Retningslinjer og procedurer for risikofyldte aktiviteter Brøruphus Efterskole, skoleåret 2018/19

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Retningslinjer og procedurer for risikofyldte aktiviteter Brøruphus Efterskole, skoleåret 2018/19"

Transkript

1 Retningslinjer og procedurer for risikofyldte aktiviteter Brøruphus Efterskole, skoleåret 2018/19

2 Indledning Visse skoleaktiviteter kan potentielt være forbundet med risiko. Vi ønsker at være en skole, hvor unge har mulighed for at være unge, men også en skole, hvor sikkerhed er i højsædet. Vi har derfor udarbejdet et sæt sikkerhedsinstrukser, så der aldrig er tvivl om, hvordan reglerne er. Instrukserne er medarbejdernes arbejdsredskab, forældrenes garanti for skolens ansvarlighed og elevernes retningslinjer. Det er en fælles opgave for alle ansatte på skolen og eleverne at være opmærksom på ting på bygninger, redskaber og arealer, der er gået i stykker og dermed kan være til fare for andre. Hvis der konstateres skader, skal dette omgående meddeles til skolens pedeller/forstander. Pedeller eller forstander er herefter ansvarlig for at iværksætte den nødvendige reparation eller udskiftning hurtigst muligt, samt at informere ansatte og elever om evt. midlertidige procedurer frem til reparationen/udskiftningen. Ingen potentielt risikofyldt aktivitet må påbegyndes uden, at den ansatte der står for aktiviteten, forudgående har udarbejdet en sikkerhedsbeskrivelse, som godkendes af forstanderen forud for aktivitetens start. For alle potentielt risikofyldte aktiviteter gælder, at den enkelte medarbejder og den enkelte elev selv kritisk vurderer, om de kan eller vil være en del af en forestående aktivitet. Hvis den enkelte er i tvivl om, hvorvidt aktiviteten på den planlagte måde kan gennemføres sikkerhedsmæssigt forsvarligt, har vedkommende et medansvar for at sige fra, eller om nødvendigt at stoppe aktiviteten. Alarmberedskab ved ulykker Stop ulykken Tilkald hjælp: o 112 ringes ved alvorlige ulykker. Lyt til alarmoperatørens anvisninger og følg disse. o Efterskole forstander: tlf o Vagttelefon: tlf Forstanderen er ansvarlig for orientering af elever og forældre ligesom det videre forløb efter ulykken koordineres af forstanderen.

3 Instruktion og formidling Forstanderen gennemgår nærværende dokument med eleverne i opstartsugen. Forældrene orienteres i sommerbrevet som rundsendes i juni før skolestart. Dokumentet vil være at finde på skolens hjemmeside. I sommerbrevet vil der være en tilladelse, der skal underskrives og afleveres på første skoledag. Hermed giver forældrene deres samtykke til, at eleverne må deltage i de risikofyldte aktiviteter under deres ophold på skolen, forudsat at aktiviteterne gennemføres som beskrevet i procedurerne. Der gøres i sommerbrevet opmærksom på, hvor sikkerhedsinstruksen forefindes. Forstanderen gennemgår dette dokument med alle lærere på skolen hvert år i forbindelse med opstartsdagene før et nyt skoleår. Lærerne skal ved opstart af et fag, der omfatter risikofyldte aktiviteter, gennemgå sikkerhedsprocedurerne med eleverne på holdet inden opstart. Læreren følger herefter løbende op på, at proceduren altid overholdes af eleverne. Risikofyldte aktiviteter i den daglige undervisning Løb Løb på skolen foregår både i undervisningen og i fritiden. Ved løb på offentlig vej løbes i venstre side af vejen, og der holdes øje med trafikken. Alle i en flok løber altid i samme side af vejen. Der skal altid bæres refleksvest. Spring Al spring introduceres af en ansvarlig springlærer, eleverne kan øve på kendte stationer/baner på egen hånd i fritidssammenhænge. Den ansvarlige springlærer skal hvert år gennemgå alle springfaciliteter. Den ansvarlige springlærer skal have en dokumenteret uddannelse i de spring, der trænes med elever. Desuden skal springlærerne have godkendt førstehjælpskursus. Klatring Skolen har en indendørs klatrevæg i den lille hal, der benyttes af elever i fritidssituationer. Her ud over er træklatring en del af undervisningstilbuddet i valgfaget friluftsliv. Al klatring foregår sammen med en ansvarlig klatrelærer. Den ansvarlige klatrelærer skal hvert år gennemgå alt udstyr til såvel klatrevæg som til træklatring. Hvis der er usikkerhed om et tov eller andet materiel skal det kasseres. Den ansvarlige klatrelærer skal have en dokumenteret uddannelse i den klatredisciplin, der undervises i. Uddannelsen skal være i overensstemmelse med klatresamrådets regler eller på samme niveau. Desuden skal klatrelærerne have godkendt førstehjælpskursus. Inden undervisningen skal eleverne instrueres og gøres bekendt med de relevante sikkerhedsregler og nødprocedurer.

4 Friluftsaktiviteter Lejrbål og trangiaer Ved brug af åben ild skal evt. risici gennemtænkes, før der tændes op, og de unge skal orienteres om mulige slukningsmuligheder ved brand. Hvis det er muligt, er det en rigtig god ide, at der er egnet slukningsudstyr i umiddelbar nærhed. Egnet slukningsudstyr kan være spande med vand, vandpumper, branddaskere, brandslukkere eller brandtæpper. Der må ikke ske fysisk leg i nærheden af åben ild. Der må ikke kastes eksplosive genstande eller brandbare væsker på bålet eller i en varm brænder på en trangia. Eleverne skal forud for brug af trangia af en lærer instrueres i: o korrekt samling (delene skal sidde sammen) o korrekt opstilling (jævnt og lige underlag uden let antændeligt materiale) o korrekt påfyldning af sprit til brænderen (brænderen skal være helt afkølet inden påfyldning af sprit). Dette kontrolleres ved forsigtigt at føre hånden frem og tilbage over brænderen). Desuden skal eleverne altid sikre sig, at der ikke er opstået gløder i underlaget under trangiaen. Brug af økse og sav Vi vil gerne, at eleverne lærer at bruge og håndtere værktøj i de tilfælde, hvor dette er meningsfyldt for en aktivitet - herunder også farligt værktøj. Inden eleverne bruger værktøjet første gang, er læreren ansvarlig for at undervise eleverne i hensigtsmæssig brug af værktøjerne. Under instruktionen gennemgås bl.a. sikkerhedsafstand og egen placering. Det er vigtigt at brug af økse og sav altid foregår under ordnede forhold. Risikofyldte aktiviteter på skolerejse Skiløb og snowboard På skolerejsen løber alle elever på ski eller snowboard. Alle elever modtager undervisning af professionelle instruktører de første 3 dage på skolerejsen. Herefter tilbydes eleverne undervisning/samkørsel med skolens lærere og/eller med de øvrige elever. Det alpine skiløb sker både med og uden lærere. Mindstekravet er dog, at en gruppe altid skal bestå af minimum 3 personer. Både ansatte og elever skal altid bære hjelm ved alpint skiløb og snowboard. Snowboardere anbefales at benytte rygskjold. Lærerne, der har ansvaret for en gruppe elever, skal have et fagligt niveau, så han/hun kan vurdere, hvilke sværhedsgrader eleverne kan klare. Desuden skal læreren have godkendt førstehjælpskursus. Læreren skal inden skituren undersøge vejr og sneforhold og følge skiområdets anvisninger.

