Referatet for hovedbestyrelsesmøde den 13. August Godkendelse og underskrift af referat af møde den 30. april 2013.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referatet for hovedbestyrelsesmøde den 13. August 2013. 1. Godkendelse og underskrift af referat af møde den 30. april 2013."

Transkript

1 Referatet for hovedbestyrelsesmøde den 13. August Tilstedeværende: Jan Pedersen(JP), Henning Urup(HU), Inge Madsen(IM), Ane-Marie Jensen (AMJ), Per Springborg (PS), Karina Christiansen (KC), Frode Jensen (FJ) Ulrik Kristensen (UK) Casper Cassøe (CC) Fraværende: Bodil Helmers(BH Vilhelmsborg, Casper s kontor kl Godkendelse og underskrift af referat af møde den 30. april Referatet blev godkendt og underskrevet af de tilstedeværende HB-medlemmer. 2. Økonomi, 1. kvartal (nøgletal, status Herning, status medlemmer). 2 kvartal er afsluttet. Økonomien blev gennemgået i projekter, Kontingenter: (fra sidste HB-møde) For 2013 er der budgetteret med en nedgang i forhold til 2012 på 175 tkr. Alligevel er nedgangen større ud end budgetteret. CC forventer for hele året en nedgang, der er dobbelt så stor som forventet. Forventeligt bliver kontingentet derfor 175 tkr. dårligere end budgetteret. Dette er fortsat billedet efter 2 kvartals afslutning. Hingstekåring: Projekterne omkring hingstekåringen er afsluttet. Et mindre billetsalg end forventet har resulteret i, at hingstekåringen slutter 100 dårligere samlet end forventet for de 3 projekter Hingstekåring, Specialarrangement samt Galla Hoppekåringer: Hoppekåringerne henover sommeren, har haft et tilfredsstillende antal tilmeldinger, som ligger en smule over budget. Prognosen er ikke sikker, men det ser pt. positivt ud i forhold til budget. EM i Herning: Dansk Varmblod har brugt en del penge på EM i Herning i form af standleje, indkøb af veste, som sælges til halv pris af indkøbsprisen til medlemmerne for at gøre mest mulig reklame for DV. Der er ligeledes ekstraordinært produceret en meget flot tryksag på engelsk om Dansk Varmblod, rettet mod det internationale publikum. Vi må forvente, at markedsføringsbudgettet grundet EM bliver overskredet med ca. 75 tkr.

2 Hingstelisten: Indtægterne på hingstelisten er faldende, men langt fra så meget som forventet, hvorfor projektet afviger positivt med 50 tkr. i forhold til budget. Hoppestambogen Idet hoppestambogen blev afskaffet på Repræsentantskabsmødet, vil forbundet her få en besparelse, der ikke var budgetteret. Ud over de 80 tkr., der var sat af i budgettet, er der blevet overført knap 30 tkr. til årets projekt, som var i overskud for produktion af stambogen for sidste år. Det betyder at projektet afviger positivt med 109 tkr. KLUB DV Salget til KLUB DV er gået godt, og vi kan forvente et overskud på projekter på minimum 50 tkr., som ikke var budgetteret. Generelt må det siges, at vi bør sænke forventningerne til årets resultat en smule og forvente et 0 resultat. Der arbejdes dog fortsat på besparelser og effektivisering på alle områder i forretningen. 3. Opfølgning på fællesmødet med Avlsledelsen. HB var enige om, at det havde været et meget konstruktivt fællesmøde, og der var enighed om, at hele organisation arbejder i samme retning på at fremtidssikre forbundet. 4. Internationale stævneklasser i Herning. Som det fremgår af Ridehesten, har Dansk Varmblod overraskende fået afslag på forespørgslen om tilladelse til at afvikle et mindre internationalt stævne i Herning i Skal vi som konsekvens heraf gå tilbage til det gamle koncept for afvikling, eller skal vi holde fast i den nye afslutning af selve hingstekåringen lørdag og hingsteparade søndag? HB var enige om at vente med at træffe beslutning herom til efter mødet med DRF, da man fortsat har håb om at få tilladelse til arrangementet.

3 5. Sponsorer og ekslusivitet. Regionerne og CC har i den senere tid haft store udfordringer med at definere begrebet eksklusivitet i forhold til forbundets hovedsponsorer. Udfordringerne blev diskuteret, og HB var enige med CC i, at det er svært at lave en regel uden udtagelse, når det handler om at modtage støtte til forbundet og regionernes arrangementer. CC forsøger sammen med forbundets hovedsponsorer at lave et regelsæt, som de kan leve med, og som samtidig giver regionerne mulighed for at drive deres sponsor-arbejde. CC og regionernes sponsor-ansvarlige samt formænd bør samles for at lave en fælles sponsor strategi. 6. Skal vi åbne for udenlandske registrede 2 års hopper til vore skuer? (Per Springborg) Motivation v. PS: Skal Vi i regionerne åbne op for at bedømme udenlandske 2 års hoppe ligesom vi gør med 3 års hopperne, for på den måde at sluse flere nye medlemmer ind i vores forening? Disse hopper skal ikke have mulighed for at deltage i Eliteskue men blot få en bedømmelse! Hovedbestyrelsen kunne ikke gå ind for forslaget. 7. Eventuelt. AMJ, Verden Udvalget er kommet hjem efter årets UVM. Set med DV-briller kunne resultaterne være bedre, dog er udvalget meget stolt over Maria Anita Andersens 4. plads i 5 års finalen på Svalegårds Hottie. Udvalget arbejder p.t. på et nyt opsæt til den fremtidige sæson hvor man taler om flere forskellige former. Konkret forslag fremsendes til HB, når det foreligger. IM, DRF Samarbejdsudvalget er godt i gang i springningen. PÅ dressursiden er det dog gået noget langsommere. Derfor har DV suppleret udvalget med yderligere 2 personer, nemlig Bjarne Nielsen og Karina Christiansen. Karina bliver tovholder og administrativ medarbejder. HU, UVM Zangersheide Iagttagelserne er godt i gang; der er sidste udtagelse ved Eliteskuet. UK, Auktion Udvalget beder om HB s opbakning til at få ny auktionsdyrlæge til Hingsteauktionen i Herning, da man stadig ikke i 2013 kan vise kunder digitale røntgenbilleder af auktionshestene, og da samarbejdet med nuværende dyrlæge generelt ikke er tilfredsstillende. Derfor vil Auktionsudvalget ved næste HB indstille en ny dyrlæge til opgaven. Elitefølauktion-kollektionen ser rigtig stærk ud i år, og udvalget har meget høje forventninger. JP, kunne fortælle om at man i WBFSH arbejder på at lave UVM for 7/8 års heste næste år i Verden for heste der tidligere har deltaget i Verden som enten 5 eller 6 års. Endvidere kunne JP fortælle at han har lavet aftale med Jørgen Kold om, at vi kan få admin login til hestedatabasen, så der kan lægges billeder ind i databasen af hopper etc.

4 Ref. fællesmødet: Referat fra fællesmøde mellem Hovedbestyrelsen og Avlsledelsen d. 13. august 2013 Tilstede fra HB: Tilstede fra AL: Fraværende: Jan Pedersen, Henning Urup, Frode Jensen, Inge Madsen, Ulrik Kristensen, Ane Marie Jensen, Per Springborg, Casper Cassø. Poul Graugaard, Ole From, Claus Hansen, Johnny Hansen og Karina Christiansen (ref.). Bjarne Nielsen, Bodil Hellmers. Dagsorden: 1. Avlsledelsen fremadrettet Hvilke opgaver forventes varetaget af Avlsledelsen? 1.2. Hvordan skal de nye medlemmer integreres? (skal de være dommeraspiranter; aspiranter til Avlsledelsen og således med til alle møder. Eller skal de være fuldgyldige medlemmer fra optagelsen?) 1.3. Strategi for tilknytning af Ung i DV (egnede emner kunne starte som sekretærer, senere dommeraspiranter og dommere og på længere sigt måske medlem af Avlsledelsen?) Drøftelse af allerede foreslåede kandidater 2. Status på genomisk selektion. 3. Status på implementering af lineær scoring. 4. Sammensætning af dommerhold til hoppekåringer. 5. Eventuelt. 1. Avlsledelsen fremadrettet Formålet er at fremtidssikre Avlsledelsen, når nogle af de nuværende medlemmer skal pensioneres jf. vedtaget forslag fra reg. 4 på Repræsentantskabsmødet Hvilke opgaver forventes varetaget af Avlsledelsen? Poul Graugaard skitserede, hvilke opgaver Avlsledelsen varetager. Avlsledelsen står ikke kun for bedømmelserne ved hingstekåring og eliteskue samt hoppekåringer og følskuer, men varetager mange andre opgaver. I foråret er der mange telefonopkald/mails vedrørende valg af hingst; rådgivning om hoppestammer i forbindelse med køb af avlshopper; diverse dispensationssager; sammensætning af dommere/testrytter-besætning til hoppekåringer; årlig revidering af regler og

