Alle ansøgningstyper i Byg og Miljø

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Alle ansøgningstyper i Byg og Miljø"

Transkript

1 Alle ansøgningstyper i Byg og Miljø Her kan du i alfabetisk rækkefølge se de ansøgningstyper, du kan finde i Byg og Miljø. Brug eventuelt søgefunktionen i Byg og Miljø til at finde den rette ansøgningstype. Anlæg og indretning af legeplads, motions- og sportsredskaber Tilføj ansøgningstype, hvis du vil anlægge eller indrette en legeplads eller opstille motions- og sportsredskaber. Anmelde aktivitet på et internationalt naturbeskyttelsesområde (Natura 2000) Hvis du vil foretage bestemte driftsændringer og aktiviteter i Natura 2000-områder. Anmeldeordningen omfatter aktiviteter der normalt ikke kræver tilladelse eller lignende, men som kan skade værdifuld natur i internationale naturbeskyttelsesområder (Natura 2000). Anmeldeordningen gælder ikke for skovbevoksede, fredskovspligtige arealer. Følgende aktiviteter skal anmeldes: - Tilplantning med juletræer og skov, flerårige energiafgrøder, levende hegn og lignende i fuglebeskyttelsesområder. - Rydning af samt træartsskifte og plantning i løvskov. - Ændring i tilstanden af søer, heder, moser og lignende, strandenge, strandsumpe, ferske enge og overdrev, der ikke opfylder størrelseskravet i naturbeskyttelseslovens 3. - Ændring i tilstanden af indlandssaltenge, kilder og væld samt vandløb, der ikke er udpeget efter naturbeskyttelseslovens 3. - Opdyrkning af vedvarende græsarealer i fuglebeskyttelsesområder. - Opdyrkning, tilplantning og sandflugtsdæmpning på klitter. - Rydning af krat af enebær på overdrev, der ikke er omfattet af naturbeskyttelseslovens 3. - Væsentlige ændringer inden for kort tid i græsningsintensitet, herunder ophør med græsning eller høslet. - Væsentlig ændring i anvendelsen af husdyrgødning, herunder ændret gødskning fra handelsgødning til husdyrgødning. - Etablering af anlæg, der er nødvendige for erhvervet, herunder veje. - Etablering af ikkegodkendelsespligtige virksomheder i områderne, der kan medføre betydelige forstyrrelser (eksempelvis støj). Anmeldelse af anlægs- og byggeaffald herunder PCB og andet miljøfarligt affald Tilføj ansøgningstype, hvis du vil foretage renovering eller nedrivning, der kræver screening for PCB, bly og andre miljøfarlige stoffer. Anmeldelse af jordvarmeanlæg Tilføj ansøgningstype, hvis du vil anlægge et vandret jordvarmeanlæg, som ikke er industrielt, og som er lokaliseret uden for områder med særlige drikkevandsinteresser og indvindingsoplande til vandværker (jordvarmeanlæg der kan anmeldes). Anmeldelse af olietank Vil du anmelde en olietank?

2 Anmeldelse af overjordisk olietank Hvis du vil anmelde en overjordisk, indendørs olietank under liter og med overjordiske rørsystemer, der ikke er indstøbte eller indmurede. Antenner - ny, individuel behandling Tilføj ansøgningstype, hvis du vil opsætte en antenne. Anvendelsesskift til brandmæssig anvendelseskategori 3 Tilføj ansøgningstype, hvis du vil ændre anvendelse til fx butik, forsamlingslokale, kantine, biograf, restauration, selskabslokale, idrætshal, diskotek, teater, møderum og udstillingslokale m.v., jf. bygningsreglementets kap , stk. 1. Anvendelsesskift til brandmæssig anvendelseskategori 6 Tilføj ansøgningstype, hvis du vil ændre anvendelse til fx ældrebolig, hospital, plejehjem, fængsel, døgninstitution, vuggestue og børnehave m.v., jf. bygningsreglementets kap , stk. 1. Anvendelsesskift til brandmæssig anvendelseskategori 1 Tilføj ansøgningstype, hvis du vil ændre anvendelse til fx kontor, industri og lager m.v., jf. bygningsreglementets kap , stk. 1. Anvendelsesskift til brandmæssig anvendelseskategori 2 Tilføj ansøgningstype, hvis du vil ændre anvendelse til fx skole, institution, SFO, undervisning og dagcenter m.v., jf. bygningsreglementets kap , stk. 1. Anvendelsesskift til brandmæssig anvendelseskategori 4 Tilføj ansøgningstype, hvis du vil ændre anvendelse til fx boliger m.v., jf. bygningsreglementets kap , stk. 1. Anvendelsesskift til brandmæssig anvendelseskategori 5 Tilføj ansøgningstype, hvis du vil ændre anvendelse til fx hotel, kollegie, vandrehjem, kro og pensionat m.v., jf. bygningsreglementets kap , stk. 1. Arbejder på gulv og/eller loft i en fredet bygning Tilføj ansøgningstype, hvis du vil lave arbejder på gulv og/eller loft i en fredet bygning, fx efterisolering, ny gulvbelægning, restaurering af stuk eller dekorationer.

3 Arbejder ud over almindelig vedligeholdelse på fredede objekter Tilføj ansøgningstype, hvis du vil lave arbejder ud over almindelig vedligeholdelse på et fredet objekt, fx fredede mure, monumenter, broer, sømærker eller fæstningsanlæg. Arbejder, der er beskrevet i en godkendt manual Tilføj ansøgningstype, hvis du vil gennemføre ændringer i henhold til en manual godkendt af Kulturstyrelsen på en fredet bygning. Byggeri eller etablering af anlæg på naturbeskyttet areal Hvis du skal have dispensation til byggeri eller etablering af et anlæg på naturbeskyttet areal ( 3 eller Natura 2000-område). Arealer, som er beskyttet af naturbeskyttelsesloven, må som udgangspunkt ikke ændres. Byggeri af enhver form eller etablering af et anlæg, herunder vej- og elanlæg samt opsætning af vindmøller, på disse arealer kræver en dispensation fra naturbeskyttelsesloven. Campingområder Vælg denne ansøgningstype hvis du skal indrette campingområder på musikfestivaler, spejderlejre, til sportsarrangementer og lign., hvor der opstilles mindre transportable konstruktioner til brug for overnatning. Et campingområde, der er bestemt til færre end 150 overnattende personer, er ikke omfattet af bestemmelsen, og der stilles således ikke krav efter kapitel 5.7 til disse områder. Campingpladser, der er omfattet af bekendtgørelse om tilladelse til udlejning af arealer til campering og om indretning og benyttelse af campingpladser (campingreglementet), er ikke omfattet af byggeloven. Campingtelte til brug for overnatning skal ikke byggesagsbehandles og skal ikke leve op til andre krav i bygningsreglementet. Energirenovering Tilføj ansøgningstype, hvis du vil lave energiforbedringer. Etablering af ny sø, vandhul eller regnvandsbassin Vil du fx etablere en ny sø, et vandhul eller et regnvandsbassin? Etablering af ny sø, vandhul eller regnvandsbassin kræver enten en landzonetilladelse eller en dispensation fra naturbeskyttelsesloven. Det afhænger af, om der graves i et område, der er naturbeskyttet. De naturbeskyttede arealer kan ses via kort i Byg og Miljø (vejledende). Etablering af pileanlæg til opsamling af spildevand Vil du etablere et pileanlæg med membran (lukket anlæg)?

4 Etablering af solcelle- og solvarmeanlæg Tilføj ansøgningstype, hvis du vil etablere et solcelleanlæg eller solvarmeanlæg. Hvis du skal etablere anlæg på enfamiliehuse, skal du vælge ansøgningstypen "Planmæssig forespørgsel". Facadearbejder på en fredet bygning Tilføj ansøgningstype, hvis du vil lave facadearbejder på en fredet bygning, fx istandsættelse af facader, istandsættelse af bindingsværk m.v. Festival- og salgsområder Vælg denne ansøgningstype, hvis du skal indrette festival- og salgsområder på musikfestivaler, markeder, dyrskuer og lign., hvor der er opstillet transportable konstruktioner. Transportable konstruktioner opstillet i festival- og salgsområder skal uanset denne bestemmelse leve op til de krav, der følger af kapitel F-gas-tanke på indtil gasoplagsenheder Tilføj ansøgningstype, hvis du vil oprette et anlæg med en lagerkapacitet af F-gas i tanke på indtil gasoplagsenheder. Fornyelse af indvindingstilladelse - vandværk Vil du søge om fornyelse af en indvindingstilladelse på et alment vandværk (10 eller flere husstande)? Fremføring af rør under terræn til kælder Vælg ansøgningstype, hvis du ønsker at fremføre rør under terræn til kælder, fx rør til fjernvarme. Ændringen må ikke være synlig over jorden. Fundamentsarbejder på en fredet bygning Tilføj ansøgningstype, hvis du vil lave fundamentsarbejder på en fredet bygning. Ikke væsentlig ombygning i boligenhed (kap. 1.6, stk. 1, nr. 12 i BR15) Tilføj ansøgningstype, hvis du vil lave ombygninger eller andre forandringer i boligenheder i etageejendomme, der alene vedrører ændringer inden for den enkelte enhed, og som ikke medfører ændringer i bærende konstruktioner. Den enkelte ombygning eller forandring må ikke medføre en udvidelse af etagearealet.

5 Ikke væsentlig ombygning i erhvervsenhed på højst 150 m² (kap. 1.6, stk. 1, nr. 13 i BR15) Tilføj ansøgningstype, hvis du vil lave en enkeltstående ombygning eller anden forandring i en erhvervsbebyggelse, der alene vedrører en enkelt erhvervsenhed på højst 150 m², og som ikke medfører ændringer i bærende konstruktioner eller flugtvejsforhold. Den enkelte ombygning eller forandring må ikke medføre en udvidelse af etagearealet. Ikke væsentlig ombygning i traditionelt kontorbyggeri (kap. 1.6, stk. 1, nr. 14 i BR15) Tilføj ansøgningstype, hvis du vil lave en enkeltstående ombygning eller anden forandring i et traditionelt kontorbyggeri, som alene vedrører ændringer inden for én eller flere kontorenheder, som hver især udgør selvstændige brandmæssige enheder. Den enkelte ombygning eller forandring må ikke påvirke flugtveje, som anvendes af flere brandmæssige enheder, og må ikke medføre ændringer i bærende konstruktioner. Den enkelte ombygning eller forandring må ikke medføre en udvidelse af etagearealet. Ikke væsentlig ombygning og andre forandringer - energiforbrug (kap. 1.6, stk. 1, nr. 11 i BR15) Tilføj ansøgningstype, hvis du vil lave ombygninger eller andre forandringer i bestående bebyggelse, som har betydning for energiforbruget i bygningen, og som er omfattet af byggelovens 2, stk. 1, litra e. Inddækning/lukning af altan Vil du inddække en åben altan? Indretning af parkeringspladser Tilføj ansøgningstype, hvis du vil indrette parkeringspladser. Indvendig ombygning af betondækningsgrav Tilføj ansøgningstype, hvis du vil lave en indvendig ombygning af en betondækningsgrav. Indvendig ombygning af sikringsrum Tilføj ansøgningstype, hvis du vil lave indvendig ombygning af et sikringsrum. Indvendig ombygning i erhvervsenhed over 150 m² Tilføj ansøgningstype, hvis du vil udføre indvendig ombygning i én eller flere erhvervsenheder med et samlet areal over 150 m² eller ændret anvendelse til erhverv.

