Retten i Roskilde DOM. Afsagt den 1. marts 2016 i sag nr. BS 18A-579/2015:

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Retten i Roskilde DOM. Afsagt den 1. marts 2016 i sag nr. BS 18A-579/2015:"

Transkript

1 Retten i Roskilde DOM Afsagt den 1. marts 2016 i sag nr. BS 18A-579/2015: Boligselskabet Sjælland Parkvænget 25 mod Salar Ahmad Shareef Egegårdsparken 11 Rikke Munk Egegårdsparken 17 Birgit Prip Egegårdsparken 25 Jutta Rasmussen Egegårdsparken 27 Gitte Fischer Egegårdsparken 45 Hanne Smidt Møller Kjærgård Egegårdsparken 67 Jon Silberg Egegårdsparken 79 Susanne Syberg Egegårdsparken 91 Susanne Dyrberg Egegårdsparken 95 Malene Ramfeldt Gyvelvej 49, 1. th.

2 - 2 - Hewa Nadir Kader Egegårdsparken 103 Denne sag, der er anlagt den 26. marts 2015, drejer sig om, hvorvidt fire måneders fristen i almenlejeloven 56, stk. 1, for aflæggelse af varmeregnskab så omfter korrektioner til varmeregnskabet, herunder om udlejer mister retten til kræve efterbetaling, hvis regnskabet i henhold til 59, stk. 2, korrigeres senere end fire måneder efter regnskabsårets udløb. Sagsøgeren, Boligselskabet Sjælland, har nedlagt påstand om, de sagsøgte tilpligtes sammen eller hver for sig anerkende Beboerklagenævnet i Roskilde Kommunes afgørelse af 26. februar 2015 i sag nr ikke er korrekt derfor ikke skal have retsvirkning. De sagsøgte tilpligtes sammen eller hver for sig anerkende, sagsøger er berettiget til opkræve efterbetaling for varme vedrørende varmeregnskabet for perioden 1. oktober 2012 til 30. september De sagsøgte, Salar Ahmad Shareef, Rikke Munk, Jutta Rasmussen, Gitte Fischer, Hanne Smidt Møller Kjærgård, Jon Silberg, Susanne Syberg, Susanne Dyrberg, Malene Ramfeldt Hewa Nadir Kader, har nedlagt påstand om frifindelse. Oplysningerne i sagen Denne dom indeholder ikke en fuldstændig sagsfremstilling, jf. retsplejelovens 218 a, stk. 2. Boligselskabet Sjælland udsendte den 30. januar 2014 varmeregnskab til de sagsøgte vedrørende perioden 1. oktober 2012 til 30. september 2013, den 27. februar 2014 blev der udsendt nyt korrigeret varmeregnskab. Der var fejl i fordelingen af varmeudgifterne i det første regnskab, enhedsprisen blev på grund af omfordeling mellem lejerne højere i regnskabet af 27. februar Af Boligselskabets Sjællands interne oversigt over lejerne i Egegårdparkens forbrug fremgår blandt andet, en af lejerne i det første regnskab skulle have haft et varmeforbrug på ,69 kr., hvor de andre lejeres forbrug lå imellem 1.438,83 kr ,49 kr. Lejerne indbragte sagen for Beboerklagenævnet, der den 26. februar 2015 i en afgørelse med dissens kom frem til, regnskabet var udsendt for sent, boligselskabet derfor ikke kunne kræve efterbetaling. De sagsøgte har i protest afregnet med udlejer i henhold til det korrigerede regnskab. Malene Ramfeldt har fri proces under sagen har fået beskikket advok Flemming Wahrén, som advok. Der har under sagen ikke været afgivet forklaringer.

3 - 3 - Parternes synspunkter Boligselskabet Sjælland har i sit påstandsdokument af 19. januar 2016 gjort følgende gældende: Anbringender: De sagsøgte gør gældende, dagældende LL 43 (nugældende LL 45c) har en længere forhistorie, dermed så er en bedre baggrund for fortolkning end ALL 59, stk. 2. Det er korrekt, LL 43 har en længere forhistorie end ALL 59, stk. 2, men det bestrides, den giver bedre baggrund for fortolkning af bestemmelser i ALL. Der består netop to love fordi der er forskellige hensyn interesser hhv. i et priv lejemål et alment lejemål. ALL skal derfor læses fortolkes i overensstemmelse med de almene boligers særlige boligsociale formål det faktum, ingen, heller ikke sagsøger, skal tjene penge på lejemålene. Denne forskel kommer direkte til udtryk bl.a. i forskellen mellem ALL 59 den dagældende LL 43. Havde en priv udlejer ved undskyldelig fejl glemt en post, så kan posten, d maksimalt 10 %, overføres til følgende regnskabsår, jf. dagældende LL 43. En tilsvarende begrænsning er der ikke for Almene boligselskaber, jf. ALL 59, her kan 100 % af den glemte post overføres der er ikke krav om fejlen skal være undskyldelig, jf. mere herom nedenfor. Hvis der med sagsøgtes bemærkning i duplikkens sidste afsnit, hvor administror omtales som professionel, dermed antydes administror skal generere et overskud, så er dette ukorrekt. Gøres administror ansvarlig, så er der kun lejerne til betale. Ovenstående understøttes af Jakob Juel-Sandbergs bemærkninger til ALL, jf. side 3 i sagsøgtes merialesamling, hvor det anføres: 2. Glemte udgiftsposter forkert udgiftsfordeling Bestemmelsens stk. 1 vedrører glemte udgiftsposter. Stk. 2 vedrører fejlagtig udgiftsfordeling. Bestemmelsen indeholder ikke som den tilsvarende regel i LL 43 net krav om, fejlen skal være undskyldelig. Det beløb, der kan overføres til det efterfølgende forbrugsregnskab, er heller ikke som I LL 43 begrænset til 10 % af udgifterne i det først afsluttede regnskabsår. Det medfører, udlejeren uanset fejlens karakter kan overføre posten efter orientering af lejeren. Lejeren vil formentlig kunne gøre evt. indsigelser mod overførslen/fejlen gældende i forbindelse med aflæggelse af det næste års regnskab. Årsagen til denne forskel på LL LLAB er, lejerne i de almene lejemål under alle omstændigheder skal betale de manglende beløb i kraft af balanceprincippet, jf. LLAB kap. 3 ovenfor. Det gøres som anført gældende, denne forskel i lovene er begrundet i, der hhv. er tale om prive udlejningsejendomme, der skal generere et overskud, almene udlejningsejendomme, der skal opfylde boligsociale formål opfylde balanceprincippet.

