for stor og vedvarende støtte til at klare næsten alt vedrørende den personlige hygiejne. Den unge er uden interesse for sin personlige hygiejne og afviser at modtage hjælp.

11 Faktor 6: Hverdagsliv Spørgsmål b): Bolig Vedrører den unges evne til at bo i et normalt opvækstmiljø, set i forhold til den uges alder. Der fokuseres på hverdagsliv. Hvis den unge eksempelvis er på institution, men vurderes at være selvhjulpen i relation til boligforhold, besvares der i henhold hertil. skal have omfattende støtte og kan Den unge evner at bo i et almindeligt opvækstmiljø passende til den unges alder. Kan eksempelvis bo i et normalt, alderssvarende miljø, eks. hos forældre, bedsteforældre, på kollegium, plejefamilie eller i lejlighed uden støttepersoner. Med periodevis støtte evner den unge at bo i et almindeligt opvækstmiljø passende til den unges alder. Kan eksempelvis bo i et alderssvarende miljø med støtte fra støttepersoner i en afgrænset periode. Med fast støtte evner den unge at indgå i et almindeligt opvækstmiljø passende til den unges alder. Kan eksempelvis bo i et alderssvarende miljø med støtte fra støttepersoner i en længere og evt. ubestemt periode. Den unge har brug for i en periode at bo i særligt pædagogisk miljø. Har eksempelvis behov for at bo på institution eller opholdssted i en periode. Den unge evner ikke at bo i et normalt, alderssvarende miljø og har eksempelvis behov for at bo på institution eller opholdssted. Der er ikke udsigt til, at den unge inden for den nærmeste fremtid kan vende tilbage til et normalt opvækstmiljø.

12 Faktor 6: Hverdagsliv Spørgsmål c): Økonomi Vedrører den unges evne til at håndtere egen økonomi. Skal besvares i forhold til, hvad der er alderssvarende. Man kan således forvente mere ansvarlighed hos en på 17 år end en på 13 år. skal have omfattende støtte og kan Den unge kan på et alderssvarende niveau administrere de penge, som han/hun har rådighed over. Den unge bruger ikke flere penge, end vedkommende har. Den unge kan administrere sin økonomi selv, men kan enkelte gange have vanskeligt ved at holde sit forbrug inden for den økonomiske ramme. Den unge har i perioder brug for støtte fra voksne for at kunne administrere sin økonomi. Den unge skal have omfattende/daglig støtte til administration af sin økonomi. Styringen af økonomien varetages eksempelvis af en anden person, hvilket fungerer. Den unge kan ikke administrere sin økonomi, stifter gæld/er sat under administration. Den unge stifter eksempelvis gentagne gange gæld uden at have mulighed for at afbetale, til trods for at andre administrerer den unges økonomi.

13 Faktor 7: Misbrug Vedrører omfanget af den unges misbrugsproblemer. Der krydses af i forhold til de rusmidler, hvor der er et misbrugsproblem. Sæt kryds, hvis der er misbrugsproblemer Alkohol Hash Andre rusmidler skal have omfattende støtte og kan Den unge har intet brug af illegale rusmidler og intet misbrug af alkohol. Den unge har sporadisk brug af rusmidler. Eksempelvis afprøvning af illegale rusmidler. Kan undvære rusmidlet og kan fungere i skole/uddannelse og andre sociale sammenhænge. Den unge er risikobruger af rusmidler. Dvs. bruger eksempelvis illegale rusmidler i weekender. Brugen af rusmidler påvirker dagligdagen og har negativ indvirkning på indsatsen i skole/beskæftigelse. Den unge har et misbrugsproblem. Brugen af rusmidler har et tydeligt mønster. Misbruget har eksempelvis fysiske, sociale eller psykiske skadesvirkninger. Den unge har et massivt misbrugsproblem. Misbruget har gennemgribende indvirkning på dagligdagen og evnen til at deltage i sociale sammenhænge og skole/beskæftigelse.

14 Faktor 8: Kriminalitet Vedrører, hvorvidt den unge udviser kriminel adfærd og graden af alvor. De fem niveauer skal ses inden for en periode af de seneste 6 måneder, eller før ankomst til sikret afdeling. Der kan godt være viden/mistanke om kriminel adfærd, uden der foreligger en sigtelse. Sigtelser vedrører overtrædelse af straffeloven (dvs. overtrædelse af politivedtægten medtages eksempelvis ikke). skal have omfattende støtte og kan Ingen kriminel adfærd. Dvs. ingen sigtelser eller mistanke om kriminel adfærd. Kriminalitet er et mindre problem - den unge er involveret i småkriminalitet, men har ingen sigtelser. Kriminalitet er et væsentligt problem, eksempelvis enkelte sigtelser af mild karakter (ikke-personfarlig kriminalitet). Kriminalitet er et alvorligt problem, eksempelvis mange sigtelser af mild karakter eller få af alvorlig karakter. Kriminalitet er et særdeles alvorligt problem, eksempelvis mange alvorlige sigtelser eller flere sigtelser på personfarlig kriminalitet, seksuelle overgreb eller lignende.

Resultatdokumentation Børne- og familieområdet. Baggrundsoplysninger. Indskrivning Afklaring efter tre måneder Opfølgning Udskrivning.

Resultatdokumentation Børne- og familieområdet. Baggrundsoplysninger. Indskrivning Afklaring efter tre måneder Opfølgning Udskrivning. Resultatdokumentation Børne- og familieområdet Århus Kommune Socialforvaltningen Skematype: Indskrivning Afklaring efter tre måneder Opfølgning Udskrivning Baggrundsoplysninger Foranstaltning Afdeling

Læs mere

Den unge har brug for nogen. om tilværelsen.

