Sikkerhed. Faarevejle Friskole

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Sikkerhed. Faarevejle Friskole"

Transkript

1 1 Sikkerhed Faarevejle Friskole

2 2 Indhold Badning Brand Bål Cykling Løb Passage af Skjoldsvej Sejlads Skilejrskole Sløjd Trangia Voldelig indtrængen/skoleskyderi Instruksen gælder alle medarbejdere på Faarevejle Fri- og Efterskole. Medarbejdere der arrangerer eller deltager i elevaktiviteter, har ansvar for og pligt til, at overholde skolens sikkerhedsregler og landets love, og at optræde med almindelig sund fornuft. Det er ligeledes medarbejderens pligt at sikre, at deltagende elever kender til og overholder de regler der gælder for aktiviteten.

3 3 Instruks vedr. badning fra strand eller i svømmebassin i skoleregi. Friskolens elever kan, som en del af skolens idrætsundervisning eller på skolens ture, have mulighed for badning fra strand eller i svømmebassin. Instruksen er tilgængelig på skolens hjemmeside. Eleverne informeres af den ansvarlige lærer Sikkerhedsinstruks: Eleverne kan, i skoleregi, bade fra strand eller i bassin, hvis der forligger tilladelse fra en eller begge forældre. Det er den arrangerende lærers ansvar at sikre sig at der forligger en tilladelse. Eleverne bader under tilsyn af skolens medarbejdere og/eller livredder tilknyttet faciliteten. Ved badning fra strand skal det ledsagende personale sikre sig, at bund- og strømforhold m.v. ikke frembyder nogen fare. Badning skal foregå på et for børnene nøje afgrænset område, som er let at overskue, og hvor alle kan bunde. Der skal mindst være tre voksne, af hvilke den ene opholder sig på land, mens de andre deltager i badningen og markerer ydergrænsen for det tilladte område. Den ene af de voksne i vandet skal være længere ude i vandet end børnene. De voksne skal kunne svømme og kunne foretage livgivende førstehjælp. Der må ikke være mere end 12 børn i vandet på samme tid, og børnene bør have besked på at holde sammen to og to. Mindst en af tilsynslærerne skal have mobiltelefon på sig. Eleverne må ikke bade alene. Eleverne må ikke bade fra strand efter mørkets frembrud. Info til elever: Du må kun bade når du har fået tilladelse af en lærer. Du må ikke bade alene. Du må ikke bade fra strand efter mørkets frembrud.

4 4 Instruks vedr. brand Instruksen er tilgængelig på skolens hjemmeside. Eleverne informeres årligt af afdelingslederen. Sikkerhedsinstruks: Hvis du opdager en brand på skolen, skal du omgående advare andre der befinder sig i bygningen. Herefter skal du alarmere brandvæsnet og nærmeste leder Nærmeste leder orienterer straks forstanderen som overtager ansvaret. Ved brand skal du forlade bygningen og søge mod samlingspladsen i parken. Her skal du assistere ledelsen i at optælle eleverne. Du skal blive på samlingspladsen indtil du får besked om andet. Selvom du befinder dig i en bygning, der ikke er berørt af branden, skal du straks møde på samlingspladsen i parken. Info til elever: Hvis du opdager en brand på skolen, skal du omgående advare andre der befinder sig i bygningen. Herefter skal du tage kontakt til en medarbejder. Ved brand skal du forlade bygningen og søge mod samlingspladsen i parken. Her skal du blive til en medarbejder giver besked på andet. Selvom du befinder dig i en bygning, der ikke er berørt af branden, skal du straks møde på samlingspladsen i parken.

5 5 Sikkerhedsinstruks ved bål på skolens bålpladser og på lejrture mv. Instruksen er tilgængelig på skolens hjemmeside. Eleverne informeres af de ansvarlige lærere Tænd kun bål på en velegnet bålplads Find ud af om det er tilladt at tænde bål, der hvor du er. Bålpladsen skal være indrettet på en måde så ilden ikke kan brede sig ud over bålpladsen. Hav altid brandslukningsudstyr parat ved bålet Lav ikke bål nærmere end fire meter fra et telt Tænd aldrig bål hvis det blæser meget Tænd aldrig bål hvis der er tørt Tænd aldrig bål tæt på buske og træer Kun medarbejder må tænde bål ( I forbindelse med friluftsundervisning kan elever dog tænde bål under opsyn af en lærer) Bålet skal altid være under opsyn af en medarbejder Brug aldrig brandbare væsker Sluk altid bålet, når du er færdig med det

6 6 Instruks vedr. cykelture i skoleregi. Friskolens elever kan, som en del af skolens idrætsundervisning eller på skolens ture, skulle transportere sig på cykel. Instruksen er tilgængelig på skolens hjemmeside. Eleverne informeres af de ansvarlige lærere Sikkerhedsinstruks: Eleverne skal bære cykelhjelm. Eleverne skal bære refleks sikkerhedsvest. Elevens cykel skal leve op til færdselslovens krav. Det er den arrangerende lærers ansvar, at alle elever inden afgang opfylder ovennævnte. Hvis en medarbejder oplever, at en elev overtræder skolens eller færdselslovens bestemmelser, skal eleven tilrettevises eller evt. bortvises fra aktiviteten. Den arrangerende lærer skal sikre sig, at eleverne krydser større færdselsårer på forsvarlig vis. Der skal være mindst en cyklende lærer pr. 20 elever. Eleverne må ikke cykle ned ad Asnæs Indelukke, Høve Stræde eller lignende meget stejle nedkørsler. Info til eleverne: Du skal bære cykelhjelm. Du skal bære refleks sikkerhedsvest. Din cykel skal leve op til færdselslovens krav. Du skal overholde færdselsloven når du cykler. Du må ikke krydse en vej før du har tilladelse fra en lærer.

7 7 Instruks vedr. motionsløb i skoleregi Instruksen er tilgængelig på skolens hjemmeside. Eleverne informeres af den ansvarlige lærer Friskolens elever kan, som en del af skolens idrætsundervisning, have skemalagt motionsløb. Motionsløb kan afvikles på offentlig vej. Sikkerhedsinstruks: Alle elever skal bære refleks sikkerhedsvest. Det gælder også for elever der evt. vælger at gå. Hvis eleverne skal krydse større færdselsårer som f.eks. Adelers Allé, skal der være en lærer posteret ved vejen. Dette gælder hver gang vejen passeres. Det tilrådes, at et løb der er planlagt til at skulle krydse Adelers Allé, om muligt startes efter at eleverne er fulgt over vejen. Når løbet er afviklet, følges eleverne retur over vejen. Det er den/de arrangerende læreres ansvar at overholde skrevne instrukser og i det hele taget at handle ansvarligt. Hvis læreren observerer, at en elev ikke overholder færdselsloven eller på anden måde optræder uansvarligt, skal læreren korrigere elevens adfærd. Eleven kan, hvis læreren er utryg ved dennes adfærd, udelukkes fra deltagelse Info til elever: Du skal altid bære refleks sikkerhedsvest. Du skal overholde færdselsloven. Du må ikke krydse Adelers Allé uden aftale med en lærer.

8 8 Instruks vedr. eleverne færdsel mellem skolen og idrætshallen/boldbanen Instruksen er tilgængelig på skolens hjemmeside. Eleverne informeres af den ansvarlige lærer Friskolens elever kan, som en del af skolens idrætsundervisning eller som en SFO- aktivitet, skulle krydse Skjoldvej for at komme til hallen eller boldbanen. Sikkerhedsinstruks: Alle elever fra førskoleklasse til og med 4. klasse skal følges over vejen af en medarbejder. Større elever skal ved skolestart, af afdelingslederen, orienteres om at være påpasselig ved passage af vejen og i øvrigt at overholde færdselsloven. Det er den/de arrangerende medarbejderes ansvar at overholde denne instruks og i det hele taget at handle ansvarligt. Hvis læreren observerer, at en elev ikke overholder færdselsloven eller på anden måde optræder uansvarligt, skal læreren korrigere elevens adfærd. Eleven kan, hvis læreren er utryg ved dennes adfærd, udelukkes fra deltagelse Info til elever: Hvis du går i 4. klasse eller derunder, må du ikke krydse Skjoldsvej uden at du bliver fulgt af en medarbejder. Hvis du går i 5. klasse eller derover, skal du overholde færdselsloven og i øvrigt se dig godt for inden du passerer vejen.