5 vedtægter ; møder vedrørende optagelse i springhesteprogram, udarbejdelse af obligatoriske følbeskrivelser ud fra bedømmelserne på følskuerne, udnævnelse af Elitehingste m.v.; møder vedrørende avlsplanlægning og udarbejdelse af nye avlsredskaber (f.eks. indeks og lineær registrering); udarbejdelse af Avlsplaner; talsmand for kåringskommissionen og besvarelse af diverse klager over bedømmelser; information/artikler i Ridehesten; undervise samt udvikle avlerkurser; være til stede ved mange af udenlandske hingstekåringer, således at hingste kan forhåndsgodkendes inden køb; følge hingstene til afprøvning tæt for at se deres kvalitet/udvikling samt meget andet. For år tilbage blev der holdt møder ca. 1 gang om måneden. Nu klares det meste pr. mail, hvilket sparer forbundet penge til kørselsudgifter og dagpenge. Det blev drøftet om Avlskonsulenten kunne varetage flere af sagerne selv. Det blev dog slået fast, at Avlskonsulenten bør holde sig til reglerne fastlagt af Hovedbestyrelse og Avlsledelse, og at dispensationssager skal over Avlsledelsen. Det var tidligere et problem, at den daværende Avlsleder afgjorde mange af sagerne selv med det resultat, at Avlsledelsen til sidst ikke havde styr på reglerne. Det blev også drøftet om Avlsledelsen kunne disciplinopdeles i to, ligesom i Holland, så arbejdsopgaverne kunne deles ud på flere personer. Springhesteavlen i Danmark er dog stadigvæk meget begrænset. Det er derfor vigtigt med en overordnet styring, og tilknytningen af to specialister til hhv. spring- og dressurdisciplinen synes optimal. Sammenfattet blev det konkluderet, at vigtige kvalifikationer for nye medlemmer af Avlsledelsen er (foruden at kunne bedømme en hest): skal indgyde respekt blandt medlemmerne; skal være gode til at kommunikere på en positiv og imødekommende måde; skal kunne udvikle og holde foredrag/avlerkuser; skal være interesseret i og holde sig ajour med udviklingen i konkurrende forbund samt udvikle nye avlsprogrammer. Det største problem bliver muligvis at finde kandidater, der har den fornødne tid. I så fald må det primære være, at Avlsledelsen bruger tiden på at drøfte visioner og mindre tid på bedømmelserne Hvordan skal de nye medlemmer integreres? (skal de være dommeraspiranter; aspiranter til Avlsledelsen og således med til alle møder. Eller skal de være fuldgyldige medlemmer fra optagelsen?). Det blev besluttet, at der for en toårig periode skal udvælges to aspiranter til Avlsledelsen. I perioden skal de hjælpes og modnes bedst muligt. De skal være så tæt knyttet til Avlsledelsen, som muligt, dvs. med til alle møder og sagsbehandlinger via mail, dog uden stemmeret. De skal endvidere med ud at dømme mest muligt. De skal dog ikke stå med ved hingstekåring og eliteskue, hvor der i forvejen er mange dommere. Men de skal med til alle møderne, der holdes under

6 hingstekåringen/eliteskuet. Efter to år skal det drøftes, som aspiranterne skal optages som fuldgyldige medlemmer af Avlsledelsen eller udskiftes Strategi for tilknytning af Ung i DV (egnede emner kunne starte som sekretærer, senere dommeraspiranter og dommere og på længere sigt måske medlem af Avlsledelsen?). Der var enighed om at det beskrevne forløb, startende som sekretær for at komme ind i arbejdsgangen, vil være fint. Nogle af de bedste Ung i DV medlemmer, der har deltaget i VM for Ungavlere skal spørges, om de ønsker dette Drøftelse af allerede foreslåede kandidater. Ud fra regionernes foreslåede kandidater kan én muligvis være et emne som aspirant. De fleste af de forslåede kandidater vil kunne overtage specialisternes plads. Det er dog ikke sådanne personer, der søges, men derimod kandidater til at varetage opgaverne jf. pkt Det blev besluttet, at emnet skal drøftes med regionerne igen, da de muligvis ikke har forstået, hvilke kvalifikationer kandidaterne skal have. 2. Status på genomisk selektion Dansk Varmblod har modtaget støtte fra Asta og Jul. P. Justesens fond (1 mio.) samt Højteknologifonden (1.8 mio.) til det største forskningsprojekt i Dansk Varmblods historie nogensinde: et 3-årigt Post. Doc. projekt vedrørende genomisk selektion. Projektets titel er Genomic Selection to enhance Performance and Health in Danish Sport-Horses (GenHors). Formålet er at udvikle en ny indeksmodel, der samler afstamning, bedømmelser og genomisk information i ét tal. Herved opnås en langt større sikkerhed på indekstallet, hvilket kan nedsætte generationsintervallet og øge avlsfremgangen. Projektets fokus vil primært være på dressuregenskaberne, fordi det er her Dansk Varmblod har mest information i kraft af bedømmelser og mest afkom pr. hingst. Springegenskaberne og OCD-informationer vil blive inddraget i det omfang, der er data til det. Da sygdomsregistreringen først blev startet i efteråret 2012, er der endnu kun begrænset OCD-data. Der arbejdes på at få nogle veterinærstuderende til at indtaste gamle OCD-resultater fra diverse klinikker for at øge datamængden. Projektet starter pr. oktober 2013 og følgende er overordnet planlagt: : Identificere heste med blodprøver og mest information (typisk avlshingste med sikre indekstal samt enkelte hopper med mange afkom). Der skal laves diverse udtræk fra hestedatabasen samt findes blodprøver frem via blodtypelaboratoriet. Blodprøverne sendes til USA til genomisk analyse.

7 : Sammenligne genetiske analyser fra USA med hestenes nuværende indekstal for at finde genmarkører, der har en effekt på egenskaberne. Der udvikles en ny indeksmodel, der inddrager den genomiske information. De første indledende statistiske undersøgelse af OCD-data fra sygdomsregistreringen bearbejdes. 2015: Udvikling af anbefalet avlsprogram for at opnå maksimal avlsfremgang og minimal indavl vha. genomisk selektion. Dette udvikles i tæt samarbejde med Hovedbestyrelse/Avlsledelse og indbefatter muligvis restriktioner i brugen af visse hingste. 2016: Genomisk information på OCD inddrages i indeksmodellen, såfremt der er nok data. Dette laves som noget af det sidste for at sikre mest mulig information. Den rutinemæssige årlige kørsel af den nye indeksmodel overdrages til Videnscentret Kvæg med diverse instruktioner. Det anbefalede avlsprogram færdiggøres og overdrages til Dansk Varmblod. Højteknologifonden kræver, at der foreligger en kontrakt mellem virksomheden (DV) og Universitetet (KU) for at der kan gives støtte.. For KU er det væsentligt, at der ikke udøves ulovlig statsstøtte, dvs. de må ikke lave forskning uden at få noget til gengæld. Typisk laves licensaftale, hvis virksomheden tjener penge på opfindelsen. Det kan dog ikke lade sig gøre i dette tilfælde, da Dansk Varmblod ikke tjener penge på at offentliggøre indekstallene. I kontrakten er derfor nu indskrevet, at Dansk Varmblod vederlagsfrit kunne benytte forskningsresultatet til indeksberegning. KU skal til gengæld have lov til at forske videre på resultatet og evt. søge patent, såfremt der findes nogle enkeltgener med effekt. Det er dog ikke sandsynligt, at noget sådan vil forekomme. Såfremt projektet af en eller anden årsag må ophøre inden det er færdigt, skal der ikke tilbagebetales nogle af de brugte penge til Højteknologifonden. 3. Status på implementering af lineær scoring. De nye skemaer til lineær registrering er nu færdige. Det bliver et skema til springhestene samt et til dressurhestene (hoppe- og hingstekåring). Desuden er der lavet to mere simple skemaer til bedømmelse af føl og 2-års. I april blev der afholdt dommerkonference, hvor der var træning i lineær registrering. Der er endvidere arrangeret en træningssamling i forbindelse med stationsafprøvningen hos Torben Frandsen i august. Der planlægges endnu en træningssamling i forbindelse med en stationsafprøvning i foråret 2014, så dommerne er helt opdateret. Lineær registrering indføres i forbindelse med 2-års bedømmelserne Forbesigtigelsen og hingstekåringen i 2014 vil foregå efter det gamle bedømmelsessystem.

