Robot, fejlfinding på periferiudstyr - operatør Kursus nr. XX

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Robot, fejlfinding på periferiudstyr - operatør Kursus nr. XX"

Transkript

1 Robot, fejlfinding på periferiudstyr - operatør Kursus nr. XX Automatik og Robot afd. EUC Sønderborg

2 Side 2 af 26 Forord Montering og betjening af robottens periferi-udstyr anvendes som teoribog og opgave kompendium på efteruddannelses kurser inden for automatik og robot området. Hvis du har kommentarer eller rettelser, kan de afleveres til din lærer eller sendes til rkm@eucsyd.dk. Robot video-manualer ligger alle på PCérne i robotlokalet, på PCéns skrivebord under mappen Robot video manualer. Alle videomanualer starter med et nr. f.eks. 04 Status indgange ABB SC5 (i dette tilfælde nr. 04) for at alle videoer ligger i rækkefølge, så de er hurtige at fine. Manualer, dette kompendium, og andet materiale ligger alle på PCérne i robotlokalet, på PCéns skrivebord under mappen KURSER og så Robottens periferi-udstyr Der er en stikordsliste på de bagerste sider i dette dokument. Version af dette dokument, se dato-tid for filnavn under sidefod HUSK at gem dine projekter på F drevet, C køre som frossen drev, så de filer der gemmes, vil slettes hver gang PCén startes op! Brugernavn og password til PCére, brug det personlige login, du har fået udleveret af din underviser.

3 Side 3 af 26 Indholdsfortegnelse Forord... 2 Indholdsfortegnelse... 3 Målformulering for dette kursus... 4 Elektriske målinger... 5 Digitalinstrument... 5 Anvendelse og opbygning... 5 Display... 6 Måleteknik... 6 Generelt... 6 Spændingsmåling... 6 Indstilling... 7 Strømmåling... 7 Indstilling... 7 Modstandsmåling... 7 Indstilling... 7 Diodetest... 7 Nøgleskema... 9 Kontakter... 9 Styrestrømsforbrugere Strømveje Slutte/brydekors Symboler Nøgleskema PLC-styring OG-funktion ELLER-funktion Kombinatorisk Programeksempel Tilslutningsdiagram PLC-program Program beskrivelse Øvelse : Nøgleskema Stikordsregister... 26

4 Side 4 af 26 Målformulering for dette kursus Titel: Robot, fejlfinding på periferiudstyr - operatør Varighed: 2,0 dage Efter gennemført uddannelse kan deltageren på begynderniveau modulfejlfinde på industrirobottens periferiudstyr ved hjælp af dokumentation og måleudstyr, som anvendes på industrielle produktionsanlæg. Deltageren kan anvende et multimeter for fejlfinding, herunder kende til elektriske grundbegreber. Deltageren kan på begynderniveau, foretage udbedring af fejl på periferiudstyr, herunder udskifte defekte moduler. Deltageren kan overholde gældende sikkerhedsregler ved arbejde på robotanlæg.

5 Side 5 af 26 Elektriske målinger Digitalinstrument Anvendelse og opbygning Digitale måleinstrumenter anvendes i mange tilfælde, da disse er meget robuste og tåler derfor ret store fysiske påvirkninger. De anvendes i stor udstrækning på reparationsværksteder og i forbindelse med fejlfinding på maskinanlæg. Et meget anvendt instrument er digitale multimeter. Instrumentet er forsynet med flere måleområder for både AC og DC spænding, samt måleområder for strøm og modstand. Foruden disse områder kan det også være forsynet med specielle måleområder for f.eks. gennemgang, temperatur, diodetest og lignende. Hovedparten af de digitale instrumenter er forsynet med automatisk områdeskift, dvs. at instrumentet selv skifter mellem måleområderne. Det digitale instrument er almindeligvis forsynet med 3 til 5 cifre og med flydende komma. Ofte er det mest betydende ciffer kun et halvt ciffer. Det betyder at det kun kan vise tallet 1. Et sådant instrument, som benævnes 3,5 ciffer, kan maksimalt vise 1999, medens et 4 ciffer instrument kan vise 9999.

6 Side 6 af 26 Display Når der tændes for instrumentet, tændes hele displayet, og instrumentet foretager en selvtest. På et Fluke 23 bliver digitalvisningen opdateret 2,5 gange pr. sekund, mens analogvisningen opdateres 25 gange pr sekund. OL betyder overload, og vises når måleværdien er større end måleområdet. Et batteri symbol tændes i displayet, når batteriet har ca. 100 driftstimer tilbage. Måleteknik Generelt Et universalinstrument kan anvendes til måling af strøm, spænding og modstand. I dag anvendes som regel et digitalinstrument, der foruden de nævnte målinger kan udføre en række specialmålinger, som fx temperatur, diodetest o. lign. Digitalinstrumentet er som regel mere robust og billigere end et tilsvarende viserinstrument. Et digitalt universalinstrument eller digital multimeter, er typisk forsynet med flere måleområder for både vekselspænding og jævnspænding samt måleområder for strøm og modstand. Spændingsmåling Hvis man ønsker at måle spændingen på tilsluttes instrumentet parallelt over målepunktet. Spændingen aflæses på displayet.

7 Side 7 af 26 Indstilling Med omskifteren vælges en af de 3 muligheder for spændingsmåling: Vekselspænding V Jævnspænding V = Jævnspænding 300 mv = I måleområdet 300 mv angives den målte værdi i mv. Strømmåling Hvis man ønsker, at måle strømmen i et kredsløb tilsluttes et instrumentet i serie med belastningen. Kredsløbet afbrydes før instrumentet indskydes. Indstilling Med omskifteren vælges en af de to muligheder for strømmåling. Der kan vælges mellem vekselstrøm og jævnstrøm, A ~ eller A=. Ved strømmålinger indtil 300 ma anvendes bøsningerne 300 ma og COM, som vist på tegningen. Ved målinger op til 10 A anvendes bøsningerne 10 A og COM. Modstandsmåling Hvis man ønsker at modstanden i glødelampen tilsluttes et ohmmeter. Et ohmmeter må kun tilsluttes i spændingsløs tilstand. Indstilling Diodetest Omskifteren sættes i position Ω. Tilslut måleledningerne til Ω og COM, som vist på tegningen. Instrumentet kan anvendes til at gennemmåle en diodestrækning.

8 Side 8 af 26 Instrumentet viser gennemslagsspændingen i V. Er gennemslagsspændingen mindre end 0,7 V, gives et kort lydsignal.

9 Side 9 af 26 Nøgleskema Generelt Et nøgleskema er en oversigt over, hvorledes komponenter indgår i et elektrisk styrekredsløb. Komponenterne indtegnes i skemaet mellem to vandrette linier, der skal symbolisere forsyningsspændingen. Spænding Forsyningspændingen i kredsløbet er bestemt af styrestrømsforbrugernes mærkespænding. Spændingen vil som ofte være 24 V eller 230 V. 230 V I dette afsnit er der anvendt 220 V styrespænding Krav For at kunne lave en styring efter en tegning er det nødvendigt at have nogle faste regler for tegninger. Disse regler er nærmere beskrevet af Dansk standard (DS). Kontakter Kontakter tegnes altid uaktiverede og med bevægelse fra venstre mod højre. Symboler Der findes to grundtyper: Sluttekontakt Brydekontakt Tegningen ovenfor viser en sluttekontakt, som slutter en elektrisk forbindelse ved aktivering.

