Indsigelser og bemærkninger til forslag til vandløbsregulativ for Røjenkær Bæk st

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Indsigelser og bemærkninger til forslag til vandløbsregulativ for Røjenkær Bæk st"

Transkript

1 Herning d Herning Kommune, Natur og Grønne Områder, Enghavevej 10, 7400 Herning Indsigelser og bemærkninger til forslag til vandløbsregulativ for Røjenkær Bæk st Station Qh-kurverne: Der er meget store afstande imellem Qh-kurverne. Imellem kurverne st. 250 og 890 er der ydermere en meget stor højdeforskel på 1,64 m. Det betyder, at det bliver yderst vanskeligt at registrere en bundforhøjelse på 10, 20 eller 30 cm (måske helt op til 1 m) opstrøms station 250, da kurverne hovedsagligt siger noget om den nedstrøms liggende station. Vi anbefaler på den baggrund, at der afsættes flere Qh-stationer. Alternativt til ønsket om flere Qh-stationer kan der indskrives et krav om et jævnt faldende vandspejl imellem de nuværende Qh-stationer for derved at sikre, at vi ikke får utilsigtede høje bundhævninger, som ikke kan registreres i de enkelte Qh-stationer. Eksempler på fejlplacerede nulpunkter i Qh-kurverne: Det ser ud til, at der for Qh-stationerne 250, 1572, 2328 og 2877 er tale om 0-punkter, der ligger cm over det laveste punkt i de opmålte tværprofiler i nærheden. Det er yderst problematisk set i forhold til den fremtidige kontrol af regulativet og kan giver en forringet afvanding i fremtiden. Station 1572 Figur 1. Opmålingen fra 2009 Af opmålingen fra 2009 ses det dybeste område af bunden (en stor del af bunden) her i st at ligge tæt på 28,0 m DVR90. Det er der, hvor det mørkeblå starter forneden og ligger vandret (se rød pil). Man har så valgt punktet (den røde prik se pil) der ligger cm højere end den faktiske bund til at angive 0-punktet i Qh-kurven. Se figur 2. Vedligeholdelseskurven burde starte i 28,0 og ikke som her i 28,3. Se figur 2. Det betyder en yderligere forringelse i forhold til det opmålte profil i 2009 på ca cm bundhævning inden en eventuel oprensning.

2 Figur 2. Side 7. i forslag til regulativ.

3 Station 250 Vi har ikke et tværprofil for station 250, men for de 2 omkringliggende Qh-stationer. For st. 250 ser det også ud til, at grundkurven ved en vandføring omkring 900 l/s ligger ca. 25 cm højere end målepunkterne. Figur 3. Opmålinger fra 2014.

4 Figur 4. Side 5 i forslag til tillægsregulativ. Af figur 4 ses, at vandløbsbunden ved en vandføring på 900 l/sek ligger i 26,0 m og ikke i 25,75m, som målingerne i tabel 1 og 2 for station 250 viser. Bunden er altså lagt 25 cm for højt i Qh-kurven.

5 Station 2328: Vedligeholdelseskurven i figur 5 skønnes at være alt for stejl, da den fra nulpunktet i 29,2 m og op til 29,6 m går lodret op langs y-aksen. Det betyder, at her vil bunden kunne hæves 40 cm ved lave vandføringer uden at det udløser oprensning.

6 Figur 5. Qh-kurve side 8 i forslag til regulativ.

7 Station 2877: Samme problematik som for station Opsummering på Qh-kurverne Røjenkær Bæk er ikke renset op på strækningen station igennem de sidste år. Hvis man gennemfører et regulativ på strækningen, hvor flere af Qh-kurverne ligger med bundhævninger på mellem cm i forhold til den nuværende opmålte situation (2009 og 2014) og man der oveni lægger, at der er et spillerum på 20 cm i udkastet imellem krav- og vedligeholdelseskurve, så vil man ikke kunne undgå, at vandstanden i området hæves og afvandingen forringes i forhold til status i dag (og opmålingerne er så allerede 4-9 år gamle!).

8 Kommentering af konkrete afsnit i udkastet til regulativ for Røjenkær Bæk st : Med kursiv er anført tekst fra forslag til regulativ Røjenkær Bæk. Med almindelig skrift og understregning er vores kommentarer. Ad 3.2 Vandløbets vandføringsevne. Fra st er der foreslået anvendt Qh-regulativ. Kravkurven ligger 20 cm over vedligeholdelseskurven og angiver den vandføringsevne, der mindst skal være til stede. Indsigelse: Det kan ikke accepteres, at der er 20 cm imellem de to kurver (krav- og vedligeholdelseskurve). Det betyder i praksis, at der vil kunne aflejres mere end 20 cm på bunden af vandløbet inden en eventuel oprensning skal finde sted. Man skal her huske på, at vandløbet har været misligholdt igennem en meget lang årrække, hvor der ingen oprensning har fundet sted. Nu vil man så yderligere tillade en forringelse af tilstanden med 20 cm eller mere inden man skal foretage en oprensning. Se afsnittet ovenfor. Der var ingen bundkoter på strækningen, så det er nyere opmålinger der ligger til grund for den regulativmæssige tilstand. Skulle man have tilgodeset bredejerne burde vedligeholdelseskurven have ligget oveni eller under kravkurven. Det er umiddelbart vores vurdering, at det miljømæssigt (af hensyn til vandløbet) vil være at foretrække, mindre, hyppigere indgreb, hvor aflejret slam oprenses, i stedet for at det sker med et længere tidsinterval, hvor der så til gengæld skal renses mere omfattende op. Også af den årsag mener vi, at der må foretrækkes en afstand på 10 cm mellem de to kurver indenfor habitatområdet. Ad 4. Dimensionsskema for hele vandløbet. I det nugældende regulativ fra 1993 er bundbredden 2-3 m på strækningen fra station Vi ønsker at bevare bundbredden på 2,0 m i station og ikke indsnævre det til 1,6 m som foreslået i høringsudkastet. Ad 8.6 Forurening af vandløbet Sediment må ikke sendes videre til det åbne vandløb, men skal opsamles i brønde eller i udløbet til det åbne vandløb. Kommentar: Det ønskes præciseret, at der er tale om sediment fra trykspuling og rensning af dræn. Ad 8.8 Drænudløb og rørledninger Eventuelle aflejringer ud for eksisterende rørudløb, over den regulativmæssige teoretiske bundkote, kan fjernes med håndredskaber af bredejeren. Indsigelse: Det kan være et vidtgående krav, at aflejringer skal fjernes ved håndkraft. Vi ser gerne at metoden står åben. Det er muligt at anvende små maskiner, der ikke forårsager skade på brinkerne. Nye drænrør skal placeres mindst 20 cm over den regulativmæssige teoretiske bundkote. Kommentar: En afstand på mindst 10 cm foreslås. Hvad med Qh-strækningen?

9 9. Grødeskæring 9.1 Generelt Ved grødeskæring optages den afskårne vegetation fra vandløbet efterhånden som den afskæres. Eller der anvendes grødeopsamlingsplads ved Åhuset. Afskåren grøde oplægges oven for den øverste vandløbskant. Ejeren eller brugeren af de tilstødende arealer er pligtige til at modtage afskåret grøde. Kommentar forslag til tekst: Ejeren eller brugeren af de tilstødende arealer er pligtige til at modtage afskåret grøde, dog ikke fra grødeopsamlingspladsen. 9.2 Grødeskæringsomfang Fastlagte terminer og samlede strømrendebredder fremgår af regulativets grødeskæringstabel. Den angivne samlede strømrendebredde skal være til stede umiddelbart efter en grødeskæring, dog accepteres en afvigelse på +/- 10 cm. Indsigelse: En bestemt samlet strømrendebredde giver ringere vandføringsevne jo flere strømrender, den fordeles på. I tabel Grødeskæringstabel er der foreslået netskæring. Hvor mange strømrender er sammenlagt her? I samme tabel står der beskæring af træ under bemærkninger til st Hvad betyder det? Der skal skæres grøde og ikke kun fjernes træer. 9.3 Grødeskæringsmetode Fra st m til m Grødeskæring foretages med mejekurv eller båd, til en strømrendebredde som angivet i grødeskæringstabellen. I det omfang det er muligt inden for den krævede strømrendebredde efterlades grødebræmmer og/eller grødeøer i vandløbets profil. Indsigelse: Der skal stå udenfor. Der bør ikke efterlades grødeøer i strømrenden. 9.4 Kantskæring Bestående buske og træer langs vandløbene bevares så vidt muligt. Dog må lavt hængende grene til gene for vandets fri løb, fjernes. Kommentar forslag til tekst: Bestående buske og træer udenfor vandløbsprofilet bevares så vidt muligt. Dog skal lavt hængende grene til gene for vandets fri løb, fjernes. 10. Oprensning 10.1 Generelt Vandløbet skal vedligeholdes på grundlag af principperne for et QH-regulativ. Kommentar Hvad menes med principperne for et QH-regulativ? Det forstår ingen bredejer. Det står 2 steder både fra st og fra st

