Referat fra møde i Branchepanelet for Havne den 22. januar

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat fra møde i Branchepanelet for Havne den 22. januar"

Transkript

1 Edvard Thomsens Vej København S Telefon Fax heto@tbst.dk Referat Referat fra møde i Branchepanelet for Havne den 22. januar 2018 Deltagere: - Jakob Svane, Danske Havnevirksomheder (jasv@di.dk) - Jesper Sebbelin, Danmarks Skibsmæglerforening (js@shipbrokers.dk) - Kasper Ullum, Danske Havne (ku@danskehavne.dk) - Michael Prehn, Danske Maritime (mip@danskemaritime.dk) - Jakob Ullegård, Danske Rederier (jul@danishshipping.dk) - Rasmus With, Søfartsstyrelsen (raw@dm.dk) - Lise Aaen Kobberholm, Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen (lak@tbst.dk) - Lars Korsholm, Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen (lkor@tbst.dk) - Kristina Samsøe Mosbæk, Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen (kmo@tbst.dk) - Henrik Tornblad, Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen (heto@tbst.dk) Afbud: - Bjørn B. Christiansen, Danske Havne (bbc@danskehavne.dk) - Erik Østergaard, Dansk Transport og Logistik (eoe@dtl.dk) - Johnny Dalgaard, Sikkerhedsbranchen (jd@securityconsulting.dk) - Jesper Højte Stenbæk, Dansk Erhverv (jhs@danskerhverv.dk) - John Roy Vesterholm, Dansk Erhverv (jrv@dtl.eu) - Esben Tranholm Nielsen, Landbrug og Fødevarer (etn@lf.dk) - Jenny N. Braat, Danske Maritime (jnb@danskemaritime.dk) - Klaus G. Andersen, Fredericia Shipping (kga@fredericiashipping.dk) - Michael Svane, DI Transport (misv@di.dk) - Ove Holm, Dansk Transport og Logistik, (oho@dtl.eu) - Rikke Wetter Olufsen, Søfartsstyrelsen (rwo@dma.dk) Side 1 (8)

2 Dagsorden 1. Velkomst v/ vicedirektør Lise Aaen Kobberholm 2. Bordrunde v/alle mødedeltagere 3. Nyt om maritim sikring 4. Status og afrunding af arbejdet med meld en sær regel 5. Status på havplanlægningsområdet 6. Eventuelt Ad 1: Velkomst v/ vicedirektør Lise Aaen Kobberholm Lise Aaen Kobberholm bød velkommen til mødet. Da der var en række nye deltagere til mødet præsenterede de tilstedeværende sig ved navn og baggrund. Ad 2: Bordrunde v/alle mødedeltagere Jesper Sebbelin orienterede om, at der er en række aktuelle og mere generelle sager, som optager foreningen. Dette drejer sig om den igangværende evaluering af havneloven, havplanen, og i særlig grad det forestående servicetjek af lodsloven. Derudover har man fortsat fokus på erhvervsuddannelsesområdet, herunder optagelseskriterier, samt reglerne for besætningsskifte, hvor der inden for Schengenområdet synes at være forskellige måder at implementere reglerne på, idet man fx i Danmark fra Rigspolitiets side, synes at have en relativ stram praksis på området sammenlignet med andre lande. Endelig omtaltes et forestående projekt om digitalisering, som de gerne vil arbejde med, herunder spørgsmålet om notificeringsregler, og sammenhængen med det nationale single window. Jakob Svane gjorde opmærksom på, at de stigende aktiviteter i havnene betyder, at man nu for første gang i en række år oplever mangel på arbejdskraft inden for terminal- og havneområdet (havnearbejdere). Herudover har DI fokus på omfanget af investeringer i havnene sammenholdt med godsmængderne: DI har en fornemmelse af, at der overinvesteres i danske havne. Endvidere er DI optaget af den igangværende evaluering af havneloven. Et af de områder, der er brug for at fokusere på i den forbindelse, er problemer med overholdelse af den nuværende havnelov. I forbindelse med vedtagelsen af den nye planlov fik man i samarbejde med Danske Havne med i loven, at havnearealer er sikret erhvervsmæssig prioritet. I forlængelse af dette kan muligheden for at udarbejde en revideret udgave af den såkaldte Havneaftale overvejes. En aftale lavet mellem Transport- og Miljøministeriet tilbage i 2015, og som udløber ved udgangen af Aftalen udstikker en Side 2 (8)

3 ramme for de statslige interesser ved den kommunale planlægning af arealer i og ved havnene. DI har i denne forbindelse henvendt sig til Erhvervsministeriet, som umiddelbart vurderer, at de aspekter, der tidligere var håndteret i havneaftalen, nu håndteres direkte i den reviderede planlov. Jakob Svane opfordrede til, at Branchepanelet ser nærmere på dette område ved et kommende møde. Endelig blev medlemmerne orienteret om, at Beredskabsstyrelsen i midten af januar har afholdt en indledende workshop, som blandt andet vedrører bestemmelserne i de tekniske forskrifter vedrørende brandsikring af terminaler (TF visse) Jakob Ullegård orienterede om, at man overvejer at vende tilbage til Trafik-, Bolig-og Byggestyrelsen mht. den afgørelse, der er truffet om Vejle Havns brug af eget fartøj til at bugsere en mudderpram fra Holland. Derudover blev det nævnt, at man ser frem til evalueringen af havneloven og det forventede efterfølgende lovrevisionsarbejde, da man ikke finder, at den nuværende havnelov fungerer optimalt. Derudover blev Erhvervsministeriets og Søfartsstyrelsens præsentation tidligere på dagen af Vækstplanen for Det Blå Danmark omtalt i positive vendinger, i det man fandt at der var tale om en lang række gode initiativer. Endelig blev manglen på kvalificeret arbejdskraft også omtalt. Rasmus With orienterede om, at det forestående servicetjek af lodsloven er udsat fra 2018 til Det blev oplyst, at servicetjekket vil omfatte såvel gennemsejlingsområdet som det regionale område for så vidt angår lodspligt og eventuel konkurrenceudsættelse. I forbindelse med servicetjekket vil Søfartsstyrelsen inddrage ekstern konsulentbistand. Kasper Ullum orienterede om, at man fra Danske Havnes side er bekymret for en frisættelse af konkurrencen på lodsområdet, da det herved kan blive svært at tiltrække lodstjenester på mindre og mellemstore havne. Jesper Sebbelin supplerede med, at man fra deres side betragter lodsning som en del af forsyningspligten. Kasper Ullum fortsatte med, at man har opfordret kommunerne, særligt på den jyske østkyst, til at nærlæse planloven i særdeleshed i forhold til støjområdet. I den forbindelse har man opfordret KL til at gennemføre en række orienteringskurser inden for området, hvilket der ikke hidtil er blevet fuldt op. Flere medlemmer supplerede med behovet for at se nærmere på, hvordan man fremadrettet kan planlægge sig ud af de potentielle konflikter, der kan være forbundet med at planlægge attraktive boligområder op ad støjende og forurenede havneaktiviteter. Kasper Ullum fandt også, at der var behov for en revision af havneloven, så anklagerne om offentligt opgavetyveri kunne blive klarlagt, og der formentlig fremover vil komme færre klager. Der skal findes en balance i disse forhold. I forbindelse med DI s bekymring for udvidel- Side 3 (8)

