Generel uddannelsesplan for Fagbladet FOA

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Generel uddannelsesplan for Fagbladet FOA"

Transkript

1 2 FOA Fagbladet FOA Generel uddannelsesplan for Fagbladet FOA Som praktikant i FOA kommer du til at arbejde med gennemarbejdet magasinjournalistik i Fagbladet FOA. Her får du tid til grundig research og til at møde kilderne ude på arbejdspladserne. Du kommer til at arbejde med alle journalistiske genrer fra notitsen til nyheden, reportagen, portrættet m.m. På nyhedsredaktionen bliver du trænet i de hurtige nyheder til vores nyhedsbrev, der har over modtagere. Og du får respons på dine historier via sociale medier. Du vil desuden få erfaring med at tænke strategisk og afsætte historier til pressen, når du sidder i presseafdelingen. Og brænder du for levende billeder, kan du også formidle dine historier som web-tv. Du kan være i praktik i 6, 12 eller 18 måneder. Sådan ser et typisk praktikforløb ud Nyhedsredaktion i 3 måneder Fagbladsredaktion i 3-6 måneder Presseafdelingen i 3 måneder Er du hos os i 12 eller 18 måneder, er der også tid til web-tv samt længerevarende projekter med undersøgende journalistik. Du bliver en del af et redaktionelt miljø med 30 medarbejdere. Vi er journalister, webformidlere, grafikere og cand.com ere. Vi er opdelt i teams, men samarbejder på kryds og tværs og har for eksempel fælles efterkritik en gang om måneden. Vi forventer I første omgang lægger vi vægt på vinkling, research og sprog. Efterhånden, som du får indblik i stofområderne og lærer, hvordan et stort fagforbund fungerer, forventer vi, at du også selv finder historierne. Vi forudsætter, at du er engageret i velfærdsdebatten, men ikke at du nødvendigvis har en stor forhåndsviden om FOAs mange faggrupper det skal vi nok hjælpe med, mens du er her. FOA er fagforbund for medlemmer, som hovedsageligt arbejder med offentlig velfærd. Medlemmerne er for eksempel social- og sundhedshjælpere, pædagogmedhjælpere, køkkenmedarbejdere, brandmænd, dagplejere og skolepedeller. Praktikantvejledning og feedback Du vil få løbende feedback på ideer og artikler. Du kommer til at sidde på kontor med praktikantvejlederen og en medpraktikant, og derudover kan du altid gå til dine øvrige kolleger, hvis du har brug for en snak om, hvordan du kommer videre. Hver måned holdes et statusmøde med praktikantvejlederen, hvor vi taler om, hvordan det går om du trives på redaktionen, og hvordan du udvikler dig fagligt. Desuden går vi i dybden med for eksempel sprog, vinkling, interviewteknik, researchmetoder m.m. Du er velkommen til at høre mere hos Chefredaktør Gitte Hejberg Direkte: Mobil: gith@foa.dk Praktikantvejleder Merete Nielsen Direkte: Mobil: men@foa.dk

2 Fagbladet FOA FOA 3 I tvivl? FOA giver dig mulighederne Sophie Bæk Holland, praktikant august 2013 til februar 2015 På panikdagen gik jeg efter Fagbladet FOA, og det har jeg ikke fortrudt en eneste gang. På nyhedsredaktionen har jeg naturligvis banket netnyheder af: korte, længere, woxpop og guides. Jeg har dækket høringer på Christiansborg, lavet tv-indslag og deltaget på FOAs kongres med lange arbejdsdage, gode kollegaer og øl. Helt fra begyndelsen har jeg været en del af teamet. Jeg bliver taget med på råd, og det forventes, at jeg finder mine egne historier. Hjælpen er lige ved hånden, og mine idéer bliver altid taget seriøst. På blad-redaktionen dykkede jeg ned i større historier og længere formater. Jeg har blandt andet beskæftiget mig med handicappedes sexliv og medarbejdernes håndtering af emnet. Jeg idéudviklede videre på emnet, lavede et tv-indslag og solgte historien videre til eksterne medier. Derudover har jeg prøvet kræfter med portrætstof, reportager og billedhistorier. Jeg har fire måneder tilbage af min praktiktid, men der er stadig masser af nye ting, jeg skal have afprøvet. Jeg skal redigere andres net- og bladhistorier og slutter af i presseafdelingen, hvor jeg skal skrive pressemeddelelser, udvikle kampagner, afsætte historier til andre medier og lave opsøgende pressearbejde. Når jeg tager på arbejde, er det hver dag med en god følelse i kroppen. Der bliver sagt godmorgen, og folk interesserer sig for hinanden. Den store mangfoldighed blandt kollegaerne gør det kun sjovere at drikke øl sammen. Sidst, men ikke mindst: Kantinens lave priser betyder, at du kan leve som en konge for din praktikløn, og maden smager himmelsk. Med hjælp fra konsulenter i FOA fik jeg færden af en historie om udlicitering på rengøringsområdet. Her lærte jeg metoderne til undersøgende journalistik: Søgte aktindsigt, fik bunker af information fra anonyme kilder og tog sammen med en fotograf ud med kamera uden at give mig til kende.

3 4 FOA Fagbladet FOA Et boost til den journalistiske selvtillid Kristoffer Sutton, praktikant februar august 2014 Inden hornet lød på panikdagen sidste år, var jeg sikker på, at jeg skulle lave radio i min praktik det skulle jeg ikke, og jeg kæmpede mig forbi en fortvivlet medstuderende i køen til samtale med Fagbladet FOA. Hvad der synes overstået på et par minutter i panikdagens panik, har betydet meget for, hvad jeg regner med at beskæftige mig med fremover. Når jeg om fire måneder er færdig hos FOA, har jeg afprøvet flere forskellige journalistiske discipliner. Fra hurtige nyheder på foa. dk, otte-siders temaer i Fagbladet til debatindlæg i presseafdelingen. Hos FOA Medier og Presse får man det bedste fra flere medieverdener. Man har indflydelse på, hvilke historier der skal bringes, og man føler sig som en vigtig del af redaktionen der bliver lyttet, selv om man bare er praktikant. Samtidig er der mange medieplatforme, som man får lov at prøve af, som hvis man var på et større medie. Jeg har lavet nyheder, magasin, web-tv og endda ageret fotograf på et par historier. Der er lagt en plan for, hvad praktikanten skal igennem, men der er også et stort frirum til selv at bestemme, hvordan forløbet skal skrues sammen alt efter, hvilke interesser man har. I nyhedsforløbet har jeg beskæftiget mig med mange forskellige emner, og jeg har fået en masse viden om arbejds- markedet, som jeg kan tage med videre. Jeg har leveret nyheder, der skulle på samme dag efter enkonference, men som regel er der mere fokus på kvaliteten af historien frem for at få noget på nyhedssiden. Da jeg skrev for Fagbladet, fik jeg lov til at researche mig langt ned i emner, der interesserer mig og komme ud og møde cases på deres arbejdsplads. Rart sted at være Redaktionen er fyldt med eksperter. Man finder hurtigt ud af, hvem man skal gå til med spørgsmål om forskellige emner og kollegerne tager sig gerne tid til at sætte praktikanten ind i sagerne. Man får løbende feedback, som gør, at man hurtigt udvikler sig og får mere viden og selvtillid. Man lærer hurtigt de rare kolleger på redaktionen og i andre afdelinger at kende. Der er en god stemning, og de sociale arrangementer fejler absolut intet. Jeg kan varmt anbefale FOA som dit praktiksted hvis ikke på grund af de ovennævnte grunde, så på grund af kantinen og gratis massage.

