Selskabsberetning. Formand Pusjka Helene Cohn Næstformand Annette Anbert - med bidrag fra hele styrelsen GF

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Selskabsberetning. Formand Pusjka Helene Cohn Næstformand Annette Anbert - med bidrag fra hele styrelsen GF 10.11.14"

Transkript

1 Selskabsberetning Formand Pusjka Helene Cohn Næstformand Annette Anbert - med bidrag fra hele styrelsen GF

2 Styrelsen Jesper Thybo, Odense Gunvor Brandt, Risskov Ditte Lammers Vernal, Ålborg Birgitta Karlsson, Viborg Birgitte Jespersen, Roskilde Linette Frölich Møller, UP-repræsentant, Risskov Anne Kloster, sekretær, BBH Pia Terkildsen, kasserer, BBH Annette Anbert, næstformand, Roskilde Pusjka Helene Cohn, formand, AUH Skejby

3 Studentermedhjælp Anne Børsting Kaastrup, stud.psych., Aarhus universitet - Al kontakt med medlemmerne pr mail - Udsendelse af månedlige nyhedsmails til medlemmerne - Indmeldelser - Kursustilmeldinger - Kursusbetalinger - Hjemmesideopdatering også med kurser fra andre Antal medlemmer: 237

4 Styrelsesmøder , København, konstituerende styrelsesmøde , Aarhus/København, halvdagsstyrelsesmøde, video , København, heldagsstyrelsesmøde , København/Aarhus, halvdagsstyrelsesmøde, video , Aarhus, heldagsstyrelsesmøde Møderne i 2015 er planlagt som 2 heldagsstyrelsesmøder med fremmøde og 2 halvdagsstyrelsesmøder med videoforbindelse fra DP's lokaler.

5 Specialpsykologuddannelsen Det psykologfaglige uddannelsesudvalg i børne- og ungdomspsykiatri: Ditte Lammers Vernal / Anne Randers, region nord Gunvor Brandt, region midt Lone Hjerrild Møller, region syd Annette Anbert, region sjælland Jack Byman, region H Margit Koudal Nielsen, DP Pusjka Helene Cohn, SPBU

6 Specialpsykologuddannelsen 7 heldagsmøder hvor der bl.a. arbejdes med disse emner: Meritvurderinger (124 ansøgere), 43 godkendte som specialpsykologer i børne- og ungdomspsykiatri Godkendelse af reviderede uddannelsesprogrammer Faglig vurdering af 30 ansøgere til 16 uddannelsesstillinger med start Samarbejde med CfK om ordinære kurser - såvel I-kurser som H-kurser Især den kontinuerlige udviklingsopgave af I-kurserne og H-kurserne har været - og er - meget tidskrævende. Opgaven løses af udvalget, hvor styrelsen i SPBU kan kommentere udkast til kursusbeskrivelser, foreslå undervisere m.m. Uddannelsespsykologerne i gang med forløb inddrages via deres repræsentant for faglige forslag til kursusindhold samt undervisere.

7 Uddannelsespsykologernes repræsentant Linette Frölich Møller har været repræsenteret i styrelsen i halvandet år. Der er valg til maj Repræsenterer nu 3 hold. Der arbejdes med en struktur, hvor holdene forsat er repræsenteret i styrelsen ved én repræsentant og derudover har en kontaktperson på hvert af de andre hold med mere tæt kontakt til repræsentanten.

8 Uddannelsespsykologernes repræsentant Der har blandt andet været arbejdet med: 1: Henvendelse til DP vedr. merit fra specialpsykolog til specialistuddannelserne i DP regi. 2: Kontakt til DP og TR ift implementeringsplanerne i BUC, region midt. Særligt i Region Midtjylland har det været svært for uddannelsespsykologerne at se, hvordan den øverste ledelse arbejdede hen mod implementering af specialpsykologer i børneog ungdomspsykiatrien. 3: Der har været en problemstilling af lignende karakter i Region Hovedstaden, hvor repræsentanten pegede på en uddannelsespsykolog til deltagelse i arbejdsgruppemødet der. Vi endte dog med ikke at være repræsenteret.

9 OK-15 Henvendelse til DP ifbm de centrale overenskomstforhandlinger. Styrelsen lægger op til at DP forhandler for dels at sikre retten til deltagelse i styrelsesarbejdet og dels sikrer sig at dette kan foregå indenfor normal arbejdstid.

10 SST s udvalg for psykiatri Gunvor Brandt er udpeget af DP. Kommissorium: Yde bred faglig rådgivning til SST vedrørende indsatsen for mennesker med psykiske lidelser og mennesker i risiko for at udvikle psykiske lidelser, samt medvirke til en hensigtsmæssig udvikling og en stadig forbedring af kvaliteten på området. 27 medlemmer + 4 fra SST til sekretariatsbetjening Repræsentation fra SST (formand), Sundhedsministeriet, Socialstyrelsen og Socialministeriet, DR, KL og 3 patient- og pårørendeforeninger. Desuden lægelige selskaber (2 fra b/u og 3 psykiatri, 3 fra andre), DP (2) og Dansk Sygeplejeråd (2).

11 SST s udvalg for psykiatri Møder: 2 møder i 2014, 3 møder planlagt i Møderne opbygget med orienteringspunkter og drøftelsespunkter. Baggrundsgruppemøder i DP (medlemmer fra uddannelsesudvalgene + få andre). Fri drøftelse af punkterne på dagsordenen. På baggrund af drøftelsen planlægger DP-medlemmer fra psykiatriudvalget 3-4 steder hvor de i hvert fald vil melde ind.

12 SST s udvalg for psykiatri Drøftelsespunkter i udvalget hidtil: Handleplaner i forhold til reduktion af tvang og reduktion af overdødelighed. Desuden NKR (nationale kliniske retningslinjer) i relation til regionernes pakkeforløb og handleplaner fra socialområdet. Disse forskellige måder at tilgå organisering og kvalitet i behandling skal bringes til at spille sammen.

13 Følgegruppe i regi af SST Jesper Thybo er udpeget af SST til Følgegruppe for Satspuljeprojektet Fremme af mental sundhed hos unge på produktions- og erhvervsskoler Næste møde er

14 Specialeplanen Annette Anbert er udpeget af DP. Revision af denne specialeplan er den sidste i rækken af samtlige specialeplaner, der i en længere proces har været gennem revision. Arbejdsgruppen har bestået af repræsentanter fra BUP, regionerne, DSR (1 repr.) og DP (1 repr.). Der har været afholdt 3 møder i alt. Gruppen har nu afsluttet sig arbejde, og SST skal arbejde videre med oplægget til revision, - bl.a. via yderligere en gruppe, hvis medlemmer er forankret i ledelsesorganisering/administration. Det endelige produkt er således ikke færdigt endnu. Implementering kan først forventes i Der har været fokus på at specialeplanen skulle blive mere klar og overskuelig og der har været grundige drøftelser om hvordan regionsfunktion og højtspecialiseret funktion kan indgå mest konstruktivt for patienterne i forhold til deres symptomatologi og diagnoser.

15 Hjemmesiden Hjemmesiden lever et roligt og godt liv, bliver holdt ved lige og opdateret af Ditte Lammers Vernal og studentermedhjælp Anne Børsting Kaastrup. Anne skal evt. til at have en ny slags adgang ("backend"), således at hun har flere rettigheder og f.eks. kan oprette nye sider til hjemmesiden.

16 Mit DP Ditte Lammers Vernal og Birgitta Karlsson var den til kort introduktion hos DP vedr. Mit DP og Netværksrum. Der er mulighed for at vi kan oprette et internt forum for styrelsen alene. Alle opfordres til at aktivere deres profil i Mit DP.