10 Oprensning må kun ske, når vandløbsmyndigheden gennem kontrol(opmåling) har fået fastlagt, at vandløbet ikke overholder regulativets bestemmelser. Indsigelse: Oprensning SKAL SENEST SKE, når vandløbsmyndigheden..(se klagenævnsafgørelser) Det bedes ligeledes rettet 2 yderligere steder under afsnittet 10.1 Fra st m til st m Vandløbet vedligeholdes på grundlag af principperne for en teoretisk skikkelse. De teoretiske dimensioner vedrører vandløbets fysiske profiler i den grødefri situation. Indsigelse: Grøde har intet med de teoretiske dimensioner at gøre. Det er en misforståelse. I afsnittet 10.3 beskrives ligeledes, at regulativets teoretiske skikkelse beskriver krav til vandføringsevne for en grødefri situation. Vandløbets dimensioner skal kunne eftervises hele året rundt Kontrolhyppighed Der udføres kontrol af regulativets krav til vandløbets vandføringsevne ved opmåling/ kontrol hvert 7. år. Kontrollen udføres i den grødefri periode fra 1. februar 1- april. Kommentar: Det skal præciseres, at det er strækningen st til 6320, hvor opmålingerne foretages mindst hvert 7. år. For strækningen st udføres kontrol ved måling af vandføringen (Q) sammenholdt med aflæsning af vandstanden (h) på skalapæle på de udpegede stationer hvert år Kontrolmetode Sidste 2 linier. Det vil sige at der først skal iværksættes en oprensning hvis vandspejlsniveauet i det opmålte vandløb ligger over vandspejlsniveauet i det teoretiske profil. Kommentar forslag til tekst: Det vil sige at der senest skal iværksættes en oprensning hvis vandspejlsniveauet i det opmålte vandløb ligger over vandspejlsniveauet i det teoretiske profil (+ 10 cm aflejring på bund) Oprensningsomfang Fra st. 0 m til st m En oprensning må ikke gennemføres i et omfang, der forbedrer vandføringsevnen mere end beskrevet af vedligeholdelseskurven. Eventuel oprensning foretages så vidt muligt i perioden fra 1. august til 15. oktober af hensyn til fiskebestandene. Oprensningen må kun omfatte aflejret sand og mudder. Sten, grus, tørv og ler m.m. må ikke opgraves eller omlejres, og overhængende brinker må ikke beskadiges. Kommentar forslag til tekst: Ovenstående gælder dog ikke, hvis det er nødvendigt for at opfylde kravet til skikkelse eller vandføringsevne.

11 Oprensningen begrænses så vidt muligt til vandløbets naturlige (slyngede) strømrende, og udføres i en bredde, der ikke overstiger den teoretiske bundbredde. Kommentar forslag til tekst: Hvad gælder på QH-strækningen (st )? Vandløbsmyndigheden kan vælge at udføre arbejdet etapevis på mindre delstrækninger med en tidsmæssig forskydning. Kommentar forslag til tekst: men indenfor det fastsatte tidsinterval. Opgravningen udføres manuelt for at mindske skader på vandløbet samt undgå overvedligeholdelse. Kommentar: Er det overhovedet realistisk at foretage manuel oprensning på denne strækning? Fra st m til st m En oprensning foretages, hvor det er påkrævet for overholdelse af krav til den regulativmæssige vandføringsevne. Oprensning foretages så vidt muligt i perioden fra 1. august til 15. oktober af hensyn til fiskebestandene. Der må ikke foretages opgravning dybere end 10 cm under teoretisk regulativmæssig bundkote. Oprensningen begrænses så vidt muligt til vandløbets naturlige (slyngede) strømrende, og udføres i en bredde, der ikke overstiger den teoretiske bundbredde. Kommentar: Ovenstående gælder dog ikke, hvis det er nødvendigt for at opfylde kravet til skikkelse eller vandføringsevne Beplantning. Vandløbsmyndigheden er kun forpligtiget til at sørge for beskæring/fjernelse af vegetation og dødt ved i vandløbsprofilet i det omfang, at det har så stor indflydelse på afstrømningen i vandløbet, at regulativets krav til vandføringsevne skønnes at være ikke overholdt. Kommentar / indsigelse: Det er en umulig tekst at agere efter. Al beplantning og vegetation i vandløbsprofilet vil begrænse vandføringsevnen. Brugen af formuleringen skønnes overholder ikke klagenævnets krav til bestemthed. Afskåret vegetation, herunder grene mv. oplægges så vidt muligt på den bred, hvor det havde rodfæste, og således at det ikke kan falde tilbage i vandløbet. Heller ikke ved senere højvande, blæst eller regn. Det er bredejerens ansvar at fjerne den afskårne vegetation, den som forekommer i forbindelse med den ordinære grødeskæring. Kommentar forslag til tekst: Ifølge bredejerne er det ikke muligt at færdes på de vandløbsnære arealer, hvilket umuliggør fjernelse af oprenset materiale.

12 Der er et ønske om en tilføjelse af følgende passus: der bør altid anvendes køreplader for at skåne vandløbsbrinker og dræn Vedligeholdelse af rørlagte strækninger Vedligeholdelse af rørlagte vandløbsstrækninger udføres normalt kun, når vandløbsmyndigheden vurderer, at det er nødvendigt. Vedligeholdelsen kan eksempelvis bestå i en spuling af rørene, rensning af brønde og udskiftning af enkelte rør. Kommentar: Vedligeholdelse når kommunen vurderer det nødvendigt er for upræcist. Rørlagte strækninger skal holdes rene. Er der overhovedet rørlagte strækninger i dette regulativ? Redegørelse for regulativ for Røjenkær bæk. Side Fastlæggelse af teoretisk skikkelse. Her anføres igen at de anførte dimensioner gælder for den grødefri periode. Dimensionerne gælder uanset grøde eller ej. 6.2 Netværksskæring. Hvor mange strømrender regnes der med? Som tidligere anført giver flere sammenlagte strømrender forringet vandføringsevne. Se kommentarer til afsnit 9.2 Side Beplantninger Væltede træer og dødt ved i vandløbet påvirker altid vandføringen negativt. At kommunen skriver, at det normalt kan blive liggende er igen for upræcist. 7. Konsekvens af regulativrevision. Kommunen vurderer, at nærværende regulativrevision ikke skønnes at have negative konsekvenser for vandløbets afvandingsmæssige forhold. Det vil det have, da man med dette regulativ accepterer en tilstand, hvor vandløbets bund kan hæves 10 cm over nuværende tilstand (station ). Hvis ikke QH-kurverne ændres, så afstanden mellem krav og vedligeholdelseskurve max er 10 cm, og nulpunkt svarer til laveste punkt i opmålt profil så vil man opleve yderligere forværret tilstand i værste fald svarende til en bundhævning på op til 50 cm. Bævere i Røjenkær Bæk. Mads Poulsen, formand for Røjenkær Bæk Vandløbslaug modtog d. 6. april 2018 et brev i e-boks fra Herning kommune vedr. bæveraktiviteten i habitatområdet. Der er efterhånden en del bæveraktivitet i Røjenkær bæk, da den har etableret sig i Storå systemet. Herunder brevet:

13 Bæveren er et fantastisk dyr, ingen tvivl om det, men dens opstemninger i det flade landskab giver problemer med forhøjet vandstand og oversvømmelser. Det er jo sammenligneligt med manglende grødeskæring, oprensning og fjernelse af grene i vandløbet, som er kommenteret i forbindelse med forslag til nyt regulativ i det ovenstående. Praksis er i dag, at kommunen kontakter Naturstyrelsen (Henning Aaser), der så sender folk ud og fjerner bæverens opstemninger. Det er korrekt, at Miljøstyrelsen (Mette Rask Jensen) er ved at udarbejde en forvaltningsplan for bæveren. Så længe vi ikke har en ny forvaltningsplan er det den nugældende praksis, der er gældende. Vi er ikke tilfredse med, at man fra kommunen går ud og laver aftale med en enkelt bredejer (her Aage V. Jensens fond) om en praksis, der vil få konsekvenser for de øvrige bredejere op-og nedstrøms. Vandløbsloven skal overholdes også indenfor habitatområdet. Røjenkær bæk er indtil vedtagelsen af det nye regulativ et naturvandløb på strækningen gennem habitatområdet, men også her skal kommunen sikre, at vandløbets skikkelse og vandføringsevne ikke ændres. Se udklip fra afgørelse fra Miljø- og Fødevareklagenævnet:

14 Vedligeholdelsen af den nedre del af Lindholm Å (ca. st ) Af regulativet for Lindholm Å fremgår det, at der ikke er fastlagt krav til vandløbets dimensioner på strækningen fra st Vedligeholdelsen begrænses til fjernelse af aflejringer samt til fjernelse af mindre lokale sandbanker i kurver eller lignende. Videre viser figur 2 i regulativet, at dimensionerne for det teoretiske vandløb er naturlige. Miljø- og Fødevareklagenævnet forstår regulativet således, at der er tale om et naturvandløb på strækningen Idet der er tale om et (ulovligt) naturvandløb uden fastsatte dimensioner eller vandføringsevne, finder Miljø- og Fødevareklagenævnet, at Aalborg Kommune ikke har dokumenteret eller sandsynliggjort, at der er foretaget en vedligeholdelse af vandløbet, som sikrer, at vandløbets skikkelse eller vandføringsevne ikke ændres. På vegne af Mads Poulsen Formand for vandløbslauget for Røjenkær Bæk. Miljørådgiver Helle Borum, Sagro Mail: hbo@sagro.dk

