Miljøberetning år 2004

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Miljøberetning år 2004"

Transkript

1 Miljøberetning år 2004 Indholdsfortegnelse Side Indledning Del 1 Miljøberetning for Miljøsamarbejdet Indledning 3 Miljøsamarbejdets formål 3 Miljøsamarbejdets organisation 3 Udført arbejde i år Temagrupper Arbejdsgrupper. 4 Status for tilsyn i de 4 kommuner. 5 Indsatsen i år Miljøsamarbejdets organisation Evaluering 6 Del 2 Miljøberetning for Gladsaxe Kommune 8 1. Arbejdsindsats Meddelelse af godkendelser Tilsyn og opfølgende arbejde, herunder vejledning.. 9 a.1) Tilsyn med i-mærkede liste... 9 a.2) Tilsyn med øvrige liste 9 a.3) Reaktioner overfor liste 10 b.1) Tilsyn med anmelde.10 b.2) Reaktioner overfor anmelde 10 c.1) Tilsyn med omfattet af autoværkstedsbekendtgørelsen 10 c.2) Reaktioner overfor autoværksteder.. 11 c.3) Tilsyn med renserier. 11 d.1) Tilsyn med andre.11 d.2) Reaktioner overfor andre 11 e) Tilsyn med andet.. 11 f) Miljøgebyr Kortlægning og planlægning Plan for Sammenfattende bemærkninger 17 Bilag 1 Oplysningsskema om Gladsaxe Kommunes miljøindsats Årets tema 1: Overholdelse af bekendtgørelse om etablering og drift af renserier.

2 Miljøberetning år 2004 Gladsaxe Kommune Indledning Denne beretning har som formål, at dokumentere hvordan kommunen opfylder sin forpligtelse til at foretage tilsyn med m.v. I henhold til Miljøministeriets bekendtgørelse nr. 788 af 21. november 1986 om tilsynsberetning skal samtlige kommuner i Danmark hvert år udarbejde en beretning om tilsynsindsatsen på miljøbeskyttelsesområdet. Beretningen skal indeholde tilsynsmyndighedens vurdering af og tilkendegivelser om miljøtilsynet. De områder, Miljøstyrelsen ønsker belyst, er kommunens miljøindsats m.h.t. administration af og tilsyn efter følgende lovgivning: Miljøbeskyttelsesloven Jordforureningsloven Vandforsyningsloven Lov om kemiske stoffer og produkter Oplysningerne skal indberettes elektronisk til Miljøstyrelsen. Beretningen er opdelt i tilsyn med eksklusive landbrug og pelsdyrfarme og tilsyn med landbrug og pelsdyrfarme. Gladsaxe Kommune har ikke registreret nogen landbrug eller pelsdyrfarme, hvorfor beretningen kun omhandler tilsyn med. Gladsaxe Kommune har et formaliseret samarbejde på miljøområdet med Gentofte, Lyngby- Taarbæk og Søllerød Kommune. Dette samarbejde er beskrevet i beretningens del 1. Gladsaxe Kommunes egen indsats er beskrevet i del 2. Skema vedrørende Gladsaxe Kommunes miljøindsats 2004 findes som bilag 1. Årets tema 1 for 2004 er Overholdelse af bekendtgørelse om etablering og drift af renserier. Skema for dette tilsynstema er vedlagt som bilag 2. Som tema 2 er Tilsyn med gyllebeholdere. Da Gladsaxe Kommune ikke har registreret nogle landbrug og dermed heller ingen gyllebeholdere er dette skema ikke vedlagt. Organisation Organisatorisk varetages miljømyndighedsopgaverne af miljøafdelingen. Visse opgaver omkring affaldsbortskaffelse og vandforsyning varetages af henholdsvis affalds- og genanvendelseskontoret og vand- og afløbskontoret under forsyningsafdelingen.

3 Del 1 Miljøberetning år 2004 Miljøsamarbejdet mellem Gentofte, Gladsaxe, Lyngby-Taarbæk og Søllerød Kommuner

4 Indledning Samarbejdet mellem Gentofte, Gladsaxe, Lyngby-Taarbæk og Søllerød Kommuner blev indledt i 2000, og er under stadig udvikling. Samarbejdet bygger på en skriftlig samarbejdsaftale underskrevet af borgmestrene i de fire kommuner. Denne beretning evaluerer samarbejdet i Beretningen forelægges de enkelte kommuners politiske udvalg efter de respektive aftaler herom. Miljøsamarbejdets formål Ifølge samarbejdsaftalen har miljøsamarbejdet til formål: at sikre et opgavegrundlag, en ressourcetildeling og en faglig bredde, der er så stor, at alle samarbejdets kommuner med sikkerhed kan leve op til de til enhver tid gældende lovkrav og aftaler, senest aftale mellem miljø- og energiministeren og KL fra februar 1997, at kvalitetssikre, harmonisere og dokumentere miljøarbejdet i alle samarbejdets kommuner efter anerkendte principper og med en norm svarende til mindst Miljøstyrelsens aktuelt gældende vejledninger, at sikre en rationel udførelse af miljøarbejdet både med hensyn til ressourceindsats og håndhævelse af miljølovgivningen, at tage initiativ til og medvirke ved evaluering af miljøarbejdet i samarbejdets kommuner. Samarbejdet udøves som et praktisk arbejde på forvaltningsniveau. Den enkelte kommunalbestyrelses ansvar og kompetencer i forhold til lovgivningens bestemmelser fastholdes uændret i kommunen. Der sker ikke overdragelse af myndighedskompetence kommunerne imellem. Miljøsamarbejdets organisation Miljøsamarbejdet ledes af en styregruppe, der består af de daglige ledere af miljøenheden i de 4 kommuner. Styregruppen træffer alle beslutninger i enstemmighed. Gladsaxe Kommune har haft formandskabet i styregruppen i Styregruppen holder møde en gang om måneden. Der har været afholdt 9 styregruppemøder i Det praktiske arbejde er organiseret i 3 faglige temaer. Temaerne sikrer videndeling mellem medarbejderne i miljøsamarbejdet gennem afholdelse af regelmæssige møder. Temaerne holder møde én gang i kvartalet.

