Referat af ekstraordinært HMU-møde vedr. sparekatalog for 2011 Tirsdag den 4. maj 2010 kl i den lille foredragssal

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat af ekstraordinært HMU-møde vedr. sparekatalog for 2011 Tirsdag den 4. maj 2010 kl i den lille foredragssal"

Transkript

1 Referat af ekstraordinært HMU-møde vedr. sparekatalog for 2011 Tirsdag den 4. maj 2010 kl i den lille foredragssal Dagsorden: Sagsb. Indstilling Opfølgning 1. Valg af ordstyrer (ledelsesrepræsentant) (5 min.) HL 2. Drøftelse af sparekatalog 2011 (1 t 50 min.) 3. Eventuelt (5 min.) Referat: 1. Valg af ordstyrer (ledelsesrepræsentant) Merete Falkenfleth blev valgt som ordstyrer. 2. Drøftelse af sparekatalog 2011 Sparekataloget for 2011 fokuserer på 4 hovedområder, der blev gennemgået enkeltvis. Bemanding af ambulatorie- og operationsfaciliteter. Gert Sørensen indledte punktet med en kort forklaring af spareforslaget. Spareforslaget drejer sig på operationsområdet om, at man på OP og dagkirurgi har været vant til altid at have to hjælpepersonaler; en steril og en usteril, til stede. En forespørgsel i afdelingerne har vist, at man ved de fleste operationer som udgangspunkt kan nøjes med en hjælper. I stedet for at der er en usteril hjælpeperson til stede ved alle operationer, indebærer spareforslaget, at den usterile ved en stor del af operationerne vil være en fælles ressource for flere stuer; eksempelvis 3 personer til 5 stuer.

2 Morten Noreng supplerede med en bemærkning, at det nødvendige antal hjælpepersonaler ved operationer har været en kilde til diskussion længe, da man i en privat speciallægepraksis kun har en hjælper. Fra medarbejdersiden var der tilslutning til, at det vil være muligt at finde besparelser på dette område. Gert Sørensen bemærkede dog, at en gennemførelse af spareforslaget på operationsområdet kan gøre operationsprogrammerne sårbare ved forfald. Dette vil blive fulgt tæt ved implementeringen, da det er vigtigt, at vi fastholder aktiviteten. I forhold til bemandingen i f.eks. de selvstændige sygeplejerske- og lægeambulatorier er konklusionen og potentialet for en besparelse ikke lige så klar, men der vil blive arbejdet videre med området. Behov for senge samt den akutte patient. Gert Sørensen forklarede, at spareforslaget tager udgangspunkt i arbejdet i to grupper, der nu er lagt sammen til en gruppe, samt at formålet med spareforslaget er, at vi aflaster behovet for senge og dermed kan finde besparelsen ved en reduktion i sengeantallet. Morten Noreng redegjorde i den forbindelse for den patientinventering, der netop er gennemført på det kirurgiske område, og som snart skal finde sted på det medicinske område. Patientinventeringen gennemføres med hjælp fra en sygeplejerske og en overlæge fra Karlstad med erfaring inden for området og går kort fortalt ud på, at man på et givet tidspunkt gennemgår samtlige indlagte patienter på en afdeling og undersøger, om de med fordel kunne være et andet sted; eksempelvis i eget hjem med assistance fra en hjemmesygeplejerske, på et plejehjem, på Patienthotellet osv. Den dag, man inventerede på det kirurgiske område, var der 117 patienter indlagt. Af disse 117 vurderes det i den foreløbige rapport, at 28 patienter kunne have været enten hjemme eller på Patienthotellet, mens 9 patienter kunne have været på et plejehjem. Gert Sørensen supplerede, at vi selvfølgelig ikke bare kan udskrive disse patienter, men at vi er nødt til at ændre vores praksis på en række områder først. Eksempelvis vil en mindre reduktion i sengeantallet i forskellige sengeafsnit betyde, at sengeafsnittene bliver for små, og en løsning kunne i den forbindelse være at etablere større og fælles sengeafsnit for flere afdelinger. Hanne Mark, der sidder i gruppen, der har arbejdet med spareforslaget, beskrev de indsatsområder, gruppen vil arbejde videre med. Det videre arbejde vil fokusere på en bedre visitation, at undgå indlæggelse ved at styrke det kommunale samarbejde, anvende akutte ambulatorietider i højere grad end i dag samt sørge for, at primær sektoren kender tilbuddene.

3 I forhold til sengeafsnittene handler det om at have sengeafsnit med en optimal kapacitet, hvilket vil sige ca. 24, evt. et 5-døgns afsnit og et afsnit for terminale patienter. Sammen med kommunerne skal der arbejdes på at optimere patientforløbene. I forhold til at optimere patientforløbene internt på hospitalet skal det undersøges, hvilke flaskehalse der er i forhold til undersøgelser, intern ventetid etc. Hospitalsledelsen vurderer, at det er realistisk med en besparelse på 5 millioner på området, men at det vil kræve en styrket organisering på tværs af hospitalet. Fra medarbejderside blev der udtrykt skepsis i forhold til, om kommunerne har viljen og ressourcerne til at kunne overtage patienterne tidligere set i forhold til de kommunale besparelser. Pirkko Dinnesen påpegede, at der er skåret 14% i sygeplejebemandingen i Randers. Morten Noreng svarede, at han er enig i bekymringen, men at eksempelvis Randers Kommune åbner senge på et såkaldt tryghedshotel samt at et par af kommunerne i vores optageområde på et møde har efterlyst patienter, der kunne være i primær sektoren frem for på hospitalet. Hanne Mark supplerede med, at der ved indgåelsen af de næste sundhedsaftaler med kommunen vil være fokus på forløbet før en eventuel indlæggelse. Både for kommunen og for os er det billigere med et besøg i et akut ambulatorium frem for en indlæggelse. Gert Sørensen bemærkede, at det ikke er kommunerne, der skal løse vores problemer. Det, vi kan gøre selv, skal vi gøre. Lars Engelst Petersen spurgte til overvejelserne og den strategiske tanke med Patienthotellet i forbindelse med omlægningerne fra indlæggelse på et klassisk sengeafsnit til et ophold på Patienthotellet eller ophold i eget hjem med kommunal støtte. Gert Sørensen svarede, at Patienthotellet generelt ikke vil have en statisk patientgruppe, men også vil blive benyttet til at afprøve nye behandlingsforløb, hvor man i den første periode ikke vil sende patienterne hjem, men vil kunne observere og vurdere, om en omlægning til ambulant behandling er fagligt forsvarlig. I forbindelse med Patienthotellets øgede optag af nye patientgrupper gjorde Ole B. Kjeldsen opmærksom på, at det vil betyde et øget pres på ressourcerne i de tværgående afdelinger, hvis de i højere grad skal servicere Patienthotellet. Gert Sørensen svarede, at det var en vigtig pointe, som vi skal tage med i det videre arbejde. Optimering af IT. Gert Sørensen indledte punktet. Når vi på hospitalet indfører forskellige IT-systemer, er det vigtigt, at systemerne hurtigt kommer i drift og kan følge med hverdagen på hospitalet, men