8 Bedømmelserne kommer lidt at tage lidt længere tid, da skemaerne og dermed informationen til udstillere er mere omfattende end de nuværende afkrydsninssskemaer. Der skal regnes med 6 min. til fast bund (mod nuværende 2 min.) og 15 min. til gangartsbedømmelse af to heste, inkl. testrytter (mod nuværende 12 min.) Avlsledelsen er pt. i gang med at udarbejde en manual, der objektivt beskriver avlsmålet samt de egenskaber, der registreres lineært. Denne manual sættes på varmblod.dk. 4. Sammensætning af dommerhold til hoppekåringer Normalt sammensætter Avlsledelsen dommerhold til hoppekåringerne, da de kender de enkelte dommeres kompetencer. Selvom de alle er fagligt dygtige, er det ikke alle der kan styre arbejdsgangen ved en bedømmelse. Det er derfor vigtigt, at de kombineres optimalt. I år blev der i sidste øjeblik besluttet at afholde en eksteriørkåring sammen med et 2-års skue, hvor regionen selv havde bestilt dommere og kåringsforløbet blev desværre ikke helt optimalt. Avlsledelsen henstiller derfor til, at regionen altid afstemmer dommersammensætningen med kontoret, hvis der afholdes en kåring udover det planlagte på Stormødet. Ligeledes skal det sikres, at der er en rutineret sekretær til stede ved kåringerne, der har indgående kendskab til afkrydsningsskemaet. 5. Eventuelt Der har været kritik af, at det er Avlsledelsens specialdommere, der bedømmerne hingstene til 35-dages testen. Det vil dog nok blive meget svært at finde en kompetent træningsleder, der ikke er inhabil i nogen henseender. Dansk Varmblods træningsledere har alle gennem årene haft flere af hingstene i træning inden afprøvning. Det er derfor problematisk, hvis de skal afgive træningskaraktererne.

1. Godkendelse og underskrift af referat af møde den 8. februar 2013. 2. Økonomi, 1. kvartal (nøgletal, status Herning, status medlemmer).

1. Godkendelse og underskrift af referat af møde den 8. februar 2013. 2. Økonomi, 1. kvartal (nøgletal, status Herning, status medlemmer). Referatet for hovedbestyrelsesmøde den 30. april 2013. Tilstedeværende: Jan Pedersen(JP), Henning Urup(HU), Inge Madsen(IM), Ane-Marie Jensen(AMJ), Per Springborg(PS), Bodil Helmers(BH), Karina Christiansen(KC),

Læs mere

1. Godkendelse og underskrift af referat af møde den 13. august Regnskabet blev godkendt og underskrevet

1. Godkendelse og underskrift af referat af møde den 13. august Regnskabet blev godkendt og underskrevet Endelig dagsorden for hovedbestyrelsesmøde den 30. oktober 2013. Deltagende: Formand-Jan Pedersen(JP), Næstformand-Henning Urup(HU), Ane- Marie Jensen(AMJ), Per Springborg(PS), Inge Madsen(IM), Frode Jensen(FJ),

Læs mere

Referat af Hovedbestyrelsesmødet den 6. februar kl. 17.00

Referat af Hovedbestyrelsesmødet den 6. februar kl. 17.00 Referat af Hovedbestyrelsesmødet den 6. februar kl. 17.00 Deltagere: Jan Pedersen(JP), Henning Urup(HU), Frode Jensen(FJ), Ulrik Kristensen(UK), Per Springborg(PS), Bodil Hellmers(BH), Inge Madsen(IM),

Læs mere

1. Godkendelse af referat af mødet den 15. april. 2. Økonomi. 3. Evaluering af Eliteskue og auktion. Referatet blev godkendt og underskrevet.

1. Godkendelse af referat af mødet den 15. april. 2. Økonomi. 3. Evaluering af Eliteskue og auktion. Referatet blev godkendt og underskrevet. Referart for hovedbestyrelsesmødet den 7. september 2015 kl. 16.00 på Vilhelmsborg. Deltagere: Jan Pedersen(JP), Henning Urup(HU), Ane-Marie Jensen(AMJ), Bodil Hellmers(BH), Frode Jensen(FJ), Ulrik Kristensen(UK)AFBUD,

Læs mere

Referat for Hovedbestyrelsesmøde den 27. oktober

Referat for Hovedbestyrelsesmøde den 27. oktober Referat for Hovedbestyrelsesmøde den 27. oktober Til stede: Jan Pedersen (JP), Per Springborg (PS), Ane Marie Jensen (AMJ), Hans Marius Jørgensen (HMJ), Henning Urup (HU), Frode Jensen (FJ), Ulrik Kristensen

Læs mere

Referat for Hovedbestyrelsesmøde den 14. december

Referat for Hovedbestyrelsesmøde den 14. december Referat for Hovedbestyrelsesmøde den 14. december Til stede: Jan Pedersen (JP), Per Springborg (PS), Ane Marie Jensen (AMJ), Hans Marius Jørgensen (HMJ), Henning Urup (HU), Frode Jensen (FJ), Ulrik Kristensen

Læs mere

Referat af hovedbestyrelsesmødet den 15. april 2015 kl. 15.00

Referat af hovedbestyrelsesmødet den 15. april 2015 kl. 15.00 Referat af hovedbestyrelsesmødet den 15. april 2015 kl. 15.00 I mødet deltog: Jan Pedersen(JP), Henning Urup(HU), Bodil Hellmers(BH), Ulrik Kristensen(UK), Frode Jensen(FJ), Inge Madsen(IM), Per Springborg(PS),

Læs mere

Referat fra Hovedbestyrelsesmødet

Referat fra Hovedbestyrelsesmødet Referat fra Hovedbestyrelsesmødet Fredag den 10. februar 2017, Hotel Legoland, Billund Deltagere: Jan Pedersen (JP), Bodil Hellmers (BH), Ane Marie Jensen (AMJ), Per Springborg (PS), Frank Evald (FE),

Læs mere

Kom godt i gang. med Dansk Varmblod

Kom godt i gang. med Dansk Varmblod Kom godt i gang med Dansk Varmblod 1 Kom godt i gang med Dansk Varmblod Af Karina Christiansen Avlskonsulent for Dansk Varmblod Velkommen i Danmarks største hesteavlsforbund, Dansk Varmblod. Forbundet

Læs mere

Forbesigtigelsen giver i år en positivt afvigelse, da vi får 2 stk. af dem med ca i overskud på hver.

