Nr points Britt Jensen, formand for social-og sundhedsudvalget, gruppeformand

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Nr points Britt Jensen, formand for social-og sundhedsudvalget, gruppeformand"

Transkript

1 Kandidatblad Maj 2017 Rødovres A-hold Her er socialdemokratiets kandidater med Erik Nielsen i midten, som vil arbejde for, at Socialdemokratiet får et godt kommunalvalg, Erik Nielsen er på generalforsamlingen valgt som spidskandidat. De øvrige kandidater skal medlemmerne placere på den liste, som vi skal levere til kommunalvalget. På et opstillingsmøde har de aktive medlemmer placeret kandidaterne på den liste, som sendes til urafstemning. I bladet præsenteres de enkelte kandidater efter afstemningsresultatet på opstillingsmødet. På jeres stemmeseddel skal i stemme på otte kandidater. Den I vil have skal være nr 1. på listen skal have 8 points nr. 2 skal ahve 7 pointes og så fremdeles- Nr points Britt Jensen, formand for social-og sundhedsudvalget, gruppeformand Mine prioteringer er: Ældreområdet er en hjørnesten i socialpolitikken Jeg arbejder for, at Rødovre fortsat viser vejen for det gode ældreliv, så vores ældre oplever værdighed og tilstrækkelige varme hænder. Sådan er det i Rødovre i dag og sådan skal det også være fremover. Sundhed er fremtidens velfærd Jeg arbejder også på at få de bedst mulige sundhedstilbud med lighed og nærhed i sundhedsindsatsen. Frivillighedspolitikken - er omdrejningspunkt i velfærdssamfundet Jeg har stor veneration for de frivillige og arbejder med at udvikle området. Socialområdet vigtigst for mig Socialområdet og vores udsatte er det vigtigste i mit politiske virke. Jeg har vilje og styrke til at gøre en forskel i Rødovres socialpolitik. For en god kommune skal kendes på, hvordan den behandler sine udsatte borgere.

2 Nr points Annie Arnoldsen Petersen. Jeg er 53 år og gift med Finn, som jeg har 2 døtre med. Jeg arbejder til daglig i Hvidovre kommune som HK er. Jeg har i de sidste 3 perioder været valgt ind i kommunalbestyrelsen og har i snart 12 år været formand for Beskæftigelsesudvalget og medlem af Børne- og skoleudvalget. Desuden har jeg også i denne periode siddet i Det særlige børneog ungeudvalg. Jeg vil gerne måles på mit arbejde for at forebygge. -Forebygge at børn oplever en opvækst med omsorgssvigt. -Forebygge at unge bliver efterladt på perronen, fordi de ikke kom på uddannelsestoget. -Forebygge at ledige slår rødder i offentlig forsørgelse, og dermed holdes udenfor det fællesskab, som er med til at definere os. -Forebygge at vores kommune knækkes over i "dem og os." Det gøres bedst i et samarbejde mellem politikere, borgere og de ansatte, som det er sket i den tværfaglige vision; Sammen om Rødovre. Nr points Flemming Lunde Østergaard Hansen 48 år Bor Auroravej 21 C Gift og har to børn, på 15 og 18 år Ansat i Hvidovre Kommune som souschef for Center for Børn og Familier Uddannet i Offentlig Administration fra Aalborg Universitet og Retorik fra Aarhus Universitet Kommunalbestyrelsesmedlem siden 2006 Formand for Børne- og Skoleudvalget Tidligere aktiv i HK og LO-Ungdom. Tidligere medlem af DSU s landsforretningsudvalg og næstformand i Dansk Ungdoms Fællesråd Rødovre Kommune er en dejlig kommune at leve og bo i. Vi har gode tilbud til børn, unge, ældre og os midt imellem. Og vi tager os af hinanden. At Rødovre er et godt sted at bo, er ikke kommet af sig selv. Det skyldes i høj grad socialdemokraters mod, vilje og dygtighed gennem mange år. På børne- og skoleområdet skaber vi gode rammer. Senest renovering af legepladser og udearealer for 20 mio. kr. Vi sætter fokus på gode vilkår for de mindste børn med høj personalenormering. Det er senest kommet til udtryk ved, at pædagogerne i Rødovre ligger langt under landsgennemsnittet i oplevelsen af alenetid. På skoleområdet udvikler elevernes faglighed sig positivt i disse år. Der er fx flere af vores unge der får en ungdomsuddannelse, end hvad vi ser på landsplan.

3 Nr points Jan Kongebro 61 år, gift, 4 børn og bor Ved Fæstningen 6. Formand for Kultur- og Fritidsudvalget i 12 år og 1. viceborgmester Vi har vi skabt rigtig gode resultater.vi har fået et kulturråd, hvor de kulturelle foreninger udgør et fælles talerør overfor kommunen. Vi har fået styrket brugerbestyrelsernes kompetencer således, at de oplever en større indflydelse på egen hverdag.vi arbejder med en totalrenovering af Vestbad både indendørs og udendørs. Vi har nu fået et kunstråd, med egen økonomi, som skal rådgive politikerne om kunst og kultur i byens rum. Vi indgået budgetforlig om en ny musikskole.jeg vil arbejde for, at skabe bedre rammer for børn og unge ved at sammentænke skole, SFO og foreningslivet. Få knyttet de frivillige foreninger tættere sammen med kulturen og idrætsforeningerne.kun ved at arbejde tættere sammen kan vi udnytte hinandens ressourcer og skabe et endnu stærkere Rødovre. Nr points Steen Skriver Rasmussen jeg er 68 år, og regner med at jeg har 32 gode år endnu. Jeg er Gift med Susanne og vi har 3 sønner fra 43 år til 31 år. Jeg er uddannet El-installatør fra Jeg haft el-virksomhed i 40 år, men har nu overdraget virksomhed til min ældste søn. Jeg arbejder i firmaet 3 dage om ugen. Jeg har altid stemt socialdemokratisk. Jeg sidder i HOFORS bestyrelse der har med vand og spildevand. Jeg sidder i BIOFOS bestyrelse, der har med de 3 renseanlæg i Storkøbenhavn. Jeg sidder også i AOF bestyrelse. Jeg har en almen stor interesse for alt muligt der rør sig i kommunen, men min store interesse er indenfor Teknik og Miljø samt Kultur og Fritid. Jeg ønsker at vi får lavet løsninger i forbindelse med ekstremregn, der findes mange løsninger på dette.

4 Nr points Lene Due Bor i Islev 53 år Gift Har 2 voksne børn Leder af en daginstitution i Rødovre Kommune Har været fællestillidsmand for pædagogerne i Kommunen Har siddet i KB fra 2010 i social og sundheds, kultur / fritids og beskæftigelses udvalget Sidder i Bestyrelsen i Vestbadet som næstformand, Vestvolden ungdomsklub som formand og Rødovre boligselvskab Rødovre kommune hviler på et fundament som Socialdemokratiet har skabt og det vil jeg gerne bygge videre på i KB, så Rødovre fortsat er en god og tryg kommune at leve, bo og arbejde i Børneområdet står mit hjerte nær, derfor skal dagsorden være, er der tid nok til det arbejde der forventes af den enkelte institution Vestbadets udvikling er spædende, det bliver så godt Islevbadet åbnes for offentligheden For de ældre skal der være gode løsninger for den enkelte Der skal være et mangfoldigt kultur og fritidsliv Nr points Bjarne Sander Andersen, 42 år. Hustru: Liza. Døtre: Liv & Nanna Vejetekniker & projektleder hos Scanvægt Systems A/S Tillidsposter: Domsmand Ungdomsskolebestyrelse Rønneholm daginstitutions bestyrelse Svenderepræsentant Metal Hovedstaden Ungdom Jeg har de sidste 3 år været aktivitetsformand i vores partiforening, hvilket har været en fornøjelse. Nu vil jeg rigtig gerne med jeres hjælp forsætte mit partiarbejde som KB medlem. Vores valgprogram er fyldestgørende. Prioriteringer og økonomi i Rødovre er i top. Vi skal forsætte vores gode arbejde, men være bedre til at formidle de gode tiltag. Vi skal styrke partiet i Rødovre ved at fortælle alle de gode historier vi skaber hver eneste dag. Jeg formidler historierne med en tro på, at der inde i alle Rødovre borgere er en Socialdemokrat. Den skal bare findes frem med tålmodighed og vidensdeling på en anerkendende og positiv måde

