Seneste nyt Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (5)

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Seneste nyt Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (5)"

Transkript

1 Juni 2012 Seneste nyt Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (5) Sund fornuft på nordjysk Så er det tid for en ny orientering om livet her på Christiansborg samt naturligvis om de politiske emner og lovforslag, som vi arbejder med. Gruppemøde i Venstre: Hver folketingsdag begynder med møde i Venstres folketingsgruppe. Det primære og daglige emne på gruppemødet er gennemgang af dagens dagsorden i Folketinget. Den af os, der er ordfører på et konkret lovforslag (og i forvejen således har drøftet det med de øvrige medlemmer i det relevante venstre-udvalg) har til brug for gruppemødet udarbejdet et kort notat med forslag til indstilling. Forslaget drøftes i gruppen, og i de fleste tilfælde er vi enige om Venstres holdning, som ordføreren herefter kan fremføre i folketingssalen. Ligeledes gennemgås på gruppemødet dagens afstemninger, så ingen er i tvivl om, hvad man mener, og hvordan der skal stemmes i salen.

2 Herudover gennemgår gruppemødet aktuelle emner i øvrigt. Mine kollegaer er meget arbejdsomme og grundige, men de forfatter sig ikke altid i korthed. Enkelte går øjensynlig med en lille minister i maven de taler i længere tid. Min plads i folketingssalen: Lad mig straks understrege, at jeg ikke er placeret på bagerste række. Men dog så langt tilbage, at det med mellemrum kan være svært at høre, hvad der bliver sagt fra talerstolen. Det skyldes hverken nedsat hørelse, dårlig akustik eller lav stemmeføring. Det skyldes derimod, at medlemmerne i vidt omfang har så meget vigtigt, der skal udveksles internt, at de, der vil høre efter, kan være henvist til brug af de hovedtelefoner, der ligger i pulten (Fona 1969). Når ret skal være ret, så er det selvfølgelig kun et problem, når folketingssalen er fyldt og det sker sjældent. Det er godt, for det solide arbejde, hvor beslutningerne kan påvirkes, er i udvalgslokalerne og sjældent i folketingssalen. Der verserer naturligvis mange slibrige rygter på Christiansborg. Du har imidlertid kun tegnet basis-abonnement på dette nyhedsbrev og har derfor ikke adgang hertil. Mails: Jeg tror, at mails er kommet for at blive! Men jeg havde ikke drømt om, at en typisk arbejdsdag medfører mails. Mange kræver svar/stillingtagen. Men mange kan også slettes uden videre, idet knappen send til alle anvendes helt ukritisk. Budskabet om, at en kollega ikke skal have rejer på sin pizza, eller at vedkommende måske kommer 5 minutter for sent, behøver ikke nødvendigvis at tilgå 46 andre personer.

3 Clearingsystemet: Folketinget har som bekendt 179 medlemmer. Ved 3. behandling af et lovforslag vil man så forvente, at mange love bliver vedtaget med valgresultatet Men betragter man afstemningstavlen, vil man se, at resultatet i stedet ofte hedder og hvorfor så lige det? - Jo, fordi differencen ( = 70) som oftest er clearet. Regeringens folketingsmedlemmer ikke mindst statsministeren vil kun sjældent have mulighed for at være i folketinget til hver afstemningsdag. Tilsvarende gælder mange af folketingets øvrige politikere, der kan være optaget af møder, konferencer i ind- og udland og andre politisk relevante gøremål. Der findes derfor mellem blokkene et clearingsystem, der administreres af gruppesekretærerne, således at hver blok har et antal medlemmer clearet, der således ikke deltager i den pågældende afstemning. De må selvfølgelig gerne være til stede i folketingssalen ved afstemningerne (og er det ofte), men må ikke stemme, da aftalen jo er, at der i regeringsblokken er et tilsvarende medlem fraværende fra afstemning. Men som vælger, kan man være sikker på, at spidses den politiske situation til, vil clearingaftalen blive ophævet og alle kaldt til huse om de så skal bæres ind i salen. Afslutningsdebatten: Afslutningsdebatten fandt sted onsdag den 30. maj. Den begyndte kl med statsministerens redegørelse, og den var færdig kl med en afstemning, der pudsigt nok støttede redegørelsen. I mellemtiden var der gået 15 ½ time med spørgsmål fra de forskellige partier til dels statsministeren, dels partiernes ordførere. Der blev spurgt om alt, og der blev som ventet ikke svaret på noget. Udbyttet af debatten og denne debatform generelt er lig nul, og det er tankevækkende, at når folketinget skal debattere rigets stilling og fremsatte lovforslag, så er 15 ½ time ikke noget problem enhver langturschauffør mister kørekortet!

4 Debatformen: Debatformen er efter min opfattelse under al kritik. Sagligheden kan således ligge på et meget lille sted, og årsagen til, at mange tager ordet synes primært at være TV-transmissioner på Folketingskanalen. Også retorikken bliver derefter. Modstanderne af et lovforslag karakteriseres eksempelvis som en flok hashrygere, der er i seng med venstrefløjen. Et ministerspørgsmål kan omhandle ministerens holdning til DRs genudsendelse af Nissebanden på Grønland eller holdningen til mavedans under et multikulturelt arrangement på Lalandia. Et godt eksempel var det seneste møde (minister-samråd) i Landdistriktsudvalget. På et tidspunkt svigtede TV-teknikken, hvorefter mødet var overstået 10 min. senere. Og så et par ord om det vi er her for politik. Et af højdepunkterne i maj var regeringens fremlæggelse af sin 2020-plan. Sin er måske så meget sagt, da den stort set var afskrift af den plan, vi i Venstre gik til valg på med 0,8 % stigning i de offentlige udgifter. Det betød, at efterlønsmodtagere, førtidspensionister, børn og handicappede kom til at betale sagde Morten Bødskov (S), samtidig med at Fair Løsning (med 1,4 % stigning i de offentlige udgifter) blev præsenteret som valgoplæg (før valget). Da ministerbilerne var i hus, var også han bedøvende ligeglad med, hvad man havde bildt vælgerne ind så nu hedder regeringens plan også 0,8 %!!! uden hensyn til børn og handicappede! Før valget udtalte Helle Thorning Schmidt, at det var useriøst i budgettet at inddrage en EU-rabat på 1 mia. kroner, nu er det åbenbart ikke længere useriøst. Det er ikke det, man skifter standpunkt, der generer mig. Det kan der ofte være god grund til, og hatten af for den, der kan erkende sine fejl, men det vi har