Forbesigtigelsen giver i år en positivt afvigelse, da vi får 2 stk. af dem med ca i overskud på hver. Referat for hovedbestyrelsesmødet den 2. september kl.17.00 Deltagere, Jan Pedersen(JP), Henning Urup(HU), Ane-Marie Jensen(AMJ), Frode Jensen(FJ), Ulrik Kristensen(UK), Per Springborg(PS), Bodil Hellmers(BH),

Læs mere

Dansk Varmblods Avlsplan 2012-2020 Vedtaget af Hovedbestyrelsen nov. 2011, efter høring i regionerne

Dansk Varmblods Avlsplan 2012-2020 Vedtaget af Hovedbestyrelsen nov. 2011, efter høring i regionerne Dansk Varmblods Avlsplan 2012-2020 Vedtaget af Hovedbestyrelsen nov. 2011, efter høring i regionerne Af Karina Christiansen Avlskonsulent for Dansk Varmblod Baggrund Fundamentet for Dansk Varmblod blev

Læs mere

Mødereferat Mødet i Hovedbestyrelsen onsdag den 5. Maj på Vilhelmsborg

Mødereferat Mødet i Hovedbestyrelsen onsdag den 5. Maj på Vilhelmsborg Mødereferat Mødet i Hovedbestyrelsen onsdag den 5. Maj på Vilhelmsborg Deltagere: : Jan Pedersen (JP), Henning Urup (HU), Hans Marius Jørgensen (HMJ), Frode Jensen (FJ), Børge Lind Thomsen (BLT), Ulrik

Læs mere

Og uden at bruge fine ord og store udredninger, så har tiderne vel altid skiftet.

Og uden at bruge fine ord og store udredninger, så har tiderne vel altid skiftet. Generalforsamling region 5 jan 2013 Generalforsamlingen blev i år afholdt i meget fornemme omgivelser, vi var i herskabsstalden på Vilhelmsborg, et lokale med historie og billeder fra livet med heste.

Læs mere

Referat Stormøde den 15. november 2014

Referat Stormøde den 15. november 2014 Referat Stormøde den 15. november 2014 Stormøde mellem Hovedbestyrelsen, Regionsbestyrelserne og Avlsledelsen. Næstformand Henning Urup (HU) startede med at byde velkommen til stormødet. Og gav ordet til

Læs mere

ORDINÆRT REPRÆSENTANTSKABSMØDE 2014

ORDINÆRT REPRÆSENTANTSKABSMØDE 2014 ORDINÆRT REPRÆSENTANTSKABSMØDE 2014 På Comwell i Middelfart Karensmindevej 3, 5500 Middelfart Lørdag den 8. februar 2014 Kl. 10.00 - Dansk Varmblods Repræsentantskabsmøde 2014-1 Indholdsfortegnelse Dagsorden

Læs mere

Hoppekåring. Hvorfor og hvordan?

Hoppekåring. Hvorfor og hvordan? Hoppekåring Hvorfor og hvordan? Af Karina Christiansen Avlskonsulent for Dansk Varmblod Hvert år er der mange nye avlere, som skal udstille hopper for første gang. Som ny kan det være svært at finde rundt

Læs mere

Referat af hovedbestyrelsesmøde. 23. april 2012 på Vilhelmsborg

Referat af hovedbestyrelsesmøde. 23. april 2012 på Vilhelmsborg Referat af hovedbestyrelsesmøde 23. april 2012 på Vilhelmsborg Til stede: Jan Pedersen (JP), Per Springborg (PS), Ane Marie Jensen (AMJ), Inge Madsen (IM), Henning Urup (HU), Frode Jensen (FJ), Ulrik Kristensen

Læs mere

Dansk Varmblods Avlsplan. mod år 2012

Dansk Varmblods Avlsplan. mod år 2012 Dansk Varmblods Avlsplan mod år 2012 Januar 2004 1 Indholdsfortegnelse Kapitel 1: Avlsmål, typebeskrivelse og funktionsbeskrivelse side 3 Kapitel 2: Dressurhesteavlen side 5 Kapitel 3: Springhesteprogram

Læs mere

Blå Gruppe. Grøn Gruppe

Blå Gruppe. Grøn Gruppe Rød Gruppe Motiveret af: Eva Ebbe, Region 1 Mette Staugaard, reg.5 Ulrik Frost, reg. 7 Preven Iversen, reg. 5 Sofie Englund, reg. 3 Pernille Jensen, reg 5 Bente Graasbøll, reg. 4 Hans M. Jørgensen, reg.

Læs mere

Referat Stormøde den 17. november 2012

Referat Stormøde den 17. november 2012 Referat Stormøde den 17. november 2012 Stormøde mellem Hovedbestyrelsen, Regionsbestyrelserne og Avlsledelsen. Formand Jan Pedersen (JP) startede med at byde velkommen til stormødet. Trods en lidt tynd

Læs mere

Dansk Varmblod

Dansk Varmblod V E R S I O N J A N U A R 2016 STRATEGI FOR Dansk Varmblod 2015-2020 Side 1 af 9 Indholdsfortegnelse 1. Vision... 3 2. Mission....3 3. Værdier i Dansk Varmblod... 4 4. Målsætning... 4 5. Strategi 2015

Læs mere

Referat fra Repræsentantskabsmødet

Referat fra Repræsentantskabsmødet Referat fra Repræsentantskabsmødet Lørdag den 8. februar 2014 kl. 10.00 Comwell Middelfart, Karensmindevej 3, 5500 Middelfart Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Formandens beretning om forbundets virksomhed

Læs mere

ORDINÆRT REPRÆSENTANTSKABSMØDE 2015

ORDINÆRT REPRÆSENTANTSKABSMØDE 2015 ORDINÆRT REPRÆSENTANTSKABSMØDE 2015 På Hotel Legoland Aastvej 10, 7190 Billund Lørdag den 7. februar 2015 Kl. 10.00 - Dansk Varmblods Repræsentantskabsmøde 2015-1 Indholdsfortegnelse Dagsorden ifølge vedtægterne

Læs mere

REFERAT BESTYRELSESMØDE 11/7 2010 HOS NIELS JØRGEN

REFERAT BESTYRELSESMØDE 11/7 2010 HOS NIELS JØRGEN REFERAT BESTYRELSESMØDE 11/7 2010 HOS NIELS JØRGEN Tilstede: Niels Jørgen Andersen, Fritz Hansen, Sisse Dahlin, Lotte Dahlin, Kirstine Rasmussen, Jytte Madsen, Benice Nielsen og Louise Nielsen Godkendelse

Læs mere

Følskue Juli Ca. 100 stk. fordelt på 4 grupper (obligatorisk spr./dressur & alm. spr./dressur)

Følskue Juli Ca. 100 stk. fordelt på 4 grupper (obligatorisk spr./dressur & alm. spr./dressur) Referat fra generalforsamling, Region 4, den 21. januar 2019 kl.19.30 - Rødding Centret Dagsorden: Valg af dirigent - Flemming Schultz er forslået og valgt. 2. Valg af 4 stemmetællere - Lillian, Erik,

Læs mere

med Dansk Varmblods avl?

med Dansk Varmblods avl? Hvordan står det til med Dansk Varmblods avl? Af Karina Christiansen Avlskonsulent for Dansk Varmblod Det er vigtigt, at et avlsforbund jævnligt får en status på, hvor avlen bevæger sig hen og om man er

Læs mere

Dansk Varmblod Region4 takker hermed vore sponsorer og annoncører for deres støtte til vore arrangementer. Bedømmelse af 2 års hopper

Dansk Varmblod Region4 takker hermed vore sponsorer og annoncører for deres støtte til vore arrangementer. Bedømmelse af 2 års hopper Dansk Varmblod Region4 takker hermed vore sponsorer og annoncører for deres støtte til vore arrangementer. Regionen afholder hvert år mange arrangementer, bl.a. Løsspringning Bedømmelse af 2 års hopper

Læs mere

Lineær registrering. fremtidens bedømmelsessystem. Fagligt. Dansk Varmblods bedømmelsessystem

Lineær registrering. fremtidens bedømmelsessystem. Fagligt. Dansk Varmblods bedømmelsessystem Lineær registrering fremtidens bedømmelsessystem Dansk Varmblods kåringskarakterer skal fremover suppleres med en lineær registrering af hesten, hvor hver egenskab vurderes ud fra de biologiske yderpunkter.