5 Inden elever og lærere tager på tur, er alle lærere bevidste om, hvor/hvordan de får kontakt til redningstjenesten. I tilfælde af uheld på pisten følges følgende procedure: o Stands ulykken: Sørg for, at ulykkesstedet om muligt bliver markeret. o Tilkald nødvendig hjælp: En af gruppens deltagere tilkalder om nødvendigt en skipatrulje enten ved at ringe eller ved at køre ned til et af førstehjælpscentrene. o Ring til vagttelefonen der betjenes af den ansvarshavende lærer eller forstander. Hvis der ringes til en lærer, informerer denne efterfølgende forstanderen. o Forstanderen og læreren aftaler, hvordan den tilskadekomnes forældre og evt. de øvrige elever og personaler informeres. Før skolerejsen gennemgås det internationale skiforbunds regler om ansvarlig adfærd på ski for alle ansatte, der deltager i turen samt for skolens elever. Det er elevernes ansvar altid at overholde disse regler og det er alle ansattes ansvar løbende at følge op på, at reglerne bliver overholdt. Reglerne er vedlagt som bilag Færdselsregler på skibakken. Øvrige risikofyldte aktiviteter Badning Badning må kun foregå på sikre, i forvejen undersøgte steder og under omhyggeligt opsyn. Lærerne må, inden badningen påbegyndes, sikre sig, at det er forsvarligt at bade det pågældende sted. Badningen må kun foregå indenfor et nærmere for elever afgrænset område. Dette skal være let at overskue, og alle elever skal kunne bunde. Der skal være mindst 2 lærere til stede. Den ene skal befinde sig på land på et sted, hvorfra han har et sikkert overblik over alle de badende. Den anden lærer deltager i badningen og markerer ydergrænsen for det tilladte område. Mindst en af lærerne skal kunne svømme og foretage livredning. Der må ikke gå flere i vandet ad gangen, end at læreren på land kan holde øje med dem alle. Det er ikke tilladt elever at bade uden læreropsyn i det tidsrum, hvor de er på efterskolen. Badning ved Hylke strand 1 lærer kan tage elever med til Hylke strand, hvor op til 10 elever kan være i vandet ad gangen. Lærerne må, inden badningen påbegyndes, sikre sig, at det er forsvarligt at bade pågældende sted. Badningen må kun foregå indenfor et nærmere for elever afgrænset område. Dette skal være let at overskue, og alle elever skal kunne bunde. Det er ikke tilladt elever at bade uden læreropsyn i det tidsrum, hvor de er på efterskolen.

6 Badning i svømmehal Ved badning i svømmehal skal svømmehallens regler og livreddernes anvisninger altid følges. Her er det svømmehallens livreddere, der har det overordnede ansvar for sikkerheden. Ved badning i svømmehal uden fast tilknyttet livredder forestår en lærer, der kan svømme og foretage livredning, tilsynet. Køkkentjanser Eleverne hjælper til i køkkenet. I køkkenet lærer eleverne om mad og hygiejne. Køkkenpersonalet er ansvarlig for, at alle elever bliver instrueret omkring de risikofyldte aktiviteter i forbindelse med køkkenarbejdet, før eleverne begynder deres arbejde i køkkenet. I køkkenet er det vigtigt, at den enkelte passer på sig selv i forhold til løft, varme gryder, varmt vand og skarpe knive. Personalet følger løbende op på, at aftalte procedurer følges og er klar til at hjælpe, hvis noget går galt. Trafik Færdsel i trafikken er fortsat en af vores allerfarligste aktiviteter. Det er vigtigt, at den enkelte tager ansvar for egen færden. Det kan være svært at følges ad i store grupper og ikke bare følge flokken. Det er vigtigt, at alle elever følger færdselslovens anvisninger. Ved opstart på en aktivitet gør læreren opmærksom på, at vi færdes ordentligt i trafikken. Læreren følger op på dårlig optræden i trafikken. Cykling Alle bærer altid cykelhjelm og refleksvest. Den enkelte elev og dennes forældre er selv ansvarlige for, at cyklen er lovlig og sikker at færdes på. Der må aldrig køre 2 personer på en cykel. I mørke benyttes lovlige lygter på cyklen. Cykelture i flok Den ansvarlige vagtlærer skal inden turen gennemgå rute og færdselsregler med elevgruppen. Vi cykler én og én og ikke flere ved siden af hinanden, alle bærer cykelhjelm og refleksvest. Den ansvarlige lærer skal udvælge rute i forhold til trafikbelastning og vejrforhold. Den ansvarlige vagtlærer skal have godkendt førstehjælpskursus og medbringe førstehjælpsudstyr og mobiltelefon. Vintervejr Vi har en skole, hvor eleverne i nogle tilfælde skal ud for at komme fra aktivitet til aktivitet. Pedellerne sørger for saltning af fortove og stier. På trods af dette kan der være tidspunkter, hvor fortove og stier er meget glatte. Det er vigtigt, at den enkelte færdes efter førets beskaffenhed. Det er ikke altid muligt at varsle de unge om glat føre.

