IT-Styregruppen. Referat af møde nr den 14. januar Godkendelse af dagsorden. 2 Orienteringspunkter. 3 Styring af IT

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "IT-Styregruppen. Referat af møde nr. 20 - den 14. januar 2009. 1 Godkendelse af dagsorden. 2 Orienteringspunkter. 3 Styring af IT"

Transkript

1 IT-Styregruppen Referat af møde nr den 14. januar 2009 Til stede var: Bygningskonsulent Keld Nielsen Biskop Steen Skovsgaard Provst Paw Kingo Andersen (PKA) Sognepræst Per Bucholdt Andreasen (PBA) Kordegn Stephen Larsen (STL) Stiftskontorchef Asger W. Gewecke Afdelingschef Steffen Brunés (SB) Chefkonsulent Rasmus Paaske Larsen (RPL) IT-chef Torben Stærgaard (TS) Som repræsentant for: Landsforeningen af Menighedsråd Biskopperne Den Danske Provsteforening Den Danske Præsteforening Danmarks Kordegneforening Stiftskontorcheferne Kirkeministeriet Kirkeministeriet Dato: september maj januar Dokument nr Kirkeministeriets IT kontor IT - it kontoret til folkekirken Sagsbehandler Heidi Duelund Laulund observatører/indbudte: Specialkonsulent Bo Peiter Hansen Kommunikationsmedarbejder Jesper Moll Driftschef Peter Kristensen Chefkonsulent Ulla B. Kristiansen Den Danske Præsteforening Landsforeningen af Menighedsråd 1 Godkendelse af dagsorden Der blev tilføjet et punkt om ip-telefoni (5) 2 Orienteringspunkter 2.1 Statens IT-Råd/Statens IT/folkekirken.dk/eValg SB orienterede om Statens IT-råd, hvis aktiviteter er få og præget af etableringen af Statens IT TS orienterede om etableringen af Statens IT, herunder om, at det på møder med Statens IT, der skal levere it-ydelser til Kirkeministeriet, er aftalt, at disse ydelser forsat leveres af ITK (dvs. at der ikke sker ændringer i den daglige drift). Det oplystes, at ITK følger arbejdet i Statens IT evt. med henblik på muligheden for på sigt at tilslutte sig. TS orienterede om, at bestyrelsen for folkekirken.dk har ansat Ellen Aagaard- Petersen som redaktør. TS orienterede om, at der er udarbejdet en evalueringsrapport vedr. evalget (rapporten sendes til medlemmerne af it-styregruppen) 3 Styring af IT 3.1 Budgetfølgegruppens indstilling til ministeren (bilag) TS redegjorde for problemstillingen vedr. det forestående platformskifte fra Intrasuite til Sharepoint herunder, at: "Budgetfølgegruppen konstaterer imidlertid, at der i IT-kontorets budget for 2009 er så tæt sammenhæng mellem de enkelte it-projekter, at det reelt ikke er muligt at foretage en prioritering, hvilket er meget uhensigtsmæssigt".

2 Det blev oplyst, at budgetfølgegruppen (Bfg) og budgetsamrådets ønske om at markere nye projekter og at opdele udgifterne i henholdsvis anlæg og drift var blevet fulgt. Endvidere blev det oplyst, at der i det foreliggende budget var stærke sammenhænge, som på grund af platformskiftet havde været planlagt i flere år (jfr. præsentationen, vedlagt). Side 2 Det blev i debatten fremhævet, at: - fora som budgetfølgegruppen og IT-styregruppen bør spille sammen. - problemet for budgetfølgegruppen er "gennemskuelighed" i forhold til budgettet. - budgettet for 2009 vil være en undtagelse fra normen for budgetter, da så store sammenhængende ændringer sjældent foretages. - budgettet for 2010 skal omfatte en oversigt over anlægsomkostninger. - budgetfølgegruppen - som princip - kan afsætte flere midler til et område i et givent år, og et andet år prioritere anderledes grundet ændret projektmæssigt behov. Det blev herefter drøftet, hvordan IT-styregruppen kan udøve den opfølgning, som Bfg lægger op til. Det blev fremført, at: - der skal indgå overvejelser/sandsynliggørelse af, at organisationen magter opgaven opfølgning bør tage udgangspunkt i tidsplaner for start og slut samt vigtige milepæle - det skal indtænkes, hvordan menighedsrådene kan orienteres om de projekter, de indgår i, således at man kan eliminere oplevelsen af, at der går lang tid med at implementere - projekter skal gennemføres i henhold til det aftalte, og at det skal defineres, hvornår IT-styregruppen mener, at projekter er i mål og dermed opfyldt. Det er dette, som IT-styregruppen forpligter sig til over for budgetfølgegruppen. - det er vigtigt, at enkelte utilfredse brugere ikke er afgørende for, hvornår et projekt er i mål. Organisationen skal ikke definere hastemål. - det skal fremgå, hvilke risici der er, hvis nøgleressource ikke kan være til stede. F.eks. hvis projektet skubbes, eller hvis en anden ressource træder til i stedet for. Der ønskes overblik over afhængighed af leverandører, konsulenter m.v. Risikovurdering skal ledsage projekter. - det tydeliggøres, hvornår en opgave skifter fra projekt til drift - afslutningskriterier fastlægges ved projektets igangsættelse - rapportering primært skal være afvigelsesrapportering/henholdsvis opgørelse af restarbejde - brugertilfredshed skal indgå og behandles struktureret, og at oplysninger skal måles ud fra en professionel tilgang - der skal være en systematisk afrapportering. Det skal fremgå, om et projekt befinder sig på den aftalte kurs. Afrapportering skal være gennemskuelig og præget af gennemsigtighed.

3 - IT-styregruppens medlemmer forholder sig til de områder, som de hver især repræsenterer. Dette skal bidrage aktivt til, at ITstyregruppen kan medvirke til at forankre projekter i organisationen som helhed. Side 3 Det aftaltes, at: - IT-Kontoret fremlægger et oplæg for afrapportering til IT-styregruppen, hvor der sker opfølgning til hvert møde suppleret med en statusrapportering imellem møderne. Det blev desuden konkluderet, at IT-styregruppen tager ansvaret med opfølgning på sig. 3.2 Resultatkontrakt (bilag) Det foreliggende udkast til resultataftale blev Gennemgået. Det blev oplyst, at "It-aktiver" skal rettes til "it-processer". SB oplyste, at det tidspres, der har været ved udarbejdelsen af årets aftaler, ikke gentager sig til næste år, hvor it-styregruppen skal være med til at udforme oplægget og ikke som nu, blot tage stilling til en stort set færdig aftale. Det blev aftalt, at: - ITK til næste møde fremlægger oplæg til brugertilfredshedsundersøgelsen, som styregruppen kan forholde sig til og evt. supplere med områder/temaer, man gerne ser belyst - ESDH evalueringen drøftes i it-koordinationsudvalget (som foreslået) Styregruppen kunne herudover tilslutte sig oplægget. 3.3 Referencegruppe og koordinationsudvalg (bilag) TS præsenterede de it-fora, der p.t. er nedsat, og redegjorde for, hvordan samspillet mellem referencegrupperne og it-koordinationsudvalget tænkes udmøntet. Det blev fremhævet, at baggrunden for etableringen af de nye fora var møder med provsteforeningen, stifterne og i KM's ledelse, og at hensigten er at sikre bedre sammenhænge mellem opgaver og it-hjælpemidler herunder veltilrettelagte implementeringsforløb. Der var enighed om, at foraene burde kunne sikre bedre kommunikation og implementeringsforløb. Det aftaltes at evaluere erfaringen efter et år. 4 IT-handlingsplan samt budget vedrørende 2010 Fra IT-Kontoret blev der givet udtryk for, at der i 2010 vil være 3 temaer: 1. Konsolidering af sharepoint-projekterne, herunder indhold til folkekirkens intranet, provsti- og kirkeårsportalerne. 2. Implementering af nye regler og arbejdsgange som følge af Betænkning 1491 (økonomistyring lokalt/i menighedsrådene) og de deraf følgende lovforslag 3. Ændringer i Personregisteringssystemet herunder regel- og arbejdsgangsændringer. Det oplystes herunder, at ITK i samarbejde med

