Referat. It-Følgegruppemøde, møde nr. 6 - onsdag den 12. september 2018 kl i Kirkeministeriet R E F E R A T

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat. It-Følgegruppemøde, møde nr. 6 - onsdag den 12. september 2018 kl i Kirkeministeriet R E F E R A T"

Transkript

1 It-Følgegruppemøde, møde nr. 6 - onsdag den 12. september 2018 kl i Kirkeministeriet Deltagere: Henning Toft Bro (HTB) formand Inge Kjær Andersen(IKA) Asger W. Gewecke (AEG) Jørgen Christensen (JFC) Christian Dons Christensen (CHRCHR) Som repræsentant for: Biskopperne Landsforeningen af Menighedsråd Stiftskontorcheferne Provsterne Kirkeministeriet Kirkeministeriet Folkekirkens It Side 1 Dato: 12. september 2018 Akt nr Sagsbehandler: Ulla Brynning Kristiansen Torben Stærgaard Sekretær og referent Torben Stærgaard Ulla B. Kristiansen Kirkeministeriet, Folkekirkens It Kirkeministeriet, Folkekirkens It Afbud: Ingen R E F E R A T 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt med tilføjelse af et punkt 8e om bruger- og referencegrupper. På baggrund af to konkrete henvendelser til et ITF-medlem vedr. F2 og FLØS hhv. implementering af databeskyttelseslovgivningen var der enighed om at indlede mødet med en drøftelse af hvordan konkrete sager og henvendelser om eksempelvis igangværende projekter og løsninger mere generelt behandles i ITF. CHR gav udtryk for, at ITF s primære opgave - jf. kommissoriet - er at rådgive Kirkeministeriet om it-strategiske overvejelser, forretningsudvikling, økonomisk styring og prioritering. Da tid er en knap ressource, har ITF derfor på et tidligere møde aftalt, at det faste orienteringspunkt om status for igangværende projekter placeres sidst på møderne og først og fremmest håndteres med skriftlig status. Henvendelser til Kirkeministeriet om konkrete problemstillinger vedrørende it-projekter og -systemer forelægges ikke som fast rutine for ITF, men behandles af den relevante projektstyregruppe eller for idriftsatte løsninger af systemejeren. Det udelukker ikke, at medlemmer af ITF kan ønske konkrete henvendelser drøftet i ITF. Formanden for ITF afgør, hvordan og hvornår det bedst kan ske i lyset af de øvrige emner, som ITF skal behandle. Bilag/bemærkninger:

2 Side 2 IKA var enig i den beskrevne procedure for behandling af konkrete henvendelser. Som udgangspunkt var det mest hensigtsmæssigt, at de kompetente enheder og fora behandlede specifikke spørgsmål i forhold til it-projekter og systemer. JFC fandt, at det er vigtigt at tage læring af konkrete problemstillinger, som kan forbedre fremtidige projekter og at sådanne sager bør behandles af ITF. CHR var enig og anførte, at det derfor var naturligt, at gennemførte evalueringer af konkrete itprojekter blev forelagt ITF med henblik på læring og fremadrettet forbedring. ITF tilsluttede sig den beskrevne fremgangsmåde for håndtering af konkrete henvendelser samt at evalueringer af konkrete projekter drøftes i ITF. Det aftaltes, at de konkrete sager vedr. F2, FLØS og implementering af databeskyttelseslovgivningen, blev drøftet under dagsordenens punkt 7 og Digitaliseringskonference - program, indbydelse og tilmelding Det via DAP udsendte program blev kort gennemgået. Der er d.d. modtaget ca. 70 tilmeldinger af de mulige 100 deltagere. Der er desuden modtaget forespørgsler fra bl. a. faglige foreninger om deltagelse. CHR oplyste, at han på opfordring skriver et indlæg om konferencen og It-Følgegruppen til Kristeligt Dagblads nye Kirke.dk. ITF tilsluttede sig, at tilmeldinger accepteres, så længe det sikres at den bredde, som ligger til grund for fordelingen af pladserne, opretholdes Det aftaltes desuden, at HTB præsenterer ITF s medlemmer under indledningen samt at medlemmer af ITF vil bistå med mikrofonbemanding under punktet med spørgsmål til Christiane Vejlø. 3. Økonomi og resultataftale a) opfølgning på resultataftale og budget pr. 30. juni 2018 Til halvårsrapporten oplyste TS, at den nye registreringsramme er implementeret fra og med 1. januar 2018 og dermed ligger til grund for rapporten. Rapporteringen er baseret på det reviderede budget, som ITF behandlede i starten af juli. Her er bevillingen for 2018 omlagt til den nye registreringsramme og den ansøgte forhøjelse af Kvartalsrapport (Anr ) - Interviewrapport (Anr )

3 Side 3 bevillingsrammen på 2,5 mio. kr. er indarbejdet. Retningslinjer for budgettering og regnskabsmæssig registrering af it-projekter finansieret af folkekirkens fællesfond er desuden implementeret. TS oplyste også, at det kræver både rutine og tilvænning at anvende den nye registreringsramme og principperne. Konkret arbejdes der med at tilpasse modellen for fordeling af lønudgifter på de aktiviteter hvor timerne anvendes ligesom overdragelse af budgetansvaret til de respektive teamledere er under indfasning. Endelig oplystes det, at institutionernes køb af udstyr via FIT s aftaler, efter ønske fra Rigsrevisionen er omlagt. Den 8-10 mio. kr. større balance er dermed ikke udtryk for, at der opkræves flere penge, men alene for, at dette nu fremgår tydeligt af regnskabet. Endelig oplystes det, at det er forventningen, at årets resultat holder sig indenfor rammene af budgettet - dog forudsat at bevillingsforhøjelsen imødekommes. Spørgsmål om i hvilket omfang ITF har ansvar for budgettet og dets overholdelse blev af CHR besvaret med, at ansvaret først og fremmest ligger hos FIT - men i sidste ende er ministerens. Med hensyn til opfyldelse af resultataftalen oplyste TS, at FIT s pc- og personsupport ikke lever op til målene, hvilket ikke er tilfredsstillende. En væsentlig årsag hertil er ekstra belastning grundet FLØS projektet i forhold til pc-supporten mens årsagen i personsupporten skyldes at 2 stillinger - som nu er besat - har været vakante. Ift. målet om databeskyttelsesloven bemærkede CHR at målet blev defineret lang tid før den 25. maj 2018, og at der derfor blev lagt fokus på rapportering af brud, men at målet i praksis er blevet bredere end blot at rapportere om sikkerhedshændelser. CHR orienterede i den forbindelse om arbejdet implementering af databeskyttelseslovgivningen frem til 25. maj 2018 samt den halvårlige afrapportering, som Kirkeministeriet og folkekirkens databeskyttelsesrådgiver (DPO) fremadrettet skal fremlægge for KM s ledelse. Det aftaltes, at det bør fremgå af opfølgningen på resultataftalen, at der har været rapporteret én sikkerhedshændelse til Datatilsynet, hvilket vil synliggøre, at proceduren har været anvendt og har virket. b) Interviewundersøgelse vedr. It-Følgegruppen Resultatmålet med hensyn til implementering af en ny it-ledelse, har som aftalt været genstand for en interviewundersøgelse med henblik på at klarlægge i hvilket omfang ITF-medlemmerne - med fokus på budgetprocessen - har oplevet, at møder og materialer har været velforberedte og at processen med henblik på at udarbejde et budget og handlingsplan for 2019 har sikret indsigt og medinddragelse.