6 Indvendig ombygning i etageboligenhed over 150 m² Tilføj ansøgningstype, hvis du vil lave indvendig ombygning i etageboligenhed over 150 m² eller ændret anvendelse til etagebolig/lejlighed. Indvendig opsætning af greb for personer med nedsat funktionsevne i en fredet bygning Tilføj ansøgningstype, hvis du vil opsætte greb for personer med nedsat funktionsevne indvendigt i en fredet bygning. Indvendige vægoverflader i en fredet bygning Tilføj ansøgningstype, hvis du vil lave arbejder på de indvendige vægoverflader i en fredet bygning, fx efterisolering, restaurering af vægmalerier, lærreder, stuk eller paneler. It-standere, betalings- og selvbetjeningsautomater og lignende publikumsrettede servicefunktioner Tilføj ansøgningstype, hvis du vil opstille it-standere, betalings- og selvbetjeningsautomater m.v. Kolonihavehuse og campinghytter Tilføj ansøgningstype, hvis du vil ny-/om- eller tilbygge et kolonihavehus eller en campinghytte. Master - ny, individuel behandling Tilføj ansøgningstype, hvis du vil opstille en mast eller ændre på en eksisterende mast. Master og antenner - ny, samlet behandling Tilføj ansøgningstype, hvis du vil opsætte en mast med antenner. Matrikulære sager Tilføj ansøgningstype, hvis du ønsker at udstykke, lægge matrikler sammen m.v. Miljøanmeldelse af maskinværksted Når det indrettede produktionsareal er på m2 eller derover Miljøgodkendelse af ny virksomhed eller udvidelse af aktivitet på eksisterende virksomhed Hvis du vil søge om miljøgodkendelse og anmelde en ny virksomhed. Du kan også søge om udvidelse til en eksisterende virksomhed.

7 For eksisterende der ønsker en udvidelse kan der være tale om udvidelser der giver anledning til ændret forurening, ændret mængder eller ændret sammensætning af affald skal du vælge denne. Det kan f.eks. være et nyt kedelanlæg, nyt fabriksafsnit eller en større produktionsudvidelse. Miljøgodkendelse til ændring på bestående virksomhed Hvis du vil søge om miljøgodkendelse eller anmelde en bestående virksomhed, fordi du vil gennemføre en ændring. Det kan være nyt udstyr, indføre ny teknologi eller indføre forureningsbegrænsende foranstaltninger på virksomheden. Hvis ændringen f.eks. giver anledning til ændret forurening, ændret mængder eller ændret sammensætning af affald, kan det kræve en godkendelse. Det kan for eksempel være ændrede driftstider, flytning af støjkilder, flytning af luftafkast, mindre produktionsudvidelser. Mindre facadeændringer Hvis du vil lave mindre facadeændringer, fx pudsning af facade eller udskiftning af udvendige materialer mv. Hvis du skal lave en udvendig ombygning, der ændrer i den bærende konstruktion, skal du i stedet vælge ansøgningstypen "Udvendige ombygninger og forandringer". Naturbeskyttelse - forespørgsel Hvis du har spørgsmål om fx hvorvidt et bestemt areal er naturbeskyttet (omfattet af naturbeskyttelseslovens 3) eller om en foranstaltning medfører en tilstandsændring. Det er altid grundejers ansvar at overholde de restriktioner, der kan være på en grund som følge af, at grunden er omfattet af naturbeskyttelseslovens 3. De naturbeskyttede arealer (som kan ses via kort i Byg og Miljø) er udelukkende vejledende. Et areal kan være beskyttet selvom det ikke er registreret. Ved anmodning fra grundejer er kommunen forpligtet til at oplyse hvorvidt konkrete arealer er omfattet af naturbeskyttelsesloven eller om en foranstaltning medfører en tilstandsændring. Nedrivning af byggeri Vil du nedrive et enfamiliehus, et etagebyggeri, erhvervsbyggeri, avls- og driftsbygning mv.? Denne ansøgningstype skal kun vælges, hvis du vil nedrive et enfamiliehus, erhvervsbyggeri eller lignende, dvs. ikke eksempelvis garager, carporte mv. i tilknytning til andet byggeri. Nedrivning af fredede bygninger Tilføj ansøgningstype, hvis du vil rive en fredet bygning ned. Nedrivning af fredede objekter Tilføj ansøgningstype, hvis du vil rive et fredet objekt ned, fx fredede mure, monumenter, broer, sømærker eller fæstningsanlæg.

8 Nedrivning af garage, carport, skur mv. Hvis du vil nedrive en garage, carport, udhus, drivhus eller lign. i tilknytning til et enfamiliehus eller sommerhus. Denne ansøgningstype skal kun vælges, hvis du vil nedrive en garage, carport, udhus, drivhus eller lign. i tilknytning til et enfamiliehus eller sommerhus, dvs. ikke i tilknytning til andet byggeri. Nedsivning af spildevand Vil du nedsive spildevand i et nedsivningsanlæg? Nedsivning af spildevand i åbent pileanlæg Vil du nedsive spildevand i et åbent pileanlæg? Nedsivning af tag- og regnvand Brug denne ansøgningstype, hvis du vil nedsive tag- eller overfladevand indenfor eller udenfor. Nedsivning i faskine af spildevand renset i beplantet filteranlæg Hvis du vil nedsive renset spildevand fra et beplantet filteranlæg til en faskine. Det rensede spildevand fra et beplantet filteranlæg kan nedsives i en faskine som alternativ til udledning til dræn. Nedsivning i faskine af spildevand renset i minirenseanlæg Hvis du vil nedsive renset spildevand fra et minirenseanslæg til en faskine. Det rensede spildevand fra minirensningsanlæg kan nedsives i en faskine som et alternativ til udledning til dræn. Nedsivning i faskine af spildevand renset i naturrenanlæg Hvis du vil nedsive renset spildevand fra et naturrenanlæg til en faskine. Det rensende spildevand fra et naturrenanlæg kan nedsives i en faskine som alternativ til udledning til dræn. Ny altan eller ændring af altan Tilføj ansøgningstype, hvis du vil opsætte en ny altan eller ændre en eksisterende. Ny enkeltindvindingstilladelse - overfladevand Vil du søge en enkeltindvindingstilladelse (1-2 husstande) fra overfladevand?

9 Ny enkeltindvindingstilladelse, boring Tilføj ansøgningstype, hvis du vil søge en enkeltindvindingstilladelse (1-2 husstande), boring. Ny erhvervsindvinding - overfladevand Vil du etablere en erhvervsindvinding (fx markvanding) fra overfladevand? Ny erhvervsindvinding, boring Tilføj ansøgningstype, hvis du vil etablere en ny erhvervsindvinding (fx markvanding), boring, eller lave væsentlige ændringer, der kan sidestilles hermed. Ny indretning af ubebyggede arealer Tilføj ansøgningstype, hvis du vil indrette et ubebygget areal, fx et grønt anlæg m.v. Ny indretning iht. anvendelseskategorier Tilføj ansøgningstype, hvis du vil ændre på indretningen baseret på den brandmæssige sikkerhedsrisiko (bygningsreglementets kap ). Ny tilbygning til øvrigt byggeri Tilføj ansøgningstype, hvis du vil lave en tilbygning til øvrigt byggeri. Ny-, om- og tilbygninger af småbygninger under 50 m² Vil du ny-, om- eller tilbygge en garage, carport, udhus eller lign.? Du skal vælge denne ansøgningstype, hvis det totale areal af småbygninger på grunden, inkl. dét du vil bygge, er over 35 m² ved et enfamiliehus, dobbelthus eller sommerhus eller over 20 m² ved et rækkehus. Ny-/om- og tilbygninger af småbygninger på max 10 m² Hvis du vil opføre en ny småbygning på max 10 m² eller ændre en eksisterende. Ny-/om- og tilbygninger af småbygninger under 20 eller 35 m² Hvis du vil ny-/om- eller tilbygge en garage, carport, udhus og lign. Det totale areal af småbygninger på grunden, inkl. dét du vil bygge, må være max 35 m² ved et enfamiliehus, dobbelthus eller sommerhus eller max 20 m² ved et rækkehus. Nybygning af andre konstruktioner Tilføj ansøgningstype, hvis du vil bygge fx en tribune, støttemur, vindmølle uden for landzone, regnvandsbassin m.v.

10 Nybygning af etageboliger Tilføj ansøgningstype, hvis du vil bygge etageboliger. Nybygning af fritliggende enfamiliehus Vil du bygge et hus med kun én bolig til helårsbeboelse? Denne ansøgningstype skal kun vælges, hvis du vil bygge et hus med én bolig til helårsbeboelse, dvs. ikke eksempelvis dobbelthuse, rækkehuse eller lejligheder. Nybygning af industri- og lagerbygninger i én etage m.v. Tilføj ansøgningstype, hvis du vil bygge en ny industri- eller lagerbygning i én etage m.v. Nybygning af småbygninger over 50 m² eller ikke overholder byggeretten Hvis du vil bygge en ny garage, carport, udhus, skur, drivhus m.v., der enten er over 50 m² eller som ikke overholder byggeretten (jf. Bygningsreglementets kapitel 2.2). Denne ansøgningstype skal kun vælges, hvis bygningen ikke er beregnet til beboelse. Vil du derimod anvende bygningen til beboelse, skal du vælge "Nybygning af fritliggende enfamiliehus". Nybygning af øvrigt byggeri Hvis du vil opføre fx en restaurant, café, biograf, erhvervs- eller etagebyggeri. Denne type byggeri er omfattet af bygningsreglementets kap Nybygning i fredede haver eller omgivelser Tilføj ansøgningstype, hvis du vil bygge nyt i en fredet have eller øvrige fredede omgivelser. Nybygning med blandet bolig og erhverv Tilføj ansøgningstype, hvis du vil opføre en ny bygning med blandet bolig og erhverv. Nybygning til erhverv Tilføj ansøgningstype, hvis du vil bygge en ny erhvervsbygning, herunder kontorer, skoler, institutioner m.v. Nye avls- og driftsbygninger som ikke er staldbygninger Hvis du vil bygge en ny landbrugs- eller driftsbygning, som ikke er en staldbygning beregnet til dyr. Det kan fx være maskinhus, foderlade m.v. Denne ansøgningstype skal kun vælges, hvis bygningen ikke er beregnet til dyrehold. Vil du derimod anvende bygningen til dyrehold, skal du vælge "Nye staldbygninger".