5 oplevet henholdsvis før og efter valget i september har været uden sidestykke i danmarkshistorien. Man har i valgkampen rejst rundt og tordnet med allehånde politiske løfter, som man vidste, man straks ville bryde, når de naive vælgere havde droppet stemmesedlen i valgurnen! Vi har før oplevet politikere mene ét før et valg og noget andet bagefter, men det omfang, vi nu har set, trodser enhver beskrivelse og sætter en underlig norm for næste valgkamp. Hvordan skal vi andre til den tid overhovedet kunne tage diskussionen seriøst? Et solidt arbejde på tværs af partierne (med trussel om en politisk løsning) har nu resulteret i, at pressen har accepteret at følge pressenævnets krav til berigtigelser af urigtige historier. Hidtil har et dementi (efter aftale mellem aviserne!) været placeret enspaltet på side 2. Den politik har længe naget mig, og når jeg nævner resultatet af ovennævnte politiske aftale, så er det også for at nævne et godt eksempel på, at et solidt udvalgsarbejde kan give fornuftige tværpolitiske resultater. Ikke alt snarere meget lidt bliver bedre af at blive diskuteret op foran TV-kameraer i folketingssalen. Regeringen ønsker en skærpelse af skattekontrollen. På en række områder er det en naturlig udvikling, men på andre områder skrider borgernes retssikkerhed til fordel for systemet. Eksempelvis ønsker regeringen mulighed for, at skattevæsenet uden dommerkendelse kan trænge ind på privat grund for at afkræve håndværkerne oplysninger. Hvad bliver det næste: Ind i soveværelset? De manglende stemmer gør desværre, at regeringen har flertal, men vi arbejder som sædvanlig for at begrænse ulykkerne.

6 Ekspropriation kan kun ske, hvor almenvellet kræver det og kun ved lov og mod fuldstændig erstatning, jfr. Grundlovens 73. Lovhjemlen er det så som så med her henvises oftest til Planlovens 47, der giver kommunen ret til at ekspropriere til opfyldelse af en lokalplans formål. Erstatningen halter gevaldigt. Men det mest betænkelige er udvandingen af begrebet almenvellet. Ønsker Roskildefestivalen at udvide men vil naboen ikke sælge (eller kan man ikke blive enige om prisen) så går man ikke hver sin vej. Nej, køberen går til kommunen. Ønsker en lerdue-skydeklub at udvide eller ønsker 100 golfinteresserede at stifte en golfklub, og vil jordejeren ikke sælge, så går man også her til kommunen. Kommunen meddeler herefter jordejeren, at lokalplanen ændres til at omfatte det pågældende formål (festival, lerdueskydning, golfbane), hvorfor hans ejendom vil blive eksproprieret, hvis han ikke sælger frivilligt. Den jordejer, der i sin naivitet tror, at ejendomsretten er beskyttet, jfr. Grundlovens 73, stk. 1, trues på den måde til at afstå sin jord. Man ønsker ikke at sælge, og slet ikke til den dikterede pris, men bliver tvunget til det. Det er dybt betænkeligt at konstatere, hvordan definitionen af almenvellet skrider. Venstre har derfor fremsat et beslutningsforslag i folketinget (B50), hvorefter almenvellet som udgangspunkt ikke omfatter private interesser. Jeg skal ikke trætte med en gennemgang af regeringens forslag til skattereform. Der er spiselige, mindre spiselige og uspiselige elementer. Blandt de sidste er eksempelvis, at ,00 kroner flyttes fra folkepensionens grundbeløb over på folkepensionens tillæg (der som bekendt ikke udbetales til de bedst stillede). En marginalskattelempelse kommer til at ramme alle danskere bortset fra folkepensionister! En beskæring af rentefradragsretten begunstiger ikke just det trængte ejendomsmarked.

7 Vi får se, hvad forhandlingerne fører med sig. I skrivende stund efter sammenbrud i trepartsforhandlingerne (ganske som forudset af mig før valget) sejler både skattereform og 2020-plan. Set med nordjyske øjne forsøger jeg fortsat at være på vagt overfor likvidering af flere statsarbejdspladser. Jeg har fået skabt debat om, hvorvidt Kammeradvokaten - der er et privat københavnsk advokatkontor med monopol på statens advokatopgaver - nødvendigvis skal være beliggende i København. Firmaet beskæftiger 350 medarbejdere, og efter min opfattelse kunne man med såvel økonomisk som udkantsmæssig fordel udlicitere arbejdet, herunder til firmaer i Nordjylland. Den tredje limfjordsforbindelse som der har været meget snak om (specielt op til forskellige valg!) må ikke gå i glemmebogen. Jeg arrangerer en OPPkonference (Offentligt Privat Partnerskab) til belysning af pensionskassernes mulighed for finansiering, og jeg har kontakt til ATP og andre pensionskasser desangående. Der er desværre lang vej igen. Med venlig hilsen Preben Bang Henriksen

Seneste nyt Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (2)

Seneste nyt Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (2) Januar 2012 Seneste nyt Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (2) Sund fornuft på nordjysk Så er det tid for en ny orientering om livet her på Christiansborg samt naturligvis om de politiske emner og lovforslag,

Læs mere

Seneste nyt Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (6)

Seneste nyt Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (6) August 2012 Seneste nyt Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (6) Sund fornuft på nordjysk Så er det tid for en ny orientering om livet her på Christiansborg samt naturligvis om de politiske emner og lovforslag,

Læs mere

STORT FLERTAL AF DANSKERNE ØNSKER FORBUD MOD EKSPROPRIATION TIL PRIVATE FORMÅL

STORT FLERTAL AF DANSKERNE ØNSKER FORBUD MOD EKSPROPRIATION TIL PRIVATE FORMÅL STORT FLERTAL AF DANSKERNE ØNSKER FORBUD MOD EKSPROPRIATION TIL PRIVATE FORMÅL Catinet har for CEPOS i perioden den 27. april til 5. maj 2009 gennemført en undersøgelse blandt 1.071 danskere om ekspropriation.

Læs mere

Seneste nyt Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (8)

Seneste nyt Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (8) Oktober 2012 Seneste nyt Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (8) Sund fornuft på nordjysk Så er det tid for en ny orientering om livet her på Christiansborg samt naturligvis om de politiske emner og lovforslag,

Læs mere

Notat // 19/01/09. Nyt lovforslag til styrkelse af den private ejendomsret er for uambitiøst

Notat // 19/01/09. Nyt lovforslag til styrkelse af den private ejendomsret er for uambitiøst Nyt lovforslag til styrkelse af den private ejendomsret er for uambitiøst Miljøministeren har sendt et lovforslag om ændring af planloven i høring. Lovforslaget ophæver kommunernes adgang til at ekspropriere

Læs mere

51 Houborgere drog forventningsfulde med bus til København, den 6.5. kl. 7.00 præcis fra Askelunden.

51 Houborgere drog forventningsfulde med bus til København, den 6.5. kl. 7.00 præcis fra Askelunden. Bag borgen Tirsdag den 6. maj havde vores lokale folketingsmand Finn Thranum, inviteret Grundejerforeningen Askelunden/Fyrrevænget med ind bag borgen for at få et indblik i hans arbejde som folketingsmand,

Læs mere

L 111 Forslag til lov om afgift af mættet fedt i visse fødevarer (fedtafgiftsloven).