5 De 3 temaer er: Virksomheder Jord- og grundvandsforurening Agenda 21 Under temagrupperne nedsættes arbejdsgrupper til løsning af konkrete arbejdsopgaver. Både temagrupper og arbejdsgrupper laver en årlig skriftlig afrapportering. Udført arbejde i år 2004 I 2004 har der udover styregruppemøder og temagruppemøder været afholdt møder i arbejdsgrupper (grupper med en afgrænset opgave) samt i ad hoc grupper (grupper der forbereder et emne til næste møde). Der har, som led i erfaringsudvekslingen været afholdt kurser og inviteret udefrakommende eksperter til møderne. Der er afholdt et 1-dags stormøde for samtlige miljømedarbejdere i de 4 kommuner med henblik på at sikre fælles viden om miljøsamarbejdets formål og indhold samt fremme kvaliteten af miljøarbejdet. Temagrupper Virksomhedstemaet Temaet har blandt andet beskæftiget sig med ny lovgivning, støjmåling og OML-beregninger. Der er 25 tilmeldte. Jord- og grundvandsforurening Temaet har blandt andet lavet temadag om påbudsmuligheder ved jordforureninger og holdt møde med konsulent om vurdering af forureningsrapporter. Agenda 21 Der er gennemført temamøder med ansatte på kommunale plejehjem om miljøstyring og grønne indkøb. Arbejdsgrupper I 2004 er antallet af arbejdsgrupper reduceret som følge af etableringen af temaerne. Følgende arbejdsgrupper har været aktive: Benzingruppen Der er afholdt et seminar om påbud til bl.a. benzinstationer med advokat Mads Kobberø. Der har været afholdt et minikursus i nivellering af boringer (dvs. måling af grundvandsspejl i forhold til DNN) samt prøvetagning. Benzinstationsrapporten er næsten færdigbearbejdet. Påbudsgruppen Skabelon for udarbejdelse af påbud til benzinstationer er næsten færdig. Spildevand Vejledningen om olieudskillere er færdig. Der er udarbejdet en pjece. Gruppen har arbejdet med et paradigme for udledningstilladelser ved afværgeforanstaltninger. Gruppen har dermed færdiggjort sit arbejde og nedlægges som arbejdsgruppe Efteruddannelse Gruppen vurderer løbende det fælles uddannelsesbehov og har arrangeret det årlige stormøde for alle miljømedarbejderne.

6 Status for tilsyn i de 4 kommuner I aftale mellem KL og miljø- og energiministeren fra 1997 er fastsat minimumskrav til tilsynsfrekvenser for forskellige virksomhedstyper, men det gode tilsyn fordrer højere frekvenser. For så vidt angår den traditionelle måling af aktiviteterne på miljøtilsynsområdet via fastsættelse af mål for antallet af tilsyn har styregruppen besluttet en mere kvalitetsrelateret prioritering af indsatsen. Aftalen mellem Miljøministeriet og KL om minimumsmål for antallet af tilsyn skal naturligvis overholdes, men det er styregruppens opfattelse, at indsatsen i højere grad bør målrettes de, der set fra et lokalt synspunkt har væsentlig miljømæssig interesse. I nedenstående skemaer er anført de 4 kommuners resultater. Gentofte Kommune Virksomhedstype Antal Antal besøgte * Procent-andel besøgte Minimumskra v i aftale mellem KL og ministeren* Listevirksomhed Anmeldevirksomhed Branchevirksomhed Dyrehold Gladsaxe Kommune Virksomhedstype Antal Antal besøgte * Procent-andel besøgte Minimumskra v i aftale mellem KL og ministeren* Listevirksomhed Anmeldevirksomhed Branchevirksomhed Dyrehold Lyngby-Taarbæk Kommune Virksomhedstype Antal virksomhede r Antal besøgte * Procent-andel besøgte Minimumskr av i aftale mellem KL og ministeren* Listevirksomhed Anmeldevirksomhe d Branchevirksomhe d

7 Dyrehold *) For liste i 2004, for anmelde- og branche i 2003 og 2004 og for dyrehold i 2002, 2003 og Søllerød Kommune Virksomhedstype Antal Antal besøgte * Procent-andel besøgte Minimumskra v i aftale mellem KL og ministeren* Listevirksomhed Anmeldevirksomhed Branchevirksomhed Dyrehold *) For liste i 2004, for anmelde- og branche i 2003 og 2004 og for dyrehold i 2002, 2003 og Indsatsen i år 2005 Miljøsamarbejdets organisation Samarbejdet vil fortsat være ledet af en styregruppe, og Gladsaxe Kommune har formandskabet i Temaorganiseringen fastholdes med de tre etablerede temaer. Konkrete arbejdsopgaver skal fortsat udføres af dertil nedsatte arbejdsgrupper. Oprettelse og nedlæggelse af arbejdsgrupper kan ske på initiativ af temagrupperne eller styregruppen, men kun med sidstnævntes accept. En arbejdsgruppeopgave skal være veldefineret og med en kort tidshorisont. Som indsatsområder i 2005 er der peget på følgende områder: Nye regler for regulering af Den nye olietanksbekendtgørelse Forebyggelse af jordforurening fra VOC-bekendtgørelsen Tilsyn med benzinstationer (påbud om undersøgelser og oprensning) Miljøstyring på kommunale institutioner Strategiske overvejelser med henblik på forberedelse til kommunalreformen. Evaluering Miljøsamarbejdet lever fortsat op til formålet med dets etablering. Alle fire kommuner har ført et aktivt og opsøgende tilsyn og med god margin opfyldt de centralt fastsatte krav til tilsynsfrekvenser. I det daglige arbejde, trækkes der på den erfaring og ekspertise der er samlet i projektgrupperne og det netværk, der er opbygget.

8 Det tværgående samarbejde giver i sig selv en harmonisering af miljøarbejdet, der yderligere styrkes af de fælles retningsliner, der er udarbejdet. Fælles retningslinier og procedurer, der er gennemarbejdet inden iværksættelse af tilsyn, er en umiddelbar kvalitetssikring, der dokumenteres gennem en ensartet afrapportering af tilsynene. Det samlede antal medarbejdere sikrer en faglig styrke i Miljøsamarbejdet, den enkelte kommune ikke kan mønstre. Det udnyttes løbende i det daglige arbejde og betyder, at know how i de fleste tilfælde er inden for umiddelbar rækkevidde. Det betyder, at større projekter kan løses mere tilfredsstillende, og det faglige niveau kan styrkes. Miljøsamarbejdet står over for store udfordringer i forbindelse med strukturreformen. Overflytning af arbejdsopgaver og kommunesammenlægninger kan få stor betydning for samarbejdets udvikling.