4 Side 4 Interviewundersøgelsen peger på forbedringspunkter bl. andet i forhold til detaljeringsgraden i materialerne. Der var i det henseende enighed om, at sekretariatet skal arbejde mere med at sikre, at ITF kan besvare overblikket - eksempelvis i form af resumeer - uden at vigtige detaljer går tabt. Interviewundersøgelse opgør i forhold til resultatmålet en score på 8 på en skala til 10. ITF tilsluttede sig at målet dermed er opfyldt. 4. Omlægning af driftsafgifter for pc-abonnementer TS gennemgik problemstillingen, som også blev drøftet i ITF-møde 3 i marts. Udfordringen består i, at driftsafgiften i den nuværende abonnementsordning prissættes i forhold til de pc er institutionerne køber mens det der udgør driftsomkostningen fremtidigt vil relateret til de licenser som brugerne skal have. Det oplystes, at licenser indkøbes via SKI/Finansministeriets indkøbsaftale, som er en 3-årig aftale, som skal fornys den 1. april 2019 Den budgetmæssige problemstilling og indstillingen om at ændre ordningen skyldes omlægningen af licenser til at være relateret til brugere fremfor til udstyret, samt at væksten i antal brugere er væsentligt større end væksten i antal pc er foruden det forhold at FIT ikke som sådan har indflydelse på hvor mange brugere der autoriseres af de lokale sikkerhedsansvarlige. IKA spurgte til menighedsrådenes brug af personlig post og kalender ift. opfyldelse af databeskyttelseslovgivningen, hvortil TS oplyste, at menighedsrådene allerede har adgang til sikker mail via DAP og derfor ikke skal løses ved køb af nye licenser. Spørgsmålet har desuden været drøftet med stiftskontorcheferne og det er aftalt, at de skal udsendes en vejledning om hvordan den sikre post på DAP kan anvendes. CHR fremhævede, at indstillingen indebar en aktiv vurdering fra FIT s side af, hvilke brugere der havde behov for dyre licenser og hvilke der kunne nøjes med billige. Det var med andre ord tale om et vist mål formynderi, men sigtet var, at der ikke sker en uforholdsmæssig stigning i licensudgifterne, og at budgetterne for 2019 ikke kommer under pres. På nuværende tidspunkt er det ikke muligt at ændre budgettet for 2019, og det vil for 2019 betyde, at der skal ske en omlægning af nuværende licenser for en række brugergrupper, der ikke har behov for den dyre licens. Der var enighed om, at den nuværende model er uholdbar, og at der skal findes en langsigtet løsning senest til maj 2019, hvor budgettet for 2020 skal foreligge. En sådan løsning måtte formentlig også drøftes i Budgetfølgegruppen. Bilag (Anr.19047) Præsentation (Anr )

5 Side 5 ITF tilsluttede sig indstillingen om, at den nuværende opkrævningsmodel fortsættes for 2019, selvom afregningen vil ske efter den nye model, og at der sker en oprydning i licenser for at undgå en budgetoverskridelse. Det betyder at institutionernes betaling i 2019 vil ske efter den nuværende prismodel. Det blev aftalt, at FIT udarbejder en nærmere redegørelse som grundlag for drøftelse af en langsigtet model. 5. Person 3 (CPR/Den elektroniske Kirkebog) Den forelagte indstilling omhandler omlægning af SBL-registret som led i forberedelserne til implementering af en ny lov om valg til menighedsråd, hvortil der skal leveres valglister til valgforsamlinger i samtlige menighedsrådskredse. TS orienterede om drøftelser med KL, som på vegne af kommunerne, der understøtter menighedsrådsvalg, skal løse opgaven med hensyn til udsendelse af valglister til valgforsamlinger samt eventuelle afstemningsvalg. En væsentlig og fordyrende udfordring består i samkøring af oplysninger fra SBL med oplysninger fra CPR. Med de nuværende prisoverslag vil det blive kostbart for menighedsrådene. En omlægning af SBL til at være en del af Person 3 vil lette opgaven og det er forventningen at udgifterne til en omlægning, som forudsættes finansieret af den besparelse, som menighedsrådene opnår, vil kunne være tjent hjem allerede ved det første valg. JFC forespurgte til hvem der fremtidigt skal registrere sognebånd i Person 3 og det oplystes (TS) at det skal gøres af den præst med hvem aftalen indgås. Endelig blev det oplyst, at det forslag som AWG tidligere har stillet om et mere forståeligt sprog i brevene, som systemet udsender samt udsendelse af brevene til eboks vil indgå. ITF tilsluttede sig den fremlagte indstilling. Forslag til indstilling (Anr ) 6. Resultataftale 2019 Behandles på et møde 6a - grundet det fremskredne tidspunkt. 7. Nye og igangværende projekter (til orientering) Behandles på et møde 6a - grundet det fremskredne tidspunkt. 8. Andre orienteringspunkter Behandles på et møde 6a - grundet det fremskredne tidspunkt. 9. Eventuelt På forslag fra HTB blev det aftalt, at møder fremadrettet skal udvides til 3 timer.

6 Side 6 Desuden afholdes et Skype-møde snarest muligt, hvor punkterne 7-9 behandles. Til dette møde vil blive fremsendt et revideret forslag til resultataftale 2019.

Referat. It-Følgegruppemøde, møde nr. 5a - tirsdag den 3. juli 2018 kl via skype R E F E R A T

Referat. It-Følgegruppemøde, møde nr. 5a - tirsdag den 3. juli 2018 kl via skype R E F E R A T It-Følgegruppemøde, møde nr. 5a - tirsdag den 3. juli 2018 kl. 10-11.30 via skype Folkekirkens It Dato: 3. juli 2018 Deltagere: Henning Toft Bro (HTB) formand Inge Kjær Andersen(IKA) Asger W. Gewecke (AEG)

Læs mere

Referat. It-Følgegruppemøde, møde nr. 6a - Torsdag den 4. oktober 2018 kl i KM / via Skype R E F E R A T

Referat. It-Følgegruppemøde, møde nr. 6a - Torsdag den 4. oktober 2018 kl i KM / via Skype R E F E R A T It-Følgegruppemøde, møde nr. 6a - Torsdag den 4. oktober 2018 kl. 11.45-12.30 i KM / via Skype Deltagere: Henning Toft Bro (HTB) formand (Skype) Inge Kjær Andersen(IKA) (Skype) Asger W. Gewecke (AEG) Jørgen

Læs mere

Referat. It-Følgegruppemøde, møde nr. 5 - onsdag den 20. juni 2018 kl på skype R E F E R A T

Referat. It-Følgegruppemøde, møde nr. 5 - onsdag den 20. juni 2018 kl på skype R E F E R A T It-Følgegruppemøde, møde nr. 5 - onsdag den 20. juni 2018 kl. 10-12 på skype Folkekirkens IT Dato: 20. juni 2018 Side 1 Dokument nr. 31888/18 Sagsbehandler: Ulla Brynning Kristiansen Deltagere: Henning

Læs mere

Referat. It-Følgegruppen, møde nr. 2 - onsdag den 31. januar 2018 kl. 9:00 til 12 i Folkekirkens It R E F E R A T

Referat. It-Følgegruppen, møde nr. 2 - onsdag den 31. januar 2018 kl. 9:00 til 12 i Folkekirkens It R E F E R A T It-Følgegruppen, møde nr. 2 - onsdag den 31. januar 2018 kl. 9:00 til 12 i Folkekirkens It Deltagere: Henning Toft Bro (HTB) formand Inge Kjær Andersen(IKA) Jørgen Christensen (JFC) Asger W. Gewecke (AEG)

Læs mere

Referat. It-Følgegruppen, møde nr. 1 - onsdag den 1. november 2017 kl. 11:00 til 14:30 i Århus Stiftsadm. R E F E R A T

