Afbud fra resten af deltagerne. Referent: Annie Elise Geilman. hvad, hvornår) Kort præsentationsrunde. Punkt 2. Dagsordenen godkendes.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Afbud fra resten af deltagerne. Referent: Annie Elise Geilman. hvad, hvornår) Kort præsentationsrunde. Punkt 2. Dagsordenen godkendes."

Transkript

1 Referat af møde i det Kommunale Samarbejdsfora for Psykiatrien Vest Møde d. 12. juni 2014, i undervisningslokalet på Gul Gang, indgang Z2, Sengeafsnit V4, Birkevænget 7, Holbæk. Patient- og pårørendeorganisationer deltager fra kl Deltagere: Dorte Sørensen (Kalundborg Kommune), Eddie Göttsch (Slagelse Kommune), Lars Hansen (Kalundborg Kommune), Michael Schmidt (Psykiatrien Vest), Susie Petersen (Psykiatrien Vest), Bodil Pedersen (Sorø Kommune), Jens Bo Nielsen (Odsherred Kommune), Pia Kjær (Psykiatrien Vest), Reinhold Schäfer (Ringsted Kommune), Christina Neergaard (Psykiatrien Vest), Margaretha dramsdahl (Psykiatrien Vest), Mette Toftemann (Psykiatrien Vest), Hanne Møller (Bedre Psykiatri Slagelse), Marianne Thorup (Bedre Psykiatri Slagelse) og Kim Knudsen (SIND, Region Sjælland Sektor Vest). Afbud fra resten af deltagerne. Referent: Annie Elise Geilman Punkt 1. Hvad skal vi udrette? Drøftelser Beslutninger (hvem, hvad, hvornår) Kort præsentationsrunde Kort præsentationsrunde, hvis der er behov for det. Kort præsentationsrunde. Intet. Punkt 2. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen for møde skal godkendes. Dagsordenen godkendes. Punkt fra sidste KSP møde omkring oplysninger til bosteder om beboernes medicin. Punkt om beboers medicin udskydes.

2 Punkt 3. Gensidig orientering Der er gensidig orientering fra Psykiatrien Vest og de deltagende kommuner. Psykiatrien Vest: De ambulante ydelsestal (patientbesøg) ligger over det forventede på nuværende tidspunkt. I forhold til tidligere er der mange og flere henvisninger. Det betyder, at der kan opstå en pukkel af borgere, der venter på behandling efter udredning. Der er ikke nogen enkel forklaring på stigningen i antallet af henvisninger. Bl.a. har der været et politisk ønske om lettere adgang til behandling. Dertil kommer, at lettere depressioner og ikke-psykotiske lidelser er ved at vende tilbage til psykiatrien. Det gør, at kontakten til kommunen bliver mere indgående, og der kommer flere snitflader mellem kommune og psykiatri. Nogle steder i Psykiatrien Vest er der ved at blive udviklet nye samarbejdsformer med kommunerne. Nogle konsekvenser for kommunerne drøftes. Der tales om, at det er vigtigt, at kommunen er med omkring den enkelte borger/patient under en indlæggelse. Der er behov for en koordinerende person. Michael fortæller endvidere, at der skal være langt mere ambulant virksomhed. Derudover fortæller Michael om leder og artikel fra Ugeskrift for Læger, omhandlende Psykiatriplanen. De udsendes sammen med referatet. Psykiatrien Vest får ikke nogen af bygningspengene, der ligger i den aftale. Siden nytår har det været et stort pres på lukket afsnit V1 i Slagelse. Det lægger også pres på de åbne afsnit. I øjeblikket er der to patienter på lukket afdeling, tilhørende Region Hovedstaden, som er blevet opsagt fra deres bosteder. De har dom til behandling. Kommunerne i Region Hovedstaden tager ikke ansvar for og reagerer på det. Antallet af retslige patienter er dobbelt så højt i forhold til de andre voksenpsykiatriske afdelinger i Region Sjælland. Der er over 1000 bostedspladser i Psykiatrien Vest. Socialtilsyn Øst skal lave tilsyn på bostederne. Der tales om, hvorvidt der kunne gøres noget i den forbindelse. Kunne det løftes til TSP-foraet? Det kunne også være relevant at komme ind allerede i forbindelse med visiteringen. Kunne det lægges ind i tilsynskravet? Der er også noget politik i det. Det skal bæres videre i flere sfærer. På baggrund af Saxenhøj-episoden, er der kommet et strakspåbud i Distriktspsykiatrien Nykøbing Sjælland, i forhold til, at Psykiatrien skal højne sikkerheden for personalet. Der er blevet iværksat flere tiltag. Bl.a. at der altid skal væ-

3 re personale med fra bostedet, når psykiatripersonalet er inde hos borgeren. Psykiatripersonalet skal også risikovurdere borgeren i forhold til voldsrisiko. Det får en betydning for kommunerne. Der ønskes en kort skrivelse til alle optagekommuner omkring det. Der skal være PSYK-MED møde i næste uge. Der vil komme en skrivelse derefter. Der kommenteres, at der kan være forskel i opfattelsen af, hvor der er opbakning fra personalet. Gælder det også opgangsfællesskaber, fx? Og hvad betyder det for serviceniveauet (antallet af besøg hos borgeren)? Kommunerne kan være bekymret i forhold til dette. Der vil blive sendt en skrivelse om strakspåbuddet i distriktspsykiatrien til alle kommuner i Psykiatrien Vest i forlængelse af MED-PSYK møde i næste uge. Der tales om, hvordan kommune og psykiatri bedst mulig kan forholde sig til det og sikre øget sikkerhed for personalet i det hele taget. Det kan forventes, at strakspåbuddet kommer til at gælde for resten af distriktspsykiatrierne. Pr er der blevet afsat en alment praktiserende læge i Psykiatrien Vest, som skal være intern konsulent. Indlagte og ambulante patienter kan blive somatisk undersøgt af ham. Det skal ikke erstatte den praktiserende læge, men også være en formidler, om nødvendigt. I uge 26 vil der være såkaldt eksternt survey i Psykiatrien. Kort handler det om at blive gen-godkendelse til at være et sygehus. Kalundborg Kommune: Dorte fortæller, at kommunen har startet en idrætsforening, der er kommet godt fra start. Personalet er ved at blive uddannet udi kostvejledning, og der er blevet uddannet idrætskonsulenter. En teamkoordinator fra Lars team vil fremover deltage i KSP-møder.

4 Slagelse Kommune: Eddie fortæller, at det er politisk besluttet, at kommunen også skal spare i Der oprettes i kommunen forskellige slags grupper, fx omkring idræt. Kommunen barsler med en ansøgning til Socialstyrelsen om mere kvalificerede udflytninger fra botilbud til egen bolig. Sorø Kommune: Referenten var kortvarigt ikke i lokalet, og deltager fra Sorø Kommune kan maile referenten, hvad der skal stå i referatet. Odsherred Kommune: Jens Bo fortæller om besparelser. Derudover fremhæver han, at der er et godt samarbejde ml. socialpsykiatri og psykiatri, i Holbæk og Slagelse. Ringsted Kommune: Reinhold fortæller, at der den 26. august er en fælles idrætsdag for personer med sindslidelser, i Ringsted. I kommunen er der fokus på gruppetilbud og socialbehandling/psykosocial behandling. Reinhold fortæller om Agnes Ringer og hendes forskning. Han fortæller endvidere, at der er fokus på vidensopbygning blandt personalet. Reinhold nævner også, at han sidder i Sundhedsstyrelsens Psykiatriudvalg, for at rådgive Sundhedsstyrelsen på området. Punkt 4. Medlemmerne fra Bruger-, pårørende- og interesseorganisationer deltager i mødet Se ovenfor for deltagere fra organisationerne.

