DANMARKS NATIONALBANK 13.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "DANMARKS NATIONALBANK 13."

Transkript

1 STATISTIK DANMARKS NATIONALBANK 13. OKTOBER 2017 DIREKTE INVESTERINGER, BEHOLDNINGER, 2016 Fremgang i direkte investeringer i 2016 Der er fremgang i direkte investeringer i Kapitaltilførsler, opkøb og værdiændringer øger værdien af direkte investeringer i udlandet med 88 mia. kr. til mia. kr. i Udlandets investeringer i Danmark steg med 60 mia. kr. til 685 mia. kr. Det er tredje år i træk, at værdien af udlandets investeringer i Danmark stiger. Næsten en tredjedel af de udenlandske investeringer i Danmark foretages via et dansk holdingselskab. Omkring halvdelen af disse videreføres som investeringer i industri og transport. Afkastet på de danske investeringer i udlandet faldt i 2016 til 71,3 mia. kr. efter to år med høje afkast. Afkastet af de udenlandske investeringer i Danmark er fortsat lavere, men på niveau med de to foregående år. Forskellen i afkast hænger sammen med, at den danske medicinalindustri har høje afkast på investeringer i udlandet. I 2016 steg værdien af danske direkte investeringer i udlandet med 87,8 mia. kr. til 1.241,3 mia. kr., jf. figur 1. e virksomheder investerede 58,9 mia. kr. i egenkapital og øgede lån og handelskreditter med 17,5 mia. kr. til koncernforbundne selskaber i udlandet. Investeringerne er drevet af kapitalforhøjelser og koncernlån til eksisterende engagementer i bl.a. Europa, Asien og USA, samt en række opkøb. Positive værdireguleringer bidrog med yderligere 11,5 mia. kr. I løbet af 2016 blev dollaren styrket over for kronen, mens pundet omvendt blev svækket. e virksomheder har meget store investeringer i både USA og Storbritannien. Udvikling i direkte investeringer, Mia. kr Udadgående invest. Indadgående invest. Figur 1 Udvikling i direkte investeringer inkl. gennem løbsinvesteringer siden Figur 1 Udadgående gennemløbsinv. Indadgående gennemløbsinv. Anm.: Nettoficering af mellemværender med søsterselskaber indregnes fra 2013, hvilket medfører et niveauskifte (fald) i 2013.

2 2 De udenlandske direkte investeringer i Danmark steg med 60,1 mia. kr. til 684,9 mia. kr. Det er tredje år i træk, at de stiger. Fremgangen i 2016 hænger især sammen med positive værdireguleringer på udlandets investeringer, bl.a. som følge af børsnoteringen af Dong Energy i juni Omfanget af gennemløbsinvesteringer ind og ud af Danmark er øget væsentligt i , jf. revisionsnote. Ved udgangen af 2016 udgør de indadgående gennemløbsinvesteringer 191,5 mia. kr. og de udadgående 187,5 mia. kr. Hvad er en direkte investering? Boks 1 Direkte investeringer i udlandet er summen af danske investeringer i udenlandske virksomheder og filialer, hvor investor besidder mindst 10 pct. af stemmerettighederne. Direkte investeringer omfatter foruden investeringer i egenkapital også koncernlån og handelskreditter mellem koncernforbundne enheder. Investeringer i egenkapital har typisk et længere sigte, mens koncernlån og handelskreditter ofte bruges til likviditetsstyring og derfor er mere volatile. Direkte investeringer, beholdninger, er en årlig beholdningsstatistik, som viser værdien af investeringer ultimo perioden, og er bl.a. baseret på indberetninger fra de største danske virksomheder. Statistikken publiceres med en separat tidsserie for gennemløbsinvesteringer. En gennemløbsinvestering er en direkte investering fra udlandet i et dansk holdingselskab, som videreinvesterer midlerne i udlandet, uden at selskabet har større realøkonomisk aktivitet i Danmark. Formueindkomst er afkastet af direkte investeringer. For egenkapitalinvesteringer består formueindkomst af overskud efter skat i datterselskaber. Investor kan herefter enten udlodde overskuddet som et udbytte eller lade det blive i selskaberne som geninvesteret indtjening. Formueindkomst på koncernlån består af rentebetalinger. Formueindkomsten fra direkte investeringer indgår, sammen med formueindkomsten fra porteføljeinvesteringer mv., i betalingsbalancens løbende poster og bidrager til bruttonationalindkomsten, BNI.

3 3 e investeringer i udlandet e direkte investeringer i udlandet er koncentreret på relativt få lande med begrænset geografisk spredning. De ti største investeringslande udgør ultimo pct. af investeringerne. Det er især de lande, som vi har størst samhandel med, der er genstand for de danske investeringer. Det drejer sig om de øvrige EU-lande, Norge, Schweiz og USA, jf. figur 2. Udviklingen i de udadgående investeringer har været kendetegnet ved, at landesammensætningen har været forholdsvis stabil over tid. EU landene udgør tilsammen 59 pct. Blandt dem er Sverige fortsat det største investeringsland efterfulgt af Storbritannien, Tyskland og Holland. Sveriges store andel hænger bl.a. sammen med, at Carlsbergs investeringer i Rusland foretages via datterselskaber i Sverige. Værdien af danske investeringer i udlandet er steget i Den væsentligste stigning ses i USA. Her er værdien steget med 19,5 mia. kr., hvilket dels hænger sammen med, at dollaren er styrket, dels at danske virksomheder har haft betydelige udlån til amerikanske koncernforbundne enheder i løbet af Fremgangen var 13,1 mia. kr. i Holland, 10,2 mia. kr. i Storbritannien, 8,7 mia. kr. i Polen og 7,9 mia. kr. i Tyskland. Udviklingen i Storbritannien kan primært tilskrives kapitalforøgelser i danskejede havvindmølleparker. Uden for EU har danske investeringer i Singapore været væsentlige. Det skal ses i lyset af, at landet er knudepunkt for international søtransport, hvorfor danske virksomheder har store investeringer i skibe, havne mv. Derudover fungerer Singapore og især Hongkong som transitland for danske virksomheders investeringer i andre asiatiske lande, især Kina. e direkte investeringer i udlandet, 2016 Figur 2 Anm.: Opgørelsen er ekskl. gennemløbsinvesteringer.

4 4 Udenlandske investeringer i Danmark De lande, som modtager størsteparten af danske direkte investeringer, er i høj grad også de lande, som investerer mest i Danmark. Siden 2004 er værdien af udenlandske direkte investeringer i Danmark øget med 293 mia. kr., jf. figur 3, hvoraf hele 238 mia. kr. kommer fra andre EU-lande. Udenlandske direkte investeringer i Danmark, Mia. kr Figur 3 Sverige er det største investorland og har ved udgangen af 2016 direkte investeringer i Danmark for 147,2 mia. kr. Sverige står sammen med Luxembourg, Storbritannien, Norge og Holland for 67 pct. af de direkte investeringer i Danmark. En stor del af investeringerne fra Holland og Luxembourg er reelt videreført fra andre lande og kontrolleres i stor udstrækning fra USA og Storbritannien Storbritannien Luxembourg Holland Norge Sverige Resten af verden I 2016 er værdien af investeringer fra Storbritannien og Luxembourg steget med henholdsvis 18,4 og 17,3 mia. kr. Udviklingen kan primært henføres til skift af ejerskab mellem udenlandske investorer og kursgevinster på salg af aktiekapital i danske virksomheder, som er ejet fra udlandet. Anm.: Opgørelsen er ekskl. gennemløbsinvesteringer. Nettoficering af mellemværender med søsterselskaber indregnes fra 2013, hvilket medfører et niveauskifte (fald) i Holdingselskaber spiller en stor rolle Udenlandske investeringer i Danmark foretages ofte via holdingselskaber. Ultimo 2016 udgør danske holdingselskaber 29 pct. af investeringerne, jf. figur 4. e industri-, handels- og transportvirksomheder udgør tilsammen 25 pct. Udenlandske direkte investeringer i Danmark fordelt på brancher, 2016 Holdingselskaber Handel og transport mv. Erhvervsservice Figur 4 Når investeringer i holdingselskaber fylder meget i statistikken, hænger det sammen med, at direkte investeringer bliver opgjort på første modpart, dvs. investeringsbranchen for det øverste koncernselskab i Danmark. Det er ofte et holdingselskab, og holdingselskaber ejer typisk virksomheder i andre brancher. Skønsmæssigt er mellem 50 og 60 pct. af udlandets investeringer i danske holdingselskaber blevet investeret videre i industri-, handels- og transportvirksomheder. Industri Kreditinstitutter mv. Information og kommunikation Fast ejendom mv Mia. kr. Anm.: Opgørelsen er ekskl. gennemløbsinvesteringer.

