Landsbyplan for Uggelhuse. Landsbyplan/udviklingsplan/borgerplan. for UGGELHUSE

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Landsbyplan for Uggelhuse. Landsbyplan/udviklingsplan/borgerplan. for UGGELHUSE"

Transkript

1 Landsbyplan/udviklingsplan/borgerplan for UGGELHUSE

2 Randers Kommune Udarbejdet 2013/14 Erik Blok Andersen Indhold Introduktion til arbejdet med landsbyplanen... Hvad kan vi? Indledning... Værdier... Historien om Uggelhuse... Uggelhuse 2013/14 - fakta... Aktiviteter i byen... Uggelhuse 2013/14 sådan ser byen ud... Uggelhuse og omegn udsyn og samarbejde... Uggelhuse i fremtiden (nu 5 år 25 år)... 2.

3 Introduktion til arbejdet med landsbyplanen Hvad kan vi? Hvad vil vi? Hvordan gør vi det?. Planen er i høj grad en intern afklaring for vores landsby, så vi står sammen overfor dem vi taler med. Tidsplan Vi skal være færdige med vores plan inden udgangen af Derfor er det vigtigt at holde processen i gang, så der kan samles materiale der bearbejdet det løbende. Det sidste møde vil blive holdt Nov / Dec Det betyder at vi har lidt over to måneder til at arbejde færdig med planen og projekterne. Fra forår 2013 og frem til nu, mangler der kun at finpudse og justere materialet og skrive det sammen til en plan. Vi forventer et afsluttende præsentationsmøde., hvor planen fremlægges en sidste gang i fuld sammenhæng. Arbejdsmetode Der har været mulighed for at komme frem med idéer og syn på tingene, som ikke alle er enige om. Der har været diskussioner om hvor vidt noget er grimt eller pænt, hvad et område skal/kan bruges til eller andet. Men vi har indgået i dialog, for at få det bedste ud af en given idé, selv om man ikke umiddelbart er enig i den. Planen har vist sig, at der er plads til mange idéer og tiltag inden for fælles acceptable rammer. Arbejdsgrupper Landsbyplanen er blevet udarbejdes af Uggelhuses borgere. Og der har været/er nedsat en række udvalg og grupper, med interesse for særlige områder, som har fordybet sig og kommet med forslag til planens enkelte afsnit. Overblik og prioritering Vi har løbende over perioden, afhold møder, både store & små grupper, og via Facebook siden Uggelhuse/fjordens Perle, på hel tiden kunnet/kan være i kontakt, komme med ide, og nye ting! Ret hurtigt, har vi fundet ud af at pladsen ved vores forsamlingshus, skulle løftes, og der er fuld gang i opførelse af bålhus, og belægning af arialerne i forbindelse med legeplads. Senere vil der blive opført 2 shelters.

4 Ved Uggelhuse Marina arbejdes der på at få opstillet en toilet/badbygning, som kan benyttes af turister, lystfiskere, folk der kommer sejlende til, og i forbindelse med arangementer med St Hans, + m.m. Der bliver samtidig arbejdet på at lave en Tv station, drevet af byens unge. Uggelhuse Lokal Tv station. Der er ikke det samme antal børn & unge, på vores fodboldbane, aktiviteter ved fjord, skov, og by som før, fordi IT har invaderet vores hverdag, og det vil vi gøre noget ved. Hele ideen, er at dette medie kan trække de unge ud i luften, mødes, udvikle sig, skabe relationer der er mere forpligtende end dem de møder på nettet! Vores håb/ønske er at der vil opstå grupperinger, der hver især, er gode til forskellige ting. (en kan være god til at fotografere natur/fart, en anden den store stilhed ) Det skal være et udstyr til Tv fremstilling, de unge alene/grupper kan låne, ved at indlevere en drejebog, der fortæller, hvad de ønsker at lave, om/hvad/hvor, f.eks, beskrivelse af Fiskehejre kolonien i skoven, fastelavnssoldaterne i Uggelhuse, o.s.v. Efterfølgende godkendes /gennemarbejdes, projektet sammen med voksne, inden det sendes på YOUTUBE, under en fælles titel (kunne være Uggelhuse TV + Titel på Video), så den altid kan søges. Videoudstyret har flere formål: Udvikling af Uggelhuse som landsby, skabe bånd mellem generationer, dokumentere områdets historie, reklamere for byen, lære de unge ansvar, modne dem, beskrive natur, mennesker, erhverv, fjord, skov, fritid, glæde, projekter, turisme, fiske, sejle, nyheder, vise byens aktivitet, oplysning. De unge skal lære at forestå/udførelse optagelser, redigering, organisering og oplægning på Youtube. Byens beboere skal, og andre byer i kommunen kan, have mulighed for at Leje, de unge mennesker til at lave TV om deres by/område. Redigering/mødeaktivitet skal ske i vores forsamlingshus, (der er internet). Erik Blok Andersen andre, vil være tovholder for projektet, og samle de unge hver 14 dag, de adspurgte unge er mere end klar til at komme i gang, og de større børn er indforstået med at råde og hjælpe de mindre. Forsamlingshuset bliver opgraderet til mulighed for foredrags/kursusvirksomhed, Tv station, med AV udstyr, lys, trådløs lyd, projektor, samt teleslyngeanlæg. Da det er store opgaver der er sat i gang, kan alle ikke udføres på en gang, men frem i tiden vil der blive arbejdet med, trafiksikring, turisme, overnatningsmulighed, stisystemer, guidede ture, natur turisme, bus turisme, cykel turisme, lave mødedag for Gråmulerne (ældre mænd med motorcykler), Veteranbiler, m.m.

5 Hvad kan vi? Indledning Borgerne i Uggelhuse har et væld af idéer og ønsker, som skal frem i dagens lys. Kun ved at få fortalt og diskuteret ønskerne og tankerne, kan de på sigt blive til virkelighed. Derfor har en gruppe borgere arbejdet med deres idéer og ønsker, i håb om at man kan finde en rød tråd i landsbyens fremtidige udvikling. Der er kommet gang i nærdemokratiet, for det er i Uggelhuse beslutningerne om landsbyens fremtid skal træffes. Der er mange udfordringer; dyr fjernvarme, langsomt internet, fraflytning, uenigheder og interesser, der ikke umiddelbart trækker i samme retning. Men kun med en åben dialog og mobilisering af lokale kræfter, har vi fundet svar og ressourcer, som kan udvikle Uggelhuse. Denne udviklingsplan er Uggelhuse-borgernes retningsgiver for fremtidig udvikling og målet er, at den kan give et billede af fremtidens Uggelhuse. Værdier Uggelhuse er helt unik. Den er en kombination af fisker- og landbrugssamfund og her derudover fantastiske bosætningskvaliteter. I mange lokales hukommelse, findes der stadig et billede af et samfund, hvor alle funktioner var tæt på. Der var jernbanen, købmanden, fjorden osv. - livet blev levet i landsbyen. I dag er mange dagligdagsfunktioner flyttet til Assentoft eller Randers, men det der er tilbage er bosætningskvaliteterne. Naturen og naboskabet og de værdier vil Uggelhuse værne om og bygge videre på. Det betyder at det skal være rart at bo i Uggelhuse. Landsbyen skal holdes pæn og ren, shines op nogen steder og man skal kunne mødes og snakke sammen. Man skal ud af husene og bruge mulighederne fjorden, aktivitetspladsen ved forsamlingshuset osv. Historien om Uggelhuse Uggelhuse er opstået som et gårdsamfund på engene for foden af Virring bakker. Bebyggelsen kan spores tilbage til 1479 under navnet Wgdall, som senere har udviklet sig til Ogelhusene (1688) og Ulhuse til i dag Uggelhuse.

