KORT FORTALT OM, HVORFOR DANSK ERHVERVSLIV STØTTER DANMARKS INDSAMLING. Præsentations-slides kan også bruges til virksomhedernes egne præsentationer

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "KORT FORTALT OM, HVORFOR DANSK ERHVERVSLIV STØTTER DANMARKS INDSAMLING. Præsentations-slides kan også bruges til virksomhedernes egne præsentationer"

Transkript

1 KORT FORTALT OM, HVORFOR DANSK ERHVERVSLIV STØTTER DANMARKS INDSAMLING Præsentations-slides kan også bruges til virksomhedernes egne præsentationer

2 ÅRETS TEMA > Millioner af verdens børn har ikke noget hjem. Nogle fordi de aldrig har haft et, andre fordi de er på flugt fra krig, fattigdom, sult og sygdom. Alt for mange børn kæmper hver dag for at overleve det liv, hvor de alt for tidligt er tvunget til at blive voksne. > En barndom uden et hjem, skader ikke bare børnene. Det skader også de lande, de bor i. For uden hjem, har børnene sjældent adgang til skole eller lægehjælp. Det betyder, at de generationer, der skal bygge samfund op, og være med til at skabe fred og udvikling, ikke har kræfterne til at drive deres lande fremad. > Vi sætter fokus på de fatale konsekvenser, det har for børnene og deres samfund, når børn vokser op uden et barndomshjem under temaet Hjælp børn uden hjem.

3

4 HVORFOR? > I Sierra Leone lever mere end børn på gaden. Mange børn har nemlig mistet en eller begge forældre, bla. under ebolaen. > I Libanon er der 1,5 millioner syriske flygtninge over halvdelen af dem er børn. De lever i telte og midlertidige boliger ofte uden så basale ting som rent vand, toilet og elektricitet. > I Nigeria er der ca. 3,8 mio børn på flugt heraf ca. 1 mio. børn internt fordrevne pga. terrorgruppen Boko Haram. > Børn uden hjem lever ofte som nomader tvunget til at bevæge sig fra sted til sted. Mange ved ikke, om de skal tilbringe natten i et telt, i en forladt bygning eller under åben himmel. De kan være på flugt fra soldater og folk, der vil dem ondt, og de er på jagt efter mad og bolig. > FN vurderer, at der er op mod 150 millioner gadebørn i verden. Og millioner af børn lever i flygtningelejre og er på flugt. Derfor samler vi ind til 12 konkrete projekter, som skal hjælpe børn uden hjem.

5 DR og de 12 største organisationer samler ind til 12 konkrete projekter i Afrika og Asien. Projekter, der skal hjælpe nogle af de millioner af børn, der vokser op uden et barndomshjem. Børn på flugt fra krig, fattigdom, sult og sygdom. Børn, som kæmper hver dag for at overleve et liv, hvor de alt for tidligt er tvunget til at blive voksne. Børn, der lever som nomader og ikke ved, om de skal tilbringe natten i et telt, i en forladt bygning eller på gaden. Børn på flugt fra soldater og folk, der vil dem ondt. Børn, der i jagten efter mad og bolig tvinges til tiggeri, tyveri og prostitution for at kunne klare sig. PROJEKTOVERSIGT 2018 FN vurderer, at der er op mod 150 millioner gadebørn i verden. Og millioner af børn lever i flygtningelejre og er på flugt. Derfor er der akut behov for hjælp. Og derfor vil de 12 projekter hjælpe nogle af verdens børn uden hjem. Projekterne har fokus på at afhjælpe nogle af de fatale konsekvenser, som børn uden hjem lever med til gavn for både det enkelte barn, familien og samfundet. Læs om dem her: vil give voldsramte børn og unge piger, der er flygtet fra Sydsudan til Uganda, en fornyet tro på fremtiden ved at sikre dem husly, støtte og oplyse dem om deres rettigheder. vil sikre trygge og sunde hjem for børn i Togo ved at træne lokale udviklingskomiteer i sanitet og hygiejne, så hverdagen ikke udgør en trussel for børnene. vil hjælpe flygtningebørn og -unge i Kakuma-lejren i Kenya med at skabe sig et hjem ved at tilbyde fritidsaktiviteter og give bedre uddannelses- og jobmuligheder. vil hjælpe udsatte flygtningebørn i byen Juba i Sydsudan ved at give børnene trygge rammer for leg og udvikling samt støtte til at bearbejde deres traumer. vil reducere dødeligheden blandt børn, der er fordrevet fra deres hjem i Irak ved at skabe mobile lægeklinikker og børneafdelinger. vil oprette akuthjem for forældreløse børn i Somaliland. Og støtte familiers muligheder for at arbejde, så de undgår at migrere på grund af den voldsomme tørke. vil finde nye hjem til forældreløse børn i Nigeria, så risikoen for at blive rekrutteret af Boko Haram mindskes. Derudover hjælpes børn og familier med mad og uddannelse. vil hjælpe udsatte børn i Sierra Leone med at få et permanent og trygt hjem, en uddannelse og psykosocial støtte. Heriblandt børn, der har mistet deres forældre pga. ebola. vil sikre et trygt hjem og en bedre fremtid for børn på flugt i Mali ved at støtte plejefamilier og børnenes mulighed for at få en god skolegang. vil genforene Somalias flygtningebørn med deres forældre, familier eller plejefamilier. Imens sikres børnene tryghed, husly og mad i et værested for børn. vil give økonomisk støtte til syriske flygtningefamilier i Libanon, der ellers føler sig presset til at tage deres børn ud af skolen og sende dem i børnearbejde for at forsørge hjemmet. vil hjælpe Yemens flygtningebørn og unge til at føle sig hjemme i nabolandet Djibouti ved at lave et center med terapi og fritidsaktiviteter.

6 HVEM? > Danmarks 12 største humanitære organisationer og DR samler sammen med resten af danskerne ind til 12 konkrete projekter i 12 lande på to kontinenter. Projekterne skal skabe et fundament for en bedre tilværelse og fremtid for nogle af verdens fattigste mennesker. > Danmarks Indsamling er hele Danmarks Indsamling, og uden almindelige danskere, virksomheder og uddannelsesinstitutioner ville det ikke være muligt at iværksætte de 12 projekter.

7 DANMARKS INDSAMLING I TAL > Danmarks Indsamling løb af stablen første gang i 2007, og indsamlingen i 2018 bliver dermed den 12. i rækken. > Der er samlet mere end 957 millioner kr. ind. > Danmarks Indsamling har direkte hjulpet flere end 7 millioner mennesker i nød til en bedre tilværelse. Og dette tal bliver endnu højere, når man tæller familier og landsbyer med, der inddirekte også har fået gavn af hjælpen. > Vi har støttet i alt 160 udviklingsprojekter i 45 lande på 3 kontinenter. > Erfaringerne viser, at Danmarks Indsamling kan samle op til 7 kr. ind for hver krone, der investeres. > Organisationerne har som målsætning, at maksimalt 20% af det indsamlede beløb må gå til indsamlingsudgifter (inkl. show).

8 DERFOR! > V irksomheden viser, at I tager et medansvar for den verden, vi lever i. > U ndersøgelser viser, at virksomheder, som støtter gode formål har en større goodwill hos forbrugere og kunder, end virksomheder, der er ligeglade. > 4 ud af 5 danskere synes, det har væsentlig betydning, at en virksomhed samarbejder med en humanitær organisation. Gør dine medarbejdere det samme?