4 det er lige så vigtigt, at vi følger med i forhold til at effektivisere, når systemerne åbner nye muligheder for at gøre det. Derudover er det vigtigt at tydeliggøre, at vi ikke gennemfører besparelser, før systemerne fungerer som de skal, og en besparelse dermed er konkret mulig. Børge Bossen fortalte nærmere om indholdet af gruppens arbejde og foreløbige forslag. En del at gruppens forslag drejer sig om at få de systemer, vi allerede har, til at fungere. Eksempelvis har Klinisk Fysiologisk afdeling ikke kunnet sende elektroniske epikrisesvar til de praktiserende læger. Det forventes derudover, at vi på den lange bane vil kunne hente en besparelse vha. et nyt talegenkendelsessystem til diktering. Gruppen forventer ligeledes en stor besparelse i forhold til integration af kliniske databaser til EPJ. Den største besparelse ventes inden for integration af Dansk anæstesi database (DAD), hvor man går fra en indberetningstid på minutter per anæstesi til ca. 1 minut. Andre elementer er eksempelvis at undersøge muligheden for at samle ankomstregistreringen og receptionsfunktionen for hospitalets ambulatorier samt at nedbringe antallet af patienter, der ikke dukker op til aftalerne vha. sms-notifikationer. Lise Arbjerg spurgte, om ikke et nyt system for talegenkendelse indebærer en økonomisk investering, der i første omgang er en udgift frem for en besparelse? Morten Noreng svarede, at en licens koster kroner, så det er en betydelig investering, der er tale om. Gert Sørensen supplerede, at et fungerende talegenkendelsessystem er på vej, og at de ledende lægesekretærer har fået præsenteret en ny løsning. Marie Gylling spurgte, hvorfor lægerne ikke skriver i EPJ som plejepersonalet? Morten Noreng svarede, at særligt de yngre læger i høj grad skriver selv, men at lægerne nogle gange står for at skulle skrive en journal på to sider, og her er vurderingen, at lægesekretærerne bør skrive, da lægens tid kan anvendes bedre med mere direkte patientkontakt frem for at skulle bruge tiden på at skrive flere siders journal. Børge Bossen supplerede, at man med EPJ kan se, at flere læger skriver selv, da antallet af diktater falder. Helle Bødtker Andersen spurgte, om vi får mulighed for en besparelse, når IT-afdelingens medarbejdere flytter til regionens centrale IT-afdelinger, eller om pengene følger med. Gert Sørensen svarede, at pengene følger med medarbejderne. Ole B. Kjeldsen spurgte, om der ville være en besparelse ved at droppe papirlønsedlen? Børge Bossen og Gert Sørensen svarede, at besparelsen vil være meget lille, da vi jo i dag ikke betaler porto, fordi lønsedlen omdeles med intern post. Ved en overgang til en elektronisk lønseddel vil vi spare papiret samt de tidsmæssige ressourcer i forbindelse med den interne omdeling, men vi ville til gengæld skulle betale for at få lagt lønsedlen i e-boks.

5 Meraktivitet. Gert Sørensen fremlagde indholdet under overskriften Meraktivitet. Når de foregående tre besparelser lægges sammen, mangler der fortsat 5,2 mio. kr. Dette beløb tror vi, at vi kan finde ved meraktivitet, idet Region Midtjylland forventer, at regionen ved økonomiforhandlingerne med regeringen i juni får ca. 100 mio. kr. i en aktivitetspulje til meraktivitet. Regionen har samtidig annonceret, at hospitalerne må bruge deres andel til at løse besparelseskravene. Dette betyder, at hospitalet vil kunne få 8,7 mio. kr. mod at levere for 17,4 mio. kr. i meraktivitet. Hvis vi bruger 3,5 mio. kr. til udgifterne til meraktiviteten, kan vi lægge 5,2 mio. kr. til side til 2011-besparelserne. Umiddelbart er dette et meget vanskeligt projekt. De muligheder, vi lige nu arbejder på, involverer bl.a. at øge længden af dagene på OP og dagkirurgisk samt muligheden for at Gynækologisk/Obstetrisk afdeling ved tilførsel af relativt få midler vil kunne øge aktiviteten på det ambulante område. Medarbejdersiden udtrykte bekymring i forhold til konsekvenserne for arbejdsmiljøet. Gert Sørensen forklarede, at det ikke er meningen, at ansatte skal løbe hurtigere, men at vi eksempelvis ved at udvide længden af en operationsdag kan nå resultaterne for meraktivitet, og samtidig skal vi arbejde på at øge antallet af operationer i Grenaa, der for tiden har svært ved at fylde linjerne. Medarbejdersiden understregede derudover vigtigheden af at, at man i forbindelse med besparelserne og i særdeleshed i forbindelse med punktet omkring meraktivitet ser på helheden. Ved at udvide længden af linjerne på OP og dagkirurgisk påvirkes også andre dele af organisationen, da patienterne skal klargøres, evt. have taget billeder, gennemført samtaler osv. Gert Sørensen svarede, at det er vigtigt, at konsekvenserne for resten af huset regnes med. Pirkko Dinnesen foreslog, at ambulatorierne evt. også kan holde længere åbent, og Sofie Allerød Andersen foreslog, at man formentlig vil kunne spare tid ved at optimere skiftene på linjerne. Ole B. Kjeldsen spurgte, om vi kan få de sparede midler, hvis vi ved meraktivitet eksempelvis undgår indlæggelse på privathospitaler? Gert Sørensen svarede, at det kan vi, men at det kræver god dokumentation, samt at området skal være velafgrænset. Yderligere kommentarer fra HMU Merete Falkenfleth spurgte til status for 2010-besparelserne. Børge Bossen svarede, at i forhold til de annoncerede omplaceringer mangler der (den 4. maj, ref.) afklaring i forhold til 5-6 personer. Det generelle ansættelsesstop har hjulpet i forhold til, at en del af besparelserne kan findes ved omplaceringer. Ansættelsesstoppet gælder stadig, men i dag kan serviceassistent-stillinger igen slås op, da vi manglede hænder på området.

6 Gert Sørensen supplerede, at 2010-besparelserne kun vil få delårseffekt, hvilket betyder, at vi ved slutningen af året vil stå med et engangsbeløb i forhold til besparelserne i 2010, som vi ikke har kunnet indfri. Dette er regionen blevet informeret om. Lars Engelst Petersen spurgte til, hvordan budskabet i brevet vedr. principper for udmøntning fra regionsdirektør Bo Johansen skal forstås? Gert Sørensen forklarede, at alle hospitaler får en del af den grønthøster-besparelse på ca. 170 mio. kr., der ligger i 2011-besparelserne, og alle hospitaler skal fastholde aktiviteten. Derudover påvirkes nogle af hospitalerne af de strukturelle besparelser, herunder os i forbindelse med Grenaa-besparelserne. Ved en eventuel lukning af sengeafsnittet i Grenaa mister vi aktivitet, så for at nogle hospitaler ikke skal løbe hurtigere end andre for at fastholde aktivitetsniveauet, fordeles tabet i aktivitet på alle hospitalerne. Gert Sørensen afrundede punktet. Formanden og næstformanden for HMU vil sammenskrive bemærkningerne til handleplanen for 2011, der vil blive sendt til regionen sammen med handleplanen. 3. Eventuelt Gert Sørensen orienterede om, at vi snart modtager et samlet forslag fra Region Midtjylland vedr. de strukturelle besparelser. Vi afholder høring af forslaget på et ekstraordinært HMU-møde den 21. maj, hvor vi er blevet bedt om at kommentere på de dele af forslaget, der vedrører os. Der afholdes budgetseminar i regionen den 25. maj, hvor bemærkningerne fra hospitalernes HMUer vil blive fremlagt. Gert Sørensen orienterede om, at cheflæge Morten Noreng har fået en ny stilling som cheflæge på Aalborg Sygehus. I den forbindelse er der etableret et ansættelsesudvalg i forhold til at besætte stillingen som cheflæge. Ansættelsesudvalget består bl.a. af Leif Vestergaard Pedersen, der er udvalgets formand, Gert Sørensen, Karin Valbæk, Knud Thygesen Nielsen, Inger Marie Jaillet, Sofie Allerød Andersen, Pirkko Dinnesen, Børge Bossen samt cheflægen i Horsens; Dorte Krüger. Stillingen slås op medio maj, og der afholdes samtaler medio juni med henblik på en afklaring inden 1. juli. Pirkko Dinnesen orienterede om, at HMU-repræsentant for serviceassistenterne Christian Hovedskou ophører med at være tillidsrepræsentant samt medarbejderrepræsentant i HMU. Der er endnu ikke formelt valgt en afløser til HMU. Gert Sørensen afsluttede med at kvittere for opbakningen i HMU til at finde vejen frem i forhold til de meget store og vanskelige besparelser, der henover foråret er blevet udmøntet på hospitalet.