6 De flade enge består af hævet stenalderhavbund og er fortsat godt græsningsland for primært heste. Der har sandsynligvis også været et mindre fiskersamfund ved fjorden. Byudvikling Bebyggelsen langs den uregelmæssige vejforte har langsomt udviklet sig mod øst, så Uggelhuse nu strækker sig over en næsten to kilometer lang strækning med form som en vinkel. Den seneste byudvikling har været udstykningen af større parceller op ad bakkerne mod sydøst, hvorfra der er en flot udsigt over landsbyen, de flade enge og fjorden. Hidtil har al bebyggelse været relateret til vejene Kærvejen, Bygaden og Vandbækvej og været et stærkt og karakteristisk træk ved Uggelhuse. Jernbanen Da den nu nedlagte Randers-Ryomgård-bane blev åbnet i 1876, blev Uggelhuse stationsby med posthus. Skinnerne ligger der endnu på strækningen fra Randers til Allingåbro, hvorfra man kan køre gennem Uggelhuse med skinnecykler på den 16 kilometer lange strækning til Ørneborgvej i Kristrup. Stationsbygningen er bevaret på Stationsvej 3. Uggelhuse fakta Uggelhuse er en by i Østjylland med 466 indbyggere, beliggende på sydsiden af Randers Fjord, 8 km vest for Allingåbro og 14 km øst for Randers. Byen ligger i Randers Kommune og hører til Region Midtjylland. Erhverv Et enkelt landbrug i drift, Uggelhuse Motor og Marine, Uggelhuse Auto Tømrer/ Peder Hansen, Sivskoproduktion, Trinbrættet, Rørskær, Dagpleje, Uggelhuse Murerforretning. Foreninger, klubber mv. Lystbådehavnen, Jollehavnen, Borgerforeningen, Forsamlingshuset, Uggelhuse Jagtforening.

7 Aktiviteter i byen Nedenstående er blot et udpluk af de aktiviteter der er i byen : Børne gymnastik, Banko, Yoga, Madlavning for mænd, Foredrag, Krolf, Familie dag, Loppemarked, Fjordens dag, Halloween, Juletræ, Julebanko, Julebazar, Fastelavn, Revy, Sankt Hans, Byfest, Høstdag, Æbledag. Herudover er der Marinaen, Uggelhuse Sejlklub, som er en privat lystsejlerforening, og jollehavnen som er landsbyens havn. Her har alle Uggelhuse`s beboere ret til at have en båd liggende og tage på fisketur fra. Der er gode muligheder for at komme ud i naturen, hvad end det er en tur i kajak på fjorden eller en løbetur i skoven man skulle have lyst til. Disse muligheder vil Uggelhuse-borgerne styrke yderligere. For besøgende og turister er der også mange muligheder. Man skal føle sig velkommen i Uggelhuse og en tur ned til fjorden skal være en oplevelse. Der er f.eks. både aktivitets- og overnatningsmuligheder privat i byen, og i de snarligt kommende shelter ved forsamlingshuset, og Randers natur & fjordcenter, beliggende mod Assentoft, 500 meter fra byen. I Uggelhuse vil vi udbygge ferie- og oplevelsesmulighederne yderligere, så vi har mulighed for at give besøgende en god oplevelse og et positivt indtryk af landsbyen.

8 Uggelhuse og omegn udsyn og samarbejde Uggelhuses aktiviteter tiltrækker også folk fra de omkring liggende byer, Langkastrup, Floes, Assentoft, Grund og Allingåbro, m.f., og beboerne fra Uggelhuse, bruget også de ting de andre kan tilbyde. Men der en sund konkurrence, som er med til at få os til at yde lidt mere! Der er arbejdspladser i byen, men de fleste kører ud for at arbejde, med det nye hængsel nås Århus på 30 min. Fritidsaktiviteter i Uggelhuse, er typisk ved forsamlingshuset, men mange benytter også naturen, skov & fjord, til at cykle, løbe eller gå. Hvad vil vi? Uggelhuse i fremtiden (nu 5 år 25 år) Hvilken type udvikling ønsker vi? Hvordan skal Uggelhuse se ud? Vil vi have folk til at flytte til? Hvis ja, hvem og hvor? I landsbyen, nyudstykning..? Skal vi lave en vejledning eller have retningslinjer f.eks. for Bygaden? Samarbejde med Langkastrup og Floes er der muligheder i det? Nu & Fremtidens Uggelhuse. Vi er af den opfattelse at der skal ske en udvikling i vores by, men den skal styres på en måde, så området ikke lider overlast. Dette kan gøres ved at fremme besøg af mennesker der besøger os i forbindelse med lystfiskeri, kano, kajak, joller, sejlbåd, badning, banecykling, alm. Cykelturisme, motionister, fuglekiggere, ugentlige sommerbesøg af veteran biler, amerikanske biler, motorcykler (Gråmuler), Firma overlevelses kurser, Kanindræberkurser, i forbindelse med kursus aktivitet i vores forsamlingshus, historiske guidede ture i området.

9 *Forsamlingshuset skal/bliver udstyres med A/V udstyr, så det kan bruges til foredrag & kursusvirksomhed. *Projekt ved Uggelhuse Marina, bad & toilet faciliteter*. *Et ungdoms projekt med byens unge, Uggelhuse Tv.* *udvikling af området ved T broen, shelters, landingsplads for kano/havkajak, m.m.* *Lave en sand strand, ved T broen, til sommer badning. *Området ved forsamlingshuset, opgraderes med Bål hytte, shelters, flisebelægning, renovering af grøft, træer ryddes, Krolf faciliteter, peatang, koncert arrangementer, markedsdage* Der vil også blive arbejdet på en cykel/ride sti fra Allingåbro til Randers. *Genopførelse af det gamle ventehus ved trinbrættet, pladsen skal trimmes, opbygning af hus i oprindelig stil, og indrettes som et sted man kan nyde sin medbragte mad, (eks banecykler), og samtidig være en historisk formidling af området, med info på de indvendige vægge.* *Sti system mellem ny & gammel bydel, en gammel drøm, om at forbinde Gammel & ny bydel, bag om, så man nemmere, kunne sende sine børn til pladsen ved forsamlingshuset.* *En Multibane, vil være kronen på værket. Uggelhuse vil på landkortet Bogstaveligt talt! Google, Garmin, TomTom og alle de andre skal kunne finde Uggelhuse. Der har tidligere været problemer med at man er blevet vist via grus- og markveje til Uggelhuse. Der er taget fat i dette problem og har allerede opnået at få rettet kortmaterialet hos bl.a. Garmin. Det er også vigtigt for Uggelhuse at få bedre digital infrastruktur. Erik Blok Andersen er tovholder på at undersøge og oplyse om mulighederne for at få fibernet til samtlige husstande. I denne proces er det vigtigt at melde klart ud om man er med, da bindende tilsagn om at komme på nettet kan være nødvendig for at gravearbejdet går i gang. En positiv sideeffekt er, at stue- og parabolantenner snart vil være fortid i Uggelhuse. For øjeblikket, er TDC på banen med internet, Tv & telefoni, og kommer snart med et tilbud. (Uggelhuse & Langkastrup) *Der arbejdes på højtryk, for at finde en løsning på den høje varme pris i byen.* Hvis Kraftvarmeværket lukker, skal der arbejdes med, at relancere Uggelhuse som, Danmarks grønneste landsby, da de fleste huse vil være bestykkede med fyringsanlæg der alle er CO2 neutrale.