11 Nye brandtekniske anlæg Tilføj ansøgningstype, hvis du vil etablere nye brandtekniske anlæg. Nye eller ændrede tekniske installationer Tilføj ansøgningstype, hvis du vil lave nye tekniske installationer (herunder varmepumper) eller ændre eksisterende. Nye køkkenforhold Tilføj ansøgningstype, hvis du vil indrette nye køkkenforhold. Nye staldbygninger Hvis du vil bygge en ny bygning til dyrehold, fx stalde til heste, grise, køer, pelsdyr eller fjerkræ. Nye tagterrasser/ændring af tagterrasser Tilføj ansøgningstype, hvis du vil anlægge en ny tagterrasse eller ændre en eksisterende. Nye toilet- og badeforhold Tilføj ansøgningstype, hvis du vil indrette nye bade- og toiletforhold. Nyindretning af parkeringskælder Tilføj ansøgningstype, hvis du vil nyindrette en parkeringskælder. Nyt alment vandværk - overfladevand Vil du anlægge et alment vandværk (10 eller flere husstande) med overfladevand? Nyt alment vandværk, boring Tilføj ansøgningstype, hvis du vil anlægge et alment vandværk (10 eller flere husstande), boring. Nyt dobbelthus Vil du bygge et dobbelthus med to boliger ved siden af hinanden? Denne ansøgningstype skal kun vælges, hvis du vil bygge et dobbelthus med to boliger ved siden af hinanden. Vil du derimod bygge et hus med to selvstændige boliger oven på hinanden, skal du vælge ansøgningstypen "Nybygning af etageboliger". Nyt jordvarmeanlæg uden brine (fordampningsanlæg) Tilføj ansøgningstype, hvis du vil anlægge et jordvarmeanlæg uden brine (fordampningsanlæg).

12 Nyt jordvarmeanlæg, lodret + boring Tilføj ansøgningstype, hvis du vil anlægge et lodret jordvarmeanlæg. Nyt jordvarmeanlæg, vandret Tilføj ansøgningstype, hvis du vil anlægge et vandret jordvarmeanlæg. Nyt sammenbygget enfamiliehus med mere end to boliger (herunder rækkehuse, klyngehuse m.v.) Tilføj ansøgningstype, hvis du vil bygge rækkehuse, klyngehuse el.lign. (men ikke dobbelthuse). Nyt sommerhus Vil du bygge et nyt sommerhus? Denne ansøgningstype skal kun vælges, hvis sommerhuset skal ligge i et sommerhusområde og ikke skal være helårshus. Om- og tilbygninger til avls- og driftsbygninger som ikke er staldbygninger Tilføj ansøgningstype, hvis du vil om- eller tilbygge en avls- og driftsbygning, som ikke er en staldbygning beregnet til dyr. Avls- og driftsbygninger, som ikke er staldbygninger, er fx maskinhus, foderlade m.v. Om- og tilbygninger til industri- og lagerbygninger i én etage m.v. Tilføj ansøgningstype, hvis du vil om- eller tilbygge én eller flere industri- eller lagerbygninger i én etage m.v. Om- og tilbygninger til mindre bygninger på over 50 m² Hvis du vil om- eller tilbygge en garage, carport, udhus, skur, drivhus m.v. Denne ansøgningstype skal kun vælges, hvis bygningen ikke er beregnet til overnatning. Vil du derimod anvende bygningen til overnatning, skal du vælge "Tilbygning til fritliggende enfamiliehus". Om- og tilbygninger til staldbygninger Tilføj ansøgningstype, hvis du vil om- eller tilbygge til én eller flere staldbygninger til dyr. Ombygning af køkken eller bad i fredet bygning Tilføj ansøgningstype, hvis mindst ét af følgende kriterier er opfyldt: o o o Dit køkken eller bad er fra bygningens opførelsestidspunkt eller ældre end 50 år gammelt Dine byggeplaner indebærer, at du skal gennembryde rummets vægge, loft eller gulv (fx ved etablering af gulvvarme, udluftning eller ændring af rumfordeling) Du ønsker at flytte, blænde, udvide eller skifte vinduer og døre.

13 Opdeling af fredet ejendom i ejerlejligheder Tilføj ansøgningstype, hvis du vil dele en fredet ejendom op i ejerlejligheder. Opdyrkning, omlægning eller dræning af naturbeskyttet areal Hvis du fx vil dræne mose/eng, opdyrke arealer uden for omdrift, opdyrke hede/klit mv. i et område, der kan være naturbeskyttet ( 3 eller Natura 2000-område). Arealer, som er beskyttet af naturbeskyttelsesloven, må som udgangspunkt ikke ændres. Det er altid grundejers ansvar at overholde de restriktioner, der kan være på en grund som følge af, at grunden er omfattet af naturbeskyttelseslovens regler ( 3). At ændre tilstanden på disse arealer kræver en dispensation fra naturbeskyttelsesloven. Oplysning om historisk sløjfning af brønd, boring Tilføj ansøgningstype, hvis du vil anmelde sløjfning af en brønd, boring. Oplysning om historisk sløjfning af olietank Vil du anmelde sløjfning af en olietank? Opsamling af spildevand i samletank Vil du opsamle spildevand i en samletank? Opsamling af tag- og overfladevand Vil du opsamle regnvand? Vær opmærksom på, at du skal have en tilladelse til at anvende opsamlet regnvand til andre formål end vanding. Du skal også have tilladelse til at nedgrave en beholder til opsamlet regnvand. Ikke alle kommuner tillader at opsamlet regnvand anvendes til fx wc-skyl eller vaskemaskiner - se evt. kommunens hjemmeside. Ved anvendelse af opsamlet regnvand til andre formål end vanding skal du forvente et krav om opsætning af måler og om afgiftsbetaling af det regnvand, som ledes til kloak. Opstilling af midlertidige konstruktioner, som ikke er certificerede Tilføj ansøgningstype, hvis du vil opstille midlertidige konstruktioner, herunder telte, scener, tribuner, portaler, gangbroer. Opsætning af skilte på en fredet bygning Tilføj ansøgningstype, hvis du vil sætte skilte op på en fredet bygning. Opsætning af skiltepylon Tilføj ansøgningstype, hvis du vil opsætte en skiltepylon.

14 Planmæssig forespørgsel Hvis du har spørgsmål til et byggeri på eller anvendelsen af et byggeri (lokalplaner mv.), skal du vælge denne ansøgningstype. Bemærk at en planmæssig forespørgsel ikke nødvendigvis udløser en tilladelse, men at svaret udelukkende er vejledende. Ruminddeling i en fredet bygning Tilføj ansøgningstype, hvis du vil ændre ruminddelingen i en fredet bygning, fx opsætte/ fjerne skillevægge, ændre døråbninger m.v. Sammenlægning af boliger Tilføj ansøgningstype, hvis du vil lægge boliger sammen. Satellitantenner med diameter over 1 m Tilføj ansøgningstype, hvis du vil opføre en satellitantenne med en diameter på over 1 m. Satellitantenner med en diameter på højst 1 m og CE-mærkede tagantenner Tilføj ansøgningstype, hvis du vil opføre en satellitantenne med en diameter på højst 1 m eller en CEmærket tagantenne. Simpel ombygning Tilføj ansøgningstype, hvis du vil lave en ombygning eller forandring af et enfamiliehus, dobbelthus, rækkehus og lign., der ikke medfører udvidelse af etagearealet eller en væsentlig anvendelsesændring. Sløjfning af brønd, boring Tilføj ansøgningstype, hvis du vil sløjfe en brønd, boring. Sløjfning af jordvarme uden brine (fordampningsanlæg) Tilføj ansøgningstype, hvis du vil sløjfe et jordvarmeanlæg uden brine (fordampningsanlæg). Sløjfning af lodret jordvarmeanlæg Tilføj ansøgningstype, hvis du vil sløjfe et lodret jordvarmeanlæg. Sløjfning af olietank Vil du anmelde sløjfning af en olietank? Sløjfning af vandret jordvarmeanlæg Tilføj ansøgningstype, hvis du vil sløjfe et vandret jordvarmeanlæg.

15 Tagarbejder på en fredet bygning Tilføj ansøgningstype, hvis du vil lave tagarbejder på en fredet bygning, fx istandsættelse af tagværk, udskiftning af tagbelægning, efterisolering, arbejder på skorstene, kviste m.v. Til- og ombygning af sommerhus Tilføj ansøgningstype, hvis du laver en tilbygning til et sommerhus, og/eller hvis du laver anden ombygning, som udvider etagearealet. Tilbygning til andre konstruktioner Tilføj ansøgningstype, hvis du vil lave en tilbygning til andre konstruktioner, fx tribune, støttemur, vindmølle uden for landzone, regnvandsbassin m.v. Tilbygning til bygninger med blandet bolig og erhverv Tilføj ansøgningstype, hvis du vil lave en tilbygning til en bygning med blandet bolig og erhverv. Tilbygning til dobbelthus Hvis du vil lave en tilbygning til et dobbelthus, fx tagetager, kviste, karnapper, udestuer, hævede terrasser m.v. Tilbygning til erhverv Tilføj ansøgningstype, hvis du vil lave en tilbygning til erhverv, fx kontor, skole, institution m.v. Tilbygning til etageboliger Tilføj ansøgningstype, hvis du vil lave en tilbygning til en etagebolig. Tilbygning til fredede bygninger Tilføj ansøgningstype, hvis du vil lave en tilbygning til en fredet bygning. Tilbygning til fritliggende enfamiliehus (herunder anneks, terrasser og udestue m.v.) Hvis du vil lave en tilbygning til et fritliggende enfamiliehus, fx tagetager, kviste, karnapper, udestuer, annekser, hævede terrasser m.v. Tilbygning til sammenbyggede enfamiliehuse med mere end to boliger (herunder rækkehuse, klyngehuse m.v.) Tilføj ansøgningstype, hvis du vil lave en tilbygning til et rækkehus, klyngehus el.lign. (men ikke et dobbelthus), fx tagetager, kviste, karnapper m.v.