Den unge har brug for nogen. om tilværelsen. Løbende handleplan Resultatdokumentation i tilværelsespsykologiens optik Navn: Adresse: 1. System analyse Cpr: 4. Tilværelses psykologiske udviklings punkter NUZ 2. Resultat dokumentation Email: Telefon:

Læs mere

STATUS PÅ PROGRESSIONSMÅLINGEN RUTE 42 AUGUST 2013 UDVIKLING I UNGEBESVARELSERNE

STATUS PÅ PROGRESSIONSMÅLINGEN RUTE 42 AUGUST 2013 UDVIKLING I UNGEBESVARELSERNE STATUS PÅ PROGRESSIONSMÅLINGEN RUTE 42 AUGUST 21 UDVIKLING I UNGEBESVARELSERNE Denne status skal give et indledende og forsøgsvist billede på, hvordan vi kan dokumentere og måle progression for tilbuddets

Læs mere

Resultatdokumentationsundersøgelse på Holmstrupgård Udskrivningerne fra de 4 døgnafdelinger

Resultatdokumentationsundersøgelse på Holmstrupgård Udskrivningerne fra de 4 døgnafdelinger Resultatdokumentationsundersøgelse på Holmstrupgård Udskrivningerne fra de 4 døgnafdelinger Kategorier: På indskrivningstidspunktet beskrives de unges funktionsniveauer indenfor 11 kategorier. I skemaet

Læs mere

Resultatdokumentationsundersøgelse på Holmstrupgård Udskrivningerne fra Bogruppen

Resultatdokumentationsundersøgelse på Holmstrupgård Udskrivningerne fra Bogruppen Resultatdokumentationsundersøgelse på Holmstrupgård Udskrivningerne fra Bogruppen Kategorier: På indskrivningstidspunktet beskrives de unges funktionsniveauer indenfor 11 kategorier. I skemaet sættes mål

Læs mere

Artikler. funktionsnedsættelse i kroppens anatomi eller kroppens funktioner, eksklusiv de mentale funktioner

Artikler. funktionsnedsættelse i kroppens anatomi eller kroppens funktioner, eksklusiv de mentale funktioner 38 artikler. Artikler Tilbage til liste Ny søgning Flere data Layout Gem som fil Udskriv personvelfærd velfærd, der angår en enkelt person Specifikt for DUBU (ICS): Barnets/den unges velfærd beskrevet

Læs mere

Statusskrivelsen hvad er formålet?

Statusskrivelsen hvad er formålet? Vejledning i brug af ICS-statusudtalelseudtalelse - ved anbringelse i familie- og/eller netværkspleje, iht. Serviceloven I Familieafdelingen anvender socialrådgiverne ICS Integrated Children s System i

Læs mere

Handicapcenter Nordøstfyn

Handicapcenter Nordøstfyn Beskrivelse af ydelsespakker Tekst Handicapcenter Nordøstfyn Basis regionsyddanmark.dk Maj 2014 HANDICAPCENTER NORDØSTFYN Denne pjece beskriver de ydelsespakker, som Handicapcenter Nordøstfyn udbyder.

Læs mere

Begrebshåndbog. Beskrivelse af faktorer i resultatdokumentation på området for udsatte børn og unge

Begrebshåndbog. Beskrivelse af faktorer i resultatdokumentation på området for udsatte børn og unge Begrebshåndbog af faktorer i resultatdokumentation på området for udsatte børn og unge FAMILIER, BØRN OG UNGE Socialforvaltningen Aarhus Kommune Forord Denne begrebshåndbog skal være et understøttende

Læs mere

De aldersopdelte fokusområder i ICS udvalgte afsnit

De aldersopdelte fokusområder i ICS udvalgte afsnit De aldersopdelte fokusområder i ICS udvalgte afsnit 2 Forord De aldersopdelte fokusområder er et redskab udviklet i England med afsæt i forskningsbaseret viden om børns risiko, beskyttelsesfaktorer og

Læs mere

Pædagogisk udredning

Pædagogisk udredning Pædagogisk udredning Borger Cpr.nr. Kontaktpædagog Leder Startdato Slutdato Fysisk funktionsnedsættelse Hørenedsættelse, kommunikationsnedsættelse, mobilitetsnedsættelse og synsnedsættelse. Her noteres

Læs mere

Bostedet Vangeleddet

Bostedet Vangeleddet Bostedet Vangeleddet Beboerne fremmer deres udvikling, selvstændighed og sundhed gennem velfærdsteknologi og socialpædagogiske tiltag. Vision: Bostedet Vangeleddet er førende i forhold til velfærdsteknologi

Læs mere

Oplysninger om Familien som deltager i effekstudie Udsatte børnefamilier ved SFI

Oplysninger om Familien som deltager i effekstudie Udsatte børnefamilier ved SFI 4. KOPI AF ELEKTRONISK AFRAPPORTERINGSSKEMA TIL SAGSBEHANDLERE OG BEHANDLERE Oplysninger om Familien som deltager i effekstudie Udsatte børnefamilier ved SFI Kære sagsbehandler som deltager i SFI s effektstudie,

Læs mere

Ydelsespakkerne skal ses som supplement til de godkendte kvalitetsstandarder for de tilsvarende i Serviceloven.

Ydelsespakkerne skal ses som supplement til de godkendte kvalitetsstandarder for de tilsvarende i Serviceloven. Ydelseskatalog Det specialiserede socialområde for voksne 1. januar 2015 Indledning Dette katalog beskriver de ydelsespakker og indsatser, som Handicap og Psykiatri i Haderslev Kommune tilbyder borgere

Læs mere

Redskaber til trivselsevaluering, som du finder i dette materiale

Redskaber til trivselsevaluering, som du finder i dette materiale Trivselsevaluering Du foretager din trivselsevaluering med udgangspunkt i trivselsdimensionerne for børn i sundhedsplejen og trivselsdimensionerne for forældre til børn i sundhedsplejen (se oversigter).