17 Formandskollegiemøderne Halvårlige møder med deltagelse af: Bestyrelsen for DP Sekretariatet fra DP Formænd for sektionerne Formænd for kredsene Formænd for selskaberne Jesper Thybo deltog hvor temaet var forberedelse af DP-GF Pusjka Helene Cohn deltog hvor temaet var indhold og form for formandskollegiemøderne fremover.

18 Henvendelser fra DP m.fl. hvor der efterspørges høringssvar, bidrag m.m. 1. høring vedrørende "Styrkelse af den psykosociale indsats ved beredskabshændelser" 2. anmodning fra SST om at udpege 2 repræsentanter til arbejdsgruppe vedrørende NKR for svær bulimi 3. anmodning fra SST om at udpege 2 repræsentanter til arbejdsgruppe vedrørende NKR for emotionelt ustabil personlighedsforstyrrelse 4. forespørgsel fra SST om at udpege 1 repræsentant til arbejdsgruppe vedrørende NKR for epilepsi hos børn og unge 5. anmodning om forslag til indstilling af 1 repræsentant til en faglig følgegruppe knyttet til Socialstyrelsens arbejde med at udbrede programmer med evidens på børne- og ungeområdet 6. anmodning fra Socialstyrelsen og SST om udpegning af medlem til referencegruppe vedrørende udvikling af generisk model for forløbsprogrammer for psykiske lidelser

19 Henvendelser fra DP m.fl. hvor der efterspørges høringssvar, bidrag m.m. 7. anmodning fra SST om at udpege 2 repræsentanter i forbindelse med styrkelse af fagligheden i genoptrænings- og rehabiliteringsindsatsen - 1 medlem til en faglig følgegruppe og 1 medlem til en arbejdsgruppe 8. høring vedrørende Region Hovedstadens sundhedsaftale for høring ift udkast til Københavns Kommunes Strategi for udvikling af indsatsen for børn og unge med handicap og deres familier 10.høring om Region Midtjyllands Sundhedsaftale for anmodning fra SST om udpegning af 2 medlemmer til en arbejdsgruppe for NKR for udredning og behandling af ADHD hos voksne

20 Henvendelser fra DP m.fl. hvor der efterspørges høringssvar, bidrag m.m. 12. høring ift SST's udkast til revideret bekendtgørelse for uddannelse af sygeplejersker i psykiatrisk sygepleje udarbejdet efter bemyndigelse fra Ministeriet for Sundhed og forebyggelse jf. 16 i lov om autorisation af sundhedspersoner og om sundhedsfaglig virksomhed (henvendelse direkte fra SST til SPBU) 13. høring fra Sundhedsministeriet om lov om ændring af lov om anvendelse af tvang i psykiatrien 14. bidrag til udpegningen af 2 personer til at deltage i en faglig børne- og unge arbejdsgruppe mhp evaluering af ordningen om psykologhjælp, der foretages i regi af SST 15. høring fra Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser om udkast til bekendtgørelse om uddannelsen til professionsbachelor som pædagog 16. anmodning fra SST om at udpege et medlem til følgegruppe vedrørende satspuljeprojektet "Mental sundhed og unge" 17. Henvendelse fra VIOSS mhp udpegning vidensperson i forbindelse med projekt om selvskade blandt børn og unge i

21 Henvendelser fra DP m.fl. hvor der efterspørges høringssvar, bidrag m.m. 18.høring ift udkast til Sundhedsaftale mellem Region Sjælland og kommunerne i regionen 19.henvendelse med ønsket om evt kommentarer fra Kompetencecenter for Klinisk Kvalitet og Sundhedsinformatik Vest, der ønsker at indsætte psykolog Vibeke Fulgsang Bliksted som medlem af styregruppen for Den Nationale Skizofrenidatabase i stedet for psykolog Torben Østergaard Christensen, som har valgt at udtræde af styregruppen 20.anmodning fra SST om at udpege 2 repræsentanter til arbejdsgruppe vedrørende NKR for kompliceret skizofreni 21.anmodning fra SST om udpegning af 3 repræsentanter til arbejdsgrupperne Psykiatri, Børne- og Ungdomspsykiatri samt Neurologi i forbindelse med en faglig gennemgang, der er første led i revisionen af Specialeplanen høring indeholdende udkast til vejledning om udredning og behandling af transkønnede

22 Henvendelser fra DP m.fl. hvor der efterspørges høringssvar, bidrag m.m. 23. høring over forslag til lov om lov om ændring af lov om erhvervsuddannelser, lov om vejledning om uddannelse og erhverv samt pligt til uddannelse, beskæftigelse m.v., og andre love (Bedre og mere attraktive erhvervsuddannelser lov om erhvervsuddannelser) 24. anmodning om udpegning til SST's Udvalg for Psykiatri 25. høring fra Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold ift udkast til bekendtgørelser om VISO og kommunernes finansiering af Døvekonsulentordningen ved CfD 26. anmodning fra SST om at indsende emneforslag til de resterende 15 National Kliniske Retningslinjer, der skal udarbejdes i løbet af 2015 og høring fra SST vedrørende NKR for udredning og behandling af ADHD hos børn og unge

23 Henvendelser fra DP m.fl. hvor der efterspørges høringssvar, bidrag m.m. Alle 27 henvendelser har været besvaret. - af disse ca 23 med forslag af kandidater til udpegning, bidrag til høringssvar etc.

24 Kurser Biologiske behandlingsmetoder II december 2013 Undervisere: Katrine Pagsberg, Niels Bilenberg, Gesche Jürgens, Thorsten Schumann. Godkendelser: Kurset er forhåndsgodkendt af Det Psykologfaglige Uddannelsesudvalg for specialpsykologuddannelsen i Børne- og Ungdomspsykiatri. Er søgt godkendt som 3.10 Psykofarmakologi i Dansk Psykolog Forening.

25 Kurser Gruppeterapi for unge 5. og 6. maj 2014, Aarhus Undervisere: Birthe Lausch, Gunvor Brandt Er godkendt hos DP med 12 timer under psykoterapi, psykotraumatologi, klinisk børnepsykologi og sundhedspsykologi (børn)

Selskabsberetning. Formand Pusjka Helene Cohn Næstformand Annette Anbert - med bidrag fra hele styrelsen GF 16.11.15

Selskabsberetning. Formand Pusjka Helene Cohn Næstformand Annette Anbert - med bidrag fra hele styrelsen GF 16.11.15 Selskabsberetning Formand Pusjka Helene Cohn Næstformand Annette Anbert - med bidrag fra hele styrelsen GF 16.11.15 Styrelsen Jesper Thybo, Odense Gunvor Brandt, Risskov Ditte Lammers Vernal, Ålborg Anne

Læs mere

Selskabsberetning. Formand Pusjka Helene Cohn Næstformand Annette Anbert GF 13.11.12

Selskabsberetning. Formand Pusjka Helene Cohn Næstformand Annette Anbert GF 13.11.12 Selskabsberetning Formand Pusjka Helene Cohn Næstformand Annette Anbert GF 13.11.12 Styrelsen Anegen Trillingsgaard, Aarhus universitet Jesper Thybo, Odense Gunvor Brandt, Risskov Ditte Lammers Vernal,

Læs mere

Selskabsberetning. Styrelsen 15-11-2013

Selskabsberetning. Styrelsen 15-11-2013 Selskabsberetning Formand Pusjka Helene Cohn Næstformand Annette Anbert GF 04.11.13 Styrelsen Jesper Thybo, Odense Gunvor Brandt, Risskov Ditte Lammers Vernal, Ålborg Birgitta Karlsson, Viborg Søren Sommer,

