Velkommen hos: Naturdagplejer Line Esmarch. Brummersvej Fårevejle Telefon:

Relaterede dokumenter
Luise Dorthe. Anne Marie Natasha. Gitte. Kirsti. Cecilia. Lisbeth. Hjortebro. Dagplejen

Lene & Franks dagpleje. Kontakt oplysninger: Lene og Frank Petersen Lyngparken 42, Holsted St Holsted Tlf.:

Dagplejen Åby: Velkommen til onsdagsgruppen:

Læreplan for Selmers Børnehus

DAGPLEJEN BARNETS BOG

Læreplaner Børnehuset Regnbuen

Velkommen i min natur dagpleje i Christiansfeld

Pædagogisk læreplan Børnehuset Den Grønne Kile

Pædagogisk læreplan Børnehuset Den Grønne Kile

Vejle Kommune (Private) Skov- & Idrætsinstitutionen Bøllen PÆDAGOGISK LÆREPLAN 0-2 ÅR. Hjernen&Hjertet

DAG P LE JEN H O S N A N N A Tryghed, omsorg og plads til forskellighed. Velkommen i Dagplejen hos Nanna

Kære forældre. Velkommen til dagplejen i Syd 3, vi glæder os meget til at samarbejde med dig/jer

Mariannes dagpleje 2015 Kontakt oplysninger: Marianne Svendsen Paxvej Brørup Tlf.: Marianne Svendsen Redigeret af Maria Moesgaard

DET GODE BØRNELIV I DAGPLEJEN

Pædagogiske Læreplaner for Dagplejen Syd, Horsens Kommune

Velkommen Hos Gitte Olsen

Velkommen til Sabro Dagpleje

Kære Forældre. Velkommen i dagpleje hos. Britt og Mogens. Øvangsvej Fårevejle. Tlf: Lidt om os

Min familie består af min kæreste Jens-Peter og vores 2 dejlige piger Sarah (2008) og Johanne (2011).

Fanø kommunale dagpleje. Pædagogiske læreplan

Signe s Signe dagpleje

Vi vil i det følgende beskrive en række pædagogiske mål for vuggestuen, børnehaven og DUSSEN.

Velkommen til Dorthes motorik dagpleje. Hørve Møllevej 17 Hørve Tlf

OVERORDNEDE RAMMER FOR ARBEJDET MED DE SEKS LÆREPLANSTEMAER

PÆDAGOGISK LÆREPLAN DAGPLEJEN KUNDBY BØRNEHUS

Velkommen i motorik- dagpleje hos Mari-Louise. Brummersvej Fårevejle St. Tlf

Velkommen Hos Gitte Olsen

Velkommen i dagplejen i Område Grenaa

Vi arbejder på, at give børnene tydelighed omkring hvilke læringsmiljøer, der er tilgængelige. Vi lægger vægt på:

Børnehaven Pyramiden. Institutionsskema Langeland Kommune

Velkomst og fakta om dagplejeren

Børnehaven Vejlen. Institutionsskema Langeland Kommune

Velkommen. Børnehuset Digterparken

Pædagogisk læreplan for Skovvejens børnehave

De 6 pædagogiske lærerplanstemaer for Herslev Flexinstitution

Læreplanstema - Barnets alsidige og personlige udvikling: Mål:

Pædagogisk læreplan for vuggestuen

Simmerbølle Børnehave

BLÅBJERG BØRNEHAVE. - Helt ude i skoven... for dit barns skyld! Blåbjerg Friskole og Børnehave

Vuggestuens lærerplaner

Velkomst og fakta om dagplejen

Læreplan Læreplanens lovmæssige baggrund

FÆLLES MÅL FOR DUS VESTBJERG SKOLE & DUS

Evaluering af pædagogiske læreplaner

Velkommen til dagplejen i Område Grenaa

Læreplaner for vuggestuen Østergade

Børnehuset Kastaniebakken Institution Birkehaven

Læreplan for Privatskolens børnehave

2016/2017 MÅL, HANDLINGER OG PÆDAGOGISK BEGRUNDELSE FOR IMPLEMENTERING AF KERNEOMRÅDERNE

Temaer, traditioner og aktiviteter i Eventyrhuset for team 1, der tager udgangspunkt i de 7 læreplanstemaer. 1. Personlig udvikling

Delmål: Børn skal udfordres til sproglig kreativitet og til at udtrykke sig på mange forskellige måder.

BORNHOLMS FRIE IDRÆTSSKOLES BØRNEHAVE 2017

Velkommen til min dagpleje.

Barnets sociale udvikling

PÆDAGOGISKE LÆREPLANER 2013 SCT. IB SKOLE`S BØRNEHAVE

BØRNEGÅRDEN RUNDHØJ TLF

Traditioner i Børnehuset Viften.

Fælles PUP læreplanstemaerne Børnehuset Spirebakken

Dagpleje eller vuggestue? Find den rigtige pasning til dit barn

Afrapportering pædagogisk læreplan :

Pædagogisk Handleplan. - Børnehuset Kildeholm

Velkommen hos. natur. Mettes dagpleje

Barnets alsidige personlige udvikling - Toften

Loven om de pædagogiske læreplaner blev vedtaget i Folketinget i Den foreskriver bl.a.:

Definition af de 6 læreplanstemaer i børnehaven

Transkript:

Velkommen hos: Naturdagplejer Line Esmarch Brummersvej 7 4540 Fårevejle Telefon: 20 92 41 20

Lidt om mig: Jeg hedder Line og er fra år 1990. Jeg er kæreste med Michael og sammen har vi Kalle fra 2013. I januar 2013 afsluttede jeg pædagoguddannelsen i Roskilde med speciale i børn og unge, og med tilvalgsfaget værksted, natur og teknik. Jeg blev ansat i dagplejen 1. juni 2015. I min fritid er jeg ofte sammen med min familie, hvor vi fjoller, griner, går ture i skoven, spiller spil og ser fodbold. Jeg bor i et stille villakvarter, hvor der ikke er langt til marker, en lille skov og øen. Så vi tager ofte på små spontane ture ud i naturen. I mit hus må børnene opholde sig overalt, med undtagelse af vores søns værelse samt soveværelse. Jeg har indrettet et legeværelse kun for dagplejebørn. Her er alle ting i børnehøjde, da jeg ligger vægt på, at legetøj, bøger, instrumenter osv. er let tilgængelige og at børnene kan nå lige præcis dén ting det godt vil lege, eller fordybe sig i.