10 Side 10 af 26 Tegningen ovenfor viser en brydekontakt, som bryder en elektrisk forbindelse ved aktivering. Tegningen ovenfor viser en startkontakt, som er en håndbetjent fjederpåvirket sluttekontakt, der anvendes til start af en kontaktor. Trykknappen er grøn og mærket I. Tegningen ovenfor viser en stopkontakt, som er en håndbetjent fjederpåvirket brydekontakt, der anvendes til stop af en kontaktor. Trykknappen er rød og mærket 0 Styrestrømsforbrugere Til forbrugere af styrestrøm er der i almindelige styringer to typer: Signallamper Kontaktorspoler Tegningen ovenfor viser en signallampe, der anvendes til tilbagemeldinger fra styringen. Tegningen ovenfor viser en spole, som anvendes til at trække den enkelte kontaktor eller relæ.

11 Side 11 af 26 Strømveje En strømvej er en lodret linie, der gennem eventuelle kontakter og styrestrømsforbrugere forbinder de to vandrette linier. 230 V Nøgleskemaet læses ved at starte i øverste venstre hjørne og læse lodret ned, når der er en strømvej. 230 V For bedre at kunne overskue et nøgleskema er de enkelte strømveje nummereret fortløbende. Mærkning Komponenterne i et nøgleskema skal mærkes med bestemte bogstaver og fortløbende numre. Fx skal signallamper mærkes med bogstavet H. Den første lampe i skemaet mærkes H1, den næste H2 osv. Styrestrømsforbrugere placeres nederst i skemaet, hvor den ene pol forbindes til nul. Kontakter placeres i den øverste del.. Betjeningskontakter benævnes S

12 Side 12 af 26 Signallamper benævnes H Kontaktorer benævnes K Sikringer og motorværn benævnes F Slutte/brydekors 230 V Ved store styringer er der ofte mange strømveje mellem kontaktorspolen og de tilhørende kontakter. Der laves der under hver spole et slutte/bryde kors. Ud fra korset kan der aflæses, hvor i skemaet (i hvilken strømvej) kontaktoren har slutte eller brydekontakter.

13 Side 13 af 26 Symboler Nøgleskema

14 Side 14 af 26

15 Side 15 af 26 PLC-styring Generelt PLC-systemer er i dag en fast del af næsten enhver automatisk styring. Siden fremkomsten af de første PLC er i begyndelsen af halvfjerdserne er der sket en enorm udvikling, både teknisk og økonomisk, således at man i dag står med et produkt med væsentlig større kapacitet end tidligere. PLC erne har fået større ydeevne, hvis der ses på instruktionssæt, lagerkapacitet, hastighed, antal ind/udgange, behandling af analoge signaler, programmeringsenheder og kommunikationer mellem forskelligt udstyr. På samme tid er prisen på det enkelte produkt blevet mindre og derved opstår en økonomisk gevinst selv ved mindre automatiseringsopgaver. Kendetegn I det efterfølgende er der en kort forklaring af de specielle kendetegn, som normalt hæftes på en PLC. PLC er en forkortelse for Programmerbar Logisk Controller. En PLC er baseret på de logiske grundfunktioner AND, OR og NOT. De enkelte logiske funktioner programmeres i PLC en. Foruden disse findes der normalt følgende funktioner: Timer Tæller Flipflop Skifteregistre Der findes som regel også en række specialfunktioner, som fx sammenligningsled, regnefunktioner, logiske wordfunktioner og lignende. En PLC er normalt beregnet til at håndtere digitale signaler. På mange PLCsystemer er der dog mulighed for at udvide med analog signalbehandling.

16 Side 16 af 26 Billedet viser en Siemens S7 PLC. Systemstruktur Ind- og udgangskort Ind- og udgangskortet er interface til PLC en. Det vil sige de danner en forbindelse mellem processen og PLC en.

17 Side 17 af 26 Indgangskortet skal tilgodese følgende: Tilpasse processens styrespænding til PLC ens, som typisk er 5 V Fjerne støj og kontaktprel Sikre galvanisk adskillelse Udgangskortet skal tilgodese følgende: Tilpasse PLC ens spænding på 5 V til processens styresignaler Fjerne induktionspændinger Sikre galvanisk adskillelse Ind- og udgangskort findes til en række forskellige spændinger. I diagrammet er der anvendt 24 V forsyning, hvilket er det mest normale. Galvanisk adskillelse betyder, at der ikke er elektrisk forbindelse mellem processens styrespænding og PLC en. Signalet overføres via lys ved hjælp af en optokobler. På udgangskortet er det vigtigt at fjerne induktionsspændinger. De kommer, når en magnetspole kobles ud. Beskyttelsen kan foretages med en slukkediode. Ind- og udgangskort er forsynet med en lysdiode, der indikerer, om ind- eller udgangen er aktiv. Styreprogram Dette program er udviklet af PLC-fabrikanten. Det er i denne del af programmet, at PLC ens instruktionssæt er placeret. Styreprogrammet muliggør, at en almindelig standard mikroprocessor kan anvendes til en PLC. Et styreprogram er normalt lagret på en EPROM, og der er ingen mulighed for at ændre dette program. Brugerprogram Dette program er selve PLC-programmet, som programmeres af programmøren. Programmeringsenhed Der tilsluttes normalt en ekstern programmeringsenhed, som enten kan være en håndprogrammeringsenhed eller en computer med et specielt PLC program. CPU CPU, der står for Central Processing Unit, er det kredsløb, som foretager alle de logiske beregninger. Det er CPU en, der styrer afviklingen af programmet samt håndterer kommunikationen mellem de enkelte blokke i PLC en. Statusregister Statusregistret indeholder status for alle værdier, som bliver beregnet i PLC en. In In er status for alle PLC ens indgange. PLC-program Out Out er status for alle PLC ens udgange Flag Flag er status for interne flag Timer Statusregister for timer Counter Statusregister for tæller Generelt PLC-programmet indtastes af programmøren. Programmet indeholder logiske instruktioner, som skal beskrive styringens funktion. Programmet kan fremstilles i ladderdiagram, logikdiagram eller i instruktionsliste.

18 Side 18 af 26 Ladderdiagram En af de standarder, som bruges ved programmering af en PLC er den amerikanske standard for et nøgleskema. Disse skemaer kaldes også et ladderdiagram eller på dansk et stigediagram. Diagrammet viser et nøgleskema med 2 kontakter i serie. Udgangen K1 styrer K2 igennem en brydekontakt. Diagrammet viser den samme styring som i det ovennævnte eksempel, men nu er diagrammet tegnet i ladderdiagram. I det efterfølgende vil vi gennemgå de enkelte grundkoblinger, hvor de tegnes i nøgleskema, ladder- og logikdiagram.

19 Side 19 af 26 OG-funktion Diagrammet viser 3 kontakter i serie. For at K1 kan blive aktiv skal alle tre indgange være logisk 1.

20 Side 20 af 26 ELLER-funktion Diagrammet viser 3 kontakter i parallel. For at K1 kan blive aktiv skal en af de tre indgange være logisk 1.

21 Kombinatorisk Kombinatorisk betyder at kredsløbet indeholder en kombination af OG, ELLER og IKKE led. Diagrammet viser 2 kontakter i parallel, som er i serie med en kontakt. For at K1 kan blive aktiv skal S1 eller S2 og S3 være logisk 1.