5 fra kl Kort præsentationsrunde, hvis der er behov for det. Punkt 5. Temadrøftelse om: støtte til børn og unge, hvis forældre har psykisk sygdom. Oplæg v. udviklingskonsulent Annie Elise Geilman og efterfølgende drøftelse. Annie fortæller om børn af psykisk syge i forhold til psykiatrien og kommunernes forpligtelser. Oplæg vedhæftes referatet. Efterfølgende er der drøftelse. Der spørges til målgruppen for gruppetilbuddene, og hvem der kan henvise. Målgruppen er forældre med en psykiatrisk diagnose. Professionelle og forældrene selv kan henvise til tilbuddet. Oplæg vedhæftes referat. Oplæg og drøftelse fra kl Der tales om de tilfælde, hvor forældrene ikke kan se, at der er et problem. Og hvor der er tale om såkaldte nomade-familier, der flytter mellem kommuner. Hvordan får man øje på og fat i børnene i de tilfælde? Den skærpede underretningspligt nævnes. Det nævnes, at det handler om at tale med forældrene om, hvorfor personalet er nødt til at lave en underretning. Det handler om måden, det forklares på. Der spørges til, hvem der kan lave en underretning. Det kan alle, også privatpersoner. Det nævnes, at der er paralleller til børn i misbrugsfamilier. Annie fortæller, at Psykiatrien Vest på sigt også gerne vil samarbejde med de resterende 2 kommuner, de ikke allerede laver gruppetilbud sammen med nu. Det drejer sig om Sorø (har egne børne- ungegrupper) og Ringsted Kommune. Reinhold nævner, at en officiel skriftlig henvendelse ville være hensigtsmæssig ift. Ringsted Kommune, og det aftales, at Annie og Reinhold aftaler møde, hvor de kan drøfte det videre. Annie nævner styregruppen vedr. børn af psykisk syge, hvor de 4 andre kommuner deltager. Der spørges også til, om indsatsen (gruppetilbud) nytter. Annie beskriver meget kort.

6 Psykiatrien Vest ser støtte til børn og unge, hvis forældre har psykisk sygdom, som en central opgave. Punkt 6. Orientering fra de deltagende organisationer Deltagerne fra organisationerne fortæller kort om lokalarbejdet. SIND: Kim fra SIND fortæller, at det ikke er til at finde informationer om AKUT-teamet i Odsherred på internettet. Det er ikke hensigtsmæssigt. Michael fortæller, at projektet er regionalt, og at der er lavet pjecer teamet. Der er information om teamet på regionens hjemmeside. Der er daglig vagtplan fra kl Der følges med i antal og arten af henvendelser. Det er indtrykket, at borgerne, der kommer i teamet, får et godt tilbud. Det fremhæves, at det er et akutteam, der skal rykke ud, når der er behov for det. Det opfølgende arbejde skal være forankret i Psykiatrien og Kommunen. Der er ca.? (hvor mange Michael?) borgerhenvendelser per døgn. Der er to personer på vagt hele tiden. Der blev gjort rigtig meget ift. reklamer for tilbuddet, da det blev åbnet. Teamlederen besøgte fx en del relevante instanser. Jens beklager, at der er nogen, der ikke kan findes information om akutteamet på kommunens hjemmeside. Jens tager det med tilbage. Der skal naturligvis være en oplevelse af, at der kan findes information om tilbuddet. Der tales om, hvordan teamet kan brandes. Det kunne være i Ugeavisen i Odsherred og lokalradioen. Regionalt set er der et politisk ønske om, at det bliver en succes. Også i lyset af supersygehusene. Der er en styregruppe, der følger projektet tæt. Bl.a. indhentes der data omkring teamets arbejde. Det kommenteres, at det er interessant at reflektere over, hvordan formidling til borgere skal foregå mest hensigtsmæssigt. Ovenstående tages tilbage til Odsherred Kommune og til styregruppen for projektet.

7 Kim fortæller endvidere, at SIND har været under omstrukturering. Amtskredsforeninger er blevet skiftet ud til regionsforeninger pr. 1. april i år. De flugter regionsgrænserne. Holbæk-Kalundborg-Odsherred har startet en lokalgruppe. Kim deltager fortsat i KSP Vest, og der er nu også en stedfortræder for ham. Begge må gerne deltage i KSP-møderne. Annie får ny konstitueringsaftale. Kim nævner, at det ikke er blevet drøftet, om organisationerne skal være med til alle KSP-møder. Det vil blive drøftet på et kommende KSP-møde. Bedre Psykiatri: Hanne fortæller, at de igennem halvandet års tid har forsøgt at starte en ungepårørendegruppe op. Der har været cafe-møder, hvor de er kommet i kontakt med flere unge. Fra 18 år og op. Der er nogle svære problemstillinger, hvor der er behov for at få nogle grupper op at stå. Bedre Psykiatri har god succes med cafe-møderne. Hun er glad for, at der kommer grupper for børn og unge under 18 år i Slagelse. Hun vil rigtig gerne snakke mere med Annie om det. Hun nævner nogle familier, hvor børnene ikke trives. Hvordan kan det signaleres ud, at der er tilbud? Under Bedre Psykiatri er der gruppe, der hedder Bedre Psykiatri Ungdom. Håbet er, at der kan laves en undergruppe i Slagelse og omegn, så de kan få noget netværk op at stå, så det kan støtte hinanden. De forsøgte at starte op med Ungehuset i Slagelse. Men det har ikke ført til noget, af mangel på tværgående information. Det nævnes, at Slagelse Kommunes Center for Sundhed og Omsorg laver kursus om angst og depression for borgere med depression og angst. Folder om tilbuddet eftersendes. Hanne fortæller, at Bedre Psykiatri har et ønske om at lave et projekt med Psykiatrien og socialpsykiatrien, så det kan afprøves, hvordan der kan laves en fornuftig samarbejdsmodel. Der spildes efter hendes mening meget tid med at finde ud af, hvem kan ringer til. Hun oplever, at den store udfordring er udskrivninger af psykiatriske sengeafsnit.

8 Michael fortæller, at der er fokus på samtidig indsats. Reinhold tænker, at der er nye bevægelser, fx udi shared care. Distriktspsykiatrien Slagelse er ved at udbygge samarbejdet, hvordan de med fælles fodslag får udnyttet ressourcer, så det kommer borgeren til bedst nytte. Det Fælles Medicinkort nævnes. Når Psykiatrien er oppe på 70% udfyldelse, vil de praktiserende læger koble sig på. Der er meget fokus på det i Psykiatrien. Punkt 7. Afrapportering fra sidste TSPmøde og orientering om kommende møder. Sidste møde i TSP var d. 27. marts. Der orienteres om kommende TSP møde d. 4. september. Intet. Punkt 8. Møder 2014 Punkt 9. Evt. Datoerne for møder i 2. halvår af 2014 er fastlagt. Der orienteres om datoerne, som udsendes med referatet. Udkast til mødedatoer for 2015 ønskes. Der tales om, at 2 fra hver organisation kan komme til møderne. Hvis der er nogen, der har erhvervsarbejde, eller har transportudgifter, vil KSP sekretariatet finde ud af, om der er mulighed for time-for-time dækning. Tilføjelse fra referent: Praksiskonsulent Susanne Kierstein ønsker at orientere om, at de praktiserende læger har indgået en overenskomst, og at der stadig er mulighed for samtaleterapi i praksisser.

9

Kort præsentationsrunde. Der orienteres om, at Tina Dalby ikke arbejder i Odsherred Kommune mere.