9 9 Instruks vedr. sejlads i skoleregi Friskolens elever kan, som en del af skolens arrangementer skulle sejle kano eller lignende. Instruksen er tilgængelig på skolens hjemmeside. Eleverne informeres af de ansvarlige lærere Sikkerhedsinstruks: Sejlads med elever skal altid ske i henhold til efterskolens nedenstående regler samt søfartsstyrelsens retningslinjer som beskrevet i: o o Information til skoler, institutioner m.v. om sejlads med elever Det nye regelsæt - del 1 (bekendtgørelse om mindre fartøjer, der medtager op til 12 passagerer) o Det nye regelsæt - del 2 (regler for besætningsfastsættelse) Det er arrangerende lærers ansvar, at holde sig opdateret med søfartsstyrelsens krav. Sejlads med elever skal forhåndsgodkendes af skolens forstander. Hvis læreren observerer, at en elev optræder uansvarligt, skal læreren korrigere elevens adfærd. Eleven kan, hvis læreren er utryg ved dennes adfærd, udelukkes fra deltagelse. Efterskolens regler: Der skal på alle kajakture i skoleregi deltage mindst to medarbejdere der er uddannet som havkajak- instruktører epp 2. Der skal på alle kanoture i skoleregi deltage mindst to medarbejdere der er uddannet som kanoinstruktører. Begge medarbejdere skal have opdateret 12 timers førstehjælpskursus samt opdateret livredderprøve. Der må kun sejles i perioden: 1. maj til 1. oktober. Der må kun sejles når vandet er over 10 grader. Der må kun sejles når vindstyrken er under 8 m/s. Der må kun sejles kystnært, primært i Lammefjorden. Arrangerende lærer skal efterlade navneliste på alle deltagende elever på Skoleintra eller ved fysisk liste på skolens kontor. Der skal altid være sikkerhedsudstyr med; bl.a. bugserline, fløjte, nødblus, mobiltelefon og førstehjælpsudstyr. Eleverne skal altid ro med redningsveste og med våddragter når omstændighederne kræver det. Der må maksimalt være 8 elever pr. uddannet medarbejder i vandet og deltagende elevers forældre skal på forhånd have givet tilladelse til deltagelse, samt tilkendegivet at eleven har passende svømmefærdigheder. Det er arrangerende og deltagende læreres ansvar at følge søfartsstyrelsens regler og anvisninger.

10 10 Instruks vedr. skilejrskole i skoleregi Friskolens 9. klasse elever skal, som en del af deres skoleophold, deltage i skilejrskole. Der køres langrend- såvel som alpinski/snowboard. Instruksen er tilgængelig på skolens hjemmeside. Eleverne informeres af de ansvarlige lærere Alle deltagende medarbejdere og elever skal bære skihjelm. Eleven må ikke køre alene. Den arrangerende lærer sikrer, i samarbejde med skisportsstedet, at skibindinger er korrekt indstillet. Efter mørkets frembrud køres kun på oplyste løjper uden hopbakker eller under lærertilsyn. Der må ikke køres off- pist. Det er arrangerende læreres ansvar, at eleven på forhånd er orienteret om de almindelige sikkerheds- og færdselsregler som gælder for skiløb: ü God teknik mindsker risikoen for skiskader. ü Vær altid varmt klædt på og varm op efter en lang kold lifttur. ü Vind og fart øger risikoen for frostskader. Hvil i tide hvis du begynder at blive træt. ü Træthed øger ulykkes- risikoen, derfor anbefaler vi at du konditionstræner og evt. styrker muskulaturen inden skilejerskolen. ü Vis specielt hensyn til børn, de fortager ofte hurtige og uventede bevægelser i sneen og i liften. ü En skiløber skal respektere andre og ikke udsætte dem for fare. ü En skiløber skal altid være i kontrol. Fart og adfærd skal tilpasses færdighedsniveau, terræn, vejrlig, sigtbarhed og tæthed af trafik på pisten. ü En bagfra kommende skiløber skal vælge sit spor, så han ikke er til fare for de forankørende. ü Hvis det er nødvendigt for en skiløber at gå eller klatre opad eller nedad på pisten, skal dette foregå i pistens kant. ü En skiløber kan overhale ovenom, nedenom, til højre og til venstre forudsat, at den langsomme får plads til alle sving og bevægelser, kontrollerede som ukontrollerede. ü En skiløber skal respektere skiltningen i terrænet, påbud og advarsler. ü Inden løbet startes, genoptages efter standsning eller klatring op ad pisten, skal en skiløber orientere sig opad og nedad for ikke at bringe sig selv eller andre i fare. ü Enhver skiløber er forpligtiget til at yde hjælp ved ulykker. ü En skiløber må aldrig standse på pistens snævre eller uoverskuelige partier, med mindre det er strengt nødvendigt. Ved fald på snævre og uoverskuelige partier skal løberen fjerne sig fra området hurtigst muligt. ü Ved uheld skal enhver skiløber og ethvert vidne udveksle navne og adresser, også selvom de ikke er involverede i uheldet.

11 11 Sikkerhedsinstruks for undervisning i sløjd samt anvendelse af skolens sløjdlokale. Instruksen er tilgængelig på skolens hjemmeside. Eleverne informeres af de ansvarlige lærere Reglerne for sløjd er omfattende og inddrager cirkulærer, bekendtgørelser, bestemmelser, meddelelser og cirkulæreskrivelser udsendt af Ministeriet for Børn og Undervisning, Justitsministeriet, Arbejdstilsynet og andre myndigheder. Det vil være alt for omfattende her, at give et fyldestgørende overblik over disse bestemmelser. Derfor henvises lærerne til at søge informationer på EMU, nærmere bestemt hvor bestemmelserne på området er opført i leksikonform som hele tiden opdateres. Det er lærerens ansvar at kende de aktuelle regler inden undervisningen påbegyndes. Læreren skal formidle gældende regler til eleverne inden undervisningen på begyndes. Reglerne gælder også ved elevers deltagelse i pedelarbejde. Elever må aldrig være alene i sjøjdlokalet. Elever der overtræder reglerne skal tilrettevises eller bortvises fra undervisningen.

12 12 Sikkerhedsinstruks ved brug af trangia Instruksen er tilgængelig på skolens hjemmeside. Eleverne informeres af de ansvarlige lærere En trangia er et lille, let stormkøkken. Den model vi bruger her på skolen bruger denatureret sprit som varmekilde. Det betyder, at der er nogle sikkerhedshensyn, som SKAL overholdes af såvel lærere som elever, ved brug af trangiaen. Det er lærerens ansvar at kende de aktuelle regler inden undervisningen påbegyndes. Læreren skal formidle gældende regler til eleverne inden undervisningen på begyndes. Elever må aldrig benytte trangia uden voksenopsyn. Elever der overtræder reglerne skal tilrettevises eller bortvises fra undervisningen. Før brug: Før brug er sikkerhedsinstruksen gennemgået for eleverne af en trangiaerfaren lærer. Pak trangiaen ud, tag remmen helt af, saml trangiaen og lås de to skærme sammen. Hav styr på alle dele til trangiaen. Hæld sprit fra trangiaflasken på den KOLDE brænder. Brænderen SKAL ALTID holdes i hånden, når du hælder sprit på. Hvis du spilder sprit under tapningen, så lad brænderen stå nogle minutter, til den spildte sprit er fordampet. Under brug: Placér den samlede trangia på et stabilt, ikke- - brændbart underlag bedst er det at sætte trangiaen på en bar plet jord ikke på et bord og ALDRIG i et telt eller indendørs, uanset vejret. Når man laver mad på trangia skal man holde god afstand til andre trangiaer, og der må ikke være færdsel omkring den tændte trangia. Forbered alle madvarer på forhånd og hav dem tæt på trangiaen, så man ikke behøver at rejse sig efter dem. Sørg også for at have ekstra vand parat. Hav altid dæmperen i nærheden, så du kan slukke trangiaen straks efter brug. Brug kun dæmperen til at slukke brænderen med - ikke låget. Lad ikke en trangia stå og brænde uden opsyn. Forsøg aldrig at puste trangiaen ud. Hvis brænderen løber tør for sprit, SKAL du kunne holde brænderen i hånden i længere tid, før du hælder ny sprit på LÆS: brænderen skal være kold. I klart solskin kan det være svært at se spritflammer, og brænderen kan være så varm, at sprit selvantænder når man hælder ny sprit på. Derfor SKAL du kunne holde brænderen i hånden, før du hælder ny sprit på.

