FORSLAG TIL ÆNDRINGER AF GRAVEOMRÅDER

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "FORSLAG TIL ÆNDRINGER AF GRAVEOMRÅDER"

Transkript

1 Bilag 4 til Forslag til Råstofplan 2016 FORSLAG TIL ÆNDRINGER AF GRAVEOMRÅDER Oversigt over forslag til ændringer af graveområder indkommet i for-offentlighedsfasen Indeholder kort og indstillinger for de graveområder, hvor administrationen indstiller ændringer. De vurderinger der ligger til grund for indstillingerne kan findes i Hvidbogen (bilag 3).

2 BRØNDERSLEV KOMMUNE INDHOLDSFORTEGNELSE BRØNDERSLEV KOMMUNE 3 HELLUM, NAKKEBJERGVEJ 4 KIRKHOLT 6 REBSENGE 7 HJØRRING KOMMUNE 8 NØRUM VEST 9 SEJLSTRUP VEST 10 LER 10 JAMMERBUGT KOMMUNE 11 GØTTRUP SØ 12 KAAS NORD 13 KLIM 14 MARIAGERFJORD KOMMUNE 15 MIDTBJERG 16 MORSØ KOMMUNE 17 EJERSLEV NORD/HARHØJ 18 ERSLEV (INTERESSEOMRÅDE) 19 HESSELBJERG 20 REDSTED UDV. 21 SKARREHAGE NORD 22 MOSEBJERG 23 STÆRHØJ 24 REBILD KOMMUNE 25 KORUP SYDØST 26 SIEM SKOV NORD 27 SMIDIE 29 THISTED KOMMUNE 30 NORS ØST 31 SJØRRING NORD 32 SÅRUP NORD 33 VESTHIMMERLANDS KOMMUNE 34 AGGERSUND SYD 35 OUDRUP 36 AALBORG KOMMUNE 37 ELLIDSHØJ 38 GANDRUP VEST 39 GRINDSTED SYDØST 40 LILLE VILDMOSE 41 MELSTED 42 VADUM 43 HOLTET 44

3 BRØNDERSLEV KOMMUNE BRØNDERSLEV KOMMUNE Forslag til nye graveområder eller udvidelse af eksisterende graveområder Hellum / Nakkebjergvej Himmerigsvej Forslag til ændring af interesseområde til graveområder Rebsenge Forslag til graveområder der udtages af planen, eller reduceres Kirkholt

4 BRØNDERSLEV KOMMUNE HELLUM, NAKKEBJERGVEJ SAND/GRUS/STEN Administrationen indstiller overfor Regionsrådet, at området på Nakkebjergvej ved Hellum udlægges til graveområde i Råstofplan en begrundes med, at det i miljøscreeningen kun i begrænset omfang er fundet, at råstofindvinding vil påvirke natur- og miljøinteresser i området. For graveområdet opstilles følgende forudsætning for tilladelser til råstofindvinding: Graveområdet Nakkebjergvej ligger delvist i et område med særlige drikkevandsinteresser. Det efterbehandlede areal må derfor som udgangspunkt ikke sprøjtes, gødskes eller på anden måde udsættes for forurening, der kan påvirke grundvandet.

5 BRØNDERSLEV KOMMUNE HIMMERIGSVEJ SAND/GRUS/STEN Administrationen indstiller overfor Regionsrådet, at området på Himmerigsvej ved Hjallerup udlægges til graveområde i Råstofplan en begrundes med, at det i miljøscreeningen kun i begrænset omfang er fundet, at råstofindvinding vil påvirke natur- og miljøinteresser i området.

6 BRØNDERSLEV KOMMUNE KIRKHOLT SAND/GRUS/STEN Administrationen indstiller overfor Regionsrådet, at området udgår som graveområde i Råstofplan en begrundes med, at en indvinding af de resterende råstoffer i området vil betyde en væsentlig påvirkning af den biologiske mangfoldighed og fauna og flora i området.

7 BRØNDERSLEV KOMMUNE REBSENGE LER Administrationen indstiller overfor Regionsrådet, at interesseområdet ændres til graveområde i Råstofplan For graveområdet opstilles følgende forudsætning for tilladelser til råstofindvinding: Graveområdet Rebsenge er registreret som beskyttet sø og eng efter Naturbeskyttelseslovens 3. Graveområdet er også beliggende i en økologisk forbindelse. Ved tilladelse til råstofindvinding skal området derfor efterbehandles til naturformål, ekstensiv landbrugsdrift eller til rekreative formål.

8 HJØRRING KOMMUNE HJØRRING KOMMUNE Forslag til nye graveområder eller udvidelse af eksisterende graveområder Nørum Vest Forslag til graveområder der udtages eller reduceres Sejlstrup Vest

9 HJØRRING KOMMUNE NØRUM VEST LER Administrationen indstiller overfor Regionsrådet, at området medtages som graveområde i Råstofplan en begrundes med, at det i miljøscreeningen kun i begrænset omfang er fundet, at råstofindvinding vil påvirke natur- og miljøinteresser i området.

10 HJØRRING KOMMUNE SEJLSTRUP VEST LER Administrationen indstiller overfor Regionsrådet, at graveområdet Sejlstrup reduceres. Den vestlige del er færdiggravet og udtages af Råstofplan 2016.

11 JAMMERBUGT KOMMUNE JAMMERBUGT KOMMUNE Forslag til nye graveområder eller udvidelse af eksisterende graveområder Gøttrup Sø Kaas Nord Forslag til graveområder der udtages af planen, eller reduceres Klim

12 JAMMERBUGT KOMMUNE GØTTRUP SØ SAND/GRUS/STEN Administrationen indstiller overfor Regionsrådet, at Gøttrup Sø medtages i Råstofplan Området er beskyttet efter naturbeskyttelsesloven og søen er opstået som gravesø i 1980'erne, men råstofforekomsten er ikke fuldt udnyttet. Det vurderes, at der ved at færdiggrave forekomsten kan opnås en bedre efterbehandling for området, herunder rekreative arealer. For graveområdet opstilles der følgende forudsætninger for tilladelser til råstofindvinding: Graveområdet Gøttrup Sø må ikke anvendes som put-and-take sø efter endt efterbehandling. Der skal efterbehandles med fokus på at oprette rekreative muligheder for Gøttrup By.

13 JAMMERBUGT KOMMUNE KAAS NORD SAND/GRUS/STEN Administrationen indstiller overfor Regionsrådet, at de to ønskede matrikler ved Kvorupvej og Lundergaardsvej, Pandrup udlægges til graveområde i Råstofplan en begrundes med, at det i miljøscreeningen kun i begrænset omfang er fundet, at råstofindvinding vil påvirke natur- og miljøinteresser i området.

14 JAMMERBUGT KOMMUNE KLIM SAND/GRUS/STEN Administrationen indstiller overfor Regionsrådet, at området nord for hovedvejen udtages af Råstofplan 2016 på nær den nordligste del, hvor der er indkommet bemærkning om at fastholde den del af graveområdet.

15 MARRIAGERFJORD KOMMUNE MARIAGERFJORD KOMMUNE Forslag til nye graveområder eller udvidelse af eksisterende graveområder Midtbjerg

16 MARRIAGERFJORD KOMMUNE MIDTBJERG SAND/GRUS/STEN Administrationen indstiller overfor Regionsrådet, at området Midtbjerg medtages som graveområde i Råstofplan en begrundes med, at der ikke vil ske en væsentlig påvirkning af miljøet som følge af indvinding i det foreslåede graveområde ved Midtbjerg. Det foreslående graveområde ligger i indvindingsopland til vandværk og derfor indstiller administrationen, at der opstilles følgende forudsætning for tilladelser til råstofindvinding i graveområdet: Graveområdet Midtbjerg ligger i et område med særlige drikkevandsinteresser og i indvindingsoplandet til Himmelkol vandværk. Det efterbehandlede areal må derfor som udgangspunkt ikke sprøjtes, gødskes eller på anden måde udsættes for forurening, der kan påvirke grundvandet.

