Disciplinærudvalget under Dansk Håndbold Forbund (DHF) har dags dato truffet nedenstående afgørelse i sagen mellem KIF Vejen og FC Midtjylland.

Relaterede dokumenter
Skanderborg nedlagt protest mod udvist spiller der scorer. Tidspunkt 1. halvleg 20 min. Stillingen var 3-9.

Kamp nr Protestsag 1. division herrer Team Sydhavsøerne mod Ajax København spillet 2. februar 2018 i Maribo Hallerne 2

Afgørelse i protestsag indgivet af Randers HH under kamp nr afviklet den 6. april 2015 mellem Skanderborg Håndbold og Randers HH

Afgørelse i sagen Dansk Håndbold Forbund mod Skanderborg Håndbold 1. division damer kamp nr

Afgørelse i protestsag indgivet af Randers HK under kamp nr mod HC Odense afviklet tirsdag den 31. januar 2012 i Odense Idrætshal

Disciplinærinstansen for Håndboldliga og 1. division har dags dato truffet nedenstående afgørelse i den af Roskilde Håndbold indgivne protestsag.

Protestafgørelse kamp nr Frederikshavn FI mod Odder Håndbold spillet den 25. marts 2017 i Frederikshavn.

Disciplinærudvalget under Dansk Håndbold Forbund (DHF) har dags dato truffet nedenstående afgørelse i den af Tarm-Foersum GF indgivne protestsag.

Skjern Håndbold og HC Midtjylland

Kamp nr DD Roskilde Håndbold TMS Ringsted spillet 19. november 2016 i Roskilde Hallerne

Afgørelse i sag vedrørende protestsag kamp Skive fh mod Rødovre HK søndag den divisions damer kamp nr

Team Esbjerg og Herning-Ikast Håndbold Pr. mail

Rækker Mølle har indgivet protest ved protestskema dateret den 16. november 2014 og har anført følgende:

GOG Håndbold og KIF Kolding Pr. mail

Kamp nr Protestsag 888Ligaen TTH Holstebro - Skanderborg Håndbold spillet 30. oktober 2016 i Gråkjær Arena

Afgørelse i sagen TMS Ringsted mod Faaborg Midtfyn-Elite Håndbold A/S

Stoholm Håndbold og Frederikshavn FI Pr. mail

100 spørgsmål om spilleregler i håndbold Ja Nej

Afgørelse i protestsag indgivet af Team Sydhavsøerne under kamp nr afviklet den 1. november 2015 mellem Team Sydhavsøerne og Randers HH

DANSK HÅNDBOLD FORBUND

KIF Håndbold Elite A/S (advokat Jon Stefansson) har ved af 16. marts 2016 fremsendt til DHF ligeledes påklaget den pågældende afgørelse.

I denne test kan der godt være mere end et rigtigt svar i hvert spørgsmål

Vejledning om mulighederne for genoptagelse efter såvel lovbestemte som ulovbestemte regler. 10. april 2013

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON

Afgørelse i sagen Dansk Håndbold Forbund mod Faaborg Midtfyn-Elite Håndbold A/S og HC Odense A/S

Borgerrådgiverens hovedopgave er først og fremmest dialog med borgerne i konkrete sager en mediatorrolle, hvor det handler om at:

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE

K E N D E L S E. Datoen for klagen: Klagen er modtaget i Advokatnævnet den 11. september 2015.

Afgørelse i sagen HK Århus Nord mod Faaborg Midtfyn-Elite Håndbold A/S.

SPILLEREGLER FOR CARAMBOLE

Mit første. Badmintonstævne

Vores afgørelse Kommunens afgørelse er lovlig. Vi kan derfor ikke bede kommunen genoptage sagen til fornyet behandling.

1. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har advokat A klaget over advokat B.

Kommunens brev af 23. februar 2009, som blev afsendt den 24. februar Dette brev indeholdt svar på nogle af dine spørgsmål.

Beslutning: Den 9. februar 2015 blev der i. sag nr. 27/2014. mod. afsagt sålydende

Regeltest C Nye spilleregler pr. 1. juni 2010 udarbejdet af DU s kompetencegruppe - regelansvarlig Johnny Tauman

K E N D E L S E. Der blev under sagen afgivet forklaring af Klager. Forklaringen blev afgivet for lukkede døre.