10 Hvad vil vi med vores by? Bosætning I Uggelhuse er der både mulighed for at bo i et karakteristisk hus med historie, midt i den gamle landsby, eller en grund med fjordudsigt på Koglevej i nyudstykningen i byens sydøstlige del. Muligheden for at bo på forskellige måder er vigtig for Uggelhuse, for et varieret boligudbud betyder at flere vil overveje at bosætte sig her. Byggemuligheder En del køber et af byens gamle huse, og renoverer, men der er mulighed for hul udfyldning, eller købe en af Randers Kommunes bedst beliggende grunde, med udsigt over fjorddeltaet, med udsyn helt til Mellerup og Udbyhøj. Borgerne vil gerne synliggøre muligheden for at drive mindre virksomheder i Uggelhuse. Tilstedeværelsen af lokale håndværkere, små forretninger eller hjemmearbejdspladser, er med til at give byen liv og holder fast i ildsjælene. Aktiviteter i Uggelhuse Hvordan fastholdes traditioner og aktiviteter Hvor kan og skal aktiviteter finde sted? T-Broen T- broen er et enestående sted i Uggelhuse,her vil der med tiden blive opstillet et shelter,(måske), og laves en landingsplads for havkajakker & kanoer, om sommeren er der livligbadning fra stranden, fiskeri foregår hele året. Aktivitetsplads ved forsamlingshuset Hvem vidste at Uggelhuse har et Krolf hold, som rangerer mellem de bedste i landet? Super legeplads, shelters, bålhytte,byfest, fodboldbane,alt dette og meget mere i et brag af en natur. Projekt Positiv omtale Vi har i gennem mange år været byen med landets næst dyreste varme, men det ser ud til at finde en løsning, så nu skal vi videre, så vi vil prøve at formidle de mange gode ting, der er her ude, fra mund til mund, Uggelhuse Tv kunne være en anden, vi har og kan så mange ting herude. Projekt Kryds fjorden Dette er et fremtids projekt, som måske ikke kan realiseres, udfordringen er i forsikring, hvem har ansvar ved uheld? Forfald hvor kan byen løftes? I det store hele er byen pæn, og mange gør en indsats for at holde deres huse og haver, men vi arbejder på at lave et tema, æblernes by, rosernes by er taget, men en fælles ting vi alle kunne bidrage til. Økologi, m.m, (Fremtidens projekt!) Projekt Renere By -Affald i vejkanterne -Fælles oprydningsdage (projektet beskrives så godt som muligt med tekst, billeder og kort)

11 Lokale produkter højbede og køkkenhaver Der er en stor lokal interesse for at dyrke egne produkter. Palle Hollænder m.fl. har interesse i at samarbejde og muligvis danne en haveforening evt. med dyrkning af Palles jord (Skippervej 10). man vil skabe en engageret lokal forening, som kan blive en god historie fra Uggelhuse og som kan ryste yderligere aktiviteter og udvikling af sig. Haveforeningen kunne f.eks. samarbejde med forsamlingshuset/borgerforeningen om et årligt marked, hvor en byfest kombineres med salg af de lokale grøntsager mv. Øvrig infrastruktur Er der svage punkter? Hvor skal der sættes ind og hvordan? Banestien Der bliver undersøgt hvad der er opnåeligt, skinnecyklerne formodes i fremtiden, at kunne køre fra/til Kristrup Station - Allingåbro, muligheden for alm. Cykel & ridesti undersøges! Trafik i Uggelhuse Der bliver kørt stærkt igennem vores by, og dette kan afhjælpes med vej chikaner, disse må dog ikke være til gene for den kollektive trafik, da den er af stor vigtighed for byen. Smalle rabatter Vest for Uggelhuse er der flere steder meget smalle rabatter langs vejen, da der pløjes meget tæt på asfalten. Dette medfører farlige situationer, særligt for cyklende, hvis de presses ud i rabatten af passerende biler. Erik Skovgaard vil finde frem til regler/retningslinjer for området, så landsbyen kan tage kontakt til landmanden. Hjælper dette ikke, kan borgerne vælge at rette en klage/indberetning til Randers Kommune. Naturen Hvad kan vi med Naturpark Randers Fjord? Fjordens tilstand Fjorden er i bedring, men der er stadig skibe der spuler dæk, eks kunstgødning, m.m. under deres sejlas på fjorden, der vil blive en plan for at folk kan foto dok, og sende til SOK! Stier i og omkring Uggelhuse En af de sti muligheder der dukker op gang på gang, er en sti der forbinder den Gamle bydel med den nye, der bliver arbejdet med at lave en sti, på markernes skel. Fugle-/udsigtstårn ved Jollehavnen Indtil videre er det et meget svært projekt, p.g.a. omfattende måling af vandgennemstrømning,fredning og, find selv på mere! Det er et fremtidsprojekt.

12 Planer og bindinger Uggelhuse er rammebelagt som landsby, blandet bolig- og erhvervsområde, i Kommuneplan Der findes to gældende lokalplaner for områder i Uggelhuse, begge udarbejdet af gl. Sønderhald Kommune; 179-S og 181-S. Lokalplanerne er for boligområder ved hhv. Bygaden og Koglevej og kan findes her:

13 Omkring Uggelhuse Uggelhuse ligger ned til Fjorden og hele landsbyen ligger i et geologisk og landskabeligt interesseområde og en del ligger inden for strandbeskyttelseslinjen, hvor der kun undtagelsesvist kan bebygges. Selve landsbyen (inden for afgrænsningen) er undtaget fra dette forbud, men ændring i brug af øvrige arealer kræver forudgående planændringer. Uggelhuse ligger i et værdifuldt naturområde, hvilket er et aktiv for byen. Her er skønt at opholde sig og selv om nogen arealer er beskyttede, kan de gøres tilgængelige med stier. Uggelhuse ligger på kanten af fjordengene med det maritime forland og fjorden mod nord, samt bløde bakker med landbrugsjord mod syd. Landsbyen har således været en blanding af landbrugssamfund og fiskerby. Uggelhuse er generelt en velholdt landsby, der ud over de naturmæssige værdier, også byder på et karakteristisk miljø, med en blanding af landlig og maritim stemning. Historisk set har landsbyudviklingen forholdt sig til vejstrukturen og fjordlandskabet. Landsbyens nyeste parcelhuskvarter i det sydøstlige hjørne bryder med dette princip. Der er flere bygninger af kulturhistorisk værdi i Uggelhuse. En del af disse relaterer sig til fiskerkulturen og en del til landbrugserhvervet. Dertil kommer de fælles faciliteter som forsamlingshus og skole samt bygninger, der har tilknytning til jernbanen. I dag benyttes de fleste af disse bygninger til beboelse.

14 Uggelhuse er udpeget til kulturmiljø og der bør være særligt fokus på at bevare de fine miljøer, der er relateret til fjorden. Kortet viser Strandbeskyttelseslinjen, 3-udpegede områder, samt spulefeltet vest for byen (blåt). Grønne områder er enge og de gule er strandenge. OBS - Målestok passer ikke! Naturpark Randers Fjord Læs om projektet på Kontakt: Terese Scheller Sandvei, tss@randers.dk eller tlf.:

15 Sammenfatningen er denne Landsbyplan er lavet af Erik Blok Andersen / Bygaden / Uggelhuse. 15/ Billeder er udlånt af &

Landsbyplan for Sødring Udbyhøj. Landsbyplan/udviklingsplan/borgerplan. for SØDRING UDBYHØJ

Landsbyplan for Sødring Udbyhøj. Landsbyplan/udviklingsplan/borgerplan. for SØDRING UDBYHØJ Landsbyplan/udviklingsplan/borgerplan for SØDRING UDBYHØJ Randers Kommune Udarbejdet foråret 2013 Indhold Introduktion til arbejdet med landsbyplanen... 3 Planer og bindinger... 9 Indledning... 5 Værdier...

Læs mere

Notat. Hermed de nominerede til Initiativprisen 2016.