7 På mødet deltog: Fra ledersiden deltog: Gert Sørensen, formand for HMU Morten Finn Noreng Børge Bossen Egon Jensen Merete Falkenfleth Ole B. Kjeldsen Hanne Mark Fra medarbejdersiden deltog: Pirkko Dinnesen, næstformand for HMU Lise Arbjerg Lars Engelst Petersen Minna Krogh Andersen Inger Louise Calmer Nielsen Tove Juul Christensen, observatør for HSIU Sofie Allerød Andersen Marie Gylling Ilse Irene Rasmussen Lisbeth Reuss-Schmidt Helle B. Andersen Afbud fra: Karin Valbæk Christian Hovedskou Hans Skriver Jørgensen Referent: Maja S. Jacobsen Gert Sørensen Formand for HMU Pirkko Dinnesen Næstformand for HMU

Referat af ekstraordinært HMU-møde vedr. besparelser Onsdag den 25. august 2010 kl. 8-9 i mødelokale 4, Patienthotellet

Referat af ekstraordinært HMU-møde vedr. besparelser Onsdag den 25. august 2010 kl. 8-9 i mødelokale 4, Patienthotellet Referat af ekstraordinært HMU-møde vedr. besparelser Onsdag den 25. august 2010 kl. 8-9 i mødelokale 4, Patienthotellet Sagsb. HL Indstilling 1. Orientering vedr. besparelser (60 min.) (Se Power Point

Læs mere

Sagsb. Indstilling Opfølgning 1. Valg af ordstyrer (medarbejderrepræsentant) (5 min.)

Sagsb. Indstilling Opfølgning 1. Valg af ordstyrer (medarbejderrepræsentant) (5 min.) Referat af ekstraordinært HMU-møde vedr. Region Midtjyllands forslag til strukturbesparelser Fredag den 21. maj 2010 kl. 8.30-10.00 i mødelokale 4, Patienthotellet Dagsorden: Sagsb. Indstilling Opfølgning

Læs mere

Referat af ekstraordinært HMU-møde vedr. sparekatalog for 2011 Fredag den 25. juni 2010 kl i mødelokale 4, Patienthotellet

Referat af ekstraordinært HMU-møde vedr. sparekatalog for 2011 Fredag den 25. juni 2010 kl i mødelokale 4, Patienthotellet Referat af ekstraordinært HMU-møde vedr. sparekatalog for 2011 Fredag den 25. juni 2010 kl. 9-11 i mødelokale 4, Patienthotellet Dagsorden: Sagsb. Indstilling Opfølgning 1. Valg af ordstyrer (medarbejderrepræsentant)

Læs mere

Referat af ekstraordinært HMU-møde vedr. hospitalets økonomi Torsdag den. 11. februar 2010 kl i den lille foredragssal

Referat af ekstraordinært HMU-møde vedr. hospitalets økonomi Torsdag den. 11. februar 2010 kl i den lille foredragssal Referat af ekstraordinært HMU-møde vedr. hospitalets økonomi Torsdag den. 11. februar 2010 kl. 10.30-12.00 i den lille foredragssal Sagsb. Indstilling Opfølgning 1. Valg af ordstyrer Pirkko Dinnesen blev

Læs mere

Referat af ekstraordinært HMU-møde Høring af budget 2012 Fredag den 26. august, kl i Mødelokale 4, Patienthotellet

Referat af ekstraordinært HMU-møde Høring af budget 2012 Fredag den 26. august, kl i Mødelokale 4, Patienthotellet Referat af ekstraordinært HMU-møde Høring af budget 2012 Fredag den 26. august, kl. 13-14 i Mødelokale 4, Patienthotellet Dagsorden: Sagsb. Indstilling Opfølgning 1. Valg af ordstyrer (medarbejderrepræsentant)

Læs mere

Dagsorden: Referat: Sagsb. Indstilling Opfølgning 1. Valg af ordstyrer (lederrepræsentant) (1 min.) 2. Godkendelse af dagsorden (1 min.

Dagsorden: Referat: Sagsb. Indstilling Opfølgning 1. Valg af ordstyrer (lederrepræsentant) (1 min.) 2. Godkendelse af dagsorden (1 min. Referat af ekstraordinært HMU-møde Præsentation af plan for afledte besparelser tirsdag den 31. maj 2011, kl. 14.00-15.00 i Ortopædkirurgisk afdelings konferencelokale Dagsorden: Sagsb. Indstilling Opfølgning

Læs mere

Referat fra ekstraordinært HMU-møde den 3. juli 2014 om flytning af MS4. 1. Flytning af MS4 til plan 4 (orientering og drøftelse)

Referat fra ekstraordinært HMU-møde den 3. juli 2014 om flytning af MS4. 1. Flytning af MS4 til plan 4 (orientering og drøftelse) Referat fra ekstraordinært HMU-møde den 3. juli 2014 om flytning af MS4 Sagsb. HL Indstilling 1. Flytning af MS4 til plan 4 (orientering og drøftelse) Orientering om baggrund for flytningen Thomas Pazyj

Læs mere

Referat af ordinært HMU-møde Torsdag den 2. december 2010 kl i Ortopædkirurgisk afdelings konferencelokale, over indgang 1

Referat af ordinært HMU-møde Torsdag den 2. december 2010 kl i Ortopædkirurgisk afdelings konferencelokale, over indgang 1 Referat af ordinært HMU-møde Torsdag den 2. december 2010 kl. 13.00-17.30 i Ortopædkirurgisk afdelings konferencelokale, over indgang 1 Dagsorden: Sagsb. Indstilling 1. Valg af ordstyrer (medarbejderrepræsentant)

Læs mere

Referat af HMU-møde Torsdag den. 11. marts 2010 kl i mødelokale 1, Patienthotellet

Referat af HMU-møde Torsdag den. 11. marts 2010 kl i mødelokale 1, Patienthotellet Referat af HMU-møde Torsdag den. 11. marts 2010 kl. 11.30-15.00 i mødelokale 1, Patienthotellet Dagsorden På mødet deltager: Thomas Stadil Pinstrup deltager i punkt 4. Jacob Pedersen deltager i punkt 5.

Læs mere

Referat af ordinært HMU-møde Torsdag den 10. juni 2010 kl i den lille foredragssal

Referat af ordinært HMU-møde Torsdag den 10. juni 2010 kl i den lille foredragssal Referat af ordinært HMU-møde Torsdag den 10. juni 2010 kl. 8.30-11.00 i den lille foredragssal Dagsorden: Sagsb. Indstilling Opfølgning 1. Valg af ordstyrer (ledelsesrepræsentant) (1 min.) 2. Godkendelse

Læs mere

Region Midtjylland Regionssekretariatet

Region Midtjylland Regionssekretariatet Region Midtjylland Regionssekretariet 2. juli 2015 /LOHOLK Refer af møde i HMU for fællesfunktioner, stabe og Regional Afbud: Henny Jørgensen, Lars Ole Dybdal, Peder bang, Mona Anker og Nicolai Löwenstein.

Læs mere

Spareforslaget, og herunder den fremtidige organisering, konkretiseres yderligere, hvis forslaget vedtages politisk.

Spareforslaget, og herunder den fremtidige organisering, konkretiseres yderligere, hvis forslaget vedtages politisk. 1. Forslag nr.: 7.2 2. Spareforslag overskrift: Fælles ledelse på Regionshospitalet Viborg, Silkeborg, Skive og Hammel Neurocenter 3. Beskrivelse af spareforslag (herunder beskrivelse af faglige argumenter

Læs mere

Økonomiske udfordringer på AUH de kommende år

Økonomiske udfordringer på AUH de kommende år Aarhus Universitetshospital Administrationen Økonomi og Regnskab Økonomienheden Nørrebrogade 44 DK-8000 Århus C Tel. +45 7845 0000 www.auh.dk Økonomiske udfordringer på AUH de kommende år Baggrund Samlingen

Læs mere

Referat af ordinært HMU-møde Mandag den 23. april, kl. 12-15 i Mødelokale 4. 1. Valg af ordstyrer og mødeleder (medarbejderrepræsentanter) (2 min.