4 Fagbladet FOA FOA 5 Allerede bedre til at vinkle Niels Rosdahl Jensen, juni 2012 Da jeg for fire måneder siden satte mig til tasterne hos FOA, var det med en yderst sparsom videnom, hvad en sosu-hjælper egentlig laver, og hvordan denne titel adskiller sig fra en sosu- assistent?og hvilken uddannelse har en pædagogmedhjælper? Og i det hele taget: Hvilke faggrupper er detlige, FOA repræsenterer? Det har vist sig, at størrelsen af min viden på dette område ikke var det afgørende. Det afgørende var, at jeg havde en åben og interesseret tilgang til det. Så er min viden kommet ret hurtigt. Jeg har været vidt omkring. Jeg har lavet nyheder til foa.dk, researchet derudaf i en tophistorie om arbejdsløshed, interviewet en sosuassistent på opgave hos et ældre ægtepar, været med en pædagogmedhjælper til børnemusikfestival, besøgt to dagplejere, der gennem mindfulness og vægtstophavde fået mere overskud i deres hverdag og været en turpå Christiansborg til en præsentation af ny forskning. Jeg er blevet set som en ligeværdig del af redaktionen. Mine ideer, tanker og holdninger tæller lige så meget somandres. Og sidst, der var personalemøde, havde jeg meldtmig til at stå for den månedlige feedbackfremlæggelse sammen med en kollega. En rigtig lærerig oplevelse. Jeg er efter fire måneder hos FOA allerede blevet mere selvsikker og selvstændig som journalist. Den grundige feedback, jeg har fået på mine artikler, har gjort mig skarpere til selv at se mine fejl, bedre til at vinkle, og så er mit sprog strammet væsentligt op. FOA er et rigtig godt sted at være i praktik. Jeg kan kun anbefale at komme forbi til åbent hus ogmøde de dygtige og engagerede journalister og andre medarbejdere, der leverer stof til læsere i form af fagblad, pressemeddelelser, nyhedsbreve og meget andet. At finde historier, der vedrører FOAs medlemmer, sætternogle begrænsninger, men det er en afsindig god øvelse og har virkelig udviklet min sans for at se en historie. Jeg har fået lov at klø på med en del historier, jeg helt selv har fundet.

5 6 FOA Fagbladet FOA FOA Medier har rustet mig godt Stine Mørkeberg, praktikant i FOA Medier Jeg kunne næppe have fundet en praktikplads, hvor jeg kombedre rundt om forskellige måder at arbejde journalistisk på, end i FOA Medier. I løbet af mit praktikår har jeg lavet større temaer til Fagbladet FOA, hurtige nyheder til foa.dk og politiske debatindlæg og pressemeddelelser til landsdækkende og lokale nyhedsmedier. De mange forskellige slags udfordringer har gjort praktikkenspændende at stå op til hver morgen. På fagbladet krydsede jeg fingre for at finde den gode case, mens jeg researchede mig dybere ind i temaer som mobning påjobbet og konflikthåndtering i ældreplejen. I perioden på foa.dk prøvede jeg at få en egen vinkel på dagensstore nyhed om velfærd eller arbejdsliv i hus hurtigst muligt. Som praktikant er man i høj grad selv med til at sætte sit præg på, hvordan nyhedskonceptet på foa.dk skal udvikle sig, og man kan dagligt følge læsertallet. I FOAs presseafdeling var ikke to dage ens. Den ene dag skrev jeg debatindlæg til altinget.dk om sundhed, den næste afsatte jeg en ny undersøgelse fra FOAs analyseafdeling til et dagblad, og den tredje lavede jeg kampagne for bevarelse af efterlønnen. Førstehjælp ved hånden Vejledning og hjælp har hele tiden været ved hånden, uanset om det handlede om at gøre en indledningmere appetitlig eller forstå, hvad en overenskomst er. Ud over den daglige feedback har jeg fået meget ud af praktiksamtalerne, som min vejleder og jeg har holdt efter behov. Her har der været god tid tilgrundig feedback og tips ud fra et indsatsområde, jeg selv valgte for eksempel interviewteknik eller rubrikker. Efter et års praktik i FOA Medier og Presse føler jeg mig godt rustet til at søge mange forskellige typeraf journalistiske jobs. Men FOA er ikke bare et spændende sted at lære det er også et godt sted at være. Der har altid væretplads til en god grinepause med en kollega, hvis jeg har været ved at gå død i min research. Jeg har haftmulighed for selv at prioritere mine opgaver, og selvom der har været nok at lave, har jeg ikke været stresset. For holdningen er, at holder du fri i fritiden, så møder du ind med ny energi næste morgen. Jeg kan varmt anbefale FOA Medier og Presse som praktiksted for andre journaliststuderende.

Generel uddannelsesplan for Fagbladet FOA

Generel uddannelsesplan for Fagbladet FOA 2 FOA MEDIER OG PRESSE Generel uddannelsesplan for Fagbladet FOA Som praktikant i FOA kommer du til at arbejde med forskellige medieplatforme: fagblad, fagbladetfoa.dk, web-tv og sociale medier. Desuden

Læs mere

Styrk praktikanterne Praktik for journaliststuderende

Styrk praktikanterne Praktik for journaliststuderende Styrk praktikanterne Praktik for journaliststuderende Et af journalistuddannelsens særkender er learning-by-doing traditionen. Den skal vi ikke giive slip på. Men i en verden med fokus på udvikling og

Læs mere

Styr(k) praktikanterne Praktik for journaliststuderende

Styr(k) praktikanterne Praktik for journaliststuderende Styr(k) praktikanterne Praktik for journaliststuderende Et af journalistuddannelsens særkender er learning-by-doing traditionen. Den skal vi ikke giive slip på. Men i en verden med fokus på udvikling og

Læs mere

Boost din kommunikation

Boost din kommunikation v Boost din kommunikation Tag magten over din virksomheds kommunikation med et kursus hos JJ Kommunikation. Undervisningen er målrettet alle typer virksomheder, der vil være mere aktive i den eksterne

Læs mere

Overordnet målsætning for praktikforløbet for online-praktikanter på TV 2 ØSTJYLLAND

Overordnet målsætning for praktikforløbet for online-praktikanter på TV 2 ØSTJYLLAND Overordnet målsætning for praktikforløbet for online-praktikanter på TV 2 ØSTJYLLAND Den overordnede målsætning er, at den enkelte online-praktikant udvikler sig mest muligt indenfor rammerne af sit eget

Læs mere

Overordnet målsætning for praktikforløbet på TV 2 ØSTJYLLAND

Overordnet målsætning for praktikforløbet på TV 2 ØSTJYLLAND Overordnet målsætning for praktikforløbet på TV 2 ØSTJYLLAND Den overordnede målsætning er, at den enkelte praktikant inden for tv- og web-nyhedsjournalistik udvikler sig mest muligt indenfor rammerne

Læs mere

Styr(k) praktikanterne Praktik for fotojournaliststuderende

Styr(k) praktikanterne Praktik for fotojournaliststuderende Styr(k) praktikanterne Praktik for fotojournaliststuderende Et af journalistuddannelsens særkender er learning-by-doing traditionen. Den skal vi ikke giive slip på. Men i en verden med fokus på udvikling

Læs mere

Uddannelsesplan for journalistpraktikanter i Udenrigsministeriet.