Referat. It-Følgegruppen, møde nr. 1 - onsdag den 1. november 2017 kl. 11:00 til 14:30 i Århus Stiftsadm. R E F E R A T It-Følgegruppen, møde nr. 1 - onsdag den 1. november 2017 kl. 11:00 til 14:30 i Århus Stiftsadm. Deltagere: Henning Toft Bro (HTB) formand Inge Kjær Andersen(IKA) Jørgen Christensen (JFC) Asger W. Gewecke

Læs mere

R E F E R A T. It-Følgegruppemøde, møde nr. 9 - Mandag den 25. marts 2019 kl :30 i Kirkeministeriet

R E F E R A T. It-Følgegruppemøde, møde nr. 9 - Mandag den 25. marts 2019 kl :30 i Kirkeministeriet REFERAT Kirkeministeriet Folkekirkens It It-Følgegruppemøde, møde nr. 9 - Mandag den 25. marts 2019 kl. 13-16:30 i Kirkeministeriet Deltagere: Henning Toft Bro (HTB) formand Inge Kjær Andersen(IKA) Asger

Læs mere

It-Følgegruppemøde, møde nr. 7 - mandag den 17. december 2018 kl i Kirkeministeriet/ Aarhus Stift (Skype-møde)

It-Følgegruppemøde, møde nr. 7 - mandag den 17. december 2018 kl i Kirkeministeriet/ Aarhus Stift (Skype-møde) It-Følgegruppemøde, møde nr. 7 - mandag den 17. december 2018 kl. 9.30-12 i Kirkeministeriet/ Aarhus Stift (Skype-møde) Folkekirkens Dokument Id.: IT 36289 Dato: 19. januar 2019 Side 1 Dokument Id: 36289

Læs mere

Referat. It-Følgegruppen, møde nr. 3 - mandag den 26. marts 2018 kl. 12:00 til 15 i Folkekirkens It R E F E R A T

Referat. It-Følgegruppen, møde nr. 3 - mandag den 26. marts 2018 kl. 12:00 til 15 i Folkekirkens It R E F E R A T It-Følgegruppen, møde nr. 3 - mandag den 26. marts 2018 kl. 12:00 til 15 i Folkekirkens It Deltagere: Henning Toft Bro (HTB) formand Inge Kjær Andersen(IKA) Jørgen Christensen (JFC) Asger W. Gewecke (AEG)

Læs mere

IT-Styregruppen. Referat af møde nr. 20 - den 14. januar 2009. 1 Godkendelse af dagsorden. 2 Orienteringspunkter. 3 Styring af IT

IT-Styregruppen. Referat af møde nr. 20 - den 14. januar 2009. 1 Godkendelse af dagsorden. 2 Orienteringspunkter. 3 Styring af IT IT-Styregruppen Referat af møde nr. 20 - den 14. januar 2009 Til stede var: Bygningskonsulent Keld Nielsen Biskop Steen Skovsgaard Provst Paw Kingo Andersen (PKA) Sognepræst Per Bucholdt Andreasen (PBA)

Læs mere

Kommunikationsmedarbejder Jesper Moll Landsforeningen af Menighedsråd afbud fra: Biskop Sten Skovsgaard & Bygningskonsulent Keld Nielsen

Kommunikationsmedarbejder Jesper Moll Landsforeningen af Menighedsråd afbud fra: Biskop Sten Skovsgaard & Bygningskonsulent Keld Nielsen IT-Styregruppen Referat af møde nr. 19 den 22. september 2008 Til stede var: Provst Paw Kingo Andersen (PKA) Sognepræst Per Bucholdt Andreasen (PBA) Kordegn Stephen Larsen (STL) Afdelingschef Steffen Brunés

Læs mere

Stiftsrådet for Lolland-Falsters Stift

Stiftsrådet for Lolland-Falsters Stift Stiftsrådet for Lolland-Falsters Stift Beretning fra mødet i Stiftsrådet for Lolland-Falsters Stift Onsdag den 17. november 2010. Følgende deltog i mødet: Biskop Steen Skovsgaard Provst Jens Lose Domprovst

Læs mere

Folkekirkens It R E F E R A T

Folkekirkens It R E F E R A T It-Styregruppen, møde 39 - onsdag den 20. januar 2016 kl. 9:30, Folkekirkens It, Rådhusstræde Deltagere: Biskop Henning Toft Bro (HTB) Stiftskontorchef Asger W. Gewecke (AWG) Provst Johanne Haastrup (JOST)

Læs mere

Dagsorden. IT-styregruppen, møde 29 - mandag den 7. marts 2011 kl. 13.00-15.00. Referat. 1. Dagsorden blev godkendt

Dagsorden. IT-styregruppen, møde 29 - mandag den 7. marts 2011 kl. 13.00-15.00. Referat. 1. Dagsorden blev godkendt IT-styregruppen, møde 29 - mandag den 7. marts 2011 kl. 13.00-15.00 - it til folkekirken Side Dato: 17. marts 2011 ItK-Dok. nr.: 23915-11 Deltagere: Bygningskonsulent Keld Nielsen Provst Paw Kingo Andersen

Læs mere

2. Orientering Ændring af bekendtgørelse for fællesfonden - budgetfølgegruppens sammensætning i forbindelse med ændring af stiftsøvrighedens

2. Orientering Ændring af bekendtgørelse for fællesfonden - budgetfølgegruppens sammensætning i forbindelse med ændring af stiftsøvrighedens Budgetfølgegruppen vedrørende fællesfonden Møde d. 1. juli 2013, kl. 10.00-14.00 Referat af møde i budgetfølgegruppen Deltagere: Kjeld Holm, Paw Kingo Andersen, Helle Samson, Inge Lise Pedersen, Klaus

Læs mere

Referat af Stiftsrådets 18. ordinære møde den 24. februar 2014 i Aalborg Bispegård

Referat af Stiftsrådets 18. ordinære møde den 24. februar 2014 i Aalborg Bispegård Dok.nr.: 25493/14 MJOH Referat af Stiftsrådets 18. ordinære møde den 24. februar 2014 i Aalborg Bispegård Til stede: Ejnar Haugaard Thomsen (Aalborg Vestre provsti), Ole Dørum Jensen (Aalborg Nordre provsti),

Læs mere

Budgetfølgegruppen vedrørende fællesfonden. Deltagere. Dagsorden. Dagsorden. Møde d. 25. maj 2016, kl , Roskilde Stift

Budgetfølgegruppen vedrørende fællesfonden. Deltagere. Dagsorden. Dagsorden. Møde d. 25. maj 2016, kl , Roskilde Stift Budgetfølgegruppen vedrørende fællesfonden Møde d. 25. maj 2016, kl. 11.30-15.00, Roskilde Stift Deltagere Tine Lindhardt, Formand, Biskop i Fyens Stift Jette Marie Bundgaard-Nielsen, Formand Danmarks

Læs mere

Christian Dons Christensen, departementschef i Kirkeministeriet Klaus Kerrn-Jespersen, Kontorchef Kirkeministeriet

Christian Dons Christensen, departementschef i Kirkeministeriet Klaus Kerrn-Jespersen, Kontorchef Kirkeministeriet Budgetfølgegruppen vedrørende fællesfonden Møde d. 23. maj 2017, kl. 10.30-14.30 Deltagere Tine Lindhardt, Formand, Biskop i Fyens Stift Jette Marie Bundgaard-Nielsen, Formand Danmarks Provsteforening

Læs mere

fra stiftsrådsmødet onsdag den 13. november 2013 kl

fra stiftsrådsmødet onsdag den 13. november 2013 kl Dagsorden og referat: fra stiftsrådsmødet onsdag den 13. november 2013 kl. 14.00 Mødedeltagere: Afbud: Fra Stiftet: Erik Vind, Ester Larsen, Jens Hebsgaard, Lars Ole Johnsen, Grethe Krogh Jakobsen, Mads

Læs mere

Budgetfølgegruppen vedrørende fællesfonden. Deltagere. Dagsorden. Møde d. 15. september 2016, kl

Budgetfølgegruppen vedrørende fællesfonden. Deltagere. Dagsorden. Møde d. 15. september 2016, kl Budgetfølgegruppen vedrørende fællesfonden Møde d. 15. september 2016, kl. 10.30-14.00 Deltagere Tine Lindhardt, Formand, Biskop i Fyens Stift Jette Marie Bundgaard-Nielsen, Formand Danmarks Provsteforening

Læs mere

PERSONDATAFORORDNING - at blive klar til. Kirkeministeriets syn på den nye Persondataforordning FDK temadag i Vejle - 19.