Aftale om miljø-, natur- og Agenda 21-samarbejde mellem: Gentofte Kommune Gladsaxe Kommune Lyngby Taarbæk Kommune Rudersdal Kommune

Aftale om miljø-, natur- og Agenda 21-samarbejde mellem: Gentofte Kommune Gladsaxe Kommune Lyngby Taarbæk Kommune Rudersdal Kommune Aftale om miljø-, natur- og Agenda 21-samarbejde mellem: Gentofte Kommune Gladsaxe Kommune Lyngby Taarbæk Kommune Rudersdal Kommune marts 2008 Baggrund Miljøsamarbejdet mellem Gentofte, Gladsaxe, Lyngby-Taarbæk

Læs mere

NATUR OG MILJØ PLAN FOR MILJØTILSYN 2013-2016 GENTOFTE KOMMUNE. Side 1 af 8

NATUR OG MILJØ PLAN FOR MILJØTILSYN 2013-2016 GENTOFTE KOMMUNE. Side 1 af 8 NATUR OG MILJØ PLAN FOR MILJØTILSYN 2013-2016 GENTOFTE KOMMUNE Side 1 af 8 Side 2 af 8 Indledning I Gentofte Kommune, Natur og Miljø, fører vi tilsyn med, at virksomheder og erhvervsmæssige dyrehold overholder

Læs mere

FORSLAG TIL PLAN FOR MILJØTILSYN GENTOFTE KOMMUNE

FORSLAG TIL PLAN FOR MILJØTILSYN GENTOFTE KOMMUNE NATUR OG MILJØ FORSLAG TIL PLAN FOR MILJØTILSYN 2017-2020 GENTOFTE KOMMUNE Side 1 af 8 Side 2 af 8 Indledning I Gentofte Kommune, Natur og Miljø, fører vi tilsyn med, at virksomheder og erhvervsmæssige

Læs mere

Rudersdal Kommunes. miljøindsats. Teknik og Miljø, Rudersdal Kommune

Rudersdal Kommunes. miljøindsats. Teknik og Miljø, Rudersdal Kommune Rudersdal Kommunes miljøindsats 2007 Teknik og Miljø, Rudersdal Kommune 2 BERETNING OM RUDERSDAL KOMMUNES MILJØINDSATS 2007 Baggrund og formål. Samtlige kommuner i Danmark skal hvert år indrapportere data

Læs mere

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2012, Del 1/3

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2012, Del 1/3 Tilsyn med eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2012, Del 1/3 Kommunenavn Esbjerg Indledning (max 1500 -Kommunen skal hvert år senest den 1. april indberette og offentliggøre oplysninger om kommunens

Læs mere

Tilsynsberetning 2009

Tilsynsberetning 2009 Tilsynsberetning landbrug og pelsdyrfarme Holstebro Kommune Teknik og Miljø 01.04.2010 INDHOLDSFORTEGNELSE Forord...3 1. Ressourcer i...4 1.1 Godkendelser af husdyr/landbrug.. 4 1.2 Tilsyn og opfølgende

Læs mere

Udkast til Miljøtilsynsplan

Udkast til Miljøtilsynsplan Udkast til Miljøtilsynsplan 2018-2022 Indledning Lyngby-Taarbæk Kommune har i mange år ført miljøtilsyn med virksomheder og husdyrbrug i kommunen. Tilsynet udføres for at begrænse og forebygge virksomhedernes

Læs mere

Allerød Kommunes tilsynsindsats på miljøområdet i 2012

Allerød Kommunes tilsynsindsats på miljøområdet i 2012 Allerød Kommunes tilsynsindsats på miljøområdet i 2012 Natur- og Miljøafdelingen udarbejder hvert år en beretning om tilsynsindsatsen på virksomheder og landbrug. Beretningen skal indberettes til Miljøstyrelsen

Læs mere

Allerød Kommunes tilsynsindsats på miljøområdet i 2011

Allerød Kommunes tilsynsindsats på miljøområdet i 2011 Allerød Kommunes tilsynsindsats på miljøområdet i 2011 Natur- og Miljøafdelingen udarbejder hvert år en beretning om tilsynsindsatsen på virksomheder og landbrug. Beretningen skal indberettes til Miljøstyrelsen

Læs mere

Ishøj Kommune. Tilsynsberetning for Ishøj og Vallensbæk Kommuner. Plan-, Bygge- og Miljøcenter Marts 2013

Ishøj Kommune. Tilsynsberetning for Ishøj og Vallensbæk Kommuner. Plan-, Bygge- og Miljøcenter Marts 2013 Ishøj Kommune Tilsynsberetning for Ishøj og Vallensbæk Kommuner 2012 Plan-, Bygge- og Miljøcenter Marts 2013 Indledning Plan-, Bygge- og Miljøcenter i Ishøj Kommune varetager Ishøj og Vallensbæk Kommuners

Læs mere

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2012, Del 1/3

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2012, Del 1/3 Tilsyn med eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2012, Del 1/3 Kommunenavn Lyngby-Taarbæk Indledning (max 1500 Kommunen har i lighed med sidste år valgt kun at indberette kommunens miljøtilsyn og meddelte

Læs mere

Ishøj Kommune Ishøj, den 8. marts 2012

Ishøj Kommune Ishøj, den 8. marts 2012 Ishøj Kommune Ishøj, den 8. marts 2012 Tilsynsberetning for Ishøj og Vallensbæk Kommuner 2011 Plan-, Bygge- og Miljøcenter i Ishøj Kommune varetager Ishøj og Vallensbæk Kommuners miljøtilsyn med virksomheder

Læs mere

Ishøj Kommune. Tilsynsberetning Ishøj og Vallensbæk Kommuner 2013

Ishøj Kommune. Tilsynsberetning Ishøj og Vallensbæk Kommuner 2013 Ishøj Kommune Tilsynsberetning Ishøj og Vallensbæk Kommuner 2013 Plan-, Bygge- og Miljøcenter Februar 2014 Indledning Plan-, Bygge- og Miljøcenter i Ishøj Kommune varetager Ishøj og Vallensbæk Kommuners

Læs mere

Tilsynsberetning for industri mv. i Farum Kommune 2006

Tilsynsberetning for industri mv. i Farum Kommune 2006 Tilsynsberetning for industri mv. i Farum Kommune 2006 Indledning Denne beretning indeholder en redegørelse for Farum Kommunes miljøindsats vedrørende industri mv. i 2006. Kommunens miljøindsatsområder

Læs mere

Tilsynsberetning 2011

Tilsynsberetning 2011 Tilsynsberetning 2011 Virksomheder Holstebro Kommune Teknik og Miljø 01.04.2012 Tilsynsberetning for tilsyn med eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2011. Kommunenavn Holstebro Kommune Indledning (max

Læs mere

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme efter aftalen om minimumsfrekvenser, frem til 23. maj 2013, Del 1/3

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme efter aftalen om minimumsfrekvenser, frem til 23. maj 2013, Del 1/3 Tilsyn med eksklusive landbrug og pelsdyrfarme efter aftalen om minimumsfrekvenser, frem til 23. maj 2013, Del 1/3 Kommunenavn Haderslev Indledning (max 1500 Kommunen skal årligt afgive en beretning om

Læs mere

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2010, Del 1/3

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2010, Del 1/3 Tilsyn med eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2010, Del 1/3 Kommunenavn Aarhus Indledning (max 1500 Aarhus Kommunes tilsynsberetning 2010 omhandler kommunens miljøindsats ved varetagelsen af myndighedsopgaver

