Port folio. Nanna Lund - MAA - Cand. Arch. Industriel design

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Port folio. Nanna Lund - MAA - Cand. Arch. Industriel design"

Transkript

1 Port folio

2 BikeCare - forebyggelse af højresvingsulykker BikeCare Afgangsprojekt fra Arkitektskolen Aarhus. En højresvingende lastbil og en ligeud kørende cyklist er ofte en farlig cocktail. Når ulykken sker, er det næsten altid med meget alvorlige følger for cyklisten. Der er ingen tvivl om hvem der har vigepligt, men alligevel kan der hurtigt opstå tvivl om synlighed for cyklisten. Er jeg set eller overset? Cyklisten har god grund til dette tvivlsspørgsmål, Fra lastbilens førerhus er det nemlig meget svært at have det fulde overblik i de blinde vinkler, også selvom der er 4-5 spejle i bilens højre side. Samtidig er det umuligt for chaufføren og cyklisten at få øjenkontakt, hvilket ikke gavner situationen. Målet med projektet var at udvikle et produkt, der kunne øge trafiksikkerheden og nedbringe antallet af ulykker ved højresving. Jeg havde stort fokus på at opnå en korrekt ansvarsfordeling og en minimal fejlmargen. Og samtidig arbejde med en funktion, der passer både til konteksten, chaufføren og cyklisten.

3 BikeCare - forebyggelse af højresvingsulykker BikeCare er udviklet til brug i lysregulerede kryds, og tager udgangspunkt i de gældende færdselsregler. BikeCare kan betegnes som et tillægs modul til en lyskurv, som har en signalværdi der vejleder trafikanten, men den overflødiggør IKKE trafikantens orientering. Samtidig er det synligt for både hårde og bløde trafikanter, hvis BikeCare skulle være ude af drift. Trafikanten ved hvordan man agerer, når en lyskurv ikke virker, ligeledes er det hvis BikeCare er ude af drift. Dermed bliver risikoen for at skabe nye farlige situationer, minimal.

4 BikeCare - forebyggelse af højresvingsulykker Design: BikeCare placeres under lyskurven i det hjørne hvor højresvinget foretages, placering og udformning gør det synligt under hele svinget. Signalet er udformet med en hovedflade der har front mod trafikanterne, denne side registreres af trafikanterne, da dioderne blinker op som en orange advarselstrekant. Striber af dioder fortsætter omkring den afrundede side, det kan ses, når chaufføren svinger. Scenarie: Cyklisten kører hen imod lysreguleringen, i vejbanen er nedfræset en metalspole, som registrerer cyklisten. Denne metalspole aktiverer BikeCare, og signalet lyser op. Det står og blinker så de højresvingende trafikanter bliver mere opmærksomme. Da cyklisten kører ud i krydset, passeres den sidste spole som deaktiverer BikeCare. Derved slukkes signalet efter et antal sekunder.

5 Metafora Et multifunktionelt, mobilt kontormøbel, udviklet til Borgerservice og biblioteker i Århus kommune. Dette var en selvstændig opgave, hvor jeg var ansvarlig for hele projektet fra den første skitse til prototyperne blev sat i værk. Det kommende multimediehus i Århus giver et stigende behov for fleksible arbejdsstationer for bl.a. bibliotekspersonalet. Derved opstod idéen om et mobilt kontormøbel. Et møbel der kunne tilgodese de behov der er, når ens base pludselig får hjul og kan placeres i forskellige sammenhænge. Metafora har en buet top/bag plade af Corian, mens resten af møblet er af pulverlakeret MDF. Der er to parallelle hjul samt et 360* hjul, for styrbarhed, under fronten. Møblet er indrettet med hylder og plads til det mest nødvendige, samt plads til projektor. I fronten er en lille klap, der kan tages ud når noget skal projekteres op. Derudover har Metafora lednings oprul i bunden, stik og diskrete slisker til ledninger.

6 Metafora 5 forslag til brugen af Metafora - Betjenings punkt i det offentlige rum. Metafora kan placeres netop der hvor behovet er. Du kan komme ud imellem borgerne og undgå den usynlige barriere, som en almindelig skranke kan signalere. - Undervisnings/møde situation. Metafora kan benyttes, når noget skal formidles. Den kan bruges som fortællerpult eller du kan formidle dit budskab via projektoren. - Mobil kontorplads. Du kan tage Metafora med, hvor du ønsker. Placer dig ved en kollega til samarbejde eller i et roligt hjørne til fordybelse. - Interaktion med brugerne. Metafora kan også være samlingspunkt for fx biblioteksbrugerne. Som del af en udstilling, kan den opfordre til interaktion med borgerne eller formidle interessante emner. - Bog stewardesse. Du kan bevæge dig rundt i biblioteks rummet med Metafora, sætte bøger på plads eller servere interessante nyheder til borgerne, fortæl om en bog, lad dem lytte til lidt musik, server lidt kaffe og åben op for en dialog med borgeren. Metafora er udviklet hos ITK Århus kommune og produceret af duba B8

7 Digital Trendspotting Digital trendspotting Et projektsamarbejde mellem flere danske biblioteker, støttet af styrelsen for bibliotek og medier. På dette projekt, fungerede jeg som projektleder. Jeg stod for design og udvikling, koordinering og opgavefordeling, mødeaktivitet, planlægning og afholdelse af workshops og konference, samt efterfølgende afrapportering. Målet var at udvikle innovative service koncepter og produkter, samlet i et konceptkatalog. Midlet var en brugercentreret designproces, med udgangspunkt i brugernes ønsker og behov, bibliotekernes kompetencer og ressourcer samt de teknologiske muligheder. Konceptkataloget kan nu bruges bredt af de danske biblioteker og deres samarbejdspartnere, til inspiration, strategiudvikling og som forarbejde til konkrete projekter. Hent konceptkataloget og andet materiale på:

8 Digital Trendspotting Digital trendspotting et udpluk fra koncept kataloget. Biblioteket er ikke længere en stor gul bygning. Det er et samlebegreb for et netværk af ydelser, indhold og sanseindtryk på tværs af medier. Derfor møder fremtidens bibliotek brugeren, hvor brugeren ønsker det. Biblioteket som inspirationskanal, et basis koncept, hvoraf mange andre koncepter udspringer. Her forenes det fysiske og det virtuelle bibliotek, der skabes relation imellem brugeren, biblioteket og dets services. Biblioteket bliver et supplement til andre videns kilder. Brugeren vælger selv hvor meget biblioteket skal yde, men ud fra en række parametre kender biblioteket brugerens næste ønske.

9 Excel Furniture Excel Furniture Design af møbelserier til engelske varehuse. Her var jeg hovedansvarlig for udvikling og projektstyring, samt formidling af designs til kunden. Excel Furniture varetog udvikling og design af møbler, produceret i Vietnam og solgt til det engelske marked. Store engelske varehuse var aftagere bl.a. Shop direct, Littlewods, Dreams og Homebase. Det engelske marked er meget forskelligt fra det danske og har slet ikke samme minimalistiske designlinie. Møblerne var lavpris møbler, primært produceret i fyrretræ i stort antal. Her ses en børnemøbel serie.