9 DERFOR! > Brug Danmarks Indsamling som en mulighed for at markere virksomheden, når hele Danmark sidder hjemme foran skærmen. Det er en unik chance for at vise, at når danskerne samler ind ved denne nationale begivenhed, så er jeres virksomhed og medarbejdere også med. Der har ofte været op mod 2 millioner seere i løbet af aftenen! > Og det nytter. De imponerende indsamlingsresultater, der er opnået de seneste 11 år, har gjort en enorm forskel for millioner af mennesker i nød. Resultater, der ikke kunne være opnået uden danskernes og erhvervslivets støtte.

10 Danmarks 12 største humanitære organisationer og DR samler ind sammen med resten af Danmark til 12 konkrete projekter i udviklingslande over hele verden DANSK ERHVERVSLIV STÅR SAMMEN OM DANMARKS INDSAMLING Skal jeres virksomhed også nå at være med? Ring i morgen aften fra kl. 19 og giv jeres bidrag. Danmarks 12 største humanitære organisationer og DR samler ind sammen med resten af Danmark til 12 konkrete projekter i udviklingslande over hele verden DANSK ERHVERVSLIV STÅR SAMMEN OM HELE DANMARKS INDSAMLING LØRDAG DEN 3. FEBRUAR PÅ DR1 Her kan I se, hvordan I kan blive en del af indsamlingen. Til selve TV-showet vælger DR baseret på en konkret redaktionel vurdering at lave redaktionelle indslag om donationer til Danmarks Indsamling. Store donationer er typisk interessante at fremhæve. Der kan fx være tale om et forproduceret indslag med bidragsgiveren eller en repræsentant fra virksomheden, der bliver inviteret ind til at deltage i showet. Det kan også blive vurderet redaktionelt at vise indslag fra et besøg ude i verden eller en anden form for redaktionel omtale. Op til kr kr kr kr kr. Mindst kr. Rejse til Afrika, Latinamerika eller Asien: Besøg et projekt ude i verden. Her opleves, hvordan pengene fra Danmarks Indsamling gør stor nytte. Jess Rønholt Stausholm, programchef hos TDC Group, sammen med sine døtre Clara og Lilja og deres venner INTET BARN MÅ SULTE DERFOR STØTTER TDC GROUP DANMARKS INDSAMLING Årets Danmarks Indsamling handler om børn. De 159 millioner børn, som verden over lider af fejl- eller underernæring. Børn, der ikke har kræfter til at gå i skole eller lege, fordi de mangler energi. Børn, der bliver hårdt ramt af sygdomme, fordi de ikke har noget at stå imod med. Den stille sultkatastofe medfører hvert år, at flere end 3 millioner børn dør. Skal din virksomhed også være med, når dansk erhvervsliv står sammen om at bekæmpe sult blandt børn i nogle af verdens fattigeste lande? TILMELD DIN VIRKSOMHED PÅ DANMARKSINDSAMLING.DK/VIRKSOMHEDER Fra kr. deltagelse i ektern virksomhedskampagne. (Vist eksempel fra 2017) NYHED! Ekstern erhvervskampagne: Annoncer i Børsen, webbannere på borsen.dk, LinkedIn omtaler samt reklamespot bl.a. vist på website, SoMe og i show. Est. mediaværdi min kr. TV-show spot: DR vurderer redaktionelt, hvordan donationer behandles i showet. Store donationer er typisk interessante af fremhæve. NYHED! SoMe: Fotos og skabelon-tekster til virksomhedens egne SoMe-kanaler. Omtale i showet: DR vurderer redaktionelt, hvordan donationer omtales undervejs i showet Fra kr. markering fx. som et show-spot. (Vist eksempel fra 2017) Fra kr. deltagelse i fælles logoannonce i Børsen. Billetter: Vær med backstage til showet sammen med andre fra dansk erhvervsliv og få et unikt indblik i kulisserne bag DRs afvikling af live-showet. 2 stk. 4 stk. 8 stk. Annonce i Børsen: Virksomhedslogo vises i fælles avisannonce for Danmarks Indsamling. DR Tekst-TV: Virksomhedens navn og bidrag vises på DR Tekst-TV. Crawl: Virksomhedens navn og bidrag vises på crawl på tv-skærmen under showet. Logo vises på crawl med virksomhedens navn og bidrag Logo vises på crawl med virksomhedens navn og bidrag Logo vises på crawl med virksomhedens navn og bidrag Logo vises på crawl med virksomhedens navn og bidrag Fra kr. crawl med logo, navn og bidrag. Kommunikationspakke: Brug af fx. kernefortælling, pressemeddelelse, signatur, billeder, tekster, skabeloner mm. altsammen til at downloade direkte fra hjemmesiden. WWW: Kreditering af virksomheden på Danmarks Indsamlings hjemmeside. Visning af virksomhedslogo Visning af virksomhedslogo Udvidet markering inkl. logo og kort tekst Fra kr. crawl med navn og bidrag. signatur: Lad jeres medarbejdere vise omverden, at I støtter. signatur: Lad jeres medarbejdere vise omverden, at I støtter. DET KAN PENGENE BLANDT ANDET BRUGES TIL: Dansk Folkehjælp kan give juridisk bistand til 66 gadebørn, så de kan blive genforenet med deres familier i Somalia. SOS Børnebyerne kan i Somaliland give udsatte familier 20 kg. såsæd til at dyrke afgrøder. Røde Kors kan give l. rent drikkevand til børn, der er på flugt fra krigen i Sydsudan. Læger uden Grænser kan lønne en læge, der er udsendt for første gang, i timer. Red Barnet kan give syriske flygtningefamilier i Libanon et måltid mad.

11 ANDRE GODE GRUNDE TIL AT STØTTE > Pengene går til 12 konkrete projekter i lande, hvor behovet er størst. > Kunder og samarbejdspartnere ser, at I tager ansvar for verdens mest udsatte børn. > Jeres bidrag kan markeres i det store TV-show på DR1. > Showet har ofte haft op mod 2 millioner seere. > Virksomhedens bidrag bliver ikke tillagt moms. > Virksomheder, der markeres, kan som tidligere fradrage udgifterne efter gældende skatte-regler.

12 SÅDAN KAN I OGSÅ VÆRE MED > I kan donere artikler og oplevelser til auktion (lauritz.com). > I kan give præmier til konkurrencerne på P3 og P4 i ugen op til showet. > I kan lave en egenindsamling, hvor medarbejderne og/eller forhandlerne samler ind (via link på danmarksindsamling.dk). > I kan rekvirere den lille PIN Lille land, stort hjerte og sælge til medarbejdere og/eller kunder. > Ved donation fra kr. kan I modtage billeder og skabelon-tekster til jeres SoMe kanaler. > I kan rekvirere indsamlingsbøsser til kantinen, receptionen eller butikkerne. > Mulighed for at få skræddersyet MobilePay-kode til egne indsamlinger. Kontakt os på erhverv@danmarksindsamling.dk for detaljer og for flere gode ideer til aktivering af medarbejdere, forhandlere, kunder m.fl., så kan vi sende jer Idé og Inspirationskataloget.