17 MORSØ KOMMUNE MORSØ KOMMUNE Forslag til nye graveområder eller udvidelse af eksisterende graveområder Ejerslev Nord / Harhøj Erslev (bemærk: udlægges som interesseområde) Hesselbjerg Redsted udv. Skarrehage Nord Forslag til graveområder der udtages af planen, eller reduceres Mosebjerg Stærhøj

18 EJERSLEV NORD/HARHØJ MOLER MORSØ KOMMUNE Administrationen indstiller overfor Regionsrådet, at den vestlige del af det foreslåede område medtages som graveområde i Råstofplan Afgrænsningen fastlægges, så det kun er den del af området, som ligger udenfor beskyttelseszonen i forhold til kystnærhedszonen, der medtages i graveområdet. en begrundes med, at det foreslåede område ligger i et område, der allerede er præget af molerindvinding.

19 MORSØ KOMMUNE ERSLEV (INTERESSEOMRÅDE) MOLER Administrationen indstiller overfor Regionsrådet, at området medtages som interesseområde i Råstofplan 2016.

20 MORSØ KOMMUNE HESSELBJERG MOLER Administrationen indstiller overfor Regionsrådet, at det foreslåede graveområde medtages som graveområde i Råstofplan en begrundes med, at området indeholder molerforekomster af høj kvalitet, og at de ligger transportmæssigt gunstigt i forhold til molerfabrikken ved Skarrehage.

21 MORSØ KOMMUNE REDSTED UDV. SAND/GRUS/STEN Administrationen indstiller overfor Regionsrådet, at den foreslåede udvidelse af graveområdet ved Redsted i Sønder Herreds Plantage udlægges til graveområde i Råstofplan en begrundes med, at det i miljøscreeningen kun i begrænset omfang er fundet, at råstofindvinding vil påvirke natur- og miljøinteresser i området.

22 MORSØ KOMMUNE SKARREHAGE NORD MOLER Administrationen indstiller overfor Regionsrådet, at den sydlige del af det foreslåede område medtages som graveområde i Råstofplan en begrundes med, at det foreslåede område ligger i et område, der allerede er præget af molerindvinding.

23 REBILD KOMMUNE MOSEBJERG MOLER Administrationen indstiller overfor Regionsrådet, at graveområdet Mosebjerg udgår i Råstofplan en begrundes med den meget væsentlige påvirkning af kystlandskabet og det geologiske landskab, som en indvinding af moler i graveområdet vil medføre. Desuden vil molerindvinding i området betyde en afgørende ændring af kirkeomgivelserne til Sundby Kirke, som har et tydeligt samspil med landskabet, ikke mindst mod nord over Mosebjerg og Limfjordslandskabet.

24 REBILD KOMMUNE STÆRHØJ MOLER Administrationen indstiller overfor Regionsrådet, at den nordvestlige del af graveområdet Stærhøj udgår i Råstofplan en begrundes med den meget væsentlige påvirkning af kystlandskabet og det geologiske landskab, som en indvinding af moler i graveområdet vil medføre.

25 REBILD KOMMUNE REBILD KOMMUNE Forslag til nye graveområder eller udvidelse af eksisterende graveområder Korup Sydøst Siem Skov Nord Forslag til graveområder der ikke medtages i planen Smidie

26 REBILD KOMMUNE KORUP SYDØST Administrationen indstiller overfor Regionsrådet, at udvidelsen ved Korup graveområde medtages i Råstofplan en begrundes med, at der er tale om en mindre udvidelse på ca. 0.5 ha. i umiddelbar forlængelse af den eksisterende råstofgrav. Halvdelen af det ansøgte areal er vejledende registreret som 3 naturbeskyttet overdrev. I sagsbehandlingen af en eventuel indvindingstilladelse skal der stilles de nødvendige vilkår til indvindingen, afværgeforanstaltninger og efterbehandling efter de relevante lovgivninger. Det drejer sig især om natur, grundvand, arealforbrug, landskabelige interesser, støj og støv.

27 REBILD KOMMUNE SIEM SKOV NORD SAND/GRUS/STEN Administrationen indstiller overfor Regionsrådet, at det foreslåede område Siem Skov Nord medtages i Råstofplan 2016 og at der opstilles følgende forudsætning for tilladelser til råstofindvinding i graveområdet: Graveområdet Siem Skov nord ligger i et område med særlige drikkevandsinteresser. Det efterbehandlede areal må derfor som udgangspunkt ikke sprøjtes, gødes eller på anden måde udsættes for forurening, der kan påvirke grundvandet. Det foreslåede areal støder op til det nuværende graveområde Siem Skov. Indstilligen begrundes med, at de foreslåede arealer i dag står med nåletræ, monokulturer udelukkende med rødgran og lærk altså et meget begrænset naturindhold i området og

28 REBILD KOMMUNE derved vil råstofindvinding i området have en begrænset påvirkning. Den udarbejdede naturkonsekvensvurdering vurderer, at råstofindvinding i det foreslåede graveområde vil ikke medføre tab af levesteder for udpegede arter eller påvirke den økologiske funktionalitet for særligt beskyttede arter på habitatdirektivets bilag IV. Lindenborg Gods ønsker, at området efterbehandles som en mosaik af lysåbne skovtyper, eng/slettearealer og vådområder med mange kær, dvs. naturarealer med fokus på næringsfattige biotoper og lavvandede vådområder. Den lysåbne skovtype tænkes kun plantet på ca. 40% af det reetablerede areal, som en blandingsskov med eg, skovfyr og birk. Lindenborg Gods ønsker, at reetableringen gennemføres efter samme kriterier og retningslinjer, som det sker det nuværende graveområde syd for, hvor det reetablerede område allerede viser et billede af en meget mere varieret naturtype, til glæde for flora og fauna. Det er ligeledes godsets hensigt, at fortsætte det igangværende arbejde med at forbedre naturværdien i de mange fattigkær, der ligger nord for forslaget til udvidelse af råstofområdet ved at hæve vandstanden og fælde de invaderede træer.

29 REBILD KOMMUNE SMIDIE LER Administrationen indstiller overfor Regionsrådet, at området ikke medtages som graveområde i Råstofplan 2016, da det ligger i Natura 2000-område.

30 THISTED KOMMUNE THISTED KOMMUNE Forslag til nye graveområder eller udvidelse af eksisterende graveområder Nors Øst Sjørring Nord Sårup Nord

31 THISTED KOMMUNE NORS ØST SAND/GRUS/STEN Administrationen indstiller overfor Regionsrådet, at området medtages som graveområde i Råstofplan en begrundes med, at det i miljøscreeningen kun i begrænset omfang er fundet, at råstofindvinding vil påvirke natur- og miljøinteresser i området.

32 THISTED KOMMUNE SJØRRING NORD SAND/GRUS/STEN Administrationen indstiller overfor Regionsrådet, at området medtages som graveområde i Råstofplan en begrundes med, at det i miljøscreeningen kun i begrænset omfang er fundet, at råstofindvinding vil påvirke natur- og miljøinteresser i området.

33 THISTED KOMMUNE SÅRUP NORD SAND/GRUS/STEN Administrationen indstiller overfor Regionsrådet, at området medtages som graveområde i Råstofplan en begrundes med, at det i miljøscreeningen og i den foreløbige habitatkonsekvensvurdering kun i begrænset omfang er fundet, at råstofindvinding vil påvirke natur- og miljøinteresser i området.

34 VESTHIMMERLANDS KOMMUNE VESTHIMMERLANDS KOMMUNE Forslag til graveområder der udtages af planen, eller reduceres Aggersund Syd Oudrup

35 VESTHIMMERLANDS KOMMUNE AGGERSUND SYD KRIDT Administrationen indstiller overfor Regionsrådet, at de to områder som Scandi Byg ønsker udtaget, udtages af Råstofplan en begrundes med, at arealet ikke udgør en væsentlig reduktion af det nuværende Aggersund graveområde samt er beliggende længst mod sydvest. Aggersund Kalkværk vil først have interesse i området om år.

36 VESTHIMMERLANDS KOMMUNE OUDRUP SAND/GRUS/STEN Administrationen indstiller overfor Regionsrådet, at graveområdet Oudrup udtages af Råstofplan Ifølge regionens registreringer er råstofindvindingen afsluttet og graveområdet efterbehandlet.