Uddannelsesplan for journalistpraktikanter i Udenrigsministeriet. Uddannelsesplan for journalistpraktikanter i Udenrigsministeriet. Udenrigsministeriet ønsker fortsat at være et attraktivt og efterstræbt uddannelsessted for studerende i praktik fra de tre journalistuddannelser.

Læs mere

Uddannelsesplan for journalistpraktikanter på magasinet Arbejdsgiverne

Uddannelsesplan for journalistpraktikanter på magasinet Arbejdsgiverne Uddannelsesplan for journalistpraktikanter på magasinet Arbejdsgiverne 12 måneder Læs praktikantens egen beskrivelse af praktikstedet nederst i dokumentet. Arbejdsgiverne er en arbejdsgiver- og brancheforening

Læs mere

Nyheder. TV 2/Fyn vil i løbet af 2014 lave endnu flere nyheder på vores egen kanal. Det vil også give nye muligheder for vores praktikanter.

Nyheder. TV 2/Fyn vil i løbet af 2014 lave endnu flere nyheder på vores egen kanal. Det vil også give nye muligheder for vores praktikanter. TV 2/Fyn har ry for at være et rigtig godt praktiksted. Det har vi, fordi vores praktikanter får lov at arbejde. De får lov at lære. De får udviklet sig som journalister og de får ikke lov at gemme sig.

Læs mere

Uddannelsesplan for journalistpraktikant i Egmont Koncernkommunikation Praktikanten med i strategiske overvejelser

Uddannelsesplan for journalistpraktikant i Egmont Koncernkommunikation Praktikanten med i strategiske overvejelser Uddannelsesplan for journalistpraktikant i Egmont Koncernkommunikation Praktikperioden er 6 måneder - med mulighed for at forlænge til 12 måneder. Hovedudfordringen for journalistpraktikanten i Egmont

Læs mere

Uddannelsesplan. Personlige oplysninger

Uddannelsesplan. Personlige oplysninger Uddannelsesplan Dette er en individuel uddannelsesplan, som i løbet af dit praktikforløb skal evalueres, justeres og diskuteres mellem dig og dine ansvarlige mentorer/den praktikantansvarlige. Den generelle

Læs mere

Fagredaktionerne. Kultur:

Fagredaktionerne. Kultur: TV 2/Fyn er et rigtig godt praktiksted. Det er vi, fordi vores praktikanter får lov at arbejde. De får lov at lære. De får udviklet sig som journalister og de får ikke lov at gemme sig. Praktikanterne

Læs mere

Bilag 3: Spørgeskemaundersøgelse, journalister

Bilag 3: Spørgeskemaundersøgelse, journalister Bilag 3: Spørgeskemaundersøgelse, journalister Hvilken platform er du primært tilknyttet? Print 538 0 0 0 0 0 0 51,3% TV 0 202 0 0 0 0 0 19,3% Radio 0 0 98 0 0 0 0 9,3% Net 0 0 0 130 0 0 0 12,4% Sociale

Læs mere

Mål: At være det uomgængelige midtpunkt for al betydende nyhedsformidling og meningsdannelse

Mål: At være det uomgængelige midtpunkt for al betydende nyhedsformidling og meningsdannelse Uddannelsesplan Århus Stiftstidende K/S (Århus Stiftstidende, Randers Amtsavis og Århus Onsdag) Målsætning Århus Stiftstidende er byens første avis grundlagt 3. januar 1794 og den position agter vi hver

Læs mere

Elevbrochure. Kontoruddannelsen. med speciale i Offentlig Administration

Elevbrochure. Kontoruddannelsen. med speciale i Offentlig Administration Elevbrochure Kontoruddannelsen med speciale i Offentlig Administration 1 Intro Side 3 Hvorfor blive kontorelev i Region Syddanmark i Vejle Side 4 Elevernes egne historier Side 5-9 Bonus info Side 10 job.regionsyddanmark.dk/wm307147

Læs mere

Nyhedsbreve segmenterede, lokale og med medlemsfordele

Nyhedsbreve segmenterede, lokale og med medlemsfordele Nyhedsbreve segmenterede, lokale og med medlemsfordele Case: FOA og Fagbladet FOA Konferencen Skab øget relevans, onsdag den 12. oktober 2016 på Nationalmuseet 1 Gitte Hejberg Ansv. chefredaktør på Fagbladet

Læs mere

Uddannelsesplan DR. DR Danmark. DR Oplysning

Uddannelsesplan DR. DR Danmark. DR Oplysning DR DR er Danmarks store medievirksomhed med omkring 3.000 medarbejdere chefer, journalister, programmedarbejdere, teknik, service-og administrationsmedarbejdere. Vi er en flermediel medievirksomhed, der

Læs mere

Stillings- og profilbeskrivelse: Journalistisk redaktør for Fysioterapeuten

Stillings- og profilbeskrivelse: Journalistisk redaktør for Fysioterapeuten Stillings- og profilbeskrivelse: Journalistisk redaktør for Fysioterapeuten Stillingsbetegnelse Journalistisk redaktør Organisatorisk placering Danske Fysioterapeuters sekretariat, afdelingen Marketing

Læs mere

Sådan finder du dit nye job

Sådan finder du dit nye job A-KASSE Sådan finder du dit nye job Gode råd til jobsøgning DECEMBER 2016 Indhold Hvad er det rigtige job for dig? 3 Brug dit netværk 5 Brug de sociale medier 7 FOA Job 8 Jobannoncer i medierne 9 FOA JobMatch

Læs mere

Pressemanual for Udvikling Fyn

Pressemanual for Udvikling Fyn Pressemanual for Udvikling Fyn Udvikling Fyn A/S er afhængig af omtale i medierne. Derfor er journalister og andre medierepræsentanter vigtige samarbejdspartnere, som vi ofrer stor opmærksomhed. Sæt i

Læs mere

Uddannelsesplan Experimentariums Nyhedsafdeling

Uddannelsesplan Experimentariums Nyhedsafdeling Uddannelsesplan Experimentariums Nyhedsafdeling Experimentariums Nyhedsafdeling sætter fokus på aktuel dansk og udenlandsk forskning, for derigennem at belyse samspillet mellem menneske, natur og teknologi

