Afgørelse om lovligheden af Vejle Havns bugsering af mudderpram fra Holland til Danmark

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Afgørelse om lovligheden af Vejle Havns bugsering af mudderpram fra Holland til Danmark"

Transkript

1 Vejle Havn Att. Knud Vang Nielsen Sydkajen Vejle Sendt elektronisk til: Edvard Thomsens Vej København S Telefon Fax bts@trafikstyrelsen Afgørelse om lovligheden af Vejle Havns bugsering af mudderpram fra Holland til Danmark I forbindelse med transport-, bygnings- boligministerens svar på TRUspørgsmål nr. 713 vedrørende lovligheden af Vejle Havns bugsering af en mudderpram fra Holland til Danmark, har ministeren oplyst, at han vil bede Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen om at undersøge, hvorvidt Vejle Havn har handlet inden for rammerne af havneloven. Sagen omhandler Vejle Havns bugsering af en nyindkøbt mudderpram. Bugseringen blev foretaget med havnens egen slæbebåd. Vejle Havn er organiseret som en kommunal selvstyrehavn. Slæbebådsaktivitet er i henhold til havnelovens bemærkninger omfattet af begrebet skibsrelaterede hjælpetjenester. Det fremgår af havnelovens 9, stk. 6, nr. 2, at en kommunal selvstyrehavn kan foretage skibsrelaterede hjælpetjenester. Udførelsen af denne aktivitet er dog begrænset af lovens 9, stk. 7. Heraf fremgår, at udførelsen af skibsrelaterede hjælpetjenester er betinget af, at den pågældende aktivitet ikke allerede udføres af private aktører. Derudover kan den pågældende aktivitet kun udøves, hvis det efter annoncering ikke har været muligt at identificere private aktører, der på egen hånd vil udøve aktiviteten på markedsvilkår i den pågældende havn. Dette annonceringskrav gælder dog kun i det omfang aktiviteten har en forventet årlig omsætning på kr. eller derover. I forbindelsen med havnelovens ikrafttrædelse blev en række havne dog tildelt særskilte rettigheder til at udøve en eller flere aktiviteter, der kan defineres som skibsrelaterede hjælpetjenester, jf. 20, stk. 2. Således fik Vejle Havn tildelt mulighed for at udføre slæbebådsaktivitet på trods af, at denne aktivitet er omfattet af havnelovens 9, og udøvelse af denne aktivitet dermed som udgangspunkt begrænses af 9, stk. 7. Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen skal træffe afgørelse om, hvorvidt den slæbebådsaktivitet, som Vejle Havn foretog, er omfattet af havnens særskilte rettigheder til at foretage denne type aktivitet. Såfremt Side 1 (5)

2 aktiviteten ikke er omfattet af denne rettighed, skal styrelsen træffe afgørelse om, hvorvidt Vejle Havn har overholdt havnelovens 9. Sagsfremstilling Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har ved henvendelse til Vejle Havn den 6. november 2017 bedt havnen redegøre for de nærmere omstændigheder i sagen omkring bugsering af mudderprammen fra Holland til Danmark. Styrelsen har endvidere bedt havnen redegøre for, i hvilket omfang Vejle Havn mener at have en særskilt rettighed til at foretage slæbebådsaktivitet. Styrelsen har herudover bedt havnen oplyse, i hvor stort omfang havnen foretog slæbebådsaktivitet frem til år 2000, da havnen blev tildelt denne rettighed, samt hvor den geografiske afgrænsning af udførelsen af denne rettighed ligger ifølge havnen. Vejle Havn har til sagen oplyst, at havnen i en del år har haft tre mindre mudderpramme til brug for bugsering i forbindelse med opgravningsopgaver i havnebassin og sejlløb. Da de alle tre var af ældre dato, har Vejle Havns bestyrelse bevilliget penge til at anskaffe en brugt mudderpram. Indkøbet foregik i henhold til gældende regler for et EU-udbud, og havnen blev i denne forbindelse assisteret af Rambøll. Det fremgik af udbudsmaterialet, at Vejle Havn også ønskede en pris på at få prammen leveret. Ingen af de virksomheder, der bød på opgaven ønskede at foretage bugsering af prammen. Vinderen af udbuddet blev et hollandsk firma. Vejle Havn søgte Søfartsstyrelsen om tilladelse til at bugsere mudderprammen fra Holland til Danmark med egen slæbebåd og modtog tilladelse hertil. Der blev i forbindelse med bugseringen ikke udført arbejde for andre end havnen selv. Vejle Havn har yderligere oplyst, at havnen har haft egne slæbebåde siden 1968 med det formål at assistere skibe, som anløber havnen med bugsertjenester, samt isbrydning om vinteren. De seneste mange år har havnen ligeledes anvendt slæbebådene til at bugsere mudderprammene fra havnen til den af Miljøstyrelsen godkendte klapplads i Lillebælt, ligesom opgravningsmasserne fra havnebassinet bugseres til eget deponi ved anvendelse af slæbebåden. Havnen har endvidere til sagen oplyst, at havneloven ikke regulerer aktiviteter, som havnen foretager for egen drift. Havnen har afslutningsvist oplyst, at havnen ikke udfører opgaver for andre uden for Vejle Fjord og Vejle Havn, og at dette derfor må betragtes som den geografiske afgrænsning af havnens slæbebådsaktivitet. Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsens afgørelse: Side 2 (5)

3 Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen afgør herved, at Vejle Havns anvendelse af slæbebåd til at bugsere en mudderpram fra Holland til Danmark er i overensstemmelse med havnelovens bestemmelser. Begrundelse I afgørelse om, hvorvidt Vejle Havn ved bugsering af mudderprammen har overskredet sine særskilte rettigheder til at foretage slæbebådsaktiviteter i henhold til havnelovens 20, stk. 2, har styrelsen foretaget en vurdering af omfanget af denne særskilte rettighed. Styrelsen har ved denne vurdering lagt vægt på omfanget af Vejle Havns slæbebådsaktivitet, da havnen blev tildelt rettigheden, herunder aktivitetens karakter, samt geografisk afgrænsning. Styrelsen har ligeledes lagt vægt på de hensigter, der ved havnelovens indførelse og senere ændringer blev lagt til grund for regulering af skibsrelaterede hjælpetjenester. Det lægges endvidere til grund for afgørelsen, at der ikke skelnes mellem begreberne bugsering og slæbebådsaktivitet. Således har Vejle Havn en særskilt rettighed til at foretage bugsering hvorved havnen anvender egen slæbebåd. Vejle Havn har oplyst, at havnen siden 1968 har foretaget slæbebådsaktivitet i såvel havnen som i Vejle Fjord. Aktiviteterne har bestået i servicering af skibe, der er anløbet havnen, samt bugsering af opgravet materiale væk fra havnen. I bemærkningerne til havneloven fra 2000 fremgår, at havne, der allerede udfører skibsrelaterede hjælpetjenester, må fortsætte hermed. Der henvises dog til bemærkningerne til lovens 9, stk. 6. Af disse bemærkninger fremgår, at havnen bør lade private operatører overtage sådanne skibsrelaterede hjælpetjenester (f.eks. trosseføring og andre operatøropgaver), som havnen i dag udfører, jf. 20, stk. 2, i det omfang dette samlet set kan bidrage til at fremme effektiviteten i havnen. I 2004 indførtes ved lovændring en forsøgsordning, der gjorde det muligt for alle kommunale selvstyrehavne, efter tilladelse fra Trafikministeren, at udføre skibsrelaterede hjælpetjenester. Det fremgår af bemærkningerne til denne lovændring, at begrundelsen for denne forsøgsordning var, at de havne, der ikke var omfattet af de særskilte rettigheder, havde anført, at rettighederne udgjorde urimelige konkurrenceforhold. Styrelsen vurderer, at de særskilte rettigheder, som nogle havne, herunder Vejle Havn, fik tildelt i forbindelse med havnelovens indførelse, skal fortolkes indskrænkende. Herved vurderer styrelsen, at havnen i sin udførelse af de pågældende rettigheder er begrænset til at udføre disse i det omfang og med den karakter, samt inden for det geografiske område, som gjorde sig gældende, da havnen blev tildelt den pågældende særskilte rettighed. Det afgørende for, hvorvidt havnens Side 3 (5)

