Miljøredegørelse (forkortet udgave)

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Miljøredegørelse (forkortet udgave)"

Transkript

1 Miljøredegørelse 2014 (forkortet udgave)

2 Indholdsfortegnelse Oplysninger om virksomheden... 3 Ledelsens indledning... 3 Beskrivelse af virksomheden... 4 Samfundsansvar/CSR rapport... 6 Miljømålsætninger... 7 Miljøkortlægning... 7 Vurdering og prioritering... 9

3 Oplysninger om virksomheden Navn og adresse Steffca A/S Romsøvej Nyborg CVR nr Telefon Mail Web Ansvarlig ledelse Miljøansvarlig Direktør Henrik Nissen Direktør Henrik Nissen Antal ansatte 25 pr. 31. december Tilsynsmyndighed Nyborg kommune Steffca har ingen miljøgodkendelser eller spildevandstilladelser. Steffca har ikke tilsynspligt og er ikke omfattet risikobekendtgørelsen, da Steffca ikke anvender giftige, brandbare eller miljøfarlige stoffer. Ledelsens indledning Steffca er en handels- og produktionsvirksomhed, hvor kundernes tilfredshed er i højsædet, vi har derfor en leveregel der siger: Service, kvalitet og hurtig levering. På trods af Steffcas produktion ikke er særlig miljøbelastende, er det vort ønske at forbedre os på parameteren forbrug af ressourcer og derved blive så miljørigtig som muligt. Da vi, som skrevet, hele tiden er på jagt efter forbedringer og besparelser, er det et naturligt skridt at deltage i et miljøsamarbejde under MiljøForum Fyn. Således får vi en systematik, i det arbejde vi udfører på specifikt energibesparelsesområdet. Samtidig mærker vi en øget interesse fra vores større kunder, der udmønter sig i spørgsmål om, hvad vi gør for miljøet, samt hvordan vi tager vores sociale ansvar alvorligt. Vi er hos Steffca endog meget opmærksomme på, at vi opfører os korrekt både over for hinanden internt samt ikke mindst overfor kunder, leverandører samt diverse myndigheder, vi skal samarbejde med. Alt dette fremgår af vores personalehåndbog, der er udleveres til og gennemgået for medarbejderne. Da 2 af Steffcas store kunder har ytret ønske om, at Steffca bliver ISO godkendt, vil en eventuel certificering være fokuspunkt i 2016.

4 Nyborg den 8. september 2015 Mikkel Steffensen Bestyrelsesformand Henrik Nissen Administrerende direktør Beskrivelse af virksomheden Steffca A/S blev grundlagt i 1993 af Dorthe og Kurt Steffensen med det formål at levere pakningsløsninger til ovne, kedler og brændeovne til det skandinaviske marked. Produktudvikling og en ekspansiv udvidelse af produktsortimentet førte i 2005 til udflytning til nye og større lokaler i Nyborg, hvorfra Steffca nu også markedsfører industrielle isoleringsløsninger baseret på moderne tekstilteknologi. I 2008 overtog Steffca pakningsfabrikken Evi Pak i Esbjerg, og i 2009 blev produktion og lager herfra flyttet til udvidede lokaler på virksomheden i Nyborg. Et generationsskifte fandt ligeledes sted i 2008, hvor Dorthe og Kurt Steffensen overdrog ledelsen af Steffca A/S til sønnerne Mikkel og Martin. I 2013 besluttede ejerne at overlade den daglige ledelse til Henrik Nissen, der blev ansat som direktør. Omsætning og medarbejderantal er steget i takt med udvidelsen af forretningsområdet. Forretningsområder Steffca A/S er en dansk handels- og produktionsvirksomhed, der har specialiseret sig i pakninger, svejse- og brandbeskyttelsesafdækninger og isoleringspuder. Produktprogrammet består bl.a. af: Brændeovnspakninger Kedelpakninger Isoleringsbånd og -klæde Maskinpakninger Lim og ovnkitprodukter Isocare isoleringspuder Vores betydelige lagerbeholdning og maskinkapacitet gør, at vores kunder aldrig går forgæves, når der er behov for en her og nu leverance, eller hvis der er brug for en skræddersyet pakningsløsning. På vores CNCstyrede skæremaskiner, stansemaskiner og presser producerer vi enkle pakninger såvel som meget komplekse pakninger i materialer som NBR, SBR, EPDM, CR, gummikork, højtryksplader, grafitplader, cellegummi, silikone, viton, polyuretan, vulkollan, polyethylen, nylon, glasklæde, keramisk papir, glasnålefilt, PTFE. Materialevalget er altid nøje afstemt med pakningens placering. Steffcas højtemperaturklæde og svejseafdækninger leveres ligeledes i en række varianter med forskellige egenskaber.

5 Isocare isoleringspuder anvendes til isolering af flanger, ventiler, pumper m.m. til steder, hvor sædvanlig kappeisolering er vanskelig at anvende, f.eks. i varmecentraler, produktionslokaler og forsyningsinstallationer. Steffca udarbejder ved opmåling en energiberegning på uisolerede enheder. Beregningen påviser energitabet før og efter isolering af enhederne, og opmålingen er samtidig grundlaget for tegninger af de isoleringspuder, som syes specielt til de pågældende enheder. Steffcas produktsortiment anvendes inden for brancher som f.eks. kemisk procesindustri, fødevareindustri, kraftværker, varmeværker, maritime branche, maskinindustri, offshore industri og mange andre steder. Det er Steffcas målsætning altid at tilbyde: Høj service - Høj kvalitet - Hurtig levering Denne målsætning forudsætter et godt og tæt samarbejde mellem kunde og leverandør, og alle Steffcas leverandører gennemgår derfor en streng kvalitetskontrol for at sikre, at industriens højeste kvalitetskrav og standarder er opfyldt. Når du vælger Steffca som samarbejdspartner, vælger du produkter og råvarer fra verdens førende producenter. Vision, Mission og Værdier Vision Steffca vil være kendt og anerkendt som den mest pålidelige og største leverandør af pakninger i Norden. Ligedan vil Steffca altid levere de bedste løsninger inden for pudeisolering. Mission Gennem en løbende dialog med kunderne samt stadig udvikling af produkter vil vi udvikle os til altid at kunne levere de produkter, hvor vi har lagt vores fokus. Således vil vi hele tiden forbedre os både på parametre som leveringssikkerhed som hensynstagen til miljøet. Derudover vil vi til stadighed forsøge at tænke vort sociale ansvar ind i dagligdagen. Værdier Steffca er et firma hvor vi altid behandler hinanden, vores kunder samt andre samarbejdsparter med respekt. Derudover påtager vi os et ansvar for det nære samfund. Ordentligheden er en meget vigtig del af Steffcas grundlag for vækst, i det vores kunder altid skal kunne stole på os. Vi udnytter ikke andres afhængighed af Steffca til at opnå urimelig vinding.