37 AALBORG KOMMUNE AALBORG KOMMUNE Forslag til nye graveområder eller udvidelse af eksisterende graveområder Ellidshøj Gandrup Vest Grindsted Sydøst Lille Vildmose Melsted Forslag til graveområder der udtages eller reduceres Holtet Forslag til nye interesseområder der medtages Vadum

38 AALBORG KOMMUNE ELLIDSHØJ SAND/GRUS/STEN Administrationen indstiller overfor Regionsrådet, at området medtages som graveområde i Råstofplan en begrundes med, at det i miljøscreeningen kun i begrænset omfang er fundet, at råstofindvinding vil påvirke natur- og miljøinteresser i området.

39 AALBORG KOMMUNE GANDRUP VEST LER Administrationen indstiller overfor Regionsrådet, at området medtages som graveområde i Råstofplan en begrundes med, at det i miljøscreeningen kun i begrænset omfang er fundet, at råstofindvinding vil påvirke natur- og miljøinteresser i området.

40 AALBORG KOMMUNE GRINDSTED SYDØST LER Administrationen indstiller overfor Regionsrådet, at området medtages som graveområde i Råstofplan en begrundes med, at det i miljøscreeningen kun i begrænset omfang er fundet, at råstofindvinding vil påvirke natur- og miljøinteresser i området.

41 AALBORG KOMMUNE LILLE VILDMOSE SPHAGNUM Administrationen indstiller overfor Regionsrådet, at området ikke medtages som graveområde i Råstofplan 2016, da det ligger i Natura 2000-område.

42 AALBORG KOMMUNE MELSTED LER Administrationen indstiller overfor Regionsrådet, at området medtages som graveområde i Råstofplan For graveområdet opstilles følgende forudsætning for tilladelser til råstofindvinding: Indvinding og efterbehandling af graveområdet skal tilrettelægges, så der aldrig opstår et samlet søareal større end på 300 m2, og at der ikke sker fodring af fugle eller fisk.

43 AALBORG KOMMUNE VADUM SAND/GRUS/STEN Administrationen indstiller overfor Regionsrådet at den sydvestlige og den østlige del af det undersøgte område ved Vadum medtages som interesseområde i Råstofplan en begrundes med, at der i området findes egnede materialer til anvendelse ved bygningen af den tredie Limfjordsforbindelse. Da tracéet passerer ret tæt på området, kan materialerne fra Vadum medvirke til at reducere den transportbelastning, der vil blive i området i forbindelse med byggeriet. Den nordvestlige del af området er valgt fra, dels på grund af drikkevandsinteresserne, dels fordi området er tættere beboet, end den øvrige del af området.

44 AALBORG KOMMUNE HOLTET LER Administrationen indstiller overfor Regionsrådet, at området udgår som graveområde i Råstofplan en begrundes med, at leret har for usikker kvalitet i forhold til at bruge til teglfremstilling.

FORSLAG TIL RÅSTOFPLAN 2016

FORSLAG TIL RÅSTOFPLAN 2016 NOTAT / BILAG 2 FORSLAG TIL RÅSTOFPLAN 2016 Notatet præsenterer de væsentligste ændringer til forslag til Råstofplan 2016. De væsentligste ændringer omhandler retningslinjer og forudsætninger, en oversigt

Læs mere

Råstofplan områder, der har haft stor bevågenhed

Råstofplan områder, der har haft stor bevågenhed Regional Udvikling Jr. nr 2016-004030 29. marts 2017 NOTAT / BILAG 2 Råstofplan 2016 - områder, der har haft stor bevågenhed Nedenfor opsummeres den udvikling og debat, der har været i relation til forslag

Læs mere

Råstofplan 2016 supplerende høring

Råstofplan 2016 supplerende høring Regional Udvikling Ph.d. Geolog Rikke Ellemann-Biltoft Direkte +4597648284 rieb@rn.dk 30. august 2016 NOTAT Råstofplan 2016 supplerende høring Notat om bemærkninger og indsigelser til forslag til områder

Læs mere

Råstofplan 2016 April 2017

Råstofplan 2016 April 2017 Råstofplan 2016 April 2017 Indholdsfortegnelse Vesthimmerlands Kommune 3 Aggersund 4 Aars / Vester Oustrup 5 Bjørnstrup 6 Bjørumslet 7 Blære - Blære Nord 8 Farsø 10 Skatskov - Skatskov Vest 11 2 VESTHIMMERLAND

Læs mere

HVIDBOG RÅSTOFPLAN Behandling af henvendelser i 2. offentlighedsfase og supplerende

HVIDBOG RÅSTOFPLAN Behandling af henvendelser i 2. offentlighedsfase og supplerende HVIDBOG RÅSTOFPLAN 2016 Behandling af henvendelser i 2. offentlighedsfase og supplerende høringer Marts 2017 Råstofplan 2016 2. offentlighedsfase Hovedgruppeoversigt 01 Generelt 09. Forsyningsstruktur

Læs mere

2.DEL HVIDBOG RÅSTOFPLAN Behandling af bemærkninger i 2. offentlighedsfase og de supplerende høringer

2.DEL HVIDBOG RÅSTOFPLAN Behandling af bemærkninger i 2. offentlighedsfase og de supplerende høringer 2.DEL HVIDBOG RÅSTOFPLAN 2016 Behandling af bemærkninger i 2. offentlighedsfase og de supplerende høringer Februar 2017 Regional Udvikling Kontoret for Jordforurening og Råstoffer Februar 2017 Råstofplan

Læs mere

Råstofplan 2016. #split# Høringssvar fra Brønderslev Kommune

Råstofplan 2016. #split# Høringssvar fra Brønderslev Kommune #split# Råstofplan 2016 Plan og Miljø Dato: 04-05-2016 Sags. nr.: 86.07.00-P17-1-15 Sagsbeh.: Gorm Pilgaard Jørgensen Lokaltlf.: +4599455109 Ny Rådhusplads 1 9700 Brønderslev Telefon 9945 4545 Fax 9945

Læs mere

Dagsorden. Aalborg Byråd. Mødet den kl Himmerland Golf & Spa Resort, Centervej 1, Gatten, 9640 Farsø

Dagsorden. Aalborg Byråd. Mødet den kl Himmerland Golf & Spa Resort, Centervej 1, Gatten, 9640 Farsø Dagsorden AALBORG BYRÅD Aalborg Byråd Miljø- og Energiudvalget Mødet den 24.01.2018 kl. 13.00 Himmerland Golf & Spa Resort, Centervej 1, Gatten, 9640 Farsø Indholdsfortegnelse Åben 1 Godkendelse af dagsorden

Læs mere

Rebild Kommunes foreløbige høringssvar i forbindelse med forslag til råstofplan 2016 samt forslag til Miljøvurdering og miljørapport.

Rebild Kommunes foreløbige høringssvar i forbindelse med forslag til råstofplan 2016 samt forslag til Miljøvurdering og miljørapport. Center Natur og Miljø Region Nordjylland Råstofgruppen Niels Bohrsvej 30 9220 Aalborg Øst Hobrovej 110 9530 Støvring Telefon 99 88 99 88 raadhus@rebild.dk www.rebild.dk Journalnr: 01.09.00-A00-2-14 Ref.:

Læs mere

Dagsorden. Aalborg Byråd. Mødet den kl Himmerland Golf & Spa Resort A/S, Centervej 1, Gatten

Dagsorden. Aalborg Byråd. Mødet den kl Himmerland Golf & Spa Resort A/S, Centervej 1, Gatten Dagsorden AALBORG BYRÅD Aalborg Byråd Mødet den 24.01.2018 kl. 14.00 Himmerland Golf & Spa Resort A/S, Centervej 1, Gatten Indholdsfortegnelse Åben 1 Godkendelse og gennemgang af dagsorden 1 2 Godkendelse

Læs mere

FORSLAG TIL ÆNDRINGER AF GRAVEOMRÅDER

FORSLAG TIL ÆNDRINGER AF GRAVEOMRÅDER Bilag 1 til Råstofplan 2012 FORSLAG TIL ÆNDRINGER AF GRAVEOMRÅDER Oversigt over forslag til ændringer af graveområder - efter 2. offentlighedsfase Forslag til Råstofplan 2012 Behandling af områder fra

Læs mere

Igangsættelse af VVM og indkaldelse af idéer og forslag Udvidelse af den eksisterende råstofindvinding ved Gunderup

Igangsættelse af VVM og indkaldelse af idéer og forslag Udvidelse af den eksisterende råstofindvinding ved Gunderup Indkaldelse af idéer og forslag Gunderup Igangsættelse af VVM og indkaldelse af idéer og forslag Udvidelse af den eksisterende råstofindvinding ved Gunderup Debatfase fra den 10. december 2014 til den