Notat. Hermed de nominerede til Initiativprisen 2016. Notat Vedrørende: Nomineringer Initiativprisen 2016 Sagsnavn: Årets ildsjæl og initiativprisen 2016 Sagsnummer: 00.16.00-P20-4-15 Skrevet af: Line Marie Sørensen E-mail: lms@randers.dk Forvaltning: Erhvervs-

Læs mere

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2 Byskitser Kommuneplan 2013-2025, hæfte 2 Vedtaget af Viborg Byråd den 22. maj 2013 BILLEDE placeres her Om plansystemet Dette hæfte om byskitser er en del af Kommuneplan 2013 2025 for Viborg Kommune. I

Læs mere

UDVIK- LINGS- PLAN. Lydum 2020

UDVIK- LINGS- PLAN. Lydum 2020 UDVIK- LINGS- PLAN Lydum 2020 Naturen er vores styrke og kilde til store oplevelser. Gå selv på opdagelse i naturen, pas på den og del den med andre. Sammen fortæller vi verden om vores natur - #viinaturen

Læs mere

Dronningborg. Udviklingsareal Tjærby dige Lokalplan 557

Dronningborg. Udviklingsareal Tjærby dige Lokalplan 557 Dronningborg Udviklingsareal Tjærby dige Lokalplan 557 Byens bedste beliggenhed Kongelig udsigt Dronningborg Bydelen Dronningborg er beliggende i den nordøstlige del af Randers By og er et af de mest attraktive

Læs mere

LAG Favrskov, Landsbyrådet og Favrskov Kommune Projekt Udviklingsplaner og Landsbylokalplaner Resume af borgermøde i LADING

LAG Favrskov, Landsbyrådet og Favrskov Kommune Projekt Udviklingsplaner og Landsbylokalplaner Resume af borgermøde i LADING Indledning: LAG Favrskov, Landsbyrådet og Favrskov Kommune Projekt Udviklingsplaner og Landsbylokalplaner Resume af borgermøde i LADING Landbyrådsrepræsentanten fra Lading og Lokalrådet i Lading inviterede

Læs mere

LAG Favrskov, Landsbyrådet og Favrskov Kommune Projekt Udviklingsplaner og Landsbylokalplaner Resume af borgermøde i HOULBJERG

LAG Favrskov, Landsbyrådet og Favrskov Kommune Projekt Udviklingsplaner og Landsbylokalplaner Resume af borgermøde i HOULBJERG Indledning: LAG Favrskov, Landsbyrådet og Favrskov Kommune Projekt Udviklingsplaner og Landsbylokalplaner Resume af borgermøde i HOULBJERG Landbyrådsrepræsentanten fra Houlbjerg og Borgerforeningen i Houlbjerg

Læs mere

På hat med Gadbjerg. Gadbjerg side 21. registrering af. september 2009

På hat med Gadbjerg. Gadbjerg side 21. registrering af. september 2009 På hat med registrering af side 21 vartegn registrering af side 22 DTK Kort25 Trad. - INFO Indbyggertal 2008 by 630 pers sogn 1311 pers Hjemmeside www.gadbjerg.dk Afstande - Vejle 20 km - Give 12 km Offentlig

Læs mere

Alsønderup Sogns Lokalråd Landsbyvision 2011. Lokalrådet December 2011

Alsønderup Sogns Lokalråd Landsbyvision 2011. Lokalrådet December 2011 Alsønderup Sogns Lokalråd Landsbyvision 2011 Lokalrådet December 2011 1 Kilde. Kms/Hillerød kommune 2 Baggrund Sommeren 2011 afholdt lokalrådet for Alsønderup sogn en visionsdag på Kulsviergården i Alsønderup,

Læs mere

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2 Byskitser Kommuneplan 2013-2025, hæfte 2 Vedtaget af Viborg Byråd den 22. maj 2013 BILLEDE placeres her Om plansystemet Dette hæfte om byskitser er en del af Kommuneplan 2013 2025 for Viborg Kommune. I

Læs mere

en landsby i stærk udvikling

en landsby i stærk udvikling Lyne en landsby i stærk udvikling Ansvarlig: Arbejdsgruppen Lyne December 2009 Foto: Gunnar Schmidt Indhold Indhold 2 Lyne s lokal historie 3 Lokal analyse...3 Befolkningsanalyse..4 Input.4 Hvad viser

Læs mere

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2 Byskitser Kommuneplan 2013-2025, hæfte 2 Vedtaget af Viborg Byråd den 22. maj 2013 BILLEDE placeres her Om plansystemet Dette hæfte om byskitser er en del af Kommuneplan 2013 2025 for Viborg Kommune. I

Læs mere

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2 Byskitser Kommuneplan 2013-2025, hæfte 2 Vedtaget af Viborg Byråd den 22. maj 2013 BILLEDE placeres her Om plansystemet Dette hæfte om byskitser er en del af Kommuneplan 2013 2025 for Viborg Kommune. I

Læs mere

08. HO VARDE KOMMUNE - RAMMEDEL - SEPTEMBER 2013

08. HO VARDE KOMMUNE - RAMMEDEL - SEPTEMBER 2013 Ho 08. HO KOMMUNEPLAN 2013 VARDE KOMMUNE - RAMMEDEL - SEPTEMBER 2013 Kommuneplanens opbygning og retsvirkninger Kommuneplanens opbygning Kommuneplan 2013 består af: Hovedstruktur der angiver de overordnede

Læs mere

Borgerplan for Kvols

Borgerplan for Kvols Borgerplan for Kvols Beskrivelse af byen og landskabet: Kvols er meget smukt beliggende på vestsiden af Hjarbæk fjord. Byens huse ligger tæt opad skrænterne fra den lille havn ved fjorden og holder sig

Læs mere

Din guide til SilkeborgMotorvejen

Din guide til SilkeborgMotorvejen Din guide til SilkeborgMotorvejen Oplev med 130 i timen SilkeborgMotorvejen er ikke bare en almindelig motorvej. Den passerer gennem Silkeborg by og noget af det smukkeste landskab, Danmark har at byde

Læs mere

Hvordan skal vi udvikle Skjoldelev?

Hvordan skal vi udvikle Skjoldelev? LAG Favrskov, Landsbyrådet og Favrskov Kommune Projekt Landsbyplaner og Landsbylokalplaner Resume af borgermøde i SKJOLDELEV Indledning: Landbyrådsrepræsentanten fra Skjoldelev inviterede i samarbejde

Læs mere

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2 Byskitser Kommuneplan 2013-2025, hæfte 2 Vedtaget af Viborg Byråd den 22. maj 2013 BILLEDE placeres her Om plansystemet Dette hæfte om byskitser er en del af Kommuneplan 2013 2025 for Viborg Kommune. I

Læs mere

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2 Byskitser Kommuneplan 2013-2025, hæfte 2 Vedtaget af Viborg Byråd den 22. maj 2013 BILLEDE placeres her Om plansystemet Dette hæfte om byskitser er en del af Kommuneplan 2013 2025 for Viborg Kommune. I

Læs mere

Starup/Tofterup Borgerforening og Lokalråd

Starup/Tofterup Borgerforening og Lokalråd Fællesmøde med arbejdsgrupperne onsdag den 12. oktober kl. 19.30 22.00 i Multihuset. Status fra de enkelte arbejdsgrupper: Kulturgruppen: 5 minutters oplæg fra hver gruppe I støbeskeen til det kommende

Læs mere

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2 Byskitser Kommuneplan 2013-2025, hæfte 2 Vedtaget af Viborg Byråd den 22. maj 2013 BILLEDE placeres her Om plansystemet Dette hæfte om byskitser er en del af Kommuneplan 2013 2025 for Viborg Kommune. I

Læs mere

Landsbyudvikling: Procesplan og Invitation til Borgermøder

Landsbyudvikling: Procesplan og Invitation til Borgermøder Landsbyudvikling: Procesplan og Invitation til Borgermøder Visionære Borgermøde om Landsbyudvikling i Sjelle og Omegn Tovholder: Sjelle Bylaug Procesplan for Sjelle: Formålet med dette visionære borgermøde

Læs mere

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2 Byskitser Kommuneplan 2013-2025, hæfte 2 Vedtaget af Viborg Byråd den 22. maj 2013 BILLEDE placeres her Om plansystemet Dette hæfte om byskitser er en del af Kommuneplan 2013 2025 for Viborg Kommune. I

Læs mere

Velkommen til Strandkanten. - med tæerne i havet og byen i ryggen

Velkommen til Strandkanten. - med tæerne i havet og byen i ryggen Velkommen til Strandkanten - med tæerne i havet og byen i ryggen Da Strandkanten endnu ikke er færdigbygget, er brochurens billeder af bygningen og interiør ikke rigtige fotos, men såkaldte arkitekt 3D

Læs mere

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2 Byskitser Kommuneplan 2013-2025, hæfte 2 Vedtaget af Viborg Byråd den 22. maj 2013 BILLEDE placeres her Om plansystemet Dette hæfte om byskitser er en del af Kommuneplan 2013 2025 for Viborg Kommune. I