PERSONDATAFORORDNING - at blive klar til. Kirkeministeriets syn på den nye Persondataforordning FDK temadag i Vejle - 19. PERSONDATAFORORDNING - at blive klar til Kirkeministeriets syn på den nye Persondataforordning FDK temadag i Vejle - 19. april 2018 FOLKEKIRKENS IT hvad jeg vil sige noget om 1. Hvad er det der sker den

Læs mere

Referat af Stiftsrådets 13. ordinære møde den 25. oktober 2012 i Aalborg Bispegård

Referat af Stiftsrådets 13. ordinære møde den 25. oktober 2012 i Aalborg Bispegård Dok.nr.: 110751/12 MJOH Referat af Stiftsrådets 13. ordinære møde den 25. oktober 2012 i Aalborg Bispegård Til stede: Ejnar Haugaard Thomsen (Aalborg Vestre provsti), Ole Dørum Jensen (Aalborg Nordre provsti),

Læs mere

Referat. IT-styregruppen, møde 23 - tirsdag den 15. december 2009

Referat. IT-styregruppen, møde 23 - tirsdag den 15. december 2009 IT-styregruppen, møde 23 - tirsdag den 15. december 2009 Deltagere: Biskop Steen Skovsgaard Bygningskonsulent Keld Nielsen Provst Paw Kingo Andersen (PKA) Gert Nicolajsen (GENI) Kordegn Stephen Larsen

Læs mere

Referat af Stiftsrådets 19. ordinære møde den 3. juni 2014 i Aalborg Bispegård

Referat af Stiftsrådets 19. ordinære møde den 3. juni 2014 i Aalborg Bispegård Dok.nr.: 67565/14 MJOH Referat af Stiftsrådets 19. ordinære møde den 3. juni 2014 i Aalborg Bispegård Til stede: Ejnar Haugaard Thomsen (Aalborg Vestre provsti), Jens Peter Skjølstrup Madsen (Hjørring

Læs mere

Dagsorden. Larsen,Trine 17-12-2014 08:46:26. Fraværende: Christian Holm Donatsky. Sekretær: Lone Tonnesen Referent: Thomas Larsen 1/6

Dagsorden. Larsen,Trine 17-12-2014 08:46:26. Fraværende: Christian Holm Donatsky. Sekretær: Lone Tonnesen Referent: Thomas Larsen 1/6 Referat af bestyrelsesmøde på HF & VUC Nordsjælland den 9. december 2014 Til stede: Bolette Christensen, Dorthe Heide, Lisbeth Harsvik, Klaus Markussen, kursistrådsrepræsentant med stemmeret: Hüdaverdi

Læs mere

Dagsorden til Stiftsrådsmødet onsdag den 16. november 2011 kl. 14.00

Dagsorden til Stiftsrådsmødet onsdag den 16. november 2011 kl. 14.00 Dagsorden til Stiftsrådsmødet onsdag den 16. november 2011 kl. 14.00 Mødedeltagere: Ester Larsen, Erik Vind, Inger Lund, Rasmus Kr. Rasmussen, Inge Dalsgaard, Jens Rønn Sørensen, Henrik Wigh-Poulsen, Eva

Læs mere

brug af ny anlægsbudgettering

brug af ny anlægsbudgettering Oktober 2019 Rigsrevisionens notat om beretning om brug af ny anlægsbudgettering i projektet Den nye bane København-Ringsted Fortsat notat til Statsrevisorerne 1 Opfølgning i sagen om brug af ny anlægsbudgettering

Læs mere

Budgetfølgegruppen vedrørende fællesfonden. Deltagere. Dagsorden. Møde d. 11. januar 2012, kl i København

Budgetfølgegruppen vedrørende fællesfonden. Deltagere. Dagsorden. Møde d. 11. januar 2012, kl i København Budgetfølgegruppen vedrørende fællesfonden Møde d. 11. januar 2012, kl. 10-15 i København Dato: 13. januar 2012 Deltagere Kjeld Holm, Leif Sondrup, Paw Kingo Andersen, Helle Samson, Inge Lise Pedersen,

Læs mere

MINISTERREDEGØRELSE TIL BERETNING NR. 23/2014 OM REVISIONEN AF STATSREGN- SKABET FOR 2014

MINISTERREDEGØRELSE TIL BERETNING NR. 23/2014 OM REVISIONEN AF STATSREGN- SKABET FOR 2014 Statsrevisorernes Sekretariat Folketinget Christiansborg 1240 København K 18 november 2015 MINISTERREDEGØRELSE TIL BERETNING NR. 23/2014 OM REVISIONEN AF STATSREGN- SKABET FOR 2014 Hermed fremsender jeg

Læs mere

RIGSREVISIONEN København, den 5. maj 2003 RN B105/03

RIGSREVISIONEN København, den 5. maj 2003 RN B105/03 RIGSREVISIONEN København, den 5. maj 2003 RN B105/03 Notat til statsrevisorerne om den fortsatte udvikling i sagen om Undervisningsministeriets økonomiske og faglige styring på erhvervsskoleområdet (beretning

Læs mere

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift Beslutningsreferat fra møde i Stiftsrådet Onsdag den 24. november 2010 kl. 16.30 20.00 i Helligåndshuset, Valkendorfsgade 23, 1151 København K. Afbud fra Arthur T. Mønsted, Pernille Østrem, Tom Allan.

Læs mere

Referat. It-Styregruppen, møde 42 - onsdag den 26. april 2017 kl. 9:30 13:00 R E F E R A T

Referat. It-Styregruppen, møde 42 - onsdag den 26. april 2017 kl. 9:30 13:00 R E F E R A T It-Styregruppen, møde 42 - onsdag den 26. april 2017 kl. 9:30 13:00 Deltagere: Afdelingschef Steffen Brunés (formand) (SB) Biskop Henning Toft (HTB) Stiftskontorchef Asger W. Gewecke (AWG) Provst Peter

Læs mere

Notat. Referat af 5. møde i HRM-styregruppen under FSU om Human Ressource Management i folkekirken.