13 13 Luk altid trangiaspritflasken så snart du har hældt ny sprit på brænderen, og pak spritflasken forsvarligt væk. Har du spildt sprit uden på brænderen eller på fingrene, så vent nogle minutter med at tænde indtil spritten er fordampet fra brænderens yderside og fingrene. Maden skal nok blive varm alligevel. Har du spildt sprit på jorden, så flyt trangiaen. Tænd aldrig en trangia, som står i højt tørt græs eller andre steder med brandbart underlag. Dette kan antænde og brænde under trangiaen, hvilket kan få spritten til at koge, hvorved den fordamper endnu hurtigere med for store flammer som resultat. Sørg for at der er ro omkring trangiaen, når den er i brug. Der må ikke løbes, leges eller fjolles omkring den. Ved uheld skal der ydes førstehjælp ved nedkøling af forbrændte områder. Herefter skal en lærer tilse den tilskadekommende. I alvorlige tilfælde ringes straks Efter brug: Rengør alle trangiadelene med rens- let- eller skuresvamp. Sæt skruelåget på brænderen, men først når den er helt kold, ellers smelter gummiringen, og så virker brænderen ikke mere. Pak trangiaen sammen når den er tør. Eleverne må ikke anvende trangia uden opsyn af en medarbejder. Beredskabsplan ved voldelig indtrængen og truende adfærd Instruksen er tilgængelig på skolens hjemmeside. Denne beredskabsplan er en hjælp til medarbejdere på Faarevejle fri- og efterskole. Medarbejderne være med til at sikre, at elever og andre altid bringes i sikkerhed ved truende adfærd af enhver art herunder skoleskyderi. Der skal således reageres på alle trusler om vold, eller anden truende adfærd. Den ansatte er forpligtet til at orientere forstanderen eller dennes stedfortræder om sin observation, og forstanderen eller dennes stedfortræder har ansvar for at reagere på hændelsen. I en krisesituation er det skolens forstander eller dennes stedfortræder der som ansvarsperson koordinerer, mens alle andre ansatte er ressourcepersoner med ansvar for at deltage i krisehåndtering. Eleverne informeres årligt om kriseberedskabet. Beredskabsplanen er tilgængelig på skolens hjemmesider.

14 14 Planen fortæller kort og præcist, hvordan medarbejderen skal handle. Ved truende adfærd fra en elev eller anden person kontakter medarbejderen straks nærmeste kollega, samt nærmeste leder og politiet. Nærmeste leder kontakter straks forstanderen. Medarbejderen skal selv vurdere, om kontakten til politiet skal ske, før underretningen til ledelsen. Ledelsen alarmerer hele skolen. Hvis medarbejderen vurderer, at det er muligt og sikkert, skal han/hun hjælpe alle elever og andre omkring, væk fra bygningen. Hvis det vurderes, at det ikke er muligt at komme væk fra bygningen, gøres følgende: Befinder man sig i et skolelokale, skal det forhindres at en truende person kommer ind i lokalet. Det kan gøres ved at låse døren, skubbe møbler hen mod døren eller på anden måde barrikadere lokalet. Vinduerne skal være lukkede og gardinerne trukket for. Alle i lokalet skal lægge sig på gulvet under borde eller lignende og forholde sig roligt og undgå støj af enhver art. Vær opmærksom på mobiltelefoner, der straks sættes på lydløs. Opholder man sig på gange, toiletter, elevhuse eller andre steder, søger man ind i nærmeste aflåselige lokale og låser og barrikaderer døren. Sørg for, at alle elever og andre omkring følger med, og at ingen er synlige på gange og lignende. Alle skal blive i lokalet, indtil en person, man kender, eller politiet lukker op. Når hændelsen er overstået Ledelsen skaber sig et overblik over skader ved personer og bygninger. Skadede personer behandles akut af medarbejderne. Uskadte elever og ansatte samles på idrætspladsen eller i idrætshallen til debriefing Skolens telefoner bemandes med henblik på information til forældre og pårørende. Forstanderen eller dennes stedfortræder fungerer som kontakt til pressen. o En pressemeddelelse sendes ud til medier og lægges på hjemmesiderne. Pressemeddelelsen indeholder følgende: en kort beskrivelse af hændelsesforløb og nuværende status, skolens og politi / brandvæsens håndtering af sagen, kontakt til skolen. Ledelsen tager kontakt til politi, mm for at modtage konkret ressourcehjælp Akut krisehjælp etableres med tilbud til alle elever og ansatte. Ledelsen etablerer et informationsmøde for alle berørte. Ikke pressen.

15 15 Øvrig krisehjælp tilbydes elever og ansatte. Der skal være et fortsat beredskab til elever / ansatte, der udviser tegn på kraftig påvirkning. En evaluering af det interne beredskab foretages af ledelsen. Tavshedspligt Informationer om elever og ansatte kan videregives til øvrige myndigheder (politi / brandvæsen mm). Informationer til pressen kommer udelukkende fra forstanderen eller skolens bestyrelsesformand og må ikke indeholde personoplysninger. Information til eleverne vedr. skoleskyderi eller lignende trussel Følg udelukkende de instrukser du får af skolens medarbejdere eller politiet. Hvis du er uden lærer, gør du følgende: underret alle omkring dig om truslen. alarmér politi ring 112. gå ind i nærmeste lokale og lås døren, barrikadér døren. træk gardiner for og placér jer, så I ikke er synlige fra gange o.l. undgå støj. Sæt mobiltelefonen på vibrer. Forbliv i lokalet indtil I bliver kontaktet af en lærer eller politiet. Venlig hilsen Frank Ørndrup Elzer Forstander

Sikkerhed på Faarevejle Efterskole

Sikkerhed på Faarevejle Efterskole Sikkerhed på Faarevejle Efterskole 2017 1 Indhold Badning Brand Bål Cykling Løb Natterend Passage af Skjoldsvej og Parkvænget Sejlads Skilejrskole Skoleskyderi/ Voldelig indtrængen Sløjd Trangia Badning

Læs mere

Retningslinjer og procedurer for risikofyldte aktiviteter Brøruphus Efterskole, skoleåret 2018/19

Retningslinjer og procedurer for risikofyldte aktiviteter Brøruphus Efterskole, skoleåret 2018/19 Retningslinjer og procedurer for risikofyldte aktiviteter Brøruphus Efterskole, skoleåret 2018/19 Indledning Visse skoleaktiviteter kan potentielt være forbundet med risiko. Vi ønsker at være en skole,

Læs mere

PLOV BEREDSKABSPLAN -

PLOV BEREDSKABSPLAN - PLOV BEREDSKABSPLAN - for Påbegyndte Livsfarlige Og Voldelige handlinger (den lange version) I henhold til Lov om elevers og studerendes Undervisningsmiljø er danske institutioner i dag bl.a. med baggrund

Læs mere

BEREDSKABSPLAN FOR BROSKOLEN afd. Rolfsted I TILFÆLDE AF BOMBETRUSSEL

BEREDSKABSPLAN FOR BROSKOLEN afd. Rolfsted I TILFÆLDE AF BOMBETRUSSEL 25. september 2009. BEREDSKABSPLAN FOR BROSKOLEN afd. Rolfsted I TILFÆLDE AF BOMBETRUSSEL KRISEGRUPPE: Teknisk Serviceleder Allan Poulsen, 72534063 / 51200950 Viceskoleinspektør Inge Lise Bruun Abildgaard,

Læs mere

Vejledning til skoler, gymnasier m.m. vedr. påbegyndte livsfarlige og voldelige handlinger (PLOV)

