Vandløbsregulativer - ordbog

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Vandløbsregulativer - ordbog"

Transkript

1 Vandløbsregulativer - ordbog Vandløbsregulativ Et vandløbsregulativ danner administrationsgrundlaget for det enkelte vandløb og er et retsgyldigt dokument for vandløbet. Et vandløbsregulativ beskrives de enkelte vandløb, som de er, og den tilstand, som de skal opretholdes i. Regulativet beskriver bl.a. vandløbets dimensioner, der f.eks. kan være fastlagt ved en bestemt bredde. Regulativet beskriver ligeledes omfanget af vandløbets vedligeholdelse, som kan bestå af bl.a. grødeskæring og fjernelse af sand, hvornår vedligeholdelse kan udføres, om der må sejles i vandløbet og hvor der er udløb af dræn- og spildevandsledninger, mm. Alle offentlige vandløb har et vandløbsregulativ, som er udarbejdet af myndigheden. 1. Generelle regulativudtryk Vandløbets skikkelse Vandløbets skikkelse er udformningen de enkelte tværsnit og er bestemt af vandløbsbundens og/eller strømrendens bredde, brinkernes hældning, koter for bund og banketter. Det regulativmæssige tværsnitsareal Vandløbets tværsnitsareal er det areal som vandet kan passere igennem. Afhængigt af regulativtypen kan der være fastsat et bestemt tværsnitsareal forskellige steder langs vandløbet. Dimensionskrav Krav til vandløbets dimensioner kan være fastfast i regulativet. Med vandløbets dimensioner menes udformningen af selve vandløbenes tværsnitsprofiler, bestemt ud fra bredde af bunden, skråningsanlæg og bundkoter. Regulativmæssigt profil af vandløbet Vandløbets profil er et tværsnit af vandløbet. I regulativer kan der være beskrevet et bestemt profil af vandløbet og dette regulativmæssige profil skal kunne rummes af det opmålte profil på en vilkårlig vandløbsstation. Bundkote En kote er angivelse af højde over det gennemsnitlige havniveau og angives i meter. I vandløb måles bundkoten vha. en GPS og i regulativer angiver bundkotes for et bestemt tværsnit (profil) det dybeste sted på tværs af vandløbet. Bundbredde Dette er bredden på vandløbets bund. Bredden måles som det flade stykke mellem de 2 brinker. Kronekant Dette er den øverste vandløbskant som findes ved overgangen mellem brinken og bræmmen. Skråningsanlæg Anlægget beskriver brinkernes hældning og angives enten som grader eller et forholdstal (f.eks. 1:3). Team Vandløb og Søer Natur & Miljø Silkeborg Kommune Søvej 1-3, 8600 Silkeborg Silkeborg Kommune Søvej Silkeborg Tlf.:

2 Side 2 af 9 Vandløbsbredden Dette er afstanden mellem vandløbets kronekanter. Banket Området ovenfor vandløbets kronekant. Vandspejlskote Beskriver, hvor højt vandløbets vandspejl ligger over DNN, hvor DNN angiver havoverfladens gennemsnitlige niveau i Danmark. Vandløbsbræmmer Dette er zoner langs begge sider af vandløbet, hvor der ikke må dyrkers eller ske nogen form for jordbehandling, plantning, terrænændringer eller opførelse af bygværker. Vandløbsbræmmerne er ifølge vandløbsloven lovpligtige for de naturlige vandløb samt de vandløb og søer, hvor der er en høj økologisk målsætning. DNN og DVR90 Dansk Normal Nul (DNN) angiver havoverfladens gennemsnitlige niveau i Danmark og angives i meter. DNN er et ældre målesystem, der er erstattet af Dansk Vertikal Reference 1990 (DVR90). I ældre regulativer vil koteangivelsen typisk være oplyst som DNN mens DVR90 anvendes i nyere. Der er en afvigelse mellem de to systemer. Som eksempel vil der i Silkeborg være en kote på 10,000 m DNN, hvilket svarer til 9,939 m DVR90. Stationering I regulativet angives vandløbets forløb vha. en fast stationering. Stationeringen angives i meter hvor station 0 er vandløbets begyndelse. Vandløbene kan dog også være modstrømsstationeret, hvor 0 angiver vandløbets slutning. Manningtal Planter, store sten og andre ting i vandløbet øger ruheden eller den modstand der er mod vandets bevægelse i et vandløb. Modstanden udtrykkes med et såkaldt manningtal hvor et lille manningtal er udtryk for en høj modstand mens et højt manningtal angiver en lav modstand.

3 Side 3 af 9 Isgang I meget kolde vintre kan vandløb fryse til og ved tøbrud kan der ske det som kaldes isgang. Dette sker når isflager i vandløbet river sig løs. Disse isflager kan samles ved broer eller andre konstruktioner og betyde at der sker opstuvning af vandet i vandløbet. 2. Regulativtyper Fællesregulativ Dette er et regulativ hvori fælles og generelle bestemmelser for en række vandløb er beskrevet. Fællesregulativet erstatter generelle bestemmelser i de specifikke regulativer for hvert enkelt vandløb og et fællesregulativ kan derfor ikke stå alene men suppleres af et specifikt regulativ for de enkelte vandløb. Tillægsregulativ Foretages der ændringer eller laves tilføjelser til et eksisterende regulativ beskrives disse i et tillægsregulativ. Dette er gyldigt indtil der vedtages et nyt regulativ eller et nyt tillægsregulativ. Skikkelsesregulativ Denne regulativform er den klassiske regulativtype der stiller krav til vandløbets udformning, hvor udformningen er bestemt af vandløbets profil. Vandløbet har således en bestemt bredde, bundkote mm. der skal være opfyldt. Den regulativmæssige skikkelse skal således kunne rummes af den opmålte skikkelse. Opmålt skikkelse Regulativ bestemt skikkelse Regulativ bestemt skikkelse Regulativets skikkelse overholdt Regulativets skikkelse ikke overholdt Dynamisk skikkelse Denne regulativform fokuserer på vandløbenes tværsnitsareal fremfor en bestemt udformning (skikkelse). Dette regulativ fastsætter derfor størrelsen på det hul (tværsnitsareal) vandet passerer igennem, men udformningen af hullet må godt ændre sig. Regulativer af den type kontrolleres ved en beregning af sammenhæng mellem vandstand og tværsnitsareal. Vandføringsevne bestemt skikkelse Denne regulativtype tager udgangspunkt i en teoretisk skikkelse (udformning), hvor vandløbets udformning er beskrevet ved faste bundkoter, anlæg mm. For det teoretiske vandløb kan vandføringen derefter beregnes og kontrol af denne regulativtype består derefter af at vandføringsevnen i det teoretiske vandløb skal kunne genfindes i det faktiske vandløb.

4 Side 4 af 9 Q-h kravkurve regulativ I Q/H-regulativer fokuseres der på forholdet mellem vandspejlshøjden (H) og vandføringen (Q) fremfor på vandløbets fysiske dimensioner. Ved Q/H regulativer kontrolleres vandløbets vandføringsevne ved at sammenholde vandspejlshøjden med den målte vandføring. Der sættes krav til, at vandspejlshøjden skal holde sig under en bestemt kravkurve ved en bestemt vandføring. 3. Beskrivelse af vandløbet Aflejringer Aflejringer er forskellige typer af materiale, der lægger sig på vandløbsbunden. Graden af aflejring afhænger af vandets hastighed, jo hurtigere vandet løber, jo færre fine partikler aflejres på bunden. Aflejringer er en naturlig del af vandløbene. Fald Niveauforskelle på bund eller vandspejl i vandløbets længderetning. Faldet har stor betydning for vandløbets vandføringsevne. Høl Det er de dybe steder i vandløbet. Høl findes i slyngede vandløb i svingenes indersider og høller er bl.a. gode skjulesteder for fisk. Stryg Dette er lavvandede sten- og grusområder. Stryg er vigtige levesteder for vandløbenes smådyr, og ørreder graver deres æg ned i strygets grus. Mæandrerende vandløb Dette er et andet udtryk for slyngede vandløb. Mæandrerende vandløb forekommer typisk i de dele af et vandløbssystem, hvor faldet og sedimenttransporten er relativt lille og er mange steder i Danmark det naturlige vandløb.