Læs mere

UDDANNELSESPLAN FOR PRAKTIKANTER PÅ WOMAN.DK

UDDANNELSESPLAN FOR PRAKTIKANTER PÅ WOMAN.DK UDDANNELSESPLAN FOR PRAKTIKANTER PÅ WOMAN.DK PRAKTIK PÅ WOMAN.DK Web, konceptudvikling og markedsføring i en benhård online-verden på woman.dk bliver du en haj til alle tre ting på en gang. Tænder du på

Læs mere

OK-håndbogen. Inspiration og overblik til dig, der er tillidsrepræsentant eller ansat i en fagforening eller LO-sektion

OK-håndbogen. Inspiration og overblik til dig, der er tillidsrepræsentant eller ansat i en fagforening eller LO-sektion OK-håndbogen Inspiration og overblik til dig, der er tillidsrepræsentant eller ansat i en fagforening eller LO-sektion OK-indsatsen Oplysning om overenskomster 2011-2015 Det er os med overenskomster og

Læs mere

2. Praktikantkontrakt Før praktiktidens start oprettes mellem praktikstedet og praktikanten en kontrakt.

2. Praktikantkontrakt Før praktiktidens start oprettes mellem praktikstedet og praktikanten en kontrakt. Marts 18 Bilag 6: TV2 Danmark A/S - Nyt protokollat 5 PROTOKOLLAT 5 Journalistpraktikanter (Nærværende protokollat gælder for praktikanter, der påbegynder praktikanttjeneste efter 1. marts 2018. For praktikanter,

Læs mere

Strategi for faglig service og kvalitet VEDTAGET

Strategi for faglig service og kvalitet VEDTAGET KONGRES 2016 Strategi for faglig service og kvalitet VEDTAGET Indhold FOAs faglige service og kvalitet 3 Om strategien 4 FOAs tilgang til faglig service de 5 principper 6 1. Faglig service der viser handlekraft

Læs mere

Mig og mine ord. Avisens genrer

Mig og mine ord. Avisens genrer Mig og mine ord Avisens genrer Punkter Genrer Nyhedshistorie Reportage Baggrundsartikel Interview Anmeldelse Læserbrev Nyhedskriterier Research Kilder Skriveproces Design Genrer Journalistik inddeles i

Læs mere

Lav en avis! Navn: Christina Staalgaard/ www.danskagenten.dk

Lav en avis! Navn: Christina Staalgaard/ www.danskagenten.dk Lav en avis! Navn: 1 Indhold Job på en avisredaktion 3 Nyhedskriterier 4 Vælg en vinkel 5 Avisens genrer 6 Nyhedsartikel 7 Reportage 8 Baggrund 9 Feature 10 Interview 11 Læserbrev 12 Kronik 13 Leder 14

Læs mere

Medieskole: Velfærdsforskere i samfundsdebatten. Metropol, SFI og Information, efterår 2016

Medieskole: Velfærdsforskere i samfundsdebatten. Metropol, SFI og Information, efterår 2016 Medieskole: Velfærdsforskere i samfundsdebatten Metropol, SFI og Information, efterår 2016 Medieskole: Velfærdsforskere i samfundsdebatten 1. Metropol, SFI og Information, efterår 2016 Velfærdsmedieskolen

Læs mere

uddannelse2001 Uddannelsesveje - FIU 2001 Tillidsrepræsentanten på den lille arbejdsplads

uddannelse2001 Uddannelsesveje - FIU 2001 Tillidsrepræsentanten på den lille arbejdsplads uddannelse2001 Uddannelsesveje - FIU 2001 Tillidsrepræsentanten på den lille arbejdsplads Uddannelsesveje - FIU 2001 Tillidsrepræsentanten på den lille arbejdsplads er udgivet af Forbundet af Offentligt

Læs mere

Nonfiktion DEL O KAPITEL 3. ANALYSE OG FORTOLKN!NG

Nonfiktion DEL O KAPITEL 3. ANALYSE OG FORTOLKN!NG DEL O KAPITEL 3. ANALYSE OG FORTOLKN!NG Figur 3. 15 Team Rynkeby Fonden I fotograf Thomas Nørremark. Skoleelever løber til fordel for Børnecancerfonden Nonfiktion Nonfiktion betyder "ikke-opdigtet'', og

Læs mere

XXXXXXX XXXXXX XX. Få andel i fremtidens TV- og Medietilrettelæggere XXXXX XXXXXX. Vejledning for praktiksteder

XXXXXXX XXXXXX XX. Få andel i fremtidens TV- og Medietilrettelæggere XXXXX XXXXXX. Vejledning for praktiksteder XXXXXXX XXXXX XXXXX XXXXXX XX XXXXXMEDIEHØJSKOLENXXXXXXXX Få andel i fremtidens TV- og Medietilrettelæggere Vejledning for praktiksteder XXXXXX Kære praktiksted Som leder af professionsbacheloruddannelsen

Læs mere

Praktikantaftale (ny ordning)

Praktikantaftale (ny ordning) Praktikantaftale (ny ordning) Mellem Danske Mediers Arbejdsgiverforening (DMA) og Dansk Journalistforbund (DJ) er indgået følgende aftale om løn- og arbejdsvilkår for journalistpraktikanter for de i 1

Læs mere

Experimentarium: Reporter i videnskabens tjeneste

Experimentarium: Reporter i videnskabens tjeneste Experimentarium: Reporter i videnskabens tjeneste I år søger Experimentarium en journalistpraktikant til at servere fascinations- og nyhedshistorier fra videnskabens verden primært på print, sociale medier

Læs mere

TVM 7 Gruppe 8 Signe, Sanne, Rebekka, Karen og Mads. Opgave 2. Analyseopgave. Gruppe 8: Sanne, Signe, Karen, Rebekka og Mads

TVM 7 Gruppe 8 Signe, Sanne, Rebekka, Karen og Mads. Opgave 2. Analyseopgave. Gruppe 8: Sanne, Signe, Karen, Rebekka og Mads Opgave 2. Analyseopgave. Gruppe 8: Sanne, Signe, Karen, Rebekka og Mads A) Find 2 forskellige eksempler på web- tv, hvor indslag er integreret i webkontekst og tekst (nyheder, tema, how to mv.) Beskriv

Læs mere

Fra flimmer til. Webstrategi sådan fik vi styr på målene DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd. Tirsdag den 19. november 2013

Fra flimmer til. Webstrategi sådan fik vi styr på målene DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd. Tirsdag den 19. november 2013 Fra flimmer til Webstrategi sådan fik vi styr på målene DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd Tirsdag den 19. november 2013 1 Præsentation Gitte Hejberg Ansv. chefredaktør Chef for FOA Medier dvs. fagblad, hjemmeside

Læs mere

Medieskole: Velfærdsforskere i samfundsdebatten. Metropol, SFI og Information, forår 2017

Medieskole: Velfærdsforskere i samfundsdebatten. Metropol, SFI og Information, forår 2017 Medieskole: Velfærdsforskere i samfundsdebatten Metropol, SFI og, forår 2017 Medieskole: Velfærdsforskere i samfundsdebatten 1. Metropol, SFI og, forår 2017 Velfærdsmedieskolen handler om at få forskning

Læs mere

Før praktiktidens start oprettes mellem praktikstedet og praktikanten en kontrakt.