Generelt om vandløbsregulativer

Generelt om vandløbsregulativer Bilag til dagsordenspunkt den 12. august 2013. Generelt om vandløbsregulativer Ifølge vandløbsloven skal vandløbsmyndigheden udarbejde et regulativ for alle offentlige vandløb. Regulativet skal blandt

Læs mere

Regulativ for Von Å Status: Under udarbejdelse

Regulativ for Von Å Status: Under udarbejdelse Status: Under udarbejdelse Natur og Grønne Områder Rådhuset, Torvet 7400 Herning Tlf. 9628 2828 Indholdsfortegnelse 1. Grundlag for regulativet................................................ 2 1.1. Tidligere

Læs mere

Særregulativ for. Varde Kommune. Frøsig-Thorlund Bæk

Særregulativ for. Varde Kommune. Frøsig-Thorlund Bæk Særregulativ for Frøsig-Thorlund Bæk Varde Kommune Frøsig-Thorlund Bæk Indhold 1. Forord... 3 2. Grundlaget for regulativet... 3 2.1. Tidligere kendelser og regulativer... 3 3. Betegnelse af vandløbet...

Læs mere

Regulativ for Hammerum Bæk

Regulativ for Hammerum Bæk Status: Under udarbejdelse Natur og Grønne Områder Rådhuset, Torvet 7400 Herning Tlf. 9628 2828 Indholdsfortegnelse 1. Grundlag for regulativet................................................ 2 1.1. Tidligere

Læs mere

PANDRUP KOMMUNE. Mergelsbæk. Tillægsregulativ Vandløb nr. 26

PANDRUP KOMMUNE. Mergelsbæk. Tillægsregulativ Vandløb nr. 26 PANDRUP KOMMUNE Mergelsbæk Vandløb nr. 26 Tillægsregulativ 2000 Side 2 INDHOLDSFORTEGNELSE 1.0 GRUNDLAGET FOR REGULATIVET Side 3 2.0 BETEGNELSE AF VANDLØBET - 3 3.0 DIMENSIONER - 3 4.0 VEDLIGEHOLDELSE

Læs mere

Pixi-udgave. af Bilag til fællesregulativ for offentlige vandløb i Næstved Kommune. Side 1 af 33 ( / )

Pixi-udgave. af Bilag til fællesregulativ for offentlige vandløb i Næstved Kommune. Side 1 af 33 ( / ) Pixi-udgave af Bilag til fællesregulativ for offentlige vandløb i Næstved Kommune 2012 Side 1 af 33 Indhold Bilag nr. Indhold Bilag nr. Indhold 3 Vandløbenes dimension og/eller vandføringsevne. Oversigt

Læs mere

Tillægsregulativ for Røjenkær Bæk st meter. Røjenkær Bæk

Tillægsregulativ for Røjenkær Bæk st meter. Røjenkær Bæk TEKNIK OG MILJØ Tillægsregulativ for Røjenkær Bæk st. 0 6194 meter. Røjenkær Bæk Tillægsregulativ for Røjenkær Bæk st. 0 6194, januar 2016-0 - Indledning Nærværende tillægsregulativ udgør administrationsgrundlaget

Læs mere

Mere om vedligeholdelse

Mere om vedligeholdelse Mere om vedligeholdelse Vedligeholdelsen af de offentlige vandløb har været i EU udbud over en 4 årig periode 2012 2016. Vedligeholdelsen forestås af 4 private entreprenører og opgaven er inddelt i 10

Læs mere

Notat vedr. udarbejdelse af Qh-kurver for Røjenkær Bæk

Notat vedr. udarbejdelse af Qh-kurver for Røjenkær Bæk NOTAT Projekt Herning Kommune. QH-regulativ Røjenkær Bæk Projektnummer 1391400107 Kundenavn Emne Til Fra Projektleder Kvalitetssikring Herning Kommune Notat vedr. udarbejdelse af Qh-kurver for Røjenkær

Læs mere

INDLEDNING OVERSIGT OVER VANDLØBET... 3 TOPOGRAFISK OPLANDSKORT GRUNDLAGET FOR REGULATIVET... 3 VANDOMRÅDEPLAN...

INDLEDNING OVERSIGT OVER VANDLØBET... 3 TOPOGRAFISK OPLANDSKORT GRUNDLAGET FOR REGULATIVET... 3 VANDOMRÅDEPLAN... Indholdsfortegnelse RESUMÉ... 2 INDLEDNING... 2 1. OVERSIGT OVER VANDLØBET... 3 TOPOGRAFISK OPLANDSKORT... 3 2. GRUNDLAGET FOR REGULATIVET... 3 VANDOMRÅDEPLAN... 3 VANDLØBETS TILSTAND... 3 NATURBESKYTTELSE...

Læs mere

: Peter Giversen Eskildsen (kontrol: Anders Lund Jensen) 2 REGULATIVFORSKRIFTER VEDR. VEDLIGEHOLD. Dimensioner fremgår af regulativet, afsnit 3.2.

: Peter Giversen Eskildsen (kontrol: Anders Lund Jensen) 2 REGULATIVFORSKRIFTER VEDR. VEDLIGEHOLD. Dimensioner fremgår af regulativet, afsnit 3.2. Notat Sweco Danmark A/S Granskoven 8 600 Glostrup Danmark T 7 0 7 07 E info@swecodanmark.dk www.sweco.dk CVR-nr. 811 Vurdering af regulativopfyldelse og evt. behov for oprensning i Kundby og Bjergby Enge,

Læs mere

3. JULI Kontrolopmåling og regulativkontrol Vandløb: Hørby Sørende. AGROHYDROLOGERNE APS CVR nr Markstien 2 DK-4640 Faxe

3. JULI Kontrolopmåling og regulativkontrol Vandløb: Hørby Sørende. AGROHYDROLOGERNE APS CVR nr Markstien 2 DK-4640 Faxe 3. JULI 2019 Kontrolopmåling og regulativkontrol Vandløb: AGROHYDROLOGERNE APS CVR nr. 35027246 Markstien 2 DK-4640 Faxe Udarbejdet for: Vandløbsmedarbejder Frej Faurschou Hastrup Holbæk Kommune Vækst

Læs mere

Vedligeholdelse af offentlige vandløb

Vedligeholdelse af offentlige vandløb Vedligeholdelse af offentlige vandløb Lidt baggrund om vandløb Vandløbsloven omfatter alle vandløb, grøfter, kanaler, rørledninger og dræn samt søer, damme og andre lignende indvande. Bredejer: Ejer af

Læs mere

Opmålingsrapport Værebro Å Egedal Kommune januar Egedal Kommune. Værebro Å - opmålingsrapport

Opmålingsrapport Værebro Å Egedal Kommune januar Egedal Kommune. Værebro Å - opmålingsrapport Egedal Kommune Værebro Å - opmålingsrapport Januar 2016 1 Indholdsfortegnelse 1. INDLEDNING... 3 2. OPMÅLING... 5 2.1 Generelt... 5 2.2 Arbejdsbeskrivelse... 5 2.3 Bemærkninger til opmålingen... 6 3. FELTOBSERVATIONER...

Læs mere

Bestemmelser for vedligeholdelse af private vandløb

Bestemmelser for vedligeholdelse af private vandløb Bestemmelser for vedligeholdelse af private vandløb Indledning Bestemmelserne fastlægger, hvordan private vandløb i Silkeborg Kommune skal vedligeholdes på en miljømæssigt forsvarlig måde samtidig med

Læs mere

Godkendelse efter vandløbsloven af projektforslag til forbedring af gyde- og opvæksområder i Skallebæk (HØRINGSUDGAVE supplerende høring)

Godkendelse efter vandløbsloven af projektforslag til forbedring af gyde- og opvæksområder i Skallebæk (HØRINGSUDGAVE supplerende høring) Ribe Sportsfiskerforening Niels. L. Michaelsen Email: nlm@lodberg.org Frodesgade 30. 6700 Esbjerg Dato 9. juni 2015 Sags id 13/12576 Login tojen Sagsbehandler Tomas Jensen Godkendelse efter vandløbsloven

Læs mere

Natur- og Miljøklagenævnet ophæver Holbæk Kommunens afgørelse af 2. december 2013 om kommunens overholdelse af vandløbsregulativ for Åmose Å.

