Temaer Vægtning i % I alt 100

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Temaer Vægtning i % I alt 100"

Transkript

1 JUSTITSMINISTERIET KRIMINALFORSORGEN DIREKTØRKONTRAKT FOR

2 Indledning Der er i februar 2008 indgået en flerårsaftale for Kriminalforsorgen for perioden Den konkrete udmøntning af flerårsaftalen er fastsat i en udmøntningsplan fra august 2008, som beskriver, hvilke delmål der skal være opfyldt i løbet af de enkelte år i aftaleperioden. Direktørkontrakten indeholder væsentlige drifts- og udviklingsmål for Kriminalforsorgen for Driftsmålene tager afsæt i Kriminalforsorgens overordnede formål, mens udviklingsmålene hovedsageligt tager afsæt i de konkrete initiativer, som skal gennemføres i henhold til udmøntningsplanen. Kontrakten er opbygget som en række temaer, der hver især kan indeholde både driftsmål og udviklingsmål. Nogle af temaerne i direktørkontrakten er de samme som i de forrige års kontrakter mens andre er nye. I år er der bl.a. ikke medtaget noget mål om nedbringelse af venterkøen, da det efter normaliseringen af belægssituationen i Kriminalforsorgens institutioner ikke er vurderet relevant i Temaer Vægtning i % 1. Forebyggelse af nedslidning og nedbringelse af sygefravær 2. Sikkerhed 3. Uddannelse, udslusning og behandling 4. Organisations- og HR-udvikling 5. Bygningsforbedringer og nyt fængsel på Falster 6. Sagsbehandlingstid 7. Undvigelser % 20,0 20,0 15,0 15,0 10,0 10,0 10,0 I alt Forebyggelse af nedslidning og nedbringelse af sygefravær Over en årrække har Kriminalforsorgens sygefravær været meget højt. Kriminalforsorgen skal have større fokus på både den direkte driftsmæssige håndtering af sygefraværet og udviklingen af nye tiltag til forebyggelse af sygefraværet. Til gennemførelse af dette er der i forbindelse med indgåelsen af flerårsaftalen for afsat midler til reduktion af alenearbejde og øget brug af supervision og til oprettelse af en særlig HR-udviklingsenhed og en HR-sygefraværsenhed, der helt overvejende beskæftiger sig med arbejdsmiljø og nedbringelse af sygefraværet. 2.

3 I 2008 blev sygefraværsenheden etableret, og der blev nedsat en projektgruppe, der skal udarbejde en plan for reduktion af alenearbejde. I 2009 skal de første af forslagene til reduktion af alenearbejde udmøntes. Projektet om uddannelse af fængselsfunktionærer og et supervisionskoncept skal desuden afprøves i praksis på udvalgte tjenestesteder. Endvidere skal der i løbet af flerårsaftaleperioden ske kompetenceudvikling af medarbejdere, som arbejder med særligt krævende indsatte. I 2008 er udviklet et koncept herfor, og i 2009 skal kompetenceudviklingen påbegyndes. Der er gennemført pilottest af konceptet for kompetenceudvikling af fængselsfunktionærer, der arbejder med særligt krævende indsatte Sygefraværet i Kriminalforsorgen svarer til niveauet i 2008 Der er udarbejdet en indstilling med forslag til effektivisering af behandlingen af konkrete sygesager De første forslag til reduktion af alenearbejde er udmøntet Der er igangsat kompetenceudvikling af fængselsfunktionærer, der arbejder med særligt krævende indsatte Der er iværksat afprøvning af et koncept for supervision på et åbent og et lukket fængsel Sygefraværet er nedbragt i forhold til Der er igangsat et pilotprojekt med et fælles sygefraværsberedskab 2. Sikkerhed Den fysiske sikkerhed i fængsler og arresthuse er skærpet ved opsætning af net og hegn, metaldetektorer og bagagescannere. Der er dog behov for fortsat fokus på personalets og de indsattes sikkerhed, så den positive udvikling i retning af færre tilfælde af vold og trusler mod personalet kan fastholdes og forstærkes. Dette skal bl.a. ske ved i løbet af flerårsaftaleperioden at etablere et underretningssystem til indsamling og strukturering af oplysninger på bestemte grupper af indsatte samt anskaffelse af personoverfaldsalarmer med ægte lokation. Endvidere skal der etableres særlige godkendelsesprocedurer for imamer og andre forkyndere samt skærpet overvågning af religiøse handlinger i fængslerne. I 2008 blev der iværksat udbud af personoverfaldsalarmer, og der blev fastsat krav til underretningssystemet. Der blev endvidere udarbejdet godkendelsesprocedurer og metoder til overvågning af gejstlig betjening. I 2009 er målet, at underretningssystemet etableres og gradvist udbygges. Udbuddet af personoverfaldsalarmerne skal afsluttes, og alarmerne skal etableres i arresthusene. Herudover skal godkendelses- og overvågningssystemet implementeres i alle de berørte fængsler og arresthuse. 3.

4 Underretningssystemet er etableret Udbudet af overfaldsalarmer er afsluttet Der er påbegyndt en gradvis udbygning af underretningssystemet Etablering af personoverfaldsalarmer i arresthusene er påbegyndt 3. Uddannelse, udslusning og behandling Uddannelse og udslusning er fremhævet som væsentlige indsatsområder i flerårsaftaleperioden. I den forbindelse skal der i løbet af aftaleperioden etableres et system til netbaseret undervisning i fængslerne, som fuldt ud tager højde for de særlige sikkerhedsforanstaltninger, der er nødvendige i fængsler. De væsentlige barrierer for samarbejdet med kommunerne om et godt udslusningsforløb skal kortlægges, og der skal lægges en plan for, hvordan de kan fjernes. Endelig skal det forhindres, at reglerne om uddannelses- og beskæftigelsesvederlag unødigt modvirker indsattes valg af uddannelse frem for beskæftigelse. I 2008 blev der bl.a. udarbejdet kravspecifikation til PC-netværk til indsatte. Der blev udarbejdet anbefalinger til samarbejdet med kommunerne om god løsladelse. Desuden blev reglerne om uddannelses- og beskæftigelsesvederlag gennemgået med henblik på at sikre, at det ikke unødigt modvirker valg af uddannelse frem for beskæftigelse. I 2009 er målet bl.a., at der skal gennemføres et pilotprojekt med PC-netværket til indsatte på udvalgte tjenestesteder. Der skal udarbejdes en plan for implementering af anbefalingerne til samarbejdet med kommunerne. I 2009 vil der desuden ske implementering af eventuelle regeltilpasninger for fjernelse af barrierer. I 2006 udkom rapporten Psykisk sygdom og kriminalitet, der er udarbejdet af en tværministeriel arbejdsgruppe under Indenrigs- og Sundhedsministeriet, Socialministeriet og Justitsministeriet. På baggrund af rapportens anbefalinger har Kriminalforsorgen fået satspuljemidler til et projekt vedrørende screening af indsatte for psykisk sygdom i forbindelse med varetægtsfængsling. Projektets formål er, at personer med psykiske lidelser på et tidligere tidspunkt end hidtil identificeres og hurtigere får tilbud om behandling eller eventuelt bliver overført til andet regi, fx en psykiatrisk afdeling. I 2008 blev projekterne planlagt, og i 2009 igangsættes pilotprojekter i dele af Københavns Fængsler samt i arresthusene i Odense og Århus. 4.