5 Nr points Ahmed Dhaqane, 50 år Bor Tårnvej, Rødovre Arbejder som regnskabsassistent i RTS-Scandinavia Medlem af kommunalbestyrelsen i Rødovre siden 2006 Sidder i Socialudvalget og Beskæftigelsesudvalget Formand for Foreningshuset i Rødovre siden 2010 Bestyrelsesmedlem i Rødovre Flygtninge- og Indvandrervenner I 1994 kom jeg til Danmark som flygtning fra krigen i Somalia. Der er tre ting, som jeg har holdt fast i hele vejen igennem og som jeg ønsker at arbejde videre med. Vi skal blive ved med at kæmpe for, at vores unge får en god uddannelse. Der er stadig for mange, der ikke kommer længere end folkeskolen og det skal vi ændre på. Vi skal blive endnu bedre til at gribe tidligt ind, når vi møder børn, der ikke får den nødvendige støtte hjemmefra. Vi skal som kommune sikre, at der bliver bakket op om børnenes uddannelse. Udsatte familier skal have en koordineret og kontinuerlig støtte, så deres børn kan blive veluddannede medlemmer af samfundet. Vi skal holde fast i vores gode standarder og sikre, at de ældre bliver tænkt med i de bløde værdier i lokalsamfundet. Der er ikke nogen facitliste for integration. Det vigtige er dialog og opmærksomhed. Nr points Michel Berg - 38 år. Gift med Rikke og har vores børn Mathilde 7 år, August 4 år og Alma på 1 år. Arbejder som Nordisk HR-konsulent i GEA - Process Engineering. Tillidsposter: Formand det særlige Børne- og Ungeudvalget Næstformand Teknik- og Miljøudvalget RK Fjernvarmeforsyning HMN repræsentantskabet I/S Vestforbrændingens GF Sikker fremtid i Rødovre Rødovre skal fastholde den klare kurs, der sætter den enkelte borger i centrum, og skaber et værdigt liv for ældre og unge. Vi skal sikre de svage en stærk stemme. Udvikling og Miljø Indsatsen for miljøet skal styrkes. Vores politiske fokus på miljø skal være utrættelig, for vores børn og børnebørns skyld. Børns velfærd og udvikling Vi skal løbende udvikle og vedligeholde vores skoler og daginstitutioner. Som formand i Børne- Unge udvalg har arbejdet med tvangsfjernede børn fyldt meget. De fortjener det bedste tilbud.

6 Nr points Birgitte Glifberg Tårnvej 497, RAB Islevvænge. Boet i Rødovre i 49 år. 54 år. Enlig. Selvstændig på 3.år med firmaet GLIFBERG PROCESSER. Arbejder med leder- og organisationsudvikling, sundt arbejdsmiljø og faciliterer ledernetværk for HK Kommunal. Før arbejdet 33 år på dagtilbuds- og skoleområdet. Pædagog. Cand.pæd. i generel pædagogik. Relevant lederuddannelse. Indmeldt i partiet Tidligere medlem af bestyrelsen i Rødovre. Nævning og domsmand ved Østre Landsret. Jeg vil som NYT KB-medlem arbejde for: 1.at Rødovre fortsat har en stærk og social profil, og vi skaber en målrettet byudvikling, så både borgere og virksomheder har lyst til at være her 2.mere kunst, sang, musik, dans og kultur i byens rum og få en skaterbane til byen 3. forebyggende og koordinerede indsatser med deltagelse af pårørende og netværk, så børn, unge og ældre i udsatte positioner får den fornødne støtte og hjælp. Den enkelte borger skal opleve og få et sammenhængende forløb Motto: "Samarbejde skaber værdi" Jeg søger det brede samarbejde og vilje til at stå #SammenOmRødovre. Nr points Flemming Bertelsen 53 år. Lucernevej, Rødovre. Gift med Lisbeth Haugaard (medl. partiet) 3 sammenbragte voksne børn og 3 børnebørn. Jeg har siden 2005 været ansat som "Teknisk Serviceleder" Teknisk Forvaltning, Brøndby Kommune. Jeg har tidl. i 23 år været formand for afdelingsbestyrelsen i Rødovre Boligselskab afd. 2. Og de sidste 8 år været tillidsmand i Brøndby Kommune for de tekniske ansatte på FOA området. Og stifter af den fagligklub "Teknisk Service Klub i Brøndby - Skole / Ejendomme" Og de sidste 6 år været medlem af FOA1 Repræsentantskab og Regionsektorudvalg. 7 år som bestyrelsessuppleant i Brancheklubben for teknisk service ansatte i omegnskommunerne, 2015 valgt som bestyrelsesmedlem Rødovre Almennyttige Boligselskab afd. Carlsro. Siden 1993 har jeg brugt en masse tid på sikkerhed i dansk ishockey. Rødovre er en dejlig kommune at leve og bo i, derfor skal vi værne om de værdier som de tidligere socialdemokratiske politiker har brugt kræfter på at opbygge, og vi skal videre udvikle vores dejlige by, så den forbliver attraktiv for vores borgere og virksomheder, og vi skal åbne op for nogle nye muligheder og visioner, så vi kan tiltrække nye borger og virksomheder til Rødovre.

7 Nr points Eva Maria Grøndahl Kaldet Maria. Jeg er 45 år gammel og gift med Thomas på 14. år Vi bor i en villa i Islev. Vi har 4 børn, Jeg blev uddannet Social- og sundhedshjælper i 1997 og arbejdede som dette i 17 år i Gladsaxe kommunejeg blev valgt til tillidsrepræsentant for mit område og i 2007 blev jeg fællestillidsrepræsentant for alle Social-og sundhedsgrupperne i Gladsaxe kommune, hvor jeg også blev formand for vores faglige klub.i dag er jeg ansat i FOA s forbundshus, hvor min hovedopgave er at organisere og overenskomstdække private arbejdspladser, for at sikre ordnede forhold for de ansatte. Min fritid bruger jeg på frivillighedsarbejde, min familie, hund og venner. Jeg stiller op for Socialdemokratiet, fordi jeg synes, vi er helt specielle. Vi gør os bemærket, ligegyldigt, om det er på Børne- ungeområdet, hvor udvikling og fornyelse står højt på listen, vores ældrepolitik, som anerkender at vores ældre, der har ydet meget til kommunen får en værdig sidste tid, vores politik for særligt udsatte, som ikke har andet talerør end os eller vores integrationspolitik, der tager højde for mangfoldigheden i kommunen. Dette vil jeg gerne være med til at videreudvikle.jeg brænder for at sikre vores gode velfærdssamfund fortsat er godt og vil love jer at en stemme på mig, er en stemme på ærlighed, gåpåmod, engagement og ildhu. Nr points Pia Hess Larsen 40 år. Folkeskolelærer i Herlev på 14. år KB-medlem fra 2014: Teknik-/miljøudvalget og næstformand i Kultur-/ fritidsudvalget. Gift med Kenneth. Mor til Mathilde på 7 år og Felix på 5 år formand for DSU i Rødovre medl. af partib. Islev, (supl.) medl. af partib. i Rødovre næstformand i beboerforeningen Rødovrevej/Engdiget formand for forældrebestyrelsen i Rødovre dagpleje gymnastiktræner i ROG. - Fra 2016 domsmand ved byretten i Glostrup. Opvokset i Islev/Rødovre i et socialdemokratisk hjem. Har boet i kommunen altid.ldsjæl, brænder for politik - 100% engageret. Genopstiller og brænder bl.a. for: Borgerindragelse: Alle uanset alder, køn, etnicitet og socialstatus skal føle sig hørt.at Islev skal være en attraktiv bydel at bo i uanset alder.islevbadet skal åbnes for offentligheden - Mere liv på Islev torv - Bedre offentlig transport. At børn og unge skal vokse op i tryghed, hvilket indebærer:de bedste pasningsordninger/ fritidstilbud - En folkeskole med muligheder for alle.