7 Bilag 1: FÆRDSELSREGLER PÅ SKIBAKKEN Før du begiver dig ud på de sneklædte bakker, bør du kende de internationale skiregler: 1. Tag hensyn til de andre skiløbere: Enhver skal forholde sig, så man ikke udgør en fare for andre. 2. Beherskelse af hastighed og løb: Sørg for frit udsyn. Hastigheden og løbet skal tilpasses evnerne, terrænet, sne, vejrforhold og trængsel på pisten. 3. Valg af spor: Den bagfrakommende skal vælge sit spor, så man ikke udgør en fare for skiløberne forude. 4. Overhaling: Der må overhales oven- eller nedenfra, fra højre eller fra venstre, men altid med en afstand, der giver den overhalede plads til uhindret at kunne udføre sine bevægelser. 5. Start: Enhver, der vil løbe ind på en piste, ønsker at genoptage løbet efter en pause, eller som svinger eller kører opad skråningen, skal sikre sig, at han kan udføre dette uden fare for sig selv eller andre. 6. Stop: Undgå at stå stille på smalle eller uoverskuelige steder. En skiløber, der er styrtet, skal så hurtigt som muligt komme på benene og løbe videre. 7. Op- og nedstigning: En skiløber, der går op eller ned ad pisten til fods, skal opholde sig i kanten af pisten. 8. Overholdelse af skiltning: Enhver skiløber skal være opmærksom på markeringerne og signalerne samt overholde dem. 9. Hjælp: Ved ulykker er enhver skiløber forpligtet til at yde hjælp. 10. Legitimationspligt: Enhver skiløber skal i tilfælde af en ulykke opgive sine personlige data - hvad enten man er vidne eller direkte involveret.

Retningslinjer og procedurer for. risikofyldte aktiviteter

Retningslinjer og procedurer for. risikofyldte aktiviteter Retningslinjer og procedurer for risikofyldte aktiviteter Brøruphus Efterskole Skoleåret 2016/17 Indledning Visse skoleaktiviteter kan potentielt være forbundet med risiko. Vi ønsker at være en skole,

Læs mere

Retningslinjer og procedurer for risikofyldte aktiviteter på Vivild Gymnastik- og Idrætsefterskole

Retningslinjer og procedurer for risikofyldte aktiviteter på Vivild Gymnastik- og Idrætsefterskole Retningslinjer og procedurer for risikofyldte aktiviteter på Vivild Gymnastik- og Idrætsefterskole Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 1 Indledning... 1 Alarmberedskab ved ulykker... 1 Instruktion

Læs mere

Retningslinjer og procedurer for risikofyldte aktiviteter på Sankt Nikolaj Skole

Retningslinjer og procedurer for risikofyldte aktiviteter på Sankt Nikolaj Skole Retningslinjer og procedurer for risikofyldte aktiviteter på Sankt Nikolaj Skole Indholdsfortegnelse... Indledning... Alarmberedskab ved ulykker... Instruktion og formidling... Risikofyldte aktiviteter

Læs mere

Retningslinjer og procedurer for risikofyldte aktiviteter på Rønde Efterskole

Retningslinjer og procedurer for risikofyldte aktiviteter på Rønde Efterskole Retningslinjer og procedurer for risikofyldte aktiviteter på Rønde Efterskole Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 1 Indledning... 1 Alarmberedskab ved ulykker... 2 Instruktion og formidling... 2

Læs mere

Sikkerhed på Faarevejle Efterskole

Sikkerhed på Faarevejle Efterskole Sikkerhed på Faarevejle Efterskole 2017 1 Indhold Badning Brand Bål Cykling Løb Natterend Passage af Skjoldsvej og Parkvænget Sejlads Skilejrskole Skoleskyderi/ Voldelig indtrængen Sløjd Trangia Badning

Læs mere

Sikkerhedsaftaler for Brøderup Ungdomsskole

Sikkerhedsaftaler for Brøderup Ungdomsskole Sikkerhedsaftaler for Brøderup Ungdomsskole 2 Sikkerhedsaftaler for Brøderup Ungdomsskole Brøderup Ungdomsskole den 6. september 2011 Indholdsfortegnelse Forældretilsagn... 3 ForsikringsforholdBrøderup

Læs mere

Sikkerhedsprocedurer på Sundeved Efterskole

Sikkerhedsprocedurer på Sundeved Efterskole Sikkerhedsprocedurer på Sundeved Efterskole På cykel Når elever fra Sundeved efterskole er ude at cykle skal de have cykelhjelm og den gule refleksvest på. På mindre veje må man cykle to og to, men på

Læs mere

Trafikpolitik Dueholmskolen

Trafikpolitik Dueholmskolen Trafikpolitik Dueholmskolen Indholdsfortegnelse Forord s. 2 Skolens trafikpolitik.s. 2 Skolevejen. s. 3 Undervisning.. s. 5 Rollemodeller. s. 7 Samarbejde s. 8 1 Forord Trafikpolitikken opstiller mål for

Læs mere

Trafikpolitik Herstedøster Skole

Trafikpolitik Herstedøster Skole Trafikpolitik Herstedøster Skole Trafikpolitik Hvorfor? Derfor! På Herstedøster Skole vil vi meget gerne være med til at gøre noget for at skabe mere sikker trafik for vores børn og unge, men det kræver

Læs mere

Notat om. Skoleledernes

Notat om. Skoleledernes Notat om Skoleledernes tilsyns ansvar 2013 tilsynsansvar Skolelederforeningen har udarbejdet et notat som en hjælp for medlemmerne til at få afklaret skoleledernes tilsynsansvar over for eleverne ved skolerejser

Læs mere

Skoledagen starter allerede. På vej til skole. Gode råd. En god tommelfingerregel. at børn først kan overskue trafikken omkring årsalderen

Skoledagen starter allerede. På vej til skole. Gode råd. En god tommelfingerregel. at børn først kan overskue trafikken omkring årsalderen Skoledagen starter allerede på vej til skole Den første skoledag bringer mange oplevelser og indtryk med sig, og vejen til skolen er ingen undtagelse. Det er vigtigt, at dit barn allerede i en tidlig alder

Læs mere

Sikkerhedskursus i BUF

Sikkerhedskursus i BUF Sikkerhedskultur og friluftsliv 22/5-17 Program: Oplæg - Kort og sikkerhedskultur generelt - Baggrunden for og kort gennemgang af sejladsreglerne - Sejlads i skoler og institutioner/ erhvervssejlads. -

Læs mere

Solbjergskolens Trafikpolitik

Solbjergskolens Trafikpolitik Solbjergskolens Trafikpolitik Forord Trafikpolitikken opstiller mål for både færdselsundervisning og sikker skolevej på Solbjergskolen. Trafikpolitikken omhandler retningslinjer og forudsætninger for,

Læs mere

Trafikpolitik for. Rådet for Sikker Trafik har erfaring med, at trafikpolitik på skolerne er et godt værktøj til at skabe mere sikker trafik.