4 - 4 - Sagsøgte er da så alene i sin opftelse af, fortolkningen af ALL 59, stk. 2 Må foretages i overensstemmelse med fortolkningen af LL 43, der fastlagt ved den seneste lovændring., som det anføres i duplik side 2 påstandsdokument side 2. Således har Karnovs note til 59, stk. 2 ændret formulering. Tidligere var noten sålydende: Det er tvivlsomt, om adgangen til kræve tillægsbeting som følge af urigtig udgiftsfordeling består, efter fristen i 56, stk. 1 for aflæggelse af forbrugsregnskab er udløbet, jf. hertil kommentaren til den tilsvarende bestemmelse i lejelovens 43, stk. 2. Nu er noten sålydende: Det er tvivlsomt, om adgangen til kræve tillægsbetaling som følge af urigtig udgiftsfordeling består, efter fristen i 56, stk. 1, for aflæggelse af forbrugsregnskab er udløbet, men dette må antages ud fra en formålsbetragtning. Se d anderledes lejelovens 45 c, stk. 2. Sagsøger gør på denne baggrund gældende, der skal anlægges en formålsfortolkning af ALL 59, stk. 2 i overensstemmelse med Karnovs note. det er ubestridt, sagsøger har runddelt det første regnskab inden den i ALL 56 anførte frist, det er ubestridt varmeregnskabet indeholdt fejl i fordelingen mellem lejerne, ALL 59 fastslår sagsøger har pligt til korrigere et fejlagtigt varmeregnskab, der intet fremgår af ALL 59, dette skal ske inden udløbet af den i 56 anførte frist, ALL 57 om opkrævning af tillægsbetaling ikke indeholder nen frist, en direkte ordlydsfortolkning af de relevante bestemmelser i Almenlejelovens således slår fast sagsøger har ret pligt til sende korrigeret regnskab kræve efterbetaling, en formålsfortolkning så understøtter sagsøgers påstand om, adgangen til kræve tillægsbetaling består, jf. Karnovs nuværende note til ALL 59, fortolkning af reglerne i ALL skal ske med udgangspunkt i det grundlæggende balanceprincip i ALL 9, hvorefter der skal være balance i afdelingens indtægter udgifter, Beboerklagenævnets afgørelse giver det urimelige result, nle lejere slipper billigere i varmeudgift, hvilket så skal betales af de øvrige lejere i afdelingen, de sagsøgte lejere således skal tilpligtes anerkende Beboerklagenævnets afgørelse er ukorrekt sagsøger har ret til opkræve efterbetaling for varme.

5 - 5 - De sagsøgte har i deres påstandsdokument af 12. januar 2016 gjort følgende gældende: "ANBRINGENDER: ALL 59, stk. 2, er enslydende med LL 43, stk. 2, ligesom begge bestemmelser henviser til ligeledes enslydende bestemmelser om fordeling af efterbetalingskravet i hhv. ALL 57 LL 41. På samme måde indeholder ALL 5 LL 42 ligelydende bestemmelser om, efterbetalingskrav fortabes, hvis regnskab ikke er kommet frem inden fristens udløb. Der synes i teorien være enighed om, ALL 59, stk. 2, må fortolkes på samme måde som LL 43, stk. 2. Lejelovens 43 har en længere forhistorie, dermed så en bedre baggrund forfortolkningen, hvorfor jeg i det følgende vil beskæftige mig med denne. Allerede LL fra 1975 indeholdt i 51, stk. 6, en bestemmelse om fremgangsmåden ved fejl forglemmelser ved fejlagtig fordeling, som i sidste punktum udtrykkeligt henviste til 51, stk. 3, således efterbetalingskrav bortfaldt, hvis fejlen ikke var rettet inden fristens udløb. Ved revision af LL i 1979 blev bestemmelsen omskrevet til 43, således der ikke længere var nen udtrykkelig henvisning til LL 51, stk. 3, som ersttede 42, stk. 1. Der blev ikke i motiverne nævnt net om årsagen til, der ikke længere henvistes til 42, stk. 1, derfor opstod der den i svarskriftet nævnte tvivl om retsstillingen jfr. note 257 til LL 43 i Karnov. Ved den seneste ændring af LL pr. 1/ blev 43 omskrevet til 45 c, hvori der samtidig blev optaget en henvisning til den nye 45 b, stk. 1, således efterbetalingskrav bortfalder, hvis fejlen ikke er rettet inden fristens udløb. Ifølge note 266 til LL 45 c, stk. 2, afklares den tidligere usikkerhed om, hvornår udlejeren skal have aflagt et nyt forbrugsregnskab som følge af fejlagtig udgiftsfordeling herved. Fortolkningen af ALL 59, stk. 2, må foretages i overensstemmelse med fortolkningen af LL 43, som er fastlagt ved den seneste lovændring. Det af sagsøgeren påberåbte balance-princip kan ikke medføre nen ændring i fortolkningen, allerede fordi fejlen i varmeregnskabet er begået af en professionel administror forskellig fra boligafdelingen, som selvstændigt vil kunne gøres ansvarlig, hvis boligafdelingen mister kravet på tilbagebetaling som følge af fejlen." Rettens begrundelse afgørelse Sagens hovedspørgsmål er, om fire måneders fristen i almenlejeloven 56, stk. 1, for aflæggelse af varmeregnskab så omfter de korrektioner, som udlejere i henhold til almenlejelovens 59, stk. 2, er forpligtet til lave, såfremt der opdages fejl i regnskabet, eller om udlejer efter de fire måneder mister retten til kræve tillægsbetaling af lejeren efter almenlejelovens 58 eller en anali heraf.

6 - 6 - Da almenlejeloven blev vedtaget i 1998 svarede 59, stk. 2, til formuleringen i lejelovens 43, stk. 2. Lejelovens 43, stk. 2, blev ved lovændring i 2014 specificeret således, der nu henvises til fire måneders fristen for aflæggelse af forbrugsregnskaber, det er herefter afklaret, retten til efterbetaling fortabes, hvis fristen overskrides. Det ses ikke af forarbejderne til ændringen af lejeloven, det blev overvejet hvorvidt ændringen skulle have betydning for almenlejelovens bestemmelser, det ses ikke forarbejder til almenlejeloven, være afklaret, hvorvidt fire måneders fristen er en absolut frist. To af boligrettens dommere udtaler: Formålet med en frist for afregning af forbrug er sikre, lejerne på et givent tidspunkt ikke længere kan mødes med et krav om efterbetaling, derefter kan indrette sig i forhold til det oplyste. Dette hensyn er uafhængigt af, om man er lejer i et priv eller alment lejemål. Under hensyn til dette til, lejere generelt nyder en høj beskyttelse i lovgivningen, finder vi, almenlejelovens 56, stk. 1, indeholder en absolut frist på fire måneder for varmeregnskabets korrektioners aflæggelse. Dette gælder uanset balancehensynet i almenlejeloven uanset, der ikke er en klar henvisning i almenlejelovens 59, stk. 2, til 56, stk. 1, eller 58, stk. 1, 56, stk. 1. Vi finder derfor, en fejlagtig udgiftsfordeling mellem lejerne, der opdages senere end 4 måneder efter regnskabsårets udløb, medfører, udlejer er forpligtet til tilbagebetale for meget opkrævet betaling, men er afskåret fra kræve tillægsbetaling. I denne sag er regnskabet udsendt den 27. februar 2014 ubestridt kommet frem til lejerne senere end 4 måneder efter regnskabsårets udløb. Derfor har Boligselskabet Sjælland mistet retten til efterbetaling, jf. almenlejelovens 58, stk. 1. Det bemærkes, fejlen i regnskabet er en åbenbar fejl, som Boligselskabet Sjælland burde have opdaget, da en af lejerne i følge regnskabet havde et forbrug, der var næsten fire gange højere end det næststørste forbrug. Dette var lejerne ikke var bekendt med, da hver lejer alene modtager eget regnskab. En af boligrettens dommere udtaler: I almenboliger må udlejer ikke må opnå en fortjeneste på udlejningen, derfor fordeles alle udgifter i sidste ende mellem lejerne. Da udlejer ifølge almenlejelovens 59, stk. 2, i tilfælde af fejlagtig udgiftsfordeling mellem lejerne er forpligtet til snarest rette fejlen ved skriftlig meddelelse til de berørte lejere, da der ikke er en klar hjemmel til begrænse udlejers ret til opkrævning, omfter 4 måneders fristen i almenlejelovens 56, stk. 1, ikke disse korrektioner. Hvis fristen var absolut, ville samtlige lejere på grund af balanceprincippet komme til betale for udgifter, som helt konkret er knyttet til hver enkel lejers forbrug. I denne sag blev fejlen i regnskabet opdaget rettet ved nyt regnskab af 27. februar 2014 dermed indenfor den seks ugers periode, hvor lejerne i henhold til almenlejelovens 56, stk. 3, havde mulighed for komme med indsigelser mod regnskabet, derfor kunne lejerne ikke have en berettiget forventning om, regnskabet var endeligt. Under disse omstændigheder er varmeregnskabet fremsendt rettidigt, derfor kan udlejer kræve efterbetaling i henhold til regnskabet af 27. februar Der træffes afgørelse efter stemmeflertallet, de sagsøgtes påstand om frifindelse tages herefter til følge.