Kort præsentationsrunde. Der orienteres om, at Tina Dalby ikke arbejder i Odsherred Kommune mere. Referat af møde i det Kommunale Samarbejdsfora for Psykiatri D. 5. marts 2015, kl. 12.30-15.30, i Mødelokale 9, indgang 9, Ingemannsvej 18, 4200 Slagelse Deltagere: Christina Neergaard (PAM, Psykiatrien

Læs mere

Afbud fra resten af medlemmerne. Referent: Annie Elise Geilman (Psykiatrien Vest) (hvem, hvad, hvornår) Kort præsentationsrunde,

Afbud fra resten af medlemmerne. Referent: Annie Elise Geilman (Psykiatrien Vest) (hvem, hvad, hvornår) Kort præsentationsrunde, Referat af møde i det Kommunale Samarbejdsfora for Psykiatri Den 10. september 2015, kl. 12.30-15.30, i Undervisningslokalet, Gul Gang, Indgang Z2, indgangen til sengeafsnit V45, Birkevænget 7, 4300 Holbæk

Læs mere

Kort præsentationsrunde. deltagerne kan få gæstekoder til at få adgang til sygehusets netværk.

Kort præsentationsrunde. deltagerne kan få gæstekoder til at få adgang til sygehusets netværk. Referat af møde i det Kommunale Samarbejdsfora for Psykiatri Møde d. 2. juni 2016, kl. 12.30-15.30, Psykiatrisygehuset Slagelse, lokale 3.26, 4. sal. i Tårnet, Fælledvej 6, Slagelse. Deltagere: Reinhold

Læs mere

Styrket sundhedsfaglig rådgivning og lettere adgang til psykiatrisk udredning

Styrket sundhedsfaglig rådgivning og lettere adgang til psykiatrisk udredning Styrket sundhedsfaglig rådgivning og lettere adgang til psykiatrisk udredning Styregruppemøde, referat Dato: 14.12.2017, kl. 15.00-17.00 Sted: Deltagere: Afbud fra: Møderum 3.15, 3. sal, Tårnet, Psykiatrisygehuset

Læs mere

Referat af møde i det Kommunale Samarbejdsfora for Psykiatri

Referat af møde i det Kommunale Samarbejdsfora for Psykiatri Referat af møde i det Kommunale Samarbejdsfora for Psykiatri Møde d. 13. september 2018, kl. 12.30-15.30, mødelokale 3.26 + 3.27, 4. sal, tårnet, Psykiatrisygehuset, Fælledvej 6, Slagelse Referent: Annie

Læs mere

NOTAT. Orientering om status på Integreret Psykiatri i Næstved

NOTAT. Orientering om status på Integreret Psykiatri i Næstved NOTAT Orientering om status på Integreret Psykiatri i Næstved Baggrund Regionsrådet har afsat 2 mio. kr. i 2014 og 2015 til opstart af et pilotprojekt om integreret psykiatri, som skal muliggøre en mere

Læs mere

Sundhedspolitisk Dialogforum

Sundhedspolitisk Dialogforum Sundhedspolitisk Dialogforum D. 22. oktober 2015 Oplæg om Det psykiatriske område (kommunale og regionale snitflader) Sundhed og psykisk sygdom Mennesker, der har en alvorlig psykisk sygdom som f.eks.

Læs mere

REFERAT. Møde i KSP for Psykiatrien Øst Onsdag den 10. april 2019, kl Blåt mødelokale, Aktivitetshuset, 1. sal.

REFERAT. Møde i KSP for Psykiatrien Øst Onsdag den 10. april 2019, kl Blåt mødelokale, Aktivitetshuset, 1. sal. REFERAT Møde i KSP for Psykiatrien Øst, kl. 12.00 14.30 Blåt mødelokale, Aktivitetshuset, 1. sal. Deltagere: Michael Bech-Hansen Karin Plaep Kit Vinberg Gitte Rønman Henrik Andersen Flemming Willadsen

Læs mere

Dato Sagsbehandler Lotte Riberholt Andersen. Status på projekt integreret psykiatri

Dato Sagsbehandler Lotte Riberholt Andersen. Status på projekt integreret psykiatri Sagsnr. 27.35.00-A00-1-14 Dato 23-11-2014 Sagsbehandler Lotte Riberholt Andersen Status på projekt integreret psykiatri Baggrund Som orienteret på udvalgets møde d. 7. april 2014 er der aftalt et samarbejde

Læs mere

Pårørendesamtaler. Dialogguide til første planlagte samtale mellem personale og pårørende til indlagte patienter

Pårørendesamtaler. Dialogguide til første planlagte samtale mellem personale og pårørende til indlagte patienter Pårørendesamtaler Dialogguide til første planlagte samtale mellem personale og pårørende til indlagte patienter Sengeafsnit O, Holbæk Birkevænget 7, Indgang V2 4300 Holbæk Tlf. 5948 4725 Sengeafsnit Birkehus

Læs mere

Samarbejdsforum Klinik Psykiatri Nord

Samarbejdsforum Klinik Psykiatri Nord Referat af møde i Samarbejdsforum Klinik Psykiatri Nord 24.11.2015 Mødested: Kursuslokalet Indgang 8 Brønderslev Psykiatriske Sygehus Mødeleder: Susanne Jensen Referent : Lis Hvass Markusen Deltagere:

Læs mere

KKR. 20. december Dagsorden:

KKR. 20. december Dagsorden: KKR S J Æ L L AN D Referat til ordinært møde i Tværsektorielt Samarbejdsforum for Psykiatri Den 29. november 2018, kl. 12.15-13.45 Mødelokale 3.26, 4. sal, Den høje bygning, Psykiatrien Slagelse, Fælledvej

Læs mere

Indledning Der skal afgives en midtvejsstatus på sundhedsaftalerne til Sundhedskoordinationsudvalget.

Indledning Der skal afgives en midtvejsstatus på sundhedsaftalerne til Sundhedskoordinationsudvalget. Sekretariats- og Kommunikationsafdelingen Kristineberg 3 2100 København Ø. Telefon 45 11 20 00 Direkte 4511 2020 Fax 45 11 20 07 Mail psykiatri@regionh.dk Web www.psykiatri-regionh.dk Ref.: LPP Dato: 10.

Læs mere

MENNESKER OG MULIGHEDER

MENNESKER OG MULIGHEDER MENNESKER OG MULIGHEER Samarbejde med brugere og pårørende Målet for Region Sjællands Psykiatri er at være en helhedspsykiatri, hvor borgeren oplever respekt og sammenhæng, præget af god tilgængelighed

Læs mere

Forløbskoordinator Psykiatrisk afdeling Vejle

Forløbskoordinator Psykiatrisk afdeling Vejle 1 Forløbskoordinator Psykiatrisk afdeling Vejle 2 Baggrund hvem er jeg Joan Damgaard, Sygeplejerske i psykiatrien i 25 år på sengeafsnit i Vejle 18 år som afdelingssygeplejerske Specialuddannelse i psykiatrisk

Læs mere

Notat. 10 dages forespørgsel fra Gert Bjerregaard, Venstre. Til Kopi til Aarhus Kommune. Socialforvaltningen. Den 14. oktober 2013

Notat. 10 dages forespørgsel fra Gert Bjerregaard, Venstre. Til Kopi til Aarhus Kommune. Socialforvaltningen. Den 14. oktober 2013 Notat Emne fra Gert Bjerregaard, Venstre Til Kopi til Aarhus Kommune Den 14. oktober 2013 har modtaget nedenstående spørgsmål fra Gert Bjerregaard, Venstre. Gert Bjerregaard efterspørger samtidig forvaltningens

Læs mere

Tag udgangspunkt i patientens drømme, ønsker og behov

Tag udgangspunkt i patientens drømme, ønsker og behov Opsamling på workshoppen den 30. januar 2018 vedr. Det gode borgerforløb På baggrund af den afholdte workshop den 30. januar 2018 vedrørende Det gode borgerforløb i overgangen mellem social- og behandlingspsykiatrien,

Læs mere

Skema 2: Projektbeskrivelsesskema

Skema 2: Projektbeskrivelsesskema Skema 2: Projektbeskrivelsesskema 1. 2. 3. Projektets titel: Baggrund og formål med projektet: Projektets overordnede mål: Delmål: Styrket sundhedsfaglig rådgivning og lettere adgang til psykiatrisk udredning.