Læs mere

Godkendelse af høringssvar til Region Nordjylland om ikke at anbefale det foreslåede råstofområde ved Vester Hassing

Godkendelse af høringssvar til Region Nordjylland om ikke at anbefale det foreslåede råstofområde ved Vester Hassing Punkt 9. Godkendelse af høringssvar til Region Nordjylland om ikke at anbefale det foreslåede råstofområde ved Vester Hassing 2017-054657 By- og Landskabsforvaltningen og Miljø- og Energiforvaltningen

Læs mere

Oplæg til debat om Råstofplan 2012. Redegørelse om revision af Råstofplan 2008

Oplæg til debat om Råstofplan 2012. Redegørelse om revision af Råstofplan 2008 Oplæg til debat om Råstofplan 2012 Redegørelse om revision af Råstofplan 2008 Indhold Forord............................................... 3 Planprocessen.......................................... 5 Del

Læs mere

Allerød Kommune. Region Hovedstaden Center for Regional Udvikling Kongens Vænge Hillerød. Høringssvar Ideoplæg til Råstofplan 2016

Allerød Kommune. Region Hovedstaden Center for Regional Udvikling Kongens Vænge Hillerød. Høringssvar Ideoplæg til Råstofplan 2016 Allerød Kommune Region Hovedstaden Center for Regional Udvikling Kongens Vænge 2 3400 Hillerød Åbningstider Mandag-Tirsdag 10-14 Onsdag lukket Torsdag 10-18 Fredag 10-12 Høringssvar Ideoplæg til Råstofplan

Læs mere

Notat om indstillinger til forslag til områder i råstofplan 2012, der sendes i supplerende høring

Notat om indstillinger til forslag til områder i råstofplan 2012, der sendes i supplerende høring NOTAT Råstofplan 2012 supplerende høring Notat om indstillinger til forslag til områder i råstofplan 2012, der sendes i supplerende høring Der er indkommet mere end 100 indsigelser eller bemærkninger til

Læs mere

Rebild Kommunes høringssvar til forslag til råstofplan 2016 samt forslag til Miljøvurdering og miljørapport.

Rebild Kommunes høringssvar til forslag til råstofplan 2016 samt forslag til Miljøvurdering og miljørapport. Center Natur og Miljø Region Nordjylland Råstofgruppen Niels Bohrsvej 30 9220 Aalborg Øst Hobrovej 110 9530 Støvring Telefon 99 88 99 88 raadhus@rebild.dk www.rebild.dk Journalnr: 01.09.00-A00-2-14 Ref.:

Læs mere

Forslag om nyt råstofgraveområde i Råstofplan

Forslag om nyt råstofgraveområde i Råstofplan MILJØVURDERING Forslag om nyt råstofgraveområde i Råstofplan 2016 2027 Munke Bjergby Delområde, gravefelt B. Mindre udvidelse mod vest Sorø Kommune Side 1 Beskrivelse af området Det foreslåede nye råstofgraveområde

Læs mere

Referat. Aalborg Byråd. Mødet den kl Himmerland Golf & Spa Resort A/S, Centervej 1, Gatten

Referat. Aalborg Byråd. Mødet den kl Himmerland Golf & Spa Resort A/S, Centervej 1, Gatten Referat AALBORG BYRÅD Aalborg Byråd By- og Landskabsudvalget Mødet den 24.01.2018 kl. 13.25-13.45 Himmerland Golf & Spa Resort A/S, Centervej 1, Gatten Indholdsfortegnelse Åben 1 Godkendelse og gennemgang

Læs mere

Høringssvar til Region Syddanmark angående råstofområder i Varde Kommune

Høringssvar til Region Syddanmark angående råstofområder i Varde Kommune Dato 27.01.2012 Dok.nr. 1064969 Sagsnr. 134497 Ref. AGSC Høringssvar til Region Syddanmark angående råstofområder i Varde Kommune Varde Kommune har modtaget Region Syddanmarks Forslag til råstofplan 2012.

Læs mere

Forslag til Råstofplan 2016 for Region Nordjylland - aftalenotat med statens bemærkninger og konklusioner herpå

Forslag til Råstofplan 2016 for Region Nordjylland - aftalenotat med statens bemærkninger og konklusioner herpå NOTAT Naturforvaltning J.nr. NST-711-00033 Ref. GEAGG/AUP Den 30. juni 2016 Forslag til Råstofplan 2016 for Region Nordjylland - aftalenotat med statens bemærkninger og konklusioner herpå Region Nordjylland

Læs mere

Referat. Aalborg Byråd. Mødet den kl Himmerland Golf & Spa Resort, Centervej 1, Gatten, 9640 Farsø

Referat. Aalborg Byråd. Mødet den kl Himmerland Golf & Spa Resort, Centervej 1, Gatten, 9640 Farsø Referat AALBORG BYRÅD Aalborg Byråd Mødet den 24.01.2018 kl. 13.25-13.45 Himmerland Golf & Spa Resort, Centervej 1, Gatten, 9640 Farsø Indholdsfortegnelse Åben 1 Godkendelse af dagsorden 1 2 Godkendelse

Læs mere

Referat. Aalborg Byråd. Mødet den kl Himmerland Golf & Spa Resort, Centervej 1, Gatten, 9640 Farsø

Referat. Aalborg Byråd. Mødet den kl Himmerland Golf & Spa Resort, Centervej 1, Gatten, 9640 Farsø Referat AALBORG BYRÅD Aalborg Byråd Mødet den 24.01.2018 kl. 12.45-13.25 Himmerland Golf & Spa Resort, Centervej 1, Gatten, 9640 Farsø Indholdsfortegnelse Åben 1 Godkendelse af dagsorden 1 2 Drøftelse

Læs mere

Notat. Region Nordjylland Foreløbig naturkonsekvensvurdering af råstofindvinding i et foreslået graveområde INDHOLD. 1 Baggrund...

Notat. Region Nordjylland Foreløbig naturkonsekvensvurdering af råstofindvinding i et foreslået graveområde INDHOLD. 1 Baggrund... Notat Region Nordjylland Foreløbig naturkonsekvensvurdering af råstofindvinding i et foreslået graveområde ved Ejerslev Nord INDHOLD 27. Oktober 2015 Projekt nr. 220849 Dokument nr. 1217638510 Version

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 1 Kommuneplan Molerindvinding ved Stærhøj Forslag: Juni 2014 Morsø Kommune FORSLAG KOMMUNEPLANTILLÆG

Kommuneplantillæg nr. 1 Kommuneplan Molerindvinding ved Stærhøj Forslag: Juni 2014 Morsø Kommune FORSLAG KOMMUNEPLANTILLÆG Kommuneplantillæg nr. 1 Kommuneplan 2013-2025 Molerindvinding ved Stærhøj Forslag: Juni 2014 Morsø Kommune FORSLAG KOMMUNEPLANTILLÆG Hvad er et kommuneplantillæg?? Behov for at ændre kommuneplanen kan

Læs mere

Indkaldelse af idéer og forslag til Råstofplan 2012 Redegørelse om revision af Råstofplan 2008

Indkaldelse af idéer og forslag til Råstofplan 2012 Redegørelse om revision af Råstofplan 2008 Til råstofindvindere i Region Nordjylland Organisationer Kommuner i Region Nordjylland Statslige myndigheder Følgegruppen om Råstofplan 2012 Regionsrådet Indkaldelse af idéer og forslag til Råstofplan

Læs mere

Sammenfattende miljøredegørelse for Råstofplan

Sammenfattende miljøredegørelse for Råstofplan Dato: 28. oktober 2016 Sammenfattende miljøredegørelse for Råstofplan 2016-2027 Indledning og baggrund Denne sammenfattende miljøredegørelse indgår som bilag ved Regionsrådets beslutning om endelig vedtagelse

Læs mere

DEBATOPLÆG. Grusgraven omkørselsvejen 1, stenlille. Region Sjælland, Miljø & Ressourcer Alleen 15, 4180 Sorø .:

DEBATOPLÆG. Grusgraven omkørselsvejen 1, stenlille. Region Sjælland, Miljø & Ressourcer Alleen 15, 4180 Sorø  .: Grusgraven omkørselsvejen 1, stenlille DEBATOPLÆG INDKALDELSE AF IDEER OG FORSLAG TIL VVM REDEGØRELSE Region Sjælland, Miljø & Ressourcer Alleen 15, 4180 Sorø Email.: naturmiljo@regionsjaelland.dk Side