4 CPR og leverandøren (CSC) har set på en teknologisk modernisering af P- og CPR-programmerne, som forventes at resultere i en større omlægning, der påbegyndes i 2009, og som vil vare 2-3 år. Side 4 Det blev under debatten fremhævet, at: - det i forhold til budgettet skal fremgå, hvad der reelt er driftsudgifter, og hvad der anlægsudgifter - det skal fremgå, hvilke anlægsudgifter (vedr. 2009) der frigøres i en plan for provstiernes ESDH skal indgå Det aftaltes, at der arbejdes videre med oplægget frem mod møde 21, hvor der fremlægges en handlingsplan og budgetforlsag vedr IP-telefoni På baggrund af udefrakommende ønsker om anvendelse af ip-telefoni samt mulighed for at anvende Kirkenettet som basis for ip-telefoni blev det af ITK foreslået, at der iværksættes et projekt, som skal analysere: - nuværende udgifter til telefoni - fordele/ulemper ved indførelse af ip-telefoni (business case) Det blev foreslået, at analysen skulle tage udgangspunkt i en kortlægning af de faktiske telefonudgifter i et repræsentativt provsti. Styregruppen tilsluttede sig forslaget og var enig i, at det er noget, der skal ses på, Eftersom teleselskaber opsiger eksisterende serviceaftaler vedr. de telefonanlæg, der findes mange steder. Det aftaltes, at analysen skal gennemføres i Hjallese Provsti 6 Orientering og status vedr. igangværende projekter 6.1 ESDH til KM og stifter Gennemgang af status, herunder udskydelse af idriftsættelse i KM og stifter til en periode med start den 9. februar og 5 uger herefter. 6.2 It-skrivebord "version 2" AWG: Fremhæver problem med at få vejledninger fra Infonyt til IT-skrivebord. UBK: Løsning er udviklet.,det er aftalt, at UBK går i dialog med UJK og Landsforeningen for at få styr på status og sikre det rette informationsflow. 6.3 Kirkeårs- og provstiportaler samt folkekirkens intranet Orientering om de aftaler, der er indgået, samt om at infrastrukturen skal være klar til afprøving i april. Programmering igangsat.. Opslag vedr. 2 stillinger (2 præster på ½-tid) med henblik på at producere indhold til kirkeårsportaler e. KIS Udbud igangværende. Stifterne har udpeget repræsentanter til arbejdsgruppe. 6.5 Personregistrering Se herunder punkt 4/3.

5 Det blev drøftet, hvordan en ændring af fødselsanmeldelsen kan påvirke dåbstal. Der var enighed om, at den teknologiske udvikling går i retning af mere borgerselvbetjening, og at denne udfordring skal tages op på anden måde. Side 5 7 Eventuelt 7.1 Digital signatur TS redegjorde for ny digital signatur på RPL s forespørgsel. Ny digital signatur giver væsentlig forbedret mobilitet. Der skal foretages mindre ændringer i eksisterende systemer for at sikre implementering af den nye signatur. Så hurtigt som muligt vil indlogning med digital signatur til Kirkenettet og tilhørende systemer samt eksempelvis IT-skrivebordet blive implementeret. 7.2 Smartworker Det aftaltes, at arbejdsgruppen skal orienteres om planerne 7.3 Automatisering af brugeradministration Det oplystes, at der er indgået aftale om udvikling, som skal være afsluttet i marts til afprøvning i april Næste møde: Onsdag den 6. maj 2009 kl , IT-Kontoret, Rådhusstræde 2

Kommunikationsmedarbejder Jesper Moll Landsforeningen af Menighedsråd afbud fra: Biskop Sten Skovsgaard & Bygningskonsulent Keld Nielsen

Kommunikationsmedarbejder Jesper Moll Landsforeningen af Menighedsråd afbud fra: Biskop Sten Skovsgaard & Bygningskonsulent Keld Nielsen IT-Styregruppen Referat af møde nr. 19 den 22. september 2008 Til stede var: Provst Paw Kingo Andersen (PKA) Sognepræst Per Bucholdt Andreasen (PBA) Kordegn Stephen Larsen (STL) Afdelingschef Steffen Brunés

Læs mere

Referat. IT-styregruppen, møde 23 - tirsdag den 15. december 2009

Referat. IT-styregruppen, møde 23 - tirsdag den 15. december 2009 IT-styregruppen, møde 23 - tirsdag den 15. december 2009 Deltagere: Biskop Steen Skovsgaard Bygningskonsulent Keld Nielsen Provst Paw Kingo Andersen (PKA) Gert Nicolajsen (GENI) Kordegn Stephen Larsen

Læs mere

Dagsorden. IT-styregruppen, møde 29 - mandag den 7. marts 2011 kl. 13.00-15.00. Referat. 1. Dagsorden blev godkendt

Dagsorden. IT-styregruppen, møde 29 - mandag den 7. marts 2011 kl. 13.00-15.00. Referat. 1. Dagsorden blev godkendt IT-styregruppen, møde 29 - mandag den 7. marts 2011 kl. 13.00-15.00 - it til folkekirken Side Dato: 17. marts 2011 ItK-Dok. nr.: 23915-11 Deltagere: Bygningskonsulent Keld Nielsen Provst Paw Kingo Andersen

Læs mere

Referat. IT-styregruppen, møde 27 - tirsdag den 26. oktober 2010 kl. 10.00 13.00 R E F E R A T

Referat. IT-styregruppen, møde 27 - tirsdag den 26. oktober 2010 kl. 10.00 13.00 R E F E R A T IT-styregruppen, møde 27 - tirsdag den 26. oktober 2010 kl. 10.00 13.00 - it til folkekirken Side Dato: 126. oktober 2010 ItK-Dok. nr.: 105314-10 Deltagere: Biskop Steen Skovsgaard (SSK) *) Bygningskonsulent

Læs mere

Fuldmægtig Rune Damgaard Stramer, referent Kirkeministeriets IT-Kontor Kommunikationsmedarbejder Jesper Moll Landsforeningen af Menighedsråd

Fuldmægtig Rune Damgaard Stramer, referent Kirkeministeriets IT-Kontor Kommunikationsmedarbejder Jesper Moll Landsforeningen af Menighedsråd IT-Styregruppen Referat af møde nr. 18 den 16. januar 2008 Til stede var: Som repræsentant for: Bygningskonsulent Keld Nielsen Landsforeningen af Menighedsråd Biskop Jan Lindhardt Biskopperne Provst Paw

Læs mere

Notat. Referat af møde nr. 16 i it-styregruppen - den 10. maj 2007. 1 Dagsorden og næste møde. 2 Orienteringspunkter

Notat. Referat af møde nr. 16 i it-styregruppen - den 10. maj 2007. 1 Dagsorden og næste møde. 2 Orienteringspunkter Notat Referat af møde nr. 16 i it-styregruppen - den 10. maj 2007. Dato: 11. 16. maj 2007 Kirkeministeriet IT kontoret Sagsbehandler Heidi Duelund Laulund Til stede var: Afdelingschef Steffen Brunés, formand

Læs mere

Referat. IT-styregruppen, møde 25 - torsdag den 8. april 2010 kl. 13.00-16.00. Referat. 1. Godkendelse af dagsorden 2. Orienteringspunkter

