Overvejelser om en ny anbringelsesstrategi

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Overvejelser om en ny anbringelsesstrategi"

Transkript

1 Overvejelser om en ny anbringelsesstrategi 1. Hvornår er det bedst for barnet eller den unge at blive anbragt uden for hjemmet? 2. Hvilken effekt/forandring ønskes opnået med en anbringelse uden for hjemmet? 3. Hvad er begrundelsen for at anbringe børn og unge i en plejefamilie? a. Hvad er styrkerne? b. Hvad er svaghederne? 4. Hvad er begrundelsen for at anbringe børn og unge på en døgninstitution eller et privat opholdssted? a. Hvad er styrkerne? b. Hvad er svaghederne? 5. Hvordan kommer I i gang hjemme i egen kommune? 6. Hvem vil være relevant at inddrage i processen? Og hvad vil begrundelsen være for at inddrage 7. Hvad vil din rolle være som leder, hvis I i jeres kommune vælger at udarbejde en ny anbringelsesstrategi? 8. Hvorledes sikrer du som leder, at der blandt medarbejderne skabes ejerskab til en eventuel ny anbringelsesstrategi?

2 Flere børn og unge i plejefamilie 1. Har I i dag børn eller unge anbragt på en døgninstitution eller privat opholdssted, hvor I tænker, at en anbringelse i en plejefamilie vil være bedre for barnet eller den unge? 2. Hvad er argumentet for at anbringe flere børn og unge i plejefamilie? 3. Hvad kan en plejefamilie tilbyde, som en døgninstitution eller et privat opholdssted ikke kan tilbyde? 4. Når vi nu ved, at 68 % af det samlede anbringelsestal er unge i alderen år, vil det da være oplagt, at flere unge vil kunne profitere af at være anbragt i en plejefamilie? 5. Og hvad med børn og unge med anden etnisk baggrund; vil de kunne profitere af at være anbragt i en plejefamilie? 6. Hvordan kommer I i gang hjemme i egen kommune med at få flere børn og unge anbragt i plejefamilie? 7. Hvem vil være relevant at inddrage i processen? Og hvad vil begrundelsen være for at inddrage 8. Hvad vil din rolle være som leder, hvis I i jeres kommune vælger at anbringe flere børn og unge i plejefamilie? 9. Hvorledes sikrer du som leder, at der blandt medarbejderne skabes ejerskab til en eventuel ny strategi om flere børn og unge i plejefamilie?

3 Flere børn og unge i slægts- eller netværkspleje 1. Når vi nu ved, at børn anbragt i netværkspleje oplever mere kontinuitet i anbringelsen og har en bedre mental sundhed end børn i almindelige plejefamilier, hvad er argumentet da for i stedet at anbringe børn og unge i traditionelle plejefamilier? 2. Afdækker I i tilstrækkelig grad barnets eller den unges familiemæssige relationer og relationer til det øvrige netværk? 3. Hvem i jeres kommune afdækker barnets eller den unges familiemæssige relationer og relationer til det øvrige netværk? 4. Skal barnets eller den unges problematikker være af en bestemt karakter for at det vurderes at barnet eller den unge vil kunne profitere af en netværksanbringelse? 5. Hvad skal slægten eller netværket kunne for at blive vurderet egnet som slægts- eller netværksplejefamilie? 6. Hvorledes støtter og hjælper I de familier, som er godkendt som slægts- eller netværksplejefamilier? 7. Hvordan kommer I i gang hjemme i egen kommune med at få flere børn og unge anbragt i slægtseller netværkspleje? 8. Hvem vil være relevant at inddrage i processen? Og hvad vil begrundelsen være for at inddrage 9. Hvad vil din rolle være som leder, hvis I i jeres kommune vælger at anbringe flere børn og unge i slægts- eller netværkspleje? 10. Hvorledes sikrer du som leder, at der blandt medarbejderne skabes ejerskab til en eventuel ny strategi om flere børn og unge i slægts- eller netværkspleje?

4 Krav til plejefamilierne 1. Hvilke krav stiller I som kommune til jeres plejefamilier? a. Som godkendende kommune? b. Som anbringende kommune? 2. Hvorledes sikrer I, at plejefamilierne kan imødekomme barnets eller den unges behov? 3. Hvordan følger I op på om plejefamilierne rent faktisk imødekommer barnets eller den unges behov? 4. Har I fastsatte retningslinier for tilsyn med (hvem, indhold og kadence): a. Egne godkendte plejefamilier b. Plejebørnene 5. Hvorledes støtter og hjælper I de familier, som er godkendt som plejefamilie, så de kan leve op til de krav, I stiller dem? 6. Hvordan kommer I i gang hjemme i egen kommune med dels at tage stilling til hvilke krav I ønsker at stille til jeres plejefamilier, dels tage stilling til hvilke retningslinier I ønsker for tilsyn? 7. Hvem vil være relevant at inddrage i processen? Og hvad vil begrundelsen være for at inddrage 8. Hvad vil din rolle være som leder, hvis I i jeres kommune får udarbejdet retningslinier for, hvilke krav I stiller til jeres plejefamilier? 9. Hvorledes sikrer du som leder, at der blandt medarbejderne skabes ejerskab til hvilke krav I stiller til jeres plejefamilier og til hvad I ønsker at føre tilsyn med ude i familierne/og med plejebarnet?

5 Ansættelse/honorering af de kommunale plejefamilier 1. Da de kommunale plejefamilier er godkendt til at løfte en tungere opgave end de traditionelle plejefamilier, vurderes der at være et særligt behov for, at de kommunale plejefamiliers arbejdsvilkår er tilrettelagt, så plejefamilien får mulighed for bedst muligt at yde plejebarnet den nødvendige støtte. Hvorledes sikrer I, at de kommunale plejefamiliers arbejdsvilkår tilrettelægges på en måde så plejebarnet ydes den nødvendige støtte? 2. For at understøtte de kommunale plejefamilier, overvejer I da at ansætte dem? 3. Hvad opnås med en ansættelse af den kommunale plejefamilie som ikke kan opnås ved en familieplejeaftale med fast honorering? 4. Hvis I vælger at ansætte de kommunale plejefamilier, hvorledes sikrer I, at de traditionelle plejefamilier ikke også ønsker at blive ansat? 5. Overvejer I at ansætte jeres plejefamilier uanset om de er kommunale eller traditionelle? Og hvorledes skal dette i så fald foregå? 6. Hvilke overvejelser gør I jer i forbindelse med en eventuel ansættelse? Skal I fx forhandle løn med den kommunale plejefamilie en gang om året? Tænkes der givet kvalifikationstillæg/funktionstillæg o.lign.? Gives familien et længere opsigelsesvarsel? Ydes familien pension? Og i givet fald hvor meget? 7. Hvordan kommer I i gang hjemme i egen kommune med at vurdere fordele og ulemper ved henholdsvis ansættelse og honorering af plejefamilier? 8. Hvem vil være relevant at inddrage i processen? Og hvad vil begrundelsen være for at inddrage 9. Hvad vil din rolle være som leder, hvis I i jeres kommune vælger at ansætte de kommunale plejefamilier og samtidig vælger at honorere de traditionelle plejefamilier efter den nuværende honoreringsmodel? 10. Hvorledes sikrer du som leder, at der blandt medarbejderne skabes ejerskab til en ny måde at ansætte eller honorere plejefamilierne på?