KORT FORTALT OM, HVORFOR DANSK ERHVERVSLIV STØTTER DANMARKS INDSAMLING. Præsentations-slides kan også bruges til virksomhedernes egne præsentationer

KORT FORTALT OM, HVORFOR DANSK ERHVERVSLIV STØTTER DANMARKS INDSAMLING. Præsentations-slides kan også bruges til virksomhedernes egne præsentationer KORT FORTALT OM, HVORFOR DANSK ERHVERVSLIV STØTTER DANMARKS INDSAMLING Præsentations-slides kan også bruges til virksomhedernes egne præsentationer ÅRETS TEMA > Hvert år dør over 3 millioner børn som følge

Læs mere

KORT FORTALT OM, HVORFOR DANSK ERHVERVSLIV STØTTER DANMARKS INDSAMLING. Præsentations-slides kan også bruges til virksomhedernes egne præsentationer

KORT FORTALT OM, HVORFOR DANSK ERHVERVSLIV STØTTER DANMARKS INDSAMLING. Præsentations-slides kan også bruges til virksomhedernes egne præsentationer KORT FORTALT OM, HVORFOR DANSK ERHVERVSLIV STØTTER DANMARKS INDSAMLING Præsentations-slides kan også bruges til virksomhedernes egne præsentationer ÅRETS TEMA > Millioner af verdens piger lever et liv,

Læs mere

KORT FORTALT OM, HVORFOR DANSK ERHVERVSLIV STØTTER DANMARKS INDSAMLING. Præsentations-slides kan også bruges til virksomhedernes egne præsentationer

KORT FORTALT OM, HVORFOR DANSK ERHVERVSLIV STØTTER DANMARKS INDSAMLING. Præsentations-slides kan også bruges til virksomhedernes egne præsentationer KORT FORTALT OM, HVORFOR DANSK ERHVERVSLIV STØTTER DANMARKS INDSAMLING Præsentions-slides så bruges virksomhedernes egne præsentioner ÅRETS TEMA > Millioner af verdens piger lever et liv, der ikke er for

Læs mere

IDÉ- OG INSPIRATIONSKATALOG AKTIVERING AF MEDARBEJDERE, FORHANDLERE OG KUNDER

IDÉ- OG INSPIRATIONSKATALOG AKTIVERING AF MEDARBEJDERE, FORHANDLERE OG KUNDER IDÉ- OG INSPIRATIONSKATALOG AKTIVERING AF MEDARBEJDERE, FORHANDLERE OG KUNDER INDHOLDSFORTEGNELSE TIDSLINJE... 3 MEDARBEJDERENGAGEMENT - Incitament... 4 - Priming... 5-6 - Efter kampagnen...7 IDÉKATALOG

Læs mere

Børn på flugt har brug for hjælp LILLE LAND, STORT HJERTE

Børn på flugt har brug for hjælp LILLE LAND, STORT HJERTE Børn på flugt har brug for hjælp LILLE LAND, STORT HJERTE HOLDET BAG DANMARKS INDSAMLING > Danmarks 12 største humanitære organisationer og DR samler sammen med resten af danskerne ind til 12 konkrete

Læs mere

Bliv erhvervspartner OG STØT FLYGTNINGE I VERDENS BRÆNDPUNKTER VI ER DER. Foto: DFH

Bliv erhvervspartner OG STØT FLYGTNINGE I VERDENS BRÆNDPUNKTER VI ER DER. Foto: DFH Bliv erhvervspartner 2 HVORFOR BLIVE ERHVERVSPARTNER I DANSK FLYGTNINGEHJÆLP? Som erhvervspartner i Dansk Flygtningehjælp er jeres virksomhed med til at hjælpe børn og voksne, der er tvunget på flugt på

Læs mere

VENSKABSPROJEKT. Et bedre liv for konfliktramte familier på landet. Venskabsprojekt i Etiopien MAJ 2019

VENSKABSPROJEKT. Et bedre liv for konfliktramte familier på landet. Venskabsprojekt i Etiopien MAJ 2019 VENSKABSPROJEKT MAJ 2019 Et bedre liv for konfliktramte familier på landet Venskabsprojekt i Etiopien Marie Sjødin Græsholm, Afdelingernes Internationale Arbejde rødekors.dk 1 INDHOLD 1 Baggrund om Etiopien...

Læs mere

FÅ KAN SIGE, DE HAR FORANDRET VERDEN. DET KAN DU. BLIV MAJOR DONOR I UNICEF

FÅ KAN SIGE, DE HAR FORANDRET VERDEN. DET KAN DU. BLIV MAJOR DONOR I UNICEF FÅ KAN SIGE, DE HAR FORANDRET VERDEN. DET KAN DU. BLIV MAJOR DONOR I UNICEF Steen M. Andersen 2 I UNICEF Generalsekretær, UNICEF Danmark UNICEF/UNI194536/KHUZAIE J eg har mødt rigtig mange udsatte børn,

Læs mere

katastrofen rammer Når Vejledning 0.-3. klasse til temaer og elevaktiviteter

katastrofen rammer Når Vejledning 0.-3. klasse til temaer og elevaktiviteter Når katastrofen rammer Vejledning til temaer og elevaktiviteter 0.-3. klasse Indhold 3 Til underviseren 4 Skole 6 Nødhjælp 7 Leg og tryghed 8 Fold og klip Til underviseren Aktiviteterne handler om nødhjælp

Læs mere

Bliv erhvervspartner. og støt FLYGTNINGE i verdens brændpunkter. Foto: Claus Bjørn

Bliv erhvervspartner. og støt FLYGTNINGE i verdens brændpunkter. Foto: Claus Bjørn Bliv erhvervspartner og støt FLYGTNINGE Foto: Claus Bjørn og støt flygtninge 2 HVORFOR BLIVE I DANSK FLYGTNINGEHJÆLP? For 79 % af den danske befolkning er det af væsentlig betydning, når en virksomhed

Læs mere

Danmarks Indsamling 2011. Det nye Afrika

Danmarks Indsamling 2011. Det nye Afrika Danmarks Indsamling 2011 Det nye Afrika Fremtiden er de unges. Unge repræsenterer håb og mod. Men på et kontinent, hvor uddannelse er svær at få, arbejdsløsheden ekstrem og dødeligheden høj, har Afrikas

Læs mere

Århus Friskoles Fredagsbrev d. 8. nov. 2013 Solglimt på en grå og regnfuld onsdag

Århus Friskoles Fredagsbrev d. 8. nov. 2013 Solglimt på en grå og regnfuld onsdag Solglimt på en grå og regnfuld onsdag 1 Merete hjælper børn og voksne hver dag, RØD gruppe er alvorlige og koncentrerede på én gang, Josephine fra 1. kigger ind på kontoret med en fin tegning, Daniel fra

Læs mere

Fra fødsel til ungdom sådan arbejder vi

Fra fødsel til ungdom sådan arbejder vi Fra fødsel til ungdom sådan arbejder vi VI TÆNKER LANGSIGTET VI HAR MANGE STØTTER VI ARBEJDER BREDT VI ER TIL STEDE I AFRIKA VI RÅDGIVER OM UDFORDRINGER VI UNDERSTØTTER VERDENSMÅLENE BØRNEfonden har i

Læs mere

Vi har brug for jeres hjælp til at finde nye, opfindsomme og brugbare løsninger...