10 Fremtidens faresti - stisystem til løsgående søer Fremtidens faresti - Stisystem til løsgående søer. Den danske svineproduktion er under pres. Skal Danmark forsøge at konkurrere med østlandene på prisen eller skal vi satse på højere kvalitet i den konventionelle produktion? Derudover er dyrevelfærd jævnligt et emne i medierne. Dyrenes forhold er i mange tilfælde kritisable og fra et dyreetisk synspunkt ofte helt uacceptable. Regeringen skulle i 2011 vedtage en række lovforslag til forbedring af forholdene. Forslagene er i stedet taget af bordet og nogle områder er endog forringet. Et af lovforslagene skulle forbyde fiksering af farende og diegivende søer. Derfor udskrev Dansk svineproduktion og Roskilde Dyrskue i 2009 en designkonkurrence. Konkurrencen skulle være idé-genererende og sætte skub i udviklingen af stisystemer til løsgående søer. Projektet startede som mit studieprojekt i 2006, det blev genoptaget og bearbejdet i 2009, hvor jeg vandt konkurrencen.

11 Farestiens funktioner Stisystemet er udviklet, så det både tilgodeser landmandens arbejdsgang og svinenes adfærd. Stierne er sammenbygget af serier på 4 stier. Fremtidens faresti - stisystem til løsgående søer Hver sti er indrettet med: En hvilezone, med afskærmede sider, gulv med gummibelægning og regulerbar varme. Her er en støttevæg, der støtter soen når hun lægger sig, herunder kan pattegrisene komme i sikkerhed. Landmanden har godt overblik når stien skal inspiceres og han kan åbne stien og komme til soen fra forskellige vinkler. En pattegris hule, som deler stien i midten. Hulen er placeret så so og pattegrise hele tiden har kontakt. Landmanden kan afskærme hulen fra soen og arbejde uforstyrret med pattegrisene. En aktivitetszone med gitter sider, for socialisering med nabo søer. Her er spaltegulv og automatisk fodrings- og vandings område. Hvile zone Pattegris hule Aktivitets zone

12 Fællesarealets funktioner Stisystemet kan åbnes op på flere måder, så der gives plads til vigtige elementer i dyrenes adfærd. Og til sidst kan den blive til en slagtesvinesti. Fremtidens faresti - stisystem til løsgående søer De 4 stier forbindes af en pattegris zone der er imellem stierne. Når pattegrisene er 1 uge gamle kan de finde hjem, derfor bliver der fra hulen adgang til pattegriszonen. Her kan de lege sig med de andre kuld og samtidig forebygge senere hierarki slagsmål. Når pattegrisene skal vendes fra soen, fjernes soen og de 4 stier kan åbnes op og blive til én stor slagtesvin sti. Her kan smågrisene gå til de skal slagtes. Da de kender hinanden og har opbygget et hierarki, er risikoen for slagsmål mindre. Pattegris zone Slagtesvin sti

13 Magasinholder til DGI byen Magasinholder til DGI-byen i København Jeg var hovedansvarlig for udviklingen af magasinholderen under mit praktikophold hos Kontrapunkt. DGI-byen i København udgiver deres eget magasin, dig og byen. Magasinet skulle promoveres til brugere af DGI byen og til deres hotelgæster på forskellige hoteller i København. Derfor fik de udviklet denne magasinholder. Møblet skulle signalere sport, vand og aktivitet, samtidig skulle den rumme 500 magasiner på en gang og tilgodese brugernes travle bevægelsesmønstre. Magasinholderen er lavet i mat hvidmeleret acryl, med mulighed for at have et stort antal magasiner stablet, bunden er hævet let for at undgå snavs. Siderne er lidt smallere, hvilket gør det let at tage et magasin i forbifarten. Top pladen er skrå og øverst er en transparent plade sat fast af hvide sports elastikker. Under pladen sættes et print af forsiden så brugeren ved første øjekast kan se hvilket magasin der ligger i.

14 Trofæ til vinderen af Dansk Innovations & Designpris 2004 Trofæ til vinderen af Dansk innovations & designpris 2004 Projektet var et gruppeprojekt mellem mig og to medstuderende på Arkitektskolen Aarhus. Prisen bliver hvert år givet til en virksomhed, som har udmærket sig med nytænkning, idérigdom og godt design i et nyt produkt. En lille konkurrence, hvor dette vinderprojekt blev produceret og givet som trofæ til den pris vindende virksomhed. Målet var at skabe et trofæ, der skilte sig ud. Et trofæ der var diskret, men samtidig gjorde opmærksom på, hvorfor prisen var givet. Resultatet blev til en interaktiv skærm til at hænge på vægen i fx receptionen. Skærmen har en ren front med enkel grafik. Når en person går forbi skærmen, aktiveres en censor og trofæets budskab lyser op. Forskellige steder på skærmen, lyser først en lille orange prik op, og derefter ordet: iderigdom. Denne afløses af en ny prik og ordet: nytænkning, derefter: godt design, og sådan fortsætter den. Efter 30 sekunder slukker skærmen igen.

Sokursus Hvordan skal en løsgående Faesti indrettes? 30. januar 2013

Sokursus Hvordan skal en løsgående Faesti indrettes? 30. januar 2013 Sokursus Hvordan skal en løsgående Faesti indrettes? 30. januar 2013 Henning Good Projektsælger Jyden Bur Dagsorden Jyden Bur Firmaet Jyden Bur præsentation Innovation og udvikling. Erfaringer med farestier

Læs mere

Ulykker mellem højresvingende lastbiler og ligeudkørende cyklister

Ulykker mellem højresvingende lastbiler og ligeudkørende cyklister HVU Ulykker mellem højresvingende lastbiler og ligeudkørende cyklister Havarikommissionen for Vejtrafikulykker har dybdeanalyseret 25 højresvingsulykker. Alle ulykkerne kunne være undgået, hvis chaufførerne

Læs mere

Forsøgsprojekter med variable tavler og lyssøm. Michael Bloksgaard, Århus Kommune. Karen Marie Lei, COWI A/S. Indlægsholdere:

Forsøgsprojekter med variable tavler og lyssøm. Michael Bloksgaard, Århus Kommune. Karen Marie Lei, COWI A/S. Indlægsholdere: Forsøgsprojekter med variable tavler og lyssøm Indlægsholdere: Michael Bloksgaard, Århus Kommune Karen Marie Lei, COWI A/S # 1 9. dec. 2010 Vejforum 2010 3 forsøgsprojekter Variable tavler for cyklister

Læs mere

Hvad gør du, når du møder en lastbil? Både når du går, og når du cykler? Hvordan skal din cykelhjelm sidde? Er din cykel nu også helt lovlig?