6 Øgede rettigheder til plejefamilierne 1. Plejefamilierne har med Barnets Reform fået mulighed for at klage over både afslag og opsigelse af godkendelsen som plejefamilie. Bevirker denne nye retstilstand, at I i jeres kommune overvejer at ændre dels måden at godkende familierne på, dels måden at opsige familierne på? 2. Overvejer I som følge af den nye retstilstand at fastsætte anderledes kriterier for, dels hvornår en familie ikke kan godkendes, dels hvornår en familie ønskes opsagt? 3. Med Barnets Reform skal kommunalbestyrelsen, inden der træffe afgørelse om ændret samvær samt afgørelse om hjemgivelse eller ændret anbringelsessted, indhente udtalelse fra det aktuelle anbringelsessted til belysning af sagen. Overvejer I i den forbindelse at udarbejde nye retningslinier for, hvorledes plejefamilien høres og i hvilket omfang plejefamiliens udtalelse tillægges vægt ved sagens afgørelse? 4. Hvorledes tænker I i jeres kommune ved en eventuel klagesag, at synliggøre overfor det sociale nævn eller Ankestyrelsen, at plejefamiliens udtalelse er tillagt passende vægt? 5. Og hvorledes sikrer I, at plejefamilien ikke efterfølgende henvender sig til Ankestyrelsen, som med Barnets Reform kan tage alle sager op af egen drift, hvis den finder at sagen fx ikke er ordentligt belyst? 6. Hvordan kommer I i gang hjemme i egen kommune med at få implementeret den nye retstilstand? 7. Hvem vil være relevant at inddrage i processen? Og hvad vil begrundelsen være for at inddrage 8. Hvad vil din rolle være som leder, hvis I i jeres kommune vælger at udarbejde særlige retningslinier for dels plejefamiliernes klageadgang dels høringsret? 9. Hvorledes sikrer du som leder, at der blandt medarbejderne skabes ejerskab til den nye retstilstand?

7 Efteruddannelse og supervision 1. Som reglerne er i dag, er det den godkendende kommune, der skal vurdere og betale for, at plejefamilierne får den fornødne efteruddannelse og supervision. Hvorledes sikrer I i jeres kommune, at de plejefamilier, som I har godkendt som generelt egnet, får minimum to dages efteruddannelse (ca. 6 dage for de kommunale plejefamilier) og gennemsnitligt 19 timers supervision (39 timer for de kommunale plejefamilier) om året? 2. Hvorledes sikrer I som godkendende kommune, at de godkendte plejefamilier deltager i minimum to dages efteruddannelse om året og at de modtager den fornødne supervision? Deloittes rapport har vist, at det kan være vanskeligt for familierne, at få tid til at deltage i relevant efteruddannelse. 3. Hvorledes sikrer I som godkendende kommune, at børnene og de unge, som er anbragt i plejefamilierne, profiterer af, at plejefamilierne modtager den rette efteruddannelse? 4. Overvejer I med udgangspunkt i barnet eller den unges problematikker at tilbyde differentieret efteruddannelse til de enkelte plejefamilier alt efter hvilke børn eller unge de har anbragt? 5. Hvordan kommer I i gang hjemme i egen kommune med at få udarbejdet retningslinier for dels efteruddannelse dels supervision for egne godkendte plejefamilier? 6. Hvem vil være relevant at inddrage i processen? Og hvad vil begrundelsen være for at inddrage 7. Hvad vil din rolle være som leder, hvis I i jeres kommune vælger at udarbejde særlige retningslinier for efteruddannelse og supervision? 8. Hvorledes sikrer du som leder, at de kommuner, der har børn anbragt i jeres plejefamilier, får besked om de retningslinier for efteruddannelse og supervision, som I har udarbejdet?

8 Hvordan skal reglerne om efteruddannelse og supervision se ud om et år, hvis lovgivningen ændres? De nuværende regler har vist sig vanskelige at administrere i kommunerne. Derfor overvejer Socialministeriet i øjeblikket at ændre reglerne. I den forbindelse har ministeriet brug for et par gode råd til, hvorledes reglerne kan blive nemmere at administrere ude i kommunerne. Har I et bud på, hvorledes et sæt nye regler kan se ud? o Kriterier der skal være opfyldt: o De nye regler skal være nemme at administrere. o De nye regler skal være udgiftsneutrale. Dvs. at der ikke kan gives flere dages efteruddannelse eller flere timers supervision end det der allerede fremgår af lovgivningen i dag. o De nye regler skal sikrer, at barnet eller den unge, der er anbragt i plejefamilien profiterer af, at plejefamilien efteruddannes og ydes relevant og fornøden supervision. o Rollefordelingen mellem den godkendende og den anbringende kommune skal være skarp og præcis.

9 Holdninger og kultur til øget brug af plejefamilier Ifølge Barnets Reform, skal man i alle anbringelsessager vurdere om anbringelse i plejefamilie er den mest hensigtsmæssige anbringelsestype. 1. Hvad betyder ledere og medarbejderes holdning til anbringelse i plejefamilie for målet om øget brug af plejefamilier? 2. Oplever I, at der er modstand mod øget brug af plejefamilier? Hvad skal der til for at ændre på medarbejdernes holdning og kulturen omkring brug af plejefamilie? 3. Hvad har I erfaring for vil kunne motivere medarbejdere til i højere grad at anbringe børn i plejefamilie som alternativ til anbringelse på institution eller opholdssted? 4. Hvordan kommer I i gang hjemme i egen kommune med at ændre ledere og medarbejderes holdning til at anbringe flere børn i plejefamilie? 5. Hvem vil være relevant at inddrage i processen? Og hvad vil begrundelsen være for at inddrage 6. Hvad vil din rolle være som leder, hvis I skal ændre ledere og medarbejderes holdninger til øget brug af familiepleje? 7. Hvorledes sikrer du som leder, at der blandt medarbejderne skabes ejerskab til en ændret holdning til anbringelse af flere børn i plejefamilie?

10 Organisering af plejefamilieområdet 1. Giver de nye tiltag i Barnets Reform om familieplejeområdet anledning til overvejelser om at ændre organisering af familieplejeområdet (kompetencer, opgaver, roller, organisatorisk placering,.)? 2. Hvis ja, hvorfor? Hvad er begrundelsen for at ændre på organiseringen af området? 3. Hvad forventer I, at børnene og deres familier eller plejefamilierne vil få ud af ændringen (bedre matchning, bedre uddannede plejefamilier, bedre tilsyn med plejefamilier,.) 4. Hvordan kommer I i gang hjemme i egen kommune med at drøfte en evt. ændring af organiseringen af familieplejeområdet? 5. Hvem vil være relevant at inddrage i processen? Og hvad vil begrundelsen være for at inddrage 6. Hvad vil din rolle være som leder, hvis I i jeres kommune vælger at drøfte og evt. ændre organiseringen af familieplejeområdet? 7. Hvorledes sikrer du som leder, at der blandt medarbejderne skabes ejerskab til en ændret organisering af familieplejeområdet?

11 Fleksible godkendelseskriterier I Barnet Reform er der givet mulighed for at godkende plejefamilier som konkret egnet til konkrete børn. 1. Hvad har I gjort jer af overvejelser om at bruge muligheden for at anvende fleksible godkendelseskriterier? 2. Hvad er argumentet for at godkende plejefamilier som konkret egnet? 3. Har I udarbejdet eller har I planer om at udarbejde retningslinjer eller kriterier for brug af fleksible godkendelseskriterier? Hvis ja, hvad skal de i givet fald indeholde? 4. Har I gjort jer overvejelser om, hvad det betyder for andre kommuner, hvis I godkender plejefamilier som konkret egnede? Eller hvis andre kommuner anvender muligheden? Har I overvejet at drøfte fordele og ulemper med nabo-kommuner? 5. Hvordan kommer I i gang hjemme i egen kommune med at drøfte brugen af fleksible godkendelseskriterier 6. Hvem vil være relevant at inddrage i processen? Og hvad vil begrundelsen være for at inddrage 7. Hvad vil din rolle være som leder, hvis I i jeres kommune vælger at lave retningslinjer/aftaler om brug af fleksible godkendelseskriterier? 8. Hvorledes sikrer du som leder, at der blandt medarbejderne skabes ejerskab til de eventuelt nye godkendelseskriterier?