Trafikpolitik for. Rådet for Sikker Trafik har erfaring med, at trafikpolitik på skolerne er et godt værktøj til at skabe mere sikker trafik. Trafikpolitik for Her på skolen vil vi gerne være med til at gøre noget for at skabe sikker trafik for vores børn og unge, det kræver en målrettet indsats fra dem der benytter skolen. Rådet for Sikker

Læs mere

Bylderup-Bov Kristne Friskoles trafikpolitik

Bylderup-Bov Kristne Friskoles trafikpolitik Bylderup-Bov Kristne Friskoles trafikpolitik Vores ambition er at give de bedste forudsætninger for, at elever, deres forældre og lærere kan færdes sikkert omkring skolen i og uden for skoletiden. Også

Læs mere

Trafikpolitik på Torslev Skole

Trafikpolitik på Torslev Skole Trafikpolitik på Torslev Skole Vores ambition er at give de bedste forudsætninger for, at elever, deres forældre og lærere kan færdes sikkert omkring skolen i og uden for skoletiden. Også på længere sigt,

Læs mere

KARUP SKOLES TRAFIKPOLITIK

KARUP SKOLES TRAFIKPOLITIK KARUP SKOLES TRAFIKPOLITIK Karup Skoles holdning Det er et fælles ansvar mellem skole og hjem, at børnene lærer at færdes sikkert i trafikken. Vores betragtninger på denne fælles opgave er beskrevet i

Læs mere

Trafikpolitik for Haldum-Hinnerup Skolen

Trafikpolitik for Haldum-Hinnerup Skolen 1 Trafikpolitik for Haldum-Hinnerup Skolen Kære forældre Haldum-Hinnerup Skolen har udarbejdet en trafikpolitik ud fra et ønske om at skabe sikre og trygge skoleveje og samtidig gøre skolens elever til

Læs mere

Sejlklubben Greve Strand SIKKERHEDSPOLITIK

Sejlklubben Greve Strand SIKKERHEDSPOLITIK SIKKERHEDSPOLITIK Gældende fra den 24. april 2008 I Sejlklubben Greve Strand (SGS) prioriterer vi sejlernes sikkerhed højt. En klar ansvarsfordeling under afvikling af uddannelse, træning og sejladser

Læs mere

Trafikpolitik Sct. Jørgens Skole, Holstebro

Trafikpolitik Sct. Jørgens Skole, Holstebro Trafikpolitik Sct. Jørgens Skole, Holstebro Mål for Sct. Jørgens Skoles trafikpolitik At samarbejde med forældrene om at gøre børnene i stand til at færdes sikkert i trafikken. At gøre børnenes vej til

Læs mere

Sikkerhedsinstruks for sejlads med mindre fartøjer for Sorø Akademis Skole

Sikkerhedsinstruks for sejlads med mindre fartøjer for Sorø Akademis Skole Sikkerhedsinstruks for sejlads med mindre fartøjer for Sorø Akademis Skole Hvilket fartøj gælder denne sikkerhedsinstruks for? 16 kajakker, 12 kanoer og 2 robåde 1. Identifikation af rederen Skriv navn

Læs mere

Trafikpolitik. Toftlund Distriktsskole

Trafikpolitik. Toftlund Distriktsskole 1 Trafikpolitik Distriktsskole 1 2 FORMÅL OG INDHOLD Distriktsskoles trafikpolitik har som formål: At skabe trygge forhold på skolevejen At sikre fælles rammer for trafiksikkerheden i forbindelse med skolens

Læs mere

Færdsel og Førstehjælp på Taarbæk Skole

Færdsel og Førstehjælp på Taarbæk Skole Færdsel og Førstehjælp på Taarbæk Skole Vores færdsels- og førstehjælpsplan er opdelt i tre hovedemner, der indeholder såvel retningslinjer som anbefalinger På vej til skole Undervisning Rollemodeller

Læs mere

Hvidovre Kommunale Ungdomsskoles sikkerhedsinstruks for sejldage En dag på vandet med skoleklasser.

Hvidovre Kommunale Ungdomsskoles sikkerhedsinstruks for sejldage En dag på vandet med skoleklasser. side 1 af 5 Hvidovre Kommunale Ungdomsskoles sikkerhedsinstruks for sejldage En dag på vandet med skoleklasser. Udarbejdet: 1. august 2015 Hvilket fartøj gælder denne sikkerhedsinstruks for? Hvidovre Kommunale

Læs mere

Trafikpolitik for Fællesskolen Nustrup-Sommersted

Trafikpolitik for Fællesskolen Nustrup-Sommersted Trafikpolitik for Fællesskolen Nustrup-Sommersted - 2 - Vores ambition er at give de bedste forudsætninger for, at eleverne, deres forældre og lærere kan færdes sikkert omkring skolen i og uden for skoletiden.

Læs mere

alpine foto: salomon De fleste skiskader er selvforskyldte

alpine foto: salomon De fleste skiskader er selvforskyldte Sådan undgår du alpine skiskader foto: salomon De fleste skiskader er selvforskyldte På ski uden skader foto: head Hvis du vil undgå at blive én af de 5.000 danske alpinløbere, der hvert år vender hjem

Læs mere

Ungdomsskolens skitur til Lofsdalen - Sverige fra Lørdag den 11. Februar til Lørdag den 18. Februar 2012

Ungdomsskolens skitur til Lofsdalen - Sverige fra Lørdag den 11. Februar til Lørdag den 18. Februar 2012 Faxe kommunale ungdomsskole Ungdomsskolens skitur til Lofsdalen - Sverige fra Lørdag den 11. Februar til Lørdag den 18. Februar 2012 Her følger en række nyttige informationer omkring Ungdomsskolens skitur

Læs mere

Trafikpolitik 2014. Børnehuset Skattekisten og Lilleåskolen

Trafikpolitik 2014. Børnehuset Skattekisten og Lilleåskolen Trafikpolitik 2014 Børnehuset Skattekisten og Lilleåskolen Trafikpolitik for Børnehuset Skattekisten og Lilleåskolen Denne trafikpolitik er udarbejdet af Børnehuset Skattekisten og Lilleåskolen i samarbejde

Læs mere

B e r n s t o r f f s m i nd e E f t e r s k o l e

B e r n s t o r f f s m i nd e E f t e r s k o l e Wildschönau, Østrig B e r n s t o r f f s m i n d e E f t e r s k o l e HVOR SKAL VI BO? VI SKAL BO PÅ TO HOTELLER I WILDSCHÖNAU I ØSTRIG Pension Sonnenfels Familie Weissbacher A- 6311 Wildschönau Mühltal

Læs mere

Roskilde Ungdomsskole. Fælles mål og læseplan for valgfaget. Friluftsliv og naturforståelse

Roskilde Ungdomsskole. Fælles mål og læseplan for valgfaget. Friluftsliv og naturforståelse Roskilde Ungdomsskole Fælles mål og læseplan for valgfaget Friluftsliv og naturforståelse November 2014 Fælles mål Vision Hensigten med valgfaget Friluftsliv og naturforståelse er, at eleverne gennem undervisning

Læs mere

Velkommen til Taastrup 5:15:5 motionstriathlon.