Læs mere

Selskabsberetning. Formand Linette Frølich Møller Næstformand Annette Anbert GF

Selskabsberetning. Formand Linette Frølich Møller Næstformand Annette Anbert GF Selskabsberetning Formand Linette Frølich Møller Næstformand Annette Anbert GF 12.11.16 Styrelsen siden GF 2015 Linette Frølich Møller, formand, Region Midt Annette Anbert, næstformand, Region Sjælland

Læs mere

Selskabsberetning. Formand Linette Frølich Møller Næstformand Annette Anbert GF

Selskabsberetning. Formand Linette Frølich Møller Næstformand Annette Anbert GF Selskabsberetning Formand Linette Frølich Møller Næstformand Annette Anbert GF 11.11.17 Styrelsen siden GF 2016 Linette Frølich Møller, formand, Region Midt Annette Anbert, næstformand, Region Sjælland

Læs mere

Selskabsberetning. Ordinær generalforsamling 08.12.11

Selskabsberetning. Ordinær generalforsamling 08.12.11 Selskabsberetning Ordinær generalforsamling 08.12.11 Styrelsen Anegen Trillingsgaard Jesper Thybo Gunvor Brandt Ditte Lammers Vernal Ida Majlund Mikkelsen, kasserer Anne Kloster, sekretær Annette Anbert,

Læs mere

Bekendtgørelse om specialuddannelse af psykologer i børne- og ungdomspsykiatri og psykiatri

Bekendtgørelse om specialuddannelse af psykologer i børne- og ungdomspsykiatri og psykiatri (Gældende) Udskriftsdato: 7. januar 2015 Ministerium: Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Journalnummer: Indenrigs- og Sundhedsmin., Sundhedsstyrelsen, j.nr. 7-702-03-199/1 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Bekendtgørelse om uddannelse af specialpsykologer i psykiatrien

Bekendtgørelse om uddannelse af specialpsykologer i psykiatrien Oversigt (indholdsfortegnelse) Kapitel 1 Formål Kapitel 2 Funktionsområde Kapitel 3 Uddannelsesansvar og uddannelsesstruktur Kapitel 4 Uddannelsesråd m.v. Kapitel 5 Uddannelsen Kapitel 6 Bedømmelse m.v.

Læs mere

SEKRETARIATET FOR SPECIALPSYKOLOGUDDANNELSEN

SEKRETARIATET FOR SPECIALPSYKOLOGUDDANNELSEN Til medlemmerne af Rådet for Specialpsykologuddannelsen Dato Sagsbehandler e-mail Sagsnr. 23. april 2012 Stine Whitehouse Stine.Whitehouse@stab.rm.dk 1-30-72-162-09 Referat fra 3. møde i Rådet for Specialpsykologuddannelsen

Læs mere

Referat fra 2. møde i Rådet for Specialpsykologuddannelsen Torsdag, den 15. september 2011 kl

Referat fra 2. møde i Rådet for Specialpsykologuddannelsen Torsdag, den 15. september 2011 kl Til medlemmerne af Rådet for Specialpsykologuddannelsen! " 29. november 2011 Stine Whitehouse Stine.Whitehouse@stab.rm.dk 1-30-72-162-09 Referat fra 2. møde i Rådet for Specialpsykologuddannelsen Torsdag,

Læs mere

" 21. maj 2010 Stine Whitehouse Stine.Whitehouse@stab.rm.dk 1-30-72-162-09

 21. maj 2010 Stine Whitehouse Stine.Whitehouse@stab.rm.dk 1-30-72-162-09 Til det Psykologfaglige Uddannelsesråd for Specialpsykologuddannelsen i Børne- og Ungdomspsykiatri! " 21. maj 2010 Stine Whitehouse Stine.Whitehouse@stab.rm.dk 1-30-72-162-09 Referat af møde med det psykologfaglige

Læs mere

Årsmøde og generalforsamling i Selskab for Selskab for Specialpsykologer i Psykiatri og Børneog Ungdomspsykiatri under Dansk Psykolog Forening

Årsmøde og generalforsamling i Selskab for Selskab for Specialpsykologer i Psykiatri og Børneog Ungdomspsykiatri under Dansk Psykolog Forening Referat fra GF Årsmøde og generalforsamling i Selskab for Selskab for Specialpsykologer i Psykiatri og Børneog Ungdomspsykiatri under Dansk Psykolog Forening Fredag den 5. april 2019 1. Valg af referent:

Læs mere

" 30. marts 2012 Stine Whitehouse Stine.Whitehouse@stab.rm.dk 1-30-72-162-09

 30. marts 2012 Stine Whitehouse Stine.Whitehouse@stab.rm.dk 1-30-72-162-09 Referat fra 19. møde i uddannelsesudvalget for specialpsykologuddannelsen i Psykiatri! " 30. marts 2012 Stine Whitehouse Stine.Whitehouse@stab.rm.dk 1-30-72-162-09 Referat fra 19. møde i det Psykologfaglige

Læs mere

SEKRETARIATET FOR SPECIALPSYKOLOGUDDANNELSEN

SEKRETARIATET FOR SPECIALPSYKOLOGUDDANNELSEN Rådet for Specialpsykologuddannelsen Rådsmøde den 10. september 2015 Referat Dato Sagsbehandler e-mail Sagsnr. 10.09.2015 Birte Mikkelsen Birte.mikkelsen@stab.rm.dk 1-30-72-116-15 Rådet for Specialpsykologuddannelsen

Læs mere

Kommissorium for udarbejdelse af nationale kliniske retningslinjer for behandling af moderat og svær bulimi (Bulimia nervosa)

Kommissorium for udarbejdelse af nationale kliniske retningslinjer for behandling af moderat og svær bulimi (Bulimia nervosa) KOMMISSORIUM Kommissorium for udarbejdelse af nationale kliniske for behandling af moderat og svær bulimi (Bulimia nervosa) Baggrund og formål I Danmark findes ca.22.000 personer med bulimi 1. Forekomsten

Læs mere

SEKRETARIATET FOR SPECIALPSYKOLOGUDDANNELSEN

SEKRETARIATET FOR SPECIALPSYKOLOGUDDANNELSEN Rådet for Specialpsykologuddannelsen Dato Sagsbehandler e-mail Sagsnr. 8. december 2017 Birte Mikkelsen Birte.mikkelsen@stab.rm.dk 1-30-72-162-09 Referat til 14. møde i Rådet for Specialpsykologuddannelsen

Læs mere

PECIALPSYKOLOGUDDANNELSEN. Dato Sagsbehandler Sagsnr. 6. september 2018 Kasper Clausen

PECIALPSYKOLOGUDDANNELSEN. Dato Sagsbehandler  Sagsnr. 6. september 2018 Kasper Clausen Referat fra 61. møde i Uddannelsesudvalget for specialpsykologuddannelsen i psykiatri Dato Sagsbehandler e-mail Sagsnr. 6. september 2018 Kasper Clausen Kascla@rm.dk 1-30-72-162-09 Møde i uddannelsesudvalget,

Læs mere

Referat fra 3. møde i Uddannelsesråd for Specialpsykologuddannelsen i Psykiatri 26. august 2010

Referat fra 3. møde i Uddannelsesråd for Specialpsykologuddannelsen i Psykiatri 26. august 2010 Til det Psykologfaglige Uddannelsesråd for Specialpsykologuddannelsen i Psykiatri! " 2. september 2010 Stine Whitehouse Stine.Whitehouse@stab.rm.dk 1-30-72-162-09 Referat fra 3. møde i Uddannelsesråd for