7 - 7 - Under hensyn til sagens karakter, omfang udfald fastsættes sagsomkostningerne således, Boligselskabet Sjælland skal betale kr. med tillæg af moms til hver af de sagsøgte. Omkostningerne til Malene Ramfeldt, der har fri proces tilfalder stskassen. Der er ved fastsættelsen af sagsomkostninger på den ene side lagt vægt på sagens principielle karakter, på den anden side sagens begrænsede økonomiske værdi, skriftvekslingen har været begrænset, hovedforhandlingen varede 1,5 timer uden afgivelse af forklaringer, sagens problemstilling har været den samme for samtlige sagsøgte. Thi kendes for ret: Salar Ahmad Shareef, Rikke Munk, Jutta Rasmussen, Gitte Fischer, Hanne Smidt Møller Kjærgård, Jon Silberg, Susanne Syberg, Susanne Dyrberg, Malene Ramfeldt Hewa Nadir Kader frifindes for den af Boligselskabet Sjælland nedlagte påstand. Boligselskabet Sjælland skal inden 14 dage betale kr. med tillæg af moms i sagsomkostninger til hver af de sagsøgte Salar Ahmad Shareef, Rikke Munk, Jutta Rasmussen, Gitte Fischer, Hanne Smidt Møller Kjærgård, Jon Silberg, Susanne Syberg, Susanne Dyrberg, Hewa Nadir Kader til stskassen for såvidt angår sagsøgte Malene Ramfeldt.

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 22. maj 2018

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 22. maj 2018 HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 22. maj 2018 Sag 142/2017 (2. afdeling) Salar Ahmad Shareef, Rikke Munk, Jutta Rasmussen, Gitte Fischer, Hanne Smidt Møller Kjærgaard, Jon Silberg, Susanne Syberg, Susanne

Læs mere

D O M. Afsagt den 7. marts 2017 af Østre Landsrets 19. afdeling (landsdommerne Linde Jensen, Nikolaj Aarø-Hansen og Peter Hammershaimb (kst.)).

D O M. Afsagt den 7. marts 2017 af Østre Landsrets 19. afdeling (landsdommerne Linde Jensen, Nikolaj Aarø-Hansen og Peter Hammershaimb (kst.)). D O M Afsagt den 7. marts 2017 af Østre Landsrets 19. afdeling (landsdommerne Linde Jensen, Nikolaj Aarø-Hansen og Peter Hammershaimb (kst.)). 19. afd. nr. B-603-16: 1) Boligselskabet Sjælland (advokat

Læs mere

RETTEN I VIBORG. Udskrift af dombogen. DOM Afsagt den 11. april 2017 i sag nr. BS 1-817/2016: A Ans By og B

RETTEN I VIBORG. Udskrift af dombogen. DOM Afsagt den 11. april 2017 i sag nr. BS 1-817/2016: A Ans By og B RETTEN I VIBORG Udskrift af dombogen DOM Afsagt den 11. april 2017 i sag nr. BS 1-817/2016: A 8643 Ans By og B 8643 Ans By mod Henriksen & Birch Ejendomme Ans ApS Vestervang 6 8882 Fårvang Sagens baggrund

Læs mere

Hvad siger loven? Love og regler for fordelingsregnskaber. Lars Nielsen ista kundecenter

Hvad siger loven? Love og regler for fordelingsregnskaber. Lars Nielsen ista kundecenter Hvad siger loven? Love og regler for fordelingsregnskaber Lars Nielsen ista kundecenter Agenda Love og regler for fordelingsregnskaber - Hvem er underlagt hvilke love Forbrugsregnskabets elementer - Udgiftstyper,

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 14. august 2014

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 14. august 2014 HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 14. august 2014 Sag 79/2014 A og B (advokat Peter Vilsøe) kærer afgørelse om nægtelse af genoptagelse i sagen: C (advokat Lars Langkjær) mod D (selv) I tidligere

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 29. maj 2018

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 29. maj 2018 HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 29. maj 2018 Sag 217/2017 Gerdes Ejendomme ApS (advokat Palle Viuff) mod A (advokat Morten Bünemann Dalsgaard) I tidligere instanser er afsagt kendelse af Retten

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 12. september 2013

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 12. september 2013 HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 12. september 2013 Sag 139/2013 A og B (advokat Poul Erik Petersen for begge) mod R (advokat Morten Sung Leen) I tidligere instanser er afsagt kendelse af Retten

Læs mere

C har nedlagt påstand om frifindelse, således at lejen for lejemålet Z-vej 29,3.th.,, fastsættes til ,47 kr. årligt.

C har nedlagt påstand om frifindelse, således at lejen for lejemålet Z-vej 29,3.th.,, fastsættes til ,47 kr. årligt. DOM Afsagt den 18. november 2014 i sag nr. BS 27B-3060/2013: Der blev foretaget i ikke offentligt retsmøde sag nr. BS 27B-3060/2013: Pensionskassen for Sygeplejersker c/o DEAS A/S Dirch Passers Allé 76

Læs mere

[Indklagede] har nedlagt påstand om ophævelse af Advokatnævnets kendelse af 18. december 2013, subsidiært formildelse.

[Indklagede] har nedlagt påstand om ophævelse af Advokatnævnets kendelse af 18. december 2013, subsidiært formildelse. Retten i Glostrup Udskrift af dombogen DOM Afsagt den 2. marts 2015 i sag nr. BS 10A-160/2014: [Indklagede] [Advokatfirma A] [Adresse] mod Advokatnævnet Kronprinsessegade 28 1306 København K Sagens baggrund

Læs mere

Retten har ved kendelse af 9. juli 2015 bestemt, at sagen ikke skal behandles efter reglerne om småsager.