4 særskilte rettigheder til at foretage skibsrelaterede hjælpetjenester kan udføres, er således omfanget af karakteren af den pågældende aktivitet på tidspunktet, hvor havnen modtog rettigheden. Styrelsen har ved denne vurdering lagt vægt på udgangspunktet bag havnelovens øvrige regulering af udførelse af skibsrelaterede hjælpetjenester. Således har det ved havnelovens indførelse og senere ændring været hensigten med loven at regulere de kommunale selvstyrehavnes konkurrence med private aktører. I tråd hermed fremgår det af bemærkningerne, at de havne, der har fået tildelt de særskilte rettigheder, bør overveje at lade disse overgå til private aktører, hvis dette øger effektiviteten i havnen. Det er således styrelsens vurdering, at det ikke har været hensigten med havnelovens 20, stk. 2, at give havne mulighed for at konkurrere med private aktører, men blot at give havnen mulighed for at fortsætte med at foretage aktiviteter, som havnen foretog inden havnelovens indførelse. Ligeledes er det styrelsens vurdering, at de særskilte rettigheder skal fortolkes indskrænkende, da der er tale om en klar undtagelse til havnelovens bestemmelser. Den indskrænkede fortolkning betyder, at havnens aktiviteter ikke længere er omfattet af de særskilte rettigheder, når havnen vælger at udvide aktiviteterne. I de tilfælde, hvor havnen udvider de pågældende aktiviteter i en sådan grad, at de særskilte rettigheder efter 20, stk. 2, må siges at være overskredet, har havnen således en forpligtelse til at overholde havnelovens 9, stk. 7. Vejle Havn har til sagen oplyst, at havnen på tidspunktet for erhvervelsen af de særskilte rettigheder i henhold til havnelovens 20, stk. 2, foretog slæbebådsaktivitet i Vejle Havn og Vejle Fjord. Det er styrelsens vurdering, at bugseringen af mudderprammen fra Holland til Danmark geografisk falder uden for havnens særskilte rettighed til at foretage slæbebådsaktivitet. Derudover vurderer styrelsen, at den pågældende slæbebådsaktivitet har en anden karakter end den slæbebådsaktivitet havnen har udført, idet denne bugsering er af større og længerevarende karakter. Idet styrelsen vurderer, at aktiviteten ikke falder ind under havnens særskilte rettigheder, skal det vurderes, om havnen i forbindelse med bugsering af mudderprammen har overholdt havnelovens 9, stk. 7. Af denne bestemmelse fremgår to kriterier som begge skal være opfyldt. Således er det et krav, at private aktører ikke allerede udøver den pågældende aktivitet. Derudover er havnen forpligtet til ved annoncering at identificere private aktører, som kunne udføre opgaven. Kravene til annonceringen fremgår af 9, stk. 8. Side 4 (5)

5 Vejle Havn har til sagen oplyst, at købet af mudderprammen blev sendt i udbud. Bugseringen af mudderprammen var en del af udbudsmaterialet. Havnen har yderligere oplyst, at ingen af de sælgere, der bød på opgaven, var interesserede i at bugsere prammen fra Holland til Danmark. Dette medførte, at Vejle Havn selv måtte hente mudderprammen i Holland med havnens egen slæbebåd. Det fremgår af bemærkningerne til ændringen af havneloven i 2013, at den annonceringspligten, der følger af lovens 9, stk. 7, ikke finder anvendelse, hvis aktiviteten er omfattet af udbudsregler eller tilbudsloven, idet det forudsættes, at de pågældende regler overholdes. Det er styrelsens vurdering, at denne ordlyd i bemærkningerne skal tolkes således, at reglerne om udbud træder direkte i stedet for reglen i havnelovens 9, stk. 7 om annonceringspligt, så snart aktiviteten er omfattet af disse regler. Det er således styrelsens vurdering på baggrund af havnens oplysning om, at bugsering af prammen fra Holland til Danmark var en del af det overordnede udbud for havnens indkøb af prammen, og at annonceringspligten derfor finder anvendelse. Lovgrundlag Afgørelsen er truffet i henhold til lov om havne, jf. 17 i bekendtgørelse nr. 457 af 29. maj 2012 af lov om havne. Med venlig hilsen Birgitte Tøttrup Maddock Fuldmægtig Side 5 (5)

Tilladelse til forlængelse af bådebro ved Nokken i Københavns

Tilladelse til forlængelse af bådebro ved Nokken i Københavns Bryggens Bådelaug Att. Michael Bernhard Sendt elektronisk til: michaelbernhard@me.com Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 bts@tbst.dk www.trafikstyrelsen.dk Tilladelse til forlængelse

Læs mere

HAVNELOVENS NYE FORRETNINGSMULIGHEDER. Juni 2012

HAVNELOVENS NYE FORRETNINGSMULIGHEDER. Juni 2012 HAVNELOVENS NYE FORRETNINGSMULIGHEDER Juni 2012 Indhold Havnelovens nye forretningsmuligheder... 3 Hvilken organisationsform kan/skal havnen have?... 3 Den kommunale havn... 4 Den kommunale selvstyrehavn...