Læs mere

Referat af møde vedr. specialpsykologuddannelsen den 27. maj 2010, kl Mødet blev afholdt i Charlottehaven, Hjørringgade 12C, 2100 København

Referat af møde vedr. specialpsykologuddannelsen den 27. maj 2010, kl Mødet blev afholdt i Charlottehaven, Hjørringgade 12C, 2100 København Til det Psykologfaglige Uddannelsesråd for Specialpsykologuddannelsen i Psykiatri! " 28. maj 2010 Stine Whitehouse Stine.Whitehouse@stab.rm.dk 1-30-72-162-09 Referat af møde vedr. specialpsykologuddannelsen

Læs mere

Organisatorisk forankring af forløbsprogrammer

Organisatorisk forankring af forløbsprogrammer NOTAT Organisatorisk forankring af forløbsprogrammer Dette notat beskriver en model for den fremtidige organisatoriske forankring af forløbsprogrammerne i regionen. Der er i dag ikke en ensartet organisering

Læs mere

ANSØGNING OM MERIT IFT. SPECIALPSYKOLOGUDDANNELSEN

ANSØGNING OM MERIT IFT. SPECIALPSYKOLOGUDDANNELSEN ANSØGNING OM MERIT IFT. SPECIALPSYKOLOGUDDANNELSEN Skemaet skal udfyldes elektronisk 1. Navn: 2. Cpr. nr..: 3. Adresse: 4. Telefon nr.: 5. E-mail adresse: 6. Mobil nr.: 6. Indenfor hvilket speciale stiles

Læs mere

Referat fra 40. møde i SPU uddannelsesudvalg Psykiatri 5. februar 2015 kl. 10:15 i HR-huset, mødelokale 5252, Boulevarden 76, 7100 Vejle

Referat fra 40. møde i SPU uddannelsesudvalg Psykiatri 5. februar 2015 kl. 10:15 i HR-huset, mødelokale 5252, Boulevarden 76, 7100 Vejle SEKRETARIATET FOR SPECIALPSYKOLOGUDDANNELSEN Referat fra 40. møde i SPU uddannelsesudvalg Psykiatri 5. februar 2015 kl. 10:15 i HR-huset, mødelokale 5252, Boulevarden 76, 7100 Vejle Dato Sagsbehandler

Læs mere

Store mødelokale, Smedegade 16, Roskilde (ovenpå kantinen)

Store mødelokale, Smedegade 16, Roskilde (ovenpå kantinen) REFERAT KSP B&U møde fredag den 8. december 2017 Kl. 9.00 11.30 Store mødelokale, Smedegade 16, Roskilde (ovenpå kantinen) Til stede: Gæst: Cecilie Iuul, specialkonsulent, Sundhedsstyrelsen Annika Hermansen

Læs mere

Referat. 1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt.

Referat. 1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt. Referat Møde: Bestyrelsesmøde i BUP-DK Tidspunkt: Fredag d. 6. april 2018 kl. 10.00-16.00 Sted: Deltagere: Referent: Børne- og Ungdomspsykiatrisk Regionscenter Skovagervej 2 8240 Risskov Mødelokale 12,

Læs mere

Referat fra andet møde i Uddannelsesråd for specialpsykologuddannelsen i Psykiatri

Referat fra andet møde i Uddannelsesråd for specialpsykologuddannelsen i Psykiatri Til det Psykologfaglige uddannelsesråd for Specialpsykologuddannelsen i Psykiatri! " 5. juli 2010 Stine Whitehouse Stine.Whitehouse@stab.rm.dk 1-30-72-162-09 Referat fra andet møde i Uddannelsesråd for

Læs mere

Dato 31. januar 2014 Sagsnr. 4-1212-107/1 7222 7815

Dato 31. januar 2014 Sagsnr. 4-1212-107/1 7222 7815 Dato 31. januar 2014 Sagsnr. 4-1212-107/1 7222 7815 bem Kommissorier for Sundhedsstyrelsens følgegruppe og arbejdsgrupper vedrørende øget faglighed i genoptrænings- og rehabiliteringsindsatsen jf. opfølgningen

Læs mere

" 17. september 2010 Stine Whitehouse

 17. september 2010 Stine Whitehouse Til regionernes kontaktpersoner for Specialpsykologuddannelsen! " 17. september 2010 Stine Whitehouse Stine.Whitehouse@stab.rm.dk 1-30-72-162-09 Referat af 2. møde vedr. specialpsykologuddannelsen den

Læs mere

SEKRETARIATET FOR SPECIALPSYKOLOGUDDANNELSEN

SEKRETARIATET FOR SPECIALPSYKOLOGUDDANNELSEN Referat af 62. møde i Uddannelsesudvalget for specialpsykologuddannelsen i psykiatri --- ikke godkendt referat --- Dato Sagsbehandler e-mail Sagsnr. Oktober 2018 Martin Kangas Christensen makacr@rm.dk

Læs mere

SEKRETARIATET FOR SPECIALPSYKOLOGUDDANNELSEN

SEKRETARIATET FOR SPECIALPSYKOLOGUDDANNELSEN Rådet for Specialpsykologuddannelsen Dato Sagsbehandler e-mail Sagsnr. 6. marts 2013 Birte Mikkelsen Birte.mikkelsen@stab.rm.dk 1-30-72-162-09 Referat af 5. møde i Rådet for Specialpsykologuddannelsen

Læs mere

Sundhedsaftaler fra stafet til samarbejde og samtidighed

Sundhedsaftaler fra stafet til samarbejde og samtidighed Sundhedsaftaler fra stafet til samarbejde og samtidighed Seminar for DS-ILPS mandag den 12. marts 2018 Lene Olesen og Elisabeth Skibsted, Sundhedsstyrelsen Agenda Sundhedsaftaler fra stafet til samarbejde

Læs mere

NATIONALT UDVALG VEDR. NATIONALE KLINISKE RETNINGSLINJER

NATIONALT UDVALG VEDR. NATIONALE KLINISKE RETNINGSLINJER NATIONALT UDVALG VEDR. NATIONALE KLINISKE RETNINGSLINJER R E F E R A T Emne 1. 2. møde i nationalt udvalg for nationale kliniske retningslinjer Mødedato Onsdag den 30. januar 2012, kl. 13-16 Sted, mødelokale

Læs mere

Status på anbefalingerne - rapport vedr. behandling og rehabilitering af svær spiseforstyrrelse.

Status på anbefalingerne - rapport vedr. behandling og rehabilitering af svær spiseforstyrrelse. Psykiatri og Social Administrationen Psykiatriplanlægning Tingvej 15 Postboks 36 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 Psykiatrisocial@rm.dk www.ps.rm.dk Status på anbefalingerne - rapport vedr. behandling

Læs mere

Kommissorium for udarbejdelse af nationale kliniske retningslinjer for emotionelt ustabil personlighedsforstyrrelse (Borderline)

Kommissorium for udarbejdelse af nationale kliniske retningslinjer for emotionelt ustabil personlighedsforstyrrelse (Borderline) KOMMISSORIUM Kommissorium for udarbejdelse af nationale kliniske for emotionelt ustabil personlighedsforstyrrelse (Borderline) Baggrund og formål Mellem 6 og 10% af befolkningen opfylder diagnosekriterierne

Læs mere

Sundhedsstyrelsen ønsker derfor, at den første redegørelse, både med hensyn til det sundhedsfaglige indhold og organisation, opdateres og revideres.