Afgørelse i protestsagen kamp nr KIF Kolding København mod Mors-Thy Håndbold spillet den 23. november 2017 i Gentofte Hal A

I anledning af klagen har Erhvervs- og Selskabsstyrelsen i en redegørelse af 11. januar 2010 om sagens faktiske omstændigheder udtalt:

til brug for besvarelsen af samrådsspørgsmål J fra Folketingets Skatteudvalg den 1. februar 2012

Afgørelse i sagen Dansk Håndbold Forbund mod Team Tvis Holstebro Damer A/S Landspokalturneringen 2013 kamp nr

D O M. afsagt den 18. marts 2016 af Vestre Landsrets 1. afdeling (dommerne Eva Staal, Astrid Bøgh og Peter Juul Agergaard (kst.

Vejledning for klage over en prøve ved Det Sundhedsfaglige Hovedområde, UCN

Lemvig-Thyborøn Håndbold Pr. mail. Afgørelse i sagen Dansk Håndbold Forbund mod Lemvig-Thyborøn Håndbold

Om sagens omstændigheder har Erhvervs- og Selskabsstyrelsen den 25. august 2000 oplyst:

Retningslinjer for observatører

Vedrørende konkret egen driftundersøgelse af behandlingen af aktindsigtsanmodninger ved Task Forcen/Jobcenter København, Musvågevej

Legekatalog. Bælter. Redskaber: 4 bælter og 2 X 3 ens genstande (3 gule og 3 orange bælter). Hvert bælte er bundet sammen til en bold.

Opnåelse af efterløn ved afbrydelse af medlemskab af arbejdsløshedskasse

Forældelse af erstatningskrav efter lov om patientforsikring 19, Højesterets dom af 8. december 2003.

[Om bortfald af tilsyn eller vilkår om samfundstjeneste] 1. Jeg vil tillade mig at besvare samrådsspørgsmål E som det første.

ELITE-regeltest A og B samt Regeltest C til Styregrupperne samt kredse og distriktsforbund august 2010

Der må ikke skrives på opgavearket. Regeltest udarbejdet af DU s kompetencegruppe

Samarbejdsaftale mellem Finanstilsynet og Forbrugerombudsmanden vedrørende finansielle virksomheder

Afgørelse i sagen Dansk Håndbold Forbund mod AG København ApS vedrørende håndboldspiller Nikolaj Koch-Hansen Genoptagelse

Kamp nr DH SUS Nyborg Skive FH spillet 12. november 2016 i Ullerslev Hallen.

MANUAL TIL DOMMERBORDET - De vigtigste regler & tips, du skal kende.

Time Out. Diskvalifikation af RØD 7 og nyt opgiverkast.

U14 regler for sæsonen 2016

Turneringsreglement m.v. for DGI Storstrømmen Badminton VOKSNE

Udskrift af Arbejdsrettens retsbog

Dansk Tennis Forbunds Appeludvalg. Kendelse. afsagt den 12. oktober 2010 af Dansk Tennis Forbunds Appeludvalg. i sagen

Afgørelse - klage over udgiftsfordeling til vedligeholdelse af Teglværksvej jeres j.nr

Goalball Gældende fra 1. september 2000

Samarbejde om arbejdsmiljø på midlertidige eller skiftende arbejdssteder på bygge- og anlægsområdet

Succesfuld start på dine processer. En e-bog om at åbne processer succesfuldt

Notat. De tre situationer er karakteriseret ved følgende faktiske forhold, som jeg har lagt til grund for min vurdering:

Vejledning til ledelsestilsyn

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Carsten Haubek, Helle Bøjen Larsen, Trine H. Garde) 14. juli 2008

Ejendomsværdiskat - ubeboelig ejendom - SKM LSR. Af advokat (L) Bodil Christiansen og advokat (H), cand. merc. (R) Tommy V.

Ministertale ved åbent samråd om L 160 om offentlig digital post tirsdag den 15. maj 2012 kl

I af 12. december 2013 har I klaget over Kommunens overkørselstilladelse af 18. november 2013 til ejendommen O vej 36A.

Ordregivers opsigelse af kontrakt ved advokat Lotte Hummelshøj Medlemskonference i Dansk Forening for Udbudsret den 27.