Læs mere

Forslag om nyt råstofgraveområde i Råstofplan 2016 2027

Forslag om nyt råstofgraveområde i Råstofplan 2016 2027 MILJØVURDERING Forslag om nyt råstofgraveområde i Råstofplan 2016 2027 Faxe Graveområde, mindre udvidelse mod sydvest Faxe Kommune Side 1 Beskrivelse af området Det foreslåede nye råstofgraveområde omfatter

Læs mere

HVIDBOG FORSLAG TIL RÅSTOFPLAN Behandling af henvendelser i for-offentlighedsfasen

HVIDBOG FORSLAG TIL RÅSTOFPLAN Behandling af henvendelser i for-offentlighedsfasen HVIDBOG FORSLAG TIL RÅSTOFPLAN 2016 Behandling af henvendelser i for-offentlighedsfasen December 2015 Læsevejledning Hvidbog Hvidbogen er opdelt i to dele. Første del omhandler bemærkninger angående redegørelsen

Læs mere

Scoping af planer og programmer i forhold til miljøvurdering

Scoping af planer og programmer i forhold til miljøvurdering Scoping af planer og programmer i forhold til miljøvurdering Nedenstående matrice er et hjælpeværktøj særligt til scoping af planer og programmer, der er omfattet af lovens 3, stk. 1 nr. 1 og 3, stk. 1

Læs mere

Projektets karakteristika

Projektets karakteristika Skema til brug ved screening af projekter på bilag 2 Kriterier iht. bilag 6 i lov nr. 425 af 18. maj 2016 Projektets karakteristika Projektbeskrivelse jf. ansøgningen Råstofgrav - Indvinding af ca. 100.000m3

Læs mere

Punkt nr Udsendelse af forslag til Råstofplan 2016 med tilhørende miljøvurdering i offentlig høring Bilag 7 - Side -1 af 1

Punkt nr Udsendelse af forslag til Råstofplan 2016 med tilhørende miljøvurdering i offentlig høring Bilag 7 - Side -1 af 1 Bilag 7 - Side -1 af 1 Center for Regional Udvikling Enhed for Klima og Ressourcer Kongens Vænge 2 3400 Hillerød Til: Miljø- og trafikudvalget Telefon 38 66 50 00 Mail 38 66 55 64 Web www.regionh.dk Dato:

Læs mere

Oplæg til debat om Råstofplan 2016

Oplæg til debat om Råstofplan 2016 December 2014 Oplæg til debat om Råstofplan 2016 Redegørelse om revision af Råstofplan 2012 1 INDHOLD Forord... 4 Planprocessen... 6 Oplæg til debat om Råstofplan 2016... 8 Redegørelse om revision af

Læs mere

BILAG 3. Oversigt over retningslinieændringer FORSLAG TIL RÅSTOFPLAN 2012 RETNINGSLINIEÆNDRINGER

BILAG 3. Oversigt over retningslinieændringer FORSLAG TIL RÅSTOFPLAN 2012 RETNINGSLINIEÆNDRINGER BILAG 3 Oversigt over retningslinieændringer FORSLAG TIL RÅSTOFPLAN 2012 RETNINGSLINIEÆNDRINGER OVERSIGT OVER RETNINGSLINIEÆNDRINGER Kap. 4. Retningslinier for den fremtidige råstofforsyning Gældende retningslinier

Læs mere

Skriftlig høring Endelige bemærkninger fra Jammerbugt Kommune til forslag til Råstofplan 2016, Gøttrup Sø

Skriftlig høring Endelige bemærkninger fra Jammerbugt Kommune til forslag til Råstofplan 2016, Gøttrup Sø J.nr. 2016-004030 Skriftlig høring Endelige bemærkninger fra Jammerbugt Kommune til forslag til Råstofplan 2016, Gøttrup Sø Resumé Jammerbugt Kommune har netop fremsendt deres endelige bemærkning vedrørende

Læs mere

VVM-screening af råstofindvinding ved Gøttrup

VVM-screening af råstofindvinding ved Gøttrup VVM-screening af råstofindvinding ved Gøttrup Notat om VVM-screening af råstofindvinding på Gøttrupvej, Gøttrup matr. nr. 25z Gøttrup by, Gøttrup og Gøttrupengevej, Gøttrup matr.nr. 27ai Gøttrup by, Gøttrup.

Læs mere

Rambøll har kigget nærmere på afslaget og har i det følgende kommenteret på afslaget og hvad, der taler for indvinding af råstoffer

Rambøll har kigget nærmere på afslaget og har i det følgende kommenteret på afslaget og hvad, der taler for indvinding af råstoffer NOTAT Projekt Grusgravning i Vester Hornstrup Kunde Jørgen og Peter Olesen Notat nr. 01 Dato 2012-02-06 Til Fra Kopi til Region Syddanmark, Andreas Blinkenberg Rambøll, Niels N. Christensen og Trine Mehlsen

Læs mere

Igangsættelse af VVM og indkaldelse af idéer og forslag

Igangsættelse af VVM og indkaldelse af idéer og forslag Igangsættelse af VVM og indkaldelse af idéer og forslag Udvidelse af den eksisterende råstofindvinding ved Øde Hastrup, Roskilde Debatperiode fra den 16. marts til den 19. april 2015. Send dine idéer og

Læs mere

AFGØRELSE i sag om vedtagelse af Råstofplan 2012 for Region Nordjylland

AFGØRELSE i sag om vedtagelse af Råstofplan 2012 for Region Nordjylland Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 30. oktober 2013 J.nr.: NMK-220-00064 Ref.: KBP AFGØRELSE i sag om vedtagelse af Råstofplan 2012 for Region Nordjylland

Læs mere

Forslag til Råstofplan 2016

Forslag til Råstofplan 2016 NOTAT Regional Udvikling Råstoffer 20. januar 2016 Forslag til Råstofplan 2016 Særlige problemstillinger i relation til planlægning og indvinding af moler på Mors Baggrund Som led i revision af den nugældende

Læs mere

UDKAST MILJØVURDERING. Forslag om nyt råstofgraveområde i Råstofplan Hoby Graveområde - udvidelse Lolland Kommune

UDKAST MILJØVURDERING. Forslag om nyt råstofgraveområde i Råstofplan Hoby Graveområde - udvidelse Lolland Kommune MILJØVURDERING UDKAST Forslag om nyt råstofgraveområde i Råstofplan 2016-2027 Hoby Graveområde - udvidelse Lolland Kommune Kort med udvalgte miljøparametre til forslag om udvidelse af graveområde, Hoby

Læs mere

Indkaldelse af idéer og forslag til Råstofplan 2016 Redegørelse om revision af råstofplan. Indkomne bemærkninger

Indkaldelse af idéer og forslag til Råstofplan 2016 Redegørelse om revision af råstofplan. Indkomne bemærkninger Indkaldelse af idéer og forslag til Råstofplan 2016 Redegørelse om revision af råstofplan. Indkomne bemærkninger Hovedgruppeoversigt 1. Statslig myndighed 2. Regional myndighed 3. Kommunal myndighed 4.

Læs mere

Område Arealet er på ca. 0,4 ha. Arealet ligger i byzone, men bruges i dag til juletræer.