L 111 Forslag til lov om afgift af mættet fedt i visse fødevarer (fedtafgiftsloven). Page 1 of 5 Folketinget, Christiansborg 1240 København K. Tlf.: +45 3337 5500 Mail: folketinget@ft.dk L 111 Forslag til lov om afgift af mættet fedt i visse fødevarer (fedtafgiftsloven). Af Skatteministeren

Læs mere

Samråd den 22.04.2009

Samråd den 22.04.2009 Samråd den 22.04.2009 Skatteministeren og jeg besvarer de to samrådsspørgsmål som i kan stille spørgsmål til selvfølgelig Samrådsspørgsmålet er jo også formuleret på den måde, som også [ ] har fremstillet

Læs mere

Miljøministerens besvarelse af spørgsmål nr. AP og AQ stillet af Folketingets Retsudvalg

Miljøministerens besvarelse af spørgsmål nr. AP og AQ stillet af Folketingets Retsudvalg Retsudvalget 2011-12 REU alm. del Bilag 378 Offentligt J.nr. NST-101-00732 Den 29. marts 2012 Miljøministerens besvarelse af spørgsmål nr. AP og AQ stillet af Folketingets Retsudvalg Spørgsmål AP Er det

Læs mere

Spillet om lovforslag. til rollespil. METH LOGH scal land byggies

Spillet om lovforslag. til rollespil. METH LOGH scal land byggies Spillet om lovforslag introduk t ion til rollespil ETH LOGH nd byggies METH LOGH scal land byggies 2 Spillet om lovforslag Tag eleverne med ind i den politiske verden, hvor meninger mødes, hvor forhandlingsevner

Læs mere

FORRETNINGSORDEN FOLKETINGSGRUPPEN. Partiet Klaus Riskær Pedersen ( KRP ) Januar 2019

FORRETNINGSORDEN FOLKETINGSGRUPPEN. Partiet Klaus Riskær Pedersen ( KRP ) Januar 2019 FORRETNINGSORDEN FOLKETINGSGRUPPEN Partiet Klaus Riskær Pedersen ( KRP ) Januar 2019 Når der i det følgende refereres til KRP eller Partiet : Hermed henvises til Partiet Klaus Riskær Pedersen, Gammel Strand

Læs mere

GENERALFORSAMLINGER I KREDSEN

GENERALFORSAMLINGER I KREDSEN Vises e-mailen ikke ordentligt? Se onlineversion. NYHEDSBREV: 18. FEBRUAR 2014 ANNI MATTHIESENS NYHEDSBREV Vær social - hold dig opdateret og deltag i debatten GENERALFORSAMLINGER I KREDSEN Traditionen

Læs mere

Håndbog for vælgere. Jens Baunsgaard. SejsData

Håndbog for vælgere. Jens Baunsgaard. SejsData Håndbog for vælgere Jens Baunsgaard SejsData 1. udgave 2012 EAN 9788789052007 ISBN-13 978-87-89052-00-7 E-mail sejsdata@hotmail.com 2 Indhold Indledning... 4 Oversigt over valgsystemet... 5 Valgkampen

Læs mere

Seneste nyt Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (14)

Seneste nyt Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (14) Juni 2013 Seneste nyt Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (14) Sund fornuft på nordjysk Så er det tid for en ny orientering om livet her på Christiansborg samt naturligvis om de politiske emner og lovforslag,

Læs mere

Åbningsdebat, Folketinget. Oktober 2008.

Åbningsdebat, Folketinget. Oktober 2008. Lars-Emil Johansen Ordførertale, Siumut Åbningsdebat, Folketinget. Oktober 2008. Sig nærmer tiden Næsten symbolsk for historiens forløb afgik tidligere folketingsmedlem og en af grundlæggerne for Grønlands

Læs mere

Seneste nyt. Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (33)

Seneste nyt. Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (33) Juli 2015 Seneste nyt Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (33) Sund fornuft på nordjysk Valget Så er valget overstået. Selvom Venstre vandt regeringsmagten, sprang champagne propperne ikke just efter et

Læs mere

Bilag 3 Transskription af interview med Kenneth

Bilag 3 Transskription af interview med Kenneth Bilag 3 Transskription af interview med Kenneth M: Vi skriver om børnecheckens betydning for børnefamilier, og hvordan det vil påvirke de almindelige børnefamilier, hvis man indtægtsgraduerer den her børnecheck.

Læs mere

Seneste nyt. Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (71) Valgekstra - en sidste hilsen?

Seneste nyt. Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (71) Valgekstra - en sidste hilsen? Juni 2019 Seneste nyt Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (71) Valgekstra - en sidste hilsen? Så går det løs Da jeg blev valgt første gang for 8 år siden, bemærkede en af mine (nu forhenværende) venner,

Læs mere

GRØNDALSVÆNGE NYT. Andelsboligforeningen Grøndalsvænge Vindruevej 2 A 2400 København NV Uge 5/2015

GRØNDALSVÆNGE NYT. Andelsboligforeningen Grøndalsvænge Vindruevej 2 A 2400 København NV Uge 5/2015 GRØNDALSVÆNGE NYT Andelsboligforeningen Grøndalsvænge Vindruevej 2 A 2400 København NV Uge 5/2015 Ekstraordinær generalforsamling onsdag den 4. februar 2015 Sammen med dette Grøndalsvænge nyt modtager

Læs mere

Bilag 4 Transskription af interview med Anna

Bilag 4 Transskription af interview med Anna Bilag 4 Transskription af interview med Anna M: Først og fremmest kunne vi godt tænke os at få styr på nogle faktuelle ting såsom din alder bl.a.? A: Jamen, jeg er 25. M: Og din kæreste, hvor gammel er

Læs mere

Ordførertale til forhandlingen om statsministerens redegørelse 6. oktober 2011 af politisk ordfører Magnus Heunicke (S) (Det talte ord gælder)

Ordførertale til forhandlingen om statsministerens redegørelse 6. oktober 2011 af politisk ordfører Magnus Heunicke (S) (Det talte ord gælder) Ordførertale til forhandlingen om statsministerens redegørelse 6. oktober 2011 af politisk ordfører Magnus Heunicke (S) (Det talte ord gælder) De stod der, danskerne. I lange køer fra morgen til aften.

Læs mere

Lad os begynde med begyndelsen.