8 Nr oints Finn Jørsby, 56 år, gift og har 2 voksne børn. Uddannet flymekanikker i Flyvevåbnet og ansat som luftfartsinspektør i Trafikstyrelsen. jeg er opvokset i Rødovre, har gået på Rødovre Skole, og jeg bor i Islev. Jeg har altid været faglig og politisk interesseret og engageret. Både som mangeårigt aktivt medlem i Socialdemokratiet og som tidligere aktivt medlem af Dansk Metal. Jeg har været bestyrelsesmedlem af lokal afd. af Dansk Metal afd. 16. Medlem af bestyrelsen i Avarta. Formand for forældre- bestyrelsen på Daginstitutionsområdet. Medlem af Integrationsrådet. Formand for skolebestyrelsen på Islev Skole. Medlem af bestyrelsen for Socialdemokratiet i Rødovre. Jeg gerne vil være med til, at omsætte vores visioner og tilbud til handling. 1. At vi værner om vores velfærd. 2. At vi skaber tryghed i dagligdagen, for den enkelte. 3. At vi hele tiden er på forkant med udviklingen. 4. At vi sørger for de kommunale tilbud til borgerne, er de rigtige. 5. At vi hjælper og understøtter, dem som har behov. Nr points Brian Møller. Jeg er 52 år. Fire generationer har gået i skole her og min oldefar var med til at bygge Carlsro. Min hustru Karina og jeg bor på Korsdalsvej. Der er meget vi kan være stolte af i Rødovre, men det må ikke være en hvilepude. Jeg mener vi skal hele tiden tænke nyt og lytte til borgere og foreninger. Vi skal være nogle af de bedste på ældre- og handicapområdet og børne- og skolepolitikken skal være i top. Vi skal værne om de grønne områder. Frivilligheden og foreningslivet skal sammen med idrætten støttes og udvikles kultur- og fritidstilbud er byens rygrad. Tillidsposter: Talsmand for Den Kongelige Livgarde (sep85), børnehave- og SFO-bestyrelser, afdelingsbestyrelse Mariehøj/ Engen, fodboldtræner og holdleder, leder af Rødovre Mighty Bulls, Carlsberg Danmarks bestyrelse (repræsentant for alle funktionærer). Pt. er jeg hegnsynsmand i kommunen

Fælles om fremtiden. - Det gode liv i Halsnæs. Juni Oplev det rå og autentiske Halsnæs

Fælles om fremtiden. - Det gode liv i Halsnæs. Juni Oplev det rå og autentiske Halsnæs Fælles om fremtiden - Det gode liv i Halsnæs Juni 2018 Oplev det rå og autentiske Halsnæs Fælles om fremtiden Det gode liv i Halsnæs I Halsnæs sætter vi stor pris på vores nære fællesskab. Skoler, plejecentre,

Læs mere

Arbejdsmarkeds- og integrationspolitik:

Arbejdsmarkeds- og integrationspolitik: Økonomisk politik: SKATTETRYK Venstre ønsker i denne valgperiode, at fastholde det nuværende kommunale skattetryk. Der er stadig en del opgaver, inden for kernevelfærden, der skal løses, og Venstre ønsker

Læs mere

Souschef til Familie og Dagtilbudsafdelingen. Hvidovre Kommune

Souschef til Familie og Dagtilbudsafdelingen. Hvidovre Kommune Souschef til Familie og Dagtilbudsafdelingen Hvidovre Kommune Præsentation Denne job- og personprofil indledes med en introduktion til kommunen. Derefter præsenteres forhold vedrørende den ledige stilling

Læs mere

Frederikssund Kommunes Børne- og Ungepolitik 2013-2017

Frederikssund Kommunes Børne- og Ungepolitik 2013-2017 Frederikssund Kommunes Børne- og Ungepolitik 2013-2017 Forord Med denne Børne- og Ungepolitik 2013-2017 ønsker vi at beskrive rammerne for det gode børne- og ungeliv i Frederikssund Kommune de kommende

Læs mere

Frederikssund Kommunes Børne- og ungepolitik

Frederikssund Kommunes Børne- og ungepolitik Frederikssund Kommunes Børne- og ungepolitik 2017-2021 Frederikssund Kommunes Børne- og ungepolitik 2017-2021 Frederikssund Kommunes Børne- og ungepolitik 2017-2021 er vedtaget af Byrådet 21. juni 2017.

Læs mere

Kandidatpræsentation til kommunalvalget 2017

Kandidatpræsentation til kommunalvalget 2017 Bente Helms, 65 år, gift og bor på Nordbornholm. Jeg vil gerne forsætte mit politiske arbejde med social-, sundheds- og ældreområdet. Der er god gang i at udvikle og omlægge måder at arbejde på i samarbejde

Læs mere

Peter Hamborg Faarbæk - din byrådskandidat Nr. 6 på den socialdemokratiske liste

Peter Hamborg Faarbæk - din byrådskandidat Nr. 6 på den socialdemokratiske liste Peter Hamborg Faarbæk - din byrådskandidat Nr. 6 på den socialdemokratiske liste 1 2 Hvem er jeg? Tak fordi jeg må tage lidt af din tid og præsentere mig selv og mine idéer til fremtidens kommune. Mit

Læs mere

Trine Egeberg (formand):

Trine Egeberg (formand): Præsentation af bestyrelsesmedlemmer august 2018 Trine Egeberg (formand): Mit navn er Trine Egeberg, jeg er 47 og mange af jer kender mig sikkert fra mine snart 13 år i bestyrelsen, heraf flere perioder

Læs mere

FRIVILLIGHEDSRÅDET I BALLERUP KOMMUNE ARBEJDSPLAN FOR 2016 og 2017 Indsatsområder, mål og handlinger

FRIVILLIGHEDSRÅDET I BALLERUP KOMMUNE ARBEJDSPLAN FOR 2016 og 2017 Indsatsområder, mål og handlinger FRIVILLIGHEDSRÅDET I BALLERUP KOMMUNE ARBEJDSPLAN FOR 2016 og 2017 Indsatsområder, mål og handlinger Kommissorium for Frivillighedsrådet Formål og opgaver Kommissorium: Kommissorium gældende for Frivillighedsrådet

Læs mere

Det fejlskøn betyder at vi i nu står overfor en stor sparerunde. For Radikale Venstre er det vigtigt at velfærden til borgerne berøres mindst muligt!