Læs mere

5. Godkendelsespligtige landbrug

5. Godkendelsespligtige landbrug 5. Godkendelsespligtige landbrug Indledning Godkendelsespligtige landbrug har en særlig status i miljølovgivningen på grund af risikoen for forurening fra produktionen til skade for miljøet. Landbrugene

Læs mere

Bilag 1. Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2011, Del 1/3

Bilag 1. Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2011, Del 1/3 Bilag 1. Tilsyn med eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2011, Del 1/3 Kommunenavn Ishøj Indledning (max 1500 tegn) Ishøj Kommune har i 2011 haft fokus på at nå alle planlagte miljøtilsyn samt føre tilsyn

Læs mere

Tilsyn med virksomheder i 2008 i Syddjurs Kommune

Tilsyn med virksomheder i 2008 i Syddjurs Kommune Tilsyn med virksomheder i 2008 i Syddjurs Kommune Indledning Syddjurs Kommune har fra 2007 overtaget miljøtilsynet med mere end 200 virksomheder fra Århus Amt og 4 mindre kommuner. Tilsynsarbejdet varetages

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Miljøtilsynsberetning 2011

TÅRNBY KOMMUNE. Miljøtilsynsberetning 2011 TÅRNBY KOMMUNE Miljøtilsynsberetning 20 #2625829 v - Tårnby Kommunes Miljøtilsynsberetning 20#2625829 v - Tårnby Kommunes Miljøtilsynsberetning 20 Side Hvad er en miljøtilsynsberetning Kommunen skal hvert

Læs mere

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2012, Del 1/3

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2012, Del 1/3 Tilsyn med eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2012, Del 1/3 Kommunenavn Syddjurs Indledning (max 1500 Syddjurs Kommune varetager miljøtilsyn med knap 200, som er omfattet af regler om minimumsfrekvenser

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Miljøtilsynsberetning 2012

TÅRNBY KOMMUNE. Miljøtilsynsberetning 2012 TÅRNBY KOMMUNE Miljøtilsynsberetning 202 Hvad er en miljøtilsynsberetning Kommunen skal hvert år udarbejde en beretning om kommunens miljøindsats til Miljøstyrelsen. Kommunens miljøindsats omfatter administration

Læs mere

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme efter aftalen om minimumsfrekvenser, frem til 23. maj 2013, Del 1/3

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme efter aftalen om minimumsfrekvenser, frem til 23. maj 2013, Del 1/3 Tilsyn med eksklusive landbrug og pelsdyrfarme efter aftalen om minimumsfrekvenser, frem til 23. maj 2013, Del 1/3 Kommunenavn Lyngby-Taarbæk Indledning (max 1500 Kommunen har i lighed med sidste år valgt

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE Miljøtilsynsberetning 2013

TÅRNBY KOMMUNE Miljøtilsynsberetning 2013 TÅRNBY KOMMUNE Miljøtilsynsberetning 2013 34767-14 Tårnby Kommunes Miljøtilsynsberetning 2013 Hvad er en miljøtilsynsberetning Kommunen skal hvert år udarbejde en beretning om kommunens miljøindsats til

Læs mere

MILJØTILSYNSPLAN 2013-2016

MILJØTILSYNSPLAN 2013-2016 MILJØTILSYNSPLAN 2013-2016 Indhold 1. Indledning... 3 2. Nye regler for miljøtilsyn... 5 3. Mål og indsatsområder... 7 3.1 Generelle mål... 7 3.2 Mål for tilsynsindsatsen 2013-2016... 8 3.3 Særlige indsatsområder...

Læs mere

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme efter aftalen om minimumsfrekvenser, frem til 23. maj 2013, Del 1/3

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme efter aftalen om minimumsfrekvenser, frem til 23. maj 2013, Del 1/3 Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme efter aftalen om minimumsfrekvenser, frem til 23. maj 2013, Del 1/3 Kommunenavn Skanderborg Kommune Indledning (max 1500 Skanderborg Kommune

Læs mere

Bilag 3. Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2011, Del 1/3

Bilag 3. Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2011, Del 1/3 Bilag 3. Tilsyn med eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2011, Del 1/3 Kommunenavn Vallensbæk Indledning (max 1500 I 2011 har der været fokus på at nå alle planlagte tilsyn samt føre tilsyn med nye, så

Læs mere

Tilsynsberetning for Furesø Kommune i 2007.

Tilsynsberetning for Furesø Kommune i 2007. Tilsynsberetning for Furesø Kommune i 2007. Indledning Denne beretning indeholder en redegørelse for Furesø Kommunes miljøindsats vedrørende industri mv. i 2007. Kommunens miljøindsatsområder omfatter

Læs mere

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme efter aftalen om minimumsfrekvenser, frem til 23. maj 2013, Del 1/3

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme efter aftalen om minimumsfrekvenser, frem til 23. maj 2013, Del 1/3 Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme efter aftalen om minimumsfrekvenser, frem til 23. maj 2013, Del 1/3 Kommunenavn Sønderborg Indledning (max 1500 Dette er Sønderborg Kommunes

Læs mere

Forslag til Lov om ændring af lov om miljøbeskyttelse, lov om forurenet jord og lov om vandforsyning

Forslag til Lov om ændring af lov om miljøbeskyttelse, lov om forurenet jord og lov om vandforsyning Den 30. juni 2006 Forslag til Lov om ændring af lov om miljøbeskyttelse, lov om forurenet jord og lov om vandforsyning (Ophævelse af adgang til at overføre myndighedskompetence til kommunale fællesskaber)

Læs mere

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme efter aftalen om minimumsfrekvenser, frem til 23. maj 2013, Del 1/3

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme efter aftalen om minimumsfrekvenser, frem til 23. maj 2013, Del 1/3 Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme efter aftalen om minimumsfrekvenser, frem til 23. maj 2013, Del 1/3 Kommunenavn Vordingborg Kommune Indledning (max 1500 Vordingborg Kommune

Læs mere

Miljøberetning år 2007

Miljøberetning år 2007 Miljøberetning år 2007 0 Miljøberetning år 2007 Indholdsfortegnelse Side Indledning..... 2 Del 1 Miljøberetning for Gladsaxe Kommune 4 1. Arbejdsindsats 2007..5 1.1 Meddelelse af godkendelser.5 1.2. Tilsyn

Læs mere

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2009, side 1/2

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2009, side 1/2 Side 1 af 5 Tilsyn med eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2009, side 1/2 Kommunenavn STRUER Indledning (max 1500 Struer Kommune beretter herved om kommunens miljøindsats af og tilsyn med overholdelsen

Læs mere

Tilsynsberetning 2005

Tilsynsberetning 2005 Tilsynsberetning 2005 Landbrug Struer Kommune, Byg og Miljø Miljøkontoret Indholdsfortegnelse Indledning.... 2 1. Bemærkninger til ressourcer, tilsyn og opfølgende arbejde m.m... 4 1.1.a Godkendelse af