5 Side 5 af 9 Rørlagte vandløb Dette er vandløb der løber i rør. De rørlagte vandløb kan være omfattet af vandløbsregulativerne, og hvis der er tale om offentlige vandløb har kommunen retten og pligten til at vedligeholde dem. 4. Beskrivelse af vandføringen Vandføring (Q) Vandføring er den mængde vand, der pr. tidsenhed passerer igennem et givet tværprofil af vandløbet. Vandføringen måles typisk i l/sek. eller m 3 /sek. Vandføringsevne Ved vandføringsevne forstås den mængde vand vandløbet kan føre pr. tidsenhed ved en given vandstand. Vandføringsevnen påvirkes bl.a. af udformningen af vandløbets tværsnitsprofiler, forekomst af sten og andet i vandløbet samt mængden af grøde. Maksimum vandføring Dette er den maksimale vandføring, som kan transporteres gennem et vandløb per tidsenhed. For et konkret vandløb, beregnes maksimum vandføringen typisk ved at betragte en lang tidsserie over vandføringen. Medianmaksimum vandføring Dette er den vandføring, der i gennemsnit overskrides hvert 2. år. For et konkret vandløb, beregnes medianmaksimum vandføringen typisk ved at betragte en lang tidsserie over vandføringen. Medianminimum vandføring Dette er den værdi, der i gennemsnit bliver underskredet hvert 2. år. For et konkret vandløb, beregnes medianminimum vandføringen typisk ved at betragte en lang tidsserie over vandføringen. Middelvandføring Dette er den gennemsnitlige mængden af vand, som transporteres gennem et vandløb per tidsenhed. For et konkret vandløb, beregnes middelvandføringen typisk ved at betragte en lang tidsserie over vandføringen. Vandindvinding Det er indvinding af vand til drikkevand og andet brugsvand. Det sker i overensstemmelse med en vandindvindingsplan, der tager hensyn til forsyningsbehov, risiko for grundvandsforurening og skader på naturen, f.eks. sænkning af vandføringen i åer. Vandindvindingen i Danmark er altovervejende baseret på grundvand, mere end 98% af vandet hentes fra grundvandsmagasiner. Opstuvning En opstuvning af vandet i et vandløb er en hævning af vandstanden som følge af at vandet bevægelse bremses. Dette kan f.eks. ske ved kraftig vækst af planter i vandløbet eller ved et stemmeværk.

6 Side 6 af 9 5. Grøde, grødeskæring og oprensning Grøde Planter som vokser i vandløb. Grødeskæring Ved grødeskæring skæres vandløbets planter. Grødeskæring kan enten foregå med håndkraft eller med maskine. Grødeskæring foretages for at øge vandløbets vandføringsevne. Grødefri periode Dette er vinterperioden i vandløbet, hvor vandløbet er fri for grøde. Skæringstidspunkt Dette er den faktiske dato, hvor der bliver skåret grøde i offentlige vandløb. Det sker indenfor den planlagte periode for grødeskæring i det givne vandløb og denne er fastlagt i regulativet. Strømrende og strømrendeskæring Rende i vandløbet, hvor grøden bortskæres. I vandløbsregulativer er der ofte fastlagt en strømrendebredde og inden for denne bredde skal grøde skæres. Selektiv grødeskæring En selektiv fjernelse af de plantearter som man ikke ønsker i vandløbet. De arter som man ønsker at fremme forbliver i vandløbet ved denne metode. Netværksskæring Netværksskæring består af grødeskæring i flere render. Ved netværksskæring bortskæres grøden i flere mindre strømrender, som følger vandets naturlige måde at strømme på gennem mosaikker af grødearter og grødebevoksninger. Bredden af den samlede strømrende fastlægges som summen af de mindre strømrender. Kantvegetation Dette er de planter der vokser på vandløbets brinker, og dermed ikke er rodfæstet i selve vandløbet. Kantskæring Skæring af vegetationen på vandløbets brinker (kantvegetationen). Det hænder, at man i regulativet skelner mellem kantskæring og skæring i selve vandløbet (bunden). Dette gælder især i små vandløb. Mejekurv En mejekurv er en maskinklipper der typisk er fastgjort på armen af en rendegraver eller gravemaskine. Mejekurven kan både klippe og løfte den afskårne grøde ud af vandløbet. Aflejret bundmateriale Mudder, sand, grus eller anden form for materiale, der transporteres af strømmen i vandløbet, vil lægges sig hvor strømmen blive svag. Dette kaldes en aflejring af bundmateriale.

7 Side 7 af 9 Oprensning En oprensning af et vandløb er opgravning af bundmateriale, således at vandløbet igen opfylder de regulativmæssige krav. Oprenset bundmateriale Oprenset bundmateriale er det mudder, sand, grus eller anden form for materiale der graves op ved en oprensning. 6. Beskrivelse af konstruktioner Bygværker Bygværker i vandløb består typisk af broer, styrt, skråningssikringer, diger, stemmeværker, fisketrapper, brønde og rørgennemløb. Fisketrappe Dette er en passage, som bygges for at fisk kan passere hindringer i vandløbet. Disse hindringer kan være opstemninger ved dambrug, vandmøller, vandkraftværk eller industrianlæg. Skalapæl En skalapæl bruges til aflæsning af vandstanden i vandløbet. Skalapæle skal placeres i vandløbet, så vandstanden nemt kan aflæses og for let at kunne genfinde pælene, er det en fordel, at de anbringes med en indbyrdes fast afstand, evt. suppleret med pæle på særligt kritiske lokaliteter. Stemmeværker Et stemmeværk er en konstruktion udført som en dæmning beregnet til at opstemme og kontrollere vandet. Stemmeværker kan være forsynet med en port til regulering af gennemstrømmende vandmængder, og kan f.eks. være del af en vandmølle, en vandturbine til produktion af elektricitet eller en opdæmning af en menneskeskabt sø. Stemmeværker kan forhindre fisk i at svømme op gennem vandløbene og derfor har man i vid udstrækning fjernet stemmeværker i vandløb eller etableres en faunapassage. Faunapassage Ved stemmeværker eller andre konstruktioner er der ofte etableret mulighed for at fisk og andre dyr frit kan svømme op- og nedstrøms stemmeværket. Dette betegnes en faunapassage og er ofte udført som et nyt forløb af vandløbet uden om stemmeværket. Vandslug Den frie åbning under f.eks. en bro eller ved en sluse, hvori vandet kan passere. Flodemål Højdeangivelse som fastsætter den øvre vandhøjde af vandspejlet f.eks. ved et stemmeværk. Flodemål fastsættes bl.a. for at begrænse trykket på dæmninger og for at undgå oversvømmelser af de tilgrænsende landarealer.

8 Side 8 af 9 Ålepas Et ålepas er et rør fyldt med materiale der placeres ved stemmeværker. I røret løber der hele tiden vand og gennem røret kan mindre ål passere stemmeværket. 7. Lovgivning og myndighed Vandløbsloven Vandløbslovens formål er at sikre, at vandløb kan benyttes til afledning af vand under hensyntagen til de miljømæssige krav til vandløbskvalitet. Lovens regler også for grøfter, kanaler, pumpelag og dræn samt søer, damme og andre lignende indvande samt diger, sluser, broer og andre anlæg i og ved vandløb. Vandløbsloven sætter sammen med regulativet rammer og krav for vandløbets vedligeholdelse under hensyn til afstrømning og miljø. Naturbeskyttelsesloven Formålet med denne lov er at beskytte vilde dyr og planter, deres levesteder, landskabelige og kulturhistoriske værdier samt befolkningens adgang til at færdes i naturen. Alle naturlige vandløb er omfattet af lovens 3 og disse vandløb er derigennem beskyttet mod ændringer. Skal der foretages ændringer af de beskyttede vandløb kræver det en dispensation fra loven. Vandrammedirektivet Direktiv fra EU, med formål at beskytte og forbedre miljøtilstanden af overfladevand og grundvand. De konkrete tiltag i Vandrammedirektivet udmøntes i Vandplaner og Vandområdeplaner. Vandløbets økologisk tilstand Dette er et begreb der bruges i Vandrammedirektivet og beskriver vandløbets miljøtilstand. Den økologiske tilstand skal primært vurderes på baggrund af de biologiske forhold (biologiske kvalitetselementer), og i hvor høj grad disse afviger fra den af mennesket upåvirkede tilstand (referencetilstanden). På denne måde skal miljøtilstanden henføres til én af 5 økologiske klasser (høj, god, moderat, ringe eller dårlig). Natura 2000 Natura 2000 er betegnelsen for et netværk af beskyttede naturområder i EU. Områderne skal bevare og beskytte naturtyper samt dyre- og plantearter der er sjældne. Vandløb kan være omfattet af natura områder og inden for de udpegede områder gælder særlige regler for beskyttelse af dyr og planter. Offentlige vandløb Vandløbsloven opdeler vandløb i offentlige og private. De offentlige vandløb vedligeholdes af kommunen og det er de vandløb, som byrådet har besluttet skal optages som offentlige. Private vandløb Dette er de vandløb som ikke er optaget som offentlige eller som kommunen har besluttet skal udgå som offentlige vandløb (nedklassificerede vandløb) og typisk er der tale om mindre vandløb. Vandløbslovens regler gælder også for private vandløb.