Vi har brug for jeres hjælp til at finde nye, opfindsomme og brugbare løsninger... Flere børn i skole Vi har brug for jeres hjælp til at finde nye, opfindsomme og brugbare løsninger... Hvem er UNICEF I dag er UNICEF verdens største hjælpeorganisation for børn. Vi arbejder med nødhjælp,

Læs mere

Nye fremtidsudsigter Giv fremtid og håb til gadebørn i Sumbawanga, Tanzania.

Nye fremtidsudsigter Giv fremtid og håb til gadebørn i Sumbawanga, Tanzania. Nye fremtidsudsigter Giv fremtid og håb til gadebørn i Sumbawanga, Tanzania www.fremtidoghaab.dk www.facebook.com/fremtidoghaab Drop-In Centret SUMBAWANGAS GADEBØRN På Drop-ln Centret prøver vi at hjælpe

Læs mere

Vand til vand: For én krone bidrager du med 83 liter rent vand til udsatte børn.

Vand til vand: For én krone bidrager du med 83 liter rent vand til udsatte børn. Vand til vand: For én krone bidrager du med 83 liter rent vand til udsatte børn. Du kan nu støtte UNICEFs arbejde for at skaffe rent vand til verdens udsatte børn. Børn har ret til rent drikkevand. Vandtryk.dk

Læs mere

Hvad er hovedårsagen til, at piger mellem 15 og 19 år dør i fattige lande? ➊ Aids. ➋ Graviditet. ➌ Sult MED LIVET. Svar: 2

Hvad er hovedårsagen til, at piger mellem 15 og 19 år dør i fattige lande? ➊ Aids. ➋ Graviditet. ➌ Sult MED LIVET. Svar: 2 Hvad er hovedårsagen til, at piger mellem 15 og 19 år dør i fattige lande? ➊ Aids ➋ Graviditet ➌ Sult Svar: 2 MED LIVET SPIL Hvor mange piger mellem 15 og 19 år bliver årligt gravide i Afrika syd for

Læs mere

Undervisning i brugen af Cornell-noten

Undervisning i brugen af Cornell-noten Undervisning i brugen af Cornell-noten I denne lektion arbejder I med at skrive for at lære Målet for denne lektion: Du lærer at bruge Cornell-noten til at Eleverne får et Cornell-noteark og udfylder det

Læs mere

Dansk Flygtningehjælps Internationale Arbejde. - Fra nødhjælp til langsigtet rehabilitering og udvikling

Dansk Flygtningehjælps Internationale Arbejde. - Fra nødhjælp til langsigtet rehabilitering og udvikling Dansk Flygtningehjælps Internationale Arbejde - Fra nødhjælp til langsigtet rehabilitering og udvikling Internationalt mandat (vedtaget 2004) Beskyttelse og fremme af varige løsninger på flygtninge- og

Læs mere

Nyhedsjournalen. En håndsrækning til de glemte. Julekort fra Læger uden Grænser se bagsiden

Nyhedsjournalen. En håndsrækning til de glemte. Julekort fra Læger uden Grænser se bagsiden Nr. 51 nov. 2003 NYHEDSBREV FRA LÆGER UDEN GRÆNSER / MSF I DANMARK Nyhedsjournalen Foto: Ian Berry/Magnum Photos En håndsrækning til de glemte En del af Læger uden Grænsers arbejde er at tage hånd om udstødte

Læs mere

Om de fem segmenter. De overbeviste 24 % De tillidsfulde 15 % De positive 38 % De negative 9 % De skeptiske 14 %

Om de fem segmenter. De overbeviste 24 % De tillidsfulde 15 % De positive 38 % De negative 9 % De skeptiske 14 % Rapport Oktober 2015 Om de fem segmenter I rapporten skelnes der mellem følgende fem segmenter: De overbeviste, som synes, de ved meget og er moderate eller stærke tilhængere af udviklingsbistand De tillidsfulde,

Læs mere

Afgørelse vedrørende klage over visning af grafikbjælker i Disney Sjov og Historien om Danmark omhandlende Danmarks Indsamling på DR1

Afgørelse vedrørende klage over visning af grafikbjælker i Disney Sjov og Historien om Danmark omhandlende Danmarks Indsamling på DR1 3. september 2019 DR Byen Emil Holms Kanal 20 DK-0999 København Sendt pr. mail til DR Radio- og tv-nævnet Michala Stampe Fuldmægtig, cand.jur. rtv@slks.dk www.slks.dk Afgørelse vedrørende klage over visning

Læs mere

MISSION. Vækkelse på Afrikas Horn s10. Rhino Camp Uganda Håb og heling i flygtnigelejren s3. Singida Tanzania, hjælp til selvhjælp s6

MISSION. Vækkelse på Afrikas Horn s10. Rhino Camp Uganda Håb og heling i flygtnigelejren s3. Singida Tanzania, hjælp til selvhjælp s6 MISSION April-juni 2018. Årgang 21 Rhino Camp Uganda Håb og heling i flygtnigelejren s3 Singida Tanzania, hjælp til selvhjælp s6 Vækkelse på Afrikas Horn s10...overalt, hvor strømmen kommer, bliver der

Læs mere

FNs 2015 mål Mål 1: Mål 2 Mål 3: Mål 4: Mål 5: Mål 6: Mål 7: Mål 8:

FNs 2015 mål Mål 1: Mål 2 Mål 3: Mål 4: Mål 5: Mål 6: Mål 7: Mål 8: FNs 2015 mål Mål 1: Udrydde ekstrem fattigdom og sult Mål 2: Sikre grundskoleuddannelse for alle Mål 3: Fremme ligestilling mellem kønnene Mål 4: Reducere børnedødeligheden Mål 5: Reducere dødeligheden

Læs mere

IBIS i Sydsudan Situationen maj 2014

IBIS i Sydsudan Situationen maj 2014 IBIS i Sydsudan Situationen maj 2014 Konflikten har kostet næsten 10.000 mennesker livet og tvunget 1, 3 mil. til at flygte fra deres hjem. Af disse er de 300.000 flygtet ud af landet mens den resterende

Læs mere

INTRO-HÆFTE TIL FRIVILLIGE

INTRO-HÆFTE TIL FRIVILLIGE INTRO-HÆFTE TIL FRIVILLIGE Indsamling til Laos og Cambodja 2017-2018 Foto: Jens Honoré DERFOR SAMLER VI IND TIL LAOS OG CAMBODJA I 2017 OG 2018 SAMLER SOS-FRIVILLIGE IND TIL FIRE DANSKSTØTTEDE PROJEKTER

Læs mere

Velkommen til en præsentation af Regionsprojektet ( ): Velkommen til mit hjem.

Velkommen til en præsentation af Regionsprojektet ( ): Velkommen til mit hjem. Velkommen til en præsentation af Regionsprojektet (2017-18): Velkommen til mit hjem. Projektet er blevet til i et samarbejde mellem Y s Men Danmark, Danmarks Kirkelige Mediecenter og Folkekirkens Nødhjælp.