4 ser i de danske havne oplyste DH, at havnene oplever en øget kapacitetsefterspørgsel i havnene, hvorfor de udvider for at tilfredsstille kundernes behov. Danske Havne har derfor svært ved at forstå DI s bekymring, da de mener, at dette kommer havnevirksomhederne til gode. Et andet område, der optager Danske Havne (DH), er en igangværende høring om et forslag fra EU-Kommissionen til en revision af direktivet om modtagefaciliteter i havnene af affald. En revision af direktivet kan resultere i, at de enkelte havne fremover skal kunne modtage væsentligt større mængder affald, fx olieaffald. Da afgiften herfor kan variere fra havn til havn, og land til land, er der en vis frygt for, at dette kan resultere i affaldsturisme. For blandt andet at mindske havnens beredskab på dette område, er det ønskværdigt både fra DH s og ESPO s side, at affaldshåndteringen sker fra havn til havn og ikke frit. På den måde forventes både kvaliteten og kvantiteten af skibenes affald at være mere gennemskuelige. Danske Havne vil gerne sætte en undersøgelse i gang af, hvad der kunne være interessant at samarbejde med på digitaliseringsområdet, herunder hvilke data, der kan være interessante at generere og dele. Endelig blev det på sikkerhedsområdet nævnt, at man i nogle danske havne er i gang med at teste et nyt kriseberedskabssystem, som kan styres fra mobil eller tablet. Det forestående arbejde med implementeringen af EU s Havneforordning blev nævnt. Behovet for at tage fat på en række af de mere overordnet og principielle spørgsmål blev påpeget. Henrik Tornblad nævnte i den forbindelse, at arbejdet med implementeringen af Havneforordningen i dansk lovgivning blandt andet afventer resultaterne af evalueringen af havneloven, idet de to aspekter forventes at komme til at spille sammen. Relevansen af at se nærmere på dette, også i Branchepanelsammenhæng, blev understreget af flere af medlemmerne i panelet. Michael Prehn bemærkede, at der er behov for at sikre, at attraktive boliger i et havnenært område ikke sælges på falske præmisser. Derudover blev vigtigheden af, at statsstøttereglerne, fx på værftsområdet, håndhæves, nævnt. Herunder supplerede andre medlemmer med, at denne håndhævelse også bør omfatte virksomhedsspecifik statsstøtte, hvor der gives offentlig støtte til et område, som primært kommer en enkelt virksomhed til gode. Dette kan fx være i forbindelse med adgangsvejene. Det blev i den forbindelse nævnt, at der er meget få notifikationer til EU-Kommissionen på dette område, hvilket kan undre. Statsstøttereglerne hører under konkurrencemyndighederne. Der synes dog at mangle et forum, hvor sådanne forhold kan tages op mere uformelt. Henrik Tornblad orienterede om arbejdet i Havneekspertudvalget. Udvalgets arbejde var oprindeligt planlagt til at afslutte i efteråret 2017, men har trukket ud. Det næste, og 7. møde, i ekspertudvalget er planlagt til den 1/3/2018. Udvalgets arbejde med at fremsætte en Side 4 (8)

5 række anbefalinger er trukket ud, da området er komplekst og unikt: På den ene side ønskes der etableret en fair og lige konkurrence på havneområdet, og på den anden side vil man gerne, under hensyntagen til havnens nationale og regionale betydning, sikre deres fortsatte konkurrencedygtige eksistens. Det forventes, at anbefalingerne fra ekspertudvalget til en vis grad vil sætte rammere for den danske udmøntning af EU havneforordningen. Afslutningen af arbejdet i ekspertudvalget afventes derfor, inden der for alvor tages hul på en vurdering af samspillet mellem de fremtidige danske forhold og reglerne i havneforordningen. Ad 3: Nyt om maritim sikring Kristina Samsøe Mosbæk orienterede om, at det er styrelsens oplevelse, at det generelt går godt med den maritime sikring på havnene. Der er et godt kendskab til reglerne, og der finder en god dialog sted mellem styrelsens inspektører og de sikringsansvarlige på havnene. Som nævnt på det seneste møde i branchepanelet, er der fortsat fokus på passagertrafikken, herunder havnefaciliteter, som håndterer passagerer, såsom færger og krydstogtskibe. Dette område betragtes som særligt sårbart, hvilket også afspejles i styrelsens risikobaserede tilsynsplanlægning. Med hensyn til Arbejdsgruppen til fremme af en konsekvensanalyse af de fælleseuropæiske regler om maritim sikring er status, at der før jul fandt en mailudveksling sted mellem arbejdsgruppens medlemmer om arbejdsgruppens formål. Styrelsen har fået lidt blandede tilkendegivelser ift., om man fortsat ønsker at arbejde for at fremme en konsekvensanalyse og dermed forsøge at få genåbnet forordning nr. 725/2004 om bedre sikring af skibe og havnefaciliteter. På denne baggrund er der inviteret til et nyt møde i gruppen, som finder sted fredag den 2. februar Intentionen med mødet er at få en afklaring af det videre arbejde, og ikke mindst om man ønsker at fortsætte med arbejdsgruppen. Endnu et fokusområde fra styrelsens side, er at følge op på, at havnene får fornyet sårbarhedsvurderinger for havnefaciliteter rettidigt (med en gyldighedsperiode på 5 år). Havnene er derfor flere gange i det forgangne år blevet opfordret til at være opmærksomme på, hvornår sårbarhedsvurderingerne udløber. Dette er sket gennem; nyhedsbreve, hyrdebrev til de sikringsansvarlige, og orienteringsbrev til den enkelte havn to måneder før, at sårbarhedsvurderingen udløber. Processen har vist sig ganske effektiv. De fleste havne har styr på fristerne og/eller har reageret på disse påmindelser. Enkelte havne har dog ikke fulgt opfordringerne, og det har derfor været nødvendigt at slette disse havnens status som ISPS sikret havnefacilitet fra IMO s database. Side 5 (8)

6 Ad 4: Status og afrunding af arbejdet med meld en sær regel Henrik Tornblad redegjorde for status med meld en sær regel arbejdet. Overordnet vurderes det, at øvelsen har resulteret i, at der er blevet gjort opmærksom på mange uhensigtsmæssigheder. Mange af henvendelserne har resulteret i ændringer og præciseringer af gældende love og regler. I forlængelse af det sidste møde i Branchepanelet, er der særligt to områder, der er blevet arbejdet videre med: Spørgsmålet om tinglysning, pkt. 22, af både bygninger og areal, hvor Justitsministeriet (JM) har været kontaktet. JM har tilkendegivet, at de vil arbejde videre med spørgsmålet, men har grundet tidspres med andre sager endnu ikke afsluttet sagsbehandlingen. Det andet felt, har været spørgsmålet om brandsikring af oplagret materiale på havne/terminaler (pkt. 3 og 23), jf. de Tekniske forskrifter af 1990, kaldet TF visse. Beredskabsstyrelsen har i den forbindelse oplyst, at man som forberedelse til at revidere de tekniske forskrifter vil invitere interessenter på området til en bredt anlagt workshop. Som nævnt tidligere på mødet, har denne workshop været afholdt d. 16/1/2018, hvorved dette revisionsarbejde nu er igangsat. Medlemmerne diskuterede herefter om arbejdet med meld en sær regel hermed kunne betragtes som værende afsluttet. Jakob Svane fandt, at det kunne være en fordel at lade arbejdet fortsætte, da der fortsat er en række udeståender, som i princippet fortsat kræver opfølgning. Lars Korsholm spurgte til, om de udestående forhold, herunder eventuelt nye sære regler, med fordel kunne tages op i andre fora, som fx i Erhvervsministeriets Erhvervsforum. Som svar på dette, var det vurderingen, at styrelsens måde at håndtere disse emner på, havde sikret en tæt dialog undervejs i opfølgningen. På denne baggrund foreslog Lise Aaen Kobberholm, at selve øvelsen med at gennemføre et servicetjek fra styrelsens side, i princippet afsluttes. Samtidig blev det foreslået, at man på næste møde i Branchepanelet aftaler, hvem af panelets medlemmer der følger op på de regler, som vedrører andre ressortområder end styrelsens. Dog vil styrelsen fortsat sikre opfølgning på de regler, der vedrører den forestående revision af havneloven. Der var bred tilslutning i branchepanelet til at gå videre ad denne vej. Ad 5: Status på havplanlægningsområdet Lars Korsholm orienterede om arbejdet med udarbejdelsen af den kommende havplan. Den 1. juli 2016 trådte lov om maritim fysisk planlægning i kraft, der gennemfører EU-direktiv 2014/89 om maritim fysisk planlægning. Loven etablerer rammen for tilvejebringelse af den første, samlede plan ( Havplan ) for de danske havarealer. Den juridiske ramme for havplanen vil være en bekendtgørelse, som forventes at træde i kraft i Side 6 (8)