12 Kommunale plejefamilier I Barnets Reform indgår en ny type plejefamilier kommunal plejefamilie. 1. Har I gjort jer overvejelser om, om og evt. hvordan I vil bruge den nye mulighed for at godkende kommunale plejefamilier? 2. Hvem er de kommunale plejefamilier? Hvad skal de kunne? 3. Kan honoreringsformen have en betydning for rekruttering og fastholdelse af kommunale plejefamilier? 4. Hvad er begrundelsen for at anbringe børn og unge i en kommunal plejefamilie? a. Hvad er styrkerne? b. Hvad er svaghederne? 5. Har I i dag børn eller unge anbragt på en døgninstitution eller privat opholdssted, hvor I tænker, at en anbringelse i en kommunal plejefamilie vil være bedre for barnet eller den unge? 6. Hvordan kommer I i gang hjemme i egen kommune med at få børn og unge anbragt i kommunal plejefamilie? 7. Hvorledes sikrer du som leder, at der blandt medarbejderne skabes ejerskab til en eventuel ny strategi om flere børn og unge i kommunal plejefamilie? 8. Hvem vil være relevant at inddrage i processen? Og hvad vil begrundelsen være for at inddrage 9. Hvad vil din rolle være som leder, hvis I i jeres kommune vælger at anbringe flere børn og unge i kommunal plejefamilie?

13 Fastholdelse og rekruttering af plejefamilier 1. Har I gjort jer overvejelser om, hvordan I kan rekruttere og fastholde flere plejefamilier? 2. Hvilke forhold oplever I i jeres kommune, har stor betydning for rekruttering og fastholdelse af plejefamilier? 3. Oplever I barrierer ift. rekruttering og fastholdelse 4. Kan honoreringsformen have en betydning for kommunens mulighed for at rekruttere og fastholde flere plejefamilier? 5. Hvad betyder fx uddannelse, supervision og kontakten til forvaltningen for rekruttering og fastholdelse? 6. Hvordan kommer I i gang hjemme i egen kommune med at rekruttere og fastholde flere plejefamilier, herunder kommunal e plejefamilier? 7. Hvorledes sikrer du som leder, at der blandt medarbejderne skabes ejerskab til en eventuel ny strategi om rekruttering og fastholdelse af flere plejefamilier? 8. Hvem vil være relevant at inddrage i processen? Og hvad vil begrundelsen være for at inddrage 9. Hvad vil din rolle være som leder, hvis I i jeres kommune vælger at sætte fokus på rekruttering og fastholdelse af plejefamilier?

Kom i form med Barnets reform. Velkommen til 2. møde i ledernetværket

Kom i form med Barnets reform. Velkommen til 2. møde i ledernetværket Kom i form med Barnets reform Velkommen til 2. møde i ledernetværket Dagens program 9.30 Velkomst og introduktion til dagen Kort oplæg om de politiske intentioner og indholdet i Barnets Reform om familieplejeområdet

Læs mere

Tale til samråd i SOU om netværksanbringelser

Tale til samråd i SOU om netværksanbringelser Socialudvalget 2010-11 SOU alm. del, endeligt svar på spørgsmål 459 Offentligt Tale til samråd i SOU om netværksanbringelser [Det talte ord gælder] Der er stillet tre spørgsmål, som jeg vil besvare her

Læs mere

Status på familieplejeområdet 2013

Status på familieplejeområdet 2013 Status på familieplejeområdet 2013 Center Familie og Handicap - Godkendelse og Tilsyn (GoT). Familieplejeområdet arbejder ud fra følgende love: Lov om social service 66 stk. 1 og 2, jf. stk. 1, der omhandler

Læs mere

rettighedskatalog Indsats- og fokusområder for Plejefamiiernes Landsforening (PLF)

rettighedskatalog Indsats- og fokusområder for Plejefamiiernes Landsforening (PLF) rettighedskatalog Indsats- og fokusområder for Plejefamiiernes Landsforening (PLF) 2 Plejefamilieområdet er et ganske særligt område. En lang række af de forhold vi arbejder under er ikke direkte sammenlignelige

Læs mere

Plejefamilieområdet. Spørgsmål og svar

Plejefamilieområdet. Spørgsmål og svar Plejefamilieområdet Spørgsmål og svar 1 Indhold Plejefamilien, hvem og hvordan 1. Hvad er en plejefamilie? 2. Hvad er formålet med at anbringe et barn i en plejefamilie? 3. Hvem kan blive plejefamilie?

Læs mere

Juli 2013. Generel godkendelse af kommunale plejefamilier

Juli 2013. Generel godkendelse af kommunale plejefamilier Juli 2013 Generel godkendelse af kommunale plejefamilier Indledning Frederikssund Kommune skal som beliggenhedskommune godkende og føre tilsyn med de generelt egnede plejefamilier og generelt egnede kommunale

Læs mere

Barnets reform med Socialpædagogisk perspektiv

Barnets reform med Socialpædagogisk perspektiv Barnets reform med Socialpædagogisk perspektiv To centrale diskussioner -Barnet i centrum -Økonomi og faglighed Barnets reform og Socialpædagogerne Udfordringer for tilbud og medarbejdere Barnet Reform

Læs mere

Hjørring Kommune. Resumé. Sagsfremstilling

Hjørring Kommune. Resumé. Sagsfremstilling Resumé Hjørring Kommune Som et led i et større udviklingsarbejde på familieplejeområdet er der konstateret et behov for mere hensigtsmæssige og tidsbesparende arbejdsgange særligt omkring honorering til

Læs mere

Bilag 1b - Alternativ version af TV01 - Omstilling af familieplejeomra det (TV01c)

Bilag 1b - Alternativ version af TV01 - Omstilling af familieplejeomra det (TV01c) Bilag 1b - Alternativ version af TV01 - Omstilling af familieplejeomra det (TV01c) BUSINESS CASE Forslagets titel: Kort resumé: Fremstillende forvaltning: Berørte forvaltninger: TV01c: Omstilling af familieplejeområdet

Læs mere

Familieplejeundersøgelse

Familieplejeundersøgelse Familieplejeundersøgelse August & September 2012 1. Indledning Barnets Reform har som erklæret mål, at familieplejeområdet skal prioriteres. Dels er der med reformen et politisk ønske om, at kvaliteten

Læs mere

Kom i form med Barnets Reform. Barnets reform. v. Elisabeth Marian Thomassen, Servicestyrelsen Jessie Brender Olesen, KL

Kom i form med Barnets Reform. Barnets reform. v. Elisabeth Marian Thomassen, Servicestyrelsen Jessie Brender Olesen, KL Kom i form med Barnets Reform Barnets reform v. Elisabeth Marian Thomassen, Servicestyrelsen Jessie Brender Olesen, KL Hvorfor Barnets Reform? Stor politisk bevågenhed Det koster mange penge Det griber

Læs mere

Redegørelse vedrørende udviklingen i antallet af anbringelser på børne- og ungeområdet samt redegørelse om netværksplejefamilier

Redegørelse vedrørende udviklingen i antallet af anbringelser på børne- og ungeområdet samt redegørelse om netværksplejefamilier Redegørelse vedrørende udviklingen i antallet af anbringelser på børne- og ungeområdet samt redegørelse om netværksplejefamilier Børneudvalget besluttede i sit møde den 2. februar 2015 at få forelagt en

Læs mere

Godkendelse af Indførsel af ny honoreringsmodel på plejefamilieområdet

Godkendelse af Indførsel af ny honoreringsmodel på plejefamilieområdet Punkt 2. Godkendelse af Indførsel af ny honoreringsmodel på plejefamilieområdet 2017-001542 Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen indstiller, at Familie- og Socialudvalget godkender, at der indføres

Læs mere

Tak for din henvendelse af 5. december 2013, hvor du stiller følgende spørgsmål til forvaltningen:

Tak for din henvendelse af 5. december 2013, hvor du stiller følgende spørgsmål til forvaltningen: Socialforvaltningen Adm. Direktør Jaleh Tavakoli, MB Dato 18. december 2013 Sagsnr. 2013-0263422 Kære Jaleh Tavakoli Dokumentnr. 2013-0263422-6 Tak for din henvendelse af 5. december 2013, hvor du stiller

Læs mere

KOMMUNAL PLEJEFAMILIE I DE FEM KOMMUNER

KOMMUNAL PLEJEFAMILIE I DE FEM KOMMUNER KOMMUNAL PLEJEFAMILIE I DE FEM KOMMUNER INDHOLD KOMMUNAL PLEJEFAMILIE I DE FEM KOMMUNER s. 3 AT BLIVE KOMMUNAL PLEJEFAMILIE s. 4 Vil I være kommunal plejefamilie? s. 4 Godkendelse s. 5 VILKÅR FOR KOMMUNALE

Læs mere

Ønsker til kvalitetsudvikling af plejefamilieområdet

Ønsker til kvalitetsudvikling af plejefamilieområdet Notat Dato 12. oktober 2017 MEG Side 1 af 5 Ønsker til kvalitetsudvikling af plejefamilieområdet Baggrund tendenser i anvendelsen af plejefamilier Udviklingen af anbringelsesområdet er de sidste 5-10 år

Læs mere

Skabelon for standard for sagsbehandling

Skabelon for standard for sagsbehandling Skabelon for standard for sagsbehandling Standard for sagsbehandling vedrørende: opfølgning og evaluering af de konkrete indsatser i den enkelte sag, herunder kommunens tilsyn og forberedelse af hjemgivelse

Læs mere

Familieplejeområdet Socialpædagogernes politiske ønsker

Familieplejeområdet Socialpædagogernes politiske ønsker NOTAT Kontakt: Mette Grostøl/lh meg@sl.dk Dok.nr. 2844117 Sagsnr. 2009-SLCSFA-01168 11. marts 2016 Familieplejeområdet Socialpædagogernes politiske ønsker Baggrund Der synes at være to gennemgående og

Læs mere

Interessetilkendegivelse Samarbejde med FEC om at søge om godkendelse som plejefamilie i henhold til MTFC træningsfamilie (jf.

Interessetilkendegivelse Samarbejde med FEC om at søge om godkendelse som plejefamilie i henhold til MTFC træningsfamilie (jf. Interessetilkendegivelsesskema MTFCTræningsfamilier 1 Interessetilkendegivelse Samarbejde med FEC om at søge om godkendelse som plejefamilie i henhold til MTFC træningsfamilie (jf. 142) 1. Ansøger(e) Fulde

Læs mere

Netværkspleje. En helhedsorienteret støtte til barnet anbragt i netværket. Af Susanne Katz CAFA 01.10.06.

Netværkspleje. En helhedsorienteret støtte til barnet anbragt i netværket. Af Susanne Katz CAFA 01.10.06. Netværkspleje En helhedsorienteret støtte til barnet anbragt i netværket Om begrebet netværkspleje Af Susanne Katz CAFA 01.10.06. Først lidt om ordet netværkspleje. Netvækspleje har indtil anbringelsesreformen

Læs mere

BILAG 1. Interviewguide til Sagsbehandlerne. Præsentation

BILAG 1. Interviewguide til Sagsbehandlerne. Præsentation BILAG 1 Interviewguide til Sagsbehandlerne Præsentation Vi præsenterer kort os selv med navn og uddannelsesbaggrund. Vi vil igennem vores speciale gerne undersøge hvilke overvejelser forskellige fagpersoner

Læs mere

Bilag 2. Hovedpunkter i anbringelsesreformen:

Bilag 2. Hovedpunkter i anbringelsesreformen: Bilag 2 Hovedpunkter i anbringelsesreformen: 1. Tidlig og sammenhængende indsats. Forebyggelse og en tidlig indsats er af afgørende betydning for at sikre udsatte børn og unge en god opvækst. Anbringelsesreformen

Læs mere

Kan vi lære noget af Norge og Sverige på familieplejeområdet? Oplæg og dialog v/ Kirsten Holm-Petersen, Holmpkommunikation

Kan vi lære noget af Norge og Sverige på familieplejeområdet? Oplæg og dialog v/ Kirsten Holm-Petersen, Holmpkommunikation Kan vi lære noget af Norge og Sverige på familieplejeområdet? Oplæg og dialog v/ Kirsten Holm-Petersen, Holmpkommunikation Hvem er jeg? Journalist: Ritzau, JP, Red Barnet, fagbladet Socialrådgiveren, DR

Læs mere

Netværksanbringelser aflønnes ikke med vederlag, men kun med omkostningsdelen.

Netværksanbringelser aflønnes ikke med vederlag, men kun med omkostningsdelen. Bliv plejefamilie. Familiepleje tilbydes til børn og unge med et særligt støttebehov, hvor det skønnes, at anbringelse uden for eget hjem er nødvendig. Barnet eller den unge flytter ind hos plejefamilien,

Læs mere

Ankestyrelsens undeersøgelse af Samarbejdet mellem plejefamilier og kommuner Sammenfatning af hoveddresultater september 2014

Ankestyrelsens undeersøgelse af Samarbejdet mellem plejefamilier og kommuner Sammenfatning af hoveddresultater september 2014 Ankestyrelsens undersøgelse af Samarbejdet mellem plejefamilier og kommuner Sammenfatning af hovedresultater september 2014 INDHOLDSFORTEGNELSE Side 1 Samarbejdet mellem plejefamilier og kommuner sammenfatning

Læs mere

Orientering om familieplejens niveau for vederlagsfastsættelse

Orientering om familieplejens niveau for vederlagsfastsættelse Punkt 2. Orientering om familieplejens niveau for vederlagsfastsættelse 2017-001542 Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen fremsender til Familie- og Socialudvalgets orientering om familieplejens niveau

Læs mere

Svar på forespørgsel vedr. tilsyn med plejefamilier / døgninstitutioner og opholdssteder:

Svar på forespørgsel vedr. tilsyn med plejefamilier / døgninstitutioner og opholdssteder: Til Børne- og ungdomsudvalget Familierådgivningen, Glesborg Dato: 22.8.11 Reference: Socialkonsulenterne Direkte telefon: 89593135 89591871 E-mail: me@norddjurs.dk lonem@norddjurs.dk Svar på forespørgsel

Læs mere

Undersøgelse af plejefamiliers rammer og vilkår Servicestyrelsens konference om plejefamilieområdet

Undersøgelse af plejefamiliers rammer og vilkår Servicestyrelsens konference om plejefamilieområdet Undersøgelse af plejefamiliers rammer og vilkår Servicestyrelsens konference om plejefamilieområdet Den 22. november 2010 Indhold Formål med analysen Grundlaget for analysen Hvordan bruges plejefamilier?