9 Side 9 af 9 Vandløbsregulering Enhver ændring af vandløbets udformning (skikkelsen), dvs. både forløb, bredde, bundkote og skråningsanlæg skal behandles som reguleringer. Der skal søges tilladelse til en vandløbsregulering efter vandløbsloven. Vandløbsrestaurering Dette er vandløbsmyndighedens forbedringer af vandløbenes fysiske forhold, så miljøet i vandløbene bliver bedre. Før en restaurering kan gennemføres, skal vandløbsmyndigheden udarbejde et projekt med beskrivelse af, hvad der skal foregå og der skal søges tilladelse efter vandløbsloven.

Vandløbsregulativer - ordbog

Vandløbsregulativer - ordbog Vandløbsregulativer - ordbog Vandløbsregulativet Et vandløbsregulativ danner administrationsgrundlaget for det enkelte vandløb og er et retsgyldigt dokument for vandløbet. Et vandløbsregulativ beskriver

Læs mere

Vedligeholdelse af offentlige vandløb

Vedligeholdelse af offentlige vandløb Vedligeholdelse af offentlige vandløb Lidt baggrund om vandløb Vandløbsloven omfatter alle vandløb, grøfter, kanaler, rørledninger og dræn samt søer, damme og andre lignende indvande. Bredejer: Ejer af

Læs mere

Vandløbsregulativer mv.

Vandløbsregulativer mv. Vandløbsregulativer Kontrol af regulativer Vandløbsregulativer mv. LMO/Viborg Kommune 16. januar 2017 Grødeskæring Kristian Vestergaard Civilingeniør, Ph.D. KV MiljøFormidling (Ingeniørhøjskolen, Aarhus

Læs mere

Bestemmelser for vedligeholdelse af private vandløb

Bestemmelser for vedligeholdelse af private vandløb Bestemmelser for vedligeholdelse af private vandløb Indledning Bestemmelserne fastlægger, hvordan private vandløb i Silkeborg Kommune skal vedligeholdes på en miljømæssigt forsvarlig måde samtidig med

Læs mere

Bilag 21. Ordliste. Beskrivelser af. (Anvendt i teksten i fællesregulativ og redegørelse) Bestemmelser for

Bilag 21. Ordliste. Beskrivelser af. (Anvendt i teksten i fællesregulativ og redegørelse) Bestemmelser for Bilag 21. Ordliste. Arbejdsbælter Beskrivelser af (Anvendt i teksten i fællesregulativ og redegørelse) Bestemmelser for (Anvendt i teksten i fællesregulativ og redegørelse) Bundkote Ejendomsforhold Bælter

Læs mere

Særregulativ for. Varde Kommune. Frøsig-Thorlund Bæk

Særregulativ for. Varde Kommune. Frøsig-Thorlund Bæk Særregulativ for Frøsig-Thorlund Bæk Varde Kommune Frøsig-Thorlund Bæk Indhold 1. Forord... 3 2. Grundlaget for regulativet... 3 2.1. Tidligere kendelser og regulativer... 3 3. Betegnelse af vandløbet...

Læs mere

Generelt om vandløbsregulativer

Generelt om vandløbsregulativer Bilag til dagsordenspunkt den 12. august 2013. Generelt om vandløbsregulativer Ifølge vandløbsloven skal vandløbsmyndigheden udarbejde et regulativ for alle offentlige vandløb. Regulativet skal blandt

Læs mere

Derfor skal vedligeholdelsen ske på en måde, der sikrer begge formål - benyttelse og beskyttelse.

Derfor skal vedligeholdelsen ske på en måde, der sikrer begge formål - benyttelse og beskyttelse. 1 Vedligehold af offentlige vandløb, Randers Kommunes håndtering af forpligtigelser og opgaver. Vandløb Forvaltningen af overfladevand sker i henhold til bestemmelserne i vandløbsloven. Oprindeligt indeholdt

Læs mere

Indsigelser og bemærkninger til forslag til vandløbsregulativ for Røjenkær Bæk st

Indsigelser og bemærkninger til forslag til vandløbsregulativ for Røjenkær Bæk st Herning d. 18-4-2018. Herning Kommune, Natur og Grønne Områder, Enghavevej 10, 7400 Herning E-mail: vandlob@herning.dk Indsigelser og bemærkninger til forslag til vandløbsregulativ for Røjenkær Bæk st.

Læs mere

Regulativrevision Donnerbæk

Regulativrevision Donnerbæk Regulativrevision Donnerbæk Lodsejermøde d. 9. marts 2016 Sektionsleder: Jesper Madsen 10. marts 2016 1 Regulativrevision af Donnerbæk - indhold Hvad er et regulativ Hvad er formålet med regulativrevision

Læs mere

Natur- og Miljøklagenævnet ophæver Holbæk Kommunens afgørelse af 2. december 2013 om kommunens overholdelse af vandløbsregulativ for Åmose Å.

Natur- og Miljøklagenævnet ophæver Holbæk Kommunens afgørelse af 2. december 2013 om kommunens overholdelse af vandløbsregulativ for Åmose Å. Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 3. juni 2015 J.nr.: NMK-43-00507 Ref.: KENKN/ASTJS AFGØRELSE i sag om Holbæk Kommunes vedligeholdelse af Åmose Å Natur-

Læs mere

INDLEDNING OVERSIGT OVER VANDLØBET... 3 TOPOGRAFISK OPLANDSKORT GRUNDLAGET FOR REGULATIVET... 3 VANDOMRÅDEPLAN...

INDLEDNING OVERSIGT OVER VANDLØBET... 3 TOPOGRAFISK OPLANDSKORT GRUNDLAGET FOR REGULATIVET... 3 VANDOMRÅDEPLAN... Indholdsfortegnelse RESUMÉ... 2 INDLEDNING... 2 1. OVERSIGT OVER VANDLØBET... 3 TOPOGRAFISK OPLANDSKORT... 3 2. GRUNDLAGET FOR REGULATIVET... 3 VANDOMRÅDEPLAN... 3 VANDLØBETS TILSTAND... 3 NATURBESKYTTELSE...

Læs mere

Mere om vedligeholdelse

Mere om vedligeholdelse Mere om vedligeholdelse Vedligeholdelsen af de offentlige vandløb har været i EU udbud over en 4 årig periode 2012 2016. Vedligeholdelsen forestås af 4 private entreprenører og opgaven er inddelt i 10

Læs mere

NOTAT Center for Teknik & Miljø Møllebjergvej Hvalsø T H

NOTAT Center for Teknik & Miljø Møllebjergvej Hvalsø T H NOTAT Center for Teknik & Miljø Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø T 4646 4646 H www.lejre.dk Anne-Marie Kristensen Natur & Miljø D 4646 4952 E ankr@lejre.dk Dato: 13. marts 2018 FORSLAG Ændret grødeskæring i

Læs mere

Forslag: Ændret grødeskæring i Elverdamsåen, st

Forslag: Ændret grødeskæring i Elverdamsåen, st VIRKSOMHED OG MILJØ Dato: 13. marts 2018 Sagsb.: Frej Faurschou Hastrup Sagsnr.: 18/11261 Dir.tlf.: 72365359 E-mail: freha@holb.dk Forslag: Ændret grødeskæring i Elverdamsåen, st. 0-7.046 Forslag til ændret

Læs mere

Opmålingsrapport Vendebæk Ringsted Kommune maj Ringsted Kommune. Vendebæk - opmålingsrapport

Opmålingsrapport Vendebæk Ringsted Kommune maj Ringsted Kommune. Vendebæk - opmålingsrapport Ringsted Kommune Vendebæk - opmålingsrapport Maj 2017 1 Indholdsfortegnelse 1. INDLEDNING... 3 2. OPMÅLING... 5 2.1 Generelt... 5 2.2 Arbejdsbeskrivelse... 5 3. RESULTATER... 7 3.1 Stationskontrol... 8

Læs mere

Projektforslag. Anlæggelse af 3 gydeområder for laks i Grindsted Å ved Mølby FEBRUAR Høringsmateriale

Projektforslag. Anlæggelse af 3 gydeområder for laks i Grindsted Å ved Mølby FEBRUAR Høringsmateriale Projektforslag Høringsmateriale Anlæggelse af 3 gydeområder for laks i Grindsted Å ved Mølby FEBRUAR 2018 Etablering af 3 gydeområder i Grindsted Å Baggrund Varde kommune har i samarbejde med Varde Å Sammenslutningen

Læs mere

2. JULI Kontrolopmåling og regulativkontrol Vandløb: Gislinge Å. AGROHYDROLOGERNE APS CVR nr Markstien 2 DK-4640 Faxe

2. JULI Kontrolopmåling og regulativkontrol Vandløb: Gislinge Å. AGROHYDROLOGERNE APS CVR nr Markstien 2 DK-4640 Faxe 2. JULI 2019 Kontrolopmåling og regulativkontrol Vandløb: AGROHYDROLOGERNE APS CVR nr. 35027246 Markstien 2 DK-4640 Faxe Udarbejdet for: Vandløbsmedarbejder Frej Faurschou Hastrup Holbæk Kommune Vækst

Læs mere

B3: Den ny/kommende vandløbslov Kristian Vestergaard Civilingeniør, Ph.D. Ingeniørhøjskolen, Aarhus Universitet Tlf