16 Tilgængelighed Tilføj ansøgningstype, hvis du vil lave indretninger til personer med nedsat funktionsevne, fx ramper. Tilplantning af naturbeskyttet areal Hvis du fx vil plante træer, vildtbeplantning eller energiafgrøder på et areal, der kan være naturbeskyttet ( 3 eller Natura 2000-område). Arealer, som er beskyttet af naturbeskyttelsesloven, må som udgangspunkt ikke ændres. Det er altid grundejers ansvar at overholde de restriktioner, der kan være på en grund som følge af, at grunden er omfattet af naturbeskyttelseslovens regler ( 3). At ændre tilstanden på disse arealer kræver en dispensation fra naturbeskyttelsesloven. Tilslutning af industrispildevand til kloak Hvis du vil søge om tilladelse til at lede spildevand til kloak fra din virksomhed til spildevandsanlæg i forbindelse med din miljøgodkendelse Tilslutning af spildevand til kloak Vil du tilslutte - eller har du tilsluttet - spildevand til kloak? Tilslutning af tag- og overfladevand til kloak Vil du tilslutte - eller har du tilsluttet - regnvand til kloak? Tørringsanlæg for korn, frø og andre afgrøder Tilføj ansøgningstype, hvis du vil bygge et nyt tørringsanlæg for korn, frø og andre afgrøder. Udendørs anlæg til opbevaring af husdyrgødning, korn og foder samt befæstede pladser (herunder gylletanke, møddingspladser, siloer m.v.) Tilføj ansøgningstype, hvis du vil bygge et nyt udendørs anlæg til opbevaring af husdyrgødning, korn og foder eller anlægge en befæstet plads (herunder gylletanke, møddingpladser, siloer m.v.). Udledning af spildevand renset i beplantet filteranlæg Vil du udlede spildevand renset i beplantet filteranlæg? Et beplantet filteranlæg er en slags minirenseanlæg, som bygges på stedet og derfor ikke kan typegodkendes. Udledning af spildevand renset i biologisk sandfilteranlæg Vil du udlede spildevand renset i biologisk sandfilteranlæg?

17 Udledning af spildevand renset i minirenseanlæg Vil du udlede spildevand renset i et typegodkendt minirenseanlæg? Følgende fire producenter har typegodkendte minirenseanlæg: New Line Faaborg A/S, Watersystem AS, KWH Pipe (Danmark) A/S, BioKube A/S. Udledning af spildevand renset i naturrenanlæg Vil du udlede spildevand renset i naturrenanlæg? Et naturrenanlæg er en slags minirenseanlæg, som bygges på stedet og derfor ikke kan typegodkendes. Udledning af spildevand renset i nedsivningsanlæg Vil du udlede spildevand renset i nedsivningsanlæg mindre end 25 m fra vandløb? Hvis et nedsivningsanlæg placeres mindre end 25 m fra et vandløb, skal der gives en udledningstilladelse i stedet for en nedsivningstilladelse. Ansøgningsprocessen og etableringen er den samme som for nedsivningsanlæg placeret mere end 25 m fra et vandløb. Udledning af tag- og overfladevand Vil du udlede tag- og overfladevand? Udskiftning af fast inventar i nyere køkken eller bad i fredet bygning Tilføj ansøgningstype, hvis følgende to kriterier begge er opfyldt: o o Dit køkken eller bad er ikke fra bygningens opførelsestidspunkt og under 50 år gammelt, og Bygningsarbejdet kan ske inden for det eksisterende rums afgrænsning og uden at ændre på døre og vinduer. Du ønsker alene at udskifte fast inventar i rummet (fx sanitet, armaturer, skabe, vægbeklædning eller gulvbeklædning). Udsætning af dyr i sø eller vandhul Vil du fx udsætte krebs, fisk eller ænder i sø eller vandhul? Søer, vandhuller og regnvandsbassiner, som er beskyttet af naturbeskyttelsesloven, må som udgangspunkt ikke ændres. Aktiviteter og anvendelse som kan ændre tilstanden kræver en dispensation fra naturbeskyttelsesloven ( 3). Udvendige ombygninger og forandringer Ny tagkonstruktion, vinduer, skiltning mv., eller en udvendig ombygning, der ændrer i den bærende konstruktion. Ansøgningstypen gælder ikke for enfamiliehuse, rækkehuse og sommerhuse. Hvis du skal lave en mindre facadeændring, fx pudsning af facade eller udskiftning af udvendige materialer, skal du vælge ansøgningstypen "Mindre facadeændringer".

18 Varme- og ventilationssystemer i en fredet bygning Tilføj ansøgningstype, hvis du vil ændre på varme- og ventilationssystemer i en fredet bygning, fx indlægge fjernvarme, opsætte radiatorer, installere gulvvarme, lave udsugning til badeværelse, emhætte eller tørretumbler, m.v. Vindmøller i landzone Tilføj ansøgningstype, hvis du vil opføre en vindmølle i landzone. Vinduer og udvendige døre på en fredet bygning Tilføj ansøgningstype, hvis du vil udskifte eller istandsætte vinduer og udvendige døre på en fredet bygning. VVM anmeldelse Hvis der skal udføres en VVM screening i forbindelse med din miljøgodkendelse/anmeldelse Væsentlig indvendig ombygning i erhvervsenhed på højst 150 m² Tilføj ansøgningstype, hvis du vil lave en indvendig ombygning i erhvervsenhed på højst 150 m², som medfører ændringer i bærende konstruktioner og/eller flugtvejsforhold og/eller fælles konstruktioner som fx afløb, vand og ventilation eller ændret anvendelse til erhverv. Væsentlig indvendig ombygning i etageboligenhed på højst 150 m² Tilføj ansøgningstype, hvis du vil lave en indvendig ombygning i etageboligenhed på højst 150 m², som medfører ændringer i bærende konstruktioner og/eller flugtvejsforhold og/eller fælles konstruktioner som fx afløb, vand eller ventilationer. Ændre sten- eller jorddige Hvis du fx vil lave gennembrud på sten- eller jorddiger. Sten- og jorddiger er beskyttet efter museumsloven og må ikke ændres eller påvirkes uden en dispensation. Ændring af eksisterende sø, vandhul eller regnvandsbassin Hvis du fx vil oprense, fjerne eller udvide sø, vandhul eller regnvandsbassin - eller du vil udlede spildevand til sø. Søer, vandhuller og regnvandsbassiner, som er beskyttet af naturbeskyttelsesloven, må som udgangspunkt ikke ændres. Aktiviteter og anvendelse, som kan ændre tilstanden, kræver en dispensation fra naturbeskyttelsesloven ( 3). Ændring af enkeltindvindingstilladelse Vil du ændre en enkeltindvindingstilladelse (1-2 husstande)?

19 Ændring af erhvervsindvindingstilladelse Vil du ændre en erhvervsindvindingstilladelse (fx markvanding)? Ændring af indvindingstilladelse - vandværk Vil du ændre en indvindingstilladelse til et alment vandværk (10 eller flere husstande)? Ændring af kildeplads og/eller boring - vandværk Vil du søge om ændring af kildeplads og/eller boring på et alment vandværk (10 eller flere husstande)? Ændring af vandbehandling - vandværk Vil du søge om ændring af vandbehandling på et alment vandværk (10 eller flere husstande)? Ændring af ventilationsanlæg Tilføj ansøgningstype, hvis du vil ændre et eksisterende ventilationsanlæg. Ændring i naturbeskyttet areal Hvis du fx vil sløjfe et vandhul, fjerne træer/buske på overdrev/mose eller laver andre ændringer på et areal, der kan være naturbeskyttet ( 3 eller Natura 2000-område). Arealer, som er beskyttet af naturbeskyttelsesloven, må som udgangspunkt ikke ændres. Det er altid grundejers ansvar at overholde de restriktioner, der kan være på en grund som følge af, at grunden er omfattet af naturbeskyttelseslovens regler ( 3). At ændre tilstanden på disse arealer kræver en dispensation fra naturbeskyttelsesloven. Ændringer på fredede haver, omgivelser og landskabsarkitektoniske værker Tilføj ansøgningstype, hvis du vil lave ændringer på fredede haver, omgivelser eller landskabsarkitektoniske værker. Åbne svømmebassiner, havepejse og terrasser ved enfamiliehuse og sommerhuse Tilføj ansøgningstype, hvis du vil anlægge et åbent svømmebassin, havepejs eller terrasse ved et enfamiliehus eller sommerhus.

Ansøgningstyper koblet til servicemålsaftalens kategorier

Ansøgningstyper koblet til servicemålsaftalens kategorier Ansøgningstyper koblet til servicemålsaftalens kategorier Miljøgodkendelser I servicemålsaftalen er der fastsat servicemål for to sagstyper: Bilag 1-virksomheder Bilag 2 virksomheder Side 1 af 6 Der er

Læs mere

Ansøgningstyper koblet til servicemålsaftalens kategorier

Ansøgningstyper koblet til servicemålsaftalens kategorier Ansøgningstyper koblet til servicemålsaftalens kategorier Miljøgodkendelser I servicemålsaftalen er der fastsat servicemål for to sagstyper: Bilag 1-virksomheder Bilag 2 virksomheder Der er to ansøgningstyper

Læs mere

Vejledning om byggesager. Inden du bygger BORNHOLMS. Teknik & Miljø

Vejledning om byggesager. Inden du bygger BORNHOLMS. Teknik & Miljø Vejledning om byggesager Inden du bygger BORNHOLMS R E G I O N S K O M M U N E Teknik & Miljø Forord Denne vejledning er lavet for at hjælpe dig til at komme godt igennem dit byggeprojekt. Der er en del

Læs mere

Vejledninger Bestemmelser og anvisninger

Vejledninger Bestemmelser og anvisninger Vejledninger Bestemmelser og anvisninger BR10: 1.6 stk. 1 nr. 1, 4-11. 1.7 stk. 3 Uden byggetilladelse eller anmeldelse Uden byggetilladelse eller anmeldelse (Visse betingelser) Ombygninger og forandringer,

Læs mere

Vejledninger Bestemmelser og anvisninger

Vejledninger Bestemmelser og anvisninger Vejledninger Bestemmelser og anvisninger BR10: 1.6 stk. 1 nr. 1, 4-14. 1.7 stk. 3 Uden byggetilladelse eller anmeldelse Uden byggetilladelse eller anmeldelse (Visse betingelser) Ombygninger og forandringer.