Læs mere

Forslag til: Selvstyrets bekendtgørelse nr. xx af xx. xxx 2019 om plejefamilier

Forslag til: Selvstyrets bekendtgørelse nr. xx af xx. xxx 2019 om plejefamilier Forslag til: Selvstyrets bekendtgørelse nr. xx af xx. xxx 2019 om plejefamilier I medfør af 37, stk. 7, 39, stk. 6, og 42, stk. 7, i Inatsisartutlov nr. 20 af 26. juni 2017 om støtte til børn, fastsættes:

Læs mere

HÅNDBOG FOR NETVÆRKSPLEJEFAMILIER

HÅNDBOG FOR NETVÆRKSPLEJEFAMILIER HÅNDBOG FOR NETVÆRKSPLEJEFAMILIER Familie og Ungecentret Familieplejeområdet, Rådhusgang 4, 6200 Aabenraa Familie og Ungecentret, juni 2016 Indholdsfortegnelse Generelle bemærkninger vedr. netværksfamilier....3

Læs mere

NOTAT. Redegørelse vedrørende tilsyn og godkendelse med gelsessteder for børn og unge

NOTAT. Redegørelse vedrørende tilsyn og godkendelse med gelsessteder for børn og unge NOTAT Redegørelse vedrørende tilsyn og godkendelse med gelsessteder for børn og unge 31. maj 2012 Sagsbehandler: LB Dok.nr.: 2012/0060786-2 Børne- og Ungestaben Godkendelse I henhold til Servicelovens

Læs mere

1. Ansøger. 2. Ægtefælle/samlever. 3. Henvendelse til andre myndigheder m.v. Må der rettes henvendelse til andre myndigheder eller personer

1. Ansøger. 2. Ægtefælle/samlever. 3. Henvendelse til andre myndigheder m.v. Må der rettes henvendelse til andre myndigheder eller personer Navn og adresse Oplyses ved henvendelse Dato KLE 27.30.00G01 Sagsidentifikation Ansøgning om konkret plejetilladelse: traditionel familiepleje, kommunal familiepleje, netværkspleje, aflastning og privat

Læs mere

Notat Forslag til ny honorering til plejefamilier

Notat Forslag til ny honorering til plejefamilier Notat Forslag til ny honorering til plejefamilier Baggrund Byrådet har ved vedtagelse af budget 2018 samt overslagsårene 2019-2021 besluttet, at Center Familie og Handicap skal arbejde videre med et forslag

Læs mere

Temaaften om forældresamarbejde

Temaaften om forældresamarbejde Temaaften om forældresamarbejde SL fagligt selskab for udsatte børn og unge. Tirsdag den 16. januar 2018 Oplæg v/tilsynskonsulent Marianne Thiele, nygodkendelsesteamet, Socialtilsyn Øst. Læringsmål 4 De

Læs mere

Undersøgelse af plejefamilieområdet. Juni 2012

Undersøgelse af plejefamilieområdet. Juni 2012 Undersøgelse af plejefamilieområdet Juni 2012 Dagsorden 1. Opdrag 2. Tilrettelæggelse af projektet 3. Resultater Organisering Tilbudsvifte Plejebørn Plejefamilier Rekruttering og matchning Sagsbehandling

Læs mere

Forslag til: Selvstyrets bekendtgørelse nr. xx af xx. xxx 2017 om plejefamilier (plejefamiliebekendtgørelsen)

Forslag til: Selvstyrets bekendtgørelse nr. xx af xx. xxx 2017 om plejefamilier (plejefamiliebekendtgørelsen) Forslag til: Selvstyrets bekendtgørelse nr. xx af xx. xxx 2017 om plejefamilier (plejefamiliebekendtgørelsen) I medfør af 37, stk. 7, 39, stk. 5 og 55, stk. 6 i Inatsisartutlov nr. xx af xx. xxx 2017 om

Læs mere

Følgende nøgletal er udvalgt for at vise udviklingen på udmøntningen af strategiplanen på strategiens målbare områder.

Følgende nøgletal er udvalgt for at vise udviklingen på udmøntningen af strategiplanen på strategiens målbare områder. Bilag 1 Nøgletal på strategiplanen for Familieområdet Strategiplanen for Familieområdet 2015-2018 blev vedtaget af Udvalget for Børn og Unge i maj 2015. Administrationen er blevet anmodet om en årlig status

Læs mere

10 anbefalinger for den gode godkendelse og det gode driftsorienterede tilsyn med anbringelsessteder på børneområdet

10 anbefalinger for den gode godkendelse og det gode driftsorienterede tilsyn med anbringelsessteder på børneområdet 30. marts 2012 10 anbefalinger for den gode godkendelse og det gode driftsorienterede tilsyn med anbringelsessteder på børneområdet Når børn og unge anbringes uden for hjemmet, er det altafgørende for

Læs mere

Kvalitetsstandard ANBRINGELSE AF BØRN OG UNGE 0 18 år

Kvalitetsstandard ANBRINGELSE AF BØRN OG UNGE 0 18 år Norddjurs Kommune Myndighedsafdelingen juni 2013 Kvalitetsstandard ANBRINGELSE AF BØRN OG UNGE 0 18 år Plejefamilier Institutioner Opholdssteder Efterskoler og Kostskoler Godkendt i Kommunalbestyrelses

Læs mere

Sorø Kommune. Indhold: 1. Formålet med en guide. 2. Lovgrundlag. 3. Godkendelse af plejefamilier i Sorø Kommune. 3.1 Procedure

Sorø Kommune. Indhold: 1. Formålet med en guide. 2. Lovgrundlag. 3. Godkendelse af plejefamilier i Sorø Kommune. 3.1 Procedure Sorø Kommune Stab VAB Rådhusvej 8 4180 Sorø 5787 6209 inja@soroe.dk www.soroe.dk Dato: April 2010 Indhold: Bilag: 1. Formålet med en guide 2. Lovgrundlag 3. Godkendelse af plejefamilier i Sorø Kommune

Læs mere

Ø113 Ændrede ansættelsesforhold for plejefamilier

Ø113 Ændrede ansættelsesforhold for plejefamilier Socialforvaltningen BUDGETNOTAT Ø113 Ændrede ansættelsesforhold for plejefamilier Baggrund Socialudvalget besluttede d. 27. maj 2015 at tage en drøftelse af plejefamiliers ansættelsesforhold. Socialudvalget

Læs mere

Styrkelse af familieplejeområdet

Styrkelse af familieplejeområdet Styrkelse af familieplejeområdet TEMA 2 KOM I FORM MED BARNETS REFORM Ledernetværk for de kommunale børne- og familieafdelinger Netværket for kommunale ledere i børne- og familieafdelingerne er etableret

Læs mere

Forundersøgelse og godkendelse

Forundersøgelse og godkendelse Forundersøgelse og godkendelse Lovgrundlag Typer af plejefamilier: Der findes tre forskellige typer af plejefamilier jf. Servicelovens 66 Alm. Plejefamilier Kommunale plejefamilier Plejefamilier er en

Læs mere

Lov om ændring af lov om social service, lov om socialtilsyn, lov om voksenansvar for anbragte børn og unge og ligningsloven

Lov om ændring af lov om social service, lov om socialtilsyn, lov om voksenansvar for anbragte børn og unge og ligningsloven LOV nr 1530 af 18/12/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 27. marts 2019 Ministerium: Børne- og Socialministeriet Journalnummer: Børne- og Socialmin., j.nr. 2018-1765 Senere ændringer til forskriften LBK nr

Læs mere

Status og erfaringer med Plejefamilieområdet. Socialtilsyn Hovedstaden. Frederiksberg den 23. januar 2015

Status og erfaringer med Plejefamilieområdet. Socialtilsyn Hovedstaden. Frederiksberg den 23. januar 2015 Status og erfaringer med Plejefamilieområdet Socialtilsyn Hovedstaden Frederiksberg den 23. januar 2015 Dagsorden: 1) Velkomst ved Mie Andresen, chef for Socialtilsyn Hovedstaden 2) Status samt erfaringer

Læs mere

Lovændringer og udmøntning af satspuljeaftalen. Mere kvalitet i plejefamilier en bedre opvækst for det anbragte barn. Temamøde den 27.