Læs mere

Tilladelse til igangsættelse af etape 4 i udvidelsen af Vordingborg

Tilladelse til igangsættelse af etape 4 i udvidelsen af Vordingborg Vordingborg Havn Vesthavnen 5 4760 Vordingborg Sendt elektronisk til: LBNE@orbicon.dk Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 bts@tbst.dk www.tbst.dk Tilladelse til igangsættelse

Læs mere

Statsforvaltningens brev til en advokat

Statsforvaltningens brev til en advokat Statsforvaltningens brev til en advokat 2015-39581 Dato: 10-02-2017 Henvendelse vedrørende Halsnæs Kommunes mulighed for at stille garanti for Hundested Havn I/S Du har som repræsentant for Halsnæs Kommune

Læs mere

Tilladelse til etablering af afkastledning i Skudeløbet i Københavns Nordhavn

Tilladelse til etablering af afkastledning i Skudeløbet i Københavns Nordhavn HOFOR A/S Ørestads Bolulevard 34 2300 København S Sendt elektronisk: maco@hofor.dk Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 41 78 01 78 Fax 7262 6790 bts@trafikstyrelsen www.trafikstyrelsen.dk Tilladelse

Læs mere

Tilladelse til etablering af træbrygge og flydeponton i forbindelse med projektet BLOX i Københavns Havn

Tilladelse til etablering af træbrygge og flydeponton i forbindelse med projektet BLOX i Københavns Havn Real Dania By & Byg A/S Att. Ariel Wallner Jamers Plads 2 1551 København V Sendt elektronisk til: awallner@oma.dk Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 41 78 01 78 Fax 7262 6790 bts@trafikstyrelsen

Læs mere

Tilladelse til etablering af midlertidig erhvervshavn/kaj anlæg i Roskilde Fjord

Tilladelse til etablering af midlertidig erhvervshavn/kaj anlæg i Roskilde Fjord SWECO Sendes elektronisk til christinalund.lojtnant@sweco.dk Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk tbst.dk Sagsnr.: TS6020103-00162 Dato:09-06-2017 Sagsbehandler:

Læs mere

Tilladelse til ændringer i etableringen af opfyldninger ved den østlige og nordlige del af Christiansholms Ø (Papirøen)

Tilladelse til ændringer i etableringen af opfyldninger ved den østlige og nordlige del af Christiansholms Ø (Papirøen) By & Havn I/S att. Morten Luther Ostenfeldt, NIRAS Nordre Toldbod 7 1200 København K Sendt elektronisk til: LUT@niras.dk Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 bts@tbst.dk www.tbst.dk

Læs mere

Tilladelse til etape 2 og 3 i udvidelse af Vordingborg Havn

Tilladelse til etape 2 og 3 i udvidelse af Vordingborg Havn Vordingborg Havn Vesthavnen 5 4760 Vordingborg Sendt elektronisk til: LBNE@orbicon.dk Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 41 78 01 78 Fax 7262 6790 bts@trafikstyrelsen www.trafikstyrelsen.dk

Læs mere

Tilladelse til projektændring i uddybning af nyt færgeleje i Thyborøn Havn

Tilladelse til projektændring i uddybning af nyt færgeleje i Thyborøn Havn Lemvig Kommune Rådhusgade 2 7620 Lemvig Sendt elektronisk til lene.bast@lemvig.dk Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 julf@tbst.dk www.trafikstyrelsen.dk Tilladelse til projektændring

Læs mere

Notat om offentlige havnes adgang til at drive konkurrenceudsatte erhvervsaktiviteter

Notat om offentlige havnes adgang til at drive konkurrenceudsatte erhvervsaktiviteter Konkurrenceraadgivning.dk Niels Rytter Notat om offentlige havnes adgang til at drive konkurrenceudsatte erhvervsaktiviteter Sammenfatning De offentligt ejede danske havne er reguleret efter Havneloven

Læs mere

Tilladelse til etablering af gangbro over Søndre Refshalebassin i Københavns Havn

Tilladelse til etablering af gangbro over Søndre Refshalebassin i Københavns Havn Refshaleøens Ejendomsselskab Refshalevej 151 1432 København K Sendt elektronisk til: ks@refshaleoen.dk Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 bts@tbst.dk www.trafikstyrelsen.dk Tilladelse

Læs mere

Høring over bekendtgørelse om havneforordningen

Høring over bekendtgørelse om havneforordningen Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 bts@tbst.dk www.tbst.dk Høring over bekendtgørelse om havneforordningen Høringsbrev Indledning Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen sender hermed

Læs mere

Finanstilsynet afgørelse kan i medfør af 53 i lov om forsikringsformidling indbringes for Erhvervsankenævnet

Finanstilsynet afgørelse kan i medfør af 53 i lov om forsikringsformidling indbringes for Erhvervsankenævnet Kendelse af 10. september 2007 (J.nr. 2006-0010133). Ansøgning om at blive omfattet af overgangsordningen om forsikringsrådgivere afslået. Lov om forsikringsformidling 56 a, 4. (Lise Høgh, Holger Dock

Læs mere

Afgørelse om at opsætning af marine målestationer i Femern Bælt ikke er VVM-pligtigt

Afgørelse om at opsætning af marine målestationer i Femern Bælt ikke er VVM-pligtigt Femern Bælt A/S Vester Søgade 10 1601 København V Sendt elektronisk til: Christian Henriksen; che@femern.dk Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon +45 4178 0101 Fax 7262 6790 heto@tbst.dk www.trafikstyrelsen.dk

Læs mere

Tilladelse til etablering af 10 faste bådebroer ved Lynettehavnen

Tilladelse til etablering af 10 faste bådebroer ved Lynettehavnen Strömma A/S Amager Strandvej 16 2300 København S Sendt elektronisk til: jjn@jjconsult.com Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 41 78 01 78 Fax 7262 6790 bts@trafikstyrelsen www.trafikstyrelsen.dk

Læs mere

Afgørelse om at spormodernisering mellem Valby og Frederikssund

Afgørelse om at spormodernisering mellem Valby og Frederikssund Banedanmark Amerikas Plads 23 2100 København Ø Sendt elektronisk til: mp@bane.dk Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 bts@tbst.dk www.tbst.dk Afgørelse om at spormodernisering

Læs mere

Tilladelse til af ny kaj med træbrygge med overgang til Teglholmen i Københavns Havn

Tilladelse til af ny kaj med træbrygge med overgang til Teglholmen i Københavns Havn NRE Denmark A/S Finsensvej 3 7430 Ikast Sendt elektronisk til: ANG@NRE.dk Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 41 78 01 78 Fax 7262 6790 bts@tbst www.trafikstyrelsen.dk Tilladelse til af ny

Læs mere

Afgørelse om at to ændringer til projekt om udvidelse af Haderup omfartsvej ikke er VVM-pligtigt

Afgørelse om at to ændringer til projekt om udvidelse af Haderup omfartsvej ikke er VVM-pligtigt Banedanmark Amerikas plads 2100 København Ø Sendt elektronisk til: agjo@vd.dk Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 41 78 01 78 Fax 7262 6790 bts@trafikstyrelsen www.trafikstyrelsen.dk Afgørelse

Læs mere

Tilladelse til etablering af cykel- og gangbro ved Vester Voldgade, Københavns Havn

Tilladelse til etablering af cykel- og gangbro ved Vester Voldgade, Københavns Havn Realdania By & Byg A/S Københavns Kommune Sendt elektronisk til LT@bryghusprojektet.dk og ptp@moe.dk Tilladelse til etablering af cykel- og gangbro ved Vester Voldgade, Københavns Havn Edvard Thomsens

Læs mere

Tilladelse til teknisk ændring af etape 1 i udvidelse af Off Shore Terminal Nord OST Nord

Tilladelse til teknisk ændring af etape 1 i udvidelse af Off Shore Terminal Nord OST Nord Odense Havn Noatunvej 2 5000 Odense C Sendes digitalt til: lbne@orbicon.dk Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk tbst.dk Sagsnr.:TS6020103-00091 Dato:08-05-2017