Sundhedsstyrelsen ønsker derfor, at den første redegørelse, både med hensyn til det sundhedsfaglige indhold og organisation, opdateres og revideres. OPGAVEBESKRIVELSE OG KOMMISSORIUM j.nr. 7-203-02-293/1/SIMT FORLØBSPROGRAMMER FOR PERSONER MED TRAU- MATISKE HJERNESKADER OG TILGRÆNSENDE LIDEL- SER SAMT APOPLEKSI Baggrund nedsatte i 1995 et udvalg, som

Læs mere

Implementering og udbredelse af forløbsprogrammer for børn og unge med psykiske lidelser sagsnr /1

Implementering og udbredelse af forløbsprogrammer for børn og unge med psykiske lidelser sagsnr /1 Sundhedsstyrelsen Planlægning Islands Brygge 67 2300 København S Att.: Planlægning, Cecilie Iuul Dato: 13. marts 2018 Implementering og udbredelse af forløbsprogrammer for børn og unge med psykiske lidelser

Læs mere

4. møde i Følgegruppen vedrørende øget faglighed i genoptrænings- og rehabiliteringsindsatsen jf. opfølgningen på evalueringen af kommunalreformen

4. møde i Følgegruppen vedrørende øget faglighed i genoptrænings- og rehabiliteringsindsatsen jf. opfølgningen på evalueringen af kommunalreformen R E F E R A T Emne 4. møde i Følgegruppen vedrørende øget faglighed i genoptrænings- og rehabiliteringsindsatsen jf. opfølgningen på evalueringen af kommunalreformen Mødedato Fredag den 5. december 2014

Læs mere

K O M M I S S O R I U M F O R H O V E D S T A D R E G I O N E N S T A S K F O R C E V E D R Ø R E N D E S P I S E F O R S T Y R R E L S E R

K O M M I S S O R I U M F O R H O V E D S T A D R E G I O N E N S T A S K F O R C E V E D R Ø R E N D E S P I S E F O R S T Y R R E L S E R K O M M I S S O R I U M F O R H O V E D S T A D R E G I O N E N S T A S K F O R C E V E D R Ø R E N D E S P I S E F O R S T Y R R E L S E R R E V I D E R E T S E P T E M B E R 2 0 1 8 FORMÅL Formålet med

Læs mere

SEKRETARIATET FOR SPECIALPSYKOLOGUDDANNELSEN

SEKRETARIATET FOR SPECIALPSYKOLOGUDDANNELSEN Rådet for Specialpsykologuddannelsen Dato Sagsbehandler e-mail Sagsnr. 28. marts 2018 Birte Mikkelsen Birte.mikkelsen@stab.rm.dk 1-30-72-162-09 Referat 15. møde i Rådet for Specialpsykologuddannelsen fredag

Læs mere

FS Nefro Sygeplejefaglige aftryk i specialeplanen for nefrologi. Koldkærgård 1-2 oktober 2014

FS Nefro Sygeplejefaglige aftryk i specialeplanen for nefrologi. Koldkærgård 1-2 oktober 2014 FS Nefro Sygeplejefaglige aftryk i specialeplanen for nefrologi Koldkærgård 1-2 oktober 2014 Afdelingssygeplejerske Anni Sørensen Oversygeplejerske Karina Bruun Dagsorden Specialeplanen, hvad er det, hvem

Læs mere

Formål Formålet er at tilvejebringe et gennemarbejdet sæt målepunkter, som skal danne afsæt for de tilsyn, som skal gennemføres i 2018.

Formål Formålet er at tilvejebringe et gennemarbejdet sæt målepunkter, som skal danne afsæt for de tilsyn, som skal gennemføres i 2018. K O M M I S S O R I U M f o r a r b e j d s g r u p p e r m å l r e t t e t u d a r b e j d e l s e a f m å l e p u n k t e r f o r t i l s y n i 2 0 1 8 Formål Formålet er at tilvejebringe et gennemarbejdet

Læs mere

Repræsentantskabsmøde 18. november 2013. Beretning Margit Roed

Repræsentantskabsmøde 18. november 2013. Beretning Margit Roed Repræsentantskabsmøde 18. november 2013 Beretning Margit Roed 2013 Hvad var det vi gerne ville? Øget kontakt med medlemmerne Faglige Selskaber Mere synlige - indflydelse Udvikling af den professionelle

Læs mere

Kommissorium for udarbejdelse af nationale kliniske retningslinjer for behandling af angst hos børn og unge

Kommissorium for udarbejdelse af nationale kliniske retningslinjer for behandling af angst hos børn og unge KOMMISSORIUM Kommissorium for udarbejdelse af nationale kliniske for behandling af angst hos børn og unge Baggrund og formål Forekomsten af angstlidelser for voksne i Danmark er vurderet til at være 13-29

Læs mere

Igangværende indsatser fra Sundhedsaftalen

Igangværende indsatser fra Sundhedsaftalen 1 Igangværende indsatser fra Sundhedsaftalen 2011-2014 Forebyggelse TSG Flowdiagram for selvmordsforebyggelse en opgave fra 2. generations sundhedsaftale, som snart kan færdiggøres. Center for Selvmordsforebyggelse,

Læs mere

Referat fra møde i arbejdsgruppen vedr. genoptræning den 3. september 2015

Referat fra møde i arbejdsgruppen vedr. genoptræning den 3. september 2015 Regionshuset Viborg Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat fra møde i arbejdsgruppen vedr. genoptræning den 3. september 2015 Deltagere:

Læs mere

Sygeplejerskeprofil. Roskilde Kommune.

Sygeplejerskeprofil. Roskilde Kommune. 2 Sygeplejerskeprofil Roskilde Kommune. i Sygeplejerskeprofilen beskriver de udfordringer, forventninger og krav, der er til hjemmesygeplejersker i Roskilde Kommunes hjemmepleje. Sygeplejerskeprofilen

Læs mere

KOMMISSORIUM. Effekt av psykososial behandling. Rapport fra Kunnskapssenteret nr. 25, 2008, Nasjonalt kunnskapssenter for helsetjenesten, Oslo, Norge.

KOMMISSORIUM. Effekt av psykososial behandling. Rapport fra Kunnskapssenteret nr. 25, 2008, Nasjonalt kunnskapssenter for helsetjenesten, Oslo, Norge. KOMMISSORIUM Kommissorium for udarbejdelse af nationale kliniske for udredning og behandling af mennesker med psykisk lidelse og samtidig afhængighed af alkohol (dobbeltbelastede) Baggrund og formål Der

Læs mere

Kontrakt mellem. Sekretariatet for Specialpsykologuddannelsen. xxx

Kontrakt mellem. Sekretariatet for Specialpsykologuddannelsen. xxx Kontrakt mellem Sekretariatet for Specialpsykologuddannelsen og xxx Aftalen vedrører: xxx udvikler kurser til Specialpsykologuddannelsen indenfor hhv. Psykiatri og Børne- og Ungdomspsykiatri, samt udvikler

Læs mere

Referat fra møde vedr. specialpsykologuddannelsen den 11. maj 2010, kl. 9-13, Oluf Palmes Alle 15, Århus, mødelokale K8, 1. sal

Referat fra møde vedr. specialpsykologuddannelsen den 11. maj 2010, kl. 9-13, Oluf Palmes Alle 15, Århus, mødelokale K8, 1. sal Til regionernes kontaktpersoner for Specialpsykologuddannelsen! " 12. maj 2010 Stine Whitehouse Stine.Whitehouse@stab.rm.dk 1-30-72-162-09 Referat fra møde vedr. specialpsykologuddannelsen den 11. maj