Referat. IT-styregruppen, møde 25 - torsdag den 8. april 2010 kl. 13.00-16.00. Referat. 1. Godkendelse af dagsorden 2. Orienteringspunkter IT-styregruppen, møde 25 - torsdag den 8. april 2010 kl. 13.00-16.00 - it til folkekirken Side Dato: 111. april 2010 Dokument nr 37235-10 Deltagere: Biskop Steen Skovsgaard Provst Paw Kingo Andersen (PKA)

Læs mere

Biskopperne Kirkeministeriet U D K A S T T I L R E F E R A T. v/ejvind Jørgensen, Rambøll

Biskopperne Kirkeministeriet U D K A S T T I L R E F E R A T. v/ejvind Jørgensen, Rambøll IT-styregruppen, møde 31 - mandag den 23. jan. 2012 kl. 12.30-16.00 i Rådhusstræde - it til folkekirken Side Dato: 16. februar 2012 ItK-Dok. nr.: 10406-12 Deltagere: Bygningskonsulent Keld Nielsen Provst

Læs mere

U D K A S T T I L D A G S O R D E N

U D K A S T T I L D A G S O R D E N IT-styregruppen, møde 30 - tirsdag den 10. maj 2011 kl. 10.00-13.00 Deltagere: Henning Toft Bro (HTB) Provst Paw Kingo Andersen (PKA) Gert Nicolajsen (GENI) Stiftskontorchef Asger W. Gewecke (AWG) Afdelingschef

Læs mere

Den Danske Præsteforening. Kirkeministeriet/IT-Kontoret. Kirkeministeriet. Kirkeministeriet/IT-Kontoret

Den Danske Præsteforening. Kirkeministeriet/IT-Kontoret. Kirkeministeriet. Kirkeministeriet/IT-Kontoret Notat Referat 13. møde i styregruppen vedr. it-strategi - den 17. maj 2006. Til stede var: Biskop Jan Lindhardt Bygningskonsulent Keld Nielsen Afdelingsleder Lone Toftgård (observatør) Provst Leif Arffmann

Læs mere

Folkekirkens It R E F E R A T

Folkekirkens It R E F E R A T It-Styregruppen, møde 39 - onsdag den 20. januar 2016 kl. 9:30, Folkekirkens It, Rådhusstræde Deltagere: Biskop Henning Toft Bro (HTB) Stiftskontorchef Asger W. Gewecke (AWG) Provst Johanne Haastrup (JOST)

Læs mere

Kirkeministeriet. Menighedsråd

Kirkeministeriet. Menighedsråd Notat Referat af møde nr. 15 i it-strategi styregruppen, den 31. januar 2007. Til stede var: Afdelingschef Steffen Brunés, formand IT-Chef Torben Stærgaard Biskop Jan Lindhardt Bygningskonsulent Keld Nielsen

Læs mere

U D K A S T T I L R E F E R A T

U D K A S T T I L R E F E R A T It-Styregruppen, møde 32 - mandag den 23. april 2012, kl. 12.30 Deltagere: Afdelingschef Steffen Brunés (formand) (SB) Biskop Henning Toft Bro (HTB) Bygningskonsulent Keld Nielsen Provst Paw Kingo Andersen

Læs mere

Referat. It-Styregruppen, møde 35 - tirsdag den 27. maj kl. 13.00 til 16 - i Folkekirkens It. R E F E R A T

Referat. It-Styregruppen, møde 35 - tirsdag den 27. maj kl. 13.00 til 16 - i Folkekirkens It. R E F E R A T It-Styregruppen, møde 35 - tirsdag den 27. maj kl. 13.00 til 16 - i Folkekirkens It. Deltagere: Afdelingschef Steffen Brunés (formand)(sb) Provst Johanne Haastrup (JOST) Kordegn Finn Poulsen (FPO) Stiftskontorchef

Læs mere

It-styregruppen, møde 37 - mandag den 11. maj 2015 kl. 10:00, Folkekirkens It, Rådhusstræde 2

It-styregruppen, møde 37 - mandag den 11. maj 2015 kl. 10:00, Folkekirkens It, Rådhusstræde 2 It-styregruppen, møde 37 - mandag den 11. maj 2015 kl. 10:00, Folkekirkens It, Rådhusstræde 2 Deltagere: Afdelingschef Steffen Brunés (formand)(sb) Biskop Henning Toft Bro (HTB) Stiftskontorchef Asger

Læs mere

Referat. It-Styregruppen, møde 34 - onsdag den 23. januar 2012, kl. 9.30 R E F E R A T

Referat. It-Styregruppen, møde 34 - onsdag den 23. januar 2012, kl. 9.30 R E F E R A T It-Styregruppen, møde 34 - onsdag den 23. januar 2012, kl. 9.30 Deltagere: Afdelingschef Steffen Brunés (formand)(sb) Provst Paw Kingo Andersen (PKA) Bygningskonsulent Keld Nielsen Stiftskontorchef Asger

Læs mere

Referat. It-styregruppen, møde 38 - tirsdag den 20. oktober 2015 kl. 10:00, Folkekirkens It, Rådhusstræde 2 R E F E R A T

Referat. It-styregruppen, møde 38 - tirsdag den 20. oktober 2015 kl. 10:00, Folkekirkens It, Rådhusstræde 2 R E F E R A T It-styregruppen, møde 38 - tirsdag den 20. oktober 2015 kl. 10:00, Folkekirkens It, Rådhusstræde 2 Deltagere: Afdelingschef Steffen Brunés (formand)(sb) Biskop Henning Toft Bro (HTB) Provst Johanne Haastrup

Læs mere

Referat. It-Følgegruppemøde, møde nr. 6a - Torsdag den 4. oktober 2018 kl i KM / via Skype R E F E R A T

Referat. It-Følgegruppemøde, møde nr. 6a - Torsdag den 4. oktober 2018 kl i KM / via Skype R E F E R A T It-Følgegruppemøde, møde nr. 6a - Torsdag den 4. oktober 2018 kl. 11.45-12.30 i KM / via Skype Deltagere: Henning Toft Bro (HTB) formand (Skype) Inge Kjær Andersen(IKA) (Skype) Asger W. Gewecke (AEG) Jørgen

Læs mere

U D K A S T T I L R E F E R A T

U D K A S T T I L R E F E R A T It-Styregruppen, møde 33 - tirsdag den 30. oktober 2012, kl. 12.00 Deltagere: Afdelingschef Steffen Brunés (formand)(sb) Biskop Henning Toft Bro (HTB) Bygningskonsulent Keld Nielsen Jens Kaltoft (JKA)

Læs mere

Referat. It-Følgegruppemøde, møde nr. 6 - onsdag den 12. september 2018 kl i Kirkeministeriet R E F E R A T

Referat. It-Følgegruppemøde, møde nr. 6 - onsdag den 12. september 2018 kl i Kirkeministeriet R E F E R A T It-Følgegruppemøde, møde nr. 6 - onsdag den 12. september 2018 kl. 10-12 i Kirkeministeriet Deltagere: Henning Toft Bro (HTB) formand Inge Kjær Andersen(IKA) Asger W. Gewecke (AEG) Jørgen Christensen (JFC)

Læs mere

Referat. It-Følgegruppemøde, møde nr. 5 - onsdag den 20. juni 2018 kl på skype R E F E R A T

Referat. It-Følgegruppemøde, møde nr. 5 - onsdag den 20. juni 2018 kl på skype R E F E R A T It-Følgegruppemøde, møde nr. 5 - onsdag den 20. juni 2018 kl. 10-12 på skype Folkekirkens IT Dato: 20. juni 2018 Side 1 Dokument nr. 31888/18 Sagsbehandler: Ulla Brynning Kristiansen Deltagere: Henning