Læs mere

Blomstrende landsby, Bøjden gruppen

Blomstrende landsby, Bøjden gruppen Blomstrende landsby, Bøjden gruppen Rapport/konklusion fra gruppemøder, sommeren 2012. Førstehåndsindtryk Fra Siversbjerg : Flot udsigt! En fin og fartdæmpende chikane af den lange, lige, landevej. Derefter

Læs mere

Referat Efter velkomsten begyndte cafedebatten, som hurtigt kom i gang efterfølgende er der under hvert cafebord opsamlet fokuspunkter, mange

Referat Efter velkomsten begyndte cafedebatten, som hurtigt kom i gang efterfølgende er der under hvert cafebord opsamlet fokuspunkter, mange Referat fra tema2 Byudvikling og Bosætning Pilegårdsskolen, Langeskov 14.05 2007 Program 19.00 Musik og velkomst ved udvalgsformanden 19.15 Niras informerer om cafebordsmetode 19.20 Hanne fortæller om

Læs mere

HVERDAGSCYKLING I OPLANDSBYER BILAG 1

HVERDAGSCYKLING I OPLANDSBYER BILAG 1 RANDERS KOMMUNE HVERDAGSCYKLING I OPLANDSBYER BILAG 1 ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk 1 Baggrund Randers Kommune har gennem flere år haft

Læs mere

UDKAST PROJEKTKATALOG LANDSBYER PLANDISTRIKT 05 RYOMGÅRD, PINDSTRUP. Juli 2012

UDKAST PROJEKTKATALOG LANDSBYER PLANDISTRIKT 05 RYOMGÅRD, PINDSTRUP. Juli 2012 UDKAST 05 12 07 09 10 06 02 03 11 08 04 01 PROJEKTKATALOG LANDSBYER Juli 2012 PLANDISTRIKT 05 RYOMGÅRD, PINDSTRUP INDHOLD Baggrund & Formål 3 Projekter i kataloget 3 LANDSBYER Attrup 4 Marie Magdalene

Læs mere

Bo på engen helt tæt på fjorden. Med kort afstand til Ringkøbing centrum.

Bo på engen helt tæt på fjorden. Med kort afstand til Ringkøbing centrum. Strandkanten Vil du bo midt i naturen? Så har du muligheden nu, hvor vi tilbyder en gruppe nye og attraktive boliger på unikke naturgrunde i en helt ny bydel midt i det smukke, åbne fjordlandskab. Naturbydelen

Læs mere

Naturens dag. Friluftsfestival. Besøg de deltagende foreninger! Der er masser af muligheder for en snak, tips og tricks og sjove aktiviteter!

Naturens dag. Friluftsfestival. Besøg de deltagende foreninger! Der er masser af muligheder for en snak, tips og tricks og sjove aktiviteter! Naturens dag Friluftsfestival Besøg de deltagende foreninger! Der er masser af muligheder for en snak, tips og tricks og sjove aktiviteter! Festivalen er åben fra 10.00-15.00 Naturstyrelsen, Kronjylland:

Læs mere

Kelleris, Espergærde. Espergærde SV mellem Kelleris Hegn og Grydemoseområdet.

Kelleris, Espergærde. Espergærde SV mellem Kelleris Hegn og Grydemoseområdet. Indhold Kelleris, Espergærde...2 Hornebyvej 71, Hornbæk...4 Harboesvej, Hornbæk...6 Ørsholtvej 25, Gurre...8 Birkehegnet, Ålsgårde...10 RIKA Plast, Saunte Bygade...12 1 Kelleris, Espergærde Lokalitet Espergærde

Læs mere

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2 Byskitser Kommuneplan 2013-2025, hæfte 2 Vedtaget af Viborg Byråd den 22. maj 2013 BILLEDE placeres her Om plansystemet Dette hæfte om byskitser er en del af Kommuneplan 2013 2025 for Viborg Kommune. I

Læs mere

FREMTIDSPLAN FOR SNAPTUN 2018

FREMTIDSPLAN FOR SNAPTUN 2018 FREMTIDSPLAN FOR SNAPTUN 2018 2 Snaptuns fremtid 3 Vision for Snaptun Vi vil udvikle vores lokalområde under hensyntagen til bevaring af områdets mange kvaliteter. Vi vil bo her - det er et dejligt sted

Læs mere

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2 Byskitser Kommuneplan 2013-2025, hæfte 2 Vedtaget af Viborg Byråd den 22. maj 2013 BILLEDE placeres her Om plansystemet Dette hæfte om byskitser er en del af Kommuneplan 2013 2025 for Viborg Kommune. I

Læs mere

Projektbeskrivelse 2017

Projektbeskrivelse 2017 Projektbeskrivelse 2017 Lohals Havn flere målgrupper, øget indtjening og beskæftigelse 1 Lohals Havn har det sidste år investeret massivt i ændringer og udbygninger. Tiltagene er til glæde for vore gæster,

Læs mere

TRÆSKIBS SAMMENSLUTNINGEN PINSESTÆVNE 2015. Kursen er sat!

TRÆSKIBS SAMMENSLUTNINGEN PINSESTÆVNE 2015. Kursen er sat! TRÆSKIBS SAMMENSLUTNINGEN PINSESTÆVNE 2015 Kursen er sat! LEMVIG 23.-25. MAJ 2015 TEMA: FISK & FISKERI - FØR OG NU Fisk og fiskeri har altid fyldt meget i Lemvig og derfor har vi valgt dette tema for Pinsestævne

Læs mere

LAG Favrskov, Landsbyrådet og Favrskov Kommune Projekt Landsbyplaner og Landsbylokalplaner Resume af borgermøde i VELLEV

LAG Favrskov, Landsbyrådet og Favrskov Kommune Projekt Landsbyplaner og Landsbylokalplaner Resume af borgermøde i VELLEV Indledning: LAG Favrskov, Landsbyrådet og Favrskov Kommune Projekt Landsbyplaner og Landsbylokalplaner Resume af borgermøde i VELLEV Landbyrådsrepræsentanten fra Vellev inviterede i samarbejde med Landdistrikternes

Læs mere

Visioner for fremtidens Køge Nord. Fra erhverv, landsby og boligområde til attraktiv stationsby anno 2035

Visioner for fremtidens Køge Nord. Fra erhverv, landsby og boligområde til attraktiv stationsby anno 2035 Visioner for fremtidens Køge Nord Fra erhverv, landsby og boligområde til attraktiv stationsby anno 2035. The triangle of growth Befolkningsudviklingen 2012-2030 (prog. 2011) God infrastruktur ved Køge

Læs mere

Koglevej i Uggelhuse. Salgsvilkår

Koglevej i Uggelhuse. Salgsvilkår Koglevej i Uggelhuse Salgsvilkår Udstykningen omfatter 12 parceller i Uggelhuse. De udbudte parceller er alle beliggende i den sydøstlige del af Uggelhuse, på et nordligt skrånende terræn, der giver særdeles

Læs mere

Boligområde til udstykning og salg med direkte adgang til naturskønne omgivelser

Boligområde til udstykning og salg med direkte adgang til naturskønne omgivelser Boligområde til udstykning og salg med direkte adgang til naturskønne omgivelser Nyt parcelhusområde på kanten mellem by og land - tæt på indkøbsmuligheder, S-tog og med direkte adgang til rekreative områder.

Læs mere

Flyt ind i naturen. Bo på engen helt tæt på fjorden. Med kort afstand til Ringkøbing centrum

Flyt ind i naturen. Bo på engen helt tæt på fjorden. Med kort afstand til Ringkøbing centrum Strandkanten Vil du bo midt i naturen? Så har du muligheden nu, hvor vi tilbyder en gruppe nye og attraktive boliger på unikke naturgrunde i en helt ny bydel midt i det smukke, åbne fjordlandskab. Naturbydelen

Læs mere

Nyt revideret forslag til landdistriktspolitik for Køge Kommune Maj 2016

Nyt revideret forslag til landdistriktspolitik for Køge Kommune Maj 2016 Nyt revideret forslag til landdistriktspolitik for Køge Kommune Maj 2016 1. Formål En meget stor del af Køge Kommunens areal udgøres af landdistrikter, og en betydelig del af kommunens borgere bor i landdistrikterne.