Læs mere

Referat Udvikling af samarbejde og revidering af aftale vedr. mennesker med sindslidelser og samtidigt misbrug

Referat Udvikling af samarbejde og revidering af aftale vedr. mennesker med sindslidelser og samtidigt misbrug Budget & Plan Referat Udvikling af samarbejde og revidering af aftale vedr. mennesker med sindslidelser og samtidigt misbrug 5. november 2015 Mødedeltagere Carsten Johansen, Aalborg Kommune Frank Lundum,

Læs mere

Referat af møde den 4. maj 2018:

Referat af møde den 4. maj 2018: Til Netværket for voksne sindslidende www.rs17.dk Dato 9. maj 2018 Referat af møde den 4. maj 2018: Der deltog 14 kommunale repræsentanter. Tak til Dan Nielsen for værtsskabet! Den skråskraverede blå tekst

Læs mere

Psykiatri. INFORMATION til pårørende til børn og unge

Psykiatri. INFORMATION til pårørende til børn og unge Psykiatri INFORMATION til pårørende til børn og unge VELKOMMEN Som forælder til et barn eller en ung med psykisk sygdom har du et naturligt ansvar for din datter eller søn, og du er samtidig en betydningsfuld

Læs mere

TALEPAPIR Det talte ord gælder [SUU, FT og folketingspolitikere, den 17. november kl 16.30, lokale ]

TALEPAPIR Det talte ord gælder [SUU, FT og folketingspolitikere, den 17. november kl 16.30, lokale ] Sundheds- og Ældreudvalget 2016-17 SUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 192 Offentligt Sundheds- og Ældreministeriet Enhed: Psykiatri og Lægemiddelpolitik Sagsbeh.: DEPMAS Koordineret med: Sagsnr.: 1609792

Læs mere

Hvad er mental sundhed?

Hvad er mental sundhed? Mental Sundhed Hvad er mental sundhed? Sundhedsstyrelse lægger sig i forlængelse af WHO s definition af mental sundhed som: en tilstand af trivsel hvor individet kan udfolde sine evner, kan håndtere dagligdagens

Læs mere

Demensarbejde på tværs Indlæggelse og udskrivning

Demensarbejde på tværs Indlæggelse og udskrivning Demensarbejde på tværs Indlæggelse og udskrivning 2012 2 Forebyggelse af indlæggelser af borgere med demens Borgere med demens har svært ved at fungere i uvante omgivelser. Derfor er det vigtigt at undgå

Læs mere

POLITIKERSPØRGSMÅL. Spørgsmål nr.: Dato: 21. marts 2016 Stillet af: Anne Ehrenreich (V) Besvarelse udsendt den: 14.

POLITIKERSPØRGSMÅL. Spørgsmål nr.: Dato: 21. marts 2016 Stillet af: Anne Ehrenreich (V) Besvarelse udsendt den: 14. Center for Sundhed Hospitalsplanlægning Kongens Vænge 2 3400 Hillerød POLITIKERSPØRGSMÅL Opgang B & D Telefon 3866 6000 Direkte 3866 6015 Mail csu@regionh.dk Journal nr.: 15015013 Sagsbeh..: HASURA Spørgsmål

Læs mere

Følgende er forvaltningens redegørelse for ansvarsfordelingen.

Følgende er forvaltningens redegørelse for ansvarsfordelingen. KØBENHAVNS KOMMUNE NOTAT Til Socialudvalget Orientering om ansvarsfordeling for psykiatri, alkohol- og misbrugsbehandling mellem kommuner og regioner På socialudvalgsmødet d. 18. maj 2016 blev Socialforvaltningen

Læs mere

Deltagere: Kommunale repræsentanter, repræsentanter fra bruger-/pårørende organisationer

Deltagere: Kommunale repræsentanter, repræsentanter fra bruger-/pårørende organisationer fra KSP-møde den 27. november 2015 Afdeling for Børne- og Ungdomspsykiatri Deltagere: Kommunale repræsentanter, repræsentanter fra bruger-/pårørende organisationer samt Afdeling for Børne- og Ungdomspsykiatri

Læs mere

Samarbejde mellem psykiatri og somatik - set med psykiatriens øjne

Samarbejde mellem psykiatri og somatik - set med psykiatriens øjne Samarbejde mellem psykiatri og somatik - set med psykiatriens øjne Hvorfor er samarbejdet med de somatiske afdelinger sås vigtigt? Patienter med psykiatrisk lidelse har væsentlig kortere levetid end andre

Læs mere

Satspuljeprojekter aktuel status

Satspuljeprojekter aktuel status Satspuljeprojekter aktuel status Melhe/14. november 2014 Psykiatrien Vest Etablering af akut modtagelse i Slagelse (Projekt nr. 61602 / 2010-2013). Projektet er i sommeren 2013 besluttet videreført til

Læs mere

Referat fra møde i Tværsektorielt Samarbejdsforum for Psykiatri Den 13. juni 2017, kl Ringsted Kongrescenter, Nørretorv Ringsted.

Referat fra møde i Tværsektorielt Samarbejdsforum for Psykiatri Den 13. juni 2017, kl Ringsted Kongrescenter, Nørretorv Ringsted. Referat fra møde i Tværsektorielt Samarbejdsforum for Psykiatri Den 13. juni 2017, kl. 11.45-13.00 Ringsted Kongrescenter, Nørretorv 55 4100 Ringsted. 27. juni 2017 Deltagere: Søren Bredkjær, Karin Højen

Læs mere

Shared care Psykiatri og kommunale misbrugscentre. Patienter med dobbeltdiagnoser: Psykisk lidelse og rusmiddelmisbrug

Shared care Psykiatri og kommunale misbrugscentre. Patienter med dobbeltdiagnoser: Psykisk lidelse og rusmiddelmisbrug STOFMISBRUG 2020 KABS KONFERENCE 19-20 MARTS 2013. Shared care Psykiatri og kommunale misbrugscentre Patienter med dobbeltdiagnoser: Psykisk lidelse og rusmiddelmisbrug Konst. Klinikchef Mette Brandt-

Læs mere

Subakutte tilbud, mobilteams samt speciallægelig rådgivning i den regionale psykiatri. Psykiatrisk Rådgivningstelefon

Subakutte tilbud, mobilteams samt speciallægelig rådgivning i den regionale psykiatri. Psykiatrisk Rådgivningstelefon Subakutte tilbud, mobilteams samt speciallægelig rådgivning i den regionale psykiatri Psykiatrisk Rådgivningstelefon Patienter og pårørende, der står i en akut psykiatrisk krise, kan ringe til Psykiatrisk

Læs mere

Revideret ansøgning til Mobilteam Odense

Revideret ansøgning til Mobilteam Odense Afdeling: Planlægning Journal nr.: 12/3158 Dato: 13. august 2012 Udarbejdet af: John Verver og Anne Vagner Moesgaard E-mail: Anne.vagner.moesgaard@psyk.regionsyddanmark.dk Telefon: 2031 0230 Styrkelse

Læs mere

UDVALGET VEDR. ULIGHED I SUNDHED 28. september Kl på Regionsgården i H6. Møde nr. 6. Medlemmer:

UDVALGET VEDR. ULIGHED I SUNDHED 28. september Kl på Regionsgården i H6. Møde nr. 6. Medlemmer: K O N K L U S I O N E R REGION HOVEDSTADEN 28. september 2010 Kl. 17.00 på Regionsgården i H6 Møde nr. 6 Medlemmer: Jannie Hjerpe (F), formand Julie Herdal Molbech (F) Per Seerup Knudsen (A) Lene Kaspersen

Læs mere

Møde i KSP for Psykiatrien Øst Onsdag den 30. maj 2018, kl Konferencelokalet, Toftehus Ø1, 2. sal, Smedegade, Roskilde.