Natur- og Miljøklagenævnet ophæver Holbæk Kommunens afgørelse af 2. december 2013 om kommunens overholdelse af vandløbsregulativ for Åmose Å. Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 3. juni 2015 J.nr.: NMK-43-00507 Ref.: KENKN/ASTJS AFGØRELSE i sag om Holbæk Kommunes vedligeholdelse af Åmose Å Natur-

Læs mere

Svendborg Kommune Miljø og Teknik Jeres sagsid. 12/8119. Vores j.nr.: NMK

Svendborg Kommune Miljø og Teknik Jeres sagsid. 12/8119. Vores j.nr.: NMK From:Alenkær-Jørgensen, Marianne To:Miljø Teknik;Svendborg Fælles Mail Subject:NMK-43-00354 - AFGØRELSE i sag om Svendborg Kommunes vedligeholdelse af Hundstrup Å - Jeres sagsid. 12/8119 Svendborg Kommune

Læs mere

Regulativ for Kongsholm Bæk, Sorø Kommune

Regulativ for Kongsholm Bæk, Sorø Kommune 2018 Indhold 1. Oversigt over vandløb... 2 2. Grundlag for regulativet... 3 3. Vandløbets skikkelse... 3 4. Kontrol... 5 Opmåling... 5 5. Vedligeholdelse... 5 Grødeskæring... 5 Skæring af brinker... 5

Læs mere

Notat. Vurdering af regulativopfyldelse og evt. behov for oprensning i Gislinge Å. : Holbæk Kommune. : Peter Eskildsen (kontrol: Anders Lund Jensen)

Notat. Vurdering af regulativopfyldelse og evt. behov for oprensning i Gislinge Å. : Holbæk Kommune. : Peter Eskildsen (kontrol: Anders Lund Jensen) Notat Grontmij A/S Dusager 8 Aarhus N Danmark T +5 8 5 F +5 8 555 www.grontmij.dk CVR-nr. 85 Vurdering af regulativopfyldelse og evt. behov for oprensning i Gislinge Å 7. september 5 Vores reference:..5

Læs mere

Redegørelse Regulativ for offentlige vandløb - fællesbestemmelser Faaborg-Midtfyn Kommune 2016

Redegørelse Regulativ for offentlige vandløb - fællesbestemmelser Faaborg-Midtfyn Kommune 2016 Redegørelse Regulativ for offentlige vandløb - fællesbestemmelser Faaborg-Midtfyn 2016 1 Indholdsfortegnelse Indledning og formål...5 Tidligere gældende fællesbestemmelser...6 Læsevejledning...7 Administrative

Læs mere

Kontrolopmåling 2012. Rekvirent. Rådgiver. Faxe Kommune Att. Orbicon Ringstedvej 20 4000 Roskilde Telefon 46 30 03 10 E-mail sgsc@orbicon.

Kontrolopmåling 2012. Rekvirent. Rådgiver. Faxe Kommune Att. Orbicon Ringstedvej 20 4000 Roskilde Telefon 46 30 03 10 E-mail sgsc@orbicon. Rekvirent Faxe Kommune Att. Rådgiver Orbicon Ringstedvej 20 4000 Roskilde Telefon 46 30 03 10 E-mail sgsc@orbicon.dk Sag 3691200053-03 Projektleder SGSC Kvalitetssikring SGSC Revisionsnr. 1.0 Godkendt

Læs mere

Regulativ for offentlige vandløb. - fællesbestemmelser

Regulativ for offentlige vandløb. - fællesbestemmelser Regulativ for offentlige vandløb - fællesbestemmelser Indholdsfortegnelse Indledning og formål...4 Grundlaget for regulativet...4 Administrative bestemmelser...5 3.1. Vedligeholdelse... 5 3.2. Bygværker...

Læs mere

: Peter Giversen Eskildsen (kontrol: Anders Lund Jensen) Rusrenden omfatter en strækning på m, hvoraf 143 m er rørlagt.

: Peter Giversen Eskildsen (kontrol: Anders Lund Jensen) Rusrenden omfatter en strækning på m, hvoraf 143 m er rørlagt. Notat Sweco Danmark A/S Granskoven 8 2600 Glostrup Danmark T 72 20 72 07 E info@swecodanmark.dk www.sweco.dk CVR-nr. 48233511 Vurdering af regulativopfyldelse og evt. behov for oprensning i Rusrenden 28.

Læs mere

BILAG 3 RETNINGSLINJER FOR VAND- LØBSVEDLIGEHOLDELSE I GULDBORGSUND KOMMUNE

BILAG 3 RETNINGSLINJER FOR VAND- LØBSVEDLIGEHOLDELSE I GULDBORGSUND KOMMUNE BILAG 3 RETNINGSLINJER FOR VAND- LØBSVEDLIGEHOLDELSE I GULDBORGSUND KOMMUNE 27 1 TIDS- OG ARBEJDSPLAN Til dette dokument følger arbejdsbeskrivelser (bilag 4 og 5) til de enkelte vandløb som er at finde

Læs mere

Forslag vedr. regulering af Kalvemose Å

Forslag vedr. regulering af Kalvemose Å VIRKSOMHED OG MILJØ Dato: 16. marts 2018 Sagsb.: Frej Faurschou Hastrup Sagsnr.: 18/11577 Dir.tlf.: 7236 1506 E-mail: vandloeb@holb.dk Forslag vedr. regulering af Kalvemose Å Holbæk Kommune, Virksomhed

Læs mere

9. JULI Kontrolopmåling og regulativkontrol Vandløb: Regstrup Å. AGROHYDROLOGERNE APS CVR nr Markstien 2 DK-4640 Faxe

9. JULI Kontrolopmåling og regulativkontrol Vandløb: Regstrup Å. AGROHYDROLOGERNE APS CVR nr Markstien 2 DK-4640 Faxe 9. JULI 2019 Kontrolopmåling og regulativkontrol Vandløb: AGROHYDROLOGERNE APS CVR nr. 35027246 Markstien 2 DK-4640 Faxe Udarbejdet for: Vandløbsmedarbejder Frej Faurschou Hastrup Holbæk Kommune Vækst

Læs mere

Vandløbsregulativer version 2. Sten W. Laursen

Vandløbsregulativer version 2. Sten W. Laursen Vandløbsregulativer version 2 Sten W. Laursen Lidt præsentation DLBR et branchesamarbejde bestående af 31 rådgivningsvirksomheder Knap 2.500 medarbejdere Flere konsulenthuse end vist på kortet Knap 20

Læs mere

Regulativ for Langstrup Mosevandløb

Regulativ for Langstrup Mosevandløb April 2014 Regulativ for Langstrup Mosevandløb INDHOLDSFORTEGNELSE 1 Regulativ for Langstrup Mosevandløb 3 1.1 Vandløbet 3 1.2 Klassifikation 3 1.3 Lovgrundlag 3 1.4 Grundlaget for regulativet 4 1.5 Regulativet

Læs mere

Opmålingsrapport Vendebæk Ringsted Kommune maj Ringsted Kommune. Vendebæk - opmålingsrapport

Opmålingsrapport Vendebæk Ringsted Kommune maj Ringsted Kommune. Vendebæk - opmålingsrapport Ringsted Kommune Vendebæk - opmålingsrapport Maj 2017 1 Indholdsfortegnelse 1. INDLEDNING... 3 2. OPMÅLING... 5 2.1 Generelt... 5 2.2 Arbejdsbeskrivelse... 5 3. RESULTATER... 7 3.1 Stationskontrol... 8

Læs mere

Bilag 1 til Redegørelse for Tillægsregulativ til Kalvemose Å, 2017

Bilag 1 til Redegørelse for Tillægsregulativ til Kalvemose Å, 2017 Bilag 1 til Redegørelse for Tillægsregulativ til Kalvemose Å, 2017 NOTAT Projekt 3621600143 Projektnummer Kundenavn Emne Til Fra Projektleder Kvalitetssikring Holbæk Kommune Vandløbsadministration Holbæk

Læs mere

Tillægsregulativ for. Ringsted Kommune og Holbæk Kommune

Tillægsregulativ for. Ringsted Kommune og Holbæk Kommune Tillægsregulativ for Damrenden, 8 Egerupvandløbet, 5c Fjællebroløbet, 2f Frøsmose Å, 4a Grønbæksløbet, 5a Høm Lilleå, 1a Skee Å, 14 Vigersdal Å - Kværkeby Bæk, 2d Vigersdal Å - Bedsted Bæk, 2a Ågårdsløbet,

Læs mere

INDLEDNING OG BAGGRUND

INDLEDNING OG BAGGRUND Notat Grontmij A/S Dusager 12 8200 Aarhus N Danmark T +45 8210 5100 F +45 8210 5155 www.grontmij.dk CVR-nr. 482311 Vurdering af regulativopfyldelse og evt. behov for oprensning i Sønderstrup Å 22. oktober

Læs mere

30. JUNI Kontrolopmåling og regulativkontrol Vandløb: Elverdamsåen. AGROHYDROLOGERNE APS CVR nr Markstien 2 DK-4640 Faxe

30. JUNI Kontrolopmåling og regulativkontrol Vandløb: Elverdamsåen. AGROHYDROLOGERNE APS CVR nr Markstien 2 DK-4640 Faxe 30. JUNI 2019 Kontrolopmåling og regulativkontrol Vandløb: AGROHYDROLOGERNE APS CVR nr. 35027246 Markstien 2 DK-4640 Faxe Udarbejdet for: Vandløbsmedarbejder Frej Faurschou Hastrup Holbæk Kommune Vækst