Hvad gør du, når du møder en lastbil? Både når du går, og når du cykler? Hvordan skal din cykelhjelm sidde? Er din cykel nu også helt lovlig? Hvad gør du, når du møder en lastbil? Både når du går, og når du cykler? Hvordan skal din cykelhjelm sidde? Er din cykel nu også helt lovlig? Sikker på skolevejen Alt det og meget mere kan du læse om i

Læs mere

SVING SIKKERT TIL HØJRE

SVING SIKKERT TIL HØJRE SVING SIKKERT TIL HØJRE - et materiale om, hvad chaufføren kan gøre for at undgå højresvingsulykken Chaufførkonference 2015 HVORDAN SKER HØJRESVINGSULYKKEN? 2000: Cyklisten bliver ramt af siden af lastbilen,

Læs mere

INTERN FÆRDSEL INDENDØRS

INTERN FÆRDSEL INDENDØRS Kødindustriens Arbejdsmiljøudvalg INTERN FÆRDSEL INDENDØRS Oktober 2010 Katalog over løsninger ved intern færdsel Kataloget over løsninger er tænkt som inspiration til virksomheder, der står overfor igangsætning

Læs mere

Farestier til løse søer

Farestier til løse søer TEMA Fremad - hvordan? Farestier til løse søer Svineproducent Søren Larsen, Aagaard Chefforsker Vivi Aarestrup Moustsen, Ph.D., M.Sc., VAM@LF.DK, Stalde & Miljø 1 Farestier til løsgående søer Hvad kan

Læs mere

FEJLKATALOG Praktisk prøve

FEJLKATALOG Praktisk prøve 2. udgave FEJLKATALOG Praktisk prøve Kategori AM (lille) Bedømmelse af fejl Formålet med den praktiske prøve er, at den censor skal bedømme, om den enkelte elev har tilegnet sig de kundskaber og den adfærd,

Læs mere

Dyrevelfærd i Svinesektoren

Dyrevelfærd i Svinesektoren viden vækst balance Retsudvalget 2010-11 REU alm. del Bilag 445 Offentligt Dyrevelfærd i Svinesektoren Læs mere om udvikling på velfaerd.lf.dk Videncenter for Svineproduktion Axelborg, Axeltorv 3 T +45

Læs mere

Inspirationsoplæg: teknologiske muligheder og hvad gør de andre

Inspirationsoplæg: teknologiske muligheder og hvad gør de andre Alders Tsunamien / Bomben Inspirationsoplæg: teknologiske muligheder og hvad gør de andre v. Stefan Wagner, Ingeniørhøjskolen i Århus Pervasive Healthcare Der bliver færre unge Færre i sundhedsvæsenet

Læs mere

FYSISKE RAMMER OG MULIGHEDER. Kursus i dyrevelfærd 2017

FYSISKE RAMMER OG MULIGHEDER. Kursus i dyrevelfærd 2017 FYSISKE RAMMER OG MULIGHEDER Kursus i dyrevelfærd 2017 BOKSSTØRRELSE - HVILKE MULIGHEDER HAR DYRENE FOR NATURLIG ADFÆRD? BOKSDIMENSIONER Alle svin skal kunne rejse, lægge sig og hvile uden besvær Ok plads

Læs mere

CHAUFFØRKONFERENCE 2016 Konsulent Lone Hald. Hvad chaufføren kan gøre for at undgå højresvingsulykken INTRO 1

CHAUFFØRKONFERENCE 2016 Konsulent Lone Hald. Hvad chaufføren kan gøre for at undgå højresvingsulykken INTRO 1 CHAUFFØRKONFERENCE 2016 Konsulent Lone Hald Hvad chaufføren kan gøre for at undgå højresvingsulykken INTRO 1 Ny viden = ny praksis Opfattelse før 2006 Cyklisten bliver ramt af siden af lastbilen, væltet

Læs mere

Løse søer i farestalden

Løse søer i farestalden Løse søer i farestalden Janni Hales, Product Manager, MSc, PhD Mange typer farestier til løse søer Kassesti Kombisti JLF 14/model 3000 Kombisti JLF15 Løsdriftssti Løsdriftssti m/boks JLF10 SWAP Løsdriftssti

Læs mere

Den Digitale læsesal - Indhold: Ide: Udfordringer: Softvare Evaluering Konklusion. Udfordringer: Design Skitser -skitseoversigt

Den Digitale læsesal - Indhold: Ide: Udfordringer: Softvare Evaluering Konklusion. Udfordringer: Design Skitser -skitseoversigt Den Digitale læsesal - Indhold: Ide: Udfordringer: Softvare Evaluering Konklusion Udfordringer: Design Skitser -skitseoversigt Udvikling -designproces Delkonklusion Model Konstruktionstegning Prototype

Læs mere

Nulpunktsmåling til cykliststrategi

Nulpunktsmåling til cykliststrategi Rådet for Større Færdselssikkerhed Nulpunktsmåling til cykliststrategi Rapport Capacent Epinion 30. december 2008 Indholdsfortegnelse 1 Kort Capacent Epinion...3 2 Baggrund...4 2.1 Indledning...4 3 Frekvenser...5

Læs mere

www.seem.dk Flere og flere vælger Seem Al information på - dit naturlige valg.. Du stiller krav... Det gør vi også

www.seem.dk Flere og flere vælger Seem Al information på - dit naturlige valg.. Du stiller krav... Det gør vi også Al information på Flere og flere vælger Seem Du stiller krav... Det gør vi også - Jeg er stolt af at kunne sige, at vi i 36 år har produceret staldinventar i tæt samarbejde med kunderne. Det gør, at vi

Læs mere

Workshop Faresti med so i boks

Workshop Faresti med so i boks En standard faresti i dag Workshop Faresti med so i boks Lisbeth Brogaard Petersen, Chefforsker 29. juni 2011 Side 2 Faglighed og lovkrav skal mødes i design Faglighed God stihygiejne Høj foderoptagelse

Læs mere

1 H A N D M A D E I N D E N M A R K BY LoCa

1 H A N D M A D E I N D E N M A R K BY LoCa 1 HANDMADE IN DENMARK BY LoCa 2 WWW.LOCA.DK 3 DET HELE STARTEDE I EN GARAGE Historien om LoCa begynder i Herfølge i 1992. Ingeniør Thorkild Lundsgaard har sat sin ældste datters værelse i stand, og nu

Læs mere

DLBR Minigrisen. Registrering af medicinforbrug via Minigrisen

DLBR Minigrisen. Registrering af medicinforbrug via Minigrisen Registrering af medicinforbrug via Minigrisen Registrering af medicinforbrug via Minigrisen Hvordan gør jeg det? Hvad kan vi? I DLBR SvineIT skal du oprette de mediciner, du anvender i produktionen se

Læs mere

INDRETNINGSFORSLAG. Bibliotek & PLC, Lindbjergskolen

INDRETNINGSFORSLAG. Bibliotek & PLC, Lindbjergskolen INDRETNINGSFORSLAG Bibliotek & PLC, Lindbjergskolen 1 INDHOLDSFORTEGNELSE FARVESKEMA OVERSIGT 4 OVERBLIK VINKEL A 6 VINKEL B 7 VISUALISERINGER EDDERKOPPEN 8 UDSTILLING 9 MAKERSPACE 10 DYBET 11 LEGEØEN