Møde i KSP for Psykiatrien Øst Onsdag den 30. maj 2018, kl Konferencelokalet, Toftehus Ø1, 2. sal, Smedegade, Roskilde. Møde i KSP for Psykiatrien Øst, kl. 12.00 14.30 Konferencelokalet, Toftehus Ø1, 2. sal, Smedegade, Roskilde. Deltagere: Michael Bech-Hansen Karin Højen Johannesen Hanne R. Vinding Dan Stefan Nielsen Kit

Læs mere

Dobbeltdiagnose-tilbud i Region Hovedstadens Psykiatri

Dobbeltdiagnose-tilbud i Region Hovedstadens Psykiatri Dobbeltdiagnose-tilbud i Region Hovedstadens Psykiatri Katrine Schepelern Johansen, Leder af Kompetencecenter for Dobbeltdiagnose, Region Hovedstadens Psykiatri Dobbeltdiagnoseområdet før og nu For 10

Læs mere

14. møde i Kommunalt Samarbejdsforum for Psykiatrien Med Bruger- og Pårørendeorganisationerne

14. møde i Kommunalt Samarbejdsforum for Psykiatrien Med Bruger- og Pårørendeorganisationerne 14. møde i Kommunalt Samarbejdsforum for Psykiatrien Med Bruger- og Pårørendeorganisationerne Den 04-06- 2012 kl. 12.00 til 13.30, Blåt mødelokale i aktivitetshuset. Deltagere Ledende overlæge Michael

Læs mere

KKR. 25. maj Dagsorden:

KKR. 25. maj Dagsorden: KKR S J Æ L L AN D Referat fra ordinært møde i Tværsektorielt Samarbejdsforum for Psykiatri Den 3. maj 2018, kl. 13.00-14.30 Ringsted Kongrescenter, Nørretorv 55, 4100 Ringsted 25. maj 2018 Deltagere:

Læs mere

Tillid, Tryghed og Troværdighed

Tillid, Tryghed og Troværdighed Tillid, Tryghed og Troværdighed Samarbejde med pårørende i Psykiatrien, Distrikt Holbæk Sengeafsnit O, Holbæk Birkevænget 7, Indgang V2 4300 Holbæk Tlf. 5948 4725 Sengeafsnit Birkehus Annebergparken 62

Læs mere

Klinik for spiseforstyrrelser

Klinik for spiseforstyrrelser Klinik for spiseforstyrrelser Velkommen til Psykiatrien Region Sjælland Psykiatrien Region Sjælland arbejder ud fra visionen»mennesker og muligheder psykiatri med relationer«. Vi lægger vægt på, at undersøgelse,

Læs mere

Psykiatri- og Rusmiddelplan. - for Skive Kommune Sundhedsafdelingen i Skive Kommune

Psykiatri- og Rusmiddelplan. - for Skive Kommune Sundhedsafdelingen i Skive Kommune Psykiatri- og Rusmiddelplan - for Skive Kommune 2018-2021 www.skive.dk Forord Sundheds- og Forebyggelsesudvalget har det politiske ansvar for psykiatriog rusmiddelområdet, der organisatorisk er en del

Læs mere

Modeller for kommunal organisering ift. samarbejdsaftalen om oligofrenipsykiatri til inspiration

Modeller for kommunal organisering ift. samarbejdsaftalen om oligofrenipsykiatri til inspiration Modeller for kommunal organisering ift. samarbejdsaftalen om oligofrenipsykiatri til inspiration I samarbejdsaftalen om oligofrenipsykiatri er anført: I alle kommuner skal medarbejdere, der arbejder med

Læs mere

Status på anbefalingerne - rapport vedr. behandling og rehabilitering af svær spiseforstyrrelse.

Status på anbefalingerne - rapport vedr. behandling og rehabilitering af svær spiseforstyrrelse. Psykiatri og Social Administrationen Psykiatriplanlægning Tingvej 15 Postboks 36 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 Psykiatrisocial@rm.dk www.ps.rm.dk Status på anbefalingerne - rapport vedr. behandling

Læs mere

Region Hovedstaden har den 7. februar 2007 fremsendt Forslag til Psykiatriplan til høring i bl.a. Københavns Kommune.

Region Hovedstaden har den 7. februar 2007 fremsendt Forslag til Psykiatriplan til høring i bl.a. Københavns Kommune. Region Hovedstaden Kongens Vænge 2 3400 Hillerød Dato: Sagsnr.: Fejl! Ukendt betegnelse for dokumentegenskab. Dok.nr.: Fejl! Ukendt betegnelse for dokumentegenskab. Høring vedr. Forslag til Psykiatriplan

Læs mere

Referat af Kontaktudvalgsmøde i Psykiatriens Afdeling Thy-Mors, den 7. november 2011

Referat af Kontaktudvalgsmøde i Psykiatriens Afdeling Thy-Mors, den 7. november 2011 Referat af Kontaktudvalgsmøde i Psykiatriens Afdeling Thy-Mors, den 7. november 2011 Deltagere: Sektionsleder Elin Brandt, Thisted Kommune Afdelingsleder Poul Olsen Sundhedskoordinator Bodil Nielsen Sygeplejerske

Læs mere

Fælles faglig retning

Fælles faglig retning SOCIALPÆDAGOGEN 21 DOBBELTDIAGNOSE Det er altså ikke nok, at enten psykiatrien eller kommunen byder ind begge instanser er nødt til at komme på banen og indgå i et koordineret samarbejde med og omkring

Læs mere

Psykiatrisk Akutmodtagelse

Psykiatrisk Akutmodtagelse Psykiatrisk Akutmodtagelse Velkommen til Psykiatrien Region Sjælland Psykiatrien Region Sjælland arbejder ud fra visionen»mennesker og muligheder psykiatri med relationer«. Vi lægger vægt på, at behandling

Læs mere

Psykiatri- og Rusmiddelplan for Skive Kommune

Psykiatri- og Rusmiddelplan for Skive Kommune Psykiatri- og Rusmiddelplan for Skive Kommune 2018-2021 Forord Sundheds- og Forebyggelsesudvalget har det politiske ansvar for psykiatri- og rusmiddelområdet, der organisatorisk er en del af Sundhedsafdelingen.

Læs mere

KSS B&U Næstved, Slagelse og Ringsted sygehuse

KSS B&U Næstved, Slagelse og Ringsted sygehuse KSS B&U Næstved, Slagelse og Ringsted sygehuse Tirsdag den 9. oktober 2018 kl. 14.30-16.00 Slagelse Sygehus, Foredragssalen, Ingemannsvej 20 Dato: 16. november 2018 Initialer: mjpo Næstved, Slagelse og

Læs mere

OPFØLGNINGSSKEMA Opfølgningssamtaler med borgeren og opfølgning på kortsigtede og langsigtede mål samt plan, dokumenteres heri.