Referat af ordinært HMU-møde Mandag den 23. april, kl. 12-15 i Mødelokale 4. 1. Valg af ordstyrer og mødeleder (medarbejderrepræsentanter) (2 min. DK-8930 NØ Referat af ordinært HMU-møde Mandag den 23. april, kl. 12-15 i Mødelokale 4 Dagsorden: Ansvarlig Punkt 1. Valg af ordstyrer og mødeleder (medarbejderrepræsentanter) (2 min.) 2. Mødets værdi

Læs mere

Forslag til besparelser i psykiatrien. Generelle plancher

Forslag til besparelser i psykiatrien. Generelle plancher Forslag til besparelser i psykiatrien Generelle plancher Psykiatri og Social Hvad vil jeg komme ind på? 1. Hvorfor og hvor meget skal der spares? 2. Hvordan er forslag til besparelser fundet? 3. Hvad betyder

Læs mere

Referat. Møde i MED-Nykøbing F. Sygehus Tirsdag d. 11. august 2015 Solsikken. Deltagere:

Referat. Møde i MED-Nykøbing F. Sygehus Tirsdag d. 11. august 2015 Solsikken. Deltagere: Deltagere: Ledelsesrepræsentanter: Sygehusdirektør Arne Cyron (formand), vicedirektør Lisbeth Lumby Rasmussen, ledende overlæge Benedicte V. Wilson (afbud), ledende chefjordemoder Karina Jensen (afbud),

Læs mere

Jens Jørgen Madsens 20 anbefalinger med kommentarer fra Anæstesiologisk Afdeling HEV

Jens Jørgen Madsens 20 anbefalinger med kommentarer fra Anæstesiologisk Afdeling HEV Jens Jørgen Madsens 20 anbefalinger med kommentarer fra HEV Jens Jørgen Madsens anbefalinger: Hvad: Konkretisering af indhold Hvem: Ansvarlig for fremdrift Hvornår: Overvejelser om tidsramme 1. Patienternes

Læs mere

Oplæg om styringsmuligheder på sundhedsområdet

Oplæg om styringsmuligheder på sundhedsområdet Oplæg om styringsmuligheder på sundhedsområdet Regionsrådets temakonference Den 29.-30. januar 2008 v/ Leif Vestergaard Pedersen www.regionmidtjylland.dk Den økonomiske situation Økonomiopgaven for sundhedsområdet

Læs mere

Samlet handleplan for økonomien på Aarhus Universitetshospital Oplæg til høring i MED-systemet

Samlet handleplan for økonomien på Aarhus Universitetshospital Oplæg til høring i MED-systemet Samlet handleplan for økonomien på Aarhus Universitetshospital 2019 Oplæg til høring i MED-systemet 23. maj 2019 Høring af den samlede handleplan for AUH s økonomi 2019 23. maj 3. juni 2019 LMU'erne kan

Læs mere

Referat af ordinært HMU-møde Torsdag den 13. september, kl. 11.30-15.00 i Mødelokale 4

Referat af ordinært HMU-møde Torsdag den 13. september, kl. 11.30-15.00 i Mødelokale 4 DK-8930 NØ Referat af ordinært HMU-møde Torsdag den 13. september, kl. 11.30-15.00 i Mødelokale 4 Dagsorden: Ansvarlig Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (2 min.) Punkter til Evt. 2. Mødets værdi (valgt

Læs mere

Hospitalsenheden Horsens Akuthospitalet og akutafdelingen på vej

Hospitalsenheden Horsens Akuthospitalet og akutafdelingen på vej Hospitalsenheden Horsens Akuthospitalet og akutafdelingen på vej Akut konference DR - 24. maj 2011 Ledende overlæge Ove Gaardboe Cheflæge Jørgen Schøler Kristensen Ekspertudvalget om målene i akutafdelingen

Læs mere

Notat vedr. status for overbelægning på de medicinske afdelinger

Notat vedr. status for overbelægning på de medicinske afdelinger Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Hospitalsplanlægning Skottenborg 26 Til forretningsudvalget den 1uar 29 DK-88 Viborg Tel. +45 8728 5 kontakt@rm.dk www.regionmidtjylland.dk Notat vedr. status for

Læs mere

Til Styregruppen vedrørende evaluering af Region Midtjyllands organisationsplan

Til Styregruppen vedrørende evaluering af Region Midtjyllands organisationsplan Regionssekretariatet Til Styregruppen vedrørende evaluering af Region Midtjyllands organisationsplan Tel. 8728 5000 www.regionmidtjylland.dk Referat af 2. møde i styregruppen vedrørende evaluering af Region

Læs mere

Waste-runder i Akutafdelingen (ASA) den 16. maj og den 7. og 12. september 2012

Waste-runder i Akutafdelingen (ASA) den 16. maj og den 7. og 12. september 2012 Hospitalsenheden Vest Regionshospitalet Holstebro Staben Kvalitet og Udvikling Rapport Waste-runder i Akutafdelingen (ASA) den 16. maj og den 7. og 12. september 2012 Side 1/5 Baggrund Akutafdelingen har

Læs mere

Referat af ordinært HMU-møde Fredag den 17. juni, kl i mødelokale M4, Patienthotellet

Referat af ordinært HMU-møde Fredag den 17. juni, kl i mødelokale M4, Patienthotellet Referat af ordinært HMU-møde Fredag den 17. juni, kl. 11.30-15.00 i mødelokale M4, Patienthotellet Dagsorden: Sagsb. Indstilling 1. Valg af ordstyrer (medarbejderrepræsentant) (1 min.) 2. Godkendelse af

Læs mere

Økonomiudfordringer på Aarhus Universitetshospital og Regionshospitalet Randers

Økonomiudfordringer på Aarhus Universitetshospital og Regionshospitalet Randers Regionshuset Viborg Økonomiudfordringer på Aarhus Universitetshospital og Regionshospitalet Randers Koncernøkonomi Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 Koncernøkonomi@rm.dk www.rm.dk

Læs mere

Patientinventering på Aalborg Sygehus KVALITET svaret på sundhedsvæsenets udfordringer? Tirsdag den 28.november 2011

Patientinventering på Aalborg Sygehus KVALITET svaret på sundhedsvæsenets udfordringer? Tirsdag den 28.november 2011 Patientinventering på Aalborg Sygehus KVALITET svaret på sundhedsvæsenets udfordringer? Tirsdag den 28.november 2011 Aalborg Sygehus Der er ca. 6.500 (5700) ansatte på Aalborg Sygehus Alle lægefaglige

Læs mere

REFERAT. Punkter til beslutning UDK

REFERAT. Punkter til beslutning UDK UDK SFR Oftalmologi Blegdamsvej 9 2100 København Ø REFERAT Møde i: Sundhedsfagligt råd for Oftalmologi Dato: 14. september 2016 Kl.: 07:45-08:30 Sted: Rigshospitalet, Glostrup, Øjenafdelingen store mødelokale,

Læs mere

Bilag. Region Midtjylland. Orientering om status på hospitalernes implementering af de fem første pakkeforløb for kræftpatienter

Bilag. Region Midtjylland. Orientering om status på hospitalernes implementering af de fem første pakkeforløb for kræftpatienter Region Midtjylland Orientering om status på hospitalernes implementering af de fem første pakkeforløb for kræftpatienter Bilag til Regionsrådets møde den 20. august 2008 Punkt nr. 38 Regionshuset Viborg

Læs mere

Konsensusrapport. Patientinventering. Ortopædkirurgisk afdeling O4- Farsø Aalborg Sygehus

Konsensusrapport. Patientinventering. Ortopædkirurgisk afdeling O4- Farsø Aalborg Sygehus Konsensusrapport Patientinventering Ortopædkirurgisk afdeling O4- Aalborg Sygehus 8. juni 2012 Forord Det eksterne inventerings-team repræsenteret af Erik Sandholm, overlæge og virksomhedschef på infektionsklinikken,

Læs mere

Referat af ordinært HMU-møde Onsdag den 7. september, kl i mødelokale M4, Patienthotellet

Referat af ordinært HMU-møde Onsdag den 7. september, kl i mødelokale M4, Patienthotellet Referat af ordinært HMU-møde Onsdag den 7. september, kl. 11.30-15.00 i mødelokale M4, Patienthotellet Dagsorden: Sagsb. Indstilling 1. Valg af ordstyrer (lederrepræsentant) (2 min.) 2. Godkendelse af

Læs mere

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt.