Læs mere

Tilladelse til placering af ponton med gangbro i Margretheholm

Tilladelse til placering af ponton med gangbro i Margretheholm FØNIKS A/S Refshalevej 3202 b 1432 København K Danmark Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk tbst.dk Sagsnr.:TS6020103-00140 Dato:31-01-2017 Sagsbehandler:

Læs mere

VVM-tilladelse og principiel tilladelse til udvidelse af Vordingborg

VVM-tilladelse og principiel tilladelse til udvidelse af Vordingborg Vordingborg havn Vesthavnen 5 4760 Vordingborg Sendt elektronisk til: LBNE@orbicon.dk Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 41 78 01 78 Fax 7262 6790 bts@trafikstyrelsen www.trafikstyrelsen.dk

Læs mere

Tilladelse til ændring af etape 1 i udvidelse af Rønne Havn

Tilladelse til ændring af etape 1 i udvidelse af Rønne Havn Rønne Havn A/S Sydhavnsvej 12 3700 Rønne Sendt pr. mail til roennehavn@roennehavn.dk, niras@niras.dk og gva@niras.dk Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk

Læs mere

Statsforvaltningens brev af 26. juli 2007 til Slagelse Kommune:

Statsforvaltningens brev af 26. juli 2007 til Slagelse Kommune: Statsforvaltningens brev af 26. juli 2007 til Slagelse Kommune: 26-07- 2007 TILSYNET Sagsresume og konklusion NN har anmodet om Statsforvaltningens udtalelse vedr. daværende Korsør kommunes godkendelse

Læs mere

Anmeldelse af standardlejekontrakt udarbejdet af brancheorganisationen Sammenslutningen af Danske Havne

Anmeldelse af standardlejekontrakt udarbejdet af brancheorganisationen Sammenslutningen af Danske Havne Anmeldelse af standardlejekontrakt udarbejdet af brancheorganisationen Sammenslutningen af Danske Havne Journal nr.3:1120-0301-122/lob/infrastraktur Rådsmødet den 30. januar 2002 Resumé 1. Brancheorganisationen

Læs mere

Tilladelse til tilslutning til sydmolen i Køge Havn

Tilladelse til tilslutning til sydmolen i Køge Havn Køge Kommune Att.. Jens Christian Kaas Nordhavnsvej 40 4600 Køge Sendt elektronisk til:jens.christian.kaas@koege.dk og kontakt@koegekyst.dk Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax

Læs mere

Sammenskrivning af lov om havne

Sammenskrivning af lov om havne Sammenskrivning af lov om havne Dette er en uofficiel sammenskrivning af lov nr. 326 af 28. maj 1999 om havne som ændret ved lov nr. 1221 af 27. december 2003 om ændring af lov om havne og om ophævelse

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0025762 (Kirsten Thorup, Niels Henriksen) 9. marts 2012

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0025762 (Kirsten Thorup, Niels Henriksen) 9. marts 2012 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0025762 (Kirsten Thorup, Niels Henriksen) 9. marts 2012 K E N D E L S E Delfin Vask A/S (advokat Bent Sommer, Kastrup) mod Gentofte Kommune (selv) Gentofte Kommune iværksatte

Læs mere

Tilladelse til etablering af små rev i Københavns havn ved ud for skuespillerhuset

Tilladelse til etablering af små rev i Københavns havn ved ud for skuespillerhuset Københavns kommune, TMF Byen udvikling Njalsgade 13. 5. sal 2200 København S Danmark Att. Lars Anker Agantyr Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk tbst.dk

Læs mere

Tilladelse til etablering af jordankre under havnebassinet ved Redmolen i Københavns Nordhavn

Tilladelse til etablering af jordankre under havnebassinet ved Redmolen i Københavns Nordhavn EKJ Rådgivende Ingeniører Blegdamsvej 48 2100 København Ø Sendes elektronisk til: tig@ekj.dk Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk tbst.dk Sagsnr.:6020103-00155

Læs mere

Tilladelse til etablering af kajakpolo-anlæg ved matrikel nr. 64, Amagerbros Kvarter, Københavns Havn

Tilladelse til etablering af kajakpolo-anlæg ved matrikel nr. 64, Amagerbros Kvarter, Københavns Havn Bryggens Kajakpolo Att. Martin Møller Dannevirkegade 26 1763 København V E-mail: martin@bryggens-kajakpolo.dk Sendt elektronisk Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 41 78 01 78 Fax 7262 6790

Læs mere

nævnt heri, eller sag C-147/06 og C-148/06 SECAP SpA og Santorso, præmis Jf. sag C-95/10, Strong Seguranca, præmis 35. Dato: 9.

nævnt heri, eller sag C-147/06 og C-148/06 SECAP SpA og Santorso, præmis Jf. sag C-95/10, Strong Seguranca, præmis 35. Dato: 9. Dato: 9. maj 2016 Sag: OK/JH Notat om hvorvidt udbudslovens 132, 148 og 160 finder analog anvendelse på indkøb omfattet af Lovbekendtgørelse nr. 1410 af 07/12/2007 (tilbudsloven). Resume Det er Konkurrence-

Læs mere

Tilladelse til udskiftning af faste broer til flydebroer i Københavns

Tilladelse til udskiftning af faste broer til flydebroer i Københavns Bådeklubben Valby Att. CC Design Oscar Pettifordsvej 10 2450 København SV Sendt elektronisk til: MK@ccdesign.dk Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 41 78 01 78 Fax 7262 6790 bts@trafikstyrelsen

Læs mere

Endelig tilladelse til opfyldning af Fordgraven i Københavns

Endelig tilladelse til opfyldning af Fordgraven i Københavns Danica Ejendomsselskab Holmens Kanal 2 1060 København K Sendt elektronisk til: mha@niras.dk Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 bts@tbst.dk www.tbst.dk Endelig tilladelse til

Læs mere

Vejledning. 1 Indledning Den 25. maj 2011 trådte den nye telelov 1 i kraft.

Vejledning. 1 Indledning Den 25. maj 2011 trådte den nye telelov 1 i kraft. Vejledning Februar 2012 Vejledning om tilsyn, rimelige anmodninger og alternativ tvistbillæggelse i forhold til den sektorspecifikke konkurrenceregulering på teleområdet 1 Indledning Den 25. maj 2011 trådte

Læs mere

VVM- tilladelse og principiel tilladelse til udvidelse af Rønne havn

VVM- tilladelse og principiel tilladelse til udvidelse af Rønne havn Rønne Havn A/S Sydhavnsvej 12 3700 Rønne Sendes elektronisk til: rho@niras.dk, Vivi.Granby@brk.dk Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk tbst.dk Sagsnr.:TS6020102-00227

Læs mere

KENDELSE. De indklagede havde en ejendom til salg, som klagerne ønskede at erhverve.