OPFØLGNINGSSKEMA Opfølgningssamtaler med borgeren og opfølgning på kortsigtede og langsigtede mål samt plan, dokumenteres heri. Værktøjskasse Hvornår og hvordan anvendes dokumenterne? SAMTALEGUIDE Anvendes som egen tjekliste ved første samtale med borgeren. ROK-SKEMA (LOLLAND) / OPLYSNINGSSKEMA (GULDBORGSUND) Heri dokumenteres

Læs mere

REFERAT. Møde i Tværsektorielt Samarbejdsforum for Børneområdet. 18. maj 2015 kl Regionshuset, Alléen 15, 4180 Sorø, mødelokale 10

REFERAT. Møde i Tværsektorielt Samarbejdsforum for Børneområdet. 18. maj 2015 kl Regionshuset, Alléen 15, 4180 Sorø, mødelokale 10 REFERAT Møde i Tværsektorielt Samarbejdsforum for Børneområdet 18. maj 2015 kl. 13.00-15.00 Regionshuset, Alléen 15, 4180 Sorø, mødelokale 10 Deltagere Regionen: Aase Bjerring (formand, Holbæk), Signe

Læs mere

Danmark har et alvorligt sundhedsproblem

Danmark har et alvorligt sundhedsproblem Danmark har et alvorligt sundhedsproblem Introduktion til workshop Jan Mainz Professor, vicedirektør, Ph.D. Aalborg Universitetshospital - Psykiatrien Den største udfordring for psykiatrien er psykiatriske

Læs mere

Mandag kl. 15:00 Mødelokale D2

Mandag kl. 15:00 Mødelokale D2 Referat fra ordinært møde Mødelokale D2 Mandag 20.02.2017 kl. 15:00 Mødelokale D2 Følgende sager behandles på mødet Side Meddelelser 2 Orientering om udviklingsplan for det nære sundhedsvæsen 3 Orientering

Læs mere

N O V E M B E R

N O V E M B E R A R B E J D S G A N G E M E L L E M DEN R E G I O N A L E P S Y K I A T R I OG K O M M U N E R N E F O R M E N N E S K E R M E D S P I S E F O R S T Y R R E L S E N O V E M B E R 2 0 1 7 A R B E J D S

Læs mere

Telefonrådgivning for udvalgte psykiatriske botilbud som led i SATS-puljeprojekt

Telefonrådgivning for udvalgte psykiatriske botilbud som led i SATS-puljeprojekt HR & Kvalitet Kvalitetskonsulent Mette Alsbjerg Jensen Direkte +4525579081 meap@rn.dk April 2018 VEJLEDNING TIL PSYKIATRIEN REGION NORDJYLLAND Telefonrådgivning for udvalgte psykiatriske botilbud som led

Læs mere

Kommunalt Samarbejdsforum for Psykiatrien Øst Med Bruger- og Pårørendeorganisationerne

Kommunalt Samarbejdsforum for Psykiatrien Øst Med Bruger- og Pårørendeorganisationerne Kommunalt Samarbejdsforum for Psykiatrien Øst Med Bruger- og Pårørendeorganisationerne Møde den 20-03-2017 kl.11.30-13.00 Sted: Stort Mødelokale i aktivitetshuset Smedegade 10-16, 4000 Roskilde Deltagere

Læs mere

Samarbejdsmodel: Psykiatrien Vest og Holbæk, Kalundborg, Odsherred, Ringsted, Slagelse og Sorø kommuner

Samarbejdsmodel: Psykiatrien Vest og Holbæk, Kalundborg, Odsherred, Ringsted, Slagelse og Sorø kommuner Samarbejdsmodel: Psykiatrien Vest og Holbæk, Kalundborg, Odsherred, Ringsted, Slagelse og Sorø kommuner Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 1 1. INDLEDNING... 2 1.1 Samarbejdsmodellen henvender

Læs mere

Bruger-, patient- og pårørendepolitik Juni Bruger-, patient- og pårørendepolitik

Bruger-, patient- og pårørendepolitik Juni Bruger-, patient- og pårørendepolitik Bruger-, patient- og pårørendepolitik Juni 2008 Bruger-, patient- og pårørendepolitik Hvorfor en bruger-, patient- og pårørendepolitik? Inddragelse af brugere, patienter og pårørende er vigtig. Samarbejdet

Læs mere

Geriatrisk Team. Et Tværsektorielt, Tværfagligt og Tværkommunalt partnerskabsprojekt mellem Holbæk Sygehus, Odsherred-, Kalundborg- og Holbæk Kommune

Geriatrisk Team. Et Tværsektorielt, Tværfagligt og Tværkommunalt partnerskabsprojekt mellem Holbæk Sygehus, Odsherred-, Kalundborg- og Holbæk Kommune Geriatrisk Team T Et Tværsektorielt, Tværfagligt og Tværkommunalt partnerskabsprojekt mellem Holbæk Sygehus, Odsherred-, Kalundborg- og Holbæk Kommune Geriatrisk Team Lotte Frederiksen, Sygeplejerske Ida

Læs mere

Referat af Kontaktudvalgsmøde i Psykiatriens Afdeling Thy-Mors, den 22. august 2011.

Referat af Kontaktudvalgsmøde i Psykiatriens Afdeling Thy-Mors, den 22. august 2011. Referat af Kontaktudvalgsmøde i Psykiatriens Afdeling Thy-Mors, den 22. august 2011. Distriktspsykiatrien Thy - Mors, teamet Deltagere: Sektionsleder Elin Brandt, Thisted Kommune Demenskoordinator Gitte

Læs mere

OPFØLGNINGSSKEMA Opfølgningssamtaler med borgeren og opfølgning på kortsigtede og langsigtede mål samt plan, dokumenteres heri.

OPFØLGNINGSSKEMA Opfølgningssamtaler med borgeren og opfølgning på kortsigtede og langsigtede mål samt plan, dokumenteres heri. Værktøjskasse Hvornår og hvordan anvendes dokumenterne? SAMTALEGUIDE Anvendes som egen tjekliste ved første samtale med borgeren. ROK-SKEMA (LOLLAND) / OPLYSNINGSSKEMA (GULDBORGSUND) Heri dokumenteres

Læs mere

Kontaktudvalgsmøde Afdeling Nord

Kontaktudvalgsmøde Afdeling Nord Referat Kontaktudvalgsmøde Afdeling Nord 26. november 2013 Mødested: Kursuslokalet Afsnit 14 Brønderslev Psykiatriske Sygehus Kl. 13.30 15.30 Referat: Deltagere: Kurt Nielsen (KN), Klinikchef, Klinik Nord

Læs mere

Enhed for Selvmordsforebyggelse. Information til samarbejdspartnere

Enhed for Selvmordsforebyggelse. Information til samarbejdspartnere Enhed for Selvmordsforebyggelse Information til samarbejdspartnere 2 Selvmordstanker og selvmordsforsøg skal altid tages alvorligt Alle mennesker kan komme i krise og det er forskelligt, hvordan vi reagerer,

Læs mere

Den nære psykiatri i Midtjylland

Den nære psykiatri i Midtjylland Den nære psykiatri i Midtjylland Udspil til vision, målgrupper og handlingsrum Alliancen om den nære psykiatri 8. juni 2018 Patient- og pårørendeforeninger Praktiserende læger (PLO Midt) Region Midtjylland

Læs mere

Notat om debatoplæg fra Danske Regioner - status for Region Sjælland

Notat om debatoplæg fra Danske Regioner - status for Region Sjælland Notat om debatoplæg fra - status for Region Sjælland Baggrund Bestyrelsen i har anmodet landets regioner om at drøfte pejlemærker for de kommende års udvikling på psykiatriområdet. Regionsrådenes bidrag

Læs mere

Kontaktudvalgsmøde Afdeling Nord

Kontaktudvalgsmøde Afdeling Nord Referat Kontaktudvalgsmøde Afdeling Nord 25. april 2012 Mødested: Kursuslokalet Afsnit 14 Brønderslev Psykiatriske Sygehus Kl. 13.30 15.30 Referat: Deltagere: Helle K. Jakobsen (HKJ), ledende oversygeplejerske,

Læs mere

Ulighed i sundhed. Overdødelighed blandt psykisk syge sammenlignet med normal befolkningen

Ulighed i sundhed. Overdødelighed blandt psykisk syge sammenlignet med normal befolkningen Ulighed i sundhed Overdødelighed blandt psykisk syge sammenlignet med normal befolkningen Kortere middellevetid blandt psykisk syge sammenlignet med normal befolkningen Gennemsnitligt 20 år tidligere for

Læs mere

Kan vi ændre på den sociale ulighed i sundhed?