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. Møde den: 1. november 2017 LSU AU HR Referat Til stede: Ledelsesrepræsentanter: Anne Lindholm Behnk Medarbejderrepræsentanter: Astrid V. H. Svendsen, Hanne Kaiser, Lene Fransen, Lizzi Edlich Referent:

Læs mere

Dagsorden. 1) Ajourføring på hospitaler og i almen praksis (ans. Kristoffer Stegeager)

Dagsorden. 1) Ajourføring på hospitaler og i almen praksis (ans. Kristoffer Stegeager) Dagsorden til mødet i Den tværsektorielle FMK-styregruppe Torsdag den 11. juni 2015 Mødelokale: Hospitalsledelsesmødelokale, Bygning 4, 1. sal, Nørrebrogade 44, 8000 Aarhus C Tidspunkt: 15.30-17.00 Virtuelt

Læs mere

Baggrund Nordjylland 2016 Region Nordjyllands strategi

Baggrund Nordjylland 2016 Region Nordjyllands strategi 1 Baggrund Nordjylland 2016 Region Nordjyllands strategi Effektive og sikre patientforløb, med mennesket i centrum er grundlaget for ideen om pædiatri i Thisted. Borgerne og ikke mindst børnene i området

Læs mere

Rammeaftale om anvendelse af korrespondancebrevet mellem hospitaler og kommuner i Region Midtjylland

Rammeaftale om anvendelse af korrespondancebrevet mellem hospitaler og kommuner i Region Midtjylland Sundhedsaftalen et samarbejde mellem Region Midtjylland og de 19 kommuner Rammeaftale om anvendelse af korrespondancebrevet mellem hospitaler og kommuner i Region Midtjylland (Godkendt Sundhedsstyregruppen,

Læs mere

Belægningssituationen Region Midtjylland

Belægningssituationen Region Midtjylland Kvartalsrapporten pr. 30. juni 2013 Belægningssituationen Region Midtjylland Indholdsfortegnelse 0. INDLEDNING... 3 1. SUNDHEDSOMRÅDET... 3 Regionshospitalet Randers... 3 Hospitalsenheden Vest... 3 Hospitalsenhed

Læs mere

1 5 ) Samling af intensiv kapacitet + 10.a ændring af struktur for akutlægebiler. 2 Samarbejdsrelationer mellem sektorer

1 5 ) Samling af intensiv kapacitet + 10.a ændring af struktur for akutlægebiler. 2 Samarbejdsrelationer mellem sektorer Høringssvar til Spareplan 2015-2019 i Region Midtjylland Det Sygeplejefaglige Råd (DSYR) - Hospitalsenheden Horsens Høringsfristen er fredag den 8. maj 2015, kl. 12.00 Tema Forslag nr. Høringssvar 1 5

Læs mere

3. Det fysisk aktive sygehus, v/ Leder af Sund Info Lise Søndergaard På grund af de mange afbud til dagens møde blev punktet udsat.

3. Det fysisk aktive sygehus, v/ Leder af Sund Info Lise Søndergaard På grund af de mange afbud til dagens møde blev punktet udsat. Vibeke Deding, Chefsygeplejerske (Formand) Lone Nørgaard, Oversygeplejerske, Akut- og Traumecentret Lis Bjerregaard Riahi, Oversygeplejerske, Ortopædkirurgisk Afdeling Lise Søndergaard, Sundhedskoordinator

Læs mere

Initiativ 2011 2012 2013 Fælles strategi for indkøb og logistik 100 300 500 Benchmarking (herunder effektiv anvendelse af CT-scannere)

Initiativ 2011 2012 2013 Fælles strategi for indkøb og logistik 100 300 500 Benchmarking (herunder effektiv anvendelse af CT-scannere) N O T A T Mindre spild, mere sundhed Regionernes mål for mere sundhed for pengene frem mod 2013 Effektivisering af driften i sundhedsvæsnet har været et højt prioriteret område for regionerne, siden de

Læs mere

Spørgsmål nr.: 048 Dato: 29. august 2018 Stillet af: Annie Hagel (Ø) Besvarelse udsendt den: 5. september 2018

Spørgsmål nr.: 048 Dato: 29. august 2018 Stillet af: Annie Hagel (Ø) Besvarelse udsendt den: 5. september 2018 Center for Økonomi Region Hovedstaden Kongens Vænge 2 3400 Hillerød SPØRGSMÅL TIL FORSLAG TIL BUDGET 2019-2022 Spørgsmål nr.: 048 Dato: 29. august 2018 Stillet af: Annie Hagel (Ø) Besvarelse udsendt den:

Læs mere

Stabsmøde i Akutafdelingen Nr. 34 / 30. november 2009 Kl til kl

Stabsmøde i Akutafdelingen Nr. 34 / 30. november 2009 Kl til kl Hospitalsenheden Vest Akutafdelingen Gl. landevej 61 DK-7400 Herning Stabsmøde i Akutafdelingen Nr. 34 / 30. november 2009 Kl. 10.00 til kl. 12.00 Deltagere: (ref). Per Østergaard Jensen, Anette Frahm,

Læs mere

Til Sundhedskoordinationsudvalget

Til Sundhedskoordinationsudvalget Patientinddragelsesudvalget Region Midtjylland -, Til Sundhedskoordinationsudvalget Region Midtjylland 20. februar 2019 Høring vedrørende Sundhedsaftalen 2019 2023 Et nært og sammenhængende sundhedsvæsen

Læs mere

Referat af åbne punkter

Referat af åbne punkter 3. august 2015 Referat af åbne punkter BESTYRELSESPROTOKOL FOR: Mødegruppe: Bestyrelsesmøde for Danmarks Medie- og Journalisthøjskole Mødetid: 23. juni 2015 Mødested: Berlingske Media, Pilestræde 34, Købehavn

Læs mere

Region Midtjylland Regionssekretariatet

Region Midtjylland Regionssekretariatet Region Midtjylland Regionssekretariet 9. april 2015 /LOHOLK Refer af møde i HMU for fællesfunktioner, stabe og Regional Til stede: Peder Bang, Ulrik Serges, Mona anker, Rikke Dalsgaard, Connie Waldstrøm,

Læs mere

Effektivisering i forbindelse med samling af Aarhus Universitets- hospital under fælles f

Effektivisering i forbindelse med samling af Aarhus Universitets- hospital under fælles f Effektivisering i forbindelse med samling af Aarhus Universitets- hospital under fælles f tag ved Birgitta Bælum, B Chefkonsulent Nyborg 28. august 2013 Disposition for oplæg Lidt om Effektiviseringskravet

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Dagsorden til mødet i Uddannelsesudvalget for. Ergoterapeutuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min)

INDKALDELSE/ REFERAT. Dagsorden til mødet i Uddannelsesudvalget for. Ergoterapeutuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) VIA University College Dagsorden til mødet i Uddannelsesudvalget for Ergoterapeutuddannelsen Sted: VIA University College Professionshøjskolen VIA Campus Holstebro Gl Struervej 1 7500 Holstebro Mødedato:

Læs mere

Udvalgte resultater fra patienttilfredshedsundersøgelsen på Hospitalsenheden Vest 2006

Udvalgte resultater fra patienttilfredshedsundersøgelsen på Hospitalsenheden Vest 2006 Udvalgte resultater fra patienttilfredshedsundersøgelsen på Hospitalsenheden Vest 2006 I 2006 er der for første gang gennemført en detaljeret tilfredshedsundersøgelse på Hospitalsenheden Vest ud fra et

Læs mere

a. APV Lars Hansson bad de tilstedeværende fortælle, hvordan APV-processen forløber i deres respektive afdelinger.