Notat. Referat af 5. møde i HRM-styregruppen under FSU om Human Ressource Management i folkekirken. Dato: 1. oktober 2009 Referat af 5. møde i HRM-styregruppen under FSU om Human Ressource Management i folkekirken. Kirkeministeriet KM-3 Sagsbehandler Lone Klixbüll Mødet fandt sted tirsdag den 25. august

Læs mere

Bekendtgørelse om budget og regnskabsvæsen m.v. for fællesfonden

Bekendtgørelse om budget og regnskabsvæsen m.v. for fællesfonden Bekendtgørelse om budget og regnskabsvæsen m.v. for fællesfonden I medfør af 10, 11, stk. 1, nr. 5-6, 12, 15, stk. 1, 17, stk. 2, i lov om folkekirkens økonomi, jf. lovbekendtgørelse nr. 560 af 17. juni

Læs mere

Referat af Stiftsrådets 9. ordinære møde den 24. oktober 2011 i Aalborg Bispegård

Referat af Stiftsrådets 9. ordinære møde den 24. oktober 2011 i Aalborg Bispegård Dok.nr.: 98086/11 MJOH Referat af Stiftsrådets 9. ordinære møde den 24. oktober 2011 i Aalborg Bispegård Til stede: Ole Dørum Jensen (Aalborg Nordre provsti), Ejnar Haugaard Thomsen (Aalborg Vestre provsti),

Læs mere

Referat for: Kongens Lyngby Provstiudvalg. PU møde 28. januar Kl Mødested: Chr. X's Alle 118

Referat for: Kongens Lyngby Provstiudvalg. PU møde 28. januar Kl Mødested: Chr. X's Alle 118 Referat for: Kongens Lyngby Provstiudvalg PU møde 28. januar 2016. Kl. 15.00-17.00 Mødested: Chr. X's Alle 118 Deltagere: John Bagger-Petersen, Julie Rebel, Hans-Christian Jørgensen, Ulla W. Jeppesen og

Læs mere

U D K A S T T I L D A G S O R D E N

U D K A S T T I L D A G S O R D E N IT-styregruppen, møde 30 - tirsdag den 10. maj 2011 kl. 10.00-13.00 Deltagere: Henning Toft Bro (HTB) Provst Paw Kingo Andersen (PKA) Gert Nicolajsen (GENI) Stiftskontorchef Asger W. Gewecke (AWG) Afdelingschef

Læs mere

Demokratisering af folkekirkens økonomi

Demokratisering af folkekirkens økonomi Demokratisering af folkekirkens økonomi Provstiudvalgskonference 3. november 2018 Hans-Henrik Nielsen Formand for Økonomi- og kirkegårdsudvalget 22 2 1 Styrket demokrati omkring økonomien Landsforeningen

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om folkekirkens Fællesfond. April 2010

Notat til Statsrevisorerne om beretning om folkekirkens Fællesfond. April 2010 Notat til Statsrevisorerne om beretning om folkekirkens Fællesfond April 2010 RIGSREVISORS FORTSATTE NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om folkekirkens Fællesfond (beretning nr. 10/02) 9.

Læs mere

Bestyrelsens forretningsorden

Bestyrelsens forretningsorden marts 2010/jca Bestyrelsens forretningsorden 1. Hjemmel Iht. vedtægter 6 stk. 6a : Bestyrelsen fastlægger selv sin forretningsorden dog under hensyn til stk. 6b.6e. Henvisningerne i stk. 6b..6e er indarbejdet

Læs mere

Næstved Kommunes administration af ordninger med statsrefusion, hjælp til enkeltudgifter. Maj 2015

Næstved Kommunes administration af ordninger med statsrefusion, hjælp til enkeltudgifter. Maj 2015 Næstved Kommunes administration af ordninger med statsrefusion, hjælp til enkeltudgifter og hjælp til flytning Maj 2015 RAPPORT OM REVISIONEN VED NÆSTVED KOMMUNE 1 Næstved kommunes administration af ordninger

Læs mere

Beredskabskommissionen

Beredskabskommissionen REFERAT Beredskabskommissionen Mødedato: Onsdag den 30-07-2008 Mødested: Solsikkevej 2 6100 Haderslev Starttidspunkt: Kl. 15:30 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Afbud: Peter Rosendahl, Svend Erik Larsen Fraværende:

Læs mere

Referat af Stiftsrådets 11. ordinære møde den 23. maj 2012 i Aalborg Bispegård

Referat af Stiftsrådets 11. ordinære møde den 23. maj 2012 i Aalborg Bispegård Dok.nr.: 55260/12 MJOH Referat af Stiftsrådets 11. ordinære møde den 23. maj 2012 i Aalborg Bispegård Til stede: Ejnar Haugaard Thomsen (Aalborg Vestre provsti), Elin Klitgaard (Hadsund provsti), Jørgen

Læs mere

Resultataftale 2012. for. Fyens Stift

Resultataftale 2012. for. Fyens Stift Resultataftale 2012 for Fyens Stift 1. Præsentation 1.1. Det formelle grundlag for stiftsadministrationens virke Denne aftale vedrører Fyens Stiftsadministrations opgavevaretagelse. Stiftsadministrationen

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om Forsvarets procedurer for anskaffelse af større materiel. Oktober 2015

Notat til Statsrevisorerne om beretning om Forsvarets procedurer for anskaffelse af større materiel. Oktober 2015 Notat til Statsrevisorerne om beretning om Forsvarets procedurer for anskaffelse af større materiel Oktober 2015 FORTSAT NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om Forsvarets procedurer for anskaffelse

Læs mere

Forretningsorden. Partnerskab for vidensopbygning om virkemidler & arealregulering. September 2014

Forretningsorden. Partnerskab for vidensopbygning om virkemidler & arealregulering. September 2014 Forretningsorden Partnerskab for vidensopbygning om virkemidler & arealregulering September 2014 1 2 Indhold 1: Baggrund... 4 2: Partnerskabets sammensætning... 4 3: Koordineringsgruppe... 5 4: Sekretariat...

Læs mere

1. Indledning Temaer Mål, strategi og økonomi Arbejds- og personaleforhold Tillid, samarbejde og trivsel...

1. Indledning Temaer Mål, strategi og økonomi Arbejds- og personaleforhold Tillid, samarbejde og trivsel... HR OG KOMMUNIKATION Temaer for HSU Godkendt af HSU 24. marts 2014 Marts 2014 Udarbejdet af: Jytte Beck, Leila D. Pedersen, Bo M. Pedersen, Ulla Mulbjerg og Erik Knudsen. Temaer for HSU Indhold 1. Indledning...

Læs mere

U D K A S T T I L R E F E R A T

U D K A S T T I L R E F E R A T It-Styregruppen, møde 32 - mandag den 23. april 2012, kl. 12.30 Deltagere: Afdelingschef Steffen Brunés (formand) (SB) Biskop Henning Toft Bro (HTB) Bygningskonsulent Keld Nielsen Provst Paw Kingo Andersen

Læs mere

AALBORG STIFT Stiftsrådet Dok.nr /16 MJOH

AALBORG STIFT Stiftsrådet Dok.nr /16 MJOH AALBORG STIFT Stiftsrådet Dok.nr. 60 875/16 MJOH Dato: 19. maj 2016 Referat af Stiftsrådets 27. ordinære møde den 19. maj 2016 i Aalborg Bispegård Til stede: Ejnar Haugaard Thomsen (Aalborg Vestre provsti),

Læs mere

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift Beslutningsreferat fra møde i Stiftsrådet Mandag den 24. januar 2011 kl. 16.30 20.00 i Helligåndshuset, Valkendorfsgade 23, 1151 København K. For mødet var fastsat følgende dagsorden: 1. Godkendelse af

Læs mere

It-styregruppen, møde 37 - mandag den 11. maj 2015 kl. 10:00, Folkekirkens It, Rådhusstræde 2

It-styregruppen, møde 37 - mandag den 11. maj 2015 kl. 10:00, Folkekirkens It, Rådhusstræde 2 It-styregruppen, møde 37 - mandag den 11. maj 2015 kl. 10:00, Folkekirkens It, Rådhusstræde 2 Deltagere: Afdelingschef Steffen Brunés (formand)(sb) Biskop Henning Toft Bro (HTB) Stiftskontorchef Asger

Læs mere

Revisionsudvalg Kommissorium. Juni 2016

Revisionsudvalg Kommissorium. Juni 2016 Revisionsudvalg Kommissorium Juni 2016 Index 1. Indledning... 2 2. Revisionsudvalgets formål... 2 3. Revisionsudvalgets opgaver... 3 4. Revisionsudvalgets deltagere... 3 5. Revisionsudvalgets møder...