Velkommen til Taastrup 5:15:5 motionstriathlon. Velkommen til Taastrup 5:15:5 motionstriathlon. Denne guide vil orientere dig om de praktiske forhold i forbindelse med afholdelsen af stævnet uanset, om du deltager som individuel atlet eller som deltager

Læs mere

Trafikpolitik for Marienhoffskolen

Trafikpolitik for Marienhoffskolen Trafikpolitik for Marienhoffskolen MARIENHOFFSKOLEN Marienhoffvej 11 8550 Ryomgård Tlf.: 87 53 5830 info@marienhoffskolen.dk www.marienhoffskolen.dk Forord På Marienhoffskolen er dit barns sikkerhed det

Læs mere

En forårsdag i Thy 2018

En forårsdag i Thy 2018 Tiden nærmer sig lørdag den 7. april, hvor årets En forårsdag i Thy løber af stablen. I dette info brev får I alle praktiske oplysninger omkring afviklingen af løbet. I bedes læse denne skrivelse grundigt

Læs mere

Sønderlandsskolens trafikpolitik

Sønderlandsskolens trafikpolitik Sønderlandsskolens trafikpolitik Vores ambition er at give de bedste forudsætninger for, at elever, deres forældre, lærere og pædagoger kan færdes sikkert omkring skolen i og uden for skoletiden. Også

Læs mere

HMI Sikkerhedsinstruks! Cykling

HMI Sikkerhedsinstruks! Cykling HMI Sikkerhedsinstruks! Cykling Godt sømandskab Ansvar og sund fornuft! Sikkerhedsinstruksen For at færdes sikkert skal al cykling foregå inden for rammerne af færdselsloven. Alle HMI- cyklister skal tage

Læs mere

Læseplan for emnet færdselslære

Læseplan for emnet færdselslære Læseplan for emnet færdselslære Indledning Færdselslære er et obligatorisk emne i Folkeskolen fra børnehaveklasse til 9.klasse. Undervisningen er opdelt i tre trinforløb: 1 3. kl., 4-6. kl. og7-9. kl.

Læs mere

Højboskolens trafikpolitik

Højboskolens trafikpolitik Højboskolens trafikpolitik Skolebestyrelsen og skolens ledelse på Højboskolen har i 2013 udarbejdet nærværende Trafikpolitik for at bevidstgøre forældrekredsen, skolens elever og skolens ansatte om vigtigheden

Læs mere

CYKELGLADE BØRN GODE RÅD TIL SJOV OG LÆRERIG CYKELTRÆNING FOR HELE FAMILIEN. på skolerne

CYKELGLADE BØRN GODE RÅD TIL SJOV OG LÆRERIG CYKELTRÆNING FOR HELE FAMILIEN. på skolerne CYKELGLADE BØRN GODE RÅD TIL SJOV OG LÆRERIG CYKELTRÆNING FOR HELE FAMILIEN på skolerne Cyklisternes By 2018 Odense Kommune Indholdsfortegnelse Kære forældre 2 Når I skal ud og cykle Det skal være sjovt!

Læs mere

Emne. Handling Tidsfrist Ansvarlig

Emne. Handling Tidsfrist Ansvarlig Ødis Skoles trafikpolitik Vi ønsker at give de bedste forudsætninger for, at elever, deres forældre og lærere kan færdes sikkert omkring skolen i og uden for skoletiden. På vej til skole Mindre morgenmylder

Læs mere

På vej til skole På vej til skole Side 1

På vej til skole På vej til skole Side 1 Side 1 Skoledagen starter allerede på vej til skole En god tommelfingerregel siger, at omkring 10-12-års alderen kan børn selv overskue trafikken. Den første skoledag bringer mange oplevelser og indtryk

Læs mere

Trafikpolitik for Esbjerg Ungdomsskole og Studie 10

Trafikpolitik for Esbjerg Ungdomsskole og Studie 10 Trafikpolitik for Esbjerg Ungdomsskole og Studie 10 Indhold: På vej Sikkerhed Rollemodeller Samarbejde Undervisning Undervisning Grønlandsparken 300 Lokale forhold Sdr. Novrupvej 20 Lokale forhold Grønningen

Læs mere

Velkommen til Taastrup 5:15:5 motionstriathlon.

Velkommen til Taastrup 5:15:5 motionstriathlon. Velkommen til Taastrup 5:15:5 motionstriathlon. Denne guide vil orientere dig om de praktiske forhold i forbindelse med afholdelsen af stævnet uanset, om du deltager som individuel atlet eller som deltager

Læs mere

Læseplan for emnet færdselslære

Læseplan for emnet færdselslære Læseplan for emnet færdselslære Indhold Indledning 3 1. trinforløb for børnehaveklasse til 3. klassetrin 4 Trafikal adfærd 4 Ulykkeshåndtering 5 2. trinforløb for 4.- 6. klassetrin 6 Trafikal adfærd 6

Læs mere

ER TRIKEN DER ER BAGERST HVIS DEN ER MED!

ER TRIKEN DER ER BAGERST HVIS DEN ER MED! KOLONNEKØRSEL M.V. Her har du en lille guide til kolonnekørsel m.v. Ca. 2 min før afgang gives der et signal (råb eller fløjten), her gives der en kort beskrivelse af turen, hvorefter man begynder at klargøre

Læs mere

Hornbæk Skole og SFO er

Hornbæk Skole og SFO er Trafikpolitik for Hornbæk Skole og SFO er Det er smart at være sikker 1 Mål for trafikpolitikken Det er trafikpolitikkens mål er at skabe sikre og trygge rammer for skolevejene i Hornbæk ved: At så mange

Læs mere

Det er trafikpolitikkens mål, at skabe sikre og trygge rammer for skolevejene til Morten Børup skolen ved:

Det er trafikpolitikkens mål, at skabe sikre og trygge rammer for skolevejene til Morten Børup skolen ved: Trafikpolitik Mål Det er trafikpolitikkens mål, at skabe sikre og trygge rammer for skolevejene til Morten Børup skolen ved: At så mange børn som muligt cykler eller går til skole, så vi kan minimere antallet

Læs mere

Vejrup skoles trafikpolitik

Vejrup skoles trafikpolitik Vejrup skoles trafikpolitik Vores ambition er at give de bedste forudsætninger for, at elever, deres forældre og lærere kan færdes sikkert omkring skolen i og uden for skoletiden. Også på længere sigt,

Læs mere

Lejrliv, pioner og ild. Sikkerhedsregler

Lejrliv, pioner og ild. Sikkerhedsregler Lejrliv, pioner og ild Sikkerhedsregler Sikkerhed for lejrliv, pioner og ild På lejre og ture er der regler for, hvordan man bruger ild, arbejder med rafter eller i højden. Reglerne skal gøre spejd til