Lad os begynde med begyndelsen. Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Dato: 14. maj 2008 Kontor: Retsstillings og Internationalt kt. J.nr.: 2008-16200- Sagsbeh.: Iho Fil-navn: Samrådstale Y Tale samråd Y Erstatning til ventende kræftpatienter

Læs mere

HER ER ARGUMENTERNE, DER VINDER FOLKEAFSTEMNINGEN

HER ER ARGUMENTERNE, DER VINDER FOLKEAFSTEMNINGEN NOTAT HER ER ARGUMENTERNE, DER VINDER FOLKEAFSTEMNINGEN Kontakt: Direktør, Bjarke Møller +45 51 56 19 15 bjm@thinkeuropa.dk RESUME Omkring en tredjedel af vælgerne er i tvivl om, hvad de vil stemme til

Læs mere

Politisk aftale mellem regeringen, Venstre og Konservative om en ny offentlighedslov

Politisk aftale mellem regeringen, Venstre og Konservative om en ny offentlighedslov Politisk aftale mellem regeringen, Venstre og Konservative om en ny offentlighedslov 1. Regeringen, Venstre og Konservative (herefter benævnt aftaleparterne) har indgået aftale om en ny offentlighedslov.

Læs mere

Regionsrådets 2. behandling af budget Budgettale. v/ Anders Kühnau, politisk ordfører for Socialdemokraterne

Regionsrådets 2. behandling af budget Budgettale. v/ Anders Kühnau, politisk ordfører for Socialdemokraterne Regionsrådets 2. behandling af budget 2011 Budgettale v/ Anders Kühnau, politisk ordfører for Socialdemokraterne Vi tager lige nu hul på 2. behandlingen af budget 2011. Reelt set er det imidlertid næsten

Læs mere

Tekster: Es 58,5-12, 1 Joh 4,16b-21, Luk 16,19-31. 615.1-9 (dansk visemel.) Far verden 696 Kærlighed er 615.10-15 (dansk visemel.) 2 Lover den Herre

Tekster: Es 58,5-12, 1 Joh 4,16b-21, Luk 16,19-31. 615.1-9 (dansk visemel.) Far verden 696 Kærlighed er 615.10-15 (dansk visemel.) 2 Lover den Herre Tekster: Es 58,5-12, 1 Joh 4,16b-21, Luk 16,19-31 Salmer: Lihme 9.00 615.1-9 (dansk visemel.) Far verden 696 Kærlighed er 615.10-15 (dansk visemel.) 2 Lover den Herre Rødding 10.30 615.1-9 (dansk visemel.)

Læs mere

Seneste nyt. Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (72)

Seneste nyt. Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (72) Juni 2019 Seneste nyt Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (72) Sund fornuft på nordjysk TAK! Hermed en stor tak til alle, der på den ene eller anden måde har hjulpet mig i forbindelse med folketingsvalget

Læs mere

Folketinget og Christiansborg

Folketinget og Christiansborg Folketinget og Christiansborg Velkommen til Folketinget Christiansborg er centrum for folkestyret i Danmark. Her ligger landets parlament, Folketinget, hvor de 179 folkevalgte medlemmer diskuterer og vedtager

Læs mere

Seneste nyt Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (4)

Seneste nyt Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (4) Seneste nyt Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (4) Sund fornuft på nordjysk Så er det tid for en ny orientering om livet her på Christiansborg samt naturligvis om de politiske emner og lovforslag, som vi

Læs mere

Seneste nyt. Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (26)

Seneste nyt. Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (26) Februar 2015 Seneste nyt Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (26) Sund fornuft på nordjysk Så er det tid for en ny orientering om livet her på Christiansborg samt naturligvis om de politiske emner og lovforslag,

Læs mere

Betænkning. Forslag til lov om ændring af radio- og fjernsynsloven

Betænkning. Forslag til lov om ændring af radio- og fjernsynsloven Kulturudvalget L 38 - Bilag 7 Offentlig Til lovforslag nr. L 38 Folketinget 2004-05 Betænkning afgivet af Kulturudvalget den 1. december 2004 Betænkning over Forslag til lov om ændring af radio- og fjernsynsloven

Læs mere

ANNI MATTHIESEN NYHEDSBREV: 08/05/19. Folketingsvalget er officielt skudt i gang

ANNI MATTHIESEN NYHEDSBREV: 08/05/19. Folketingsvalget er officielt skudt i gang ANNI MATTHIESEN NYHEDSBREV: 08/05/19 Folketingsvalget er officielt skudt i gang Månedsbrev i et lidt anderledes format Statsminister Lars Løkke Rasmussen har udskrevet folketingsvalg. Det gjorde han fra

Læs mere

Seneste nyt. Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (16)

Seneste nyt. Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (16) Oktober 2013 Seneste nyt Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (16) Sund fornuft på nordjysk Så er det tid for en ny orientering om livet her på Christiansborg samt naturligvis om de politiske emner og lovforslag,

Læs mere

PORTRÆT // LIVTAG #6 2011

PORTRÆT // LIVTAG #6 2011 P PORTRÆT // LIVTAG #6 2011 6 Jeg elsker mit job. En god dag for mig, er en dag, hvor jeg er på arbejde, siger Dennis, der har ansvaret for butikkens kiosk og blandt andet også står for indkøb af varer

Læs mere

Men vi er her først og fremmest for at fortsætte ad den vej, som kongressen udstak i 2009.

Men vi er her først og fremmest for at fortsætte ad den vej, som kongressen udstak i 2009. 1 Formand Bente Sorgenfreys mundtlige beretning: Vi tjener kassen - statskassen. Vi er samlet for at gøre en forskel. FTF s repræsentantskabsmøde 11. maj 2011 OBS: Det talte ord gælder. Naturligvis skal

Læs mere

Nyt fra Borgen. Nyhedsbrev fra folketingsmedlem Rasmus Prehn, SOCIALDEMOKRATIET, 27. oktober 2005. Kære læser af mit nyhedsbrev

Nyt fra Borgen. Nyhedsbrev fra folketingsmedlem Rasmus Prehn, SOCIALDEMOKRATIET, 27. oktober 2005. Kære læser af mit nyhedsbrev Nyt fra Borgen Nyhedsbrev fra folketingsmedlem Rasmus Prehn, SOCIALDEMOKRATIET, 27. oktober 2005 Kære læser af mit nyhedsbrev Efterårsferien kom på et meget tiltrængt tidspunkt efter en kanonhård periode

Læs mere

Seneste nyt. Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (36)

Seneste nyt. Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (36) December 2015 Seneste nyt Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (36) Sund fornuft pa nordjysk Bertels julesang Modtagelsen af Bertel Haarders julesang er for et folketingsmedlem som at se det første udkast

Læs mere

ANNI MATTHIESEN. Valget nærmer sig

ANNI MATTHIESEN. Valget nærmer sig ANNI MATTHIESEN NYHEDSBREV: 19/02/19 Valget nærmer sig Valget nærmer sig med hastige skridt. Valgplakaterne er trykt, og jeg er så heldig at have en god flok af frivillige i ryggen, der er klar til at

Læs mere

Det nye folketingsår blev skudt i gang

Det nye folketingsår blev skudt i gang ANNI MATTHIESEN NYHEDSBREV: 24/10/18 Det nye folketingsår blev skudt i gang Oktober er traditionen tro måneden, hvor det nye folketingsår bliver skudt i gang og i år fandt denne festlige dag sted tirsdag

Læs mere

Betænkning. Forslag til lov om indfødsrets meddelelse

Betænkning. Forslag til lov om indfødsrets meddelelse 2014/1 BTL 45 (Gældende) Udskriftsdato: 21. juni 2016 Ministerium: Folketinget Journalnummer: Betænkning afgivet af Indfødsretsudvalget den 11. december 2014 Betænkning over Forslag til lov om indfødsrets

Læs mere

Betænkning. Forslag til lov om ændring af lov om dag-, fritids- og klubtilbud m.v. til børn og unge m.v.