7 Det er Søfartsstyrelsen, under Erhvervsministeriet, som er ansvarlig for arbejdet med havplanen. Hensigten med havplanen er at få en samlet plan for de danske havarealer, der bestemmer den fysiske fordeling af aktiviteter og anvendelse af det maritime rum. I denne indledende fase af arbejdet er der dels fokus på at få afklaret de nærmere juridiske rammer for havplanen og dels fokus på at få indsamlet data om dagens forhold og situation på havet, kaldet as-is data, samt data om ønsker og krav til den fremtidige udnyttelse af havet, også kaldet to-be-data. Flere af branchepanelets medlemmer vil blive inviteret af Søfartsstyrelsen til at bidrage til arbejdet med havplanen. Desuagtet var der enighed om, at havplanen fremover tages op på branchepanelets møder som et fast punkt. Ad 6: Eventuelt Tre forhold blev taget op under punktet eventuelt: Direktivet om Net og Informations Sikkerhed (NIS) Lise Aaen Kobberholm orienterede om implementeringen af NIS direktivet, som sker ved både lov og efterfølgende bekendtgørelse. Formålet med NIS direktivet er at opretholde kritiske samfundsmæssige aktiviteter ved at sikre et højt sikkerhedsniveau i net- og informationssystemer hos bl.a. operatører af væsentlige transporttjenester. Loven vil alene omfatte operatører inden for vej- bane- luft og havneområdet, der udpeges som operatører af væsentlige transporttjenester. De udpegede operatører vil skulle dokumentere at have passende foranstaltninger til at håndtere sikkerheden i deres net og informationssystemer. Lovforslaget lægger op til, at dette indebærer krav om akkrediteret certificering og indberetning af hændelser. Det er forventningen, at de der udpeges, vil være særdeles store operatører, der har en dominerende status på hver deres område. Lovforslaget har været i høring, hvor en række høringssvar blev modtaget, også fra medlemmerne i branchepanelet. Det næste skridt er udarbejdelsen af en bekendtgørelse som skal træde i kraft senest november Flere medlemmer af branchepanelet gjorde opmærksom på, at der er centrale områder, som ikke er havne, men som indgår i transportværdikæden, som det er vigtigt at sikre og beskytte, heriblandt toldsystemet, national single window, råstofforsyning, mv. Skriftlig henvendelse fra Johnny Dalgaard Der blev henvist til en mail af 18. januar 2018, hvor Johnny Dalgaard fra Sikkerhedsbranchen orienterede medlemmerne af branchepanelet om, at han har fået til opdrag af beskrive implementeringen af ISPS i Danmark. I den forbindelse vil Johnny Dalgaard gerne kunne trække Side 7 (8)

8 på den viden og erfaring, som relevante medlemmer af branchepanelet sidder inde med. Medlemmerne af panelet er indforstået med at blive kontaktet af Johnny Dalgaard om dette opdrag. Næste møde i panelet Det tilstræbes at det næste møde i panelet afholdes i slutningen af maj måned i år. For referatet Henrik Tornblad Side 8 (8)

Mødetitel: Møde i Branchepanel for Havne 29. maj 2017

Mødetitel: Møde i Branchepanel for Havne 29. maj 2017 Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon +45 4178 0101 Fax 7262 6790 heto@tbst.dk www.trafikstyrelsen.dk Referat Dato 18. august 2017 Mødetitel: Møde i Branchepanel for Havne 29. maj 2017 Deltagere

Læs mere

Referat fra møde i Branchepanel for Havne den 9. november 2016 kl

Referat fra møde i Branchepanel for Havne den 9. november 2016 kl Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 julf@tbst.dk www.trafikstyrelsen.dk Referat Referat fra møde i Branchepanel for Havne den 9. november 2016 kl. 13.00-15.00 Deltagere Tilstede:

Læs mere

Referat fra møde i Branchepanelet for Havne den 24. juni 2015

Referat fra møde i Branchepanelet for Havne den 24. juni 2015 Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 julf@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk fra møde i Branchepanelet for Havne den 24. juni 2015 Deltagere Gitte Lillelund Bech, Danske

Læs mere

Referat af møde i Branchepanel for Havne den 11. april 2016

Referat af møde i Branchepanel for Havne den 11. april 2016 Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 www.tbst.dk Referat Referat af møde i Branchepanel for Havne den 11. april 2016 Deltagere Gitte Lillelund Bech, Danske Havne Jakob Svane, Danske

Læs mere

Ny tilsynsstrategi og erfaringer fra tilsyn. Oplæg v/lise Aaen Kobberholm, kontorchef

Ny tilsynsstrategi og erfaringer fra tilsyn. Oplæg v/lise Aaen Kobberholm, kontorchef Ny tilsynsstrategi og erfaringer fra tilsyn Oplæg v/lise Aaen Kobberholm, kontorchef Program 1. Orientering om SafeSeaNet 2. Trafik- og Byggestyrelsens risikobaserede tilsynsstrategi 3. Erfaringer fra

Læs mere

Danske Havne. Netværksmøde om maritim sikring Torsdag den 24. september 2015 hos Associated Danish Ports A/S

Danske Havne. Netværksmøde om maritim sikring Torsdag den 24. september 2015 hos Associated Danish Ports A/S Danske Havne Netværksmøde om maritim sikring Torsdag den 24. september 2015 hos Associated Danish Ports A/S Program - formiddag Kl. 10.00 Kl. 10.15 Kl. 11.15 Kl. 12.00 Velkommen og praktisk information

Læs mere

Referat af møde i Branchepanel for Havne den 24. februar

Referat af møde i Branchepanel for Havne den 24. februar Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 julf@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk af møde i Branchepanel for Havne den 24. februar 2015 Deltagere Gitte Lillelund Bech, Danske

Læs mere

Høring over bekendtgørelse om havneforordningen

Høring over bekendtgørelse om havneforordningen Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 bts@tbst.dk www.tbst.dk Høring over bekendtgørelse om havneforordningen Høringsbrev Indledning Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen sender hermed

Læs mere

HØRINGSNOTAT. Følgende myndigheder og organisationer har afgivet bemærkninger til bekendtgørelsesudkastet: Energi- og Olieforum. Dansk Elbil Alliance

HØRINGSNOTAT. Følgende myndigheder og organisationer har afgivet bemærkninger til bekendtgørelsesudkastet: Energi- og Olieforum. Dansk Elbil Alliance HØRINGSNOTAT Dato J. nr. 25. januar 2018 2017-6159 Notat om de indkomne høringssvar vedrørende udkast til bekendtgørelse om krav til tekniske specifikationer m.v. for offentligt tilgængelig infrastruktur

Læs mere

Afgørelse om lovligheden af Vejle Havns bugsering af mudderpram fra Holland til Danmark

Afgørelse om lovligheden af Vejle Havns bugsering af mudderpram fra Holland til Danmark Vejle Havn Att. Knud Vang Nielsen Sydkajen 16 7100 Vejle Sendt elektronisk til: knud@vejleport.dk Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 41 78 01 78 Fax 7262 6790 bts@trafikstyrelsen www.trafikstyrelsen.dk

Læs mere

Oktober Rigsrevisionens notat om beretning om. lempelsen af revisionspligten

Oktober Rigsrevisionens notat om beretning om. lempelsen af revisionspligten Oktober 2019 Rigsrevisionens notat om beretning om lempelsen af revisionspligten Notat til Statsrevisorerne, jf. rigsrevisorlovens 18, stk. 4 1 Vedrører: Statsrevisorernes beretning nr. 17/2018 om lempelsen

Læs mere

Bekendtgørelse om sikkerhed i net- og informationssystemer af betydning for skibes sikkerhed og deres sejlads 1)

Bekendtgørelse om sikkerhed i net- og informationssystemer af betydning for skibes sikkerhed og deres sejlads 1) BEK nr 46 af 15/01/2019 (Gældende) Udskriftsdato: 7. juli 2019 Ministerium: Erhvervsministeriet Journalnummer: Erhvervsmin., Søfartsstyrelsen, j.nr. 2018030032 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse

Læs mere

Handlingsplan for gennemførelse af forslagene i rapporten vedrørende øget anvendelse af lodser samt styrket overvågning af sejladssikkerheden.