6 Samfundsansvar/CSR rapport Virksomheden er forankret i Nyborg kommune og bestræber sig på at tage såvel et socialt som et samfundsmæssigt ansvar. Vi bestræber os desuden på at drive vores forretning på en ansvarlig måde. Vor målsætning med høj kvalitet, service og hurtig levering skulle gerne afspejles i vores værdier, således at vi er ambitiøse og vi udviser respekt såvel over for vores kunder, leverandører og sidst men ikke mindst vores kollegaer. Desuden er en medarbejder hos Steffca pålidelig. Vi holder, hvad vi lover. Medarbejderne hos Steffca har stadig følgende fokuspunkter: - Vi fokuserer på en bedre kommunikation mellem os alle. - Vi viser stor forståelse for hinandens forskelligheder - Vi hjælper hinanden i hverdagen og fokuserer på at forbedre vores arbejdsgange. Derudover har ledelsen følgende fokuspunkter: - Følge Steffcas strategi og melde dette ud løbende - Holde fast i Steffcas kerneområde, således at der ikke bruges unødige ressourcer på perifere produkter. Derudover er det en vigtig del af Steffca, at lederne fører den åbne dørs politik, således at der aldrig er langt til en samtale, hvis dette skulle være nødvendigt. Vi opfører os altid korrekt, uanset vi føler os dårligt behandlet af en kunde eller kollega. Vi agter at holde alle love og regler, der er ingen genveje til en for os bedre løsning. De aftaler, der indgås på Steffca s vegne, skal overholdes, uanset om de indgås mundtligt eller skriftligt. Vi accepterer ikke mobning, diskriminering eller anden chikane. Steffca s ledelse fokuserer på medarbejdernes trivsel både hos Steffca og udenfor. Det sidste bl.a. ved, at der er tegnet sundhedsforsikring for medarbejderne. Der er indført overskudsdeling, som nu har været gennemført i 2 år. Fordelingen er lige uanset lønniveau og stilling. Og det er ledelsens hensigt at fortsætte denne ordning fremover. Det er vigtigt for Steffca, at vi er med til at holde gang i lokalsamfundet, bl.a. ved at tilbyde unge, der har svært ved at finde lærerplads, en arbejdspraktik. Det er vores håb, at vi til stadighed kan have én ung ansat. Ligesom det har været en succes for Steffca at have folk i løntilskud. Faktisk er tre af Steffcas medarbejdere startet i løntilskud og efterfølgende blevet fastansat. Desuden har Steffca i 2015 ansat en ung, fra det beskyttede værksted i Nyborg, i et flexjob. Vi støtter kampen mod kræft gennem Virksomheder med kræft/kræftens bekæmpelse. Det sociale ansvar både internt og eksternt er af stor prioritet, hvorfor der arbejdes systematisk med emnet og er en del af Steffca s handleplan.

7 Miljømålsætninger Steffcas produktion er ikke miljøbelastende, hvorfor Steffca har valgt at fokusere på de øvrige ressourcer, som virksomheden bruger, idet Steffca ønsker at blive så grøn som muligt. Derudover gennemgås vores produktion løbende for at foretage energibesparelser. Senest i samarbejde med MiljøForum Fyn. Udover miljøbelastningen arbejdes der også med arbejdsmiljøet samt sikkerheden på Steffca. Miljøkortlægning Det har været en sund proces for Steffca og dennes medarbejdere at påbegynde en miljøredegørelse. Det har været positivt at opdage, hvor miljøbevidste og -tænkende medarbejderne er. Der er ikke langt fra snak til handling, når det handler om at ændre vaner, som er til gavn for miljøet og naturligvis Steffcas økonomi. I kortlægningen er der arbejdet med flere vinkler. Blandt andet el- og varmeforbrug. Desuden har kemiprodukter også været en prioriteret opgave i Steffcas kortlægning. Steffca har gennem årene øget medarbejderstaben, fra 5-10 medarbejdere de først mange år til 20 i 2010 og er nu oppe på 25 medarbejdere. Råvarer I Steffca s produktion indgår ikke farlige råvarer, hvorfor Steffca har valgt at registrere det råvareforbrug, som er i produktionen, med det formål at optimere produktionen og dermed mindske spild og dermed miljøaffald. Leverandørkrav Steffca forventer, at firmaets hoved-underleverandører overholder de respektive landes love. Såfremt vi skulle blive opmærksomme på, at dette ikke er tilfældet vil der gennemføres en dialog med leverandøren, hvis der ikke bliver rettet op efter henvendelse fra os, vil denne leverandør blive taget op til overvejning. Steffca har aflagt besøg hos vores væsentligste leverandører, uden at bemærke kritisable forhold i produktionen hos de leverandører vi har p.t. vi har afbrudt samarbejdet med en enkelt leverandør grundet kritisable forhold. Når Steffca modtager varer fra underleverandører kvalitetskontrollers de enkelte varer. Dette foregår ved stikprøveudtagning, hvorefter disse udtagninger bliver målt og/eller vejet. Såfremt den enkelte vare ikke kan godkendes, vil den samlede sending blive kontrolleret og eventuelt sendt retur til leverandøren Uønskede stoffer Steffca registrerer kemikalier i KEMIguiden for at give overblik over, hvilke kemikalier og uønskede stoffer, som bruges i virksomheden.

8 For at sikre, at der ikke er uønskede stoffer i virksomhedens råvarer, modtages datablad fra leverandørerne. Der vil løbende blive evalueret på de produkter, som forefindes i virksomheden og, om muligt, blive fundet bedre og mindre miljøbelastende alternativer. Affald og genanvendelse Steffca har i forbindelse med produktionen af pakninger en smule affald. Dette affald sorteres og køres til forbrænding. Der er ingen farlige stoffer i dette materiale. Der er sendt prøver at det gummi, som anvendes til Marius Pedersen, for at få undersøgt, om gummiaffaldet kan genanvendes. Dette er sket tilbage i 2013, hvor der desværre ikke er kommet et svar. Derfor har Steffca nu sendt gummiprøver til en anden aktør på området, og forventer svar i løbet af efteråret Samtidig påbegyndes en procedure, hvor affaldet vejes inden afskibning til forbrænding, således at Steffca fremadrettet kan måle på det indkøbte materiale og det faktiske forbrug. Derforuden har Steffca kun ubetydelige mængder af dagrenovation, som køkkenaffald fra kantinen. Papiraffald samt pap, sorteres i separat papir/pap container. Der er på nuværende tidspunkt ikke tal på, hvor meget pap og papir, der bliver kørt til genanvendelse. Mængden af affald er med i Steffca s handleplan for fremtidig at blive undersøgt. Energi Den primære ressource i produktionen er el til både maskinparken samt til de kørende trucks. Siden sidste redegørelse er maskinparken forøget, hvorfor det kan forklare den stigning pr. medarbejder, der er i elforbruget. Der tages, i indkøbet, hensyn til, at maskinerne er så miljøvenlige som muligt. Der har i forbindelse med opstarten af miljøredegørelsesprocessen været besøg fra MiljøForum Fyn, som har været inde og lave en energiscreening for at vurdere Steffca s energiforbrug. Rapporten viste, at Steffca i forvejen er meget energibesparende, og der kunne umiddelbart kun tilføres en mindre ændring til timer af ventilation til kontorlandskabet ingen større hverken ændring eller besparelse af energi. Et punkt på handleplanen er, at undersøge muligheden for optimering af brug af kompressorer i produktionen, således at det bliver mere energibesparende. Som opvarmning benyttes naturgas. Vand Øvrige ressourcer som eksempelvis vand, forbruges der i meget begrænsede mængder af i produktionen. Steffcas vandforbrug går fortrinsvis til sanitære forhold. Luftemissioner Til udregning af emissioner til luft fra energiforbrug er anvendt nøgletal fra Key2Green for henholdsvis el og naturgas. Tallene kan ses herunder: Den øgede emission er steget i takt med den stigende omsætning/produktion. Som i perioden er steget med 10%.