Område Arealet er på ca. 0,4 ha. Arealet ligger i byzone, men bruges i dag til juletræer. SCREENING FOR MILJØVURDERING Ophævelse af lokalplan nr. 3.6 Baggrund og formål Det eksisterende erhvervsareal i Ravnkilde er ved at være solgt. Der er dog et markareal vest og nord for det eksisterende

Læs mere

Gyngstrup, Nordfyns Kommune

Gyngstrup, Nordfyns Kommune Gyngstrup, Nordfyns Kommune 1 Ansøgning om graveområde Alex Andersen Ølund A/S har foreslået udvidelse af det eksisterende graveområde ved Krogsbølle inden for det nuværende interesseområde. Ansøger har

Læs mere

Skema til brug for screening (VVM-pligt) VVM Myndighed. Region Midtjylland

Skema til brug for screening (VVM-pligt) VVM Myndighed. Region Midtjylland Bilag A VVM Myndighed Basis oplysninger Skema til brug for screening (VVM-pligt) Region Midtjylland Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen: Navn og adresse på bygherre Indvinding af sand, grus og sten på

Læs mere

Projektets karakteristika

Projektets karakteristika Skema til brug ved screening af projekter på bilag 2 Kriterier iht. bilag 6 i lov nr. 425 af 18. maj 2016 Projektets karakteristika Projektbeskrivelse jf. ansøgningen Råstofgrav - Indvinding af ca. 500.000m

Læs mere

Projektets karakteristika

Projektets karakteristika Skema til brug ved screening af projekter på bilag 2 Kriterier iht. bilag 6 i lbk nr. 448 af 10. maj 2017 Projektets karakteristika Projektbeskrivelse jf. ansøgningen Fortsættelse og udvidelse af eksisterende

Læs mere

SCREENING FOR MILJØVURDERING

SCREENING FOR MILJØVURDERING Bilag 1 SCREENING FOR MILJØVURDERING Indsatsplan for indsatsområdet omkring Guldbæk og Øster Hornum En plan for beskyttelse af drikkevandet Baggrund og formål Indsatsplanen for Guldbæk og Øster Hornum

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 9, Råstofindvinding ved Stærhøj

Kommuneplantillæg nr. 9, Råstofindvinding ved Stærhøj Kommuneplantillæg nr. 9, Råstofindvinding ved Stærhøj August 2016 INDHOLD 1 Baggrund... 3 2 Området... 5 3 Nye retningslinjer... 9 4 Redegørelse... 10 5 Bilag 1... 18 Side 2 af 19 1 Baggrund Lovgivning

Læs mere

Vedr. de væsentligste ændringer siden Forslag til Råstofplan ) Større ændringer i afgrænsningen af graveområder og interesseområder

Vedr. de væsentligste ændringer siden Forslag til Råstofplan ) Større ændringer i afgrænsningen af graveområder og interesseområder Notat Vedr. de væsentligste ændringer siden Forslag til Råstofplan 2012 Siden forslaget til råstofplan 2012 blev vedtaget af Regionsrådet i december 2011 har det været i høring. I høringsperioden har regionen

Læs mere

Lokalplanområdet vurderes at være artsfattigt og med relativt lav naturværdi.

Lokalplanområdet vurderes at være artsfattigt og med relativt lav naturværdi. Ingen Ikke væsentlig Væsentlig Miljøvurdering af planer og programmer Screeningsskema iht. lovbekendtgørelse nr. 936 af 24/9 2009. Screeningen (forundersøgelsen) omfatter sandsynlige væsentlige påvirkning

Læs mere

Bilag 1 SCREENING FOR MILJØVURDERING

Bilag 1 SCREENING FOR MILJØVURDERING Bilag 1 SCREENING FOR MILJØVURDERING Indsatsplan Rold Skov - Hellum En plan for beskyttelse af drikkevandet Det er de grønne skraverede områder, der er omfattet af indsatsplanen. Baggrund og formål Indsatsplan

Læs mere

Projektets karakteristika

Projektets karakteristika Skema til brug ved screening af projekter på bilag 2 Kriterier iht. bilag 6 i lov nr. 425 af 18. maj 2016 Projektets karakteristika Projektbeskrivelse jf. ansøgningen Råstofindvinding og forarbejdning

Læs mere

VURDERING AF LANDSKABELIGE FORHOLD VED GRAVEOMRÅDET STÆRHØJ. Kort 1: Kort over graveområdet ved Stærhøj

VURDERING AF LANDSKABELIGE FORHOLD VED GRAVEOMRÅDET STÆRHØJ. Kort 1: Kort over graveområdet ved Stærhøj Notat VURDERING AF LANDSKABELIGE FORHOLD VED GRAVEOMRÅDET STÆRHØJ 5. oktober 2015 Projekt nr. 220849 Dokument nr. 1217606063 Version 2 Udarbejdet af SEH Kontrolleret af Godkendt af 1 BAGGRUND Graveområdet

Læs mere

Region Syddanmark. Februar 2016 MILJØVURDERING AF RÅSTOFGRAVEOMRÅDE FREDERIKSHÅB TIL RÅSTOFPLAN Vejle Kommune

Region Syddanmark. Februar 2016 MILJØVURDERING AF RÅSTOFGRAVEOMRÅDE FREDERIKSHÅB TIL RÅSTOFPLAN Vejle Kommune Region Syddanmark Februar 2016 MILJØVURDERING AF RÅSTOFGRAVEOMRÅDE FREDERIKSHÅB TIL RÅSTOFPLAN 2016 Vejle Kommune 1 Indledning... 4 2 Ikke teknisk resumé... 5 3 Beskrivelse af det miljøvurderede areal...

Læs mere

Bemærkninger til udpegning af Vindekildeområdet som muligt råstofområde

Bemærkninger til udpegning af Vindekildeområdet som muligt råstofområde Center for Regional Udvikling Kongens Vænge 2 3400 Hillerød Telefon 38 66 50 00 Direkte 38 66 56 59 Web www.regionh.dk Dato: 30. januar 2017 Bemærkninger til udpegning af Vindekildeområdet som muligt råstofområde

Læs mere

Forslag til råstofplan 2012

Forslag til råstofplan 2012 Bilag 2: Forslag til ændring af retningslinjer for råstofindvinding og efterbehandling. Teksten fra Råstofplan 2008 vist til venstre og forslag til ændringer vist til højre. Tekst der udgår eller erstattes

Læs mere

Alslev, Varde Kommune

Alslev, Varde Kommune Alslev, Varde Kommune 1 Ansøgning om graveområde Styrup A/S Anlæg har fremsendt forslag til graveområde på matr.nr. 8a, 14e og 9cx Alslev By, Alslev. Området ligger 1 km sydøst for Alslev og 5 km sydvest

Læs mere

Faurskov, Assens Kommune

Faurskov, Assens Kommune Faurskov, Assens Kommune 1 Ansøgning om graveområde Kirsten og Bent Elvang, som ejer matr.nr. 5 k Faurskov, Kerte har foreslået et areal udlagt som nyt graveområde. Arealet der er 5 ha stort ligger 2 km

Læs mere

Kongerslev Kalk A/S Aalborg Kommune

Kongerslev Kalk A/S Aalborg Kommune Habitatkonsekvensvurdering i forbindelse med forsat indvinding af kalk på Kongerslev Kalk samt udvidelse af graveområdet mod nord og vest Debatfase 18. december 2014 til 16. februar 2015 Kongerslev Kalk

Læs mere

Forhøring vedr. råstofindvinding på matr. nr. 236 Strandmarken, Hasle Jorder, Bornholms Regionskommune

Forhøring vedr. råstofindvinding på matr. nr. 236 Strandmarken, Hasle Jorder, Bornholms Regionskommune Teknik & Miljø Skovløkken 4, Tejn 3770 Allinge Diverse myndigheder og naboer inden for 300 m fra det ansøgte område m.fl. Bornholms Regionskommune Teknik & Miljø CVR: 26 69 63 48 11. juli 2016 J. nr. 01.09.00P19-0048

Læs mere

Øvrige områder RÅSTOFPLAN REGION SJÆLLAND

Øvrige områder RÅSTOFPLAN REGION SJÆLLAND Retningslinjer Generelle retningslinjer Graveområder Sand, sten, grus, kalk, kridt og ler skal primært graves indenfor de lokale eller regionale graveområder, som er angivet på figur 5. Graveområderne

Læs mere

Hvidbog for Slagelse Kommune

Hvidbog for Slagelse Kommune Hvidbog for Slagelse Kommune 13. december 2012 over indsigelser og bemærkninger for 2. offentlige høring af forslag til Råstofplan for Region Sjælland 2012-2023 Indhold Regionsrådets beslutning Hvidbogen

Læs mere

Skema til projektafgrænsning

Skema til projektafgrænsning Skema til projektafgrænsning Projektets navn: Lokalplan 311 Off formål, børnehave Støvring Ådal, Støvring Projektansvarlig: Toke Rinfeldt-Iversen (TRI) Miljøvurdering er påbegyndt: 28. 04.17 Miljøvurdering