5 Der er ansat medarbejdere i de tre institutioner til gennemførelse af screeningsprojektet vedrørende psykisk syge Den centrale serverinstallation til PC-netværk til indsatte er etableret, og der er gennemført sikkerhedstest Barrierer i samarbejdet mellem Kriminalforsorgen, de sociale myndigheder, arbejdsmarkedets parter og andre relevante aktører for god løs løsladelse er kortlagt Screeningsprojektet vedrørende psykisk syge er iværksat i de tre institutioner Der er gennemført et pilotprojekt med PC-netværk til indsatte på et tjenestested Der er udarbejdet en plan for fjernelse af barrierer for samarbejdet vedr. god løsladelse 4. Organisations- og HR-udvikling Der skal i flerårsaftaleperioden gennemføres en omfattende reform af grunduddannelsen af fængselsfunktionærer. I 2008 blev forberedelsen gennemført, og målet i 2009 er, at den nye grunduddannelse er påbegyndt. Kriminalforsorgen vil også i de kommende år øge indsatsen for, at både nuværende og potentielle medarbejdere oplever Kriminalforsorgen som en attraktiv arbejdsplads. Ud over reformen af fængselsfunktionærernes grunduddannelse kræver dette en betydelig og mangesidet indsats, hvor der både fokuseres på trivsel og udvikling for de medarbejdere, der allerede gør tjeneste i Kriminalforsorgen, og på at Kriminalforsorgen også udadtil opleves som en attraktiv arbejdsplads, der kan tiltrække nye ansøgere af høj kvalitet. Dette kan kun realiseres, hvis lederne i Kriminalforsorgen er i stand til at understøtte og facilitere de nødvendige processer, hvorfor lederudvikling er et væsentligt indsatsområde i denne flerårsaftaleperiode. I 2008 blev arbejdet med revision af lederudvælgelsen- og uddannelsen påbegyndt, og der blev iværksat lederevalueringer. I 2009 fortsættes revisionsarbejdet af lederuddannelserne, og der skal følges op på lederevalueringerne. Der er udarbejdet nyt cirkulære og en ny De første elever påbegynder den nye grunduddannelse uddannelsesordning for grunduddannelsen Der gennemføres opfølgning på lederevalueringen Der gennemføres central opfølgning på Der er igangsat pilottest af det nye koncept for trivselsmålingen fra 2008 lederudvælgelse og af konceptet for lederuddannelse Der foreligger et nyt koncept for lederudvælgelse og Der er iværksat efteruddannelsesforløb for topledere 5.

6 for efteruddannelsesforløb for ledere, der allerede har gennemført Kriminalforsorgens udannelsesforløb 5. Bygningsforbedringer og nyt fængsel på Falster I flerårsaftalen for Kriminalforsorgen for er der afsat midler til større renoveringsarbejder, forbedring af forholdene for kvinderne på Anstalten ved Herstedvester samt etablering af 12 sikrede arrestpladser i Statsfængslet i Nyborg. I 2008 blev der udarbejdet en plan for vedligehold og afholdt licitation for de første projekter. I 2009 skal vedligeholdelses- og renoveringsprojekter igangsættes, og der skal afholdes yderligere licitationer. Der blev i 2008 endvidere udarbejdet byggeprojekt for Herstedvester, og i 2009 er målet på dette punkt, at der skal afholdes licitation, og byggeprojekt skal igangsættes. I 2008 blev der desuden udarbejdet projektplan, kravsspecifikation og udbud for de 12 sikrede arrestpladser i Nyborg. I 2009 er målet, at de sikrede pladser skal etableres og tages i brug. Det er endvidere besluttet at opføre et nyt lukket statsfængsel på Falster med 250 pladser. Fængslet skal stå klar til ibrugtagning i Naturklagenævnet har under henvisning til reglerne om byggeri i kystnærhedszone afvist, at der kan bygges fængsel på den udpegede byggegrund. Bl.a. som følge heraf vil grunderhvervelse tidligst kunne ske i Bygherrerådgiverkontrakten for det nye fængsel er medio 2008 sendt i EU-udbud. Der forventes indgået kontrakt med den udpegede medio februar I 2009 skal Kriminalforsorgen bistå Guldborgsund Kommune i arbejdet med at få vedtaget et kommuneplantillæg med forslag om en anden placering af det nye fængsel. Endelig er det i flerårsaftalen besluttet at udvide afsoningskapaciteten i Grønland (Sisimiut) med 10 pladser. Der er afholdt licitation for et projekt til forbedring af kvindelige afsoneres forhold på Anstalten ved Herstedvester Der er afholdt licitation for vedligeholdelses- og renoveringsprojekter for minimum 20 mio. kr. Der er gennemført udbud for de 12 sikrede arrestpladser i Nyborg Statsfængsel Der er påbegyndt udarbejdelse af et udbudsegnet program for et nyt fængsel på Falster. Der er igangsat byggeprojekt til forbedring af kvindelige afsoneres forhold på Anstalten ved Herstedvester Der er igangsat vedligeholdelses- og renoveringsprojekter for minimum 20 mio. kr. De 12 sikrede arrestpladser i Nyborg Statsfængsel er etableret og taget i brug Kriminalforsorgen har godkendt en ny placering til det nye fængsel på Falster og har leveret de fornødne oplysninger og udført de fornødne opgaver med henblik på Guldborgsund Kommunes vedtagelse af et Kommuneplantillæg 6.

7 De 10 nye pladser i Sisimiut er inden 1. april 2009 taget i brug. 6. Sagsbehandlingstid I 2007 gennemførte Kriminalforsorgen en undersøgelse af sagsbehandlingstiden for dømte, der venter på at afsone deres straf. Undersøgelsen viste, at der for forskellige grupper af kriminelle er stor spredning i den gennemsnitlige sagsbehandlingstid. Kriminalforsorgen har i forlængelse af undersøgelsen iværksat en styrket opfølgningsproces med øget opmærksomhed og styring på sagsbehandlingstiden. I forlængelse heraf opstilles som mål, at den samlede gennemsnitlige sagsbehandlingstid for sager uden anmærkninger i 2009 maksimalt må være 3,0 måneder (sager med anmærkninger omfatter blandt andet udeblivelser, sager hvor der skal screenes for fodlænke, og hvor der er søgt om benådning). Målet for 2009 er dermed mindre ambitiøst end i 2008, hvor målet var en sagsbehandlingstid på 2 måneder. Dette hænger sammen med, at det i 2008 grundet et meget lavt belæg blev aftalt midlertidigt at skærpe kravene til sagsbehandlingstiden. I løbet af 2009 forventes det, at belægssituationen vil blive normaliseret, hvorfor kravet er tilpasset dette. Den generelle målsætning for sagsbehandlingstiden for dømte finder ikke anvendelse med hensyn til indsatte af voldsdømte og voldtægtsdømte samt personer dømt for besiddelse af skydevåben og knive på offentligt tilgængelige steder. For disse grupper af dømte gælder særlige frister for Kriminalforsorgens sagsbehandlingstid, som der følges op på løbende over for Folketinget. I 2007 blev der indgivet 437 klager vedrørende hele Kriminalforsorgens område til Folketingets Ombudsmand, heraf omhandlede 283 af sagerne direktoratet. Af de 437 klager fandt Folketingets Ombudsmand anledning til kritik i 89 tilfælde, hvoraf de 80 vedrørte direktoratet. I 2008 tyder de foreløbige tal på en nedgang i antallet af sager med kritik. Antallet af realitetsbehandlede sager vedrørende direktoratet var i 2008 i alt 92, hvoraf der var kritik fra Folketingets Ombudsmand i 27 sager. I langt størstedelen af sagerne vedrører kritikken sagsbehandlingstiden og procedurefejl i forbindelse med afgørelsen og således ikke selve afgørelsen. Det er derfor væsentligt at forbedre mulighederne for at følge udviklingen i sagsbehandlingstiderne tættere, hvorfor Kriminalforsorgen i 2009 igangsætter en analyse med henblik på fremadrettet at kunne gennemføre målinger af sagsbehandlingstiden for prøveløsladelsessager og udgangssager. De to sagsbehandlingstyper er udvalgt fordi de udgør væsentlige områder både hvad angår sagernes antal og den betydning sagerne vurderes at have for Kriminalforsorgens klienter. Den maksimale, gennemsnitlige sagsbehandlingstid for sager uden anmærkninger er 3,5 måned Den maksimale, gennemsnitlige sagsbehandlingstid for sager uden anmærkninger er 3,0 måned Der er igangsat en analyse med henblik på fremadrettet 7.