Læs mere

Begrebshåndbog Beskrivelse af faktorer i effektvurdering på området for udsatte børn og unge

Begrebshåndbog Beskrivelse af faktorer i effektvurdering på området for udsatte børn og unge af faktorer i effektvurdering på området for udsatte børn og unge www.aarhus.dk/effekt EFFEKTVURDERING Forord Denne begrebshåndbog er et understøttende element i arbejdet med effektvurdering på området

Læs mere

Bilag 1 Statistik på underretningsområdet pr. 31. december 2014

Bilag 1 Statistik på underretningsområdet pr. 31. december 2014 Bilag 1 Statistik på underretningsområdet pr. 31. december 214 Side 1 af 9 Følgende statistikker er udarbejdet på underretningsområdet: 1. Antal underretninger i perioden 211-31. december 214 2. Tidsforbrug

Læs mere

Vejledning vedr. trinfastsættelse i Hjørring kommune

Vejledning vedr. trinfastsættelse i Hjørring kommune Vejledning vedr. trinfastsættelse i Hjørring kommune Trin Barnets støttebehov/belastningsgrad Plejefamiliens kompetencer Plejefamiliens beskæftigelsesgrad 1 Laveste belastning Barnet har et almindeligt

Læs mere

Bilag A. Analyse af underretninger.

Bilag A. Analyse af underretninger. Bilag A. Analyse af underretninger. Analysens sigte er at afdække, hvilke udslagsgivende forhold der underrettes om. De udslagsgivende forhold følger samme systematik som anvendes af Ankestyrelsen. De

Læs mere

Viborg Kommune TOPI Tidlig opsporing og indsats

Viborg Kommune TOPI Tidlig opsporing og indsats Viborg Kommune TOPI Tidlig opsporing og indsats Trivselsskema et redskab til vurdering af barnet og familiens trivsel 1 TIDLIG OPSPORING OG INDSATS I SUNDHEDSPLEJEN FORMÅL Formålet med at anvende trivselsskemaet

Læs mere

Sagsnr A Dato: Plan for en sammenhængende indsats over for ungdomskriminalitet

Sagsnr A Dato: Plan for en sammenhængende indsats over for ungdomskriminalitet Sagsnr. 27.24.00-A00-2-17 Dato: 28.09.2018 Plan for en sammenhængende indsats over for ungdomskriminalitet Horsens Kommune 2018 1. Indledning Som en del af en sammenhængende børne- og ungepolitik har Horsens

Læs mere

FOREBYGGELSESPAKKE STOFFER

FOREBYGGELSESPAKKE STOFFER FOREBGGELSESPAKKE STOFFER Begreber Stoffer: Euforiserende stoffer, herunder hash, amfetamin, kokain, ecstasy samt andre stoffer, der kan have en euforiserende virkning, fx receptpligtig medicin og lightergas.

Læs mere

BILAG 9e. Vejledning i brug af DUBU 120 statusudtalelse til pædagogisk personale på klubområdet

BILAG 9e. Vejledning i brug af DUBU 120 statusudtalelse til pædagogisk personale på klubområdet BILAG 9e Vejledning i brug af DUBU 120 statusudtalelse til pædagogisk personale på klubområdet BILAG 9E VEJLEDNING I BRUG AF DUBU 120 STATUSUDTA- LELSE TIL PÆDAGOGISK PERSONALE PÅ KLUB- OMRÅDET I din kommune

Læs mere

ANBRAGTE BØRN OG UNGES TRIVSEL 2014. Mette Lausten SFI Det Nationale Forskningscenter for Velfærd

ANBRAGTE BØRN OG UNGES TRIVSEL 2014. Mette Lausten SFI Det Nationale Forskningscenter for Velfærd ANBRAGTE BØRN OG UNGES TRIVSEL 2014 Mette Lausten SFI Det Nationale Forskningscenter for Velfærd FORMÅL OG BAGGRUND - Overvåge anbragte børn og unges trivsel - Gentages hvert andet år - Bestilt af Socialministeriet

Læs mere

Bilag 1. Statistik på underretningsområdet pr. 30. juni 2014

Bilag 1. Statistik på underretningsområdet pr. 30. juni 2014 Bilag 1 Statistik på underretningsområdet pr. 30. juni 2014 1 Følgende statistikker er udarbejdet på underretningsområdet: 1. Antal underretninger i perioden - 30. juni 2014 2. Tidsforbrug i perioden 30.

Læs mere

Vejledning vedr. trinfastsættelse i Hjørring kommune

Vejledning vedr. trinfastsættelse i Hjørring kommune Vejledning vedr. trinfastsættelse i Hjørring kommune Trin Barnets støttebehov/belastningsgrad Plejefamiliens kompetencer Plejefamiliens beskæftigelsesgrad 1 Laveste belastning Barnet har et almindeligt

Læs mere

HVORDAN STYRKER VI UNDERVISNINGEN AF DE BØRN, DER IKKE SKAL UNDERVISES I FOLKESKOLEN?

HVORDAN STYRKER VI UNDERVISNINGEN AF DE BØRN, DER IKKE SKAL UNDERVISES I FOLKESKOLEN? HVORDAN STYRKER VI UNDERVISNINGEN AF DE BØRN, DER IKKE SKAL UNDERVISES I FOLKESKOLEN? Konference på Christiansborg Onsdag den 25. september 2013 HVORDAN SER VI BØRNENE, ERFARINGER OG MULIGHEDER Geert Jørgensen,

Læs mere

Vejledning vedr. trinfastsættelse i Hjørring kommune

Vejledning vedr. trinfastsættelse i Hjørring kommune Vejledning vedr. trinfastsættelse i Hjørring kommune Trin Barnets støttebehov/belastningsgrad Plejefamiliens kompetencer Plejefamiliens beskæftigelsesgrad 1 Laveste belastning Barnet har et almindeligt

Læs mere

Vejledning til Forandringskompasset på børne- og ungeområdet 10

Vejledning til Forandringskompasset på børne- og ungeområdet 10 Vejledning til Forandringskompasset på børne- og ungeområdet 0 Forandringskompasset er Socialforvaltningens effektstyrings- og læringskoncept, som gør det muligt systematisk at følge med i borgerens trivsel

Læs mere

Ydelseskatalog. Ydelseskatalog bilag 2. Funktionsniveau Ydelser Timer pr. uge Funktionsniveau 1.