Det fejlskøn betyder at vi i nu står overfor en stor sparerunde. For Radikale Venstre er det vigtigt at velfærden til borgerne berøres mindst muligt! Budgettale Radikale Venstre i Aarhus 2018 Den opgave vi sidder med i dag ville vi helst være fri for. Men vi er selvfølgelig klar til at tage ansvar. Det er vores ansvar som politikere at skabe balance

Læs mere

Skolebestyrelsens årsberetning på Strandgårdskolen for skoleåret 2013/14

Skolebestyrelsens årsberetning på Strandgårdskolen for skoleåret 2013/14 Skolebestyrelsens årsberetning på Strandgårdskolen for skoleåret 2013/14 Efter et turbulent år med lockouten i april 13, så glæder vi os til og ser frem til den nye Folkeskolereform, som skal træde i kraft

Læs mere

1. Beskrivelse af opgaver Området omfatter kommunens aktiviteter i forbindelse med anbringelse af børn og unge udenfor hjemmet, foranstaltninger

1. Beskrivelse af opgaver Området omfatter kommunens aktiviteter i forbindelse med anbringelse af børn og unge udenfor hjemmet, foranstaltninger Bevillingsområde 30.46 Forebyggelse/anbringelse af børn og unge uden for hjemmet Udvalg Børne- og Skoleudvalget 1. Beskrivelse af opgaver Området omfatter kommunens aktiviteter i forbindelse med anbringelse

Læs mere

Jonas Hulgaard Ammundsen

Jonas Hulgaard Ammundsen Jonas Hulgaard Ammundsen Adresse: Rørkærsvej 19 5500 Middelfart/Strib Mail: jonasammundsen@hotmail.dk Tlf: 41 24 00 01 Alder: 20 år En stærk stemme. Som tidligere formand og stifter af den lokale afdeling

Læs mere

Læs mere om samarbejdet og følg med i samarbejdets initiativer på

Læs mere om samarbejdet og følg med i samarbejdets initiativer på Erklæring Erklæring om Nationalt om nationalt Samarbejde samarbejde for Social Trivsel f o r og t r imod v s e l bmobning l a n d t b ø r n i Grundskolen i d a g t i l b u d Parterne i samarbejdet for

Læs mere

DET GÅR GODT I HVIDOVRE HER ER VORES VEJ VIDERE

DET GÅR GODT I HVIDOVRE HER ER VORES VEJ VIDERE DET GÅR GODT I HVIDOVRE HER ER VORES VEJ VIDERE Vi vil videre med Hvidovre Den 21. november skal vi til kommunalvalg. Her skal du være med til at vælge de 21 kvinder og mænd, som skal lægge den politiske

Læs mere

BO-VESTs Frivillighedspolitik

BO-VESTs Frivillighedspolitik BO-VESTs Frivillighedspolitik Indhold BO-VESTs frivillighedspolitik................................................................... 3 Formålet med det frivillige arbejde i BO-VEST.............................................

Læs mere

Integrationspolitik for Frederiksberg Kommune 2010-2014

Integrationspolitik for Frederiksberg Kommune 2010-2014 Integrationspolitik for Frederiksberg Kommune 2010-2014 Frederiksberg Kommune ønsker, at byen er et attraktivt sted at leve, bo og arbejde for alle borgere uanset etnisk oprindelse. Kommunen ser i udgangspunktet

Læs mere

BØRNE- OG UNGEPOLITIK DRAGØR KOMMUNE

BØRNE- OG UNGEPOLITIK DRAGØR KOMMUNE BØRNE- OG UNGEPOLITIK DRAGØR KOMMUNE 2016-2020 Indhold Børne- og Ungepolitikken en værdifuld platform... 2 Et respektfuldt børne- og ungesyn... 3 Kompetente børn og unge... 4 Forpligtende fællesskaber...

Læs mere

Ung, Aktiv, Ansvarlig. Struer Kommunes. Ungdomspolitik. Godkendt af Struer Byråd den 7. oktober Struer Kommune - Ung, Aktiv, Ansvarlig.

Ung, Aktiv, Ansvarlig. Struer Kommunes. Ungdomspolitik. Godkendt af Struer Byråd den 7. oktober Struer Kommune - Ung, Aktiv, Ansvarlig. Ung, Aktiv, Ansvarlig s Ungdomspolitik side 1 Godkendt af Struer Byråd den 7. oktober 2008 Forord Unge i Struer ligner unge i resten af landet på alle væsentlige områder. De har en travl hverdag med venner,

Læs mere

Esbjerg Kommunes BØRN & UNGE POLITIK

Esbjerg Kommunes BØRN & UNGE POLITIK T S A K UD Esbjerg Kommunes BØRN & UNGE POLITIK Sammenhæng og helhed 2012 Forord Forordet kommer senere BØRN & UNGE POLITIKKEN HAR 5 TEMAER. Hans Erik Møller Formand Børn & Familieudvalget Knud Jager Andersen

Læs mere

Integrationspolitik. for. Tønder Kommune

Integrationspolitik. for. Tønder Kommune Integrationspolitik for Tønder Kommune Indhold Indledning... 3 Målgruppe... 3 Indsatsområder... 4 Boligplacering... 4 Modtagelsen... 5 Danskundervisning... 6 Beskæftigelse... 6 Børn, unge og uddannelse...

Læs mere

FORSLAG TIL BØRNE- OG UNGEPOLITIK

FORSLAG TIL BØRNE- OG UNGEPOLITIK Vi iværksætter tidlig sammenhængende indsats Børn og unge skal udfordres FORSLAG TIL BØRNE- OG UNGEPOLITIK Børn og unge kan være i udfordringer de er ikke en udfordring Gældende fra 2019 til 2022 GREVE

Læs mere

Sammen om trivsel Børne- og ungepolitik

Sammen om trivsel Børne- og ungepolitik Sammen om trivsel Børne- og ungepolitik 2019-2023 Indledning Formålet med Nyborg Kommunes børne- og ungepolitik er at give alle børn og unge mulighed for at udvikle og udfolde sig og blive livsduelige

Læs mere

Forventningsfolder

Forventningsfolder Forventningsfolder 2014-2015 Kære Forældre Velkommen til Egekratskolen i Grimstrup. Egekratskolen er en velfungerende og udviklingsorienteret landsbyskole i et tilsvarende velfungerende lokal samfund,

Læs mere

2018 UDDANNELSES POLITIK

2018 UDDANNELSES POLITIK 2018 UDDANNELSES POLITIK Vores børn, deres skolegang og fremtid ligger til enhver tid os alle på sinde. Det er af største betydning, at vi lykkes med at ruste vores børn til fremtiden og til at begå sig

Læs mere

Børn og unge er fundamentet for fremtiden!

Børn og unge er fundamentet for fremtiden! SAMMEN om GODE KÅR Børne- Ungepolitik Nyborg Kommune 2015-2018 Børn og unge er fundamentet for fremtiden! Børn og unge skal vokse op under gode kår, der giver dem mulighed for at udvikle og udfolde sig

Læs mere

Job- og personprofil Skoleleder Hadsten Skole Favrskov Kommune

Job- og personprofil Skoleleder Hadsten Skole Favrskov Kommune Job- og personprofil Skoleleder Hadsten Skole Favrskov Kommune 1. Indledning Favrskov Kommune er en vækstkommune med 48.000 indbyggere, og væksten forventes at fortsætte de kommende år. Favrskov Kommune

Læs mere

VI KAN LANGT MERE - SAMMEN

VI KAN LANGT MERE - SAMMEN VALGKATALOG 2018 2021 SOCIALDEMOKRATIET I KOLDING KOMMUNE Socialdemokratiet i Kolding Kommune tror på dig som medborger og på os alle som fællesskab. Vi er overbevist om, at vi kan langt mere sammen, end

Læs mere

SAMMEN GØR VI HVIDOVRE ENDNU BEDRE. billede Esben Dam

SAMMEN GØR VI HVIDOVRE ENDNU BEDRE. billede Esben Dam SAMMEN GØR VI HVIDOVRE ENDNU BEDRE billede Esben Dam BØRN OG UNGE I Enhedslisten tager vi det gode liv alvorligt. Også for dem, som er for unge til at kunne stemme. Derfor ønsker vi mangfoldighed blandt

Læs mere

Præsentationsfolder. Kandidater til Seniorrådsvalget i Hørsholm Kommune. 3. november 2014

Præsentationsfolder. Kandidater til Seniorrådsvalget i Hørsholm Kommune. 3. november 2014 Præsentationsfolder Kandidater til Seniorrådsvalget i Hørsholm Kommune 3. november 2014 HØRS HOLM SENIORR D Einar Petersen Pensioneret politiassistent. Flyttede til Hørsholm 1968. Har været i Hørsholm