Læs mere

Miljøtilsynsplan. For miljøtilsyn med virksomheder og landbrug

Miljøtilsynsplan. For miljøtilsyn med virksomheder og landbrug Miljøtilsynsplan For miljøtilsyn med virksomheder og landbrug Indledning Haderslev Kommune, Teknik og Miljø, har på baggrund af den nye Miljøtilsynsbekendtgørelse nr. 497 af 15. maj 2013, udarbejdet en

Læs mere

Virksomheder og landbrug

Virksomheder og landbrug Teknik og Miljø Virksomheder og landbrug Miljøtilsynsrapport 2013 Året der gik 2013 Miljøtilsyn og godkendelser Denne tilsynsberetning beskriver Slagelse Kommunes indsats inden for arbejdsområderne miljøgodkendelse

Læs mere

virksomheder ved tilsynsårets begyndelse (pr. 1. januar) 0 0 0.00 0.00 Godkendelse efter 12, stk. 2, i lov om miljøgodkendelse 0 0 0.00 0.

virksomheder ved tilsynsårets begyndelse (pr. 1. januar) 0 0 0.00 0.00 Godkendelse efter 12, stk. 2, i lov om miljøgodkendelse 0 0 0.00 0. Indberetning af godkendelses - og tilsynsindsatsen med virksomheder og i 2014, for perioden 1. januar 31. december. 2014 (efter tilsynsbekendtgørelsens kapitel 4) Kommunenavn Lyngby-Taarbæk Kommunens bemærkninger

Læs mere

Miljøtilsynsberetning. Landbrug og Pelsdyrfarme

Miljøtilsynsberetning. Landbrug og Pelsdyrfarme Miljøtilsynsberetning 2010 Landbrug og Pelsdyrfarme Tilsyn med landbrug og pelsdyrfarme i 2010, side 1/3 Kommunenavn Skive Indledning Skive Kommune skal hvert år indberette og offentliggøre oplysninger

Læs mere

Tilsynsplan for miljøtilsyn 2013-2017

Tilsynsplan for miljøtilsyn 2013-2017 Tilsynsplan for miljøtilsyn 2013-2017 Indholdsfortegnelse UDKAST: Ballerup Kommunes Tilsynsplan 2013-2017... 3 1. INDLEDNING... 3 INTRODUKTION TIL TILSYNSPLANEN... 3 BALLERUP KOMMUNES MILJØ- OG UDVIKLINGSMÅLSÆTNINGER...

Læs mere

2. Listevirksomheder ekskl. landbrug

2. Listevirksomheder ekskl. landbrug 2. Listevirksomheder ekskl. landbrug Indledning Særligt forurenende virksomheder har en særlig status i miljølovgivningen på grund af risikoen for forurening fra produktionen til skade for miljø og sundhed.

Læs mere

Tilsyn med landbrug og pelsdyrfarme i 2009, side 1/7

Tilsyn med landbrug og pelsdyrfarme i 2009, side 1/7 Tilsyn med landbrug og pelsdyrfarme i, side 1/7 Halsnæs Kommunenavn Indledning (evt.) Her følger beretningen fra Halsnæs Kommune om miljøtilsyn og miljøgodkendelser med videre i. Aftalen mellem KL og Miljøministeren

Læs mere

3. Anmeldevirksomheder inkl. 42 virksomheder

3. Anmeldevirksomheder inkl. 42 virksomheder 3. Anmeldevirksomheder inkl. 42 virksomheder Indledning Anmeldevirksomheder og 42 virksomheder er et bredt spekter af virksomheder, små som store, med vidt forskellig produktion. Ud over at de begge reguleres

Læs mere

Tilsyn med landbrug og pelsdyrfarme i 2012, Del 1/3

Tilsyn med landbrug og pelsdyrfarme i 2012, Del 1/3 Tilsyn med landbrug og pelsdyrfarme i 2012, Del 1/3 Kommunenavn Randers Indledning (evt.) Kommunen har i henhold til Miljøministeriets bekendtgørelse nr. 99 af 11. januar 2011 udarbejdet opgørelse om miljøtilsyn

Læs mere

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2012, Del 1/3

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2012, Del 1/3 Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2012, Del 1/3 Kommunenavn Sønderborg Indledning (max 1500 Dette er Sønderborg Kommunes årlige indberetning til Miljøstyrelsen vedrørende tilsyn

Læs mere

Struer Kommune Plan - og Miljøafdelingen. Tilsynsberetning 2012 for virksomheder indenfor industrimiljøområdet

Struer Kommune Plan - og Miljøafdelingen. Tilsynsberetning 2012 for virksomheder indenfor industrimiljøområdet Struer Kommune Plan - og Miljøafdelingen Tilsynsberetning 2012 for virksomheder indenfor industrimiljøområdet Tilsynsberetningen for 2012 indenfor industrimiljøområdet Tilsynsberetningen for 2012 omfatter

Læs mere

MILJØTILSYN - KORT OG GODT

MILJØTILSYN - KORT OG GODT MILJØTILSYN - KORT OG GODT FOR EJERE AF HUSDYRBRUG OG VIRKSOMHEDER I SORØ KOMMUNE HVORFOR MILJØTILSYN? Sorø Kommune skal føre aktive og opsøgende miljøtilsyn på virksomheder og husdyrbrug i kommunen. Der

Læs mere

Miljøtilsynsplan 2013

Miljøtilsynsplan 2013 Miljøtilsynsplan 2013 udarbejdet af Land, By og Kultur, 18. juli 2013 M i l j ø t i l s y n s p l a n 2 0 1 3 S i d e 2 I N D H O L D S F O R T E G N E L S E 1. Indledning... 3 2. Planens geografiske område...

Læs mere

Tilsyn med virksomheder i 2007 i Syddjurs Kommune

Tilsyn med virksomheder i 2007 i Syddjurs Kommune Tilsyn med virksomheder i 2007 i Syddjurs Kommune Indledning Syddjurs Kommune har fra 2007 overtaget miljøtilsynet med mere end 200 virksomheder fra Århus Amt og 4 mindre kommuner. 3 af de disse kommuner

Læs mere

minimumsfrekvenser, frem til 23. maj 2013, Del 1/3

minimumsfrekvenser, frem til 23. maj 2013, Del 1/3 Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme efter aftalen om minimumsfrekvenser, frem til 23. maj 2013, Del 1/3 Kommunenavn Svendborg Indledning (max 1500 Tilsyn foretaget frem til 23.