5 5 Koncernstruktur og direkte investeringer Boks 2 Eksempel 1 Eksempel 2 Udl. investor Lån fra udenlandsk koncernenhed Udl. investor Udland Indland Udland Indland holdingselskab långiver holdingselskab ejendomsselskab Lån fra dansk långiver industrivirksomhed Udland Udl. virksomhed 1 Udl. virksomhed 2 Internationale selskabers valg af koncernstruktur og finansieringsform kan have stor indflydelse på opgørelsen af de direkte investeringer. I de to eksempler vises, hvordan en udenlandsk investering i Danmark kan struktureres. Kun mellemværender der krydser den stiplede linje, som markerer overgangen mellem indland og udland, indgår i statistikken. Eksempel 2: Udenlandsk investering i dansk industri virksomhed med holdingstruktur i Danmark En udenlandsk investor foretager en investering i en dansk industrivirksomhed (realinvesteringen) via et dansk holdingselskab. Samtidig har den udenlandske investor samlet flere store udenlandske virksomheder under det danske holdingselskab. Eksempel 1: Udenlandsk ejendomsinvestering i Danmark En simpel koncernstruktur, hvor en udenlandsk investor har investeret i et dansk ejendomsselskab, der ejes via et dansk holdingselskab. I dette tilfælde registreres en udenlandsk egenkapitalinvestering i et dansk holdingselskab, da det grænseoverskridende mellemværende er mellem den udenlandske investor og det danske holdingselskab. Det danske holdingselskabs ejerskab af ejendomsselskabet er et mellemværende mellem to danske enheder og indgår derfor ikke i statistikken. Brugen af holdingselskaber som øverste danske moderselskab er udbredt for investeringer i alle brancher. Indenlandsk finansiering i form af eksempelvis realkredit er udbredt ved udenlandske ejendomsinvesteringer i Danmark. Det betyder, at en stor del af finansieringen af udlændinges ejendomsinvesteringer kommer fra danske modparter, mens kun en mindre del finansieres af den udenlandske investor. Dermed indgår kun en mindre del af den samlede investering som en direkte investering fra udlandet. Det danske holdingselskab ejer dermed både investeringen i den danske industrivirksomhed, men også flere store virksomheder i andre lande. Værdien af det danske holdingselskab, og dermed den udenlandske investering i Danmark, bliver væsentlig større end realinvesteringen i Danmark på grund af de udenlandske enheder, som holdingselskabet ejer. De udenlandske enheder indgår i statistikken som en danskejet investering i udlandet. Den samlede effekt er, at balancerne øges for både de indadgående og de udadgående investeringer. Hvis en investering foretages via Danmark, uden at der er nogen nævneværdig realinvestering i Danmark, klassificeres det som en gennemløbsinvestering. Gennemløbsholdingselskaber opgøres separat i statistikken for at undgå, at balancerne pustes op af investeringer, der strømmer igennem Danmark.

6 6 Koncentreret på få store koncerner For beholdningen af både de ud- og indadgående direkte investeringer gælder det, at værdien af investeringerne er koncentreret på få danske koncerner. Ved udgangen af 2016 stod de 10 største danske koncerner alene for 52 pct. af beholdningen af de udadgående investeringer, jf. figur 5. De 50 største ejede tilsammen 80 pct. af værdien af danske investeringer i udlandet. Udlandets direkte investeringer i Danmark er imidlertid fordelt på flere virksomheder. De 10 største i Danmark, som ejes fra udlandet, udgør tilsammen 33 pct. af de udenlandske investeringer i Danmark. Ser man på de 50 største virksomheder, som ejes af udenlandske investorer, udgør de 62 pct. af værdien af udenlandske investeringer i Danmark. Investeringer opgjort på koncernbidrag Andel af samlet beholdning i pct e investeringer i udlandet Udenlandske investeringer i Danmark Figur 5 Antal koncerner Flest investeringer med bestemmende indflydelse Anm.: I opgørelsen grupperes virksomheder, der tilhører samme koncern. Når danske virksomheder investerer i udlandet, sker det i høj grad gennem selskaber, hvor den danske virksomhed har en bestemmende indflydelse med en ejerandel på over halvdelen af kapitalen. Målt på antal af investeringer har danske investorer en bestemmende indflydelse på over 85 pct. af alle direkte investeringer i egenkapital, jf. figur 6. Heraf er langt de fleste helejede datterselskaber. Et lignende billede tegner sig, hvis man vægter investeringerne efter størrelse. Omfanget af joint ventures og andre samarbejdsformer kan dog reelt vise sig være større. En helejet dansk datterselskab i udlandet kan fx indgå i et joint venture i udlandet. Ejerandel af danske direkte investeringer i udlandet Andel i pct Figur 6 Ejerandel i pct. Egenkapitalinvesteringer driver de direkte investeringer Anm.: Procentdel af antal investeringer fordelt på ejerandel. Opgørelsen inkluderer ikke gennemløbsinvesteringer. Når værdien af de direkte investeringer i udlandet stiger, skyldes det enten investeringer i egenkapital, geninvesteret indtjening i udenlandske datterselskaber, positive værdireguleringer (fx afledt af valutakurs) eller øget koncernlån. e egenkapitalinvesteringer i udlandet er steget fra 886,6 mia. kr. i 2014 til 1.051,1 mia. kr. i 2016 en stigning på 164,5 mia. kr. Langt hovedparten af bidraget kom

7 7 mer fra Egenkapitalinvesteringer netto, som samlet er på 150,8 mia. kr. i perioden, mens geninvestering af overskud i udenlandske datterselskaber bidrager med 36 mia. kr., jf. tabel 1. Det samlede resultat i datterselskaber fra 2014 til 2016 er på 217,8 mia. kr., men i den 3-årige periode er der i gennemsnit udloddet over 80 pct. af resultatet. Det udloddede overskud kan være hjemtaget eller investeret i andre projekter i udlandet, som vil indgå som en del af egenkapitalinvesteringer netto. Værdiændringerne i perioden er på -22,3 mia. kr. På langt sigt drives udviklingen i de samlede direkte investeringer af egenkapitalinvesteringer netto og geninvesteret indtjening, men værdiændringer kan have stor betydning for ændringerne i de enkelte år. Det var fx tilfældet med valutakursreguleringer i 2015, hvor der var positive reguleringer på egenkapital, som primært kunne henføres til en styrkelse af dollaren over for kroner, jf. figur 7. I 2016 blev pundet svækket over for kroner, hvilket medførte negative valutakursreguleringer. Direkte investeringer i udlandet nedbrudt på underkomponenter Beløb i mia. kr. Tabel 1 e egenkapitalinvesteringer i udlandet Egenkapital Egenkapital primo 886,6 871,2 995,9 Resultat i datterselskab + 70,9 75,7 71,3 Heraf udloddet resultat - 48,3 67,3 66,2 Geninvesteret indtjen. = 22,5 8,3 5,1 Egenkapitalinvesteringer brutto + 63,6 108,3 82,4 Tilbageførsler - 32,0 42,8 28,7 Egenkapitalinvest. netto = 31,6 65,5 53,7 Valutakursreguleringer + 23,4 32,5-8,6 Øvrige værdiændringer + -93,0 18,6 5,0 Værdiændringer i alt = -69,6 51,0-3,6 Egenkapital ultimo 871,2 995, ,1 e koncernlån mv. i udlandet Koncernlån mv Koncernlån mv. primo 132,2 153,5 157,5 Handelskreditter + -14,0 8,0 5,8 Andre mellemværender + 0,1 0,5 0,5 Koncernlån + 6,1-20,9 11,2 Koncernlån mv. i alt = -7,8-12,4 17,5 Valutakursreguleringer + 6,9 5,4 5,0 Øvrige værdiændringer + 22,2 10,9 10,1 Værdiændringer i alt = 29,1 16,4 15,1 Koncernlån mv. ultimo 153,5 157,5 190,1 Anm.: Opgjort efter et retningsprincip ekskl. gennemløbsholdingselskaber. Transaktioner publiceres i den kvartalsvise statistik for direkte investeringer. Tallene i tabellen ovenfor indeholder revisioner af direkte investeringer, som først publiceres i den kvartalsvise statistik til november. I 2014 er der meget store negative ændringer i Øvrige værdireguleringer på egenkapital, hvilket skyldes en række faktorer, bl.a. rettelser af indberetningsfejl.