Læs mere

Børn og Unge i Furesø Kommune

Børn og Unge i Furesø Kommune Børn og Unge i Furesø Kommune Indsatsen for børn og unge med særlige behov - Den Sammenhængende Børne- og Unge Politik 1 Indledning Byrådet i Furesø Kommune ønsker, at det gode børne- og ungdomsliv i Furesø

Læs mere

BØRNE- OG UNGEPOLITIK. Børne- og ungepolitik

BØRNE- OG UNGEPOLITIK. Børne- og ungepolitik Børne- og ungepolitik 2018-2022 1 Indledning Formålet med Rebild Kommunes Børne- og Ungepolitik er, at alle børn og unge skal have et godt liv, hvor de opbygger de kompetencer, der efterspørges i fremtidens

Læs mere

Idræt for alle fra hverdagsmester til verdensmester. Idrætsstrategi for Køge Kommune 2015 2025

Idræt for alle fra hverdagsmester til verdensmester. Idrætsstrategi for Køge Kommune 2015 2025 Idræt for alle fra hverdagsmester til verdensmester Idrætsstrategi for Køge Kommune 2015 2025 Indhold Vi ses på cykelstien side 4-5 Vi bevæger os mere end gennemsnittet side 6-7 Så mange som muligt skal

Læs mere

gladsaxe.dk Sammen Børn og unge former fremtiden Børne- og skolepolitik i Gladsaxe

gladsaxe.dk Sammen Børn og unge former fremtiden Børne- og skolepolitik i Gladsaxe gladsaxe.dk Sammen Børn og unge former fremtiden Børne- og skolepolitik i Gladsaxe I Gladsaxe Kommune har vi store ambitioner for vores arbejde med børn og unge. Vi har en vision om, at børn og unge vokser

Læs mere

Esbjerg Kommunes BØRN & UNGE POLITIK

Esbjerg Kommunes BØRN & UNGE POLITIK Esbjerg Kommunes BØRN & UNGE POLITIK Sammenhæng og helhed 2012 Forord Med Børn & Unge politikken præsenterer Esbjerg Kommune de værdier og det børnesyn, som skal sikre, at alle kommunens børn og unge får

Læs mere

Velfærdspolitik Fanø Kommune

Velfærdspolitik Fanø Kommune Velfærdspolitik Fanø Kommune Indledning I Fanø Kommune skal vi sikre velfærd for alle borgere. Vi ønsker at alle borgere, uanset udgangspunkt skal kunne vælge det sunde liv, hvor borgeren støttes i at

Læs mere

selvværd er mere end velfærd Integrationspolitikken i Kolding Kommune

selvværd er mere end velfærd Integrationspolitikken i Kolding Kommune selvværd er mere end velfærd Integrationspolitikken i Kolding Kommune Kolding et selvværdssamfund Mennesker vil helst selv, og det gælder hele livet. I selvværdssamfundet giver vi plads til, at de kan.

Læs mere

Integrationspolitik i Horsens Kommune

Integrationspolitik i Horsens Kommune Integrationspolitik i Horsens Kommune - En beskæftigelses- og helhedsorienteret tilgang Oplæg til Horsens Kommunes integrationspolitik 2016-2020 Til drøftelse på Beskæftigelsesudvalgsmøde den 17. november

Læs mere

BilagØU_141208_pkt.26.01. Skoleleder Risbjergskolen Hvidovre Kommune

BilagØU_141208_pkt.26.01. Skoleleder Risbjergskolen Hvidovre Kommune Skoleleder Risbjergskolen Hvidovre Kommune Præsentation Materialet indledes med en introduktion til kommunen. Herefter præsenteres forhold vedrørende den ledige stilling såsom ansvarsområder, opgaver og

Læs mere

Inklusionspolitik at høre til i et fællesskab

Inklusionspolitik at høre til i et fællesskab Inklusionspolitik at høre til i et fællesskab Vedtaget af kommunalbestyrelsen den 15. december 2016 Indhold 3 5 6 7 8 9 Inklusion i Dragør Kommune at høre til i et fællesskab Faglighed Organisering Forældresamarbejde

Læs mere

Integrationspolitik i Horsens Kommune

Integrationspolitik i Horsens Kommune Integrationspolitik i Horsens Kommune - En beskæftigelses- og helhedsorienteret tilgang Oplæg til Horsens Kommunes integrationspolitik 2016-2020 Udkast til høring Børne- og Skoleudvalget 1. februar 2016

Læs mere

Strategi for Integration. Lemvig Kommune

Strategi for Integration. Lemvig Kommune Strategi for Integration Lemvig Kommune 2019-2022 Om vision, politik og strategi i Lemvig Kommune Denne strategi tager udgangspunkt i Lemvig Kommunes vision: Vi er stolte af vore forpligtende fællesskaber.

Læs mere

Ringsted hjertet ligger i midten

Ringsted hjertet ligger i midten VISION Ringsted hjertet ligger i midten Ringsted er en attraktiv bosætningskommune. Vi udnytter den centrale placering, de mange muligheder og de trygge rammer til at være det foretrukne sted at bo og

Læs mere

Principprogram Kommunalvalget 2013. Ikast - Brande. Politik handler om mennesker Alle mennesker

Principprogram Kommunalvalget 2013. Ikast - Brande. Politik handler om mennesker Alle mennesker Principprogram Kommunalvalget 2013 Ikast - Brande Politik handler om mennesker Alle mennesker Ikast - Brande Politik handler om mennesker De socialdemokratiske kandidater er hver for sig forskellige, men

Læs mere

Ilinniartitaanermut Immikkoortortaq Området for Uddannelse

Ilinniartitaanermut Immikkoortortaq Området for Uddannelse Fælles mål & visioner på daginstitutionsområdet Qeqqata Kommunia fælles mål og visioner for daginstitutioner, dagplejecentre og dagpleje, gældende fra august 2018. Siden 2010 har kommunen udarbejdet en

Læs mere

FU-analyse 2014 HØRINGSSVAR

FU-analyse 2014 HØRINGSSVAR FU-analyse 2014 HØRINGSSVAR Antal høringssvar Område Silkeborgvej, herunder Gellerup og Toveshøj Antal Skanderborgvej 14 Horsensvej 9 Oddervej 11 Grenåvej Øst 11 Grenåvej Vest 13 Randersvej 11 Viborgvej

Læs mere

ALLERØD KOMMUNE VISION Arbejdstitel: Allerød - det gode liv hele livet, med fællesskaber og bæredygtighed

ALLERØD KOMMUNE VISION Arbejdstitel: Allerød - det gode liv hele livet, med fællesskaber og bæredygtighed ALLERØD KOMMUNE VISION 2031 Arbejdstitel: Allerød - det gode liv hele livet, med fællesskaber og bæredygtighed 1 Indledning til visionen Allerød er en attraktiv kommune at bo i, at drive virksomhed i,

Læs mere

Vi skal I dette forår afholde valg til Skolebestyrelsen. Der skal vælges 3 nye medlemmer og gerne et antal suppleanter.