9 Vurdering og prioritering Mål frem til 2016 Målene skal ses i lyset af, at vi har fået foretaget en energiscreening af MiljøForum Fyn. Screeningen viser, at Steffca ikke har lavt hængende frugter at høste. På nær en mulighed for bedre styring af ventilationen i kontorarealet er der ifølge rapporten ingen gevinster at hente. Trods konklusionen om, at der ikke er meget at spare på energien på Steffca, vil det være et mål for alle medarbejdere, at tænke grønt og energibesparende. Procedure og arbejdsgange gennemgås derfor løbende med henblik på en evt. energibesparelse. Målet for energibesparelsen nedjusteres fra 5% til 3%. Målet bliver, trods justeringer, stadig svært at nå, da Steffca allerede er meget energibesparende. Der er hele tiden fokus på, at gøre tingene mindre og mindre ressourcebelastende. Målet er med til at fastholde dette fokus. Derudover har Steffca et mål om at reducerer affald til forbrænding og i stedet sende dette til genanvendelse. Målet for genanvendelse er 2%. Følende punkter er i fokus frem til 2016: 1. Vejning af gummi- og papir/pap affald. 2. Justering af varme i form af varmepumpe Der er siden sidste miljøredegørelse for 2012 opsat kameraer ved skæremaskinerne, således at den enkelte maskinoperatør via sin mobiltelefon kan se, hvorvidt maskinen er gået i stå og blot forbruger energi. Der er i den forbindelse lavet en tilkalde-ordning, så der kommer én enten og stopper maskinen eller igangsætter den igen.

Vores produkter, service og rådgivning sikrer jeres fortsatte drift og indtjening

Vores produkter, service og rådgivning sikrer jeres fortsatte drift og indtjening Vores produkter, service og rådgivning sikrer jeres fortsatte drift og indtjening 1 SERVICE, KVALITET OG HURTIG LEVERING Vores kunder findes inden for brancher som: Byggeri Farmaceutisk industri Fødevareindustri

Læs mere

ISOCARE Isoleret set den bedste løsning. reducerer varmetab giver energibesparelser mindsker energiudgifter. - vi vil kendes på den gode service

ISOCARE Isoleret set den bedste løsning. reducerer varmetab giver energibesparelser mindsker energiudgifter. - vi vil kendes på den gode service - vi vil kendes på den gode service Testet kvalitet Kundevenlig service Hurtig levering ISOCARE Isoleret set den bedste løsning reducerer varmetab giver energibesparelser mindsker energiudgifter ISOCARE

Læs mere

Flexiket A/S: Katalysator for kundernes genanvendelse af affald

Flexiket A/S: Katalysator for kundernes genanvendelse af affald Flexiket A/S: Katalysator for kundernes genanvendelse af affald For virksomheden Flexiket A/S blev Region Midtjyllands projekt Rethink Business startskuddet til at give indspil til kundernes ressourcestrategier.

Læs mere

Miljøredegørelse 2004. Averhoff Genbrug A/S

Miljøredegørelse 2004. Averhoff Genbrug A/S Miljøredegørelse 2004 Averhoff Genbrug A/S 01. Indledning Averhoff Genbrug A/S er en virksomhed, der modtager og demonterer elektronikaffald til genvinding og miljørigtig bortskaffelse. 02. Stamdata Adresse:

Læs mere

Grønt regnskab 2012. Verdo Hydrogen A/S

Grønt regnskab 2012. Verdo Hydrogen A/S Grønt regnskab 2012 Verdo Hydrogen A/S VERDO Agerskellet 7 8920 Randers NV Tel. +45 8911 4811 info@verdo.dk CVR-nr. 2548 1984 Indholdsfortegnelse 1. Basisoplysninger... 3 1.1 Navn, beliggenhed og ejerforhold...

Læs mere

Holmris CSR politik. Holmris A/S er et familieejet firma, som gennem tre generationer har leveret møbler til det danske bolig- og projektmarked.

Holmris CSR politik. Holmris A/S er et familieejet firma, som gennem tre generationer har leveret møbler til det danske bolig- og projektmarked. CSR politik Corporate Social Responsibility (CSR) står for virksomhedens sociale ansvar og er udtryk for de frivillige politikker, virksomheden har sat op for etisk og social ansvarlighed i forhold til

Læs mere

AFFALDSPLAN

AFFALDSPLAN AFFALDSPLAN 2019-2024 Affaldsplan for Læsø Kommune 2019-2024: Alle kommuner i Danmark skal udarbejde og vedtage en plan for, hvordan affald i kommunen skal håndteres. De kommunale planer for håndtering

Læs mere

Stamblad for Biersted Skole og Bissen SFO praktisk miljøledelse

Stamblad for Biersted Skole og Bissen SFO praktisk miljøledelse Data fra spørgeskema Biersted Skole Allerede igangsatte aktiviteter Kontrol med forbrug og adfærd omkring forbrug Ikke igangsatte aktiviteter Grøn ordning Miljøretningslinjer og -handleplan Affaldssortering

Læs mere

Datarapport for Modmil. 277 deltagere. Mette Mosgaard, Henrik Riisgaard, Arne Remmen og Rasmus Jeppesen

Datarapport for Modmil. 277 deltagere. Mette Mosgaard, Henrik Riisgaard, Arne Remmen og Rasmus Jeppesen Datarapport for Modmil 277 deltagere Mette Mosgaard, Henrik Riisgaard, Arne Remmen og Rasmus Jeppesen Hvad er dit køn? Kvinde 35 Mand 5 2 Hvad er din alder? 2-29 2 3-39 35-9 3 82 5-59 23 6-69 33 Over 7

Læs mere

Hvis det er muligt, vender vi gerne maskinen på hovedet for at løse en opgave

Hvis det er muligt, vender vi gerne maskinen på hovedet for at løse en opgave Hvis det er muligt, vender vi gerne maskinen på hovedet for at løse en opgave NAKSKOV MASKININDUSTRI ApS Parathed og fleksibilitet Viden Høj kvalitet Konkurrenceevne Lidt om os Vores virksomhed Hvis det

Læs mere

Strategi 2024 Udarbejdet af Morsø Forsyning i 2019

Strategi 2024 Udarbejdet af Morsø Forsyning i 2019 Strategi 2024 Udarbejdet af Morsø Forsyning i 2019 Velkommen til strategi 2024! Hvem er vi Jeg er meget stolt over at præsentere Morsø Forsynings strategi 2024. Denne strategi er fremkommet, blandt andet,

Læs mere

QMS- håndbog Kvalitet og Miljø

QMS- håndbog Kvalitet og Miljø QMS- håndbog Kvalitet og Miljø Munck Asfalt a/s April 2015 Munck Asfalt a/s Munck Intercon a/s, nu Munck Asfalt a/s, blev etableret i Nyborg i starten af 90'erne. I de første år var fokus koncentreret

Læs mere

Udarbejdet den: 06. august 2012 Version: 4 Revideret den: Dokumentejer: Ole Steensberg Øgelund Side 1 af 8

Udarbejdet den: 06. august 2012 Version: 4 Revideret den: Dokumentejer: Ole Steensberg Øgelund Side 1 af 8 Dokumentejer: Ole Steensberg Øgelund Side 1 af 8 Indholdsfortegnelse Forord... 3 Systemstruktur... 4 Overordnet vision, målsætninger og politik for Vand og Affald... 5 Organisationsplan... 6 Ansvar og

Læs mere

ES EJENDOMME OG SERVICE/DRIFT Februar 2011

ES EJENDOMME OG SERVICE/DRIFT Februar 2011 ES EJENDOMME OG SERVICE/DRIFT Februar 2011 GRØNT REGNSKAB UDENRIGSMINISTERIET ES EJENDOMME OG SERVICE/DRIFT Februar 2011 GRØNT REGNSKAB 1 Indholdsfortegnelse: 1. Grønt regnskab side 1 2. Samlet forbrug

Læs mere

Outercore IVS: Omstilling til cirkulær økonomi giver inspiration til ny forretningsmodel

Outercore IVS: Omstilling til cirkulær økonomi giver inspiration til ny forretningsmodel Outercore IVS: Omstilling til cirkulær økonomi giver inspiration til ny forretningsmodel For Outercore gjorde samarbejdet med Rethink Business, at man gik målrettet efter at omstille til cirkulær økonomi.