Læs mere

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2011, Del 1/3

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2011, Del 1/3 Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2011, Del 1/3 Kommunenavn Vordingborg Kommune Indledning (max 1500 Vordingborg Kommune har i planlægningen af tilsynsindsatsen i 2011 porioriteret

Læs mere

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme efter aftalen om minimumsfrekvenser, frem til 23. maj 2013, Del 1/3

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme efter aftalen om minimumsfrekvenser, frem til 23. maj 2013, Del 1/3 Tilsyn med eksklusive landbrug og pelsdyrfarme efter aftalen om minimumsfrekvenser, frem til 23. maj 2013, Del 1/3 Kommunenavn Roskilde Indledning (max 1500 Roskilde Kommune har frem til den 22. maj 2013

Læs mere

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2010, Del 1/3

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2010, Del 1/3 Tilsyn med eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2010, Del 1/3 Kommunenavn Ringsted Indledning (max 1500 Ringsted Kommune har i 2010 udført en tilsynsindsats der sikre, at minimumsfrekvenserne for tilsyn

Læs mere

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme efter aftalen om minimumsfrekvenser, frem til 23. maj 2013, Del 1/3

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme efter aftalen om minimumsfrekvenser, frem til 23. maj 2013, Del 1/3 Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme efter aftalen om minimumsfrekvenser, frem til 23. maj 2013, Del 1/3 Kommunenavn Holbæk Kommune Indledning (max 1500 Der er kun ført samlet tilsyn

Læs mere

Miljøtilsynsplan 2013-2017 Jammerbugt Kommune

Miljøtilsynsplan 2013-2017 Jammerbugt Kommune Miljøtilsynsplan 2013-2017 Jammerbugt Kommune Hvad er en miljøtilsynsplan I 2013 træder en ny tilsynsbekendtgørelse på miljøområdet i kraft. Kommunen skal udarbejde en tilsynsplan for miljøtilsyn med virksomheder

Læs mere

Tilsyn med landbrug og pelsdyrfarme i 2009, side 1/2

Tilsyn med landbrug og pelsdyrfarme i 2009, side 1/2 Tilsyn med landbrug og pelsdyrfarme i, side 1/2 Århus Kommune Kommunenavn Indledning (evt.) Hermed foreligger tilsynsberetningen for Århus Kommunes miljøindsats på landbrugsområdet i. Det drejer sig hovedsagelig

Læs mere

Miljøtilsynsplan 2013-2016

Miljøtilsynsplan 2013-2016 Miljøtilsynsplan 2013-2016 1 Indledning Fredensborg Kommune fører et aktivt og opsøgende miljøtilsyn med, at virksomheder og husdyrbrug overholder miljøbeskyttelsesloven, husdyrgodkendelsesloven, jordforureningsloven

Læs mere

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme efter aftalen om minimumsfrekvenser, frem til 23. maj 2013, Del 1/3

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme efter aftalen om minimumsfrekvenser, frem til 23. maj 2013, Del 1/3 Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme efter aftalen om minimumsfrekvenser, frem til 23. maj 2013, Del 1/3 Kommunenavn Roskilde Indledning (max 1500 Roskilde Kommune har frem til den

Læs mere

Tilsyn med landbrug og pelsdyrfarme i 2008 i Syddjurs Kommune Indledning

Tilsyn med landbrug og pelsdyrfarme i 2008 i Syddjurs Kommune Indledning Tilsyn med landbrug og pelsdyrfarme i 2008 i Syddjurs Kommune Indledning Nærværende tilsynsberetning omhandler Syddjurs Kommunes indsats i 2008 indenfor tilsyn, kortlægning og planlægning efter Miljøbeskyttelsesloven,

Læs mere

Antal godkendte virksomheder i alt ultimo 2013

Antal godkendte virksomheder i alt ultimo 2013 Tilsyn med landbrug og pelsdyrfarme efter aftalen om minimumsfrekvenser, frem til 23. maj 2013, Del 1/3 Kommunenavn Syddjurs Kommune Indledning (evt.) Miljøministeriet offentliggjorde en ny tilsynsbekendtgørelse

Læs mere

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme efter aftalen om minimumsfrekvenser, frem til 23. maj 2013, Del 1/3

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme efter aftalen om minimumsfrekvenser, frem til 23. maj 2013, Del 1/3 Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme efter aftalen om minimumsfrekvenser, frem til 23. maj 2013, Del 1/3 Kommunenavn Rudersdal Indledning (max 1500 tegn) Rudersdal Kommune overholder

Læs mere

Tilsyn med landbrug og pelsdyrfarme i 2012, Del 1/3

Tilsyn med landbrug og pelsdyrfarme i 2012, Del 1/3 Tilsyn med landbrug og pelsdyrfarme i 2012, Del 1/3 Kommunenavn Frederikssund Indledning (evt.) Indberetning af tilsyn og godkendelse for husdyrbrug i Frederikssund Kommune i 2012 i henhold til Miljøministeriets

Læs mere

Miljøtilsynsplan

Miljøtilsynsplan Miljøtilsynsplan 2017-2020 1 Indledning Fredensborg Kommune fører et aktivt og opsøgende miljøtilsyn med, at virksomheder og husdyrbrug overholder miljøbeskyttelsesloven, husdyrgodkendelsesloven, jordforureningsloven

Læs mere

Tilsyn med landbrug og pelsdyrfarme efter aftalen om minimumsfrekvenser, frem til 23. maj 2013, Del 1/3

Tilsyn med landbrug og pelsdyrfarme efter aftalen om minimumsfrekvenser, frem til 23. maj 2013, Del 1/3 Tilsyn med landbrug og pelsdyrfarme efter aftalen om minimumsfrekvenser, frem til 23. maj 2013, Del 1/3 Kommunenavn Randers Indledning (evt.) Kommunen har i henhold til Miljøministeriets bekendtgørele

Læs mere

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2012, Del 1/3

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2012, Del 1/3 Tilsyn med eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2012, Del 1/3 Kommunenavn Frederikshavn Indledning (max 1500 Det fremgår af nedenstående opgørelse, at minimumsfrekvenserne for tilsyn med er overholdt

Læs mere

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme efter aftalen om minimumsfrekvenser, frem til 23. maj 2013, Del 1/3

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme efter aftalen om minimumsfrekvenser, frem til 23. maj 2013, Del 1/3 Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme efter aftalen om minimumsfrekvenser, frem til 23. maj 2013, Del 1/3 Kommunenavn Esbjerg Indledning (max 1500 Kommunen skal hvert år senest den

Læs mere

Tilsyn med landbrug og pelsdyrfarme i 2009 i Syddjurs Kommune Indledning

Tilsyn med landbrug og pelsdyrfarme i 2009 i Syddjurs Kommune Indledning Tilsyn med landbrug og pelsdyrfarme i 2009 i Syddjurs Kommune Indledning Nærværende tilsynsberetning omhandler Syddjurs Kommunes indsats i 2009 indenfor tilsyn, kortlægning og planlægning efter Miljøbeskyttelsesloven,

Læs mere

Notat. Skema 1.1 Godkendelser af listevirksomheder (Del 1 i Miljøtilsyn via Miljøportalen) Lodrette kolonner. Antal godkendelser i tilsynsåret