Vejledning til skoler, gymnasier m.m. vedr. påbegyndte livsfarlige og voldelige handlinger (PLOV) UDKAST Vejledning til skoler, gymnasier m.m. vedr. påbegyndte livsfarlige og voldelige handlinger (PLOV) September 2017 Formål Formålet med denne vejledning er at sikre, at skolen kan opretholde sine funktioner

Læs mere

6. Forbliv i lokalet indtil politiet eller en fra skolen kalder jer ud

6. Forbliv i lokalet indtil politiet eller en fra skolen kalder jer ud Instruks ved indtrængen af person med våben 1. Underret alle omkring dig om truslen 2. Alarmér politiet på 112 3. Alarmér skolens administration på 49 28 10 20 4. Gå ind i nærmeste lokale, lås døren og

Læs mere

Sikkerhedsinstruks for sejlads med mindre fartøjer

Sikkerhedsinstruks for sejlads med mindre fartøjer side 1! af 5 Sikkerhedsinstruks for sejlads med mindre fartøjer Udarbejdet: 23. oktober 2014 Hvilket fartøj gælder denne sikkerhedsinstruks for? Havkajak på Faaborgegnens Efterskole Skriv navn(e) og kaldesignal(er)

Læs mere

ACTION CARDS. Beredskabsplaner Dagtilbud. Daginstitutionen Tuen

ACTION CARDS. Beredskabsplaner Dagtilbud. Daginstitutionen Tuen ACTION CARDS Beredskabsplaner Dagtilbud Daginstitutionen Tuen Akut opstået ulykker Stands ulykken Ring 1-1-2 Yd relevant førstehjælp Tilkald yderligere hjælp fra kollega/institutionen Kontakt nærmeste

Læs mere

Sikkerhedsinstruks for sejlads med mindre fartøjer - KANO

Sikkerhedsinstruks for sejlads med mindre fartøjer - KANO Sikkerhedsinstruks for sejlads med mindre fartøjer - KANO Udarbejdet: Den 13. juni 2013 Hvilket fartøj gælder denne sikkerhedsinstruks for? Skriv navn(e) og kaldesignal(er) eller identificer gruppen af

Læs mere

Retningslinjer og procedurer for risikofyldte aktiviteter på Vivild Gymnastik- og Idrætsefterskole

Retningslinjer og procedurer for risikofyldte aktiviteter på Vivild Gymnastik- og Idrætsefterskole Retningslinjer og procedurer for risikofyldte aktiviteter på Vivild Gymnastik- og Idrætsefterskole Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 1 Indledning... 1 Alarmberedskab ved ulykker... 1 Instruktion

Læs mere

Sikkerhedskursus i BUF

Sikkerhedskursus i BUF Sikkerhedskultur og friluftsliv 22/5-17 Program: Oplæg - Kort og sikkerhedskultur generelt - Baggrunden for og kort gennemgang af sejladsreglerne - Sejlads i skoler og institutioner/ erhvervssejlads. -

Læs mere

Retningslinjer og procedurer for. risikofyldte aktiviteter

Retningslinjer og procedurer for. risikofyldte aktiviteter Retningslinjer og procedurer for risikofyldte aktiviteter Brøruphus Efterskole Skoleåret 2016/17 Indledning Visse skoleaktiviteter kan potentielt være forbundet med risiko. Vi ønsker at være en skole,

Læs mere

Balletskolen Odense OMSORGSPLAN

Balletskolen Odense OMSORGSPLAN Balletskolen Odense OMSORGSPLAN Kære forældre Jeres børn tilbringer størstedelen af deres vågne tid på Det Kongelige Teaters Balletskole. Derfor har alle vi medarbejdere, som nogle af børnenes nære, udover

Læs mere

Korskildeskolens voldspolitik

Korskildeskolens voldspolitik Korskildeskolens voldspolitik 1 Indledning Korskildeskolen ønsker med denne politik at gøre det klart, at vi ikke under nogen omstændigheder accepterer vold, trusler om vold, chikane eller krænkelser overfor

Læs mere

DET TALTE ORD GÆLDER

DET TALTE ORD GÆLDER DET TALTE ORD GÆLDER 1. Indledning Kristeligt Dagblad bragte d. 26. januar 2009 en artikel, hvor i der blev efterspurgt en national indsats mod skoleskyderier. Uddannelsesudvalget har i den forbindelse

Læs mere

Sikkerhedsaftaler for Brøderup Ungdomsskole

Sikkerhedsaftaler for Brøderup Ungdomsskole Sikkerhedsaftaler for Brøderup Ungdomsskole 2 Sikkerhedsaftaler for Brøderup Ungdomsskole Brøderup Ungdomsskole den 6. september 2011 Indholdsfortegnelse Forældretilsagn... 3 ForsikringsforholdBrøderup

Læs mere

Sikkerhedsinstruks for sejlads med mindre fartøjer. Gør en forskel - For dig selv og for andre

Sikkerhedsinstruks for sejlads med mindre fartøjer. Gør en forskel - For dig selv og for andre Sikkerhedsinstruks for sejlads med mindre fartøjer Gør en forskel - For dig selv og for andre Identifikation af reder (Den organisation som er ansvarlig for sejladsaktiviteten Identifikation af lejr Ungdommens

Læs mere

Sikkerhedsinstruks for sejlads med mindre fartøjer for Sorø Akademis Skole

Sikkerhedsinstruks for sejlads med mindre fartøjer for Sorø Akademis Skole Sikkerhedsinstruks for sejlads med mindre fartøjer for Sorø Akademis Skole Hvilket fartøj gælder denne sikkerhedsinstruks for? 16 kajakker, 12 kanoer og 2 robåde 1. Identifikation af rederen Skriv navn

Læs mere

Sejlads på Tommerup Efterskole. Generelt & Sikkerhedsinstruks

Sejlads på Tommerup Efterskole. Generelt & Sikkerhedsinstruks Sejlads på Tommerup Efterskole Generelt & Sikkerhedsinstruks Generelt Søfart/sejlads med TE Regler, retningslinjer og vejledning i forbindelse med sejlads på Tommerup Efterskole Efteråret 2013 Generelle

Læs mere

Retningslinjer og procedurer for risikofyldte aktiviteter på Sankt Nikolaj Skole

Retningslinjer og procedurer for risikofyldte aktiviteter på Sankt Nikolaj Skole Retningslinjer og procedurer for risikofyldte aktiviteter på Sankt Nikolaj Skole Indholdsfortegnelse... Indledning... Alarmberedskab ved ulykker... Instruktion og formidling... Risikofyldte aktiviteter

Læs mere

Politik og handleplan for skoleskydning på Tibberupskolen

Politik og handleplan for skoleskydning på Tibberupskolen Politik og handleplan for skoleskydning på Tibberupskolen Politikken er udarbejdet på baggrund af Undervisningsministeriets vejledning om Forebyggelse og håndtering af ulykkes- og sikkerhedsrisici på danske

Læs mere

C. Begravelse - Skolens ( klassens ) deltagelse aftales med de pårørende. Præsten inviteres evt. op i klassen inden.

C. Begravelse - Skolens ( klassens ) deltagelse aftales med de pårørende. Præsten inviteres evt. op i klassen inden. OMSORGSPLAN Omsorgsplan for Det Kongelige Teaters Balletskole Odense Ved elev eller medarbejders dødsfald ( som ikke er en følge af en ulykke ) A: Orientering 1. Ledelsen orienteres Dagbog startes med

Læs mere

Sikkerheds- og kriseberedskabsplan

Sikkerheds- og kriseberedskabsplan Sikkerheds- og kriseberedskabsplan Skolen er forpligtet på at sikre elevers ret til et sikkerheds- og sundhedsmæssigt forsvarligt miljø beskrevet i Undervisningsmiljøloven 1 stk 1. Det er ledelsen, der

Læs mere

Beredskabskabsplan Industrivej 29, Frederiksværk

Beredskabskabsplan Industrivej 29, Frederiksværk Beredskabskabsplan Industrivej 29, Frederiksværk INSTRUKS VED BRAND Alarmér 1. Ring til alarmcentralen 1-1-2 Fortæl, at I har en brand - hvem du er -hvor du ringer fra - tlf.nr. du ringer fra - hvad der

Læs mere

Hvidovre Kommunale Ungdomsskoles sikkerhedsinstruks for sejldage En dag på vandet med skoleklasser.