Læs mere

2. Orientering Ændring af bekendtgørelse for fællesfonden - budgetfølgegruppens sammensætning i forbindelse med ændring af stiftsøvrighedens

2. Orientering Ændring af bekendtgørelse for fællesfonden - budgetfølgegruppens sammensætning i forbindelse med ændring af stiftsøvrighedens Budgetfølgegruppen vedrørende fællesfonden Møde d. 1. juli 2013, kl. 10.00-14.00 Referat af møde i budgetfølgegruppen Deltagere: Kjeld Holm, Paw Kingo Andersen, Helle Samson, Inge Lise Pedersen, Klaus

Læs mere

Budgetfølgegruppen vedrørende fællesfonden. Deltagere. Dagsorden. Møde d. 15. september 2016, kl

Budgetfølgegruppen vedrørende fællesfonden. Deltagere. Dagsorden. Møde d. 15. september 2016, kl Budgetfølgegruppen vedrørende fællesfonden Møde d. 15. september 2016, kl. 10.30-14.00 Deltagere Tine Lindhardt, Formand, Biskop i Fyens Stift Jette Marie Bundgaard-Nielsen, Formand Danmarks Provsteforening

Læs mere

Referat. It-Følgegruppemøde, møde nr. 5a - tirsdag den 3. juli 2018 kl via skype R E F E R A T

Referat. It-Følgegruppemøde, møde nr. 5a - tirsdag den 3. juli 2018 kl via skype R E F E R A T It-Følgegruppemøde, møde nr. 5a - tirsdag den 3. juli 2018 kl. 10-11.30 via skype Folkekirkens It Dato: 3. juli 2018 Deltagere: Henning Toft Bro (HTB) formand Inge Kjær Andersen(IKA) Asger W. Gewecke (AEG)

Læs mere

Folkekirkens It R E F E R A T

Folkekirkens It R E F E R A T Referat It-Styregruppen, møde 41 - tirsdag den 7. februar 2017 kl. 9:30 13:00 Folkekirkens It Dato: 7. februar 2017 6. marts 2017 (endeligt) Deltagere: Afdelingschef Steffen Brunés (formand) (SB) Stiftskontorchef

Læs mere

Referat. It-Følgegruppen, møde nr. 1 - onsdag den 1. november 2017 kl. 11:00 til 14:30 i Århus Stiftsadm. R E F E R A T

Referat. It-Følgegruppen, møde nr. 1 - onsdag den 1. november 2017 kl. 11:00 til 14:30 i Århus Stiftsadm. R E F E R A T It-Følgegruppen, møde nr. 1 - onsdag den 1. november 2017 kl. 11:00 til 14:30 i Århus Stiftsadm. Deltagere: Henning Toft Bro (HTB) formand Inge Kjær Andersen(IKA) Jørgen Christensen (JFC) Asger W. Gewecke

Læs mere

Referat. It-Følgegruppen, møde nr. 2 - onsdag den 31. januar 2018 kl. 9:00 til 12 i Folkekirkens It R E F E R A T

Referat. It-Følgegruppen, møde nr. 2 - onsdag den 31. januar 2018 kl. 9:00 til 12 i Folkekirkens It R E F E R A T It-Følgegruppen, møde nr. 2 - onsdag den 31. januar 2018 kl. 9:00 til 12 i Folkekirkens It Deltagere: Henning Toft Bro (HTB) formand Inge Kjær Andersen(IKA) Jørgen Christensen (JFC) Asger W. Gewecke (AEG)

Læs mere

Referat. It-styregruppen, møde 36 - torsdag den 5. marts 2015 kl. 8:30, Dublin R E F E R A T

Referat. It-styregruppen, møde 36 - torsdag den 5. marts 2015 kl. 8:30, Dublin R E F E R A T It-styregruppen, møde 36 - torsdag den 5. marts 2015 kl. 8:30, Dublin Deltagere: Afdelingschef Steffen Brunés (formand)(sb) Provst Johanne Haastrup (JOST) Kordegn Finn Poulsen (FPO) Sognepræst Jørgen Degn

Læs mere

Fyens Stift Dato: 29. maj 2017

Fyens Stift Dato: 29. maj 2017 Fyens Stift Dato: 29. maj 2017 Sagsbehandler: Direkte tlf.: Kirkeministeriet Løbenr. 65490/17 Styregruppens deltagere, bortset fra ministeriets og IT- kontorets deltagere fremsender hermed følgende høringssvar

Læs mere

Budgetfølgegruppen vedrørende fællesfonden. Deltagere. Dagsorden. Møde d. 11. januar 2012, kl i København

Budgetfølgegruppen vedrørende fællesfonden. Deltagere. Dagsorden. Møde d. 11. januar 2012, kl i København Budgetfølgegruppen vedrørende fællesfonden Møde d. 11. januar 2012, kl. 10-15 i København Dato: 13. januar 2012 Deltagere Kjeld Holm, Leif Sondrup, Paw Kingo Andersen, Helle Samson, Inge Lise Pedersen,

Læs mere

Demokratisering af folkekirkens økonomi

Demokratisering af folkekirkens økonomi Demokratisering af folkekirkens økonomi Provstiudvalgskonference 3. november 2018 Hans-Henrik Nielsen Formand for Økonomi- og kirkegårdsudvalget 22 2 1 Styrket demokrati omkring økonomien Landsforeningen

Læs mere

Budgetfølgegruppen vedrørende fællesfonden. Deltagere. Dagsorden. Dagsorden. Møde d. 25. maj 2016, kl , Roskilde Stift

Budgetfølgegruppen vedrørende fællesfonden. Deltagere. Dagsorden. Dagsorden. Møde d. 25. maj 2016, kl , Roskilde Stift Budgetfølgegruppen vedrørende fællesfonden Møde d. 25. maj 2016, kl. 11.30-15.00, Roskilde Stift Deltagere Tine Lindhardt, Formand, Biskop i Fyens Stift Jette Marie Bundgaard-Nielsen, Formand Danmarks

Læs mere

Christian Dons Christensen, departementschef i Kirkeministeriet Klaus Kerrn-Jespersen, Kontorchef Kirkeministeriet

Christian Dons Christensen, departementschef i Kirkeministeriet Klaus Kerrn-Jespersen, Kontorchef Kirkeministeriet Budgetfølgegruppen vedrørende fællesfonden Møde d. 23. maj 2017, kl. 10.30-14.30 Deltagere Tine Lindhardt, Formand, Biskop i Fyens Stift Jette Marie Bundgaard-Nielsen, Formand Danmarks Provsteforening

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om folkekirkens Fællesfond. April 2010

Notat til Statsrevisorerne om beretning om folkekirkens Fællesfond. April 2010 Notat til Statsrevisorerne om beretning om folkekirkens Fællesfond April 2010 RIGSREVISORS FORTSATTE NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om folkekirkens Fællesfond (beretning nr. 10/02) 9.