Læs mere

Trafikpolitik for Korsholm Skole og Korsholm Børnehave

Trafikpolitik for Korsholm Skole og Korsholm Børnehave Trafikpolitik for Korsholm Skole og Korsholm Børnehave Denne trafikpolitik er udarbejdet af Korsholm Skole og Korsholm Børnehave i samarbejde med Trafik & Veje, Favrskov Kommune. Baggrunden for udarbejdelsen

Læs mere

Østervangs trafikpolitik

Østervangs trafikpolitik Østervangs trafikpolitik Vores ambition er at give de bedste forudsætninger for, at børn, deres forældre og pædagoger kan færdes sikkert omkring institutionen i og uden for åbningstiden. Også på længere

Læs mere

TRAFIKPOLITIK PILEGÅRDSSKOLEN

TRAFIKPOLITIK PILEGÅRDSSKOLEN TRAFIKPOLITIK PILEGÅRDSSKOLEN TIL OG FRA SKOLEN Det er vigtigt at minimere trafikken fra kl. 7.45 8.05. Det giver mindre kaos og mere tryghed for alle. Forældre opfordres til at lære børnene at cykle eller

Læs mere

Trafikpolitik for Ødsted Skole Indhold:

Trafikpolitik for Ødsted Skole Indhold: Trafikpolitik for Ødsted Skole Indhold: På vej Undervisning Rollemodeller Samarbejde Husk hjelmen På vej Selvtransporterende børn Træning giver rutine og overblik, og er den bedste vej til sikre trafikanter.

Læs mere

Alminde-Viuf Fællesskoles trafikpolitik 2011.

Alminde-Viuf Fællesskoles trafikpolitik 2011. Alminde-Viuf Fællesskoles trafikpolitik 2011. Vores ambition er at give de bedste forudsætninger for, at elever, deres forældre og lærere kan færdes sikkert omkring skolen i og uden for skoletiden. PÅ

Læs mere

Hylleholt Skoles Trafikpolitik

Hylleholt Skoles Trafikpolitik Hylleholt Skoles Trafikpolitik Det er Hylleholt Skole ambition, at give de bedste forudsætninger for, at elever, deres forældre og lærere kan færdes sikkert omkring skolen i og uden for skoletiden. Også

Læs mere

Instruktørvejledning

Instruktørvejledning Køreteknisk anlæg Fyn A/S Instruktørvejledning Køreteknik Efteruddannelse Kontaktpersoner på køreteknikken: Ansvarlig: Ole Tlf. 31 63 20 12 Email: ob@tucfyn.dk Booking: Søren Tlf. 63 33 15 10 Email: sp@tucfyn.dk

Læs mere

Sådan cykler vi i Korinth Cykel Motion

Sådan cykler vi i Korinth Cykel Motion Sådan cykler vi i Korinth Cykel Motion 1 I KCM cykler vi i grupperne M, T og R. (mountain, tur og race). Grupperne er opdelt efter gennemsnitshastighed og køretid. Vi sætter sikkerheden i højsædet. Af

Læs mere

Det overordnede mål med skolens ordensregler er at skabe god adfærd i hverdagen til gavn for den enkelte og for fællesskabet

Det overordnede mål med skolens ordensregler er at skabe god adfærd i hverdagen til gavn for den enkelte og for fællesskabet Midtskolen Skolebestyrelsen Princip nr. 5 Dato for vedtagelse: 06.08.2017 Princip vedrørende: Ordensregler Formål: Det overordnede mål med skolens ordensregler er at skabe god adfærd i hverdagen til gavn

Læs mere

Tvis Skoles trafikpolitik

Tvis Skoles trafikpolitik Tvis Skole har vedtaget følgende overordnede trafikpolitik, der er udgangspunkt for skolens samlede arbejde med trafiksikkerhed: Tvis Skoles trafikpolitik Skolen vil på enhver måde medvirke til at forebygge

Læs mere

Færdselslære Fælles Mål

Færdselslære Fælles Mål Færdselslære Fælles Mål 2019 Indhold 1 Fagets formål 3 2 Fælles Mål 4 Kompetencemål 4 Fælles Mål efter Efter 5 Efter 6. 5 Efter 9. 5 Fælles Mål efter kompetenceområde Trafikal adfærd 6 6 FÆLLES MÅL Færdselslære

Læs mere

Nordstjerneskolens trafikpolitik

Nordstjerneskolens trafikpolitik Nordstjerneskolens trafikpolitik Her på skolen vil vi gerne være med til at gøre noget for at skabe sikker trafik for vores børn og unge, men det kræver en målrettet indsats fra såvel forældre som fra

Læs mere

Forældrefolder. Trafikpolitik 2014. Hadbjerg Skole

Forældrefolder. Trafikpolitik 2014. Hadbjerg Skole Forældrefolder Trafikpolitik 2014 Hadbjerg Skole Trafikpolitik for Hadbjerg Skole Kære forældre Hadbjerg Skole har udarbejdet en trafikpolitik ud fra et ønske om at skabe sikre og trygge skoleveje og samtidig

Læs mere

Trafikpolitik for Haldum-Hinnerup Skolen

Trafikpolitik for Haldum-Hinnerup Skolen Trafikpolitik for Haldum-Hinnerup Denne trafikpolitik er udarbejdet af Haldum-Hinnerup skolen i samarbejde med Trafik & Veje, Favrskov Kommune. Baggrunden for udarbejdelsen af politikken er et ønske om

Læs mere

Klar til skolestart. Træn trafik med dit barn

Klar til skolestart. Træn trafik med dit barn Træn trafik med dit barn Side 1 Dit barn i trafikken Dit barn skal snart starte i skole, og det betyder en ny fase i livet også i trafikken. I skal måske til at køre en anden og længere vej, end I gør

Læs mere

Trafikpolitik, Lem Stationsskole

Trafikpolitik, Lem Stationsskole 2017 Trafikpolitik, Lem Stationsskole Trafikpolitik Skolegade 34 6940 Lem St Tlf.: 97341238 Mail: lem-stationsskole@rksk.dk 11/1/2010 Ringkøbing-Skjern Kommune Revideret november 2017 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Færdselslære - obligatorisk emne

Færdselslære - obligatorisk emne Fagformål for faget færdselslære Eleverne skal i emnet færdselslære udvikle kompetencer til at færdes sikkert og ansvarsfuldt i uden risiko for sig selv og andre og kunne yde førstehjælp i færdselsrelaterede

Læs mere

Sikkerhedsinstruks. Aktiviteterne omfatter undervisning og korte ture i fjordene omkring Sønderborg, Hørup Hav og Vemmingbund.