Kan vi ændre på den sociale ulighed i sundhed? Anna Paldam Folker, forskningschef, seniorrådgiver, ph.d. anpf@si-folkesundhed.dk Kan vi ændre på den sociale ulighed i sundhed? Om sammenhæng i indsatsen for mennesker med psykiske lidelser Session om

Læs mere

Statusnotat. Inddragelse af frivillige i Psykiatrien. PsykInfo

Statusnotat. Inddragelse af frivillige i Psykiatrien. PsykInfo Statusnotat Inddragelse af frivillige i Psykiatrien PsykInfo Louise Friis Kusk, konsulent Anne Mette Billekop, leder 1. februar 2017 Baggrund Siden december 2014 har der været ansat én frivillighedskoordinator

Læs mere

Høringssvar fra LMU, De Psykiatriske Specialklinikker, vedr. forslag til Masterplan for Århus Universitetshospital, Risskov.

Høringssvar fra LMU, De Psykiatriske Specialklinikker, vedr. forslag til Masterplan for Århus Universitetshospital, Risskov. Risskov, d. 18 maj, 2010. Høringssvar fra LMU, De Psykiatriske Specialklinikker, vedr. forslag til Masterplan for Århus Universitetshospital, Risskov. LMU har på sit møde d. 11-5, 2010, drøftet forslag

Læs mere

Tema drøftelse Sundheds- og Psykiatriudvalget. 4. oktober 2017

Tema drøftelse Sundheds- og Psykiatriudvalget. 4. oktober 2017 Tema drøftelse Sundheds- og Psykiatriudvalget 4. oktober 2017 Psykiatri budget 2018-71 mio. kr. Levering af 85 i egen bolig - mio.kr.; 1.172 Egne borgere i egne virksomheder - mio.kr.; 10.362.000.000.000.100

Læs mere

Dagsorden: 1. Orientering om Sund Vækst plan og Røgfrit København v. Jens Egsgaard og Ane Friis Bendix

Dagsorden: 1. Orientering om Sund Vækst plan og Røgfrit København v. Jens Egsgaard og Ane Friis Bendix [Ref. nr.] Bispebjerg Hospital Frederiksberg Hospital Direktionen Telefon Direkte Fax Mail Web 3531 3531 3531 6749 mchr0085@bbh.regionh.dk www.regionh.dk Dato: 19. juni 2013 Referat fra møde i Samordningsudvalget

Læs mere

Referat møde i det Kommunale Samarbejdsfora for Psykiatri, KSP Vest

Referat møde i det Kommunale Samarbejdsfora for Psykiatri, KSP Vest Referat møde i det Kommunale Samarbejdsfora for Psykiatri, KSP Vest Møde d. 6. februar 2018, kl. 12.30-15.30, Psykiatrisygehuset, Fælledvej 6, Slagelse Navn på KSP Vest Stilling Ansættelsessted Til Afbud

Læs mere

Region Midtjylland Regionssekretariatet

Region Midtjylland Regionssekretariatet Region Midtjylland Regionssekretariatet 13. maj 2015 /SUBERG Referat fra møde i Patientinddragelsesudvalget den 6. maj 2015 Deltagere: Birgit Hagen, Jens Erik Madsen, Ralph Jørgensen, Ghita Tougaard, Lillian

Læs mere

Tilbagemelding fra de decentrale mødefora på det psykiatriske område

Tilbagemelding fra de decentrale mødefora på det psykiatriske område Område: Det psykiatriske område Udarbejdet af: Anita Lerche Afdeling: Ledelsessekretariatet E-mail: Anita.Lerche@regionsyddanmark.dk Journal nr.: Telefon: 76631007 Dato: 19. november 2007 Tilbagemelding

Læs mere

Udmøntning af budgetmidler til psykiatrien og det nære og sammenhængende sundhedsvæsen

Udmøntning af budgetmidler til psykiatrien og det nære og sammenhængende sundhedsvæsen 20. november 2018 Udmøntning af budgetmidler til psykiatrien og det nære og sammenhængende sundhedsvæsen 0. Indledning I forliget om budget 2019 gav forligspartierne et betydeligt løft af psykiatrien på

Læs mere

BALLERUP KOMMUNES PSYKIATRIPOLITIK. Januar 2019

BALLERUP KOMMUNES PSYKIATRIPOLITIK. Januar 2019 BALLERUP KOMMUNES PSYKIATRIPOLITIK Januar 2019 1 INDLEDNING I 2018 besluttede kommunalbestyrelsen i Ballerup Kommune, at etablere et psykiatriråd. Psykiatrirådet fungerer som dialogforum mellem politikere,

Læs mere

Kommissorium for udarbejdelse af nationale kliniske retningslinjer for behandling af angst hos børn og unge

Kommissorium for udarbejdelse af nationale kliniske retningslinjer for behandling af angst hos børn og unge KOMMISSORIUM Kommissorium for udarbejdelse af nationale kliniske for behandling af angst hos børn og unge Baggrund og formål Forekomsten af angstlidelser for voksne i Danmark er vurderet til at være 13-29

Læs mere

Veje igennem en labyrint - om Psykiatrien Vest. Susie Schouw Petersen & Michael Schmidt

Veje igennem en labyrint - om Psykiatrien Vest. Susie Schouw Petersen & Michael Schmidt Veje igennem en labyrint - om Psykiatrien Vest Susie Schouw Petersen & Michael Schmidt Psykiatrien i Region Sjælland Psykiatrien Vest Psykiatrisk akutmodtagelse Slagelse: 12 sengepladser Sengeafsnit V1

Læs mere

Koordinerende indsatsplaner for mennesker med psykiske lidelser og samtidigt misbrug

Koordinerende indsatsplaner for mennesker med psykiske lidelser og samtidigt misbrug Koordinerende indsatsplaner for mennesker med psykiske lidelser og samtidigt misbrug - National Alkoholkonference 2017 Sara Lindhardt, Socialstyrelsen - Baggrund En delt opgave svært at navigere Alkoholafhængigheds-

Læs mere

Klinik for selvmordsforebyggelse

Klinik for selvmordsforebyggelse Klinik for selvmordsforebyggelse Information til samarbejdspartnere Regionspskyiatrien Vest Klinik for Selvmordsforebyggelse Selvmordstanker og selvmordsforsøg skal altid tages alvorligt Alle mennesker

Læs mere

Overdødeligheden blandt psykisk syge: Danmark har et alvorligt sundhedsproblem Den politiske workshop

Overdødeligheden blandt psykisk syge: Danmark har et alvorligt sundhedsproblem Den politiske workshop Overdødeligheden blandt psykisk syge: Danmark har et alvorligt sundhedsproblem Den politiske workshop Jan Mainz Professor, vicedirektør, Ph.D. Aalborg Universitetshospital - Psykiatrien Hvad er der behov

Læs mere

Udkast til kommissorium for arbejdet med indsatsområde 2 Behandling og pleje

Udkast til kommissorium for arbejdet med indsatsområde 2 Behandling og pleje Udkast til kommissorium for arbejdet med indsatsområde 2 Behandling og pleje Generel indledning. I 2014 skal kommuner og regioner jfr. Sundhedslovens 205 indgå nye sundhedsaftaler, som skal fremsendes

Læs mere

Referat fra møde i Tværgående Samarbejdsforum for Psykiatri Den 27. marts 2014, kl. 9.00-13.00 Nørregade 54, Indgang H, kælderen, mødelokale 4