Læs mere

Bemærkninger til lovforslaget

Bemærkninger til lovforslaget Lov om ændring af lov om ændring af lov om folkekirkens økonomi (Ændring af revisionsklausul) I lov nr. 506 12. juni 2009 om ændring af lov om folkekirkens økonomi foretages følgende ændring: 1. I 3 ændres

Læs mere

Notat. Referat af 6. møde i HRM-styregruppen under FSU om Human Ressource Management i folkekirken

Notat. Referat af 6. møde i HRM-styregruppen under FSU om Human Ressource Management i folkekirken Dato:26. oktober 2009 Referat af 6. møde i HRM-styregruppen under FSU om Human Ressource Management i folkekirken Kirkeministeriet Sagsbehandler Lone Klixbüll Mødet fandt sted torsdag den 8. oktober 2009

Læs mere

Menighedsrådsmøde tirsdag d. 14. juni 2016, kl. 19,15 i Vedsted Sognegård

Menighedsrådsmøde tirsdag d. 14. juni 2016, kl. 19,15 i Vedsted Sognegård Vedsted sogns menighedsråd Møde 14. juni 2016 136 Menighedsrådsmøde tirsdag d. 14. juni 2016, kl. 19,15 i Vedsted Sognegård Dagsordenstekst: Protokollat: Fraværende: Godkendelse af dagsorden. Der indsættes

Læs mere

Bekendtgørelse om budget og regnskabsvæsen m.v. for fællesfonden

Bekendtgørelse om budget og regnskabsvæsen m.v. for fællesfonden Bekendtgørelse om budget og regnskabsvæsen m.v. for fællesfonden I medfør af 10, 11, stk. 1, nr. 5-6, 12, 15, stk. 1, 17, stk. 2, i lov om folkekirkens økonomi, jf. lovbekendtgørelse nr. 560 af 17. juni

Læs mere

Indhold 1. Indledning Organiseringen af arbejdsmiljøarbejdet Aktører i arbejdsmiljøarbejdet... 2

Indhold 1. Indledning Organiseringen af arbejdsmiljøarbejdet Aktører i arbejdsmiljøarbejdet... 2 Vejledning om arbejdsmiljø for præster Dato: 29. juni 2018 Sagsbehandler Marlene Dupont Indhold 1. Indledning... 2 2. Organiseringen af arbejdsmiljøarbejdet... 2 3. Aktører i arbejdsmiljøarbejdet... 2

Læs mere

Officiel del af referatet som lægges på hjemmesiden www. folkekirkenspersonale.dk:

Officiel del af referatet som lægges på hjemmesiden www. folkekirkenspersonale.dk: Referat af 4. møde i HRM-styregruppen under FSU om Human Ressource Management i folkekirken. Dato: 4. 20. juni maj 2009 2009 Kirkeministeriet KM-3 Sagsbehandler Lone Klixbüll Mødet fandt sted fredag den

Læs mere

Referat af Stiftsrådets 19. ordinære møde den 3. juni 2014 i Aalborg Bispegård

Referat af Stiftsrådets 19. ordinære møde den 3. juni 2014 i Aalborg Bispegård Dok.nr.: 67565/14 MJOH Referat af Stiftsrådets 19. ordinære møde den 3. juni 2014 i Aalborg Bispegård Til stede: Ejnar Haugaard Thomsen (Aalborg Vestre provsti), Jens Peter Skjølstrup Madsen (Hjørring

Læs mere

Stiftsrådet for Lolland-Falsters Stift

Stiftsrådet for Lolland-Falsters Stift Stiftsrådet for Lolland-Falsters Stift Beretning fra mødet i Stiftsrådet for Lolland-Falsters Stift Onsdag den 17. november 2010. Følgende deltog i mødet: Biskop Steen Skovsgaard Provst Jens Lose Domprovst

Læs mere

Biskop Steen Skovsgaard (SSK) Lolland-Falsters Stift

Biskop Steen Skovsgaard (SSK) Lolland-Falsters Stift Dato Dok.nr.: 145009/14 / HNN STIFTSRÅDET Beretning fra mødet i stiftsrådet mandag den 15. december 2014 i Lolland-Falsters Stift Biskop Steen Skovsgaard (SSK) Lolland-Falsters Stift Domprovst Ole Opstrup

Læs mere

Notat. Referat af 5. møde i HRM-styregruppen under FSU om Human Ressource Management i folkekirken.

Notat. Referat af 5. møde i HRM-styregruppen under FSU om Human Ressource Management i folkekirken. Dato: 1. oktober 2009 Referat af 5. møde i HRM-styregruppen under FSU om Human Ressource Management i folkekirken. Kirkeministeriet KM-3 Sagsbehandler Lone Klixbüll Mødet fandt sted tirsdag den 25. august

Læs mere

fra stiftsrådsmødet onsdag den 13. november 2013 kl

fra stiftsrådsmødet onsdag den 13. november 2013 kl Dagsorden og referat: fra stiftsrådsmødet onsdag den 13. november 2013 kl. 14.00 Mødedeltagere: Afbud: Fra Stiftet: Erik Vind, Ester Larsen, Jens Hebsgaard, Lars Ole Johnsen, Grethe Krogh Jakobsen, Mads

Læs mere

Notat. Vejledning om arbejdsmiljø for præster og provster. 1. Indledning

Notat. Vejledning om arbejdsmiljø for præster og provster. 1. Indledning Vejledning om arbejdsmiljø for præster og provster Dato: 13. juli 2015 Dokument nr. 78836/15 1. Indledning Sagsbehandler Marlene Dupont Vejledningen er tilpasset de særlige forhold, der gælder for folkekirken

Læs mere

Åben referat. Beredskabskommissionen for Sydøstjyllands Brandvæsen

Åben referat. Beredskabskommissionen for Sydøstjyllands Brandvæsen Åben referat Beredskabskommissionen for Sydøstjyllands Brandvæsen Mødedato: 1. juli 2019 Mødetid: 15:30 Mødested: Endelavevej 5, 8700 Peter Sørensen Kasper Glyngø Martin Ravn Jeppe Mouritsen Niels Peter

Læs mere

Søren Abildgaard, Formand for Landsforeningen af Menighedsråd Klaus Kerrn-Jespersen, kontorchef Kirkeministeriet Mette Bock, kirkeminister

Søren Abildgaard, Formand for Landsforeningen af Menighedsråd Klaus Kerrn-Jespersen, kontorchef Kirkeministeriet Mette Bock, kirkeminister Budgetsamråd vedrørende fællesfonden Møde d. 23. marts 2017, kl. 11.00-15.00 i Kirkeministeriet Dato: 3. april 2017 Referat c/o Kirkeministeriet ILG Der træffes ikke beslutninger på budgetsamrådet, men

Læs mere

Notat. 3. Forsøgsramme vedr. ændret organisering af samarbejder som selvstændig juridisk enhed - budgetsamrådsmodellen.

Notat. 3. Forsøgsramme vedr. ændret organisering af samarbejder som selvstændig juridisk enhed - budgetsamrådsmodellen. 3. Forsøgsramme vedr. ændret organisering af samarbejder som selvstændig juridisk enhed - budgetsamrådsmodellen Fase 1 - Opstart Inspiration Forsøgsindhold Flere store samarbejder har udtrykt ønske om

Læs mere

DUBU digitalisering af udsatte børn og unge

DUBU digitalisering af udsatte børn og unge R E SULTATKONTRAKT DUBU digitalisering af udsatte børn og unge Projekt 3.6 i handlingsplanen for den fælleskommunale digitaliseringsstrategi Fra den 19. december 2011 har første fase af DUBU kunne tages

Læs mere

Notat. 2. Forsøgsramme vedr. ændret organisering af samarbejder som selvstændig juridisk enhed Bevillingssamarbejde.

Notat. 2. Forsøgsramme vedr. ændret organisering af samarbejder som selvstændig juridisk enhed Bevillingssamarbejde. 2. Forsøgsramme vedr. ændret organisering af samarbejder som selvstændig juridisk enhed Bevillingssamarbejde Fase 1 - Opstart Inspiration Forsøgsindhold Flere store samarbejder har udtrykt ønske om at

Læs mere

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift Beslutningsreferat fra møde i Stiftsrådet Mandag den 24. januar 2011 kl. 16.30 20.00 i Helligåndshuset, Valkendorfsgade 23, 1151 København K. For mødet var fastsat følgende dagsorden: 1. Godkendelse af

Læs mere

Den gældende ordning for folkekirkens styre

Den gældende ordning for folkekirkens styre Den gældende ordning for folkekirkens styre Oplæg ved departementschef Henrik Nepper-Christensen Indledning Når man skal drøfte, om noget skal forandres, er det altid nyttigt at begynde med et overblik

Læs mere

Budgetfølgegruppen vedrørende fællesfonden. Referat af møde i budgetsamrådet. Dagsorden. Møde d. 3. september 2013, kl. 10.00-14.