Før praktiktidens start oprettes mellem praktikstedet og praktikanten en kontrakt. Bilag 6: TV2 Danmark A/S - Nyt protokollat 5 PROTOKOLLAT 5 Journalistpraktikanter (Nærværende protokollat gælder for praktikanter, der påbegynder praktikanttjeneste efter 1. marts 2018. For praktikanter,

Læs mere

CONTENT MARKETING. video facebook sociale medier artikler linkedin mål pinterest animation content strategi instagram hjemmeside WEMAKEGRAPHICS

CONTENT MARKETING. video facebook sociale medier artikler linkedin mål pinterest animation content strategi instagram hjemmeside WEMAKEGRAPHICS 7VIGTIGE TRICKS TIL DIN CONTENT MARKETING video facebook sociale medier artikler linkedin mål pinterest animation content strategi instagram hjemmeside HVAD ER CONTENT MARKETING Content Marketing er markedsføring,

Læs mere

Meld dig ind i FOA. Får jeg den rigtige løn? Kan jeg blive fyret? Hvilke fordele har jeg som medlem af FOA? Hvad gør jeg, hvis jeg kommer til skade?

Meld dig ind i FOA. Får jeg den rigtige løn? Kan jeg blive fyret? Hvilke fordele har jeg som medlem af FOA? Hvad gør jeg, hvis jeg kommer til skade? ELEV Kan jeg blive fyret? Hvilke fordele har jeg som medlem af FOA? Får jeg den rigtige løn? Meld dig ind i FOA Hvad gør jeg, hvis jeg kommer til skade? Pædagogisk assistentelev Social- og sundhedshjælperelev

Læs mere

UKLASSIFICERET FAGPLAN

UKLASSIFICERET FAGPLAN UKLASSIFICERET FAGPLAN 1. FAG Journalistisk produktion. RED JOUR PROD. Redaktørkursus, 2082 APRIL 2014 2. FAGETS MÅL Faget skal give kursisten en sådan viden, sådanne færdigheder og holdninger, at det

Læs mere

Elev-manual til journalistisk arbejdsform

Elev-manual til journalistisk arbejdsform Elev-manual til journalistisk arbejdsform Når I arbejder som journalister i skolen, skal I igennem fem forskellige faglige område. I skal: Finde en sag Skaffe jer viden Strukturer jeres stof Optage billeder

Læs mere

Uddannelsesplan Great Communication

Uddannelsesplan Great Communication 1 Uddannelsesplan Om praktikpladsen: er en virksomhed, som laver moderne kommunikation for organisationer og virksomheder. Omdrejningspunktet er som regel levende billeder i forskellige afskygninger spændende

Læs mere

Efteruddannelse. Master i. journalistik. forskningsbaseret efteruddannelse

Efteruddannelse. Master i. journalistik. forskningsbaseret efteruddannelse Efteruddannelse Master i journalistik forskningsbaseret efteruddannelse Lektor Lise Lyngbye, Studieleder for Master i Journalistik Styrk dit spirende talent 3 Arbejder du med kommunikation eller formidling?

Læs mere

Gør din tid som seniormedarbejder i ældreplejen i Faxe Kommune til en god tid

Gør din tid som seniormedarbejder i ældreplejen i Faxe Kommune til en god tid Baggrund for og beskrivelse af projektet har en hel del medarbejdere, der allerede er fyldt 50 år. Vi har haft dette projekt i ældreplejen, da vi har et ønske om at blive en attraktiv arbejdsplads, også

Læs mere

Stk. 2. Praktikperioden kan eventuelt deles mellem 2 virksomheder.

Stk. 2. Praktikperioden kan eventuelt deles mellem 2 virksomheder. Marts 18 Bilag 2: DMA Praktikantaftale for praktikanter på ny ordning Praktikantaftale Mellem Danske Mediers Arbejdsgiverforening (DMA) og Dansk Journalistforbund (DJ) er indgået følgende aftale om løn-

Læs mere

Magasinudvikling MEDIEGRUPPEN BEVÆGER MENNESKER

Magasinudvikling MEDIEGRUPPEN BEVÆGER MENNESKER Magasinudvikling Trykt og d igital kommun ikation MEDIEGRUPPEN BEVÆGER MENNESKER 3052_Brochure_magasin.indd 3 13/05/14 08.13 01 Workshop Hele grundlaget for at kunne kommunikere målrettet med succes er,

Læs mere

Forskning i medierne om socialt udsatte børn og unge

Forskning i medierne om socialt udsatte børn og unge Forskning i medierne om socialt udsatte børn og unge Videndeling og videnspredning Danske Professionshøjskolers årsmøde, 12. maj 2016 Lars Kabel, Roger Buch og Kresten Roland Johansen Danmarks Medie- og

Læs mere

V I G Ø R D I G S T Æ R K E R E

V I G Ø R D I G S T Æ R K E R E V I G Ø R D I G S T Æ R K E R E Forbundet af Offentligt Ansatte Forbundet af Offentligt Ansatte, FOA, er Danmarks tredje største fagforbund med næsten 200.000 medlemmer. Fælles for alle FOAs medlemmer

Læs mere

Nyborg den 9. januar 2009. Pressens rolle i kvaliteten i sundhedssektoren

Nyborg den 9. januar 2009. Pressens rolle i kvaliteten i sundhedssektoren Nyborg den 9. januar 2009 Pressens rolle i kvaliteten i sundhedssektoren Agenda Hvem er vi Kommunikation er en del af jeres job med videoeksempler Sundhedsområdet set med presseøjne Dødsbakterien på Brørup

Læs mere

Opgave 2. Analyseopgave. Gruppe 8: Sanne, Signe, Karen, Rebekka og Mads. 1. Hvilken rolle spiller teksten i den samlede kommunikation.

Opgave 2. Analyseopgave. Gruppe 8: Sanne, Signe, Karen, Rebekka og Mads. 1. Hvilken rolle spiller teksten i den samlede kommunikation. Opgave 2. Analyseopgave. Gruppe 8: Sanne, Signe, Karen, Rebekka og Mads A) Find 2 forskellige eksempler på web- tv, hvor indslag er integreret i webkontekst og tekst (nyheder, tema, how to mv.) Beskriv

Læs mere

Sådan kan du arbejde med PSYKISK ARBEJDSMILJØ. på din arbejdsplads

Sådan kan du arbejde med PSYKISK ARBEJDSMILJØ. på din arbejdsplads Sådan kan du arbejde med PSYKISK ARBEJDSMILJØ på din arbejdsplads www.detdumærker.dk OM PSYKISK ARBEJDSMILJØ Psykisk arbejdsmiljø handler om, hvordan man har det på sin arbejdsplads. Klik ind på www.detdumærker.dk

Læs mere

REDAKTIONELLE PRINCIPPER FOR MAGASINET FINANS - FINANSFORBUNDETS MEDLEMSBLAD

REDAKTIONELLE PRINCIPPER FOR MAGASINET FINANS - FINANSFORBUNDETS MEDLEMSBLAD REDAKTIONELLE PRINCIPPER FOR MAGASINET FINANS - FINANSFORBUNDETS MEDLEMSBLAD 11. DECEMBER 2006 1. STRATEGISK MÅLSÆTNING FINANSFORBUNDET KOMMUNIKATIONSSTABEN Magasinet Finans er et værdibaseret blad, der

Læs mere

I de seneste uger har Mona Striib ikke haft meget tid til at tænke på kampvalget om formandsposten i fagforbundet FOA.