Læs mere

HELSINGØR KOMMUNE Stengade Helsingør

HELSINGØR KOMMUNE Stengade Helsingør HELSINGØR KOMMUNE Stengade 59 3000 Helsingør 2015-55207 Dato: 07-12-2016 Orientering om afgørelse Vi har skrevet til Drachmann Advokater I/S, som advokat for ejeren af Kirsebærbakken 13, over Helsingør

Læs mere

Sagstype. SagsTypeKategori. Gebyrkategori. SagstypeNr. KL_Emne. BR10-ref Navn

Sagstype. SagsTypeKategori. Gebyrkategori. SagstypeNr. KL_Emne. BR10-ref Navn SagstypeNr Gebyrkategori SagsTypeKategori BR10-ref Navn KL_Emne Sagstype 1 4 1 1.3.3 Ny - Antenner (tele) - med eventuelt teknikhus [1] 2 4 2 1.5 Nedrivning - Antenner (tele) - med eventuelt teknikhus

Læs mere

Når jeg skal opføre et udhus. eller lignende bygning. på højst 10 m²

Når jeg skal opføre et udhus. eller lignende bygning. på højst 10 m² Når jeg skal opføre et udhus eller lignende bygning på højst 10 m² -billede af et udhus på op til 10 m²- Kontaktoplysninger til Guldborgsund Kommune Byggeri: Tlf.: 5473 2500 Mailadresse: byggeri@guldborgsund.dk

Læs mere

Takstblad for byggesagsbehandling i Glostrup Kommune

Takstblad for byggesagsbehandling i Glostrup Kommune GLOSTRUP KOMMUNE Takstblad for byggesagsbehandling i Glostrup Kommune Gyldig fra den 1. april 2014 Center for Miljø og Teknik Bygningsmyndigheden marts 2014 side 1 11 Indhold 1) Kategori 1 Simple konstruktioner...

Læs mere

BETALINGSVEDTÆGT FOR BYGGESAGSBEHANDLING I FREDERICIA KOMMUNE

BETALINGSVEDTÆGT FOR BYGGESAGSBEHANDLING I FREDERICIA KOMMUNE BETALINGSVEDTÆGT FOR BYGGESAGSBEHANDLING I FREDERICIA KOMMUNE Gyldig fra 1. november 2011 1 Indhold A. Generelt B. Kategori 1 Simple konstuktioner C. Kategori 2 Enfamiliehuse, rækkehuse og sommerhuse D.

Læs mere

Folkeregister m.v. Folkeregisteroplysninger... 75 75 Ungdomslegitimation... 150 150

Folkeregister m.v. Folkeregisteroplysninger... 75 75 Ungdomslegitimation... 150 150 ØKONOMIUDVALGET TAKSTER Borgerservice Folkeregister m.v. Folkeregisteroplysninger... 75 75 Ungdomslegitimation... 150 150 Påligning af bøder og gebyrer i henhold til Folkeregisterlovgivningen: For sen

Læs mere

GEBYRBESTEMMELSER M. V. FOR BYGGESAGSBEHANDLING

GEBYRBESTEMMELSER M. V. FOR BYGGESAGSBEHANDLING GEBYRBESTEMMELSER M. V. FOR BYGGESAGSBEHANDLING 1. januar 2014 Gebyrbestemmelser for byggesagsbehandling m.v. i Svendborg Kommune pr. 1. januar 2014 I henhold til kap. 1.12 i Bygningsreglement 2010 (BR

Læs mere

Brandklasse. BR18 vejledning om indplacering i. Udarbejdet i samarbejde mellem de 11 nordjyske kommuner

Brandklasse. BR18 vejledning om indplacering i. Udarbejdet i samarbejde mellem de 11 nordjyske kommuner BR18 vejledning om indplacering i Brandklasse Udarbejdet i samarbejde mellem de 11 nordjyske kommuner Til såvel intern som ekstern anvendelse (efter den enkelte kommunes ønske og skøn) Version 1.0, versionsdato

Læs mere

Beskyttet natur i Danmark

Beskyttet natur i Danmark Beskyttet natur i Danmark TEKNIK OG MILJØ 2016 Beskyttet natur i Danmark HVORDAN ER REGLERNE OM BESKYTTET NATUR I DANMARK? På beskyttede naturarealer de såkaldte 3-arealer er det som udgangspunkt forbudt

Læs mere

BYG OG MILJØ-DAGE juni 2018 København Vejle - Aalborg

BYG OG MILJØ-DAGE juni 2018 København Vejle - Aalborg BYG OG MILJØ-DAGE 25.-27. juni 2018 København Vejle - Aalborg Dagens program Kl. 9.45 10.00 Velkommen og intro til dagen Kl 10.00 11.30 Opdeling i to spor (sagsbehandlere og ledere) Spor 1: Sagsbehandlere

Læs mere

Takster er i hele kr. hvis andet ikke er angivet BRUGERBETALINGER 2011

Takster er i hele kr. hvis andet ikke er angivet BRUGERBETALINGER 2011 BØRN- & UNGEOMRÅDET 11. måneders betaling - juli betalingsfri Dagpleje: Heldags 2.989 Vuggestuer Heldags inkl.madordning, periode 1/1-31/7.2011 3.486 Heldags periode 1/8-31/12.2011 3.234 Børnehaver: Heldags

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Vejledning til Byg & Miljø. december 2018

TÅRNBY KOMMUNE. Vejledning til Byg & Miljø. december 2018 TÅRNBY KOMMUNE Vejledning til Byg & Miljø december 2018 1 1 INDHOLDSFORTEGNELSE FORORD... 4 Forord... 4 ANSØGNINGSTYPER... 5 Forord... 5 OPRETTELSE AF BYGGEANSØGNING... 8 Oprettelse af byggeansøgning...

Læs mere

Hvad må du bygge uden tilladelse?

Hvad må du bygge uden tilladelse? Hvad må du bygge uden tilladelse? Hvis du skal bygge Et byggeprojekt kan enten kræve anmeldelse eller byggetilladelse og i visse tilfælde ingen af delene. I denne pjece kan du læse om, hvad du som boligejer

Læs mere

Kommunens natur- og miljøafdeling Hvad kan kommunen bruges til i forhold til landbrug, miljø, tilsyn og samarbejde

Kommunens natur- og miljøafdeling Hvad kan kommunen bruges til i forhold til landbrug, miljø, tilsyn og samarbejde Kommunens natur- og miljøafdeling Hvad kan kommunen bruges til i forhold til landbrug, miljø, tilsyn og samarbejde Natursagsbehandler Keld Koustrup Sørensen samt landbrugssagsbehandler Marianne Heilskov

Læs mere

NATURBESKYTTELSESLOVENS 19 b Erfaringer fra Solrød Kommune

NATURBESKYTTELSESLOVENS 19 b Erfaringer fra Solrød Kommune NATURBESKYTTELSESLOVENS 19 b Erfaringer fra Solrød Kommune Envinas Naturårsmøde den 3. september 2014 Biolog Maria Astrup Skov Naturbeskyttelseslovens Kapitel 2a Internationale naturbeskyttelsesområder

Læs mere

BETALINGSVEDTÆGT BYGGESAGSBEHANDLING KOLDING KOMMUNE

BETALINGSVEDTÆGT BYGGESAGSBEHANDLING KOLDING KOMMUNE BYGGESAGSBEHANDLING Indhold Afsnit A Simple konstruktioner. Kategorien omfatter garager, carporte, udhuse og lignende mindre bygninger, dvs. bebyggelser omfattet af kap.1.3.1, stk. 1, nr. 1-2 og kap. 1.5,

Læs mere

BETALINGSVEDTÆGT FOR BYGGESAGSBEHANDLING I FREDERICIA KOMMUNE

BETALINGSVEDTÆGT FOR BYGGESAGSBEHANDLING I FREDERICIA KOMMUNE BETALINGSVEDTÆGT FOR BYGGESAGSBEHANDLING I FREDERICIA KOMMUNE Indhold A. GENERELT B. KATEGORI 1 SIMPLE KONSTUKTIONER C. KATEGORI 2 ENFAMILIEHUSE, RÆKKEHUSE OG SOMMERHUSE D. KATEGORI 3 IKKE KOMPLEKST BYGGERI

Læs mere

byggetilladelse? byggetilladelse Hvornår skal jeg søge om Vejledning til ansøgning om

byggetilladelse? byggetilladelse Hvornår skal jeg søge om Vejledning til ansøgning om Marts 2018 Vejledning til ansøgning om byggetilladelse Går du med ideen om at opføre nyt byggeri, men mangler viden for at søge en byggetilladelse? Tænk sig! Et nyt hus med garage... Og kaffe på terrassen

Læs mere

Oversigt over byggesagsgebyrer for november 2009

Oversigt over byggesagsgebyrer for november 2009 Oversigt over byggesagsgebyrer for 2010 25. november 2009 6 byerne: Randers, Kłbenhavn, Odense, rhus, lborg og Esbjerg. 7 byerne: Randers, Skive, Herning, Silkeborg, Holstebro, Horsens og Viborg. Gebyrerne

Læs mere

Vejledninger Bestemmelser og anvisninger

Vejledninger Bestemmelser og anvisninger Vejledninger Bestemmelser og anvisninger BR10: 1.6 stk. 1 nr. 2-3 Uden byggetilladelse eller anmeldelse Uden byggetilladelse eller anmeldelse (Visse betingelser) Garager (ej integrerede), carporte, udhuse,

Læs mere

Vejledninger Ansøgningsmateriale

Vejledninger Ansøgningsmateriale Vejledninger Ansøgningsmateriale BR10: 1.3.3, 1.3.4, 1.5 stk. 1 nr. 5-9, stk. 6-9 Øvrige bebyggelser mv. Ansøgning om byggetilladelse Etageboliger, vandret lejlighedsskel. Ældreboliger, plejekrævende.

Læs mere

Ejerforening. Ejerforeningens navn. Formandens navn

Ejerforening. Ejerforeningens navn. Formandens navn Nyborg Kommune Rådhuset, Torvet 1 5800 Nyborg Modtaget dato Kommunens navn og adresse Nyborg Kommune Rådhuset, Torvet 1 5800 Nyborg Forbeholdt kommunen Ejendomsnummer Bygn.nr. Vejkode Husnr. B Etage Side/dørnr.

Læs mere

BRUGERBETALINGER. 2013 2014

BRUGERBETALINGER. 2013 2014 Teknik- og Miljøudvalget Dyrskuepladsen / ringriderpladser Pladsleje pr. arrangement - kulturelle arrangementer 0,00 0,00 2 Pladsleje pr. arrangement - øvrige erhverv 2.150,00 2.179,00 2 Kolonihaver Haveleje

Læs mere

Anmeldeordning for husdyrbrug. 27. Halmlade, maskinhus, malkeanlæg/stald eller korn/foderlager

Anmeldeordning for husdyrbrug. 27. Halmlade, maskinhus, malkeanlæg/stald eller korn/foderlager Anmeldeordning for husdyrbrug 27. Halmlade, maskinhus, malkeanlæg/stald eller korn/foderlager Anmelder Ejer/ejere Navn Adresse og e-post Telefonnr. Husdyrbruget hvor anlægget etableres Adresse CVR-nr.