Læs mere

Dansk Varmblod. Dansk Varmblods traditionelle kåringskarakterer vil fra i år blive

Dansk Varmblod. Dansk Varmblods traditionelle kåringskarakterer vil fra i år blive AVL Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard Fra i år indfører Dansk Varmblod en ny bedømmelsesmetode, lineær registrering. Indførelse af det lineære system kræver en tilpasning af tidsplanerne. Der

Læs mere

DAGSORDEN BESTYRELSESMØDE 23/10 2010 Tilstede: Niels Jørgen Andersen, Jytte Madsen, Fritz Hansen, Lotte Dahlin, Kirstine Rasmussen, Louise Nielsen

DAGSORDEN BESTYRELSESMØDE 23/10 2010 Tilstede: Niels Jørgen Andersen, Jytte Madsen, Fritz Hansen, Lotte Dahlin, Kirstine Rasmussen, Louise Nielsen DAGSORDEN BESTYRELSESMØDE 23/10 2010 Tilstede: Niels Jørgen Andersen, Jytte Madsen, Fritz Hansen, Lotte Dahlin, Kirstine Rasmussen, Louise Nielsen Afbud: Sisse Dahlin, Bernice Nielsen Godkendelse af referat

Læs mere

HB MØDE 30/ Vi vil alle have udvikling, men er vi klar til den nødvendige forandring

HB MØDE 30/ Vi vil alle have udvikling, men er vi klar til den nødvendige forandring HB MØDE 30/4-2013 Vi vil alle have udvikling, men er vi klar til den nødvendige forandring Kontingenterne går kun NED I 2010 solgte vi kontingenter for 5.2 MIO I 2013 kommer vi måske til at sælge kontingenter

Læs mere

REGLER FOR EGNETHEDSTEST

REGLER FOR EGNETHEDSTEST REGLER FOR EGNETHEDSTEST 1 Formål Formålet er at afprøve hesten i springning eller dressur, for herved at undersøge dens egnethed og kvalitet i pågældende disciplin. Resultaterne indgår endvidere i indeksberegningen

Læs mere

FORÅRSAUKTION 2016 MANUAL FOR HESTEEJERE

FORÅRSAUKTION 2016 MANUAL FOR HESTEEJERE FORÅRSAUKTION 2016 MANUAL FOR HESTEEJERE INDHOLDSFORTEGNELSE Velkommen til Dansk Varmblods Forårsauktion... 2 Overvejelser ved tilmelding til auktionen... 2 Udtagelse til Forårsauktionen... 2 Hingste til

Læs mere

Dansk Varmblod 2009-2014

Dansk Varmblod 2009-2014 STRATEGI FOR 2009-2014 Side 1 af 13 Indholdsfortegnelse 1. Vision... 3 2. Værdier i... 3 3. Målsætning... 4 4. Strategi 2009-2014... 4 4.1 Markedsføring... 4 4.2 Samarbejde mellem ryttere og avlere...

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde den hos Aage

Referat af bestyrelsesmøde den hos Aage Referat af bestyrelsesmøde den 03.10.09 hos Aage Tilstede var: Niels Jørgen Andersen, Jytte N. Madsen, Fritz Hansen, Sisse Dahlin, Lotte Dahlin, Aage Dahlsen, Kirstine Rasmussen og Louise Nielsen Godkendelse

Læs mere

Referat af hingsteholdermøde Onsdag den 18. marts 2015 kl. 13.00

Referat af hingsteholdermøde Onsdag den 18. marts 2015 kl. 13.00 Referat af hingsteholdermøde Onsdag den 18. marts 2015 kl. 13.00 Til stede: Frode Jensen, Johnny Hansen, Signe Wiese, Poul Graugaard, Karina Christiansen, Ole From Christensen, Bjarne Nielsen, Jørn Jensen,

Læs mere

Indkaldelse til HB-møde den 9. marts 2010

Indkaldelse til HB-møde den 9. marts 2010 Indkaldelse til HB møde den 9. marts 2010 Indkaldelse til HB-møde den 9. marts 2010 Dagsorden: 1. Referater til underskrift Der foreligger referat fra HBM 18/02/10 til underskrift 2. Mødeaktivitet og rulledagsorden

Læs mere

1. Underskrift af referatet fra mødet den 7. september 2015. Referatet blev underskrevet uden kommentarer. 2. Regnskab 3-kvartal og budget 2016

1. Underskrift af referatet fra mødet den 7. september 2015. Referatet blev underskrevet uden kommentarer. 2. Regnskab 3-kvartal og budget 2016 Referat HB møde den 26. november 2015 Til stede: Jan Pedersen (JP), Per Springborg (PS), Ane Marie Jensen (AMJ), Inge Madsen (IM), Henning Urup (HU), Frode Jensen (FJ), Ulrik Kristensen (UK), Bodil Hellmers

Læs mere

Dansk Frieser Forbund

Dansk Frieser Forbund Dansk Frieser Forbund Bestyrelsesmøde hos Egelund, søndag d. 27. januar 2019. Tilstede: Egelund, Færch, Hans, Anna-Marie, Solveig, Axel og Peter. 1. Godkendelse af referat Referatet fra sidste bestyrelsesmøde

Læs mere

Sadelkåring, eksteriørkåring, 2-års hoppe samt føl til bedømmelse. Midtbornholms Ridecenter den 2. august 2015

Sadelkåring, eksteriørkåring, 2-års hoppe samt føl til bedømmelse. Midtbornholms Ridecenter den 2. august 2015 Sadelkåring, eksteriørkåring, 2-års hoppe samt føl til bedømmelse Midtbornholms Ridecenter den 2. august 2015 1 2 Hoppekåring 2015 Så står hoppekåringerne igen for døren, og resultatet af vort avlsarbejde

Læs mere

Referat Bestyrelsesmøde 21.4.2012

Referat Bestyrelsesmøde 21.4.2012 Referat Bestyrelsesmøde 21.4.2012 Tilstede: Heidi Vintersfjord, Lene Jacobsen, Karina Vistisen, Mathilde Rasmussen og Ole Wienecke Fraværende: Anne Koch, Bent Jessen og medlem fra region 3. Godkendelse

Læs mere

Fjordhesten Danmark. Bestyrelsesmøde. Lørdag den 7. april kl. 10.00 på Fangel Kro

Fjordhesten Danmark. Bestyrelsesmøde. Lørdag den 7. april kl. 10.00 på Fangel Kro Bestyrelsesmøde Lørdag den 7. april kl. 10.00 på Fangel Kro Deltagere: Flemming Strange-Hansen, Kasper Hansen, Kasper Glibstrup, Merete W. Jakobsen, Sidsel Marie Jensen, Gert Skov Henriksen, Thomas Lorentz-Petersen.

Læs mere

Generalforsamling 02.02.2013

Generalforsamling 02.02.2013 Generalforsamling 02.02.2013 Middelfart Ridecenter, Røjlevej 30, 5500 Middelfart DAGSORDEN: 1. Valg af dirigent og stemmetællere. 2. Formandens beretning. 3. Fremlæggelse af revideret regnskab 4. Virksomhedsplan

Læs mere

Referat. Dansk Retriever Klub Region Midtjylland Regionsledelsen. 1. Valg af mødeleder: 2. Godkendelse af dagsorden:

Referat. Dansk Retriever Klub Region Midtjylland Regionsledelsen. 1. Valg af mødeleder: 2. Godkendelse af dagsorden: Referat. Dato: 02.06.14. kl 18.00 22.00 Sted: Ane Gleerup Engblommevej 9 7850 Stoholm Tlf: 4089 0646 Tilstede: Afbud: Kirsten Vestergaard 1. Valg af mødeleder: Helle Engelsen 2. Godkendelse af dagsorden:

Læs mere

Referat fra Dommerseminar 2017 den 18. og 19. november på Nørregaards Højskole i Bjerringbro

Referat fra Dommerseminar 2017 den 18. og 19. november på Nørregaards Højskole i Bjerringbro Referat fra Dommerseminar 2017 den 18. og 19. november på Nørregaards Højskole i Bjerringbro Deltagere: DU: Thomas Ryhave, Ole Suurland, Klaus Krog og Ulla Pedersen Kreds 1: Ole Christensen og Lars Walther

Læs mere

Årsmøde. Region Midtjylland 19.01.2012

Årsmøde. Region Midtjylland 19.01.2012 Årsmøde Region Midtjylland 19.01.2012 Dagsorden ifølge vedtægternes 15, stk. 12 39 tilstedeværende, heraf 38 medlemmer. 1. Valg af dirigent a. Hans Jørgen Lundgaard vælges 2. Valg af referent a. Ane Gleerup