Læs mere

AARHUS Ø. Rekreativ forbindelse Nord Bernhardt Jensens Boulevard

AARHUS Ø. Rekreativ forbindelse Nord Bernhardt Jensens Boulevard AARHUS Ø Rekreativ forbindelse Nord Bernhardt Jensens Boulevard 5448 VISIONEN I begyndelsen af dette årtusinde satte Aarhus Kommune en vision for Aarhus: Aarhus en god by for alle og en by i bevægelse.

Læs mere

Oplæg: Fællesareal & Sti-systemer til Grundejerforeningen Bæveren, Støvring Ådale

Oplæg: Fællesareal & Sti-systemer til Grundejerforeningen Bæveren, Støvring Ådale Situationen i dag Fordelingen af grønne arealer, som Bæveren kan benytte til fællesarealer, er i dag meget usammenhængende og giver ikke mulighed for at danne et godt offentligt rum, hvor folk kan mødes.

Læs mere

Koglevej i Uggelhuse. Salgsvilkår

Koglevej i Uggelhuse. Salgsvilkår Koglevej i Uggelhuse Salgsvilkår Udstykningen omfatter 21 parceller i Uggelhuse. De udbudte parceller er alle beliggende i den sydøstlige del af Uggelhuse, på et nordligt skrånende terræn, der giver særdeles

Læs mere

Udvikling af Nørreådalen - aktive beboere og landsbyer i ådalen. Visions- og idékatalog for udviklingen i ådalen 2012 2022

Udvikling af Nørreådalen - aktive beboere og landsbyer i ådalen. Visions- og idékatalog for udviklingen i ådalen 2012 2022 Udvikling af Nørreådalen - aktive beboere og landsbyer i ådalen Visions- og idékatalog for udviklingen i ådalen 2012 2022 UDKAST 21. marts 2012 1 1. Introduktion til Kataloget Visions- og idékataloget

Læs mere

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2 Byskitser Kommuneplan 2013-2025, hæfte 2 Vedtaget af Viborg Byråd den 22. maj 2013 BILLEDE placeres her Om plansystemet Dette hæfte om byskitser er en del af Kommuneplan 2013 2025 for Viborg Kommune. I

Læs mere

Lintrup. det idéelle hjørne

Lintrup. det idéelle hjørne 2010 2020 Lintrup det idéelle hjørne A n s v a r lig : L o k a lr å d e t i L in tr u p S e p te m b e r 2 0 1 0 Indhold Indhold...2 Forord...2 Lokal Udviklingsplan...3 Lintrup s historie...3 Lokal analyse...3

Læs mere

Høiriisgård bakker. - en ny grøn bydel. Volumenanalyse af d. 16.08.2011

Høiriisgård bakker. - en ny grøn bydel. Volumenanalyse af d. 16.08.2011 Høiriisgård bakker - en ny grøn bydel Volumenanalyse af d. 16.08.2011 Parcelhuskvarter Motorvej Jernbane Byggegrund Århus Midtby Indfaldsvej Rekreativt naturområde Situation Byggegrunden er karakteriseret

Læs mere

SIKALEDDET. Ledige byggegrunde med direkte adgang til naturskønne omgivelser.

SIKALEDDET. Ledige byggegrunde med direkte adgang til naturskønne omgivelser. Ledige byggegrunde med direkte adgang til naturskønne omgivelser. Ledige boliggrunde tæt på by, indkøbsmuligheder, S-tog og med direkte adgang til fælleden. Dato 6.06.205 Version 0 Revideret - SIKALEDDET

Læs mere

Potentialer i Bork 11. august et bidrag til udvikling af Bork Havn

Potentialer i Bork 11. august et bidrag til udvikling af Bork Havn otentialer i Bork 11. august 2016 otentialeplan - Bork Havn Bork Havn i billeder Adgangsvej til Bryggen Surferstranden syd for havnen Lystbådehavnen Bryggen Fiskehuset Legeplads ved Bryggen Det gule hus

Læs mere

Oplæg til udvikling af bymidte i Herslev

Oplæg til udvikling af bymidte i Herslev Oplæg til udvikling af bymidte i Herslev Baggrund Der er blandt beboerne i Herslev by udtrykt ønske om udvikling/etablering af en bymidte/torv, som kan benyttes som samlings- og mødested for byens borgere

Læs mere

Har du lyst til at tage på tur og se noget flot? Så er Hindsgavl-halvøen måske noget for dig.

Har du lyst til at tage på tur og se noget flot? Så er Hindsgavl-halvøen måske noget for dig. Hindsgavl-halvøen Har du lyst til at tage på tur og se noget flot? Så er Hindsgavl-halvøen måske noget for dig. Hindsgavl-halvøen ligger lige uden for Middelfart. Det er et dejligt sted med mange muligheder.

Læs mere

Bystrategi for Augustenborg

Bystrategi for Augustenborg Bystrategi for Indhold Byens identitet... side 3 Baggrunden for bystrategierne... side 3 Inddragelse af s borgere... side 4 Selve bystrategien... side 5 De fire fokusområder Natur og landskab Udfoldelse

Læs mere

Det gode liv på landet i Norddjurs Kommune

Det gode liv på landet i Norddjurs Kommune NORDDJURS KOMMUNE Det gode liv på landet i Norddjurs Kommune Landdistriktspolitik 2013 2016 1. Indhold 2. Indledning...2 3. Fakta om Norddjurs Kommune...3 4. Mål og udviklingstemaer...4 4.1. Dialog, samarbejde

Læs mere

Friluftsliv i sø-landskabet. Resultater fra spørgeskemaundersøgelse i forbindelse med debatarrangement d. 19. januar, Ringsted kommune

Friluftsliv i sø-landskabet. Resultater fra spørgeskemaundersøgelse i forbindelse med debatarrangement d. 19. januar, Ringsted kommune Friluftsliv i sø-landskabet Resultater fra spørgeskemaundersøgelse i forbindelse med debatarrangement d. 19. januar, Ringsted kommune 1 Antal Spørgeskema om friluftsliv Respondenter 43 personer, 29 mænd,

Læs mere

Bevaringsværdige bygninger

Bevaringsværdige bygninger 18. Sig 18.01 Sig By 18.10 Åbent land Sig Bevaringsværdige bygninger Rammer 18.01 Sig By Status Sig er en lokalby med udviklingspotentiale indenfor bosætning og turisme. Byen ligger ca. 8 km nord for

Læs mere

UDVIKLINGSRETNINGER FOR BØRKOP

UDVIKLINGSRETNINGER FOR BØRKOP UDVIKLINGSRETNINGER FOR BØRKOP NATURBYEN Vi bor her pga. naturen og det landlige her er luft og god plads og man kan dyrke alle udgaver af udelivet. Skulle vi måske have fælles køkkenhaver eller endda

Læs mere

Hvordan skal vi udvikle Selling?

Hvordan skal vi udvikle Selling? LAG Favrskov, Landsbyrådet og Favrskov Kommune Projekt Udviklingsplaner og Landsbylokalplaner Resume af borgermøde i SELLING Indledning: Landbyrådsrepræsentant Jesper Dissing Henckel fra Selling inviterede

Læs mere

Naturensdag. Friluftsfestival. Besøg de deltagende foreninger! Der er masser af muligheder for en snak, tips og tricks og sjove aktiviteter!

Naturensdag. Friluftsfestival. Besøg de deltagende foreninger! Der er masser af muligheder for en snak, tips og tricks og sjove aktiviteter! Naturensdag Friluftsfestival Besøg de deltagende foreninger! Der er masser af muligheder for en snak, tips og tricks og sjove aktiviteter! Festivalen er åben fra 10.00-15.00 Naturstyrelsen, Kronjylland:

Læs mere

Ledig byggegrund med direkte udsigt og adgang til naturskønne omgivelser.