Læs mere

Referat af Stiftsrådets 23. ordinære møde den 28. maj 2015 i Aalborg Bispegård

Referat af Stiftsrådets 23. ordinære møde den 28. maj 2015 i Aalborg Bispegård Dok.nr.: 59445/15 MJOH Referat af Stiftsrådets 23. ordinære møde den 28. maj 2015 i Aalborg Bispegård Til stede: Ejnar Haugaard Thomsen (Aalborg Vestre provsti), Søren Dosenrode (Aalborg Budolfi provsti),

Læs mere

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift Beslutningsprotokol fra møde i Stiftsrådet Tirsdag den 30. maj 2017 kl. 16.30 18.00 i Københavns Bispegård, Nørregade 11, 1165 København K med efterfølgende besigtigelse i Ørestaden. Fraværende med afbud:

Læs mere

Notat. Referat af 6. møde i HRM-styregruppen under FSU om Human Ressource Management i folkekirken

Notat. Referat af 6. møde i HRM-styregruppen under FSU om Human Ressource Management i folkekirken Dato:26. oktober 2009 Referat af 6. møde i HRM-styregruppen under FSU om Human Ressource Management i folkekirken Kirkeministeriet Sagsbehandler Lone Klixbüll Mødet fandt sted torsdag den 8. oktober 2009

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om statens anvendelse af private konsulenter. Januar 2011

Notat til Statsrevisorerne om beretning om statens anvendelse af private konsulenter. Januar 2011 Notat til Statsrevisorerne om beretning om statens anvendelse af private konsulenter Januar 2011 RIGSREVISORS NOTAT TIL STATSREVISORERNE I HENHOLD TIL RIGSREVISORLOVENS 18, STK. 4 1 Vedrører: Statsrevisorernes

Læs mere

B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L

B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L Bestyrelsesmøde nr. 6 18. juni 2015 Kl. 16.00 19.00 Campus Helsingør, Rasmus Knudsens Vej 9, 3000 Helsingør Rundvisning fra kl. 15.15 16.00 Spisning fra kl. 19.00

Læs mere

Referat. Menighedsrådsmøde Dagsorden Pkt. 1. Ad pkt. 1.

Referat. Menighedsrådsmøde  Dagsorden Pkt. 1. Ad pkt. 1. Holbæk den. 12. marts 2013, side 1 af 6 Referat af Menighedsrådsmøde Tirsdag den 12. marts 2013 kl. 19.00 Afholdes i Sortebrødreklostret Klosterstræde 7, 4300 Holbæk. Referat. Fraværende med afbud; Flemming

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om indsatsen mod momskarruselsvindel. Juni 2013

Notat til Statsrevisorerne om beretning om indsatsen mod momskarruselsvindel. Juni 2013 Notat til Statsrevisorerne om beretning om indsatsen mod momskarruselsvindel Juni 2013 FORTSAT NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om indsatsen mod momskarruselsvindel (beretning nr. 17/05)

Læs mere

Referat. It-Styregruppen, møde 35 - tirsdag den 27. maj kl. 13.00 til 16 - i Folkekirkens It. R E F E R A T

Referat. It-Styregruppen, møde 35 - tirsdag den 27. maj kl. 13.00 til 16 - i Folkekirkens It. R E F E R A T It-Styregruppen, møde 35 - tirsdag den 27. maj kl. 13.00 til 16 - i Folkekirkens It. Deltagere: Afdelingschef Steffen Brunés (formand)(sb) Provst Johanne Haastrup (JOST) Kordegn Finn Poulsen (FPO) Stiftskontorchef

Læs mere

Bestyrelsen Borupgaard Gymnasium

Bestyrelsen Borupgaard Gymnasium Bestyrelsen Borupgaard Gymnasium M ø d e r e f e r a t Dato: Tid: Sted: den 10.december 2014 kl. 16 rektors kontor Til stede: Søren Slotsaa Birgitte Frandsen Langkilde Birgitte Lind Thomas Borum Reuss

Læs mere

Referat af Stiftsrådets 20. ordinære møde den 26. august 2014 i Aalborg Bispegård

Referat af Stiftsrådets 20. ordinære møde den 26. august 2014 i Aalborg Bispegård Dok.nr.: 94590/14 HREJ Referat af Stiftsrådets 20. ordinære møde den 26. august 2014 i Aalborg Bispegård Til stede: Ejnar Haugaard Thomsen (Aalborg Vestre provsti), Ole Dørum Jensen (Aalborg Nordre provsti),

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om sygehusenes økonomi i Marts 2013

Notat til Statsrevisorerne om beretning om sygehusenes økonomi i Marts 2013 Notat til Statsrevisorerne om beretning om sygehusenes økonomi i 2009 Marts 2013 RIGSREVISORS FORTSATTE NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om sygehusenes økonomi i 2009 (beretning nr. 2/2010)

Læs mere

U D K A S T T I L R E F E R A T

U D K A S T T I L R E F E R A T It-Styregruppen, møde 33 - tirsdag den 30. oktober 2012, kl. 12.00 Deltagere: Afdelingschef Steffen Brunés (formand)(sb) Biskop Henning Toft Bro (HTB) Bygningskonsulent Keld Nielsen Jens Kaltoft (JKA)

Læs mere

Klima- og Energipolitisk Udvalg

Klima- og Energipolitisk Udvalg Klima- og Energipolitisk Udvalg Torsdag den 20.01.11 kl. 16:30 i mødelokale 1 Medlemmer: Hans Barlach (C) Niclas Bekker Poulsen (A) Kai O. Svensson (F) Gert Poul Christensen (O) Lars Kilhof (V) Side 1

Læs mere

Den gældende ordning for folkekirkens styre

Den gældende ordning for folkekirkens styre Den gældende ordning for folkekirkens styre Oplæg ved departementschef Henrik Nepper-Christensen Indledning Når man skal drøfte, om noget skal forandres, er det altid nyttigt at begynde med et overblik

Læs mere

Rigsrevisionens notat om beretning om politiets henlæggelse af straffesager

Rigsrevisionens notat om beretning om politiets henlæggelse af straffesager Rigsrevisionens notat om beretning om politiets henlæggelse af straffesager Januar 2018 FORTSAT NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om politiets henlæggelse af straffesager (beretning nr. 15/2014)

Læs mere

Afbud fra Elli Krog Foldager og Niels Christian Henneberg. Kirsten Nielsen fra musikudvalget i Christians menighedsråd deltager under punkt 3 og 4.