Sikkerhedsinstruks. Aktiviteterne omfatter undervisning og korte ture i fjordene omkring Sønderborg, Hørup Hav og Vemmingbund. Sikkerhedsinstruks i forbindelse med havkajakaktiviteter på Dybbøl Efterskole Aktiviteterne følger de gældende regler og retningslinjer fra Søfartsstyrelsen. Som udgangspunkt betragtes kajakaktiviteter

Læs mere

Velkommen til Bøgely.

Velkommen til Bøgely. Velkommen til Bøgely. Som ny medarbejder / vikar i huset er der mange nye opgaver at lære. Når du er ny medarbejder kan det ofte være svært at vurdere, hvad der er fornuftigt og forsvarligt i forskellige

Læs mere

Hellerup Skoles trafikpolitik

Hellerup Skoles trafikpolitik Hellerup Skoles trafikpolitik Vores ambition er at give de bedste forudsætninger for, at børn, deres forældre og lærere kan færdes sikkert omkring skolen i og uden for skoletiden. Også på længere sigt,

Læs mere

TØNDER DISTRIKTSSKOLE

TØNDER DISTRIKTSSKOLE Mål ken skal medvirke til at skabe tryghed og sikkerhed på skolevejen. Skolen ønsker, at elever cykler eller går i skole i så høj grad som muligt. Elever, forældre og medarbejdere har hver især ansvar

Læs mere

Sejlads på Tommerup Efterskole. Generelt & Sikkerhedsinstruks

Sejlads på Tommerup Efterskole. Generelt & Sikkerhedsinstruks Sejlads på Tommerup Efterskole Generelt & Sikkerhedsinstruks Generelt Søfart/sejlads med TE Regler, retningslinjer og vejledning i forbindelse med sejlads på Tommerup Efterskole Efteråret 2013 Generelle

Læs mere

Lærerguide. Lær om trafikken med Brumbassen

Lærerguide. Lær om trafikken med Brumbassen Lærerguide Lær om trafikken med Brumbassen Lær om trafikken med Brumbassen At kunne begå sig i trafikken er så vigtigt, at det er skrevet ind som en af de kompetencer, folkeskolen skal være med til at

Læs mere

2014/15. Græsted og Omegns Rideklub. Velkomstfolder med Sikkerhedsregler 2014/15

2014/15. Græsted og Omegns Rideklub. Velkomstfolder med Sikkerhedsregler 2014/15 2014/15 Græsted og Omegns Rideklub Velkomstfolder med Sikkerhedsregler 2014/15 Græsted og Omegns Rideklub (GOO) Velkomstfolder Velkommen til Græsted og Omegns Rideklub (GOO). Rideklubben er stiftet i 2014

Læs mere

10 gode råd om færdsel

10 gode råd om færdsel 10 gode råd om færdsel 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Træn skolevejen med jeres barn både før og efter skolestart Vælg den skolevej der er sikrest ikke kortest Opstil få og enkle regler for færdsel i trafikken Lær

Læs mere

På vej til skole. Sikker skolevej et fælles ansvar

På vej til skole. Sikker skolevej et fælles ansvar På vej til skole Sikker skolevej et fælles ansvar Ny skolevej Sikker skolevej og sunde børn færre bilister - flere børn der cykler eller går Færre og færre børn går eller cykler til skole. Flere og flere

Læs mere

Situationsøvelse 1. Instruktion til gruppelederen: Bed den tilskadekomne om at lægge sig som vist på tegningen og lad førstehjælperen gå i gang. Vend!

Situationsøvelse 1. Instruktion til gruppelederen: Bed den tilskadekomne om at lægge sig som vist på tegningen og lad førstehjælperen gå i gang. Vend! Situationsøvelse 1. Du og en ven er ved at hænge en lampe op i stuen. Pludselig falder din ven om og ligger på gulvet med den elektriske ledning i hånden. Instruktion til gruppelederen: Bed den tilskadekomne

Læs mere

Tjørring skoles trafikpolitik

Tjørring skoles trafikpolitik Tjørring skoles trafikpolitik Vores ambition er at give de bedste forudsætninger for, at elever, deres forældre og lærere kan færdes sikkert omkring skolen i og uden for skoletiden. Også på længere sigt,

Læs mere

Østskolen afd. Hylleholt trafikpolitik

Østskolen afd. Hylleholt trafikpolitik Østskolen afd. Hylleholt trafikpolitik Det er Østskolen, afd. Hylleholts ambition at give de bedste forudsætninger for, at elever, deres forældre og medarbejdere kan færdes sikkert omkring skolen i og

Læs mere

Instruktørvejledning. Køreteknik kat. C + D + C/E. Køreteknikken på TUC Fyn: Ansvarlig: Ole Tlf. 31 63 20 12 Email: ob@tucfyn.dk

Instruktørvejledning. Køreteknik kat. C + D + C/E. Køreteknikken på TUC Fyn: Ansvarlig: Ole Tlf. 31 63 20 12 Email: ob@tucfyn.dk Instruktørvejledning Køreteknik kat. C + D + C/E Køreteknikken på TUC Fyn: Ansvarlig: Ole Tlf. 31 63 20 12 Email: ob@tucfyn.dk Booking: Søren Tlf. 63 33 15 10 Email: sp@tucfyn.dk Værksted: Esben Tlf. 20

Læs mere

I Skodborg Børnecenter bestræber vi os på, at alle børn i centret får de bedste betingelser for at kunne færdes sikkert i trafikken.

I Skodborg Børnecenter bestræber vi os på, at alle børn i centret får de bedste betingelser for at kunne færdes sikkert i trafikken. Trafikpolitik I Skodborg Børnecenter bestræber vi os på, at alle børn i centret får de bedste betingelser for at kunne færdes sikkert i trafikken. Formål Skodborg børnecenters trafikpolitik har som formål:

Læs mere

Sikkerhedsregler for pioner, ild og lejrliv

Sikkerhedsregler for pioner, ild og lejrliv Sikkerhedsregler for pioner, ild og lejrliv I For at undgå faldulykker skal huller til for eksempel fedtfælder markeres tydeligt, så de kan ses både nat og dag. Afmærkning af spildevandshul Indretning

Læs mere

Generelt om sikkerhed og ansvar Tarup-Davinde 2015

Generelt om sikkerhed og ansvar Tarup-Davinde 2015 Generelt om sikkerhed og ansvar Tarup-Davinde 2015 Ansvaret for deltagerne i forbindelse med aktiviteter i området er alt afhængig af omstændighederne placeret mellem tre forhold: 1. Naturskolen Åløkkestedet