Læs mere

Flexa Play. - one playful family

Flexa Play. - one playful family Flexa Play - one playful family Når jeg arbejder med et nyt design, føles det som en leg. Former, farver og udtryk danser hen over papiret. I mit arbejde med FLEXA Play møbelserien ønskede jeg at føre

Læs mere

HØJRESVINGENDE CYKLISTER VED "RØDE PORT" INDHOLD. 1 Indledning og konklusion 2. 2 Projektbeskrivelse 3

HØJRESVINGENDE CYKLISTER VED RØDE PORT INDHOLD. 1 Indledning og konklusion 2. 2 Projektbeskrivelse 3 ROSKILDE KOMMUNE HØJRESVINGENDE CYKLISTER VED "RØDE PORT" ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk NOTAT INDHOLD 1 Indledning og konklusion

Læs mere

SCREENS FOR FOCUSING 1

SCREENS FOR FOCUSING 1 SCREENS FOR FOCUSING 1 Design med respekt for miljøet Her er systemet, hvor du kan kombinere fleksibiliteten i en åben planløsning med trivsel for den enkelte medarbejder. Med EFG Rooms lydabsorberende

Læs mere

Containerkran. Nu samles de 4 ende stykker som på billedet

Containerkran. Nu samles de 4 ende stykker som på billedet 1 Containerkran. Læs denne vejledning grundigt igennem, inden du begynder at samle, start med at kontrollere at der ikke mangler noget. Alle delene skæres forsigtigt ud, evt. med en stemmejerns kniv, rens

Læs mere

Lærervejledning til filmen

Lærervejledning til filmen Drengen der ikke kunne blive bange Lærervejledning til filmen Drengen der ikke kunne blive bange Indhold I. Filmens handling II. Om det gamle folkeeventyr III. De tre prøver i trafikken IV. Fakta om cykelulykker

Læs mere

ZEROville EN INTERAKTIV, GRØN BYABSTRAKTION

ZEROville EN INTERAKTIV, GRØN BYABSTRAKTION ZEROville EN INTERAKTIV, GRØN BYABSTRAKTION Nul-byen ZEROville er et virtuelt sted en byabstraktion, som samler alle de kendte, velafprøvede og lige-på-trapperne-teknologier, der findes i Danmark. ZEROville

Læs mere

august 2013 square square reolen aps Industriskellet 3 3540 Lynge Danmark Tlf. 44 32 20 11 Fax 44 32 20 12 square@kidi.dk www.kidi.

august 2013 square square reolen aps Industriskellet 3 3540 Lynge Danmark Tlf. 44 32 20 11 Fax 44 32 20 12 square@kidi.dk www.kidi. august 2013 square square reolen Industriskellet 3 3540 Lynge Danmark Tlf. 44 32 20 11 Fax 44 32 20 12 square@kidi.dk www.kidi.dk aps Square reolen Square Reolen Det naturlige valg - den alsidige reol,

Læs mere

VURDERING AF HØ-HÆKKE TIL TILDELING AF WRAPHØ I FARESTALDEN

VURDERING AF HØ-HÆKKE TIL TILDELING AF WRAPHØ I FARESTALDEN Støttet af: VURDERING AF HØ-HÆKKE TIL TILDELING AF WRAPHØ I FARESTALDEN NOTAT NR. 1916 Tre fabrikater af høhække blev vurderet. Der var kun lidt spild på gulvet. Tremmeafstanden bør være cirka 4 cm, og

Læs mere

Plusserien bogvogne og DisPlAYeleMenTer D e s i g n e u r o b i b D i r e c T

Plusserien bogvogne og DisPlAYeleMenTer D e s i g n e u r o b i b D i r e c T Plusserien bogvogne og DISPLAYELEMENTer DESIGN Eurobib direct bogvogne med omsorg for dig og dine behov Du finder flere forskellige bogvogne i Plus Serien, se hele udvalget på Eurobib.dk. Kombinér bogvognene

Læs mere

Sådan fravænner jeg over 30 grise pr. årsso Karina Mikkelsen, Thaysen og Lyck I/S Flemming Thorup, VSP

Sådan fravænner jeg over 30 grise pr. årsso Karina Mikkelsen, Thaysen og Lyck I/S Flemming Thorup, VSP Sådan fravænner jeg over 30 grise pr. årsso Karina Mikkelsen, Thaysen og Lyck I/S Flemming Thorup, VSP Disposition Flemming Thorup Soen kan passe 14 grise Det er efter råmælken, at grisen dør Grise dør

Læs mere

KNALLERT - SIKKERT AF STED

KNALLERT - SIKKERT AF STED KNALLERT - SIKKERT AF STED Velkommen til den evaluerende knallertprøve A Du har ti minutter til at besvare alle spørgsmålene. Du skal lave en ring om det rigtige svar. Efter prøven er slut, skal du aflevere

Læs mere

Forsøg med dynamisk LED-vejafmærkning for at undgå ulykker med cyklister og højresvingende biler og lastbiler

Forsøg med dynamisk LED-vejafmærkning for at undgå ulykker med cyklister og højresvingende biler og lastbiler Til: Fra: Vedr.: Teknik- og Miljøudvalget Niels Tørsløv Forsøg med dynamisk LED-vejafmærkning for at undgå ulykker med cyklister og højresvingende biler og lastbiler 18. september 2007 Baggrund CTR er

Læs mere

Færdselsloven gælder for alle også for dig. Ved at følge loven signalerer du ansvarlighed over for dine kunder og dine medtrafikanter.

Færdselsloven gælder for alle også for dig. Ved at følge loven signalerer du ansvarlighed over for dine kunder og dine medtrafikanter. guide 2014 2 København er cyklernes by At cykle er sundt, det er godt for miljøet og så giver cyklisterne København en unik identitet, som sætter vores hovedstad på verdenskortet. Vi er stolte af vores

Læs mere

RETAILMENT. RETAILMENT A/S består af fire stærke brands; Darrol Shop Design, Darrol Mannequins, Hindsgaul, og Shop-fix.

RETAILMENT. RETAILMENT A/S består af fire stærke brands; Darrol Shop Design, Darrol Mannequins, Hindsgaul, og Shop-fix. RETAILMENT RETAILMENT A/S består af fire stærke brands; Darrol Shop Design, Darrol Mannequins, Hindsgaul, og Shop-fix. Hver for sig byder de fire brands på stor erfaring med butiksindretning, mannequiner

Læs mere

Koncept 1, Brugermatch.