I de seneste uger har Mona Striib ikke haft meget tid til at tænke på kampvalget om formandsposten i fagforbundet FOA. FOA-KAMPVALG Mona Striib: Det er helt uacceptabelt, at vi har en offentlig sektor i knæ Af Gitte Redder @GitteRedder Tirsdag den 24. april 2018 Mere anstændige forhold for offentligt ansatte og bredere

Læs mere

LÆS OM DEN NYE UDDANNELSE SOM STRESS- OG TRIVSELS- AGENT KURSUS- PROGRAM. Efterår 2013 // Forår 2014 LINDHOLM ERHVERVS PSYKOLOGI

LÆS OM DEN NYE UDDANNELSE SOM STRESS- OG TRIVSELS- AGENT KURSUS- PROGRAM. Efterår 2013 // Forår 2014 LINDHOLM ERHVERVS PSYKOLOGI LÆS OM DEN NYE UDDANNELSE SOM STRESS- OG TRIVSELS- AGENT KURSUS- PROGRAM Efterår 2013 // Forår 2014 LINDHOLM ERHVERVS PSYKOLOGI INDHOLD Side 4: Side 8: Side 9: Side 10: Side 11: Side 12: Side 13: Side

Læs mere

Kopi afleveres (evt. mailes) til vejleder, teamleder samt uddannelseskoordinator.

Kopi afleveres (evt. mailes) til vejleder, teamleder samt uddannelseskoordinator. Social-og sundhedshjælper elever; Udfyldes af elev senest 14 dage inden afslutning i både 1. og 2. praktikforløb. Gennemgås mundtligt efterfølgende sammen med praktikvejleder. Social- og sundhedsassistent

Læs mere

På vej til dit næste job

På vej til dit næste job A-KASSE På vej til dit næste job Gode råd til jobsøgning FEBRUAR 2018 Indhold Sådan finder du jobbet 3 Sådan søger du jobbet 4 Før du skriver jobansøgningen 4 Når du skriver jobansøgningen 4 Når du skriver

Læs mere

Skriv bedre tekster. Dette kursus hjælper dig til at skrive knivskarpe tekster, der på en levende måde formidler præcis det, du gerne vil sige.

Skriv bedre tekster. Dette kursus hjælper dig til at skrive knivskarpe tekster, der på en levende måde formidler præcis det, du gerne vil sige. Skriv bedre tekster Dette kursus hjælper dig til at skrive knivskarpe tekster, der på en levende måde formidler præcis det, du gerne vil sige. Det er helt utroligt, hvordan alle AROS undervisere formår

Læs mere

Q1 Hvor længe har du arbejdet med 'I sikre hænder'?

Q1 Hvor længe har du arbejdet med 'I sikre hænder'? Q1 Hvor længe har du arbejdet med 'I sikre hænder'? Answered: 221 Skipped: 0 0-1 år 2-3 år Over 3 år 0-1 år 2-3 år Over 3 år 44.80% 99 37.10% 82 18.10% 40 TOTAL 221 1 / 27 Q2 Hvad er din hovedfunktion

Læs mere

Før praktiktidens start oprettes mellem praktikstedet og praktikanten en kontrakt (se omstående).

Før praktiktidens start oprettes mellem praktikstedet og praktikanten en kontrakt (se omstående). Bilag 2: DMA Praktikantaftale for praktikanter på ny ordning Praktikantaftale Mellem Danske Mediers Arbejdsgiverforening (DMA) og Dansk Journalistforbund (DJ) er indgået følgende aftale om løn- og arbejdsvilkår

Læs mere

PROTOKOLLAT 6: praktikantaftale vedrørende journalistpraktikanter

PROTOKOLLAT 6: praktikantaftale vedrørende journalistpraktikanter Bilag 5: Foreningen af TV2 Regioner - Nyt protokollat 6 PROTOKOLLAT 6: praktikantaftale vedrørende journalistpraktikanter (Nærværende protokollat gælder for praktikanter, der påbegynder praktikanttjeneste

Læs mere

Kristoffer Thurøe +45 2980 8128

Kristoffer Thurøe +45 2980 8128 Wonderful Copenhagen Gammel Kongevej 1 1610 København V Danmark MED KØBENHAVN I HJERTET OG KOMMUNIKATION I HJERNEN Lige siden jeg startede på Journalisthøjskolen, har jeg ønsket at komme i praktik hos

Læs mere

Sådan sætter du din pris

Sådan sætter du din pris PRISSTATISTIK November 2016 Sådan sætter du din pris Hvad skal du koste? DJ giver de gode råd om din markedsresearch og din prissætning, og medlemmer har adgang til en række prisundersøgelser inden for

Læs mere

Alle taler om det, men hvor finder du overskuddet, når hverdagen ofte selv står i vejen?

Alle taler om det, men hvor finder du overskuddet, når hverdagen ofte selv står i vejen? Din e-guide til mere OVERSKUD Alle taler om det, men hvor finder du overskuddet, når hverdagen ofte selv står i vejen? For at hjælpe dig på vej med at finde dit overskud har jeg formuleret 7 vigtige spørgsmål.

Læs mere

FOA din partner på arbejdspladsen. Fordele og medlemstilbud

FOA din partner på arbejdspladsen. Fordele og medlemstilbud F O R B U N D E T A F O F F E N T L I G T A N S A T T E FOA din partner på arbejdspladsen Fordele og medlemstilbud FOA er til for dig Forbundet af Offentligt Ansatte FOA er et fagligt fællesskab, hvor

Læs mere

Majbritt Lunds kursuskatalog

Majbritt Lunds kursuskatalog Majbritt Lunds kursuskatalog Her finder du kurser i: PR Skriv, så det bliver læst Skriv til nettet Det gode medlemsblad Stil de gode spørgsmål Hvad er et godt referat? Indholdsfortegnelse Side 3 Side 4

Læs mere

Medarbejder i Glostrup Kommune

Medarbejder i Glostrup Kommune Medarbejder i Glostrup Kommune FORNØJELSE Engagement Trivsel FORNYELSE Udvikling Indflydelse FAGLIGHED Kvalitet Kompetence FÆLLESSKAB Samarbejde Sammenhold Fælles forventninger til et godt medarbejderskab

Læs mere

Aftalen omfatter praktikanter, der efter bestået første del på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole beskæftiges i DR som praktikanter.

Aftalen omfatter praktikanter, der efter bestået første del på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole beskæftiges i DR som praktikanter. Marts 18 Bilag 4: DR-overenskomst for praktikanter på ny ordning 2018 OVERENSKOMST mellem DR og DANSK JOURNALISTFORBUND Om Løn- og arbejdsvilkår for praktikanter, der påbegynder praktikanttjeneste pr.