Læs mere

DANSK SKØJTE UNION Ansvars- og Kompetence katalog

DANSK SKØJTE UNION Ansvars- og Kompetence katalog Dansk Skøjte Unions ansvars- og kompetence katalog er til enhver tid gældende for unionens arbejde. Udvalgene er i alle henseender ansvarlige over for unionens bestyrelse med hensyn til de af bestyrelsen

Læs mere

Referat Riffel-Sektions Møde

Referat Riffel-Sektions Møde Referat Riffel-Sektions Møde TID: Tirsdag den 23. oktober 2014 kl. 18.00 STED: Comwell Korsør Ørnumvej 6 4220 Korsør DELTAGERE: Lars Jepsen(LJ), Poul Lamhauge(PL), Flemming Brandenborg(FB). Ib Hansen(IH),

Læs mere

Distrikt 8 - Sønderjylland

Distrikt 8 - Sønderjylland Distrikt 8 - Sønderjylland 14. marts 2016 1 Emner Distance-sporten Kodeks for dressurdommere DRF 100 år Dressurchampionater fra 2017 DIF ny støttestruktur Vaccinationer DRF ny kontingentstruktur Ny rytterlicens

Læs mere

Ad 1. Efter at Captain bød velkommen, blev Jan From Pedersen foreslået og valgt som dirigent/ordstyrer.

Ad 1. Efter at Captain bød velkommen, blev Jan From Pedersen foreslået og valgt som dirigent/ordstyrer. MS Generalforsamling, afholdt torsdag den 26. oktober 2017. Dagsorden (iflg. Vedtægterne): 1. Valg af dirigent 2. Formandens beretning 3. Fremlæggelse af revideret regnskab til godkendelse 4. Indkomne

Læs mere

Appaloosa horse club Danmark

Appaloosa horse club Danmark I det følgende dokument vil du til alle tider kunne finder Appaloosa Horse Club Danmarks referater fra. Hhv. Generalforsamlingerne, samt bestyrelsens møder i de respektive år. 2014 Indholdsfortegnelse

Læs mere

VEDTÆGTER DANSK SPORTS PONYAVL. Et Forbund For Ponyer & Fremtiden

VEDTÆGTER DANSK SPORTS PONYAVL. Et Forbund For Ponyer & Fremtiden VEDTÆGTER 2019 DANSK SPORTS PONYAVL Et Forbund For Ponyer & Fremtiden Forord Tankerne med DSP er i korte træk, at avle en dansk ridepony. Der findes ikke i Danmark noget Avlsforbund for en ridehest i en

Læs mere

Dagsorden til Generalforsamlingen 2019

Dagsorden til Generalforsamlingen 2019 Dagsorden til Generalforsamlingen 2019 1. Indvielse af den nye fane Preben Kosiara Fra Danmarks samfundet var inviteret. Niels I slog 1. søm i for Dronningen. Niels Bech slog 2. søm i for fædrelandet Preben

Læs mere

Referat hovedbestyrelsesmøde Dansk Døve-Idrætsforbund

Referat hovedbestyrelsesmøde Dansk Døve-Idrætsforbund Referat hovedbestyrelsesmøde Dansk Døve-Idrætsforbund Dato: Lørdag den 17. februar 2018 kl. 9.00 15.00 Sted: Deltagere: Idrættens Hus Brøndby Stadion 20 2605 Brøndby Mødelokale: Kurt Nielsen Hovedbestyrelsen:

Læs mere

DHK s regler for kvalifikationskonkurrencer sæson 2018/2019

DHK s regler for kvalifikationskonkurrencer sæson 2018/2019 DHK s regler for kvalifikationskonkurrencer sæson 2018/2019 1. Kvalifikationskonkurrencer 1.1 Konkurrencerne afholdes efter gældende ISDS-regler. 1.2 Reglerne gælder for kvalifikationskonkurrencer, der

Læs mere

Forretningsorden for landsstyrelsen i Ungdommens Røde Kors 2014/2015

Forretningsorden for landsstyrelsen i Ungdommens Røde Kors 2014/2015 Forretningsorden for landsstyrelsen i Ungdommens Røde Kors 2014/2015 DENNE FORRETNINGSORDEN Forretningsorden 1. Landsstyrelsen (LS) fastsætter selv sin interne forretningsorden jf. vedtægterne. Forretningsordenen

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde

Referat fra bestyrelsesmøde Ejendomsinspektørerne Faglig landsklub for ledere Upsalagade 20 B 2100 København Ø Tlf. 70 15 44 80 Mail: fagligpuls@forbundet.dk Referat fra bestyrelsesmøde Afholdt fredag den 17. januar 2014 i Kolding

Læs mere

Referat. Dagsordenen er godkendt med enkelte tilføjelser.. 3. Godkendelse af referat fra seneste møde:

Referat. Dagsordenen er godkendt med enkelte tilføjelser.. 3. Godkendelse af referat fra seneste møde: Referat Dato: 15.05.13, kl 18.00 Sted: Jens Andersen Forssavej 54 7600 Struer Tilstede: Claus Christensen, Jens Andersen, Helle Engelsen og Ane Gleerup Afbud: Anne Marie Henriksen og Mette Stubkjær (Barsel)

Læs mere

Vedtægter for Avlsforeningen Den Jydske Hest

Vedtægter for Avlsforeningen Den Jydske Hest Vedtægter for Avlsforeningen Den Jydske Hest 1 Avlsforeningen Den Jydske Hest har hjemsted hos den til enhver tid siddende formand. 2 Avlsforeningens formål er at fremme og støtte avlen og interessen for

Læs mere

Referat af fællesmødet for Ung i Dansk Varmblod på Vilhelmsborg lørdag d. 6. april 2013

Referat af fællesmødet for Ung i Dansk Varmblod på Vilhelmsborg lørdag d. 6. april 2013 Referat af fællesmødet for Ung i Dansk Varmblod på Vilhelmsborg lørdag d. 6. april 2013 Tilstede: Reg.1: Lisa og Christian Reg.2: Sussie, Kenneth, Katrine (Nyvalgt) og Mette Pedersen (Nyvalgt) Reg.3: Peter

Læs mere

Deltagere: Inge Narvasete, Mette Christensen, Pia Hansen, Nina Sneholt og Ingeborg Pedersen.

Deltagere: Inge Narvasete, Mette Christensen, Pia Hansen, Nina Sneholt og Ingeborg Pedersen. Referat for SK møde d. 06.04.2011 Tidspunkt: Kl 20.00 Sted: Skype Deltagere: Inge Narvasete, Mette Christensen, Pia Hansen, Nina Sneholt og Ingeborg Pedersen. Valg af ordstyrer ( Ingeborg Pedersen) Valg

Læs mere

Referat til bestyrelsesmøde d. 26. juli 2015

Referat til bestyrelsesmøde d. 26. juli 2015 Referat til bestyrelsesmøde d. 26. juli 2015 Tilstede: Eva Buxbom, Klaus Brostrøm, Peder Hindborg, Peter Bøgh, Jacob Beermann, Kenneth Kyvsgaard, Peter Andersen og Alex Thorsen. Referent: Eva Buxbom 1.

Læs mere

Forretningsorden for Spidshundeklubben s bestyrelse og udvalg.

Forretningsorden for Spidshundeklubben s bestyrelse og udvalg. FORRETNINGSORDEN FOR SPIDSHUNDEKLUBBENS BESTYRELSE 1. KONSTITUERING. Bestyrelsen træder sammen snarest efter generalforsamlingen og konstituerer sig. Besættelse af poster sker ved simpelt flertal. 2. NEDSÆTTELSE

Læs mere

REFERAT Uddannelsesudvalgsmøde Design

REFERAT Uddannelsesudvalgsmøde Design REFERAT Uddannelsesudvalgsmøde Design Mødetidspunkt: Mandag 19. juni 2017 kl. 14:00-16:00 Mødested: Referent Deltagere: Fraværende: Mødeleder Sofiendalsvej 60, 9200 Aalborg SV SD 1.1.05 Lena Bak Dyke Casper

Læs mere

Region 2 Generalforsamling d. 22. januar 2014 i Herlufmagle-Hallen.