Lovændringer og udmøntning af satspuljeaftalen. Mere kvalitet i plejefamilier en bedre opvækst for det anbragte barn. Temamøde den 27. Lovændringer og udmøntning af satspuljeaftalen Mere kvalitet i plejefamilier en bedre opvækst for det anbragte barn Temamøde den 27. september 2018 Plejefamilieområdet Socialtilsyn Øst Socialtilsyn Hovedstaden

Læs mere

Danmark. Indledning. Ansvarsfordeling mellem stat, region og kommune NOTAT. Tilbud til udsatte børn og unge i Danmark

Danmark. Indledning. Ansvarsfordeling mellem stat, region og kommune NOTAT. Tilbud til udsatte børn og unge i Danmark NOTAT Titel Fra: Til: Tilbud til udsatte børn og unge i Danmark Elisabeth Marian Thomassen, Servicestyrelsen, Danmark Valuta för pengarna? Kvalitetssäkring och uppföljning av barns uppväxtvillkor i nordiska

Læs mere

Bilag 1, Socialtilsynet orientering om lovændring samt vedtagelse af forslag om opnormering

Bilag 1, Socialtilsynet orientering om lovændring samt vedtagelse af forslag om opnormering Bilag 1, orientering om lovændring samt vedtagelse af forslag om opnormering Den 1. januar 2014 træder lov om socialtilsyn i kraft, hvilket betyder, at fem kommuner i landet får ansvaret for at godkende

Læs mere

Udkast. Fremsat den 28. januar 2015 af ministeren for børn, ligestilling, integration og sociale forhold (Manu Sareen) Forslag.

Udkast. Fremsat den 28. januar 2015 af ministeren for børn, ligestilling, integration og sociale forhold (Manu Sareen) Forslag. Udkast Fremsat den 28. januar 2015 af ministeren for børn, ligestilling, integration og sociale forhold (Manu Sareen) Forslag til Lov om ændring af lov om social service og lov om retssikkerhed og administration

Læs mere

Socialpædagogernes tale om anbringelser og anbragte børn i plejefamilier

Socialpædagogernes tale om anbringelser og anbragte børn i plejefamilier Social-, Indenrigs- og Børneudvalget 2017-18 SOU Alm.del Bilag 215 Offentligt Socialpædagogernes tale om anbringelser og anbragte børn i plejefamilier Af Verne Pedersen, næstformand i Socialpædagogerne

Læs mere

Lov om ændring af lov om social service

Lov om ændring af lov om social service Socialudvalget 2011-12 SOU alm. del Bilag 143 Offentligt Fremsat den {FREMSAT} af social- og integrationsministeren (Karen Hækkerup) UDKAST Forslag til Lov om ændring af lov om social service (Plejefamiliers

Læs mere

Familieplejernes håndbog - Værd at vide

Familieplejernes håndbog - Værd at vide Familieplejernes håndbog - Værd at vide Kapitel 1 At blive plejefamilie/familieplejer At blive familieplejer er langt mere end et job. Det er selvfølgelig også et job, specielt for det familiemedlem dig

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om social service, lov om retssikkerhed og administration på det sociale område og forældreansvarsloven

Forslag. Lov om ændring af lov om social service, lov om retssikkerhed og administration på det sociale område og forældreansvarsloven Til lovforslag nr. L 178 Folketinget 2009-10 Efter afstemningen i Folketinget ved 2. behandling den 25. maj 2010 Forslag til Lov om ændring af lov om social service, lov om retssikkerhed og administration

Læs mere

Aftale om Barnets Reform

Aftale om Barnets Reform Aftale om Barnets Reform Langt de fleste børn i Danmark vokser op i gode og trygge omgivelser med forældre, som støtter dem gennem opvæksten. Desværre er dette ikke tilfældet for alle børn. Nogle børn

Læs mere

Forslag til ændring af kompetenceplan vedr. Lov om social service, merudgifter og særlig støtte til børn.

Forslag til ændring af kompetenceplan vedr. Lov om social service, merudgifter og særlig støtte til børn. Forslag til ændring af kompetenceplan vedr. Lov om social service, merudgifter og særlig støtte til børn. Bemærk: Dette forslag er udarbejdet på baggrund af den nye lovgivning pr. 1.1.2011, den såkaldte

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om social service, lov om retssikkerhed og administration på det sociale område og forældreansvarsloven

Forslag. Lov om ændring af lov om social service, lov om retssikkerhed og administration på det sociale område og forældreansvarsloven 2009/1 LSV 178 (Gældende) Udskriftsdato: 30. oktober 2019 Ministerium: Folketinget Journalnummer: Socialmin., j.nr. 2010-1426 Vedtaget af Folketinget ved 3. behandling den 4. juni 2010 Forslag til Lov

Læs mere

Familieplejernes håndbog - Værd at vide

Familieplejernes håndbog - Værd at vide Familieplejernes håndbog - Værd at vide Kapitel 1 At blive plejefamilie/familieplejer At blive familieplejer er langt mere end et job. Det er selvfølgelig også et job, specielt for det familiemedlem dig

Læs mere

Familieplejernes håndbog - Værd at vide

Familieplejernes håndbog - Værd at vide Familieplejernes håndbog - Værd at vide Værd at vide Socialpædagogernes familieplejehåndbog er primært skrevet til familieplejere. Både de, der står overfor at skrive kontrakt om deres første plejebarn,

Læs mere

Bilagsoversigt. Interviewguide Ekspertinterview af Mette Larsen, leder af Videnscenter for Anbragte børn og unge s. 2

Bilagsoversigt. Interviewguide Ekspertinterview af Mette Larsen, leder af Videnscenter for Anbragte børn og unge s. 2 Bilagsoversigt Bilag 1: Interviewguide Ekspertinterview af Mette Larsen, leder af Videnscenter for Anbragte børn og unge s. 2 Bilag 2: Interviewguide Netværksplejefamilie s. 4 Bilag 3: Interviewguide Plejefamilier

Læs mere

Tilsynsenhedens Årsrapport 2013. Center for børn og forebyggelse Plejefamilier

Tilsynsenhedens Årsrapport 2013. Center for børn og forebyggelse Plejefamilier TILSYNSENHEDEN Tilsynsenhedens Årsrapport 2013 Center for børn og forebyggelse Plejefamilier Afdelingsleder Pia Strandbygaard Tilsynsførende Else Hansen Tilsynsførende Dorthe Noesgaard Tilsynsførende Joan

Læs mere

Forslag til: Selvstyrets bekendtgørelse nr. xx af xx. xxx 2017 om tilsyn med plejefamilier og døgninstitutioner

Forslag til: Selvstyrets bekendtgørelse nr. xx af xx. xxx 2017 om tilsyn med plejefamilier og døgninstitutioner Forslag til: Selvstyrets bekendtgørelse nr. xx af xx. xxx 2017 om tilsyn med plejefamilier og døgninstitutioner I medfør af 8, stk. 6, 9, stk. 4 og 11, stk. 5 i Inatsisartutlov nr. xx af xx. xxx 2017 om

Læs mere

TILSYNSFAGLIG UNDERVISNINGSDAG 2015 HANDOUT Plejefamilier Eksempler Særlige situationer

TILSYNSFAGLIG UNDERVISNINGSDAG 2015 HANDOUT Plejefamilier Eksempler Særlige situationer TILSYNSFAGLIG UNDERVISNINGSDAG 2015 HANDOUT Plejefamilier Eksempler Særlige situationer A. Plejefamilier med aflastningsopgave B. Plejefamilier uden børn C. Plejefamilier med spædbørn 1 A Plejefamilie

Læs mere

Del 2. Ydelseskatalog

Del 2. Ydelseskatalog Del 2 Ydelseskatalog Indholdsfortegnelse YDELSESKATALOG...3 2.1 TILVEJEBRINGELSE AF MULIGE ANBRINGELSESSTEDER...4 2.2 VISITATION...6 2.3 MATCHNING...8 2.4 IVÆRKSÆTTELSE...10 2.5 TILSYN...12 2.6 HJEMGIVELSE/OPHØR

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om social service og lov om retssikkerhed og administration på det sociale område

Forslag. Lov om ændring af lov om social service og lov om retssikkerhed og administration på det sociale område 2014/1 LSF 120 (Gældende) Udskriftsdato: 31. januar 2017 Ministerium: Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Journalnummer: Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og

Læs mere

Særligt to strategier findes at være afgørende for den udvikling, der ses på anbringelsesområdet.