Budgetfølgegruppen vedrørende fællesfonden. Referat af møde i budgetsamrådet. Dagsorden. Møde d. 3. september 2013, kl. 10.00-14. Budgetfølgegruppen vedrørende fællesfonden Møde d. 3. september 2013, kl. 10.00-14.00 Referat af møde i budgetsamrådet Deltagere: Kjeld Holm, Paw Kingo Andersen, Helle Samson, Klaus Kerrn-Jespersen, Verner

Læs mere

Referat. It-Styregruppen, møde 42 - onsdag den 26. april 2017 kl. 9:30 13:00 R E F E R A T

Referat. It-Styregruppen, møde 42 - onsdag den 26. april 2017 kl. 9:30 13:00 R E F E R A T It-Styregruppen, møde 42 - onsdag den 26. april 2017 kl. 9:30 13:00 Deltagere: Afdelingschef Steffen Brunés (formand) (SB) Biskop Henning Toft (HTB) Stiftskontorchef Asger W. Gewecke (AWG) Provst Peter

Læs mere

Dagsorden til Stiftsrådsmødet onsdag den 16. november 2011 kl. 14.00

Dagsorden til Stiftsrådsmødet onsdag den 16. november 2011 kl. 14.00 Dagsorden til Stiftsrådsmødet onsdag den 16. november 2011 kl. 14.00 Mødedeltagere: Ester Larsen, Erik Vind, Inger Lund, Rasmus Kr. Rasmussen, Inge Dalsgaard, Jens Rønn Sørensen, Henrik Wigh-Poulsen, Eva

Læs mere

Møde i styregruppen for Projekt Fælles medicingrundlag

Møde i styregruppen for Projekt Fælles medicingrundlag Devoteam Consulting A/S Tuborg Parkvej 10 DK-2900 Hellerup Copenhagen, Denmark Tel +45 39 45 07 00 Fax +45 39 45 07 77 E-mail info@devoteam.dk www.devoteam.dk 01-05-2007 Møde i styregruppen for Projekt

Læs mere

Notat. Høringsnotat vedr. betænkning 1544 om folkekirkens styre

Notat. Høringsnotat vedr. betænkning 1544 om folkekirkens styre Høringsnotat vedr. betænkning 1544 om folkekirkens styre Betænkning 1544 Folkekirkens styre fra Udvalget om en mere sammenhængende og moderne styringsstruktur for folkekirken blev sendt i høring den 2.

Læs mere

Tre kirkepolitiske budskaber til det nye Folketing

Tre kirkepolitiske budskaber til det nye Folketing Tre kirkepolitiske budskaber til det nye Folketing Folketinget er folkekirkens lovgivningsmagt. Det er menighedsrådene trygge ved, og de forventer en fortsat demokratisering af folkekirken. Landsforeningen

Læs mere

Referat af Stiftsrådets 18. ordinære møde den 24. februar 2014 i Aalborg Bispegård

Referat af Stiftsrådets 18. ordinære møde den 24. februar 2014 i Aalborg Bispegård Dok.nr.: 25493/14 MJOH Referat af Stiftsrådets 18. ordinære møde den 24. februar 2014 i Aalborg Bispegård Til stede: Ejnar Haugaard Thomsen (Aalborg Vestre provsti), Ole Dørum Jensen (Aalborg Nordre provsti),

Læs mere

Dagsorden til møde i Opgaveudvalg for Børn-kvalitetstruktur

Dagsorden til møde i Opgaveudvalg for Børn-kvalitetstruktur GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Opgaveudvalg for Børn-kvalitetstruktur Mødetidspunkt 06-06-2016 17:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse A + B Indholdsfortegnelse Opgaveudvalg for Børn-kvalitet-struktur

Læs mere

Notat. Model for evaluering af stiftsråd. 1 Indledning

Notat. Model for evaluering af stiftsråd. 1 Indledning Dato: 27.februar 2007 Model for evaluering af stiftsråd 1 Indledning I regeringsgrundlaget Nye mål er anført følgende om stiftsråd: For at øge demokratiet og den lokale selvbestemmelse i folkekirken er

Læs mere

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift Beslutningsprotokol fra møde i Stiftsrådet Onsdag den 22. maj 2013 kl. 16.30 20.00 i Helligåndshuset, Valkendorfsgade 23, 1151 København K. Der forelå afbud fra: Torben Larsen Anders Gadegaard For mødet

Læs mere

Høringsnotat om Debatoplæg fra Udvalget om en mere sammenhængende og moderne styringsstruktur for folkekirken

Høringsnotat om Debatoplæg fra Udvalget om en mere sammenhængende og moderne styringsstruktur for folkekirken Høringsnotat om Debatoplæg fra Udvalget om en mere sammenhængende og moderne styringsstruktur for folkekirken (høringsnotat af 7. november, der er korrigeret den 12. november 2013) Dato: 12. november 2013

Læs mere

Dnr FOLKEKIRKENS IT HANDLINGSPLAN V FEBRUAR 2017

Dnr FOLKEKIRKENS IT HANDLINGSPLAN V FEBRUAR 2017 Dnr. 15710-17 FOLKEKIRKENS IT HANDLINGSPLAN V.1 2017-2020 FEBRUAR 2017 1 INDLEDNING Formålet med handlingsplanen vurderet, hvilke kompetencer principperne for brugen af det muligt at gennemføre de er at

Læs mere

Åben dagsorden. Beredskabskommissionen for Sydøstjyllands Brandvæsen

Åben dagsorden. Beredskabskommissionen for Sydøstjyllands Brandvæsen Åben dagsorden Beredskabskommissionen for Sydøstjyllands Brandvæsen Mødedato: 1. juli 2019 Mødetid: 15:30 Mødested: Endelavevej 5, 8700 Peter Sørensen Kasper Glyngø Martin Ravn Hanne Grangaard Jeppe Mouritsen

Læs mere

Den overordnede nationale mission for BAR FOKA s mission fremgår af Arbejdsmiljølovens 14 a:

Den overordnede nationale mission for BAR FOKA s mission fremgår af Arbejdsmiljølovens 14 a: 1. MISSION Den overordnede nationale mission for BAR FOKA s mission fremgår af Arbejdsmiljølovens 14 a: Det enkelte branchearbejdsmiljøråd skal inden for rådets område bistå branchens virksomheder med

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om folkekirkens økonomi

Forslag. Lov om ændring af lov om folkekirkens økonomi 2011/1 LSF 89 (Gældende) Udskriftsdato: 25. april 2019 Ministerium: Ministeriet for Ligestilling og Kirke Journalnummer: Ministeriet for Ligestilling og Kirke, j.nr. 16362/12 Fremsat den 22. februar 2012

Læs mere

Formandsmøde 26. april 2017 Herning Provstierne. BUDGETSAMRÅD samt valg til Provstiudvalg og Stiftsråd

Formandsmøde 26. april 2017 Herning Provstierne. BUDGETSAMRÅD samt valg til Provstiudvalg og Stiftsråd Formandsmøde 26. april 2017 Herning Provstierne BUDGETSAMRÅD samt valg til Provstiudvalg og Stiftsråd Vi begyndte mødet med at synge salme nr. 370 Menneske, din egen magt. Som afslutning sang vi salme

Læs mere

Kommissorium for Udvalg om en mere sammenhængende og moderne styringsstruktur for folkekirken

Kommissorium for Udvalg om en mere sammenhængende og moderne styringsstruktur for folkekirken Kommissorium for Udvalg om en mere sammenhængende og moderne styringsstruktur for folkekirken Dato: 10. september 2012 I de senere år har der adskillige gange været debat om folkekirkens styringsstruktur.