Region 2 Generalforsamling d. 22. januar 2014 i Herlufmagle-Hallen. Region 2 Generalforsamling d. 22. januar 2014 i Herlufmagle-Hallen. Dagsorden Velkomst Velkomst v/niels Pedersen, tak for et pænt fremmøde. Kort gennemgang af dagsordnen. 1. Valg af dirigent. Mogens Worre

Læs mere

REFERAT BESTYRELSESMØDE D: 5.2.11 HOS LOTTE

REFERAT BESTYRELSESMØDE D: 5.2.11 HOS LOTTE REFERAT BESTYRELSESMØDE D: 5.2.11 HOS LOTTE Tilstede: Niels Jørgen Andersen, Jytte Madsen, Sisse Dahlin, Liselotte Månsson, Lotte W. Dahlin og Louise Nielsen Afbud: Kirstine Rasmussen, Benice Nielsen Godkendelse

Læs mere

Badminton Danmark Hovedbestyrelsesmøde 2017/2018 HB /2018 Fredag den 25. maj 2018 BESLUTNINGSREFERAT

Badminton Danmark Hovedbestyrelsesmøde 2017/2018 HB /2018 Fredag den 25. maj 2018 BESLUTNINGSREFERAT Badminton Danmark Hovedbestyrelsesmøde 2017/2018 HB06 2017/2018 Fredag den 25. maj 2018 BESLUTNINGSREFERAT i DGI Huset Vejle Willy Sørensen Plads 5, 7100 Vejle Kl. 18:00-22:30 Deltagere René Toft, Formand

Læs mere

Referat af FU-møde i Nyborg.

Referat af FU-møde i Nyborg. Referat af FU-møde i Nyborg. Dato: 29/04 2007 Kl. 19:00 Til stede: Poul Jacobsen, Hans Milter Pedersen, Kim Skaanning, Benny Brinch & Chresten Nielsen. Afbud: Ingen Dagsorden: 1. Godkendelse af referater

Læs mere

Referat af hovedbestyrelsesmøde Dansk Døve-Idrætsforbund

Referat af hovedbestyrelsesmøde Dansk Døve-Idrætsforbund Referat af hovedbestyrelsesmøde Dansk Døve-Idrætsforbund Dato: Lørdag den 7. april 2018 kl. 9.00 12.00 Sted: Deltagere: Idrættens Hus Brøndby Stadion 20 2605 Brøndby Mødelokale: Ole Olsen Hovedbestyrelsen:

Læs mere

Referat Stormøde den 16. november 2013

Referat Stormøde den 16. november 2013 Referat Stormøde den 16. november 2013 Stormøde mellem Hovedbestyrelsen, Regionsbestyrelserne og Avlsledelsen. Formand Jan Pedersen (JP) startede med at byde velkommen til stormødet. Og give ordet til

Læs mere

REGISTRERINGS- & KÅRINGSREGLEMENT 26. januar 2013

REGISTRERINGS- & KÅRINGSREGLEMENT 26. januar 2013 REGISTRERINGS- & KÅRINGSREGLEMENT 26. januar 2013 1. Indledning A. Stambogen er opdelt i et hovedafsnit i klasse A, B og C samt et bilag hertil opdelt i F1, F2 og F3. Der er et X-afsnit for vallakker samt

Læs mere

Bestyrelsesmøde AGR d.18/3.2010 kl.18:30 på AGR.

Bestyrelsesmøde AGR d.18/3.2010 kl.18:30 på AGR. Bestyrelsesmøde AGR d.18/3.2010 kl.18:30 på AGR. Deltagere: Erik Skov-Larsen, Henrik Møller, Louise Andersen, Michael Skov-Larsen, Pia Augustinus, Gitte Kliver, Casper Rasmussen fraværende: Hanne Jensen.

Læs mere

REFERAT. Distriktsmøde, 8. marts, 2019 kl

REFERAT. Distriktsmøde, 8. marts, 2019 kl DISTRIKTØSTSJÆLLAND REFERAT 11. marts 2019 Distriktsmøde, 8. marts, 2019 kl. 13.00 Deltagere: Per Egelund(PE), Søren Pirmo(SP), Bo Ulrik Munch(BUM), Otto Andersen(OA), Rudi Bjerregaard(RB) 1. Godkendelse

Læs mere

FREMTIDSSIKRING. af holdbare rideheste

FREMTIDSSIKRING. af holdbare rideheste FREMTIDSSIKRING af holdbare rideheste af landets heste kan være medvirkende til på sigt at øge hestenes holdbarhed, og måske kan vi få et svar på, hvilke OCD er der har betydning for hestens holdbarhed,

Læs mere

Vedtægter. Klubbens navn er Assens Sejlklub. Dens hjemsted er Assens Kommune.

Vedtægter. Klubbens navn er Assens Sejlklub. Dens hjemsted er Assens Kommune. Vedtægter 1 Navn og hjemsted Klubbens navn er Assens Sejlklub. Dens hjemsted er Assens Kommune. 2 Formål Klubbens formål er - at varetage medlemmernes interesse for fritidssejlads - at arbejde for at øge

Læs mere

Dato: Ref.: Side: 08. maj 2013 Mogens Elbek 1 af 5

Dato: Ref.: Side: 08. maj 2013 Mogens Elbek 1 af 5 Mødereferat Dato: Ref.: Side: 08. maj 2013 Mogens Elbek 1 af 5 Vedr.: Bestyrelsesmøde for LERBJERGCENTRET Deltagere: Kaj Hansen, Laila Herskind, Bjarne Mårtensson, Henrik Jørgensen, Jørgen Erik Molander

Læs mere

Formanden aflagde en fyldig beretning for generalforsamlingen, hvorfra kort kan nævnes:

Formanden aflagde en fyldig beretning for generalforsamlingen, hvorfra kort kan nævnes: Referat fra generalforsamling i OCD den 20. maj 2006 i Horsens Forman den Jørgen Lokdam bød velkommen. Dagsorden ifølge vedtægterne. 1. Valg af dirigent Lars Peter Thomsen blev valgt. 2. Betyrelsens beretning

Læs mere

Brugshunderådet Dagsorden / referat

Brugshunderådet Dagsorden / referat Brugshunderådet Dagsorden / referat Mødedato: 3. september 2009 Sted: Fjeldsted Skovkro Deltagere: Alan Brettschneider (AB), Berith Andersen (BA), Birthe Neumann (BM), Erik Ahrends (EA), Hanne Boe (HA),

Læs mere

OCD. Hvad gør vi med. -problemerne? Allerede i 1990 påviste den

OCD. Hvad gør vi med. -problemerne? Allerede i 1990 påviste den Hvad gør vi med OCD -problemerne? I flere af de europæiske ridehesteavlsforbund har man efterhånden flyttet fokus, så man nu ikke kun fokuserer på de enkelte hingste, men i høj grad også på hingstenes

Læs mere

Succes med tværfaglig sundhedsrådgivning

Succes med tværfaglig sundhedsrådgivning Succes med tværfaglig sundhedsrådgivning Gode råd og inspiration til landmænd, dyrlæger og fagkonsulenter Fælles spilleregler Afstemte forventninger Fokus på sundhed og velfærd i besætningen Udnyt alle

Læs mere

Frederiksborg Gymnasium og HF. CVR. nr Næste bestyrelsesmøder: PK s afskedsreception 5/ , kl. 14

Frederiksborg Gymnasium og HF. CVR. nr Næste bestyrelsesmøder: PK s afskedsreception 5/ , kl. 14 82 Frederiksborg Gymnasium & HF CVR. nr. 29553963 Næste bestyrelsesmøder: PK s afskedsreception 5/12 2018, kl. 14 Sted: Frederiksborg Gymnasium og HF Kommende ordinære bestyrelsesmøder 27/3 2019, kl.16

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmødet 29.01.2007

Referat fra bestyrelsesmødet 29.01.2007 Referat fra bestyrelsesmødet 29.01.2007 Afbud fra Anni Jensen 1) Godkendelse af referatet fra bestyrelsesmødet 11.12.2006 Referatet blev enstemmigt godkendt. 2) Ordinær generalforsamling 05.02.2007 Bestyrelsen