a. APV Lars Hansson bad de tilstedeværende fortælle, hvordan APV-processen forløber i deres respektive afdelinger. Regionshuset Viborg Regionssekretariatet Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat fra Hoved-MEDudvalget for administrationen inklusive Regional Udvikling

Læs mere

Referat. af møde i HMU for fællesfunktioner, stabe og Regional Udvikling den 30. april 2014

Referat. af møde i HMU for fællesfunktioner, stabe og Regional Udvikling den 30. april 2014 Region Midtjylland Regionssekretariatet Viborg, den 4. juni 2014 /LOHOLK Referat af møde i HMU for fællesfunktioner, stabe og Regional den Til stede: Anne Jastrup, Hans Fredborg, Jes Pedersen, Carsten

Læs mere

Høringssvar vedr. besparelseskatalog fra HMU ved Hospitalsenheden Vest

Høringssvar vedr. besparelseskatalog fra HMU ved Hospitalsenheden Vest Hospitalsenheden Vest Ledelsessekretariatet Gl. Landevej 61 DK-7400 Herning Tel. +45 9927 2727 post@vest.rm.dk www.vest.rm.dk Høringssvar vedr. besparelseskatalog fra HMU ved Hospitalsenheden Vest Dato

Læs mere

Dansk Vandrelaug Aarhusafdelingen

Dansk Vandrelaug Aarhusafdelingen Dansk Vandrelaug Aarhusafdelingen Generalforsamling 13. marts 2018 Sted: Huset Trøjborg, Kirkegårdsvej 51, 8000 Aarhus C Tid: 19.00-22.00 Referat Dagsorden: Velkomst Formanden, Arne Rindom, bød velkommen

Læs mere

Referat fra Patient- og Pårørenderådet

Referat fra Patient- og Pårørenderådet Dato: 2.5.2017 Referat fra Patient- og Pårørenderådet Tid: Tirsdag den 4. april 2017 kl. 15.00-17.00 1. Velkomst Kort præsentationsrunde da der var et par nye ansatte i rådet. a. Godkendelse af referat

Læs mere

Bodil Overgaard Akselsen, ledende oversygeplejerske, Medicinsk Afdeling, Hospitalsenheden Vest, Region Midtjylland.

Bodil Overgaard Akselsen, ledende oversygeplejerske, Medicinsk Afdeling, Hospitalsenheden Vest, Region Midtjylland. Bodil Overgaard Akselsen, ledende oversygeplejerske, Medicinsk Afdeling, Hospitalsenheden Vest, Region Midtjylland. Grete Bækgaard Thomsen, sundhedschef Lemvig Kommune og formand for Sygeplejeetisk Råd

Læs mere

Rammerne for Implementeringsplan for opfølgende hjemmebesøg i Region Nordjylland

Rammerne for Implementeringsplan for opfølgende hjemmebesøg i Region Nordjylland Rammerne for Implementeringsplan for opfølgende hjemmebesøg i Region Nordjylland Oktober 2012 1 Baggrund Et af initiativerne i den nationale handleplan for den ældre medicinske patient er, at der systematisk

Læs mere

Lokalt Samordningsforum for området, Sygehus Lillebælt

Lokalt Samordningsforum for området, Sygehus Lillebælt Område: Kommunesamarbejde Udarbejdet af: Rikke Blæsbjerg Lund Afdeling: Økonomi og plan E-mail: Rikke.Blaesbjerg.Lund@slb.regionsyddanmark.dk Journal nr.: Telefon: 7940 5974 Dato: 23. oktober 2012 Mødereferat

Læs mere

Medarbejderrepræsentanterne foreslog, at referater af nærværende og kommende møder udarbejdes som beslutningsreferat. LSU tilsluttede sig forslaget.

Medarbejderrepræsentanterne foreslog, at referater af nærværende og kommende møder udarbejdes som beslutningsreferat. LSU tilsluttede sig forslaget. LSU-møde Administrationscenter Aarhus BSS Den 31. januar 2017, kl. 12.30-15.00 Lokale: 1328-120 Referat Deltagere: Nikolaj Harbjerg, Anni Bækgaard Langberg, Aase Bak, Eigil Jensen, Susanne Dalsgaard Krag

Læs mere

Opsamling på seminaret Er dagkirurgi fremtidens kirurgi?

Opsamling på seminaret Er dagkirurgi fremtidens kirurgi? Opsamling på seminaret Er dagkirurgi fremtidens kirurgi? 13-12-2012 Sag nr. 12/641 Dokumentnr. 51443/12 Den 20. november 2012 holdt Danske Regioner seminaret, Er fremtidens kirurgi dagkirurgi? Det var

Læs mere

Region Midtjylland. Forslag til spareplan 2009 for Hospitalsenheden Silkeborg

Region Midtjylland. Forslag til spareplan 2009 for Hospitalsenheden Silkeborg Regionshospitalet Silkeborg, Hammel Neurocenter Skanderborg Sundhedscenter Region Midtjylland Falkevej 1-3 DK-8600 Silkeborg Tel. 8722 2100 Fax 8680 2376 www.regionshospitaletsilkeborg.dk Forslag til spareplan

Læs mere

Notat. Regionshuset Viborg. Sundhedsplanlægning Hospitalsplanlægning

Notat. Regionshuset Viborg. Sundhedsplanlægning Hospitalsplanlægning Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Hospitalsplanlægning Notat Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.regionmidtjylland.dk Anbefalinger ud fra sidste møde i Dialogforum

Læs mere

Region Midtjylland Regionsgården Skottenborg Viborg

Region Midtjylland Regionsgården Skottenborg Viborg Aarhus Universitetshospital Palle Juul-Jensens Boulevard 99 DK-8200 Aarhus N Tel. +45 7845 0000 www.auh.dk Region Midtjylland Regionsgården Skottenborg 26 8800 Viborg Høringssvar fra AUH s Hoved-MEDudvalg

Læs mere

Referat af møde i Rådet for Lægelig Videreuddannelse ved OUH Torsdag den 18. september Mødelokale 14, Kløvervænget 8, 1.

Referat af møde i Rådet for Lægelig Videreuddannelse ved OUH Torsdag den 18. september Mødelokale 14, Kløvervænget 8, 1. Afdeling: Udviklingsstaben Udarbejdet af: Christine Dichmann Journal nr.: 2-07-00123-2007 E-mail: christine.dichmann@ouh.regionsyddanmark.dk Dato: 29. september 2008 Telefon: 6541 3808 Referat af møde

Læs mere

SHS FMU. Referat. Aabenraa, Lærings- og Forskningshuset, lokale A3

SHS FMU. Referat. Aabenraa, Lærings- og Forskningshuset, lokale A3 SHS FMU Referat Mødedato: Fredag den 4. maj 2018 Mødetidspunkt: 11:00-13:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: Aabenraa, Lærings- og Forskningshuset, lokale A3 Bjarne Dahler-Eriksen, Eva Nielsen, Peter Fosgrau,

Læs mere

Høringssvar vedrørende sparekataloget i Region Midt: Spar1519 Forretningsudvalget for det Tværfaglige Specialeråd i Børne- og Ungdomspsykiatri i RM

Høringssvar vedrørende sparekataloget i Region Midt: Spar1519 Forretningsudvalget for det Tværfaglige Specialeråd i Børne- og Ungdomspsykiatri i RM Høringssvar vedrørende sparekataloget i Region Midt: Spar1519 Forretningsudvalget for det Tværfaglige Specialeråd i Børne- og Ungdomspsykiatri i RM Psykiatri og Børne- og Ungdomspsykiatri har nationalt

Læs mere

EPJ på Regionshospitalet Randers og Grenaa. Thomas Stadil Pinstrup Sundheds-IT chef

EPJ på Regionshospitalet Randers og Grenaa. Thomas Stadil Pinstrup Sundheds-IT chef EPJ på Regionshospitalet Randers og Grenaa Thomas Stadil Pinstrup Sundheds-IT chef Regionsrådet Region Midt 21.1.2009 Besluttede at fortsætte med Århus EPJ og indlede udrulning af den samlede EPJ på det