B3: Den ny/kommende vandløbslov Kristian Vestergaard Civilingeniør, Ph.D. Ingeniørhøjskolen, Aarhus Universitet Tlf B3: Den ny/kommende vandløbslov Kristian Vestergaard Civilingeniør, Ph.D. Ingeniørhøjskolen, Aarhus Universitet Tlf. 41893341 KV@ase.au.dk Kristian Vestergaard Natur og Miljø 2018 - B3: Den ny/kommende

Læs mere

Pixi-udgave. af Bilag til fællesregulativ for offentlige vandløb i Næstved Kommune. Side 1 af 33 ( / )

Pixi-udgave. af Bilag til fællesregulativ for offentlige vandløb i Næstved Kommune. Side 1 af 33 ( / ) Pixi-udgave af Bilag til fællesregulativ for offentlige vandløb i Næstved Kommune 2012 Side 1 af 33 Indhold Bilag nr. Indhold Bilag nr. Indhold 3 Vandløbenes dimension og/eller vandføringsevne. Oversigt

Læs mere

9. JULI Kontrolopmåling og regulativkontrol Vandløb: Regstrup Å. AGROHYDROLOGERNE APS CVR nr Markstien 2 DK-4640 Faxe

9. JULI Kontrolopmåling og regulativkontrol Vandløb: Regstrup Å. AGROHYDROLOGERNE APS CVR nr Markstien 2 DK-4640 Faxe 9. JULI 2019 Kontrolopmåling og regulativkontrol Vandløb: AGROHYDROLOGERNE APS CVR nr. 35027246 Markstien 2 DK-4640 Faxe Udarbejdet for: Vandløbsmedarbejder Frej Faurschou Hastrup Holbæk Kommune Vækst

Læs mere

Lejre og Holbæk Kommuner Forslag til regulering. Elverdamsåen ÆNDRET VEDLIGEHOLDELSE AF ELVERDAMSÅEN - ST

Lejre og Holbæk Kommuner Forslag til regulering. Elverdamsåen ÆNDRET VEDLIGEHOLDELSE AF ELVERDAMSÅEN - ST Lejre og Holbæk Kommuner Forslag til regulering Elverdamsåen ÆNDRET VEDLIGEHOLDELSE AF ELVERDAMSÅEN - ST. 1456-2327 Lejre og Holbæk Kommuner Forslag til regulering Elverdamsåen ÆNDRET VEDLIGEHOLDELSE AF

Læs mere

Opmålingsrapport Værebro Å Egedal Kommune januar Egedal Kommune. Værebro Å - opmålingsrapport

Opmålingsrapport Værebro Å Egedal Kommune januar Egedal Kommune. Værebro Å - opmålingsrapport Egedal Kommune Værebro Å - opmålingsrapport Januar 2016 1 Indholdsfortegnelse 1. INDLEDNING... 3 2. OPMÅLING... 5 2.1 Generelt... 5 2.2 Arbejdsbeskrivelse... 5 2.3 Bemærkninger til opmålingen... 6 3. FELTOBSERVATIONER...

Læs mere

Værd at vide om omklassificering af vandløb

Værd at vide om omklassificering af vandløb Værd at vide om omklassificering af vandløb Forklaring på begreber samt svar på nogle af de spørgsmål, som kommunerne ofte får stillet, når vandløb omklassificeres Begreber Vandløb Ved et vandløb forstås

Læs mere

Regulativ for Von Å Status: Under udarbejdelse

Regulativ for Von Å Status: Under udarbejdelse Status: Under udarbejdelse Natur og Grønne Områder Rådhuset, Torvet 7400 Herning Tlf. 9628 2828 Indholdsfortegnelse 1. Grundlag for regulativet................................................ 2 1.1. Tidligere

Læs mere

3. JULI Kontrolopmåling og regulativkontrol Vandløb: Hørby Sørende. AGROHYDROLOGERNE APS CVR nr Markstien 2 DK-4640 Faxe

3. JULI Kontrolopmåling og regulativkontrol Vandløb: Hørby Sørende. AGROHYDROLOGERNE APS CVR nr Markstien 2 DK-4640 Faxe 3. JULI 2019 Kontrolopmåling og regulativkontrol Vandløb: AGROHYDROLOGERNE APS CVR nr. 35027246 Markstien 2 DK-4640 Faxe Udarbejdet for: Vandløbsmedarbejder Frej Faurschou Hastrup Holbæk Kommune Vækst

Læs mere

Regulativ for Hammerum Bæk

Regulativ for Hammerum Bæk Status: Under udarbejdelse Natur og Grønne Områder Rådhuset, Torvet 7400 Herning Tlf. 9628 2828 Indholdsfortegnelse 1. Grundlag for regulativet................................................ 2 1.1. Tidligere

Læs mere

11. JULI Kontrolopmåling og regulativkontrol Vandløb: Tysinge Å Amt. AGROHYDROLOGENRNE APS CVR nr Markstien 2 DK-4640 Faxe

11. JULI Kontrolopmåling og regulativkontrol Vandløb: Tysinge Å Amt. AGROHYDROLOGENRNE APS CVR nr Markstien 2 DK-4640 Faxe 11. JULI 2019 Kontrolopmåling og regulativkontrol Vandløb: Tysinge Å Amt AGROHYDROLOGENRNE APS CVR nr. 35027246 Markstien 2 DK-4640 Faxe Udarbejdet for: Vandløbsmedarbejder Frej Faurschou Hastrup Holbæk

Læs mere

Administration af vandløb i praksis

Administration af vandløb i praksis Administration af vandløb i praksis Omsætning af vandområdeplanernes målsætninger til virkelighed Randers 31.08.2016 Bjarne Moeslund BMOE@orbicon.dk Vandområdeplanerne Danmarks politisk besluttede planer

Læs mere

Regulativ for offentlige vandløb. - fællesbestemmelser

Regulativ for offentlige vandløb. - fællesbestemmelser Regulativ for offentlige vandløb - fællesbestemmelser Indholdsfortegnelse Indledning og formål...4 Grundlaget for regulativet...4 Administrative bestemmelser...5 3.1. Vedligeholdelse... 5 3.2. Bygværker...

Læs mere

9. JULI Kontrolopmåling og regulativkontrol Vandløb: Aggersvoldløbet. AGROHYDROLOGERNE APS CVR nr Markstien 2 DK-4640 Faxe

9. JULI Kontrolopmåling og regulativkontrol Vandløb: Aggersvoldløbet. AGROHYDROLOGERNE APS CVR nr Markstien 2 DK-4640 Faxe 9. JULI 2019 Kontrolopmåling og regulativkontrol Vandløb: AGROHYDROLOGERNE APS CVR nr. 35027246 Markstien 2 DK-4640 Faxe Udarbejdet for: Udarbejdet af: Status: Vandløbsmedarbejder Frej Faurschou Hastrup

Læs mere

Udført/kontrol: HAA/FOE Nr.: 1 Dato: 2015-01-21 Rev.: 2.0

Udført/kontrol: HAA/FOE Nr.: 1 Dato: 2015-01-21 Rev.: 2.0 NOTAT Sagsnavn: Ejby Å-projektet Sag nr.: 14-0330. Emne: Hydraulisk beregning_mike URBAN Udført/kontrol: HAA/FOE Nr.: 1 Dato: 2015-01-21 Rev.: 2.0 Baggrund og formål I forbindelse med gennemførelse af

Læs mere

Ærø Kommune. Regulativ for Afløb fra Sjoen. Ærø Kommune Statene Ærøskøbing. Dato: 28/01/2019 Side 1 af 14

Ærø Kommune. Regulativ for Afløb fra Sjoen. Ærø Kommune Statene Ærøskøbing. Dato: 28/01/2019 Side 1 af 14 Ærø Kommune Regulativ for Afløb fra Sjoen Ærø Kommune Statene 2 5970 Ærøskøbing Dato: 28/01/2019 Side 1 af 14 Side 2 af 14 Indholdsfortegnelse 1. Grundlag for regulativet...4 1.1 Tidligere kendelser og

Læs mere

Redegørelse til regulativ for Gørløse Å

Redegørelse til regulativ for Gørløse Å Redegørelse til regulativ for Gørløse Å Redegørelse, Gørløse Å Hillerød of Frederikssund Kommuner Side 1 Indholdsfortegnelse 1 Indledning...3 2 Planmateriale...4 2.1 Vandområdeplan...4 2.2 Anden planlægning

Læs mere

2. OKTOBER Kontrolopmåling og regulativkontrol Vandløb: Tuse Å - Amt. AGROHYDROLOGERNE APS CVR nr Markstien 2 DK-4640 Faxe