Vi skal I dette forår afholde valg til Skolebestyrelsen. Der skal vælges 3 nye medlemmer og gerne et antal suppleanter. Højvangskolen 2012 Valg til skolebestyrelsen Vi skal I dette forår afholde valg til Skolebestyrelsen. Der skal vælges 3 nye medlemmer og gerne et antal suppleanter. I dette materiale præsenterer kandidaterne

Læs mere

Dagsorden til møde i Børne- og Skoleudvalget

Dagsorden til møde i Børne- og Skoleudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Børne- og Skoleudvalget Mødetidspunkt 05-12-2016 18:00 Mødeafholdelse Rådssalen Indholdsfortegnelse Børne- og Skoleudvalget 05-12-2016 18:00 1 (Åben) Godkendelse af

Læs mere

BØRNE- OG UNGEPOLITIK UDKAST. Børne- og ungepolitik

BØRNE- OG UNGEPOLITIK UDKAST. Børne- og ungepolitik 2018-2022 Børne- og ungepolitik 1 Indledning Formålet med Rebild Kommunes Børne- og Ungepolitik er, at alle børn og unge skal have et godt liv, hvor de opbygger de kompetencer, der efterspørges i fremtidens

Læs mere

Strategi 2015-2020. - bolig med nærhed

Strategi 2015-2020. - bolig med nærhed Strategi 2015-2020 - bolig med nærhed Indhold Før strategiplan 2015-2020...5 Missionen...6 Om BOLIGNÆSTVED...7 Værdierne Troværdighed...8 Nærvær og engagement...8 Handlekraft...9 Visionen...10 Målsætningerne

Læs mere

TRYGGE BOLIGOMRÅDER BEBOERNES STEMME NYBORG STRAND, DEN 4. NOVEMBER 2012 CHRISTIAN SKOV FREDERIKSEN ODENSE BYRÅD TRYGBY, ODENSE BOLDKLUBBEN B.

TRYGGE BOLIGOMRÅDER BEBOERNES STEMME NYBORG STRAND, DEN 4. NOVEMBER 2012 CHRISTIAN SKOV FREDERIKSEN ODENSE BYRÅD TRYGBY, ODENSE BOLDKLUBBEN B. TRYGGE BOLIGOMRÅDER BEBOERNES STEMME NYBORG STRAND, DEN 4. NOVEMBER 2012 CHRISTIAN SKOV FREDERIKSEN ODENSE BYRÅD TRYGBY, ODENSE BOLDKLUBBEN B. 1909 LIDT FAKTA OM VOLLSMOSE SVÆRVÆGTEREN 9600 indbyggere

Læs mere

Strategi for frivillighed og civilsamfund. Lemvig Kommune

Strategi for frivillighed og civilsamfund. Lemvig Kommune Strategi for frivillighed og civilsamfund Lemvig Kommune 2019-2022 Om vision, politik og strategi i Lemvig Kommune Denne strategi tager udgangspunkt i Lemvig Kommunes vision: Vi er stolte af vore forpligtende

Læs mere

BLAND BORGER SKAB + INKLU SION KØBENHAVNS INTEGRATIONS POLITIK

BLAND BORGER SKAB + INKLU SION KØBENHAVNS INTEGRATIONS POLITIK BLAND DIG BLAND I DIG BYEN I MED BYEN BORGER SKAB + INKLU KØBENHAVNS INTEGRATIONS POLITIK 2011 2014 SION »Der skal være nogen, der tager hånden, når man rækker den frem.«bajram Fetai fodboldspiller og

Læs mere

Susan Hedlund (S) politisk ordførertale 1. september 2016

Susan Hedlund (S) politisk ordførertale 1. september 2016 Susan Hedlund (S) politisk ordførertale 1. september 2016 (Det talte ord gælder) Vi hører det hele tiden København er en fantastisk by, københavnerne er et lykkeligt folkefærd, det går godt i København.

Læs mere

VI SKAL VIDERE... STÆRKE VISIONER BEDRE KERNEVELFÆRD BREDT SAMARBEJDE DIN BORGMESTER H.C. ØSTERBY

VI SKAL VIDERE... STÆRKE VISIONER BEDRE KERNEVELFÆRD BREDT SAMARBEJDE DIN BORGMESTER H.C. ØSTERBY VI SKAL VIDERE... STÆRKE VISIONER BEDRE KERNEVELFÆRD BREDT SAMARBEJDE DIN BORGMESTER 1 DEN GODE UDVIKLING SKAL FORTSÆTTE De seneste otte år er der med H.C. Østerby som borgmester sket meget i Holstebro

Læs mere

Realiseringsplan Marts 2019

Realiseringsplan Marts 2019 Realiseringsplan Marts 2019 1 Visionen Tæt på hinanden - tæt på naturen skal sætte retningen for fremtidens Allerød I 2019 har Allerød Kommune fået en ny vision. Visionen er blevet til gennem en bred involveringsproces,

Læs mere

Børne- og Ungepolitik for Greve Kommune

Børne- og Ungepolitik for Greve Kommune Børne- og Ungepolitik for Greve Kommune 2010-2014 UDKAST 01-12-2010 Greve Kommune Forord Børn og unge skal have det godt i Greve Kommune. De skal være glade for at være sig selv, og de skal kunne indgå

Læs mere

Din primære portefølje er den del af organisationen, der hedder Skoleafdelingen : Skoleafdeling. Udviklingsenheden. Folkeskolen

Din primære portefølje er den del af organisationen, der hedder Skoleafdelingen : Skoleafdeling. Udviklingsenheden. Folkeskolen Job- og personprofil for stillingen som skolechef i Hvidovre Kommune Hvidovre Kommune søger en Skolechef, der med engagement, viden og indsigt kan lede kommunens samlede skole-, fritidshjem- og klubområde

Læs mere

Temadag om tværfagligt samarbejde i Børn og Unge

Temadag om tværfagligt samarbejde i Børn og Unge Temadag om tværfagligt samarbejde i Børn og Unge 13. august 2008 Program 10.00 10.15 Velkommen ved direktør Kjeld Kristensen Myter, vi har om hinanden, fire mindre oplæg ved repræsentanter for børnefamilierådgivningen,

Læs mere

SFO og klubleder, Virum Skole Lyngby Taarbæk Kommune

SFO og klubleder, Virum Skole Lyngby Taarbæk Kommune September 2016 Jobprofil SFO og klubleder, Virum Skole Lyngby Taarbæk Kommune 1. Indledning Lyngby Taarbæk Kommune har bedt Genitor om at assistere i forbindelse med rekrutteringen af en ny SFO og klubleder

Læs mere

Kalundborg Kommunes Integrationspolitik

Kalundborg Kommunes Integrationspolitik Kalundborg Kommunes Integrationspolitik Kon takt Sagsansvarlig: Jannie Buch Kalundborg Telefon, direkte: 59 53 41 21 Kalundborg Kommune Torvet 3 4400 Kalundborg 1/7 Indledning Kalundborg Kommunes politik

Læs mere

Forside og illustration: Helle Poulsen Sol, måne og stjerner bøjer sig for Josef, akvarel og tusch på papir, 2009, Kunstnergruppen Snurretoppen

Forside og illustration: Helle Poulsen Sol, måne og stjerner bøjer sig for Josef, akvarel og tusch på papir, 2009, Kunstnergruppen Snurretoppen Handicappolitik 2018 Forside og illustration: Helle Poulsen Sol, måne og stjerner bøjer sig for Josef, akvarel og tusch på papir, 2009, Kunstnergruppen Snurretoppen INDHOLD Forord Formålet med handicappolitikken

Læs mere

INDHOLD. Nyttige links. Vedtaget i Horsens Byråd den. 23. april 2018

INDHOLD. Nyttige links. Vedtaget i Horsens Byråd den. 23. april 2018 Handicappolitik 2018 INDHOLD Forord Formålet med handicappolitikken i Horsens Kommune Målgrupper Handicapbegrebet Handicapkonventionen fra De Forenede Nationer Vision, værdier og menneskesyn Fokus o Børn,

Læs mere

Alle børn og unge har ret til et godt liv

Alle børn og unge har ret til et godt liv NOTAT Dato: 28. maj 2013 Sags nr.: 330-2012-6687 Vedr.: Høringsoplæg til ny børne- og ungepolitik Alle børn og unge har ret til et godt liv Indledning Vi ønsker, at alle vores børn og unge i Slagelse Kommune

Læs mere

LØVVANGEN I BEVÆGELSE FRA BOLIGAFDELING TIL ATTRAKTIV BYDEL

LØVVANGEN I BEVÆGELSE FRA BOLIGAFDELING TIL ATTRAKTIV BYDEL LØVVANGEN I BEVÆGELSE FRA BOLIGAFDELING TIL ATTRAKTIV BYDEL VELKOMMEN I KVARTERETS HUS Du er altid velkommen i Kvarterets Hus, Vangen 83 C. Vi er her på forskellige tidspunkter men som udgangspunkt i dagtimerne.