Læs mere

BYG OG MILJØ. DABYFO - d. 26. feb Troels Andersen

BYG OG MILJØ. DABYFO - d. 26. feb Troels Andersen BYG OG MILJØ DABYFO - d. 26. feb. 2019 Troels Andersen Dagsorden 1. Hvem er vi? 2. Byg og miljø løsningen 3. Moderniseringsprojektet 4. Kontaktoplysninger HVEM ER VI? Hvem er vi? KOMBIT Troels Andersen

Læs mere

Vejledning til Byg og Miljø Ansøgningstyper

Vejledning til Byg og Miljø Ansøgningstyper Vejledning til Byg og Miljø Ansøgningstyper Når du skal søge igennem Byg og Miljø skal du tage stilling til, hvilken ansøgningstype dit projekt går ind under. Det er vigtigt at vælge den rigtige ansøgningstype,

Læs mere

TEKNIK OG BYG (ikke momsregistreret virksomhed) Takst 2012 Takst Byggesagsbehandling

TEKNIK OG BYG (ikke momsregistreret virksomhed) Takst 2012 Takst Byggesagsbehandling TEKNIK OG BYG (ikke momsregistreret virksomhed) Takst 2012 Takst 2013 Byggesagsbehandling Kategori 1 - simple konstruktioner: Anmeldelse under 50 m 2 og byggetilladelse over 50 m 2 BR-10, kap. 2 Byggetilladelse

Læs mere

Derudover foretages der en række ændringer til BR15, kap. 1, som konsekvens af, at anmeldelsesbegrebet i kap. 1.5 afskaffes.

Derudover foretages der en række ændringer til BR15, kap. 1, som konsekvens af, at anmeldelsesbegrebet i kap. 1.5 afskaffes. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk tbst.dk Notat BS0400-00147 19-04-2017 Til høringsparterne Høring over udkast til ændring af bygningsreglement 2015 (BR15)

Læs mere

Anmeldeordning for husdyrbrug 25. Halmlade, maskinhus, malkeanlæg/stald eller korn/foderlager

Anmeldeordning for husdyrbrug 25. Halmlade, maskinhus, malkeanlæg/stald eller korn/foderlager Anmeldeordning for husdyrbrug 25. Halmlade, maskinhus, malkeanlæg/stald eller korn/foderlager Navn Adresse og e-post Telefonnr. Anmelder Troels Hansen Krengerupvej 84, 5690 Tommerup Ejer/ejere Troels Hansen

Læs mere

En række mulige opbygninger af enfamiliehuse, der vil kunne opfylde de overordnede funktionskrav i kapitel 5 BR 08

En række mulige opbygninger af enfamiliehuse, der vil kunne opfylde de overordnede funktionskrav i kapitel 5 BR 08 Bilag 5 En række mulige opbygninger af enfamiliehuse, der vil kunne opfylde de overordnede funktionskrav i kapitel 5 BR 08 Vedrørende 5.1 Generelt I bilaget er angivet en række mulige opbygninger af enfamiliehuse,

Læs mere

Danske Miljøadvokater 18. maj 2017

Danske Miljøadvokater 18. maj 2017 Side 1 Danske Miljøadvokater 18. maj 2017 Lovpligtig erstatning v/advokat Britta Moll Bown Side 2 Lovpligtig erstatning Naturbeskyttelseslovens kap. 2a mfl. Erstatning efter vandløbsloven Erstatning for

Læs mere

Energirenovering af terrændæk og kældervægge udfordringer og barrierer

Energirenovering af terrændæk og kældervægge udfordringer og barrierer Energirenovering af terrændæk og kældervægge udfordringer og barrierer Membran-Erfa møde om Fundamenter, sokler og kælderkonstruktioner - fugtspærrer, radonforebyggelse og geotekstiler Orientering om BR10

Læs mere

Vejledning til Byg og Miljø Ansøgningstyper BR15

Vejledning til Byg og Miljø Ansøgningstyper BR15 Vejledning til Byg og Miljø Ansøgningstyper BR15 Når du skal søge igennem Byg og Miljø skal du tage stilling til, hvilken ansøgningstype dit projekt går ind under. Det er vigtigt at vælge den rigtige ansøgningstype,

Læs mere

EN BYGGESAG TIPS FØR DU GÅR IGANG MED: Hvad er en byggeanmeldelse? Hvad er en byggetilladelse?

EN BYGGESAG TIPS FØR DU GÅR IGANG MED: Hvad er en byggeanmeldelse? Hvad er en byggetilladelse? EN BYGGESAG Hvad er en byggeanmeldelse? Hvad er en byggetilladelse? TIPS FØR DU GÅR IGANG MED: Garage Carport Udestue Udhus Énfamiliehus Tilbygninger Sommerhus eller lignende ANMELDELSE & BYGGETILLADELSE

Læs mere

TAKSTOVERSIGT Teknik og Miljø

TAKSTOVERSIGT Teknik og Miljø TAKSTOVERSIGT Teknik og Miljø I budgettet for 2011 er der indregnet følgende takster for ydelser til borgerne: Teknik og Byg (ikke momsregistreret virksomhed) Byggesagsbehandling Kategori 1 Simple konstruktioner:

Læs mere

BYGNINGSREGLEMENT 2018 ADMINISTRATIVE BESTEMMELSER

BYGNINGSREGLEMENT 2018 ADMINISTRATIVE BESTEMMELSER BYGNINGSREGLEMENT 2018 ADMINISTRATIVE BESTEMMELSER Hvad gælder reglementet for? 1 hovedreglen: BR18 gælder for al bebyggelse, medmindre det er undtaget. Det finder altså anvendelse på nyopførelser, tilbygninger,

Læs mere

Ikrafttrædelse: Nummer: Udstedelse: Udsteder: Kommuneinformation. Udskrevet af: Dennis Krøjmand Berg Dato: / 5

Ikrafttrædelse: Nummer: Udstedelse: Udsteder: Kommuneinformation. Udskrevet af: Dennis Krøjmand Berg Dato: / 5 Status: Gældende Ikrafttrædelse: 01-01-2011 Type: Vejledning Nummer: Udstedelse: 01-01-2011 Udsteder: Kommuneinformation Udskrevet af: Dennis Krøjmand Berg Dato: 10-03-2011 1 / 5 Tjekliste ved byggetilladelse

Læs mere

Takstblad for byggesagsbehandling i Glostrup Kommune for 2018

Takstblad for byggesagsbehandling i Glostrup Kommune for 2018 Center for Miljø og Teknik januar 2018 Takstblad for byggesagsbehandling i Glostrup Kommune for 2018 Et bilag fra: Bygningsmyndigheden Inkl. instruks for opgørelse af sagsbehandlingstid Gyldig fra den

Læs mere

Side 1 ud af 5. Josip Bajlovic. Syddjurs Kommune. Landevejen 84, 8543 Hornslet Rodskov By, Hornslet 6k KLnr: P19 B

Side 1 ud af 5. Josip Bajlovic. Syddjurs Kommune. Landevejen 84, 8543 Hornslet Rodskov By, Hornslet 6k KLnr: P19 B Ansvarlig myndighed Syddjurs Kommune Indsendt af Josip Bajlovic E-mail: jb@consult-ing.dk CVR / RID CVR:29119996-RID:16501135 Indsendt: 10-06-2015 13:26 Ansøgningsnr.: byg-2015-23586 Indsendelse nr.: 3

Læs mere

Ansøgning. Ansvarlig myndighed. Indsendt af. Ansøgning for Enfamiliehuse, større carporte, garager m.v. Sted(er) Ansøgere.

Ansøgning. Ansvarlig myndighed. Indsendt af. Ansøgning for Enfamiliehuse, større carporte, garager m.v. Sted(er) Ansøgere. Ansøgning Ansvarlig myndighed Syddjurs Kommune Indsendt af Torben Lading Ravnhøjvej 3 8543 Hornslet E-mail: torbenlading@webspeed.dk Telefon 40266866 CVR / RID CVR:31177987-RID:58084859 Indsendt: 22-02-2017

Læs mere

Erhvervs- og Byggestyrelsen

Erhvervs- og Byggestyrelsen Erhvervs- og Byggestyrelsen Vejledning om brandsikring af fritliggende enfamiliehuse, helt eller delvist sammenbyggede enfamiliehuse, sommerhuse og campinghytter samt dertil hørende småbygninger 22. december

Læs mere

Vejledninger - kun kloak Ansøgningsmateriale og færdigmelding/erklæring

Vejledninger - kun kloak Ansøgningsmateriale og færdigmelding/erklæring Vejledninger - kun kloak Ansøgningsmateriale og færdigmelding/erklæring BR10: 1.3, 1.5 stk. 1 nr. 1-5 og 8, stk. 5 Uden nybyggeri eller tilbygning Fremgangsmåde V/specielle afløbssystemer og byggedele.

Læs mere

Konkrete udviklingstiltag. Byggesagsbehandling i Aalborg Kommune

Konkrete udviklingstiltag. Byggesagsbehandling i Aalborg Kommune Byggesagsbehandling i Aalborg Kommune Konkrete udviklingstiltag Erhvervsservice og én indgang til Aalborg Kommune fokus på myndighedsbehandlingen 1. Kommunikations- og dialogindsats (eksternt fokus) 2.

Læs mere

Enfamiliehuse. Før du bygger nyt, til og om

Enfamiliehuse. Før du bygger nyt, til og om Enfamiliehuse Før du bygger nyt, til og om Forord Denne pjece er lavet for at guide dig igennem din ansøgningsproces, hvis du vil: bygge nyt enfamiliehus bygge til eksisterende enfamiliehus bygge om i

Læs mere

Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om offentliggørelse af bygningsreglement 2015 (BR15)

Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om offentliggørelse af bygningsreglement 2015 (BR15) Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om offentliggørelse af bygningsreglement 2015 (BR15) 1 I bekendtgørelse nr. 1601 af 14. december 2015 om offentliggørelse af bygningsreglement 2015 (BR15), som

Læs mere

Sommerhuse. Før du bygger nyt, til og om

Sommerhuse. Før du bygger nyt, til og om Sommerhuse Før du bygger nyt, til og om Forord Denne pjece er lavet for at guide dig igennem din ansøgningsproces, hvis du vil: bygge nyt sommerhus bygge til eksisterende sommerhus bygge om i eksisterende

Læs mere

Thisted kommune Teknisk forvaltning Kirkevej Hurup Thy

Thisted kommune Teknisk forvaltning Kirkevej Hurup Thy Thisted kommune Teknisk forvaltning Kirkevej 9 7760 Hurup Thy Modtaget dato Kommunens navn og adresse Thisted kommune Teknisk forvaltning Kirkevej 9 7760 Hurup Thy Ejendommen Vejnavn og husnummer Forbeholdt

Læs mere

ANSØGNING OM BYGGETILLADELSE

ANSØGNING OM BYGGETILLADELSE ANSØGNING OM BYGGETILLADELSE ENFAMILIEHUS, SOMMERHUS, UDESTUE, GARAGE, CARPORT, UDHUS, OVERDÆKKEDE TERRASSE, DRIVHUS OG TERRASSER SOM HÆVES MERE END 30 CM OVER TERRÆN. INDHOLDSFORTEGNELSE HVORNÅR SKAL

Læs mere

Næstved Kommune Center for Miljø og Natur, Rådmandshaven 20, 4700 Næstved Tlf.:

Næstved Kommune Center for Miljø og Natur, Rådmandshaven 20, 4700 Næstved Tlf.: Næstved Kommune Center for Miljø og Natur, Rådmandshaven 20, 4700 Næstved spildevand@naestved.dk Tlf.: 5588 6170 www.naestved.dk Sags nr. Modtaget, dato: Ansøgning om etablering af biologisk Minirenseanlæg,

Læs mere

Vejledning til Byg og Miljø

Vejledning til Byg og Miljø Vejledning til Byg og Miljø r + Brand- og konstruktionsklasse For det private byggeri BR18 1 Når du skal søge igennem Byg og Miljø skal du tage stilling til, hvilken ansøgningstype dit projekt går ind

Læs mere

Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om offentliggørelse af bygningsreglementet 2015 (BR15)

Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om offentliggørelse af bygningsreglementet 2015 (BR15) Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Skabelon til høringssvar Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om offentliggørelse

Læs mere

Kære Per Jensen. Er det korrekt opfattet at der kun kan være tale om særskilte boliger, såfremt disse er brandmæssigt opdelt i henhold til BR 15?