Læs mere

Viborg Kommunes høringssvar til Region Midtjyllands psykiatriplan

Viborg Kommunes høringssvar til Region Midtjyllands psykiatriplan Viborg Kommunes høringssvar til Region Midtjyllands psykiatriplan 2013-2016 Indledning Viborg Kommune har med stor interesse læst og drøftet udkastet til Region Midtjyllands psykiatriplan - Strategier

Læs mere

Status på forløbsprogrammer 2014

Status på forløbsprogrammer 2014 Dato 19-12-2014 Sagsnr. 4-1611-8/14 kiha fobs@sst.dk Status på forløbsprogrammer 2014 Introduktion I dette notat beskrives den aktuelle status på udarbejdelsen og implementeringen af forløbsprogrammer

Læs mere

SEKRETARIATET FOR SPECIALPSYKOLOGUDDANNELSEN

SEKRETARIATET FOR SPECIALPSYKOLOGUDDANNELSEN Opslag af uddannelsesstillinger, Specialpsykologuddannelsen i psykiatri, med tiltrædelse 1. december 2019. 27 uddannelsesforløb til specialpsykologuddannelsen i Psykiatri opslås til besættelse pr. 1. december

Læs mere

Repræsentantskabsmøde

Repræsentantskabsmøde Repræsentantskabsmøde 25. november 2015 Beretning Margit Roed dasys@dasys.dk dasys.dk 2015 et år med sygeplejefaglighed Stabilt og godt grundlag administrativt og økonomisk De planlagte 4 bestyrelsesmøder

Læs mere

SUNDHEDSAFTALE

SUNDHEDSAFTALE Kommissorium for permanent arbejdsgruppe vedr. Patientrettet forebyggelse og kronisk sygdom Godkendt: Den administrative styregruppe den 27. marts 2015. Bemærkning: Baggrund Region Hovedstaden og kommunerne

Læs mere

Referat. 1. Godkendelse af dagsorden Det blev besluttet at flytte på rækkefølgen af enkelte punkter.

Referat. 1. Godkendelse af dagsorden Det blev besluttet at flytte på rækkefølgen af enkelte punkter. Referat Møde: Bestyrelsesmøde i BUP-DK Tidspunkt: Fredag d. 16. november 2018 kl. 10.00-16.00 Sted: Deltagere: Afbud: Referent: Domus Medica Kristianiagade 12 2100 København Ø Lokale: Eriks Atelier Anne

Læs mere

Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold

Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Organisatorisk placering Afsnit M2 er organisatorisk placeret under Region Midtjylland, Aarhus Universitets Hospital, Risskov, Afdeling M. Afdeling

Læs mere

Selskab for Psykopatologi hos børn og unge

Selskab for Psykopatologi hos børn og unge Selskab for Psykopatologi hos børn og unge Et selskab i Dansk Psykolog Forening Normalvedtægter Navn og afgrænsning 1. Selskabets navn er Psykopatologi hos børn og unge, et selskab i Dansk Psykolog Forening.

Læs mere

Aftale om afgrænsning af målgruppe og tilbud for genoptræningsplaner til rehabilitering på specialiseret niveau

Aftale om afgrænsning af målgruppe og tilbud for genoptræningsplaner til rehabilitering på specialiseret niveau Journal nr.: Dato: 30. november 2015 Aftale om afgrænsning af målgruppe og tilbud for genoptræningsplaner til rehabilitering på specialiseret niveau Grundlæggende principper for samarbejdet I oktober 2014

Læs mere

Tidspunkt: Mandag d. 12. juni 2017 kl (efterfølgende møde med DPBO kl )

Tidspunkt: Mandag d. 12. juni 2017 kl (efterfølgende møde med DPBO kl ) Referat Møde: Bestyrelsesmøde i BUP-DK Tidspunkt: Mandag d. 12. juni 2017 kl. 10.00-15.45 (efterfølgende møde med DPBO kl. 16.00) Sted: Deltagere: Domus Medica Kristianiagade 12 2100 København Ø Anne Marie

Læs mere

Temagruppen for voksenpsykiatri. Referat af møde i temagruppen for voksenpsykiatri

Temagruppen for voksenpsykiatri. Referat af møde i temagruppen for voksenpsykiatri Regionshuset Viborg Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Temagruppen for voksenpsykiatri DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 www.regionmidtjylland.dk Referat af møde i temagruppen for voksenpsykiatri Tid:

Læs mere

Kommissorium for Følgegruppen for uddannelse og arbejde

Kommissorium for Følgegruppen for uddannelse og arbejde Kommissorium for Baggrund Region Syddanmark og de 22 syddanske kommuner har indgået Sundhedsaftalen 2019-2023. Aftalen er godkendt i kommunalbestyrelser og regionsrådet og trådte i kraft den 1. juli 2019.

Læs mere

Den justerede Nordjyske Kronikermodel

Den justerede Nordjyske Kronikermodel Den justerede Nordjyske Kronikermodel Forudsætningerne Sundhedskoordinationsudvalget godkendte på sit møde den 31. august den justerede Nordjyske Kronikermodel. Uændrede forudsætninger for det tværsektorielle

Læs mere

Introduktion til Psykiatri og Social

Introduktion til Psykiatri og Social Introduktion til Psykiatri og Social Ved koncerndirektør Anne Jastrup Psykiatri og Social Disposition Organisering Rammebetingelser Psykiatrien Nøgletal, vision, målgrupper og udfordringer Socialområdet

Læs mere

Referat fra styregruppemødet - børne- og ungdomspsykiatrien - d. 20. aug. 2014

Referat fra styregruppemødet - børne- og ungdomspsykiatrien - d. 20. aug. 2014 Psykiatri og Social Administrationen Psykiatriplanlægning Tingvej 15 Postboks 36 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 Psykiatrisocial@rm.dk www.ps.rm.dk Referat fra styregruppemødet - børne- og ungdomspsykiatrien

Læs mere

Psykologers uddannelse og kompetencer. Årsmøde i DASAM, Nyborg, 2019 Merete Strømming, Næstformand i Dansk Psykolog Forening

Psykologers uddannelse og kompetencer. Årsmøde i DASAM, Nyborg, 2019 Merete Strømming, Næstformand i Dansk Psykolog Forening Psykologers uddannelse og kompetencer Årsmøde i DASAM, Nyborg, 2019 Merete Strømming, Næstformand i Dansk Psykolog Forening Kandidat i psykologi Psykologtitlen er en beskyttet titel. 5 år inkl. 3 års bacheloruddannelse

Læs mere

1. møde i Arbejdsgruppen vedrørende forløbsprogram for børn og unge med spiseforstyrrelser

1. møde i Arbejdsgruppen vedrørende forløbsprogram for børn og unge med spiseforstyrrelser R E F E R A T Emne 1. møde i Arbejdsgruppen vedrørende forløbsprogram for børn og unge med spiseforstyrrelser Mødedato Onsdag den 15. marts 2017 kl. 10.00-13.00 Sted Sundhedsstyrelsen, Islands Brygge 67,

Læs mere

Der var lagt op til en dag med aktiv inddragelse af deltagerne, hvor der var indtænkt følgende:

Der var lagt op til en dag med aktiv inddragelse af deltagerne, hvor der var indtænkt følgende: Opsamling Regionerne har afholdt en faglig konference om bl.a. status og erfaringer med pakkeforløb i psykiatrien, kvalitetsmål vedr. pakkeforløb samt udrednings- og behandlingsrettens betydning for pakkeforløbene.