8 at kunne gennemføre målinger af sagsbehandlingstiden for prøveløsladelsessager og udgangssager 7. Undvigelser Folketinget vedtog i foråret 2002 en lov, som har gjort det strafbart for anholdte og fængslede at flygte. Med de ændrede regler kan de, der flygter fra et fængsel eller under ledsaget udgang fra et fængsel, straffes efter straffeloven. Kriminalforsorgen opgør hvert år antallet af undvigelser fra fængsler og arresthuse. Der har generelt været et markant fald i antallet af fangeflugter over de senere år både for åbne og lukkede fængsler. Niveauet for undvigelser fra de lukkede fængsler var i 2008 fortsat meget lavt, mens der for de åbne fængsler var en svagt stigende tendens. Antallet af undvigelser fra åbne fængsler udgjorde dog stadig kun ca. en fjerdedel af niveauet fra 90erne. Målsætningen er, at det lave niveau fastholdes eller nedbringes yderligere i Der er for de lukkede fængsler tale om undvigelser over muren, hvilket betyder, at eksempelvis undvigelser under transport, hospitalsophold mv. ikke er medtaget. I figuren nedenfor ses udviklingen i undvigelser fra henholdsvis lukkede og åbne fængsler Åbne fængsler Lukkede fængsler (incl. arresthuse) Antallet af undvigelser fra lukkede og åbne fængsler samt arresthuse svarer til niveauet fra Antallet af undvigelser fra lukkede og åbne fængsler samt arresthuse er lavere end i

Udmøntning af flerårsaftalen for Kriminalforsorgen 2008-2011

Udmøntning af flerårsaftalen for Kriminalforsorgen 2008-2011 Udmøntning af flerårsaftalen for Kriminalforsorgen 2008-2011 April 2008 I. Indledning Flerårsaftalen for kriminalforsorgen blev indgået i februar 2008 og gælder for perioden 2008-2011. Aftalen er indgået

Læs mere

Flerårsaftale for kriminalforsorgen for 2008 2011

Flerårsaftale for kriminalforsorgen for 2008 2011 Dato: 29. februar 2008 Kontor: Administrationsafdelingen Sagsnr.: 2007-0259-0024 Dok.: TFO40174 Flerårsaftale for kriminalforsorgen for 2008 2011 Regeringen, Dansk Folkeparti og Ny Alliance er enige om

Læs mere

Kriminalforsorgen kort og godt

Kriminalforsorgen kort og godt Kriminalforsorgen kort og godt Formål og hovedopgave Det er Kriminalforsorgens formål at medvirke til at begrænse kriminaliteten. Dette formål er fælles for politiet, anklagemyndigheden og domstolene.

Læs mere

Projektbeskrivelse for. Fleråraftaleprojekt: 2.3 Sikrede arrestpladser i Statsfængslet i Nyborg. Projektansvarlig: Ressourcestyringskontoret

Projektbeskrivelse for. Fleråraftaleprojekt: 2.3 Sikrede arrestpladser i Statsfængslet i Nyborg. Projektansvarlig: Ressourcestyringskontoret Projektbeskrivelse for Fleråraftaleprojekt: 2.3 Sikrede arrestpladser i Statsfængslet i Nyborg Projektansvarlig: Ressourcestyringskontoret 27. juni 2008 1 Indholdsfortegnelse 1. Baggrund og formål 2. Aktiviteter

Læs mere

Projektbeskrivelse for

Projektbeskrivelse for Projektbeskrivelse for Flerårsaftaleprojekt: Projekt nr. 6.6 (inkl. 1.3): HR-enhed vedrørende sygefravær (udmøntning af effektiviseringsforslagene om sygeberedskab) Projektansvarlig: Personalekontoret

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om Justitsministeriets økonomistyring. Januar 2011

Notat til Statsrevisorerne om beretning om Justitsministeriets økonomistyring. Januar 2011 Notat til Statsrevisorerne om beretning om Justitsministeriets økonomistyring Januar 2011 RIGSREVISORS FORTSATTE NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om Justitsministeriets økonomistyring (beretning

Læs mere

Kriminalforsorgen Kort og godt

Kriminalforsorgen Kort og godt Kriminalforsorgen Kort og godt 1 Formål og hovedopgave Det er Kriminalforsorgens formål at medvirke til at begrænse kriminaliteten. Dette formål er fælles for politiet, anklagemyndigheden og domstolene.

Læs mere

Tal fra kriminalforsorgen april 2018

Tal fra kriminalforsorgen april 2018 Tal fra kriminalforsorgen april 218 Koncernsekretariatet 19. april 218 Direktoratet for Kriminalforsorgen Indledning Tal fra kriminalforsorgen er udarbejdet af Direktoratet for Kriminalforsorgen og har

Læs mere

Tal fra kriminalforsorgen oktober 2018

Tal fra kriminalforsorgen oktober 2018 Tal fra kriminalforsorgen oktober Koncernsekretariatet oktober Indledning Tal fra kriminalforsorgen er udarbejdet af Direktoratet for Kriminalforsorgen og har til formål løbende at give et faktuelt indblik

Læs mere

Retsudvalget REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 1258 Offentligt

Retsudvalget REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 1258 Offentligt Retsudvalget 2013-14 REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 1258 Offentligt Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Administrationsafdelingen Dato: 6. oktober 2014 Kontor: Økonomistyringskontoret

Læs mere

Bekendtgørelse om iværksættelse af fængselsstraf, forvaring og forvandlingsstraf for bøde i fængsel eller arresthus (iværksættelsesbekendtgørelsen)

Bekendtgørelse om iværksættelse af fængselsstraf, forvaring og forvandlingsstraf for bøde i fængsel eller arresthus (iværksættelsesbekendtgørelsen) BEK nr 755 af 24/06/2013 (Historisk) Udskriftsdato: 24. maj 2017 Ministerium: Justitsministeriet Journalnummer: Justitsmin., Direktoratet for Kriminalforsorgen, j.nr. JUR 13-122-0005 Senere ændringer til

Læs mere

Tal fra kriminalforsorgen januar 2019

Tal fra kriminalforsorgen januar 2019 Tal fra kriminalforsorgen januar 219 Koncernsekretariatet 28. januar 219 Indledning Tal fra kriminalforsorgen er udarbejdet af Direktoratet for Kriminalforsorgen og har til formål løbende at give et faktuelt

Læs mere

Tal fra kriminalforsorgen august 2018

Tal fra kriminalforsorgen august 2018 Tal fra kriminalforsorgen august 218 Koncernsekretariatet 24. august 218 Tal fra kriminalforsorgen august 218 Indledning Tal fra kriminalforsorgen er udarbejdet af Direktoratet for Kriminalforsorgen og