KENDELSE. De indklagede havde en ejendom til salg, som klagerne ønskede at erhverve. 1 København, den 8. marts 2010 KENDELSE Klagerne ctr. Henrik Ejby ApS og statsaut. ejendomsmægler MDE Per E. Hansen v/advokat Annette With Sørensen Københavnsvej 13 B 4760 Vordingborg Sagen angår spørgsmålet,

Læs mere

Afgørelse om at etablering af til- og frakørselsanlæg mellem Bodum og Aabenraa ikke er VVM-pligtig

Afgørelse om at etablering af til- og frakørselsanlæg mellem Bodum og Aabenraa ikke er VVM-pligtig Vejdirektoratet Niels Juels gade 13 1059 København K Sendt elektronisk til: nkk@vd.dk Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 bts@tbst.dk www.tbst.dk Afgørelse om at etablering af

Læs mere

Tilladelse til etablering af bådebro ud for Nokken i Københavns

Tilladelse til etablering af bådebro ud for Nokken i Københavns Thomas Forslund Rundholtsvej 49 2300 København S Sendt elektronisk til thomas.forslund@gmail.com Tilladelse til etablering af bådebro ud for Nokken i Københavns Sydhavn Edvard Thomsens Vej 14 2300 København

Læs mere

Tilladelse til etablering af kanaler og kajvæg på Metrogrunden i Københavns Sydhavn i forbindelse med byggemodning

Tilladelse til etablering af kanaler og kajvæg på Metrogrunden i Københavns Sydhavn i forbindelse med byggemodning Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk tbst.dk Sagsnr.:TS6020103-00127 Dato:21-04-2017 Sagsbehandler: BTS Tilladelse til etablering af kanaler og kajvæg på

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 18/03633 (Niels Feilberg Jørgensen, Claus Pedersen) 29. oktober 2018

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 18/03633 (Niels Feilberg Jørgensen, Claus Pedersen) 29. oktober 2018 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 18/03633 (Niels Feilberg Jørgensen, Claus Pedersen) 29. oktober 2018 K E N D E L S E Øjenlægernes Center (selv) mod Region Nordjylland (selv) Ved udbudsbekendtgørelse nr. 2016/S

Læs mere

Resumé: Statsforvaltningen Sjælland udtaler, at Roskilde. under henseende til lovgivningen om ambulancekørsel

Resumé: Statsforvaltningen Sjælland udtaler, at Roskilde. under henseende til lovgivningen om ambulancekørsel Resumé: Statsforvaltningen Sjælland udtaler, at Roskilde Kommune under henseende til lovgivningen om ambulancekørsel og kommunalfuldmagtsreglerne vil være afskåret fra at køre ambulancekørsel i tre andre

Læs mere

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen Carl Jacobsens Vej 35 2500 Valby Att.: Kontorchef Signe Schmidt E-mail: rzn@kfst.dk

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen Carl Jacobsens Vej 35 2500 Valby Att.: Kontorchef Signe Schmidt E-mail: rzn@kfst.dk Klagenævnet for Udbud Adresse: Erhvervsstyrelsen, Dahlerups Pakhus, Langelinie Allé 17, 2100 København Ø. Telefon: 35 29 10 00 - mail: klfu@erst.dk - Internet-adresse: www.klfu.dk Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen

Læs mere

Notat udbud af erhvervsudviklingsopgaver

Notat udbud af erhvervsudviklingsopgaver Aarhus December 2015 Anne Bergholt Sommer Specialistadvokat T +45 72 27 33 61 ase@bechbruun.com Sagsnr. 038345-0070 tbr/ase/dla Notat udbud af erhvervsudviklingsopgaver 1. Baggrund og opdrag Norddjurs

Læs mere

Endelig tilladelse til etablering af flydebroer ved Langelinie til anvendelse som landgang til søflyver

Endelig tilladelse til etablering af flydebroer ved Langelinie til anvendelse som landgang til søflyver Sendt elektronisk til: Nordic Seaplanes Lasse Rungholm Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 41 78 01 78 Fax 7262 6790 bts@trafikstyrelsen www.trafikstyrelsen.dk Endelig tilladelse til etablering

Læs mere

Tilladelse til etape 1 i udvidelse af Rønne Havn

Tilladelse til etape 1 i udvidelse af Rønne Havn Rønne Havn Att. Gunnild Vølund Vasehus Sydhavnsvej 12 3700 Rønne Sendt elektronisk til: GVA@NIRAS.dk Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 41 78 01 78 Fax 7262 6790 bts@trafikstyrelsen www.trafikstyrelsen.dk

Læs mere

AFGØRELSE VEDRØRENDE SKIFT AF BA- LANCEANSVARLIG AKTØR

AFGØRELSE VEDRØRENDE SKIFT AF BA- LANCEANSVARLIG AKTØR AFGØRELSE VEDRØRENDE SKIFT AF BA- LANCEANSVARLIG AKTØR 14. januar 2016 Engros & Transmission 15/09396-1 PCO SAGSFREMSTILLING BAGGRUND 1. I denne sag skal Sekretariatet for Energitilsynet (SET) tage stilling

Læs mere

DISCIPLINÆRNÆVNET FOR EJENDOMSMÆGLERE

DISCIPLINÆRNÆVNET FOR EJENDOMSMÆGLERE Den 4. marts 2014 blev der i sag 226 2013 KK v/ejendomsmægler VV mod Ejendomsmægler NN afsagt sålydende Kendelse Ved e-mail af 21. juni 2013 har VV på vegne af KK indbragt ejendomsmægler NN for Disciplinærnævnet

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 41 72 71 45 * Ekspeditionstid 9-16 www.erhvervsankenaevnet.

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 41 72 71 45 * Ekspeditionstid 9-16 www.erhvervsankenaevnet. ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 41 72 71 45 * Ekspeditionstid 9-16 www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 8. januar 2013 (J.nr. 2011-0026121) Ikke godkendt

Læs mere

Tilladelse til uddybning i forbindelse med etablering af nyt svajebassin ved Aalborg Østhavn

Tilladelse til uddybning i forbindelse med etablering af nyt svajebassin ved Aalborg Østhavn Aalborg Havn A/S Langerak 19 9220 Aalborg Att: Søren Schiødt Nielsen, Aalborg Havn Logistik A/S Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Sagsnr.:TS6040203-00120

Læs mere

i Frederiksværk på et areal svarende til ca m2 med ca m3 opfyldningsmateriale. Projektområdet er uden for havnens dækkende værker.

i Frederiksværk på et areal svarende til ca m2 med ca m3 opfyldningsmateriale. Projektområdet er uden for havnens dækkende værker. De Nova Metal ApS Havnevej 25 3300 Frederiksværk Sendt til jimmy@denova.dk og Stine.Jensen@atkinsglobal.com Tilladelse til inddæmning og opfyldning i inderhavnen i Frederiksværk Edvard Thomsens Vej 14

Læs mere

Kommunernes Landsforening KL@KL.dk. Vedrørende spørgsmålet om kommunale selvstyrehavne er omfattet af 68 i den kommunale styrelseslov

Kommunernes Landsforening KL@KL.dk. Vedrørende spørgsmålet om kommunale selvstyrehavne er omfattet af 68 i den kommunale styrelseslov Slotsholmsgade 10-12 DK-1216 København K T +45 7226 9000 F +45 7226 9001 M sum@sum.dk W www.sum.dk Kommunernes Landsforening KL@KL.dk Dato: 4. juni 2010 Enhed: Kommunaljura Sagsbeh.: HAE J.nr.: 2008-3908