8 8 Udadgående direkte investeringer opdelt på transaktioner og værdireguleringer Figur 7 Mia. kr Beholdning ultimo Transaktioner +76 mia. +11 mia mia Værdireguleringer +67 mia mia mia. -41 mia. +61 mia mia mia Dec Dec Dec Dec Anm.: Samlede direkte investeringer ekskl. gennemløbsinvesteringer. Figuren er baseret på tabel 1. I 2014 var der meget store negative ændringer i Øvrige værdireguleringer på egenkapital, hvilket skyldtes en række faktorer, bl.a. rettelser af indberetningsfejl. Afkast af direkte investeringer Afkast af direkte investeringer, Tabel 2 Afkastet af egenkapitalinvesteringer i udlandet faldt fra 75,7 mia. kr. i 2015 til 71,3 mia. kr. i Det lavere afkast i 2016, kombineret med øgede investeringer i udlandet, betyder, at afkastgraden faldt fra 8,1 pct. i 2015 til 7 pct. i 2016, jf. tabel 2. Industrivirksomheder er den indenlandske branche, som har haft det største absolutte afkast af deres investeringer i udlandet. De tre brancher med det største nominelle afkast er industrivirksomheder, holdingselskaber og erhvervsservice. Over en tredjedel af det samlede afkast kommer fra industrivirksomheder, hvor medicinalindustrien står for ca. halvdelen. Udlandets investeringer i Danmark gav i 2016 et afkast på 31,9 mia. kr., svarende til en afkastgrad på 5,6 pct. Det er en stigning på 3 mia. kr. i forhold til Den største investeringssektor er holdingselskaber, som bidrog med knap en tredjedel af det samlede afkast i Afkastgraden på de danske investeringer i udlandet har været højere end udlandets i Danmark. Mer e investeringer i udlandet Udenlandske investeringer i Danmark Mia. kr. Pct. Mia. kr. Pct ,6 11,3 35,9 11, ,6 11,0 36,6 10, ,2 12,2 41,9 10, ,9 10,6 27,7 6, ,0 7,3 20,9 5, ,6 8,7 36,7 8, ,8 7,9 31,8 7, ,3 7,4 23,6 5, ,0 7,2 33,2 7, ,9 8,1 28,7 5, ,7 8,1 28,9 5, ,3 7,0 31,9 5,6 Anm.: Afkastgraderne er opgjort ekskl. gennemløbsinvesteringer som overskuddet i procent af årets gennemsnitlige beholdning af egenkapital.

9 afkastet hænger sammen med, at danske medicinalvirksomheder har en høj indtjening på patenter i udenlandske dattervirksomheder. Ser man bort fra medicinalindustrien, er der ingen systematisk forskel på afkastet. I den forbindelse er der foretaget en revurdering af brancheklassifikationen for holdingselskaber med udenlandske ejere, som har dattervirksomheder i udlandet. Det er gjort ud fra en undersøgelse af forholdet mellem virksomhedernes realøkonomiske aktivitet i Danmark og størrelsen af selskabernes balance. Undersøgelsen har ført til, at flere holdingselskaber er omklassificeret til gennemløbsinvesteringer. Revisionsnote Ændringen til gennemløbsholdingselskaber betyder, at investeringer flyttes fra serien ekskl. gennemløb til serien for gennemløbsinvesteringer. I overensstemmelse med Nationalbankens revisionspolitik, har vi ved denne offentliggørelse gennemført en ordinær revision af 2014 og Udadgående direkte investeringer inkl. gennemløbsinvesteringer er revideret op med 7 mia. kr. i 2014 og 42 mia. kr. i 2015, mens indadgående investeringer er revideret ned med 2 mia. kr. i 2014 og 7 mia. kr. i KLIK HER FOR YDERLIGERE INFORMATION. DANMARKS NATIONALBANK HAVNEGADE KØBENHAVN K Redaktionen er afsluttet 12. oktober 2017 Lasse Nørgård Vogelius Senior Economist Morten-Bo Paulsen Economist FINANSIEL STATISTIK

DANMARKS NATIONALBANK 12.

DANMARKS NATIONALBANK 12. STATISTIK DANMARKS NATIONALBANK 12. O K T O B E R 2 1 8 DIREKTE INVESTERINGER, BEHOLDNINGER, 217 Fjerde år i træk med fremgang i direkte investeringer For fjerde år i træk var der fremgang i de direkte

Læs mere

Direkte investeringer Ultimo 2014

Direkte investeringer Ultimo 2014 Direkte investeringer Ultimo 24 4. oktober 25 IGEN FREMGANG I DIREKTE INVESTERINGER I 24 Værdien af danske direkte investeringer i udlandet og udenlandske direkte investeringer i Danmark steg i 24 efter

Læs mere

Direkte investeringer Ultimo 2013

Direkte investeringer Ultimo 2013 Direkte investeringer Ultimo 213 14. oktober 214 DIREKTE INVESTERINGER I UDLANDET STIGER FORTSAT I 213 Værdien af danske direkte investeringer i udlandet steg igen i 213, mens værdien af de indadgående

Læs mere

DANMARKS NATIONALBANK 14.

DANMARKS NATIONALBANK 14. STATISTIK DANMARKS NATIONALBANK 14. OKTOBER 2019 Halvdelen af direkte investeringer løber via transitlande Direkte investeringer i Danmark går ofte via transitlandene Holland og Luxembourg. USA er det

Læs mere

Danmark attraktiv for udenlandske investorer. Flere udenlandsk ejede virksomheder i Danmark mellem 2000-10

Danmark attraktiv for udenlandske investorer. Flere udenlandsk ejede virksomheder i Danmark mellem 2000-10 Flere udenlandsk ejede virksomheder i Danmark mellem 2-1 Analysepapir. maj 213 Danmark attraktivt for udenlandske investorer Analysens hovedkonklusioner Udviklingen i de direkte investeringer bør ikke

Læs mere

INVESTERINGER GIVER STØRST AFKAST UDEN FOR DANMARK

INVESTERINGER GIVER STØRST AFKAST UDEN FOR DANMARK Marts 2014 INVESTERINGER GIVER STØRST AFKAST UDEN FOR DANMARK AF KONSULENT MATHIAS SECHER, MASE@DI.DK Det er mere attraktivt at investere i udlandet end i Danmark. Danske virksomheders direkte investeringer

Læs mere

Direkte investeringer

Direkte investeringer 99 Direkte investeringer Christian Helbo Andersen, Økonomisk Afdeling, og Bjarke Madsen og Sanne Veje Klausen, Statistisk Afdeling. INDLEDNING OG SAMMENFATNING Direkte investeringer udtrykker summen af