Aktindsigt Relevante lovregler

Dækning af udgifter til advokatbistand. Hjemmel og klageadgang

Høring af ændring af bekendtgørelse om ledelse, styring og administration af danske UCITS

Statsforvaltningens brev til en journalist. Att.: XXXX. Henvendelse vedrørende afslag på aktindsigt

Dansk Håndbold Forbund

Ankestyrelsens principafgørelse om hjemmehjælp - kvalitetsstandard - indkøbsordning - rehabiliteringsforløb

Udvidelse af min klage over Slagelse kommune

VALG AF DELEGEREDE Delegeretmøde 15

Konstatering af overtrædelser

Kan det lade sig gøre at undgå brugen af magt, og i så fald hvad skal der til? Kort præsentation og begrundelse for mit oplæg

KENDELSE. Afsagt den 27. juni DBUs Disciplinærudvalg. i sagen. Kristoffer Wichmann, FC Vestsjælland

EN HURTIG GUIDE TIL GOLFREGLERNE

Afgørelse i sagen Dansk Håndbold Forbund mod HC Midtjylland ApS

Rådgivning vedr. udbud af rengøringsservice

L29 - Forslag til Lov om ændring af ligningsloven (Skattekreditter for forsknings- og udviklingsaktiviteter) H143-11

Falsk anklage herunder falske strafafsonere ( 164) ( )

Notat om håndtering af aktualitet i matrikulære sager

Mener ministeren, at der er tilstrækkelig klarhed om reglerne for opkrævning af registreringsafgift,

Transkript:

FC Midtjylland og KIF Vejen Brøndby den 17. februar 2011 Journal nr. 1184-11-FS Afgørelse i sagen KIF Vejen mod FC Midtjylland kamp nr. 822300 Disciplinærudvalget under Dansk Håndbold Forbund (DHF) har dags dato truffet nedenstående afgørelse i sagen mellem KIF Vejen og FC Midtjylland. FC Midtjylland har ved protestskema af 4. februar 2011 med tilhørende redegørelse (bilag) nedlagt protest under kampen mod KIF Vejen den 2. februar 2011 i henhold til 99 i ligareglementet med påstand om, at kampen skal spilles om. Påstanden er begrundet med, at der efter FC Midtjyllands opfattelse af dommerne er blevet begået et regelbrud under kampen i det 34. minut, hvorved FC Midtjylland efter klubbens opfattelse har mistet bolden og et mål ved stillingen 13-10 og derved er blevet frataget muligheden for at reducere til 13-11. KIF Vejen har i stedet på det efterfølgende angreb scoret til 14-10. Efter FC Midtjyllands opfattelse har denne situation haft helt afgørende indflydelse på kampens resultat. KIF Vejen har nedlagt påstand om frifindelse, således at kampens resultat skal stå ved magt. Af FC Midtjyllands bilag til protestskemaet fremgår bl.a. følgende: I det 34. minut er der dømt straffekast til FCM Håndbold. Vores spiller nummer 22 står klar til at udføre kastet, da Malene Lythje fløjter for kastets udførelse. Samtidig er KIF Vejen ved at foretage målvogter udskiftning på trænerens foranledning. Vores spiller nummer 22 skyder og scorer, men Malene Lythje fløjter igen og dømmer omkast. Vores spiller nummer 22, står igen klar til at udføre kastet, målvogter og alle andre spillere samt dommere står ligeledes klar til kastets udførsel, da Malene Lythje stopper tiden. Begge dommere går til tidtagerbordet og konfererer med observatør Finn Toftegaard. Herefter genoptages spillet med bolden vendt og frikast til KIF Vejen.

Dette er et klart regelbrud. Det dømte straffekast skal naturligvis eksekveres, ligesom KIF Vejen bænken skal straffes med advarsel for at forsøge gennemførelse af målvogterskiftning efter skytten og dommerne var klar til at afvikle straffekastet. Stillingen var på dette tidspunkt 13-10. Vi mister bolden og et mål (til stillingen 13-11), hvorefter KIF Vejen scorer på det efterfølgende angreb (til stillingen 14-10). Vi havde været klart bagud tidligere, men havde indhentet 4 mål og havde stort momentum, da hændelsen indtraf, hvorfor situationen har helt afgørende indflydelse på kampens resultat. Derfor skal kampen spilles om FC Midtjyllands protest har været sendt til høring hos såvel kampens dommerpar, kampens observatør som KIF Vejen. DHF s regelfortolker Jens Henriksen har også været hørt i sagen. Af kamprapporten fremgår omkring scoringer, at pauseresultatet er 10-7, og at KIF Vejen scorer til 13-10 i 2. halvlegs 8. minut og til 14-10 i det 9. minut. Efter Disciplinærudvalgets opfattelse må den omstridte situation derfor have fundet sted mellem det 8. og 9. minut af 2. halvleg eller med 21 til 22 minutter tilbage af kampen. I de næstfølgende minutter af kampen kan det videre konstateres af kamprapporten, at KIF Vejen scorer til 15-10 i det 11. minut af 2. halvleg, og at FC Midtjylland reducerer til 15-11 i det 12. minut. KIF Vejen scorer yderligere til 16-11 i det 14. minut, hvorefter FC Midtjylland scorer i det 15. og 16. minut til henholdsvis 16-12 og 16-13. Kampens observatør har i sit høringssvar af 5. februar 2011 anført følgende: I starten af 2. halvleg dømmes straffekast til FCM. FCM nr. 22 står klar ved straffekastlinien med bolden og KIF Vejens målmand står klar i målet. Straffekastet fløjtes i gang af Malene Lythje da alle formalia er i orden. Ved straffekastets udførelse overtræder spilleren og scorer. Samtidig bevæger målmanden sig angiveligt i retning af udskiftningsområdet, hvilket undertegnede ikke kan bekræfte da udsynet fra dommerbordet gjorde, at jeg ikke havde det fulde udsyn. Herefter opstår der uro i begge udskiftningsområder og jeg beder dommerne via head-set om at fløjte Time Out. Efter konference med Malene Lythje henstiller jeg til, at der fløjtes frikast til KIF Vejen ved straffekastlinien med baggrund i spiller nr. 22 s overtrædelse af