Læs mere

Dagsorden til ekstraordinært møde til. Hovedudvalget. Fredag den , kl. 09:00. i kantinen, Kanalstræde 2

Dagsorden til ekstraordinært møde til. Hovedudvalget. Fredag den , kl. 09:00. i kantinen, Kanalstræde 2 Dagsorden til ekstraordinært møde til Hovedudvalget Fredag den 24-06-2016, kl. 09:00 i kantinen, Kanalstræde 2 Praktiske oplysninger i forbindelse med mødet: Andre deltagere i mødet: Hovedudvalget består

Læs mere

Diagnostisk Center Udfordringer i styringsmodel. DRG-konferencen 2013, 3. oktober 2013 Økonomi & Planchef, Leif P. Christensen

Diagnostisk Center Udfordringer i styringsmodel. DRG-konferencen 2013, 3. oktober 2013 Økonomi & Planchef, Leif P. Christensen Diagnostisk Center Udfordringer i styringsmodel DRG-konferencen 2013, 3. oktober 2013 Økonomi & Planchef, Leif P. Christensen Program Diagnostisk Center, HE Midt hvad er det? Hvorfor er det svært at måle

Læs mere

Patientinventering Kvalitet og Forandring

Patientinventering Kvalitet og Forandring Patientinventering Kvalitet og Forandring Dialogforum vedr. Overbelægning RM 7. maj 2013 Centerchef Lisbeth Kallestrup Abdominalcentret, Aarhus Universitetshospital Kvalitet i sundhedsvæsenet Faglig Kvalitet

Læs mere

Mødetype: ordinært møde

Mødetype: ordinært møde Sygehusudvalget i region Syddanmark Tirsdag den 11, november kl. 9,30 Mødested: Hjallese forsamlingshus Hjallesegade 31 5260 Odense S Indkaldt Søren Kollerup af 04-11-2014 Mødetype: ordinært møde Deltagere:

Læs mere

Kommissorium for tema 2: Planlagte forløb spareplan

Kommissorium for tema 2: Planlagte forløb spareplan Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Kommissorium for tema 2: Planlagte forløb spareplan 2015-2019 Styregruppen har

Læs mere

Emner til hospitalsudvalget 2019

Emner til hospitalsudvalget 2019 Emner til hospitalsudvalget Version 01.05.19 Regionshuset Viborg Regionssekretariatet Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tema Kort beskrivelse Evt. forslag til oplægsholder Sundheds- og Udvalget præsenteres

Læs mere

Spareplan 2015-2019. Dias til mødet mellem Hospitalsenheden Vest og kommunerne i Vestklyngen, 1. juli 2015

Spareplan 2015-2019. Dias til mødet mellem Hospitalsenheden Vest og kommunerne i Vestklyngen, 1. juli 2015 Spareplan 2015-2019 Dias til mødet mellem Hospitalsenheden Vest og kommunerne i Vestklyngen, 1. juli 2015 Koncernledelsen i Region Midtjylland V. hospitalsledelsen, HEV www.regionmidtjylland.dk Budget-

Læs mere

B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L

B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L Bestyrelsesmøde nr. 6 18. juni 2015 Kl. 16.00 19.00 Campus Helsingør, Rasmus Knudsens Vej 9, 3000 Helsingør Rundvisning fra kl. 15.15 16.00 Spisning fra kl. 19.00

Læs mere

HMU-MØDE Regionshospitalet Randers og Grenaa. Regionshospitalet Randers/Grenaa

HMU-MØDE Regionshospitalet Randers og Grenaa. Regionshospitalet Randers/Grenaa HMU-MØDE 7.9.2011 Regionshospitalet Randers og Grenaa Regionshospitalet 2011 status på hospitalets økonomi og aktivitet, AL møde 16. august 2011/HMU 7. september 2011 2 Regionshospitalet Udgifter: Til

Læs mere

forhold i primærsektoren, fx manglende kapacitet eller kompetence i hjemmeplejen

forhold i primærsektoren, fx manglende kapacitet eller kompetence i hjemmeplejen Center for Sundhed Tværsektoriel Udvikling Kongens Vænge 2 3400 Hillerød Opgang B & D Telefon 3866 6102 Direkte 24798168 Mail cch@regionh.dk Dato: 6. august 2015 Driftsmålsstyring Genindlæggelser Akutte

Læs mere

Ad pkt. 1) Godkendelse af Styregruppens forslag til dagsorden for det 19. ordinære møde i Ældrerådet den 15. december 2015

Ad pkt. 1) Godkendelse af Styregruppens forslag til dagsorden for det 19. ordinære møde i Ældrerådet den 15. december 2015 REFERAT til Ældrerådets 19. ordinære møde tirsdag den 15. december 2015 kl. 09.00 til ca. 13.30 I M1 på DOKK1 Til stede Kate Runge (KR) Eigil Ege (EE) Carl Aksel Kragh Sørensen (CA) Birthe Skov Ryberg

Læs mere

SYGEPLEJERSKEUDDANNELSEN I RANDERS STUDIEPLAN. Specifik del. Dagkirurgisk Afsnit Regionshospitalet Randers. 6. semester.

SYGEPLEJERSKEUDDANNELSEN I RANDERS STUDIEPLAN. Specifik del. Dagkirurgisk Afsnit Regionshospitalet Randers. 6. semester. SYGEPLEJERSKEUDDANNELSEN I RANDERS STUDIEPLAN Specifik del Dagkirurgisk Afsnit Regionshospitalet Randers 6. semester Hold September 07 Gældende for perioden 08.02.10 23.04.10 og 26.04.10 30.06.10 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Gynækologisk klinik, Aabenraa

Gynækologisk klinik, Aabenraa Patientinformation Gynækologisk klinik, Aabenraa Velkommen til klinikken Vælg billede Vælg farve Kvalitet Døgnet Rundt Familiecentret Gynækologisk klinik Velkommen til Gynækologisk klinik Det er vores

Læs mere

Opfølgning på effektivisering

Opfølgning på effektivisering Region Hovedstadens Kvalitetsfonds Byggeprojekter Opfølgning på effektivisering Det Nye Rigshospital 21-11-2013 Oversigtstabel skema A stiltag - opfølgning i relevante faseovergange. Ansøgning om endeligt

Læs mere

Referat fra ordinært HMU-møde tema Arbejdsmiljødrøftelse 14.01.2015

Referat fra ordinært HMU-møde tema Arbejdsmiljødrøftelse 14.01.2015 fra ordinært HMU-møde tema Arbejdsmiljødrøftelse 14.01.2015 Sagsb. Indstilling TP 1. Overblik over det kommende sortimentsudvalg for uniformer v. Pernille Lundvang og Hanne Rosenlund fra Midtvask (orientering)

Læs mere

Region Midtjylland. Beslutning om friklinikker i Ringkøbing og Grenaa. Bilag. til Regionsrådets møde den 19. november 2008. Punkt nr.

Region Midtjylland. Beslutning om friklinikker i Ringkøbing og Grenaa. Bilag. til Regionsrådets møde den 19. november 2008. Punkt nr. Region Midtjylland Beslutning om friklinikker i Ringkøbing og Grenaa Bilag til Regionsrådets møde den 19. november 2008 Punkt nr. 9 Regionshuset Viborg Planlægningsafdelingen Regionsrådet den 19. november

Læs mere

Referat fra 1. møde i arbejdsgruppen spor 4: Overbelægningsproblematikken i Hospitalsenheden Vest

Referat fra 1. møde i arbejdsgruppen spor 4: Overbelægningsproblematikken i Hospitalsenheden Vest Hospitalsenheden Vest Strategi og Plan Gl. Landevej 61 DK-7400 Herning Tel. +45 9927 2727 post@vest.rm.dk www.vest.rm.dk Referat fra 1. møde i arbejdsgruppen spor 4: Overbelægningsproblematikken i Hospitalsenheden

Læs mere

REGIONAL RAPPORT LANDSDÆKKENDE PATIENTUNDERSØGELSER Kommentarsamling for akut indlagte patienter på