Referat fra møde i Tværgående Samarbejdsforum for Psykiatri Den 27. marts 2014, kl. 9.00-13.00 Nørregade 54, Indgang H, kælderen, mødelokale 4 Refer fra møde i Tværgående Samarbejdsforum for Psykiri Den 27. marts 2014, kl. 9.00-13.00 Nørregade 54, Indgang H, kælderen, mødelokale 4 16.04.14 Deltagere: Michael Werchmeister, Hanne Sveistrup, Frede

Læs mere

Store mødelokale, Smedegade 16, Roskilde (ovenpå kantinen)

Store mødelokale, Smedegade 16, Roskilde (ovenpå kantinen) REFERAT KSP B&U møde fredag den 8. december 2017 Kl. 9.00 11.30 Store mødelokale, Smedegade 16, Roskilde (ovenpå kantinen) Til stede: Gæst: Cecilie Iuul, specialkonsulent, Sundhedsstyrelsen Annika Hermansen

Læs mere

Psykiatri- og socialområdet

Psykiatri- og socialområdet Regionshuset, Vejle 13. maj og 11. juni 2013 Psykiatri- og socialområdet 1 v/psykiatri- og socialdirektør Jacob Stengaard Madsen Psykiatri Ét sygehus med afdelinger og funktioner fordelt i Region Syddanmark

Læs mere

Modelprojekter for nye samarbejdsformer 4. kvartal 2016 sep-16 i udvalgte samordningsudvalg/kommuner fra 1. kvartal

Modelprojekter for nye samarbejdsformer 4. kvartal 2016 sep-16 i udvalgte samordningsudvalg/kommuner fra 1. kvartal For perioden frem til og med 2. kvartal 2018 Hvilke indsatser forventes at lande hvornår i DAS og Samordningsudvalgene - Sundhedsn 2015-2018 Opdateret 07.09.2017 Indsats 6 Nye samarbejdsformer Udvælge

Læs mere

Forum: Koordinerende gruppe for forløbsprogrammer. Tid: 31. oktober 2017 kl. 12:30-15:30. Regionshuset, mødelokale 5

Forum: Koordinerende gruppe for forløbsprogrammer. Tid: 31. oktober 2017 kl. 12:30-15:30. Regionshuset, mødelokale 5 Forum: Koordinerende gruppe for forløbsprogrammer Tid: 31. oktober 2017 kl. 12:30-15:30 Regionshuset, mødelokale 5 Deltagere: KOL Marianne Neerup, daglig leder, KOL Kompetencecenter Ulla Hemmingsen, rehabiliteringskoordinator,

Læs mere

Ledelse af det tværsektorielle samarbejde omkring den psykiatriske patient / Reportage fra ledernetværksmøderne

Ledelse af det tværsektorielle samarbejde omkring den psykiatriske patient / Reportage fra ledernetværksmøderne Ledelse af det tværsektorielle samarbejde omkring den psykiatriske patient / Reportage fra ledernetværksmøderne Indholdsfortegnelse: 1) Ledernetværksmøde 1, kick-off: at styrke et allerede velfungerende

Læs mere

Tværsektorielt projekt: Styrket indsats for dobbeltdiagnosticerede. Status for tværsektorielt projekt: Styrket indsats for dobbeltdiagnosticerede

Tværsektorielt projekt: Styrket indsats for dobbeltdiagnosticerede. Status for tværsektorielt projekt: Styrket indsats for dobbeltdiagnosticerede Status for tværsektorielt projekt: Styrket indsats for dobbeltdiagnosticerede Dagsordenspunkt til møde i Tværgående Samarbejdsforum for Psykiatri Den 22. januar 2015 Indhold 1. Kort om projekt Styrket

Læs mere

Den koordinerende indsatsplan. - en introduktion

Den koordinerende indsatsplan. - en introduktion Den koordinerende indsatsplan - en introduktion En god indsats kræver koordinering For borgere med både psykiske lidelser og et misbrug af alkohol og/eller stoffer (en dobbeltdiagnose) gælder, at regionen

Læs mere

Psykiatri. INFORMATION til pårørende

Psykiatri. INFORMATION til pårørende Psykiatri INFORMATION til pårørende VELKOMMEN Som pårørende til et menneske med psykisk sygdom er du en vigtig person både for patienten og for os som behandlere. For patienten er du en betydningsfuld

Læs mere

Tak for din henvendelse af 18. september 2017, hvor du stiller følgende spørgsmål til forvaltningen:

Tak for din henvendelse af 18. september 2017, hvor du stiller følgende spørgsmål til forvaltningen: Socialforvaltningen Adm. direktør Ninna Thomsen, MB 28.09.17 Sagsnr. 2017-0318352 Dokumentnr. 2017-0318352-5 Kære Ninna Thomsen Tak for din henvendelse af 18. september 2017, hvor du stiller følgende spørgsmål

Læs mere

Et tilbud der passer. Sammen kan vi give kroniske patienter et skræddersyet forløb

Et tilbud der passer. Sammen kan vi give kroniske patienter et skræddersyet forløb Et tilbud der passer Sammen kan vi give kroniske patienter et skræddersyet forløb Hospitalerne, kommunerne og de praktiserende læger i Region Hovedstaden, august 2009 Et tilbud der passer Flere lever med

Læs mere

Den nære psykiatri i Midtjylland

Den nære psykiatri i Midtjylland Den nære psykiatri i Midtjylland Udspil til vision, målgrupper og handlingsrum Alliancen om den nære psykiatri Juni 2018 godkendt af Kontaktudvalget d. 31. august 2018 Patient- og pårørendeforeninger Praktiserende

Læs mere

Afbud fra resten af medlemmerne. Referent: Annie Elise Geilman (Psykiatrien Vest) (hvem, hvad, hvornår) Kort præsentationsrunde. Punkt 2.

Afbud fra resten af medlemmerne. Referent: Annie Elise Geilman (Psykiatrien Vest) (hvem, hvad, hvornår) Kort præsentationsrunde. Punkt 2. Referat for møde i det Kommunale Samarbejdsfora for Psykiatri Møde d. 4. juni 2015, kl. 12.30-15.30, i Undervisningslokalet, Gul Gang, Indgang Z2, indgangen til sengeafsnit V4, Birkevænget 7, 4300 Holbæk

Læs mere

Et sammenhængende sundhedsvæsen med borgeren i centrum

Et sammenhængende sundhedsvæsen med borgeren i centrum Sundhed en fælles opgave Sundhedsaftalen 2010-2014 Indledning Kommunalbestyrelserne i de 17 kommuner og Region Sjælland ønsker med denne aftale at sætte sundhed som en fælles opgave på dagsordenen i såvel

Læs mere

Behandling af sundhedsstyrelsens svarbrev - Oversigt over opmærksomhedspunkter og dertil tilknyttet handling

Behandling af sundhedsstyrelsens svarbrev - Oversigt over opmærksomhedspunkter og dertil tilknyttet handling Behandling af sundhedsstyrelsens svarbrev - Oversigt over opmærksomhedspunkter og dertil tilknyttet handling Opmærksomhedspunkt Overordnet Forebyggelse (organisatorisk placering) Nedsat udviklingsgrupper

Læs mere

Mødesagsfremstilling

Mødesagsfremstilling Mødesagsfremstilling Social- og Sundhedsforvaltningen Social- og Sundhedsudvalget ÅBEN DAGSORDEN Mødedato: 11-01-2011 Dato: 15-12-2010 Sag nr.: KB 11 Sagsbehandler: Janne Egelund Andersen Kompetence: Fagudvalg

Læs mere

100 dage på Stoffer Christoffer en stofmisbrugende mand der søger misbrugsbehandling

100 dage på Stoffer Christoffer en stofmisbrugende mand der søger misbrugsbehandling Dobbeltdiagnoser hvad er muligt på et kommunalt misbrugscenter? John Schmidt, psykiater 100 dage på Stoffer Christoffer en stofmisbrugende mand der søger misbrugsbehandling Stoffer - 23 år gammel - Hash

Læs mere