Handlingsplan for gennemførelse af forslagene i rapporten vedrørende øget anvendelse af lodser samt styrket overvågning af sejladssikkerheden. Forsvarsministeriet Miljøministeriet Udenrigsministeriet Økonomi- og Erhvervsministeriet Finansministeriet 26. maj 2004 Handlingsplan for gennemførelse af forslagene i rapporten vedrørende øget anvendelse

Læs mere

Høringsnotat - bekendtgørelse om tilladelse til at drive jernbanevirksomhed samt ændringsbekendtgørelse

Høringsnotat - bekendtgørelse om tilladelse til at drive jernbanevirksomhed samt ændringsbekendtgørelse Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Høringsnotat - bekendtgørelse om tilladelse til at drive jernbanevirksomhed samt ændringsbekendtgørelse

Læs mere

Referat af mødet med branchepanelet for interoperabilitet og sikkerhed den 6. december 2011

Referat af mødet med branchepanelet for interoperabilitet og sikkerhed den 6. december 2011 Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 41 78 0155 kax@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Dato 8. december 2011 Referat af mødet med branchepanelet for interoperabilitet og sikkerhed den

Læs mere

Talepapir til åbent samråd i ERU den 3. maj 2011 samrådsspørgsmål

Talepapir til åbent samråd i ERU den 3. maj 2011 samrådsspørgsmål Erhvervsudvalget 2010-11 L 160 Bilag 6 Offentligt INSPIRATIONSPUNKTER 2. maj 2011 10/05177-272 Talepapir til åbent samråd i ERU den 3. maj 2011 samrådsspørgsmål A af 6. april 2011 stillet af Benny Engelbrecht

Læs mere

Datatilsynet og Rigsrevisionen har meddelt, at de ikke har bemærkninger til bekendtgørelsesudkastet.

Datatilsynet og Rigsrevisionen har meddelt, at de ikke har bemærkninger til bekendtgørelsesudkastet. HØRINGSNOTAT Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk I. Høringen Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har den 18. juni 2018 sendt

Læs mere

Lov om maritim fysisk planlægning 1)

Lov om maritim fysisk planlægning 1) LOV nr 615 af 08/06/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 10. april 2019 Ministerium: Erhvervsministeriet Journalnummer: Erhvervs- og Vækstmin., Søfartsstyrelsen, j.nr. 2016000185 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Referat fra møde i Branchepanelet for jernbanesikkerhed og interoperabilitet den 28. februar 2018

Referat fra møde i Branchepanelet for jernbanesikkerhed og interoperabilitet den 28. februar 2018 Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 72267094 Fax 7262 6790 kmo@tbst.dk www.trafikstyrelsen.dk Referat Referat fra møde i Branchepanelet for jernbanesikkerhed og interoperabilitet den 28. februar

Læs mere

Tilladelse til tilslutning til sydmolen i Køge Havn

Tilladelse til tilslutning til sydmolen i Køge Havn Køge Kommune Att.. Jens Christian Kaas Nordhavnsvej 40 4600 Køge Sendt elektronisk til:jens.christian.kaas@koege.dk og kontakt@koegekyst.dk Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax

Læs mere

Socialudvalg. Grundnotatet sendes endvidere til Folketingets Erhvervsudvalg og Folketingets

Socialudvalg. Grundnotatet sendes endvidere til Folketingets Erhvervsudvalg og Folketingets Socialudvalget SOU alm. del - Bilag 168 Offentligt GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG 9. januar 2009 Kommissionens forslag til Europa-Parlamentets og Rådets forordning om passagerers rettigheder

Læs mere

TS Dato 20. april Referat for møde i Branchepanelet for jernbanesikkerhed og interoperabilitet den 19. april 2016.

TS Dato 20. april Referat for møde i Branchepanelet for jernbanesikkerhed og interoperabilitet den 19. april 2016. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 72 21 88 00 Fax 72 62 67 90 TS111-00010 Referat for møde i Branchepanelet for jernbanesikkerhed og interoperabilitet den 19. april 2016 Deltagere 1. Benny

Læs mere

Referat fra møde i Branchepanelet for Luftfart den 11. februar 2016

Referat fra møde i Branchepanelet for Luftfart den 11. februar 2016 Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 41780357 Fax 7262 6790 lavo@tbst.dk www.trafikstyrelsen.dk fra møde i Branchepanelet for Luftfart den 11. februar 2016 Deltagere Lars Andersen, SAS Kristian

Læs mere

Transportens dag 2011 Havnenes rolle i transportsystemet Orla Grøn Pedersen, formand for Havnelovudvalget

Transportens dag 2011 Havnenes rolle i transportsystemet Orla Grøn Pedersen, formand for Havnelovudvalget Transportens dag 2011 Havnenes rolle i transportsystemet Orla Grøn Pedersen, formand for Havnelovudvalget Disposition: Havnenes rolle i transportsystemet Havnenes udvikling siden år 2000 Havneloven i dag

Læs mere

BEK nr 1197 af 28/09/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 24. februar 2019

BEK nr 1197 af 28/09/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 24. februar 2019 BEK nr 1197 af 28/09/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 24. februar 2019 Ministerium: Transport-, Bygnings- og Boligministeriet Journalnummer: Transport-, Bygnings- og Boligmin., j.nr. 2017-6394 Senere ændringer

Læs mere

Bekendtgørelse om havneforordningen. Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har herudover modtaget høringssvar fra:

Bekendtgørelse om havneforordningen. Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har herudover modtaget høringssvar fra: Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Høringsnotat Høringsnotat Bekendtgørelse om havneforordningen 1. Indledning Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen

Læs mere

REFERAT 26. oktober 2010 J. nr. 1114/1051-0002 ref. lkg/hec Energiindvinding

REFERAT 26. oktober 2010 J. nr. 1114/1051-0002 ref. lkg/hec Energiindvinding REFERAT 26. oktober 2010 J. nr. 1114/1051-0002 ref. lkg/hec Energiindvinding Side 1/4 Møde i Offshoresikkerhedsrådet, fredag den 24. september 2010 i Energistyrelsen Til stede: Anna Cecilie Skovgaard,

Læs mere

Formand Poul Erik Jakobsen bød velkommen til de fremmødte og gik derefter direkte over til dagsordenen. 1. Valg af dirigent.

Formand Poul Erik Jakobsen bød velkommen til de fremmødte og gik derefter direkte over til dagsordenen. 1. Valg af dirigent. Beslutningsreferat fra generalforsamlingen i Danske Tursejlere Den 8. april 2017 i Silkeborg Motorbåd Klub, Restaurant Indelukket Spisested, Åhave Alle 9 C, 8600 Silkeborg Formand Poul Erik Jakobsen bød

Læs mere

Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING

Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 19.12.2017 COM(2017) 769 final 2017/0347 (COD) Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING om ophævelse af Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) nr.

Læs mere

DI ITEK-gennemgang: National strategi for cyber- og informationssikkerhed

DI ITEK-gennemgang: National strategi for cyber- og informationssikkerhed Den 18. december 2014 DI ITEK-gennemgang: National strategi for cyber- og informationssikkerhed 1. Overordnet vurdering En række sager med store datatab fra vigtige danske dataejere, som f.eks. CPR, SSI,

Læs mere

Bekendtgørelse om sikkerhed i net- og informationssystemer af betydning for skibes sikkerhed og deres sejlads 1

Bekendtgørelse om sikkerhed i net- og informationssystemer af betydning for skibes sikkerhed og deres sejlads 1 Bekendtgørelse om sikkerhed i net- og informationssystemer af betydning for skibes sikkerhed og deres sejlads 1 I medfør af 3, stk. 1 nr. 2, 5 og 7, 6, nr. 3, og 32, stk. 9, i lov om sikkerhed til søs

Læs mere

Rapport af 1. juni 2019 om håndhævelsen i kalenderårene 2017 og 2018 af

Rapport af 1. juni 2019 om håndhævelsen i kalenderårene 2017 og 2018 af Rapport af 1. juni 2019 om håndhævelsen i kalenderårene 2017 og 2018 af Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) nr. 1177/2010 af 24. november 2010 om passagerers rettigheder ved sørejser og rejser