Koncept 1, Brugermatch. Koncept 1, Brugermatch. Beskrivelse af idé: En mobilapp som hjælper bibliotekets brugere med at finde ligesindede. Grundidéen er at når en bruger har app en installeret og aktiv så vil brugeren udsende

Læs mere

Sikker Skolevej til Favrdal-afdelingen - Forældreinformation

Sikker Skolevej til Favrdal-afdelingen - Forældreinformation Sikker Skolevej til Favrdal-afdelingen - Forældreinformation 4 Sikker Skolevej til Favrdal-afdelingen Til skolens forældre Haderslev Kommune har forbedret skolevejen til Favrdal-afdelingen. Særligt ruterne

Læs mere

Charley Nordahn. Charley Nordahn I Ole Worms Vej 10 I Tlf: +45 61 65 56 64 I E-mail: mail@tjarli.dk I www. tjarli.dk

Charley Nordahn. Charley Nordahn I Ole Worms Vej 10 I Tlf: +45 61 65 56 64 I E-mail: mail@tjarli.dk I www. tjarli.dk Charley Nordahn CV 2005-2014 Info Charley Nordahn Fødselsdato: 16-02-1987 Civilstatus: Enlig uden børn Sprog Dansk Engelsk Resume eg har nu gennem en årrække studeret visuel udvikling på flere niveauer.

Læs mere

BUTIKSDESIGN INDRETNINGSSYSTEMER INVENTARSERIER

BUTIKSDESIGN INDRETNINGSSYSTEMER INVENTARSERIER BUTIKSDESIGN INDRETNINGSSYSTEMER INVENTARSERIER RETAIL DESIGN Vores butikskoncepter hjælper modebutikker med at øge salget ved at skabe in-shop oplevelser for kunderne. Vi planlægger, designer, udvikler,

Læs mere

Kom sikkert og trygt rundt i trafikken

Kom sikkert og trygt rundt i trafikken 1 Kom sikkert og trygt rundt i trafikken Tab ikke lysten til at gå. sikkert i trafikken Tab for Alt ikke Lysten til at gaae, jeg gaaer mig hver Dag det daglige Velbefindende til og gaaer fra enhver Sygdom;

Læs mere

Design for your life MADE IN DENMARK. Prisliste DKK inkl. moms Ret til ændringer forbeholdes 2017/3

Design for your life MADE IN DENMARK. Prisliste DKK inkl. moms Ret til ændringer forbeholdes 2017/3 Ret til ændringer forbeholdes 2017/3 MADE IN DENMARK Design for your life Hammel Furniture A/S - Anbækvej 111 - DK-8450 Hammel - sales@hammel-furniture.dk www.mistral-furniture.dk - facebook.com/mistralfurniture

Læs mere

Innovation Step by Step

Innovation Step by Step Innovation Step by Step Elevhæfte. kl. verdens bedste læserum Et tværfagligt forløb mellem dansk og billedkunst Innovation Step by Step Et undervisningsmateriale til mellemtrinnet med fokus på arkitektur

Læs mere

Politik for Borgerservice og Biblioteker 2011-2014. Kort version

Politik for Borgerservice og Biblioteker 2011-2014. Kort version Politik for Borgerservice og Biblioteker 2011-2014 Kort version Bibliotekerne skal være lokale medborgercentre, steder for viden og borgerservice, der sammen med lokale aktiviteter og initiativer skal

Læs mere

København den 1. april 2014. Indstilling af Ugebrevet A4 til Bordingprisen for visuel formidling 2014

København den 1. april 2014. Indstilling af Ugebrevet A4 til Bordingprisen for visuel formidling 2014 København den 1. april 2014 Indstilling af Ugebrevet A4 til Bordingprisen for visuel formidling 2014 Det skal være muligt at læse langt på nettet. Det har altid været kernen i Ugebrevet A4 s strategi på

Læs mere

Indhold... Info... 4-5. Kosmetisk hjælp til køkken 6-7. Plads til 2 sofaer 8-9. Ekstra værelse tak. Hundehus 11-12. Køkken/ bryggers 13-14

Indhold... Info... 4-5. Kosmetisk hjælp til køkken 6-7. Plads til 2 sofaer 8-9. Ekstra værelse tak. Hundehus 11-12. Køkken/ bryggers 13-14 Info... Indhold... Tak fordi du købte min E-bog! Efter download, har du bogen til evigt eje! Men husk at det ikke er tilladt at videregive bogen, lægge den op på sociale medier på nettet, låne ud til andre

Læs mere

Tak for sidst! Det var en rigtig god dag lad os får nogle flere af den slags. Dialogen er drøn vigtig, ikke kun mellem bibliotekarerne og BS, men også kollegaer imellem. Vi har alt for sjældent mulighed

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Side 1 af 8

Indholdsfortegnelse. Side 1 af 8 Indholdsfortegnelse Koster det noget at oprette sig som bruger på ALTdanmark?... 2 Hvordan opretter jeg mig som bruger på ALTdanmark?... 2 Hvordan ændre jeg mit kodeord.... 3 Hvad hvis jeg har glemt mit

Læs mere

Talepapir til samråd om højresvingsulykker

Talepapir til samråd om højresvingsulykker Trafikudvalget 2008-09 TRU alm. del Svar på Spørgsmål 81 Offentligt Talepapir til samråd om højresvingsulykker Indledning Jeg vil starte med at sige tak for dette samråd. Jeg synes, det er en god lejlighed

Læs mere

Farestien 2012, 16 og 20 Chefforsker, cand. agro Lisbeth Brogaard Petersen og Chefforsker, cand. agro, Ph.D Vivi Aarestrup Moustsen

Farestien 2012, 16 og 20 Chefforsker, cand. agro Lisbeth Brogaard Petersen og Chefforsker, cand. agro, Ph.D Vivi Aarestrup Moustsen Farestien 2012, 16 og 20 Chefforsker, cand. agro Lisbeth Brogaard Petersen og Chefforsker, cand. agro, Ph.D Vivi Aarestrup Moustsen Dw 25307 1 Disposition Kassesti med so i boks Løsdrift 1 2 1 6 2 0 Side

Læs mere

GRAFIK & BILLEDBEHANDLING GRAFISK PRODUKTION & WORKFLOW

GRAFIK & BILLEDBEHANDLING GRAFISK PRODUKTION & WORKFLOW GRAFISK PRODUKTION & WORKFLOW 17 1. SAMMENKOPIERING Da jeg lavede bogen "Skud på Stammen", var der et billede som skulle bruges, men der var elementer i billedet som var blevet slettet, og derfor skulle

Læs mere

En ny tilflytter. benene eller blive underholdt af de mange festlige aktiviteter. Midlertidigt byrum

En ny tilflytter. benene eller blive underholdt af de mange festlige aktiviteter. Midlertidigt byrum Nomaden Nomaden er flyttet til den smalle gade i den lille købstad. På den 400 meter lange kulturvej har Nomaden slået sig ned i mellem to byhuse det gule og det røde. Det er i forbindelse med det store

Læs mere

Det er MIT bibliotek!