straffekastlinien ved dettes udførelse, samt at jeg ikke har kunnet vurdere, om der i situationen blev gjort forsøg på en målmandsudskiftning. FCM nedlægger herefter protest og spillet sættes i gang med et frikast til KIF Vejen. Dommerparret har ved banedommeren i den omhandlede situation i sit høringssvar af 6. februar 2011 oplyst følgende: Der sker følgende: Der er dømt straffekast til FC Midtjylland og Trine Troelsen skal skyde. Jeg står som banedommer. Jeg kigger på at målmanden er på plads og at Trine står klar. Jeg fløjter for kastets udførelse, i det samme løber målmanden ud mod mig og vil lade sig udskifte. Jeg bliver lidt forbavset og træder et skridt tilbage, men gør ikke yderligere. Trine Troelsen skyder IKKE mod mål, men træder i stedet over stregen med den ene fod og stopper op og kigger ud på mig. Der ER fløjtet for kastets udførelse. Jeg fløjter time out og går ud for at snakke med Finn om hvad der lige er sket og han siger klart at der er overtrådt. Og det bliver der dømt. KIF Vejen har i klubbens høringssvar af 7. februar 2011 bl.a. anført følgende: Efter at dommeren har fløjtet spillet i gang træder FCM skytten helt tydelig over straffekast stregen og laver i den forbindelse en helt elementær teknisk fejl og spillet vendes helt korrekt. At KIF Vejen målvogter forlader sit mål efter at dommeren har fløjtet op kan ikke forringe kasterens chance for at score, men spilleren skal selvfølgelig stadig overholde de gældende regler. Blandt andet må man ikke træde over stregen ved et straffekast. DHF s regelfortolker har nærmere redegjort for sin opfattelse ved skrivelse af 8. februar 2011, hvoraf bl.a. fremgår følgende: I forbindelse med et straffekast til FCM Håndbold i det 34. minut bliver der efter dommernes forklaring lavet en fejl først af målvogteren, da hun påbegynder en udskiftning under udførelsen af straffekastet, og derefter af spilleren, der skal udføre kastet, idet hun så efter dommernes skøn overtræder. Herefter bliver dommerne af observatøren via headsettet bedt om at lave en Time Out. Den ene af dommerne går til tidtagerbordet, hvor hun får at vide, at straffekastskytten efter observatørens overbevisning var overtrådt under udførelsen af kastet, og at der derfor skal dømmes frikast til KIF Vejen, hvilket dommerne uden videre retter sig efter. I Reglement for observatører 5 fremgår det, at observatøren har ret og pligt til at afbryde kampen med et fløjt og gøre dommerne opmærksom på den mulige fejl for at undgå en protest. Dog ikke, hvis det drejer sig om dommernes skøn i en spilsituation, da et dommerskøn iht. Håndbold spillereglerne 17:11 ikke kan appelleres og på den måde ligge til grund for en evt. protest.