Læs mere

MINIGUIDE VEJLEDNING TIL SKEMAER OM FINANSIELLE MELLEMVÆRENDER MED UDLANDET

MINIGUIDE VEJLEDNING TIL SKEMAER OM FINANSIELLE MELLEMVÆRENDER MED UDLANDET MINIGUIDE VEJLEDNING TIL SKEMAER OM FINANSIELLE MELLEMVÆRENDER MED UDLANDET Har du brug for hjælp? Skriv til os på: betalingsbalance@nationalbanken.dk eller kontakt: Lasse Vogelius på tlf. 3363 6853 Samir

Læs mere

Danmark går glip af udenlandske investeringer

Danmark går glip af udenlandske investeringer Den 15. oktober 213 MASE Danmark går glip af udenlandske investeringer Nye beregninger fra DI viser, at Danmark siden 27 kunne have tiltrukket udenlandske investeringer for 5-114 mia. kr. mere end det

Læs mere

15. Åbne markeder og international handel

15. Åbne markeder og international handel 1. 1. Åbne markeder og international handel Åbne markeder og international handel Danmark er en lille åben økonomi, hvor handel med andre lande udgør en stor del af den økonomiske aktivitet. Den økonomiske

Læs mere

Dato: 31. oktober 2005. Direkte udenlandske investeringer 12

Dato: 31. oktober 2005. Direkte udenlandske investeringer 12 DANMARK I DEN GLOBALE ØKONOMI SEKRETARIATET FOR MINISTERUDVALGET Prins Jørgens Gård 11, 1218 København K Telefon 33 92 33 00 - Fax 33 11 16 65 Dato: 31. oktober 2005 Sagsbeh.: ØEM/hdz Direkte udenlandske

Læs mere

Håndfaste konklusioner om investeringer ind og ud af Danmark er tvivlsomme

Håndfaste konklusioner om investeringer ind og ud af Danmark er tvivlsomme Håndfaste konklusioner om investeringer ind og ud af Danmark er tvivlsomme Statistik for beholdningen af udenlandske direkte investeringer (FDI) for Danmark er gennem længere tid tolket som, at vi i Danmark

Læs mere

Rente og udbytte af Danmarks udlandsgæld

Rente og udbytte af Danmarks udlandsgæld 23 Rente og udbytte af Danmarks udlandsgæld Frank Øland Hansen og Lill Thanning Hansen, Statistisk Afdeling INDLEDNING I 998 var den gennemsnitlige nettoforrentning af Danmarks udlandsgæld 8,7 pct. Dette

Læs mere

ANALYSENOTAT Hver femte ansat i udenlandsk ejet virksomhed

ANALYSENOTAT Hver femte ansat i udenlandsk ejet virksomhed ANALYSENOTAT Hver femte ansat i udenlandsk ejet virksomhed AF ØKONOM JENS HJARSBECH, CAND.POLIT, Udenlandske investeringer øger velstanden Udenlandsk ejede virksomheder er ifølge Produktivitetskommissionen

Læs mere

Investeringstal snyder: Færre investeringer ud af Danmark end antaget

Investeringstal snyder: Færre investeringer ud af Danmark end antaget Investeringstal snyder: Færre investeringer ud af Danmark end antaget Der har i den økonomiske debat været stort fokus på de direkte investeringer ind og ud af Danmark. Målt på de overordnede tal for beholdningen

Læs mere

Ejerforhold i danske virksomheder

Ejerforhold i danske virksomheder N O T A T Ejerforhold i danske virksomheder 20. februar 2013 Finansrådet har i denne analyse gennemgået Nationalbankens værdipapirstatistik for at belyse, hvordan ejerkredsen i danske aktieselskaber er

Læs mere

Markedsudviklingen i 2005 for investeringsforeninger, specialforeninger og fåmandsforeninger

Markedsudviklingen i 2005 for investeringsforeninger, specialforeninger og fåmandsforeninger Markedsudviklingen i 2005 for investeringsforeninger, specialforeninger og fåmandsforeninger Konklusioner Foreningernes samlede formue er vokset med 206 mia. kr. i 2005, og udgjorde ved udgangen af året

Læs mere

Præsentation #02 UDENLANDSKE INVESTERINGER OG DANMARKS ATTRAKTIVITET

Præsentation #02 UDENLANDSKE INVESTERINGER OG DANMARKS ATTRAKTIVITET Januar 2013 Præsentation #02 UDENLANDSKE INVESTERINGER OG DANMARKS ATTRAKTIVITET Præsentation udarbejdet af Copenhagen Economics for Axcelfuture Udenlandske investeringer og Danmarks attraktivitet Udenlandske

Læs mere

Dokumentation Afstemning af Danmarks aktiver og passiver over for udlandet

Dokumentation Afstemning af Danmarks aktiver og passiver over for udlandet DANMARKS NATIONALBANK Statistisk Afdeling 24. juni 2010 Dokumentation Afstemning af Danmarks aktiver og passiver over for udlandet Med udgivelsen af kvartalsvise finansielle sektorkonti i januar 2010 er

Læs mere

Danske fødevarevirksomheder investerer massivt i udlandet

Danske fødevarevirksomheder investerer massivt i udlandet November 2012 Danske fødevarevirksomheder investerer massivt i udlandet AF CHEFKONSULENT LARS ZØFTING-LARSEN, LZL@DI.DK Dansk fødevareindustri investerer massivt i udlandet, mens omfanget af investeringer

Læs mere

Formueindkomst fra udlandet

Formueindkomst fra udlandet 99 Formueindkomst fra udlandet Robert Wederkinck, Statistisk Afdeling INDLEDNING OG SAMMENFATNING Danmark har siden 25 haft betydelige indtægter på betalingsbalanceposten formueindkomst efter mange år,

Læs mere

OFFENTLIGE FINANSER. 2005: marts Finansielle kvartalsregnskaber for offentlig forvaltning og service 4. kvt. 2004

OFFENTLIGE FINANSER. 2005: marts Finansielle kvartalsregnskaber for offentlig forvaltning og service 4. kvt. 2004 OFFENTLIGE FINANSER 2005:10 30. marts 2005 Finansielle kvartalsregnskaber for offentlig forvaltning og service 4. kvt. 2004 Nettogælden faldt 7 mia. kr. i forhold til kvartalet før. Der har i seneste kvartal

Læs mere

Delårsrapport for Dantax A/S for perioden 1. juli 2008-31. marts 2009

Delårsrapport for Dantax A/S for perioden 1. juli 2008-31. marts 2009 Dantax A/S Bransagervej 15 DK-9490 Pandrup Tlf. (+45) 98 24 76 77 Fax (+45) 98 20 40 15 e-mail:ps@dantax-radio.dk CVR. nr. 36 59 15 28 NASDAQ OMX Copenhagen A/S Pandrup, den 12. maj 2009 Delårsrapport

Læs mere

Dansk velstand undervurderet med op til 35 mia. kr.

Dansk velstand undervurderet med op til 35 mia. kr. Dansk velstand undervurderet med op til 35 mia. kr. Danmarks Statistik har i oktober revideret opgørelsen af betalingsbalancens løbende poster med 28 mia. kr. i 214. Samtidig har man proklameret, at der

Læs mere

GODE DANSKE EKSPORTPRÆSTATIONER

GODE DANSKE EKSPORTPRÆSTATIONER Juni 2002 Af Thomas V. Pedersen Resumé: GODE DANSKE EKSPORTPRÆSTATIONER Notatet viser: USA er gået fra at være det syvende til det tredje vigtigste marked for industrieksporten i perioden 1995 til 2001.