Læs mere

Bekendtgørelse om overvågning, samordnet procedure og offentliggørelse ved VVM af statslige vej- og jernbaneprojekter

Bekendtgørelse om overvågning, samordnet procedure og offentliggørelse ved VVM af statslige vej- og jernbaneprojekter Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Høringsnotat Dato 8. maj 2017 Bekendtgørelse om overvågning, samordnet procedure og offentliggørelse ved VVM af statslige

Læs mere

Tilladelse til projektændring i uddybning af nyt færgeleje i Thyborøn Havn

Tilladelse til projektændring i uddybning af nyt færgeleje i Thyborøn Havn Lemvig Kommune Rådhusgade 2 7620 Lemvig Sendt elektronisk til lene.bast@lemvig.dk Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 julf@tbst.dk www.trafikstyrelsen.dk Tilladelse til projektændring

Læs mere

Tilladelse til etablering af træbrygge og flydeponton i forbindelse med projektet BLOX i Københavns Havn

Tilladelse til etablering af træbrygge og flydeponton i forbindelse med projektet BLOX i Københavns Havn Real Dania By & Byg A/S Att. Ariel Wallner Jamers Plads 2 1551 København V Sendt elektronisk til: awallner@oma.dk Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 41 78 01 78 Fax 7262 6790 bts@trafikstyrelsen

Læs mere

KOMMENTERET HØRINGSNOTAT vedrørende forslag til lov om ændring af beredskabsloven m.fl. (Lovforslag L 167)

KOMMENTERET HØRINGSNOTAT vedrørende forslag til lov om ændring af beredskabsloven m.fl. (Lovforslag L 167) KOMMENTERET HØRINGSNOTAT vedrørende forslag til lov om ændring af beredskabsloven m.fl. (Lovforslag L 167) Marts 2016 1. Indledning Udkast til forslag til lov om ændring af beredskabsloven, lov om beskyttelsesrum,

Læs mere

Planunderudvalget 9. maj 2006, Kl Møde nr. 4 Mødelokale 6 på Værløse Rådhus

Planunderudvalget 9. maj 2006, Kl Møde nr. 4 Mødelokale 6 på Værløse Rådhus FURESØ KOMMUNE Planunderudvalget 9. maj 2006, Kl. 17.00 Møde nr. 4 Mødelokale 6 på Værløse Rådhus Lars Carpens (V), formand Wagner Jensen (V), næstformand Michael Rexen (V) John I. Allentoft (C) Lone Christensen

Læs mere

Lov om sikkerhed i net- og informationssystemer i transportsektoren 1)

Lov om sikkerhed i net- og informationssystemer i transportsektoren 1) LOV nr 441 af 08/05/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 14. maj 2019 Ministerium: Transport-, Bygnings- og Boligministeriet Journalnummer: Transport-, Bygnings- og Boligmin., j.nr. 2017-4685 Senere ændringer

Læs mere

Tilladelse til teknisk ændring af etape 1 i udvidelse af Off Shore Terminal Nord OST Nord

Tilladelse til teknisk ændring af etape 1 i udvidelse af Off Shore Terminal Nord OST Nord Odense Havn Noatunvej 2 5000 Odense C Sendes digitalt til: lbne@orbicon.dk Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk tbst.dk Sagsnr.:TS6020103-00091 Dato:08-05-2017

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om Trafik- og Byggestyrelsens gebyrer på postområdet. 1. Indledning

Høringsnotat. Bekendtgørelse om Trafik- og Byggestyrelsens gebyrer på postområdet. 1. Indledning Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 cabi@tbst.dk www.tbst.dk Notat Høringsnotat Bekendtgørelse om Trafik- og Byggestyrelsens gebyrer på postområdet 1. Indledning Trafik- og Byggestyrelsen

Læs mere

Titel Nr. Udgave dato. Udarb. af Godkendt af Gyldighed Erstatter nr. Udgave dato

Titel Nr. Udgave dato. Udarb. af Godkendt af Gyldighed Erstatter nr. Udgave dato Kvalitetsstyringshåndbog for Natur og Miljøområdet Titel Nr. Udgave dato Skabelon til analyserapport til T-3 ledelsens evaluering af kvalitetsstyringssystemet og forebyggende handlinger til sikring af

Læs mere

UDKAST. Tillæg til: Forslag. til

UDKAST. Tillæg til: Forslag. til UDKAST Sagsnr. 2017-1265 Doknr. 453394 Dato 13-03-2017 Tillæg til: Forslag til Lov om frikommunenetværk Kapitel 9 Ophævelse af lov om frikommuner m.v. og forlængelse af udvalgte frikommuneforsøg 2012 2015

Læs mere

Afbud: Thomas Martinsen, it-arkitekt i Digitaliseringsforening Sjælland (DIGIT) Lasse, KOMBIT, Rikke Vester Nielsen, KOMBIT

Afbud: Thomas Martinsen, it-arkitekt i Digitaliseringsforening Sjælland (DIGIT) Lasse, KOMBIT, Rikke Vester Nielsen, KOMBIT Tidspunkt: 19. februar 2019 kl. 10:00-14:00. Mødested: Mødelokale 1.345 på Rådhuset, Rådhustorvet 4, Horsens Mødelokalet er et internt mødelokale, som ligger på den interne gang til højre for trappen fra

Læs mere

Rigsrevisionens notat om beretning om styring af it-sikkerhed hos it-leverandører

Rigsrevisionens notat om beretning om styring af it-sikkerhed hos it-leverandører Rigsrevisionens notat om beretning om styring af it-sikkerhed hos it-leverandører Marts 2017 NOTAT TIL STATSREVISORERNE, JF. RIGSREVISORLOVENS 18, STK. 4 1 Vedrører: Statsrevisorernes beretning nr. 5/2016

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om udendørs hold af svin

Forslag. Lov om ændring af lov om udendørs hold af svin Lovforslag nr. L 144 Folketinget 2011-12 Fremsat den 29. marts 2012 af ministeren for fødevarer, landbrug og fiskeri (Mette Gjerskov) Forslag til Lov om ændring af lov om udendørs hold af svin (Ændring

Læs mere

Høringsnotat vedr. undtagelsesbekendtgørelsen

Høringsnotat vedr. undtagelsesbekendtgørelsen Finanstilsynet 18. maj 2017 OPRI J.nr.132-0013 /SUM Høringsnotat vedr. undtagelsesbekendtgørelsen 1. Indledning Der er tale om en ændring af bekendtgørelse nr. 1113 af 9. oktober 2014 om tjenesteydelser,

Læs mere

Med afsæt i hovedbestyrelsens årsplan var der udarbejdet dagsorden, der havde været til forbehandling i Formandskabet den 10. november 2016.

Med afsæt i hovedbestyrelsens årsplan var der udarbejdet dagsorden, der havde været til forbehandling i Formandskabet den 10. november 2016. Referat af hovedbestyrelsesmøde i Diabetesforeningen Tid: Torsdag den 24. november 2016, kl. 16.00-20.00 Sted: Diabetesforeningen, Toldbodgade 33, København Tilstede: Truels Schultz, Jørgen Andersen, Torben

Læs mere

Justitsministeriets sagsnr : sagsbehandlingstider i sager om aktindsigt efter offentlighedsloven

Justitsministeriets sagsnr : sagsbehandlingstider i sager om aktindsigt efter offentlighedsloven Justitsministeriet Slotsholmsgade 10 1216 København K Justitsministeriets sagsnr. 2017-008-0003: sagsbehandlingstider i sager om aktindsigt efter offentlighedsloven 27-11-2018 1. Indledning I mit brev

Læs mere

GRUNDLAG FOR UDFORMNING AF TRAFIKAREALER

GRUNDLAG FOR UDFORMNING AF TRAFIKAREALER HØRINGSBOG HÅNDBOG GRUNDLAG FOR UDFORMNING AF TRAFIKAREALER Oktober 2012 HØRINGSBOG Indhold 1 GENNEMFØRELSE AF HØRINGEN... 3 1.1 Høringsbrev... 4 1.2 Liste over parter i høringen... 5 2 RESULTATER AF HØRINGEN...