Læs mere

Sociale hensyn ved indkøb

Sociale hensyn ved indkøb Studiestræde 50, 1554 København V, Telefon 3376 2000, Fax 3376 2001, www.bl.dk, email bl@bl.dk 18. marts 2014 Sociale hensyn ved indkøb Udbud I forbindelse med boligorganisationernes indkøb af bygge- og

Læs mere

Klager. København, den 1. november 2010 KENDELSE. ctr. Torben Mikeli Olsen ApS Gilleleje Hovedgade 17 3250 Gilleleje

Klager. København, den 1. november 2010 KENDELSE. ctr. Torben Mikeli Olsen ApS Gilleleje Hovedgade 17 3250 Gilleleje 1 København, den 1. november 2010 KENDELSE Klager ctr. Torben Mikeli Olsen ApS Gilleleje Hovedgade 17 3250 Gilleleje Nævnet har modtaget klagen den 22. februar 2010. Klagen angår spørgsmålet, om indklagede

Læs mere

A8-0023/149. Begrundelse

A8-0023/149. Begrundelse 2.3.2016 A8-0023/149 149 Betragtning 14 a (ny) (14a) Selv om public service-forpligtelser kan defineres og udpeges af nationale myndigheder, bør en generel forpligtelse, der er fastsat i national eller

Læs mere

Høring over udkast til bekendtgørelser om arbejdsmiljø i luftfartøjer (Kun ændringer for Færøerne og Grønland)

Høring over udkast til bekendtgørelser om arbejdsmiljø i luftfartøjer (Kun ændringer for Færøerne og Grønland) Til: - Færøernes Landsstyre - Grønlands Selvstyre Cc: - Rigsombudsmanden for Færøerne - Rigsombudsmanden for Grønland Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 pers@tbst.dk www.tbst.dk

Læs mere

Dansk havnestrategi 2025 Belyst i relation til mindre og mellemstore havne. Middelfart 18. september 2025 Fuldmægtig Jess Nørgaaard

Dansk havnestrategi 2025 Belyst i relation til mindre og mellemstore havne. Middelfart 18. september 2025 Fuldmægtig Jess Nørgaaard Dansk havnestrategi 2025 Belyst i relation til mindre og mellemstore havne Middelfart 18. september 2025 Fuldmægtig Jess Nørgaaard Hvor ligger de danske havne (121 havne og de 25 største) Side 2 Fakta

Læs mere

Høring vedr. udkast til bekendtgørelse om godkendelse af assessorer og sagkyndige på jernbaneområdet

Høring vedr. udkast til bekendtgørelse om godkendelse af assessorer og sagkyndige på jernbaneområdet Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7221 8888 info@trafikstyrelsen www.trafikstyrelsen.dk Høringsbrev Høring vedr. udkast til bekendtgørelse om godkendelse af assessorer og sagkyndige

Læs mere

NOTAT OM NORDDJURS KOMMUNES MULIGHED FOR AT BENYTTE FINANSMINISTERIETS RAMMEKONTRAKT OM DATAKOMMUNIKATION

NOTAT OM NORDDJURS KOMMUNES MULIGHED FOR AT BENYTTE FINANSMINISTERIETS RAMMEKONTRAKT OM DATAKOMMUNIKATION Sagsnr. 25024-1 NOTAT OM NORDDJURS KOMMUNES MULIGHED FOR AT BENYTTE FINANSMINISTERIETS RAMMEKONTRAKT OM DATAKOMMUNIKATION 1. Indledning Norddjurs Kommune (herefter benævnt Kommunen ) har bedt Bender von

Læs mere

----- Aabenraa Kommune Skelbækvej 2 6200 Aabenraa Att.: Anne Bjorholm Eckhoff. Vejledende udtalelse om opstilling af el-ladestationer

----- Aabenraa Kommune Skelbækvej 2 6200 Aabenraa Att.: Anne Bjorholm Eckhoff. Vejledende udtalelse om opstilling af el-ladestationer -------csrtj ' ----- KONKURRENCE- OG FORBRUGERSTYRELSEN Aabenraa Kommune Skelbækvej 2 6200 Aabenraa Att.: Anne Bjorholm Eckhoff Dato: 13. februar 2013 Sag: ITE-12/06601-5 Vejledende udtalelse om opstilling

Læs mere

Udbudspligt i tværkommunalt samarbejde

Udbudspligt i tværkommunalt samarbejde Aarhus 24. august 2017 Anne Bergholt Sommer Partner T +45 72 27 33 61 ase@bechbruun.com Sagsnr. 038345-0081 cen/ase Udbudspligt i tværkommunalt samarbejde 1. Indledning Norddjurs Kommune ønsker at få afklaret

Læs mere

HØRINGSNOTAT. Følgende myndigheder og organisationer har afgivet bemærkninger til bekendtgørelsesudkastet: Dansk Elbil Alliance

HØRINGSNOTAT. Følgende myndigheder og organisationer har afgivet bemærkninger til bekendtgørelsesudkastet: Dansk Elbil Alliance HØRINGSNOTAT Dato J. nr. 9. maj 2018 2018-1089 Notat om de indkomne høringssvar vedrørende udkast til bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om krav til tekniske specifikationer m.v. for offentligt

Læs mere

Boxer TV A/S Langebrogade 6E, 1 Postboks København K. Boxer TV A/S' henvendelse om ændring af krav om programpakker

Boxer TV A/S Langebrogade 6E, 1 Postboks København K. Boxer TV A/S' henvendelse om ændring af krav om programpakker Boxer TV A/S Langebrogade 6E, 1 Postboks 118 1004 København K Radio- og tv-nævnet 21. december 2015 Søren F. Jensen Juridisk specialkonsulent sfj@bibliotekogmedier.dk Direkte tlf.: 3373 33 27 Boxer TV

Læs mere

BEK nr 1197 af 28/09/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 24. februar 2019

BEK nr 1197 af 28/09/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 24. februar 2019 BEK nr 1197 af 28/09/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 24. februar 2019 Ministerium: Transport-, Bygnings- og Boligministeriet Journalnummer: Transport-, Bygnings- og Boligmin., j.nr. 2017-6394 Senere ændringer

Læs mere

Statsforvaltningen, Tilsynet Storetorv Aabenraa Statsforvaltningen, Tilsynets sagsnummer

Statsforvaltningen, Tilsynet Storetorv Aabenraa Statsforvaltningen, Tilsynets sagsnummer Statsforvaltningen, Tilsynet Storetorv 10 6200 Aabenraa Gammeltorv 22 DK-1457 København K Tlf. +45 33 13 25 12 Fax +45 33 13 07 17 www.ombudsmanden.dk post@ombudsmanden.dk Personlig henvendelse: 10-14

Læs mere

Afgørelse om at etablering af nyt jernbanespor ved Hjørring Station ikke er VVM-pligtigt

Afgørelse om at etablering af nyt jernbanespor ved Hjørring Station ikke er VVM-pligtigt Banedanmark Att. Jimi Okstoft Amerikas Plads 15 2100 København Ø Sendt elektronisk til: JOFT@bane.dk Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 41 78 01 78 Fax 7262 6790 bts@trafikstyrelsen www.trafikstyrelsen.dk

Læs mere

Standard: Afgørelse i henhold til Metroloven

Standard: Afgørelse i henhold til Metroloven Standard: Afgørelse i henhold til Metroloven Energinet.dk Sendt elektronisk til Energinet.dk ved Niels Christian Brix: NCB@energinet.dk Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262

Læs mere

ændring af bekendtgørelse om certificeringsordning for dokumentation af tekniske forhold i bygningsreglementet

ændring af bekendtgørelse om certificeringsordning for dokumentation af tekniske forhold i bygningsreglementet Carsten Niebuhrs Gade 43 1577 København V Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk tbst.dk Notat BS0400-00233 22-03-2019 Til høringsparterne Høring over udkast til tre bekendtgørelser på byggeområdet

Læs mere

Ombudsmandens undersøgelse af udlændingemyndighederne vejledning om familiesammenføring efter EU-retten mv.