Læs mere

VENSTRE NORDFYN. Venstres valgprogram KV13

VENSTRE NORDFYN. Venstres valgprogram KV13 VENSTRE NORDFYN Venstres valgprogram KV13 FAMILIELIVET Venstre arbejder for mere målrettede indsatser i børn- og ungeinstitutionerne i Nordfyns Kommune. Samarbejdet mellem børn, forældre og institutioner

Læs mere

Den sammenhængende børne- og ungepolitik. Horsens Kommune

Den sammenhængende børne- og ungepolitik. Horsens Kommune Den sammenhængende børne- og ungepolitik Horsens Kommune 2017-19 1 Forord Vi har en fælles vision I Horsens har vi en fælles vision om, at alle børn og unge skal have en uddannelse. Det gælder for alle

Læs mere

Skolebestyrelsesvalg 2014 Forældreinformation

Skolebestyrelsesvalg 2014 Forældreinformation Skolebestyrelsesvalg 2014 Forældreinformation Center for Skoler og Dagtilbud Børn, Kultur og Sundhed Fredensborg Kommune Facts om skolebestyrelsen og skolebestyrelsesvalget Skolebestyrelsesvalg Ved alle

Læs mere

SÅ SKAL VI HAVE VALG.

SÅ SKAL VI HAVE VALG. Kære forældre SÅ SKAL VI HAVE VALG. 23. maj 2018 afholder vi på Vallensbæk Skole valg til skolebestyrelsen. Valget kommer til at foregå elektronisk også med mulighed for at stemme på skolen elektronisk.

Læs mere

HVIDOVRE KOMMUNE AVEDØRE SKOLE SKOLELEDER. København, december Job- og personprofil. gør god ledelse bedre

HVIDOVRE KOMMUNE AVEDØRE SKOLE SKOLELEDER. København, december Job- og personprofil. gør god ledelse bedre København, december 2018 Job- og personprofil HVIDOVRE KOMMUNE AVEDØRE SKOLE SKOLELEDER GENITOR KØBENHAVN & AARHUS WWW.GENITOR.DK TLF. 3141 0178 KONTAKT@GENITOR.DK CVR-NUMMER: 3552 4258 1. Indledning Hvidovre

Læs mere

BLAND BORGER SKAB + INKLU SION KØBENHAVNS INTEGRATIONS POLITIK 2011 2014

BLAND BORGER SKAB + INKLU SION KØBENHAVNS INTEGRATIONS POLITIK 2011 2014 BLAND DIG BLAND I DIG BYEN I MED BYEN BORGER SKAB + INKLU KØBENHAVNS INTEGRATIONS POLITIK 2011 2014 SION »Der skal være nogen, der tager hånden, når man rækker den frem.«bajram Fetai fodboldspiller og

Læs mere

Kandidater til Danske Ældreråds bestyrelsesvalg 2019 i VALGKREDS 6

Kandidater til Danske Ældreråds bestyrelsesvalg 2019 i VALGKREDS 6 Kandidater til Danske Ældreråds bestyrelsesvalg 2019 i VALGKREDS 6 Lars Høgh Sørensen Kandidatens egen præsentation: Næstved Ældreråd a) Bestyrelsen X_ b) Stedfortræder Aktiv i Ældrerådet i Næstved, aktiv

Læs mere

SAMMEN OM SOLRØD - UDVIKLING OG SOCIALT ANSVAR - Valgprogram Kommunalvalget 2017 Socialdemokratiet i Solrød

SAMMEN OM SOLRØD - UDVIKLING OG SOCIALT ANSVAR - Valgprogram Kommunalvalget 2017 Socialdemokratiet i Solrød SAMMEN OM SOLRØD - UDVIKLING OG SOCIALT ANSVAR - Valgprogram Kommunalvalget 2017 Socialdemokratiet i Solrød Indledning I Danmark tager vi hånd om hinanden. Vi har en lang og stærk tradition for et samfund,

Læs mere

Strategi for Børn og Unge. Lemvig Kommune

Strategi for Børn og Unge. Lemvig Kommune Strategi for Børn og Unge Lemvig Kommune 2019-2022 Om vision, politik og strategi i Lemvig Kommune Denne strategi tager udgangspunkt i Lemvig Kommunes vision: Vi er stolte af vore forpligtende fællesskaber.

Læs mere

Vedtaget 12. juni 2017 af Kommuneforeningen. Nye ideer langsigtede løsninger

Vedtaget 12. juni 2017 af Kommuneforeningen. Nye ideer langsigtede løsninger Vedtaget 12. juni 2017 af Kommuneforeningen. Frederikshavn Kommune skal være kendt som et sted, hvor nye ideer tages imod med åbne arme. Hvor kommunen er medspiller for borgere, erhvervsliv og civilsamfund.

Læs mere

Pædagogisk profil. for Myrens Fritidstilbud. Mål og indholdsbeskrivelse. Fritidstilbuddet skal skabe en mere sammenhængende

Pædagogisk profil. for Myrens Fritidstilbud. Mål og indholdsbeskrivelse. Fritidstilbuddet skal skabe en mere sammenhængende Mål og indholdsbeskrivelse Det betyder i Myren. I samarbejde med skolen bruger vi her LP-modellen. Her vægtes relationen mellem barn-barn og barn-voksen. Derfor er det vigtigt at vi med vores forskelligheder,

Læs mere

Vi har en drøm... Socialdemokraternes visioner for Haderslev Kommune

Vi har en drøm... Socialdemokraternes visioner for Haderslev Kommune Vi har en drøm... Socialdemokraternes visioner for Haderslev Kommune Vi drømmer om den gode hverdag...... hvor virkeligheden er en anden end i dag Vi drømmer om, at du hver morgen kan aflevere dine børn

Læs mere

BØRNE- OG UNGEPOLITIK Børn og unge der tør

BØRNE- OG UNGEPOLITIK Børn og unge der tør BØRNE- OG UNGEPOLITIK 2019-22 Børn og unge der tør 1 DET HAR JEG ALDRIG PRØVET FØR, SÅ DET KLARER JEG HELT SIKKERT! PIPPI LANGSTRØMPE Indledning I Børne- og Ungepolitikken for 2019-22 ønsker vi som byråd

Læs mere

Direktør. Job- og kravprofil

Direktør. Job- og kravprofil Direktør Job- og kravprofil Introduktion Hvidovre Kommune søger ny direktør. Det er Hvidovre Kommunes vision at være Børnenes og Familiernes by med udfordrende tilbud om læring og fritidsliv. Visionen

Læs mere

10 principper for forældresamarbejde. - et dialogværktøj til at styrke forældresamarbejdet i daginstitutioner, skoler, SFO er og klubber

10 principper for forældresamarbejde. - et dialogværktøj til at styrke forældresamarbejdet i daginstitutioner, skoler, SFO er og klubber 10 principper for forældresamarbejde - et dialogværktøj til at styrke forældresamarbejdet i daginstitutioner, skoler, SFO er og klubber 2 Fælles om et stærkere forældresamarbejde 10 principper for forældresamarbejdet

Læs mere

2008-2012. Det hele menneske. Handicappolitik. Gentofte Kommune

2008-2012. Det hele menneske. Handicappolitik. Gentofte Kommune 2008-2012 Det hele menneske Handicappolitik Gentofte Kommune Vision Gentofte Kommune ønsker at være en god kommune at bo og leve i for alle borgere, og handicappolitikken skal være det fælles grundlag,