Særligt to strategier findes at være afgørende for den udvikling, der ses på anbringelsesområdet. Notat Til Til Kopi til Socialudvalget Orientering Aarhus Kommune Udvikling i antal anbringelser 2007-1. halvår Dette notat beskriver udviklingen på anbringelsesområdet i perioden 2007 til 1. halvår, herunder

Læs mere

Børne- og Socialministeriet Holmens Kanal København K. Sendt pr. mail til: og p-boernsim.dk

Børne- og Socialministeriet Holmens Kanal København K. Sendt pr. mail til: og p-boernsim.dk Børne- og Socialministeriet Holmens Kanal 22 1060 København K Sendt pr. mail til: met@,sm.dk og p-boernsim.dk KL's bemærkninger til høring om ændring af lov om social service, lov om socialtilsyn, lov

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om social service og lov om retssikkerhed og administration på det sociale område

Forslag. Lov om ændring af lov om social service og lov om retssikkerhed og administration på det sociale område Lovforslag nr. L 120 Folketinget 2014-15 Fremsat den 28. januar 2015 af ministeren for børn, ligestilling, integration og sociale forhold (Manu Sareen) Forslag til Lov om ændring af lov om social service

Læs mere

Projekt Forstærkede plejefamilier

Projekt Forstærkede plejefamilier Projekt Forstærkede plejefamilier Overordnet formål Projektleder Gitte Ørum Madsen Dato August MR Børn har som et led i det overordnede projekt Ændring af anbringelsesmønster (-2014), som går ud på at

Læs mere

Inspirationsmateriale til undervisning

Inspirationsmateriale til undervisning EFTERUDDANNELSESUDVALGET FOR DET PÆDAGOGISKE OMRÅDE OG SOCIAL- OG SUNDHEDSOMRÅDET - Inspirationsmateriale til undervisning Plejebarnets relation til plejefamiliens børn 45746 Udviklet af: Irene Rasmussen

Læs mere

Sammenbrud i anbringelser.

Sammenbrud i anbringelser. Punkt 4. Sammenbrud i anbringelser. 2012-12998. Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen indstiller, at Familie- og Socialudvalget godkender, At analysen tages til efterretning. At initiativerne for at

Læs mere

Samarbejdet mellem plejefamilier og kommuner

Samarbejdet mellem plejefamilier og kommuner Ankestyrelsens undersøgelse af Samarbejdet mellem plejefamilier og kommuner Delundersøgelse 1: Kommunernes vurdering af samarbejdet med plejefamilier september 2014 INDHOLDSFORTEGNELSE Side Forord 1 1

Læs mere

Guide for generelt tilsyn med. plejefamilier i Sorø Kommune

Guide for generelt tilsyn med. plejefamilier i Sorø Kommune Sorø Kommune Guide for generelt tilsyn med plejefamilier i Sorø Kommune 1. Lovgrundlag: Der er et generelt lovgrundlag i servicelovens 146, der anfører, at kommunalbestyrelsen skal føre tilsyn med de forhold,

Læs mere

Plejefamilier i Danmark udbredelse og godkendelser

Plejefamilier i Danmark udbredelse og godkendelser SocialAnalyse Nr. 4 08.2017 Plejefamilier i Danmark udbredelse og godkendelser Plejefamilier kommer ofte i spil, når et barn eller en ung skal anbringes. De tilbyder barnet nogle rammer, der adskiller

Læs mere

Bestillerplan Pixi-udgave [Skriv dokumentets titel]

Bestillerplan Pixi-udgave [Skriv dokumentets titel] Århus Kommune Socialforvaltningen Bestillerplan Pixi-udgave Serviceniveauer [Skriv dokumentets for Familier, Børn og Unge titel] [Skriv dokumentets undertitel] December 2010 Serviceniveauer Denne pixi-udgave

Læs mere

Anbringelsesgrundlaget beskriver den overordnede ramme for Familierådgivningens arbejde i forhold til at anbringe børn og unge i Kolding Kommune.

Anbringelsesgrundlaget beskriver den overordnede ramme for Familierådgivningens arbejde i forhold til at anbringe børn og unge i Kolding Kommune. Internt notatark Social- og Sundhedsforvaltningen Stab for rådgivningsområdet Dato 7. oktober 2013 Sagsnr. 13/18875 Løbenr. 162191/13 Sagsbehandler Bettina Mosegaard Brøndsted Direkte telefon 79 79 27

Læs mere

(Til samtlige kommuner m.fl.)

(Til samtlige kommuner m.fl.) SKR nr 9710 af 18/06/2010 (Gældende) Udskriftsdato: 22. november 2017 Ministerium: Børne- og Socialministeriet Journalnummer: Socialmin., j.nr. 2010-1085 Senere ændringer til forskriften Ingen Skrivelse

Læs mere

Statsforvaltningens brev af 23. oktober 2008 til Socialpædagogernes Landsforbund

Statsforvaltningens brev af 23. oktober 2008 til Socialpædagogernes Landsforbund Statsforvaltningens brev af 23. oktober 2008 til Socialpædagogernes Landsforbund 23-10- 2008 Socialpædagogernes Landsforbund/Sydjylland (SL) har i brev af 26. marts 2007 rettet henvendelse til statsforvaltningen

Læs mere

Socialafdelingen. Familieplejen og Visitationen

Socialafdelingen. Familieplejen og Visitationen Socialafdelingen Familieplejen og Visitationen Socialchef 521 årsværk 13 Sekretariat Den Centrale Visitation og Familieplejen 23 Familiegruppe Øst Familiegruppe Nord Familiegruppe Centrum Familiegruppe

Læs mere

undersøgelsen indgår under betegnelsen børn og unge med anden etnisk baggrund end dansk, være vanskelig at foretage i praksis.

undersøgelsen indgår under betegnelsen børn og unge med anden etnisk baggrund end dansk, være vanskelig at foretage i praksis. Baggrund Ved opstart af projektet Hvervning af og støtte til plejefamilier til børn og unge med etnisk minoritetsbaggrund viste en opgørelse fra Danmarks Statistik, at en lidt større andel af børn og unge

Læs mere

Kontakt os. Har du lyst til at vide mere er du altid velkommen til at kontakte. Familieplejen på Bornholm Dovreåsvej 2 3700 Rønne 56 93 00 70

Kontakt os. Har du lyst til at vide mere er du altid velkommen til at kontakte. Familieplejen på Bornholm Dovreåsvej 2 3700 Rønne 56 93 00 70 Kontakt os Har du lyst til at vide mere er du altid velkommen til at kontakte Familieplejen på Bornholm Dovreåsvej 2 3700 Rønne 56 93 00 70 Leder Linette Westergaard Jørgensen LWJ@Familieplejen-Bornholm.dk

Læs mere

Anbringelsesprincipper

Anbringelsesprincipper Anbringelsesprincipper Indledning På de kommende sider kan du læse, hvilke principper, der bliver lagt til grund, når vi i Familie- og Handicapafdelingen anbringer børn og unge uden for hjemmet. Familie-

Læs mere

Fremsat den 3. oktober 2018 af børne- og socialministeren (Mai Mercado) Forslag. til

Fremsat den 3. oktober 2018 af børne- og socialministeren (Mai Mercado) Forslag. til Lovforslag nr. L 0 Folketinget 2017/2018 Fremsat den 3. oktober 2018 af børne- og socialministeren (Mai Mercado) Forslag til Lov om ændring af lov om social service, lov om socialtilsyn, lov om voksenansvar

Læs mere

ØKONOMI FAMILIEOMRÅDET 2018 OG

ØKONOMI FAMILIEOMRÅDET 2018 OG ØKONOMI FAMILIEOMRÅDET 2018 OG 2019-22 ØKONOMISK HISTORIK I dette notat er Familieområdet afgrænset til Familieafdelingen og dermed myndighedsområdet. Opgaverne består af følgende elementer: Døgninstitutioner

Læs mere

Det har du ret til! til børn og unge 13-17 år, som skal anbringes er eller har været anbragt

Det har du ret til! til børn og unge 13-17 år, som skal anbringes er eller har været anbragt Det har du ret til! til børn og unge 13-17 år, som skal anbringes er eller har været anbragt Pjecen handler om dig! Du har fået denne pjece, fordi du ikke skal bo hjemme hos dine forældre i en periode.