Læs mere

Dobbeltdiagnose-tilbud i Region Hovedstadens Psykiatri

Dobbeltdiagnose-tilbud i Region Hovedstadens Psykiatri Dobbeltdiagnose-tilbud i Region Hovedstadens Psykiatri Katrine Schepelern Johansen, Leder af Kompetencecenter for Dobbeltdiagnose, Region Hovedstadens Psykiatri Dobbeltdiagnoseområdet før og nu For 10

Læs mere

Det Regionale Samarbejdsudvalg vedrørende Psykologområdet

Det Regionale Samarbejdsudvalg vedrørende Psykologområdet BESLUTNINGER Det Regionale Samarbejdsudvalg vedrørende Psykologområdet DET REGIONALE SAMARBEJDSUDVALG vedrørende Psykologområdet * Der afholdes formøde for politikere kl. 13.00-14.00 i mødelokale H3 *

Læs mere

Sagsnr april 2018 Birte Mikkelsen

Sagsnr april 2018 Birte Mikkelsen Rådet for Specialpsykologuddannelsen Dato Sagsbehandler e-mail Sagsnr. 25.. april 2018 Birte Mikkelsen Birte.mikkelsen@stab.rm.dk 1-30-72-162-09 Dagsorden til 17. møde i Rådet for Specialpsykologuddannelsen

Læs mere

Kommissorium og forretningsorden for SOF-Som i Sønderjylland

Kommissorium og forretningsorden for SOF-Som i Sønderjylland Kommissorium og forretningsorden for SOF-Som i Sønderjylland Læsevejledning: Nærværende kommissorium er udarbejdet med udgangspunkt i udkast til generisk kommissorium for samordningsfora, godkendt på DAK-mødet

Læs mere

Forløbsprogrammer og samarbejdsmodeller DemensDagene 2. Maj, 2011

Forløbsprogrammer og samarbejdsmodeller DemensDagene 2. Maj, 2011 Forløbsprogrammer og samarbejdsmodeller DemensDagene 2. Maj, 2011 Gunhild Waldemar Nationalt Videnscenter for Demens Demens som kronisk sygdom Mangeårigt forløb med behov for både sundhedsfaglig og social

Læs mere

Specialfunktioner i Danmark et overblik

Specialfunktioner i Danmark et overblik Specialfunktioner i Danmark et overblik Netværk for Forskning og Kvalitetssikring i Psykoterapi 8. april 2011 Vicedirektør Peter Treufeldt, Region Hovedstadens Psykiatri Specialfunktioner den formelle

Læs mere

Dagsorden Følgegruppen for forebyggelse

Dagsorden Følgegruppen for forebyggelse Dagsorden Følgegruppen for forebyggelse Tidspunkt: Torsdag den 11. oktober 2018 kl. 8.30-11.00 Sted: Mødelokale 4, Praksisenheden i Kolding (Kokholm 3B) Deltager: Helle Adolfsen, Sygeplejefaglig direktør,

Læs mere

Referat af møde i underudvalget vedrørende ny teknologi og samarbejde med praksissektoren på psykiatriområdet onsdag d. 14.

Referat af møde i underudvalget vedrørende ny teknologi og samarbejde med praksissektoren på psykiatriområdet onsdag d. 14. Regionshuset Viborg Psykiatri- og Socialstaben Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 4003 www.regionmidtjylland.dk Referat af møde i underudvalget vedrørende ny teknologi og samarbejde med praksissektoren

Læs mere

Rådet for Specialpsykologuddannelsen Referat fra møde den 4. september 2014 Dato Sagsbehandler e-mail Sagsnr. 6. oktober 2014 Birte Mikkelsen Rikke Bundgaard Birte.mikkelsen@stab.rm.dk Rikke.bundgaard@stab.rm.dk

Læs mere

Referat - Den tværsektorielle palliationsgruppe møde den 13. april 2015

Referat - Den tværsektorielle palliationsgruppe møde den 13. april 2015 Referat - Den tværsektorielle palliationsgruppe møde den 13. april 2015 13. april 2015 kl. 15.30-17.00 Roskilde Sygehus, Sygehusledelsens mødelokale, Indgang 1A, 1 sal. Deltagere Regionen Susanne Lønborg

Læs mere

Porteføljestyringsværktøj, Følgegruppen for Genoptræning og Rehabilitering. august 2019

Porteføljestyringsværktøj, Følgegruppen for Genoptræning og Rehabilitering. august 2019 Porteføljestyringsværktøj, Følgegruppen for Genoptræning og Rehabilitering august 2019 Farvekoder: Grøn = indsatsen forløber planmæssigt Gul = indsatsen kræver opmærksomhed i følgegruppen/afventer afklaringer

Læs mere

Møde i Følgegruppe for Genoptræning og Rehabilitering

Møde i Følgegruppe for Genoptræning og Rehabilitering Journal nr.: Dato: Møde i Følgegruppe for Genoptræning og Rehabilitering Tidspunkt: Den 8. december 2017, kl. 11.30 14.30 Sted: Teglgårdsparken 26, mødelokale 203 Deltagere: Susanne Lauth, sygeplejefaglig

Læs mere

Til Hjerneskadesamrådet. Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 11. juni /. Deltagere: Se vedlagte deltagerliste

Til Hjerneskadesamrådet. Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 11. juni /. Deltagere: Se vedlagte deltagerliste Regionshuset Viborg Til Hjerneskadesamrådet Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 11. juni

Læs mere

Psykiatri- og Socialudvalget

Psykiatri- og Socialudvalget Psykiatri- og Socialudvalget 20. NOVEMBER 2018: Oplæg ved Charlotte R. Josefsen og Torben Kyed Larsen Regeringens psykiatriplan det aktuelle politiske og faglige grundlag for psykiatrien i Region Syddanmark

Læs mere

1. møde i følgegruppen vedrørende øget faglighed i genoptrænings- og rehabiliteringsindsatsen jf. opfølgningen på evalueringen af kommunalreformen

1. møde i følgegruppen vedrørende øget faglighed i genoptrænings- og rehabiliteringsindsatsen jf. opfølgningen på evalueringen af kommunalreformen R E F E R A T Emne 1. møde i følgegruppen vedrørende øget faglighed i genoptrænings- og rehabiliteringsindsatsen jf. opfølgningen på evalueringen af kommunalreformen Mødedato 24. februar 2014 kl. 13.30-15.00

Læs mere

Oplæg om psykiatrien. Ved Per Jørgensen, Lægefaglig direktør, dr. med. Psykiatri og Social, Region midtjylland. Psykiatri og Social

Oplæg om psykiatrien. Ved Per Jørgensen, Lægefaglig direktør, dr. med. Psykiatri og Social, Region midtjylland. Psykiatri og Social Oplæg om psykiatrien Ved Per Jørgensen, Lægefaglig direktør, dr. med. Psykiatri og Social, Region midtjylland Psykiatri og Social Disposition Rammesætning Den nationale dagsorden Den regionale dagsorden

Læs mere

Status på Projekt. Fremskudt funktion fra psykiatrien. satspuljeprojekt for Region Syddanmark og de 22 kommuner

Status på Projekt. Fremskudt funktion fra psykiatrien. satspuljeprojekt for Region Syddanmark og de 22 kommuner Status på Projekt Fremskudt funktion fra psykiatrien satspuljeprojekt for Region Syddanmark og de 22 kommuner Diagnoseudvikling over 5 år, 0-17 årige Antal personer med psykiatrisk diagnose, 2013 og 2018

Læs mere

Lokalt Uddannelses Udvalg (LUU) for PA DAGSORDEN KURSUS/ AMU REFERAT. Referat godkendt i LUU PA. Årets 4. møde den 10. december 2018 kl