Ledig byggegrund med direkte udsigt og adgang til naturskønne omgivelser. Ledig byggegrund med direkte udsigt og adgang til naturskønne omgivelser. Dato 28.09.2015 Version 001 Revideret af KMN Ledig byggegrund tæt på by, indkøbsmuligheder, S-tog og direkte adgang til grønne

Læs mere

Fabrikken. En historie fra Tidløse. I Tidløselandet ligger Tidløse by. Den er bygget af bløde materialer fra billedkunst og rummer

Fabrikken. En historie fra Tidløse. I Tidløselandet ligger Tidløse by. Den er bygget af bløde materialer fra billedkunst og rummer Fabrikken En historie fra Tidløse 7 Tidløse-historierne bearbejdes i elevernes logbøger, på intranet og som små forløb med brug af multimedie og video. Ideen har bredt sig, og der er ved at opstå nye byer

Læs mere

Vi har arbejdet med de punkter, som idegruppen lagde op til ved Borgermødet den 2/9 2015.

Vi har arbejdet med de punkter, som idegruppen lagde op til ved Borgermødet den 2/9 2015. Skive Kommune Teknisk Forvaltning, Plan og Support Rådhuspladsen 2, 7800 Skive eller tek@skivekommune.dk Civilingeniør Fejl! Hyperlinkreferencen er ugyldig. Teknisk Forvaltning - Plan & Support - Plan

Læs mere

Bilag 3 Notat om beslutninger i strukturplan

Bilag 3 Notat om beslutninger i strukturplan Fællesmøde TU og KMU 22. okt. 2012 Kvalitetsmanual Arnbjerg Ved økonomiudvalgets behandling 19. sept. 2012 af kvalitetsmanualen for Arnbjerg blev der udtrykt ønske om et overblik over, de beslutninger,

Læs mere

Men hvor blev kulturhistorien af? Ny udviklingsplan for byen Hornsyld

Men hvor blev kulturhistorien af? Ny udviklingsplan for byen Hornsyld Men hvor blev kulturhistorien af? Ny udviklingsplan for byen Hornsyld Kulturarvsstien I visionsplanen arbejdes med anlæggelse af stier, der opfordrer til bevægelse og motion. Der skal bl.a. anlægges stier

Læs mere

Nyt boligområde i Smørumnedre

Nyt boligområde i Smørumnedre Boligområde med 59 parcelhusgrunde til bæredygtigt byggeri med adgang til naturskønne omgivelser Nyt parcelhusområde på kanten mellem by og land - tæt på indkøbsmuligheder, S-tog og med direkte adgang

Læs mere

LAG Randers-Favrskov. Projektoversigt Kun få projekter har gennemført endnu, de fleste har 2 års projektperioder

LAG Randers-Favrskov. Projektoversigt Kun få projekter har gennemført endnu, de fleste har 2 års projektperioder LAG Randers-Favrskov Projektoversigt 2017 Kun få projekter har gennemført endnu, de fleste har 2 års projektperioder Færgestedet i Mellerup, afholdelse af GF 10. april 2018 To nye halbunde baner vejen

Læs mere

Byg drømmehuset i Vindinge ved Roskilde

Byg drømmehuset i Vindinge ved Roskilde Byg drømmehuset i Vindinge ved Roskilde Valgfrihed mellem alle byggefirmaer eller stå selv som bygherre Naturskøn beliggenhed i Stålmosen Priser fra kr. 1.295.000,- Side 1 Vindinge Byg din drømmebolig

Læs mere

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2 Byskitser Kommuneplan 2013-2025, hæfte 2 Vedtaget af Viborg Byråd den 22. maj 2013 BILLEDE placeres her Om plansystemet Dette hæfte om byskitser er en del af Kommuneplan 2013 2025 for Viborg Kommune. I

Læs mere

Idekatalog til møde 13. januar 2018

Idekatalog til møde 13. januar 2018 Idekatalog til møde 13. januar 2018 I de grønne felter er alle de projekter og ideer, som så småt er begyndt at spire eller er igangsat. Vi håber flere vil byde ind på projekterne. Vigtigt at pointere,

Læs mere

WORKSHOP 27. februar 2013 Udviklingsplan for AUNING 27. FEBRUAR 2013 AUNING BYMIDTE

WORKSHOP 27. februar 2013 Udviklingsplan for AUNING 27. FEBRUAR 2013 AUNING BYMIDTE WORKSHOP 27. februar 2013 Udviklingsplan for AUNING 1 PROGRAM Velkommen v. Helen Rosager Fagligt oplæg hovedtræk i udviklingsplanen og nedslagspunkter v. COWI Workshop: Diskussion i grupper indenfor 2

Læs mere

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2 Byskitser Kommuneplan 2013-2025, hæfte 2 Vedtaget af Viborg Byråd den 22. maj 2013 BILLEDE placeres her Om plansystemet Dette hæfte om byskitser er en del af Kommuneplan 2013 2025 for Viborg Kommune. I

Læs mere

Sti over Bagges Dæmning

Sti over Bagges Dæmning Sti over Bagges Dæmning Projektbeskrivelse 17. september 2010 En sti over Bagges Dæmning vil skabe en enestående mulighed for at færdes tæt på Ringkøbing Fjord og opleve landskabet og naturen uden at forstyrre

Læs mere

Rideskov i Hodsager Plantage

Rideskov i Hodsager Plantage Rideskov i Hodsager Plantage Projektbeskrivelse Projektleder: MJ Senest revideret: 4/2-15 Version: 2 Projektejer Projektleder Erik Skibsted Herning Kommune, Natur og Grønne Områder Enghavevej 10 7400 Herning

Læs mere

Limfjordsvej 53, 9670 Løgstør

Limfjordsvej 53, 9670 Løgstør Limfjordsvej 53, 9670 Løgstør 1 Lejeprospekt Velbeliggende detailhandelsejendom med stor parkeringsplads i dagligvarebutiksområdet og få minutters gang fra gågaden og lystbådehavn i Løgstør. Husleje pr.

Læs mere

Forslag til Strategisk udviklingsplan for Fjordklyngen

Forslag til Strategisk udviklingsplan for Fjordklyngen Forslag til Baggrund I det nordvestlige hjørne af Viborg Kommune ligger landsbyerne Ulbjerg, Skringstrup, Sundstrup, Nr. Rind, Låstrup og Skals. Disse seks landsbyer, som igennem nedenstående forløb, er

Læs mere

Strategi for natur og friluftsliv. Lemvig Kommune

Strategi for natur og friluftsliv. Lemvig Kommune Strategi for natur og friluftsliv Lemvig Kommune 2019-2022 Om vision, politik og strategi i Lemvig Kommune Denne strategi tager udgangspunkt i Lemvig Kommunes vision: Vi er stolte af vore forpligtende

Læs mere

Nordrup Kirkeskov. Et trivsels- og skovrejsningsprojekt for borgerne i Nordrup by Ringsted kommune

Nordrup Kirkeskov. Et trivsels- og skovrejsningsprojekt for borgerne i Nordrup by Ringsted kommune 1 Nordrup Kirkeskov Et trivsels- og skovrejsningsprojekt for borgerne i Nordrup by Ringsted kommune Projektbeskrivelse som grundlag for Ansøgning til Landsbyforum Ringsted & Friluftsrådet Version 1.0 Udarbedjet

Læs mere

Turismeområde. Bisserup - udvidelse af campingmulighederne. Planlægning

Turismeområde. Bisserup - udvidelse af campingmulighederne. Planlægning Turismeområde Bisserup - udvidelse af campingmulighederne Planlægning Januar 2013 Indledning Slagelse Kommune har i forbindelse med Kommuneplan 2013 udarbejdet Turismepolitiske overvejelser, og på baggrund

Læs mere

Mejeriet et stykke med grønt!