Læs mere

Håndbog for det gode anbringelsesforløb i familiepleje. Viden til gavn

Håndbog for det gode anbringelsesforløb i familiepleje. Viden til gavn Håndbog for det gode anbringelsesforløb i familiepleje Viden til gavn Bogen er udgivet af Socialstyrelsen Edisonsvej 18, 1. 5000 Odense C Tlf: 72 42 37 00 E-mail: info@socialstyrelsen.dk Redaktion: VIA

Læs mere

Notat til Børne- og Skoleudvalget

Notat til Børne- og Skoleudvalget Notat til Børne- og Skoleudvalget Uddybning af vejledende serviceniveau Udsatte børn og unge Børn og unge med handicap 28. oktober 2014 Skole og Familie Økonomi og drift Tlf. 46 11 42 13 ROGV@rudersdal.dk

Læs mere

Netværkspleje erfaringer

Netværkspleje erfaringer Netværkspleje erfaringer SFI konference 2011 Netværksanbringelser Marianne Folden Faglig leder, Netværksansvarlig Netværkspleje I forbindelse med anbringelsesreformen i 2006, blev der meldt et ønske, ud

Læs mere

Ankestyrelsens undersøgelse af samarbejdet mellem plejefamilier og kommuner.

Ankestyrelsens undersøgelse af samarbejdet mellem plejefamilier og kommuner. Internt notatark Senior- og Socialforvaltningen Stab for rådgivningsområdet Dato 3. november 2014 Sagsnr. 14/17986 Løbenr. X Sagsbehandler Bettina Mosegaard Brøndsted Direkte telefon 79 79 29 04 E-mail

Læs mere

Anbringelse af Børn og Unge. Hvad du bør vide, når dit barn skal anbringes udenfor hjemmet

Anbringelse af Børn og Unge. Hvad du bør vide, når dit barn skal anbringes udenfor hjemmet Anbringelse af Børn og Unge Hvad du bør vide, når dit barn skal anbringes udenfor hjemmet Anbringelse At få et barn anbragt er en stor forandring både for barnet, - en stor der nu skal bo et nyt sted og

Læs mere

koldi ng komm une Familierådgivningens anbringelsesgrundlag

koldi ng komm une Familierådgivningens anbringelsesgrundlag Social- og Indenrigsudvalget 2015-16 SOU Alm.del Bilag 250 Offentligt koldi ng komm une Familierådgivningens anbringelsesgrundlag KOV1_Kvadrat_RØD Fa m i li e rå d g i v n i n g e n s a n b ri n g e ls

Læs mere

Kvalitetsstandard, Lov om social Service 52 stk. 3, nr. 4

Kvalitetsstandard, Lov om social Service 52 stk. 3, nr. 4 Kvalitetsstandard, Lov om social Service 52 stk. 3, nr. 4 Udarbejdet af: Mette Wulf og Anne-Marie Storgaard Dato: Dato 20. oktober 2008 Sagsid.: Version nr.: 1 Fagsekretariatet Børne- og Unge Rådgivningen

Læs mere

Familieplejernes faglighed og kompetencer

Familieplejernes faglighed og kompetencer Familieplejernes faglighed og kompetencer August & september 2012 1. Indledning Barnets Reform har som erklæret mål, at familieplejeområdet skal prioriteres. Dels er der med reformen et politisk ønske

Læs mere

Opfølgning vedr. adgangen til momsrefusion for udgifter inden for plejefamilieområdet, herunder navnlig vederlaget til plejefamilier

Opfølgning vedr. adgangen til momsrefusion for udgifter inden for plejefamilieområdet, herunder navnlig vederlaget til plejefamilier Til alle kommuner Sagsnr. 2014-19976 Doknr. 196865 Dato 22-12-2014 Opfølgning vedr. adgangen til momsrefusion for udgifter inden for plejefamilieområdet, herunder navnlig vederlaget til plejefamilier Økonomi-

Læs mere

Arbejdsgruppen om tilsyn

Arbejdsgruppen om tilsyn Arbejdsgruppen om tilsyn Social og Sundhed Social- og Sundhedssekretariat Sagsnr. 188368 Brevid. 1171698 Ref. CHDA Dir. tlf. 4631 5871 christad@roskilde.dk NOTAT: Standard for generelt tilsyn med generelt

Læs mere

DØGNINSTITUTIONER, OPHOLDSSTEDER MV. OG FORE- BYGGENDE FORANSTALTNINGER FOR BØRN OG UNGE

DØGNINSTITUTIONER, OPHOLDSSTEDER MV. OG FORE- BYGGENDE FORANSTALTNINGER FOR BØRN OG UNGE Budget- og regnskabssystem 4.5.3 - side 1 DØGNINSTITUTIONER, OPHOLDSSTEDER MV. OG FORE- BYGGENDE FORANSTALTNINGER FOR BØRN OG UNGE 5.20 Plejefamilier og opholdssteder mv. for børn og unge På denne funktion

Læs mere

Adoption uden samtykke

Adoption uden samtykke Socialudvalget 2014-15 L 121 Bilag 6 Offentligt Adoption uden samtykke Ekspertmøde i Folketingets Socialudvalg 19. marts 2015 2 Adoption uden samtykke Definition: En adoption, der gennemføres uden samtykke

Læs mere

Familieplejernes håndbog - Værd at vide

Familieplejernes håndbog - Værd at vide Familieplejernes håndbog - Værd at vide Kapitel 2 At få et plejebarn Anbringende kommune og dennes forpligtelser Det er som beskrevet ovenfor en kommunal opgave at beslutte, om et barn skal anbringes i

Læs mere

Socialpædagogerne vil dog understrege, at KL s anbefaling af et loft over antallet af vederlag i praksis 1

Socialpædagogerne vil dog understrege, at KL s anbefaling af et loft over antallet af vederlag i praksis 1 I det følgende vil vi gennemgå alle de elementer, som bør behandles i din individuelle kontrakt. Husk, at denne gennemgang ikke kan erstatte den støtte, du som medlem af Socialpædagogerne kan få på dit

Læs mere

Informationsmøde om ansøgningspulje til samarbejder mellem plejefamilier og døgninstitutioner og/eller opholdssteder

Informationsmøde om ansøgningspulje til samarbejder mellem plejefamilier og døgninstitutioner og/eller opholdssteder Informationsmøde om ansøgningspulje til samarbejder mellem plejefamilier og døgninstitutioner og/eller opholdssteder Dagens program 1) Baggrund og formål med projektet v., Center for Børn, Unge og Familier

Læs mere

TAL PÅ ANBRINGELSESOMRÅDET I KØBENHAVNS KOMMUNE KVARTALSSTATISTIK OKTOBER 2014

TAL PÅ ANBRINGELSESOMRÅDET I KØBENHAVNS KOMMUNE KVARTALSSTATISTIK OKTOBER 2014 TAL PÅ ANBRINGELSESOMRÅDET I KØBENHAVNS KOMMUNE KVARTALSSTATISTIK OKTOBER 2014 Center for Familiepleje / Videnscenter for Familiepleje Socialforvaltningen, Københavns Kommune Forord Denne kvartalsstatistik

Læs mere