22 Side 22 af 26 Programeksempel Styringen skal styre en pumpe i en pumpebrønd. Signalet for henholdsvis høj og lav niveau, fås fra 2 niveauvipper, som er placeret i pumpebrønden. Den ene vipper starter pumpen ved høj niveau, mens den anden stopper den ved lav niveau. Tilslutningsdiagram PLC-program

23 Side 23 af 26 Program beskrivelse S2 og F1 er logisk 1 i hvileposition, hvilket medfører at de er aktive i ladderdiagrammet. Når startknappen S1 aktiveres trækker M 0.0 og giver selvhold over S1. M 0.0 er et intern flag i PLC en. Ved høj vandstand er E 0.3 logisk 1, hvis M 0.0 er aktiv vil det medfører at udgangen A 2.0 bliver aktiv. A 2.0 giver selvhold over E 0.3. Når vandstanden er faldet til lav niveau afbryder E 0.4 og pumpen stopper igen. Hvis der sker en overbelastning af pumpen, afbryder motorværnet F1, hvilket medfører at E 0.2 bliver logisk 0. Når den bliver 0 falder M 0.0 ud, hvilket igen medfører at pumpen også udkobles. Samtidigt gives alarm fordi E 0.2 trækker udgangen A 2.1.

24 Side 24 af 26 Øvelse : Nøgleskema Ydre og indre signaler kan prioriteres som overordnede og underordnede funktioner. I de tre nøgleskemaer er der tre forskellige overordnede funktioner. Noter under de tre diagrammer, hvilken af disse tre der er fremherskende som overordnet funktion ( start-, stop og holdefunktion) Hvilken funktion har højest prioritet for første kontaktor K1 S2 (stop), S1 (start) eller K1 (selvholds funktionen) Svar Hvilken funktion har højest prioritet for første kontaktor K2 S3 (stop), S4 (start) eller K2 (selvholds funktionen) Svar

25 Side 25 af 26 Hvilken funktion har højest prioritet for første kontaktor K1 S5 (stop), S6 (start) eller K3 (selvholds funktionen) Svar

26 Side 26 af 26 Stikordsregister batteri; 6 Kawasaki; 2 Målformulering; 4 Relæteknik; 13 Robot video manualer; 2 Spænding; 9 video; 2 videoer; 2

Grundlæggende. Elektriske målinger

Grundlæggende. Elektriske målinger Grundlæggende Elektriske målinger Hvad er jeres forventninger til kurset? Hvad er vores forventninger til jer 2 Målbeskrivelse - Deltageren kan: - kan foretage simple kontrolmålinger på svagstrømstekniske

Læs mere

HN Brugervejledning. Læs brugervejledningen omhyggeligt før multimeteret tages i brug, og gem brugervejledningen til senere brug.

HN Brugervejledning. Læs brugervejledningen omhyggeligt før multimeteret tages i brug, og gem brugervejledningen til senere brug. DIGITAL MULTIMETER HN 7333 Brugervejledning Læs brugervejledningen omhyggeligt før multimeteret tages i brug, og gem brugervejledningen til senere brug. 1 INTRODUKTION Dette instrument er et lille håndholdt

Læs mere

ELCANIC A/S. ENERGY METER Type ENG110. Version 3.00. Inkl. PC program: ENG110. Version 3.00. Betjeningsvejledning

ELCANIC A/S. ENERGY METER Type ENG110. Version 3.00. Inkl. PC program: ENG110. Version 3.00. Betjeningsvejledning ELCANIC A/S ENERGY METER Type ENG110 Version 3.00 Inkl. PC program: ENG110 Version 3.00 Betjeningsvejledning 1/11 Generelt: ELCANIC A/S ENERGY METER Type ENG110 er et microprocessor styret instrument til

Læs mere

Montørvejledning for DTC2100 Temperaturtyring - Version 1. Generel beskrivelse

Montørvejledning for DTC2100 Temperaturtyring - Version 1. Generel beskrivelse 1 2 3 R DTC2100 Danotek Generel beskrivelse DTC2100 er udviklet til væskebaseret solfangersystemer, men kan også benyttes til anden temperatur styring med op til tre temperatur målinger og en relæudgang.

Læs mere

Introduktion til kurset:

Introduktion til kurset: Introduktion til kurset: Du opnår kendskab til udskiftning af defekte El-komponenter i styretavler, samt funktionstest af anlæg. Du vil få kendskab til, hvordan man ændre El-diagrammet så det passer til

Læs mere

Betjeningsvejledning Elma 3055 Digital Tangamperemeter

Betjeningsvejledning Elma 3055 Digital Tangamperemeter Betjeningsvejledning Elma 3055 Digital Tangamperemeter El.nr. 63 98 204 635 Elma 3055 side 3 1. Spændingsterminal 2. COM terminal (fælles) 3. Hz,F,Ω, -terminal 4. Display 5. Manuel områdevælger 6. Funktionsomskifter

Læs mere

Montørvejledning for DTC2102 Temperaturtyring - Version 1. Generel beskrivelse

Montørvejledning for DTC2102 Temperaturtyring - Version 1. Generel beskrivelse 1 2 3 R E DTC2102 Danotek Generel beskrivelse DTC2102 er udviklet til væskebaseret solfangersystemer, men kan også benyttes til anden temperatur styring med op til tre temperatur målinger og to relæudgange.

Læs mere

Opgave 1 Indgange/Signalgiver PLC indgangsinterface.

Opgave 1 Indgange/Signalgiver PLC indgangsinterface. PLC, grundlæggende Opgave 1 Blandt de mange følere fås 2 forskellige outputversioner, en PNP og en NPN føler. PNP føleren afgiver et positivt signal, når føleren bliver aktiveret. NPN føleren afgiver et

Læs mere

HN Brugervejledning. Læs brugervejledningen omhyggeligt før multimeteret tages i brug, og gem brugervejledningen til senere brug.

HN Brugervejledning. Læs brugervejledningen omhyggeligt før multimeteret tages i brug, og gem brugervejledningen til senere brug. DIGITAL MULTIMETER HN 7364 Brugervejledning Læs brugervejledningen omhyggeligt før multimeteret tages i brug, og gem brugervejledningen til senere brug. 1 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Introduktion 1.1 Sikkerhedsanvisninger

Læs mere

Introduktion til kurset:

Introduktion til kurset: Introduktion til kurset: Du opnår kendskab til opbygning af elektriske styretavler, herunder kabelføring og nummerering. Ved hjælp af elektrisk måleudstyr og diagrammer kan du selvstændigt systematisk

Læs mere

Opgaver - PLC, grundlæggende - hardware connection...3 Opgaver - PLC, grundlæggende - programmering af logikfunktioner...11

Opgaver - PLC, grundlæggende - hardware connection...3 Opgaver - PLC, grundlæggende - programmering af logikfunktioner...11 PLC, grundlæggende INDHOLDSFORTEGNELSE Opgaver - PLC, grundlæggende - hardware connection...3 Opgaver - PLC, grundlæggende - programmering af logikfunktioner...11 2-44 Rekv. 0 Prod. 22-11-2006-09:23 Ordre

Læs mere

44637, PLC introduktion automatiske maskiner og anlæg

44637, PLC introduktion automatiske maskiner og anlæg 44637, PLC introduktion automatiske maskiner og anlæg 1 Forord Forord 44637, PLC introduktion automatiske maskiner og anlæg anvendes som opgavebog efteruddannelseskurset 44637 De enkelte opgaver er delt

Læs mere

MANUAL FANTRONIC 20AMP. TRIAC SLAVEENHED FOR VENTILATION VER:FAN 1.1 SKIOLD GØR EN FORSKEL!