Læs mere

Grønt regnskab 2011. kort udgave. www.klima.ku.dk/groen_campus

Grønt regnskab 2011. kort udgave. www.klima.ku.dk/groen_campus Grønt regnskab www.klima.ku.dk/groen_campus Københavns Universitet (KU) er blandt Danmarks største arbejdspladser. Omkring 50.000 medarbejdere og studerende har deres daglige gang på knap 1 mio. m 2. En

Læs mere

Nakskov Maskinindustri

Nakskov Maskinindustri Nakskov Maskinindustri NAKSKOV MASKININDUSTRI ApS Lidt om os Velkommen til Nakskov Maskinindustri. Vi er en moderne virksomhed, der er præget af stabilitet og god udvikling. Vi har traditioner og værdier,

Læs mere

Side 1 / 7 Side 2 / 7 Side 3 / 7 Side 4 / 7 Side 5 / 7 Side 6 / 7 Side 7 / 7 Miljøberetning 2011 Miljø og arbejdsmiljø indgår som vigtige og bærende elementer i KARA/NOVERENs vision og værdier. For at

Læs mere

Jysk Firmatøj ApS følger gældende lovgivning udgivet af danske myndigheder, herunder:

Jysk Firmatøj ApS følger gældende lovgivning udgivet af danske myndigheder, herunder: Code of Conduct Baggrunden for denne Code of Conduct er at sørge for, at firma, ledelse og medarbejdere overholder en aftalt liste af lovmæssige, etiske, miljømæssige og personalemæssige spilleregler og

Læs mere

UN GLOBAL COMPACT COMMUNICATION ON PROGRESS 2017 MARTS

UN GLOBAL COMPACT COMMUNICATION ON PROGRESS 2017 MARTS UN GLOBAL COMPACT COMMUNICATION ON PROGRESS 2017 MARTS TILKENDEGIVELSE AF FORTSAT STØTTE Vi er glade for, at vi igen i år kan forsætte vores støtte til, og medlemskab af, UN Global Compact. Cheval Blanc

Læs mere

ORDREPRODUKTION. Automatdrejning- og fræsning til maskinbyggeindustrien. www.evmetal.dk

ORDREPRODUKTION. Automatdrejning- og fræsning til maskinbyggeindustrien. www.evmetal.dk ORDREPRODUKTION Pumper Ventiler Motorer Mekanik Vindmøller Procesanlæg Kompressorer Højtryksanlæg Varmevekslere Automatdrejning- og fræsning til maskinbyggeindustrien Ortopædisk udstyr Rengøringsmaskiner

Læs mere

Delux [di:luks] THINGS OF VERY HIGH QUALITY. Beskrivelse af. Grøn

Delux [di:luks] THINGS OF VERY HIGH QUALITY. Beskrivelse af. Grøn Beskrivelse af Hvorfor en komplet grøn løsning? Delux har nu eksisteret siden 2002, og vi har løbende forbedret vores ydelser. Det har resulteret i et højt og stabilt kvalitetsniveau, et godt arbejdsmiljø

Læs mere

profil Hydraflex A/S er en danskejet, velkonsolideret og kvalitetsorienteret produktionsvirksomhed beliggende i Viborg.

profil Hydraflex A/S er en danskejet, velkonsolideret og kvalitetsorienteret produktionsvirksomhed beliggende i Viborg. cylindre profil Hydraflex A/S er en danskejet, velkonsolideret og kvalitetsorienteret produktionsvirksomhed beliggende i Viborg. Hydraflex A/S er en del af Hydraulic Group og har blandt andet herigennem

Læs mere

Vores varmeveksler er mere end bare varm luft

Vores varmeveksler er mere end bare varm luft Vi har fokus på klima og energi Vores varmeveksler er mere end bare varm luft rokkedahl-energi.dk Om Rokkedahl Energi 50% Vi går op i besparelser. Derfor kan du altid forvente op til 50% i energibesparelse

Læs mere

Årlig ISO-rapport til gronet for 2016 (perioden 2015/16) ISO-rapport 2015/16. ISOrapport

Årlig ISO-rapport til gronet for 2016 (perioden 2015/16) ISO-rapport 2015/16. ISOrapport Årlig ISO-rapport til gronet for 216 (perioden 215/16) ISO-rapport 215/16 Kopi af certifikat (ISO 141:24) Årlig ISO-rapport til gronet for 216 (perioden 215/16) Basisoplysninger Virksomhedens navn Adresse

Læs mere

Lad os klare din Facility Service, så du kan bruge tiden på din kerneforretning. - vi efterlader altid et smil

Lad os klare din Facility Service, så du kan bruge tiden på din kerneforretning. - vi efterlader altid et smil Lad os klare din Facility Service, så du kan bruge tiden på din kerneforretning Forenede - vi efterlader altid et smil Service SPAR 25% PÅ OMKOSTNINGERNE UDEN AT GÅ PÅ KOMPROMIS MED KVALITETEN Styrk jeres

Læs mere

Hvordan etableres energiledelse i mindre og mellemstore virksomheder? En vejledning med hjælpeværktøjer

Hvordan etableres energiledelse i mindre og mellemstore virksomheder? En vejledning med hjælpeværktøjer Hvordan etableres energiledelse i mindre og mellemstore virksomheder? En vejledning med hjælpeværktøjer Formål med vejledningen Gøre det let for mindre og mellemstore virksomheder at komme i gang med og

Læs mere

Få styr på energi og affald og få nye konkurrencefordele! 21. maj Energi Nord A/S Energirådgiver Steen Lund Sømod

Få styr på energi og affald og få nye konkurrencefordele! 21. maj Energi Nord A/S Energirådgiver Steen Lund Sømod Få styr på energi og affald og få nye konkurrencefordele! 21. maj 2014 Energi Nord A/S Energirådgiver Steen Lund Sømod Hvad for en slags fisk er jeg så Steen Lund Sømod 44 år Maskinmester Energi Nord 4,5

Læs mere

CSR CORPORATE SOCIAL RESPONSIBILITY 2018

CSR CORPORATE SOCIAL RESPONSIBILITY 2018 CSR CORPORATE SOCIAL RESPONSIBILITY 2018 V e l ko m m e n t i l Vores Csr rapport H o s ALED e r v i k la r ov e r, at v i ha r e t s a m f u n d s a nsva r i v e r de n o m k rin g o s o g v i ø ns k

Læs mere

Årlig statusrapport 2015

Årlig statusrapport 2015 Årlig statusrapport 2015 Vattenfall Vindkraft A/S Dokument nr. 18400802 06. september 2016 Indholdsfortegnelse 1. Basisoplysninger... 1 2. Præsentation af Vattenfall Vindkraft A/S... 1 3. Miljøpolitik

Læs mere

Beretning for Dias: Indledning. Mission og Vision Grøn omstilling Bortfald af grundbeløb Status på Dupont Medejerskaber. Afslutning.

Beretning for Dias: Indledning. Mission og Vision Grøn omstilling Bortfald af grundbeløb Status på Dupont Medejerskaber. Afslutning. Beretning for 2017. Dias: Indledning Mission og Vision Grøn omstilling Bortfald af grundbeløb Status på Dupont Medejerskaber Afslutning. Dias med Mission Vi har indenfor det seneste år arbejdet en del

Læs mere

Lette løsninger for et bedre miljø!