Ydelseskatalog. Ydelseskatalog bilag 2. Funktionsniveau Ydelser Timer pr. uge Funktionsniveau 1. Ydelseskatalog bilag 2 Ydelseskataloget beskriver mere detaljeret den individuelle pædagogisk støtte der visiteres i henhold til funktionsniveau 1 15. Timetildelingen er en gennemsnitlig bevilling. Det

Læs mere

Bilag 1 Statistik på underretningsområdet pr. 30. september 2014

Bilag 1 Statistik på underretningsområdet pr. 30. september 2014 Bilag 1 Statistik på underretningsområdet pr. 30. september 2014 Side 1 af 10 Følgende statistikker er udarbejdet på underretningsområdet: 1. Antal underretninger i perioden 2011-30. september 2014 2.

Læs mere

BILAG 9a. Vejledning i brug af DUBU 120 statusudtalelse til sundhedspersonale

BILAG 9a. Vejledning i brug af DUBU 120 statusudtalelse til sundhedspersonale BILAG 9a Vejledning i brug af DUBU 120 statusudtalelse til sundhedspersonale BILAG 9a VEJLEDNING I BRUG AF DUBU 120 STATUSUDTALELSE TIL SUNDHEDSPERSONALE I din kommune anvender sagsbehandlerne ICS Integrated

Læs mere

Plan for en sammenhængende indsats overfor ungdomskriminalitet

Plan for en sammenhængende indsats overfor ungdomskriminalitet Plan for en sammenhængende indsats overfor ungdomskriminalitet 1 Plan for en sammenhængende indsats over for ungdomskriminalitet. Som en del af den sammenhængende børnepolitik, har Vesthimmerlands Kommune

Læs mere

Center for Senhjerneskade

Center for Senhjerneskade Tekst Center for Senhjerneskade Basis regionsyddanmark.dk Maj 2014 CENTER FOR SENHJERNESKADE Denne pjece beskriver de ydelsespakker, som Center for Senhjerneskade udbyder. I pjecen Ny takststruktur på

Læs mere

Statistik på underretningsområdet pr. 30. juni 2016

Statistik på underretningsområdet pr. 30. juni 2016 Statistik på underretningsområdet pr. 30. juni 201 Side 1 af 10 Følgende statistikker er udarbejdet på underretningsområdet: 1. Antal underretninger i perioden 2007-201 2. Oversigt over hvem der har underrettet

Læs mere

BØRN OG UNGES SIGNALER

BØRN OG UNGES SIGNALER BØRN OG UNGES SIGNALER BØRN OG UNGES SIGNALER Dette kapitel handler om de tegn og signaler hos børn, unge og forældre, du som fagperson kan være opmærksom på, hvis du er bekymret for et barns trivsel.

Læs mere

Serviceniveauer og kvalitetsstandarder på det specialiserede socialområde

Serviceniveauer og kvalitetsstandarder på det specialiserede socialområde 0 Forord til kvalitetsstandarder for, Egedal Kommune Kvalitetsstandarderne for, er målrettet borgerne i Egedal Kommune. Center for Social Service håber, at borgerne med kvalitetsstandarderne - sammen med

Læs mere

Center for Senhjerneskade

Center for Senhjerneskade Beskrivelse af ydelsespakker Tekst Basis regionsyddanmark.dk Februar 2014 For alle pakker gælder det, at indsatsen skal bidrage til, at borgeren oplever øget mestring af sociale, emotionelle, fysiske,

Læs mere

Bekymringsbarometeret

Bekymringsbarometeret Bekymringsbarometeret Børn i trivsel Børn i faldende trivsel Børn i sårbare positioner Børn i udsatte positioner Børn der er truet i sundhed og udvikling Farvekode i skema Ingen bekymring. Bekymring løses

Læs mere

Bilag 1 Statistik på underretningsområdet pr. 30. juni 2015

Bilag 1 Statistik på underretningsområdet pr. 30. juni 2015 Bilag 1 Statistik på underretningsområdet pr. 30. juni 2015 Side 1 af 9 Følgende statistikker er udarbejdet på underretningsområdet: 1. Antal underretninger i perioden 2011-30. juni 2015 2. Tidsforbrug

Læs mere

Tabel 1 Udgifter fordelt på årsager til anbringelse

Tabel 1 Udgifter fordelt på årsager til anbringelse Bilag 1 april 2016 Tabeller til gennemgang af anbringelsessager april 2016 Tabel 1 Udgifter fordelt på årsager til anbringelse Årsager Årsudgifter i mio. Gns.pris. i tusind Ant al Børn og unge med vidtgående

Læs mere

AutismeCenter Region Syddanmark

AutismeCenter Region Syddanmark Beskrivelse af ydelsespakker Tekst AutismeCenter Region Syddanmark Basis regionsyddanmark.dk Maj 2014 AUTISMECENTER REGION SYDDANMARK Denne pjece beskriver de ydelsespakker, som AutismeCenter Region Syddanmark

Læs mere

Lautrupgårdskolen. Vores målsætning: Alle på Lautrupgårdskolen er ligeværdige og skal respekteres som hele mennesker.

Lautrupgårdskolen. Vores målsætning: Alle på Lautrupgårdskolen er ligeværdige og skal respekteres som hele mennesker. Lautrupgårdskolen. Lautrupgårdskolen er en specialskole inden for rammerne af folkeskoleloven, hvor der er afsat ekstra ressourcer til eleverne. Vi arbejder med et anerkendende børnesyn i en tillids skabende

Læs mere

Underretninger - når børn, unge og deres forældre har brug for hjælp

Underretninger - når børn, unge og deres forældre har brug for hjælp Underretninger - når børn, unge og deres forældre har brug for hjælp Århus Kommune For yderligere information: Socialforvaltningen Sekretariatet Jægergården Værkmestergade 00 Århus C E-post: socialforvaltningen@aarhus.dk

Læs mere

LOS OG FADD S SKOLEUNDERSØGELSE OG ANDRE AKTUELLE PROBLEMSTILLINGER. Mandag den 27. januar 2014. Geert Jørgensen