Betænkning. Forslag til lov om ændring af lov om dag-, fritids- og klubtilbud m.v. til børn og unge m.v. Socialudvalget 2009-10 L 35 Bilag 4 Offentligt Til lovforslag nr. L 35 Folketinget 2009-10 Betænkning afgivet af Socialudvalget den 0. november 2009 1. udkast Betænkning over Forslag til lov om ændring

Læs mere

Jeg har sat et forløb i gang, hvor der sættes klar fokus på retssikkerhed på skatteområdet. Vi skal huske på, at SKAT som myndighed udøver en

Jeg har sat et forløb i gang, hvor der sættes klar fokus på retssikkerhed på skatteområdet. Vi skal huske på, at SKAT som myndighed udøver en Skatteudvalget 2014-15 (2. samling) SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 43 Offentligt Tale 27. august 2015 J.nr. 15-2388779 Samrådsspørgsmål D Proces og Administration tco og hch - Tale til besvarelse

Læs mere

Seneste nyt. Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (73) Hvert år sender Folketinget en 8 personers delegation til FN s generalforsamling i New York.

Seneste nyt. Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (73) Hvert år sender Folketinget en 8 personers delegation til FN s generalforsamling i New York. Juli 2019 Seneste nyt Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (73) Sund fornuft på nordjysk Verdensfreden sikret! Hvert år sender Folketinget en 8 personers delegation til FN s generalforsamling i New York.

Læs mere

DocuSign Envelope ID: 2D011BFD-69B7-4DA8-B94B-E32ABE540E7A. Stifters Vilje. Initiativet

DocuSign Envelope ID: 2D011BFD-69B7-4DA8-B94B-E32ABE540E7A. Stifters Vilje. Initiativet Stifters Vilje Initiativet 1. Organisering Initiativet er ikke et politisk parti i traditionel forstand, da partiet ikke optager medlemmer og ikke har et politisk program, og dermed heller ingen landsorganisation.

Læs mere

København S, 10. juni 2015. Kære menigheder

København S, 10. juni 2015. Kære menigheder København S, 10. juni 2015 Kære menigheder Morten Kofoed Programme Coordinator Baptist Union of Denmark Cell: +45 3011 2904 E-mail: morten@baptistkirken.dk Mange tak for jeres bidrag til Burundis Baptistkirke

Læs mere

Europaudvalget 2014-15 EUU Alm.del Bilag 1 Offentligt

Europaudvalget 2014-15 EUU Alm.del Bilag 1 Offentligt Europaudvalget 2014-15 EUU Alm.del Bilag 1 Offentligt Europaudvalget Til: Dato: Udvalgets medlemmer 8. oktober 2014 Europaudvalget (EUU) Europaudvalget holder normalt møde om fredagen kl. 10.00 eller kl.

Læs mere

2008/1 TBL 37 (Gældende) Udskriftsdato: 22. juni 2016. Tillægsbetænkning afgivet af Arbejdsmarkedsudvalget den 5. november 2008.

2008/1 TBL 37 (Gældende) Udskriftsdato: 22. juni 2016. Tillægsbetænkning afgivet af Arbejdsmarkedsudvalget den 5. november 2008. 2008/1 TBL 37 (Gældende) Udskriftsdato: 22. juni 2016 Ministerium: Folketinget Journalnummer: Tillægsbetænkning afgivet af Arbejdsmarkedsudvalget den 5. november 2008 Tillægsbetænkning over Forslag til

Læs mere

Forslag til folketingsbeslutning om flygtninges optjening af førtidspension

Forslag til folketingsbeslutning om flygtninges optjening af førtidspension Beslutningsforslag nr. B 80 Folketinget 2011-12 Fremsat den 17. april 2012 af Martin Henriksen (DF), Karina Adsbøl (DF), Bent Bøgsted (DF), René Christensen (DF), Christian Langballe (DF) og Karin Nødgaard

Læs mere

Rollespil Projektsamarbejde Instruktioner til mødeleder

Rollespil Projektsamarbejde Instruktioner til mødeleder Instruktioner til mødeleder Introduktion Med dette rollespil træner I det lærte i lektionen Hjælp en kollega i konflikt. Der skal medvirke to personer, der skal spille henholdsvis Christian og Bente, hvor

Læs mere

KO RT O M CHRISTIANSBORG OG FOLKETINGET VELKOMMEN TIL FOLKETINGET

KO RT O M CHRISTIANSBORG OG FOLKETINGET VELKOMMEN TIL FOLKETINGET KO RT O M CHRISTIANSBORG OG FOLKETINGET VELKOMMEN TIL FOLKETINGET VELKOMMEN TIL FOLKETINGET Christiansborg er centrum for folkestyret i Danmark. Her ligger landets parlament, Folketinget, hvor de 179 folkevalgte

Læs mere

NYHEDSBREV NR. 1 DECEMBER 2015 VENSTRE I SKANDERBORG KOMMUNE

NYHEDSBREV NR. 1 DECEMBER 2015 VENSTRE I SKANDERBORG KOMMUNE Kære medlem. Fremover bliver nyhedsbrevet udsendt til alle, som er medlem af Venstre i Skanderborg kommune. Vi vil forsøge at have lidt nyt fra alle Lokalforeningerne samlet på et sted. Vi er også ved

Læs mere

Betænkning. Forslag til lov om ændring af lov om social pension

Betænkning. Forslag til lov om ændring af lov om social pension Til lovforslag nr. L 72 Folketinget 2010-11 Betænkning afgivet af Socialudvalget den 9. december 2010 Betænkning over Forslag til lov om ændring af lov om social pension (Harmonisering af regler om opgørelse

Læs mere

INATSISARTUT OG DEMOKRATI

INATSISARTUT OG DEMOKRATI INATSISARTUT OG DEMOKRATI Om parlamentarisk demokrati i Grønland for unge FORORD Nu skal du læse en historie om et muligt forbud mod energi drikke. Nogle mener, at energidrikke er sundhedsfarlige og derfor

Læs mere

Betænkning. Forslag til lov om ændring af lov om Post Danmark A/S

Betænkning. Forslag til lov om ændring af lov om Post Danmark A/S Trafikudvalget 2007-08 (2. samling) L 183 Bilag 10 Offentligt Til lovforslag nr. L 183 Folketinget 2007-08 (2. samling) Betænkning afgivet af Trafikudvalget den 3. juni 2008 Betænkning over Forslag til

Læs mere

S: Mest for min egen. Jeg går i hvert fald i skole for min egen.