Det er MIT bibliotek! Det er MIT bibliotek! Et rollespil for udskolingsklasser om biblioteker og demokrati Partnerne bag rollespillet Det er MIT bibliotek! er resultatet af et samarbejde mellem Esbjerg Kommunes Biblioteker

Læs mere

VURDERING AF FORSKELLIGE GULVTYPER I FARESTIER MED LØSGÅENDE SØER OG PATTEGRISE

VURDERING AF FORSKELLIGE GULVTYPER I FARESTIER MED LØSGÅENDE SØER OG PATTEGRISE Støttet af: VURDERING AF FORSKELLIGE GULVTYPER I FARESTIER MED LØSGÅENDE SØER OG PATTEGRISE NOTAT NR. 1905 En vurdering af gulve i farestier til løsgående søer viste, at der er behov for forbedring af

Læs mere

CulinaCup & CulinaFlexpro

CulinaCup & CulinaFlexpro CulinaCup & CulinaFlexpro Innovative minivådfordringsanlæg til mælk og starterfoder for patte- og smågrise hygiejnisk, effektiv, øget dyrevelfærd CulinaCup og CulinaFlexpro Succesfuld supplement til fodring

Læs mere

Typiske ulykker med ældre bilister

Typiske ulykker med ældre bilister Typiske ulykker med ældre bilister 15 2 Typiske ulykker med ældre bilister De almindeligste ulykkesårsager i trafikken er kørsel med høj hastighed og kørsel med sprit eller narkotika i blodet. Ældre bilister

Læs mere

Nye tendenser i biblioteksrummet

Nye tendenser i biblioteksrummet Nye tendenser i biblioteksrummet Idékatalog udarbejdet af Signe Foght Hansen og Anne Pørksen Danmarks Biblioteksskole 2009 Introduktion Det senmoderne samfund er præget af en hastig udvikling forårsaget

Læs mere

Trafiksikkerhed. Uheldsanalyser og forebyggelse. VEJ-EU Copyright Tekst og billeder på denne slide må ikke bruges i andre sammenhænge.

Trafiksikkerhed. Uheldsanalyser og forebyggelse. VEJ-EU Copyright Tekst og billeder på denne slide må ikke bruges i andre sammenhænge. Trafiksikkerhed Uheldsanalyser og forebyggelse Konfliktpunkter Konfliktpunkter i knudepunkter Kryds Rundkørsel 32 konflikter bil-bil 4 konflikter bil-bil 24 konflikter bil-fodgænger 36 konflikter cykel-bil

Læs mere

AFSLUTTENDE OPGAVE. udemiljø

AFSLUTTENDE OPGAVE. udemiljø AFSLUTTENDE OPGAVE udemiljø 2015 Indholdsfortegnelse Indledning... 2 Planlægning... 2 Kravspecifikation... 2 Design... 3 Formidling... 6 Afprøvning... 7 Refleksion... 8 Side 1 af 8 Indledning I dette projekt

Læs mere

BUTIKSDESIGN INDRETNINGSSYSTEMER INVENTARSERIER

BUTIKSDESIGN INDRETNINGSSYSTEMER INVENTARSERIER BUTIKSDESIGN INDRETNINGSSYSTEMER INVENTARSERIER RETAIL DESIGN Vores butikskoncepter hjælper modebutikker med at øge salget ved at skabe in-shop oplevelser for kunderne. Vi planlægger, designer, udvikler,

Læs mere

ENGRAMs ibook. Denne guide giver dig et fuldt indblik i, hvordan du studerer engelsk grammatik med ENGRAMs ibook til ipads.

ENGRAMs ibook. Denne guide giver dig et fuldt indblik i, hvordan du studerer engelsk grammatik med ENGRAMs ibook til ipads. ENGRAMs Denne guide giver dig et fuldt indblik i, hvordan du studerer engelsk grammatik med ENGRAMs til ipads. 1. Sådan henter du ENGRAMs Hvis du ikke allerede har hentet og installeret ENGRAMs, kan dette

Læs mere

Trafikpolitik ved Bogense Skole

Trafikpolitik ved Bogense Skole Trafikpolitik ved Bogense Skole Bogense Skole vil arbejde for, at alle elever får gode forudsætninger og muligheder for at færdes sikkert i trafikken, hvorfor skolen aktivt arbejder for, at så mange elever

Læs mere

InfoGalleri i detaljer

InfoGalleri i detaljer InfoGalleri i detaljer InfoGalleri er et digitalt formidlingsværktøj, der hjælper dig til at kommunikere bedre med dine brugere ved brug af storskærme. Ved hjælp af vores brugervenlige redaktionsværktøj,

Læs mere

Høj produktivitet med løse søer i farestalden

Høj produktivitet med løse søer i farestalden Høj produktivitet med løse søer i farestalden Pasning af løse søer Chefforsker Vivi Aarestrup Moustsen, SEGES Svineproduktion Stiindretning store kuld og omverden Højproduktive søer/ Store kuld HVORDAN

Læs mere

Dorthe Riget. Tina Lindstam

Dorthe Riget. Tina Lindstam Dorthe Riget Tina Lindstam Vi har forenet vores kræfter og tilbyder nu vores kompetencer som en samlet pakke, når det gælder markedsføring og kommunikation. Det fælles samarbejde kalder vi... RIGET Marketing

Læs mere

DESIgN- Og PRODUKTION. Samarbejde mellem skole og virksomhed Det virtuelle mødested

DESIgN- Og PRODUKTION. Samarbejde mellem skole og virksomhed Det virtuelle mødested DESIgN- Og PRODUKTION Samarbejde mellem skole og virksomhed Det virtuelle mødested Medvirkende: Engum Skole, Vejle Kommune Skoleafdelingen i Vejle Kommune Leg og Læring - Kids n Tweens Lifestyle Palmelund

Læs mere

Guide til succes med målinger i kommuner

Guide til succes med målinger i kommuner Guide til succes med målinger i kommuner Af Kresten Bjerg, kommunikationsrådgiver, Bjerg K Kommunikation måles af forskellige grunde. Derfor skal kommunikation også måles på forskellige måder. Dit første

Læs mere

danish design EDGE by Hammel er en møbelserie med kant: Stilfuld, minimalistisk og grebsfri.

danish design EDGE by Hammel er en møbelserie med kant: Stilfuld, minimalistisk og grebsfri. danish design EDGE by Hammel er en møbelserie med kant: Stilfuld, minimalistisk og grebsfri. 2 Serien er opstået i mødet mellem dansk design og urban living. I mødet mellem byens moderne puls og naturens

Læs mere

Sara Korzen, Specialkonsulent. Spor 2. NanoNord, den 20. november kl. 13-15. 15. august 2013

Sara Korzen, Specialkonsulent. Spor 2. NanoNord, den 20. november kl. 13-15. 15. august 2013 Sara Korzen, Specialkonsulent Center Referat for af Innovation, teknisk dialog NaturErhvervstyrelsen Spor 2 15. august 2013 NanoNord, den 20. november kl. 13-15 1 Indhold Deltagere Formål og vision Status

Læs mere

Den mobile kulturguide Formidling af kulturelle tilbud i kommunen

Den mobile kulturguide Formidling af kulturelle tilbud i kommunen Den mobile kulturguide Formidling af kulturelle tilbud i kommunen 2 Roskilde LIVE Case for Roskilde Kommune lanceret maj 2012 Scan QR-koden eller sms mob roskilde til 1969 En let og legende vej til kulturelle