Læs mere

Fovslet, Kolding Kommune

Fovslet, Kolding Kommune Fovslet, Kolding Kommune 1 Ansøgning om graveområde Ejer af matr. nr. 6a, 37 og 59 Fovslet, Ødis, Jens Leth-Petersen har fremsendt forslag til nyt graveområde på 57 ha. På ejendommen har der været gravet

Læs mere

KOMMUNEPLANTILLÆG FORSLAG

KOMMUNEPLANTILLÆG FORSLAG FORSLAG Forslag til Kommuneplantillæg nr. 12 for Kommuneplan 2013-2015 Molerindvinding ved Stærhøj Februar 2017 Morsø Kommune - www.morsoe.dk KOMMUNEPLANTILLÆG Hvad er et kommuneplantillæg? Behov for at

Læs mere

Aalborg Kommunes høringssvar til Region Nordjyllands fornyede offentlige høring af Råstofplan Hvorupområdet

Aalborg Kommunes høringssvar til Region Nordjyllands fornyede offentlige høring af Råstofplan Hvorupområdet #BREVFLET# Click here to enter text. Dokument: Neutral titel Aalborg Kommune, Direktøren Stigsborg Brygge 5, 9400 Nørresundby Region Nordjylland Niels Bohrs Vej 30 9220 Aalborg Øst raastoffer@rn.dk 13-12-2016

Læs mere

Natur- og Miljøklagenævnet Rentemestervej 8 2400 København NV nmkn@nmkn.dk

Natur- og Miljøklagenævnet Rentemestervej 8 2400 København NV nmkn@nmkn.dk Natur- og Miljøklagenævnet Rentemestervej 8 2400 København NV nmkn@nmkn.dk Dato Klage over fredning ved Gl. Lejre og Ledreborg Allé FS 32/2012 Region Sjælland ønsker at indbringe Fredningsnævnet for Østsjællands

Læs mere

Screeningsafgørelse - der er ikke er krav om miljøvurdering i forbindelse med ansøgning om tilladelse til erhvervsmæssig råstofindvinding

Screeningsafgørelse - der er ikke er krav om miljøvurdering i forbindelse med ansøgning om tilladelse til erhvervsmæssig råstofindvinding Otto Chrestensen Stensbækvej 16, Arnum 6510 Gram CVR-NR: 47124719 Miljø og Råstoffer Kontaktperson: Niels Koch E-mail: niels.koch@rsyd.dk Direkte tlf.: 76 63 19 45 Dato: 12. september 2017 Journalnr.:

Læs mere

Hvidbog for Ringsted Kommune

Hvidbog for Ringsted Kommune Hvidbog for Ringsted Kommune 13. december 2012 over indsigelser og bemærkninger for 2. offentlige høring af forslag til Råstofplan for Region Sjælland 2012-2023 Indhold Regionsrådets beslutning Hvidbogen

Læs mere

Screeningsafgørelse om at der ikke er krav om miljøvurdering i forbindelse med ansøgning om tilladelse til erhvervsmæssig råstofindvinding

Screeningsafgørelse om at der ikke er krav om miljøvurdering i forbindelse med ansøgning om tilladelse til erhvervsmæssig råstofindvinding Kudsk & Dahl A/S CVR-NR: 49857217 Sendt på mail: tl@kudsk-dahl.dk Miljø og Råstoffer Kontaktperson: Camilla Bjerre Scheffel E-mail: cbs@rsyd.dk Direkte tlf.: 29 20 19 27 Den 14. december 2017 Journal nr.:

Læs mere

Bilag 2 - Den statslige indsigelse til Råstofplan 2012

Bilag 2 - Den statslige indsigelse til Råstofplan 2012 Bilag 2 - Den statslige indsigelse til Råstofplan 2012 Indhold Indsigelse fra staten (Naturstyrelsen), Indsigelse mod Region Nordjyllands forslag til Råstofplan 2012 Referat af forhandlingsmøde vedrørende

Læs mere

Forhøring vedr. råstofindvinding på areal af matr. nr. 4a, Strandmarken, Hasle Jorder, Bornholms Regionskommune

Forhøring vedr. råstofindvinding på areal af matr. nr. 4a, Strandmarken, Hasle Jorder, Bornholms Regionskommune Teknik & Miljø Skovløkken 4, Tejn 3770 Allinge Diverse myndigheder og naboer inden for 300 m fra det ansøgte område Bornholms Regionskommune Teknik & Miljø 12. juni 2017 J. nr. 01.09.00P19-0050 Forhøring

Læs mere

Region Nordjylland vurdering/indstilling:

Region Nordjylland vurdering/indstilling: B 138 Vesthimmerlands Kommune Region Nordjylland har i brev dateret 18. maj 2011 indkaldt ideer og forlag vedr. anvendelse af interesse området ved Blære. Dette medfører ikke nye bemærkninger fra Vesthimmerlands

Læs mere

Tillæg nr. 3 til Herning Kommuneplan Rammeområde T23 Teknisk anlæg til solceller ved Kollund Byvej 85

Tillæg nr. 3 til Herning Kommuneplan Rammeområde T23 Teknisk anlæg til solceller ved Kollund Byvej 85 Tillæg nr. 3 til Rammeområde T23 Teknisk anlæg til solceller ved Kollund Byvej 85 Om kommuneplantillægget Et kommuneplantillæg er en del af kommuneplanen. Kommuneplanen er ikke direkte bindende for borgerne.

Læs mere

UDKAST MILJØVURDERING. Forslag om nyt råstofgraveområde i Råstofplan 2016-2027

UDKAST MILJØVURDERING. Forslag om nyt råstofgraveområde i Råstofplan 2016-2027 MILJØVURDERING UDKAST Forslag om nyt råstofgraveområde i Råstofplan 2016-2027 Bregninge Delområde, udvidelse mod nordøst ved Bjergsted Kalundborg Kommune Screening - Miljøvurdering (SMV) Kort med udvalgte

Læs mere

HVIDBOG FORSLAG TIL RÅSTOFPLAN 2016. Behandling af henvendelser i for-offentlighedsfasen

HVIDBOG FORSLAG TIL RÅSTOFPLAN 2016. Behandling af henvendelser i for-offentlighedsfasen HVIDBOG FORSLAG TIL RÅSTOFPLAN 2016 Behandling af henvendelser i for-offentlighedsfasen Marts 2016 Regional Udvikling Kontoret for Jordforurening og Råstoffer Marts 2016 Læsevejledning Hvidbog Hvidbogen

Læs mere

Højes Dong, Svendborg Kommune

Højes Dong, Svendborg Kommune Højes Dong, Svendborg Kommune 1 Ansøgning om graveområde Ejeren af matr.nr. 21a Gudbjerg by, Gudbjerg, Torben Birkholm, har foreslået nyt graveområde på 7 ha. Området ligger ved Bankevej 10 km nord for

Læs mere

Perbøl, Aabenraa Kommune

Perbøl, Aabenraa Kommune Perbøl, Aabenraa Kommune 1 Ansøgning om graveområde Nymølle Stenindustrier A/S har ansøgt om råstofgraveområde på matr.nr 4, Perbøl, Kliplev. Arealet ligger 1 km vest for firmaets eksisterende grusgrav

Læs mere

Miljøscreeningsskema. Tjekliste til miljøvurdering af forslag til lokalplan nr UDKAST

Miljøscreeningsskema. Tjekliste til miljøvurdering af forslag til lokalplan nr UDKAST UDKAST Miljøscreeningsskema Tjekliste til miljøvurdering af forslag til lokalplan nr. 2016-03 Odsherred Kommune har i samarbejde med Lejerbo udarbejdet en plan for en boligbebyggelse på ejendommen teglværkskrogen

Læs mere

Fortsat grusgravning i Bromme Plantage i Sorø kommune

Fortsat grusgravning i Bromme Plantage i Sorø kommune DEBAT R e g i o n p l a n 2005-2016 DEBAT Regionplan 2005-2016 Tillæg 11 TILLÆG 11 Fortsat grusgravning i Bromme Plantage i Sorø kommune Januar 2006 Et vue over graveområdet i Bromme. Indledning NCC Råstoffer

Læs mere

Trunderup, Assens Kommune

Trunderup, Assens Kommune Trunderup, Assens Kommune 1 Ansøgning om graveområde Råstofentreprenør Freiberg & Jespersen ansøger om et graveområde på ejendommen matr. 8x m.fl. Trunderup der ligger i både Assens og Faaborg-Midtfyn