Læs mere

Mål for trafikpolitikken

Mål for trafikpolitikken Mål for trafikpolitikken Det er trafikpolitikkens mål er at skabe sikre og trygge rammer for skolevejene ved Sct. Jacobi Skole ved: At så mange børn som muligt cykler eller går til skole, så vi kan minimere

Læs mere

Rådet for Sikker Trafik anbefaler, at en trafikpolitik indeholder emnerne:

Rådet for Sikker Trafik anbefaler, at en trafikpolitik indeholder emnerne: Trafikpolitik Trafikpolitik anbefaler, at en trafikpolitik indeholder emnerne: På vej Undervisning Rollemodeller Samarbejde. Skolens trafikpolitik skal være: klar og enkel forankret i ledelsen, blandt

Læs mere

Trafikpolitik Skolen Ved Bülowsvej

Trafikpolitik Skolen Ved Bülowsvej Trafikpolitik Skolen Ved Bülowsvej Trafikpolitik svb.indd 2-3 24/04/2017 10.31 Trafikambition på vejen Mindre morgenmylder Skolens holdning er, at det er vigtigt, at børnene lærer at færdes i trafikken

Læs mere

Sikkerhed. Faarevejle Friskole

Sikkerhed. Faarevejle Friskole 1 Sikkerhed Faarevejle Friskole 2 Indhold Badning Brand Bål Cykling Løb Passage af Skjoldsvej Sejlads Skilejrskole Sløjd Trangia Voldelig indtrængen/skoleskyderi Instruksen gælder alle medarbejdere på

Læs mere

Trafikpolitik for Firkløverskolen Give

Trafikpolitik for Firkløverskolen Give Trafikpolitik for Firkløverskolen Give Indhold: På vej - skolevejen, afsætning, cykling, ekskursioner Undervisning - færdselskontaktpersonens rolle, materialer til brug i undervisningen Rollemodeller -

Læs mere

Temaplanche 1 - På stuen

Temaplanche 1 - På stuen Temaplanche 1 - På stuen Fald-, kontakt- og klemskader indendørs Formål: Planchen lægger særligt op til en snak om bevægelsesformer indendørs, og hvordan møbler og andre større redskaber bruges til leg.

Læs mere

Trafikpolitik for Højby Friskole

Trafikpolitik for Højby Friskole Trafikpolitik for Højby Friskole Undervisning Formålet med undervisningen er, at eleverne lærer at færdes i trafikken uden risiko for sig selv eller andre. De skal kende til de relevante færdselsregler

Læs mere

Gode råd, når du færdes på havnen

Gode råd, når du færdes på havnen Gode råd, når du færdes på havnen Medbring ven og redningsvest TrygFonden Kystlivredning tilbyder alle havne gratis redningskranse, og hver sommer besøger vores LivredderPatrulje havne over hele landet

Læs mere

Sikkerhedsinstruks for sejlads med mindre fartøjer

Sikkerhedsinstruks for sejlads med mindre fartøjer side 1 af 3 Sikkerhedsinstruks for sejlads med mindre fartøjer Udarbejdet: 7. november 2016 07:58 Hvilket fartøj gælder denne sikkerhedsinstruks for? Skriv navn(e) og kaldesignal(er) eller identificer

Læs mere

Børnesvømning Revideret maj 2010

Børnesvømning Revideret maj 2010 Børnesvømning Revideret maj 2010 Indholdsfortegnelse Generelle oplysninger... 2 Fodvorter, - hvad gør vi og hvad gør du... 2 Hygiejne... 2 Svømning... 2 Badetøj... 2 Omklædning og ordensregler i svømmehallen...

Læs mere

Jordrup og Omegns Rideklubs. Sikkerhedsvejledning (27. juni 2016)

Jordrup og Omegns Rideklubs. Sikkerhedsvejledning (27. juni 2016) Jordrup og Omegns Rideklubs Sikkerhedsvejledning (27. juni 2016) Jordrup og Omegns Rideklub er en rideklub som er baseret på en frivillig arbejdende bestyrelse, med meget hjælp fra forældre og opstaldere.

Læs mere

Sikkerhedsinstruks for sejlads i FDF Alsønderup (20/06/2013)

Sikkerhedsinstruks for sejlads i FDF Alsønderup (20/06/2013) Sikkerhedsinstruks for sejlads i FDF Alsønderup (20/06/2013) Omfang Denne sikkerhedsinstruks gælder for al kanosejlads eller anden sejlads med unge under 18 år i FDF Alsønderup regi. Den gælder, når der

Læs mere

Nørhalne Skoles trafikpolitik

Nørhalne Skoles trafikpolitik Nørhalne Skoles trafikpolitik 1 Vi ønsker at give de bedste forudsætninger for, at elever, deres forældre og lærere kan færdes sikkert omkring skolen i og uden for skoletiden. Handling Tidsfrist Ansvarlig

Læs mere

S A M A R B E J D E M E D S K O L E N S Ø V R I G E L Æ R E R E L O K A L E M 2 - M3

S A M A R B E J D E M E D S K O L E N S Ø V R I G E L Æ R E R E L O K A L E M 2 - M3 S A M A R B E J D E M E D S K O L E N S Ø V R I G E L Æ R E R E 1115-1140 L O K A L E M 2 - M3 J A N B E V E N S E E Lærer siden 2005 Folkeskolen 2005 2014 Privatskole 2014 Færdselskontaktlærer 2015 -

Læs mere

Foden på egen pedal Foden på egen pedal Side 1

Foden på egen pedal Foden på egen pedal Side 1 Foden på egen pedal Side 1 Side 2 På to hjul Næsten alle danskere har en cykel. Vores flade land og korte afstande betyder, at vi cykler mere end de gør i de fleste andre lande. Det er sundt, det giver

Læs mere

Sikkerhedsinstruks for sejlads med mindre fartøjer - KANO

Sikkerhedsinstruks for sejlads med mindre fartøjer - KANO Sikkerhedsinstruks for sejlads med mindre fartøjer - KANO Udarbejdet: Den 13. juni 2013 Hvilket fartøj gælder denne sikkerhedsinstruks for? Skriv navn(e) og kaldesignal(er) eller identificer gruppen af

Læs mere

Trafikpolitik - Stauning Skole og børnehus

Trafikpolitik - Stauning Skole og børnehus 2017 Trafikpolitik - Stauning Skole og børnehus Trafikpolitik Stauning Helhed Kirkebyvej 65 Stauning 6900 Skjern Mail: stauningskole@rksk.dk stauning-bornehus@rksk.dk 15/08/2017 Ringkøbing-Skjern Kommune

Læs mere