MANUAL FANTRONIC 20AMP. TRIAC SLAVEENHED FOR VENTILATION VER:FAN 1.1 SKIOLD GØR EN FORSKEL! MANUAL SKIOLD GØR EN FORSKEL! FANTRONIC 20AMP. TRIAC SLAVEENHED FOR VENTILATION VER:FAN 1.1 981 002 317 Ver. 01 11-03-2013 Indhold 1. INTRODUKTION... 4 2. BESKRIVELSE FANTRONIC... 5 2.1 SÅDAN FUNGERER

Læs mere

(2 DØRE, 100 NØGLER)

(2 DØRE, 100 NØGLER) BESKRIVELSE Vprox 100 er et avanceret adgangskontrol-system baseret på Videx unikke Coded Key, der giver mere end 4 milliarder kombinationer. Systemet kan kontrollere to uafhængige døre og gemme op til

Læs mere

VentilationAlarm EP1 ES 966

VentilationAlarm EP1 ES 966 VentilationAlarm EP1 ES 966 Tryk, signal eller temperatur-vagt Giver brugeren sikkerhed om anlæggets driftsituation Overordnet beskrivelse VentilationAlarm EP1 er en multfuntionsalarm, der kan overvåge

Læs mere

Svane Electronic Timer universal med 8 funktioner 1

Svane Electronic Timer universal med 8 funktioner 1 Svane Electronic Timer universal med 8 funktioner 1 Digital timer print modul 12V 2000.2231 Multi funktions timer med 8 funktioner, anvendelig i mange installationer, forsyning 12VDC drift. Printet har

Læs mere

Svane Electronic Universal timer med 4 relæer og et valg af 18 funktioner hver 1. 4 kanals timer med 18 funktioner

Svane Electronic Universal timer med 4 relæer og et valg af 18 funktioner hver 1. 4 kanals timer med 18 funktioner Svane Electronic Universal timer med 4 relæer og et valg af 18 funktioner hver 1 4 kanals timer med 18 funktioner 2000.2238 Vi sikrer en høj kvalitet sammen med vores samarbejdes partnere! Vi udveksler

Læs mere

Undervisningsmateriale til AMU kursus 48114, Grundlæggende elektronik på mobile maskiner, 1. Udarbejdet i 2015

Undervisningsmateriale til AMU kursus 48114, Grundlæggende elektronik på mobile maskiner, 1. Udarbejdet i 2015 Undervisningsmateriale til AMU kursus 48114, Grundlæggende elektronik på mobile maskiner, 1 Udarbejdet i 2015 Emneoversigt/forslag til rækkefølge Opgave 1. Grundlæggende el: 2 lektioner Grundlæggende begreber

Læs mere

WEA-Base Brugervejledning til vejetransmitter

WEA-Base Brugervejledning til vejetransmitter WEA-Base Brugervejledning til vejetransmitter Version 3.4 WEA-Base Brugervejledning til vejetransmitter WEA-Base Brugervejledning til vejetransmitter Version 3.4 Indholdsfortegnelse 1. Tekniske data...

Læs mere

FireBUS PARKERINGSVENTILATION

FireBUS PARKERINGSVENTILATION FireBUS PARKERINGSVENTILATION QUICK GUIDE Quick guiden beskriver hvordan et mindre anlæg kan installeres og idriftsættes. Alle moduler tildeles en individuel adresse på DIP-switchen i modulet Modulerne

Læs mere

BRUGSANVISNING MODEL

BRUGSANVISNING MODEL BRUGSANVISNING MODEL Tillykke med Deres nye multimeter, før De går igang med at bruge produktet, bedes De læse denne brugsanvisning grundigt. I. ANVENDELSE Dette kategori III multimeter kan anvendes til

Læs mere

QUICKVEJLEDNING til Piccolo Light

QUICKVEJLEDNING til Piccolo Light QUICKVEJLEDNING til Piccolo Light Montering 1. Piccolo Light kan installeres uden brug af kommunikation via GSM, men installeres et SIM-kort i enheden, vil man bl.a. kunne få alarmer som sms og email.

Læs mere

Fjernbetjening Flex Teknisk manual

Fjernbetjening Flex Teknisk manual Fjernbetjening Flex Teknisk manual VEKA INT. Indblæsnings aggregat 1 Beskrivelse Flex fjernbetjening kan bruges til at styre ventilationsanlæg med V1 og V2 printkort. Tekniske data Knapper på display Knap

Læs mere

47772, teknologisk opdatering af el-motorer

47772, teknologisk opdatering af el-motorer 47772, teknologisk opdatering af el-motorer 1 Forord Forord Denne opgavebog bruges til kurset 47772, teknologisk opdatering af elmotorer. De enkelte opgaver er delt op i tre niveauer: Begynder Rutine Opgaverne

Læs mere

Diagnostic og Toolbox Instruktion. www.lp.dk Lindgaard Pedersen A/S. Rev. 1.0 Side 1 / 14

Diagnostic og Toolbox Instruktion. www.lp.dk Lindgaard Pedersen A/S. Rev. 1.0 Side 1 / 14 EL-PAS -Cruise II ANDROID Diagnostic og Toolbox Instruktion LP www.lp.dk Lindgaard Pedersen A/S Side 1 / 14 Indhold Denne vejledning indeholder instruktion til brug af Cruise Android App, hentet fra Android

Læs mere

Nedenstående opgaver er lavet til en Allen-Bradley PLC, men uden videre tilpasses andre PLC typer.

Nedenstående opgaver er lavet til en Allen-Bradley PLC, men uden videre tilpasses andre PLC typer. PLC, analogteknik Øvelse 1 Nedenstående opgaver er lavet til en Allen-Bradley PLC, men uden videre tilpasses andre PLC typer. Timer 1.1 "TON" Timer on delay: I skal konstruerer en styring, hvor en lampe

Læs mere

Begrænsningen ligger normalt i tre forhold: Lagerstørrelse Antal indgangsenheder Antal udgangsenheder

Begrænsningen ligger normalt i tre forhold: Lagerstørrelse Antal indgangsenheder Antal udgangsenheder Begrænsningen ligger normalt i tre forhold: Lagerstørrelse Antal indgangsenheder Antal udgangsenheder Programmerbare styresystemer Løs programmeringsenhed Det vil dog ofte være formålstjenligt af have

Læs mere

FGC 313/323. Tekniske specifikationer

FGC 313/323. Tekniske specifikationer FGC 313/323 Tekniske specifikationer Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse Specifikation for styreenhed...2 Produkt... 2 Betegnelse...2 Strømforsyning... 2 Godkendelser og standarder... 3 Miljø...3

Læs mere

QUICKVEJLEDNING. Montering

QUICKVEJLEDNING. Montering QUICKVEJLEDNING Montering 1. Klargør et SIM-kort, så pinkoden er 1234 eller deaktiveret. Monter kortet i enheden. Enheden har nu 1234 som password eller kører uden password. Kortet vendes som vist nedenfor.

Læs mere

Opgaver - PLC - analogteknik - forbindelsesteknik...3 Opgaver - PLC - analogteknik - programmering...9

Opgaver - PLC - analogteknik - forbindelsesteknik...3 Opgaver - PLC - analogteknik - programmering...9 PLC - analogteknik INDHOLDSFORTEGNELSE Opgaver - PLC - analogteknik - forbindelsesteknik...3 Opgaver - PLC - analogteknik - programmering...9 2-20 Rekv. 0 Prod. 20-11-2005-21:51 Ordre 000 EFU OPGAVER -

Læs mere

Illustrations. fig.1 DC/AC Voltage Measurement. Testing for Continuity. fig.3 DC/AC Current Measurement. fig.4 Replacing the Battery.