Hvidovre Kommunale Ungdomsskoles sikkerhedsinstruks for sejldage En dag på vandet med skoleklasser. side 1 af 5 Hvidovre Kommunale Ungdomsskoles sikkerhedsinstruks for sejldage En dag på vandet med skoleklasser. Udarbejdet: 1. august 2015 Hvilket fartøj gælder denne sikkerhedsinstruks for? Hvidovre Kommunale

Læs mere

side 1 af 3 Sikkerhedsinstruks for sejlads med mindre fartøjer

side 1 af 3 Sikkerhedsinstruks for sejlads med mindre fartøjer side 1 af 3 Sikkerhedsinstruks for sejlads med mindre fartøjer Udarbejdet: 10.05.2016. Hvilket fartøj gælder denne sikkerhedsinstruks for? Skriv navn(e) og kaldesignal(er) eller identificer gruppen af

Læs mere

Voldspolitik Korskildeskolen

Voldspolitik Korskildeskolen Voldspolitik Korskildeskolen 1 Korskildeskolens voldspolitik Sådan håndterer vi vold, trusler om vold og voldsomme hændelser Indledning Korskildeskolen ønsker med denne politik at gøre det klart, at vi

Læs mere

Voldspolitik. Kobberbakkeskolen

Voldspolitik. Kobberbakkeskolen Kobberbakkeskolen Telefon 5588 8200 kobberbakkeskolen@naestved.dk www.kobberbakkeskolen.dk Voldspolitik Kobberbakkeskolen Kobberbakkeskolens voldspolitik Sådan håndterer vi vold, trusler om vold og voldsomme

Læs mere

Forebyggelse og håndtering af ulykkes- og sikkerhedsrisici på danske uddannelsesinstitutioner udsendt juni 2009.

Forebyggelse og håndtering af ulykkes- og sikkerhedsrisici på danske uddannelsesinstitutioner udsendt juni 2009. Indledning Denne beredskabsplan for Randers Social- og Sundhedsskole er udarbejdet med udgangspunkt i gældende lovgivning, herunder Undervisningsministeriets vejledning Forebyggelse og håndtering af ulykkes-

Læs mere

Generelt om sikkerhed og ansvar Tarup-Davinde 2015

Generelt om sikkerhed og ansvar Tarup-Davinde 2015 Generelt om sikkerhed og ansvar Tarup-Davinde 2015 Ansvaret for deltagerne i forbindelse med aktiviteter i området er alt afhængig af omstændighederne placeret mellem tre forhold: 1. Naturskolen Åløkkestedet

Læs mere

alpine foto: salomon De fleste skiskader er selvforskyldte

alpine foto: salomon De fleste skiskader er selvforskyldte Sådan undgår du alpine skiskader foto: salomon De fleste skiskader er selvforskyldte På ski uden skader foto: head Hvis du vil undgå at blive én af de 5.000 danske alpinløbere, der hvert år vender hjem

Læs mere

Beredskabsplan for Outrup Skole

Beredskabsplan for Outrup Skole Beredskabsplan for Outrup Skole Formål: Beredskabsplanen finder anvendelse på skoler, SFOèr, daginstitutioner, døgninstitutioner, STU uddannelsessteder i Varde Kommune og omfatter retningslinjer for børn,

Læs mere

Beredskabsplan. Peder Oxes Alle 4

Beredskabsplan. Peder Oxes Alle 4 Beredskabsplan Peder Oxes Alle 4 INSTRUKS VED BRAND Alarmér 1. Tryk på et af de røde brandtryk på væggen. Brandtrykket er et internt varslingsanlæg og brandvæsnet alarmeres ikke direkte. 2. Ring til alarmcentralen

Læs mere

2Akut situation. 3Efterfølgende indsat

2Akut situation. 3Efterfølgende indsat Sikkerhed og kriseberedskab ved skoleskyderier eller terror (Jf.: Sikkerhed og kriseberedskab råd og vejledning til skoler og uddannelsesinstitutioner; Undervisningsministeriet 2009) 1Forebyggelse Opmærksomhed

Læs mere

Sikkerhedsinstruks. Aktiviteterne omfatter undervisning og korte ture i fjordene omkring Sønderborg, Hørup Hav og Vemmingbund.

Sikkerhedsinstruks. Aktiviteterne omfatter undervisning og korte ture i fjordene omkring Sønderborg, Hørup Hav og Vemmingbund. Sikkerhedsinstruks i forbindelse med havkajakaktiviteter på Dybbøl Efterskole Aktiviteterne følger de gældende regler og retningslinjer fra Søfartsstyrelsen. Som udgangspunkt betragtes kajakaktiviteter

Læs mere

Beredskabsplan for Varde Ungdomsklub

Beredskabsplan for Varde Ungdomsklub Beredskabsplan for Varde Ungdomsklub Fomål: Beredskabsplanen finder anvendelse på skoler, SFOèr, daginstitutioner, døgninstitutioner, STU uddannelsessteder i Varde Kommune og omfatter retningslinjer for

Læs mere

Beredskabsplan. Carlsbergvej 34

Beredskabsplan. Carlsbergvej 34 Beredskabsplan Carlsbergvej 34 INSTRUKS VED BRAND Alarmér Ring 1. Tryk på et af de røde brandtryk på væggen, brandvæsnet alarmeres direkte. 2. Ring til alarmcentralen. Tryk 1-1-2 Fortæl: - hvem du er -hvor

Læs mere

Beredskabsplan. Milnersvej 48

Beredskabsplan. Milnersvej 48 Beredskabsplan Milnersvej 48 INSTRUKS VED BRAND Alarmér 1. Tryk på et af de røde brandtryk på væggen. Brandtrykket er et internt varslingsanlæg og brandvæsnet alarmeres ikke direkte. 2. Ring til alarmcentralen

Læs mere

Center for Sundhed og Omsorg. www.plejehjemmetfalkenberg.dk. Værd at vide i tilfælde af BRAND. på Plejehjemmet Falkenberg. Om medarbejdernes ansvar

Center for Sundhed og Omsorg. www.plejehjemmetfalkenberg.dk. Værd at vide i tilfælde af BRAND. på Plejehjemmet Falkenberg. Om medarbejdernes ansvar Center for Sundhed og Omsorg www.plejehjemmetfalkenberg.dk Værd at vide i tilfælde af BRAND på Plejehjemmet Falkenberg Om medarbejdernes ansvar Revideret maj 2015 Indhold Dit ansvar som medarbejder - HVER

Læs mere

Krise- og sikkerhedsberedskab på Christianshavns Gymnasium 2010

Krise- og sikkerhedsberedskab på Christianshavns Gymnasium 2010 Krise- og sikkerhedsberedskab på Christianshavns Gymnasium 2010 Heldigvis er livet på Christianshavns Gymnasium og i øvrigt også andre danske gymnasier roligt, hvad angår voldelige handlinger. Der har

Læs mere

Sikkerhedsinstruks for sejlads med mindre fartøjer

Sikkerhedsinstruks for sejlads med mindre fartøjer side 1 af 3 Sikkerhedsinstruks for sejlads med mindre fartøjer Udarbejdet: 7. november 2016 07:58 Hvilket fartøj gælder denne sikkerhedsinstruks for? Skriv navn(e) og kaldesignal(er) eller identificer

Læs mere

Generel sikkerhedsinstruks for sejlads med kano, kajak og SUP boards i UngVest regi.