Notat. Skema 1.1 Godkendelser af listevirksomheder (Del 1 i Miljøtilsyn via Miljøportalen) Lodrette kolonner. Antal godkendelser i tilsynsåret Notat Vejledning i udfyldelse af skemaet til indberetning af kommunernes miljøindsats vedrørende virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i perioden 1. jan. - 22. maj 2013 Skema 1.1 Godkendelser

Læs mere

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2011, Del 1/3

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2011, Del 1/3 Tilsyn med eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2011, Del 1/3 Kommunenavn Vesthimmerland Indledning (max 1500 Der er i 2011 meddelt 8 miljøgodkendelser. Det forventes, at der i 2012 vil blive meddelt

Læs mere

Side 1 af 7 Tilsyn med landbrug og pelsdyrfarme i, side 1/2 Kommunenavn Rudersdal Kommune Indledning (evt.) Rudersdal Kommune overholder med god margen minimumsfrekvenserne for tilsyn. Der har ikke været

Læs mere

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2012, Del 1/3

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2012, Del 1/3 Tilsyn med eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2012, Del 1/3 Kommunenavn Lejre Indledning (max 1500 Lejre Kommune vurderer, at minimumsfrekvensen for tilsyn med virksomheden er overholdt i 2012. Der

Læs mere

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2012, Del 1/3

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2012, Del 1/3 Tilsyn med eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2012, Del 1/3 Kommunenavn Faaborg-Midtfyn Indledning (max 1500 Ved begyndelsen af 2012 var der 379 i vores tilsynsregister,som er omfattet af tilsynsaftalen

Læs mere

Tilsynsindsats herunder hvordan et tilsynsbesøg tilrettelægges og gennemføres

Tilsynsindsats herunder hvordan et tilsynsbesøg tilrettelægges og gennemføres KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Miljø NOTAT Udkast til plan for miljøtilsyn for København Kommune - juli 2013 Indledning Denne miljøtilsynsplan er udarbejdet som led i Københavns

Læs mere

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme efter aftalen om minimumsfrekvenser, frem til 23. maj 2013, Del 1/3

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme efter aftalen om minimumsfrekvenser, frem til 23. maj 2013, Del 1/3 Tilsyn med eksklusive landbrug og pelsdyrfarme 1/3 Kommunenavn Faaborg-Midtfyn Indledning Ved begyndelsen af 2013 var der 381, som var omfattet af tilsynsaftalen mellem KL og Miljøministeriet. Det er kommunens

Læs mere

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2011, Del 1/3

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2011, Del 1/3 Åben i Word Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2011, Del 1/3 Kommunenavn Høje-Tåstrup Indledning (max 1500 Kommunen overholder tilsynsfrekvenserne med undtagelse af to listevirksomheder.

Læs mere

Tilsyn med landbrug og pelsdyrfarme i 2007 i Syddjurs Kommune Indledning

Tilsyn med landbrug og pelsdyrfarme i 2007 i Syddjurs Kommune Indledning Tilsyn med landbrug og pelsdyrfarme i i Syddjurs Kommune Indledning Nærværende tilsynsberetning omhandler Syddjurs Kommunes indsats i indenfor tilsyn, kortlægning og planlægning efter Miljøbeskyttelsesloven,

Læs mere

Tilsynsberetning 2004

Tilsynsberetning 2004 Tilsynsberetning 2004 Struer Kommune, Byg og Miljø Landbrug Miljøkontoret Indholdsfortegnelse Indledning.... 2 Nye miljøregler fra 2005. 2 1. Bemærkninger til ressourcer, tilsyn og opfølgende arbejde m.m...

Læs mere

Allerød Kommune. Miljøtilsynsplan Sag. nr. 16/ Dok. nr. 22

Allerød Kommune. Miljøtilsynsplan Sag. nr. 16/ Dok. nr. 22 Allerød Kommune Miljøtilsynsplan 2018-2021 Sag. nr. 16/15604 Dok. nr. 22 Miljøtilsynsplan 2018 2021 Generelt Som tilsynsmyndighed skal Allerød Kommune hvert 4. år udarbejde og offentliggøre en Miljøtilsynsplan.

Læs mere

Hørsholm Kommunes Miljøtilsynsplan for

Hørsholm Kommunes Miljøtilsynsplan for Hørsholm Kommunes Miljøtilsynsplan for 207-2 2 Plan for miljøtilsyn 207-2 Hvad er en tilsynsplan Tilsynsplanen fortæller virksomheder, borgere og andre myndigheder, hvordan Hørsholm Kommune fører tilsyn

Læs mere

Greve Kommune Teknik & Miljø. Miljøtilsynsplan

Greve Kommune Teknik & Miljø. Miljøtilsynsplan Greve Kommune Teknik & Miljø Miljøtilsynsplan 2019-2023 Indledning Greve Kommune, Teknik & Miljø, har på baggrund af bekendtgørelse nr. 1476 af 12. december 2017, udarbejdet en miljøtilsynsplan. Tilsynsplanen

Læs mere

Miljøafdelingen Gladsaxe Kommune Rosenkæret 39, 2860 Søborg Telefon:

Miljøafdelingen Gladsaxe Kommune Rosenkæret 39, 2860 Søborg Telefon: Miljøafdelingen Gladsaxe Kommune Rosenkæret 39, 2860 Søborg Telefon: 39 57 59 28 E-mail: miljo@gladsaxe.dk Miljøudvalget 09.06.2011 Sag nr. 52, bilag 2 Miljøstyrelsen Att. Monika Dyrbye 31. marts 2011

Læs mere

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2009, side 1/2

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2009, side 1/2 Page 1 of 5 Tilsyn med eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2009, side 1/2 Kommunenavn Faaborg-Midtfyn Kommune Indledning (max 1500 Faaborg-Midtfyn Kommune har til hensigt at overholde aftalen om minimumstilsyn

Læs mere

Tilsyn med landbrug og pelsdyrfarme i 2011, Del 1/3

Tilsyn med landbrug og pelsdyrfarme i 2011, Del 1/3 Tilsyn med landbrug og pelsdyrfarme i 2011, Del 1/3 Kommunenavn Vordingborg Indledning (evt.) Indberetning for landbrugsområdet i Vordingborg Kommune. Tilsynsfrekenserne på de enkelte brug er opfyldt.