Læs mere

Industrikoncernernes globale organisering har betydning for opgørelsen af dansk produktion og indkomst

Industrikoncernernes globale organisering har betydning for opgørelsen af dansk produktion og indkomst 1. oktober 2018 2018:19 Industrikoncernernes globale organisering har betydning for opgørelsen af dansk produktion og indkomst Af Caroline Bo og Søren Burman 1 Hvordan danske virksomheder vælger at indrette

Læs mere

DIREKTE INVESTERINGER

DIREKTE INVESTERINGER DIREKTE INVESTERINGER Jacob Isaksen og Paul Lassenius Kramp, Økonomisk Afdeling og Sanne Veje Klausen, Statistisk Afdeling INDLEDNING OG SAMMENFATNING Værdien af virksomheder, der er placeret i udlandet,

Læs mere

Kreditinstitutter. Halvårsartikel 2018

Kreditinstitutter. Halvårsartikel 2018 Kreditinstitutter Halvårsartikel 2018 Indholdsfortegnelse 1. Sammenfatning...1 2. Kreditinstitutter i Danmark...2 3. Fortsat høje overskud på trods af lave renteindtægter...4 4. Udlånsvækst i danske kreditinstitutter...5

Læs mere

DANMARK TILTRÆKKER FOR FÅ UDENLANDSKE INVESTERINGER

DANMARK TILTRÆKKER FOR FÅ UDENLANDSKE INVESTERINGER SÅDAN LIGGER LANDET DANMARK TILTRÆKKER FOR FÅ UDENLANDSKE INVESTERINGER 8 DANMARK TILTRÆKKER FOR FÅ UDENLANDSKE INVESTERINGER Danmark har langt flere direkte investeringer i udlandet, end udlandet har

Læs mere

STATISTISKE EFTERRETNINGER NATIONALREGNSKAB OG BETALINGSBALANCE

STATISTISKE EFTERRETNINGER NATIONALREGNSKAB OG BETALINGSBALANCE STATISTISKE EFTERRETNINGER NATIONALREGNSKAB OG BETALINGSBALANCE 2018:13 21. december 2018 Overskud på 43,8 mia. kr. i 3. kvt. 2018 Betalingsbalancen over for udlandet 3. kvt. 2018 Resumé: Betalingsbalancens

Læs mere

Udvikling i løn, priser og konkurrenceevne

Udvikling i løn, priser og konkurrenceevne Udvikling i løn, priser og konkurrenceevne Dansk Industri Aktuelle konjunkturtendenser Fra september til oktober viser opgørelsen af bruttoledigheden et fald på 1.1 fuldtidspersoner, eller,1 procentpoint.

Læs mere

Delårsrapport for Dantax A/S for perioden 1. juli september 2017

Delårsrapport for Dantax A/S for perioden 1. juli september 2017 Dantax A/S Bransagervej 15 DK-9490 Pandrup Tlf. (+45) 98 24 76 77 Fax (+45) 98 20 40 15 CVR. nr. 36 59 15 28 NASDAQ Copenhagen A/S Pandrup, den 25. oktober 2017 Delårsrapport for Dantax A/S for perioden

Læs mere

NATIONALREGNSKAB OG BETALINGSBALANCE

NATIONALREGNSKAB OG BETALINGSBALANCE STATISTISKE EFTERRETNINGER NATIONALREGNSKAB OG BETALINGSBALANCE 2019:4 21. juni 2019 Overskud på 19,7 mia. kr. i 1. kvt. 2019 Betalingsbalancen over for udlandet 1. kvt. 2019 Resumé: Betalingsbalancens

Læs mere

Delårsrapport for Dantax A/S for perioden 1. juli marts 2018

Delårsrapport for Dantax A/S for perioden 1. juli marts 2018 Dantax A/S Bransagervej 15 DK-9490 Pandrup Tlf. (+45) 98 24 76 77 Fax (+45) 98 20 40 15 CVR. nr. 36 59 15 28 NASDAQ Copenhagen A/S Pandrup, den 24. maj 2018 Delårsrapport for Dantax A/S for perioden 1.

Læs mere

FØDEVAREINDUSTRIEN STÅR STÆRKT I UDLANDET

FØDEVAREINDUSTRIEN STÅR STÆRKT I UDLANDET December 214 FØDEVAREINDUSTRIEN STÅR STÆRKT I UDLANDET AF KONSULENT PETER BERNT JENSEN, PEBJ@DI.DK Danmark er en stærk fødevarenation. Den danske fødevareklynge er en unik dansk styrkeposition. Fødevareindustrien

Læs mere

DANMARKS NATIONALBANK

DANMARKS NATIONALBANK DANMARKS NATIONALBANK DANSK ØKONOMI MED FOKUS PÅ LANDBRUGET Nationalbankdirektør Lars Rohde, Landbrug & Fødevarer Svineproduktionskongres, den 24. oktober 2018 Hovedbudskaber 1. Protektionisme: Begrænset

Læs mere

Delårsrapport for Dantax A/S for perioden 1. juli september 2018

Delårsrapport for Dantax A/S for perioden 1. juli september 2018 Dantax A/S Bransagervej 15 DK-9490 Pandrup Tlf. (+45) 98 24 76 77 Fax (+45) 98 20 40 15 CVR. nr. 36 59 15 28 NASDAQ Copenhagen A/S Pandrup, den 25. oktober 2018 Delårsrapport for Dantax A/S for perioden

Læs mere

Udlånet til de mindste virksomheder falder stadig

Udlånet til de mindste virksomheder falder stadig Udlånet til de mindste virksomheder falder stadig Af seniorøkonom Jens Hjarsbech Efter flere år med faldende udlån øger bankerne igen for alvor udlånet til virksomhederne. Den øgede aktivitet går dog stadig

Læs mere

Delårsrapport for Dantax A/S for perioden 1. juli marts 2019

Delårsrapport for Dantax A/S for perioden 1. juli marts 2019 Dantax A/S Bransagervej 15 DK-9490 Pandrup Tlf. (+45) 98 24 76 77 Fax (+45) 98 20 40 15 CVR. nr. 36 59 15 28 NASDAQ Copenhagen A/S Pandrup, den 23. maj 2019 Delårsrapport for Dantax A/S for perioden 1.

Læs mere

Nationalregnskab og betalingsbalance

Nationalregnskab og betalingsbalance Dansk økonomi til Økonomisk vækst i Bruttonationalproduktet steg med, pct. i. Efter fire år med høje vækstrater i -7, økonomisk nedgang i 8 og den historiske tilbagegang på, pct. i 9 genvandt dansk økonomi

Læs mere

Energierhvervsanalyse

Energierhvervsanalyse Energierhvervsanalyse 2010 Maj 2011 Formålet med analysen af dansk eksport af energiteknologi og -udstyr er at dokumentere betydningen af den danske energiindustri for samfundsøkonomien, beskæftigelsen

Læs mere

Delårsrapport for Dantax A/S for perioden 1. juli september 2013

Delårsrapport for Dantax A/S for perioden 1. juli september 2013 Dantax A/S Bransagervej 15 DK-9490 Pandrup Tlf. (+45) 98 24 76 77 Fax (+45) 98 20 40 15 CVR. nr. 36 59 15 28 NASDAQ OMX Copenhagen A/S Pandrup, den 29. oktober 2013 Delårsrapport for Dantax A/S for perioden

Læs mere

NYT FRA NATIONALBANKEN

NYT FRA NATIONALBANKEN 1. KVARTAL 2016 NR. 1 NYT FRA NATIONALBANKEN DANSK VELSTANDSUDVIKLING HOLDER TRIT Dansk økonomi har siden krisen i 2008 faktisk præsteret en stigning i velstanden, der er lidt højere end i Sverige og på

Læs mere

Delårsrapport for Dantax A/S for perioden 1. juli december 2018

Delårsrapport for Dantax A/S for perioden 1. juli december 2018 Dantax A/S Bransagervej 15 DK-9490 Pandrup Tlf. (+45) 98 24 76 77 Fax (+45) 98 20 40 15 CVR. nr. 36 59 15 28 NASDAQ Copenhagen A/S Pandrup, den 28. februar 2019 Delårsrapport for Dantax A/S for perioden