Mejeriet et stykke med grønt! Mejeriet et stykke med grønt! Mejeriet - et stykke med grønt Et multifunktions område, et stykke af en sløjfe, en sti, en skolehave, et vindue for lokale producenter, en åbning mod landet, men også en

Læs mere

Bevaringsværdige bygninger

Bevaringsværdige bygninger 13. Nymindegab 13.01 Nymindegab 13.02 Houstrup 13.03 Lønne 13.10 Åbent land Nymindegab Bevaringsværdige bygninger Rammer 13.01 Nymindegab Status Nymindegab er en kystby med udviklingspotentiale indenfor

Læs mere

Fjordlivet i Mellerup

Fjordlivet i Mellerup MELLERUP I Mellerup lever vi det gode og aktive liv. Byen, naturen og menneskene - alle er præget af Randers Fjord og de mange muligheder den giver. Det er Fjordlivet. Fjordlivet i Mellerup Mellerup landsby

Læs mere

UDKAST. Strategi for øget adgang til naturoplevelser

UDKAST. Strategi for øget adgang til naturoplevelser UDKAST Strategi for øget adgang til naturoplevelser Baggrund for strategien Adgang til natur og til gode naturoplevelser, har en stor værdi for både bosætning, sundhed, læringsmiljøer og friluftsliv. Det

Læs mere

Dagsorden 4. marts 1. Velkomst og historik 2. Status den kommunal afklaringsopgave 3. Markedsdag i Dalum den 5. juni

Dagsorden 4. marts 1. Velkomst og historik 2. Status den kommunal afklaringsopgave 3. Markedsdag i Dalum den 5. juni Dagsorden 4. marts 1. Velkomst og historik 2. Status den kommunal afklaringsopgave 3. Markedsdag i Dalum den 5. juni ----- 4. Arbejdsgrupper 5. Aftaler herfra En idé, der er født her 3. Afklaringsprojekt

Læs mere

Turismeområde. Agersø - ændring af campingmulighederne. Planlægning

Turismeområde. Agersø - ændring af campingmulighederne. Planlægning Turismeområde Agersø - ændring af campingmulighederne Planlægning Januar 2013 Indledning Slagelse Kommune har i forbindelse med Kommuneplan 2013 udarbejdet Turismepolitiske overvejelser, og på baggrund

Læs mere

NATURPARK LILLEBÆLT. Møde Grønt Råd Kolding 11. okt. 2018

NATURPARK LILLEBÆLT. Møde Grønt Råd Kolding 11. okt. 2018 NATURPARK LILLEBÆLT Møde Grønt Råd Kolding 11. okt. 2018 VELKOMMEN I NATURPARK LILLEBÆLT Naturpark Lillebælt er Danmarks største naturpark. En marin naturpark med det strømmende bælt som kerne, omkranset

Læs mere

Borris Rådet Tillæg til udviklingsplan 2010-2020 (Udarbejdet forår 2012)

Borris Rådet Tillæg til udviklingsplan 2010-2020 (Udarbejdet forår 2012) Borris Rådet Tillæg til udviklingsplan 2010-2020 (Udarbejdet forår 2012) Indledning Borris Rådet inviterede i samarbejde med Landdistrikternes Hus til borgermøde den 22. maj 2012 under overskriften: Borris

Læs mere

LAG Favrskov, Landsbyrådet og Favrskov Kommune Projekt Udviklingsplaner og Landsbylokalplaner Resume af borgermøde i VOLDUM

LAG Favrskov, Landsbyrådet og Favrskov Kommune Projekt Udviklingsplaner og Landsbylokalplaner Resume af borgermøde i VOLDUM Indledning: LAG Favrskov, Landsbyrådet og Favrskov Kommune Projekt Udviklingsplaner og Landsbylokalplaner Resume af borgermøde i VOLDUM Landbyrådsrepræsentanten fra Voldum og Lokalrådet i Voldum inviterede

Læs mere

Ansøgning til Friluftsrådet

Ansøgning til Friluftsrådet t Ansøgning til Friluftsrådet 1. Historisk tilbageblik Thissinghus havn er en 150 år gammel havn som frem til 1974 blev brugt til industri havn i forbindelse med den lokale korn- og foderstofforretning

Læs mere

Tillæg nr. 26 til Kommuneplan 2013 Naturpark Randers Fjord. Randers Kommune. Kommuneplantillæg 26

Tillæg nr. 26 til Kommuneplan 2013 Naturpark Randers Fjord. Randers Kommune. Kommuneplantillæg 26 Tillæg nr. 26 til Kommuneplan 2013 Naturpark Randers Fjord Randers Kommune BAGGRUND OG REDEGØRELSE Der udarbejdes et tillæg til Kommuneplan 2013 for Randers Kommune, fordi Byrådet ønsker at afgrænse Naturpark

Læs mere

Offentlig høring. Fra den til den Debatoplæg til helhedsplan for Guldbæk

Offentlig høring. Fra den til den Debatoplæg til helhedsplan for Guldbæk Offentlig høring Fra den 29.03.2017 til den 23.06.2017 Debatoplæg til helhedsplan for Guldbæk Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse 1. Helhedsplanens baggrund og formål... 3 1.1 Realisering af helhedsplanen...

Læs mere

Offentlig høring. Fra den xx.xx.2017 til den xx.xx Helhedsplan for Guldbæk

Offentlig høring. Fra den xx.xx.2017 til den xx.xx Helhedsplan for Guldbæk Offentlig høring Fra den xx.xx.2017 til den xx.xx.2017 Helhedsplan for Guldbæk Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse 1. Helhedsplanens baggrund og formål... 3 1.1 Grundlaget for helhedsplanen... Fejl!

Læs mere

Sammen om det gode liv Kultur- og Fritidspolitik

Sammen om det gode liv Kultur- og Fritidspolitik Sammen om det gode liv Kultur- og Fritidspolitik Sammen om det gode liv Du sidder nu med Aabenraa Kommunes Kultur og Fritidspolitik, der gælder fra 2017 og frem. I Aabenraa Kommune er kultur- og fritidslivet

Læs mere

Tema for kåringen i 2012: De mange generationers landsby fortid, nutid og fælles fremtid

Tema for kåringen i 2012: De mange generationers landsby fortid, nutid og fælles fremtid Ansøgning til Årets Landsby fra Jordløse, 5683 Haarby. Tema for kåringen i 2012: De mange generationers landsby fortid, nutid og fælles fremtid Årets tema handler om landsbyudvikling på tværs af generationer,

Læs mere

Landdistriktspolitik Randers Kommune

Landdistriktspolitik Randers Kommune Landdistriktspolitik Randers Kommune 2016-2018 Forord Vi ønsker at skabe mere dynamik, vækst og udvikling i vores landdistrikter i Randers Kommune. Her ligger mere end 80 landsbyer hver med sin særlige

Læs mere

Ansøgning om tilladelse til etablering af aktivitetshus ved Båring Strand

Ansøgning om tilladelse til etablering af aktivitetshus ved Båring Strand Middelfart Kommune Båring d. 2/4-2013 Att.: Jacob Kloch Østergade 21 5580 Nr. Åby Ansøgning om tilladelse til etablering af aktivitetshus ved Båring Strand På vegne af foreningen Båring Vig Kystaktiviteter

Læs mere

Turismeområde. Omø - udvidelse af campingmulighederne. Planlægning

Turismeområde. Omø - udvidelse af campingmulighederne. Planlægning Turismeområde Omø - udvidelse af campingmulighederne Planlægning Januar 2013 Indledning Slagelse Kommune har i forbindelse med Kommuneplan 2013 udarbejdet Turismepolitiske overvejelser, og på baggrund

Læs mere

REFERAT. Sagsnr. 2008-16883 4 Sag 2008-16883 Behandling af indlæg vedr. idéhøring af kommuneplanændring 2007.22 for Kjersing Øst erhvervsområde

REFERAT. Sagsnr. 2008-16883 4 Sag 2008-16883 Behandling af indlæg vedr. idéhøring af kommuneplanændring 2007.22 for Kjersing Øst erhvervsområde REFERAT Plan & Miljøudvalget den 08.12.2008 i mødelokale 2 Sagsnr. 2008-16883 4 Sag 2008-16883 Behandling af indlæg vedr. idéhøring af kommuneplanændring 2007.22 for Kjersing Øst erhvervsområde Indledning

Læs mere

Hvordan skal vi udvikle Haldum?

Hvordan skal vi udvikle Haldum? LAG Favrskov, Landsbyrådet og Favrskov Kommune Projekt Udviklingsplaner og Landsbylokalplaner Resume af borgermøde i HALDUM Indledning: Borgerforeningen i Halduminviterede i samarbejde med Landdistrikternes

Læs mere