Læs mere

28. FEBRUAR Kontrolopmåling og regulativkontrol Vandløb: Brændemølle Å. AGROHYDROLOGERNE APS CVR nr Markstien 2 DK-4640 Faxe

28. FEBRUAR Kontrolopmåling og regulativkontrol Vandløb: Brændemølle Å. AGROHYDROLOGERNE APS CVR nr Markstien 2 DK-4640 Faxe 28. FEBRUAR Kontrolopmåling og regulativkontrol Vandløb: AGROHYDROLOGERNE APS CVR nr. 35027246 Markstien 2 DK-4640 Faxe Udarbejdet for: Vandløbsmedarbejder Frej Faurschou Hastrup Holbæk Kommune Vækst og

Læs mere

9. JULI Kontrolopmåling og regulativkontrol Vandløb: Aggersvoldløbet. AGROHYDROLOGERNE APS CVR nr Markstien 2 DK-4640 Faxe

9. JULI Kontrolopmåling og regulativkontrol Vandløb: Aggersvoldløbet. AGROHYDROLOGERNE APS CVR nr Markstien 2 DK-4640 Faxe 9. JULI 2019 Kontrolopmåling og regulativkontrol Vandløb: AGROHYDROLOGERNE APS CVR nr. 35027246 Markstien 2 DK-4640 Faxe Udarbejdet for: Udarbejdet af: Status: Vandløbsmedarbejder Frej Faurschou Hastrup

Læs mere

Guldborgsund Kommune Parkvej Nykøbing F

Guldborgsund Kommune Parkvej Nykøbing F Guldborgsund Kommune Parkvej 37 4800 Nykøbing F 2015-30562 Dato: 30-05-2016 Henvendelse vedrørende Guldborgsund Kommune om vedligeholdelse af Tingsted Å (jeres sagsnr.: 11/43378) Statsforvaltningen har

Læs mere

2. JULI Kontrolopmåling og regulativkontrol Vandløb: Gislinge Å. AGROHYDROLOGERNE APS CVR nr Markstien 2 DK-4640 Faxe

2. JULI Kontrolopmåling og regulativkontrol Vandløb: Gislinge Å. AGROHYDROLOGERNE APS CVR nr Markstien 2 DK-4640 Faxe 2. JULI 2019 Kontrolopmåling og regulativkontrol Vandløb: AGROHYDROLOGERNE APS CVR nr. 35027246 Markstien 2 DK-4640 Faxe Udarbejdet for: Vandløbsmedarbejder Frej Faurschou Hastrup Holbæk Kommune Vækst

Læs mere

Opmålingsrapport Frøsmose Å Ringsted Kommune juni Ringsted Kommune. Frøsmose Å - opmålingsrapport

Opmålingsrapport Frøsmose Å Ringsted Kommune juni Ringsted Kommune. Frøsmose Å - opmålingsrapport Ringsted Kommune Frøsmose Å - opmålingsrapport Juni 2016 1 Indholdsfortegnelse 1. INDLEDNING... 3 2. OPMÅLING... 5 2.1 Generelt... 5 2.2 Arbejdsbeskrivelse... 5 3. RESULTATER... 7 3.1 Stationskontrol st.

Læs mere

GENERELLE BESTEMMELSER KOMMUNEVANDLØB

GENERELLE BESTEMMELSER KOMMUNEVANDLØB MAJ 1997 GENERELLE BESTEMMELSER FOR KOMMUNEVANDLØB I RIBE KOMMUNE RIBE KOMMUNE TEKNISK FORVALTNING Bøgeallé 2, 6760 Ribe, tlf. 7989 8989, fax 7989 8992 Generelle bestemmelser for kommunevandløb i Ribe

Læs mere

Opmålingsrapport Høm Lilleå Ringsted Kommune april Ringsted Kommune. Høm Lilleå - opmålingsrapport

Opmålingsrapport Høm Lilleå Ringsted Kommune april Ringsted Kommune. Høm Lilleå - opmålingsrapport Ringsted Kommune Høm Lilleå - opmålingsrapport April 2016 1 Indholdsfortegnelse 1. INDLEDNING... 3 2. OPMÅLING... 5 2.1 Generelt... 5 2.2 Arbejdsbeskrivelse... 5 3. RESULTATER... 7 3.1 Stationskontrol...

Læs mere

Bilag 21. Ordliste. Beskrivelser af. (Anvendt i teksten i fællesregulativ og redegørelse) Bestemmelser for

Bilag 21. Ordliste. Beskrivelser af. (Anvendt i teksten i fællesregulativ og redegørelse) Bestemmelser for Bilag 21. Ordliste. Arbejdsbælter Beskrivelser af (Anvendt i teksten i fællesregulativ og redegørelse) Bestemmelser for (Anvendt i teksten i fællesregulativ og redegørelse) Bundkote Ejendomsforhold Bælter

Læs mere

5. JULI Kontrolopmåling og regulativkontrol Vandløb: Kølle Å. AGROHYDROLOGERNE APS CVR nr Markstien 2 DK-4640 Faxe

5. JULI Kontrolopmåling og regulativkontrol Vandløb: Kølle Å. AGROHYDROLOGERNE APS CVR nr Markstien 2 DK-4640 Faxe 5. JULI 2019 Kontrolopmåling og regulativkontrol Vandløb: AGROHYDROLOGERNE APS CVR nr. 35027246 Markstien 2 DK-4640 Faxe Udarbejdet for: Vandløbsmedarbejder Frej Faurschou Hastrup Holbæk Kommune Vækst

Læs mere

Røjenkær Bæk. Aage V. Jensen Naturfond. Bemærkninger til regulativforslag April INDHOLDSFORTEGNELSE Side 1. BAGGRUND 1 2.

Røjenkær Bæk. Aage V. Jensen Naturfond. Bemærkninger til regulativforslag April INDHOLDSFORTEGNELSE Side 1. BAGGRUND 1 2. Aage V. Jensen Naturfond Røjenkær Bæk Bemærkninger til regulativforslag April 2018 INDHOLDSFORTEGNELSE Side 1. BAGGRUND 1 2. BEMÆRKNINGER 2 BILAGSFORTEGNELSE Bilag 1: Vandføringsevne og kravkurve for Røjenkær

Læs mere

Opmålingsrapport øvre Kværkeby Bæk Ringsted Kommune august Ringsted Kommune. Øvre Kværkeby Bæk opmålingsrapport

Opmålingsrapport øvre Kværkeby Bæk Ringsted Kommune august Ringsted Kommune. Øvre Kværkeby Bæk opmålingsrapport Ringsted Kommune Øvre Kværkeby Bæk opmålingsrapport August 2016 1 Indholdsfortegnelse 1. INDLEDNING... 3 2. OPMÅLING... 5 2.1 Generelt... 5 2.2 Arbejdsbeskrivelse... 5 3. RESULTATER... 7 3.1 Stationskontrol...

Læs mere

Vandløbsregulativer - ordbog

Vandløbsregulativer - ordbog Vandløbsregulativer - ordbog Vandløbsregulativ Et vandløbsregulativ danner administrationsgrundlaget for det enkelte vandløb og er et retsgyldigt dokument for vandløbet. Et vandløbsregulativ beskrives

Læs mere

Bilag 1 Redegørelse Særregulativ for Dokkebækken Faaborg-Midtfyn Kommune /10

Bilag 1 Redegørelse Særregulativ for Dokkebækken Faaborg-Midtfyn Kommune /10 Bilag 1 Redegørelse Særregulativ for Dokkebækken Faaborg-Midtfyn Kommune 2019 1/10 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Indledning...3 2. Rets- og plangrundlag...3 2.1. Vandområdeplan... 3 2.2. Faaborg-Midtfyn Kommuneplan...