2. OKTOBER Kontrolopmåling og regulativkontrol Vandløb: Tuse Å - Amt. AGROHYDROLOGERNE APS CVR nr Markstien 2 DK-4640 Faxe 2. OKTOBER 2017 Kontrolopmåling og regulativkontrol Vandløb: Tuse Å - Amt AGROHYDROLOGERNE APS CVR nr. 35027246 Markstien 2 DK-4640 Faxe Udarbejdet for: Vandløbskoordinator Stina Kaufmann Holbæk Kommune

Læs mere

FORSLAG TIL FÆLLESREGULATIV FOR 380 OFFENTLIGE VANDLØB I GULDBORGSUND KOMMUNE

FORSLAG TIL FÆLLESREGULATIV FOR 380 OFFENTLIGE VANDLØB I GULDBORGSUND KOMMUNE FORSLAG TIL FÆLLESREGULATIV FOR 380 OFFENTLIGE VANDLØB I GULDBORGSUND KOMMUNE UDKAST Februar 2015 Forslag til Fællesregulativ - UDKAST Offentlige vandløb i Guldborgsund Kommune 2015 Ophavsret. Skabelonen

Læs mere

Kontrolopmåling og regulativkontrol Vandløb: Byløbet 9. JULI AGROHYDROLOGENRNE APS CVR nr Markstien 2 DK-4640 Faxe 1

Kontrolopmåling og regulativkontrol Vandløb: Byløbet 9. JULI AGROHYDROLOGENRNE APS CVR nr Markstien 2 DK-4640 Faxe 1 9. JULI 2019 Kontrolopmåling og regulativkontrol Vandløb: RNP \A19-0128_VandløbHolbækKommune2019\Rapporter AGROHYDROLOGENRNE APS CVR nr. 35027246 Markstien 2 DK-4640 Faxe 1 Udarbejdet for: Vandløbsmedarbejder

Læs mere

Kristian Vestergaard, KVMF 1

Kristian Vestergaard, KVMF 1 Disposition: Regulativet Klassifikation af vandløb Vandløbsregulativets indhold Notat om vandløbsregulativer Metoder til fastlæggelse af vandløbets dimensioner Geometrisk skikkelse Arealkote/Dynamisk skikkelse

Læs mere

Regulativ for Langstrup Mosevandløb

Regulativ for Langstrup Mosevandløb April 2014 Regulativ for Langstrup Mosevandløb INDHOLDSFORTEGNELSE 1 Regulativ for Langstrup Mosevandløb 3 1.1 Vandløbet 3 1.2 Klassifikation 3 1.3 Lovgrundlag 3 1.4 Grundlaget for regulativet 4 1.5 Regulativet

Læs mere

REGULATIV for VEJLEA. Amtsvandløb nr. 1, afd. 1 VEJLE AMT. Engelsholm Sø - Tingkærvad Bro

REGULATIV for VEJLEA. Amtsvandløb nr. 1, afd. 1 VEJLE AMT. Engelsholm Sø - Tingkærvad Bro REGULATIV for VEJLEA Engelsholm Sø - Tingkærvad Bro Amtsvandløb nr. 1, afd. 1 1 VEJLE AMT INDHOLDSFORTEGNELSE Side 1. GRUNDLAGET FOR REGULATIVET 5 2. BETEGNELSE AF V AND LØBET 7 3. VANDLØBETS SKIKKELSE

Læs mere

Bilag 1. Redegørelse for. vandløbsregulativ for. Fuglebæks Å og Sideløbet

Bilag 1. Redegørelse for. vandløbsregulativ for. Fuglebæks Å og Sideløbet Bilag 1 Redegørelse for vandløbsregulativ for Fuglebæks Å og Sideløbet Odsherred Kommune Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Planmateriale... 3 2.1 Vandplan... 3 2.2 Anden regionplanlægning m.m....

Læs mere

5. JULI Kontrolopmåling og regulativkontrol Vandløb: Kølle Å. AGROHYDROLOGERNE APS CVR nr Markstien 2 DK-4640 Faxe

5. JULI Kontrolopmåling og regulativkontrol Vandløb: Kølle Å. AGROHYDROLOGERNE APS CVR nr Markstien 2 DK-4640 Faxe 5. JULI 2019 Kontrolopmåling og regulativkontrol Vandløb: AGROHYDROLOGERNE APS CVR nr. 35027246 Markstien 2 DK-4640 Faxe Udarbejdet for: Vandløbsmedarbejder Frej Faurschou Hastrup Holbæk Kommune Vækst

Læs mere

Administration af vandløb i praksis

Administration af vandløb i praksis Administration af vandløb i praksis Omsætning af vandområdeplanernes målsætninger til virkelighed Bjarne Moeslund BMOE@orbicon.dk Lars Sloth larsksloth@gmail.com Vandområdeplanerne Danmarks politisk besluttede

Læs mere

Dagsorden. Velkomst v. Knud Erich Thonke Generalforsamling dagsorden ifølge vedtægter:

Dagsorden. Velkomst v. Knud Erich Thonke Generalforsamling dagsorden ifølge vedtægter: Dagsorden Velkomst v. Knud Erich Thonke Generalforsamling dagsorden ifølge vedtægter: Valg af dirigent og referent. Valg af stemmetællere. Bestyrelsens beretning. Indkomne forslag samt vedtægtsændringer.

Læs mere

Forvaltningsmæssige principper i vandløbsregulativerne - Regulativernes operationalitet og forståelighed

Forvaltningsmæssige principper i vandløbsregulativerne - Regulativernes operationalitet og forståelighed Forvaltningsmæssige principper i vandløbsregulativerne - Regulativernes operationalitet og forståelighed Kristian Vestergaard Civilingeniør, Ph.D. (kvmf@mail.dk) 1985-1993 Aalborg Universitet 1993-2001

Læs mere

Vandløbsvedligeholdelse i Svendborg Kommune

Vandløbsvedligeholdelse i Svendborg Kommune Vandløbsvedligeholdelse i Svendborg Kommune Møde med Det Grønne Råd den 11. april 2012 Miljøtekniker Lene Strøm Pedersen Indhold Vandløbsloven Formål Vandløbsregulativ Vandløbsvedligeholdelse Vedligeholdelse,

Læs mere

Vandløbsregulativer version 2. Sten W. Laursen

Vandløbsregulativer version 2. Sten W. Laursen Vandløbsregulativer version 2 Sten W. Laursen Lidt præsentation DLBR et branchesamarbejde bestående af 31 rådgivningsvirksomheder Knap 2.500 medarbejdere Flere konsulenthuse end vist på kortet Knap 20

Læs mere

Tillægsregulativ for. Ringsted Kommune og Holbæk Kommune

Tillægsregulativ for. Ringsted Kommune og Holbæk Kommune Tillægsregulativ for Damrenden, 8 Egerupvandløbet, 5c Fjællebroløbet, 2f Frøsmose Å, 4a Grønbæksløbet, 5a Høm Lilleå, 1a Skee Å, 14 Vigersdal Å - Kværkeby Bæk, 2d Vigersdal Å - Bedsted Bæk, 2a Ågårdsløbet,

Læs mere

NOTAT Center for Teknik & Miljø Møllebjergvej Hvalsø T H

NOTAT Center for Teknik & Miljø Møllebjergvej Hvalsø T H NOTAT Center for Teknik & Miljø Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø T 4646 4646 H www.lejre.dk Anne-Marie Kristensen Natur & Miljø D 4646 4952 E ankr@lejre.dk Dato: 13. marts 2018 FORSLAG Restaurering af Elverdamsåen,

Læs mere

Baggrund og tidligere høring. Dette er 2. udgaven af et forslag til et restaureringsprojekt som Helsingør Kommune fremmelægger til offentligheden,

Baggrund og tidligere høring. Dette er 2. udgaven af et forslag til et restaureringsprojekt som Helsingør Kommune fremmelægger til offentligheden, Center for Teknik Miljø og Klima Natur og Miljø Mørdrupvej 15 3060 Espergærde Tlf. 4928 2527 rha02@helsingor.dk www.helsingor.dk Dato 24.06.2016 Sagsnr. 15/4530 Sagsbeh. Roar Hauch Projektforslag: Restaurering

Læs mere

PANDRUP KOMMUNE. Mergelsbæk. Tillægsregulativ Vandløb nr. 26

PANDRUP KOMMUNE. Mergelsbæk. Tillægsregulativ Vandløb nr. 26 PANDRUP KOMMUNE Mergelsbæk Vandløb nr. 26 Tillægsregulativ 2000 Side 2 INDHOLDSFORTEGNELSE 1.0 GRUNDLAGET FOR REGULATIVET Side 3 2.0 BETEGNELSE AF VANDLØBET - 3 3.0 DIMENSIONER - 3 4.0 VEDLIGEHOLDELSE

Læs mere

Regulativtyper. Keep it simpel

Regulativtyper. Keep it simpel Regulativtyper Keep it simpel 1 Regulativ typer Hvad skal regulativer bruges til? - Opstille administrative bestemmelser og procedurer for vandløbsforvaltning. Udmøntning af love og regler. - Fastlægge

Læs mere

Bemærkninger til mail fra Carsten Søborg vedrørende vandføringsevnen

Bemærkninger til mail fra Carsten Søborg vedrørende vandføringsevnen NOTAT Projekt Vandløbsrådgivning 2016, Jammerbugt Kommune Projektnummer 1321600035 Kundenavn Emne Til Fra Projektleder Kvalitetssikring Jammerbugt Kommune Bemærkninger til mail fra Carsten Søborg vedrørende

Læs mere

Kontrolopmåling 2012. Rekvirent. Rådgiver. Faxe Kommune Att. Orbicon Ringstedvej 20 4000 Roskilde Telefon 46 30 03 10 E-mail sgsc@orbicon.