Afbud fra Elli Krog Foldager og Niels Christian Henneberg. Kirsten Nielsen fra musikudvalget i Christians menighedsråd deltager under punkt 3 og 4. Referat for: Fredericia Provstiudvalg PU møde 26. november 2014. Kl. 16.00 Mødested: Christiansvej 6, Fredericia Afbud fra Elli Krog Foldager og Niels Christian Henneberg. Kirsten Nielsen fra musikudvalget

Læs mere

Dagsorden: 1) Velkommen til de nye bestyrelsesmedlemmer Ane Brødsgaard og Line Dreyer

Dagsorden: 1) Velkommen til de nye bestyrelsesmedlemmer Ane Brødsgaard og Line Dreyer Referat af bestyrelsens møde tirsdag den 29. marts 2011 Til stede: Afbud: Jan Halle (JH), Lone Ryg Olsen (LRO) Jonna Fonnesbæk Hansen (JF), Preben Sørensen (PS), Lars Ole Vestergaard (LOV), Nils Henrik

Læs mere

Brøndby, den 04.03.2013 TS/ Indkaldelse Den 28. februar 2013

Brøndby, den 04.03.2013 TS/ Indkaldelse Den 28. februar 2013 Brøndby, den 04.03.2013 TS/ Indkaldelse Den 28. februar 2013 Brøndbyernes Andelsboligforening Mødeart: Hovedbestyrelsesmøde nr. 70 Mødested: Afd. 3 s lokaler Afdeling: Gillesager 258 Mødetid kl. 18.00

Læs mere

Mødedato / sted: 26. februar 2013 / Gribvand Spildevand A/S, Holtvej 18C kl. 16:00-19:00

Mødedato / sted: 26. februar 2013 / Gribvand Spildevand A/S, Holtvej 18C kl. 16:00-19:00 Gribvand Spildevand A/S Bestyrelse 6. marts 2013 Referat af Bestyrelsesmøde d. 26. februar 2013 Mødedato / sted: 26. februar 2013 / Gribvand Spildevand A/S, Holtvej 18C kl. 16:00-19:00 Mødedeltagere: Flemming

Læs mere

Tre kirkepolitiske budskaber til det nye Folketing

Tre kirkepolitiske budskaber til det nye Folketing Tre kirkepolitiske budskaber til det nye Folketing Folketinget er folkekirkens lovgivningsmagt. Det er menighedsrådene trygge ved, og de forventer en fortsat demokratisering af folkekirken. Landsforeningen

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om status på byggeriet af Cityringen. November 2014

Notat til Statsrevisorerne om beretning om status på byggeriet af Cityringen. November 2014 Notat til Statsrevisorerne om beretning om status på byggeriet af Cityringen November 2014 18, STK. 4-NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Vedrører: Statsrevisorernes beretning nr. 18/2013 om status på byggeriet

Læs mere

Referat. It-styregruppen, møde 38 - tirsdag den 20. oktober 2015 kl. 10:00, Folkekirkens It, Rådhusstræde 2 R E F E R A T

Referat. It-styregruppen, møde 38 - tirsdag den 20. oktober 2015 kl. 10:00, Folkekirkens It, Rådhusstræde 2 R E F E R A T It-styregruppen, møde 38 - tirsdag den 20. oktober 2015 kl. 10:00, Folkekirkens It, Rådhusstræde 2 Deltagere: Afdelingschef Steffen Brunés (formand)(sb) Biskop Henning Toft Bro (HTB) Provst Johanne Haastrup

Læs mere

RIGSREVISIONEN København, den 30. august 2004 RN B106/04

RIGSREVISIONEN København, den 30. august 2004 RN B106/04 RIGSREVISIONEN København, den 30. august 2004 RN B106/04 Notat til statsrevisorerne om den fortsatte udvikling i sagen om den økonomiske styring på Aarhus Universitet og Københavns Universitet (beretning

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Kultur- og Fritidsudvalget den 21-04-2010, s 1 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Kultur- og Fritidsudvalget PROTOKOL Onsdag den 21 april 2010 kl 08:30 afholder Kultur- og Fritidsudvalget møde i Byhistorisk Samling,

Læs mere

Referat af 3. ekstraordinære budgetmøde i stiftsrådet den 22. januar 2015 i Aalborg Bispegård

Referat af 3. ekstraordinære budgetmøde i stiftsrådet den 22. januar 2015 i Aalborg Bispegård Dok.nr.: 8871/15 MJOH Referat af 3. ekstraordinære budgetmøde i stiftsrådet den 22. januar 2015 i Aalborg Bispegård Til stede: Ejnar Haugaard Thomsen (Aalborg Vestre provsti), Anne Steenberg (Aalborg Østre

Læs mere

Referat. Møde i Personalepolitisk underudvalg Onsdag den 17. september 2014, kl Mødelokale 4, Regionshuset, Alleen 15, 4180 Sorø

Referat. Møde i Personalepolitisk underudvalg Onsdag den 17. september 2014, kl Mødelokale 4, Regionshuset, Alleen 15, 4180 Sorø Referat Deltagere: Jens Andersen (formand) (afbud), Marianne Evers, Kim Leck Fischer, Jenny Heinrichs, Margit Siig Mortensen (afbud), Jes Hansen, Gunhild Krogager Carlsson (afbud), Richard Faarup (afbud),

Læs mere

Referat for: Fredericia Provstiudvalg. PU møde 12. december 2014. Kl. 16.00 Mødested: Christiansvej 6. Afbud fra Elli Krog Foldager.

Referat for: Fredericia Provstiudvalg. PU møde 12. december 2014. Kl. 16.00 Mødested: Christiansvej 6. Afbud fra Elli Krog Foldager. Referat for: Fredericia Provstiudvalg PU møde 12. december 2014. Kl. 16.00 Mødested: Christiansvej 6 Afbud fra Elli Krog Foldager. Mødepunkt 1 Godkendelse af dagsorden Der tilføjes et ekstra punkt: Der

Læs mere

MØDE MED LEVERANDØRER AF SYSTEMER TIL FOLKEKIRKEN

MØDE MED LEVERANDØRER AF SYSTEMER TIL FOLKEKIRKEN MØDE MED LEVERANDØRER AF SYSTEMER TIL FOLKEKIRKEN, kl. 13.00-15.00 i Folkekirkens It FOLKEKIRKENS IT 1 Dagsorden 1. Velkommen Mødets formål Rammer (proces, rammer, krav ) 2. Konfirmandsystemet Løsningspræsentation

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om udviklingen af de nationale test. Juni 2010

Notat til Statsrevisorerne om beretning om udviklingen af de nationale test. Juni 2010 Notat til Statsrevisorerne om beretning om udviklingen af de nationale test Juni 2010 RIGSREVISORS NOTAT TIL STATSREVISORERNE I HENHOLD TIL RIGSREVISORLOVENS 18, STK. 4 1 Vedrører: Statsrevisorernes beretning

Læs mere

Deltagere: Kim Røgen (KRØ) Bestyrelsesformand Susanne Mortensen (SMO) Bestyrelsesmedlem (næstformand) Jens Jørgen Nygaard (JJN) Bestyrelsesmedlem

Deltagere: Kim Røgen (KRØ) Bestyrelsesformand Susanne Mortensen (SMO) Bestyrelsesmedlem (næstformand) Jens Jørgen Nygaard (JJN) Bestyrelsesmedlem Referat: Bestyrelsesmøde d. 19.10.2015 Klokken 17.00 19.00 Furesø Egedal Forsyning A/S, Knud Bro Alle 1, 3660 Stenløse Bilag 1.1 Deltagere: Kim Røgen (KRØ) Bestyrelsesformand Susanne Mortensen (SMO) (næstformand)

Læs mere

Referat af Stiftsrådets 12. ordinære møde den 20. august 2012 i Aalborg Bispegård

Referat af Stiftsrådets 12. ordinære møde den 20. august 2012 i Aalborg Bispegård Dok.nr.: 85103/12 MJOH Referat af Stiftsrådets 12. ordinære møde den 20. august 2012 i Aalborg Bispegård Til stede: Ejnar Haugaard Thomsen (Aalborg Vestre provsti), Ole Dørum Jensen (Aalborg Nordre provsti),

Læs mere

Folkekirkens Arbejdsmiljøråd

Folkekirkens Arbejdsmiljøråd - Folkekirkens Arbejdsmiljøråd 18/09 2017 September 2017 Mødedato: 18. september 2017 Tidspunkt: Kl. 10.30 14.30 (Bemærk der er formøder på A og B siden klokken 10.00 10.30) Sted: Præsteforeningen, Linnésgade

Læs mere

FOLKEKIRKENS MELLEMKIRKELIGE RÅD. Council on International Relations of the Evangelical Lutheran Church in Denmark

FOLKEKIRKENS MELLEMKIRKELIGE RÅD. Council on International Relations of the Evangelical Lutheran Church in Denmark FOLKEKIRKENS MELLEMKIRKELIGE RÅD Council on International Relations of the Evangelical Lutheran Church in Denmark Vejle, den 31. januar 2014 J.nr. 013 JSS/dlv Protokol fra møde i Folkekirkens mellemkirkelige

Læs mere

Notat. Referat af 8. møde i HRM-styregruppen under FSU om Human Ressource management i folkekirken.