Illustrations. fig.1 DC/AC Voltage Measurement. Testing for Continuity. fig.3 DC/AC Current Measurement. fig.4 Replacing the Battery. 21 fig.1 DC/AC Voltage Measurement fig.2 Testing for Continuity Illustrations Red Black Red Black fig.3 DC/AC Current Measurement fig.4 Replacing the Battery Screw 40A 400A 1 21 A. DC Voltage 400.0mV 4.000V

Læs mere

QUICKVEJLEDNING til multiguard DIN6. Montering

QUICKVEJLEDNING til multiguard DIN6. Montering QUICKVEJLEDNING til multiguard DIN6 Montering 1. Klargør et SIM-kort, så pinkoden er 1234 eller deaktiveret. Monter kortet i enheden. Enheden har nu 1234 som password eller kører uden password. Kortet

Læs mere

Undervisningsmateriale til AMU mål: Udmåling og indstilling på entreprenørmaskiner

Undervisningsmateriale til AMU mål: Udmåling og indstilling på entreprenørmaskiner Undervisningsmateriale til AMU mål: Udmåling og indstilling på entreprenørmaskiner. 45877 Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling (Marts 2016). Materialet er udviklet af Metalindustriens Uddannelsesudvalg

Læs mere

44649, Opgaver El-introduktion for maskinreparatører, relæteknik

44649, Opgaver El-introduktion for maskinreparatører, relæteknik 44649, Opgaver El-introduktion for maskinreparatører, relæteknik 2 Forord Forord Denne opgavebog bruges til kurset 44649, El- introduktion for maskinreparatører, relæteknik. De enkelte opgaver er delt

Læs mere

Øvelser til multimeter: 1. Indre modstand: 2. DC spændingsmåling. 3. DC strømmåling

Øvelser til multimeter: 1. Indre modstand: 2. DC spændingsmåling. 3. DC strømmåling Øvelser til multimeter: 1. Indre modstand: Find ud fra databladene for Unigor 4s, Davometer SV4, Unigor 1n og 3n, samt og Fluke 179 den indre modstand ved henholdsvis AC og DC måling af henholdsvis strøm

Læs mere

Materialer: Strømforsyningen Ledninger. 2 fatninger med pære. 1 multimeter. Forsøg del 1: Serieforbindelsen. Serie forbindelse

Materialer: Strømforsyningen Ledninger. 2 fatninger med pære. 1 multimeter. Forsøg del 1: Serieforbindelsen. Serie forbindelse Formål: Vi skal undersøge de egenskaber de 2 former for elektriske forbindelser har specielt med hensyn til strømstyrken (Ampere) og spændingen (Volt). Forsøg del 1: Serieforbindelsen Materialer: Strømforsyningen

Læs mere

SSI-9001 IP65. Installations vejledning. SSIHuset v/svane Electronic ApS. GSM fjern kontrol og alarm system

SSI-9001 IP65. Installations vejledning. SSIHuset v/svane Electronic ApS. GSM fjern kontrol og alarm system SSI-9001 IP65 GSM fjern kontrol og alarm system Installations vejledning SSIHuset v/svane Electronic ApS Vejledning Kontakt Tænd/sluk 1 - Strømforsyning: Forbundet til egen 12V / 1.5A strømforsyning (*)

Læs mere

Microcontroller, Arduino

Microcontroller, Arduino Microcontroller, Arduino Programmerbar elektronik. uc Vi skal lære at lave programmer til uc for at kunne lave el-produkter. Forstå princippet i programmering af en uc og se mulighederne. Programmeringen

Læs mere

Svane Electronic Timer universal med 8 funktioner 1

Svane Electronic Timer universal med 8 funktioner 1 Svane Electronic Timer universal med 8 funktioner 1 Digital timer print modul 12V 2000.2231 Multi funktions timer med 8 funktioner, anvendelig i mange installationer, forsyning 12VDC drift. Printet har

Læs mere

Grundlæggende styringsteknik

Grundlæggende styringsteknik Grundlæggende styringsteknik Opgave 1 Tegn DS-symboler og angiv evt. flere symboler der viser det samme. Sikring Relæspole Terminal Terminal med ekstern ledning Mekanisk forbindelse Sluttekontakt Brydekontakt

Læs mere

MP3 player med DMX interface.

MP3 player med DMX interface. Jægergårdsgade 152/05A DK-8000 Aarhus C DENMARK WWW.WAHLBERG.DK MP3 player med DMX interface. Funktion: En avanceret Mp3spiller med forskellige styringsmuligheder, velegnet til brug i museer, teatre, udstillinger

Læs mere

Kom godt i gang med Mini Bots fra

Kom godt i gang med Mini Bots fra Kom godt i gang med Mini Bots fra Indholdsfortegnelse Generel Information... 3 Elektricitet... 3 Robotter, kunstige mennesker?...3 Forklaring af komponenter... 4 Robot-byggesættet inderholder følgende:...4

Læs mere

EFC-4A Central for røgudluftning/ komfortventilation

EFC-4A Central for røgudluftning/ komfortventilation EFC-4A Central for røgudluftning/ komfortventilation EFC centralen er designet til at styre 24Vdc vinduesmotorer. Vinduets åbne/lukke styring kan ske via aktivering af røgdetektor, aktivering af brandtryk

Læs mere

Digital positioner type RE 3446

Digital positioner type RE 3446 Installations- og driftsvejledning IN145 Digital positioner type Indholdsfortegnelse: Side 1 Generel information 2 2 Montering og tilslutning 2 3 Idriftsættelse 3 4 Drifts funktioner 6 5 Funktions beskrivelser

Læs mere

CO2 Control Box E-Cab-980

CO2 Control Box E-Cab-980 CO2 Control Box E-Cab-980 CO2 Control Box E-Cab-980 er beregnet til detektering og alarmereing ved utætheder i CO2 køleanlæg i køle- og fryserum. CO2 Control Box E-Cab-980 er designet til at fungere sammen

Læs mere

Svane Electronic Universal timer med 2 relæer og 18 funktioner hver 1

Svane Electronic Universal timer med 2 relæer og 18 funktioner hver 1 Svane Electronic Universal timer med 2 relæer og 18 funktioner hver 1 Digital dobbelt timer print modul 12V 2000.2236 Multi funktions timer med 18 funktioner pr. relæ, anvendelig i mange installationer,

Læs mere

FGC 211. Tekniske specifikationer

FGC 211. Tekniske specifikationer FGC 211 Tekniske specifikationer Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse Flygt-pumpestyreenhed...2 Produkt... 2 Beskrivelse...2 Strømforsyning... 2 Godkendelser og standarder... 2 Miljø...2 Materiale...3

Læs mere

Instruktion. MINIGAM+ On/off og analog styring IN217DKA

Instruktion. MINIGAM+ On/off og analog styring IN217DKA Instruktion MINIGAM+ On/off og analog styring IN217DKA 1. Beskrivelse af kort Advarsel! Flere dele på printkortet er forsynet med 115/230VAC. Afbryd altid strømmen før der arbejdes på aktuatoren. 2. For