Endvidere fremgår det i Reglement for observatører 5, at dommerne kan rådføre sig med observatøren om hændelser, der er foregået på banen, men i sådanne tilfælde kan observatøren ikke træffe afgørelser, men kun komme med henstillinger eller oplysninger, hvorefter dommerne træffer afgørelsen. I det beskrevne hændelsesforløb burde dommernes opfattelse af situationen have været gældende, uanset om deres skøn i situationen var forkert eller ej. Dog kunne dommerne have valgt at spørge observatøren til råds, og så efterfølgende have truffet deres afgørelse, men i det her tilfælde er det ud fra dommernes og observatørens beskrivelse af forløbet udelukkende observatørens skøn, der ligger til grund for kendelsen, hvilket ikke er i overensstemmelse med de gældende retningslinjer for observatørernes virke. I stedet for burde spillet iht. dommernes vurdering i den pågældende situation have været genoptaget med et nyt straffekast samt en personlig bestrafning af målvogteren for at påbegynde en udskiftning efter, at der var gjort klar til udførelsen af straffekastet Efterfølgende har KIF Vejen ved supplerende høringssvar af 11. februar 2011 bl.a. anført følgende: Det er efter vores opfattelse lidt svært at få øje på en regel overtrædelse ved at målvogteren forlader sin plads efter at spillet er fløjtet i gang. I dette tilfælde ved et straffekast. Skytten kunne efter vores opfattelse bare have valgt at kaste bolden i mål. Dommeren må i dette tilfælde have vurderet at alle spillets parter var klar til at gå i gang med straffekastet, ellers havde hun vel ikke fløjtet Endelig har FC Midtjylland den 15. februar 2011 kommenteret følgende til henholdsvis KIF Vejens høringssvar og regelfortolkerens indlæg: Skytten valgte jo netop at skyde og score - hvorefter dommeren dømte nyt straffekast Selv efter at have set episoden igennem gentagne gange på video, kan vi ikke konstatere, at der er overtrådt, tværtimod. Men vi anerkender naturligvis, at dette altid beror på et dommerskøn i situationen. Til gengæld er det hævet over enhver tvivl, at dommerne efterfølgende igen fløjter for straffekast - og både skytte, keeper og begge dommere står helt klar til dette kasts udførelse, da tiden standses af observatøren. Hvorfor vi klart fastholder at der er tale om et klart regelbrud, da spillet efterfølgende vendes til KIF Vejen. Vi fastholder ligeledes at afgørelsen var helt afgørende for kampens videre forløb og resultat. Disciplinærudvalget skal herefter udtale følgende:

På baggrund af det fremlagte materiale er det Disciplinærudvalgets opfattelse, at der begås to regelbrud i forbindelse med straffekastet, dels ved at målvogteren igangsætter en udskiftning på et tidspunkt, hvor straffekastskytten står på rette sted med bolden i hånden parat til at udføre straffekastet, og efter at dommeren har fløjtet for kastets udførelse, jf. 14:10 i spillereglerne, dels ved at straffekastskytten overtræder straffekastlinjen efter dommerens fløjt, og før bolden har forladt hendes hånd, jf. 14:5 i spillereglerne. Disciplinærudvalget har her bl.a. lagt vægt på høringssvaret fra dommerparret, hvoraf fremgår, at banedommeren, efter at have sikret sig, at såvel målvogteren som straffekastskytten er klar og på plads, fløjter for kastets udførelse. Det er endvidere Disciplinærudvalgets vurdering, at overtrædelsen af 14:10 i spillereglerne sker før straffekastskytten overtræder straffekastlinjen, jf. 14:5 i spillereglerne. Ved denne vurdering har Disciplinærudvalget lagt vægt på høringssvaret fra dommerparret, de to høringssvar fra KIF Vejen og regelfortolkerens indlæg, som alle på dette punkt er overensstemmende med FC Midtjyllands redegørelse (bilag), der medfulgte protestskemaet. Heraf fremgår, at målvogteren forlader sit mål efter at dommeren har fløjtet for kastets udførelse, og inden straffekastskytten overtræder straffekastlinjen. På baggrund af de fremlagte materialer er det uklart, om straffekastskytten rent faktisk udfører kastet, dog anfører dommerne i deres høringssvar, at " Trine Troelsen skyder IKKE mod mål ". Dette forhold har imidlertid ikke betydning for sagens afgørelse, og derfor har Disciplinærudvalget ikke foretaget sig yderligere i den anledning. DHF s regelfortolker har i sin redegørelse af 8. februar 2011 nærmere anført, at 5 i retningslinjerne for observatører efter regelfortolkerens opfattelse skulle være overtrådt. Regelfortolkeren anfører bl.a., at " i det beskrevne hændelsesforløb burde dommernes opfattelse af situationen have været gældende, uanset om deres skøn i situationen var forkert eller ej " Af høringssvaret af 6. februar 2011 fra dommerne fremgår bl.a. følgende: " Trine Troelsen skyder IKKE mod mål, men træder i stedet over stregen med den ene fod og stopper op og kigger ud på mig. Der ER fløjtet for kastets udførelse. Jeg fløjter time out og går ud for at snakke med Finn om hvad der lige er sket og han siger klart at der er overtrådt. Og det bliver der dømt." Af høringssvaret af 5. februar 2011 fra observatøren fremgår bl.a. følgende: Herefter opstår der uro i begge udskiftningsområder og jeg beder dommerne via head-set om at fløjte Time Out. Efter konference med Malene Lüthje henstiller jeg til, at der fløjtes frikast til KIF Vejen ved straffekastlinien med baggrund i spiller nr. 22 s overtrædelse af straffekastlinien ved dettes udførelse