Kontrolopmåling 2012. Rekvirent. Rådgiver. Faxe Kommune Att. Orbicon Ringstedvej 20 4000 Roskilde Telefon 46 30 03 10 E-mail sgsc@orbicon. Rekvirent Faxe Kommune Att. Rådgiver Orbicon Ringstedvej 20 4000 Roskilde Telefon 46 30 03 10 E-mail sgsc@orbicon.dk Sag 3691200053-03 Projektleder SGSC Kvalitetssikring SGSC Revisionsnr. 1.0 Godkendt

Læs mere

Bilag 1 Redegørelse Særregulativ for Dokkebækken Faaborg-Midtfyn Kommune /10

Bilag 1 Redegørelse Særregulativ for Dokkebækken Faaborg-Midtfyn Kommune /10 Bilag 1 Redegørelse Særregulativ for Dokkebækken Faaborg-Midtfyn Kommune 2019 1/10 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Indledning...3 2. Rets- og plangrundlag...3 2.1. Vandområdeplan... 3 2.2. Faaborg-Midtfyn Kommuneplan...

Læs mere

UDKAST TIL TILLÆGSREGULATIV FOR GODSØRENDEN VANDLØB 50 I GULDBORGSUND KOMMUNE

UDKAST TIL TILLÆGSREGULATIV FOR GODSØRENDEN VANDLØB 50 I GULDBORGSUND KOMMUNE UDKAST TIL TILLÆGSREGULATIV FOR GODSØRENDEN VANDLØB 50 I GULDBORGSUND KOMMUNE GULDBORGSUND KOMMUNE 2017 TILLÆGSREGULATIV FOR GODSØRENDEN, KOMMUNEVANDLØB NUMMER 50 I GULDBORGSUND KOMMUNE GRUNDLAG Tillægget

Læs mere

Forslag. Redegørelse Bilag 2 til regulativ for Uvelse Å og Rørbro. Redegørelse bilag 2, Uvelse Å og Rørbro Hillerød Kommune Side 1

Forslag. Redegørelse Bilag 2 til regulativ for Uvelse Å og Rørbro. Redegørelse bilag 2, Uvelse Å og Rørbro Hillerød Kommune Side 1 Forslag Redegørelse Bilag 2 til regulativ for Uvelse Å og Rørbro Redegørelse bilag 2, Uvelse Å og Rørbro Hillerød Kommune Side 1 Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 3 2 Planmateriale... 4 2.1 Vandområdeplan...

Læs mere

Ærø Kommune. Regulativ for Færgegårdbækken. Ærø Kommune Statene Ærøskøbing. Dato: 13/03/2019 Side 1 af 13

Ærø Kommune. Regulativ for Færgegårdbækken. Ærø Kommune Statene Ærøskøbing. Dato: 13/03/2019 Side 1 af 13 Ærø Kommune Regulativ for Færgegårdbækken Ærø Kommune Statene 2 5970 Ærøskøbing Dato: 13/03/2019 Side 1 af 13 Side 2 af 13 Indholdsfortegnelse 1. Grundlag for regulativet...3 1.1 Tidligere kendelser og

Læs mere

Forslag: Restaurering af Elverdamsåen, st

Forslag: Restaurering af Elverdamsåen, st VIRKSOMHED OG MILJØ Dato: 13. marts 2018 Sagsb.: Frej Faurschou Hastrup Sagsnr.: 18/11258 Dir.tlf.: 72365359 E-mail: freha@holb.dk Forslag: Restaurering af Elverdamsåen, st. 3.934-5.540 Forslag til restaurering

Læs mere

11. JULI Kontrolopmåling og regulativkontrol Vandløb: Svinninge Å. AGROHYDROLOGERNE APS CVR nr Markstien 2 DK-4640 Faxe

11. JULI Kontrolopmåling og regulativkontrol Vandløb: Svinninge Å. AGROHYDROLOGERNE APS CVR nr Markstien 2 DK-4640 Faxe 11. JULI 2019 Kontrolopmåling og regulativkontrol Vandløb: AGROHYDROLOGERNE APS CVR nr. 35027246 Markstien 2 DK-4640 Faxe Udarbejdet for: Udarbejdet af: Status: Vandløbsmedarbejder Frej Faurschou Hastrup

Læs mere

Ærø Kommune. Regulativ for Afløb fra Skovby og Stærmose og Vitsø Landkanal. Ærø Kommune Statene Ærøskøbing. Dato: 28/01/2019 Side 1 af 21

Ærø Kommune. Regulativ for Afløb fra Skovby og Stærmose og Vitsø Landkanal. Ærø Kommune Statene Ærøskøbing. Dato: 28/01/2019 Side 1 af 21 Ærø Kommune Regulativ for Afløb fra Skovby og Stærmose og Vitsø Landkanal Ærø Kommune Statene 2 5970 Ærøskøbing Dato: 28/01/2019 Side 1 af 21 Side 2 af 21 Indholdsfortegnelse 1. Grundlag for regulativet...3

Læs mere

Bilag 1 Projektforslag spærring nr. RIB Spærringsfjernelse i Ralm Bæk

Bilag 1 Projektforslag spærring nr. RIB Spærringsfjernelse i Ralm Bæk Bilag 1 Projektforslag spærring nr. RIB-00913 Spærringsfjernelse i Ralm Bæk Fjernelse af spærring RIB-00913 Formål Omlægning af den spærrende rørbro skal sikre fiskepassage til de opstrøms dele af Ralm

Læs mere

Vandløbsrestaureringsprojekt i Ringsted Å. Del 1: Faunapassage ved Høm Mølle

Vandløbsrestaureringsprojekt i Ringsted Å. Del 1: Faunapassage ved Høm Mølle Vandløbsrestaureringsprojekt i Ringsted Å Del 1: Indholdsfortegnelse 1. INDLEDNING... 1 1.1 Formål med projektet... 1 1.1.1 Lovgrundlag... 1 1.2 Projektforslag... 2 2. PROJEKTBESKRIVELSE... 4 2.1.1 Matrikler...

Læs mere

Bilag 1. Redegørelse for vandløbsregulativ. for Højby Sørende

Bilag 1. Redegørelse for vandløbsregulativ. for Højby Sørende Bilag 1 Redegørelse for vandløbsregulativ for Højby Sørende Odsherred Kommune Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Planmateriale... 3 2.1 Vandplan... 3 2.2 Anden regionplanlægning m.m.... 4 3. Oplandets

Læs mere

Redegørelse for regulativ for Røjenkær Bæk

Redegørelse for regulativ for Røjenkær Bæk Bilag 3. Redegørelse for regulativ for Røjenkær Bæk Herning Kommune 2016 Redegørelse - Regulativ for Røjenkær Bæk 2016 1/14 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 INDLEDNING 3 2 LOV OG GRUNDLAG 3 2.1 DE MILJØMÆSSIGE KRAV

Læs mere

28. FEBRUAR Kontrolopmåling og regulativkontrol Vandløb: Brændemølle Å. AGROHYDROLOGERNE APS CVR nr Markstien 2 DK-4640 Faxe

28. FEBRUAR Kontrolopmåling og regulativkontrol Vandløb: Brændemølle Å. AGROHYDROLOGERNE APS CVR nr Markstien 2 DK-4640 Faxe 28. FEBRUAR Kontrolopmåling og regulativkontrol Vandløb: AGROHYDROLOGERNE APS CVR nr. 35027246 Markstien 2 DK-4640 Faxe Udarbejdet for: Vandløbsmedarbejder Frej Faurschou Hastrup Holbæk Kommune Vækst og

Læs mere

Faldet (bundhældning) aftager fra vandløbets udspring, hvor faldet er stort, til vandløbets udløb, hvor faldet er lille.