Læs mere

Administrationsgrundlag og kompetenceregler for ansøgninger om råstofgravetilladelser i Region Sjælland

Administrationsgrundlag og kompetenceregler for ansøgninger om råstofgravetilladelser i Region Sjælland Dato: 6. maj 2014 Brevid: 2294917 Udkast Administrationsgrundlag og kompetenceregler for ansøgninger om råstofgravetilladelser i Region Sjælland Råstofplanens og lovens rammer for behandling af ansøgninger

Læs mere

jujuw & bhjer 31. maj P Indledende screening Ja Nej Bemærkninger Planen er omfattet af lovens bilag 1 eller 2, jf 8 stk. 1 nr.

jujuw & bhjer 31. maj P Indledende screening Ja Nej Bemærkninger Planen er omfattet af lovens bilag 1 eller 2, jf 8 stk. 1 nr. sskema Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete programmer (lov nr. 425 af 18. maj 2016) Tillæg til Udviklingsstrategi 2015 Udført af: Dato: Sagsnr.: jujuw & bhjer 31. maj 2017 01.02.03-P15-1-17

Læs mere

Notat. Region Nordjylland Foreløbig naturkonsekvensvurdering af et foreslået graveområde i Hellum og Siem Skov ved Hellum INDHOLD. 1 Baggrund...

Notat. Region Nordjylland Foreløbig naturkonsekvensvurdering af et foreslået graveområde i Hellum og Siem Skov ved Hellum INDHOLD. 1 Baggrund... Notat Region Nordjylland Foreløbig naturkonsekvensvurdering af et foreslået graveområde i Hellum og Siem Skov ved Hellum INDHOLD 29. Oktober 2015 Projekt nr. 220849 Dokument nr. 1217667297 Version 1 Udarbejdet

Læs mere

Bilag 3 Scoping af ændrede arealudlæg

Bilag 3 Scoping af ændrede arealudlæg BILAG 3 TIL MILJØVURDERING KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 7 1 Bilag 3 Scoping af ændrede arealudlæg Der foretages i bilaget en systematisk gennemgang af planændringer og afledte miljøpåvirkninger. Dette bilag indeholder

Læs mere

AFVISNING af klage i sag om vedtagelse af Råstofplan 2016 for Region

AFVISNING af klage i sag om vedtagelse af Råstofplan 2016 for Region 23. august 2018 Sagsnr.: NMK-220-00123 KlageID: 150681 MIJHH-NMKN AFGØRELSE FRA MILJØ- OG FØDEVAREKLAGENÆVNET AFVISNING af klage i sag om vedtagelse af Råstofplan 2016 for Region Sjælland Miljø- og Fødevareklagenævnet

Læs mere

Tjæreborg, Esbjerg Kommune

Tjæreborg, Esbjerg Kommune Tjæreborg, Esbjerg Kommune 1 Ansøgning om graveområde Tjæreborg Sten & Grus foreslår udvidelse af graveområdet ved Tjæreborg med et areal der tidligere har været gravet, men hvor ansøger vurderer at der

Læs mere

Miljøscreeningsskema. Tjekliste til miljøvurdering af forslag til lokalplan nr X FORSLAG

Miljøscreeningsskema. Tjekliste til miljøvurdering af forslag til lokalplan nr X FORSLAG FORSLAG Tjekliste til miljøvurdering af forslag til lokalplan nr. 2017-0 Odsherred Kommune har udarbejdet en lokalplan for en udvidelse af Odsherred Rådhus på ejendommen Nyvej 22 i Højby. Lokalplanens

Læs mere

Skema til brug ved screening af projekter på bilag 2 Kriterier iht. bilag 6 i lov nr. 448 af 10. maj 2017

Skema til brug ved screening af projekter på bilag 2 Kriterier iht. bilag 6 i lov nr. 448 af 10. maj 2017 Skema til brug ved screening af projekter på bilag 2 Kriterier iht. bilag 6 i lov nr. 448 af 10. maj 2017 Projektets karakteristika Projektbeskrivelse jf. ansøgningen Projektets placering og arealbehov

Læs mere

Forslag til tillæg nr. 31 til Kommuneplan 2013 Forslag til lokalplan nr. 307 Administrationsbygning på Rafns Alle i Støvring

Forslag til tillæg nr. 31 til Kommuneplan 2013 Forslag til lokalplan nr. 307 Administrationsbygning på Rafns Alle i Støvring SCREENING FOR MILJØVURDERING Forslag til tillæg nr. 31 til Kommuneplan 2013 Forslag til lokalplan nr. 307 Administrationsbygning på Rafns Alle i Støvring Baggrund og formål Formålet med planerne er at

Læs mere

Davinde, Odense Kommune

Davinde, Odense Kommune Davinde, Odense Kommune 1 Ansøgning om graveområde Entreprenør Jørn Nielsen har foreslået et nyt graveområde på 2,1 ha på en del af matr.nr. 3ø Davinde By, Davinde. Arealet ligger umiddelbart nord for

Læs mere

Ansvarlig sagsbehandler

Ansvarlig sagsbehandler Beskrivelse af planforslag Klimatilpasningsplanen består af en baggrundsrapport og en decideret tillæg til Kommuneplan 2013. Begge dele skal miljøvurderes i forhold til lovgivningen omkring miljøvurdering

Læs mere

Hønsnap-Kollund, Aabenraa Kommune

Hønsnap-Kollund, Aabenraa Kommune Hønsnap-Kollund, Aabenraa Kommune 1 Ansøgning om to graveområder Aabenraa Kommune foreslår to eksisterende råstofgrave ved Hønsnap og Kollund udlagt som graveområder, idet eksisterende tilladelser påregnes

Læs mere

Kongens Vænge Hillerød

Kongens Vænge Hillerød Region Hovedstaden Kongens Vænge 2 3400 Hillerød 5. oktober 2018 Bemærkninger til debatoplæg til Råstofplan 2020 Region Hovedstaden har offentliggjort et debatoplæg til Råstofplan 2020, hvor regionen indkalder

Læs mere

Klima- og Miljøudvalget Roskilde Kommune Rådhusbuen 1 Postboks Roskilde. Region Sjaelland Alleen Sorø

Klima- og Miljøudvalget Roskilde Kommune Rådhusbuen 1 Postboks Roskilde. Region Sjaelland Alleen Sorø Region Sjaelland Alleen 15 4180 Sorø Att.: Mads Bisgaard Mabis@regionsjaelland.dk; naturmiljo@regionsjaelland.dk Klima- og Miljøudvalget Roskilde Kommune Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46

Læs mere

Afgørelse om, at etablering af eldrevet varmepumpeanlæg ved Ravnkilde Kraftvarmeværk ikke er omfattet af krav om miljøvurdering (ikke VVM-pligtig)

Afgørelse om, at etablering af eldrevet varmepumpeanlæg ved Ravnkilde Kraftvarmeværk ikke er omfattet af krav om miljøvurdering (ikke VVM-pligtig) Center Natur og Miljø RAVNKILDE KRAFTVARMEVÆRK A M B A Skalborgvej 17 9610 Nørager Hobrovej 110 9530 Støvring Telefon 99 88 99 88 raadhus@rebild.dk www.rebild.dk Journalnr: 01.16.04-P19-6-18 Ref.: Lene

Læs mere

Sammenfattende miljøredegørelse for Råstofplan

Sammenfattende miljøredegørelse for Råstofplan Sammenfattende miljøredegørelse for Råstofplan 2012-2023 Indledning og baggrund Dette bilag er en sammenfattende miljøredegørelse, som indgår ved Regionsrådets beslutning om endelig vedtagelse af Råstofplan

Læs mere

Notat VURDERING AF KONSEKVENSER FOR KYSTLANDSKABET VED UDVIDELSE AF GRAVEOMRÅDET VED SKARREHAGE 1 BAGGRUND

Notat VURDERING AF KONSEKVENSER FOR KYSTLANDSKABET VED UDVIDELSE AF GRAVEOMRÅDET VED SKARREHAGE 1 BAGGRUND Notat VURDERING AF KONSEKVENSER FOR KYSTLANDSKABET VED UDVIDELSE AF GRAVEOMRÅDET VED SKARREHAGE 5. oktober 2015 Projekt nr. 220849 Dokument nr. 1217679221 Version 1 Udarbejdet af SEH Kontrolleret af BRE

Læs mere