Læs mere

Ny flerårsaftale for kriminalforsorgen

Ny flerårsaftale for kriminalforsorgen Ny flerårsaftale for kriminalforsorgen 2013-2016 Ny flerårsaftale for kriminalforsorgen 2013-2016 1. En langtidsholdbar løsning på kapacitetsudfordringen 2. Styrkelse af sikkerheden 3. Udlændinge i fængslerne

Læs mere

Fakta om udviklingen i Kriminalforsorgen

Fakta om udviklingen i Kriminalforsorgen Fakta om udviklingen i Kriminalforsorgen Dette notat samler forskellige fakta om udviklingen i Kriminalforsorgen. Seneste nyt september 2007 er: De uniformerede fængselsfunktionærers sygefravær er steget

Læs mere

FAKTA OM UDVIKLINGEN I KRIMINALFORSORGEN

FAKTA OM UDVIKLINGEN I KRIMINALFORSORGEN FAKTA OM UDVIKLINGEN I KRIMINALFORSORGEN Dette notat samler forskellige fakta om udviklingen i Kriminalforsorgen. SENESTE NYT ER: Belægningsprocenten er høj i Kriminalforsorgen. Strafmassen det samlede

Læs mere

FAKTA OM UDVIKLINGEN I KRIMINALFORSORGEN

FAKTA OM UDVIKLINGEN I KRIMINALFORSORGEN FAKTA OM UDVIKLINGEN I KRIMINALFORSORGEN Dette notat samler forskellige fakta om udviklingen i Kriminalforsorgen. SENESTE NYT JUNI 2013 ER: Belægget er fortsat højt i Kriminalforsorgen. Det ligger på 96,1

Læs mere

Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr. 583 (Alm. del), som Folketingets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 15. marts 2012.

Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr. 583 (Alm. del), som Folketingets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 15. marts 2012. Retsudvalget 2011-12 REU alm. del, endeligt svar på spørgsmål 583 Offentligt Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Administrationsafdelingen Dato: 14. maj 2012 Kontor: Økonomikontoret

Læs mere

Kriminalforsorgen kort og godt

Kriminalforsorgen kort og godt Kriminalforsorgen kort og godt Formål og hovedopgave Det er Kriminalforsorgens formål at medvirke til at begrænse kriminaliteten. Dette formål er fælles for politiet, anklagemyndigheden og domstolene.

Læs mere

Fakta om udviklingen i Kriminalforsorgen

Fakta om udviklingen i Kriminalforsorgen Fakta om udviklingen i Kriminalforsorgen Dette notat samler forskellige fakta om udviklingen i Kriminalforsorgen. Seneste nyt januar 2006 er: Belægget tegner i 2005 til at blive det højeste i ti år. Belægningen

Læs mere

Bekendtgørelse om iværksættelse af fængselsstraf, forvaring og forvandlingsstraf for bøde i fængsel eller arresthus (iværksættelsesbekendtgørelsen)

Bekendtgørelse om iværksættelse af fængselsstraf, forvaring og forvandlingsstraf for bøde i fængsel eller arresthus (iværksættelsesbekendtgørelsen) 3. For dømte, som i anledning af straffesagen har været varetægtsfængslet så længe, at der er mulighed for prøveløsladelse allerede ved ophøret af varetægtsfængslingen, skal der kun træffes afgørelse om

Læs mere

Fakta om udviklingen i Kriminalforsorgen

Fakta om udviklingen i Kriminalforsorgen Fakta om udviklingen i Kriminalforsorgen Dette notat samler forskellige fakta 1 om udviklingen i Kriminalforsorgen. Seneste nyt pr. 24. januar 2005 er: En dramatisk forøgelse af den gennemsnitlige ventetid.

Læs mere

Fængselsforbundet TRE PRINCIPPER FOR RETSPOLITIKKEN - SIKKER 2013

Fængselsforbundet TRE PRINCIPPER FOR RETSPOLITIKKEN - SIKKER 2013 Fængselsforbundet TRE PRINCIPPER FOR RETSPOLITIKKEN - ORDENTLIG - KONSEKVENT - SIKKER 2013 Tre principper bør være bærende for retspolitikken i Danmark. Den skal være ORDENTLIG, KONSEKVENT og SIKKER En

Læs mere

Kriminalforsorgen kort og godt

Kriminalforsorgen kort og godt Kriminalforsorgen kort og godt Formål og hovedopgave Det er Kriminalforsorgens formål at medvirke til at begrænse kriminaliteten. Dette formål er fælles for politiet, anklagemyndigheden og domstolene.

Læs mere

Jeg skal herefter meddele følgende:

Jeg skal herefter meddele følgende: FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 26. september 2001 afgav jeg en opfølgningsrapport om min inspektion den 26. september 2000 af Arresthuset i Nykøbing Mors. I rapporten bad jeg arresthuset og Direktoratet

Læs mere

FAKTA OM UDVIKLINGEN I KRIMINALFORSORGEN

FAKTA OM UDVIKLINGEN I KRIMINALFORSORGEN FAKTA OM UDVIKLINGEN I KRIMINALFORSORGEN Dette notat samler forskellige fakta om udviklingen i Kriminalforsorgen. SENESTE NYT OKTOBER 2012 ER: Der er fortsat overbelæg i Kriminalforsorgen. Belægget ligger

Læs mere

15-17-åriges anbringelse og fællesskab med voksne indsatte i lukkede fængsler, ministeriets sagsnr.:

15-17-åriges anbringelse og fællesskab med voksne indsatte i lukkede fængsler, ministeriets sagsnr.: Justitsministeriet Straffuldbyrdelseskontoret Slotsholmsgade 10 1216 København K 15-17-åriges anbringelse og fællesskab med voksne indsatte i lukkede fængsler, ministeriets sagsnr.: 2018-0092-0674 20-03-2019

Læs mere

Fakta om udviklingen i Kriminalforsorgen

Fakta om udviklingen i Kriminalforsorgen Fakta om udviklingen i Kriminalforsorgen Dette notat samler forskellige fakta om udviklingen i Kriminalforsorgen. Seneste nyt september 2006 er: Antallet af varetægtsfængslede i de danske arresthuse tegner

Læs mere

Mission og vision 2. Om kriminalforsorgen 2. Strategiske pejlemærker 3. Mål for Gyldighedsperiode, opfølgning og påtegning 8

Mission og vision 2. Om kriminalforsorgen 2. Strategiske pejlemærker 3. Mål for Gyldighedsperiode, opfølgning og påtegning 8 Indhold Mission og vision 2 Om kriminalforsorgen 2 Strategiske pejlemærker 3 Én stærk og fælles koncern 3 Styrket sikkerhed og tryghed for de ansatte 3 Modernisering og fremtidssikring af afsoningssteder

Læs mere

Mål- og resultatplan. for kriminalforsorgen

Mål- og resultatplan. for kriminalforsorgen 20 16 Mål- og resultatplan for kriminalforsorgen Indhold Mission og vision 2 Om kriminalforsorgen 2 Recidivet 3 Strategiske pejlemærker 3 Mål for 2016 5 Forberedelse og indgåelse af flerårsaftale 6 Tæt

Læs mere

Kriminalforsorgen i Grønland

Kriminalforsorgen i Grønland Resultatkontrakt 2014 2 Indhold Indledning... 4 Præsentation af... 4 s økonomiske rammer... 5 Faglige fokusområder i resultatkontrakten for 2014... 6 1. Tæt samarbejde med omverdenen... 7 2. Fleksibel