Læs mere

MILJØAFDELINGENS TILSYNSBERETNING HALS KOMMUNE

MILJØAFDELINGENS TILSYNSBERETNING HALS KOMMUNE MILJØAFDELINGENS TILSYNSBERETNING 2003 HALS KOMMUNE 1 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse...2 Forord...3 Virksomhedsdel...4 Indledning...5 1. Bemærkninger til ressourcer, tilsyn og opfølgende arbejde

Læs mere

Sagsid MILJØAFDELINGENS TILSYNSBERETNING HALS KOMMUNE

Sagsid MILJØAFDELINGENS TILSYNSBERETNING HALS KOMMUNE Sagsid. 23583 MILJØAFDELINGENS TILSYNSBERETNING 2004 HALS KOMMUNE 1 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse...2 Forord...3 Virksomhedsdel...4 Indledning...5 1. Bemærkninger til ressourcer, tilsyn og opfølgende

Læs mere

Miljøtilsyn 2001. Orientering fra Miljøstyrelsen Nr. 8 2003

Miljøtilsyn 2001. Orientering fra Miljøstyrelsen Nr. 8 2003 Orientering fra Miljøstyrelsen Nr. 8 23 Miljøtilsyn 21 Sammenfatning af kommunernes, amtskommunernes, Miljøstyrelsens og Skov- og Naturstyrelsens miljøtilsyn i 21 Indhold INDHOLD 3 1 INDLEDNING 5 1.1

Læs mere

1. Indholdsfortegnelse

1. Indholdsfortegnelse 1. Indholdsfortegnelse 1. Indholdsfortegnelse... 2 2. Miljøindsats i Favrskov Kommune 2015... 3 3. Generelt om tilsynsbekendtgørelse, tilsynstyper, virksomhedstyper og frekvenser... 4 3.1 Typer af virksomheder

Læs mere

Tilsynsberetning 2004

Tilsynsberetning 2004 Tilsynsberetning 2004 Virksomheder Miljøkontoret Struer Kommune, Byg og Miljø Indholdsfortegnelse Indledning 2 1. Bemærkninger til ressourcer, tilsyn og opfølgende arbejde m.m.. 5 1.1 Meddelelse af godkendelser

Læs mere

Tilsyn med landbrug og pelsdyrfarme i 2010, side 1/3

Tilsyn med landbrug og pelsdyrfarme i 2010, side 1/3 Tilsyn med landbrug og pelsdyrfarme i 2010, side 1/3 Kommunenavn Syddjurs Indledning (evt.) Nærværende tilsynsberetning omhandler Syddjurs Kommunes indsats i 2010 indenfor tilsyn, kortlægning og planlægning

Læs mere

MILJØTILSYNSPLAN 2013

MILJØTILSYNSPLAN 2013 MILJØTILSYNSPLAN 2013 Kolofon Titel: Miljøtilsynsplan 2013. Køge Kommune År: 2013 Kontaktadresse: Køge Kommune Torvet 1 4600 Køge Mail: natmil@koege.dk Forsidefoto: Collage af virksomheder og landbrug

Læs mere

Miljøtilsynsplan juli 2013, opdateret november Miljøtilsynsplan , Herning Kommune 30. juli

Miljøtilsynsplan juli 2013, opdateret november Miljøtilsynsplan , Herning Kommune 30. juli Miljøtilsynsplan 2013-2017 juli 2013, opdateret november 2014 1 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 Baggrund for tilsynsplanen 3 2 Geografisk område 4 3 Væsentlige miljøproblemer 5 4 IED-virksomheder og -husdyrbrug

Læs mere

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2009, side 1/5

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2009, side 1/5 Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2009, side 1/5 Halsnæs Kommunenavn Indledning (max 1500 Her følger beretningen fra Halsnæs Kommune om miljøtilsyn og miljøgodkendelser med

Læs mere

Miljøtilsynsberetning

Miljøtilsynsberetning Miljøtilsynsberetning 05 RØDOVRE KOMMUNES MILJØTILSYNSBERETNING 05 Miljøtilsynsberetning 05 Indholdsfortegnelse INDLEDNING... MILJØINDSATSEN I 05... BILAG. ANTAL MILJØTILSYN I 05... 3 BILAG. PÅTALER I

Læs mere

Miljøtilsyn

Miljøtilsyn Miljø- og Planlægningsudvalget MPU alm. del - Bilag 158 Offentligt Miljøtilsyn 23-24 Sammenfatning af kommunernes, amtskommunernes, Miljøstyrelsens og Skov- og Naturstyrelsens miljøtilsyn i 23 og 24 Orientering

Læs mere

1 Plan for miljøtilsyn 2013-2016

1 Plan for miljøtilsyn 2013-2016 Udkast til Hørsholm Kommunes Miljøtilsynsplan for 203-206 Plan for miljøtilsyn 203-206 Hvad er en tilsynsplan Tilsynsplanen fortæller virksomheder, borgere og andre myndigheder, hvordan Hørsholm Kommune

Læs mere

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2010, side 1/3

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2010, side 1/3 Side 1 af 5 Åben i Word Tilsyn med r eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i, side 1/3 Kommunenavn Horsens Indledning (max 1500 Aktiviteten har været stor i Kommunens industriteam i. Godkendelser af nyetablerede

Læs mere

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2012, Del 1/3

Tilsyn med virksomheder eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2012, Del 1/3 Tilsyn med eksklusive landbrug og pelsdyrfarme i 2012, Del 1/3 Kommunenavn Guldborgsund Indledning (max 1500 Kommunen har i 2012 overholdt aftale om minimumsfrekvenser for alle virksomhedstyper. (ad. 1.1)

Læs mere

Miljøtilsyn 2002. Sammenfatning af kommunernes, amtskommunernes, Miljøstyrelsens og Skov- og Naturstyrelsens miljøtilsyn i 2002

Miljøtilsyn 2002. Sammenfatning af kommunernes, amtskommunernes, Miljøstyrelsens og Skov- og Naturstyrelsens miljøtilsyn i 2002 Miljøtilsyn 22 Sammenfatning af kommunernes, amtskommunernes, Miljøstyrelsens og Skov- og Naturstyrelsens miljøtilsyn i 22 Orientering fra Miljøstyrelsen Nr. 12 24 Indhold 1 INDLEDNING 5 1.1 KOMMUNERNES

Læs mere

Tilsynsberetning for Furesø Kommune i 2008.

Tilsynsberetning for Furesø Kommune i 2008. Tilsynsberetning for Furesø Kommune i 2008. Indledning Denne beretning indeholder en redegørelse for Furesø Kommunes miljøindsats vedrørende industri mv. i 2008. Kommunens miljøindsats omfatter administration

Læs mere

Skema 1. Indberetning af godkendelser, tilladelser og anmeldelser jf. tilsynsbekendtgørelsens 12 stk. 1, nr. 1, 3, 4 og 9.

Skema 1. Indberetning af godkendelser, tilladelser og anmeldelser jf. tilsynsbekendtgørelsens 12 stk. 1, nr. 1, 3, 4 og 9. Indberetning af godkendelses - og tilsynsindsatsen med er og i 2015, for perioden 1. jan. 31. dec. 2015 efter tilsynsbekendtgørelsens (nr. 497 af 15. maj 2013) kapitel 4. Kommunenavn Lyngby-Taarbæk Kommune

Læs mere