Læs mere

Relæ - Timer relæ m. 18 funktioner, 12 V

Relæ - Timer relæ m. 18 funktioner, 12 V 1602494800 - Relæ - Timer relæ m. 18 funktioner, 12 V Kompakt og avanceret timer-relæ, med 18 forskellige og smarte funktioner. Det opsættes nemt med kontakterne og displayet, hvor det også er muligt at

Læs mere

QUICKVEJLEDNING til multiguard Master IO. Montering

QUICKVEJLEDNING til multiguard Master IO. Montering QUICKVEJLEDNING til multiguard Master IO Montering 1. Klargør et SIM-kort, så pinkoden er 1234 eller deaktiveret. Monter kortet i enheden. Enheden har nu 1234 som password eller kører uden password. Kortet

Læs mere

INSTRUKTION FOR GMC 8022

INSTRUKTION FOR GMC 8022 INSTRUKTION FOR GMC 8022 1 GASMÅLE- OG ALARMANLÆG TYPE 8022 ANVENDELSE: Elektronikenheden har i forbindelse med detektorer (udgangssignal 4-20 ma) følgende funktioner Måling og visning af den aktuelle

Læs mere

Hvid = n 3 Grøn = n 2 Brun = n 1 Rød = Stop Sort = GND/common

Hvid = n 3 Grøn = n 2 Brun = n 1 Rød = Stop Sort = GND/common DK Pumpen har en permamagnetmotor og er elektronisk sikret mod overbelastning. Tilslutning af eksterne omskiftekontakter Til ekstern aktivering har pumpen et 5-leder kabel med åbne ender. Tildeling af

Læs mere

Dekoder type 628. Diagram. Print. Litra.DK

Dekoder type 628. Diagram. Print. Litra.DK Dekoder type 628 Denne dekoder anvendes hovedsagelig til signaler. Den kan også anvendes til andre opgaver, men her vil andre typer af dekodere være mere velegnet. Dekoderen forsynes med spænding og digital

Læs mere

Betjeningsvejledning. til. Vandkiosk. system

Betjeningsvejledning. til. Vandkiosk. system Betjeningsvejledning til Vandkiosk system Programnummer 731043 Tegningsnummer 201013 / 201019 www.tarp.dk 2012-02-20 1 Kundebetjening :... 4 AFLÆSNING AF DATA: 4 INDLÆSNING AF SPÆRRINGER: 4 FEJLMEDDELELSER:

Læs mere

DIGITAL MULTIMETER MED AC/DC STRØMTANG KEW MATE MODEL 2000 / El-Nr: / 685

DIGITAL MULTIMETER MED AC/DC STRØMTANG KEW MATE MODEL 2000 / El-Nr: / 685 DIGITAL MULTIMETER MED AC/DC STRØMTANG KEW MATE MODEL 2000 / 2001 El-Nr: 63 98 720 520 / 685 KEW MATE 2000 / 2001 side 2 1. Sikkerhed... 3 2. Funktioner... 4 3. Specifikationer... 5 AC Strøm... 5 DC Strøm...

Læs mere

Velkommen til. EDR Frederikssund Afdelings Almen elektronik kursus. Steen Gruby OZ9ZI

Velkommen til. EDR Frederikssund Afdelings Almen elektronik kursus. Steen Gruby OZ9ZI Emne 18: Måleteknik Velkommen til EDR Frederikssund Afdelings Steen Gruby 1 Emne 18: Måleteknik I øvrigt Tidsrum :1900 2200 I pause ca. i midten Toilettet er i gangen mellem køkken og dette lokale De der

Læs mere

Genius laderegulator Monterings og brugervejledning

Genius laderegulator Monterings og brugervejledning Genius laderegulator Monterings og brugervejledning Laderegulatorens opbygning Genius er en avanceret laderegulator for solceller/solpaneler der kontroller, overvåger og styrer indladning og afladning

Læs mere

Brugsanvisning Brugervejledning til digital multimeter 57806 1.0. Artikel-nr. / Article No.: Sprog / Languages: Version / Version:

Brugsanvisning Brugervejledning til digital multimeter 57806 1.0. Artikel-nr. / Article No.: Sprog / Languages: Version / Version: Brugsanvisning Brugervejledning til digital multimeter 57806 Artikel-nr. / Article No.: 57806 Sprog / Languages: da Version / Version: 1.0 BERNER_71167.pdf 2012-12-13 Art-Nr.: 57806 Multimeter DK Digitalt

Læs mere

Betjeningsvejledning Dansk/Norsk Elma 2600

Betjeningsvejledning Dansk/Norsk Elma 2600 Betjeningsvejledning Dansk/Norsk Elma 2600 DK: 63 98 562 128 NO: 80 223 38 INDHOLDFORTEGELSE SIDE SIKKERHEDS INFORMATION....... SYMBOLFORKLARINGER SIKKERHEDSFORANSTALTNNGER.. VEDLIGEHOLDELSE. GENEREL BESKRIVELSE...

Læs mere

Ombygning af Roco drejeskive til digital

Ombygning af Roco drejeskive til digital Ombygning af Roco drejeskive til digital Den originale styreboks erstattes af nyt styreprint. Der skal tilsluttes 2 dekodere. Den ene dekoder er til bevægelsen af broen og er indbygget i det nye styreprint.

Læs mere

Ohms lov. Formål. Princip. Apparatur. Brug af multimetre. Vi undersøger sammenhængen mellem spænding og strøm for en metaltråd.

Ohms lov. Formål. Princip. Apparatur. Brug af multimetre. Vi undersøger sammenhængen mellem spænding og strøm for en metaltråd. Ohms lov Nummer 136050 Emne Ellære Version 2017-02-14 / HS Type Elevøvelse Foreslås til 7-8, (gymc) p. 1/5 Formål Vi undersøger sammenhængen mellem spænding og strøm for en metaltråd. Princip Et stykke

Læs mere

Montørvejledning for DTC2200 Energistyring - Version 4

Montørvejledning for DTC2200 Energistyring - Version 4 T1 E T5 V T4 N T3 T2 P Generel beskrivelse DTC2200 er udviklet til væskebaseret solfangersystemer. Styringen kan benyttes til anlæg med brugsvand og rumvarme i følgende kombinationer: 1: Brugsvands styring

Læs mere

Dekoder med 2x2 udgange

Dekoder med 2x2 udgange Dekoder med 2x2 udgange Diagram Print Komponentside Loddeside Side 1 Tilslutning af dekoderen. De fleste typer af dekodere har tilslutning direkte til sporet og har sin egen spændingsforsyning og signaltilpasning.

Læs mere

SPIDER Quick guide. DATO: August 2017 FORHANDLER: WASYS A/S. Langebjergvænget Roskilde

SPIDER Quick guide. DATO: August 2017 FORHANDLER: WASYS A/S. Langebjergvænget Roskilde SPIDER Quick guide DATO: August 2017 FORHANDLER: WASYS A/S Langebjergvænget 18 4000 Roskilde +45 7221 7979 Indhold Om SPIDER... 3 Funktioner ved SPIDER... 3 Spændingsforsyning... 3 Installation og fysiske

Læs mere

Oversigts billedet: Statistik siden:

Oversigts billedet: Statistik siden: 1 Tilslutning: Tilslut et nætværks kabel (medfølger ikke) fra serverens ethernet port til din router. Forbind derefter bus kablet til styringen, brun ledning til kl. 29, hvid ledning til kl. 30 Forbind

Læs mere

X88S. SMS fjernstyring til sommerhuse

X88S. SMS fjernstyring til sommerhuse X88S SMS fjernstyring til sommerhuse X88s er en GSM/SMS baseret fjernstyring med: 6 indgange 8 relæudgange 2 temperaturfølere Billig i drift, intet abonnement. Kan køre på taletidskort. Nem og hurtig montering.