Læs mere

Udmøntningsplan for flerårsaftalen for Kriminalforsorgen

Udmøntningsplan for flerårsaftalen for Kriminalforsorgen Udmøntningsplan for flerårsaftalen for Kriminalforsorgen 2004-2007 Marts 2004 I. Indledning Flerårsaftalen for kriminalforsorgen blev indgået den 8. november 2003 og gælder for perioden 2004-2007. Aftalen

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om sagsbehandlingstider i 6 statslige nævn. April 2010

Notat til Statsrevisorerne om beretning om sagsbehandlingstider i 6 statslige nævn. April 2010 Notat til Statsrevisorerne om beretning om sagsbehandlingstider i 6 statslige nævn April 2010 RIGSREVISORS FORTSATTE NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om sagsbehandlingstider i 6 statslige

Læs mere

Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K

Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Retsudvalget 2012-13 REU Alm.del Bilag 317 Offentligt Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Administrationsafdelingen Dato: 11. juni 2013 Kontor: Budget- og planlægningskontoret Sagsbeh:

Læs mere

TALEPAPIR. Det talte ord gælder. Tid og sted: 10. februar 2010, kl , lokale 1-117

TALEPAPIR. Det talte ord gælder. Tid og sted: 10. februar 2010, kl , lokale 1-117 Retsudvalget 2009-10 REU alm. del Svar på Spørgsmål 646 Offentligt TALEPAPIR Det talte ord gælder Tilhørerkreds: Anledning: Taletid: Folketingets Restudvalg Samrådsspørgsmål Z, Æ og Ø Ca. 12 min. Tid og

Læs mere

Vedrørende direktoratets j.nr (Ressourcestyringskontoret) overbelæg i detentionen i Tasiilaq

Vedrørende direktoratets j.nr (Ressourcestyringskontoret) overbelæg i detentionen i Tasiilaq FOLKETINGETS OMBUDSMAND Gammeltorv 22, 1457 København K Telefon 33 13 25 12. Telefax 33 13 07 17 Personlig henvendelse 10-15 Direktoratet for Kriminalforsorgen Strandgade 100 1401 København K Dato: 3.

Læs mere

RIGSREVISIONEN København, den 12. januar 2005 RN B202/05

RIGSREVISIONEN København, den 12. januar 2005 RN B202/05 RIGSREVISIONEN København, den 12. januar 2005 RN B202/05 Notat til statsrevisorerne om den fortsatte udvikling i sagen om flerårsaftale for politiet 2000-2003 (beretning nr. 14/02) 1. I mit notat til statsrevisorerne

Læs mere

Bekendtgørelse om iværksættelse af fængselsstraf, forvaring og forvandlingsstraf for bøde i fængsel eller arresthus (iværksættelsesbekendtgørelsen)

Bekendtgørelse om iværksættelse af fængselsstraf, forvaring og forvandlingsstraf for bøde i fængsel eller arresthus (iværksættelsesbekendtgørelsen) BEK nr 1101 af 10/08/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 10. oktober 2016 Ministerium: Justitsministeriet Journalnummer: Justitsmin., Direktoratet for Kriminalforsorgen, j.nr. 16-61-0055 Senere ændringer til

Læs mere

Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K

Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Retsudvalget 2009-10 REU alm. del, endeligt svar på spørgsmål 1411 Offentligt Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Dato: 15. september 2010 Kontor: Lovafdelingen Sagsnr.: 2010-792-1407

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om statsamternes produktivitet og effektivitet. Oktober 2011

Notat til Statsrevisorerne om beretning om statsamternes produktivitet og effektivitet. Oktober 2011 Notat til Statsrevisorerne om beretning om statsamternes produktivitet og effektivitet Oktober 2011 RIGSREVISORS FORTSATTE NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om statsamternes produktivitet

Læs mere

Retsudvalget REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 689 Offentligt

Retsudvalget REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 689 Offentligt Retsudvalget 2013-14 REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 689 Offentligt Spørgsmål nr. 689 (Alm. del) fra Folketingets Retsudvalg: Ministeren bedes redegøre for, hvilken hjælp der tilbydes varetægtsfængslede,

Læs mere

Retsudvalget REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 382 Offentligt

Retsudvalget REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 382 Offentligt Retsudvalget 2014-15 REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 382 Offentligt Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Politi- og Strafferetsafdelingen Dato: 4. marts 2015 Kontor: Straffuldbyrdelseskontoret

Læs mere

Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K

Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Retsudvalget 2014-15 (1. samling) REU Alm.del - endeligt svar på spørgsmål 562 Offentligt Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Politi- og Strafferetsafdelingen Dato: 9. april 2015 Kontor:

Læs mere

Brev sendt til Københavns Kommune: Vedrørende inspektion af Sct. Hans Hospital

Brev sendt til Københavns Kommune: Vedrørende inspektion af Sct. Hans Hospital Brev sendt til Københavns Kommune: Vedrørende inspektion af Sct. Hans Hospital Den 26. maj 2004 afgav jeg endelig rapport om min inspektion den 18. og 24. februar 2004 af Sct. Hans Hospital. I rapporten

Læs mere

RIGSREVISIONEN København, den 7. oktober 2004 RN B202/04

RIGSREVISIONEN København, den 7. oktober 2004 RN B202/04 RIGSREVISIONEN København, den 7. oktober 2004 RN B202/04 Notat til statsrevisorerne i henhold til rigsrevisorlovens 18, stk. 4 Vedrører: Statsrevisorernes beretning nr. 9/03 om Justitsministeriets økonomistyring

Læs mere

Bekendtgørelse om iværksættelse af fængselsstraf, forvaring og forvandlingsstraf for bøde i fængsel eller arresthus (iværksættelsesbekendtgørelsen)

Bekendtgørelse om iværksættelse af fængselsstraf, forvaring og forvandlingsstraf for bøde i fængsel eller arresthus (iværksættelsesbekendtgørelsen) BEK nr 872 af 25/06/2018 Udskriftsdato: 20. juli 2019 Ministerium: Justitsministeriet Journalnummer: Justitsmin., Direktoratet for Kriminalforsorgen, j. nr. 18-61-0042 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Mål- og resultatplan for kriminalforsorgen 2015 er aftalt mellem Justitsministeriet og Direktoratet for Kriminalforsorgen.

Mål- og resultatplan for kriminalforsorgen 2015 er aftalt mellem Justitsministeriet og Direktoratet for Kriminalforsorgen. Mål- og Resultatplan for Kriminalforsorgen 2015 1 Indhold Indledning... 3 Præsentation af kriminalforsorgen... 3 Kriminalforsorgens fem strategiske temaer for 2013-2016... 3 Tæt samarbejde med omverdenen...

Læs mere

Målsætninger for behandlingen af visse almindelige sagstyper, hvor Direktoratet for Kriminalforsorgen træffer afgørelse i forhold til indsatte m.v.