Læs mere

KULTUR, LÆRING, FORMIDLING, KOMMUNIKATION, OPHOLD

KULTUR, LÆRING, FORMIDLING, KOMMUNIKATION, OPHOLD www.annereinholdt.design Agerbæk Bibliotek_Indretning KULTUR, LÆRING, FORMIDLING, KOMMUNIKATION, OPHOLD www.annereinholdt.design Kontaktoplysninger Anne Reinholdt Arkitekt cand. arch. & Designer Saltgade

Læs mere

Karen Marie Lei, Sektionsleder og civilingeniør, COWI A/S klei@cowi.dk

Karen Marie Lei, Sektionsleder og civilingeniør, COWI A/S klei@cowi.dk Evaluering af pilotprojekt Variable tavler for cyklister ved højresvingende lastbiler Forfattere: Michael Bloksgaard, Ingeniør, Århus Kommune mib@aarhusdk Karen Marie Lei, Sektionsleder og civilingeniør,

Læs mere

Undervisningsmateriale - Rapport

Undervisningsmateriale - Rapport Kom/IT Undervisningsmateriale - Rapport Klasse 1.7 Mathias Saxe H. Jensen 10-05-2011 Side 1 af 10 Indhold Forside... 1 Indledning... 3 Problemstilling... 3 Målgruppe... 3 Problemformulering... 4 Kommunikationsplan...

Læs mere

Kapitel 1-3. Instruktion: Skriv ja ved det, der er rigtigt - og nej ved det, der er forkert. Der skal være fire ja og fire nej.

Kapitel 1-3. Instruktion: Skriv ja ved det, der er rigtigt - og nej ved det, der er forkert. Der skal være fire ja og fire nej. Opgaver til En drøm om mord af Jens-Ole Hare. Opgaverne kan løses, når de angivne kapitler er læst, eller når hele bogen er læst. Opgaverne kan hentes på www.vingholm.dk. Kapitel 1-3 Opgave 1 Instruktion:

Læs mere

REFLEKSIONSSKEMA ET DIALOGREDSKAB

REFLEKSIONSSKEMA ET DIALOGREDSKAB REFLEKSIONSSKEMA ET DIALOGREDSKAB Til brug ved renovering og nyindretning I et naturfagligt læringsmiljø skal rummene have så megen spændvidde som muligt, for at det kan rumme og inspirere mange forskellige

Læs mere

FSC certificeret birkekrydsfiner Dansk design og kvalitet Sikkerhedsgodkendt af Dansk Teknologisk Institut

FSC certificeret birkekrydsfiner Dansk design og kvalitet Sikkerhedsgodkendt af Dansk Teknologisk Institut FSC certificeret birkekrydsfiner Dansk design og kvalitet Sikkerhedsgodkendt af Dansk Teknologisk Institut One Wood Furniture producerer møbler af høj dansk kvalitet og skaber fleksible løsninger der passer

Læs mere

Brugervejledning til POESIMASKINEN

Brugervejledning til POESIMASKINEN Brugervejledning til POESIMASKINEN Opstilling af POESIMASKINEN & DIGITAL LITTERATUR Opstilling af siden med POESIMASKINEN Opstilling af siden med DIGITAL LITTERATUR 1. Flightcasen ved ankomst. 2. Lås hjulene.

Læs mere

LD Handel NIVO-brugervejledning Side 1/10. NIVO sådan bruger og monterer du systemet

LD Handel NIVO-brugervejledning Side 1/10. NIVO sådan bruger og monterer du systemet LD Handel NIVO-brugervejledning Side 1/10 NIVO sådan bruger og monterer du systemet LD Handel NIVO-brugervejledning Side 2/10 Indholdsfortegnelse Se dine tanke på PC en... 3 Se dine tanke på mobilen på

Læs mere

Bilag 3: Spørgeskemaundersøgelse, journalister

Bilag 3: Spørgeskemaundersøgelse, journalister Bilag 3: Spørgeskemaundersøgelse, journalister Hvilken platform er du primært tilknyttet? Print 538 0 0 0 0 0 0 51,3% TV 0 202 0 0 0 0 0 19,3% Radio 0 0 98 0 0 0 0 9,3% Net 0 0 0 130 0 0 0 12,4% Sociale

Læs mere

DIALOG MED BRUGERE!

DIALOG MED BRUGERE! ------------------------------------------------------------------------------------------ den 21. juni 2007 på Det Kongelige Bibliotek ved: Rune Nielsen Arkitekt MAA, Partner Kollision http://www.kollision.dk

Læs mere

Koncept 3, Skan og find det usete

Koncept 3, Skan og find det usete Koncept 3, Skan og find det usete Hvis en hjemmeside først optræder på side 10 i google søgeresultat er den praksis usynlig fordi meget få brugere bladrer om på side 10 i et søgeresultat. Tilsvarende er

Læs mere

Valgfrit tema. Kommunikation/IT 13-04- 2 0 1 2. Jannik Nordahl-Pedersen. HTX - Roskilde. Klasse 3.5

Valgfrit tema. Kommunikation/IT 13-04- 2 0 1 2. Jannik Nordahl-Pedersen. HTX - Roskilde. Klasse 3.5 rt Valgfrit tema Kommunikation/IT Jannik Nordahl-Pedersen HTX - Roskilde Klasse 3.5 13-04- 2 0 1 2 1 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 Indledning... 3 Problemformulering... 3 Valg af løsning...

Læs mere

Design Ergonomi. Brainstorm på billede. 6. december 2011 ROSKILDE TEKNISKE ROSKILE HTX KLASSE 3.5

Design Ergonomi. Brainstorm på billede. 6. december 2011 ROSKILDE TEKNISKE ROSKILE HTX KLASSE 3.5 Design Ergonomi Indledning Ergonomi er endnu et projekt hvor vi for lov at arbejde med design, og opleve hvad der kan stå bag et design. Som nu i dette projekt, måden man bruger et produkt på, og hvor

Læs mere

>> DET ARKITEKTONISKE PERSPEKTIV SUSANNE ALMROTH, ARKITEKT, JJW ARKITEKTER

>> DET ARKITEKTONISKE PERSPEKTIV SUSANNE ALMROTH, ARKITEKT, JJW ARKITEKTER >> DET ARKITEKTONISKE PERSPEKTIV SUSANNE ALMROTH, ARKITEKT, JJW ARKITEKTER bro arkiv reception post møde kantine kopi miljø marine kopi kaffe møde kaffe geoteknik arkiv vej byg print grupper mødesteder

Læs mere

Udvalgte færdselstavler

Udvalgte færdselstavler Udvalgte færdselstavler 59 6 Udvalgte færdselstavler Advarselstavler Advarselstavler er trekantede med rød kant. Spidsen vender opad. Tavlerne bruges til at advare trafikanterne om farer, som man ikke

Læs mere

Deltagere: Aarhus: Louise, Jannik, Jane, Pauline, Anna og Mark. Roskilde: Mette, Hanne, Stine, Allan og Henriette. Birgit deltog som følgeforsker.