Faldet (bundhældning) aftager fra vandløbets udspring, hvor faldet er stort, til vandløbets udløb, hvor faldet er lille. Vands forløb i forhold til fald, opgravninger, vandstande i Fjorden m. v. Nedenstående skal ses som generelle betragtninger/oplysninger, men er i hovedtrækkene fuldt gyldige. Vandløbs vandføringsevne:

Læs mere

Tillægsregulativ for Røjenkær Bæk st meter. Røjenkær Bæk

Tillægsregulativ for Røjenkær Bæk st meter. Røjenkær Bæk TEKNIK OG MILJØ Tillægsregulativ for Røjenkær Bæk st. 0 6194 meter. Røjenkær Bæk Tillægsregulativ for Røjenkær Bæk st. 0 6194, januar 2016-0 - Indledning Nærværende tillægsregulativ udgør administrationsgrundlaget

Læs mere

Bilag 1. Redegørelse for vandløbsregulativ for. Afløb fra Stenstrup by, Lillesø og Storesø og Stenstrupløbet

Bilag 1. Redegørelse for vandløbsregulativ for. Afløb fra Stenstrup by, Lillesø og Storesø og Stenstrupløbet Bilag 1 Redegørelse for vandløbsregulativ for Afløb fra Stenstrup by, Lillesø og Storesø og Stenstrupløbet Odsherred Kommune Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Planmateriale... 3 2.1 Vandplan...

Læs mere

NATURGENOPRETNING NEDRE SUSÅ DENNIS SØNDERGÅRD THOMSEN, RAMBØLL

NATURGENOPRETNING NEDRE SUSÅ DENNIS SØNDERGÅRD THOMSEN, RAMBØLL NATURGENOPRETNING NEDRE SUSÅ DENNIS SØNDERGÅRD THOMSEN, RAMBØLL PRÆSENTATION Opgave Fase A Tykskallet malermusling formål med naturgenopretning Eksisterende forhold Holløse Mølle Projektforslag Konsekvenser

Læs mere

SAG OM INFØRSEL AF GRØDESKÆRING I FORSOMMEREN

SAG OM INFØRSEL AF GRØDESKÆRING I FORSOMMEREN UDKAST TIL TILLÆGSREGULATIV FOR HANEMOSELØBET VANDLØB 20 I GULDBORGSUND KOMMUNE SAG OM INFØRSEL AF GRØDESKÆRING I FORSOMMEREN GULDBORGSUND KOMMUNE 2017 TILLÆGSREGULATIV FOR HANEMOSELØBET, KOMMUNEVANDLØB

Læs mere

Langmose Grøft 0.0 ALMINDELIGE BESTEMMELSER

Langmose Grøft 0.0 ALMINDELIGE BESTEMMELSER Langmose Grøft 0.0 ALMINDELIGE BESTEMMELSER De "Almindelige bestemmelser" gælder generelt for samtlige kommunevandløb i Ikast kommune med afløb til Fjederholt Å/Skjern Å, Karup Å og til Storåen inkl. grænsevandløbene.

Læs mere

UDKAST TIL TILLÆGSREGULATIV FOR VANDLØB 16 I GULDBORGSUND KOMMUNE

UDKAST TIL TILLÆGSREGULATIV FOR VANDLØB 16 I GULDBORGSUND KOMMUNE UDKAST TIL TILLÆGSREGULATIV FOR VANDLØB 16 I GULDBORGSUND KOMMUNE GULDBORGSUND KOMMUNE 2017 TILLÆGSREGULATIV FOR KOMMUNEVANDLØB NUMMER 16 I GULD- BORGSUND KOMMUNE GRUNDLAG Tillægget til regulativet for

Læs mere

27. JUNI Kontrolopmåling og regulativkontrol Vandløb: Dønnerbækken. AGROHYDROLOGERNE APS CVR nr Markstien 2 DK-4640 Faxe

27. JUNI Kontrolopmåling og regulativkontrol Vandløb: Dønnerbækken. AGROHYDROLOGERNE APS CVR nr Markstien 2 DK-4640 Faxe 27. JUNI 2019 Kontrolopmåling og regulativkontrol Vandløb: AGROHYDROLOGERNE APS CVR nr. 35027246 Markstien 2 DK-4640 Faxe Udarbejdet for: Vandløbsmedarbejder Frej Faurschou Hastrup Holbæk Kommune Vækst

Læs mere

: Peter Giversen Eskildsen (kontrol: Anders Lund Jensen) 2 REGULATIVFORSKRIFTER VEDR. VEDLIGEHOLD. Dimensioner fremgår af regulativet, afsnit 3.2.

: Peter Giversen Eskildsen (kontrol: Anders Lund Jensen) 2 REGULATIVFORSKRIFTER VEDR. VEDLIGEHOLD. Dimensioner fremgår af regulativet, afsnit 3.2. Notat Sweco Danmark A/S Granskoven 8 600 Glostrup Danmark T 7 0 7 07 E info@swecodanmark.dk www.sweco.dk CVR-nr. 811 Vurdering af regulativopfyldelse og evt. behov for oprensning i Kundby og Bjergby Enge,

Læs mere

Gl Hastrupvej Køge

Gl Hastrupvej Køge Returadresse: Køge Kommune, Miljøafdelingen Torvet 1, 4600 Køge Køge Golf Klub Gl Hastrupvej 12 4600 Køge Teknik- og Miljøforvaltningen Miljøafdelingen Restaurering af Tangmosebækken opstrøms Egøjevej

Læs mere

UDKAST - Tilladelse til restaurering og regulering af N 24

UDKAST - Tilladelse til restaurering og regulering af N 24 Tønder Kommune Wegners Plads 2 6270 Tønder Att. Simon B. Pedersen Miljø og Natur Direkte tlf.: +4574929237 Mail: cws@toender.dk Sags id.: 06.02.03-P19-1-17 Ks: SB Xx april 2018 UDKAST - Tilladelse til

Læs mere

30. JUNI Kontrolopmåling og regulativkontrol Vandløb: Elverdamsåen. AGROHYDROLOGERNE APS CVR nr Markstien 2 DK-4640 Faxe

30. JUNI Kontrolopmåling og regulativkontrol Vandløb: Elverdamsåen. AGROHYDROLOGERNE APS CVR nr Markstien 2 DK-4640 Faxe 30. JUNI 2019 Kontrolopmåling og regulativkontrol Vandløb: AGROHYDROLOGERNE APS CVR nr. 35027246 Markstien 2 DK-4640 Faxe Udarbejdet for: Vandløbsmedarbejder Frej Faurschou Hastrup Holbæk Kommune Vækst

Læs mere

8. JULI Kontrolopmåling og regulativkontrol Vandløb: Tuse Å - Amt. AGROHYDROLOGERNE APS CVR nr Markstien 2 DK-4640 Faxe

8. JULI Kontrolopmåling og regulativkontrol Vandløb: Tuse Å - Amt. AGROHYDROLOGERNE APS CVR nr Markstien 2 DK-4640 Faxe 8. JULI 2019 Kontrolopmåling og regulativkontrol Vandløb: Tuse Å - Amt AGROHYDROLOGERNE APS CVR nr. 35027246 Markstien 2 DK-4640 Faxe Udarbejdet for: Vandløbsmedarbejder Frej Faurschou Hastrup Holbæk Kommune

Læs mere

Notat vedr. optimering af afstrømningskapacitet fra Stampedam

Notat vedr. optimering af afstrømningskapacitet fra Stampedam Stampedam Notat vedr. optimering af afstrømningskapacitet fra Stampedam UDFØRT AF ENVICLEAN/NHJ 29-05-2012 Skodshøj 16, Guldbæk 9530 Støvring, Tel. +45 9686 7600 Email: nhj@enviclean.dk 1 INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

UDKAST TIL TILLÆGSREGULATIV FOR VANDLØB 17I I GULDBORGSUND KOMMUNE SAG OM INFØRSEL AF GRØDESKÆRING I FORSOMMEREN

UDKAST TIL TILLÆGSREGULATIV FOR VANDLØB 17I I GULDBORGSUND KOMMUNE SAG OM INFØRSEL AF GRØDESKÆRING I FORSOMMEREN UDKAST TIL TILLÆGSREGULATIV FOR VANDLØB 17I I GULDBORGSUND KOMMUNE SAG OM INFØRSEL AF GRØDESKÆRING I FORSOMMEREN GULDBORGSUND KOMMUNE 2017 TILLÆGSREGULATIV FOR, KOMMUNEVANDLØB NUMMER 17I I GULD- BORGSUND

Læs mere

Opmålingsrapport Frøsmose Å Ringsted Kommune juni Ringsted Kommune. Frøsmose Å - opmålingsrapport

Opmålingsrapport Frøsmose Å Ringsted Kommune juni Ringsted Kommune. Frøsmose Å - opmålingsrapport Ringsted Kommune Frøsmose Å - opmålingsrapport Juni 2016 1 Indholdsfortegnelse 1. INDLEDNING... 3 2. OPMÅLING... 5 2.1 Generelt... 5 2.2 Arbejdsbeskrivelse... 5 3. RESULTATER... 7 3.1 Stationskontrol st.