Retten har ved kendelse af 9. juli 2015 bestemt, at sagen ikke skal behandles efter reglerne om småsager. DOM Afsagt den 11. maj 2016 i sag nr. BS 150-429/2015: Region Syddanmark Damhaven 12 7100 Vejle mod A vej 19 X-by Sagens baggrund og parternes påstande Den 26. august 2013 traf (da) Pientforsikringen afgørelse

Læs mere

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har advokat A på vegne af Bank X og Bank X s medarbejderne klaget over indklagede.

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har advokat A på vegne af Bank X og Bank X s medarbejderne klaget over indklagede. København, den 4. november 2013 Sagsnr. 2012-1371/CDE/JML 1. advokkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har advok A på vegne af Bank X og Bank X s medarbejderne klaget over indklagede. Sagens

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 27. november 2017

HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 27. november 2017 HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 27. november 2017 Sag 164/2017 A (selv) mod B og C (advokat Bjarke Madsen for begge) I tidligere instans er afsagt kendelse af Østre Landsrets 21. afdeling den 27.

Læs mere

HUSLEJENÆVNENE I AARHUS Dato: 31. august 2016 Dokk Aarhus C Journalnr.: 16/023168/ahlo

HUSLEJENÆVNENE I AARHUS Dato: 31. august 2016 Dokk Aarhus C Journalnr.: 16/023168/ahlo HUSLEJENÆVNENE I AARHUS Dato: 31. august 2016 Dokk1 8000 Aarhus C Journalnr.: 16/023168/ahlo HUSLEJENÆVNET I AARHUS NORDRE KREDS udskrift af protokollen fra MØDE DEN 25. AUGUST 2016 I mødet deltog formanden,

Læs mere

Sagen afgøres uden mundtlig hovedforhandling, jf. retsplejelovens 366.

Sagen afgøres uden mundtlig hovedforhandling, jf. retsplejelovens 366. DOM Afsagt den 7. januar 2013 i sag nr. BS 11-676/2012: Holbæk Kommune Kanalstræde 2 4300 Holbæk mod GF Forsikring A/S Jernbanevej 65 5210 Odense NV Sagens baggrund og parternes påstande Denne sag er anlagt

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 1. februar 2016

HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 1. februar 2016 HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 1. februar 2016 Sag 209/2015 Rikke Annette Capaldi (advokat Jakob Busse) mod I/S Torvet (advokat Niels E. Valdal) I tidligere instanser er afsagt kendelse af Boligretten

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 23. august 2011

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 23. august 2011 HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 23. august 2011 Sag 224/2010 (1. afdeling) A (advokat Christian Riewe) mod Rederiforeningen af 2010 (tidligere Rederiforeningen for mindre Skibe) som mandatar for Esvagt

Læs mere

D O M. afsagt den 7. februar 2014 af Vestre Landsrets 6. afdeling (dommerne Hanne Kildal, Hanne Harritz Pedersen og Mette Vinding (kst.

D O M. afsagt den 7. februar 2014 af Vestre Landsrets 6. afdeling (dommerne Hanne Kildal, Hanne Harritz Pedersen og Mette Vinding (kst. D O M afsagt den 7. februar 2014 af Vestre Landsrets 6. afdeling (dommerne Hanne Kildal, Hanne Harritz Pedersen og Mette Vinding (kst.)) i ankesag V.L. B 3107 12 Sydøstjyllands Politi (Kammeradvokaten

Læs mere

Hvad siger lovgivningen om varmefordeling. Temadag hos Teknologisk Institut 11. november 2014

Hvad siger lovgivningen om varmefordeling. Temadag hos Teknologisk Institut 11. november 2014 Hvad siger lovgivningen om varmefordeling Temadag hos Teknologisk Institut 11. november 2014 Hvilke ministerier varetager lovgivningen vedrørende varmeregnskaber Følgende 3 ministerier varetager lovgivningen:

Læs mere

UDSKRIFT AF ØSTUK LANDSRETS DOMBOG

UDSKRIFT AF ØSTUK LANDSRETS DOMBOG UDSKRIFT AF ØSTUK LANDSRETS DOMBOG Sagsøger havde fejlagtigt sagsøgt Patientforsikringen. Først efter udlflbet af - søgsmålsfristen i patientforsikringslovens 16, stk. 2 DOM sagsøgte sagsøger Patientskade-ankenævnet.

Læs mere

Hvad siger lovgivningen om varmefordeling. Torsdag 05. november 2015

Hvad siger lovgivningen om varmefordeling. Torsdag 05. november 2015 Hvad siger lovgivningen om varmefordeling Torsdag 05. november 2015 Hvilke områder vil I blive informeret om i dag. Bekendtgørelsen om individuel måling af el, gas, vand, varme og køling (BEK nr. 563 af

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 11. marts 2019

HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 11. marts 2019 HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 11. marts 2019 Sag 93/2018 A (advokat Henrik Ehlers) mod B (advokat Anne Broksø) I tidligere instanser er afsagt kendelse af Retten i Lyngby den 26. oktober 2017

Læs mere

2. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har SKAT klaget over [Advokatfirma A], [bynavn].

2. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har SKAT klaget over [Advokatfirma A], [bynavn]. København, den 28. januar 2016 Sagsnr. 2015-3211/GGR 2. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har SKAT klaget over [Advokatfirma A], [bynavn]. Klagens tema: SKAT har klaget over [Advokatfirma

Læs mere

RETTEN I AARHUS DOM. afsagt den 13. marts 2019

RETTEN I AARHUS DOM. afsagt den 13. marts 2019 RETTEN I AARHUS DOM afsagt den 13. marts 2019 Sag BS- / -ARH S (advokat U ) mod Ankenævnet for Patienterstatningen (advokat K ) Denne afgørelse er truffet af dommer. Sagens baggrund og parternes påstande

Læs mere

Udskrift af Arbejdsrettens dom af 30. maj 2017

Udskrift af Arbejdsrettens dom af 30. maj 2017 Udskrift af Arbejdsrettens dom af 30. maj 2017 I sag nr.: AR2016.0083 Landsorganisationen i Danmark for Fagligt Fælles Forbund (Advokat Pernille Leidersdorff-Ernst) mod Dansk Arbejdsgiverforening for Danske

Læs mere

U D S K R F T af. dombogen for borgerlige sager D O M :

U D S K R F T af. dombogen for borgerlige sager D O M : c: c R E T T E N I Å R H U S U D S K R F T af dombogen for borgerlige sager D O M : afsagt den 13. januar 1993 af Retten i Århus, 4. afdeling, i sag BS 92 02413-4 Galten Vandværk v/f mod S Under denne

Læs mere

Den 27. juli 2013 var sagsøger U impliceret i et færdselsuheld.

Den 27. juli 2013 var sagsøger U impliceret i et færdselsuheld. Retten i Glostrup Udskrift af dombogen DOM Afsagt den 14. januar 2019 i sag nr. BS 10A- /2016: U mod Danske Forsikring A/S Borupvang 4 2750 Ballerup Sagens baggrund og parternes påstande Den 27. juli 2013

Læs mere

Denne dom indeholder ikke en fuldstændig sagsfremstilling, jf retsplejelovens 218 a, stk. 2.