Ombudsmandens undersøgelse af udlændingemyndighederne vejledning om familiesammenføring efter EU-retten mv. Ministeriet for Flygtninge, Indvandrere og Integration Holbergsgade 6 1057 København K Gammeltorv 22 DK-1457 København K Tlf. +45 33 13 25 12 Fax +45 33 13 07 17 www.ombudsmanden.dk post@ombudsmanden.dk

Læs mere

Bilag 2.1. Skabelon til: Indkøbspolitik for UC. Gør tanke til handling VIA University College

Bilag 2.1. Skabelon til: Indkøbspolitik for UC. Gør tanke til handling VIA University College Bilag 2.1. Skabelon til: Indkøbspolitik for UC. Gør tanke til handling VIA University College Indholdsfortegnelse 1. Indledning...3 Statens Indkøbspolitik...3 Samarbejde på tværs af Danmark...4 Lokale

Læs mere

VEJLEDNING TIL SAMARBEJDSAFTALE

VEJLEDNING TIL SAMARBEJDSAFTALE NOTAT 24. MARTS 2014 DIF UDVIKLING VEJLEDNING TIL SAMARBEJDSAFTALE Danmarks Idræts-Forbund har udarbejdet en standardaftale der kan fungere som vejledning til hvordan man kan formulere en samarbejdsaftale

Læs mere

Tilladelse til etablering af et dokbassin i Thyborøn Havn

Tilladelse til etablering af et dokbassin i Thyborøn Havn Thyborøn Havn Tankskibsvej 4 7680 Thyborøn Sendt elektronisk til adm@thyboronport.dk Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 julf@tbst.dk www.trafikstyrelsen.dk Tilladelse til etablering

Læs mere

Bekendtgørelse om overvågning, samordnet procedure og offentliggørelse ved VVM af statslige vej- og jernbaneprojekter

Bekendtgørelse om overvågning, samordnet procedure og offentliggørelse ved VVM af statslige vej- og jernbaneprojekter Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Høringsnotat Dato 8. maj 2017 Bekendtgørelse om overvågning, samordnet procedure og offentliggørelse ved VVM af statslige

Læs mere

Fortrinsadgang for handicappede ansøgere til taxitilladelser

Fortrinsadgang for handicappede ansøgere til taxitilladelser Fortrinsadgang for handicappede ansøgere til taxitilladelser En borger klagede til ombudsmanden over at en kommune i to sager havde givet taxitilladelser til handicappede ansøgere uden at have vurderet

Læs mere

Hvide Sande Havn Fossanæsvej Hvide Sande. Sendt pr. mail til:

Hvide Sande Havn Fossanæsvej Hvide Sande. Sendt pr. mail til: Hvide Sande Havn Fossanæsvej 22 6960 Hvide Sande Sendt pr. mail til: hvidesandehavn@hvshavn.dk Carsten Niebuhrs Gade 43 1577 København V Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk tbst.dk Sagsnr.:TS6040102-00486

Læs mere

Udbudspolitik for varer og tjenesteydelser

Udbudspolitik for varer og tjenesteydelser Initialer: peh Sag: 306-2010-23455 Dok.: 306-2010-289257 Oprettet: 14. december 2010 Udbudspolitik for varer og tjenesteydelser Baggrund Odsherred Kommunes overordnede udbudsstrategi sætter fokus på, hvordan

Læs mere

Afgørelse om at renovering af dræn- og afvandingssystem langs Svenborgbanen ikke er VVM-pligtig

Afgørelse om at renovering af dræn- og afvandingssystem langs Svenborgbanen ikke er VVM-pligtig Banedanmark Amerikas Plads 2100 København Ø Sendt elektronisk til: pcl@ramboll.dk Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 41 78 01 78 Fax 7262 6790 bts@trafikstyrelsen www.trafikstyrelsen.dk Afgørelse

Læs mere

Rammeaftaler. v/ fuldmægtig Kathrine Bjørnager Nielsen

Rammeaftaler. v/ fuldmægtig Kathrine Bjørnager Nielsen Rammeaftaler v/ fuldmægtig Kathrine Bjørnager Nielsen Regulering af rammeaftaler Udtrykkeligt reguleret i Udbudsdirektivet: Definition, jf. artikel 1, stk. 5. Beregning af kontraktværdi, jf. art. 9, stk.

Læs mere

Kære Lene, From:Julie Flagsø To:Lene Wilhøft Subject:Assens Havn 1.sept. Hej Julie. Du har forstået mig korrekt.

Kære Lene, From:Julie Flagsø To:Lene Wilhøft Subject:Assens Havn 1.sept. Hej Julie. Du har forstået mig korrekt. From:Julie Flagsø To:Lene Wilhøft Subject:Assens Havn 1.sept. Kære Lene, Du har forstået mig korrekt. Du er velkommen til at kontakte mig hvis du har yderligere spørgsmål. Rigtig god dag! Med venlig hilsen

Læs mere

TDC A/S Nørregade København C. Att: Juridisk afdeling

TDC A/S Nørregade København C. Att: Juridisk afdeling TDC A/S Nørregade 21 0900 København C Att: Juridisk afdeling Afgørelse efter telelovens 1 76 vedrørende TDC A/S markedsføring om opgradering af bredbånd over for gensolgte bredbåndskunder 20. maj 2008

Læs mere

,!~. maj Teleklagenævnet

,!~. maj Teleklagenævnet Teleklagenævnet Advokatfirmaet Plesner Svane Grønborg Att.: advokat Niels Christian Ellegaard Amerika Plads 37 2100 København ø Bredgade 43 DK-1260 København K Tit 3392 9700 Fax 3392 9988 Deres anmodning

Læs mere

Høring vedr. udkast til bekendtgørelse om ibrugtagningstilladelse for delsystemer i jernbaneinfrastrukturen

Høring vedr. udkast til bekendtgørelse om ibrugtagningstilladelse for delsystemer i jernbaneinfrastrukturen Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7221 8888 info@trafikstyrelsen www.trafikstyrelsen.dk Høringsbrev Høring vedr. udkast til bekendtgørelse om ibrugtagningstilladelse for delsystemer

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om skibsmåling

Bekendtgørelse af lov om skibsmåling LBK nr 71 af 17/01/2014 (Gældende) Udskriftsdato: 4. januar 2017 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Erhvervs- og Vækstmin., Søfartsstyrelsen, j.nr. 2013017462 Senere ændringer til

Læs mere

Finanstilsynet Vibeke Olesen Århusgade København Ø

Finanstilsynet Vibeke Olesen Århusgade København Ø Finanstilsynet Vibeke Olesen Århusgade 110 2100 København Ø Mæglere - ændringsforslag til god skik bekendtgørelsen for mæglere - høringssvar fra Finanstilsynet har den 30. marts 2012 sendt forslag til

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * ean@erst.dk www.erhvervsankenaevnet.