Målsætninger for behandlingen af visse almindelige sagstyper, hvor Direktoratet for Kriminalforsorgen træffer afgørelse i forhold til indsatte m.v. Målsætninger for behandlingen af visse almindelige sagstyper, hvor Direktoratet for Kriminalforsorgen træffer afgørelse i forhold til indsatte m.v. I. Indledning For at øge informationen af borgere og

Læs mere

Bekendtgørelse om fuldbyrdelse af straf på bopælen under intensiv overvågning og kontrol (bekendtgørelse om strafudståelse på bopælen)

Bekendtgørelse om fuldbyrdelse af straf på bopælen under intensiv overvågning og kontrol (bekendtgørelse om strafudståelse på bopælen) BEK nr 431 af 09/04/2015 (Historisk) Udskriftsdato: 6. december 2017 Ministerium: Justitsministeriet Journalnummer: Justitsmin., Direktoratet for Kriminalforsorgen, j.nr. 15-61-0032 Senere ændringer til

Læs mere

Fakta om udviklingen i Kriminalforsorgen

Fakta om udviklingen i Kriminalforsorgen Fakta om udviklingen i Kriminalforsorgen Dette notat samler forskellige fakta om udviklingen i Kriminalforsorgen. Seneste nyt juni 2010 er: Der er højt pres på Kriminalforsorgens kapacitet. Belægget på

Læs mere

Forslag til folketingsbeslutning om elektronisk fodlænke for varetægtsfængslede og ved udslusning af afsonere med længere frihedsstraffe

Forslag til folketingsbeslutning om elektronisk fodlænke for varetægtsfængslede og ved udslusning af afsonere med længere frihedsstraffe 2010/1 BSF 103 (Gældende) Udskriftsdato: 8. oktober 2016 Ministerium: Folketinget Journalnummer: Fremsat den 31. marts 2011 af Karina Lorentzen Dehnhardt (SF), Meta Fuglsang (SF) og Ole Sohn (SF) Forslag

Læs mere

SPØRGESKEMAUNDERSØGELSE OM ALENEARBEJDE

SPØRGESKEMAUNDERSØGELSE OM ALENEARBEJDE SPØRGESKEMAUNDERSØGELSE OM ALENEARBEJDE 2017 1 SAMMENFATNING Alenearbejde er et udbredt problem for det uniformerede personale i landets fængsler og arresthuse. Det er den overordnede konklusion i denne

Læs mere

FAKTA OM UDVIKLINGEN I KRIMINALFORSORGEN

FAKTA OM UDVIKLINGEN I KRIMINALFORSORGEN FAKTA OM UDVIKLINGEN I KRIMINALFORSORGEN Dette notat samler forskellige fakta om udviklingen i Kriminalforsorgen. SENESTE NYT ER: Belægningsprocenten stiger i Kriminalforsorgen på grund af kapacitetslukninger.

Læs mere

Hovedudvalget informationspunkter til skriftlig behandling 1. november 2011

Hovedudvalget informationspunkter til skriftlig behandling 1. november 2011 Hovedudvalget informationspunkter til skriftlig behandling 1. november 2011 Indholdsfortegnelse Sags nr. Side 1. Opsamling og referat til orientering 1 2. Evaluering af MED 3 3. Budget 2012 2015 5 Bilagsoversigt

Læs mere

Bekendtgørelse om anbringelse og overførsel af personer, som skal udstå fængselsstraf eller forvaring (anbringelses- og overførselsbekendtgørelsen)

Bekendtgørelse om anbringelse og overførsel af personer, som skal udstå fængselsstraf eller forvaring (anbringelses- og overførselsbekendtgørelsen) BEK nr 591 af 30/04/2015 (Historisk) Udskriftsdato: 31. december 2016 Ministerium: Justitsministeriet Journalnummer: Justitsmin., Direktoratet for Kriminalforsorgen, j.nr. JUR 15-61-0008 Senere ændringer

Læs mere

Høringssvar i forbindelse med ændring af lov om socialservice i forhold til kriminalitetstruede børn og unge

Høringssvar i forbindelse med ændring af lov om socialservice i forhold til kriminalitetstruede børn og unge Social- og Indenrigsministeriet Holmens Kanal 22 1060 København K Att: Ellinor Colmorten og Dan Holmgreen Dato: 20/1-10 /hado Høringssvar i forbindelse med ændring af lov om socialservice i forhold til

Læs mere

FAKTA OM UDVIKLINGEN I KRIMINALFORSORGEN

FAKTA OM UDVIKLINGEN I KRIMINALFORSORGEN FAKTA OM UDVIKLINGEN I KRIMINALFORSORGEN Dette notat samler forskellige fakta om udviklingen i Kriminalforsorgen. SENESTE NYT ER: Belægget falder i fængsler og arresthuse. Strafmassen det samlede antal

Læs mere

Elektronisk fodlænke

Elektronisk fodlænke Elektronisk fodlænke Afsoning på bopælen med elektronisk fodlænke Justitsministeriet, Direktoratet for Kriminalforsorgen, november 2011 Hvad er elektronisk fodlænke? I 2005 blev der indført en ny afsoningsform

Læs mere

Færre men værre? Kriminalforsorgens aktuelle situation og udfordringer

Færre men værre? Kriminalforsorgens aktuelle situation og udfordringer Retsudvalget 2017-18 REU Alm.del Bilag 24 Offentligt Færre men værre? Kriminalforsorgens aktuelle situation og udfordringer Besøg af Retsudvalget den 10. oktober 2017 www.kriminalforsorgen.dk Organisationen

Læs mere

Beretning til Statsrevisorerne om Kriminalforsorgens initiativer til forebyggelse af dømtes tilbagefald til kriminalitet.

Beretning til Statsrevisorerne om Kriminalforsorgens initiativer til forebyggelse af dømtes tilbagefald til kriminalitet. Beretning til Statsrevisorerne om Kriminalforsorgens initiativer til forebyggelse af dømtes tilbagefald til kriminalitet August 2011 BERETNING OM KRIMINALFORSORGENS INITIATIVER TIL FOREBYGGELSE AF DØMTES

Læs mere

Ministeren bedes kommentere henvendelse af 3. april 2004 fra Center for Narkotika Indsats, jf. L 175 bilag 4.

Ministeren bedes kommentere henvendelse af 3. april 2004 fra Center for Narkotika Indsats, jf. L 175 bilag 4. Modtaget via elektronisk post. Der tages forbehold for evt. fejl. Retsudvalget (L 175 - bilag 9) (Offentligt) Besvarelse af spørgsmål nr. 3-11 af 13. og 16. april 2004 fra Folketingets Retsudvalg vedrørende

Læs mere

Retsudvalget REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 943 Offentligt

Retsudvalget REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 943 Offentligt Retsudvalget 2015-16 REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 943 Offentligt Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Politi- og Strafferetsafdelingen Dato: 1. november 2016 Kontor: Straffuldbyrdelseskontoret

Læs mere

Handlingsplan for Danmarks Domstole 2013 December 2012

Handlingsplan for Danmarks Domstole 2013 December 2012 Handlingsplan for Danmarks Domstole 2013 December 2012 1. Nye mål og værdier for Danmarks Domstole Danmarks Domstole har i 2012 arbejdet med udviklingsprojektet Danmark Domstole værdier og mål. Som led

Læs mere

Resultatlønskontrakt. mellem. Skoleleder Leo Fodgaard Hansen. Bestyrelsen for Århus Social- og Sundhedsskole

Resultatlønskontrakt. mellem. Skoleleder Leo Fodgaard Hansen. Bestyrelsen for Århus Social- og Sundhedsskole Bilag nr. 26.9 a).1. Møde i bestyrelsen 22.03.2012 Resultatlønskontrakt mellem Skoleleder Leo Fodgaard Hansen og Bestyrelsen for Århus Social- og Sundhedsskole 2012 Dato Leif Støy Formand for bestyrelsen