Lette løsninger for et bedre miljø! Lette løsninger for et bedre miljø! Jackon A/S er Nordens ledende producent af isolering og emballage i polystyren. Vi leverer energieffektive og komplette løsninger til fundament og bolig. Der er mange

Læs mere

Vand. Hvor mange m 3 vand bruger skolen pr. måned? Pr. år? Bedøm om skolen bruger mere eller mindre vand end sidste år?

Vand. Hvor mange m 3 vand bruger skolen pr. måned? Pr. år? Bedøm om skolen bruger mere eller mindre vand end sidste år? Eksempler på spørgsmål til Miljørevision Svarene på spørgsmålene kan findes i et samarbejde med det tekniske personale, ved at spørge elever og lærere og ved selv at undersøge forholdene. Vand Hvor mange

Læs mere

CEJ Ejendomsadministration A/S CSR politik

CEJ Ejendomsadministration A/S CSR politik CEJ Ejendomsadministration A/S CSR politik CEJ s CSR politik regulerer alle vores aktiviteter. CSR dækker efter vores opfattelse både hensyntagen til naturen og de fysiske omgivelser samt de mennesker,

Læs mere

Fra vandflaske til 100 procent genanvendeligt tæppe

Fra vandflaske til 100 procent genanvendeligt tæppe Fra vandflaske til 100 procent genanvendeligt tæppe Den midtjyske tæppeproducent, Fletco Tæpper, deltog i en workshop i Rethink Business projektet om idéer til forretningsudvikling. Fletco Carpet lancerer

Læs mere

PJD Automation & Industriel IT / PJD Production Performance WWW.PJDPP.DK

PJD Automation & Industriel IT / PJD Production Performance WWW.PJDPP.DK 1 Performance Management: Udvælg dine KPI er med omtanke, keep it simple Danfoss Kolding Cheminova 2 Indhold 1. Introduktion til PJD Production Performance 2. Optimering hvem taler vi om 3. Lean manuel

Læs mere

Naboerne har dog ikke fortaget sig yderligere i forbindelse med ovenstående. Redegørelse for driftsuheld i regnskabsåret

Naboerne har dog ikke fortaget sig yderligere i forbindelse med ovenstående. Redegørelse for driftsuheld i regnskabsåret Grønne regnskaber 2001/2002 1 Esbjerg afdelingen Miljøledelse på afdeling Esbjerg Der er i løbet af regnskabsåret ansat en miljømedarbejder der skal være»tovholder«i indførelse af miljøledelse på afdeling

Læs mere

Dansk Miljørengøring

Dansk Miljørengøring Dansk Miljørengøring I over 30 år har vi leveret miljø- og kvalitetsbevidst rengøring til alle typer erhvervsvirksomheder, indenfor både den offentlige og private sektor. Alt hvad vi foretager os, både

Læs mere

CO 2 -regnskab Kolding Kommune 2017

CO 2 -regnskab Kolding Kommune 2017 CO 2 -regnskab Kolding Kommune 2017 Miljøbelastning og energiforbrug for Kolding Kommune som virksomhed i 2017 I det følgende er der udarbejdet en samlet opgørelse over de væsentligste kilder til CO 2

Læs mere

Malgodt.dk. CSR Strategi. En plan for ansvarligt og bæredygtigt salg og håndtering af maling.

Malgodt.dk. CSR Strategi. En plan for ansvarligt og bæredygtigt salg og håndtering af maling. Malgodt.dk CSR Strategi En plan for ansvarligt og bæredygtigt salg og håndtering af maling. 2 Malgodt.dk CSR Strategi OM OS Malgodt.dk er en moderne detailforretning der sælger maling, malertilbehør samt

Læs mere

Forord. Per Bremer Rasmussen Adm. direktør

Forord. Per Bremer Rasmussen Adm. direktør Klimaregnskab 2013 Forord I Forsikring & Pension har vi i år besluttet at forenkle vores klimaregnskab. Vi fastholder vores fokus på vores CO 2 emission, og skærper fokus på det, der betyder mest. Derfor

Læs mere

DIT BÆREDYGTIGE VASKERI

DIT BÆREDYGTIGE VASKERI DIT BÆREDYGTIGE VASKERI BÆREDYGTIGE LØSNINGER Vi har fokus på bæredygtige løsninger. Vores produktionsanlæg er optimeret, tekstilerne er nøje udvalgt og vaskeprocessen skånsom og PH-neutral. Vi vil gerne

Læs mere

Side 1 / 7 Side 2 / 7 Side 3 / 7 Side 4 / 7 Side 5 / 7 Side 6 / 7 Side 7 / 7 Svendborg Kraftvarme Miljøberetning for 2014 1) Miljøpolitik Gældende for strategiplan 2013-2016 og virksomhedsplan 2014. Svendborg

Læs mere

GEV er en servicevirksomhed, med lokale og regionale aktiviteter, der er kendetegnet ved at være:

GEV er en servicevirksomhed, med lokale og regionale aktiviteter, der er kendetegnet ved at være: Beretning for 2018. Mission og Vision Grøn omstilling FN s verdensmål Bortfald af grundbeløb Status på Dupont leverancerne Jeg ved godt, at jeg havde dette med på sidste års generalforsamling, men da missionen

Læs mere

De angivne tilbagebetalingstider er beregnet som simpel tilbagebetalingstid, uden hensyn til renteudgifter og andre låneomkostninger.

De angivne tilbagebetalingstider er beregnet som simpel tilbagebetalingstid, uden hensyn til renteudgifter og andre låneomkostninger. SIDE 1 AF 8 Adresse: Østergade 96 Postnr./by: 4340 Tølløse BBR-nr.: 316-027477-001 Energikonsulent: Søren Pedersen Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug, mulighederne for at opnå besparelser,

Læs mere

Velkommen til KVM-Conheat A/S.

Velkommen til KVM-Conheat A/S. Vi er til for Dem! En dedikeret historik KVM-Conheat Vi laver kun det, vi er bedst til. Og intet andet. Derfor har vi fokuseret på fjernvarmeløsninger og -stationer i mere end 30 år. Lige siden starten

Læs mere

Bæredygtighedspolitik. Denne politik er vedtaget af Castellum AB s (publ) bestyrelse den 20. januar 2016.

Bæredygtighedspolitik. Denne politik er vedtaget af Castellum AB s (publ) bestyrelse den 20. januar 2016. Bæredygtighedspolitik Denne politik er vedtaget af Castellum AB s (publ) bestyrelse den 20. januar 2016. Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 2 2. Omfang... 2 3. Formål... 2 4. Definition af bæredygtighed...

Læs mere

Vand og Affald. Virksomhedsstrategi

Vand og Affald. Virksomhedsstrategi Vand og Affald 2012 2016 Virksomhedsstrategi forord Vand og Affalds virksomhedsstrategi 2012 2016 er blevet til i samarbejde med virksomhedens medarbejdere, ledelse og bestyrelse. I løbet af 2011 er der

Læs mere

Grønt Regnskab. Energicenter Aalborg Administration

Grønt Regnskab. Energicenter Aalborg Administration Grønt Regnskab Miljø- Grønt og regnskab Energiforvaltningen 2014 Energicenter Aalborg 2015 Administration Udgiver: Aalborg Kommune Miljø- og Energiforvaltningen, Energicenter Hjulmagervej 18 9000 Aalborg

Læs mere

Grønt Regnskab 2012. Fredericia Kommune. Som virksomhed

Grønt Regnskab 2012. Fredericia Kommune. Som virksomhed Grønt Regnskab 212 Fredericia Kommune Som virksomhed Indholdsfortegnelse Sammenfatning... 3 Elforbrug... 4 Varmeforbrug... 6 Transport... 7 Klima... 8 Vandforbrug... 1 Forbrug af sprøjtemidler... 11 Indledning

Læs mere

SPECIALIST i Snegletransportører

SPECIALIST i Snegletransportører SPECIALIST i Snegletransportører Præcis transport af alle materialer En BEMA kundes grundlæggende behov er at få flyttet et produkt en bulkvare fra A til B. Og hovedkomponenten i løsningerne er en sneglevinding.