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * ean@erst.dk www.erhvervsankenaevnet. ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * ean@erst.dk www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 22. april 2015 (2014-0037566). Navn egnet til at fremkalde

Læs mere

Forslag til lov om ændring af lov om radio- og fjernsynsvirksomhed. (Ny ordning for udsendelse af ikkekommercielt tv)

Forslag til lov om ændring af lov om radio- og fjernsynsvirksomhed. (Ny ordning for udsendelse af ikkekommercielt tv) Forslag til lov om ændring af lov om radio- og fjernsynsvirksomhed (Ny ordning for udsendelse af ikkekommercielt tv) 1. I lov om radio- og fjernsynsvirksomhed, jf. lovbekendtgørelse nr. 988 af 6. oktober

Læs mere

Høring af udkast til lovforslag om Energinet Danmark

Høring af udkast til lovforslag om Energinet Danmark Energistyrelsen Amaliegade 44 1256 København K att.: Frederikke Lett 26. oktober 2004 Sag 3/1302-0200-0102 / CP Deres ref.. Høring af udkast til lovforslag om Energinet Danmark Med skrivelser af 8. oktober

Læs mere

U D K A S T NOTAT OM UDBUD AF MULTIHAL 1 BAGGRUND OG PROBLEMSTILLING

U D K A S T NOTAT OM UDBUD AF MULTIHAL 1 BAGGRUND OG PROBLEMSTILLING U D K A S T NOTAT OM UDBUD AF MULTIHAL 1 BAGGRUND OG PROBLEMSTILLING Frederikshavn Kommune indgik i 2011 en OPS-kontrakt med et konsortium bestående af MT Højgaard og DEAS om design, opførelse og efterfølgende

Læs mere

Afgørelse om Gadbjerg Hjælpeforenings modtagelse

Afgørelse om Gadbjerg Hjælpeforenings modtagelse Kromann Reumert Att.: Jacob Høeg Madsen Sundkrogsgade 5 2100 København Ø 6. juni 2017 Afgørelse om Gadbjerg Hjælpeforenings modtagelse af indlån 1. Afgørelse Iben Have Thomsen, repræsenteret ved advokat

Læs mere

Orienteringsbrev nr. 2019/2 om bopælsregistrering af børn i CPR

Orienteringsbrev nr. 2019/2 om bopælsregistrering af børn i CPR Til samtlige kommuner IT og CPR Slotsholmsgade 10 1216 København K Telefon 72 26 97 35 cpr@cpr.dk www.cpr.dk Sagsnr. 2019-1299 Doknr. 85054 Dato 27-03-2019 Orienteringsbrev nr. 2019/2 om bopælsregistrering

Læs mere

Scoping udtalelse - Ansøgning om udvidelse af Københavns Havn, Container- og ny krydstogtterminal i Ydre Nordhavn.

Scoping udtalelse - Ansøgning om udvidelse af Københavns Havn, Container- og ny krydstogtterminal i Ydre Nordhavn. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon +4541780482 Fax 7262 6790 chbe@tbst.dk www.trafikstyrelsen.dk Scoping udtalelse - Ansøgning om udvidelse af Københavns Havn, Container- og ny krydstogtterminal

Læs mere

Principiel tilladelse til anlæg af projektet Kronløbsøen.

Principiel tilladelse til anlæg af projektet Kronløbsøen. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 www.trafikstyrelsen.dk Principiel tilladelse til anlæg af projektet Kronløbsøen. Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har d. 6. januar 2017 modtaget

Læs mere

Ved skrivelse af 16. marts 1999 har klageren indbragt afgørelsen for Erhvervsankenævnet, idet klageren bl.a. har anført:

Ved skrivelse af 16. marts 1999 har klageren indbragt afgørelsen for Erhvervsankenævnet, idet klageren bl.a. har anført: Kendelse af 12. oktober 1999. 99-67.906 Aktindsigt nægtet Realkreditlovens 98 (Peter Erling Nielsen, Connie Leth og Vagn Joensen) Advokat K har ved skrivelse af 16. marts 1999 klaget over, at Finanstilsynet

Læs mere

DISCIPLINÆRNÆVNET FOR EJENDOMSMÆGLERE

DISCIPLINÆRNÆVNET FOR EJENDOMSMÆGLERE Den 10. juni 2014 blev der i sag 227-2013 AA mod Ejendomsmægler Karsten Bøgild Langgade 15 8305 Samsø og home Samsø v/ Karsten Bøgild Langgade 15 8305 Samsø afsagt sålydende Kendelse Ved e-mail af 23.

Læs mere

Tilladelse til flytning af et udløb i Sluseholmen i forbindelse med anlæggelse af ny metrostation i Sydhavnen i Københavns Havn.

Tilladelse til flytning af et udløb i Sluseholmen i forbindelse med anlæggelse af ny metrostation i Sydhavnen i Københavns Havn. HOFOR A/S Ved Eiko Steinhauer (Sendt elektronisk) Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk tbst.dk Tilladelse til flytning af et udløb i Sluseholmen i forbindelse

Læs mere

Spørgsmål 3: Ministeren bedes kommentere henvendelsen af 22. november 2004 fra Jesper Lau Hansen, Københavns Universitet, jf. L 13 bilag 4.

Spørgsmål 3: Ministeren bedes kommentere henvendelsen af 22. november 2004 fra Jesper Lau Hansen, Københavns Universitet, jf. L 13 bilag 4. ØKONOMI- OG ERHVERVSMINISTEREN 26. november 2004 Besvarelse af spørgsmål 3 (L 13) stillet af Folketingets Erhvervsudvalg den 23. november 2004. Spørgsmål 3: Ministeren bedes kommentere henvendelsen af

Læs mere

Klager. København, den 23. december 2009 KENDELSE. ctr. EDC Danebo A/S Gammel Havn 1 9000 Aalborg

Klager. København, den 23. december 2009 KENDELSE. ctr. EDC Danebo A/S Gammel Havn 1 9000 Aalborg 1 København, den 23. december 2009 KENDELSE Klager ctr. EDC Danebo A/S Gammel Havn 1 9000 Aalborg Sagen angår spørgsmålet, om indklagede skal betale erstatning til klager i forbindelse med dennes indfrielse

Læs mere

Udarbejdelse af en arkiveringsversion af regionernes valgdata

Udarbejdelse af en arkiveringsversion af regionernes valgdata Annoncering i henhold til Tilbudsloven Afsnit II Udarbejdelse af en arkiveringsversion af regionernes valgdata Sagsnr. 2012-160040 Regionshuset Niels Bohrs Vej 30 9220 Aalborg Ø Annoncering af udarbejdelse

Læs mere