Notat. Referat af 8. møde i HRM-styregruppen under FSU om Human Ressource management i folkekirken. Dato: 25. maj 2010 Referat af 8. møde i HRM-styregruppen under FSU om Human Ressource management i folkekirken. Dokument nr. 53658/10 Kirkeministeriet Dok: Ansvarligt kontor Sagsbehandler Dok: Sagsbehandler

Læs mere

Budgetprocedure for budget

Budgetprocedure for budget Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling Dato 31. januar 2017 Budgetprocedure for budget 2018-2021 1. Resume Procedureindstillingen beskriver hvordan budgetlægningen for

Læs mere

Februar Rigsrevisionens notat om beretning om. Forsvarsministeriets effektiviseringer

Februar Rigsrevisionens notat om beretning om. Forsvarsministeriets effektiviseringer Februar 2019 Rigsrevisionens notat om beretning om Forsvarsministeriets effektiviseringer Fortsat notat til Statsrevisorerne 1 Opfølgning i sagen om Forsvarsministeriets effektiviseringer (beretning nr.

Læs mere

Protokol. 1 Menighedsrådsmøde Mølholm Sogn 23. august 2017 referat. Mødedato: Onsdag 23. august 2017 Mødetidspunkt: 18:00 20:30

Protokol. 1 Menighedsrådsmøde Mølholm Sogn 23. august 2017 referat. Mødedato: Onsdag 23. august 2017 Mødetidspunkt: 18:00 20:30 1 Menighedsrådsmøde Mølholm Sogn 23. august 2017 referat Protokol Mødedato: Onsdag 23. august 2017 Mødetidspunkt: 18:00 20:30 Mødelokale: Medlemmer: Afbud (Frode 21 42 18 52): Værter: Sognehuset Erik Steen

Læs mere

Høringsnotat om Debatoplæg fra Udvalget om en mere sammenhængende og moderne styringsstruktur for folkekirken

Høringsnotat om Debatoplæg fra Udvalget om en mere sammenhængende og moderne styringsstruktur for folkekirken Høringsnotat om Debatoplæg fra Udvalget om en mere sammenhængende og moderne styringsstruktur for folkekirken (høringsnotat af 7. november, der er korrigeret den 12. november 2013) Dato: 12. november 2013

Læs mere

Beretning fra mødet i Stiftsrådet for Lolland-Falsters Stift mandag den 12. september 2011

Beretning fra mødet i Stiftsrådet for Lolland-Falsters Stift mandag den 12. september 2011 Beretning fra mødet i Stiftsrådet for Lolland-Falsters Stift mandag den 12. september 2011 Følgende deltog i mødet: Bent Normann Olsen, formand Erik Rasmussen, næstformand Sognepræst Ulla Schou Rasmussen

Læs mere

Referat fra DSP styregruppemøde 8. maj, kl , Regionernes

Referat fra DSP styregruppemøde 8. maj, kl , Regionernes WWW.DANISHSOIL.ORG NOTAT fra DSP styregruppemøde 8. maj, kl. 13.30-15.00, Regionernes Hus 2409-05-2018 EMN-2017-00069 1161868 Christian Andersen 1. Kommentarer til dagsorden Punkt 4 og 5 tænkes sammen

Læs mere

Handlingsplan for fremtidsscenarier for Huset i Faaborg

Handlingsplan for fremtidsscenarier for Huset i Faaborg Handlingsplan for fremtidsscenarier for Huset i Faaborg Følgende notat er udarbejdet på baggrund af et møde mellem Huset, Røde Kors Faaborg og repræsentanter fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Formålet med mødet

Læs mere

G E O D A N M A R K B E S T Y R E L S E S M Ø D E

G E O D A N M A R K B E S T Y R E L S E S M Ø D E REFERAT 2018 G E O D A N M A R K B E S T Y R E L S E S M Ø D E Dato: 06-04-2018 09:30 Sted: KL, lokale S-02 Deltagerfortegnelse... 3 1. Godkendelse af dagsorden og referat... 4 1.1. Godkendelse af dagsorden

Læs mere

November Rigsrevisionens notat om beretning om. besparelsespotentialet ved obligatorisk Digital Post på ca. 1 mia. kr.

November Rigsrevisionens notat om beretning om. besparelsespotentialet ved obligatorisk Digital Post på ca. 1 mia. kr. November 2018 Rigsrevisionens notat om beretning om besparelsespotentialet ved obligatorisk Digital Post på ca. 1 mia. kr. om året Fortsat notat til Statsrevisorerne 1 Opfølgning i sagen om besparelsespotentialet

Læs mere

Referat for: Vesthimmerlands Provstiudvalg

Referat for: Vesthimmerlands Provstiudvalg Referat for: Vesthimmerlands Provstiudvalg PU møde 18. juni 2015. KI. L5.00 Mødested: Prbvstikontoret, Messevej 2, 9600 Års Mødedeltagere: Hanne Petelrsen, Axel H. Pedersen, Mogens Brinck, Poul T. Nielsen,

Læs mere

Europaudvalget 2016 Rådsmøde Alm. anl. Bilag 1 Offentligt

Europaudvalget 2016 Rådsmøde Alm. anl. Bilag 1 Offentligt Europaudvalget 2016 Rådsmøde 3484 - Alm. anl. Bilag 1 Offentligt UDENRIGSMINISTERIET EKN, sagsnr: 2016-22379 Center for Europa og Nordamerika Den 9. september 2016 Rådsmøde (almindelige anliggender) den

Læs mere

Dagsorden til møde i Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social

Dagsorden til møde i Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social Psykiatri og Social Administrationen Sekretariat, Kommunikation og HR Tingvej 15 A, 2. sal Postboks 36 DK-8800 Viborg Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social Dagsorden til møde i Hoved-MEDudvalget for

Læs mere

Resultataftale For. Viborg Stift

Resultataftale For. Viborg Stift Resultataftale 2009 For Viborg Stift 1. Præsentation 1.1 Det formelle grundlag for institutionens virke Denne aftale vedrører Viborg stiftsadministrations opgavevaretagelse. Stiftsadministrationen varetager

Læs mere

Tirsdag den 24. april kl. 19.00 Vallensbæk Havn

Tirsdag den 24. april kl. 19.00 Vallensbæk Havn Havnebestyrelsen Vallensbæk Havn Referat 336-1/2007 Møde nr. : Dato: Tilstede: Fraværende m. afbud: Referent: 336-1/2007 Tirsdag den 24. april kl. 19.00 Vallensbæk Havn Steen Hansen, formand, Ulrik Klausen,

Læs mere

Lokaludvalgenes miljøopgave vejledning til økonomistyring og opfølgning

Lokaludvalgenes miljøopgave vejledning til økonomistyring og opfølgning KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Sikker By NOTAT Lokaludvalgenes miljøopgave vejledning til økonomistyring og opfølgning Dette notat er tænkt som en vejledning til lokaludvalg og miljøpunkter

Læs mere