Kære Per Jensen. Er det korrekt opfattet at der kun kan være tale om særskilte boliger, såfremt disse er brandmæssigt opdelt i henhold til BR 15? Fra: [mailto:pjen@solrod.dk] Sendt: 11. april 2017 13:36 Til: Jens Bendix Emne: VS: Diverse spørgsmål om annekser og dobbelthuse. Hej Jens Til orientering. Jeg vedhæfter lige mine oprindelige

Læs mere

BR10. Membran-Erfa møde om Tætte Tage. Orientering om BR10 s krav til energiforbedringer ved tagrenoveringer: samt Sikker oplægning af undertage.

BR10. Membran-Erfa møde om Tætte Tage. Orientering om BR10 s krav til energiforbedringer ved tagrenoveringer: samt Sikker oplægning af undertage. Membran-Erfa møde om Tætte Tage Orientering om s krav til energiforbedringer ved tagrenoveringer: samt Sikker oplægning af undertage. Sted: GI, Ny Kongensgade 15, København K. Dato: Onsdag den 14. maj

Læs mere

Vejledning for byggeri i H/F Hjortespring

Vejledning for byggeri i H/F Hjortespring Dette er en vejledning til haveejere i H/F Hjortespring, som ønsker at ændre/opføre bygninger på grunden. Hvad skal jeg gøre inden jeg går i gang? Først og fremmest skal du sætte dig ind i reglerne for

Læs mere

Edvard Thomsens Vej København S Telefon Fax Notat. 11.

Edvard Thomsens Vej København S Telefon Fax Notat. 11. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Notat Vejledning om opførelse af sekundær bebyggelse med et samlet areal på højst

Læs mere

Vejledninger Ansøgningsmateriale

Vejledninger Ansøgningsmateriale Vejledninger Ansøgningsmateriale BR10: 1.3.1, 1.3.2, 1.5 stk. 1 nr. 1-3, stk. 5 Begrænset kompleksitet Ansøgning om byggetilladelse Fritliggende og sammenbyggede enfamiliehuse, samt om- og tilbygninger

Læs mere

Ansøgning om byggetilladelse - Indhold og omfang

Ansøgning om byggetilladelse - Indhold og omfang Ansøgning om byggetilladelse - Indhold og omfang Vejledning til byggeansøgninger Billund Kommune informerer Vejledning til Byggeansøgning Vejledning til byggeansøgning vedrørende mindre bygninger, fritliggende

Læs mere

I gentagelsestilfælde forhøjes bøden, dog til højest

I gentagelsestilfælde forhøjes bøden, dog til højest ØKONOMIUDVALGET er Bogerservice og IKT Folkeregister m.v. Folkeregisteroplysninger*... 52 52 Sundhedskort (tidl Sygesikringsbevis)*... 170 170 Ungdomsligitimation... 150 150 Vielser, prøveattester, hvor

Læs mere

Økonomiudvalget. Enhedstakst. Enhed

Økonomiudvalget. Enhedstakst. Enhed Takstoversigt 2017 Økonomiudvalget Enhed 2016 2017 Takstblad og instruks for opkrævning af byggesagsgebyrer er udarbejdet i overensstemmelse med Byggelovens 28 og bygningsreglement 2010, kap. 1.12. Taksten

Læs mere

Fast gebyr er et gebyr der tages pr. sag. Eksempelvis koster en nedrivningstilladelse 1.500 kr. uanset nedrivningsarealet.

Fast gebyr er et gebyr der tages pr. sag. Eksempelvis koster en nedrivningstilladelse 1.500 kr. uanset nedrivningsarealet. Miljø og Byggesag Byggesag Rådhusbuen 1 Postbox 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 35 03 byggesag@roskilde.dk NOTAT www.roskilde.dk Yderligere oplysningerne jf. TMU møde den 06-12-2012, pkt. 313 27. februar

Læs mere

Guide til byggesager

Guide til byggesager Guide til byggesager Et hurtigt overblik I denne pjece har vi beskrevet de vigtigste regler, du skal huske på, før du går i gang med at bygge. Du finder også eksempler på de tegninger, du skal sende med

Læs mere

Parkeringsnorm for Sorø Kommune

Parkeringsnorm for Sorø Kommune Parkeringsnorm for Sorø Kommune Forord P-normen indeholder retningslinjer for administration af bestemmelserne vedrørende parkeringsarealer. P-normen for Sorø Kommune er et vigtigt element til at sikre,

Læs mere

Edvard Thomsens Vej København S Telefon Fax Notat. Dato 26.

Edvard Thomsens Vej København S Telefon Fax Notat. Dato 26. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Notat Vejledning om opførelse af sekundær bebyggelse med et samlet areal på højst

Læs mere

Brand. Brandforhold. Klassifikation af byggematerialer

Brand. Brandforhold. Klassifikation af byggematerialer Brandforhold Jf. Bygningsreglementets bestemmelser skal bygninger opføres og indrettes, så der opnås tilfredsstillende tryghed mod brand og brandspredning til andre bygninger. I Bygningsreglementets vejledninger

Læs mere

Arealvejledning til BBR

Arealvejledning til BBR Arealvejledning til BBR Er du i tvivl om arealerne på BBR-meddelelsen for dit hus er korrekte, kan arealerne kontrolleres ved hjælp af denne arealvejledning for enfamiliehuse. Vejledningen er vejledende

Læs mere

Tillæg 2 til Bygningsreglement for småhuse 1998. By- og Boligministeriet

Tillæg 2 til Bygningsreglement for småhuse 1998. By- og Boligministeriet 12 1 Tillæg 2 til Bygningsreglement for småhuse 1998 By- og Boligministeriet Tillæg 2 til Bygningsreglement for småhuse 1998 2 11 I Bygningsreglement for småhuse, der trådte i kraft den 15. september 1998,

Læs mere

Indledning. Det er dit hjem. Design: Rumfang.dk Maj 2015 BO-VEST

Indledning. Det er dit hjem. Design: Rumfang.dk Maj 2015 BO-VEST Råderet Indledning Når du bor alment, kan du sætte dit eget præg på din bolig. Med råderetten kan du indrette din almene bolig, så den passer til dine krav og forventninger. Det er dit hjem. Design: Rumfang.dk

Læs mere

Ansøgning om byggetilladelse/ Anmeldelse af byggearbejde

Ansøgning om byggetilladelse/ Anmeldelse af byggearbejde Modtaget dato Kommunens navn og adresse Kommune Rådhus Allé 5 Udfyldes af kommunen Ejendomsnummer gn.nr. Side/dørnr. Ejerlejlighedsnr. Vejkode Husnr. ggesagsnummer B Etage Ansøgning om byggetilladelse/

Læs mere

Sammenbyggede enfamiliehuse, avls- og driftsbygninger, visse industri- og lagerbygninger

Sammenbyggede enfamiliehuse, avls- og driftsbygninger, visse industri- og lagerbygninger Ansvarlig myndighed Frederiksberg Kommune Indsendt af Claus Agger Drosselvej 36 2000 Frederiksberg E-mail: clausagger@gmail.com Telefon 42831043 Indsendt: 27-12-2015 17:55 Ansøgningsnr.: byg-2015-54697

Læs mere

Rammerne for samarbejdet mellem beredskabet og de 6 kommuners byggeriafdelinger er fastlagt med baggrund i nedenstående aftale.

Rammerne for samarbejdet mellem beredskabet og de 6 kommuners byggeriafdelinger er fastlagt med baggrund i nedenstående aftale. Notat vedrørende den forebyggende myndighedsdel. Nedenstående notat er udarbejdet med baggrund i de ønskede kvalitets krav til model 2. EKSEMPEL Samarbejdsaftale mellem beredskabet og de 6 kommuners byggesagsafdelinger.

Læs mere

Vejledninger Bestemmelser og anvisninger

Vejledninger Bestemmelser og anvisninger Vejledninger Bestemmelser og anvisninger BR10: 2 og bilag 1 Byggeret og beregningsregler Bebyggelse, v/sommerhuse i et sommerhusområde Sommerhuse. Garager, carporte, udhuse, drivhuse mv. Småbygninger på

Læs mere

Sekundær bebyggelse. Krav og vejledning.

Sekundær bebyggelse. Krav og vejledning. Sekundær bebyggelse Krav og vejledning Dagsorden 1. Ændringen 1. juli 2017 2. BR18 Hvad betyder det for sekundær bebyggelse? 3. Vejledning om opførelse af sekundær bebyggelse med et samlet areal på højst

Læs mere

Status på Natura 2000 hvad er udfordringen lige nu?