Læs mere

FN Konvention om barnets rettigheder - på et børnevenligt sprog

FN Konvention om barnets rettigheder - på et børnevenligt sprog FN Konvention om barnets rettigheder - på et børnevenligt sprog Rettigheder er ting alle børn skal have muligheder for at gøre. Alle børn har de samme rettigheder. Disse rettigheder er nedskrevet i FNs

Læs mere

INTRO-HÆFTE TIL FRIVILLIGE

INTRO-HÆFTE TIL FRIVILLIGE INTRO-HÆFTE TIL FRIVILLIGE Indsamling til Laos og Cambodja 2017-2018 Foto: Jens Honoré DERFOR SAMLER VI IND TIL LAOS OG CAMBODJA I 2017 OG 2018 SAMLER SOS-FRIVILLIGE IND TIL FIRE DANSKSTØTTEDE PROJEKTER

Læs mere

INDSATSER OG RESULTATER

INDSATSER OG RESULTATER INDSATSER OG RESULTATER Indhold Redaktion: 8884 Red Barnet 4 4 8 4 8 Foto: Anne-Sofie Helms/Red Barnet Modelfoto: Ken Hermann Foto: Hedinn Halldorsson/Red Barnet BUD EFTER RED BARNET ser bse beder se dræbte

Læs mere

FOTO: AP/POLFOTO HYUNG MIN-WOO I SAMARBEJDE MED RØDE KORS

FOTO: AP/POLFOTO HYUNG MIN-WOO I SAMARBEJDE MED RØDE KORS FOTO: AP/POLFOTO HYUNG MIN-WOO I SAMARBEJDE MED RØDE KORS VIDSTE DU, AT... #1 Røde Kors er verdens største humanitære organisation. Vi er til stede i 189 lande med 17 millioner frivillige. I Danmark er

Læs mere

Jann Sjursen, Generalsekretær for Caritas Danmark

Jann Sjursen, Generalsekretær for Caritas Danmark For millioner af mennesker på vores klode er livet nærmest håbløst: Når et jordskælv smadrer ens hjem og dræber ens familie, synes alt håb ude. Det så vi på TV, da Haiti blev ramt. Eller når børn fødes

Læs mere

Det bedste i verden er håb

Det bedste i verden er håb Det bedste i verden er håb 1 I mit arbejde som generalsekretær for Folkekirkens Nødhjælp ser jeg, hvordan en lille håndsrækning kan ændre livet for verdens fattigste familier. Ofte har familiens ældste

Læs mere

Pens for Kids sender skriveredskaber til Afrika..

Pens for Kids sender skriveredskaber til Afrika.. Pens for Kids sender skriveredskaber til Afrika.. ..fordi vi må starte et sted.. I Afrika vokser mange børn op i hytter som disse - lavet af ko-lort eller diverse affald. Fattige mennesker har ingen pension,

Læs mere

NÅR KASTASTROFEN RAMMER. Jonas Gratzer/Red Barnet. Vejledning til temaer og elevaktiviteter

NÅR KASTASTROFEN RAMMER. Jonas Gratzer/Red Barnet. Vejledning til temaer og elevaktiviteter NÅR KASTASTROFEN RAMMER Jonas Gratzer/Red Barnet Vejledning til temaer og elevaktiviteter indhold 3 4 5 6-7 8-9 10 11-12 BØRN I KATASTROFER FLUGT jordskælv og tsunamier epidemien ebola sult ORKAN krig

Læs mere

Modtagelse af flygtninge i Danmark Boligkontoret Danmark Nyborg 13. april 2016 Maiken Lundgreen Rasmussen, Center for Udsatte Flygtninge Dansk

Modtagelse af flygtninge i Danmark Boligkontoret Danmark Nyborg 13. april 2016 Maiken Lundgreen Rasmussen, Center for Udsatte Flygtninge Dansk Modtagelse af flygtninge i Danmark Boligkontoret Danmark Nyborg 13. april 2016 Maiken Lundgreen Rasmussen, Center for Udsatte Flygtninge Dansk Flygtningehjælp Dagens program > Flygtninges ankomst til Danmark

Læs mere

DanAid. DanAdopt. Danish Society for International Child Care

DanAid. DanAdopt. Danish Society for International Child Care DanAid DanAdopt Danish Society for International Child Care 29. oktober 2014 Dan-Aid er DanAdopts hjælpeafdeling, hvis opgave bl.a. er at indsamle penge til humanitære formål i de lande, hvor DanAdopt

Læs mere

1. Forslag til pressearbejde før uddelingen den 13. september

1. Forslag til pressearbejde før uddelingen den 13. september Presseguide Det lokale arbejde med pressen skaber opmærksomhed, der rækker ud over morgeneventen. Jeres indsats for at tiltrække god presseomtale er derfor et vigtigt bidrag til kampagnens succes. Denne

Læs mere

Crossmedia Øvelse 1 Case: Danmarks Indsamling

Crossmedia Øvelse 1 Case: Danmarks Indsamling Bechmann Petersen: Hvad er formålet med Danmarksindsamlingen? At indsamle penge til børn på flugt syd for Sahara Placer Danmarksindsamlingen i figur 8, s. 31 i På tværs af medierne, ud fra jeres nuværende

Læs mere

UNICEF kommer til jer! Loppetorv Frederiksberg og UNICEF skaber et nyt oplevelsesunivers, der gør en forskel for verdens børn.

UNICEF kommer til jer! Loppetorv Frederiksberg og UNICEF skaber et nyt oplevelsesunivers, der gør en forskel for verdens børn. UNICEF kommer til jer! Loppetorv Frederiksberg og UNICEF skaber et nyt oplevelsesunivers, der gør en forskel for verdens børn. I et unikt oplevelsesunivers vil UNICEF Danmark fremvise humanitært arbejde

Læs mere

De nye verdensmål for bæredygtig udvikling

De nye verdensmål for bæredygtig udvikling De nye verdensmål for bæredygtig udvikling Nu skal I høre om nogle fælles mål for at gøre verden et bedre sted, som ledere fra alle lande har arbejdet med. Først vil nogle måske gerne vide, hvad et mål

Læs mere

FNs 2015 mål Mål 1: Mål 2 Mål 3: Mål 4: Mål 5: Mål 6: Mål 7: Mål 8:

FNs 2015 mål Mål 1: Mål 2 Mål 3: Mål 4: Mål 5: Mål 6: Mål 7: Mål 8: FNs 2015 mål Mål 1: Udrydde ekstrem fattigdom og sult Mål 2: Sikre grundskoleuddannelse for alle Mål 3: Fremme ligestilling mellem kønnene Mål 4: Reducere børnedødeligheden Mål 5: Reducere dødeligheden

Læs mere

DR DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att.: Juridisk Politisk Sekretariat

DR DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att.: Juridisk Politisk Sekretariat DR DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C Att.: Juridisk Politisk Sekretariat RADIO- OG TV-NÆVNET 7. januar 2010 Sagsnr: 2009-004365 Ulrike Clade Christensen Fuldmægtig, cand.jur. ucc@bibliotekogmedier.dk

Læs mere

Nyhedsjournalen. Omsorg er den bedste medicin. for verdens gadebørn

Nyhedsjournalen. Omsorg er den bedste medicin. for verdens gadebørn Nr. 56 nov. 2004 NYHEDSBREV FRA LÆGER UDEN GRÆNSER / MSF I DANMARK Nyhedsjournalen Foto: Fabienne De Laval Omsorg er den bedste medicin for verdens gadebørn Gadebørn er en sårbar og overset befolkningsgruppe.