Deltagere: Aarhus: Louise, Jannik, Jane, Pauline, Anna og Mark. Roskilde: Mette, Hanne, Stine, Allan og Henriette. Birgit deltog som følgeforsker. Bilag 8 Deltagere: Aarhus: Louise, Jannik, Jane, Pauline, Anna og Mark. Roskilde: Mette, Hanne, Stine, Allan og Henriette. Birgit deltog som følgeforsker. 1. Aarhus fremlægger output fra rum 1 med udgangspunkt

Læs mere

VELKOMMEN. Christian Fink Hansen, sektordirektør

VELKOMMEN. Christian Fink Hansen, sektordirektør VELKOMMEN Christian Fink Hansen, sektordirektør 21.3.2018 Udbredelse af ASF ultimo december 2017 Part III: Forekomst af ASF i både tamsvin og vildsvin. Part II: forekomst af ASF i vildsvin Part I: Område

Læs mere

Hvis Sandmosevej og Brunbakkevej lukkes, hvordan gøres det så bedst muligt?

Hvis Sandmosevej og Brunbakkevej lukkes, hvordan gøres det så bedst muligt? Hvis Sandmosevej og Brunbakkevej lukkes, hvordan gøres det så bedst muligt? Opmærksomhed på forældre der kører børn i skole de vil evt. sætte af på Oddervej Problem med beredskabet/redningskøretøjer med

Læs mere

Rutebeskrivelse for Klasse 7 - Demo 7 Km

Rutebeskrivelse for Klasse 7 - Demo 7 Km Rutebeskrivelse for Klasse 7 - Demo 7 Km Ruten er markeret med gult/sort stribet bånd, samt skilte. Ruten er tegnet med lilla farve på kortet. Efter start til højre ad ridestien Til venstre ad Stærkendevej

Læs mere

VELKOMMEN(TIL(DET(FØRSTE(NYHEDSBREV! FRA(CONNECTSPORT! (( ( KÆRE(MEDLEM

VELKOMMEN(TIL(DET(FØRSTE(NYHEDSBREV! FRA(CONNECTSPORT! (( ( KÆRE(MEDLEM APRIL 2014 VELKOMMEN(TIL(DET(FØRSTE(NYHEDSBREV FRA(CONNECTSPORT (( ( KÆRE(MEDLEM Meddettenyhedsbrev,somviharplaneromatudsendeéngangHVERKVARTAL,erdet voresmålatholdemedlemmerneorienteretomnyetiltagogaktiviteterindenfor

Læs mere

Udkast til politik for Biblioteker & Borgerservice 2016-2020

Udkast til politik for Biblioteker & Borgerservice 2016-2020 Udkast til politik for Biblioteker & Borgerservice 2016-2020 Forord Formålet med en politik for Biblioteker & Borgerservice er at sætte retning på udviklingen af biblioteks- og borgerserviceområdet til

Læs mere

Målgrupper og scenarier for proaktive seancer vedr. trafiksikkerhed for forskellige scenarier.

Målgrupper og scenarier for proaktive seancer vedr. trafiksikkerhed for forskellige scenarier. Målgrupper og scenarier for proaktive seancer vedr. trafiksikkerhed for forskellige scenarier. Seance 1. At opnå øget trafikforståelse blandt børn i førskolealderen og i børnehaveklassen (2 årgange) samt

Læs mere

Redskaber. Arbejdspapirerne er lidt anderledes bygget op end faserne i arbejdsprocesserne. Eksempelvis står læringsmål og tegn på læring over for

Redskaber. Arbejdspapirerne er lidt anderledes bygget op end faserne i arbejdsprocesserne. Eksempelvis står læringsmål og tegn på læring over for Redskaber Redskaberne består af fire arbejdspapirer. I kan bruge dem til at udvikle og fastholde jeres fokus når I arbejder med børnenes læring. Brug papirerne på en måde der giver mening for jer: Måske

Læs mere

Brugervenlighed som konkurrenceparameter

Brugervenlighed som konkurrenceparameter Brugervenlighed som konkurrenceparameter World Usability Day 14. november 2006 Af Thomas Visby Snitker thomas@snitker.com 1 Om Thomas Visby Snitker Brugervenlighedsspecialist siden 1997 tidl i KMDs Center

Læs mere

BlindSpot Illuminator: En løsning mod højresvingsulykker

BlindSpot Illuminator: En løsning mod højresvingsulykker Transportudvalget 2013-14 TRU Alm.del Bilag 265 Offentligt BlindSpot Illuminator: En løsning mod højresvingsulykker Foretræde for Transportudvalget 13. maj 2014 Hvem er vi? Uffe Uhrenholt Opfinder af BlindSpot

Læs mere

Afsluttende rapport Udviklingsmidler til nationale biblioteksopgaver

Afsluttende rapport Udviklingsmidler til nationale biblioteksopgaver Afsluttende rapport Udviklingsmidler til nationale biblioteksopgaver Projekt POESIMASKINEN KOMMER Projekttitel: Projektejer: Poesimaskinen Kommer Roskilde Bibliotekerne (Roskilde Centralbibliotek) CBV.2016-0008

Læs mere

60/30 Stålreol DESIGN BCI

60/30 Stålreol DESIGN BCI 60/30 Stålreol DESIGN BCI 60/30 STÅLREOL Funktionel, fleksibel og æstetisk 60/30 Stålreol er resultatet af mange års erfaring og succes. Dette fleksible produktkoncept har udviklet sig over årene og dets

Læs mere

få din idé til at spille

få din idé til at spille få din idé til at spille Slip idéerne løs Hos Gramex kan store og små idéer med musik blive realiseret. Når du vil spille musik offentligt og kopiere musik fra et medie til et andet, skal du henvende dig

Læs mere

Design for your life

Design for your life Prisliste DKK inkl. moms Ret til ændringer forbeholdes 2017/1 MADE IN DENMARK Design for your life Hammel Furniture A/S - Anbækvej 111 - DK-8450 Hammel - sales@hammel-furniture.dk www.mistral-furniture.dk

Læs mere

SOENS PASNINGSEVNE Soens yver set ude og indefra

SOENS PASNINGSEVNE Soens yver set ude og indefra SOENS PASNINGSEVNE Soens yver set ude og indefra Uffe Krogh Larsen, postdoc, Aarhus Universitet Kongres for Svineproducenter Efterår 2017 Vivi Aarestrup Moustsen, chefforsker, SEGES Svineproduktion DAGLIG

Læs mere

Innovation - viden i spilved Kirsten Lauta

Innovation - viden i spilved Kirsten Lauta Innovation - viden i spilved Kirsten Lauta Uddannelsens formål: Kapitel 1; 2 stk.4 stx. hf Stk. 4. Uddannelsen skal have et dannelsesperspektiv med vægt på elevernes /kursisternes udvikling af personlig

Læs mere

Dagens aktuelle nyheder om personlig branding!

Dagens aktuelle nyheder om personlig branding! Dagens aktuelle nyheder om personlig branding! Ingenting kommer af ingenting, undtagen lommeuld. De menneskelige love er skrøbelige. Mange lever et helt liv uden at blive opdaget. Storm P.(1882-1949) Personlig

Læs mere