Denne dom indeholder ikke en fuldstændig sagsfremstilling, jf retsplejelovens 218 a, stk. 2. RETTEN I VIBORG Udskrift af dombogen DOM Afsagt den 3. september 2015 i sag nr. BS 1-758/2014: mod Pientskadeankenævnet Finsensvej 15 2000 Frederiksberg Sagens baggrund og parternes påstande Sagen, der

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 4. december 2017

HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 4. december 2017 HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 4. december 2017 Sag 74/2017 (1. afdeling) Josefine Breinholdt Andersen (advokat Lars Langkjær, beskikket) mod Frederiksberg Boligfond (advokat Anne Louise Husen) I tidligere

Læs mere

afsagt den 5. oktober 2018

afsagt den 5. oktober 2018 ØSTRE LANDSRET DOM afsagt den 5. oktober 2018 Sag BS-895/2018-OLR (5. afdeling) Ejendomsselskabet Raahøj Hansen A/S (advokat Sanne Alrik Sørensen) mod Siv Thøstesen (advokat Jens Jacob Dühr ved advokat

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 24. november 2017

HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 24. november 2017 HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 24. november 2017 Sag 175/2017 IBM Danmark ApS (advokat Jess Thiersen) mod Skatteministeriet (Kammeradvokaten ved advokat David Auken) I tidligere instanser er afsagt

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 12. marts 2015

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 12. marts 2015 HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 12. marts 2015 Sag 196/2014 Munck Consult ved Helge Munck (advokat Mette Højberg) mod Golfbox A/S (advokat Dan Terkildsen) I tidligere instanser er truffet beslutning

Læs mere

E har påstået erstatningskravet hjemvist til realitetsbehandling ved Statsadvokaten.

E har påstået erstatningskravet hjemvist til realitetsbehandling ved Statsadvokaten. D O M afsagt den 5. december 2013 Rettens nr. 11-3506/2013 Politiets nr. SA4-2010-521-0611 Erstatningssøgende E mod Anklagemyndigheden Denne sag er behandlet med domsmænd. E var i tiden fra den 15. februar

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 17. april 2013

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 17. april 2013 HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 17. april 2013 Sag 70/2012 (1. afdeling) Michael Juhl (advokat Rasmus Juvik, beskikket) mod Tanja Nielsen (advokat Knud-Erik Kofoed) I tidligere instanser er afsagt dom

Læs mere

RETTEN I HJØRRING. Region~åstande er: Udskrift af dombogen DOM. mod

RETTEN I HJØRRING. Region~åstande er: Udskrift af dombogen DOM. mod RETTEN I HJØRRING Udskrift af dombogen DOM Afsagt den 21. februar 2018 i sag nr. BS mod Sagens baggrund og parternes påstande Sagen, der er anla den 24. marts 2017, drejer sig om, hvorvidt sagsøgeren,

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 17. februar 2017

HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 17. februar 2017 HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 17. februar 2017 Sag 127/2016 og 128/2016 A (advokat Peter Schradieck) mod Teoplyy dom LRS (advokat Jakob Rosing) I tidligere instanser er afsagt kendelse af Fogedretten

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 21. januar 2019

HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 21. januar 2019 HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 21. januar 2019 Sag 118/2018 A (tidligere Advokater ApS) (selv) og B (selv) mod Advokatnævnet (advokat Jakob S. Arrevad) I tidligere instanser er afsagt kendelse

Læs mere

D O M. Afsagt den 24. juni 2015 af Østre Landsrets 20. afdeling (landsdommerne B. Tegldal, Kåre Mønsted og Anders Raagaard (kst.)).

D O M. Afsagt den 24. juni 2015 af Østre Landsrets 20. afdeling (landsdommerne B. Tegldal, Kåre Mønsted og Anders Raagaard (kst.)). D O M Afsagt den 24. juni 2015 af Østre Landsrets 20. afdeling (landsdommerne B. Tegldal, Kåre Mønsted og Anders Raagaard (kst.)). 20. afd. nr. B-3258-14: Pensionskassen for Sygeplejersker (advokat Anne

Læs mere

Sagsøgerens påstand er, at sagsøgte tilpligtes at betale sagsøger 526.000 kr. med tillæg af procesrente fra sagens anlæg.

Sagsøgerens påstand er, at sagsøgte tilpligtes at betale sagsøger 526.000 kr. med tillæg af procesrente fra sagens anlæg. DOM Afsagt den 29. november 2013 i sag nr. BS 10H-3919/2012: Anker Hansen & Co. A/S Kaløvej 3 3600 Frederikssund mod Tryg Garantiforsikring A/S Klausdalsbrovej 601 2750 Ballerup Sagens baggrund og parternes

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 5. september 2013

HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 5. september 2013 HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 5. september 2013 Sag 189/2011 (1. afdeling) A/B Klodsen (advokat Niels Hupfeld) mod A (advokat Janus Fürst, beskikket) I tidligere instans er afsagt dom af Østre Landsrets

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 3. december 2015

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 3. december 2015 HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 3. december 2015 Sag 137/2015 A og B (advokat Michael Lindquist for begge) mod Søholm Boligselskab ApS (selv) I tidligere instanser er afsagt kendelse af Fogedretten

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 6. august 2015

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 6. august 2015 HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 6. august 2015 Sag 139/2015 Advokat Mogens Olesen kærer Vestre Landsrets kendelse i sagen: A (advokat Mogens Olesen) mod B (advokat Hanne Louise Mikkelsen) I tidligere

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 7. december 2017

HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 7. december 2017 HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 7. december 2017 Sag 185/2017 (2. afdeling) A (advokat Anni Nørgaard Clausen, beskikket) mod Region Syddanmark (advokat Mads Michael Brandt) I tidligere instanser er

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 1. juli 2019

HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 1. juli 2019 HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 1. juli 2019 Sag 217/2018 (1. afdeling) Gaihede Ejendomme ApS (advokat Anne Louise Husen) mod A (advokat Mikkel Jarde) I tidligere instanser er afsagt dom af Boligretten

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 19. september 2016

HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 19. september 2016 HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 19. september 2016 Sag 144/2016 A og B (advokat Jakob Fastrup) mod Ringkøbing-Skjern Kommune (advokat Jens Erik Pedersen) I tidligere instanser er truffet afgørelse

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 20. februar 2015

HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 20. februar 2015 HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 20. februar 2015 Sag 233/2014 Telia Danmark Filial af Nättjanster Norden AB (advokat Kim Breide Ulrich) mod HS 5 ApS (advokat Sophie Becher) I tidligere instans er

Læs mere

HØJESTERETSDOM OM FORHOLDET MELLEM ADVOKAT OG RETSHJÆLPSFORSIKRING

HØJESTERETSDOM OM FORHOLDET MELLEM ADVOKAT OG RETSHJÆLPSFORSIKRING 17. JUNI 2010 HØJESTERETSDOM OM FORHOLDET MELLEM ADVOKAT OG RETSHJÆLPSFORSIKRING Højesteret har ved dom af 10. juni 2010 fastslået, at en advokat ikke kan kræve betaling af klientens forsikringsselskab