Generel sikkerhedsinstruks for sejlads med kano, kajak og SUP boards i UngVest regi. Generel sikkerhedsinstruks for sejlads med kano, kajak og SUP boards i UngVest regi. Sikkerhedsinstruksen er udarbejdet efter Søfartsstyrelsens regler, og er gældende for alle brugere i UngVest. Denne

Læs mere

BEREDSKABSPLAN for Teknisk Skole Silkeborg

BEREDSKABSPLAN for Teknisk Skole Silkeborg BEREDSKABSPLAN for Teknisk Skole Silkeborg Teknisk Skole Silkeborg, Kejlstrupvej 87, 8600 Silkeborg. Tlf.: 89 23 40 00 www.tss.dk 1 BEREDSKABSPLAN Teknisk Skole Silkeborg Indhold: Side Instruks ved arbejdsulykker

Læs mere

HMI Sikkerhedsinstruks! Cykling

HMI Sikkerhedsinstruks! Cykling HMI Sikkerhedsinstruks! Cykling Godt sømandskab Ansvar og sund fornuft! Sikkerhedsinstruksen For at færdes sikkert skal al cykling foregå inden for rammerne af færdselsloven. Alle HMI- cyklister skal tage

Læs mere

Turkanoinstruktør 2.1 Teori, praksis, turpædagogik mm. Her bliver du klædt på til eksamensdelen

Turkanoinstruktør 2.1 Teori, praksis, turpædagogik mm. Her bliver du klædt på til eksamensdelen De 7 kanoregler for kanosejlads i FDF Før du tager på kanotur, så er det vigtigt, at du har styr på de 7 kanoregler. De står nedenunder og er vigtige for, at alle får en god kanotur. Uddannelsen: Turkanoinstruktør

Læs mere

Oktober 2015 REGLEMENT FOR BENYTTELSE AF KAJAKKER HOS NORRPORTEN

Oktober 2015 REGLEMENT FOR BENYTTELSE AF KAJAKKER HOS NORRPORTEN Oktober 2015 REGLEMENT FOR BENYTTELSE AF KAJAKKER HOS NORRPORTEN Dette reglement er gældende for alle kajakbrugere, der måtte ønske at benytte Norrportens kajakker. Enhver der ønsker at ro kajak skal gøre

Læs mere

Sikkerhedsinstruks for sejlads med mindre fartøjer

Sikkerhedsinstruks for sejlads med mindre fartøjer side 1 af 3 Sikkerhedsinstruks for sejlads med mindre fartøjer Udarbejdet: 14. september 2015 23:00 Hvilket fartøj gælder denne sikkerhedsinstruks for? Skriv navn(e) og kaldesignal(er) eller identificer

Læs mere

Sikkerhedsprocedurer på Sundeved Efterskole

Sikkerhedsprocedurer på Sundeved Efterskole Sikkerhedsprocedurer på Sundeved Efterskole På cykel Når elever fra Sundeved efterskole er ude at cykle skal de have cykelhjelm og den gule refleksvest på. På mindre veje må man cykle to og to, men på

Læs mere

OMSORGSPLAN HVIS ET BARN PÅ FRISKOLEN MISTER FAR, MOR ELLER SØSKENDE

OMSORGSPLAN HVIS ET BARN PÅ FRISKOLEN MISTER FAR, MOR ELLER SØSKENDE OMSORGSPLAN HVIS ET BARN PÅ FRISKOLEN MISTER FAR, MOR ELLER SØSKENDE Den, der først får kendskab til dødsfaldet kontakter skoleleder / souschef. Det er som udgangspunkt ledelsens ansvar at sætte omsorgsplanen

Læs mere

Beredskabsplan for Marselisborg Gymnasium

Beredskabsplan for Marselisborg Gymnasium Beredskabsplan for Marselisborg Gymnasium Institutions adresse: Leder: Funktion: Bygninger: Formål: Ansvar: Marselisborg Gymnasium Birketinget 9 8000 Århus C Rektor Kirsten Skov Marselisborg Gymnasium

Læs mere

Beredskabsplan for Bakkelandets Friskole.

Beredskabsplan for Bakkelandets Friskole. Beredskabsplan for Bakkelandets Friskole. Indhold: a. Brand. side 2 + 3 + 4 b. Ulykker med personskade. side 5 + 6 c. Indbrud og hærværk.. side 7 d. Fyraftenstilsyn...side 8 1 Brand: Forebyggelse af brand.

Læs mere

på Vejlefjordskolen Sikkerhedsinstruks for kajakaktiviteter Vejlefjordskolen maj 2013 Side 1 af 8

på Vejlefjordskolen Sikkerhedsinstruks for kajakaktiviteter Vejlefjordskolen maj 2013 Side 1 af 8 KAJAK på Vejlefjordskolen Sikkerhedsinstruks for kajakaktiviteter Vejlefjordskolen maj 2013 Side 1 af 8 Indholdsfortegnelse 1. Identifikation af rederen 2. Beskrivelse af sejladsaktiviteter 3. Identifikation

Læs mere

Sikkerhedsinstruks for sejlads med mindre fartøjer

Sikkerhedsinstruks for sejlads med mindre fartøjer side 1 af 3 Sikkerhedsinstruks for sejlads med mindre fartøjer Udarbejdet: 2014 Hvilket fartøj gælder denne sikkerhedsinstruks for? Traditionel åben jolle Båden er under dimensionstal 20, medtager op til

Læs mere

På et sygehus skal du huske. Information til eksterne teknikere og håndværkere på sygehuset

På et sygehus skal du huske. Information til eksterne teknikere og håndværkere på sygehuset På et sygehus skal du huske Information til eksterne teknikere og håndværkere på sygehuset 2 NÆSTVED SYGEHUS Velkommen til Næstved Sygehus Når du arbejder og opholder dig på et sygehus, er der nogle enkle

Læs mere

SIKKERHEDSINSTRUKS. for aktiviteter med havkajakker hos Qayak.dk. Juni 2014. Side 1 af 5

SIKKERHEDSINSTRUKS. for aktiviteter med havkajakker hos Qayak.dk. Juni 2014. Side 1 af 5 SIKKERHEDSINSTRUKS for aktiviteter med havkajakker hos Qayak.dk Juni 2014 Side 1 af 5 Indholdsfortegnelse 1. Identifkation af rederen 2. Beskrivelse af sejladsaktiviteter 3. Identifkation af risici 4.

Læs mere

Brandinstruktion og evakueringsplan for Tallerupskolen.

Brandinstruktion og evakueringsplan for Tallerupskolen. Brandinstruktion og evakueringsplan for Tallerupskolen. Formålet med denne plan er, at sikre skolens elever og personales evakuering i tilfælde af brand eller anden ulykke. At leve op til de stedlige brandmyndigheders

Læs mere

Sikkerhedsinstruks for havkajak Faxehus Efterskole

Sikkerhedsinstruks for havkajak Faxehus Efterskole Sikkerhedsinstruks for havkajak Faxehus Efterskole Udarbejdet 07.05.2015/ Joachim Mottel og Jakob Rud Hansen Sikkerhedsinstrukser: For at en havkajaksejlads kan kaldes sikker, skal den foregå inden for

Læs mere

Sikkerhedsinstruks for sejlads med mindre fartøjer

Sikkerhedsinstruks for sejlads med mindre fartøjer Sikkerhedsinstruks for sejlads med mindre fartøjer side 1/5 Senest revideret: 13. marts 2019 Hvilke fartøjer gælder denne sikkerhedsinstruks for? Seks optimistjoller, tre zoom 8 joller og 2 ynglinge. Alle

Læs mere

Din sikkerhed - kort fortalt

Din sikkerhed - kort fortalt Din sikkerhed - kort fortalt Guidelines til receptionen på Tagensvej 86 Denne bog indeholder de vigtigste punkter fra Metropols beredskabsplan, til dig i receptionen Indledning Denne guide er lavet til

Læs mere

Sikkerhedsinstruks for sejlads med følgebåd. Faxehus Efterskole.

Sikkerhedsinstruks for sejlads med følgebåd. Faxehus Efterskole. side 1 af 7 Sikkerhedsinstruks for sejlads med følgebåd. Faxehus Efterskole. Udarbejdet: 19. maj 2017 14:28 Sikkerhedsinstruksen For at sejle sikkert skal det ske inden for rammerne af godt sømandsskab.