LOS OG FADD S SKOLEUNDERSØGELSE OG ANDRE AKTUELLE PROBLEMSTILLINGER. Mandag den 27. januar 2014. Geert Jørgensen LOS OG FADD S SKOLEUNDERSØGELSE OG ANDRE AKTUELLE PROBLEMSTILLINGER Mandag den 27. januar 2014 Geert Jørgensen INDHOLD Specialundervisning omfang og former Om anbragte børn og undervisning Om undersøgelsen

Læs mere

Sundhedsvaner og trivsel blandt 7.-9. klasser på Jels Skole

Sundhedsvaner og trivsel blandt 7.-9. klasser på Jels Skole Vejen Kommune Sundhedsvaner og trivsel blandt 7-9 klasser på December 2006 2 Indholdsfortegnelse 1 Indledning 4 2 Læsevejledning 5 3 Helbred og trivsel 7 31 Selvvurderet helbred 7 32 Almen trivsel 7 33

Læs mere

fysisk funktionsnedsættelse

fysisk funktionsnedsættelse 1 af 7 09/06/2017 12.19 Artikler 33 artikler. fysisk funktionsnedsættelse Generel definition: funktionsnedsættelse i kroppens anatomi eller kroppens funktioner, eksklusiv de mentale funktioner Kommentar:

Læs mere

Center for Social Service Kvalitetsstandarder. Udsatte børn, unge og familier

Center for Social Service Kvalitetsstandarder. Udsatte børn, unge og familier Center for Social Service Kvalitetsstandarder Udsatte børn, unge og familier 0 Hvad er kvalitetsstandarderne? Hvis du er bekymret for dit barns trivsel, eller har du bekymring for et andet barns trivsel,

Læs mere

Sundhedsvaner og trivsel blandt 7.-10. klasser på Rødding Skole

Sundhedsvaner og trivsel blandt 7.-10. klasser på Rødding Skole Vejen Kommune Sundhedsvaner og trivsel blandt 7-10 klasser på Rødding Skole December 2006 2 Indholdsfortegnelse 1 Indledning 4 2 Læsevejledning 5 3 Helbred og trivsel 7 31 Selvvurderet helbred 7 32 Almen

Læs mere

Viborg Kommune Tidlig opsporing og indsats

Viborg Kommune Tidlig opsporing og indsats Viborg Kommune Tidlig opsporing og indsats Trivselsskema et redskab til vurdering af børns/unges trivsel og til tidlig opsporing FORMÅL Formålet med Trivselsskemaet og den systematisk organiserede brug,

Læs mere

Allégårdens Rusmiddelpolitik

Allégårdens Rusmiddelpolitik Allégårdens Rusmiddelpolitik Ungecentret Allegården forholder sig aktivt til de anbragte unges brug af rusmidler. Det betyder, at unge, der bor på Allégården, kan forvente, at de kommer til at forholde

Læs mere

HVAD VISER FORSKNINGEN? - OM FOREBYGGELSE OG ANBRINGELSE AF UDSATTE BØRN OG UNGE? LAJLA KNUDSEN, SFI ODENSE KONGRESCENTER, DEN 30.

HVAD VISER FORSKNINGEN? - OM FOREBYGGELSE OG ANBRINGELSE AF UDSATTE BØRN OG UNGE? LAJLA KNUDSEN, SFI ODENSE KONGRESCENTER, DEN 30. HVAD VISER FORSKNINGEN? - OM FOREBYGGELSE OG ANBRINGELSE AF UDSATTE BØRN OG UNGE? LAJLA KNUDSEN, SFI ODENSE KONGRESCENTER, DEN 30. SEPTEMBER 2010 HVAD VISER FORSKNINGEN? - OM FOREBYGGELSE OG ANBRINGELSE

Læs mere

Artikler

Artikler 1 af 8 09/06/2017 12.18 Artikler 34 artikler. personvelfærd Generel definition: velfærd, der angår en enkelt person Specifikt for DUBU (ICS): Barnets/den unges velfærd beskrevet ud fra barnets/den unges

Læs mere

Sundhedsvaner og trivsel blandt klasser på Grønvangskolen

Sundhedsvaner og trivsel blandt klasser på Grønvangskolen Vejen Kommune Sundhedsvaner og trivsel blandt 7-10 klasser på December 2006 2 Indholdsfortegnelse 1 Indledning 4 2 Læsevejledning 5 3 Helbred og trivsel 7 31 Selvvurderet helbred 7 32 Almen trivsel 7 33

Læs mere

Specialområde Børn og Unge (SBU)

Specialområde Børn og Unge (SBU) YDELSESBESKRIVELSE Specialområde Børn og Unge (SBU) Målgruppe: Midlertidig botilbud til voksne op til 25 år med psykiske vanskeligheder - Granbo Sindalsvej 30, 8240 Risskov Tel. 7847 8500 sbu@ps.rm.dk

Læs mere

med særlige behov Det specielle og det almene Samarbejdet med den unge

med særlige behov Det specielle og det almene Samarbejdet med den unge Rinze van der Goot, masterstuderende i specialpædagogik, arbejdet 1. januar 2008 1. marts 2011 med Ungdomsuddannelsen for unge med særlige behov som Pædagogisk Konsulent i Undervisningsministeriet. Om

Læs mere

Mental sundhed blandt årige. 13. oktober 2011 Anne Illemann Christensen Ph.d. studerende

Mental sundhed blandt årige. 13. oktober 2011 Anne Illemann Christensen Ph.d. studerende Mental sundhed blandt 16-24 årige 13. oktober 2011 Anne Illemann Christensen Ph.d. studerende Mental sundhed handler om Mental sundhed handler om at trives, at kunne udfolde sine evner, at kunne håndtere

Læs mere

Baggrund for underretning

Baggrund for underretning Baggrund for underretning Underretningsårsag: 01.01.14-31.12.14 Nr. Antal Procent 1 Kriminalitet (den unge) 239 4% 2 Misbrug (den unge) 111 2% 3 Seksuelt krænkende adfærd (den unge) 30 4 Selvskadende adfærd