Læs mere

Ærø Kommune. Regulativ for Afløb fra Sjoen. Ærø Kommune Statene Ærøskøbing. Dato: 28/01/2019 Side 1 af 14

Ærø Kommune. Regulativ for Afløb fra Sjoen. Ærø Kommune Statene Ærøskøbing. Dato: 28/01/2019 Side 1 af 14 Ærø Kommune Regulativ for Afløb fra Sjoen Ærø Kommune Statene 2 5970 Ærøskøbing Dato: 28/01/2019 Side 1 af 14 Side 2 af 14 Indholdsfortegnelse 1. Grundlag for regulativet...4 1.1 Tidligere kendelser og

Læs mere

AFGØRELSE FRA MILJØ- OG FØDEVAREKLAGENÆVNET. ÆNDRING af afgørelse i sag om Odder Kommunes vedligeholdelse af Åkær Å

AFGØRELSE FRA MILJØ- OG FØDEVAREKLAGENÆVNET. ÆNDRING af afgørelse i sag om Odder Kommunes vedligeholdelse af Åkær Å Den 7. februar 2019 Sagsnr.: NMK-43-00747 JOGNI - RIKNU AFGØRELSE FRA MILJØ- OG FØDEVAREKLAGENÆVNET ÆNDRING af afgørelse i sag om Odder Kommunes vedligeholdelse af Åkær Å Miljø- og Fødevareklagenævnet

Læs mere

FORSLAG TIL FÆLLESREGULATIV FOR 380 OFFENTLIGE VANDLØB I GULDBORGSUND KOMMUNE

FORSLAG TIL FÆLLESREGULATIV FOR 380 OFFENTLIGE VANDLØB I GULDBORGSUND KOMMUNE FORSLAG TIL FÆLLESREGULATIV FOR 380 OFFENTLIGE VANDLØB I GULDBORGSUND KOMMUNE UDKAST Februar 2015 Forslag til Fællesregulativ - UDKAST Offentlige vandløb i Guldborgsund Kommune 2015 Ophavsret. Skabelonen

Læs mere

Opmålingsrapport Kværkeby Bæk Ringsted Kommune juni Ringsted Kommune. Kværkeby Bæk opmålingsrapport og hydrauliske beregninger

Opmålingsrapport Kværkeby Bæk Ringsted Kommune juni Ringsted Kommune. Kværkeby Bæk opmålingsrapport og hydrauliske beregninger Ringsted Kommune Kværkeby Bæk opmålingsrapport og hydrauliske beregninger Juni 2016 1 Indholdsfortegnelse 1. INDLEDNING... 3 2. OPMÅLING... 5 2.1 Generelt... 5 2.2 Arbejdsbeskrivelse... 5 3. RESULTATER...

Læs mere

Sammenligning mellem gamle og nye bestemmelser. - Tillægsdokument til forslag om nyt Fællesregulativ for offentlige vandløb i Tønder Kommune

Sammenligning mellem gamle og nye bestemmelser. - Tillægsdokument til forslag om nyt Fællesregulativ for offentlige vandløb i Tønder Kommune Sammenligning mellem gamle og nye bestemmelser - Tillægsdokument til forslag om nyt Fællesregulativ for offentlige vandløb i Tønder Kommune Indledning Dette dokument indeholder en sammenligning mellem

Læs mere

Tillægsregulativ for Ry Å. Jammerbugt Kommune

Tillægsregulativ for Ry Å. Jammerbugt Kommune Tillægsregulativ for Ry Å Jammerbugt Kommune December 2017 1 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Grundlaget for regulativet... 3 Betegnelse af vandløbet... 4 Vedligeholdelse... 5 4.1. Grødeskæring... 5

Læs mere

11. JULI Kontrolopmåling og regulativkontrol Vandløb: Tysinge Å Amt. AGROHYDROLOGENRNE APS CVR nr Markstien 2 DK-4640 Faxe

11. JULI Kontrolopmåling og regulativkontrol Vandløb: Tysinge Å Amt. AGROHYDROLOGENRNE APS CVR nr Markstien 2 DK-4640 Faxe 11. JULI 2019 Kontrolopmåling og regulativkontrol Vandløb: Tysinge Å Amt AGROHYDROLOGENRNE APS CVR nr. 35027246 Markstien 2 DK-4640 Faxe Udarbejdet for: Vandløbsmedarbejder Frej Faurschou Hastrup Holbæk

Læs mere

Lejre og Holbæk Kommuner Forslag til regulering. Elverdamsåen ÆNDRET VEDLIGEHOLDELSE AF ELVERDAMSÅEN - ST

Lejre og Holbæk Kommuner Forslag til regulering. Elverdamsåen ÆNDRET VEDLIGEHOLDELSE AF ELVERDAMSÅEN - ST Lejre og Holbæk Kommuner Forslag til regulering Elverdamsåen ÆNDRET VEDLIGEHOLDELSE AF ELVERDAMSÅEN - ST. 1456-2327 Lejre og Holbæk Kommuner Forslag til regulering Elverdamsåen ÆNDRET VEDLIGEHOLDELSE AF

Læs mere

Forslag Regulativ for Uvelse Å og Rørbro

Forslag Regulativ for Uvelse Å og Rørbro Forslag Regulativ for Uvelse Å og Rørbro Regulativ, Uvelse Å og Rørbro - Hillerød Kommune Side 1 Indholdsfortegnelse 1 Grundlaget for regulativet...4 2 Betegnelse af vandløbene og oversigtskort...5 2.1

Læs mere

R E G U L A T I V. for. Ellebækken. Græsted-Gilleleje Kommune Kommunevandløb nr. 3

R E G U L A T I V. for. Ellebækken. Græsted-Gilleleje Kommune Kommunevandløb nr. 3 R E G U L A T I V for Ellebækken Græsted-Gilleleje Kommune Kommunevandløb nr. 3 Regulativ, Ellebækken. Græsted-Gilleleje Kommune, 1997. Side 1 INDHOLDSFORTEGNELSE Side 1. GRUNDLAGET FOR REGULATIVET 7 2.

Læs mere

Opmålingsrapport Fjellebroløbet Ringsted Kommune april Ringsted Kommune. Fjellebroløbet - opmålingsrapport

Opmålingsrapport Fjellebroløbet Ringsted Kommune april Ringsted Kommune. Fjellebroløbet - opmålingsrapport Ringsted Kommune Fjellebroløbet - opmålingsrapport April 2016 1 Indholdsfortegnelse 1. INDLEDNING... 3 2. OPMÅLING... 6 2.1 Generelt... 6 2.2 Arbejdsbeskrivelse... 6 2.3 Bemærkninger... 7 3. RESULTATER...

Læs mere

8. JULI Kontrolopmåling og regulativkontrol Vandløb: Tuse Å - Amt. AGROHYDROLOGERNE APS CVR nr Markstien 2 DK-4640 Faxe

8. JULI Kontrolopmåling og regulativkontrol Vandløb: Tuse Å - Amt. AGROHYDROLOGERNE APS CVR nr Markstien 2 DK-4640 Faxe 8. JULI 2019 Kontrolopmåling og regulativkontrol Vandløb: Tuse Å - Amt AGROHYDROLOGERNE APS CVR nr. 35027246 Markstien 2 DK-4640 Faxe Udarbejdet for: Vandløbsmedarbejder Frej Faurschou Hastrup Holbæk Kommune

Læs mere

Langmose Grøft 0.0 ALMINDELIGE BESTEMMELSER

Langmose Grøft 0.0 ALMINDELIGE BESTEMMELSER Langmose Grøft 0.0 ALMINDELIGE BESTEMMELSER De "Almindelige bestemmelser" gælder generelt for samtlige kommunevandløb i Ikast kommune med afløb til Fjederholt Å/Skjern Å, Karup Å og til Storåen inkl. grænsevandløbene.

Læs mere

Næstved Kommune - Kontrolopmåling af øvrige off. vandløb

Næstved Kommune - Kontrolopmåling af øvrige off. vandløb NOTAT Projekt Næstved Kommune - Kontrolopmåling af øvrige off. vandløb Projektnummer 3691500018 Kundenavn Næstved Kommune Emne Q/h-kontrol af Harrested Å 2015 Til Fra Projektleder Kvalitetssikring Palle

Læs mere

R E G U L A T I V. for. Møngegrøften. Helsinge Kommune

R E G U L A T I V. for. Møngegrøften. Helsinge Kommune R E G U L A T I V for Møngegrøften Helsinge Kommune Regulativ, Møngegrøften. Helsinge Kommune, 1998. Side 1 INDHOLDSFORTEGNELSE Side 1 GRUNDLAGET FOR REGULATIVET...4 2 BETEGNELSE AF VANDLØBET OG OVERSIGTSKORT...5

Læs mere

Opmåling og oprensning Strækningen er målt op i foråret Opmålingen fremgår af tabellen nedenfor sammenholdt med koter fra regulativet.

Opmåling og oprensning Strækningen er målt op i foråret Opmålingen fremgår af tabellen nedenfor sammenholdt med koter fra regulativet. Center for Plan og Miljø Team Vand og Natur Næstved Kommune Rådmandshaven 20 Næstved 4700 5588 5588 www.naestved.dk Dato 2-10-2017 Sagsnr. 06.02.11-G01-12-17 CPR-nr. Bilag til referat af møde 1. sept.

Læs mere

Hvidbog i forbindelse med høring af vandløbsregulativer for offentlige vandløb i Svendborg Kommune

Hvidbog i forbindelse med høring af vandløbsregulativer for offentlige vandløb i Svendborg Kommune Bilag 1 Hvidbog i forbindelse med høring af vandløbsregulativer for offentlige vandløb i Svendborg Kommune Vandløbsnavn Hundstrup Å og Spangebæk Bemærkning fremført af: Ivan Broholm Hansen og Niels Hansen

Læs mere

SAG OM INFØRSEL AF GRØDESKÆRING I FORSOMMEREN

SAG OM INFØRSEL AF GRØDESKÆRING I FORSOMMEREN UDKAST TIL TILLÆGSREGULATIV FOR HANEMOSELØBET VANDLØB 20 I GULDBORGSUND KOMMUNE SAG OM INFØRSEL AF GRØDESKÆRING I FORSOMMEREN GULDBORGSUND KOMMUNE 2017 TILLÆGSREGULATIV FOR HANEMOSELØBET, KOMMUNEVANDLØB

Læs mere

: Peter Giversen Eskildsen (kontrol: Anders Lund Jensen) 2 REGULATIVFORSKRIFTER VEDR. VEDLIGEHOLD. Dimensioner fremgår af regulativet, afsnit B.