Læs mere

VI ARVER IKKE JORDEN AF VORES FORÆLDRE

VI ARVER IKKE JORDEN AF VORES FORÆLDRE HÅG & THE ENVIRONMENT & HÅG & THE ENVIRONM VI ARVER IKKE JORDEN AF VORES FORÆLDRE...VI LÅNER DEN AF VORES BØRN DET GØR VI... HÅG har en gennemgribende idé om, at alle virksomheder har et ansvar ud over

Læs mere

QMS- håndbog Kvalitet og Miljø

QMS- håndbog Kvalitet og Miljø QMS- håndbog Kvalitet og Miljø Munck Asfalt a/s Juni 2016 Munck Asfalt a/s Munck Intercon a/s, nu Munck Asfalt a/s, blev etableret i Nyborg i starten af 90'erne. I de første år var fokus koncentreret om

Læs mere

Politik for samfundsansvar

Politik for samfundsansvar Politik for samfundsansvar Indholdsfortegnelse 1 Formål... 3 2 Regelgrundlag... 3 3 Målsætning... 4 4 Fokusområder... 4 4.1 Miljø- og klimahensyn... 4 4.2 Medarbejdere... 4 4.3 Korruption og usædvanlige

Læs mere

Tillæg til Grønt Regnskab 2012

Tillæg til Grønt Regnskab 2012 Tillæg til Grønt Regnskab 212 Varme Kommunes korrigerede varmeforbrug er samlet set steget med 1,9 % over de sidste to år. Dette er naturligvis et skuffende resultat, der vil blive arbejdet på at forbedre

Læs mere

CHRIS JENSEN A/S SPECIALISTER I RUSTFRIT STÅL

CHRIS JENSEN A/S SPECIALISTER I RUSTFRIT STÅL CHRIS JENSEN A/S SPECIALISTER I RUSTFRIT STÅL >> Med mere end 40 års erfaring i arbejdet med rustfrit stål, og særdeles veluddannede medarbejdere løser Chris Jensen A/S, både store og små komplekse specialopgaver.

Læs mere

Vi arbejder for at inddrage eleverne og de ansattes ønsker og idéer til miljømæssige forbedringer.

Vi arbejder for at inddrage eleverne og de ansattes ønsker og idéer til miljømæssige forbedringer. Vorrevangskolen ønsker i sit daglige virke at fremme udviklingen frem mod et mere bæredygtigt samfund, hvor hensyn til det ydre miljø og arbejdsmiljøet for såvel elever som ansatte har høj prioritet. Vorrevangskolen

Læs mere

Skanderborg Kommune foretager indkøb og udbud efter følgende grundprincipper, som skal inddrages hver gang:

Skanderborg Kommune foretager indkøb og udbud efter følgende grundprincipper, som skal inddrages hver gang: Formål Indkøbs- og udbudspolitikken fastlægger de overordnede rammer for indkøb og udbud i Skanderborg Kommune. Politikken skal skabe en ensartet adfærd for indkøb og udbud i hele organisationen og medvirke

Læs mere

Bibbi Walsh klima- og miljøsagsbehandler Gladsaxe Kommune

Bibbi Walsh klima- og miljøsagsbehandler Gladsaxe Kommune Bibbi Walsh klima- og miljøsagsbehandler Gladsaxe Kommune bibwal@gladsaxe.dk FNs verdensmål har en central rolle i det strategiske arbejde i Gladsaxe Kommune Borgmester Trine Græse (TV2/Lorry, aug. 2017):

Læs mere

BBR-nr.: 740-003550 Energimærkning nr.: 200020254 Gyldigt 5 år fra: 11-09-2009 Energikonsulent: Mads Mikael Nielsen Firma: OBH Ingeniørservice A/S

BBR-nr.: 740-003550 Energimærkning nr.: 200020254 Gyldigt 5 år fra: 11-09-2009 Energikonsulent: Mads Mikael Nielsen Firma: OBH Ingeniørservice A/S SIDE 1 AF 6 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Høghgårdsvej 9A Postnr./by: 8641 Sorring BBR-nr.: 740-003550 Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug, mulighederne for at opnå besparelser,

Læs mere

BOSWEEL Corporate Social Responsibility Strategi Independent Shirtmakers since 1937

BOSWEEL Corporate Social Responsibility Strategi Independent Shirtmakers since 1937 BOSWEEL Corporate Social Responsibility Strategi 2015 2017 Bosweels kerneværdier Idégrundlag, vision og værdier 02 IDÉGRUNDLAGET Bosweel udvikler, fremstiller og leverer skjorter og nært beslægtede produkter

Læs mere

45 år med tjek på luft. Professionelle løsninger kræver professionelle leverandører

45 år med tjek på luft. Professionelle løsninger kræver professionelle leverandører 45 år med tjek på luft Professionelle løsninger kræver professionelle leverandører 45 år med tjek på luft TCÅ Trykluft Centret A/S har i mere end 45 år været eksperter i trykluft, og vi leverer trykluftskompressorer

Læs mere

Vejledning til kommunens indledende visitering af Carbon 20-virksomheder

Vejledning til kommunens indledende visitering af Carbon 20-virksomheder Vejledning til kommunens indledende visitering af Carbon 20-virksomheder Vejledning til visitering 1. Indledning Vejledningen bruges som tjekliste, når virksomheden og Carbon 20 medarbejder skal vurdere,

Læs mere

DESIGN ENGINEERING & DOCUMENTATION. Du har behovet... idoc har løsningen!

DESIGN ENGINEERING & DOCUMENTATION. Du har behovet... idoc har løsningen! DESIGN ENGINEERING & DOCUMENTATION Du har behovet... idoc har løsningen! 1 Hos idoc har vi store ambitioner for fremtiden Vores ambitioner bygger på et tæt forhold til vores kunder. Ambitionerne er drivkraften

Læs mere

J. Jensen A/S. Effektiv sanering med Stål Jet Skånsom sanering med Sponge Jet Termisk varmebehandling

J. Jensen A/S. Effektiv sanering med Stål Jet Skånsom sanering med Sponge Jet Termisk varmebehandling Stålsanering J. Jensen har som de eneste mange års erfaring med sanering i sikre, lukkede kredsløb. Nu har vi udviklet Stål Jet, som er markedets mest effektive, miljørigtige saneringsanlæg. 2 J. Jensen

Læs mere

Byens Grønne Regnskab 2012

Byens Grønne Regnskab 2012 Byens Grønne Regnskab 2012 Byens grønne regnskab 2012 Frederiksberg Kommune offentliggjorde i november 2004 for første gang et grønt regnskab for kommunen som geografisk område, kaldet Byens grønne regnskab.

Læs mere

Udkast til Beskæftigelsesstrategi for Gribskov Kommune

Udkast til Beskæftigelsesstrategi for Gribskov Kommune Udkast til Beskæftigelsesstrategi for Gribskov Kommune 2019 2022 Strategiens afsæt Udviklingen på arbejdsmarkedet går stærkt i disse år, ledigheden er faldende og flere bliver en del af arbejdsmarkedet.