Læs mere

Tal fra kriminalforsorgen april 2019

Tal fra kriminalforsorgen april 2019 Tal fra kriminalforsorgen april 2019 Koncernledelsessekretariatet 25. april 2019 Indledning Tal fra kriminalforsorgen er udarbejdet af Direktoratet for Kriminalforsorgen og har til formål løbende at give

Læs mere

Kriminalpolitisk program

Kriminalpolitisk program Kriminalpolitisk program Nordiske Fængselsfunktionærers Union (NFU) er et samarbejde mellem fængselsforbundene i Norden. Organisationen repræsenterer ca. 13.500 fængselsbetjente og andre medarbejdergrupper

Læs mere

Eksempler på delmål til resultatlønskontrakter

Eksempler på delmål til resultatlønskontrakter Eksempler på delmål til resultatlønskontrakter Implementering af byggeri og lokaleindretninger. At sikre at institutionen fortsat kan leve op til de fastsatte strategiske kvantitative og kvalitative vækstmål,

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om voksnes adgang til psykiatrisk behandling. Oktober 2010

Notat til Statsrevisorerne om beretning om voksnes adgang til psykiatrisk behandling. Oktober 2010 Notat til Statsrevisorerne om beretning om voksnes adgang til psykiatrisk behandling Oktober 2010 RIGSREVISORS NOTAT TIL STATSREVISORERNE I HENHOLD TIL RIGSREVISORLOVENS 18, STK. 4 1 Vedrører: Statsrevisorernes

Læs mere

Social inklusion investeringsmuligheder

Social inklusion investeringsmuligheder Social inklusion investeringsmuligheder Syddansk Vækstforum har en målsætning om en øget erhvervsfrekvens. En vigtig forudsætning for at opfylde målsætningen er, at flest mulige syddanskere er en aktiv

Læs mere

Elektronisk fodlænke. Baggrundsinformation om afsoning med elektronisk fodlænke

Elektronisk fodlænke. Baggrundsinformation om afsoning med elektronisk fodlænke Elektronisk fodlænke Baggrundsinformation om afsoning med elektronisk fodlænke Kriminalforsorgen, juli 2018 Baggrundsinformation om afsoning med fodlænke Det er muligt at udstå fængselsstraf på bopælen

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om sagsbehandlingstider i 6 nævn under Økonomi- og Erhvervsministeriet og Transport- og Energiministeriet

Notat til Statsrevisorerne om beretning om sagsbehandlingstider i 6 nævn under Økonomi- og Erhvervsministeriet og Transport- og Energiministeriet Notat til Statsrevisorerne om beretning om sagsbehandlingstider i 6 nævn under Økonomi- og Erhvervsministeriet og Transport- og Energiministeriet Juni 2008 RIGSREVISORS FORTSATTE NOTAT TIL STATSREVISORERNE

Læs mere

Kvalitetskontrakt Mariagerfjord Kommune

Kvalitetskontrakt Mariagerfjord Kommune Mariagerfjord Kommune Serviceområde: Borgerservice Fokusområde: Ny forbedret hjemmeside Bedre hjemmeside bør give færre telefoniske henvendelser Mål Antallet af opkald til omstillingen skal falde 5 % pr.

Læs mere

Skærpet og udvidet handleplan for nuværende og fremadrettede indsatser for at forebygge og nedbringe sygefraværet i SUF

Skærpet og udvidet handleplan for nuværende og fremadrettede indsatser for at forebygge og nedbringe sygefraværet i SUF December 2016 Bilag til udvalgsmøde i Sundheds- og Omsorgsudvalget d. 19. januar Skærpet og udvidet handleplan for nuværende og fremadrettede indsatser for at forebygge og nedbringe sygefraværet i SUF

Læs mere

Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K

Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Retsudvalget 2009-10 REU alm. del Svar på Spørgsmål 385 Offentligt Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Lovafdelingen Dato: 12. april 2010 Kontor: Strafferetskontoret Sagsnr.: 2009-792-1156

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om styring af behandlingsindsatsen. September 2014

Notat til Statsrevisorerne om beretning om styring af behandlingsindsatsen. September 2014 Notat til Statsrevisorerne om beretning om styring af behandlingsindsatsen mod stofmisbrug September 2014 FORTSAT NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om styring af behandlingsindsatsen mod

Læs mere

Nyt fra Danmark. Nordiskt Kommunalt Arbejsmiljöforum 3. 5. september 2008. Preben Meier Pedersen, KL

Nyt fra Danmark. Nordiskt Kommunalt Arbejsmiljöforum 3. 5. september 2008. Preben Meier Pedersen, KL Nyt fra Danmark Nordiskt Kommunalt Arbejsmiljöforum 3. 5. september 2008 Preben Meier Pedersen, KL Aftale om trivsel og sundhed på arbejdspladserne (1) Formål skabe grundlag for forbedring og udvikling

Læs mere

Aftale mellem direktionen og chefen for Dagtilbud for 2012

Aftale mellem direktionen og chefen for Dagtilbud for 2012 Aftale mellem direktionen og chefen for Dagtilbud for Chefen for Dagtilbud er forpligtet til at arbejde målrettet på at efterleve og opfylde aftalens indhold, herunder nedenstående politiske mål. Indsatsområder

Læs mere

Driftsaftaleopfølgning pr. 31. marts 2014 på Socialområdet

Driftsaftaleopfølgning pr. 31. marts 2014 på Socialområdet Dato: 27. maj 2014 Brevid: 2309476 Driftsaftaleopfølgning pr. 31. marts 2014 på Socialområdet I dette notat gives en endelig opfølgning på Driftaftale for Socialområdet 2013 og den afledte effekt for målopfyldelsen

Læs mere

Hurtigere vej fra forbrydelse til fængsel. 8 initiativer til at få straffesager hurtigere igennem retssystemet

Hurtigere vej fra forbrydelse til fængsel. 8 initiativer til at få straffesager hurtigere igennem retssystemet Hurtigere vej fra forbrydelse til fængsel 8 initiativer til at få straffesager hurtigere igennem retssystemet 14. januar 2018 Indhold Forord 2 Straffesagskæden 3 erne 4 Sigtede må ikke vælge en forsvarer,

Læs mere

Baggrundsnotat om sociale mål og kommunefordeling

Baggrundsnotat om sociale mål og kommunefordeling Børne- og Socialministeriet Baggrundsnotat om sociale mål og kommunefordeling Regeringen offentligjorde i maj de nye sociale mål med budskabet om, at fremdrift på målene kræver samarbejde og fælles løsninger.

Læs mere

Retsudvalget REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 344 Offentligt

Retsudvalget REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 344 Offentligt Retsudvalget 2016-17 REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 344 Offentligt Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Politi- og Strafferetsafdelingen Dato: 6. marts 2017 Kontor: Straffuldbyrdelseskontoret

Læs mere

Mål- og resultatplan. for anklagemyndigheden

Mål- og resultatplan. for anklagemyndigheden 20 17 Mål- og resultatplan for anklagemyndigheden Indhold Mission og vision 2 Om anklagemyndigheden 2 Strategiske pejlemærker og mål for 2017 3 Én samlet koncern 4 Kvalitet i straffesagsbehandlingen 4

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om statsamternes produktivitet og effektivitet. Oktober 2008

Notat til Statsrevisorerne om beretning om statsamternes produktivitet og effektivitet. Oktober 2008 Notat til Statsrevisorerne om beretning om statsamternes produktivitet og effektivitet Oktober 2008 RIGSREVISORS FORTSATTE NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om statsamternes produktivitet

Læs mere

Statsrevisorernes Sekretariat Folketinget Christiansborg 1240 København K.