: Peter Giversen Eskildsen (kontrol: Anders Lund Jensen) 2 REGULATIVFORSKRIFTER VEDR. VEDLIGEHOLD. Dimensioner fremgår af regulativet, afsnit B. Notat Sweco Danmark A/S Granskoven 8 2600 Glostrup Danmark T 72 20 72 07 E info@swecodanmark.dk www.sweco.dk CVR-nr. 483511 Vurdering af regulativopfyldelse og evt. behov for oprensning i Lyngbækken 28.

Læs mere

Regulativrevision Donnerbæk

Regulativrevision Donnerbæk Regulativrevision Donnerbæk Lodsejermøde d. 9. marts 2016 Sektionsleder: Jesper Madsen 10. marts 2016 1 Regulativrevision af Donnerbæk - indhold Hvad er et regulativ Hvad er formålet med regulativrevision

Læs mere

11. JULI Kontrolopmåling og regulativkontrol Vandløb: Svinninge Å. AGROHYDROLOGERNE APS CVR nr Markstien 2 DK-4640 Faxe

11. JULI Kontrolopmåling og regulativkontrol Vandløb: Svinninge Å. AGROHYDROLOGERNE APS CVR nr Markstien 2 DK-4640 Faxe 11. JULI 2019 Kontrolopmåling og regulativkontrol Vandløb: AGROHYDROLOGERNE APS CVR nr. 35027246 Markstien 2 DK-4640 Faxe Udarbejdet for: Udarbejdet af: Status: Vandløbsmedarbejder Frej Faurschou Hastrup

Læs mere

UDKAST TIL TILLÆGSREGULATIV FOR VANDLØB 16 I GULDBORGSUND KOMMUNE

UDKAST TIL TILLÆGSREGULATIV FOR VANDLØB 16 I GULDBORGSUND KOMMUNE UDKAST TIL TILLÆGSREGULATIV FOR VANDLØB 16 I GULDBORGSUND KOMMUNE GULDBORGSUND KOMMUNE 2017 TILLÆGSREGULATIV FOR KOMMUNEVANDLØB NUMMER 16 I GULD- BORGSUND KOMMUNE GRUNDLAG Tillægget til regulativet for

Læs mere

Kontrolopmåling 2012 af Øvre Suså

Kontrolopmåling 2012 af Øvre Suså Rekvirent Næstved Kommune Att. Palle Myssen Teknik- og miljøforvaltningen Rådmandshaven 20 4700 Næstved Rådgiver Orbicon Ringstedvej 20 4000 Roskilde Telefon 46 30 03 10 E-mail sgsc@orbicon.dk Sag 3691200001-02

Læs mere

ØSTRE LANDKANAL, NR. 50

ØSTRE LANDKANAL, NR. 50 0.0 ALMINDELIGE BESTEMMELSER ØSTRE LANDKANAL, NR. 50 De "Almindelige bestemmelser" gælder generelt for samtlige kommunevandløb i Ikast kommune med afløb til Fjederholt Å/Skjern Å, Karup Å og til Storåen

Læs mere

R E G U L A T I V. for. Annissevandløbet med sideløb. Helsinge Kommune

R E G U L A T I V. for. Annissevandløbet med sideløb. Helsinge Kommune R E G U L A T I V for Annissevandløbet med sideløb Helsinge Kommune Regulativ, Annissevandløbet med sideløb. Helsinge Kommune 1999. Side 1 INDHOLDSFORTEGNELSE Side 1 GRUNDLAGET FOR REGULATIVET...4 2 BETEGNELSE

Læs mere

Til. Vejdirektoratet. Dokumenttype. Notat. Dato. Maj Skitseprojekt for forlægning af Lindved Å SKITSEPROJEKT FORLÆGNING AF LIND- VED Å

Til. Vejdirektoratet. Dokumenttype. Notat. Dato. Maj Skitseprojekt for forlægning af Lindved Å SKITSEPROJEKT FORLÆGNING AF LIND- VED Å Til Vejdirektoratet Dokumenttype Notat Dato Maj 14 Skitseprojekt for forlægning af SKITSEPROJEKT FORLÆGNING AF LIND- VED Å SKITSEPROJEKT FORLÆGNING AF LINDVED Å Revision 1 Dato 14-05-08 Udarbejdet af Mads

Læs mere

Vandløbsregulativer mv.

Vandløbsregulativer mv. Vandløbsregulativer Kontrol af regulativer Vandløbsregulativer mv. LMO/Viborg Kommune 16. januar 2017 Grødeskæring Kristian Vestergaard Civilingeniør, Ph.D. KV MiljøFormidling (Ingeniørhøjskolen, Aarhus

Læs mere

4.20 M2 - Åbning af Sølodsgrøften gennem Bårse

4.20 M2 - Åbning af Sølodsgrøften gennem Bårse 4.20 M2 - Åbning af Sølodsgrøften gennem Bårse 4.20.1 Formål Sølodsgrøften er nu rørlagt gennem Bårse, men rørledningen er gammel og tilstanden formentlig dårlig. Det er derfor overvejet at lægge en ny

Læs mere

Tillægsregulativ for Ry Å Juli 2017

Tillægsregulativ for Ry Å Juli 2017 Forslag til Tillægsregulativ for Ry Å Juli 2017 1 Indholdsfortegnelse 1. Indledning...3 2. Grundlaget for regulativet...3 3. Betegnelse af vandløbet...4 4. Vedligeholdelse...5 4.1. Grødeskæring...5 4.2.

Læs mere

Vandløbsregulativer - ordbog

Vandløbsregulativer - ordbog Vandløbsregulativer - ordbog Vandløbsregulativet Et vandløbsregulativ danner administrationsgrundlaget for det enkelte vandløb og er et retsgyldigt dokument for vandløbet. Et vandløbsregulativ beskriver

Læs mere

Ærø Kommune. Regulativ for Kragnæsrenden. Ærø Kommune Statene Ærøskøbing. Dato: 15/02/2019 Side 1 af 14

Ærø Kommune. Regulativ for Kragnæsrenden. Ærø Kommune Statene Ærøskøbing. Dato: 15/02/2019 Side 1 af 14 Ærø Kommune Regulativ for Kragnæsrenden Ærø Kommune Statene 2 5970 Ærøskøbing Dato: 15/02/2019 Side 1 af 14 Side 2 af 14 Indholdsfortegnelse 1. Grundlag for regulativet...3 1.1 Tidligere kendelser og regulativer...3

Læs mere

R E G U L A T I V. for. Laugørenden. Helsinge Kommune

R E G U L A T I V. for. Laugørenden. Helsinge Kommune R E G U L A T I V for Laugørenden Helsinge Kommune Regulativ, Laugørenden. Helsinge Kommune, 1998. Side 1 INDHOLDSFORTEGNELSE Side 1 GRUNDLAGET FOR REGULATIVET...4 2 BETEGNELSE AF VANDLØBET OG OVERSIGTSKORT...5

Læs mere

Lille Kobberbæk Status: I høring, perioden

Lille Kobberbæk Status: I høring, perioden Lille Kobberbæk Status: I høring, perioden 14-06-2017-10-08-2017 www.svendborg.dk INDHOLD 1. Grundlag for regulativet................................................. 2 1.1. Tidligere kendelser og regulativer........................................

Læs mere

27. JUNI Kontrolopmåling og regulativkontrol Vandløb: Dønnerbækken. AGROHYDROLOGERNE APS CVR nr Markstien 2 DK-4640 Faxe

27. JUNI Kontrolopmåling og regulativkontrol Vandløb: Dønnerbækken. AGROHYDROLOGERNE APS CVR nr Markstien 2 DK-4640 Faxe 27. JUNI 2019 Kontrolopmåling og regulativkontrol Vandløb: AGROHYDROLOGERNE APS CVR nr. 35027246 Markstien 2 DK-4640 Faxe Udarbejdet for: Vandløbsmedarbejder Frej Faurschou Hastrup Holbæk Kommune Vækst

Læs mere

Regulativtyper. Keep it simpel

Regulativtyper. Keep it simpel Regulativtyper Keep it simpel 1 Regulativ typer Hvad skal regulativer bruges til? - Opstille administrative bestemmelser og procedurer for vandløbsforvaltning. Udmøntning af love og regler. - Fastlægge

Læs mere

Vandløbsopmåling 2014

Vandløbsopmåling 2014 Næstved Kommune Vandløbsopmåling 2014 KONTROLRAPPORT FOR MAGLEMOSRENDEN Rekvirent Rådgiver Næstved Kommune Att. Palle Myssen Natur og Miljø Rådmandshaven 20 4700 Næstved Orbicon A/S Ringstedvej 20 4000