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 21. september 2017

HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 21. september 2017 HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 21. september 2017 Sag 26/2017 (1. afdeling) Rokkevænget Middelfart ApS (advokat Bjarne Aarup) mod Elly Mortensen og Aage Mortensen (advokat Steen Jørgensen, beskikket

Læs mere

DOM. Afsagt den 19. juni 2012 i sag nr. BS 150-457/2011: Grundejerforeningen Elgårdsminde v/formand Keld Madsen mod Kurt Oxvig

DOM. Afsagt den 19. juni 2012 i sag nr. BS 150-457/2011: Grundejerforeningen Elgårdsminde v/formand Keld Madsen mod Kurt Oxvig DOM Afsagt den 19. juni 2012 i sag nr. BS 150-457/2011: Grundejerforeningen Elgårdsminde v/formand Keld Madsen mod Kurt Oxvig Sagens baggrund og parternes påstande Sagen vedrører spørgsmålet om betaling

Læs mere

K E N D E L S E. [Z] flyttede i 2014 ind hos sin mormor, [XX], der var flyttet på plejehjem og senere døde.

K E N D E L S E. [Z] flyttede i 2014 ind hos sin mormor, [XX], der var flyttet på plejehjem og senere døde. København, den 24. september 2018 Sagsnr. 2018-1679/CHO 1. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har advokat [A] klaget over advokat [B], [bynavn 1]. Klagens tema: Advokat [A] har klaget

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 8. december 2016

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 8. december 2016 HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 8. december 2016 Sag 143/2016 Boligforeningen PM (advokat Anne-Katrine Vilsbæk Henriksen) mod A (advokat Jens Preben Søndergaard, beskikket) I tidligere instanser

Læs mere

Sagsfremstilling [Klager] klagede den 13. september 2017 til Pressenævnet over Familie Journals artikel fra februar 2017.

Sagsfremstilling [Klager] klagede den 13. september 2017 til Pressenævnet over Familie Journals artikel fra februar 2017. Kendelse afsagt den 7. december 2017 Sag nr. 2017-80-0056 [Klager] mod Familie Journal Advokat Hans Peter Grønborg har på vegne af [Klager] på ny anmodet om genoptagelse af Pressenævnets afgørelse af 29.

Læs mere

K E N D E L S E. Sagens tema: Ved kendelse af 1. februar 2007 afgjorde kredsbestyrelsen for 3. advokatkreds salærkendelse således:

K E N D E L S E. Sagens tema: Ved kendelse af 1. februar 2007 afgjorde kredsbestyrelsen for 3. advokatkreds salærkendelse således: København, den 6. juli 2007 J.nr.02-0303-06-1537 lnj/ahe K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har klager klaget over indklagede. Sagens tema: Ved kendelse af 1. februar 2007 afgjorde kredsbestyrelsen

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 20. marts 2019

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 20. marts 2019 HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 20. marts 2019 Sag 181/2018 Københavns Kommune (advokat Anders Valentiner-Branth) mod A (selv) I tidligere instanser er afsagt kendelse af Københavns Byrets fogedret

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 29. maj 2018

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 29. maj 2018 HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 29. maj 2018 Sag 223/2017 (2. afdeling) A og B (advokat Michael S. Wiisbye for begge) mod Tryg Forsikring A/S som mandatar for C og D (advokat Morten Boe Svendsen) I

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf *

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf * ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * ean@erst.dk www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 17. oktober 2014 (J.nr. 2014-0038002) Afgift som følge af

Læs mere

D O M. Afsagt den 21. oktober 2014 i sagsnr. BS /2013: FTF Niels Hemmingensgade 12 Postboks København K.

D O M. Afsagt den 21. oktober 2014 i sagsnr. BS /2013: FTF Niels Hemmingensgade 12 Postboks København K. D O M Afsagt den 21. oktober 2014 i sagsnr. BS 25-2896/2013: FTF Niels Hemmingensgade 12 Postboks 1169 1010 København K som mandatar for FAF Kongens Nytorv 21, baghuset 3. sal 1050 København K som mandatar

Læs mere

Udskrift af dombogen

Udskrift af dombogen Udskrift af dombogen for Retten på Frederiksberg 3. afdeling I 1982 den 9. juni blev i Bs. 2604/1981 Andelsselskabet Kongepartens Vandværk mod 1) E 2) J afsagt sålydende dom: De sagsøgte 1) E og 2) J,

Læs mere

Advokatnævnet har nedlagt påstand om, at Advokatnævnets kendelse af 2. februar 2011 stadfæstes.

Advokatnævnet har nedlagt påstand om, at Advokatnævnets kendelse af 2. februar 2011 stadfæstes. DOM Afsagt den 25. januar 2012 i sag nr. BS 5-169/2011: A mod Advoknævnet Kronprinsessegade 28 1306 København K Sagens baggrund og parternes påstande Sagen er behandlet under medvirken af 3 dommere. Advoknævnet

Læs mere

Ejendomsforeningen Danmark. Varme og vand. 30. September 2014 Aarhus Juridisk konsulent Pernille Lind Husen. www.ejendomsforeningen.

Ejendomsforeningen Danmark. Varme og vand. 30. September 2014 Aarhus Juridisk konsulent Pernille Lind Husen. www.ejendomsforeningen. Ejendomsforeningen Danmark Varme og vand 30. September 2014 Aarhus Juridisk konsulent Pernille Lind Husen Forsyning og måling af forbrug Forsyning med varme og vand Udlejer leverer Lejer sørger selv for

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 22. juni 2017

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 22. juni 2017 HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 22. juni 2017 Sag 60/2017 A og B, C og D (advokat Niels Peter Lindhard for alle) mod Totalkredit A/S (advokat Per Nykjær) I tidligere instanser er afsagt kendelse

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 26. september 2011

HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 26. september 2011 HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 26. september 2011 Sag 204/2010 Ejendomsselskabet Kirsten Bang ApS (advokat Kristian Mølgaard) mod Isenkræmmer Lars Bjørn Hansen (advokat Lars Langkjær) I tidligere instanser

Læs mere

Særlig adgang til domstolsprøvelse af afgørelse om stempelrefusion

Særlig adgang til domstolsprøvelse af afgørelse om stempelrefusion Særlig adgang til domstolsprøvelse af afgørelse om stempelrefusion efter stempellovens 29 Udtalt, at den af skattedepartementet anlagte fortolkning af stempelafgiftslovens 30, 2. pkt., hvorefter afgørelser

Læs mere

Valgbarhed til menighedsråd

Valgbarhed til menighedsråd Valgbarhed til menighedsråd Udtalt over for Enghave sogns menighedsråd, at det er en forudsætning for at anse et medlem af et menighedsråd for ikke-valgbar på grund af strafbart forhold, at dette forhold

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 24. juli 2017

HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 24. juli 2017 HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 24. juli 2017 Sag 110/2017 A (advokat Charlotte Castenschiold, beskikket) mod B I tidligere instanser er afsagt kendelser af Retten i Svendborg den 14. november 2016

Læs mere

D O M. afsagt den 24. maj 2017 af Vestre Landsrets 2. afdeling (dommerne Jens Hartig Danielsen, Esben Hvam og Anne Knie Andresen (kst.