Læs mere

Kvalitetsstandard for personlig rådgiver og kontaktperson for børn og unge på handicapområdet

Kvalitetsstandard for personlig rådgiver og kontaktperson for børn og unge på handicapområdet Kvalitetsstandard for personlig rådgiver og kontaktperson for børn og unge på handicapområdet Område Lovgrundlag: Forebyggelse ift. børn og unge med nedsat funktionsevne Tildeling af en personlig rådgiver

Læs mere

Underretninger om børn og unge Antal og udvikling

Underretninger om børn og unge Antal og udvikling Social-, Indenrigs- og Børneudvalget 2017-18 SOU Alm.del Bilag 150 Offentligt Sagsnr. 2018-453 Doknr. 540018 Dato 31-01-2018 Underretninger om børn og unge Antal og udvikling Dette notat viser centrale

Læs mere

Specialområde Børn og Unge (SBU)

Specialområde Børn og Unge (SBU) YDELSESBESKRIVELSE Specialområde Børn og Unge (SBU) Målgruppe: Midlertidig botilbud til voksne op til 25 år med Autisme Spektrum Forstyrrelser (ASF) og med svære adfærdsforstyrrelser Sindalsvej 30, 8240

Læs mere

Servicedeklarationer for Børn og Familie 2011

Servicedeklarationer for Børn og Familie 2011 Servicedeklarationer for Børn og Familie 2011 2 Indledning... 5 Funktion-indikator: Forebyggende foranstaltninger... 6 Udvikling og adfærd... 7 Familieforhold... 10 Skoleforhold... 11 Sundhedsforhold...

Læs mere

Funktionsevnevurderingsredskab

Funktionsevnevurderingsredskab Funktionsevnevurderingsredskab Om funktionsevnevurderingsredskabet (FEVS) FEVS anvendes af sagsbehandlere til at vurdere borgernes funktionsniveau, og benyttes ved vurderinger efter 85, 107 og 108. Sagsbehandleren

Læs mere

Interviewguide. Interviewguide Hele familiens integration.

Interviewguide. Interviewguide Hele familiens integration. Interviewguide Dette er en interviewguide, der bruges når der udarbejdes ressourcebeskrivelser på familiens medlemmer. Familiernes ressourcebeskrivelser og udviklingsplaner skal være evalueringsegnede.

Læs mere

Forældreaften i 5. kl. Med Charlie Lywood, SSP konsulent, Furesø Kommune.

Forældreaften i 5. kl. Med Charlie Lywood, SSP konsulent, Furesø Kommune. Forældreaften i 5. kl. Med Charlie Lywood, SSP konsulent, Furesø Kommune. Programmet Oplæg ved Charlie Lywood. 17.00 17.45 Gruppearbejde klassevis. 17.45 18.25 Opsamling i plenum. 18.25 19.00 5. kl. forældremøde.

Læs mere

EN FÆLLES FORSTÅELSESRAMME. Om børn og unge

EN FÆLLES FORSTÅELSESRAMME. Om børn og unge EN FÆLLES FORSTÅELSESRAMME Om børn og unge FÆLLES VÆRKTØJER FORORD I Brønderslev Kommune har vi høje ambitioner for børn og unge. Det fordrer, at vi sammen skaber et sammenhængende børne- og ungeliv ved

Læs mere

Orientering om Underretninger 1. halvår 2018

Orientering om Underretninger 1. halvår 2018 Punkt 3. Orientering om Underretninger -058400 Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen fremsender til Familie- og Socialudvalgets orientering status på Underretninger for. Beslutning: Til orientering.

Læs mere

Internt notatark. Emne: Efterværn i praksis i Kolding Kommune

Internt notatark. Emne: Efterværn i praksis i Kolding Kommune Internt notatark Senior- og Socialforvaltningen Stab for rådgivningsområdet Dato 25. november 2014 Sagsnr. 14/19330 Løbenr. 201133/14 Sagsbehandler René Hansen Direkte telefon 79 79 29 04 E-mail reha@kolding.dk

Læs mere

Specialcenter Krohaven, Aflastning, Bryndumvej 12, 6715 Esbjerg er en del af Esbjerg kommunes Specialcenter.

Specialcenter Krohaven, Aflastning, Bryndumvej 12, 6715 Esbjerg er en del af Esbjerg kommunes Specialcenter. Bøge Alle 4a, Ribe Servicebeskrivelse Specialcenter Krohaven aflastning Specialcenter Krohaven, Aflastning, Bryndumvej 12, 6715 Esbjerg er en del af Esbjerg kommunes Specialcenter. Specialcentret, Bøge

Læs mere

Resultatdokumentation på ungeområdet

Resultatdokumentation på ungeområdet Århus Kommune Socialforvaltningen Resultatdokumentation på ungeområdet Rapport Marts 2009 Indhold 1. Resume... 3 2. Indledning og formål... 3 3. Metode og organisering... 4 3.1 Hvordan registreres der?...

Læs mere

Målsætninger for Børne og ungeområdet i Frederikssund Kommune

Målsætninger for Børne og ungeområdet i Frederikssund Kommune Målsætninger for Børne og ungeområdet i Frederikssund Kommune Den 21. juni 17 godkendte Byrådet i Frederikssund Kommune en revideret Børne- og ungepolitik. Børneog ungepolitikken er gældende fra 17-21

Læs mere

Anbringelsesprincipper

Anbringelsesprincipper Anbringelsesprincipper Indledning På de kommende sider kan du læse, hvilke principper, der bliver lagt til grund, når vi i Familie- og Handicapafdelingen anbringer børn og unge uden for hjemmet. Familie-

Læs mere

Sundhedsvaner og trivsel blandt 7. klasser på Andst, Føvling, Gesten, Hovborg, Læborg, Askov og Åstrup Skoler