Læs mere

1 Godt stof 2 Når journalisten ringer 3 Sådan arbejder medierne

1 Godt stof 2 Når journalisten ringer 3 Sådan arbejder medierne PRESSEKONTAKT 1 Presse kontakt Gode råd til samarbejde med medierne 1 Godt stof 2 Når journalisten ringer 3 Sådan arbejder medierne Til forskere, læger og andre fagpersoner på Aarhus Universitet og i Region

Læs mere

KORRESPONDENTSKOLEN: LÆRINGSFASEN, EFTERÅR 2018

KORRESPONDENTSKOLEN: LÆRINGSFASEN, EFTERÅR 2018 KORRESPONDENTSKOLEN: LÆRINGSFASEN, EFTERÅR 2018 VERSION 6. 21.8.2018 Modul Kategori Viden (info + materiale) Færdigheder (info + øvelser) Kompetencer (produkter/opgaver + feedback) 1 Masterclass 1 Torsdag

Læs mere

Avanceret teknisk fotografering

Avanceret teknisk fotografering Avanceret teknisk fotografering Deltageren får indsigt i basiskameraindstillinger, men lærer herefter at arbejde med de fototeknikker, der bruges til de enkelte programmer, herunder panorama-, 360 - og

Læs mere

Tilsted PR RÅDGIVNING JOURNALISTIK FOTO MULTIMEDIE STATISTIK VURDERING SELEKTERING HÅNDTERING TIMING

Tilsted PR RÅDGIVNING JOURNALISTIK FOTO MULTIMEDIE STATISTIK VURDERING SELEKTERING HÅNDTERING TIMING Tilsted PR RÅDGIVNING JOURNALISTIK FOTO MULTIMEDIE STATISTIK VURDERING SELEKTERING HÅNDTERING TIMING PR Målgruppe Officielt er PR en forkortelse af det engelske Public Relations, der fokuserer på forholdet

Læs mere

TIL NYE MEDLEMMER PÅ 5 MINUTTER. fællesskab fordele faglig bistand

TIL NYE MEDLEMMER PÅ 5 MINUTTER. fællesskab fordele faglig bistand TIL NYE MEDLEMMER PÅ 5 MINUTTER fællesskab fordele faglig bistand Fællesskab... I FOA kan vi godt se forskel på de problemer, som brandmanden og pædagogmedhjælperen oplever i hverdagen. Vi ved også, at

Læs mere

Kontakt Rikke Liv Holst Projektleder Mandag Morgen 33 93 93 23 rho@mm.dk

Kontakt Rikke Liv Holst Projektleder Mandag Morgen 33 93 93 23 rho@mm.dk Kontakt Rikke Liv Holst Projektleder Mandag Morgen 33 93 93 23 rho@mm.dk Gode råd og guide til sessionsværter 3 Velfærdens Innovationsdag er en arbejdende konference 4 Generelt om formater 5 Forslag til

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSHJÆLPERELEV OG SOCIAL- OG SUNDHEDSASSISTENTELEV

SOCIAL- OG SUNDHEDSHJÆLPERELEV OG SOCIAL- OG SUNDHEDSASSISTENTELEV FÅR JEG DEN RIGTIGE LØN? KAN JEG BLIVE FYRET? HVAD GØR JEG, HVIS JEG KOMMER TIL SKADE? HVILKE FORDELE FÅR JEG SOM MEDLEM? SOCIAL- OG SUNDHEDSHJÆLPERELEV OG SOCIAL- OG SUNDHEDSASSISTENTELEV Derfor skal

Læs mere

Skabelon til din bogmarketingplan

Skabelon til din bogmarketingplan Skabelon til din bogmarketingplan Bogsucces 2012 Kære forfatterspire Tak for din tilmelding til Bogsucces nyhedsbrev. Her er din gratis skabelon til en bogmarkedsføringsplan. Jeg håber, du finder planen

Læs mere

for ikke-journalister

for ikke-journalister 2-DAGES KURSUS WEBJOURNALISTIK for ikke-journalister Du får både skriftlig og mundtlig evaluering af dit site! Væk dine brugeres interesse skab de rigtige overskrifter, vinkler og punch -lines på din hjemmeside

Læs mere

Hvem er jeg? Inger Lise Eriksen-Jensen. Virksomhedskonsulent

Hvem er jeg? Inger Lise Eriksen-Jensen. Virksomhedskonsulent Hvem er jeg? Inger Lise Eriksen-Jensen Virksomhedskonsulent - med praksiserfaring i psykisk arbejdsmiljø siden 1989 - med praksiserfaring som selvstændig siden 2005 - har særlige kompetencer indenfor mobning

Læs mere

Hvad kan du bruge Arbejdstilsynet til?

Hvad kan du bruge Arbejdstilsynet til? F O A f a g o g a r b e j d e Hvad kan du bruge Arbejdstilsynet til? Denne Kort & Godt pjece henvender sig til dig som medlem af FOA. Pjecen informerer om: n Hvad Arbejdstilsynet kan. n Hvilken rolle,

Læs mere

2. Praktikantkontrakt Før praktiktidens start oprettes mellem praktikstedet og praktikanten en kontrakt.

2. Praktikantkontrakt Før praktiktidens start oprettes mellem praktikstedet og praktikanten en kontrakt. Marts 18 Bilag 5: Foreningen af TV2 Regioner - Nyt protokollat 6 PROTOKOLLAT 6 praktikantaftale vedrørende journalistpraktikanter (Nærværende protokollat gælder for praktikanter, der påbegynder praktikanttjeneste

Læs mere

Hej og tak for sidst.

Hej og tak for sidst. Hej og tak for sidst. Her på de følgende sider får i lige de væsentlige overskrifter fra mit oplæg på Sund By Netværkets temadag om synlighed afholdt den 11. November 2014. Det handlede om, hvordan man

Læs mere

Effektiv PR skaber VÆRDIFULD OPMÆRKSOMHED. Gå på opdagelse i vores CASES

Effektiv PR skaber VÆRDIFULD OPMÆRKSOMHED. Gå på opdagelse i vores CASES Effektiv PR skaber VÆRDIFULD OPMÆRKSOMHED Kom i mediernes SØGELYS Vores proces skaber RESULTATER Gå på opdagelse i vores CASES 8 gode råd til PRESSESTRATEGIEN Kom i mediernes SØGELYS Alle virksomheder

Læs mere

KURSUSK ATALOG 2008 Kvindedaghøjskolen

KURSUSK ATALOG 2008 Kvindedaghøjskolen KURSUSK ATALOG 2008 Kvindedaghøjskolen Center for Livskompetencer unik læring én indgang flere muligheder Personlig udvikling Personlige valg Din ret til at vælge selv Fredselsker Frontkæmper Perfektionist

Læs mere

Guide til jobsamtale som dimittend.