Læs mere

Referat. 11. april 2014. Bestyrelse Væksthus Hovedstadsregionen 1-2014

Referat. 11. april 2014. Bestyrelse Væksthus Hovedstadsregionen 1-2014 Referat 11. april 2014 Bestyrelse Væksthus Hovedstadsregionen 1-2014 Dato: Fredag den 4. april Tidspunkt: Kl. 10.00 12.00 Sted: Væksthus Hovedstadsregionen, Fruebjergvej 3, 2100 København Ø Væksthus Hovedstadsregionen

Læs mere

Dagsordensmateriale til 8. styregruppemøde for digital understøttelse af forløbsplaner

Dagsordensmateriale til 8. styregruppemøde for digital understøttelse af forløbsplaner Sundheds- og Ældreministeriet Enhed: SUNDOK Sagsbeh.: DEPSSBO Koordineret med: Sagsnr.: 1601025 Dok. nr.: 365099 Dato: 11-05-2017 Dagsordensmateriale til 8. styregruppemøde for digital understøttelse af

Læs mere

Referat Møde: Tid Sted: Deltagere: Sagsnr.: 1. Evaluering af møde i Sundhedspolitisk Dialogforum d. 27. marts 2015 (vedlagt som bilag 1)

Referat Møde: Tid Sted: Deltagere: Sagsnr.: 1. Evaluering af møde i Sundhedspolitisk Dialogforum d. 27. marts 2015 (vedlagt som bilag 1) Referat Møde: Sundhedsdirektørernes Forretningsudvalg Tid: Onsdag den 13/5 2015 kl. 15.00-17.00 Sted: Boulevarden 13, mødelokale 3 Deltagere: Bente Graversen, Leif Serup, Carsten Kaalbye, Lone Becker,

Læs mere

Forsøgsvilkår nr. 2 vedr. ændret organisering af samarbejder som selvstændig juridisk enhed Bevillingssamarbejde Dato: 6.

Forsøgsvilkår nr. 2 vedr. ændret organisering af samarbejder som selvstændig juridisk enhed Bevillingssamarbejde Dato: 6. Forsøgsvilkår nr. 2 vedr. ændret organisering af samarbejder som selvstændig juridisk enhed Bevillingssamarbejde Dato: 6. f ebruar 2019 Fase 1 - Opstart Inspiration Forsøgsindh old Flere store samarbejder

Læs mere

Notat. Referat af 8. møde i HRM-styregruppen under FSU om Human Ressource management i folkekirken.

Notat. Referat af 8. møde i HRM-styregruppen under FSU om Human Ressource management i folkekirken. Dato: 25. maj 2010 Referat af 8. møde i HRM-styregruppen under FSU om Human Ressource management i folkekirken. Dokument nr. 53658/10 Kirkeministeriet Dok: Ansvarligt kontor Sagsbehandler Dok: Sagsbehandler

Læs mere

Betænkning 1527 Provstestillingen og provstiets funktion. v/ Inge Lise Pedersen

Betænkning 1527 Provstestillingen og provstiets funktion. v/ Inge Lise Pedersen Betænkning 1527 Provstestillingen og provstiets funktion v/ Inge Lise Pedersen 1 Hvad handlede det om? Ansættelse af provster Provstens kompetence, specielt ledelseskompetence Provstiudvalgets kompetence

Læs mere

Indstilling. Evaluering af Fælles Service 2015 og fremadrettet. Magistraten. Dato 22. juni 2015

Indstilling. Evaluering af Fælles Service 2015 og fremadrettet. Magistraten. Dato 22. juni 2015 Indstilling Til Magistraten Dato 22. juni 2015 Evaluering af Fælles Service 2015 og fremadrettet 1. Resume I henhold til indstillingen Evaluering af Fælles Service 2015, vedtaget af Magistraten den 9.

Læs mere

Beslutningsprotokol til 03. møde i Stiftsrådet i Aarhus Stift torsdag, den 30. august 2018 i Aarhus Bispegård

Beslutningsprotokol til 03. møde i Stiftsrådet i Aarhus Stift torsdag, den 30. august 2018 i Aarhus Bispegård Aarhus Stift Dalgas Avenue 46 8000 Aarhus C Den 30. august 2018 Akt.id.: 172429 Sagsbehandler: PEEL/uga 13104 Beslutningsprotokol til 03. møde i Stiftsrådet i Aarhus Stift torsdag, den 30. august 2018

Læs mere

Guide til en god trivselsundersøgelse

Guide til en god trivselsundersøgelse Guide til en god trivselsundersøgelse - Guiden er bygget op over faserne: Før: Forberedelse af undersøgelsen (fase 1) Under: Gennemførelse af undersøgelsen (fase 2) Efter: Opfølgning (fase 3) Udarbejdet

Læs mere

Protokol fra: Stiftsrådsmødet onsdag den 10. oktober 2018 kl

Protokol fra: Stiftsrådsmødet onsdag den 10. oktober 2018 kl Protokol fra: Stiftsrådsmødet onsdag den 10. oktober 2018 kl. 15.00 17.30 Mødedeltagere: Tine Lindhardt, Regina Ljung, Ester Larsen, Hanne Møller Wolfsberg, Mikael Krarup, Ole Nielsen, Kjeld Danielsen,

Læs mere

Guide til en god trivselsundersøgelse

Guide til en god trivselsundersøgelse arbejdsmiljø københavn Guide til en god trivselsundersøgelse Indhold Indledning... 2 Trivselsundersøgelsen... 3 Før: Forberedelse af undersøgelsen (fase 1)... 4 Sørg for at forankre arbejdet med trivselsundersøgelsen...

Læs mere

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE 30. NOVEMBER 2018

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE 30. NOVEMBER 2018 REFERAT AF BESTYRELSESMØDE 30. NOVEMBER 2018 Deltagere: Ingelise Bogason, Nille Juul-Sørensen, Andreas Lykke-Olesen, Carsten With Thygesen, Peder Elgaard, Karen Olesen, Marianne Kazar, Thor Bested og Jakob

Læs mere

Guide til en god trivselsundersøgelse

Guide til en god trivselsundersøgelse Guide til en god trivselsundersøgelse Udarbejdet af Arbejdsmiljø København November 2016 Indhold Indledning... 2 Trivselsundersøgelsen... 3 Før: Forberedelse af undersøgelsen (fase 1)... 5 Sørg for at

Læs mere

REFERAT AF MØDE I BESTYRELSEN 27. FEBRUAR 2017

REFERAT AF MØDE I BESTYRELSEN 27. FEBRUAR 2017 REFERAT AF MØDE I BESTYRELSEN 27. FEBRUAR 2017 Side 1 af 5 Deltagere: Ingelige Bogason, Peder Elgaard, Andreas Lykke-Olesen, Carsten With Thygesen, Karen Olesen, Marianne Kazar, Christopher Germann Bæhring,

Læs mere

Referat for: Tryggevælde Provstiudvalg PU møde 27. november 2012. Kl. kl. 17.00 Mødested:

Referat for: Tryggevælde Provstiudvalg PU møde 27. november 2012. Kl. kl. 17.00 Mødested: Referat for: Tryggevælde Provstiudvalg PU møde 27. november 2012. Kl. kl. 17.00 Mødested: Tove Bundgaard deltog under punkt 5. Gunnar Kjærgaard Larsen forlod mødet under behandling af punkt 15. Mødepunkt

Læs mere

Referat af debatmøde i Københavns Stift 31. januar 2006

Referat af debatmøde i Københavns Stift 31. januar 2006 Bilag 179 Dato: 1. februar 2006 Referat af debatmøde i Københavns Stift 31. januar 2006 Ordstyrer: Michael Riis bød velkommen til de ca. 185 deltagere og arbejdsgruppens repræsentanter. Efter oplysninger

Læs mere

Referat for: Fredericia Provstiudvalg. PU møde 12. december 2014. Kl. 16.00 Mødested: Christiansvej 6. Afbud fra Elli Krog Foldager.