S: Mest for min egen. Jeg går i hvert fald i skole for min egen. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 Notater fra pilotinterview med Sofus 8. Klasse Introduktion af Eva.

Læs mere

Generalforsamling d. 23. april 2013

Generalforsamling d. 23. april 2013 Generalforsamling d. 23. april 2013 Det har været en lidt mærkelig oplevelse at skulle skrive dette års beretning, og jeg har prøvet at udskyde den så længe som muligt, for tidligere år er jeg kommet ind

Læs mere

Betænkning. Forslag til lov om ændring af udlændingeloven

Betænkning. Forslag til lov om ændring af udlændingeloven 2016/1 BTL 162 (Gældende) Udskriftsdato: 26. november 2017 Ministerium: Folketinget Journalnummer: Betænkning afgivet af Udlændinge- og Integrationsudvalget den 25. april 2017 Betænkning over Forslag til

Læs mere

Seneste nyt Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (10)

Seneste nyt Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (10) Januar 2013 Seneste nyt Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (10) Sund fornuft på nordjysk Så er det tid for en ny orientering om livet her på Christiansborg samt naturligvis om de politiske emner og lovforslag,

Læs mere

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men Kapitel 1 Min mor bor ikke hos min far. Julie tænkte det, allerede før hun slog øjnene op. Det var det første, hun huskede, det første hun kom i tanker om. Alt andet hang sammen med dette ene hendes mor

Læs mere

Vejledning Vælgerafstemnings- og valganalysemodul

Vejledning Vælgerafstemnings- og valganalysemodul Nu skal jeg fortælle, hvorfor jeg fik ideen til et vælgerafstemningsog Valganalysemodul. De eksisterende barometre baseres på rutinemæssige målinger på et repræsentativt udpluk af befolkningen, en gruppe

Læs mere

Lancering af Tænketanken EUROPA Danmarks første europapolitiske tænketank 2. december kl. 10:30. Karsten Dybvad. -- Det talte ord gælder --

Lancering af Tænketanken EUROPA Danmarks første europapolitiske tænketank 2. december kl. 10:30. Karsten Dybvad. -- Det talte ord gælder -- Lancering af Tænketanken EUROPA Danmarks første europapolitiske tænketank 2. december kl. 10:30 Karsten Dybvad -- Det talte ord gælder -- Tak for ordet, Claus. Tak for at slå fast, at det europæiske samarbejde

Læs mere

Seneste nyt. Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (62)

Seneste nyt. Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (62) September 2018 Seneste nyt Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (62) Sund fornuft på nordjysk Så kom den: Kuverten fra Hofmarskallatet Nok havde vi fået et forvarsel, men nu kom indbydelsen: Hendes Majestæt

Læs mere

Mødeleder: Isak Davidsen, 4. næstformand for Landstingets Formandskab, Siumut.

Mødeleder: Isak Davidsen, 4. næstformand for Landstingets Formandskab, Siumut. 13. mødedag, onsdag den 15. oktober 2008. Dagsordenens punkt 57 Beslutningsforslag til landstinget: at landsstyret pålægges at nedsætte et råd, der hurtigst muligt skal komme med koordinerede og samlede

Læs mere

Tormod Trampeskjælver den danske viking i Afghanistan

Tormod Trampeskjælver den danske viking i Afghanistan Beretningen om Tormod Trampeskjælver den danske viking i Afghanistan 25. februar 2009-1. udgave Af Feltpræst Oral Shaw, ISAF 7 Tormod Trampeskjælver får en ny ven Det var tidlig morgen, og den danske viking

Læs mere

Seneste nyt. Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (69) Det er en underlig tid i Folketinget lige nu. Travl og i den grad alligevel total uproduktiv.

Seneste nyt. Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (69) Det er en underlig tid i Folketinget lige nu. Travl og i den grad alligevel total uproduktiv. April 2019 Seneste nyt Preben Bang Henriksens Nyhedsbrev (69) Sund fornuft på nordjysk Mens vi venter på valg Det er en underlig tid i Folketinget lige nu. Travl og i den grad alligevel total uproduktiv.

Læs mere

Skatteudvalget SAU alm. del - Bilag 241 Offentligt. Side 1 af 13

Skatteudvalget SAU alm. del - Bilag 241 Offentligt. Side 1 af 13 Skatteudvalget SAU alm. del - Bilag 241 Offentligt Side 1 af 13 Talepunkter til besvarelse af samrådsspørgsmål L, M, N, O vedrørende L 154 om midlertidig udskydelse af betalingsfrister i Skatteudvalget

Læs mere

SeniORientering. Nyhedsbrev december 2013

SeniORientering. Nyhedsbrev december 2013 SeniORientering Nyhedsbrev december 2013 Landsformandens indlæg på HK s kongres Af Peder Sass, landsformand for HK Seniorer Danmark Den 24. oktober 2013 bragte Peder Sass nedenstående indlæg i den efterfølgende

Læs mere

Bilag til referat fra Ordinær Generalforsamling d. 17/4

Bilag til referat fra Ordinær Generalforsamling d. 17/4 Bilag til referat fra Ordinær Generalforsamling d. 17/4 Spørgsmål fra husejerne og tilhørende svar fra Bestyrelsen: 2. Bestyrelsens beretning for år 2015 v/formand John Bünger Svar: Spørgsmål fra salen:

Læs mere

Samråd ERU om etiske investeringer

Samråd ERU om etiske investeringer Erhvervsudvalget (2. samling) ERU alm. del - Bilag 139 Offentligt INSPIRATIONSPUNKTER 25. marts 2008 Eksp.nr. 528419 /uhm-dep Samråd ERU om etiske investeringer Spørgsmål Vil ministeren tage initiativ

Læs mere

Note til pkt. 5 i dagsordenen ved bestyrelsesmødet den 11. oktober 2012 Fremtidigt samarbejde med Kommunikation og Sprog

Note til pkt. 5 i dagsordenen ved bestyrelsesmødet den 11. oktober 2012 Fremtidigt samarbejde med Kommunikation og Sprog Et af bestyrelsens hovedformål er at Translatørforeningen overlever som forening. Disse noter omhandler tanker om dette formål og om nødvendigheden af disse forskellige tiltag. I løbet af de sidste år

Læs mere

Forslag til folketingsbeslutning om opløsning af Grimhøjmoskeen i Aarhus

Forslag til folketingsbeslutning om opløsning af Grimhøjmoskeen i Aarhus 2014/1 BSF 12 (Gældende) Udskriftsdato: 17. juni 2016 Ministerium: Folketinget Journalnummer: Fremsat den 21. oktober 2014 af Martin Henriksen (DF), Kristian Thulesen Dahl (DF), Søren Espersen (DF) og