REGIONAL RAPPORT LANDSDÆKKENDE PATIENTUNDERSØGELSER Kommentarsamling for akut indlagte patienter på REGIONAL RAPPORT LANDSDÆKKENDE PATIENTUNDERSØGELSER 2015 Kommentarsamling for akut indlagte patienter på Reumatologisk Afdeling U Aarhus Universitetshospital Den Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser

Læs mere

Afbud/fraværende: Charlotte Overvad Støvring, Peder Bang, Tayo Andreasen, Tine Andresen, Kjeld Martinussen, Lars Degnbo Pedersen og Erik Holm

Afbud/fraværende: Charlotte Overvad Støvring, Peder Bang, Tayo Andreasen, Tine Andresen, Kjeld Martinussen, Lars Degnbo Pedersen og Erik Holm ssekretariatet Tel. +45 8728 5000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat fra Hoved-MEDudvalget for administrationen inklusive Regional Udvikling torsdag den 4. september 2008 Dato: 28. september 2008 Sagsbehandler:

Læs mere

Notat vedrørende besparelser på Gynækologisk Obstetrisk Afdeling D 2015

Notat vedrørende besparelser på Gynækologisk Obstetrisk Afdeling D 2015 Afdeling: Afdelingen for Økonomi og Planlægning Udarbejdet af: Pia Frimann Mortensen Sagsnr.: E mail: Pia.frimann.mortensen@ouh.regionsyddanmark.d k Dato: 3.december 2014 Telefon: 2031 0073 Notat vedrørende

Læs mere

DNU Effektiviseringer

DNU Effektiviseringer DNU Effektiviseringer 23.11.2017 Netværksdage om sygehusbyggeri 12/9 2018 Anders Ryelund, Planlægning, Aarhus Universitetshospital Historik 2010: Region Midtjylland tilsagn om KF midler til DNU-projektet

Læs mere

Udvalgte kvalitetsmål Region Midtjylland

Udvalgte kvalitetsmål Region Midtjylland Regionsoverblik pr. 30. september Udvalgte kvalitetsmål Region Midtjylland Regionsoverblik pr. 30. september Udvalgte kvalitetsmål Indholdsfortegnelse 1. Afrapportering på udvalgte kvalitetsmål... 3 1.1

Læs mere

Referat. Møde i den regionale gruppe vedr. Sikkert Patientflow. Møde d. 7. april 2015 i Regionshuset, Viborg

Referat. Møde i den regionale gruppe vedr. Sikkert Patientflow. Møde d. 7. april 2015 i Regionshuset, Viborg Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat Møde i den regionale gruppe vedr. Sikkert Patientflow Møde d. 7. april

Læs mere

Referat af møde i referencegruppen for hjerte og karsygdomme

Referat af møde i referencegruppen for hjerte og karsygdomme Referat af møde i referencegruppen for hjerte og karsygdomme Tid: Mandag d. 17. november 2014 kl. 14.30 17.00 Sted: Fyrkildevej 7, 9220 Aalborg, mødelokalet hos Sundhed og Sammenhæng 1. etage. Deltagere

Læs mere

Det nære og sammenhængende sundhedsvæsen

Det nære og sammenhængende sundhedsvæsen Det nære og sammenhængende sundhedsvæsen Programchef for Lighed i Sundhed Anette Schouv Kjeldsen Aarhus Universitetshospital 1 www.auh.dk Hvad vil jeg sige noget om: - lidt om mit job - lidt om hospitalet

Læs mere

LANDSDÆKKENDE PATIENTUNDERSØGELSER 2010

LANDSDÆKKENDE PATIENTUNDERSØGELSER 2010 LANDSDÆKKENDE PATIENTUNDERSØGELSER 2010 Afsnitsrapport for indlagte patienter på Afsnit C9 (Endokrinologisk) Medicinsk Afdeling M Regionshospitalet Randers og Grenaa 01-04-2011 Den Landsdækkende Undersøgelse

Læs mere

Hospitalsenheden VEST

Hospitalsenheden VEST Hospitalsenheden VEST Sådan bliver EPJ klinikernes kæreste eje EPJ-Messedag 07.11.13 Region Midtjylland www.regionmidtjylland.dk Hvorfor nu lige Klinikernes kæreste eje? Hospitalsenheden VEST 2 www.vest.rm.dk

Læs mere

Velkommen til Onkologisk og Palliativ Afdeling Hillerød Hospital

Velkommen til Onkologisk og Palliativ Afdeling Hillerød Hospital Velkommen til Onkologisk og Palliativ Afdeling Hillerød Hospital Hermed vil vi gerne byde dig velkommen som medarbejder i onkologisk og palliativ afdeling. Vi ser frem til at samarbejde med dig og håber,

Læs mere

Statusnotat Værdibaseret sundhed

Statusnotat Værdibaseret sundhed Aalborg Universitetshospital - Økonomi Sundhedsøkonom Helene Cathrine Møholt Hedensted Direkte +4597661340 h.hedensted@rn.dk 9. august 2016 NOTAT Statusnotat Værdibaseret sundhed Baggrund og Formål Staten

Læs mere

Kommissorium for tema 5: Klinisk service spareplan

Kommissorium for tema 5: Klinisk service spareplan Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Kommissorium for tema 5: Klinisk service spareplan 2015-2019 Styregruppen har

Læs mere

Omstillings- og besparelsestiltag på Hospitalsenheden Horsens som følge af effektiviseringskrav ifm. nybyggeri/ombygning

Omstillings- og besparelsestiltag på Hospitalsenheden Horsens som følge af effektiviseringskrav ifm. nybyggeri/ombygning Omstillings- og besparelsestiltag på Hospitalsenheden Horsens som følge af effektiviseringskrav ifm. nybyggeri/ombygning Hvad betyder Investeringsplanen for HE Horsens? Horsens skal gennemføre en Generalplan

Læs mere

Baggrundsmateriale vedr. FAM

Baggrundsmateriale vedr. FAM Maj 2011 Baggrundsmateriale vedr. FAM Klinisk lektor/adjunkt på FAM, Svendborg Sygehus og University College Lillebælt, Sygeplejerskeuddannelsen i Svendborg 2 1. Den nye Fælles Akutmodtagelse FAM Svendborg

Læs mere

Bilag til SUU alm. del. spørgsmål 610: Oversigt over Dansk Psykiatrisk Selskab eksempler på overflødig dokumentation:

Bilag til SUU alm. del. spørgsmål 610: Oversigt over Dansk Psykiatrisk Selskab eksempler på overflødig dokumentation: Sundheds- og Forebyggelsesudvalget 2011-12 SUU alm. del, endeligt svar på spørgsmål 610 Offentligt Bilag til SUU alm. del. spørgsmål 610: Oversigt over Dansk Psykiatrisk Selskab eksempler på overflødig

Læs mere

Referat fra møde i arbejdsgruppen vedr. genoptræning den 3. september 2015

Referat fra møde i arbejdsgruppen vedr. genoptræning den 3. september 2015 Regionshuset Viborg Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat fra møde i arbejdsgruppen vedr. genoptræning den 3. september 2015 Deltagere:

Læs mere

Oversigt over MEDudvalg i Region Midtjylland 2014

Oversigt over MEDudvalg i Region Midtjylland 2014 Oversigt over MEDudvalg i Region Midtjylland 2014 Koncern HR, Viborg, HH Juni 2014 Region Midtjylland i alt Udvalg ledelses medarbejder Regions-MEDudvalget 1 11 23 Hoved-MEDUdvalg 1 strengede 7 85 107

Læs mere

Høringssvar fra Ringkøbing-Skjern Kommune på Region Midtjyllands spareplan 2015-2019 på sundhedsområdet

Høringssvar fra Ringkøbing-Skjern Kommune på Region Midtjyllands spareplan 2015-2019 på sundhedsområdet Region Midtjylland Koncernøkonomi Sagsbehandler Kirsten Bjerg Direkte telefon E-post kirsten.bjerg@rksk.dk Dato 4. maj 2015 Sagsnummer 15-011296 Høringssvar fra Ringkøbing-Skjern Kommune på Region Midtjyllands

Læs mere