Læs mere

MEDIE KIT. Sidst opdateret 15. august 2014

MEDIE KIT. Sidst opdateret 15. august 2014 MEDIE KIT Sidst opdateret 15. august 2014 2014 Creative Group Aps Smedeholm 13C 2730 Herlev Tlf. 3137 3077 annoncering@creativegroup.dk CVR nr. 25614178 CreativeGroup.dk FotoTVlive.dk StilTV.dk Medie Kit

Læs mere

Presseguide. 1. Forslag til pressearbejde før uddelingen den 11. september

Presseguide. 1. Forslag til pressearbejde før uddelingen den 11. september Presseguide Det lokale arbejde med pressen skaber opmærksomhed, der rækker ud over morgeneventen. Jeres indsats for at tiltrække god presseomtale er derfor et vigtigt bidrag til kampagnens succes. Denne

Læs mere

Vejledning til FORENINGEN: Kommunikation om Rigtige Mænd

Vejledning til FORENINGEN: Kommunikation om Rigtige Mænd Vejledning til FORENINGEN: Kommunikation om Rigtige Mænd Tak, fordi I vil være en del af Rigtige Mænd-projektet og fordi I vil være med til at arrangere Rigtige Mænd Løbet, som er det første mandeløb,

Læs mere

VERDENS BEDSTE NYHEDER

VERDENS BEDSTE NYHEDER Idekatalog for VERDENS BEDSTE NYHEDER Hjælp os med at give Verdens Bedste Nyheder til danskerne! Verdens Bedste Nyheders formål er at fortælle om de fremskridt, der sker hver dag i udviklingslandene. Derfor

Læs mere

BØRNENE I LAOS OG CAMBODJA HAR BRUG FOR DIN HJÆLP

BØRNENE I LAOS OG CAMBODJA HAR BRUG FOR DIN HJÆLP BØRNENE I LAOS OG CAMBODJA HAR BRUG FOR DIN HJÆLP Et kærligt hjem til alle børn Foto: Lars Just DU OG DIN LOKALGRUPPE KAN GIVE UDSATTE BØRN I LAOS OG CAMBODJA ET BEDRE LIV Kongedømmet Cambodja er den mindre

Læs mere

Børnekirken Julen 2018

Børnekirken Julen 2018 Adventkalender til Børnekirken Julen 2018 1. søndag i advent: Børn på flugt! I dag må mange børn flygte på samme måde, som Jesusbarnet måtte flygte fra Herodes. Dette oplæg kan hjælpe børn til at forstå,

Læs mere

KVINDER OG PIGER I KATASTROFER INDBLIK. kvinder i katastrofer_indblik.indd 1 09/03/18 15:26

KVINDER OG PIGER I KATASTROFER INDBLIK. kvinder i katastrofer_indblik.indd 1 09/03/18 15:26 KVINDER OG PIGER I KATASTROFER INDBLIK kvinder i katastrofer_indblik.indd 1 09/03/18 15:26 Indblik Kvinder og piger i katastrofer Ligestilling og kvinders deltagelse i økonomien og beslutningsprocesser

Læs mere

CAMPINGRÅDET INFORMERER

CAMPINGRÅDET INFORMERER S i d e 1 Indhold Ulovlig campering med autocampere Nye standarter for hoppepuder Nyt notat: Proceduren for klager Viasat opkræver ekstra betaling for offentlig visning Susanne Dalum stopper i Campingrådet

Læs mere

Rapport September 2016

Rapport September 2016 Rapport September 2016 INDHOLDSFORTEGNELSE OM DE FEM SEGMENTER HOVEDKONKLUSIONER FN S VERDENSMÅL VERDENSTIMEN VERDENS BEDSTE NYHEDER UDVIKLINGSBISTAND METODE 3 4 6 18 20 28 44 2 Om de fem segmenter I rapporten

Læs mere

DM-Aid... når helt ud

DM-Aid... når helt ud DM-Aid... når helt ud DM-Aid 2015 DM-Aid 10 års jubilæum Nadeem Niwaz Bestyrelsesformand 2005-2015 10 år er der gået siden DM-Aid blev stiftet. 10 gode år, hvor vi har lært meget gennem medgang og modgang,

Læs mere

Verdens Bedste Nyheder Befolkningsundersøgelse

Verdens Bedste Nyheder Befolkningsundersøgelse Verdens Bedste Nyheder Befolkningsundersøgelse Rapport September 2014 Om de fem segmenter I rapporten skelnes der mellem følgende fem segmenter: De overbeviste, som synes, de ved meget og er moderate eller

Læs mere

Engagement Udvikling Faglig kompetence. Vi bygger bedre. Palæstina

Engagement Udvikling Faglig kompetence. Vi bygger bedre. Palæstina Engagement Udvikling Faglig kompetence Vi bygger bedre liv INGENIØRER UDEN GRÆNSER Palæstina Togo Vand & hygiejne Indien Byggeri & miljø Vi skaber udvikling Ingeniører uden Grænser (IUG) er en teknisk

Læs mere

Fundament. Ny grundskole i Hargeisa, SomalilanD

Fundament. Ny grundskole i Hargeisa, SomalilanD Fundament for fremtiden Ny grundskole i Hargeisa, SomalilanD Vi har brug for din støtte Ved årets Danmarks Indsamling blev der for alvor sat fokus på behovet for at tilbyde unge afrikanere en kvalitetsuddannelse.

Læs mere

DR DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att. Hanne Bolbjerg. Klage over skjult reklame for Forsvaret i programmet OBS sendt på DR1

DR DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att. Hanne Bolbjerg. Klage over skjult reklame for Forsvaret i programmet OBS sendt på DR1 DR DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C Att. Hanne Bolbjerg RADIO- OG TV-NÆVNET Mediesekretariatet 30. april 2009 Sagsnr: 2009-003348 Lill-Jana Vandmose Larsen Fuldmægtig, cand. jur. lvl@bibliotekogmedier.dk

Læs mere

Bæredygtighed og etisk handel - er det vigtigt for børn og unge i dag?

Bæredygtighed og etisk handel - er det vigtigt for børn og unge i dag? Bæredygtighed og etisk handel - er det vigtigt for børn og unge i dag? De næste 45 minutter. Hvad er Coop og Coop Skolekontakten? 10:30 1. Global handel Hvad er det for en verden, vi handler i? Hvad betyder

Læs mere

Presseguide. 1. Forslag til pressearbejde før uddelingen den 12. september

Presseguide. 1. Forslag til pressearbejde før uddelingen den 12. september Presseguide Det lokale arbejde med pressen skaber opmærksomhed, der rækker ud over morgeneventen. Jeres indsats for at tiltrække god presseomtale er derfor et vigtigt bidrag til kampagnens succes. Denne

Læs mere

Kultur og samfund. Befolkning. TRIN 3 Opgaver til Verdens største ungdomsgeneration

Kultur og samfund. Befolkning. TRIN 3 Opgaver til Verdens største ungdomsgeneration Befolkning TRIN 3 Opgaver til Verdens største ungdomsgeneration Opgave 1: Befolkningspyramider En befolkningspyramide viser aldersfordelingen på befolkningen i et givet land. Nedenfor kan I se to befolkningspyramider

Læs mere

Bliv erhvervspartner med Aktion Børnehjælp

Bliv erhvervspartner med Aktion Børnehjælp Bliv erhvervspartner med Aktion Børnehjælp - Hvordan din virksomhed kan gøre en endnu større forskel Hvem er Aktion Børnehjælp? Aktion Børnehjælp har siden 1965 formidlet hjælp til over 100.000 fattige