Læs mere

UDFORDRINGER TIL ALLE & UDDANNELSE FOR FLERE

UDFORDRINGER TIL ALLE & UDDANNELSE FOR FLERE UDFORDRINGER TIL ALLE & UDDANNELSE FOR FLERE Hermed præsenteres et oplæg om folkeskole og dagtilbud (0 16 årige) i Viborg Kommune. Oplægget er udarbejdet af Venstre, Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti

Læs mere

kompas & logbog Guldborgsunds galathea-ekspedition

kompas & logbog Guldborgsunds galathea-ekspedition kompas & logbog Guldborgsunds galathea-ekspedition Vi ønsker mangfoldighed og sammenhæng nær & DYNAMISK Derfor vil vi styrke og udbygge kommunen, så hvert område bruger sin egenart og sine specielle kvaliteter

Læs mere

Nyhedsbrevet. Connie Stølås. Socialdemokraterne i Kalundborg. Født 14.januar Død 27. oktober 2012

Nyhedsbrevet. Connie Stølås. Socialdemokraterne i Kalundborg. Født 14.januar Død 27. oktober 2012 NOVEMBER 2012 SÆR NUMMER Nyhedsbrevet Socialdemokraterne i Kalundborg Connie Stølås Født 14.januar 1948 Død 27. oktober 2012 Connie bisættes fra Gørlev Kirke Lørdag den 3. november kl. 13. SIDE 2 Vi har

Læs mere

Overordnet integrationsstrategi. Godkendt af Byrådet den 28. april 2009.

Overordnet integrationsstrategi. Godkendt af Byrådet den 28. april 2009. Overordnet integrationsstrategi Godkendt af Byrådet den 28. april 2009. Indholdsfortegnelse. Indholdsfortegnelse.... 0 Indledning.... 1 Visionen.... 1 Modtagelsen.... 2 Uddannelse.... 3 Børn og unge....

Læs mere

Sammenhængende Børnepolitik

Sammenhængende Børnepolitik Sammenhængende Børnepolitik Brønderslev Kommune 1. udgave 1.12.200 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Indledning 1.1. 1.2. 1.. 1.4. Baggrund Udarbejdelse og godkendelse Afgrænsning og sammenhæng til andre politikker

Læs mere

Udvalgsposter m.v. Hvilke kommunalbestyrelsesmedlemmer sidder hvor? Januar 2016

Udvalgsposter m.v. Hvilke kommunalbestyrelsesmedlemmer sidder hvor? Januar 2016 Udvalgsposter m.v. Hvilke kommunalbestyrelsesmedlemmer sidder hvor? Januar 2016 Thomas Gyldal Petersen (A) Borgmester Økonomi- og Planlægningsudvalget (formand) Valgbestyrelse til kommunale valg (formand)

Læs mere

Godkendt i Familieudvalgets møde den 28. november Sammenhængende børne- og ungepolitik

Godkendt i Familieudvalgets møde den 28. november Sammenhængende børne- og ungepolitik Godkendt i Familieudvalgets møde den 28. november 2007. Sammenhængende børne- og ungepolitik 2007 Indholdsfortegnelse:...3 Børne- og ungepolitikkens tilblivelse...4 Opbygning af børne- og ungepolitikken...8

Læs mere

Virupskolen søger 2 pædagogiske ledere

Virupskolen søger 2 pædagogiske ledere Virupskolen søger 2 pædagogiske ledere På Virupskolen ændrer vi skolens ledelsesstruktur pr. 1. august 2015. Vi søger derfor 2 pædagogiske ledere til at indgå i vores ledelsesteam. Vi søger en pædagogisk

Læs mere

Kommissorium for implementering af skolereformen i Furesø Kommune

Kommissorium for implementering af skolereformen i Furesø Kommune Kommissorium for implementering af skolereformen i Furesø Kommune Formål Formålet med skolereformen er at sikre en højere faglighed gennem en sammenhængende skoledag og bedre undervisning. Således skal

Læs mere

Kultur- og idrætspolitik

Kultur- og idrætspolitik Kultur- og idrætspolitik Fredensborg Kommune l Godkendt af Byrådet den XX 1 Forord Kultur- og idrætslivet binder hverdagen sammen for rigtig mange mennesker og er med til at gøre Fredensborg Kommune til

Læs mere

NOTAT vedr. ansættelse af afdelingsleder ved Herningsholmskolen

NOTAT vedr. ansættelse af afdelingsleder ved Herningsholmskolen NOTAT vedr. ansættelse af afdelingsleder ved Herningsholmskolen Indledning Herningsholmskolen søger afdelingsleder til en ny afdeling på Holtbjerg. Stilling er ledig til besættelse pr. 1. april 2019. Stillingen

Læs mere

Strategi. for udviklende og lærende fællesskaber for alle

Strategi. for udviklende og lærende fællesskaber for alle Strategi for udviklende og lærende fællesskaber for alle Herlev Kommune, 2016 1. udgave Oplag: 1000 eksemplarer Tryk: Herrmann & Fischer Grafisk layout: Mediebureauet Realize Fotos: Herlev Kommune, Panthermedia

Læs mere

Avedøre Skole. Skolebestyrelsesvalg. Præsentation af kandidater

Avedøre Skole. Skolebestyrelsesvalg. Præsentation af kandidater Avedøre Skole Skolebestyrelsesvalg Præsentation af kandidater 1 Skolebestyrelsesvalg I anledning af nedlæggelsen af Enghøjskolen afholdes der valg til skolebestyrelsen på Avedøre Skole. Der skal vælges

Læs mere

Udvalgsposter m.v. Hvilke kommunalbestyrelsesmedlemmer sidder hvor? Maj 2018

Udvalgsposter m.v. Hvilke kommunalbestyrelsesmedlemmer sidder hvor? Maj 2018 Udvalgsposter Hvilke kommunalbestyrelsesmedlemmer sidder hvor? Maj 2018 Thomas Gyldal Petersen (A) Borgmester Økonomi- og Planlægningsudvalget (formand) Valgbestyrelse til Kommunal- og Regionsrådsvalg

Læs mere

en by med plads til alle

en by med plads til alle by med plads til alle SocialStrategi 2018 by med plads til alle indhold 4 Et værdigt liv en helstøbt og langsigtet løsning Et selvstændigt liv 6 en sund og fagligt stærk organisation 10 introduktion København

Læs mere

HUSK BØRNS STEMMER. Vi håber, at du vil hjælpe os med at huske børnenes stemmer. God valgkamp! Med venlig hilsen. Steen M.

HUSK BØRNS STEMMER. Vi håber, at du vil hjælpe os med at huske børnenes stemmer. God valgkamp! Med venlig hilsen. Steen M. HUSK BØRNS STEMMER KÆRE BYRÅDSKANDIDAT Ved det forestående kommunalvalg er børn og unge en stor gruppe i samfundet, som står uden en stemme. Det betyder, at de ikke har nogen indflydelse på de politiske

Læs mere

Det er et faktum, at vejen til bedre tilgængelighed og mere rummelighed i høj grad handler om at nedbryde barrierer i det omgivende samfund.

Det er et faktum, at vejen til bedre tilgængelighed og mere rummelighed i høj grad handler om at nedbryde barrierer i det omgivende samfund. Forord Mennesker med handicap skal betragtes som ligeværdige borgere med samme ret som alle andre til at deltage aktivt i alle dele af samfundslivet. Sådan lyder det i FN konventionen om rettigheder for

Læs mere

NOTATARK. En vision for Hvidovre Kommune

NOTATARK. En vision for Hvidovre Kommune NOTATARK HVIDOVRE KOMMUNE Kommunaldirektørens område Udvikling Kommunikation Sagsbehandler: Bodil Ulff Larsen En vision for Hvidovre Kommune 28.02.2013/bll Kommunalbestyrelsen har gennem en længere periode

Læs mere