Læs mere

Trafikpolitik Dueholmskolen

Trafikpolitik Dueholmskolen Trafikpolitik Dueholmskolen Indholdsfortegnelse Forord s. 2 Skolens trafikpolitik.s. 2 Skolevejen. s. 3 Undervisning.. s. 5 Rollemodeller. s. 7 Samarbejde s. 8 1 Forord Trafikpolitikken opstiller mål for

Læs mere

Sikkerhedsinstruks for sejlads med mindre fartøjer

Sikkerhedsinstruks for sejlads med mindre fartøjer Sikkerhedsinstruks for sejlads med mindre fartøjer Side 1 Udarbejdet: 2014 Hvilket fartøj gælder denne sikkerhedsinstruks for? RIB/følgebåd Båden er en Bombard Explorer CE-mærket, under dimensionstal 20

Læs mere

Beredskabsplan for Gammelgaardsskolen

Beredskabsplan for Gammelgaardsskolen Indhold BEREDSKABSPLAN FOR GAMMELGAARDSSKOLEN... 2 OVERORDNET... 2 ALARMERING OG EVAKUERING... 3 Alarmering 112... 3 Evakuering... 4 TRUSLER OG HÆNDELSER... 5 MISTÆNKELIG ADFÆRD... 5 Mistænkelig adfærd...

Læs mere

Generel Sikkerhedsinstruks for sejlads med kano, kajak og SUP

Generel Sikkerhedsinstruks for sejlads med kano, kajak og SUP Generel Sikkerhedsinstruks for sejlads med kano, kajak og SUP Sikkerhedsinstruksen er udarbejdet efter Søfartsstyrelsens regler. Afvigelser fra denne instruks skal aftales med rederen. 1. Identifikation

Læs mere

Definition på voldsudøvelse:

Definition på voldsudøvelse: VOLDS-og BEREDSSKABSPLAN. Indhold: Begrebs afklaring/definition Forståelsesramme Målsætning Overordnet Handleplan Om magtanvendelse Beredskabsplan Når vold er en kendsgerning Beredskabsplan. Når du har

Læs mere

Sikkerhedsinstruks for Gudenaadalens Efterskoles undervisning og fritidsaktivitet i kano.

Sikkerhedsinstruks for Gudenaadalens Efterskoles undervisning og fritidsaktivitet i kano. Sikkerhedsinstruks for Gudenaadalens Efterskoles undervisning og fritidsaktivitet i kano. 1) Identifikation af rederen og dennes juridisk ansvarlige person Gudenaadalens Efterskole Hovedgaden 2 8860 Ulstrup

Læs mere

Sikkerhedsinstruks for sejlads med mindre fartøjer

Sikkerhedsinstruks for sejlads med mindre fartøjer Sikkerhedsinstruks for sejlads med mindre fartøjer Udarbejdet: 4. juli 2014 08:23 Hvilket fartøj gælder denne sikkerhedsinstruks for? To Venture Ranger 16 PE kanoer med plads til tre personer. 1. Identifikation

Læs mere

det lokale Beredskab HERUNDER VEJLEDNING TIL UDARBEJDELSE AF DEN LOKALE BEREDSKABSPLAN

det lokale Beredskab HERUNDER VEJLEDNING TIL UDARBEJDELSE AF DEN LOKALE BEREDSKABSPLAN det lokale Beredskab HERUNDER VEJLEDNING TIL UDARBEJDELSE AF DEN LOKALE BEREDSKABSPLAN det lokale Beredskab Denne vejledning samler de vigtigste ting, som I skal omkring i jeres arbejde med det lokale

Læs mere

Vis omtanke. Adresse : Rosenholm Rideklub, Amaliegårdvej 54, 8543 Hornslet. Hvor det brænder : stald, lade eller ridehal.

Vis omtanke. Adresse : Rosenholm Rideklub, Amaliegårdvej 54, 8543 Hornslet. Hvor det brænder : stald, lade eller ridehal. Vis omtanke Daglig leder/bestyrelses medlem, eller ældste tilstedeværende medlem/ opstalder, skal tage den overordnede styring, hvis en brand opstår.! Vis omtanke, så risikoen for brand minimeres, bevar

Læs mere

Instruktørvejledning. Køreteknik kat. C + D + C/E. Køreteknikken på TUC Fyn: Ansvarlig: Ole Tlf. 31 63 20 12 Email: ob@tucfyn.dk

Instruktørvejledning. Køreteknik kat. C + D + C/E. Køreteknikken på TUC Fyn: Ansvarlig: Ole Tlf. 31 63 20 12 Email: ob@tucfyn.dk Instruktørvejledning Køreteknik kat. C + D + C/E Køreteknikken på TUC Fyn: Ansvarlig: Ole Tlf. 31 63 20 12 Email: ob@tucfyn.dk Booking: Søren Tlf. 63 33 15 10 Email: sp@tucfyn.dk Værksted: Esben Tlf. 20

Læs mere

BIBIONE. Bibione kulgrill MONTERINGS OG BRUGSANVISNING

BIBIONE. Bibione kulgrill MONTERINGS OG BRUGSANVISNING BIBIONE Bibione kulgrill MONTERINGS OG BRUGSANVISNING GENNEMLÆS DENNE SIKKERHEDSVEJLEDNING OG ADVARSLERNE OMHYGGELIGT, FØR MONTERINGEN AF GRILLEN PÅBEGYNDES. SIKKERHEDSVEJLEDNING! Grillen må ikke bruges

Læs mere

Sikkerhedsinstruks for sejlads med kanoer i FDF Vejle 1

Sikkerhedsinstruks for sejlads med kanoer i FDF Vejle 1 side 1 af 3 Sikkerhedsinstruks for sejlads med kanoer i FDF Vejle 1 Udarbejdet: 30. april 2013 09:36 Godkendt af bestyrelsen for FDF Vejle 1: Hvilket fartøj gælder denne sikkerhedsinstruks for? Skriv navn(e)

Læs mere

Sikkerheds cirkulære Hou Maritime Idrætsefterskole - Havkajaksejlads i forbindelse med liniefaget outdoor og andre vandaktiviteter

Sikkerheds cirkulære Hou Maritime Idrætsefterskole - Havkajaksejlads i forbindelse med liniefaget outdoor og andre vandaktiviteter Sikkerheds cirkulære Hou Maritime Idrætsefterskole - Havkajaksejlads i forbindelse med liniefaget outdoor og andre vandaktiviteter Udarbejdet af Lars Johnsen og Søren Bojer d. 22. maj, d. 20. juni og d.

Læs mere

Retningslinjer og procedurer for risikofyldte aktiviteter på Rønde Efterskole

Retningslinjer og procedurer for risikofyldte aktiviteter på Rønde Efterskole Retningslinjer og procedurer for risikofyldte aktiviteter på Rønde Efterskole Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 1 Indledning... 1 Alarmberedskab ved ulykker... 2 Instruktion og formidling... 2

Læs mere

Bylderup-Bov Kristne Friskoles trafikpolitik

Bylderup-Bov Kristne Friskoles trafikpolitik Bylderup-Bov Kristne Friskoles trafikpolitik Vores ambition er at give de bedste forudsætninger for, at elever, deres forældre og lærere kan færdes sikkert omkring skolen i og uden for skoletiden. Også

Læs mere

Sikkerhedsinstruks for sejlads med mindre fartøjer

Sikkerhedsinstruks for sejlads med mindre fartøjer Skabelon udarbejdet af Søfartsstyrelsen og indholdet udfyldt af Brøndby Kajakklub. 11. november 2015 22:17 Hvilket fartøj gælder denne sikkerhedsinstruks for? Skriv navn(e) og kaldesignal(er) eller identificer

Læs mere

2) Bekæmp om muligt branden uden at forsinke evakuering af børn og giv nødvendig førstehjælp.

2) Bekæmp om muligt branden uden at forsinke evakuering af børn og giv nødvendig førstehjælp. Den 9. september 2009 Brand- og evakueringsplan for Byens Skole Alle medarbejdere skal læse hele planen i gennem Medarbejderopgaver 1) Enhver, som opdager brand eller overhængende fare herfor, skal straks

Læs mere

Distrikts lejr 2015 (DL2015)

Distrikts lejr 2015 (DL2015) " En forudsætning for en god lejr " En forudsætning for en god lejr, er blandt andet at vi alle følger de almindelige regler for godt spejder arbejde. Dette betyder at vi er gode til at omgås og tager

Læs mere

De kender til bål og brænde, de ved hvordan man skal opføre sig i nærheden af et bål og kender også basis til båloptænding.