Sundhedsvaner og trivsel blandt 7. klasser på Andst, Føvling, Gesten, Hovborg, Læborg, Askov og Åstrup Skoler Vejen Kommune Sundhedsvaner og trivsel blandt 7 klasser på Andst, Føvling, Gesten, Hovborg, Læborg, Askov og Åstrup Skoler December 2006 2 Indholdsfortegnelse 1 Indledning 4 2 Læsevejledning 5 3 Helbred

Læs mere

1. Oprettelse af sag, 0-17årige

1. Oprettelse af sag, 0-17årige Side 1 af 25 1. Oprettelse af sag, 0-17årige Afgørelse om anbringelse Overtagelse af handlekommuneforpligtelse Døgnophold i anbringelsessted fra det 18. år (efterværn) indberettes i Skema 3 Klik på siden

Læs mere

4. marts 2011. Faglig dokumentation på det specialiserede socialområde Tre bud på måleredskaber. hao/ril

4. marts 2011. Faglig dokumentation på det specialiserede socialområde Tre bud på måleredskaber. hao/ril 4. marts 2011 Faglig dokumentation på det specialiserede socialområde Tre bud på måleredskaber hao/ril Faglig dokumentation på det specialiserede socialområde Tre bud på måleredskaber Handicap- og psykiatriområdet

Læs mere

Sundhedsplan for Fritidscentret Byggeren

Sundhedsplan for Fritidscentret Byggeren Sundhedsplan for Fritidscentret Byggeren Indhold Indledning... 3 Mad og måltider... 3 Fysisk aktivitet... 4 Mental sundhed... 4 Seksuel sundhed... 5 Alkohol... 5 Stoffer... 6 Tidsramme... 7 2 Indledning

Læs mere

HANDLEPLAN SERVICELOVENS 140 HANDICAPOMRÅDET

HANDLEPLAN SERVICELOVENS 140 HANDICAPOMRÅDET HANDLEPLAN SERVICELOVENS 140 HANDICAPOMRÅDET Handleplan er udført af: Handleplan udfærdiget d. i forbindelse med Vælg et element. Barnet/den unge indskrives/er indskrevet på tilbuddet d. Barnet/den unge:

Læs mere

Landskonference. På Nyborg Strand 28. Maj TOPI i Viborg Kommune. Viborg Kommune

Landskonference. På Nyborg Strand 28. Maj TOPI i Viborg Kommune. Viborg Kommune Landskonference På Nyborg Strand 28. Maj 2018 TOPI i Baggrund I 2010 2012 Forskningsprojektet Et forsknings og udviklingsprojekt under Socialstyrelsen Udvikling, afprøvning og vidensopsamling af effektive

Læs mere

HASH OG ANDRE EUFORISERENDE STOFFER. En handleguide til forældre

HASH OG ANDRE EUFORISERENDE STOFFER. En handleguide til forældre HASH OG ANDRE EUFORISERENDE STOFFER En handleguide til forældre Hvordan skal jeg bruge handleguiden Denne handleguide er udarbejdet af SSP og Rusmiddelcenteret i Morsø Kommune og den er til dig, der er

Læs mere

Trivsels- og. Tidlig indsats og forebyggelse. 0-5 år

Trivsels- og. Tidlig indsats og forebyggelse. 0-5 år Trivsels- og bekymringsguide Tidlig indsats og forebyggelse 0-5 år VURDÈR DIN BEKYMRING September 2016 Indhold s. 3 Indikatorer for Spædbørn s. 4 Indikatorer for Småbørn s. 5 Huskeliste Indsatser i 1.

Læs mere

Serviceniveau. Servicelovens 52, stk.3. nr. 7: Anbringelse udenfor hjemmet.

Serviceniveau. Servicelovens 52, stk.3. nr. 7: Anbringelse udenfor hjemmet. Serviceniveauer og kvalitetsstandarder for familier, børn og unge. Specialområdet. Serviceniveau. Servicelovens 52, stk.3. nr. 7: Anbringelse udenfor hjemmet. Allerød kommune. Lovgrundlag. Kommunalbestyrelsen

Læs mere

Politik for socialt udsatte borgere

Politik for socialt udsatte borgere Politik for socialt udsatte borgere BOLIG RELATIONER SUNDHED SYGDOM Muligheder for at indgå i samfundet Kommunens politik for socialt udsatte er rettet mod borgere, der lever i samfundets yderkanter, personer,

Læs mere

STATUS PÅ PROGRESSIONSMÅLINGEN RUTE 42 FEBRUAR 2014

STATUS PÅ PROGRESSIONSMÅLINGEN RUTE 42 FEBRUAR 2014 STATUS PÅ PROGRESSIONSMÅLINGEN RUTE 42 FEBRUAR 2014 I denne status viser vi, hvordan besvarelserne i Rute 42 udvikler sig. Perioden er fra sommeren 2013, hvor målingen første gang blev foretaget, og løbende

Læs mere

Forebyggelsesstrategi Sammen om børnene og de unge

Forebyggelsesstrategi Sammen om børnene og de unge Forebyggelsesstrategi Sammen om børnene og de unge 1 en nye forebyggelsesstrategi bygger på tankegangen om den rigtige indsats på det rigtige tidspunkt. Det stiller store krav til, at den enkelte medarbejder

Læs mere

Indstilling til Ballerup Kommunes visitationsudvalg for voksne

Indstilling til Ballerup Kommunes visitationsudvalg for voksne Cpr.nr.: Indstilling til Ballerup Kommunes visitationsudvalg for voksne Indstilling om Lovområde og Tilbudseksempel Pris på tilbudseksempel Alternativ til indstilling (Hvis ingen alternativ skal det begrundes

Læs mere

Undersøgelsen definerer dårlig mental sundhed, som de 10 % af befolkningen som scorer lavest på den mentale helbredskomponent.