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug SIDE 1 AF 5 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Postnr./by: Kastaniealle 001B 3300 Frederiksværk BBR-nr.: 260-004835 Energikonsulent: Henrik Møgelgaard Programversion: EK-Pro, Be06 version 4

Læs mere

Triolab lægger vægt på et tæt samarbejde med kunden, sådan at de tilbudte løsninger fungerer optimalt og tilpasses kundens behov.

Triolab lægger vægt på et tæt samarbejde med kunden, sådan at de tilbudte løsninger fungerer optimalt og tilpasses kundens behov. Side 1 af 8 Indledning Triolab er et firma, der forhandler kvalitetsløsninger til laboratorier i flere segmenter. Triolab er et firma, der forestår totalløsninger. Der tilbydes support på højt fagligt

Læs mere

ENERGIEFFEKTIVISERING RÅDGIVNING GIVER MASSIVE BESPARELSER RHVERV ET WHITEPAPER FRA JYSK ENERGI

ENERGIEFFEKTIVISERING RÅDGIVNING GIVER MASSIVE BESPARELSER RHVERV ET WHITEPAPER FRA JYSK ENERGI ENERGIEFFEKTIVISERING RÅDGIVNING GIVER MASSIVE BESPARELSER RHVERV ET WHITEPAPER FRA JYSK ENERGI ALLE VIL ENERGI- EFFEKTIVISERE Langt de fleste virksomheder kan se fordele i at spare på energien, hvis det

Læs mere

Bæredygtige løsninger skabes i samarbejde

Bæredygtige løsninger skabes i samarbejde PART OF THE EKOKEM GROUP Bæredygtige løsninger skabes i samarbejde Introduktion til NORDs Bæredygtighedsnøgle Stoffer i forbrugsprodukter har medført hormonforstyrrelser hos mennesker Bæredygtighed er

Læs mere

Novopan Træindustri A/S: Mere værdi for kunderne

Novopan Træindustri A/S: Mere værdi for kunderne Novopan Træindustri A/S: Mere værdi for kunderne Ved at deltage i Region Midtjyllands projekt Rethink Business, har Novopan Træindustri A/S fået øje på, hvordan de med C2C-certificering og - strategi kan

Læs mere

Energirenoveringer for lejere Pilotprojekt Wilkenbo

Energirenoveringer for lejere Pilotprojekt Wilkenbo Energirenoveringer for lejere Pilotprojekt Wilkenbo 21 Ejendomme på Frederiksberg /2380 lejligheder CSR Temaer forankret i PrivatBo s administration af Frederiksberg Boligfond CSR: V1.0 CSR Målsætninger:

Læs mere

EGEDAL KOMMUNE STILLER HØJE MILJØKRAV TIL BYGGERIERNE I NY BYDEL OG BANER MED SIT UDBUD VEJ FOR MERE BÆREDYGTIGT BYGGERI

EGEDAL KOMMUNE STILLER HØJE MILJØKRAV TIL BYGGERIERNE I NY BYDEL OG BANER MED SIT UDBUD VEJ FOR MERE BÆREDYGTIGT BYGGERI BUSINESS 6 CASE BYGGERI GRØNNE INDKØB EGEDAL KOMMUNE STILLER HØJE MILJØKRAV TIL BYGGERIERNE I NY BYDEL OG BANER MED SIT UDBUD VEJ FOR MERE BÆREDYGTIGT BYGGERI Stenløse Syd er et helt byområde, som er udviklet

Læs mere

Hver tredje virksomhed skal have miljøtilladelse til driften

Hver tredje virksomhed skal have miljøtilladelse til driften 28. oktober 2010 Hver tredje virksomhed skal have miljøtilladelse til driften Miljøtilladelser. Hver tredje virksomhed i Region Midtjylland skal have en driftstilladelse fra miljømyndighederne. Det er

Læs mere

Landsdækkende genanvendelse

Landsdækkende genanvendelse Hvad skal der til for at få mere gods til havnene? Landsdækkende genanvendelse Det første tons stål blev produceret af jernmalm fra jorden, Det sidste tons vil blive produceret af skrot (scrap). Hvem ejer

Læs mere

Bæredygtighed er det nye sort, der rydder pladsen fra ord som klima og CO 2 - men vi har taget skridtet videre. Handlinger ligger klar.

Bæredygtighed er det nye sort, der rydder pladsen fra ord som klima og CO 2 - men vi har taget skridtet videre. Handlinger ligger klar. KLAR MED ENERGI PAKKE Om 5 år taler vi ikke længere om klima og CO2 Om 5 år taler vi i stedet om bæredygtighed Det spår, som er klar med en bæredygtig energipakke. Bæredygtighed er det nye sort, der rydder

Læs mere

Rheinzink Danmark A/S: Tættere på et take-back-system

Rheinzink Danmark A/S: Tættere på et take-back-system Rheinzink Danmark A/S: Tættere på et take-back-system Ved at deltage i Rethink Business er Rheinzink Danmark A/S blevet overbevist om, at der er god forretning i at tage brugt zink tilbage. Næste skridt

Læs mere

Greve Kommune. Grønt Regnskab og Klimakommuneopgørelse

Greve Kommune. Grønt Regnskab og Klimakommuneopgørelse Greve Kommune Grønt Regnskab 2011 og Klimakommuneopgørelse Ressourceforbrug på Greve Kommunes ejendomme i 2011 Indhold Grønt Regnskab 2011 Indledning s. 3 El s. 5 Varme s. 6 Varme s. 7 s. 8 Klimakommuneopgørelse

Læs mere

Miljøbelastning og energiforbrug for Kolding Kommune 2016

Miljøbelastning og energiforbrug for Kolding Kommune 2016 Miljøbelastning og energiforbrug for Kolding Kommune 2016 I det følgende er der udarbejdet en samlet opgørelse over de væsentligste kilder til CO 2 -, SO 2 - og NO x udledning, fra kommunens ejede og lejede

Læs mere

Mediernes CSR-kodeks GraphicCo A/S

Mediernes CSR-kodeks GraphicCo A/S Mediernes CSR-kodeks GraphicCo A/S CSR handler om at dokumentere, synliggøre og markedsføre virksomhedens mange kvaliteter inden for de sociale, miljø- og arbejdsmiljømæssige områder. Hvorfor CSR-kodeks?

Læs mere

UN GLOBAL COMPACT COMMUNICATION ON PROGRESS 2018 MAJ

UN GLOBAL COMPACT COMMUNICATION ON PROGRESS 2018 MAJ UN GLOBAL COMPACT COMMUNICATION ON PROGRESS 2018 MAJ TILKENDEGIVELSE AF FORTSAT STØTTE Vi er glade for, at vi igen i år kan forsætte vores støtte til, og medlemskab af, UN Global Compact. Cheval Blanc

Læs mere

Strategiplan Aalborg Renovation

Strategiplan Aalborg Renovation Strategiplan 2020-2023 Aalborg Renovation Udgiver: Aalborg Renovation Udgivelse: April 2019 Sagsnr.: 2019-014444 Dok.nr.: Titel: Strategiplan Aalborg Renovation 2020-2023 Foto: Tekst: Side 2 af 10 1. Kort

Læs mere

FORORD AF DIREKTIONEN

FORORD AF DIREKTIONEN FORORD AF DIREKTIONEN Du vil se ordet BUSSEN optræde flere steder i denne værdihåndbog. Vi vil starte med at invitere de rigtige med i BUSSEN. Med de rigtige mener vi ansatte, som vi gerne vil være i familie

Læs mere

Din professionelle leverandør af aluminiumselementer

Din professionelle leverandør af aluminiumselementer Din professionelle leverandør af aluminiumselementer Vores medarbejderstab repræsenterer mange års erfaring inden for branchen. Om ALUfabrikken ALUfabrikken er en professionel produktionsvirksomhed beliggende

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug. Ved det nuværende pris- og renteniveau kan det ikke betale sig at gennemføre energiforbedringer.