Hverken høringssvaret fra dommerne eller observatøren kan bekræfte, at dommerne skulle have truffet en afgørelse i situationen, herunder nyt straffekast eller anden afgørelse, inden kampens afbrydelse og dommernes drøftelse med observatøren som hævdet af FC Midtjylland og som beskrevet af regelfortolkeren, eller at det er observatøren og ikke dommerne, der efterfølgende træffer afgørelsen om frikast til KIF Vejen. På baggrund heraf og sagens materiale i øvrigt kan Disciplinærudvalget ikke lægge til grund, at der skulle foreligge en overtrædelse af 5 i retningslinjerne for observatører, jf. 17:11 i spillereglerne. Der foreligger imidlertid efter Disciplinærudvalgets opfattelse et regelbrud i relation til 14:10 i spillereglerne, og det er dette regelbrud, som Disciplinærudvalget har lagt til grund ved den videre vurdering af, om der skal gives FC Midtjylland medhold i klubbens påstand om, at kampen skal spilles om. Dog kan Disciplinærudvalget for fuldstændighedens skyld tilføje, at de følgende bemærkninger også ville gælde, hvis Disciplinærudvalget tillige kunne lægge til grund, at 5 i retningslinjerne for observatører var overtrådt. Efter Disciplinærudvalgets opfattelse bør det kun være i ganske særlige tilfælde, at der skal træffes beslutning om, at en kamp skal spilles om på grund af regelbrud under en kamp. Det bør kun være i de særlige tilfælde, hvor regelbruddet med en til vished grænsende sandsynlighed har haft afgørende betydning for kampens resultat. Henset bl.a. til tidspunktet for regelbruddet, som fandt sted med 21-22 minutter tilbage af kampen, og med en føring til KIF Vejen på 13-10, til de forudgående og efterfølgende scoringer for begge hold, og til kampens resultat med 25-20 til KIF Vejen, finder Disciplinærudvalget ikke, at regelbruddet med de ovenfor anførte krav til sandsynlighed, har haft afgørende betydning for kampens resultat. Disciplinærudvalget har derfor besluttet, at resultatet med 25-20 til KIF Vejen over FC Midtjylland i kamp nr. 822300 skal stå ved magt. Der pålægges FC Midtjylland et retsgebyr på 3.000 kr. i henhold til DHF s loves 27, stk. 1, jf. gebyrlisten. Det indbetalte protestgebyr på 3.000 kr. returneres til FC Midtjylland i henhold til 99 i ligareglementet. Afgørelsen kan i henhold til DHF s loves 27, stk. 6, appelleres til DHF s Appeludvalg. En appel til DHF s Appeludvalg skal meddeles skriftligt inden 14 dage efter, at afgørelsen er kommet frem til parten med oplysning om appeladgang og frist herfor til sekretariatet for det Disciplinærudvalg, der har truffet afgørelse i sagen og ledsages af et gebyr i henhold til den til enhver tid gældende gebyrliste. Et sådant gebyr tilbagebetales, såfremt appellanten får medhold. DHF s administration skal umiddelbart videresende appellen til DHF s Appeludvalg efter de herfor gældende retningslinjer, og der skal samtidig tilgå kopi af appellen til det Disciplinærudvalg, der har truffet afgørelse i sagen.

Er afgørelsen ikke appelleret inden 14 dage efter, at afgørelsen er kommet frem til parten, er afgørelsen endelig. Sigurd Slot Jacobsen / Claus Mundus-Pedersen Jens Bertel Rasmussen (formand) / Frank Smith (sekretær) Kopi: Kampens dommere/observatør og DU