Læs mere

FORSLAG TIL FÆLLESREGULATIV FOR OFFENTLIGE VANDLØB I NORDFYNS KOMMUNE

FORSLAG TIL FÆLLESREGULATIV FOR OFFENTLIGE VANDLØB I NORDFYNS KOMMUNE FORSLAG TIL FÆLLESREGULATIV FOR OFFENTLIGE VANDLØB I NORDFYNS KOMMUNE 25.5.2016 FÆLLESREGULATIV FOR OFFENTLIGE VANDLØB I NORDFYNS KOMMUNE 3 INDHOLD 1 Indledning 5 1.1 Indhold 5 1.2 Retningslinjer for

Læs mere

R E G U L A T I V. for. Bedsmose å m. tilløb. Græsted-Gilleleje Kommune Kommunevandløb nr. 1

R E G U L A T I V. for. Bedsmose å m. tilløb. Græsted-Gilleleje Kommune Kommunevandløb nr. 1 R E G U L A T I V for Bedsmose å m. tilløb Græsted-Gilleleje Kommune Kommunevandløb nr. 1 Regulativ, Bedsmose å m. tilløb. Græsted-Gilleleje Kommune 1996 Side 1 INDHOLDSFORTEGNELSE Indholdsfortegnelse

Læs mere

NOTAT Center for Teknik & Miljø Møllebjergvej Hvalsø T H

NOTAT Center for Teknik & Miljø Møllebjergvej Hvalsø T H NOTAT Center for Teknik & Miljø Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø T 4646 4646 H www.lejre.dk Anne-Marie Kristensen Natur & Miljø D 4646 4952 E ankr@lejre.dk Dato: 13. marts 2018 FORSLAG Restaurering af Elverdamsåen,

Læs mere

R E G U L A T I V. for. Kædebro å. Helsinge Kommune

R E G U L A T I V. for. Kædebro å. Helsinge Kommune R E G U L A T I V for Kædebro å Helsinge Kommune Regulativ, Kædebro å. Helsinge Kommune 1998. Side 1 INDHOLDSFORTEGNELSE Side 1 GRUNDLAGET FOR REGULATIVET...4 2 BETEGNELSE AF VANDLØBET OG OVERSIGTSKORT...5

Læs mere

Forslag: Restaurering af Elverdamsåen, st

Forslag: Restaurering af Elverdamsåen, st VIRKSOMHED OG MILJØ Dato: 13. marts 2018 Sagsb.: Frej Faurschou Hastrup Sagsnr.: 18/11258 Dir.tlf.: 72365359 E-mail: freha@holb.dk Forslag: Restaurering af Elverdamsåen, st. 3.934-5.540 Forslag til restaurering

Læs mere

NOTAT Center for Teknik & Miljø Møllebjergvej Hvalsø T H

NOTAT Center for Teknik & Miljø Møllebjergvej Hvalsø T H NOTAT Center for Teknik & Miljø Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø T 4646 4646 H www.lejre.dk Anne-Marie Kristensen Natur & Miljø D 4646 4952 E ankr@lejre.dk Dato: 13. marts 2018 FORSLAG Ændret grødeskæring i

Læs mere

Fællesregulativ for offentlige vandløb i Aalborg Kommune 2019

Fællesregulativ for offentlige vandløb i Aalborg Kommune 2019 Fællesregulativ for offentlige vandløb i Aalborg Kommune 2019 Indhold 1. INDLEDNING OG FORMÅL 4 2. GRUNDLAGET FOR REGULATIVET 4 3. ADMINISTRATIVE BESTEMMELSER 5 3.1. VEDLIGEHOLDELSE 5 3.2. BYGVÆRKER 5

Læs mere

R E G U L A T I V. for. Bøgebirkerenden Essedalsrenden m. tilløb. Græsted-Gilleleje Kommune Kommunevandløb nr. 2 og 4

R E G U L A T I V. for. Bøgebirkerenden Essedalsrenden m. tilløb. Græsted-Gilleleje Kommune Kommunevandløb nr. 2 og 4 R E G U L A T I V for Bøgebirkerenden Essedalsrenden m. tilløb Græsted-Gilleleje Kommune Kommunevandløb nr. 2 og 4 Regulativ, Bøgebirkerenden og Essedalsrenden m. tilløb. Græsted-Gilleleje Kommune, 1997.

Læs mere

TILLÆGSREGULATIV. Houstrup Syd drænsystem

TILLÆGSREGULATIV. Houstrup Syd drænsystem TILLÆGSREGULATIV Houstrup Syd drænsystem Varde 2017 Indhold Regulativ for Houstrup Syd drænsystem... 2 Grundlaget for regulativet... 2 Regulativets opbygning... 2 Vandløbenes geometri... 2 Vedligeholdelse...

Læs mere

Bilag 1. Redegørelse for. vandløbsregulativ for. Fuglebæks Å og Sideløbet

Bilag 1. Redegørelse for. vandløbsregulativ for. Fuglebæks Å og Sideløbet Bilag 1 Redegørelse for vandløbsregulativ for Fuglebæks Å og Sideløbet Odsherred Kommune Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Planmateriale... 3 2.1 Vandplan... 3 2.2 Anden regionplanlægning m.m....

Læs mere

Restaureringsprojekt Genåbning af rørlagt strækning og restaurering ved Kastkær Bæk

Restaureringsprojekt Genåbning af rørlagt strækning og restaurering ved Kastkær Bæk Restaureringsprojekt Genåbning af rørlagt strækning og restaurering ved Kastkær Bæk Foto: Kastkær Bæk nedstrøms for omløbsstryget. Indholdsfortegnelse Formål 3 Baggrund og fysiske forhold 3 Planlagte typer

Læs mere

8. JULI Kontrolopmåling og regulativkontrol Vandløb: Kobbel Å Kommune. AGROHYDROLOGERNE APS CVR nr Markstien 2 DK-4640 Faxe

8. JULI Kontrolopmåling og regulativkontrol Vandløb: Kobbel Å Kommune. AGROHYDROLOGERNE APS CVR nr Markstien 2 DK-4640 Faxe 8. JULI 2019 Kontrolopmåling og regulativkontrol Vandløb: Kobbel Å Kommune AGROHYDROLOGERNE APS CVR nr. 35027246 Markstien 2 DK-4640 Faxe Udarbejdet for: Vandløbsmedarbejder Frej Faurschou Hastrup Holbæk

Læs mere

2. OKTOBER Kontrolopmåling og regulativkontrol Vandløb: Tuse Å - Amt. AGROHYDROLOGERNE APS CVR nr Markstien 2 DK-4640 Faxe

2. OKTOBER Kontrolopmåling og regulativkontrol Vandløb: Tuse Å - Amt. AGROHYDROLOGERNE APS CVR nr Markstien 2 DK-4640 Faxe 2. OKTOBER 2017 Kontrolopmåling og regulativkontrol Vandløb: Tuse Å - Amt AGROHYDROLOGERNE APS CVR nr. 35027246 Markstien 2 DK-4640 Faxe Udarbejdet for: Vandløbskoordinator Stina Kaufmann Holbæk Kommune

Læs mere

Lærredsåen Status: I høring, perioden

Lærredsåen Status: I høring, perioden Lærredsåen Status: I høring, perioden 14-06-2017-10-08-2017 www.svendborg.dk INDHOLD 1. Grundlag for regulativet................................................. 2 1.1. Tidligere kendelser og regulativer........................................

Læs mere

UDKAST TIL TILLÆGSREGULATIV FOR GODSØRENDEN VANDLØB 50 I GULDBORGSUND KOMMUNE

UDKAST TIL TILLÆGSREGULATIV FOR GODSØRENDEN VANDLØB 50 I GULDBORGSUND KOMMUNE UDKAST TIL TILLÆGSREGULATIV FOR GODSØRENDEN VANDLØB 50 I GULDBORGSUND KOMMUNE GULDBORGSUND KOMMUNE 2017 TILLÆGSREGULATIV FOR GODSØRENDEN, KOMMUNEVANDLØB NUMMER 50 I GULDBORGSUND KOMMUNE GRUNDLAG Tillægget

Læs mere

R E G U L A T I V. for. Lopholmrenden. Græsted-Gilleleje Kommune Kommunevandløb nr. 15

R E G U L A T I V. for. Lopholmrenden. Græsted-Gilleleje Kommune Kommunevandløb nr. 15 R E G U L A T I V for Lopholmrenden Græsted-Gilleleje Kommune Kommunevandløb nr. 15 Regulativ, Lopholmrenden. Græsted-Gilleleje Kommune, 1997. Side 1 INDHOLDSFORTEGNELSE Side 1. GRUNDLAGET FOR REGULATIVET

Læs mere

AFGØRELSE i sagen om Esbjerg Kommunes vedligeholdelse af Gels Å ved Gelsbro Dambrug

AFGØRELSE i sagen om Esbjerg Kommunes vedligeholdelse af Gels Å ved Gelsbro Dambrug Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 31. oktober 2012 J.nr.: NMK-43-00226 (tidl. NKN-281-00044) Ref.: kenkn/jch AFGØRELSE i sagen om Esbjerg Kommunes vedligeholdelse

Læs mere