Læs mere

Fjernelse af spærring ved Lerkenfeld Dambrug

Fjernelse af spærring ved Lerkenfeld Dambrug Fjernelse af spærring ved Lerkenfeld Dambrug 2015 1 Indholdsfortegnelse 1. INDLEDNING... 3 2. GENNEMFØRTE INDSATSER... 4 2.1 Nedbrydning af opstemning og oprensning af sand... 4 2.2 Lukning af omløbsstryg

Læs mere

Center for Plan og Miljø Team Vand og Natur. Supplerende notat vedr bundkoter i Skårebækken

Center for Plan og Miljø Team Vand og Natur. Supplerende notat vedr bundkoter i Skårebækken Center for Plan og Miljø Team Vand og Natur Næstved Kommune Rådmandshaven 20 Næstved 4700 5588 5588 www.naestved.dk Dato 5-12-2017 Sagsnr. 06.02.11-G01-12-17 CPR-nr. Supplerende notat vedr bundkoter i

Læs mere

Gjern Å. Regulativ. Amtsvandløb nr. 48 beliggende i Hammel og Gjern Kommuner ÅRHUS AMT

Gjern Å. Regulativ. Amtsvandløb nr. 48 beliggende i Hammel og Gjern Kommuner ÅRHUS AMT Gjern Å Regulativ Amtsvandløb nr. 48 beliggende i Hammel og Gjern Kommuner ÅRHUS AMT NATUR OG MILJØ SEPTEMBER 1988 og JUNI 1993 Opdateret i Februar 2006 2 Forord Dette regulativ er retsgrundlaget for administrationen

Læs mere

FORUNDERSØGELSE RIB-00212

FORUNDERSØGELSE RIB-00212 FORUNDERSØGELSE RIB-00212 Passage ved Kærbæk Dambrug Juli 2016 Forundersøgelse RIB-00212 Passage ved Kærbæk Dambrug Side 1 Indhold Formål med indsatsen/projektet... 2 Eksisterende forhold... 2 Projektering

Læs mere

AFGØRELSE FRA MILJØ- OG FØDEVAREKLAGENÆVNET. ÆNDRING af afgørelse i sag om Odder Kommunes vedligeholdelse af Åkær Å

AFGØRELSE FRA MILJØ- OG FØDEVAREKLAGENÆVNET. ÆNDRING af afgørelse i sag om Odder Kommunes vedligeholdelse af Åkær Å Den 7. februar 2019 Sagsnr.: NMK-43-00747 JOGNI - RIKNU AFGØRELSE FRA MILJØ- OG FØDEVAREKLAGENÆVNET ÆNDRING af afgørelse i sag om Odder Kommunes vedligeholdelse af Åkær Å Miljø- og Fødevareklagenævnet

Læs mere

Godkendelse efter vandløbsloven af projektforslag til forbedring af gyde- og opvæksområder i Skallebæk (HØRINGSUDGAVE supplerende høring)

Godkendelse efter vandløbsloven af projektforslag til forbedring af gyde- og opvæksområder i Skallebæk (HØRINGSUDGAVE supplerende høring) Ribe Sportsfiskerforening Niels. L. Michaelsen Email: nlm@lodberg.org Frodesgade 30. 6700 Esbjerg Dato 9. juni 2015 Sags id 13/12576 Login tojen Sagsbehandler Tomas Jensen Godkendelse efter vandløbsloven

Læs mere

TILLÆGSREGULATIV FOR TISTED-TERNDRUP BÆK MED TILLØB

TILLÆGSREGULATIV FOR TISTED-TERNDRUP BÆK MED TILLØB Natur og Miljø Postadresse: Nordre Kajgade 1 9500 Hobro Tlf. 97 11 30 00 raadhus@mariagerfjord.dk www.mariagerfjord.dk Journalnummer: 06.02.00-P24-3-16 Ref.: Jens Peter Neergaard Direkte tlf. 97113623

Læs mere

REGULATIV FOR LINÅ OG LINÅ GRØFT.

REGULATIV FOR LINÅ OG LINÅ GRØFT. REGULATIV FOR LINÅ OG LINÅ GRØFT. FORORD Dette regulativ danner retsgrundlag for administration af Linå ( nr. 5 ) og Linå Grøft ( nr. 13 ). Regulativet indeholder bestemmelser om vandløbenes vedligeholdelse

Læs mere

Administrationsgrundlag for vandløbsområdet

Administrationsgrundlag for vandløbsområdet Godkendt i Udvalget for Klima og Miljø 20. december 2011 Administrationsgrundlag for vandløbsområdet 1 INDHOLD I ADMINISTRATIONSGRUNDLAGET... 2 2 LOVGRUNDLAG... 2 3 MÅL... 2 4 MÅLGRUPPE... 2 5 POLITISK

Læs mere

By & Miljø - Miljøafdelingen. Regulativ for kommunevandløb nr August Råkildegrøften

By & Miljø - Miljøafdelingen. Regulativ for kommunevandløb nr August Råkildegrøften By & Miljø - Miljøafdelingen Regulativ for kommunevandløb nr. 4.43 August 2003 Råkildegrøften FORORD Et vandløbsregulativ er populært sagt en aftale mellem brugere og myndighed om - vandløbets fysiske

Læs mere

Vandløbsregulativ for Lindkær Mose. - særbestemmelser

Vandløbsregulativ for Lindkær Mose. - særbestemmelser Vandløbsregulativ for Lindkær Mose - særbestemmelser Indholdsfortegnelse Indledning... 4 Grundlaget for regulativet... 4 2.1 Tidligere kendelser og regulativer...4 2.2 Betegnelse af vandløbet...5 Særlig

Læs mere

Opmålingsrapport Høm Lilleå Ringsted Kommune april Ringsted Kommune. Høm Lilleå - opmålingsrapport

Opmålingsrapport Høm Lilleå Ringsted Kommune april Ringsted Kommune. Høm Lilleå - opmålingsrapport Ringsted Kommune Høm Lilleå - opmålingsrapport April 2016 1 Indholdsfortegnelse 1. INDLEDNING... 3 2. OPMÅLING... 5 2.1 Generelt... 5 2.2 Arbejdsbeskrivelse... 5 3. RESULTATER... 7 3.1 Stationskontrol...

Læs mere

Kontrolopmåling 2012 af Øvre Suså

Kontrolopmåling 2012 af Øvre Suså Rekvirent Næstved Kommune Att. Palle Myssen Teknik- og miljøforvaltningen Rådmandshaven 20 4700 Næstved Rådgiver Orbicon Ringstedvej 20 4000 Roskilde Telefon 46 30 03 10 E-mail sgsc@orbicon.dk Sag 3691200001-02

Læs mere

Fællesregulativ for offentlige vandløb i Aalborg Kommune 2019

Fællesregulativ for offentlige vandløb i Aalborg Kommune 2019 Fællesregulativ for offentlige vandløb i Aalborg Kommune 2019 Indhold 1. INDLEDNING OG FORMÅL 4 2. GRUNDLAGET FOR REGULATIVET 4 3. ADMINISTRATIVE BESTEMMELSER 5 3.1. VEDLIGEHOLDELSE 5 3.2. BYGVÆRKER 5

Læs mere

Vandløbsopmåling 2014

Vandløbsopmåling 2014 Næstved Kommune Vandløbsopmåling 2014 KONTROLRAPPORT FOR ØVRE SUSÅ Rekvirent Rådgiver Næstved Kommune Att. Palle Myssen Natur og Miljø Rådmandshaven 20 4700 Næstved Orbicon A/S Ringstedvej 20 4000 Roskilde

Læs mere

Ærø Kommune. Regulativ for Kragnæsrenden. Ærø Kommune Statene Ærøskøbing. Dato: 15/02/2019 Side 1 af 14

Ærø Kommune. Regulativ for Kragnæsrenden. Ærø Kommune Statene Ærøskøbing. Dato: 15/02/2019 Side 1 af 14 Ærø Kommune Regulativ for Kragnæsrenden Ærø Kommune Statene 2 5970 Ærøskøbing Dato: 15/02/2019 Side 1 af 14 Side 2 af 14 Indholdsfortegnelse 1. Grundlag for regulativet...3 1.1 Tidligere kendelser og regulativer...3

Læs mere

Opmålingsrapport Kværkeby Bæk Ringsted Kommune juni Ringsted Kommune. Kværkeby Bæk opmålingsrapport og hydrauliske beregninger

Opmålingsrapport Kværkeby Bæk Ringsted Kommune juni Ringsted Kommune. Kværkeby Bæk opmålingsrapport og hydrauliske beregninger Ringsted Kommune Kværkeby Bæk opmålingsrapport og hydrauliske beregninger Juni 2016 1 Indholdsfortegnelse 1. INDLEDNING... 3 2. OPMÅLING... 5 2.1 Generelt... 5 2.2 Arbejdsbeskrivelse... 5 3. RESULTATER...

Læs mere

Lille Kobberbæk Status: I høring, perioden

Lille Kobberbæk Status: I høring, perioden Lille Kobberbæk Status: I høring, perioden 14-06-2017-10-08-2017 www.svendborg.dk INDHOLD 1. Grundlag for regulativet................................................. 2 1.1. Tidligere kendelser og regulativer........................................

Læs mere