Undersøgelsen definerer dårlig mental sundhed, som de 10 % af befolkningen som scorer lavest på den mentale helbredskomponent. Mental sundhed blandt voksne danskere 2010. Analyser baseret på Sundheds- og sygelighedsundersøgelsen 2005 Sundhedsstyrelsen 2010 (kort sammenfatning af rapporten) Baggrund og formål med undersøgelsen

Læs mere

EFTERSKOLEN HELLE FRITIDSSTØTTE OVERSIGT OVER YDELSER

EFTERSKOLEN HELLE FRITIDSSTØTTE OVERSIGT OVER YDELSER EFTERSKOLEN HELLE FRITIDSSTØTTE OVERSIGT OVER YDELSER 2018-19 Gældende for skoleåret 2018/2019 OVERSIGT OVER YDELSER 2018-19 - E N V E J L E D N I N G T I L S K O L E N S S A M A R B E J D S P A R T N

Læs mere

CVI BUC Region Hovedstaden

CVI BUC Region Hovedstaden Psykose 2 måske mental syg 3 syg i mild grad 4 syg moderat grad Psykotiske symptomer/eller ikke kendt fra tidligere Symptom mestring: Hensigtsmæssig/med støtte fra andre Omlægning af medicinsk behandling

Læs mere

De aldersopdelte fokusområder i ICS udvalgte afsnit

De aldersopdelte fokusområder i ICS udvalgte afsnit De aldersopdelte fokusområder i ICS udvalgte afsnit 2 Forord De aldersopdelte fokusområder er et redskab udviklet i England med afsæt i forskningsbaseret viden om børns risiko, beskyttelsesfaktorer og

Læs mere

Page 1 of 8 38 artikler. Artikler Tilbage til liste Ny søgning Flere data Layout Gem som fil Udskriv personvelfærd Generel definition: velfærd, der angår en enkelt person individuelt behovsforhold barnets

Læs mere

Studie- og ordensregler UCH

Studie- og ordensregler UCH Studie- og ordensregler UCH UCH s studie- og ordensregler er gældende for alle elever på UCH. De enkelte afdelinger har suppleret dette regelsæt med nogle afdelingsspecifikke regler, og du må derfor også

Læs mere

Målgruppen for den fremadrettede indsats, er børn og unge fra 5. til 10. klasse samt deres forældre.

Målgruppen for den fremadrettede indsats, er børn og unge fra 5. til 10. klasse samt deres forældre. Social- og Sundhedsforvaltningen og Skole- og Kulturforvaltningen 2009 Indledning Formålet med at opdatere den eksisterende handleplan er at sikre, at indsatsten lever op til krav og forventninger, der

Læs mere

UngeSamtalen Udarbejdet af UngeBasen Randers Kommune 2014

UngeSamtalen Udarbejdet af UngeBasen Randers Kommune 2014 1 Kontaktpersonens navn: Den unges navn: Dato: 2 Boligforhold Profil 1: Jeg er meget tilfreds med at bo på Rismøllegården og har det godt med de andre beboere og personalet. Profil 2: Jeg er hovedsagligt

Læs mere

Specialområde Børn og Unge (SBU)

Specialområde Børn og Unge (SBU) YDELSESBESKRIVELSE Arrangementer for pårørende Specialområde Børn og Unge (SBU) Målgruppe: Døgntilbud til børn og unge med gennemgribende udviklingsforstyrrelser Sindalsvej 30, 8240 Risskov Tel. 7847 8500

Læs mere

Børn og unge er fundamentet for fremtiden!

Børn og unge er fundamentet for fremtiden! SAMMEN om GODE KÅR Børne- Ungepolitik Nyborg Kommune 2015-2018 Børn og unge er fundamentet for fremtiden! Børn og unge skal vokse op under gode kår, der giver dem mulighed for at udvikle og udfolde sig

Læs mere

Kvalitetssikring. Måling 1: Opstart på Integro. Er du: Gift Samlevende Enlig. Blev der under samtalen taget hensyn til dig og vist dig respekt?

Kvalitetssikring. Måling 1: Opstart på Integro. Er du: Gift Samlevende Enlig. Blev der under samtalen taget hensyn til dig og vist dig respekt? Kvalitetssikring Måling : Opstart på Integro Baggrund: Cpr. nummer: _ Køn: Kvinde Mand Er du: Gift Samlevende Enlig Hvor mange børn har du: Hvor længe har du været ledig inden for de sidste år? Har du

Læs mere

REGISTRERING. Registreringsskema ved opstart af familier i FFT-behandling

REGISTRERING. Registreringsskema ved opstart af familier i FFT-behandling REGISTRERING Registreringsskema ved opstart af familier i FFT-behandling Tak, fordi du vil deltage i undersøgelsen af FFT i Danmark. Skemaet skal udfyldes, hver gang en ny familie begynder i FFT-behandling.

Læs mere

Mar :43:36 - Helle Wittrup-Jensen 38 artikler. Generelle begreber personvelfærd. Dansk

Mar :43:36 - Helle Wittrup-Jensen 38 artikler. Generelle begreber personvelfærd. Dansk Mar 18 2011 12:43:36 - Helle Wittrup-Jensen 38 artikler. Generelle begreber personvelfærd velfærd, der angår en enkelt person Barnets/den unges velfærd beskrevet ud fra barnets/den unges udviklingsmæssige

Læs mere

Notat. Anshu Varma & Lea Willumsen. 2.oktober Dato for afholdelse. Godkendt d.

Notat. Anshu Varma & Lea Willumsen. 2.oktober Dato for afholdelse. Godkendt d. Notat Projekt nr. Konsulent Referent Dato for afholdelse Godkendt d. 139 Gang i Gaden Jørgen Anker Anshu Varma & Lea Willumsen 2.oktober 2007 Rambøll Management Nørregade 7A DK-1165 København K Denmark

Læs mere

UngeSamtalen Udarbejdet af UngeBasen Randers Kommune 2014

UngeSamtalen Udarbejdet af UngeBasen Randers Kommune 2014 1 Navn: Dato: 2 Boligforhold Profil 1: Jeg er meget tilfreds med at bo på Rismøllegården og har det godt med de andre beboere og personalet. Profil 2: Jeg er Jeg er hovedsagligt tilfreds med at bo på Rismøllegården

Læs mere