Læs mere

Kina og USA rykker frem i dansk eksporthierarki

Kina og USA rykker frem i dansk eksporthierarki ERHVERVSØKONOMISK ANALYSE december 2015 Kina og USA rykker frem i dansk eksporthierarki Virksomhedernes øgede fokus på vækstmarkederne har frem mod 2020 øget eksportpotentialet med 30-35 mia. kr. En stigende

Læs mere

Konjunktur og Arbejdsmarked

Konjunktur og Arbejdsmarked Konjunktur og Arbejdsmarked Uge 3, 1. januar. januar 1 Indhold: Ugens analyse Ugens tema Ugens tendenser Internationalt Tal om konjunktur og arbejdsmarked Ugens analyse: Fald i jobomsætningen i 3. kvartal

Læs mere

Grænseoverskridende virksomheder

Grænseoverskridende virksomheder Grænseoverskridende virksomheder Danske datterselskaber i udlandet 2008 Danmarks Statistik Grænseoverskridende virksomheder Danske datterselskaber i udlandet 2008 Grænseoverskridende virksomheder Danske

Læs mere

7. Udenrigshandel og betalingsbalance

7. Udenrigshandel og betalingsbalance 7. Udenrigshandel og betalingsbalance Vækst i verdenshandel Vækst i verdenshandel større end gns vækst i BNP liberalisering af verdenshandel begrænsning i handelshindringer valutarestriktioner ophævet

Læs mere

I et år er der følgende transaktioner mellem Danmark og udlandet (i mia. kr.)

I et år er der følgende transaktioner mellem Danmark og udlandet (i mia. kr.) MAKROøkonomi Kapitel 4 - Betalingsbalancen Vejledende Besvarelse Opgave 1 I et år er der følgende transaktioner mellem Danmark og udlandet (i mia. kr.) Eksport af varer (fob) 450 Import af varer (fob)

Læs mere

Stigende udenlandsk produktion vil øge efterspørgslen

Stigende udenlandsk produktion vil øge efterspørgslen ERHVERVSØKONOMISK ANALYSE Oktober 2015 Stigende udenlandsk produktion vil øge efterspørgslen efter danske underleverancer Danske virksomheder har mange underleverancer til erhvervslivet i udlandet. Væksten

Læs mere

Danmark mangler investeringer

Danmark mangler investeringer Organisation for erhvervslivet April 21 Danmark mangler investeringer Af Økonomisk konsulent, Tina Honoré Kongsø, tkg@di.dk Fremtidens danske velstand afhænger af, at produktiviteten i samfundet øges,

Læs mere

Delårsrapport for Dantax A/S for perioden 1. juli 2015-30. september 2015

Delårsrapport for Dantax A/S for perioden 1. juli 2015-30. september 2015 Dantax A/S Bransagervej 15 DK-9490 Pandrup Tlf. (+45) 98 24 76 77 Fax (+45) 98 20 40 15 CVR. nr. 36 59 15 28 NASDAQ OMX Copenhagen A/S Pandrup, den 27. oktober 2015 Delårsrapport for Dantax A/S for perioden

Læs mere

Lønudviklingen i Danmark og udlandet følges ad

Lønudviklingen i Danmark og udlandet følges ad Lønudviklingen. kvartal 9, International lønudvikling. juni 9 Lønudviklingen i Danmark og udlandet følges ad Den danske lønstigningstakt i fremstilling viste en stigning i lønnen på, pct. i. kvartal 9,

Læs mere

Markedsudviklingen i 2004 for investeringsforeninger og specialforeninger 1

Markedsudviklingen i 2004 for investeringsforeninger og specialforeninger 1 Markedsudviklingen i 2004 for investeringsforeninger og specialforeninger 1 Konklusioner: Foreningernes samlede formue er vokset med knap 208 mia. kr. i 2004, og udgjorde ultimo året i alt knap 571 mia.

Læs mere

Dansk udenrigshandel står stærkt

Dansk udenrigshandel står stærkt Hovedpointer Dansk udenrigshandel klarer sig godt, hvilket blandt andet afspejler sig i et solidt overskud på betalingsbalancen og handelsbalancen. En dekomponering af betalingsbalancen viser, at en stor

Læs mere

Tyskland trækker væksten i SMV-eksporten 1 : SMV-eksportstatistikken opdateret med 2014-tal.

Tyskland trækker væksten i SMV-eksporten 1 : SMV-eksportstatistikken opdateret med 2014-tal. Tyskland trækker væksten i SMV-eksporten 1 : SMV-eksportstatistikken opdateret med 2014-tal. Eksportrådets statistik over SMV-eksporten er nu opdateret med 2014-tal. Eksportstatistikken, der er udviklet

Læs mere

Delårsrapport for Dantax A/S for perioden 1. juli marts 2017

Delårsrapport for Dantax A/S for perioden 1. juli marts 2017 Dantax A/S Bransagervej 15 DK-9490 Pandrup Tlf. (+45) 98 24 76 77 Fax (+45) 98 20 40 15 CVR. nr. 36 59 15 28 NASDAQ Copenhagen A/S Pandrup, den 23. maj 2017 Delårsrapport for Dantax A/S for perioden 1.

Læs mere

Delårsrapport for Dantax A/S for perioden 1. juli marts 2014

Delårsrapport for Dantax A/S for perioden 1. juli marts 2014 Dantax A/S Bransagervej 15 DK-9490 Pandrup Tlf. (+45) 98 24 76 77 Fax (+45) 98 20 40 15 CVR. nr. 36 59 15 28 NASDAQ OMX Copenhagen A/S Pandrup, den 27. maj 2014 Delårsrapport for Dantax A/S for perioden

Læs mere

ANALYSE. Effekter af Vækstfondens aktiviteter

ANALYSE. Effekter af Vækstfondens aktiviteter ANALYSE Effekter af Vækstfondens aktiviteter HVILKEN EFFEKT HAR VÆKSTFONDENS AKTIVITETER? Hvor mange arbejdspladser er Vækstfonden med til at skabe i Danmark hvert år via sine investeringer? Det har vi

Læs mere

Delårsrapport for Dantax A/S for perioden 1. juli december 2016

Delårsrapport for Dantax A/S for perioden 1. juli december 2016 Dantax A/S Bransagervej 15 DK-9490 Pandrup Tlf. (+45) 98 24 76 77 Fax (+45) 98 20 40 15 CVR. nr. 36 59 15 28 NASDAQ Copenhagen A/S Pandrup, den 28. februar 2017 Delårsrapport for Dantax A/S for perioden

Læs mere

Delårsrapport for Dantax A/S for perioden 1. juli 2012-31. marts 2013

Delårsrapport for Dantax A/S for perioden 1. juli 2012-31. marts 2013 Dantax A/S Bransagervej 15 DK-9490 Pandrup Tlf. (+45) 98 24 76 77 Fax (+45) 98 20 40 15 CVR. nr. 36 59 15 28 NASDAQ OMX Copenhagen A/S Pandrup, den 28. maj 2013 Delårsrapport for Dantax A/S for perioden

Læs mere

NATIONALREGNSKAB OG BETALINGSBALANCE

NATIONALREGNSKAB OG BETALINGSBALANCE STATISTISKE EFTERRETNINGER NATIONALREGNSKAB OG BETALINGSBALANCE 2017:8 26. september 2017 Overskud på 50,3 mia. kr. i 2. kvt. 2017 Betalingsbalancen over for udlandet 2. kvt. 2017 Resumé: Betalingsbalancens

Læs mere

Den 6. februar 2014. Af: chefkonsulent Allan Sørensen, als@di.dk. Procent af verdensøkonomien (købekraftskorrigerede enheder)