Guide til jobsamtale som dimittend. Guide til jobsamtale som dimittend. Tema Ansøger Arbejdsgiver Ankomst X: Ankommer til virksomheden i god tid og melder sin ankomst. Receptionist: Beder X vente i receptionen indtil, at Y og hans kollegaer

Læs mere

INTERN UDDANNELSE. Kommunikation og medier

INTERN UDDANNELSE. Kommunikation og medier INTERN UDDANNELSE Kommunikation og medier Kommunikation Kommunikation er en situation, hvor en afsender bringer et budskab videre til en modtager, som så i større eller mindre grad forventes at reagere

Læs mere

Børn og Unge Trivselsundersøgelse 2015 Spørgeskema

Børn og Unge Trivselsundersøgelse 2015 Spørgeskema Ref.nr.: Børn og Unge Trivselsundersøgelse 2015 Spørgeskema TRIVSELSUNDERSØGELSE 2015 2 PSYKISK ARBEJDSMILJØ De følgende spørgsmål handler om psykisk arbejdsmiljø, tilfredshed og trivsel i arbejdet. Nogle

Læs mere

Karrierevalg: Netjournalist

Karrierevalg: Netjournalist Karrierevalg: Netjournalist Lars K Jensen Ekstra Bladet Net / Nationen Del 1: Netjournalistik generelt Del 2: Nationen og mit arbejde Hvorfor netjournalist? 2003: Optaget på Danmarks Journalisthøjskole

Læs mere

Nyhedsbrev for september 2008

Nyhedsbrev for september 2008 Nyhedsbrev for september 2008 Indhold i denne udgave Coaching eller mentoring 1 Når vi arbejder med forandring 2 Er det rart at arbejde? 4 Gode kollegaer er vigtigere end god løn 4 Vi bliver konstant forstyrret

Læs mere

Bilag 4: DR-overenskomst for praktikanter på ny ordning

Bilag 4: DR-overenskomst for praktikanter på ny ordning Bilag 4: DR-overenskomst for praktikanter på ny ordning 2018 OVERENSKOMST mellem DR og DANSK JOURNALISTFORBUND om Løn- og arbejdsvilkår for praktikanter, der påbegynder praktikanttjeneste pr. 1. marts

Læs mere

Journalistik. En avis

Journalistik. En avis Journalistik Det nærmeste man kommer den absolutte sandhed En avis En avis er et blad med historier om ting, folk ikke ved i forvejen. Tingene skal være sket i virkeligheden. Historierne i en avis er ikke

Læs mere

Gode råd til praktikforløbet

Gode råd til praktikforløbet Gode råd til praktikforløbet Dette papir er gode råd fra tidligere studerende som har været i praktik. Papiret er til inspiration for studerende der skal er i praktik. Forslag til vejledning og vejledningens

Læs mere

Gør jeres Lænkeforening mere synlig kan forhåbentlig være en hjælp for jer, når I vil arbejde med at synliggøre jeres forening og Lænkens værdier.

Gør jeres Lænkeforening mere synlig kan forhåbentlig være en hjælp for jer, når I vil arbejde med at synliggøre jeres forening og Lænkens værdier. Kære lokalforeninger. Der er stadig mange danskere, som drikker alt for meget og som har brug for støtte til at komme ud af alkoholproblemet. Derfor er det vigtigt, at Lænken er synlig og meget mere kendt,

Læs mere

Velkomstguide og Medarbejdervejledning for:

Velkomstguide og Medarbejdervejledning for: Velkomstguide og Medarbejdervejledning for: Din kontaktperson er: som kan træffes på telefon: 2015 Velkommen til Center for Job og Oplevelse. Vi glæder os meget til, at du skal starte på Centeret. Center

Læs mere

Til tillidsrepræsentanten. Velkommen på holdet! en pjece til dig, der skal starte på FOAs TR-grunduddannelse

Til tillidsrepræsentanten. Velkommen på holdet! en pjece til dig, der skal starte på FOAs TR-grunduddannelse Til tillidsrepræsentanten F O A F A G O G A R B E J D E Velkommen på holdet! en pjece til dig, der skal starte på FOAs TR-grunduddannelse Velkommen på holdet! En pjece til dig, der skal starte på FOAs

Læs mere

FORBUND. Stå stærkt som AMR. Efter FOAs faglige AMR-uddannelse tilbyder FOA dig en samarbejdsaftale

FORBUND. Stå stærkt som AMR. Efter FOAs faglige AMR-uddannelse tilbyder FOA dig en samarbejdsaftale FORBUND Stå stærkt som AMR Efter FOAs faglige AMR-uddannelse tilbyder FOA dig en samarbejdsaftale 2 FOA STÅ STÆRKT SOM AMR Indhold Sammen gør vi forskellen for arbejdsmiljøet 3 FOA giver dig 3 løfter 4

Læs mere

Ud over rampen Synlige foreninger

Ud over rampen Synlige foreninger Ud over rampen Synlige foreninger Idrættens Samråd 17. november 2016 Gode historier er med til At øge kendskabet til jeres forening og gøre jer mere synlige At skabe positiv opmærksomhed om jeres forening

Læs mere

Nyhedsbrev. November 2015. glasværket A/S Norvangen 3D, opg. A, 2. sal 4220 Korsør Tlf. 5837 5010 Fax 5835 1010

Nyhedsbrev. November 2015. glasværket A/S Norvangen 3D, opg. A, 2. sal 4220 Korsør Tlf. 5837 5010 Fax 5835 1010 Nyhedsbrev November 2015 Nyhedsbrev November 2015 Side 2 Søfartsstyrelsen hvad vil det betyde Nyhedsbrev for glasværket og vores faste lejere? Oktober blev en sjov måned sjov, fordi vi pludselig kom med

Læs mere

ACT2LEARN FORMER FREMTIDENS FAGLIGHED SAMMEN GØR VI DIG BEDRE

ACT2LEARN FORMER FREMTIDENS FAGLIGHED SAMMEN GØR VI DIG BEDRE ACTLEARN FORMER FREMTIDENS FAGLIGHED SAMMEN GØR VI DIG BEDRE MÅLHIERARKI STRATEGISKE INDSATSOMRÅDER I UCN ACTLEARN PÆDAGOGIK OVERORDNEDE MÅL UDVIKLINGSMÅL Vi designer læring med fokus på individ, gruppe

Læs mere

Ditlev Nielsen 2.g Kom/it 9/10/15. Avis artikel rapport

Ditlev Nielsen 2.g Kom/it 9/10/15. Avis artikel rapport Ditlev Nielsen 2.g Kom/it 9/10/15 Avis artikel rapport Indholdsfortegnelse: Indledning Side 3 Problemformulering Side 3 Afsender Side 3 Budskab Side 3 Medie Typografi Side 4-6 Medie Farver Side 7-9 Medie

Læs mere

Skrive-/fototeam. SKRIVE & FOTO // KLF, Kirke & Medier

Skrive-/fototeam. SKRIVE & FOTO // KLF, Kirke & Medier Skrive-/fototeam Fortæl hele KLF, Kirke & Medier, hvad vi laver. Tag med til arrangementer eller følg med i debatter, og lav en artikel til hjemmesiden og nyhedsbrevet. Hvorfor har KLF et skrive/foto-team

Læs mere