D O M. afsagt den 24. maj 2017 af Vestre Landsrets 2. afdeling (dommerne Jens Hartig Danielsen, Esben Hvam og Anne Knie Andresen (kst. D O M afsagt den 24. maj 2017 af Vestre Landsrets 2. afdeling (dommerne Jens Hartig Danielsen, Esben Hvam og Anne Knie Andresen (kst.)) i ankesag V.L. B 0756 16 A (advokatfuldmægtig Ida Grelk, Aarhus)

Læs mere

Advokat A har nedlagt påstand om, at Advokatnævnets kendelse af 6. maj 2014 ophæves, subsidiært at størrelsen af bøden nedsættes.

Advokat A har nedlagt påstand om, at Advokatnævnets kendelse af 6. maj 2014 ophæves, subsidiært at størrelsen af bøden nedsættes. Retten i Svendborg DOM Afsagt den 23. oktober 2015 i sag nr. BS R5-425/2014: Advok A mod Advoknævnet Kronprinsessegade 28 1306 København K Sagens baggrund og parternes påstande Sagen vedrører, hvorvidt

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 23. december 2016

HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 23. december 2016 HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 23. december 2016 Sag 251/2016 DONG Energy Sales & Distribution A/S og Radius Elnet A/S (advokat Erik Bertelsen for begge) mod Transport- og Bygningsministeriet (Kammeradvokaten

Læs mere

Sagen er behandlet efter reglerne om småsager. Dommen indeholder ikke en fuldstændig sagsfremstilling.

Sagen er behandlet efter reglerne om småsager. Dommen indeholder ikke en fuldstændig sagsfremstilling. Udskrift af dombogen BOLIGRETTENS DOM Afsagt den 16. maj 2012 i sag nr. BS 40S-5836/2011: Egon Per Sørensen mod Skanska Øresund A/S Denne sag, der er anlagt den 24. oktober 2011, vedrører navnlig spørgsmålet

Læs mere

Kendelse af 2. november 2015

Kendelse af 2. november 2015 Kendelse af 2. november 2015 i faglig voldgift nr. FV 2015.0097 Kristelig Fagforening (advokat Henning Friis Overgaard) mod Kristelig Arbejdsgiverforening (advokat Bjørn Carlsen) 2 Tvisten Sagen angår

Læs mere

Ejendomsforeningen Danmark Gå hjem møde om forbrugsmåling

Ejendomsforeningen Danmark Gå hjem møde om forbrugsmåling Ejendomsforeningen Danmark Gå hjem møde om forbrugsmåling Faktureringsbekendtgørelsen Agenda Rettelse af fordelingsfejl ny lejelov pr. 01. juli 2015 Gebyr ved tabte sager i Huslejenævnet Dato for endelig

Læs mere

Frederiksberg Boligfond har påstået frifindelse, subsidiært frifindelse mod at lejen pr. 1. september 2012 fastsættes til ,45 kr.

Frederiksberg Boligfond har påstået frifindelse, subsidiært frifindelse mod at lejen pr. 1. september 2012 fastsættes til ,45 kr. BOLIGDOM Afsagt den 22. december 2015 i sag nr. BS E-361/2015: Josefine Breinholdt Andersen (Adv. Lars Langkjær) mod Frederiksberg Boligfond c/o PrivBo A.m.b.a. (Adv. Anne Louise Husen) Sagen er behandlet

Læs mere

En retssag om fastsættelse af omkostninger i en voldgiftssag - en kommentar til U 2011.2895 Ø

En retssag om fastsættelse af omkostninger i en voldgiftssag - en kommentar til U 2011.2895 Ø Erhvervsjuridisk Tidsskrift 2012.251 En retssag om fastsættelse af omkostninger i en voldgiftssag - en kommentar til U 2011.2895 Ø Af Steffen Pihlblad, direktør for Voldgiftsinstituttet (Resumé) I artiklen

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 31. august 2017

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 31. august 2017 HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 31. august 2017 Sag 14/2017 A (advokat Jan Presfeldt) mod B (advokat Mathias Steinø) I tidligere instans er afsagt kendelse af Østre Landsrets 4. afdeling den 31.

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 19. juli 2016

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 19. juli 2016 HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 19. juli 2016 Sag 120/2015 A (advokat Leo Jantzen) mod Skatteministeriet (Kammeradvokaten ved advokat Steffen Sværke) I tidligere instanser er afsagt dom af Københavns

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 20. maj 2010

HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 20. maj 2010 HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 20. maj 2010 Sag 9/2009 (2. afdeling) E-Bolig A/S (advokat John Bjerre Andersen) mod Knud Erik Mathiasen (advokat Lars Helms, beskikket) I tidligere instanser er afsagt

Læs mere

3. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har advokat [A] på vegne [klager] klaget over [indklagede].

3. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har advokat [A] på vegne [klager] klaget over [indklagede]. København, den 15. december 2015 Sagsnr. 2015-1254/CHN 3. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har advokat [A] på vegne [klager] klaget over [indklagede]. Klagens tema: Advokat [A] har

Læs mere

har i sit møde den 24. maj 2018 truffet følgende Vejle, den. 12. juni 2018 J.nr G AFGØRELSE

har i sit møde den 24. maj 2018 truffet følgende Vejle, den. 12. juni 2018 J.nr G AFGØRELSE Ejendomsselskabet Bertel Nielsen A/S Ved Bølgen 11 st.tv. 7100 Vejle Huslejenævnet i Vejle Kommune har i sit møde den 24. maj 2018 truffet følgende Vejle, den. 12. juni 2018 J.nr. 03.09.00-G01-92-17 AFGØRELSE

Læs mere

8. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har X klaget over advokat A.

8. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har X klaget over advokat A. København, den 13. september 2012 J.nr. 2010-03-0817/JSC/JML 8. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har X klaget over advokat A. Sagens tema: X har klaget over advokat A s salær på

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 1. juni 2016

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 1. juni 2016 HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 1. juni 2016 Sag 347/2011 A ønsker tilladelse til at indtræde i og videreføre sagen: A under konkurs A Holding A/S under konkurs A Ejendomme A/S under konkurs A A/S

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 19. august 2014

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 19. august 2014 HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 19. august 2014 Sag 288/2013 (1. afdeling) A og B (advokat Søren Kjær Jensen, beskikket) mod Ankestyrelsen (kammeradvokat K. Hagel-Sørensen) Biintervenient til støtte

Læs mere

Begæring om opsættende virkning indgivet efter klagefristens

Begæring om opsættende virkning indgivet efter klagefristens Begæring om opsættende virkning indgivet efter klagefristens udløb Et amtsankenævn havde pålagt et socialudvalg at udbetale sygedagpenge til A. Det sociale udvalg klagede rettidigt til den sociale ankestyrelse

Læs mere

Opmandskendelse i Faglig Voldgift. Fag og Arbejde (FOA) mod. Regionernes Lønnings- og Takstnævn

Opmandskendelse i Faglig Voldgift. Fag og Arbejde (FOA) mod. Regionernes Lønnings- og Takstnævn Opmandskendelse i Faglig Voldgift (FV 2010.0090) Fag og Arbejde (FOA) (advokat Peter Nisbeth) mod Regionernes Lønnings- og Takstnævn (advokat Morten Ulrich) afsagt den 14. februar 2011 - 2 1. Sagen angår

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 13. februar 2019

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 13. februar 2019 HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 13. februar 2019 Sag 113/2018 A (advokat Henrik Ehlers) mod Ringsted Kommune (selv) I tidligere instans er afsagt kendelse af Østre Landsrets 21. afdeling den 21.