Den 6. februar 2014. Af: chefkonsulent Allan Sørensen, als@di.dk. Procent af verdensøkonomien (købekraftskorrigerede enheder) Den 6. februar 2014 udgør nu mere end halvdelen af verdensøkonomien udgør nu over halvdelen af den samlede verdensøkonomi, deres stigende andel af verdensøkonomien, øger betydningen af disse landes udvikling

Læs mere

Aktuel udvikling i dansk turisme Januar -oktober VisitDenmark, 2018 Viden & Analyse

Aktuel udvikling i dansk turisme Januar -oktober VisitDenmark, 2018 Viden & Analyse Aktuel udvikling i dansk turisme Januar -oktober 2018 VisitDenmark, 2018 Viden & Analyse Udgivet af VisitDenmark Sidst opdateret: december 2018 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker t.o.m.:

Læs mere

Omkring 40 pct. af stigningen i beskæftigelsen fra 2013 til 2016 skyldtes øget eksport

Omkring 40 pct. af stigningen i beskæftigelsen fra 2013 til 2016 skyldtes øget eksport 3. juli 2018 2018:13 Omkring 40 pct. af stigningen i beskæftigelsen fra 2013 til 2016 skyldtes øget eksport Af Peter Rørmose Jensen, Michael Drescher og Emil Habes Beskæftigelsen er steget markant siden

Læs mere

NATIONALREGNSKAB OG BETALINGSBALANCE

NATIONALREGNSKAB OG BETALINGSBALANCE STATISTISKE EFTERRETNINGER NATIONALREGNSKAB OG BETALINGSBALANCE 2018:4 21. juni 2018 Overskud på 15,2 mia. kr. i 1. kvt. 2018 Betalingsbalancen over for udlandet 1. kvt. 2018 Resumé: Betalingsbalancens

Læs mere

Aktuel udvikling i dansk turisme

Aktuel udvikling i dansk turisme Aktuel udvikling i dansk turisme Januar - maj 2017 VisitDenmark, 2017 Viden & Analyse Udgivet af VisitDenmark Opdateret: juli 2017 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker t.o.m.: maj 2017

Læs mere

Resultat - Basisindtjening fastholdt gennem fald i omkostninger

Resultat - Basisindtjening fastholdt gennem fald i omkostninger Resultat - Basisindtjening fastholdt gennem fald i omkostninger Mio. kr. 2002 2001 Indeks 02/01 Basisindtægter 27.065 28.307 96 Omstruktureringsomkostninger 350 100 - Omkostninger 15.139 16.175 94 Basisindtjening

Læs mere

Ejerledede og familieejede virksomheder investerer mindre eksterne kræfter betaler sig

Ejerledede og familieejede virksomheder investerer mindre eksterne kræfter betaler sig Kathrine Lange, Seniorchefkonsulent kala@di.dk, 6136 5157 APRIL 218 Ejerledede og familieejede virksomheder investerer mindre eksterne kræfter betaler sig Ejerledede og familieejede virksomheder er gode

Læs mere

Delårsrapport for Dantax A/S for perioden 1. juli september 2016

Delårsrapport for Dantax A/S for perioden 1. juli september 2016 Dantax A/S Bransagervej 15 DK-9490 Pandrup Tlf. (+45) 98 24 76 77 Fax (+45) 98 20 40 15 CVR. nr. 36 59 15 28 NASDAQ Copenhagen A/S Pandrup, den 25. oktober 2016 Delårsrapport for Dantax A/S for perioden

Læs mere

Delårsrapport for Dantax A/S for perioden 1. juli september 2011

Delårsrapport for Dantax A/S for perioden 1. juli september 2011 Dantax A/S Bransagervej 15 DK-9490 Pandrup Tlf. (+45) 98 24 76 77 Fax (+45) 98 20 40 15 CVR. nr. 36 59 15 28 NASDAQ OMX Copenhagen A/S Pandrup, den 27. oktober 2011 Delårsrapport for Dantax A/S for perioden

Læs mere

marts 2018 Indtjening i sektoren

marts 2018 Indtjening i sektoren marts 218 Indtjening i sektoren Bank- og realkreditkoncerners årsregnskaber 217 INTRODUKTION Fremgangen i dansk økonomi har for alvor bidt sig fast. De gode tider slår også igennem i bankerne, som har

Læs mere

CENTRALE BEGREBER I INVESTERINGSANALYSEN

CENTRALE BEGREBER I INVESTERINGSANALYSEN Januar 2013 Bilag #01 CENTRALE BEGREBER I INVESTERINGSANALYSEN Bilag udarbejdet af Copenhagen Economics for Axcelfuture Forfatter: Partner Martin Hvidt Thelle 2 1 Velstand og bruttonationalproduktet (BNP)

Læs mere

Aktuel udvikling i dansk turisme

Aktuel udvikling i dansk turisme Aktuel udvikling i dansk turisme Januar - juni 2017 VisitDenmark, 2017 Viden & Analyse Udgivet af VisitDenmark Opdateret: september 2017 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker t.o.m.: juni

Læs mere

Økonomisk overblik. Økonomisk overblik. Økonomisk overblik

Økonomisk overblik. Økonomisk overblik. Økonomisk overblik Økonomisk overblik Økonomisk overblik Den økonomiske aktivitet (BNP) og betalingsbalancen Udenrigshandel Beskæftigelse, ledighed og løn Forventningsindikatorer Byggeaktivitet og industriproduktion Konkurser

Læs mere

Aktuel udvikling i dansk turisme Januar -november VisitDenmark, 2019 Viden & Analyse

Aktuel udvikling i dansk turisme Januar -november VisitDenmark, 2019 Viden & Analyse Aktuel udvikling i dansk turisme Januar -november 2018 VisitDenmark, 2019 Viden & Analyse Udgivet af VisitDenmark Sidst opdateret: januar 2019 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker t.o.m.:

Læs mere

Delårsrapport for Dantax A/S for perioden 1. juli marts 2016

Delårsrapport for Dantax A/S for perioden 1. juli marts 2016 Dantax A/S Bransagervej 15 DK-9490 Pandrup Tlf. (+45) 98 24 76 77 Fax (+45) 98 20 40 15 CVR. nr. 36 59 15 28 NASDAQ Copenhagen A/S Pandrup, den 17. maj 2016 Delårsrapport for Dantax A/S for perioden 1.

Læs mere

HOVED- OG NØGLETAL FOR KONCERNEN

HOVED- OG NØGLETAL FOR KONCERNEN HOVED- OG NØGLETAL FOR KONCERNEN 1. halvår 1. halvår 2013/2014 2012/2013 2012/13 2011/12 2010/2011 Hovedtal (t.dkk) Nettoomsætning 16.633 13.055 29.039 17.212 13.448 Bruttoresultat 8.710 9.404 16.454 14.740

Læs mere

Aktuel udvikling i dansk turisme Januar -september VisitDenmark, 2018 Viden & Analyse

Aktuel udvikling i dansk turisme Januar -september VisitDenmark, 2018 Viden & Analyse Aktuel udvikling i dansk turisme Januar -september 2018 VisitDenmark, 2018 Viden & Analyse Udgivet af VisitDenmark Sidst opdateret: november 2018 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker

Læs mere

Delårsrapport for Dantax A/S for perioden 1. juli december 2012

Delårsrapport for Dantax A/S for perioden 1. juli december 2012 Dantax A/S Bransagervej 15 DK-9490 Pandrup Tlf. (+45) 98 24 76 77 Fax (+45) 98 20 40 15 CVR. nr. 36 59 15 28 NASDAQ OMX Copenhagen A/S Pandrup, den 26. februar 2013 Delårsrapport for Dantax A/S for perioden

Læs mere

Aktuel udvikling i dansk turisme

Aktuel udvikling i dansk turisme Aktuel udvikling i dansk turisme Januar-november 2016 VisitDenmark, 2017 Viden & Analyse Udgivet af VisitDenmark Opdateret: januar 2017 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker t.o.m.: november