Statsrevisorernes Sekretariat Folketinget Christiansborg 1240 København K. Statsrevisorernes Sekretariat Folketinget Christiansborg 1240 København K Beskæftigelsesministeren Ved Stranden 8 1061 København K ministersvar@ft.dk T +45 72 20 50 00 E bm@bm.dk www.bm.dk Beskæftigelsesministerens

Læs mere

Bekendtgørelse om kriminalforsorgens reaktioner ved overtrædelse af vilkår fastsat ved prøveløsladelse, betinget dom m.v.

Bekendtgørelse om kriminalforsorgens reaktioner ved overtrædelse af vilkår fastsat ved prøveløsladelse, betinget dom m.v. BEK nr 590 af 30/04/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 6. september 2017 Ministerium: Justitsministeriet Journalnummer: Justitsmin., Direktoratet for Kriminalforsorgen, j.nr. 15-61-0076 Senere ændringer til

Læs mere

S T A T U S. for målsætninger om sagsbehandlingstider for volds- og voldtægtssager samt våbensager ved domstolene

S T A T U S. for målsætninger om sagsbehandlingstider for volds- og voldtægtssager samt våbensager ved domstolene S T A T U S for målsætninger om sagsbehandlingstider for volds- og voldtægtssager samt våbensager ved domstolene Indholdsfortegnelse 1. Sammenfatning og overordnet vurdering... 2 2. Voldtægtssager... 3

Læs mere

Inspektion af Arresthuset i Rønne den 13. september 2012

Inspektion af Arresthuset i Rønne den 13. september 2012 Inspektion af Arresthuset i Rønne den 13. september 2012 OPFØLGNING Dok.nr. 12/03479-25/PLS 2/8 Indholdsfortegnelse Ad 2.5. Besøgslokalet... 3 Ad 2.6. Observationscelle... 3 Ad 2.7. Gårdtursareal... 6

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om statsamternes produktivitet og effektivitet. Marts 2010

Notat til Statsrevisorerne om beretning om statsamternes produktivitet og effektivitet. Marts 2010 Notat til Statsrevisorerne om beretning om statsamternes produktivitet og effektivitet Marts 2010 RIGSREVISORS FORTSATTE NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om statsamternes produktivitet og

Læs mere

Skatteankestyrelsens underretninger om sagsbehandlingstid mv.

Skatteankestyrelsens underretninger om sagsbehandlingstid mv. Skatteankestyrelsens underretninger om sagsbehandlingstid mv. En borger klagede til ombudsmanden over Skatteankestyrelsens sagsbehandlingstid i en konkret sag om værdiansættelse af et motorkøretøj. 9.

Læs mere

Indsatsområde og indsatser 1 Andele Målopfyldelse 2

Indsatsområde og indsatser 1 Andele Målopfyldelse 2 Resultatlønskontrakt Navn: Stilling: Mette Østergaard Samuelsen International chef Periode: 1. januar 2019 til 31. december 2019 Beløbsramme: Kr. 120.000,- (niveau marts 2012) Den 21. oktober 2015 godkendte

Læs mere

Mission og vision 2. Om kriminalforsorgen 2. Strategiske pejlemærker 3. Mål for Gyldighedsperiode, opfølgning og påtegning 9

Mission og vision 2. Om kriminalforsorgen 2. Strategiske pejlemærker 3. Mål for Gyldighedsperiode, opfølgning og påtegning 9 Indhold Mission og vision 2 Om kriminalforsorgen 2 Strategiske pejlemærker 3 Én sammenhængende koncern 3 Styrket sikkerhed og tryghed for de ansatte 3 Modernisering og fremtidssikring af afsoningssteder

Læs mere

Orientering om tiltag på baggrund af Den Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser

Orientering om tiltag på baggrund af Den Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser Dato: 5. september 2012 Brevid: 1841112 Orientering om tiltag på baggrund af Den Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser På møde i Forretningsudvalget den 29. maj 2012 blev udvalget orienteret

Læs mere

Anvendelse af ressourceforløb i Østdanmark

Anvendelse af ressourceforløb i Østdanmark Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Dato 23. maj 2013 J.nr.: 2013-0006947 Anvendelse af ressourceforløb i Østdanmark Ressourceforløbet er et centralt element i den reform af førtidspension og fleksjob,

Læs mere

Arbejdsmiljøstrategi

Arbejdsmiljøstrategi Arbejdsmiljøstrategi 2008-2012 Vedtaget af hoved-med den 7. april 2008 Godkendt i Viborg Byråd den 25. juni 2008 2 Sådan blev arbejdsmiljøstrategien lavet! Processen vedrørende udarbejdelse af arbejdsmiljøstrategien

Læs mere

S T A T U S. for målsætninger om sagsbehandlingstider for volds- og voldtægtssager ved domstolene

S T A T U S. for målsætninger om sagsbehandlingstider for volds- og voldtægtssager ved domstolene S T A T U S for målsætninger om sagsbehandlingstider for volds- og voldtægtssager ved domstolene Indholdsfortegnelse 1. Sammenfatning og overordnet vurdering... 2 2. Voldtægtssager... 3 2.1 Baggrund for

Læs mere

til brug for besvarelsen af samrådsspørgsmål S og T fra Folketingets Retsudvalg den 18. januar 2017

til brug for besvarelsen af samrådsspørgsmål S og T fra Folketingets Retsudvalg den 18. januar 2017 Retsudvalget 2016-17 REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 263 Offentligt Politi- og Strafferetsafdelingen Dato: 17. januar 2017 Kontor: Straffuldbyrdelseskontoret Sagsbeh: Jørgen Jørgensen Sagsnr.: 2016-0035-0389

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om Kriminalforsorgens initiativer til forebyggelse af dømtes tilbagefald til kriminalitet.

Notat til Statsrevisorerne om beretning om Kriminalforsorgens initiativer til forebyggelse af dømtes tilbagefald til kriminalitet. Notat til Statsrevisorerne om beretning om Kriminalforsorgens initiativer til forebyggelse af dømtes tilbagefald til kriminalitet Januar 2012 RIGSREVISORS NOTAT TIL STATSREVISORERNE I HENHOLD TIL RIGSREVISORLOVENS

Læs mere

December Rigsrevisionens notat om beretning om. indsatsen over for patienter med hjerneskade

December Rigsrevisionens notat om beretning om. indsatsen over for patienter med hjerneskade December 2018 Rigsrevisionens notat om beretning om indsatsen over for patienter med hjerneskade Fortsat notat til Statsrevisorerne 1 Opfølgning i sagen om indsatsen over for patienter med hjerneskade

Læs mere

Handlingsplan for Vestre Landsret 2011.

Handlingsplan for Vestre Landsret 2011. Handlingsplan for Vestre Landsret. Denne handlingsplan indeholder en beskrivelse af de væsentligste initiativer, som landsretten vil iværksætte og/eller følge op på i. Den internt ansvarlige for den enkelte

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om handicapindsatsen på uddannelses- og beskæftigelsesområdet. Maj 2010

Notat til Statsrevisorerne om beretning om handicapindsatsen på uddannelses- og beskæftigelsesområdet. Maj 2010 Notat til Statsrevisorerne om beretning om handicapindsatsen på uddannelses- og beskæftigelsesområdet Maj 2010 RIGSREVISORS NOTAT TIL STATSREVISORERNE I HENHOLD TIL RIGSREVISORLOVENS 18, STK. 4 1 Vedrører:

Læs mere