Læs mere

verdens bedste nyheder

verdens bedste nyheder Idekatalog for verdens bedste nyheder Hjælp os med at give Verdens Bedste Nyheder til danskerne! Verdens Bedste Nyheders formål er at fortælle om de fremskridt, der sker hver dag i udviklingslandene. Derfor

Læs mere

MED NÆSTEKÆRLIGHED I RYGSÆKKEN FRA LIBERIA TIL DANMARK

MED NÆSTEKÆRLIGHED I RYGSÆKKEN FRA LIBERIA TIL DANMARK MED NÆSTEKÆRLIGHED I RYGSÆKKEN FRA LIBERIA TIL DANMARK AF PRAKTIKANT ANDERS VIDTFELDT LARSEN 35-årige Amara Kamara er fra Liberia. Med sig i bagagen har han flugt fra 2 borgerkrige; en opvækst uden en

Læs mere

Building a Better Tomorrow

Building a Better Tomorrow Building a Better Tomorrow I D A M i l j ø N o v e m b e r 2 0 1 6 Medlem af Engineers Without Borders International IUG 2016 Ingeniører uden Grænser (IUG) er en teknisk humanitær organisation. Vi etablerer

Læs mere

Red Barnet - Præsentation

Red Barnet - Præsentation Foto: Red Barnet arkiv Slide 2-1945 1945 Red Barnet Danmark blev oprettet i marts 1945 Børn blev hjulpet ude i Europa og hjemme i Danmark Europa kom på fode, men børnene manglede stadig hjælp Red Barnet

Læs mere

VÆRDISKABENDE PARTNERSKABER

VÆRDISKABENDE PARTNERSKABER VÆRDISKABENDE PARTNERSKABER Dansk Flygtningehjælp inviterer danske virksomheder og fonde til samarbejde VI ER DER PARTNERSKABER GAVNER VIRKSOMHEDER, FONDE OG MENNESKER PÅ FLUGT Vi befinder os i en ny verdensorden.

Læs mere

Klassens time om katastrofer

Klassens time om katastrofer Foto: Jensen Walker/Getty Images for Save the Children Klassens time om katastrofer I midten af marts 2011 blev Japan ramt af et kraftigt jordskælv efterfulgt af en voldsom tsunami, der skabte store ødelæggelser

Læs mere

Verdensborger. Hjem. Målgruppe: Spejdere og seniorer. Varighed: 4 trin + et engagement

Verdensborger. Hjem. Målgruppe: Spejdere og seniorer. Varighed: 4 trin + et engagement Verdensborger Hjem Målgruppe: Spejdere og seniorer Årstid: Hele året. Evt. i forbindelse med Spejderhjælpsugen Varighed: 4 trin + et engagement Hjem - niveau 1 og 2 - trin for trin Danske pigespejdere

Læs mere

Dilemmaløbet. Start dilemma:

Dilemmaløbet. Start dilemma: Dilemmaløbet Du står nu overfor et dilemma løb som tager sig udgangspunkt i Zambia. Hver gang du træffer et valg, har det betydning for, hvordan dit liv udvikler sig, så overvej det grundigt inden du går

Læs mere

DANMARKS INDSAMLING 2020 EFTERSKOLERNES INDSAMLING INSPIRATIONSKATALOG

DANMARKS INDSAMLING 2020 EFTERSKOLERNES INDSAMLING INSPIRATIONSKATALOG DANMARKS INDSAMLING 2020 EFTERSKOLERNES INDSAMLING INSPIRATIONSKATALOG Efterskolernes indsamling Hvert år samles en stor del af Danmarks efterskoler i kampen mod fattigdom. Vi er utroligt glade og taknemmelige

Læs mere

Bliv red barnet AMBASSADØRSKOLE

Bliv red barnet AMBASSADØRSKOLE Bliv red barnet AMBASSADØRSKOLE VELKOMMEN! Tak fordi I nu overvejer eller har besluttet jer for at blive Red Barnet ambassadørskole. Red Barnet har nemlig meget brug for at samarbejde med jer. Over hele

Læs mere

Fokus på barnet, som behøver en familie

Fokus på barnet, som behøver en familie VERDENS BEDE-WEEKEND FOR BØRN I NØD 2010 Silkeborg Baptistkirke - søndag d. 6. juni 2010. Viva Network kalder hvert år kristne over hele verden til bøn for børn i nød. Ved dagens gudstjeneste sluttede

Læs mere

Appetitvækkende rollespil om verdens uligheder. Uretfærdig middag

Appetitvækkende rollespil om verdens uligheder. Uretfærdig middag Appetitvækkende rollespil om verdens uligheder Uretfærdig middag Befolkning Vand Verdens befolkning har meget forskellige levevilkår. Du mærkede nogle af forskellene på din egen krop ved den uretfærdige

Læs mere

Sammen kan vi gøre en forskel

Sammen kan vi gøre en forskel Sammen kan vi gøre en forskel Nu Skin s mission Vores mission er at være en stærk velgørende kraft over hele kloden ved at motivere folk til at forbedre andres liv igennem forretningsmuligheder, gode produkter

Læs mere

Et kærligt hjem til alle børn

Et kærligt hjem til alle børn SOS Børnebyerne programpolitik Et kærligt hjem til alle børn SOS Børnebyernes programpolitik 2 programpolitik SOS Børnebyerne Indhold 1. Den danske programpolitik... 3 2. Del af en international strategi...

Læs mere

Oksbøl Den tyske flygtningelejr

Oksbøl Den tyske flygtningelejr Oksbøl 1949-45 Den tyske flygtningelejr Find en, der kan svare på spørgsmålet Underskrift: Hvornår ankom de første flygtninge til Oksbøllejren? Hvor mange flygtninge boede der i flygtningelejren, da der

Læs mere

ª Humanitære organisationer henter rekordmange penge

ª Humanitære organisationer henter rekordmange penge Side 1 af 6 ª Humanitære organisationer henter rekordmange penge Af Simon Lessel 17. november 2017 kl. 6:40 Med en omsætning på næsten 2,9 milliarder indtager Dansk Flygtningehjælp førstepladsen på listen

Læs mere

En miniguide til. nyhedsbreve. skab intern afklaring af behov, setup og mål. Af Rasmus Thau Riddersholm, rådgiver

En miniguide til. nyhedsbreve. skab intern afklaring af behov, setup og mål. Af Rasmus Thau Riddersholm, rådgiver En miniguide til nyhedsbreve skab intern afklaring af behov, setup og mål Af Rasmus Thau Riddersholm, rådgiver 2 Intro! E-mailmarketing er ikke død.! Har man indblik i marketingkanaler på tværs, ved man,

Læs mere

Retningslinjer for Tilskudspuljen for Danmarks Indsamling 2019

Retningslinjer for Tilskudspuljen for Danmarks Indsamling 2019 Retningslinjer for Tilskudspuljen for Danmarks Indsamling 2019 Baggrund I forbindelse med indgåelsen af aftale om Adgangskrav og Fordelingsnøgle for Danmarks Indsamling 2014 2017 er der etableret en tilskudspulje,

Læs mere

Hjælp til børn, som har mistet alt

Hjælp til børn, som har mistet alt Bispedømmets Fasteaktion 2009 Hjælp til børn, som har mistet alt Millioner af børn i det sydlige Afrika er blevet forældreløse på grund af AIDS og andre sygdomme. Du kan være med til at hjælpe 100 forældreløse