Natur, udeliv og kreativitet Jeg elsker at færdes i naturen og ser heri store muligheder for udfoldelse, læring og udviklingen af sociale færdigheder hos det enkelte barn. Både på egen hånd, men også planlagte og voksenstyrede aktiviteter. Naturen som primært pædagogisk rum og base, er for mig lige sagen. Jeg nyder dens åbne tiltale og griber, sammen med børnene, enhver mulighed for spontan opdagelse, et fund eller leg. Naturen er et fantastisk rum at sanse og opleve i. Jeg ønsker at gøre børnene nysgerrige, reflekterende og deltagende når de er i naturen. Vi gør brug af forskellige undersøgelsesmaterialer, som vi tager med ud i naturen, således at børnene kan opleve og undersøge naturen.

Da der udendørs er højt til loftet og plads til udfoldelse, er der god grobund for at give plads, rumme forskelligheder og samtidig styrke fællesskabet blandt børnene. Jeg synes det er vigtigt at børnene får respekt for- og kendskab til naturen og naturfænomener. Jeg opfordrer børnene til at røre, dufte, se, høre og smage. Vi smager f.eks. på nyudsprungne bøgeblade, holder en regnorm, eller lytter til fuglene. Børn lærer ikke kun ved at få tingene fortalt, de skal også mærke det med deres egen krop og ved sansernes kraft.

DEN PÆDAGOGISKE LÆREPLAN I mit arbejde med børnene, har jeg fokus på tryghed og nærvær. Jeg tager hele tiden udgangspunkt i det enkelte barn og dets udvikling. Dette er både når vi laver aktiviteter, spiser frokost eller fjoller på gulvet. I løbet af et kalender år, når vi at komme rundt om alle seks temaer i den pædagogiske læreplan. Vi arbejder med temaerne over en periode, et forløb eller aktiviteter - både hjemme hos mig, men også i legestuen og i natur-netværket som jeg repræsenterer. Hvert tema i læreplanen er enkeltstående og forskelligt fra de andre. Jeg mener dog, at hvert barn er centrum for egen udvikling - derfor mener jeg at: barnets alsidige personlige udvikling er grundtemaet, som man bygger de andre temaer op på. Når jeg planlægger og udfører en aktivitet/forløb med børnene, tager jeg udgangspunkt i det enkelte barn, og prøver for så vidt muligt at tilpasse og justere aktiviteten så den rummer alle børn, uafhængig af, hvor de er i deres udvikling.

Barnets bog Når barnet starter i dagplejen, får det udleveret en bog, hvor I som forældre starter bogen op for jeres barn. Det kan være med billeder og tekst fra barnet var lille, søde historier, oplevelser, barnets nære relationer (mor, far, søskende, bedsteforældre o.s.v) - I dagplejen dokumenterer jeg bl.a. barnets hverdagsliv, oplevelser, udvikling, og kammerater. Dagplejen har derudover udviklet små klistermærker der også er med til at vise hvilket læreplanstema der er fokus på, på de udvalgte billeder eller situationer. Vi bruger den som pædagogisk redskab til at vise og fortælle om os selv. Jeg dokumenterer således, at der er en rød tråd mellem de respektive farver i læreplanen, billederne og teksten dertil. Bogen følger barnet i dagplejen, gæstepleje og videre i børnehaven. Bogen er med til at skabe tryghed for barnet i hverdagen, og i overgangen til børnehave.

Traditioner og aktiviteter Jeg værner meget om traditioner, og ønsker at børnene får kendskab til disse. Jeg mener det er vigtigt at bibeholde og bidrage til den kulturarv vi har. Derudover er de tilbagevendende tradtioner også med til at skabe forudsigelighed, genkendelighed og tryghed for børnene. Alle børn er unikke, og den følselse skal de mærke, både i hverdagen, men også på DERES helt egen dag derfor pynter vi op og fejrer børnenes fødselsdage. Derudover holder vi små fester, synger, laver aktiviteter og fejrer andre højtider som fx: jul, påske, fastelavn, haloween.

Jeg klæder mig ud og fjoller sammen med børnene da jeg mener det er vigtigt at børnene ser og oplever at voksne også kan være fjollede. Her hos os er der massere grin, kys og kram. Legestue Hver onsdag går vi i heldags legestue. Her er vi sammen med fem andre dagplejere og deres dagplejebørn. Her er der mulighed for at lege i størrer børnegrupper og evt. at lære en gæstedagplejer at kende. I legestuen holder vi også arrangementer som påskefrokost, fastelavn, julefest osv.

Jeg vægter forældresamarbejdet meget højt, og tror på at vi ved en tæt dialog kan sikre optimale rammer og sund udvikling for det enkelte barn. Det er derfor vigtigt, at jeg bliver informeret om ting, som kan påvirke barnets trivsel. -Hvis i er blevet nysgerrige, er i velkomne til at ringe og aftale et besøg. Mange hilsner Line Esmarch