Læs mere

Nytilkommet arbejdskraft er koncentreret hos 1 pct. af virksomhederne

Nytilkommet arbejdskraft er koncentreret hos 1 pct. af virksomhederne Nytilkommet arbejdskraft er koncentreret hos 1 pct. af virksomhederne Den procent af virksomhederne i Danmark, som har mest nytilkommet arbejdskraft fra EU10- lande og ikke-vestlige lande, har omkring

Læs mere

Aktuel udvikling i dansk turisme

Aktuel udvikling i dansk turisme Aktuel udvikling i dansk turisme Januar - september 2017 VisitDenmark, 2017 Viden & Analyse Udgivet af VisitDenmark Opdateret: november 2017 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker t.o.m.:

Læs mere

OPGØRELSE AF 1. KVARTAL 2015. Det danske venturemarked investeringer og forventninger

OPGØRELSE AF 1. KVARTAL 2015. Det danske venturemarked investeringer og forventninger OPGØRELSE AF 1. KVARTAL 2015 Det danske venturemarked investeringer og forventninger Kvartalsopgørelse det danske venturemarked DVCA og Vækstfonden samarbejder om at lave kvartalsvise opgørelser af det

Læs mere

Brug for flere digitale investeringer

Brug for flere digitale investeringer Michael Meineche, økonomisk konsulent mime@di.dk, 3377 3454 FEBRUAR 2017 Brug for flere digitale investeringer Danmark er ved at veksle en plads forrest i det digitale felt til en plads i midterfeltet.

Læs mere

Delårsrapport for Dantax A/S for perioden 1. juli december 2013

Delårsrapport for Dantax A/S for perioden 1. juli december 2013 Dantax A/S Bransagervej 15 DK-9490 Pandrup Tlf. (+45) 98 24 76 77 Fax (+45) 98 20 40 15 CVR. nr. 36 59 15 28 NASDAQ OMX Copenhagen A/S Pandrup, den 25. februar 2014 Delårsrapport for Dantax A/S for perioden

Læs mere

Dansk lønkonkurrenceevne er brølstærk

Dansk lønkonkurrenceevne er brølstærk ØKONOMISK ANALYSE. juni 019 Dansk lønkonkurrenceevne er brølstærk Den danske lønkonkurrenceevne, altså hvordan danske virksomheders lønomkostninger og produktivitet ligger i forhold til udlandet, er brølstærk.

Læs mere

ANALYSENOTAT Fremgang for de danske datterselskaber i udlandet

ANALYSENOTAT Fremgang for de danske datterselskaber i udlandet ANALYSENOTAT Fremgang for de danske datterselskaber i udlandet AF CHEFKONSULENT MALTHE MUNKØE Mange danske virksomheder har etableret datterselskaber i udlandet. Det kan være motiveret af forskellige forhold,

Læs mere

Globale ambitioner i Region Midtjylland

Globale ambitioner i Region Midtjylland 23. juni 2011 Globale ambitioner i Region Midtjylland Internationalt. Næsten halvdelen af de små og mellemstore virksomheder i Region Midtjylland har internationale aktiviteter, og jo større og mere vækstivrige

Læs mere

Aktuel udvikling i dansk turisme Januar - maj 2018

Aktuel udvikling i dansk turisme Januar - maj 2018 Aktuel udvikling i dansk turisme Januar - maj 2018 VisitDenmark, 2018 Viden & Analyse Udgivet af VisitDenmark Sidst opdateret: Juli 2018 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker t.o.m.: Maj

Læs mere

Globalisering og danske direkte investeringer

Globalisering og danske direkte investeringer 49 Globalisering og danske direkte investeringer Maria Carlsen, Økonomisk Afdeling og Annett Melgaard Jensen, Statistisk Afdeling INDLEDNING OG SAMMENFATNING Direkte investeringer foretages af virksomheder

Læs mere

Aktuel udvikling i dansk turisme

Aktuel udvikling i dansk turisme Aktuel udvikling i dansk turisme Januar - juli 2017 VisitDenmark, 2017 Viden & Analyse Udgivet af VisitDenmark Opdateret: september 2017 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker t.o.m.: juli

Læs mere

Aktuel udvikling i dansk turisme

Aktuel udvikling i dansk turisme Aktuel udvikling i dansk turisme Januar - oktober 2017 VisitDenmark, 2017 Viden & Analyse Udgivet af VisitDenmark Opdateret: december 2017 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker t.o.m.:

Læs mere

Delårsrapport for Dantax A/S for perioden 1. juli marts 2010

Delårsrapport for Dantax A/S for perioden 1. juli marts 2010 Dantax A/S Bransagervej 15 DK-9490 Pandrup Tlf. (+45) 98 24 76 77 Fax (+45) 98 20 40 15 e-mail:ps@dantax-radio.dk CVR. nr. 36 59 15 28 NASDAQ OMX Copenhagen A/S Pandrup, den 20. maj 2010 Delårsrapport

Læs mere

Regnskabsberetning. Bruttomarginen var 49,9%, hvilket var 1,1%-point lavere end i 2006. Udviklingen skyldes de stigende råvarepriser.

Regnskabsberetning. Bruttomarginen var 49,9%, hvilket var 1,1%-point lavere end i 2006. Udviklingen skyldes de stigende råvarepriser. 6 Ledelsens beretning Regnskabsberetning Nettoomsætning (Mia. kr.) 46 43 4 37 34 31 +1% +1% -2% +9% Organisk Opkøb Valuta Forbedret omkostningsstruktur (%) 6 5 4 3 2 1 Dækningsgrad 1 Driftsomkostninger

Læs mere

Udvikling i og afkast af

Udvikling i og afkast af Udvikling i og afkast af udlandsformuer Paul Lassenius Kramp og Maria Hove Pedersen, Økonomisk Afdeling, og Lasse Nørgård Vogelius, Statistisk Afdeling Indledning og sammenfatning Danskerne er i løbet

Læs mere

OFFENTLIGE FINANSER STATISTISKE EFTERRETNINGER. 2018: december 2018

OFFENTLIGE FINANSER STATISTISKE EFTERRETNINGER. 2018: december 2018 STATISTISKE EFTERRETNINGER OFFENTLIGE FINANSER 2018:18 21. december 2018 Finansielle kvartalsregnskaber for offentlig forvaltning og service 3. kvt. 2018 Resumé: Den offentlige finansielle nettogæld blev

Læs mere

Store virksomheders betydning for den danske økonomi og potentialet ved at flere virksomheder vokser sig store. Erhvervsstyrelsen

Store virksomheders betydning for den danske økonomi og potentialet ved at flere virksomheder vokser sig store. Erhvervsstyrelsen Store virksomheders betydning for den danske økonomi og potentialet ved at flere virksomheder vokser sig store. Erhvervsstyrelsen 1 Sammenfatning Formålet med denne analyse er at vise store virksomheders

Læs mere

Delårsrapport for Dantax A/S for perioden 1. juli december 2015

Delårsrapport for Dantax A/S for perioden 1. juli december 2015 Dantax A/S Bransagervej 15 DK-9490 Pandrup Tlf. (+45) 98 24 76 77 Fax (+45) 98 20 40 15 CVR. nr. 36 59 15 28 NASDAQ Copenhagen A/S Pandrup, den 23. februar 2016 Delårsrapport for Dantax A/S for perioden

Læs mere

Bestyrelsen foreslår, at der udbetales 4,05 mio. kr. i udbytte, svarende til 13,5 kr. pr aktie.

Bestyrelsen foreslår, at der udbetales 4,05 mio. kr. i udbytte, svarende til 13,5 kr. pr aktie. Dantax A/S Bransagervej 15 DK-9490 Pandrup Tlf. (+45) 98 24 76 77 Fax (+45) 98 20 40 15 CVR. nr. 36 59 15 28 NASDAQ Copenhagen A/S Pandrup, den 27. september 2018 Årsregnskabsmeddelelse 2017/18 for Dantax

Læs mere