De kender til bål og brænde, de ved hvordan man skal opføre sig i nærheden af et bål og kender også basis til båloptænding. Smutter: Bålmagere Formål Bålmager for grønsmutter fokuserer på kogebålet. Grønsmutterne skal lære at lave mad over et bål. Et godt kogebål er et bål med små flammer med meget varme. Der skal være mulighed

Læs mere

-Procedurer og retningslinjer i Holbæk februar 2015

-Procedurer og retningslinjer i Holbæk februar 2015 Magtanvendelser -Procedurer og retningslinjer i Holbæk februar 2015 Som udgangspunkt må der ikke anvendes magt og andre indgreb i selvbestemmelsesretten i dagtilbud, skoler, SFO og klubtilbud, ligesom

Læs mere

ukrudtsbrænder VIDSTE DU, AT:

ukrudtsbrænder VIDSTE DU, AT: VIDSTE DU, AT: Brandvæsenet rykker ud til ca. 100 brande om året i Danmark pga. uhensigtsmæssig adfærd i forbindelse med anvendelse af grill? Brandvæsenet rykker ud til ca. 200 brande pga. afbrænding i

Læs mere

Instruktørvejledning

Instruktørvejledning Køreteknisk anlæg Fyn A/S Instruktørvejledning Køreteknik Efteruddannelse Kontaktpersoner på køreteknikken: Ansvarlig: Ole Tlf. 31 63 20 12 Email: ob@tucfyn.dk Booking: Søren Tlf. 63 33 15 10 Email: sp@tucfyn.dk

Læs mere

Guide for håndtering af vold og trusler.

Guide for håndtering af vold og trusler. Guide for håndtering af vold og trusler. Redskab til forebyggelse, håndtering og opfølgning på vold og trusler Det er målet at sikre et trygt arbejdsmiljø, såvel fysisk som psykisk, for alle skolens medarbejdere.

Læs mere

At bidrage til at situationer/konflikter ikke udvikler sig til uønsket fysisk kontakt og truende

At bidrage til at situationer/konflikter ikke udvikler sig til uønsket fysisk kontakt og truende Retningslinjer for forebyggelse af vold og trusler MED-udvalget 11.03.16 Indhold Formål... 1 Definition... 1 Forebyggelse af vold og trusler... 2 Anmeldelse til politiet... 3 Vold eller trusler om vold

Læs mere

Hvidovre Kommunale Ungdomsskole sikkerhedsinstruks for kajak og kanoundervisning 20/9-2015 for Rødovre Ungdomsskole.

Hvidovre Kommunale Ungdomsskole sikkerhedsinstruks for kajak og kanoundervisning 20/9-2015 for Rødovre Ungdomsskole. Hvidovre Kommunale Ungdomsskole sikkerhedsinstruks for kajak og kanoundervisning 20/9-2015 for Rødovre Ungdomsskole. side 1 af 5 Udarbejdet: 31. august 2015 14:01 Hvilket fartøj gælder denne sikkerhedsinstruks

Læs mere

ACTION CARDS. Beredskabsplaner Dagtilbud. Daginstitutionen Kløvermarken

ACTION CARDS. Beredskabsplaner Dagtilbud. Daginstitutionen Kløvermarken ACTION CARDS Beredskabsplaner Dagtilbud Daginstitutionen Kløvermarken Akut opstået ulykker Stands ulykken Ring 1-1-2 Yd relevant førstehjælp Tilkald yderligere hjælp fra kollega/institutionen Kontakt nærmeste

Læs mere

I Skodborg Børnecenter bestræber vi os på, at alle børn i centret får de bedste betingelser for at kunne færdes sikkert i trafikken.

I Skodborg Børnecenter bestræber vi os på, at alle børn i centret får de bedste betingelser for at kunne færdes sikkert i trafikken. Trafikpolitik I Skodborg Børnecenter bestræber vi os på, at alle børn i centret får de bedste betingelser for at kunne færdes sikkert i trafikken. Formål Skodborg børnecenters trafikpolitik har som formål:

Læs mere

Ungdomsskolens skitur til Lofsdalen - Sverige fra Lørdag den 11. Februar til Lørdag den 18. Februar 2012

Ungdomsskolens skitur til Lofsdalen - Sverige fra Lørdag den 11. Februar til Lørdag den 18. Februar 2012 Faxe kommunale ungdomsskole Ungdomsskolens skitur til Lofsdalen - Sverige fra Lørdag den 11. Februar til Lørdag den 18. Februar 2012 Her følger en række nyttige informationer omkring Ungdomsskolens skitur

Læs mere

Sikkerhedsinstruks for kanosejlads i Struer FDF

Sikkerhedsinstruks for kanosejlads i Struer FDF Sikkerhedsinstruks for kanosejlads i Struer FDF For al sejlads i Struer FDF gælder: o Lovgivning og retningslinjer fra offentlige myndigheder, herunder søvejsregler, skal som minimum altid følges.. Denne

Læs mere

Velkommen til skimøde 2016

Velkommen til skimøde 2016 Velkommen til skimøde 2016 Vesthimmerlands og Rebild Ungdomsskoler Skitur til Kaprun / Zell Am See Uge 8, 2016 Aftensprogram Velkomst Rejseplanen Kaprun - Byen - Skiområdet JUFA Skileje Skiskole Opførelse

Læs mere

ER TRIKEN DER ER BAGERST HVIS DEN ER MED!

ER TRIKEN DER ER BAGERST HVIS DEN ER MED! KOLONNEKØRSEL M.V. Her har du en lille guide til kolonnekørsel m.v. Ca. 2 min før afgang gives der et signal (råb eller fløjten), her gives der en kort beskrivelse af turen, hvorefter man begynder at klargøre

Læs mere

Grill, bål og ukrudtsbrænder. - med omtanke

Grill, bål og ukrudtsbrænder. - med omtanke Grill, bål og ukrudtsbrænder - med omtanke Læs, hvordan du håndterer grill, bål og ukrudtsbrændere, så hverken du eller andre kommer til skade. Sund fornuft, forsigtighed og hensynsfuldhed er nøgleordene.

Læs mere

Velkommen til Taastrup 5:15:5 motionstriathlon.

Velkommen til Taastrup 5:15:5 motionstriathlon. Velkommen til Taastrup 5:15:5 motionstriathlon. Denne guide vil orientere dig om de praktiske forhold i forbindelse med afholdelsen af stævnet uanset, om du deltager som individuel atlet eller som deltager

Læs mere

Badning ved strand ansvar og sikkerhed

Badning ved strand ansvar og sikkerhed Badning ved strand ansvar og sikkerhed Badesikkerhed i Sønderborg Kommune ANSVAR Kommunalbestyrelsen har i henhold til Retssikkerhedsloven 16 og Bekendtgørelse om tilsynet med folkeskolens elever i skoletiden

Læs mere

TRIVSELSPOLITIK for Store Magleby Skole

TRIVSELSPOLITIK for Store Magleby Skole TRIVSELSPOLITIK for Store Magleby Skole FAGLIGHED TRIVSEL LOKAL SAMMEN- HÆNGSKRAFT 1. Formål Med mottoet Vores skole - Vores ansvar arbejder vi med respekt og ansvar for hinanden, og det er den sunde fornuft,

Læs mere

Forebyggelse og håndtering af PLOV

Forebyggelse og håndtering af PLOV Forebyggelse og håndtering af PLOV - En guide til udarbejdelse af beredskabsplan Af Lea Fuglsang, konsulent for proaktiv kriminalitetsforebyggelse, Center for Børn og Undervisning. 2012 2 Forebyggelse

Læs mere

Grill, bål og ukrudtsbrænder

Grill, bål og ukrudtsbrænder Grill, bål og ukrudtsbrænder med omtanke Læs om, hvordan du håndterer grill, bål og ukrudtsbrænder, så hverken du eller andre kommer til skade. www.brs.dk Almindelige forsigtighedsbestemmelser: Hold afstand

Læs mere