Referat for: Fredericia Provstiudvalg. PU møde 12. december 2014. Kl. 16.00 Mødested: Christiansvej 6. Afbud fra Elli Krog Foldager. Referat for: Fredericia Provstiudvalg PU møde 12. december 2014. Kl. 16.00 Mødested: Christiansvej 6 Afbud fra Elli Krog Foldager. Mødepunkt 1 Godkendelse af dagsorden Der tilføjes et ekstra punkt: Der

Læs mere

Menighedsrådsmøde torsdag d. 15. august 2013 kl. 19.00 i Pakhuset, Sct. Mikkels Sognegård

Menighedsrådsmøde torsdag d. 15. august 2013 kl. 19.00 i Pakhuset, Sct. Mikkels Sognegård 239 Menighedsrådsmøde torsdag d. 15. august 2013 kl. 19.00 i Pakhuset, Sct. Mikkels Sognegård Fraværende med afbud: Simon Buchwald Jensen, Jette Rasmussen og Ole Winkel Godkendelse af dagsordenen Dagsordenen

Læs mere

Referat af Stiftsrådets 13. ordinære møde den 25. oktober 2012 i Aalborg Bispegård

Referat af Stiftsrådets 13. ordinære møde den 25. oktober 2012 i Aalborg Bispegård Dok.nr.: 110751/12 MJOH Referat af Stiftsrådets 13. ordinære møde den 25. oktober 2012 i Aalborg Bispegård Til stede: Ejnar Haugaard Thomsen (Aalborg Vestre provsti), Ole Dørum Jensen (Aalborg Nordre provsti),

Læs mere

Procedure for selvevaluering og udvikling af Aalborg Universitets uddannelser

Procedure for selvevaluering og udvikling af Aalborg Universitets uddannelser Ledelsessekretariatet www.kvalitetssikring.aau.dk Juni 2014 Sagsnr.: 2012-412-00017 Procedure for selvevaluering og udvikling af Aalborg Universitets uddannelser Baggrund Procedure for selvevaluering og

Læs mere

Notat. Forsøgsvilkår nr. 3 vedr. ændret organisering af samarbejder som selvstændig juridisk enhed - budgetsamrådsmodellen.

Notat. Forsøgsvilkår nr. 3 vedr. ændret organisering af samarbejder som selvstændig juridisk enhed - budgetsamrådsmodellen. Forsøgsvilkår nr. 3 vedr. ændret organisering af samarbejder som selvstændig juridisk enhed - budgetsamrådsmodellen Dato: 6. f ebruar 2019 Fase 1 - Opstart Inspiration Forsøgsindh old Flere store samarbejder

Læs mere

Folkekirkens Arbejdsmiljøråd

Folkekirkens Arbejdsmiljøråd Folkekirkens Arbejdsmiljøråd 03/09 2014 September 2014 Mødedato: 3. september 2014 Tidspunkt: Kl. 10.30 15.00 Sted: Kampmannsgade 4, 1790 København V., Det Grønne Mødelokale K-2-26 1 Godkendelse af dagsorden

Læs mere

Vedtægt for folkekirken.dk

Vedtægt for folkekirken.dk Vedtægt for folkekirken.dk I medfør af 11, stk. 4 i lov om folkekirkens økonomi, jf. lovbekendtgørelse nr. 782 af 6. juli 2012 fastsættes følgende: Folkekirken.dk 1. Folkekirken.dk er den institution,

Læs mere

Ordinært møde i Tapdrup menighedsråd. 2011. Blad nr. 1. Kl.18.30 21.30. Formandens initialer: Aa L. 1. Velkomst.

Ordinært møde i Tapdrup menighedsråd. 2011. Blad nr. 1. Kl.18.30 21.30. Formandens initialer: Aa L. 1. Velkomst. 1. Velkomst. Godkendelse af dagsorden. Rækkefølgen: Pkt. 5 & 6 tages først Anne Kirstine Laugesen deltog kun i mødet til kl. 19.30. Oplæg og debat Folkekirken i fremtiden med eller uden kirkeforfatning

Læs mere

Referatet blev godkendt. Fremadrettet sendes referat fra det foregående møde med som en del af bilagsmaterialet.

Referatet blev godkendt. Fremadrettet sendes referat fra det foregående møde med som en del af bilagsmaterialet. Referat Styregruppen for DDB Møde den 26. marts 2014, kl. 15.00-17.00 og d. 27. marts 2014, kl. 17.00 18.00. Deltagere: Ralf Klitgaard Jensen (KL), Steen Kyed (Kulturministeriet), Lone Gladbo (Kulturdirektør

Læs mere

BOLIGSELSKABET BSB ERRITSØ

BOLIGSELSKABET BSB ERRITSØ BOLIGSELSKABET BSB ERRITSØ Referat fra bestyrelsesmøde Torsdag den 4. december 2014, kl. 16.15 på kontoret, Vesterbrogade 4, 7000 Fredericia Indkaldt til mødet: Grethe Buch, Kim Nielsen, Rene Bavnsgaard,

Læs mere

Dagsorden og referat

Dagsorden og referat Stiftsrådet Dagsorden og referat Dato: 14. marts 2017 Kl. 16.00-17.00: Besøg på stiftsbiblioteket Kl. 17.00-19.30: Stiftsrådsmøde Sted: Roskilde Stiftskontor, Stændertorvet 3 A, 4000 Roskilde Følgende

Læs mere

Solrød Menighedsråd. Menighedsrådsmøde. Den 6. marts 2013 Blad nr. 1. Fraværende med afbud: Flemming Kristensen, Poul Andersen, Evy Jørgensen

Solrød Menighedsråd. Menighedsrådsmøde. Den 6. marts 2013 Blad nr. 1. Fraværende med afbud: Flemming Kristensen, Poul Andersen, Evy Jørgensen indkaldes hermed til onsdag den 6. marts 2013. Spisning kl. 18, mødet begynder kl. 18.30. Afbud bedes meldt til kontoret. Den 6. marts 2013 Blad nr. 1 Fraværende med afbud: Flemming Kristensen, Poul Andersen,

Læs mere

Afbud fra Jørgen Erik Hansen, Sven Gorm Nielsen & Anette Bøgebjerg Vig

Afbud fra Jørgen Erik Hansen, Sven Gorm Nielsen & Anette Bøgebjerg Vig Referat for: Assens Provstiudvalg PU møde 25. juni 2014. Kl. 13.00 Mødested: Mødelokalet, Assens provsti Afbud fra Jørgen Erik Hansen, Sven Gorm Nielsen & Anette Bøgebjerg Vig Mødepunkt 1 Godkendelse af

Læs mere

R E F E R A T. It-Følgegruppemøde, møde nr. 9 - Mandag den 25. marts 2019 kl :30 i Kirkeministeriet

R E F E R A T. It-Følgegruppemøde, møde nr. 9 - Mandag den 25. marts 2019 kl :30 i Kirkeministeriet REFERAT Kirkeministeriet Folkekirkens It It-Følgegruppemøde, møde nr. 9 - Mandag den 25. marts 2019 kl. 13-16:30 i Kirkeministeriet Deltagere: Henning Toft Bro (HTB) formand Inge Kjær Andersen(IKA) Asger

Læs mere