Lokalt Uddannelses Udvalg (LUU) for PA DAGSORDEN KURSUS/ AMU REFERAT. Referat godkendt i LUU PA. Årets 4. møde den 10. december 2018 kl Til stede: Heidi Bjerre Mørch Birgit Borgwardt* Conny Karlskov Heidi Kristensen Tenna Danielsen Heidi B. Thomsen Mogens Schlüter Anette Byriel Kim Madsen Eva Fredslund Hansen* Maja Nordmand Anne Helt/

Læs mere

Forslag til ny organisering af det tværsektorielle samarbejde om sundhed

Forslag til ny organisering af det tværsektorielle samarbejde om sundhed Forslag til ny organisering af det tværsektorielle samarbejde om sundhed I regi af sundhedsaftalen har kommunerne, regionen og almen praksis opbygget en samarbejdsorganisation, der har kunnet løse en række

Læs mere

2. Kort gennemgang af referat af mødet den 23. september 2013 mhp. eventuel opfølgning

2. Kort gennemgang af referat af mødet den 23. september 2013 mhp. eventuel opfølgning Sekretariatet SFR Klinisk Onkologi REFERAT Møde i: Sundhedsfagligt Råd Klinisk Onkologi Dato: Mandag den 9. december 2013 Kl.: 14.00-16.00 Sted: Nordsjællands Hospital, Hillerød, Indgang 50 A, Det Grønne

Læs mere

Revideret specialevejledning for børne- og ungdomspsykiatri (version til ansøgning)

Revideret specialevejledning for børne- og ungdomspsykiatri (version til ansøgning) 24-11-2015 Revideret specialevejledning for børne- og ungdomspsykiatri (version til ansøgning) Specialevejledningen er udarbejdet som led i Sundhedsstyrelsens specialeplanlægning, jf. sundhedslovens 208,

Læs mere

Der har været nedsat en arbejdsgruppe og en baggrundsgruppe, der har medvirket ved udformningen af anbefalingerne.

Der har været nedsat en arbejdsgruppe og en baggrundsgruppe, der har medvirket ved udformningen af anbefalingerne. Til adressaterne på den vedlagte liste over høringsparter j.nr. 7-203-02-516/3/LRA Høring vedrørende s Anbefalinger for den palliative indsats Hermed udsender Anbefalinger for den palliative indsats til

Læs mere

Kommissorium for udarbejdelse af nationale kliniske retningslinjer for alkoholbehandling

Kommissorium for udarbejdelse af nationale kliniske retningslinjer for alkoholbehandling KOMMISSORIUM Kommissorium for udarbejdelse af nationale kliniske for alkoholbehandling Baggrund og formål Ca. 140.000 personer i Danmark er alkoholafhængige, hvoraf hovedparten vurderes at ville have gavn

Læs mere

Kommissorium for udarbejdelse af den nationale kliniske retningslinje for behandling af anoreksi

Kommissorium for udarbejdelse af den nationale kliniske retningslinje for behandling af anoreksi KOMMISSORIUM Kommissorium for udarbejdelse af den nationale kliniske retningslinje for behandling af anoreksi Baggrund og formål Anoreksi (anorexia nervosa) er en sygdom, som især rammer unge piger/kvinder.

Læs mere

Pilotprojekt: Anvendelse og tilpasning af den koordinerende indsatsplan

Pilotprojekt: Anvendelse og tilpasning af den koordinerende indsatsplan Pilotprojekt: Anvendelse og tilpasning af den koordinerende indsatsplan For de 17 kommuner og psykiatrien i Region Sjælland Indhold 1. Baggrund for pilotprojekt 2. Hvem skal gøre hvad 3. Samtidig og koordineret

Læs mere

Afrapportering fra psykiatriens Årsplan 2018

Afrapportering fra psykiatriens Årsplan 2018 Psykiatri og Social Administrationen Psykiatrilplanlægning Tingvej 15 Postboks 36 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 Psykiatrisocial@rm.dk www.ps.rm.dk Afrapportering fra psykiatriens Årsplan 2018 Dato:

Læs mere

PECIALPSYKOLOGUDDANNELSEN

PECIALPSYKOLOGUDDANNELSEN Vejledning om meritvurdering under specialpsykologuddannelsen (jf Bekendtgørelse nr. 1303 af 25. november 2010 om uddannelse af specialpsykologer, 19) Dato Sagsbehandler e-mail Sagsnr. 02-01-2018 Rikke

Læs mere

Temagruppen for børne- og ungdomspsykiatri. Referat af møde i temagruppen for børne- og ungdomspsykiatri

Temagruppen for børne- og ungdomspsykiatri. Referat af møde i temagruppen for børne- og ungdomspsykiatri Regionshuset Viborg Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Temagruppen for børne- og ungdomspsykiatri DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 www.regionmidtjylland.dk Referat af møde i temagruppen for børne- og

Læs mere

Implementering af NKR. Claus Munk Jensen Ledende overlæge Ortopædkirurgisk afdeling Gentofte Hospital

Implementering af NKR. Claus Munk Jensen Ledende overlæge Ortopædkirurgisk afdeling Gentofte Hospital Implementering af NKR Claus Munk Jensen Ledende overlæge Ortopædkirurgisk afdeling Gentofte Hospital Formål At give den enkelte patient den rette behandling - på rette tid. Hvordan? Kliniske vejledninger

Læs mere

Porteføljestyringsværktøj, Følgegruppen for Genoptræning og Rehabilitering. August 2018

Porteføljestyringsværktøj, Følgegruppen for Genoptræning og Rehabilitering. August 2018 Porteføljestyringsværktøj, Følgegruppen for Genoptræning og Rehabilitering August 2018 Farvekoder: Grøn = indsatsen forløber planmæssigt Gul = indsatsen kræver opmærksomhed i følgegruppen/afventer afklaringer

Læs mere

Følgegruppen for uddannelse og arbejde

Følgegruppen for uddannelse og arbejde Kommissorium for Baggrund Region Syddanmark og de 22 syddanske kommuner har indgået Sundhedsaftalen 2019-2023. Aftalen er godkendt i kommunalbestyrelser og regionsrådet og trådte i kraft den 1. juli 2019.

Læs mere

Porteføljestyringsværktøj, Følgegruppen for Genoptræning og Rehabilitering. maj 2019

Porteføljestyringsværktøj, Følgegruppen for Genoptræning og Rehabilitering. maj 2019 Porteføljestyringsværktøj, Følgegruppen for Genoptræning og Rehabilitering maj 2019 Farvekoder: Grøn = indsatsen forløber planmæssigt Gul = indsatsen kræver opmærksomhed i følgegruppen/afventer afklaringer

Læs mere

1. Ny samarbejdsstruktur for det tværsektorielle samarbejde i psykiatrien. Målet med den nye struktur:

1. Ny samarbejdsstruktur for det tværsektorielle samarbejde i psykiatrien. Målet med den nye struktur: Psykiatri og Social Administrationen Psykiatriplanlægning Tingvej 15 Postboks 36 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 Psykiatrisocial@rm.dk www.ps.rm.dk 1. Ny samarbejdsstruktur for det tværsektorielle samarbejde

Læs mere

Hjerneskadesamrådet. Referat fra Hjerneskadesamrådets møde den 18. marts /. Deltagere: Se vedlagte deltagerliste.

Hjerneskadesamrådet. Referat fra Hjerneskadesamrådets møde den 18. marts /. Deltagere: Se vedlagte deltagerliste. Regionshuset Viborg Hjerneskadesamrådet Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat fra Hjerneskadesamrådets møde den 18. marts 2013./.

Læs mere