Læs mere

måde at håndtere hestene på. I 1994 tog disse venner, Laila Roshmann og hendes mand, os med til Tyskland, idet vi gerne ville købe en hoppeplag af

måde at håndtere hestene på. I 1994 tog disse venner, Laila Roshmann og hendes mand, os med til Tyskland, idet vi gerne ville købe en hoppeplag af Stutteri Dallas v/tine & Jens Daigaard Grundlagt på ejendommen i Læborg, som naboerne kaldte "Lille Dallas", derfor nærliggende med navnet, da stutteriets heste skulle navngives. I 1993 købte vi vores

Læs mere

nyhedsbrev Hospitalsenheden Vest

nyhedsbrev Hospitalsenheden Vest nyhedsbrev December 2014 Teknisk Afdeling introducerer hermed afdelingens nyhedsbrev, som påtænkes udgivet hvert kvartal. Vi håber fra ledelsens side af, at det kan være med til at give noget information

Læs mere

Undertegnede har været revisor i NHF for den seneste periode og har følgende bemærkninger det har krævet tid at få alt præsenteret, selvom t

Undertegnede har været revisor i NHF for den seneste periode og har følgende bemærkninger det har krævet tid at få alt præsenteret, selvom t Undertegnede har været revisor i NHF for den seneste periode 2018-2019 og har følgende bemærkninger det har krævet tid at få alt præsenteret, selvom tidsperspektivet er gået ud over den oprindelige dato

Læs mere

ALMINDELIGE BESTEMMELSER

ALMINDELIGE BESTEMMELSER Dansk Varmblod ALMINDELIGE BESTEMMELSER Gældende til alle Dansk Varmblods arrangementer 2015, undtagen konkurrenceklasserne ved Hingstekåringen i Herning. Tilmelding og fremføring Stk. 1: Stk. 2: Tilmelding:

Læs mere

REGLER FOR EGNETHEDSTEST

REGLER FOR EGNETHEDSTEST REGLER FOR EGNETHEDSTEST 1 Formål Formålet er at afprøve hesten i springning eller dressur, for herved at undersøge dens egnethed og kvalitet i pågældende disciplin. 2 Forudsætninger Testen forudsætter

Læs mere

Bramming ModelBaneKlub Dagsorden til Generalforsamling den 25/02-14.

Bramming ModelBaneKlub Dagsorden til Generalforsamling den 25/02-14. Bramming ModelBaneKlub Dagsorden til Generalforsamling den 25/02-14. 1. Valg af 2 stemmetællere, dirigent og referent. 2. Formandens beretning. 3. Fremlæggelse af det reviderede regnskab 4. Forelæggelse

Læs mere

Dagsorden. Godkendt med tilføjelse af pkt 7.a. Der er rykket for mail adresser på nye medlemmer. Godkendt.

Dagsorden. Godkendt med tilføjelse af pkt 7.a. Der er rykket for mail adresser på nye medlemmer. Godkendt. Dagsorden. Dato: 18.11.14. kl 18.00 22.00 Sted: Kirsten Vestergaard, Højgårdsparken 98, 7560 Hjerm Tilstede: Afbud: 1. Valg af mødeleder: Helle Engelsen 2. Godkendelse af dagsorden: Godkendt med tilføjelse

Læs mere

Referat nr. 18 fra ekstraordinært bestyrelsesmøde d. 10. marts 2015 Skoleår 14/15.

Referat nr. 18 fra ekstraordinært bestyrelsesmøde d. 10. marts 2015 Skoleår 14/15. Referat nr. 18 fra ekstraordinært bestyrelsesmøde d. 10. marts 2015 Skoleår 14/15. Tilstede: Per Zacho PZ, Gull-Britt Jepsen GJ, John Noe JN, Lene Hansen LH, Grethe Nielsen GN, Karsten Olsen KO, Carsten

Læs mere

ORGANISATIONSBESTYRELSEN

ORGANISATIONSBESTYRELSEN ARBEJDERNES BOLIGSELSKAB I GLADSAXE ORGANISATIONSBESTYRELSEN Søborg, den 15. marts 2018 JLS/gj REFERAT fra ekstraordinært møde mandag den 12. marts 2018 kl. 17.00 i selskabets administration, mødelokalet,

Læs mere

Referat bestyrelsesmøde tirsdag d.24 april. Kl

Referat bestyrelsesmøde tirsdag d.24 april. Kl Referat bestyrelsesmøde tirsdag d.24 april Kl.18.00-21.00 1. Godkendelse af referat fra sidste møde Der er ingen bemærkninger til sidste referat 2. Bemærkninger til dagsordenen Mortens punkt under eventuelt

Læs mere

Referat. Dansk Retriever Klub Region Midtjylland Regionsledelsen. 1. Valg af mødeleder: 2. Godkendelse af dagsorden:

Referat. Dansk Retriever Klub Region Midtjylland Regionsledelsen. 1. Valg af mødeleder: 2. Godkendelse af dagsorden: Referat Dato: 06.06.13, kl 18.00 Sted: Helle Engelsen Kærvej 16 7850 Stoholm Tilstede: Jens Andersen, Claus Christensen, Helle Engelsen og Ane Gleerup Afbud: Mette Stubkjær (barsel) 1. Valg af mødeleder:

Læs mere

Hovedbestyrelsen (herefter HB) agerer i henhold til følgende forretningsorden:

Hovedbestyrelsen (herefter HB) agerer i henhold til følgende forretningsorden: Vedtaget d. 22. november 2014 Forretningsorden for CISV Danmarks Hovedbestyrelse CISV Danmark er etableret som en selvstændig organisation i Danmark. CISV Danmark er tilsluttet CISV International og agerer

Læs mere

Ansvars- og arbejdsfordeling i Schæferhundeklubben for Danmarks hovedbestyrelse

Ansvars- og arbejdsfordeling i Schæferhundeklubben for Danmarks hovedbestyrelse Ansvars- og arbejdsfordeling i Schæferhundeklubben for Danmarks hovedbestyrelse 2019 2020 På hovedbestyrelsens møde den 27.3.2019 blev ansvars- og arbejdsfordelingen revideret og justeret. Indholdsfortegnelse

Læs mere

Bestyrelsesmøde nr. 3-2013.

Bestyrelsesmøde nr. 3-2013. Bestyrelsesmøde nr. 3-2013. Sted: Hos Christina Arsland Dato: 12 Maj 2013 Tid. 11.00 Indkaldte Deltagere: Pernille Skytte Nilsson(PSN), Christian Arslan (CA), Fleur Trubka (FT), Anders Henriksen (AH) Line

Læs mere

Riffelsektionsmøde. TID: Tirsdag den 26. september Idrættens Hus - Brøndby Stadion 20, 2605 Brøndby

Riffelsektionsmøde. TID: Tirsdag den 26. september Idrættens Hus - Brøndby Stadion 20, 2605 Brøndby Riffelsektionsmøde TID: Tirsdag den 26. september 2017-17.00 22.00 STED: Idrættens Hus - Brøndby Stadion 20, 2605 Brøndby DELTAGERE: Peter Hansen (PH) Ib Hansen (IH) Anders Sode (AS) Flemming Brandenborg

Læs mere

Ansvars- og Kompetence katalog

Ansvars- og Kompetence katalog Dansk Skøjte Union Idrættens Hus Brøndby Stadion 20 2605 Brøndby Tlf: +45 43 26 29 10 Email: office@danskate.dk Web: www.danskate.dk Ansvars- og Kompetence katalog Medlem af Danmarks Idrætsforbund International

Læs mere

Referat fra møde i forretningsudvalget torsdag d. 17. november 2016 kl i Herrestrup.

Referat fra møde i forretningsudvalget torsdag d. 17. november 2016 kl i Herrestrup. FK Odsherred Forretningsudvalget Referat fra møde i forretningsudvalget torsdag d. 17. november 2016 kl. 18.30 i Herrestrup. Tilstede: Torben Møller. Henrik Søborg. Ole Larsen. Lone Nielsen. Afbud fra

Læs mere

Aktivitetskalender. Ung i DV 2019

Aktivitetskalender. Ung i DV 2019 Aktivitetskalender Ung i DV 2019 6. april: Besøg hos Gardehusarerne Vi skal på rundvisning på kasernen i Slagelse, hvor vi hører mere om, hvad det vil sige at være Gardehusar. Efter en god frokost sammen

Læs mere