Læs mere

Myrefranz Der var engang en Zoo med mange flotte dyr. Der var også nogle dyr, som gæsterne aldrig så. De var nemlig alt for små. Det var myrerne, og

Myrefranz Der var engang en Zoo med mange flotte dyr. Der var også nogle dyr, som gæsterne aldrig så. De var nemlig alt for små. Det var myrerne, og Myrefranz Der var engang en Zoo med mange flotte dyr. Der var også nogle dyr, som gæsterne aldrig så. De var nemlig alt for små. Det var myrerne, og de havde en stor myretue bagerst i Zoo. Nederst i myretuen

Læs mere

VELKOMMEN AKTUEL STATUS I LEJEBOLIGMARKEDET VÆSENTLIGSTE UDFORDRINGER OG MULIGHEDER

VELKOMMEN AKTUEL STATUS I LEJEBOLIGMARKEDET VÆSENTLIGSTE UDFORDRINGER OG MULIGHEDER VELKOMMEN AKTUEL STATUS I LEJEBOLIGMARKEDET VÆSENTLIGSTE UDFORDRINGER OG MULIGHEDER Torben Christensen Adm. direktør Ejendomsforeningen Danmark Lejeboligens fremtid Lejeboligens fremtid Ejerbolig Privat

Læs mere

8-1. Forvalningsret 12.2. Statsforfatningsret 2.2. Ministers e-mail til sin folketingsgruppe var en aktivitet inden for den offentlige forvaltning

8-1. Forvalningsret 12.2. Statsforfatningsret 2.2. Ministers e-mail til sin folketingsgruppe var en aktivitet inden for den offentlige forvaltning 8-1. Forvalningsret 12.2. Statsforfatningsret 2.2. Ministers e-mail til sin folketingsgruppe var en aktivitet inden for den offentlige forvaltning En journalist bad Miljøministeriet om aktindsigt i en

Læs mere

Kapløbsspil. Elementer: informationssøgning, samarbejde

Kapløbsspil. Elementer: informationssøgning, samarbejde Kapløbsspil Elementer: informationssøgning, samarbejde Kursisterne inddeles i grupper. Spørgsmålene udleveres. Grupperne søger på internettet og finder svarene på de spørgsmål, de ikke umiddelbart kan

Læs mere

Forudsætningerne for Offentlighedskommissionens mindretals støtte til ministerbetjeningsreglen

Forudsætningerne for Offentlighedskommissionens mindretals støtte til ministerbetjeningsreglen Folketingets Retsudvalg Christiansborg 1240 København K 1. marts 2011 Forudsætningerne for Offentlighedskommissionens mindretals støtte til ministerbetjeningsreglen er bristet Mindretallet i Offentlighedskommissionen

Læs mere

Notat fra DFL. På vej mod ny hovedorganisation. Danske Forsikringsfunktionærers Landsforening www.dfl.dk dfl@dfl.dk Tlf.

Notat fra DFL. På vej mod ny hovedorganisation. Danske Forsikringsfunktionærers Landsforening www.dfl.dk dfl@dfl.dk Tlf. Juli 2015 / side 1 af 5 På vej mod ny hovedorganisation Følgende notat baseret på informationer, kommentarer og spørgsmål til Bente Sorgenfrey, formand for FTF, og Kent Petersen, næstformand for FTF og

Læs mere

TANKE-EKSPERIMENTER:

TANKE-EKSPERIMENTER: TANKE-EKSPERIMENTER: Samfundsfilosofisk og etisk tema Til læreren Som vejledende tidsforbrug er dette tema sat til at fylde 2 moduler á to lektioner det kan dog afhænge af fordybelsesgraden ved de forskellige

Læs mere

Samrådsspørgsmål L 125, A:

Samrådsspørgsmål L 125, A: Skatteudvalget L 125 - Bilag 53 Offentligt Side 1 af 12 Talepunkter til besvarelse af samrådsspørgsmål L 125, A, B, C vedrørende overgangsreglerne for Frankrig/Spanien i Skatteudvalget den 1. april 2009

Læs mere

Klaus Nars Holm U-de midt i Fa-rum Sø midt mel-lem Fa-rum og Vær-lø-se lig-ger der en lil-le ø.

Klaus Nars Holm U-de midt i Fa-rum Sø midt mel-lem Fa-rum og Vær-lø-se lig-ger der en lil-le ø. Klaus Nars Holm U-de midt i Fa-rum Sø midt mel-lem Fa-rum og Vær-lø-se lig-ger der en lil-le ø. Så-dan en lil-le ø kald-es en holm, og den-ne holm hed-der Klaus Nars Holm. Den lil-le ø er op-kaldt Ef-ter

Læs mere

NYT FRA: KF-formanden Folketingsmedlem. KOMMENDE ARRANGEMENTER: Valg-Debatmøde i Gråsten (4. juni)

NYT FRA: KF-formanden Folketingsmedlem. KOMMENDE ARRANGEMENTER: Valg-Debatmøde i Gråsten (4. juni) V-Mail juni 2019 LÆS I DENNE UDGAVE: NYT FRA: KF-formanden Folketingsmedlem KOMMENDE ARRANGEMENTER: Valg-Debatmøde i Gråsten (4. juni) NYT FRA KOMMUNEFORENINGEN Karsten Schøn formand 1. valg er vundet

Læs mere

Samfundsfag, niveau C Appendix

Samfundsfag, niveau C Appendix Samfundsfag, niveau C Appendix SAMFUNDSFAG, NIVEAU C APPENDIX 1 Den politiske situation i Danmark efter valget i juni 2015 I maj 2015 udskrev den daværende statsminister Helle Thorning-Schmidt folketingsvalg

Læs mere

Dagpengeaftale ligger på den flade hånd - UgebrevetA4.dk 20-10-2015 10:05:45

Dagpengeaftale ligger på den flade hånd - UgebrevetA4.dk 20-10-2015 10:05:45 HURTIG AFTALE Dagpengeaftale ligger på den flade hånd Af Michael Bræmer @MichaelBraemer Iver Houmark Andersen @IHoumark Tirsdag den 20. oktober 2015, 05:00 Del: Der er udsigt til hurtigt at kunne lande

Læs mere

Statsminister Helle Thorning-Schmidts grundlovstale 5. juni 2015

Statsminister Helle Thorning-Schmidts grundlovstale 5. juni 2015 Statsminister Helle Thorning-Schmidts grundlovstale 5. juni 2015 (Det talte ord gælder) Kære alle sammen. I Danmark står vi last og brast om demokratiets kerneværdier. Vi siger klart og tydeligt nej til

Læs mere

Aarhus Byråd onsdag den 9. september 2015. Sag 5 - Rammeaftale for 2016 for det sociale område

Aarhus Byråd onsdag den 9. september 2015. Sag 5 - Rammeaftale for 2016 for det sociale område Sag 5 - Rammeaftale for 2016 for det sociale område Og vi kan gå videre til næste, og det er rammeaftale for 2016 på det sociale område. Hvem ønsker ordet til den? Hüseyin Arac, Socialdemokraterne. Værsgo.