Status på Natura 2000 hvad er udfordringen lige nu? Anmeldelsesordningen i Natura 2000- områder hvilke konsekvenser har det? v. Heidi Buur Holbeck, Status på Natura 2000 hvad er udfordringen lige nu? Temadag Aktuel arealforvaltning d. 13.10.10 Specialkonsulent

Læs mere

Økonomiudvalget - Takster Enhed

Økonomiudvalget - Takster Enhed Økonomiudvalget - Takster Enhed 2018 2019 Center for Plan og Miljø Byggesagsgebyrer: Takstblad og instruks for opkrævning af byggesagsgebyrer er udarbejdet i overensstemmelse med Byggelovens 28 og bygningsreglement

Læs mere

Generelle krav fra myndigheder ved etablering af LARanlæg. LAR-inspirationskatalog

Generelle krav fra myndigheder ved etablering af LARanlæg. LAR-inspirationskatalog Generelle krav fra myndigheder ved etablering af LARanlæg LAR-inspirationskatalog Indholdsfortegnelse GENERELLE KRAV FRA MYNDIGHEDER VED ETABLERING AF LAR-ANLÆG. 3 1. INDLEDNING... 3 2. TILLADELSER EFTER

Læs mere

Hillerød Kommune. Svend Erik Pedersen Lille Havelsevej Ølsted. Strølillevej 4, 3320 Skævinge. KLnr: P19 B

Hillerød Kommune. Svend Erik Pedersen Lille Havelsevej Ølsted. Strølillevej 4, 3320 Skævinge. KLnr: P19 B Ansvarlig myndighed Hillerød Kommune Indsendt af Svend Erik Pedersen Lille Havelsevej 130 3310 Ølsted E-mail: sv.erikogleni@mail.dk Telefon 20273602 Indsendt: 05-10-2017 15:27 BOM-nummer: byg-2017-176230

Læs mere

Indsendt af. Ansvarlig myndighed. Ansøgning for Enfamiliehuse, større carporte, garager m.v. Sted(er) Ansøgere. Københavns Kommune

Indsendt af. Ansvarlig myndighed. Ansøgning for Enfamiliehuse, større carporte, garager m.v. Sted(er) Ansøgere. Københavns Kommune Ansvarlig myndighed Københavns Kommune Indsendt af Gorm Helles Nivåvænge 241 2990 Nivå E-mail: hellesarchitects@gmail.com Telefon 21461672 Indsendt: 16-01-2018 13:35 BOM-nummer: byg-2018-193972 Indsendelse

Læs mere

I gentagelsestilfælde forhøjes bøden, dog til højest

I gentagelsestilfælde forhøjes bøden, dog til højest ØKONOMIUDVALGET er Bogerservice og IKT Folkeregister m.v. Folkeregisteroplysninger*... 52 52 Sundhedskort (tidl Sygesikringsbevis)*... 170 170 Ungdomslegitimation... 150 150 Vielser, prøveattester, hvor

Læs mere

Det samlede bygningsareal opgøres som arealet af samtlige etager. Areal af eventuel kælder og tagetage skal ikke regnes med.

Det samlede bygningsareal opgøres som arealet af samtlige etager. Areal af eventuel kælder og tagetage skal ikke regnes med. Din pligt som ejer Det er dit ansvar som ejer, at oplysningerne om din ejendom i BBR er korrekte. Kommunen kan give en bøde på op til 5.000 kr., hvis du ikke indberetter oplysninger til BBR, eller hvis

Læs mere

Ansøgning for Sammenbyggede enfamiliehuse, avls- og driftsbygninger, visse industri- og lagerbygninger

Ansøgning for Sammenbyggede enfamiliehuse, avls- og driftsbygninger, visse industri- og lagerbygninger Ansvarlig myndighed Hvidovre Kommune Indsendt af Carina Kunckel Kock Søndergårdsvej 69C 0 Værløse E-mail: arkitekt.carina.kock@gmail.com Telefon 51518606 Indsendt: 29-08-2017 11:57 BOM-nummer: byg-2017-168696

Læs mere

SKAL DU BYGGE? - Udhus - Garage - Carport. eller lignende GODE RÅD NÅR DU SKAL OPFØRE EN BYGNING PÅ OP TIL 50 M 2

SKAL DU BYGGE? - Udhus - Garage - Carport. eller lignende GODE RÅD NÅR DU SKAL OPFØRE EN BYGNING PÅ OP TIL 50 M 2 SKAL DU BYGGE? - Udhus - Garage - Carport eller lignende GODE RÅD NÅR DU SKAL OPFØRE EN BYGNING PÅ OP TIL 50 M 2 1 1PÅ DISSE SIDER FINDER DU GUIDES TIL, HVORNÅR DU SKAL ANMELDE ELLER SØGE TILLADELSE TIL

Læs mere

SKAL DU BYGGE? Odense Kommune Byggesag. Enfamiliehuse, dobbelthuse med lodret lejlighedsskel, sommerhuse, samt om- og tilbygninger hertil.

SKAL DU BYGGE? Odense Kommune Byggesag. Enfamiliehuse, dobbelthuse med lodret lejlighedsskel, sommerhuse, samt om- og tilbygninger hertil. SKAL DU BYGGE? Enfamiliehuse, dobbelthuse med lodret lejlighedsskel, sommerhuse, samt om- og tilbygninger hertil teknologi- Odense Kommune Byggesag Kære borger Vi har lavet en vejledning, så du kan se,

Læs mere

(B.1.1.2, stk. 3, nr. 1) Vedrørende zoneinddelingen henvises til lov om planlægning.

(B.1.1.2, stk. 3, nr. 1) Vedrørende zoneinddelingen henvises til lov om planlægning. B.1.1 Beregningsregler B.1.1.1 Beregning af bebyggelsesprocent Stk. 1. Ved bebyggelsesprocenten forstås etagearealets procentvise andel af grundens areal. B.1.1.2 Beregning af grundens areal Stk. 1. Grundens

Læs mere

OVERSLAGSØKONOMI BILAG BYGNINGERNES EGNETHED TIL FORSKELLIGE FORMÅL FAABORG SYGEHUS. Bolig A 1. sal / 2. sal. Eksisterende. trappe til 1.

OVERSLAGSØKONOMI BILAG BYGNINGERNES EGNETHED TIL FORSKELLIGE FORMÅL FAABORG SYGEHUS. Bolig A 1. sal / 2. sal. Eksisterende. trappe til 1. BYGNINGERNES EGNETHED TIL FORSKELLIGE FORMÅL Bolig A 1. sal / 2. sal Eksisterende trappe til 1. sal Eksisterende korridor på 1. sal Bolig B Stue / 1. sal? BILAG OVERSLAGSØKONOMI 1 OVERSLAGSØKONOMI prisniveau

Læs mere

Nye anvendelseskoder for enheder

Nye anvendelseskoder for enheder Nye anvendelseskoder for enheder Nuværende koder (Under udfasning) Kort beskrivelse (Under udfasning) Nye koder Kort beskrivelse Enheder til helårsbeboelse 110 Stuehus til landbrugsejendom 110 Stuehus

Læs mere

LOKALPLANENS RETSVIRKNINGER LOKALPLANEN OG DEN ØVRIGE PLANLÆGNING

LOKALPLANENS RETSVIRKNINGER LOKALPLANEN OG DEN ØVRIGE PLANLÆGNING 2 LOKALPLANENS RETSVIRKNINGER Forandringer skal følge planen Efter byrådets endelige vedtagelse og offentliggørelse af lokalplanen må ejendommene i følge Planlovens 18 kun udstykkes, bebygges eller i øvrigt

Læs mere

Spildevandsrensning i det åbne land

Spildevandsrensning i det åbne land Spildevandsrensning i det åbne land Ejendomme og sommerhuse i det åbne land, som ikke er tilsluttet offentlig kloak, skal have en lovlig og godkendt spildevandsløsning. Kan du svare ja til et eller flere

Læs mere

Nye håndbøger fra DBI

Nye håndbøger fra DBI Nye håndbøger fra DBI Torsdag d. 3. november 2011 Brian V. Jensen bvj@dbi-net.dk Tlf. 61201663 Dansk Brand- og sikringsteknisk Institut Dias 1 / 2011 / Passiv Brandsikring Ny håndbog om småhuse Behov,

Læs mere

Side 1 af 6. Vedtægter for PARKERINGSFOND. i Svendborg Kommune 2008

Side 1 af 6. Vedtægter for PARKERINGSFOND. i Svendborg Kommune 2008 Side 1 af 6 Vedtægter for PARKERINGSFOND i Svendborg Kommune 2008 1 Side 2 af 6 1. Forudsætninger: Vedtægten er udfærdiget med hjemmel i Boligministeriets cirkulære nr. 10 af 17. januar 1994. Cirkulæret

Læs mere

Syddjurs Kommune. Niels Holm Bøgelund Nielsen Lyngbakken Skanderborg. Birkevej 21, 8400 Ebeltoft. KLnr: P19 B

Syddjurs Kommune. Niels Holm Bøgelund Nielsen Lyngbakken Skanderborg. Birkevej 21, 8400 Ebeltoft. KLnr: P19 B Ansøgning Ansvarlig myndighed Syddjurs Kommune Indsendt af Niels Holm Bøgelund Nielsen Lyngbakken 41 8660 Skanderborg E-mail: niels.bogelund@antalis.com Telefon 21417525 Indsendt: 23-08-2016 09:41 Ansøgningsnr.:

Læs mere

ANSØGNINGSSKEMA TIL FRIKOMMUNEFORSØGET Ansøgning nr. 2.1.7

ANSØGNINGSSKEMA TIL FRIKOMMUNEFORSØGET Ansøgning nr. 2.1.7 ARBEJDSGRUPPEN OM FRIKOMMUNEFORSØGET Sags nr.: 1100508 Dok. Nr.: 502890 Dato: 14. april 2011 ANSØGNINGSSKEMA TIL FRIKOMMUNEFORSØGET Ansøgning nr. 2.1.7 Frikommune Viborg Titel på forsøg Byggesagsbehandling

Læs mere

Det samlede bygningsareal opgøres som arealet af samtlige etager. Areal af eventuel kælder og tagetage skal ikke regnes med.

Det samlede bygningsareal opgøres som arealet af samtlige etager. Areal af eventuel kælder og tagetage skal ikke regnes med. Din pligt som ejer Det er dit ansvar som ejer, at oplysningerne om din ejendom i BBR er korrekte. En registrering i BBR kan ikke nødvendigvis tages som udtryk for, at byggeriet er lovligt i henhold til

Læs mere

Din pligt som ejer Det er dit ansvar som ejer, at oplysningerne om din ejendom i BBR er korrekte. En registrering i BBR kan ikke nødvendigvis tages som udtryk for, at byggeriet er lovligt i henhold til

Læs mere

Bilag 1. B. 1.1 Beregningsregler Beregningsregler. B Beregning af bebyggelsesprocent

Bilag 1. B. 1.1 Beregningsregler Beregningsregler. B Beregning af bebyggelsesprocent B. 1.1 Beregningsregler Beregningsregler Bilag 1 B. 1.1.1 Beregning af bebyggelsesprocent Stk. 1. Ved bebyggelsesprocenten forstås etagearealets procentvise andel af grundens areal. (B. 1.1.1, stk. 1)

Læs mere

BYG OG MILJØ. DABYFO, Fredensborg Rådhus d. 22. okt Troels Andersen

BYG OG MILJØ. DABYFO, Fredensborg Rådhus d. 22. okt Troels Andersen BYG OG MILJØ DABYFO, Fredensborg Rådhus d. 22. okt. 2018 Troels Andersen tra@kombit.dk Dagsorden 1. BR18 2. Moderniseringsprojektet 3. Videreudvikling af løsningen 4. Informations og Kontaktoplysninger

Læs mere