Læs mere

5. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har Klager klaget over indklagede.

5. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har Klager klaget over indklagede. København, den 28. marts 2014 J.nr. 2012-2617/JSC 5. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har Klager klaget over indklagede. Sagens tema: Klager har klaget over, at indklagede har tilsidesat

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 11. februar 2015

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 11. februar 2015 HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 11. februar 2015 Sag 219/2014 (2. afdeling) Anklagemyndigheden mod T (advokat Birger Hagstrøm, beskikket) I tidligere instanser er afsagt dom af Retten på Frederiksberg

Læs mere

Sagsøgte, Sommersted Vest Vandværk, har påstået frifindelse over for begge påstande.

Sagsøgte, Sommersted Vest Vandværk, har påstået frifindelse over for begge påstande. RETTEN I SØNDERBORG Udskrift af dombogen DOM Afsagt den 5. december 2016 i sag nr. BS CSA-1/2016: Svend E. Straarup Hjerndrup Stadsvej 17 6070 Christiansfeld mod Sommersted Vest Vandværk Kærvej 8 6560

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE

HØJESTERETS KENDELSE HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 11. april 2019 Sag BS 37558/2018 HJR (1. afdeling) A kærer landsrettens afvisning af at behandle en kæresag om afvisning af en anmodning om fri proces i en sag om

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 11. november 2016

HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 11. november 2016 HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 11. november 2016 Sag 248/2016 Skatteministeriet (Kammeradvokaten ved advokat Steffen Sværke) mod A (advokat Torben Bagge) I tidligere instanser er afsagt kendelse

Læs mere

K E N D E L S E. Klager har endvidere klaget over Indklagedes salær på kr. ekskl. moms.

K E N D E L S E. Klager har endvidere klaget over Indklagedes salær på kr. ekskl. moms. København, den 2. juni 2014 Sagsnr. 2013-545/3KR/AKC 2. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har Klager klaget over Indklagede. Sagens tema: Klager har klaget over, at Indklagede har

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 11. december 2015

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 11. december 2015 HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 11. december 2015 Sag 197/2014 Advokat Anne Almose Røpke kærer Vestre Landsrets afgørelse om acontosalær i sagen: Jens Nielsen mod Finansiel Stabilitet A/S. I tidligere

Læs mere

UDSKRIFT DOMBOGEN FOR VESTRE LANDSRET

UDSKRIFT DOMBOGEN FOR VESTRE LANDSRET Kammeradvokaten v/adv. Benedicte Galbo Vimmelskaftet 47 1161 København K J. nr. 24-2276 UDSKRIFT af DOMBOGEN FOR VESTRE LANDSRET DOM afsagt den 4. september 2003 af Vestre Landsrets 15. afdeling (dommerne

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE

HØJESTERETS KENDELSE HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 11. april 2019 Sag BS 37557/2018 HJR (1. afdeling) A (advokat Flemming Jensen) mod Kurator for I/S X under konkurs, advokat Trine Hasselbalch (selv) og Sag BS 37560/2018

Læs mere

DOM. Sagsøgeren, V, er et alment vandforsyningsanlæg. Forsyningsområdet. Sagen drejer sig om sagsøgerens eventuelle ret til at have fem vandledninger,

DOM. Sagsøgeren, V, er et alment vandforsyningsanlæg. Forsyningsområdet. Sagen drejer sig om sagsøgerens eventuelle ret til at have fem vandledninger, RETTEN I SKANDERBORG Udskrift af dombogen DOM Afsagt den 19. februar 2003 i sag nr. BS 1-508/2000: Vandværket V (sagsøger) mod Forbruger F (sagsøgte) MODTAGET l 2003 Sagsøgeren, V, er et alment vandforsyningsanlæg.

Læs mere

Af afgørelsen af 31. januar 2011 fra Patientforsikringen, der blev sendt direkte til A fremgår:

Af afgørelsen af 31. januar 2011 fra Patientforsikringen, der blev sendt direkte til A fremgår: DOM Afsagt den 12. april 2016 i sag nr. BS 1-2241/2014: Region Syddanmark Damhaven 12 7100 Vejle (advokat Mads Brandt, Vejle) mod A vej X-by (advokat Niels L. Johansen, Vejle) Sagens baggrund og parternes

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 31. marts 2015

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 31. marts 2015 HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 31. marts 2015 Sag 232/2014 Jan Laugesen (selv) mod Københavns Kommune Center for Parkering (advokat Anders Valentiner-Branth) I tidligere instanser er afsagt kendelse

Læs mere

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har X (herefter kaldet klager) klaget over advokat A (herefter kaldet indklagede).

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har X (herefter kaldet klager) klaget over advokat A (herefter kaldet indklagede). København, den 12. januar 2010 J. nr. 2009-01-0663 MRY/LOV 1. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har X (herefter kaldet klager) klaget over advokat A (herefter kaldet indklagede).

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 16. juni 2014

HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 16. juni 2014 HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 16. juni 2014 Sag 101/2012 (2. afdeling) Tommy Lund, Anna Fuhlendorf og Palle Kløve Pedersen (advokat Jørgen Chr. Dan-Weibel for alle) mod Randers Kommune (advokat Per

Læs mere

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har [klager 1] og [klager 2] klaget over daværende advokat Henrik Lindahl.

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har [klager 1] og [klager 2] klaget over daværende advokat Henrik Lindahl. København, den 20. december 2017 Sagsnr. 2017-2251/ADH K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har [klager 1] og [klager 2] klaget over daværende advokat Henrik Lindahl. Klagens tema: [Klager 1] og

Læs mere

RETTEN I LYNGBY. Udskrift af dombogen DOM. Afsagt den 23. november 2007 i sag nr. BS 150-5812007:

RETTEN I LYNGBY. Udskrift af dombogen DOM. Afsagt den 23. november 2007 i sag nr. BS 150-5812007: RETTEN I LYNGBY Udskrift af domben DOM Afsagt den 23. november 2007 i sag nr. BS 150-5812007: Ejendomsselskabet af 1911 A/S c/o Juristernes Økonomernes Pensionsk Tuborg Boulevard 12 2900 Hellerup mod Anne

Læs mere

2. Var det korrekt, at Retten i Aalborg den 4. april 2018 udsatte fristen for at afgive svarskrift i stedet for at afsige udeblivelsesdom?

2. Var det korrekt, at Retten i Aalborg den 4. april 2018 udsatte fristen for at afgive svarskrift i stedet for at afsige udeblivelsesdom? Rettevejledning til opgave 1 Spørgsmål 1. Var det korrekt, at Retten i Randers henviste sagen til Retten i Aalborg? Det følger af retsplejelovens 248, stk. 2, at retten skal henvise en sag til rette domstol,

Læs mere