Læs mere

Fast ejendom. Ud med overflødig information og ind med overskuelighed. Nyhedsbrevet fra Andersen Partners December 2014

Fast ejendom. Ud med overflødig information og ind med overskuelighed. Nyhedsbrevet fra Andersen Partners December 2014 Fast ejendom Det nyeste inden for fast ejendom Ny lov for ejendomsmæglere Ud med overflødig information og ind med overskuelighed Den 20. maj 2014 vedtog Folketinget lovforslaget til den nye ejendomsmæglerlov.

Læs mere

MEDDELELSE FRA KOMMISSIONEN TIL EUROPA-PARLAMENTET, RÅDET OG DET EUROPÆISKE ØKONOMISKE OG SOCIALE UDVALG

MEDDELELSE FRA KOMMISSIONEN TIL EUROPA-PARLAMENTET, RÅDET OG DET EUROPÆISKE ØKONOMISKE OG SOCIALE UDVALG EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 21.8.2014 COM(2014) 527 final MEDDELELSE FRA KOMMISSIONEN TIL EUROPA-PARLAMENTET, RÅDET OG DET EUROPÆISKE ØKONOMISKE OG SOCIALE UDVALG om EU's strategi og handlingsplan

Læs mere

Rune Balle Seaplanes. Sendt elektronisk til redaktion@flyv.dk

Rune Balle Seaplanes. Sendt elektronisk til redaktion@flyv.dk Rune Balle Seaplanes Sendt elektronisk til redaktion@flyv.dk Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 julf@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Tidsbegrænset tilladelse til at

Læs mere

Marts Rigsrevisionens notat om. tilrettelæggelsen af en større undersøgelse af statens foranstaltninger mod hvidvask og finansiering

Marts Rigsrevisionens notat om. tilrettelæggelsen af en større undersøgelse af statens foranstaltninger mod hvidvask og finansiering Marts 2019 Rigsrevisionens notat om tilrettelæggelsen af en større undersøgelse af statens foranstaltninger mod hvidvask og finansiering af terrorisme Tilrettelæggelsesnotat til Statsrevisorerne 1 Tilrettelæggelsen

Læs mere

RIGSREVISIONEN København, den 11. maj 2005 RN D203/05

RIGSREVISIONEN København, den 11. maj 2005 RN D203/05 RIGSREVISIONEN København, den 11. maj 2005 RN D203/05 Notat (nr. 2) til statsrevisorerne om den fortsatte udvikling i sagen om Post Danmark MailHouse s økonomi (beretning nr. 7/00) 1. I mit notat af 28.

Læs mere

RIGSREVISORS NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1

RIGSREVISORS NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Notat til Statsrevisorerne om Rigsrevisionens adgang til Indenrigsog Sundhedsministeriets udredningsarbejde i 2008-2009 om afregning med de private sygehuse Oktober 2010 RIGSREVISORS NOTAT TIL STATSREVISORERNE

Læs mere

Følgende organisationer har meddelt, at de ikke har bemærkninger til udkastet:

Følgende organisationer har meddelt, at de ikke har bemærkninger til udkastet: Carsten Niebuhrs Gade 43 1577 København V Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Høringsnotat Bekendtgørelse om fastsættelse af Københavns Havns søområde 1. Indledning Trafik-, Bygge-

Læs mere

Særnummer Konkurrenceret

Særnummer Konkurrenceret SÆRNUMMER om forslag til ændring af lov om håndhævelse af udbudsreglerne m.v. - forkortelse af klagefrister og begrænsning af mulighederne for at erklære kontrakter for uden virkning Forslag til ændring

Læs mere

Dansk Erhvervs høringssvar over udkast til Vejledning om lovkvalitet

Dansk Erhvervs høringssvar over udkast til Vejledning om lovkvalitet Justitsministeriet Lovafdelingen Sendt pr. mail til: lovkvalitetskontoret@jm.dk 18. august 2017 Dansk Erhvervs høringssvar over udkast til Vejledning om lovkvalitet Dansk Erhverv konstaterer, at Justitsministeriet

Læs mere

Møde i Embedsmandskomitéen for Arbejdsliv. 24. april 2007 i Helsingfors, Finland. Kort referat

Møde i Embedsmandskomitéen for Arbejdsliv. 24. april 2007 i Helsingfors, Finland. Kort referat EK-A 1/07 J.nr. 41012.15.001/07 13.06.2007 LDJ Møde i Embedsmandskomitéen for Arbejdsliv 24. april 2007 i Helsingfors, Finland Kort referat 1. Velkomst og godkendelse af dagsorden Den finske formand bød

Læs mere

Tilladelse til igangsættelse af etape 4 i udvidelsen af Vordingborg

Tilladelse til igangsættelse af etape 4 i udvidelsen af Vordingborg Vordingborg Havn Vesthavnen 5 4760 Vordingborg Sendt elektronisk til: LBNE@orbicon.dk Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 bts@tbst.dk www.tbst.dk Tilladelse til igangsættelse

Læs mere

Lovtidende A Udgivet den 6. december Bekendtgørelse om sikring af havnefaciliteter 1) 30. november Nr

Lovtidende A Udgivet den 6. december Bekendtgørelse om sikring af havnefaciliteter 1) 30. november Nr Lovtidende A 2016 Udgivet den 6. december 2016 30. november 2016. Nr. 1462. Bekendtgørelse om sikring af havnefaciliteter 1) I medfør af 1 a, 14 a og 18, stk. 2, 3 og 4, i lov om havne, jf. lovbekendtgørelse

Læs mere

24. februar 2014/ HO J.nr. 5.01 / 11-288. Referat fra møde i kontaktudvalget den 18. februar 2014

24. februar 2014/ HO J.nr. 5.01 / 11-288. Referat fra møde i kontaktudvalget den 18. februar 2014 Taxinævnet i Region Hovedstaden Frederiksberg Rådhus Smallegade 1 2000 Frederiksberg Telefon 3821 2750 man-torsdag 09.00-12.00 - Fax 3821 2749 Eksp.tid: mandag og torsdag 9.00-17.00, tirs., ons., fredag

Læs mere

REFERAT. Koordineringsgruppemøde. 28. november 2014

REFERAT. Koordineringsgruppemøde. 28. november 2014 DATO KONTAKTPERSON MAIL 28-11-2014 Rasmus Fuglsang Jensen rfj@vd.dk REFERAT EMNE Koordineringsgruppemøde TIDSPUNKT 28. november 2014 STED DELTAGERE Videomøde: Femern A/S, København / Vejdirektoratet, Skanderborg

Læs mere

Tilladelse til etablering af bådebro ud for Nokken i Københavns

Tilladelse til etablering af bådebro ud for Nokken i Københavns Thomas Forslund Rundholtsvej 49 2300 København S Sendt elektronisk til thomas.forslund@gmail.com Tilladelse til etablering af bådebro ud for Nokken i Københavns Sydhavn Edvard Thomsens Vej 14 2300 København

Læs mere

REFERAT. Møde den: 4. marts Dekanmøde med studerende. Til stede: Mette Thunø, Jan Ifversen, 10 studenterrepræsentanter, Aske Dahl Sløk (ref.

REFERAT. Møde den: 4. marts Dekanmøde med studerende. Til stede: Mette Thunø, Jan Ifversen, 10 studenterrepræsentanter, Aske Dahl Sløk (ref. Møde den: 4. marts 2011 REFERAT Dekanmøde med studerende Til stede: Mette Thunø, Jan Ifversen, 10 studenterrepræsentanter, Aske Dahl Sløk (ref.) Dato: 09. marts 2011 Sagsnr.: Ref: Side 1/5 Dagsorden 1.

Læs mere

Børne- og socialminister Mai Mercados talepapir. Ca. XX min.