Energimærke. Lavt forbrug. Ved det nuværende pris- og renteniveau kan det ikke betale sig at gennemføre energiforbedringer. SIDE 1 AF 5 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Englandsgade 36 Postnr./by: Oplyst varmeforbrug 6700 Esbjerg BBR-nr.: 561-301794 Energikonsulent: Harry Olander Programversion: EK-Pro, Be06 version

Læs mere

Stamblad for Ulveskov Skole, Børnehave & SFO praktisk miljøledelse

Stamblad for Ulveskov Skole, Børnehave & SFO praktisk miljøledelse Data fra spørgeskema Allerede igangsatte aktiviteter Kontrol med forbrug og adfærd omkring forbrug Affaldssortering Ikke igangsatte aktiviteter Grøn ordning Miljøretningslinjer og -plan Grønne indkøb Bemærkninger

Læs mere

Infoblad. ISO/TS 16949 - Automotive

Infoblad. ISO/TS 16949 - Automotive Side 1 af 5 ISO/TS 16949 - Automotive Standarden ISO/TS 16949 indeholder særlige krav gældende for bilindustrien og for relevante reservedelsvirksomheder. Standardens struktur er opbygget som strukturen

Læs mere

CO 2 regnskab for Egedal Kommune Egen anlægs- og bygningsdrift

CO 2 regnskab for Egedal Kommune Egen anlægs- og bygningsdrift CO 2 regnskab for Egedal Kommune 2011 Egen anlægs- og bygningsdrift CO2 regnskab for Egedal Kommune 2011 Egedal Kommune indgik i efteråret 2008 en klimakommuneaftale med Danmarks Naturfredningsforening

Læs mere

6 S E CG JENSEN EGEDAL KOMMUNE STILLER HØJE MILJØKRAV TIL BYGGERIERNE I NY BYDEL OG BANER MED SIT UDBUD VEJ FOR MERE BÆREDYGTIGT BYGGERI C A

6 S E CG JENSEN EGEDAL KOMMUNE STILLER HØJE MILJØKRAV TIL BYGGERIERNE I NY BYDEL OG BANER MED SIT UDBUD VEJ FOR MERE BÆREDYGTIGT BYGGERI C A C A 6 S E CG JENSEN GRØNNE CASES EGEDAL KOMMUNE STILLER HØJE MILJØKRAV TIL BYGGERIERNE I NY BYDEL OG BANER MED SIT UDBUD VEJ FOR MERE BÆREDYGTIGT BYGGERI Stenløse Syd er et helt byområde, som er udviklet

Læs mere

Miljøregnskab NYBRO GASBEHANDLINGSANLÆG

Miljøregnskab NYBRO GASBEHANDLINGSANLÆG Miljøregnskab 2010 2011 NYBRO GASBEHANDLINGSANLÆG Basisoplysninger Nybro Gasbehandlingsanlæg Nybrovej 185 6851 Janderup CVR-nr.: 27.21.05.38 P-nr.: 1.003.049.158 Nybro Gasbehandlingsanlæg er en behandlingsenhed

Læs mere

De angivne tilbagebetalingstider er beregnet som simpel tilbagebetalingstid, uden hensyn til renteudgifter og andre låneomkostninger.

De angivne tilbagebetalingstider er beregnet som simpel tilbagebetalingstid, uden hensyn til renteudgifter og andre låneomkostninger. SIDE 1 AF 8 Adresse: Rubinvej 14 Postnr./by: 3650 Ølstykke BBR-nr.: 240-013830-001 Energikonsulent: Søren Pedersen Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug, mulighederne for at opnå besparelser,

Læs mere

SALLING PLAST AS. Grønt regnskab for 2012.

SALLING PLAST AS. Grønt regnskab for 2012. Side 1 af 7 sider. Virksomheden. Salling Plast AS, CVR 6997 6417, P-nr. 1.0002.310.994 Idrætsvej 22, 9681 Ranum, Daglig ledelse: Administrerende direktør Christian Holm Jensen. Regnskabsåret er 1. januar

Læs mere

De bedste markedspladser i Skandinavien tager samfundsansvar

De bedste markedspladser i Skandinavien tager samfundsansvar De bedste markedspladser i Skandinavien tager samfundsansvar STEEN & STRØM... er repræsenteret i 3 lande drifter 54 shoppingcentre har 400 ansatte.har 5.000 leverandører har 3.300 butikker har 25.000 medarbejdere

Læs mere

Klimaregnskab for anlægsgartnerbedrifter. Troværdighed. Er der styr på klima- og miljøforholdene i din virksomhed?

Klimaregnskab for anlægsgartnerbedrifter. Troværdighed. Er der styr på klima- og miljøforholdene i din virksomhed? Klimaregnskab for anlægsgartnerbedrifter Er der styr på klima- og miljøforholdene i din virksomhed? Bente Mortensen Hortonom, Master of Environmental Management GreenProject, +45 4119 8995 Hvorfor fokusere

Læs mere

Fremme af varmepumper i Danmark

Fremme af varmepumper i Danmark Fremme af varmepumper i Danmark Energiaftalen i februar og hvad så nu? Mikkel Sørensen Energipolitisk aftale 21. februar 2008: En aftale mellem regeringen (Venstre og Det Konservative Folkeparti), Socialdemokraterne,

Læs mere

Corporate Social Responsibility. Taking responsibility is the first step towards a positive change

Corporate Social Responsibility. Taking responsibility is the first step towards a positive change Corporate Social Responsibility Taking responsibility is the first step towards a positive change Energy Cool, 2014 Indholdsfortegnelse Indledning...3 Virksomhedens ledelse...3 Forhold til samarbejdspartnere...

Læs mere

ession H 4 Et internationalt perspektiv: Miljøtilsynet og miljøindsatsen i DK

ession H 4 Et internationalt perspektiv: Miljøtilsynet og miljøindsatsen i DK ession H 4 Et internationalt perspektiv: Miljøtilsynet og miljøindsatsen i DK irkulær Økonomi hvordan kan det medtages i miljøtilsynet/ dialogen med virksomheder remme af Cirkulær Økonomi ved produktionsvirksomheder

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug SIDE 1 AF 5 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Ærtebjergvej 65 Postnr./by: 2650 Hvidovre BBR-nr.: 167-114369 Energikonsulent: Henrik Møgelgaard Programversion: EK-Pro, Be06 version 4 Firma:

Læs mere

ENERGI - FÅ SCREENET DIN VIRKSOMHEDS ENERGIFORBRUG EFFEKTIV. Din vej til smartere forbrug og bedre bundlinje

ENERGI - FÅ SCREENET DIN VIRKSOMHEDS ENERGIFORBRUG EFFEKTIV. Din vej til smartere forbrug og bedre bundlinje EFFEKTIV ENERGI Din vej til smartere forbrug og bedre bundlinje - FÅ SCREENET DIN VIRKSOMHEDS ENERGIFORBRUG 5 store energislugere Gælder det også i din virksomhed? [ side 4 ] Er det dyrt? Det kan være

Læs mere