Læs mere

Drejebog til efterskoler der Cykler mod Sult

Drejebog til efterskoler der Cykler mod Sult Drejebog til efterskoler der Cykler mod Sult Vi er glade for, at I har valgt at deltage i cykelsponsorløbet Vi Cykler mod Sult. I denne drejebog finder I idéer til, hvordan I forbereder, arrangerer og

Læs mere

Retningslinjer for Tilskudspuljen for Danmarks Indsamling 2018

Retningslinjer for Tilskudspuljen for Danmarks Indsamling 2018 Retningslinjer for Tilskudspuljen for Danmarks Indsamling 2018 Baggrund I forbindelse med indgåelsen af aftale om Adgangskrav og Fordelingsnøgle for Danmarks Indsamling 2014 2017 er der etableret en tilskudspulje,

Læs mere

Kyndelmisse 2014 Gettrup, Hurup

Kyndelmisse 2014 Gettrup, Hurup Kyndelmisse 2014 Gettrup, Hurup Det er kyndelmisse. Det er den dag, hvor man i gamle dage, i den katolske kirkes tid, bragte sine stearinlys til kirken, for at få dem velsignet, sammen med kirkens lys.

Læs mere

Kanal DUK - Beskrivelse

Kanal DUK - Beskrivelse Kanal DUK - Beskrivelse Lokal tv for de ukendte i hele Region Hovedstaden med fokus på Storkøbenhavn område. Kanal DUK vil lave lokal tv, som kaster lys over almindelige mennesker i lokale områder indenfor

Læs mere

Forslag til samtaler om Månestenen

Forslag til samtaler om Månestenen Månestenen #02 Opgaveark Dansk 1.-5. klasse Omfang: Varierende Forslag til samtaler om Månestenen I dette opgaveark får du en række forslag til gode klassesamtaler om elevbogen Månestenen. Samtale-emnerne

Læs mere

Bistand & sikkerhed? DIIS, 3. februar 2012 DIIS DANISH INSTITUTE FOR INTERNATIONAL STUDIES

Bistand & sikkerhed? DIIS, 3. februar 2012 DIIS DANISH INSTITUTE FOR INTERNATIONAL STUDIES Bistand & sikkerhed? DIIS, 3. februar 2012 Lov om udviklingssamarbejde 1971: støtte samarbejdslandenes regeringer i at opnå økonomisk vækst for derigennem at sikre social fremgang og politisk uafhængighed

Læs mere

www.nødhjælp.dk/testamente Lad livet gå videre når du er gået bort

www.nødhjælp.dk/testamente Lad livet gå videre når du er gået bort www.nødhjælp.dk/testamente Lad livet gå videre når du er gået bort en afgift der ellers tilfalder staten, kan du give videre til verdens fattigste Det vil være en stor støtte for vores arbejde blandt verdens

Læs mere

2. Få hele verden i skole a. Inden 2015 skal alle børn, drenge og piger, have mulighed for at fuldføre en grundskoleuddannelse.

2. Få hele verden i skole a. Inden 2015 skal alle børn, drenge og piger, have mulighed for at fuldføre en grundskoleuddannelse. Fakta om 2015-målene August 2015 I september 2000 mødtes verdens ledere til topmøde i New York for at diskutere FN s rolle i det 21. århundrede. Ud af mødet kom den såkaldte Millennium-erklæring og otte

Læs mere

Gør 1% indsats til 100% forskel

Gør 1% indsats til 100% forskel Gør 1% indsats til 100% forskel Social ansvarlighed styrker og & løfter din virksomheds profil Så meget kan dine bidrag betyde for udsatte børn At udvise social ansvarlighed er et udtryk for engagement

Læs mere

På www.standsaids.nu kan I også spille dilemmaspillet Fremtiden er på spil.

På www.standsaids.nu kan I også spille dilemmaspillet Fremtiden er på spil. Post 1 Velkommen til... I skal nu på et dilemmaløb, hvor I vil opleve, hvordan det er at være dreng i Afrika. I får her starten på en historie. Læs den højt for hinanden og beslut derefter i fællesskab,

Læs mere

KIRSTEN TORPE SI DANMARK FOR SI DANMARK S VERDENS BEDSTE NYHEDER S KAMPAGNE

KIRSTEN TORPE SI DANMARK FOR SI DANMARK S VERDENS BEDSTE NYHEDER S KAMPAGNE KIRSTEN TORPE SI DANMARK FOR SI DANMARK S VERDENS BEDSTE NYHEDER S KAMPAGNE Soroptimist International Danmark Advocacy Verdens Bedste Nyheder Hvad Hvem er VBN??????? VBN start 2010. Selvstændig forening

Læs mere

Uden tag over hovedet

Uden tag over hovedet Nr. 62 nov. 2005 NYHEDSBREV FRA LÆGER UDEN GRÆNSER / MSF I DANMARK Foto: Bruno Stevens/Cosmos NYHEDSJOURNALEN Uden tag over hovedet 33 millioner mennesker mangler lige nu et sted at bo. De har ikke længere

Læs mere

Medieguide til lokalgrupper

Medieguide til lokalgrupper Medieguide til lokalgrupper Fortællingen om SOS Børnebyerne lever stærkest blandt jer frivillige. På de næste sider finder I tips og tricks til, hvordan I kan få lokalgruppens historier i de lokale medier.

Læs mere

Indsamlerevaluering 2012

Indsamlerevaluering 2012 Indsamlerevaluering 2012 Generelt matcher svarene fra 2012 svarene i både 2010 og 2011. Hvis man skal fremhæve noget er det at: - 52 % vælger at gå sammen med en anden på ruten. - Folk er glade for at

Læs mere

Drejebog til arrangører

Drejebog til arrangører QuickTime and a decompressor are needed to see this picture. Drejebog til arrangører Vi er meget taknemmelige over, at I vil lægge frivillige kræfter i at arrangere dette sponsorcykelløb og støtte Folkekirkens

Læs mere

DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att.: DR Jura Politik Strategi

DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C. Att.: DR Jura Politik Strategi DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C Att.: DR Jura Politik Strategi Radio- og tv-nævnet 30. september 2013 Sagsnr: 2013-009058 Ulrike Clade Christensen Fuldmægtig, cand.jur. ucc@kulturstyrelsen.dk

Læs mere

Bed og mærk fællesskabet!

Bed og mærk fællesskabet! Bed og mærk fællesskabet! Den internationale bede og fællesskabsuge nærmer sig. Fra den 9.-15. november samles YMCA og YWCA over hele kloden til bøn og refleksion. Faktisk har denne uge været afholdt hvert

Læs mere

LIGE MANGE PIGER OG DRENGE STARTER I SKOLE HALVDELEN AF VERDENS FATTIGE ER FORSVUNDET. Verdens Bedste Nyheder, befolkningsundersøgelse

LIGE MANGE PIGER OG DRENGE STARTER I SKOLE HALVDELEN AF VERDENS FATTIGE ER FORSVUNDET. Verdens Bedste Nyheder, befolkningsundersøgelse HALVDELEN AF VERDENS FATTIGE ER FORSVUNDET LIGE MANGE PIGER OG DRENGE STARTER I SKOLE Verdens Bedste Nyheder, befolkningsundersøgelse NGO Forum Rapport, oktober 2013 1 De fem segmenter I rapporten skelnes

Læs mere