Læs mere

Dansk El-montage manual Portautomatik

Dansk El-montage manual Portautomatik Dansk El-montage manual Portautomatik (med fysiske ende stop) Terminaler: Power Portstyring 1 2 Power input 220/230Vac. Kabeldim. 3x1.5 PVIKJ eller lign. 3 4 Advarselslampe. Udgang 230Vac/20W. Signalet

Læs mere

Præstbro Maskiner A/S

Præstbro Maskiner A/S Præstbro Maskiner A/S Hovedgaden 32, Præstbro 9330 Dronninglund Danmark TEL. ++45 98 86 72 88 FAX ++45 98 86 74 66 E-mail firma@praestbromaskiner.dk Web www.praestbromaskiner.dk Bruger Håndbog MOTOR STYRING

Læs mere

FireBUS BRANDSIKRINGSAUTOMATIK For spjældsikrede og røgventilerede systemer

FireBUS BRANDSIKRINGSAUTOMATIK For spjældsikrede og røgventilerede systemer FireBUS BRANDSIKRINGSAUTOMATIK For spjældsikrede og røgventilerede systemer QUICK GUIDE For anlæg med mindre end 12 spjæld og mindre end 100 m kabel-længde er der ikke behov for den store planlægning,

Læs mere

INSTALLATIONSMANUAL TIL GARAGEPORT ÅBNER

INSTALLATIONSMANUAL TIL GARAGEPORT ÅBNER INSTALLATIONSMANUAL TIL GARAGEPORT ÅBNER INSTALLATIONS MANUALEN SKAL GENNEMLÆSES OMHYGGELIG FØR IBRUGTAGNING ADVARSEL FOR SIKKER INSTALLATION Inden installation af automatikken skal balance fjederen på

Læs mere

QUICKVEJLEDNING til multiguard DIN9. Montering

QUICKVEJLEDNING til multiguard DIN9. Montering QUICKVEJLEDNING til multiguard DIN9 Montering 1. Klargør et SIM-kort, så pinkoden er 1234 eller deaktiveret. Monter kortet i enheden. Enheden har nu 1234 som password eller kører uden password. Kortet

Læs mere

1-Funktions multitavle 0300440 Aquatronic

1-Funktions multitavle 0300440 Aquatronic 1-Funktions multitavle 0300440 Aquatronic Manual for program 1FV1.0 (se mærkning på kreds U2) Mærkespænding: Mærkeeffekt: Mærkestrøm: 230 V, 50Hz, 1 fase. 2300 W 10 A Summen af belastninger må ikke overstige

Læs mere

Boostere på modelbanen

Boostere på modelbanen Boostere på modelbanen Er der behov for mere effekt til driften af lokomotiver end fx Intelliboxen kan klare, kan installation af en eller flere boostere blive nødvendigt. Her er en beskrivelse af boostersystemet,

Læs mere

Dr.Heron med tilslutningsprint DCT

Dr.Heron med tilslutningsprint DCT Dr.Heron med tilslutningsprint DCT TEMPERATUR - STYRING 1.0 El-tilslutning Kabler INSTALLATION Anbefalet kabeltype: YSY-JZ. Temperaturføler- og styrespændingssignaler fremføres i separat, skærmet kabel

Læs mere

QUICKVEJLEDNING til 4-moduler. Montering

QUICKVEJLEDNING til 4-moduler. Montering QUICKVEJLEDNING til 4-moduler Montering 1. Klargør et SIM-kort, så pinkoden er 1234 eller deaktiveret. Monter kortet i enheden. Enheden har nu 1234 som password eller kører uden password. Kortet vendes

Læs mere

TeleSwitch M2. TeleSwitch er en ideel fjernstyret strømafbryder og tilbagemelder til hjemmet, fritidshuset, kontoret og værkstedet.

TeleSwitch M2. TeleSwitch er en ideel fjernstyret strømafbryder og tilbagemelder til hjemmet, fritidshuset, kontoret og værkstedet. TeleSwitch M TeleSwitch er en ideel fjernstyret strømafbryder og tilbagemelder til hjemmet, fritidshuset, kontoret og værkstedet. Med TeleSwitch kan du tænde og slukke for elektriske apparater via telefonen,

Læs mere

TLZ11 er en digital microprocessorstyret temperaturcontroller med varme- og kølefunktion. 1: Benyttes til valg af setpunkt og programmering

TLZ11 er en digital microprocessorstyret temperaturcontroller med varme- og kølefunktion. 1: Benyttes til valg af setpunkt og programmering Elektronisk temperaturcontroller TLZ11 Frontpanel: TLZ11 22.8. OUT AL 4 3 U P TLZ11 er en digital microprocessorstyret temperaturcontroller med varme- og kølefunktion og ON/ kontrol. Instrumentet er forsynet

Læs mere

Microcontroller, Arduino

Microcontroller, Arduino Microcontroller, Arduino Kompendium til Arduino-programmering i Teknologi. Vi skal lære at lave programmer til uc for at kunne lave el-produkter. Vi skal forstå princippet i programmering af en uc og se

Læs mere

MODUL 5 ELLÆRE: INTRONOTE. 1 Basisbegreber

MODUL 5 ELLÆRE: INTRONOTE. 1 Basisbegreber 1 Basisbegreber ellæren er de mest grundlæggende størrelser strøm, spænding og resistans Strøm er ladningsbevægelse, og som det fremgår af bogen, er strømmens retning modsat de bevægende elektroners retning

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING CP-508LCD ALARMCENTRAL

BRUGERVEJLEDNING CP-508LCD ALARMCENTRAL ALPHATRONICS DANMARK BRUGERVEJLEDNING CP-508LCD ALARMCENTRAL Version 4.2 INDHOLDSFORTEGNELSE BETJENING... side 2 TIL- OG FRAKOBLING... side 3 TILKOBLING NIVEAU 1... side 4 TIL- OG FRAKOBLING NIVEAU 2...

Læs mere

AUTOMATIK G9000 TILSLUTNING DK C E R A M A C E R A M A C E R A M A C E R A M A C E R A M A C E R A M A C E R A M A

AUTOMATIK G9000 TILSLUTNING DK C E R A M A C E R A M A C E R A M A C E R A M A C E R A M A C E R A M A C E R A M A AUTOMATIK G9000 TILSLUTNING DK Indholdsfortegnelse 1. Indledning.........................................b 2. Tilslutning af automatik til ovn..........................1 2.1. Tilslutning til Cerama ovn

Læs mere

Teknologicenter. Forår 2015. Læse/stave problemer? Kontakt os i god tid. Produktion og udvikling euc nordvest

Teknologicenter. Forår 2015. Læse/stave problemer? Kontakt os i god tid. Produktion og udvikling euc nordvest Teknologicenter Forår 2015 Læse/stave problemer? Kontakt os i god tid Produktion og udvikling euc nordvest Grundlæggende robotkendskab Robotter i industrien for operatører Varighed: 2 dage AMU 42838 Efter

Læs mere

X88MV. Manual Version X88MV er udviklet til styring/fjernstyring af markvanding.