Læs mere

1. maj tale 2015. Men inden vi når så langt, så et par ord om det der optager mig som landets justitisminister.

1. maj tale 2015. Men inden vi når så langt, så et par ord om det der optager mig som landets justitisminister. 1. maj tale 2015 Forleden besøgte jeg den store danske virksomhed Leo Pharma. Den ligger et stenkast fra min bopæl. 1600 gode danske arbejdspladser har de i Danmark. De skaber produkter til millioner af

Læs mere

Jeg er godt klar over, at I ikke sidder og brænder efter at høre en grundig teknisk gennemgang af lærernes nuværende arbejdstidsaftale.

Jeg er godt klar over, at I ikke sidder og brænder efter at høre en grundig teknisk gennemgang af lærernes nuværende arbejdstidsaftale. 1. maj tale Mange tak for invitationen til at tale her i dag. Det er jo ikke hvert år, at vi lærere hives ind som ekstranummer ved 1. maj festerne. Jeg er godt klar over, at I ikke sidder og brænder efter

Læs mere

Betænkning. Forslag til lov om ændring af lov om dag-, fritids- og klubtilbud m.v. til børn og unge m.v. Til lovforslag nr. L 35 Folketinget 2009-10

Betænkning. Forslag til lov om ændring af lov om dag-, fritids- og klubtilbud m.v. til børn og unge m.v. Til lovforslag nr. L 35 Folketinget 2009-10 Til lovforslag nr. L 35 Folketinget 2009-10 Betænkning afgivet af Socialudvalget den 16. november 2009 Betænkning over Forslag til lov om ændring af lov om dag-, fritids- og klubtilbud m.v. til børn og

Læs mere

Det har været et godt landsmøde - med nogle herlige taler og en god fest.

Det har været et godt landsmøde - med nogle herlige taler og en god fest. Denne weekend har bekræftet, hvad vi allerede vidste: Det er dejligt at være liberal! Det har været et godt landsmøde - med nogle herlige taler og en god fest. Men det vigtigste ved dette landsmøde er

Læs mere

Opfølgningsspørgeskema

Opfølgningsspørgeskema BRS-460 Opfølgningsspørgeskema for undersøgelsen Livskvalitet og Brystkræft Arbejdsmedicinsk Klinik Regionshospitalet Herning Gl. Landevej 61 7400 Herning BR-FUC GENERELT HELBRED OG VELBEFINDENDE SIDE

Læs mere

30. møde. Tirsdag den 20. december 2011 (D) 1

30. møde. Tirsdag den 20. december 2011 (D) 1 Tirsdag den 20. december 2011 (D) 1 30. møde Tirsdag den 20. december 2011 kl. 10.00 Dagsorden 1) Eneste behandling af beslutningsforslag nr. B 23: Forslag til folketingsbeslutning vedrørende valg af Folketingets

Læs mere

ANNI MATTHIESEN NYHEDSBREV: 29/05/19

ANNI MATTHIESEN NYHEDSBREV: 29/05/19 ANNI MATTHIESEN NYHEDSBREV: 29/05/19 Et flot Venstre-resultat til Europaparlamentsvalget Søndag d. 26. maj havde vi valg til Europa-Parlamentet. Det blev et fantastisk valg på mange måder. Først og fremmest

Læs mere

Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende

Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende I Hej Sundhedsvæsen har vi arbejdet på at understøtte, at de pårørende inddrages i større omfang, når et familiemedlem eller en nær ven indlægges på sygehus.

Læs mere

Betænkning. Forslag til lov om ændring af lov om dansk indfødsret

Betænkning. Forslag til lov om ændring af lov om dansk indfødsret 2013/1 BTL 162 (Gældende) Udskriftsdato: 9. juli 2016 Ministerium: Folketinget Journalnummer: Betænkning afgivet af Indfødsretsudvalget den 20. maj 2014 Betænkning over Forslag til lov om ændring af lov

Læs mere

Selvevaluering 2009 10

Selvevaluering 2009 10 Selvevaluering 2009 10 Selvevalueringen er foretaget i 2 klasser i foråret 2010. Lever skolen generelt op til værdigrundlaget? I høj grad 52.6% I nogen grad 47.4% I ringe grad 0% Bliver du under dit ophold

Læs mere

Prædiken til 2. s. i fasten kl. 10.00 i Engesvang

Prædiken til 2. s. i fasten kl. 10.00 i Engesvang Prædiken til 2. s. i fasten kl. 10.00 i Engesvang 754 Se, nu stiger solen 448 - fyldt af glæde 412 - som vintergrene 158 - Kvindelil din tro er stor 192 v. 7 du som har dig selv mig givet 375 Alt står

Læs mere

Forslag til folketingsbeslutning om afholdelse af vejledende folkeafstemning i forbindelse med fremtidige udvidelser af EU

Forslag til folketingsbeslutning om afholdelse af vejledende folkeafstemning i forbindelse med fremtidige udvidelser af EU Beslutningsforslag nr. B 30 Folketinget 2009-10 Fremsat den 29. oktober 2009 af Pia Adelsteen (DF), Kristian Thulesen Dahl (DF), Martin Henriksen (DF), Pia Kjærsgaard (DF), Tina Petersen (DF) og Peter

Læs mere

Det er et af planlovens hovedformål at sikre, at der ikke sker spredt bebyggelse i det åbne land.

Det er et af planlovens hovedformål at sikre, at der ikke sker spredt bebyggelse i det åbne land. Miljøudvalget 2013-14 MIU Alm.del Bilag 95 Offentligt J.nr. NST-101-01570 Miljøministerens besvarelse af spørgsmål nr. E stillet af Folketingets Miljøudvalg Spørgsmål E: Vil ministeren på baggrund af henvendelsen

Læs mere

Det Udenrigspolitiske Nævn 2014-15 UPN Alm.del Bilag 177 Offentligt

Det Udenrigspolitiske Nævn 2014-15 UPN Alm.del Bilag 177 Offentligt Det Udenrigspolitiske Nævn 2014-15 UPN Alm.del Bilag 177 Offentligt Politi- og Strafferetsafdelingen Sagsnr.: 2015-0035-0282 Dok.: 1494908 UDKAST TIL TALE til brug for besvarelsen af samrådsspørgsmål H

Læs mere

Børne- og socialminister Mai Mercados talepapir

Børne- og socialminister Mai Mercados talepapir Social-, Indenrigs- og Børneudvalget 2017-18 SOU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 18 Offentligt Børne- og socialminister Mai Mercados talepapir Anledning Besvarelse af SOU samrådsspørgsmål B og C Dato

Læs mere