Børne- og socialminister Mai Mercados talepapir. Ca. XX min. Social-, Indenrigs- og Børneudvalget 2017-18 SOU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 619 Offentligt Børne- og socialminister Mai Mercados talepapir Anledning Besvarelse af samrådsspørgsmål V og W Dato /

Læs mere

9960/12 lao/pp/mce/lv/lv/mce 1 DG G 3A

9960/12 lao/pp/mce/lv/lv/mce 1 DG G 3A RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION Bruxelles, den 21. maj 2012 (24.05) (OR. en) Interinstitutionel sag: 2011/0435 (COD) 9960/12 ETS 15 MI 339 COMPET 279 EDUC 112 CODEC 1309 NOTE fra: til: Vedr.: generalsekretariatet/formandskabet

Læs mere

Turisme Business Region North Denmark

Turisme Business Region North Denmark Tovholdergruppemøde Turisme Business Region North Denmark 21. oktober 2015 Niels Bohrs Vej 30 9220 Aalborg Ø Deltagere Lise-Lotte Stisager Frederikshavns Kommune Tanja Christiansen Morsø Kommune Martin

Læs mere

Bekendtgørelse om sikring af havnefaciliteter 1)

Bekendtgørelse om sikring af havnefaciliteter 1) BEK nr 1462 af 30/11/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 15. juli 2017 Ministerium: Transport-, Bygnings- og Boligministeriet Journalnummer: Transport-, Bygnings- og Boligmin., Trafik- og Byggestyrelsen, j.nr.

Læs mere

Rigsrevisionens notat om beretning om staten som selskabsejer

Rigsrevisionens notat om beretning om staten som selskabsejer Rigsrevisionens notat om beretning om staten som selskabsejer Oktober 2017 FORTSAT NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om staten som selskabsejer (beretning nr. 18/2014) 29. september 2017

Læs mere

Tilladelse til etablering af midlertidig erhvervshavn/kaj anlæg i Roskilde Fjord

Tilladelse til etablering af midlertidig erhvervshavn/kaj anlæg i Roskilde Fjord SWECO Sendes elektronisk til christinalund.lojtnant@sweco.dk Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk tbst.dk Sagsnr.: TS6020103-00162 Dato:09-06-2017 Sagsbehandler:

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om statens planlægning og koordinering af beredskabet for større ulykker og katastrofer.

Notat til Statsrevisorerne om beretning om statens planlægning og koordinering af beredskabet for større ulykker og katastrofer. Notat til Statsrevisorerne om beretning om statens planlægning og koordinering af beredskabet for større ulykker og katastrofer November 2014 18, STK. 4-NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Vedrører: Statsrevisorernes

Læs mere

Møde mellem Censorformandskabet for de farmaceutiske uddannelser og farmaceutiske fagmiljøer på KU og SDU Implementering af CensorIT

Møde mellem Censorformandskabet for de farmaceutiske uddannelser og farmaceutiske fagmiljøer på KU og SDU Implementering af CensorIT K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T Møde mellem Censorformandskabet for de farmaceutiske uddannelser og farmaceutiske fagmiljøer på

Læs mere

Referat fra møde i Branchepanelet for luftfart den 12. november 2015

Referat fra møde i Branchepanelet for luftfart den 12. november 2015 Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 41780351 Fax 7262 6790 njo@tbst.dk www.trafikstyrelsen.dk Referat Referat fra møde i Branchepanelet for luftfart den 12. november 2015 Deltagere - Patrick

Læs mere

Europaudvalget EUU Alm.del EU Note 29 Offentligt

Europaudvalget EUU Alm.del EU Note 29 Offentligt Europaudvalget 2014-15 EUU Alm.del EU Note 29 Offentligt Europaudvalget EU-konsulenten EU-note Til: Dato: Udvalgets medlemmer 9. juni 2015 Forslag om bedre lovgivning i EU Europa-Kommissionen fremlagde

Læs mere

Tilladelse til etablering af ponton ved Hovedvagten på Refshalvøen, Christianshavns Kvarter, Københavns Havn (revideret)

Tilladelse til etablering af ponton ved Hovedvagten på Refshalvøen, Christianshavns Kvarter, Københavns Havn (revideret) Refshalvøens Ejendomsselskab A/S Refshalevej 151, Hovedvagten 1432 København K Fremsendes kun elektronisk til Claus Hovmøller Jensen; cho@refshaleoen.dk og Lars Anker Angantyr; lanker@tmf.kk.dk Tilladelse

Læs mere

Egedal Kommune Handicaprådet Dagsorden til Handicaprådsmøde den 23. februar 2012 kl. 17.00 i mødelokale 120-140 på Stenløse Rådhus 1

Egedal Kommune Handicaprådet Dagsorden til Handicaprådsmøde den 23. februar 2012 kl. 17.00 i mødelokale 120-140 på Stenløse Rådhus 1 mødelokale 120-140 på Stenløse Rådhus 1 1. Godkendelse af dagsordenen 2. Arbejdsgange mv. mellem handicaprådet og Tilgængelighedsudvalget 3. til mødeplan for Handicaprådet for 2012 4. Handicaprådets årsberetning

Læs mere

Vækstforum. Udkast til Referat af møde 01/2018 mellem det afgående og det tiltrædende Vækstforum Torsdag den 15. marts 2018

Vækstforum. Udkast til Referat af møde 01/2018 mellem det afgående og det tiltrædende Vækstforum Torsdag den 15. marts 2018 Vækstforum Udkast til Referat af møde 01/2018 mellem det afgående og det tiltrædende Vækstforum Torsdag den 15. marts 2018 Mødet holdtes i: Regionshuset Niels Bohrs Vej 30 9220 Aalborg Ø Mødelokale: Regionsrådssalen

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde tirsdag d. 14. april i Skibet Sognehus

Referat fra bestyrelsesmøde tirsdag d. 14. april i Skibet Sognehus Referat fra bestyrelsesmøde tirsdag d. 14. april 2014 19.00 21.30 i Skibet Sognehus Deltagere: Anne Vibeke, Michael, Morten (ordstyrer), Keld, Kurt, Johnny, Claus og Anders (referent) 1. Velkommen til

Læs mere

Landbrug & Fødevarers bemærkninger til ændringsforslag til L 121 om modernisering af planloven.

Landbrug & Fødevarers bemærkninger til ændringsforslag til L 121 om modernisering af planloven. Dato 27. april 2017 Side 1 af 5 Erhvervsstyrelsen Langelinie Allé 17 2100 København Ø erst@erst.dk Landbrug & Fødevarers bemærkninger til ændringsforslag til L 121 om modernisering af planloven. Erhvervsstyrelsen

Læs mere

Det Udenrigspolitiske Nævn UPN Alm.del Bilag 246 Offentligt

Det Udenrigspolitiske Nævn UPN Alm.del Bilag 246 Offentligt Det Udenrigspolitiske Nævn 2015-16 UPN Alm.del Bilag 246 Offentligt UDENRIGSMINISTERIET EKN, sagsnr: 2016-131 Center for Europa og Nordamerika Den 7. juni 2016 Rådsmøde (almindelige anliggender) den 24.

Læs mere

Referat fra dialogmøde 2015 Gladsaxe Kommune og Gladsaxe Almennyttige Andelsboligforening

Referat fra dialogmøde 2015 Gladsaxe Kommune og Gladsaxe Almennyttige Andelsboligforening Referat fra dialogmøde 2015 Gladsaxe Kommune og Gladsaxe Almennyttige Andelsboligforening Dato: 18.05.2015, kl. 14.00 15.45 Sted: Gladsaxe Rådhus, lokale 2210 For Boligselskabet: Erik Andersen, formand

Læs mere

Referat for Havnebestyrelsen

Referat for Havnebestyrelsen Referat for Havnebestyrelsen Mødedato 24. september 2018 Tid 15.00 18.00 Sted Havnekontoret, Vestre Kaj 16 Medlemmer: Kristian Skov- Andersen, formand Henrik Bonné, næstformand - Afbud Henrik Green Klaus

Læs mere

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 7. november 2018 (OR. en) Jeppe TRANHOLM-MIKKELSEN, generalsekretær for Rådet for Den Europæiske Union

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 7. november 2018 (OR. en) Jeppe TRANHOLM-MIKKELSEN, generalsekretær for Rådet for Den Europæiske Union Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 7. november 2018 (OR. en) Interinstitutionel sag: 2018/0375(NLE) 13931/18 FISC 439 ECOFIN 1015 FORSLAG fra: modtaget: 6. november 2018 til: Komm. dok. nr.:

Læs mere

Tovholdergruppemøde. Kvalificeret Arbejdskraft Business Region North Denmark. Den 27. februar 2015 Rådhus Allé Frederikshavn

Tovholdergruppemøde. Kvalificeret Arbejdskraft Business Region North Denmark. Den 27. februar 2015 Rådhus Allé Frederikshavn Tovholdergruppemøde Kvalificeret Arbejdskraft Business Region North Denmark Den 27. februar 2015 Rådhus Allé 100 9900 Frederikshavn Deltagere Ole Bendix Hjørring Kommune Michael Christensen Mariagerfjord

Læs mere

REFERAT. BIL-udvalget. Kulturstyrelsens udvalg for Bibliotekernes Interaktion og Lånesamarbejde

REFERAT. BIL-udvalget. Kulturstyrelsens udvalg for Bibliotekernes Interaktion og Lånesamarbejde REFERAT BIL-udvalget Kulturstyrelsens udvalg for Bibliotekernes Interaktion og Lånesamarbejde 2015-04-07 Preben Aagaard Nielsen Referat af møde i udvalget den 13. marts 2015 kl. 10.30 14.00 i Kulturstyrelsen

Læs mere

Europaudvalget 2012 KOM (2012) 0542 Bilag 1 Offentligt

Europaudvalget 2012 KOM (2012) 0542 Bilag 1 Offentligt Europaudvalget 2012 KOM (2012) 0542 Bilag 1 Offentligt Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Enhed: Sundhedsjura og lægemiddelpolitik Sagsbeh.: DEPCHO Sags nr.: 1407039 Dok. Nr.: 1599068 Dato: 11. december

Læs mere

Brugerråd for Ishøj Fællesantenne Mødereferat

Brugerråd for Ishøj Fællesantenne Mødereferat 1. november 2018 Brugerråd for Ishøj Fællesantenne Mødereferat Tid og sted Deltagere 22. oktober 2018, kl. 17:00 19:00 Ishøj Rådhus Brugerråd Wagn Jensen Bjarne Børgesen Martin Guldager Henrik Kjølberg

Læs mere

Niels Henrik Odgaard (Frivillig observatør)

Niels Henrik Odgaard (Frivillig observatør) Åben Dagsorden Møde Bestyrelsesmøde Nordjyllands Beredskab I/S Dato 22-11-2016, kl. 10:00 12:00 Sted Hotel Søparken Søparken 1, 9440 Aabybro Deltagere Arne Boelt (Hjørring Kommune) Hans Ejner Bertelsen

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om klageadgang og tilsyn med transportører og forvaltningsorganer for busterminaler m.v.

Høringsnotat. Bekendtgørelse om klageadgang og tilsyn med transportører og forvaltningsorganer for busterminaler m.v. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Notat Høringsnotat Bekendtgørelse om klageadgang og tilsyn med transportører og forvaltningsorganer

Læs mere

Henrik Vinther Jensen, TDC (TDC) Kaj Simonsen (Forenede Danske Antenneanlæg) Jacob Davidsen, Vindeby Vandforsyning (Danva)

Henrik Vinther Jensen, TDC (TDC) Kaj Simonsen (Forenede Danske Antenneanlæg) Jacob Davidsen, Vindeby Vandforsyning (Danva) Dansk Ledningsejerforum - Fællesudvalget Referat af mødet den 9. februar 2010 Ref: HS Dato: 05. marts 2010 Til stede: Afbud fra: Carl-Vilhelm Rasmussen, NRGI (Dansk Energi) Bjarne H Jensen, Naturgas Midt-Nord

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om Danmarks indsats i Arktis. Marts 2014

Notat til Statsrevisorerne om beretning om Danmarks indsats i Arktis. Marts 2014 Notat til Statsrevisorerne om beretning om Danmarks indsats i Arktis Marts 2014 18, STK. 4-NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Vedrører: Statsrevisorernes beretning nr. 16/2012 om Danmarks indsats i Arktis Ministeren

Læs mere

Campus Bornholm. Referat fra ekstraordinært HSU møde den 18. februar 2011

Campus Bornholm. Referat fra ekstraordinært HSU møde den 18. februar 2011 Referat fra ekstraordinært HSU møde den 18. februar 2011 Tid: kl. 14.00-16.00 Sted: Konferencelokalet, Søborgstræde, 3700 Rønne Deltagere: Mads Kofod MKO Torben Lassen TL Lene Dahn Winther LW Lars Vesløv

Læs mere

Tilladelse til forlængelse af bådebro ved Nokken i Københavns

Tilladelse til forlængelse af bådebro ved Nokken i Københavns Bryggens Bådelaug Att. Michael Bernhard Sendt elektronisk til: michaelbernhard@me.com Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 bts@tbst.dk www.trafikstyrelsen.dk Tilladelse til forlængelse

Læs mere

Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø. Nanna Ferslev (naf) (NAF), tlf , 1. Godkendelse af dagsorden... 2

Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø. Nanna Ferslev (naf) (NAF), tlf , 1. Godkendelse af dagsorden... 2 Dagsorden Mødedato: Tirsdag den 4. april 2017 Starttidspunkt: Kl. 14:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Mødested: Ankerhus Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø Mødelokale: D 010 Deltagere: Mødesekretær: Bestyrelsen Nanna

Læs mere

Miniguide til vurdering af overførbarhed og anvendelighed af evidensbaserede forebyggelsesinterventioner

Miniguide til vurdering af overførbarhed og anvendelighed af evidensbaserede forebyggelsesinterventioner Miniguide til vurdering af overførbarhed og anvendelighed af evidensbaserede forebyggelsesinterventioner Formål: Guiden bruges til at vurdere om en forebyggelsesintervention, som har dokumenteret effekt,

Læs mere

T A L E P A P I R d e t t a l t e o r d g æ l d e r

T A L E P A P I R d e t t a l t e o r d g æ l d e r Beskæftigelsesudvalget 2015-16 BEU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 143 Offentligt T A L E P A P I R d e t t a l t e o r d g æ l d e r Beskæftigelsesministerens tale til besvarelse af samrådsspørgsmål

Læs mere

HB mødet 13. september 2017 pkt. 1.2 Opfølgning på referat fra HB mødet 9. maj 2017

HB mødet 13. september 2017 pkt. 1.2 Opfølgning på referat fra HB mødet 9. maj 2017 HB mødet 13. september 2017 pkt. 1.2 Opfølgning på referat fra HB mødet 9. maj 2017 Til: Fra: Birgitte Sindrup, Hanne Jacobsen, Rikke Svanterud Larsen, Irene Lund, Helle Søderberg, Christa Buch, Gitte

Læs mere

REFERAT HANDICAPRÅD GULDBORGSUND ZOO DELTAGERE: AFBUD: FREMMØDT SUPPLEANT KENNETH NIELSEN (REP. FRA DH, FORMAND) BENT MUNCH (REPRÆSENTANT FRA DH)

REFERAT HANDICAPRÅD GULDBORGSUND ZOO DELTAGERE: AFBUD: FREMMØDT SUPPLEANT KENNETH NIELSEN (REP. FRA DH, FORMAND) BENT MUNCH (REPRÆSENTANT FRA DH) REFERAT HANDICAPRÅD DATO: 28. MAJ 2018 STED: GULDBORGSUND ZOO TIDSPUNKT: KL. 9.00 DELTAGERE: AFBUD: FREMMØDT SUPPLEANT KENNETH NIELSEN (REP. FRA DH, FORMAND) BENT MUNCH BIRTHE FRIIS LAILA GROTH BJARNE

Læs mere

Campus Bornholm. Konferencelokalet, Søborgstræde, 3700 Rønne

Campus Bornholm. Konferencelokalet, Søborgstræde, 3700 Rønne Referat fra HSU møde den 10. februar 2011 Tid: kl. 10.00-12.30 Sted: Konferencelokalet, Søborgstræde, 3700 Rønne Deltagere: Mads Kofod MK Susanne Würtz SW Torben Lassen TL Lene Dahn Winther LW Lars Vesløv

Læs mere