X88MV. Manual Version X88MV er udviklet til styring/fjernstyring af markvanding. X88MV Manual Version 1.65 X88MV er udviklet til styring/fjernstyring af markvanding. Hurtig montering. Fleksibel. Hurtig. Kompakt. Billig. Intet abonnement. Indbygget timetæller. Kan køre på taletidskort.

Læs mere

Palm Size Digital Multimeter. Operating manual

Palm Size Digital Multimeter. Operating manual Palm Size Digital Multimeter 300 Operating manual Fig 1. Voltage measurement DC and AC Illustrations Fig 2. DC Current Measurement Fig 3. Diode test Continuity test Fig 4. Temperature measurement Fig 5.

Læs mere

ErgoSafe 2005. Beskrivelse af stik og indikatorer

ErgoSafe 2005. Beskrivelse af stik og indikatorer ErgoSafe 005 Beskrivelse af stik og indikatorer Printtavlen er forsynet med en række stik og indikatorer. Denne vejledning indeholder en beskrivelse af hvert enkelt element. Den kvadratisk formede pude

Læs mere

på Sterling 10 Brugermanual Bemærk! betjeningspanelet er i manualen angivet som FUNC

på Sterling 10 Brugermanual Bemærk! betjeningspanelet er i manualen angivet som FUNC Sterling 10 Brugermanual Bemærk! Tasten FUNC på Sterling 10 betjeningspanelet er i manualen angivet som Side 2 Sterling 10 Indholdsfortegnelse 1 Bruger- og master-faciliteter... 3 1.1 Generelt... 3 1.2

Læs mere

Parallelbox 2. Installationsmanual

Parallelbox 2. Installationsmanual Parallelbox Installationsmanual Side Parallelbox Indholdsfortegnelse. Generelt.... Forbindelser.... Programmering...4. Standardprogrammering...4. Lysdiodeindstilling for aktiv indgang (00)...5. Lysdiodeindstilling

Læs mere

Arduino Programmering

Arduino Programmering Microcontroller, Arduino I teknologi skal vi lære at lave programmer til uc for at have muligheden til eksamen at kunne lave intelligente el-produkter. I hvert fald skal vi have set mulighederne, og forstået

Læs mere

Teknisk manual for TIMETÆLLER/AFLADE MONITOR ISTR-P Spændingsområde fra 24V til 80V

Teknisk manual for TIMETÆLLER/AFLADE MONITOR ISTR-P Spændingsområde fra 24V til 80V Teknisk manual for TIMETÆLLER/AFLADE MONITOR ISTR-P Spændingsområde fra 24V til 80V VIGTIGSTE KENDETEGN: Nominel spænding fra 24V til 80V Automatisk indikation af batterispænding: 24V, 36V, 48V eller 72V.

Læs mere

132-400 kv AC Station

132-400 kv AC Station 132-400 kv AC Station Kontrolanlæg Relæfelter Feltenhed ETS-52-03-02 Rev. 0 teknisk standard REVISIONSOVERSIGT Dokumentnummer: 19842/11 Version Forfatter Dokument status/ændring Reviewer Godkender Dato

Læs mere

Spørgsmål Emne Afsnit (vejledende) Øvelse Emner, der ønskes behandlet ved eksaminationen 1 Elektriske grundbegreber og jævnstrømskredsløb

Spørgsmål Emne Afsnit (vejledende) Øvelse Emner, der ønskes behandlet ved eksaminationen 1 Elektriske grundbegreber og jævnstrømskredsløb M4EAU1. Eksamensspørgsmål juni 2015 Spørgsmål Emne Afsnit (vejledende) Øvelse Emner, der ønskes behandlet ved eksaminationen 1 Elektriske grundbegreber og jævnstrømskredsløb 1+2+3 (på nær afsnit 3.3) i

Læs mere

Oversigt. 1 pumpestyring 1 pumpestyring 2 pumpestyringer. Display x x x. 1 stk. alarm relæ udgang x x x. Strøm måling x x x

Oversigt. 1 pumpestyring 1 pumpestyring 2 pumpestyringer. Display x x x. 1 stk. alarm relæ udgang x x x. Strøm måling x x x Standard skabe 1 Oversigt FGC 211 FGC 313 FGC 323 1 pumpestyring 1 pumpestyring 2 pumpestyringer op til 4,5 kw op til 5,5 kw op til 4,5 kw Display x x x 1 stk. alarm relæ udgang x x x Strøm måling x x

Læs mere

ELCANIC A/S Counter Type CNT150 Version 2.00 Inkl. PC programmet: Cnt150 Version 3.00 Betjeningsvejledning

ELCANIC A/S Counter Type CNT150 Version 2.00 Inkl. PC programmet: Cnt150 Version 3.00 Betjeningsvejledning ELCANIC A/S Counter Type CNT150 Version 2.00 Inkl. PC programmet: Cnt150 Version 3.00 Betjeningsvejledning Generelt: ELCANIC A/S COUNTER Type CNT150 er en microprocessor baseret tæller. Specielt designet

Læs mere

QUICKVEJLEDNING til 4-moduler. Montering

QUICKVEJLEDNING til 4-moduler. Montering QUICKVEJLEDNING til 4-moduler Montering 1. Klargør et SIM-kort, så pinkoden er 1234 eller deaktiveret. Monter kortet i enheden. Enheden har nu 1234 som password eller kører uden password. Kortet vendes

Læs mere

SSI GSM samtaleanlæg

SSI GSM samtaleanlæg SSI GSM samtaleanlæg GSM baseret samtaleanlæg og adgangskontrol Installation og bruger vejledning Bestillings nummer: 26008005 SSIHuset Svane Electronic Arildsvej 27, Gråmose, DK-7442 Engesvang ssi@svane-el.dk

Læs mere

QUICKGUIDE multiguard Klima

QUICKGUIDE multiguard Klima QUICKGUIDE multiguard Klima Montering 1. Klargør et SIM-kort, så pinkoden er 1234 eller deaktiveret. Monter kortet i enheden. Enheden har nu 1234 som password eller kører uden password. Kortet vendes som

Læs mere

QUICKVEJLEDNING til 4-moduler. Montering

QUICKVEJLEDNING til 4-moduler. Montering QUICKVEJLEDNING til 4-moduler Montering 1. Klargør et SIM-kort, så pinkoden er 1234 eller deaktiveret. Monter kortet i enheden. Enheden har nu 1234 som password eller kører uden password. Kortet vendes

Læs mere

KT-M14AD Frostsikringstermostat

KT-M14AD Frostsikringstermostat Installationsvejledning KT-M14AD Frostsikringstermostat Revision 1.0 Indhold Beskrivelse af KT-M14AD... 2 Indikatorer... 2 Kompensering af kabelmodstand... 3 Tilslutning... 4 Specifikationer... 5 1 Beskrivelse

Læs mere

QUICKVEJLEDNING til 9-moduler. Montering

QUICKVEJLEDNING til 9-moduler. Montering QUICKVEJLEDNING til 9-moduler Montering 1. Klargør et SIM-kort, så pinkoden er 1234 eller deaktiveret. Monter kortet i enheden. Enheden har nu 1234 som password eller kører uden password. Kortet vendes

Læs mere

QUICKVEJLEDNING til multiguard DIN6. Montering

QUICKVEJLEDNING til multiguard DIN6. Montering QUICKVEJLEDNING til multiguard DIN6 Montering 1. Klargør et SIM-kort, så pinkoden er 1234 eller deaktiveret. Monter kortet i enheden. Enheden har nu 1234 som password eller kører uden password. Kortet

Læs mere